Giriş
(2)

e-sigara geç ateşleme sorunu

masmeleddin erdogan
eleaf istick pico kullanmaya yeni başladım. öncesinde 0.3lük coil kullanırken dün 0.5liğe geçtim. 0.3lükte sorun yaşamazken 0.5likte çekerken şöyle 1 sn boyunca buhar gelmiyor, boş çekiyorum. sonrasında buhar geliyor ama tatmin etmiyor bu sefer.internette bulamadım sebebini. varsa e-sigaracı, yardım
eleaf istick pico kullanmaya yeni başladım. öncesinde 0.3lük coil kullanırken dün 0.5liğe geçtim. 0.3lükte sorun yaşamazken 0.5likte çekerken şöyle 1 sn boyunca buhar gelmiyor, boş çekiyorum. sonrasında buhar geliyor ama tatmin etmiyor bu sefer.

internette bulamadım sebebini. varsa e-sigaracı, yardımcı olursa sevinirim.
0
masmeleddin erdogan
(31.12.17)
Muhtemelen Pilinle alakali,buharin hemen gelmesi icin ,coilin isinmasi gerekiyor.03 luk coil daha zayif oldugu icin hemen isiniyordu.05 te 1 sn de isinmaya basliyor,yeterli olmuyor.
0
duptıs
(31.12.17)
Normalde ohm yükseldikçe daha düşük wattla ateşleme yapîlır. Ama eleaf coillerde 0.5 daha yüksek watta ateşleme yapıyor. Wattı biraz yükseltin. Kullanacaksanız da 0.3 ten şaşmayın. Watt yükseltmek istemiyorsanız da pre heat kullanın. İnternetten pico güncellemesini yapın. Cihaz kapalıyken ateşleme ve - tuşlarına aynı anda basıp bekleyin. 0.5 saniye ve kullandığınız wattın 5 üzerini ayarlayın. Bu şekilde yaparsanız ateşlemede gecikme olmaz.
0
cloudybloody
(31.12.17)
(13)

yüksek lisans mülakat kıyafet

divanyayi
malum kıştayız. boğaziçinin yüksek lisans mülakatına gireceğim. pantolon, çizme, kazak şeklinde bir üçleme yapacağım. kazak içine de gömlek giyerim. absürt mü olur sizce?
malum kıştayız. boğaziçinin yüksek lisans mülakatına gireceğim. pantolon, çizme, kazak şeklinde bir üçleme yapacağım. kazak içine de gömlek giyerim. absürt mü olur sizce?
0
divanyayi
(31.12.17)
herkes çok etkilemiyor dese de kıyafet çok etkiliyor. Temiz vücut ölçüsüne uygun takım elbise giyersen en azından ikilemde kalırsalar avantaj sağlayabilirsin.
0
goodz
(31.12.17)
Ben anlamadim. Ama Cizmenin icine pantalonu sokacaksan giyme. Jean + bot giy daha iyi
0
wishmaythşngs
(31.12.17)
hımm.. o zaman yanıma bir ceket alayım. yani ben kumaş pantolon-etek ve ceket giysem çok üşüyeceğimi biliyorum. o yüzden en azından temiz bir kot pantolon, uzun bir çizme, üzerine kazak ve onun üstüne belki ceket yapsam sanki yeterli olurmuş gibi geldi. ne çok resmi ne çok rahat gibi durur.
0
🌸divanyayi
(31.12.17)
wishmaythşngs :) çok çok üşüyen biriyim o yüzden uzun çizme giymeyi düşündüm. bir de istanbul'da yaşamıyorum. yanıma belli sayıda kıyafet alabilirim. o yüzden bu tercihlerde bulundum ama.. karıştı şimdi kafam.
0
🌸divanyayi
(31.12.17)
Hangi bölüm?

Sosyoloji yüksek lisans mülakatına takım elbiseyle gidersen şansın azalır, ama econfin veya mba'ye gidiyorsan artar.
0
noluyo yaa
(31.12.17)
:) cizmeyi bosver o zaman ama ustune beyaz renk bisey giy. Iyi sanslar
0
wishmaythşngs
(31.12.17)
bence absürt olmaz. izmir piyasasındaki beyaz yaka mühendis kadınların hepsi benzer giyime sahipler. üstüne de bir palto geçirirsin. olay biter.
0
rain when i die
(31.12.17)
çevre bilimleri mülakatı için giriyorum. di mi ya bence de absürt olmaz :) yani mühendislik dalları o kadar da kasıntı değildir diye düşünüyorum.
0
🌸divanyayi
(31.12.17)
Eğer gerçekten kabul almak için yeterliysen kıyafet falan fos. Normal gitsen de hemen kabul alırsın.
0
cemlemikonusuyorsun
(31.12.17)
teşekkür ederim herkese cevapları için. iyi yıllar dilerim.
0
🌸divanyayi
(31.12.17)
Çevre bilimlerinden yazıyorum: çok abartmaya gerek yok bence. Tam bir plaza insanı gibi giderseniz olumsuz etkileyebilir. Bu yuzden etek ceket olayını eleyin bence.

Ama mülakata kıyafetin etkisi %1 falan olur normal şartlarda, bu yüzden tavsiyem temiz, özenli ama abartılmamış bir tarzda giyinmeniz.

Şimdiden başarılar.
0
md11
(31.12.17)
Çevre bilimlerinden yazıyorum: çok abartmaya gerek yok bence. Tam bir plaza insanı gibi giderseniz olumsuz etkileyebilir. Bu yuzden etek ceket olayını eleyin bence.

Ama mülakata kıyafetin etkisi %1 falan olur normal şartlarda, bu yüzden tavsiyem temiz, özenli ama abartılmamış bir tarzda giyinmeniz.

Şimdiden başarılar.
0
md11
(31.12.17)
paspal olmadıktan sonra çok takılacak bir şey yok kıyafet olayında.
çok uçlarda olmamak gerek bence, bazıları kendi düğününe gidermiş gibi bir takım elbiseyle geliyor bazıları parmak arası terlikle. bunlardan biri değilseniz, rahat olun yeterli.
0
yaraticinick
(31.12.17)
(1)

blogger da...

melodica
sonraki blog (next blog) tuşuyla sörf yaparken bazı bloglarda bu görünmüyo. keyfim yarıda kalıyo geri yapıp tekrar next blog demek zorunda kalıyorum. bunu bütün bloglar için görünür yapabiliyo muyuz.
sonraki blog (next blog) tuşuyla sörf yaparken bazı bloglarda bu görünmüyo. keyfim yarıda kalıyo geri yapıp tekrar next blog demek zorunda kalıyorum. bunu bütün bloglar için görünür yapabiliyo muyuz.
0
melodica
(31.12.17)
Şunu kopyala;

www.blogger.com

yapıştır ve enter'la. İşe yarıyor.
0
podrostok
(31.12.17)
(1)

Tecil bozdurma, şubat celbi

m3mphis
Selamlar. Internette aramama rağmen net bir bilgi bulamadım. Ocak 18'de bitecek tecilimi şimdi bozdursam Şubat celbinde gidebilir miyim? Yoksa Mayıs mı olur?Teşekkürler.
Selamlar.

Internette aramama rağmen net bir bilgi bulamadım. Ocak 18'de bitecek tecilimi şimdi bozdursam Şubat celbinde gidebilir miyim? Yoksa Mayıs mı olur?

Teşekkürler.
0
m3mphis
(31.12.17)
Gidemezsin. Ben de aynısını kasım ayı için denemiştim de olmamıştı, son başvuru tarihi geçince dil döksen de almıyorlar. Kasım ayının sonları sondu şubat celbi için. Sen mayıs için geç kalma bari bir an önce yap başvurunu
0
goodyes
(31.12.17)
(1)

Kevin Durant ile Russel Westbrook'un arası nasıl böyle kötü oldu?

winston insani
Merhaba,KD OKC'de iken kardeş gibiydiler. Hatta KD'nin o ünlü konuşmasında "Sana çok yükleniyorlar Russel" gibi şeyler söylemişti. Kardeş gibiydiler.Ne oldu da bu kadar kötü oldu KD GSW'a geçince? Youtube'ta yorumlarda KD'nin şampiyonluk yüzüğü istediği için "snake" diyorlar falan herife. Tam olarak
Merhaba,

KD OKC'de iken kardeş gibiydiler. Hatta KD'nin o ünlü konuşmasında "Sana çok yükleniyorlar Russel" gibi şeyler söylemişti. Kardeş gibiydiler.

Ne oldu da bu kadar kötü oldu KD GSW'a geçince? Youtube'ta yorumlarda KD'nin şampiyonluk yüzüğü istediği için "snake" diyorlar falan herife.

Tam olarak nedir bunun doğrusu? Var mı aramızda nba fanları?
0
winston insani
(31.12.17)
2016 Batı Finallerinde OKC 73-9 serisiyle regular season rekoru kırıp 1. olan GSW'ye karşı 3-1 öndeydi. Russ saçmaladı, KD ağır sıçtı derken GSW 3-1'den çevirip OKC'yi eledi ve NBA finaline çıktı.

Bunun üzerine KD "skerim yapacağınız işi, bu sene bile şampiyon olamadıysak hayatta bu takımdan bi sik olmaz" diyip onları eleyen GSW'ye "2. adam olmayı kabul ediyorum, bu takımın reyizi Curry'dir" diyerek gitti.

Russ başta olmak üzere tüm OKC organizasyonu da sırtından hançerlenmiş gibi hissetti. Geçen seneki her OKC-GSW maçı ayrı güzel ve gergin geçti.
0
elon
(31.12.17)
(2)

yılbaşı gecesi izlemelik film

derdi dertsizlik olan adam
yılbaşına evde tek başıma gireceğim. biralar ve cipsler hazır. şöyle insanın içini ısıtacak, moral yükseltecek film öneriniz varsa bir dal alırım.
yılbaşına evde tek başıma gireceğim. biralar ve cipsler hazır. şöyle insanın içini ısıtacak, moral yükseltecek film öneriniz varsa bir dal alırım.
0
derdi dertsizlik olan adam
(31.12.17)
Yes man
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(31.12.17)
The Great Wall
0
qazedcsrfvtyhngujmkol
(31.12.17)
(1)

vasiyetname vs miras sözleşmesi

caletti
farkları nedir?er kişisi dedesiyle bir anlaşma yapacak. dedenin çocuklarının saklı payları harici kalan payları kendisine verilmesi için. hangi öbt'yi yapsın?
farkları nedir?

er kişisi dedesiyle bir anlaşma yapacak. dedenin çocuklarının saklı payları harici kalan payları kendisine verilmesi için. hangi öbt'yi yapsın?
0
caletti
(31.12.17)
Biri çift taraflı biri tek taraflı. Adı üzerinde aslında: miras sözleşmesi. Karşılıklı söz verip akit yapıyorlar. Vasiyetname ise böyle değil, tek taraflı. Miras bırakan, mirasçıların saklı payları haricinde, kendi iradesiyle mirası üzerinde istediği gibi tasarrufta bulunabilir. Bu durumda eğer torun, dedeye ölümden sonra alacakları karşılığında bir edim ifası altına girmeyecek, sadece torunu olduğu için ölümden sonra mirastan pay alacaksa sözleşme değil vasiyetname düzenlenebilir. Üzerinde tasarruf yetkisi bulunan kısımların belirli bir kişiye bırakılması vasiyetname yoluyla olabilir.

