Simdiye kadar 2 defa, cok kiymet verdigim insanlar tarafindan ilkinde alevi ikincisinde de Kürt oldugumuzu ögrendiklerinde geri cevrilmisligim var. Hem de gayet "Ben seninle cok ciddi dusunuyorum, seninle evlensek cok mutlu oluruz!" diye baslarda direten insanlardi bunlar. Sira memleket muhabbetine gelince ve bu aciga cikinca ikisi de acik acik bu isin olmayacagini, ailelerin birbirine uyamayacaginin üstünde durmustu. Kaldi ki ailem acik görüslüdür, hayatlari boyunca iki cocuklarini da okutma derdinde oldular falan. Ben zaten Istanbul'da dogup büyümüs insanim, Kürtce dogru dürüst bilmem. Bütün dinlere de esit mesafede saygiyla yaklasirim.
Isin en cirkin tarafi da ben bu insanlarla arkadaslik etmeye devam etmek zorunda kaldim; ayni ortami paylasiyoruz, ayni cevrenin insaniyiz diye. Benim aksime ikisi de, baska kiz arkadaslarindan tekmeyi yediklerinde beni yoklamaya, o dönemlerinde arayip sormaya calistilar. Onlara öyle bir sinyal yakmamama ragmen sanki günübirlik iliski yasanacak kimseymisim, hic arkadaslik denen kavramdan haberleri yokmus gibi davrandilar. Insanlar gercekten pislik.
Cok mecbur kalmadikca Kürt oldugumuzu ya da Alevi oldugumuzu söylemiyorum kimseye. Herhangi bir hata yapsan, bir yanlis anlasilma olsa direkt oraya baglayip bel alti vuruyor insanlar. Hep yabancilarin irkciliklarindan bahsedilir ama Türk milleti kendi komsusuna, arkadasina, meslektasina irkcilik yapma konusunda birinci siradadir gözümde.
Ya asli astari olmayan öyle igrenc seyler duydum ki bu konuyla ilgili. Eski isyerimde temizlikci teyze karsima gelip "Sizde böyle gelenekler!!!" varmis diyor. "Hayir" diyorum, ilk defa sizden böyle birsey duyuyorum, böyle birseyin gelenek olduguna nasil inanirsiniz, diyorum. "Sen bilmemissin, var!" deyip beni ikna etmeye calisiyor.
Lan 7 göbektir Alevi olan benim, sen nasil bana inanmiyorsun!! Bu nasil bir bagnazlik!!
0