[]

Hayatınızda her şeyin ters gittiği bir dönem oldu mu?

Aile, arkadaş, ilişki, eğitim, iş, bunların hepsinin aynı anda çok kötü olduğu, hatta hepsinin sarsıldığı, tehlikeye girdiği bir dönem oldu mu? Ya da birinin diğerini, diğerinin öbürünü zincirleme bir şekilde etkilemesiyle elinizde bir şey kalmadığını hissettiğiniz?

Olduysa nasıl güçlü kaldınız ve nasıl çıkış yolu buldunuz?


 
oldu, hatta hepsiyle birlikte sağlığım da tehlikeye girdi, trafik kazası geçirdim bir de üstüne.

sanırım çıkış yolumu bulmamı, sağlığımı kaybetmem sağladı o dönem. değişik bir zen moduna falan girmiştim; tek başına tuvalete bile gidemeyecek haldeyken diğerlerine önem atfetmemin ne kadar saçma olduğunu düşünüp düşünüp gülüyordum. düşünsene, çişin var ama yapamıyorsun. ne yapayım ilişki iş problemini, çişimi yapsam tüm sorunların bir çözümü var aslında ya kafasına giriyorsun işte.

sonrasında hepsi düzeldi bu düşünce yapısıyla.
  • treamorg  (05.01.18 21:30:25) 
Oldu, oluyor. Güçlü kalamıyorum. Sürünüyorum.


  • Amaranta ursula  (05.01.18 21:32:10) 
Olmakta hala. İnsanlarla konuşarak atlatabiliyorum bu dönemi sadece.


  • kablelvuku  (05.01.18 21:33:31) 
2015 yazından 2017'nin yarısına kadar asdasdfg. gerçi hala elimde bi şey yok elle tutulur, istediğim şeyleri yapabilmiş değilim. fakat akıl sağlığım benimle. :D o dönem tedavi görüp atlatabildim.


  • nice tnetennba  (05.01.18 22:18:06) 
kendimi bildim bileli bunların hepsi ters gidiyor bende ondan uyuşturucu bağımlısıyım galiba zaten, güçlü kalma diye birşey yok sadece alışıyorsun, alışırken yıpranmamak kritik nokta


  • docrivers  (05.01.18 22:35:45) 
2015 yazından berı olan arkadasa ben de katılıyorum. 2015 yazından berı her sey bombok. ısten atıldım bı daha da toparlanamadım hıc.


  • camene87  (05.01.18 23:19:43) 
olayı bir kademe ileri taşıyorum:

hayatımda herhangi bir şeyin iyi gittiği bir dönem hatırlamıyorum.
  • kosun lan mevzu var  (05.01.18 23:22:18) 
Icerisindeyim hala o donemin. Olmuyor simdilik. Umudum var, o kadar.


  • runagain  (05.01.18 23:26:07) 
Oldu tabii ki, olmaz mi! Hatta, hala devam eden kismi bile var; deprem gecti ama enkaz temizleme devam ediyor.

Ilk olarak guclu kalmak cok da anlamli olmayabilir. Guclu kalmaya kasmak sizi daha da yorabilir ya da yasadiklarinizi normallestirmenize ve yoksaymaniza, katilasip merhametsizlesmenize ve anlayissizlasmaniza neden olabilir. Uzuluyorsaniz uzuluyorsunuzdur, yikilsaniz yikiliyorsunuzdur. Bunlar tabii ki basit duygular degil, zaman zaman boyumuzu da asiyor. Hatta bazen haddinden fazla boyumuzu asiyor ve boguluyoruz ama bu kadar buyuk akintilara karsi koydukca daha da yorulur ve daha da bogulmaniza neden olur. Bu yuzden, uzuntunuzu yasayim; bol aglayin; bol bol konusun insanlarla. Profesyonel yardim alabiliyorsaniz en iyisi ama konusamiyorsaniz veya yardim alamiyorsaniz, yazdikca yazin, yazdikca yazin. Uzuntunuzu yasayin ki, sisteminizden ciksin, icinizde kalmasin. Keskin sirke kupune zarar.

Amerikalilar "You don't go against the current, you go through it" derler. Yani, akintiya karsi yuzmeyiniz, akintiyla birlikte gider ve bir zaman sonra yolunu bulursun anlamina gelir. Basimiza kotu seyler geliyor ve bunlar varken hicbir sey olmamis gibi davranmak, kendimizi yormak pahasina savasmak, sorunlari hasiralti etmek kendimize, sagligimiza ihanet olur.

Bir de o kafayla ve o ruh haliyle aktif olarak savasa girmek isleri daha da kordugum yapabiliyor.

Ben guclu kalmadim. Agladim, yardim istedim, yardim aradim, kendime sefkat gostermeye calistim. 15 yasinda bu Tavuk Suyuna Corba kitaplari olmasa da, kucuk anekdotlar okumayi seviyordum. O yazilardan birinde "Saga cektim, bekliyorum. Akan aksin, giden gitsin. Bekliyorum" diyordu. O icimde cok yer etti. Boyle durumlarda, ilk once sakin kalmak mumkun olmayabiliyor ama sakinlik donemi geldiginde saga cekip beklemek en iyisi. O kordugumu ya zaman cozuyor ya da bazen sen ellemeyince kendi kendine cozuluyor. Ne zamanki su boyundan az bir yukseklige geliyor, o zaman aktif caba ise yarayabiliyor.

Cikis yolunu ben bulmadim, kendi geldi birakti bir yere. Ben de bu yerden devam ediyorum. Hep boyle olmayacak, cikis yolu orada. Gececek. Illa ki gececek.
  • aychovsky  (05.01.18 23:57:43 ~ 23:58:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.