Ha, sen git x'e şimdi bilmem kaç lira öde, sonra ben ölünce de tüm mirasım senin olsun denilecekse sözleşme yapılır.
0
g man
(31.12.17)
(2)

Gaziantep

steward
Ayın 3 un de Gaziantep'deyim şehir içinden çıkmamak şartıyla yeme içme hariç ne yapayım
Ayın 3 un de Gaziantep'deyim şehir içinden çıkmamak şartıyla yeme içme hariç ne yapayım
0
steward
(31.12.17)
yemek müzelerine git
0
mukremin citir
(31.12.17)
Oyuncak muzesi var ilginc oyuncaklar falan var. tanidigin cocuklu birileri varsa ordan hediye de alabilirsin.
0
beriberi
(31.12.17)
(5)

akademisyenler ne kadar kazanıyor

durbikonusucaz
merhabaaslında akademisyenlik maaşlarının dışında gelir kapıları var mıdır, varsa nelerdir diye merak ediyorum. televizyon programlarına çıkan hocalar değil tabii ki sorduklarım. örneğin diğer üniversitelerde ders veriyorlar ya da "dışarıda iş" yapıyorlar. diğer üniversitelerde ders verince bir mikt
merhaba

aslında akademisyenlik maaşlarının dışında gelir kapıları var mıdır, varsa nelerdir diye merak ediyorum. televizyon programlarına çıkan hocalar değil tabii ki sorduklarım. örneğin diğer üniversitelerde ders veriyorlar ya da "dışarıda iş" yapıyorlar.

diğer üniversitelerde ders verince bir miktar, tezsiz yüksek lisansa ders verince bir miktar alıyorlar. bunlar ne kadar mesela? ayrıca ders vermenin yanında gelir kapısı oluşturabiliyorlar mı? bildiğiniz örnekler var mıdır? hangi alandan olduğu önemli değil sadece merak ediyorum.

teşekkürler
0
durbikonusucaz
(31.12.17)
Tubitaktan pti aliyorlar. Projeleri varsa.
0
wishmaythşngs
(31.12.17)
her alana göre degisir. disariya hic is yapmayan ama devlet üniversitesinde ders veren yard doc 7000 civari doc 9000 civari profesör 12 civari para alir en fazla. tüvitak projesi teknokent laboratuar varsa danismanlik yapiyorlarsa sirketlere bir bu kadar daha kazanabilir
0
eriksatie
(31.12.17)
kitap yazıyorlar.
bazı kitaplara ünite yazıyorlar.
genel sınavlara (kpss aof spk gibi) soru hazırlıyorlar.
yaz okullarından ek ders ücreti alıyorlar.
hala var mi bilmiyorum ama 2. öğretime derse girince ek ders ücreti alıyorlar.
osym aof sınav görevlerinde gozetmenlik-salon baskanligi-koordinatior/yrd. gibi görevler alıyorlar.
kobi projelerine danışmanlık-raportörlük yapıyorlar.
ilk aklima gelenler
0
balik kraker
(31.12.17)
kosgeb eğitimlerine de girebiliyorlar.
0
balik kraker
(31.12.17)
Bizim hocalarımız bilirkişilik yapıyorlar, büroları var davalara bakıyorlar. En 500-600 bin liralık arabaları var.
0
tahin pekmez yoğurt
(31.12.17)
(1)

askerden dönüşte izin kıdemi

yetkili birine benzeyen abi
askerden önce kıdem tazminatı ve kalan izinlerin parası ödenmiş olsa dahi, aynı iş yerinde yeniden işe başlayınca izin kıdeminden söz edilebilir mi? şu an izin sürem, askerden dönüp 10 aydır çalışmama rağmen 0 sıfır gün olarak görünüyor. daha önce aynı iş yerinde 2 yıl çalışmıştım. Buna göre, izin k
askerden önce kıdem tazminatı ve kalan izinlerin parası ödenmiş olsa dahi, aynı iş yerinde yeniden işe başlayınca izin kıdeminden söz edilebilir mi? şu an izin sürem, askerden dönüp 10 aydır çalışmama rağmen 0 sıfır gün olarak görünüyor. daha önce aynı iş yerinde 2 yıl çalışmıştım. Buna göre, izin kıdemi denen bişey var. İzinlerimi silemezsiniz diye itiraz edebilir miyim?

şöyle bir düzenleme çıkmış ama yasa bu konuda net mi anlayamadım. www.hurriyet.com.tr
0
yetkili birine benzeyen abi
(31.12.17)
iskanunu.com

yukarıdaki yazıya göre yıllık izninin hesaplanmasında geçmiş çalıştığın süre de hesaba katılacak.

"İşçi askere gitmek için ayrıldığı işyerine döndüğünde gitmeden önce kıdem tazminatını almış olsa dahi yıllık izin süresinin hesabı işçinin bütün kıdemi dikkate alınarak hesaplanmalıdır. Çünkü yılık izin ayrı, kıdem tazminatı ayrı düzenlemelerdir.

Yasa belli bir çalışma süresi için bir defa kıdem tazminatı alınmasını öngörmüştür, kıdem tazminatı almak geçmiş kıdemi sıfırlamaktadır. Yasada yıllık izin ücretleri için geçmiş kıdemlerin sıfırlanması gibi bir düzenleme yoktur. Bu açıdan belli bir çalışma süresinin kıdem tazminatının alınması, ayrı bir düzenleme olan yıllık izin kıdem süresini sıfırlayamaz."
0
peace.on
(31.12.17)
(1)

Ankarada yılbaşında sevgilinle takılabileceğin mekan

garaser
Merkezi bir yerde(kızılay, tunus, tunalı, bahçeli), barzo olmayan bir mekan
Merkezi bir yerde(kızılay, tunus, tunalı, bahçeli), barzo olmayan bir mekan
0
garaser
(31.12.17)
bubiruyaolmali
(31.12.17)
(3)

Camel neden bu kadar çok sattı ?

halihazir
Selam,ilk önce 23 Mayıs için bir konser organize edildi. Biletler birkaç saat içinde tükendi. Sonra yoğun talep ve 22 Mayıs'a bir konser daha organize edildi. Şimdi baktım, sadece tek bölümde bilet kalmış, o da birkaç güne kalmadan biter.Mesela Wishboneash geldi, jethro tull (ian anderson) geldi böy
Selam,

ilk önce 23 Mayıs için bir konser organize edildi. Biletler birkaç saat içinde tükendi. Sonra yoğun talep ve 22 Mayıs'a bir konser daha organize edildi. Şimdi baktım, sadece tek bölümde bilet kalmış, o da birkaç güne kalmadan biter.

Mesela Wishboneash geldi, jethro tull (ian anderson) geldi böyle bir talep olmadı. Bakınca en ucuz bilet de 100 tl üzerindeydi Camel'da.

Bu kadar mı çok sevdik bu grubu ?
0
halihazir
(31.12.17)
latimer ölecek çünkü yakında, ölmeden bi camel izleyelim istiyorum ben şahsen
0
vedatchilipeppers
(31.12.17)
wishbone ash ile camel'ın bilinirliğini karşılaştırmak pek doğru değil bence. jethro tull da çok geldi. camel'ı yıllardır bekleyen insanlar var ve bi daha da gelmez. ayrıca ben de 23'üne almıştım pek de istemediğim bir bölümden ve 22 mayıs doğum günüm. bilsem 22'sine alırdım :/ ekstra eklenen konserin önce olması çok saçma ama grup da turnede sonuçta bi yandan.
0
tepedeki psychedelic adam
(31.12.17)
@vedatchilipeppers öyle konuşulur mu lan hırbo
0
regardless of what they say
(31.12.17)
(4)

borsada kazancı ne zaman realize etmeli, hisseyi ne zaman satmalıyız ?

maden suyu
arkadaşlar 2 yıl önce lot'u 9 tl den thy hissesi aldım. bir süre sonra 5 tl civarlarına düştü, satmadım. 2 yıl sonra yani şimdi 15,5 tl civarlarına geldi.borsaya ayırdığım paraya ihtiyacım yok. fakat ekonomi de iyi gitmiyor. her an ne olacağı belli değil. thy temettü veren bir hissede değil.ben bors
arkadaşlar 2 yıl önce lot'u 9 tl den thy hissesi aldım. bir süre sonra 5 tl civarlarına düştü, satmadım. 2 yıl sonra yani şimdi 15,5 tl civarlarına geldi.

borsaya ayırdığım paraya ihtiyacım yok. fakat ekonomi de iyi gitmiyor. her an ne olacağı belli değil. thy temettü veren bir hissede değil.

ben borsayı bir nevi emeklilik planı olarak düşünüyorum. al kenara koy unut kafasındayım. bu sebeple bist30 dan thy gibi bir hisseyi çok uzun vadelerde elde tutmak kar ettirir mi ?

yoksa çok uzun vade bir hisse seçilecekse temettü verenleremi odaklanmalı ?
0
maden suyu
(31.12.17)
paraya ihtiyacın yoksa sat temettü verenlerden al kenara koy unut
0
KaraSakall
(31.12.17)
Şirketin karlılığında, faaliyetinde sorun yoksa uzun vadede beklenebilir. Thy yükseliş trendinde, yeni hava alanı yüzünden hala beklentili bir hisse. Yakın bir zamana kadar da ederinin altında işlem görüyordu. Temettü vermemesi dezavantaj tabi.
Ayrıca bence uzun vade yatırımda portföyde, temettü veren şirketler öncelikli, en az 3-5 hisse olmalı. YTD :D
0
anily
(31.12.17)
Ben ihtiyacım olmayan cüzi paraları bist 30 a görmüyorum günlükçü değilim yıllık %30 kardayım hep. En iyi birikim
0
steward
(31.12.17)
yatırım tavsiyesi olmamakla birlikte eğer sizin için önemsiz bir para ile yatırım yapıyorsanız blockchain'de geleceği olan sağlam projeleri araştırın ve birkaç tanesine bir miktar atıp unutun. tahminim orta ve uzun vadede her türlü yatırım aracından daha fazla kazandıracağı yönünde.
hangileri demeyin çünkü bunun cevabı bende yok.
0
shotcrete
(31.12.17)
(8)

En sevdiginiz Aerosmith parcalari

neumann
hangileri?
hangileri?
0
neumann
(31.12.17)
living on the edge diyerek başlıyorum
0
halihazir
(31.12.17)
nedense pink... tee kaç yaşındayken klibini izleyip bayılmıştım o klibe. şarkı hala playlistimde durur arada (sıklıkla) dinlerim.
0
Tears of Devil
(31.12.17)
Cryin’, Hole in my Soul
0
aychovsky
(31.12.17)
sweet emotion
0
rick drayen
(03.01.18)
aerosmith'in hitlerini biliyorum sadece. bunlardan dream on ve jaded en sevdiklerim.

pink ve hole in my soul+1 ayrıca.
0
godoşu beklerken
(03.01.18)
Birkaç tane birden yazmak zorundayım çünkü hepsini çok beğeniyorum:

Love in an elevator (özellikle klibiyle izlemek lazım)

Take me to the other side

Sweet emotion

Rag doll

Walk this way

Train kept a rolling (spesifik bir konser kaydı var, hangisi bilmiyorum ama özellikle o kayıttaki halini seviyorum)

Dream on

En sevdiklerim bunlar.
0
skooma
(03.01.18)
Dream on. Hic surprizli degilim :(
0
lamira
(03.01.18)
aerosmith sevmemekle birlikte (bedava konser verseler gitmeye üşenirim), dream on güzel şarkı.
0
rahip janick
(03.01.18)
(1)

Narcos, cakal carlos tadinda che guevera dramasi var mi?

terastaki havlu
Bütün hayatini anlatan bisey de olabilir. Sadece devrim gunlerini anlatan bisey de? Veya son bir ayini vs. Yoksa da netflixin veya hbo nun aklina sokalim ceksinler. Adamin hayatindan on film 10 dizi cikar ama benim bildigim motorsikletle yaptigi seyahatleri anlatandan baska bisey yok.
Bütün hayatini anlatan bisey de olabilir. Sadece devrim gunlerini anlatan bisey de? Veya son bir ayini vs. Yoksa da netflixin veya hbo nun aklina sokalim ceksinler. Adamin hayatindan on film 10 dizi cikar ama benim bildigim motorsikletle yaptigi seyahatleri anlatandan baska bisey yok.
0
terastaki havlu
(31.12.17)
benicio del toro'nun oynadığı iki partlık bir seri var. 2008 yapımı.

www.imdb.com
www.imdb.com
0
olkol
(31.12.17)
(1)

Online çiçekçi önerisi

anneboleyn
Bebek tebrigi için çiçek göndereceğim, ciceksepeti disinda online kullanip memnun kaldiginiz bir site var mi?
Bebek tebrigi için çiçek göndereceğim, ciceksepeti disinda online kullanip memnun kaldiginiz bir site var mi?
0
anneboleyn
(31.12.17)
ocanal
(31.12.17)
(3)

dark çok karışık değil mi?

yetkili birine benzeyen abi
4. bölümü bitirdim. hala bilmediğimiz karakterler var. bildiğimiz ama konuşmayan karakterler var. bu sıkıntı ne zaman çözülecek? bizim olayı bildiğimiz ama karakterlerin bilmediği bir yere geçiş ne zaman olacak? hem karakteri bilmiyorum hem ne bildiğini bilmiyorum hem olayı bilmiyorum. iyice uzamaya
4. bölümü bitirdim. hala bilmediğimiz karakterler var. bildiğimiz ama konuşmayan karakterler var. bu sıkıntı ne zaman çözülecek? bizim olayı bildiğimiz ama karakterlerin bilmediği bir yere geçiş ne zaman olacak? hem karakteri bilmiyorum hem ne bildiğini bilmiyorum hem olayı bilmiyorum. iyice uzamaya başladı.
0
yetkili birine benzeyen abi
(31.12.17)
hocam tam aksine bu tarz gizem kasan dizilerde her şeyi açık açık gösteren nadir dizilerden. normalde noluyo bu kimdi yaa diyen gerizekalı bir izleyiciyim ben ama her şeyi gözümüze sokmuşlar bence sahne geçişlerinde.
0
oddyseus
(31.12.17)
bana karışık geldi. çok karakter var. çok aile var. çok çocuk var. kim kimin çocuğu belli değil. kim olduğunu bilmediğimiz ama sürekli gördüğümüz adamlar var. stranger things'te her şeyi çepeçevre görüp gizemi birlikte çözüyorduk. burada seyirciye hiçbir şey anlatmadan çok fazla gizeme boğdu.
0
🌸yetkili birine benzeyen abi
(31.12.17)
hocam belki ben bitirdim diye olmuş olabilir ama bi ara hangi karakter kimdi neydi ard arda yan yana gösteriyolar. 4. bölüm biraz erken olabilir kavramak için ama bitişe doğru her şeyi kavradığımı hatırlıyorum. inanın bana ben anladıysam siz de her şeyi anlarsınız.
0
oddyseus
(31.12.17)
(18)

