[]

Akü tamamen biter mi?

2 gün kapıda bekledi hemen bitmiş. Açık kalan bir şey yok. Elektrik mi kaçırıyor anlamadım ama aküyü ölçtürünce sorun yok dediler.
Şuan kontağı açınca ışıklar yanıyor. Takviye denedik marş basmadı.
Birkaç gün daha tamir ettirmesem böyle kalsa tamamen biter mi?


 
Işıklar da cılız yanıyor. Marş için tık yok değil de çok ufak dener gibi oluyor bırakıyor.


  • six packsiz  (02.02.18 23:27:40) 
takviye ile çalışmadı ise sanki sorun aküde değil.


  • gezegen olan pluton  (02.02.18 23:30:00) 
Aku rahmetli olmus muhtemelen,rahmetli degilsede kacak var ve bosaltiyor.ufak bir lambaysa,tavan lambasi gibi 2-3 gunde bosaltir.

elinizdeki takviye kablosu benzinci tipiyse marsa basmadan bikac dakika birakin sarj etsin,sonra deneyin olmadi ise daha uzun sure takviye atip gene deneyin.calisincada elektrikciye goturun arabayi,bir olculsun tekrar.
  • duptıs  (02.02.18 23:39:15) 
Acaba biz takviyeyi mi beceremedik.
Bu arada çakmaklıktaki şarj başlığı dururken enerji harcar mı, o mu bitirdi aküyü.

  • six packsiz  (03.02.18 08:59:02) 
Yeni akü değilse ömrünün dolması çok normal, takviye yaparken de kalitesiz kablo kullandıysanız ondan da olmamış olabilir.

Bir elektrikçi çağırın yanında güçlü bir akü ve halat gibi takviye kablosu ile gelir takviye yapar, sorun aküden ise araba çalışır ve yeni akü almaya gidersiniz.

Arızayı kendim tespit edeceğim derseniz;

kontağı açınca gösterge ışıkları yanıyorsa, marş basmaya çalışınca motordan dönme sesi gelmiyor ama ışıklar gidiyorsa akü gidiktir.

Marş basmaya çalışınca motor dönmüyor ama ışıklar da sönmüyorsa sorun marş motorunun rölesi, sigortası, kendisinde olabilir.
  • John Bloor  (03.02.18 11:44:10) 
Takviye kablonuz bozuk olabilir. Aynı durum başıma geldi, sıçtığımın kablosu bozukmuş uğraşıp durdum. Komşunun kablosunu aldık, iki dakikada bastım marşa. Sonra gidip aküyü değiştirdim.


  • teknikekip  (03.02.18 13:11:25) 
Sorunu hallettik. 5 dk bağlı bıraktık kabloyu akü dolunca marş bastı.


  • six packsiz  (03.02.18 19:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.