[]

cumhuriyet gazetesi

merhaba arkadaşlar, sanırım yine zorlu bi görev ile karşınızdayım.
10 Aralık 1929 (10 kanunuevvel 1929) gününe ait cumhuriyet gazetesini bulmam gerekiyor. ankara üniversitesinin arşivine baktım bulamadım, cumhuriyetin kendi arşivi de 1930'dan daha geri gitmiyor. bu yüzden daha derin bi arama yapmam gerekti. her türlü minik yardıma açığım ama tabii gazeteyi pdf olarak bulabilecek biri olursa cidden minnettar olacağım. üniversitelerin süreli yayın kataloglarına erişebilsem belki halledebilirim ama maalesef... aramızda bu sorunumu çözebilecek, gazeteyi bulabilecek bi babayiğit var mı acaba?



 
Milli Kütüphane'ye baktın mı?


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (07.01.18 00:09:59) 
@hayat aklini konusacak bir filozof uret
bakmadım, online katalog falan bi şey bulamadım, üniversitelerin veya diğer kütüphanelerinkini de kullanmayı beceremedim.

  • cilgin korsan ces  (10.01.18 21:55:16) 
Milli Kütüphanede bütün süreli yayınların bulunması lazım. Online olmayabilir gidip bakman lazım. İstersen telefonla sor gitmeden önce, şu gazetenin şu tarihli yayınları var mı, kullanıma açık mı diye.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (10.01.18 22:18:10) 
@hayat aklini konusacak bir filozof uret
online değilse hiç şansım yok. ankarada yaşamıyorum. istanbulda aynı şekilde önerebileceğin bi kütüphane var mı?

  • cilgin korsan ces  (10.01.18 22:19:53) 
İstanbul'da yaşıyorsan Şişli'de bulunan Cumhuriyet gazetesine git. Derdini anlat. Eminim yardımcı olacaklardır.


  • Khalkedon  (10.01.18 22:23:35) 
@Khalkedon
ciddi misin olabilir mi öyle bir şey :))) denemeye değer o zaman. mail falan atsam dönüş yaparlar mı ki?

  • cilgin korsan ces  (10.01.18 22:25:07) 
Mail atma. Cumhuriyet gazetesini biraz bilen biri olarak söylüyorum, maillere bakılmaz. Hatta hiçbir gazetede bakılmaz. Cumhuriyet gazetesinde size yardımcı olacak insanlar vardır. Biraz ısrarcı olup, neden istediğinizi açıkça söylerseniz, yardımcı olurlar.


  • Khalkedon  (11.01.18 00:31:48) 
Cumhuriyet gazetesi girişimin başarısız olursa İzmir'dek Milli Kütüphane'ye bakabilirim ama benim öğrenci kartım olmadığı için değişiklik olmadıysa ben oradan yararlanamıyorum. Senin için geç olmazsa en erken önümüzdeki hafta kızımın kartını kullanıp bakabiliriz.


  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (11.01.18 00:45:11) 
@Khalkedon

Haklısınız. :) bizzat gidip görüşmem gerektiğine ben de ikna oldum.

@hayat aklini konusacak bir filozof uret

:))) Çok teşekkür ederim. Geç olmaz. Ama çok zahmetli olur sanırım sizin için. Yine de minnettar olurum bi uygun zamanda denerseniz. Ben gazeteden sonuç almaya çalışayım önce. Son çare sizden rica edeyim.
  • cilgin korsan ces  (15.01.18 10:27:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.