2017'de kac kitap okudunuz?

common of demons
Gecen seneki duyuru: http://eksiduyu.ru/1151328Ben gene 52 kitap hedeflemistim, 35 tane tamamlayabildim, 2 tane daha yoldaydi aslinda ama bugun bitirmek icin kasmayacagim. Goodreads'de senelik bazi istatistikler gorulebiliyor, 9700 kusur sayfa ediyormus. Gerci ben sitede guzel kapakli versiyonlari s
Gecen seneki duyuru: eksiduyu.ru

Ben gene 52 kitap hedeflemistim, 35 tane tamamlayabildim, 2 tane daha yoldaydi aslinda ama bugun bitirmek icin kasmayacagim. Goodreads'de senelik bazi istatistikler gorulebiliyor, 9700 kusur sayfa ediyormus. Gerci ben sitede guzel kapakli versiyonlari sectigim icin o sayi cok da kesin olmayabilir. :)

Istediklerinizi okumaya vakit bulabileceginiz bir sene diliyorum.
0
common of demons
(31.12.17)
toplam 27
0
EasyTiger
(31.12.17)
12 hedeflemistim 11'de kaldim.
0
doxanikee
(31.12.17)
68 sayabildiğim
0
mavibalık
(31.12.17)
9'da kalmışım. Her açıdan öyle boktan bir seneydi ki zaten, kitap okuyacak fırsat da olmadı.
0
bugunku antremanda goz dolduran futbolcu
(31.12.17)
30 kitap hedeflemiştim 36 tane okudum. Aslında 40-45 tane okuyabilirdim ama birkaç ay hiç kitap okumadığım bir dönem oldu.
0
tahin pekmez yoğurt
(31.12.17)
10/15 yapmışım. ama bir sene içinde 10 kitap okumamıştım daha önce o yüzden iyi bence. sayfa sayısını nerden görüyoz ya goodreadste
0
melodica
(31.12.17)
5. hepsini de elimde kindle varken 5 günde okumuştum. baskı okuyamıyorum artık nedense.
0
oddyseus
(31.12.17)
3 tane yarıda bıraktım
4 tane bitirdim
0
sttc
(31.12.17)
@melodica Direkt profil sayfanizda arkadaslarin ust kisminda melodica'nin bu yilki kitaplari (melodica's year in books) diye gorunuyor olmali. Ortalama sayfa sayisi, en uzun/kisa/populer kitaplar da var.

Gecen seneden var miydi bu ozellik hatirlayamiyorum (ama gecen sene icin de ayni seyler gorulebiliyor)
0
🌸common of demons
(31.12.17)
Hedef 25'ti. 30 okudum. 8800 sayfa toplam.
0
efreet sultan
(31.12.17)
50 hedeflemiştim 29da kaldım. 10.032 sayfa. ne kadar da boktan bir sene oluşu kitap okuyamayışımda göründü. İnş 2018 güzel bir yıl olur kitap okunabilen.
0
soylu
(31.12.17)
bu sene de soruldu.

(git: 1246333)
0
tepedeki psychedelic adam
(31.12.17)
@tepedeki psychedelic adam Bunu gormemisim ben... Her gun bakarim buraya, gecen sene soran gene sorar mi diye de bugune kadar bekledim, ama arama yapmamistim "acilsaydi gormustum" diye. Ama cogunlukla baska kullanicilar cevap vermis en azindan.
0
🌸common of demons
(31.12.17)
Her yıl 100 hedef koyuyorum ama bu yıl iş hayatına da girmemin ve önceki bir dönemdeki depresyonun etkisiyle 85 kitap okumuşum. İlk kez tamamlayamadım hedefi bu yıl :/
0
mutlusismankedi2015
(31.12.17)
10 okunan
10 yarida birakilan.
0
wishmaythşngs
(31.12.17)
@common of demons ben mobil uygulamadan bahsediyosun sandım . masaüstündeymiş ,gördüm şimdi.
0
melodica
(02.01.18)
Cok sey okudum ama kitap dersen 1 tane galiba. Cok kitap okudugum donem oldu, az kitap okudugum donem oldu ama hicbir zaman kitap sayisi hedefi koymadim kendime. Okumak kitaptan ibaret degil bana gore.
0
stavro
(02.01.18)
1 (bir)

stavro +1 diyeyim şanımız yürüsün :D
0
istanbul kanatlarimin altinda
(02.01.18)
(4)

kanada'ya uygun fiyatli kargo yollama

ruhi mucerret
kanada'ya bir zarf yollamam gerekiyor. illa 24-48 saatte gitsin gibi bir derdim pek yok, bir haftada gitse de olur ama kesin gitmesi lazim. yolda kaybolmasin mumkunse :)internette dhl'in hesaplama servisi vardi, 90 dolar cikartti. daha uygunu yok mu bunun yahu?
kanada'ya bir zarf yollamam gerekiyor. illa 24-48 saatte gitsin gibi bir derdim pek yok, bir haftada gitse de olur ama kesin gitmesi lazim. yolda kaybolmasin mumkunse :)

internette dhl'in hesaplama servisi vardi, 90 dolar cikartti. daha uygunu yok mu bunun yahu?
0
ruhi mucerret
(31.12.17)
ptt
0
niyeti bozuk http nesnesi
(31.12.17)
ptt'den daha ucuza kimse götürmez. kaybolma riski için bir şey diyemeyeceğim diğerlerinden fazla mıdır eşit midir bilmiyorum ama şimdiye kadar yurt içi veya yurtdışı herhangi bir gönderimi kaybetmediler benim.
0
nrmnm
(31.12.17)
Ptt. Taahhütlü, garantili, takibi yapılabilen şekilde yollanırsa kaybolmaz.
0
bos gezenin bos ustasi
(31.12.17)
cok onemli bir dokumansa ptt'ye verme, dhl yada ups ama tuzlu olur.
onemi degil diyorsan ben ptt olur ama 1 aydan once geldigini gormedim, 5-6 hafta suruyor gelmesi en az haberin olsun.
0
cooperr
(03.01.18)
(2)

bu oyunun adı ne ?

yarey
screenshot ekte
screenshot ekte
0
yarey
(31.12.17)
fortnite
0
Apocalypse
(31.12.17)
fakir pubg'si
0
washe
(31.12.17)
(6)

hepsiburada'dan alınan telefonda ölü piksel çıkarsa ne olur ?

tukenmez adam
merhabayın,hepsiburada'dan alacağımız ithalatçı garantili telefonda ölü piksel çıkarsa ne yapabiliriz? değişim şansımız var mı? 3-4 yıl önce teknosada aldığım note 3 de ölü piksel çıkınca hemen değiştirebilmiştim. ancak hepsiburada'dan alınca böyle bir şansım olmayacağını sanıyorum. böyle bir olay b
merhabayın,

hepsiburada'dan alacağımız ithalatçı garantili telefonda ölü piksel çıkarsa ne yapabiliriz? değişim şansımız var mı? 3-4 yıl önce teknosada aldığım note 3 de ölü piksel çıkınca hemen değiştirebilmiştim. ancak hepsiburada'dan alınca böyle bir şansım olmayacağını sanıyorum. böyle bir olay başına gelen oldu mu?
0
tukenmez adam
(31.12.17)
ben lcd monitör almıştım ölü pixel çıkmıştı.

eğer teslim aldığından tarihten 14 gün geçmediyse "cayma hakkımı kullanıyorum" diyerek iade et ve paranın geri yatırılmasını iste. en kolay yöntem bu.

yasa göre sebep belirtmeden üründen cayma hakkın var.
0
peace.on
(31.12.17)
her ne kadar hb son zamanlarda mallaşmış olsa da geri iade konusunda iyidir. alırlar.
0
binder dandet
(31.12.17)
tüketici kanunu'nu okumadan yorum yapmayalım lütfen. insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.

internetten yapılan alışveriş için herhangi bir sebep belirtmeden iade hakkınız vardır. iade hakkı olmayan ürün grupları da yasada açıkça belirtilmiştir. firmanın "ben bunu teknik servise gönderiyorum, inceleme sonucunda bakacağız" gibi şeyler söylemesi mümkün değildir. ürünü iade almaktan başka seçenekleri yok.

bu durumu da "iade alıyorlar ya müşteri memnuniyeti çok iyi" diye övmenin anlamı da yok. kanun böyle yapmalarını emrediyor ve yapacaklar.
0
peace.on
(31.12.17)
@acemi,

sana mantıklı gelen şeye göre değil yazılı kanuna göre çalışıyor sistem.

bu dediklerine bir dayanak göster o zaman. hangi kanunda, hangi yönetmelikte yazıyor bu söylediklerin?

satıcı bana sahte ürün gönderdiyse ne olacak? ben iade etmek istediğimde "orjinalini kendine aldı sahtesini bana iade etmeye çalışıyor?" diyerek beni mi suçlu gösterecek?

ben sana müşteri hizmetleri müdürlüğü yapan biri olarak şunu kesinlikle söyleyebilirim ki, insanlarımız kendi haklarını bilmediği için böyle kazıklandığıyla kalıyor.

yukarıda bahsettiğin "içinden parça sökme" gibi paranoyak düşüncelerle hiçbir sistem çalışmaz. bu arada malın tüketiciye eksiksiz ve hatasız teslim edildiğini kanıtlamak satıcıya aittir.
0
peace.on
(31.12.17)
Selam,

Konu ölü piksel ise durum şöyle de işleyebiliyor;

Eğer piksel sayısı 3 ve 3'fazla ise direk sizin değişim hakkınız doğuyor. 3'ten az ise "kullanıma engel durum değil" denilerek herhangi bir işlem yapılmadan tarafınıza yollanabilir. En son 3'ten az olan ölü piksel arıza tanımına girmiyordu birçok üretici firma tarafından. (istisnai durumlar hariç böyle işliyor)

Teknosa'dan yaptığınız alışveriş mağaza alışverişi olsa gerek? Çünkü hemen değiştirebildim demişsiniz. Böyle durumlarda mağazalar değişime uygun cihazları alıp (her zaman yapmayabiliyorlar, bunun prosedürü ayrı) kendi stoklarından sıfır cihaz verirler.

İnternet satışında işleyiş biraz daha uzayabiliyor. Alınan cihazın parçasının alınması, yetkisiz müdahale var mı diye kontrol edilmesi için servise yönlendirirler genelde. Çıkan değişim raporuna istinaden değişimi onaylanır, size yeni cihaz gönderilir.
0
allegrezi
(31.12.17)
biz burada suça konu olan bir durumdan bahsetmiyoruz. adamın telefonunda ölü pixel çıkmış. allegrezi'nin dediği gibi ölü pixellerin ekrandaki konumuna da bağlı olarak 3 adete kadar ayıplı mal sayılmayabiliyor. o yüzden direkt cayma hakkını kullanmasını önerdim.

mahkemelik olacak bir durum değil. senin dediğin gibi içinden çip sökme, sahtesiyle değiştirme gibi "dolandırıcılık" kapsamına giren suçlar da yok. o yüzden iade almak zorundalar ve alacaklar.

böyle bir konuda tüketiciye "elinde patlar" diyen birine bir müşteri hizmetleri müdürü olarak danışacağımı sanmıyorum.
0
peace.on
(31.12.17)
(2)

yılbaşında ne içmeli? votka vs rakı?

iglesias
daha önce pek votka denemedim35 lik rakiyla hafif bir çakırkeyif olurum, bu benim icin yeterli. ancak bu sefer vodka içmek istiyorum fakat öyle yamulup, dağıtmak istemiyorum. sadece kafam iyi olsun, ayakta da durabileyim yani. 35lik vodka adami yamultur mu? sek değil muhtemelen portakal suyuyla fala
daha önce pek votka denemedim
35 lik rakiyla hafif bir çakırkeyif olurum, bu benim icin yeterli. ancak bu sefer vodka içmek istiyorum fakat öyle yamulup, dağıtmak istemiyorum. sadece kafam iyi olsun, ayakta da durabileyim yani.
35lik vodka adami yamultur mu? sek değil muhtemelen portakal suyuyla falan içerim.
0
iglesias
(31.12.17)
35lik rakıyla hafif çakırkeyif oluyorsan 35lik votkayla ayakta duramayacak hale gelmezsin. Ha bilinçli içmek lazım tabii, çok hızlı değil bir de ara sıra su içmek lazım.
0
senolll
(31.12.17)
35lik vodka yanına sarı tuborg, baktın vodka etki etmedi sarı tuborgu devreye sok, işlem tamam.
0
zebragibi
(31.12.17)
(3)

ispanyolca bir cümle

çaykovski
my friend who is never exhausted to give love.mi amigo que nunca está agotado para dar amor.'''sevgisi hiç bitmeyen arkadaşım''' demek istedim ama sonra ''sevgi vermekten hiç yorulmayan arkadaşım'' olarak çevirmeye karar verdim.ispanyolca çeviri doğru mu? değilse bu iki cümleyi nasıl çevirebiliriz?
my friend who is never exhausted to give love.

mi amigo que nunca está agotado para dar amor.

'''sevgisi hiç bitmeyen arkadaşım''' demek istedim ama sonra ''sevgi vermekten hiç yorulmayan arkadaşım'' olarak çevirmeye karar verdim.

ispanyolca çeviri doğru mu? değilse bu iki cümleyi nasıl çevirebiliriz?
0
çaykovski
(31.12.17)
está yerine es daha uygun. Bir de agostado biraz “öyle bir bitkin düşmek ki, dermanı kalmamak” derecesinde yorgunluk için daha uygun.
Ben olsam “mi amigo que nunca es cansado de ofrecerme su amistad” derdim. Bir de amor daha çok aşıklar için uygun, seni romantik seviyormuş gibi bir hava olabilir. Yine, anne sevgisi gibi şeyler de girer ama arkadaşlık için biraz zor olabilir.

Aradaki farkı şöyle özetleyim. “Seni seviyorum” için iki çeviri var. Biri “Te quiero”, diğeri “Te amo”. İspanya’da ikisi de sevgili için kullanılıyor. Bir de anne babaya te amo denilebiliyor. Bazı yerlerde anne babaya bile amor kullanılmıyor, çok ensestçe oluyor. Orta Amerika’dakiler de diyor ki, biz “Te quiero”yu arkadaşa “Te quiero como un hermonao” diye sölersek kardeş gibi sevdiğimiz ortaya çıkar. Oysaki querer’in çok cinsel bir anlamı var. Dolayısıyla, coğrafyasına çok bağlı. Şatin Amerika’da İspanya’nın tam terai kullanım var. Bir yerde masum olan şey, diğer tarafta “Asılıyor galiba” olabiliyor. Özetle, bunları, özellikle amor kelimesini tek başına kullanmamaya gayret ediyorum genellikle, çünkü anlam yanlış yere çekilenilir arkadaşken. Çekilsim diyorsan, o ayrı. Genellikle, unun İngilizcedeki like karşılığı olan simpatía çok kullanılan bir şey, özellikle arkadaşça sevgi in. Ben olsam “mi amigo que nunca es cansada de ofrecerme todo su simpatía” derim. Bu “sevgisini vermekten yorulmayan” olur. “Mi amigo que nunca me deja sin su simpatía” da “beni hiç sevgisiz bırakmayan” olur. “Mi amigo que nunca se queda sin simpatía” aslında “sevgisi bitmeyen” ama çevirisi biraz garabet. Bu çeviri pek kullanılanilecek bir şey değil.
0
aychovsky
(31.12.17)
Benim bildiğim "Estar cansado/a" olarak kullanılır her zaman. Ben olsam "mi amigo cuyo amor nunca se acaba", mi amigo nunca está cansado de darme/ofrecerme su amor/amistad derdim.

Edit: Araştırdım, bir native ile konuştum. Ser ile kullanılmıyor.
0
geçerkenugradım
(31.12.17)
Normalde “Spor yaptım, yoruldum” gbi durumlarda estar kullabılır ama burada bir kişilik özelliği olarak hiç yorulmamaktan bahsediyoruz. O yüzden es ile kullanılıyor. Örneğin, “Tükendim, depresyondayım ve hayt beni çok yordu” anlamında da estar değil, ser ile kullanılıyor. Aynı şekilde, o anlık bir mutluluğu belirtmek için “estar contento” ama genel olarkak mutlu bir insandan bahsediyorsak “ser contento” olması gibi.
0
aychovsky
(31.12.17)
(2)

Borsa İstanbul hakkında

karlmarx
merhabaşu sıralar takip ettiğiniz, kazandırması muhtemel, yükseliş dalgasından fazla etkilenmemiş, beklenen yükselişi henüz yapmamış kağıtlar var mıdır?mesela halkbank. ne düşünüyorsunuz?teşekkrler.
merhaba

şu sıralar takip ettiğiniz, kazandırması muhtemel, yükseliş dalgasından fazla etkilenmemiş, beklenen yükselişi henüz yapmamış kağıtlar var mıdır?

mesela halkbank. ne düşünüyorsunuz?

teşekkrler.
0
karlmarx
(31.12.17)
halkbanka zıra sarraf derim baska bisi demem. her an sonuc cıkıp dusebilir hbk.
0
binder dandet
(31.12.17)
Sorduğun soru cevabı olmayan bir soru borsaya yatırım uzun vadeli olmalı al bekle sat
0
steward
(31.12.17)
(3)

duyuru git gide despotlaşıyor mu?

air
tahammül gördüğüm kadarıyla sıfıra yaklaşmış artık ve keyfi sansür, duyuru silmeler gelmiş. moderasyona son dönemde çok acayip şeyler olmuş. ben hollow gidince bozuldu buralar diyordum ama şimdi ki durumu tanımlamak için ''bozulma'' kelimesini kullanamıyorum. gündüz gördüm; adamın biri vücuduyla ilg
tahammül gördüğüm kadarıyla sıfıra yaklaşmış artık ve keyfi sansür, duyuru silmeler gelmiş. moderasyona son dönemde çok acayip şeyler olmuş. ben hollow gidince bozuldu buralar diyordum ama şimdi ki durumu tanımlamak için ''bozulma'' kelimesini kullanamıyorum. gündüz gördüm; adamın biri vücuduyla ilgili bir soru sormuş hop gönül işerine postalamışlar duyuruyu. ne alaka şimdi? muhtemelen üstsüz fotoğraf milletimizin ahlakını bozar diye endişelenmişler.

geçen gün duyurusunun uçuruluş sebebi aklına yatmayan bir arkadaş vardı. gelip duyuru açmış, dedikleri kadar var mı minvalinde bir şeydi. bu duyuru; ''böyle soru mu olur?'' diye uçurulmuş. bu akşam da bundan duyduğu rahatsızlığı dile getirmek için başka bir duyuru açmıştı ancak ne tuhaftır o duyurusu da kaldırılmış. böyle duyurular açabilmeliyiz. yüzde yüz moderasyon haklı, adil, muhteşem diye bir şey yok. bu ortamlar şikayetçiler ve bu şikayetlere gelen yorumlarla büyür. geçmişte oldu, gelecekte de olmalı. olacak diyemiyorum, moderasyon engelliyor. haksızlıklarını bırak, haksız olma ihtimallerine dahi tahammüşsüzce yaklaşıp ortaya çıkmasını engelliyorlar. bu olay moderasyonun faşizanlığını ortaya koyuyor. despot bir tutum içerisinde konsensus oluşmasını engelleyerek, olası hatalarının ortaya çıkma ihtimallerini engelliyorlar.

eskiden duyuruda feodalite vardı; compu s.kmle taş.ağım ipimle kuşağım takılıyordu, şimdiyse organize bir zorbalıktan gücünü alan bir diktatörlük var sanırım.
0
air
(31.12.17)
Duyuru kullanıcılarının kültür seviyesi ve eğitim kalitesi gittikçe artan ivmeyle düştüğü için ortalığı mecburen despotluk sarıyor. Saygı sevgi hoşgörü birleştiricilik olsa despotluğun esamesi bile okunmaz bence.
0
yaren
(31.12.17)
Keyfi uygulamaları zaman zaman ben de gözlemliyorum. Nedenini de yetkisi olan kimsenin bir sorumluluğu olmayışına bağlıyorum. Yani sildiği duyurudan dolayı bir şey kaybetmezse istediğini siler geçer. Ben de olsam böyle davranabilirim. Buna 'aydın despotizmi' deniyor. Aydın despotizmi için mükemmel bir aydın olmak da şart değildir, 'Biz bu işi iyi biliyoruz.' diye inanmak yeterli.

Kullanıcıların kültürü, eğitimi ile bir bağ da göremiyorum. Çok daha kültürsüzü sözlüğün kendisi zaten.

Burada insanlar soru sorarken veya cevap yazarken hakarete varmadığı sürece, kuralları esnetmenin ötesinde yıkmadığı sürece bu tarz sansüre uğraması da evet yönetimin keyfi uygulamalarıdır.

Bunları eleştiriden ziyade tespit olsun diye yazıyorum. Site benim değil, yetki benim değil. Nelerle ve kimlerle uğraştıklarını da derinlemesine bilemem. Oturup kendi sayfamı forumumu açarım o zaman ben de görürüm.

Ayrıca internet sitelerinin yönetimlerinin 'demokratik ve adil' olması gibi bir zorunluluk da yok. Forumlar, demokrasiyi işletmeye kalkınca en çabuk avamlaşacak ve özelliğini yitirecek ortamlardan biridir. Çünkü demokrasi sürekli en zayıfa, en düşküne göre ortamı gevşetecek kuralları ortadan kaldıracak standartları yok edecektir. Bu noktada standartların korunması için elitizm bir mecburiyet. Aynısını özel trackerlarda da görüyoruz. Kaliteli tracker = elitist tracker.

Buna göre bu tarz yönetim ve 'halk' arasında sıkışan moderatörlerin bazı noktalarda insiyatif alarak içeriği kaldırmaya veya kaldırmamaya karar vermeleri de organiktir, doğaldır, normaldir. Bu moderatörlerin akıl sağlığının yerinde olmasını ve anlama kapasitesinin yeterince gelişmiş olmasını temin etmek sitenin sahibinin sorumluluğudur. İsterse psikopatları moderatör yapar, isterse moderasyonu kaldırır. Sahibinin de kaybedecek bir şeyi yoksa yine keyfidir.

Öte yandan hakaret edenler oluyor. Onları da banlamadan önce birkaç kere daha uyarıyorlar. Ona da diyecek söz yok.

edit: imla
0
idexo
(31.12.17)
Kultur seviyemizin dustugunu soyleyen bir kisi ornegin insanlarin iskence ile idam edilmesini savunuyor olabiliyor. Insanlar kendini elestirmek yerine kendini hakli saniyor. Kimse hatasini gormek istemiyor.

Ayrica eskiden internet egitim seviyesi daha yuksek kisilerde vardi. Simdi acilan duyurularin zaman zaman alt egitim - gelir grubuna ait oldugunu gorebiliyorum. Bu durum da duyurularin kalitesinin dusmesine neden oluyor ama her forumun genel sorunu bu.

Egitimsiz kitlenin internete girmesiyle irkci ve cinsiyetci soylemler artti. Bu duyurularin silinmesini zararli gormuyorum cunku ornegin Israil hukumetini elestirmek yerine dunyadaki tum Yahudilere kufur ediliyor. Bu ikisi arasinda cok buyuk fark var. Ancak bunun farkina varilabilmesi icin bireyin egitim gormesi gerekiyor ki bu egitim kultur egitimi yani okulu da asan bir durum.

Yas ortalamasi da dusuyor. Gonul isleri sorulari beni kahrediyor. Kadinlarla ilgili sorular asiri genelleme iceriyor. Ve bircok durumda da kadinlara hakaret edildigini goruyorum.

Elbette ulkemizin sorunlarindan biri de sansur. Kimse duyurunun kapatilmasini istemez degil mi? Bu nedenle daha "ahlakli" yazilar yazmak zorundayiz.
0
Traveller
(31.12.17)
(3)

Albümü google photosta mı oluşturuyorsunuz yoksa telefonda mı

Cursed Chico
telefonda bir kaç resmi albüme ekledim. çok önce çekilmiş.google photosta albüm oluştu ama bazı resimleri taşımadı.albümü paylaşmak için google photosta açıyorum çünkü telefon albümü paylaşılmıyor.yani önce resmi çekiyorum sonra telefon albümüne ekliyorum sonra o albümdeki tüm resimleri google photo
telefonda bir kaç resmi albüme ekledim. çok önce çekilmiş.

google photosta albüm oluştu ama bazı resimleri taşımadı.

albümü paylaşmak için google photosta açıyorum çünkü telefon albümü paylaşılmıyor.

yani önce resmi çekiyorum sonra telefon albümüne ekliyorum sonra o albümdeki tüm resimleri google photos albümüne ekliyorum.

google photosta tek tek seçip eklemek zor çünkü.

siz nasıl yapıyorsunuz
0
Cursed Chico
(31.12.17)
Telefondaki tüm fotoğraflar yedekleniyor zaten o sebeple çoklu seçip albüm oluşturmak yeterli, genelde pc'de daha rahat oluyor.
0
atom karincanin torunu
(31.12.17)
Photosta bir suru resim oluyor. Instagram whatsapp bunlarin hepsi kategorisiz olarak geliyor. Bunlarin arasindan secmek zor degil mk tek tek

Telefonda olunca device folderstan tek tek bu klasorler secikebikiyor
0
🌸Cursed Chico
(31.12.17)
Kamera dışını photos'a yedeklemiyorum ben. Whatsapp, instagram mükerrer'e gereksiz fotoğraflara sebebiyet verir, pc'ye yedekleyip onları da onedrive'da kendilerine ait klasörlere atıyorum.
0
atom karincanin torunu
(31.12.17)
(4)

Şakayı anlamadım

senolll
Merhaba,Reddit'te bir şey okuyordum, yorumlardaki şakayı anlamadım. Sadece cümleyi koyarsam anlaşılmayabilir diye öncesini de koyuyorum. Bel altı bir sohbet, uyarayım. Anlamadığım kısım + + içinde. Guys who eat ass, why?>My buddy’s girlfriend had a friend coming to town, supremely out of my league,
Merhaba,

Reddit'te bir şey okuyordum, yorumlardaki şakayı anlamadım. Sadece cümleyi koyarsam anlaşılmayabilir diye öncesini de koyuyorum. Bel altı bir sohbet, uyarayım. Anlamadığım kısım + + içinde.

Guys who eat ass, why?

>My buddy’s girlfriend had a friend coming to town, supremely out of my league, like not even a chance, we all went out to the bar, got drunk and her and I ended up in bed at the end of the night. I decided to just go for it, she loved it more than either of us could imagine. We are happily married with two kids now.

>>And that, children, is the story of how mommy and daddy met.

>>>How I Ate Your Mother's Ass

>>>> ++ Legend...wait for it...derriere ++

Tamam how I met your mother göndermesi de o sondaki nedir? Derriere?

Teşekkürler
0
senolll
(31.12.17)
bonzo
(31.12.17)
legendary= legend+derriere(kıç)
0
ganbatte
(31.12.17)
Kıç demek. Legen/dary'nin dary'si yerine kıç demiş işte pun yapmış.

i.hizliresim.com
0
g man
(31.12.17)
Hmm fransızcaymış tamam
0
🌸senolll
(31.12.17)
(1)

Duyuru'nun Tofaş'çıları, Oto Sanayi Kuşları Sorum Size :)

otonomo
96 model beyaz şahin'in ön sol çamurluk, sol ayna (ayna sağlam ama bağlantısı kırıldı), ön sol sinyal ve far (ampul sağlam) işçilik dahil kazıklanmadan makul şekilde kaça değişir? (Parçalar çıkma da olabilir)
96 model beyaz şahin'in ön sol çamurluk, sol ayna (ayna sağlam ama bağlantısı kırıldı), ön sol sinyal ve far (ampul sağlam) işçilik dahil kazıklanmadan makul şekilde kaça değişir? (Parçalar çıkma da olabilir)
0
otonomo
(31.12.17)
Cikmaya gerek yok.parcalar hizli toplayinca 260 liraya cikiyor.kaporta boya icin biriyle anlasman lazim,sok tak boya 250 ama tofas olunca bu 150 de olabilir.max 500 lira.
0
duptıs
(31.12.17)
(1)

kulaklık nasıl?

sanat guresi
piston arıyordum da gearbest'i tavsiye ettiler. ali'ye de bakacağım. nasıl? orijinal midir?https://tr.gearbest.com/earbud-headphones/pp_603274.html?wid=90
piston arıyordum da gearbest'i tavsiye ettiler. ali'ye de bakacağım.

nasıl? orijinal midir?

tr.gearbest.com
0
sanat guresi
(31.12.17)
Gene ben! Orjinal olduğu belli yorumlardan. İçin rahat bir şekilde alabilirsin.
0
lana del rey
(31.12.17)
(2)

Bu kızın derdi ne?

amusan
Merhaba,Bir olay var. Biraz uzun oldu.A: Erkek(Ben)B: KızC: KızB bencil dünyanın kendi etrafında döndüğü bir kız. A ile B öğle yemeklerine birlikte çıkıyorlar çıkışta mümkünse beraber çıkıyorlar B bütün dertlerini A ya anlatıyor ama A derdini anlattığında pek dinlemiyor. Biraz daha kanka muhabbetine
Merhaba,
Bir olay var. Biraz uzun oldu.

A: Erkek(Ben)
B: Kız
C: Kız

B bencil dünyanın kendi etrafında döndüğü bir kız. A ile B öğle yemeklerine birlikte çıkıyorlar çıkışta mümkünse beraber çıkıyorlar B bütün dertlerini A ya anlatıyor ama A derdini anlattığında pek dinlemiyor. Biraz daha kanka muhabbetine yakın.

B nin şirkette birçok kişiyle sorunu var ama onlar laf söylediğinde hiç tepki göstermiyor whatsapptan A ya yazıyor çekiştiriyor. A ona takılınca şaka yapınca bağırıp çağırıyor aşırı tepkiler gösteriyor.

C sevgilisi olan bir kız bu biliniyor. A ile iş dolayısıyla son dönemde uzun süre pc başında konuşuyorlar. B bu ikili muhabbet ederken hiç adeti olmamasına rağmen langırt oynayalım mı tarzı mesajlar atıyor basit sorular sorup cevap vermeyince A nın yanına geliyor ve herkesin içinde dalga geçmeye başlıyor.

A nın tarafından bakınca arada aşk yok hoşlantı yok. Sizce bu kızın amacı ne?
0
amusan
(31.12.17)
Çok basit. Kız ilgi budalası(hafif tabir). Sen başkasına ilgi gösterince kıskanıyor. Sana aşık filan oldugundan degil ama yanlış anlama. B kişisine göre dünya onun etrafında dönmeli. Tek derdi o. Peki burda A kişisinin yapması gereken ne? B yi siktir edip kendine daha güzel bir çevre kurmalı. B ile ilgili hayalleri varsa boşa kurmasın. Bu saatten sonra hiçbir halt olmaz.
Hadi hayırlı tıraşlar.
0
nick ver bakim abine oradan
(31.12.17)
@j r r tolkien hayrani
işteki herkesle sohbetim var. Yemeğe kaçta çıkıyoruz işten kaçta çıkıyoruz diyene de hayır olmaz demiyorum doğal olarak. İş bu noktaya geldi

@nick ver bakim abine oradan
Bence de aşk falan yok ama sadece ilgi budalalığı yüzünden başkasının yanında rezil etme çabası garip değil mi?
0
🌸amusan
(31.12.17)
(1)

crypto paracılara bir soru

eternal disgust
binance dan hitbtc ye trx transferi gerçekleştirdim ama hesaba geçmedi bir türlü sebebi ne ola ki ?https://etherscan.io/tx/0xa33c320a282a09537207ecfb56522fe69aefd8bf053fd8f9d428fa0208935349
binance dan hitbtc ye trx transferi gerçekleştirdim ama hesaba geçmedi bir türlü sebebi ne ola ki ?

etherscan.io
0
eternal disgust
(31.12.17)
transfer süresi 1 saate kadar uzayabilir.
0
karlmarx
(31.12.17)
(6)

ingilizce öğrenmek

baris daima
selamgerçekten bu dili öğrenmek için ne yapmak gerekiyor ? ben altyazısız film izlemek, coursera'dan online ders almak, orjinal dilinde roman okumak istiyorum ama bu dil bariyerini aşamıyorum.kısa cümleleri duyunca anlayabiliyorum ama soluksuz uzun cümleler kurulduğunda başı sonu birbirine karışıyor
selam
gerçekten bu dili öğrenmek için ne yapmak gerekiyor ?

ben altyazısız film izlemek, coursera'dan online ders almak, orjinal dilinde roman okumak istiyorum ama bu dil bariyerini aşamıyorum.

kısa cümleleri duyunca anlayabiliyorum ama soluksuz uzun cümleler kurulduğunda başı sonu birbirine karışıyor anlayamıyorum. bu durum okurken de geçerli.

bu sıkıntıyı aşmak için ne yapmam gerek ?

teşekkürler.
0
baris daima
(31.12.17)
Kontrollu (calistigin, ezberledigin, kisa sureli hafizandaki) bilginin otomatiklesmesi (pratik ve tekrar yaparak uzun sureli hafizaya yerlestirme) ile yabanci dil ogrenilir.

Gunluk dil ile aciklayacak olursam kelime ogreneceksin ve bunu gerekirse gunde 3 kez tekrar edeceksin, once ezbere konusma yapacaksin sonra buna her gun farkli bir sey ekleyip otomatiklestireceksin.

Dil ogrenimi ile baska bir becerinin ogrenimi arasinda fazla bir fark yok deniyor (Gass & Selinker, 2008).

Okuma yaparsan okuma hizin ilerler ve anlama yetenegin gelisir. Dinleme yaparsan da dinleme yetenegin. Birini yapmak yeterli olmaz. Gramer ogrenip Ingilizce de konusulmaz. Hepsi gerekli, biri degil.
0
Traveller
(31.12.17)
öncelikle ingilizceye maruz kalmanız gerekiyor mesela günde en az iki saat birşeyler dinleyin kesinlikle anlamlı anlamsız,
takip etmeniz gereken yerler olmalı haber siteleri bi nebze mesela youtube'da çok komedi kanalları var onlara takılın,
film dizi kesinlikle ve kesinlikle ingilizce altyazı ile izleyin o zaman çok daha anlaşılır ve kalıcı olacak
sevdiğiniz bir romanın ingilizcesini alıp okumaya çalışın bilmediğiniz kelimeleri üzerine yazın sayfalar geçtikçe azalacak kelimeler.
konuşma için ise özellikle kitap okurken sesli okuyun ve günlük olayları ingilizce yorumlamaya çalışın.
belli bir seviyeye kadar acı çekiceksiniz orası kesin ondan sonra daha rahatlayacak herşey. ben aynı şeyleri fransızca da yaşıyorum.
0
dedim dedim de kime dedim
(31.12.17)
ben ingilizce birşey izlediğimde sizin dediğiniz şekilde anlamazdım.
daha sonra yurt dışında kaldım ilk üç gün gene bişey anlamıyorum. 4. gün hoca konuşuyo işte bi farkettim anlıyorum. oha dedim. onların tonlamasına, cümle yapılarına falan kulağım alışık değildi sanırım. yabancı arkadaş, seyahat, bol bol dinlemek vs. işe yarar belki.
0
wishmaythşngs
(31.12.17)
@dedim..

Anlamli anlamsiz dinleme ornegi coktan curutuldu. Oyle olsaydi ezan Arapca oldugu icin bile tum Turklerin simdi Arapca biliyor olmasi gerekirdi.

Anlamadan dinlemek yarar getirmez. Buna input ve intake arasindaki fark deniyor.
0
Traveller
(31.12.17)
Ingilizce ya da herhangi bir dili ogrenmek icin anadili o dil olan insanlarla konusmak lazim. Cunku tv izlemek, kitap okumak, test cozmek vs bunlar tek tarafli, pasif seyler. Sevdigin bir konuda ingilizce bir foruma uye olmani oneririm. Orada her yazilana yorum yazmani tavsiye ederim. Ve buna ek olarak sevmedigin bir seyi seven insanlarin oldugu baska bir internet ortamina da girmeni oneririm. Bence baska dilde tartismaya hatta internet kavgasina girmek insana cok acayip seyler ogretiyor. Ben fransizcayi gunluk konusabilmeyi bu sekilde gelistirdim.
0
beriberi
(31.12.17)
www.youtube.com
şunu izleyipte anlamsız geliyorsa sana geçme hemen dinlemeye devam et demek istiyorum.
0
dedim dedim de kime dedim
(31.12.17)
(3)

Laptop ekranında aniden oluşan çizgiler

denizaya
Yaklaşık 4 yıllık laptopumun ekranı durduk yere çizgileşerek görünmez hale geldi.Hdmi ile tv ye bağlayınca görüntü tv ye yansıyor ama laptop ekranı hala bozuk.Yeni laptop aldım ama bu eski samsung laptop ekranı büyük ve çok güzeldi, film izlemek güzel oluyordu.Sormak istediğim böyle ekran bozulmalar
Yaklaşık 4 yıllık laptopumun ekranı durduk yere çizgileşerek görünmez hale geldi.
Hdmi ile tv ye bağlayınca görüntü tv ye yansıyor ama laptop ekranı hala bozuk.

Yeni laptop aldım ama bu eski samsung laptop ekranı büyük ve çok güzeldi, film izlemek güzel oluyordu.

Sormak istediğim böyle ekran bozulmalarını bilgisayarcılar tamir edebiliyor mu? Yoksa ekran bozuluncs laptop çöp mu oluyor?
0
denizaya
(31.12.17)
gidip geliyorsa ekran kablosunda problem olabilir. kalıcı ise daha kompleks sorun olmuş olabilir
0
sttc
(31.12.17)
Görüntüyü ekrana ileten hatlarda kırık var. Çaresi yok, geçmiş olsun.

Onlar kulaklık kablosu gibi lehimlenebilen şeyler değil. Yenisiyle değiştirilmesi lâzım, bir yerden bulunsa bile yenisinin parası kadar tutar.
0
yirmisantim
(31.12.17)
Tüh çok güzel ekranı vardı. işin gıcık yani 2017 de aldığım yeni laptopun ekranı bu eskisinden dandik.
0
🌸denizaya
(31.12.17)
(10)

Hayalinizdeki yılbaşı kutlaması nasıl?

cok iyi yol
Ve buna ne kadar uzak veya yakınsınız?
Ve buna ne kadar uzak veya yakınsınız?
0
cok iyi yol
(31.12.17)
Seksli.
0
gölgede aynı
(31.12.17)
İmkansız Hayal: Terk eden eski sevgilimin yanında, (nerede olursa olsun) olmak.

Düşük İhtimalli Hayal: Birkaç arkadaşla birlikte bir evde şarap, board game ve bol sohbetli bir gece geçirmek.

Gerçekte Olan: Gidecek yer/kimse bulunamadığından evde İcra İflas Hukuku çalışmak ve depresyon <3

edit: Son dakikada davet geldi. Arkadaşlarımla olacağım.
0
g man
(31.12.17)
bir o kadar yakın bir o kadar uzak
0
clones
(31.12.17)
yakin arkadaslarla icip sohbet etmeli, guzel aksam gecirmeli, ev ortaminda takilmali. icince sevismeye karar verip beni yalniz birakmazlarsa cok yakinim, bu gece oyle olur muhtemelen. ha terk etmeyeydi sevgilimle gecirmeyi her seyden cok isterdim ama onun gecirdigiyle kaldim, yapacak bir sey yok.
0
der meister
(31.12.17)
New York City, Times Square olmak istediğim yer. Üniversiteyi bitirirsem gidebilirim ancak. Öğrenciyken zor. Sevgilimle geçirmek istemezdim. Sevdiklerimle bir arada olmak çok değerli bir şey ama romantizmi bir kenara bırakırsak dünyanın kalbinin attığı yerler yıl başında çok ilgi çekici oluyor.
0
dissendium
(31.12.17)
sessiz sakin uyumalı.
0
captainobvious
(31.12.17)
mungojerry
(31.12.17)
yemek yapıp saçma sapan programlar izleyip ilerleyen saatlerde oyun oynamak üzerine bi planım var. onu uygulayacağım. başka bi şey istemiyorum, kimse kafamı ütülemesin shjdfff son üç yılbaşımda sevgilim yoktu, alışkınım.
0
nice tnetennba
(31.12.17)
wishmaythşngs
(31.12.17)
hic yilbasina dair bir hayalim olmadi. cok renksiz bir insanim sanirim.
0
neumann
(31.12.17)
(1)

Resim tablolarının yer aldığı kitaplar, dergiler okuyor musunuz?

Cursed Chico
Mesela iz dergisi.ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında? resimleri koyuyor dergiye ve 10 20 liraya satıyorlarönerebileceğiniz dergi / sayı var mı?
Mesela iz dergisi.

ne düşünüyorsunuz bunlar hakkında? resimleri koyuyor dergiye ve 10 20 liraya satıyorlar



önerebileceğiniz dergi / sayı var mı?
0
Cursed Chico
(31.12.17)
98-2000'lerin başında bilim çocuk, bilim teknik, pc world gibi dergileri de takip ediyordum. Çevirmeli bağlantı vardı. Bugün bildiğimiz anlamıyla sosyal internet yeni yeni gelişiyordu.

Bu tarz dergileri eskiden takip ediyordum. Şimdi bir anlamı kalmadı.

Artık neredeyse her konuda internet derya deniz.

Ayrıca İz resim değil bir fotoğraf dergisi. İlk çıktığında birkaç sayısını almıştım.

Şimdi takip etsem belki Atlas'ı takip ederim. Konuları hala ilgi çekici.
0
idexo
(31.12.17)
(6)

şarkı?

rahip janick
tür, tarz, dil fark etmez. sevdiğiniz bir ya da daha fazla şarkı istiyorum yalnızca.https://www.youtube.com/watch?v=Ef_qNCq92AA"maybe i am just a roaddreaming, that i walk"
tür, tarz, dil fark etmez. sevdiğiniz bir ya da daha fazla şarkı istiyorum yalnızca.

www.youtube.com

"maybe i am just a road
dreaming, that i walk"
0
rahip janick
(31.12.17)
kesmeşeker'den düşün sabaha kadar düşün'ü dinlemişim en son. kabul mü?

open.spotify.com
0
rain when i die
(31.12.17)
@rain when i die, olmaz mı? çok severim, teşekkür ederim.
0
🌸rahip janick
(31.12.17)
dinle diye sana atarim ama kendim dinleyemiyorum, kalbim dayanmaz su an. belki birkac ay sonra.

youtu.be
0
der meister
(31.12.17)
AlsterWasser
(31.12.17)
youtu.be
Bi kaç gündür taktım buna. Müziği çok hoş.
0
uyusam iyi olur
(31.12.17)
diagrams - it's only light
www.youtube.com
0
misterturist
(31.12.17)
(1)

İzmir’de Dövmeci

anumegha
Merhaba,Şu ara İzmir’deyim. Oldukça basit bir dövme yaptıracağım, çok pahalı olmayan ama temiz olan bir dövmeci önerebilir misiniz? Konum olarak Bostanlı veya Alsancak olursa şahane olur. Teşekkürler.
Merhaba,
Şu ara İzmir’deyim. Oldukça basit bir dövme yaptıracağım, çok pahalı olmayan ama temiz olan bir dövmeci önerebilir misiniz? Konum olarak Bostanlı veya Alsancak olursa şahane olur. Teşekkürler.
0
anumegha
(31.12.17)
Bostanlı 35ink (pahalı ama çok iyiymiş)
Kaeşıyaka Akbank sokağında Tattoo Salih ve Köprüaltı (denendi, bunlar da çok iyidir)
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(01.01.18)
(7)

excel öğrenmek

Lusid*
için illa kursa gitmek gerekir mi? internetteki videolardan fayda sağlayanlar var mı?bir de memnun kaldığınız bir video serisi varsa çok makbule geçer.
için illa kursa gitmek gerekir mi? internetteki videolardan fayda sağlayanlar var mı?
bir de memnun kaldığınız bir video serisi varsa çok makbule geçer.
0
Lusid*
(31.12.17)
Eğer kısa bir zaman diliminde öğrenmen gerekmiyorsa boşu boşuna kursa para verme derim. Ben gittim çünkü ama ödevdi evde tekrardı kısımlarında ne zaman bi sorun olsa youtube dan sorunumla alakalı yardımcı olucak bi video bulabildim. Arada ki tek fark var bu, kursta hız kazanıyosun evdeyse araştıra araştıra çalıştığın için zaman alıyor sadece.
0
Meninasplash
(31.12.17)
ilk önce formülleri çalış internetteki örneklerden.
sonra makrolara geçersin.
ben kursa gittim, çok güzel öğrendim. ama yan sınıftakiler bize göre çok basit seviyede kaldılar. iki grupta üniversite öğrencisiydi sadece hoca farkı vardı aramızda.
0
wishmaythşngs
(31.12.17)
ben hangi özellikleri olduğunu bir kez okudum. kullanmam gerektiğinde açıp o özelliğin nasıl kullanıldığına bakıp kapatıyorum. tamamını öğrenmek bana gereksiz gibi geldi.
0
karlmarx
(31.12.17)
Excel bir derya.
İhtiyacınız ölçüsünde öğrenirsiniz demişler yukarıda ki çok doğru. Kursa gerek yok.
Fakat her şeyden önce hücre. Mantığını anlamanız gerek. Em önemlisi bu.
Yani c1 e, a1+b1 yazdığınızda, bu her zaman a1 de ve B1 de yazan sayıları toplayacak. Bunu iyi öğrenin. Bu, prigramcilikta değişkenler neyse o dur.
Bunu geliştirin. Basit örnekler olarak bildiğiniz formülleri bu şekilde yazın
Örneğin karenin üçgenin çevrelerini hesaplayın. Çeşitli şekillerin hacimlerini.
Sonra işi karıştırın, örneğin verilen iki sayı arasındaki sayıların toplamını gauss yöntemi ile bulun.
Bunlar size değişken (hücre) mantığını öğretecek. Biraz algoritma öğretecek. Parantezleri işlemleri öğretecek. Daha sonra ise ihtiyacınıza göre excelde bulunan standart fonksiyonları öğrenirsiniz ihtiyacınız oldukça.
0
kisa
(31.12.17)
Ben kendim öğrenmeye çalıştım nerden başlıcam yüzlerce video var diye kafam karıştı. Babam baya iyi biliyordu beraber başladık basit seviyeden ileri seviyeye kendisi ayarladı konuları. İstersen başlangıç için udemy ya da edx gibi online öğrenme platformlarından yararlanıp üstüne ekleyebilirsin.
0
jazzabel
(31.12.17)
buradan başlayın
www.youtube.com

excel gerçekten lazım oldukça öğrenilir +1
ben bu videoları izleyip öğrenmiştim. sonra unuttum. üniversitede hoca bir ödev vermişti onu excel den yapabilirsiniz deyince excel in başına oturdum hiçbir şey hatırlamadığımı fark ettim. sonra google a şu nasıl yapılır bu nasıl yapılır yaza yaza ödevi tamamladım. daha çok öğrenmiş oldum.
0
fyodor fyodorovic
(31.12.17)
17 yaşında halk eğitim merkezinde kursa gitmiştim sertifika için. Hoca kitap'tan olduğu gibi anlatıyordu. Bende o kitabı aldım özellikle formülleri ve örnekleri iyice pekiştirdim. Şimdi kafama takılan herşeyi YouTube ve Excel forumlarından halledebiliyorum. Bazen karmaşık faiz, tefe Tüfe yıllara göre+ sıfır atma ve üzerinden vergi alma gibi detayları formül oluşturarak yaparım. Dışardan bakanlara formül programlamak zor geliyor ama sağlam temelle Excel de çok sağlam hesap ve program yazmak çok kolay. Birazcık kurcala bol bol örneklerle pekiştirir. Sağlam kitap+ internet
0
Fritz-X
(31.12.17)
(5)

AutoCAD alternatifi

deadwampir
Birsürü program var malum.Bunlardan kullanan ve tavsiyesi olan var mı?Arayüzün ve kullanımın (komut vs) aynı AutoCAD gibi olması önemli..şimdiden teşekkürler.
Birsürü program var malum.

Bunlardan kullanan ve tavsiyesi olan var mı?

Arayüzün ve kullanımın (komut vs) aynı AutoCAD gibi olması önemli..

şimdiden teşekkürler.
0
deadwampir
(31.12.17)
AutoCAD'in iki boyutlu kısmı, üç boyutlu SolidWorks, CATIA, Creo gibi programların Sketch modülüne eşittir. Komut açısından AutoCAD'e göre çok daha kolaydır. Bulabilirseniz SolidWorks indirin.
0
dissendium
(31.12.17)
yok ben gstarcad, progecad gibi birebir muadillerini soruyorum. var mı onlardan kullanan, tavsiyesi olan?
0
🌸deadwampir
(31.12.17)
O zaman şunu şuraya bırakayım. Hamallıktan kurtul diye böyle bir tavsiye verdim.

blog.capterra.com

BricsCAD ve ZWCAD benzer sayılır.
0
dissendium
(31.12.17)
Gstarcad 5 sene önce kullandık. Memnun kalmadık. Hem çok hata veriyordu, hem de müşteri hizmetleri sıkıntılıydı. Özellikle aktivasyon kısmı çok sorunluydu. Türkiye distribütörü Çin'e senin kodunu mail atıyor, onlar da geri key yolluyorlar falan. 1 hafta aktivasyon beklemiştik. Belki şimdi daha düzgündür.

Şimdi Nanocad kullanıyorum. Autocad'in birebir aynısı ve free sürümü de mevcut. Memnunum.

Fakat bu programların şu şekilde değerlendirmen gerekli:

Eğer yaptığın çizimi PDF'e dönüştürüp veya çıktı alıp müşteriye teslim ediyorsan veya sahaya yolluyorsan tamam. Fakat, müşteriye veya diğer projecilere gönderip ekleme yaptırıyor veya onlardan gelen çizimler üzerinde çalışıyorsan mutlaka bir şekilde ya sen, ya da onlar hata alıyorlar.

Çoğunluk Autocad kullanıyor ve yaptığın işten iyi para kazanıyorsan, mecburen paranın bir kısmına kıyıp Autocad kullanacaksın.
0
malheiros
(31.12.17)
Dassault'un çıkardıgı var bitane adını hatırlayamadım
0
synch
(31.12.17)
(1)

Hizmet karşı borcun ödenmemesi hukuki açıdan nasıldır?

hadi ya la
Tercümanlık öğrencisi arkadaşım biriyle anlaşıyor ve çeviri yapıyor. Aracı site veya sözleşme yok.Kişi çok uzun zamandır ödeme yapmıyor. Hukuki bir hak söz konusu mudur?
Tercümanlık öğrencisi arkadaşım biriyle anlaşıyor ve çeviri yapıyor. Aracı site veya sözleşme yok.
Kişi çok uzun zamandır ödeme yapmıyor. Hukuki bir hak söz konusu mudur?
0
hadi ya la
(31.12.17)
alacak hakki soz konusudur. hukuken talep edilebilir.
0
her giriste sifresini unutan adam
(31.12.17)
(2)

Psn kardeşliği?

optimus prime a tas atan asi genc
Hala daha var mı? Bitirdiler mi yoksa?Varsa nasıl yapabiliyoruz?
Hala daha var mı? Bitirdiler mi yoksa?

Varsa nasıl yapabiliyoruz?
0
optimus prime a tas atan asi genc
(31.12.17)
mobile.donanimhaber.com

Baya detaylı bir rehber. Kardeşliğe dair her şeyi buradan öğrenebilirsiniz.

Sorunuzun cevabına gelirsek; hala popüler.
0
captainimsi
(31.12.17)
psn kardeşliği bitmez.
0
rhan
(31.12.17)
(1)

kombi sorusu

karlmarx
merhaba, yeni model bir eca kombimiz var. doğalgazı apartman dışından gaz sızıntısı olabilir diye kapatmışlar. igdaş sızıntı olmadığını doğrulayınca komşular vanamızı tekrar açmışlar. acaba kombi gazı tekrar alınca çalışmaya devam eder mi? evde değiliz. geldiğimizde ev soğuk olmasın. kullanım klavuz
merhaba, yeni model bir eca kombimiz var. doğalgazı apartman dışından gaz sızıntısı olabilir diye kapatmışlar. igdaş sızıntı olmadığını doğrulayınca komşular vanamızı tekrar açmışlar. acaba kombi gazı tekrar alınca çalışmaya devam eder mi? evde değiliz. geldiğimizde ev soğuk olmasın. kullanım klavuzunda bu bilgiyi bulamadım.

teşekkürler.
0
karlmarx
(31.12.17)
gaz kesildiyse kombi birkaç kez ateşleme yapmaya çalışıp yapamayınca hata vermiştir. sonuç olarak hata verdiği için çalışmıyordur.
0
sutlu nescafe
(31.12.17)
(1)

Binance a btc yada ltc gönderme?

horizon
malum yılbaşı haftası bankalar ve çoğu yer tatilde.ben suan koinimden işlem gerçekleştirsem geçermi yoksa yoksa salıya kadar beklermi işlem?
malum yılbaşı haftası bankalar ve çoğu yer tatilde.

ben suan koinimden işlem gerçekleştirsem geçermi yoksa yoksa salıya kadar beklermi işlem?
0
horizon
(31.12.17)
ltc gonderirsen hem daha hizli hem daha az masrafli olur. kisa surede gecer.
0
000000
(31.12.17)
(2)

Hapşırılan peçeteyi yeniden kullanmanın olumsuz yanı var mı?

m e b
Diyelim ki nezle/gripsiniz ve elinizde peçete var. Hapşırırken bunu kullandınız (Tabii ki sümük yok.). Sonra hapşırırken yeniden bunu kullandınız. Bunun nezle/gribi uzatma yönünde bir etkisi var mı? Bildiğim kadarıyla her aksırma ya da hapşırmada yenisini kullanın diyorlar ama bu kapitalist sistemin
Diyelim ki nezle/gripsiniz ve elinizde peçete var. Hapşırırken bunu kullandınız (Tabii ki sümük yok.). Sonra hapşırırken yeniden bunu kullandınız. Bunun nezle/gribi uzatma yönünde bir etkisi var mı? Bildiğim kadarıyla her aksırma ya da hapşırmada yenisini kullanın diyorlar ama bu kapitalist sistemin dayatması mı yoksa sağlık yönünden mi öyle diyorlar? Her hapşırmada yeni yaprak kullanmak doğaya zarar çünkü benim nezdimde.

Neyse, cevap nedir acaba?
0
m e b
(31.12.17)
yenisini kullanın. mikroorganizmalar görebileceğiniz, farkedebileceğiniz boyutta değiller ve kullandığınız peçeteye bulaşıp burada çoğalabilirler.

kapitalist sistemin bir dayatması falan değil.
0
haykorsamdunyaya
(31.12.17)
Ben biraz iğrenç bir insanım sanırım zira mendili öldürene kadar kullanırım genelde. Başıma da bir şey gelmedi. Bilimsel açıklamasını bilmiyorum.
0
inawen
(31.12.17)
(19)

Istanbul'da nasil yasiyorsunuz?

neumann
Nasil katlaniyorsunuz bu kesmekese? Sizi yormuyor mu, deger mi bu strese? Gecmisiniz midir sizi burada tutan?
Nasil katlaniyorsunuz bu kesmekese? Sizi yormuyor mu, deger mi bu strese? Gecmisiniz midir sizi burada tutan?
0
neumann
(31.12.17)
Valla yer yer çıldırıyorum görgü kurallarından bihaber tipler yüzünden. Ama çok seviyorum İstanbul'u. Hangi şehre gidersem gideyim, oralar bana unutulmuş bir yer gibi geliyor.

İstanbul için şöyle İngilizce bir yazı görmüştüm ve hak veriyorum:
-You call it chaos, we call it home.
0
m e b
(31.12.17)
İstanbul'un keyfini süren bir kesim var. O kesimden olma hayali. Şehir çok güzel; ama ufak bir kesim sadece tadını çıkarabiliyor. Belki %5. Milyon dolarlık yalılarda oturmaktan bahsetmiyorum bu arada, yanlış anlaşılmasın. Orta sınıf dahilinde konuşuyorum.

edit: m e b'in dediği yazının tişörtünü giydim yıllarca. Hatta şu anda pijama olarak kullanıyorum. :)

ikinci edit: mesela sopiro en genel anlamda hayal ettiğim tarzda hayatı yaşıyor. O %5 dediğime örnek.
0
g man
(31.12.17)
istanbul'da olup da kendi küçük dünyanızı yaratabilirsiniz neticede. Ben iş yerime çok yakın bir yerde oturuyorum mesela, yürüyorum genelde. Haliyle trafik çekmediğimden keşmekeşi pek görmüyorum. Eğlence anlayışım kalabalık mekanlarda eğlenmek falan da değil, o sebeple yorucu bir baskı da hissetmiyorum. İlla trafik çekeceksem, mesela annemi ziyarete falan gidiyorsam (farklı yakalarda yaşıyoruz) saatleri toplu taşımayı rahat kullanacağım zamanlar olarak ayarlıyorum.

Mecburen veya öngörülemeyen bir sebepten dolayı trafiğe falan takılmadığım sürece İstanbul benim için bir kişilik bir şehir.
0
sopiro
(31.12.17)
Seviyoz biliyon mu.
0
balpolen
(31.12.17)
az bir süre kaldım. yaşnmaz değmez. bu şehrimize göç edenler için artık kota sınırlaması gelmeli. oradaki trafikte araç kullanmadım ama bunu yapabilen biri daha her türlü zorluğa katlanır bence. 1 dakikada -ancak- bir kaç cm ileri gidebilen ve dayanabilen gerçekten kendisi için büyük adım atmıştır.
0
1adam
(31.12.17)
meb +1
ama ayni parayi izmirde kazanabilsem giderim.
0
imnotsureabout
(31.12.17)
anladigim kadariyla mesele "duygusal" her iki manasi itibariyle.
0
🌸neumann
(31.12.17)
aaa m e b'in dediği yazının tişörtünü g man gibi ben de giyiyorum, daha pijama olmadı:D

birkaç sene önce ankarada okuyup büyüdüğü istanbula hasret bir genç olmanın verdiği gazla o tişörtü giymeye başlamıştım. şimdi koşarak uzaklaşmak istiyorum buradan. çok yorucu bir şehir, resmen yaşlandım

edit: demeyi unutmuşum, beni bu kentte tutan Boğaz'ı değil, başka bir şehirde veya ülkede henüz istediğim gibi bir iş bulamamış olmamdır. Hoş buradaki de istediğim gibi değil ama neyse
0
it oynamis yonca masarasi
(31.12.17)
fırsatım olsa dakika durmam giderim. iş yok.
0
captainobvious
(31.12.17)
Ev iş çok yakın ve merkezi bir ilçede.
0
chavezding
(31.12.17)
Dışarıdan buradaki yaşam şartlarına bakılınca kahrı çekilmiyor gibi gözüküyor.

Burada doğup büyüyüp buradaki şartlara alışınca farklı bir şehirde yaşam eğer belirli bir amacı yoksa sıkıcı geliyor. 3 farklı şehir değiştirip kısa süre önce tekrar döndüm buraya. Küçük şehirlerdeki dinginlik bir süre sonra anlamsız, saçma sapan bir şekilde rahatsız edici oluyor. Alışkanlık, amaçsızlık, kök salmak, iş sorunu gibi şeyler beni şuan için burada tutan.

Evet dışarıdan bakınca kahrı çekilmeyen gibi gözüken şehir bu saydıklarım yüzünden katlanılabilir oluyor ne yazık ki. Bir nevi sigara içmeye benzetiyorum bu durumu. Verdiği zararın farkındasın, içmeye de devam ediyorsun.

Ha bu arada demeden edemeyeceğim ; Kavafis haklı.

Bu şehir arkandan geliyor.

soundcloud.com
0
allegrezi
(31.12.17)
gülün de dikeni var :) doğru zamanda doğru yerlere gitmeyi öğreniyorsun zamanla, gezdiğim yerleri kısıtlıyorsun vs derken gayet rahat ve huzurlu olabiliyor.
0
washe
(31.12.17)
İstanbul'da beni yoran sadece trafik olması değil. Gereksiz korna, tak diye önüne kıran bir araç. Emniyet şeridinden giden araçlar. Parayla tutulmuş sahte ambulanslar. Bir yerde konferans var diye yollar kapatılınca trafiğin artması. Yeşil yandı mı gereksiz bir gerginlik. Toplu taşımada insanların birbirine davranışları. İnerken de binerken de herkesin insan dışı davranması.

Dikkatle baktığımda çoğu detay umutsuzluğa sevk ediyor. İnsan odaklı bir toplum değiliz maalesef.

istanbulda doğup büyüdüm. İki seçenek var. Ya burada yaşayacağım ya gideceğim. İlkindeyim ve akıl sağlığımı korumaya özen gösteriyorum.

Sopiro'nun dediklerine katılıyorum. Trafiğin çok olduğu saatler -özellikle h.sonu- kaçmayı tercih ediyorum. Bunun yerine öğleye kadar gideceğim yere gitmeye çalışıyorum.
0
EasyTiger
(31.12.17)
@allegrezi siir cok guzelmis, tesekkur ederim!
0
🌸neumann
(31.12.17)
@neumann eyvallah! =)
0
allegrezi
(31.12.17)
ogrenci olarak bes sene bulundum. istanbul'dan degil ama istanbul'da yasamak fikrinden nefret ediyorum. ankara'ya tasindim. hayatim 180 derece degisti diyebilirim. acik konusayim burasi oraya kiyasla daha renksiz ve tekduze geliyor ama insan gibi yasayabildigim icin sikayetci oldugumu soyleyemem. istanbul'da da bungee jumping yapmiyordum her gun sonucta. ankara'nin gozunu seveyim. buyuk konusmak gibi olmasin ama turkiye'de yasamak zorunda kalacaksam ankara'dan baska yere skseler gitmem. hem buyuk sehir hem de istanbul'un igrencligi, rezilligi yok.
0
der meister
(31.12.17)
Yoruluyorum, bu strese değmez ama taşınmak istediğim yerlerde arzu ettiğim gibi işler bulamıyorum maalesef.
0
inawen
(31.12.17)
Kovulmayı bekliyorum.
0
yirmisantim
(31.12.17)
Stresi, kalabalığı, rezillikleri yadsımıyorum. Sadece bu ortamda bile mutlu olabilmenin yollarını aramaya çalışıyorum. Gitme imkanım olsa giderim. Ama gidemediğime göre işleri kendim için daha da zorlaştırmaya gerek yok diye düşünüyorum. Kaldığım süre boyunca da keşmekeşe en az bulaşarak, sevdiğim mekanlarda sevdiğim insanlarla zaman geçirmeyi sürdüreceğim.
0
monogram
(31.12.17)
(12)

Şu anda içebilen kaç kişiyiz?

pavlis
Kaçımız bu lükse sahip?
Kaçımız bu lükse sahip?
0
pavlis
(30.12.17)
içmek lüks mü ihtiyaç mı?
0
goodz
(30.12.17)
Lüks
0
🌸pavlis
(30.12.17)
niye lüks ki? ben birşeyler içtim ama lüks falan değildi.

Edit: Ha pardon, ben süper burjuva algımla maddiyata gönderme yaptığınızı düşünmedim de içme eylemi olarak baktım. "18'den büyükseniz yaparsınız?" gibi düşündüm. Çünkü çok param var. Lanet olsun.
0
sopiro
(30.12.17)
Uzun uzun yazmaya lüzum yok.
%5x oy alan iktidar ve vergiler lüks ediyor işte.
0
🌸pavlis
(30.12.17)
evde bira yaptığımız sürece lüks değil. şişesi 1.5 liraya lüks mü olur?
0
babilbaligi
(30.12.17)
6 tanesi 65 kron 30 lira yapar nesi luks ula
0
bos gezenin bos ustasi
(31.12.17)
ben icemiyom. yarin aksam bendeyiz mesela, normalde plan farkliydi ama bes kurusum yok. ama ev var. o yuzden sende toplanak, arpani suyunu da biz alak dediler, oylelikle ikna oldum. birine iki, birine dort bira kitledim. digeriyle de pazarlik yapiyorum. yetmiyo. en azindan 7-8'i bulmam lazim. kendi param yok. uc biracik alsam iki, bilemedin uc gun daha param olur cebimde, sonrasi wefad. cok isterdim hafta sonu birami acayim fistigimi findigimi yiyeyim ama yok. evde bi de yani. o bile olmuyo. haftada 4 bira icsen ayda 130 lira falan. yuh. nerden baksan 15-20 gunluk yemek parasi.
0
der meister
(31.12.17)
Pek içen birisi değilim. İçtiğim zaman dışarda içerim ama düşünürüm ne kadar gidecek gibisinden. Çok üst düzey gelirim de yok bana yetecek kadar işte.
Ama dediğin gibi lüks birşey oldu içmek. Bir de evde alkol yapma olaylarına da el attılar. Hepten lüks oldu.
Orta direk şaban filmiydi sanırım. Zam gelen kahvaltılığı kavanoza atıp ekmak banıyordu kemal sunal. Yakında yine öyle olacak galiba :)
0
ismira007
(31.12.17)
ben su içiyorum bu bir lüks müdür?
0
regardless of what they say
(31.12.17)
yerine göre değişiyor bu durum. şişe biranın markette 1,70 pln olduğu diyarlardan yazıyorum. alkol ucuz, herkes içiyor, herkes mutlu :)
0
fatih terim akti
(31.12.17)
bu duyuru açıldığında alsancak'ta yalnız başıma üçüncü birayı gömmüştüm. evdeyim şimdi +1 ekleyin.

lüks değil lan sanki? 11 lira şişe bomonti. 2.60 küsür lira otobüsle gidiş, 2.60 lira dönüş. şimdi 2.86 yapacaklarmış gerçi.
0
rain when i die
(31.12.17)
Bu kosullarda luks. Haftada bir falan ancak kendine kucuk bir guzellik yaparsin en fazla. Hatta biz onu ay yapalim.
0
runagain
(31.12.17)
(7)

neden insanlar ırkçı

sorunvar
https://www.thesun.co.uk/news/5223438/muslim-student-battered-strangers-suicide-bomber-merry-christmas/Bu tarz ırkçı saldırılar dünyanın her yerinde var ..Benim de başıma geldi .Neden var sizce ? İnsanlar neden ırkçı ?
www.thesun.co.uk

Bu tarz ırkçı saldırılar dünyanın her yerinde var ..Benim de başıma geldi .Neden var sizce ? İnsanlar neden ırkçı ?
0
sorunvar
(30.12.17)
Irkını pisletenler yüzünden.
Kurunun yanında yaşlarda yanıyor.
0
pavlis
(30.12.17)
varoluş korkuları.
0
3/3
(30.12.17)
Cunku kodumuzun pislik tarafinda sakli.

www.ncbi.nlm.nih.gov

Phelps'in irkcilikla alakali guzel calismalari var, okuyun, okutun ^^
0
lamira
(30.12.17)
daha geçen yıl yılbaşı kutlamalarını kana bulayan müslümanlar yüzünden olabilir mi?
0
babilbaligi
(30.12.17)
bu her zaman belirli kesimlerin işine gelir. bilerek bu gibi işler başkalarına yaptırılır.

@babilbalığı
İslam'da hiç bir şekilde ırkçılık yoktur. Ve anlaşılan pek bir bilgin de yok bu konuda. dersini iyi çalışmıyorsun. o saldırdan zarar gören kocası vurulan kadın bile bak ne diyor? :
youtu.be

yazarı yabancı bir çok kaynak, kitap bile müslümanaları övebiliyorken
yine bunun tersine ifade içimizdekilerden geliyor.
sonra: türkiyede özgürlük yoq..
0
1adam
(31.12.17)
Irkcilik salt bir kavram degil. Insanlar kendinden olani gozetir. Irkcilik sadece bunun cok dar oldugu bir alan.

Insan dogasi geregi kendisine yakin olani gozetir digerlerini dusman beller. Bu aileden baslar, ayni mahalle, ayni cemaat, ayni mezhep, ayni din, ayni dil, millet, irk, renk diye gider.

Bir cok vegana gore de vegan olmayan herkes turcu bu da bir irkcilik.

Linke bakmadan kavramlar uzerinden gidiyorum. Bir hayatta kalma ve kollektif hareket etme durtusu bu. Ama modern dunyada yeri olmadigi icin zamana karsi yenilecek elbette.
0
bos gezenin bos ustasi
(31.12.17)
müslümanlık ırk değildir diye söylemeye geldim, neyi kastettiğinizi biliyorum ama ırkçılık kelimesinin genel bir yanlış kullanımı var çevrede çok gözüme çarpıyor bu aralar.
0
synch
(31.12.17)
(3)

Bilişsel davranışçı terapi yapan psikolog önerisi?

it oynamis yonca masarasi
Bir arkadaşımda yeme bozukluğu var. Bununla alakalı gidebileceği, tavsiye edebileceğiniz bir psikolog biliyor musunuz? Psikoloji okumuş başka bir arkadaşım sorunun temeline inmek için özellikle bilişsel davranışçı terapi yapan bir psikolog daha etkili olur dedi. Ben de buraya sorayım dedim. Teşekkür
Bir arkadaşımda yeme bozukluğu var. Bununla alakalı gidebileceği, tavsiye edebileceğiniz bir psikolog biliyor musunuz? Psikoloji okumuş başka bir arkadaşım sorunun temeline inmek için özellikle bilişsel davranışçı terapi yapan bir psikolog daha etkili olur dedi. Ben de buraya sorayım dedim. Teşekkürler şimdiden.

Edit: @westblack, herkes İstanbul'da yaşıyor sanki dimi? teşekkürler hatırlattığınız için:) İstanbul'da arıyoruz
0
it oynamis yonca masarasi
(30.12.17)
İL???
0
westblack
(31.12.17)
gülben özpınar
0
haykorsamdunyaya
(31.12.17)
Bilişsel davranışçı değil analitik çalışan biri ama yeme bozukluğu konusunda uzman olduğu için öneriyorum, ayça gürdal küey.
0
red g
(31.12.17)
(17)

100-200bin arası araba önerisi

oddyseus
İlk arabam olacak. öğrenci olduğum için 4 kapı zorunluluğu yok. yakıt, kullanım hissi ve görünüm gibi durumları göz önüne bulundurarak birkaç öneri alabilir miyim?not: erkek
İlk arabam olacak. öğrenci olduğum için 4 kapı zorunluluğu yok. yakıt, kullanım hissi ve görünüm gibi durumları göz önüne bulundurarak birkaç öneri alabilir miyim?

not: erkek
0
oddyseus
(30.12.17)
Cla200
0
Delay Fuze
(30.12.17)
maşşallah aralığınız da çok genişmiş....(100-200 :P)

araba alma motor al.
0
binder dandet
(30.12.17)
sifir mi olsun illa yoksa iyi markalarin ikinci eli de kabulunuz mu? kac yas yac bin km ye kadar ok ? otomatik manuel? aralik da cok genis.. alti biraz bos bi soru sormussunuz. bide boyle dusmez :p
0
imnotsureabout
(30.12.17)
yaş 22. ikinci el bakıyorum evet. araba almayı hayatımda şimdiye kadar hiç düşünmemiştim. Sürmeyi de bilmiyorum zaten şu an öğrenmeye başladım. aralıkta sorun yok bence. her şey uyduğu sürece 110luk da olur 190lık da.
0
🌸oddyseus
(30.12.17)
volvo v40
0
shotgunwoman
(30.12.17)
bmw 4.20.
0
tosunpasa
(30.12.17)
o zaman sizin yerinizde olsam 2016-2017 c180 coupe bakardim. koyu gri rengini arardim hatta israrla.
0
imnotsureabout
(30.12.17)
O bütçe ve yaşa bmw 4 serisi dışında araba bakma hiç.
0
Tyler89
(30.12.17)
imnotsureabout, hocam benim kafamda da o vardı bu aralar :)
0
🌸oddyseus
(30.12.17)
2 kapılı öneri yok mu peki hiç?
0
🌸oddyseus
(30.12.17)
aklin yolu bir :p
bmw tercih etmis biri olarak yazdim, benim icin uygun degil ama sizin kosullarinizda alacagim tek arac bu olurdu :)
0
imnotsureabout
(30.12.17)
Bu bütçe aralığın varsa iki tane olmazsa olmazın var;

1: sıfır araba al.
2: premium araba al. Audi, merco, bmw.
0
brad pitt
(30.12.17)
@brad, bu konuda pek bilgim yok ama neden sıfır araba? temiz kullanılmış ikinci el arasında tam olarak ne fark var? yani daha üst model 2. el almaktansa neden alt model sıfır alayım? bilale anlatır gibi anlatırsanız sevinirim.
0
🌸oddyseus
(30.12.17)
@binder dandet 'e katılıyorum ögrenci olup fiyat aralığı gayet iyiymiş

ben çalıştığım halde 25k yı geçemiyorum :) volvo al :)
0
horizon
(31.12.17)
bütün müteahit çocukları gibi koşa koşa mercedes-bmw alacağına bi porsche al tarzın olsun

www.sahibinden.com
0
orpheus
(31.12.17)
hic kasma dusunme, tam fiyatini bilmiyorumda bmw1 serisinin en dolusunu al kafan rahat etsin satarken de zorlanmazsin
0
alttaraf
(31.12.17)
Tabiiki c180
0
neysene
(31.12.17)
(12)

Kadınlar da içip içip arar mı?

cok iyi yol
Erkeklerde sıklıkla rastlanan sarhoş olup flörtü, eski sevgiliyi arama olayı kadınlarda da oluyor mu? Yaptınız mı veya başınıza geldi mi?
Erkeklerde sıklıkla rastlanan sarhoş olup flörtü, eski sevgiliyi arama olayı kadınlarda da oluyor mu? Yaptınız mı veya başınıza geldi mi?
0
cok iyi yol
(30.12.17)
tabii ki arar, yaptım, yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır.
0
kenarortay
(30.12.17)
Arıyorlar ama çok boş konuşuyorlar bro. Hatta ben içtim demek için bile arayan oluyor pek heves etme yani.
0
pavlis
(30.12.17)
evet benim eski sevgilim o zamanki sevgilisi onu terk edince arayıp telefonda bana ağlamıştı. şimdi düşününce ne garip.

edit: tabi bu tam olarak senin kast ettiğin durum değil sanırım ama olsun haha
0
captainobvious
(30.12.17)
1 birayla o kıvama gelip arayan var.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(30.12.17)
kadınlarda daha çok oluyor. erkekler gurur falan yapıyor aramıyor da kadınlar unutamadiysa her içtiğinde arayıp rahatsız edebiliyor.
0
goodz
(30.12.17)
arıyorlar, işin kötüsü arayıp bir de fırça çekiyorlar hani özledim aradım falan değil. baya giydirmeye başlıyor sana.
0
dedim dedim de kime dedim
(31.12.17)
Ararlar. Çünkü kadınlar da insan. Alkol kadına da aynı şekilde tesir ediyor.

22 yaşımdayken içip aramıştım gel konuşalım diye, o da ikiletmedi geldi. Boş konıştuğuma eminin ama pek hatırlamıyorum. Ertesi gün twit atmış “sarhoşken söylenenler, ayıkken düşünülmüştür” diye. Bazı adamların boş konuşması için içmesine bile gerek kalmıyor.
0
denef
(31.12.17)
arar. aradım. öyle flörtleştiğim birini filan değil ama. eski sevgilim aklıma gelir onu aradım hep.
0
straight from the heart
(31.12.17)
Bana onu hatırlatan bir şarkıyı söyleyen adamı videoya çekip atmışlığım var mesela.
0
inawen
(31.12.17)
yapmak uzereyim. beni engelleyin
0
Rudy Baylor
(31.12.17)
beni hiç aramadılar şahsen. artık ne kadar nefret ettilerse benden, sarhoşken bile akıllarına gelmiyorum demek ki. ama bir kaç arkadaşımı eski sevgilileri aramıştı.
0
erncnr
(01.01.18)
evet, en az erkeğinki kada rezil
0
redlinetheturk
(02.01.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.