Giriş
(4)

İş bankası üzerinden al sat yapmak

spackinq
Dolar ve Euro hızlı bir şekilde al sat yapmak istiyorum. İş bankasında çok makas var. Bunun için en uygun yer neresidir?
Dolar ve Euro hızlı bir şekilde al sat yapmak istiyorum. İş bankasında çok makas var. Bunun için en uygun yer neresidir?
0
spackinq
(01.12.21)
Hepsinde makas var.
0
roe
(01.12.21)
Bir yerde okumuştum. Makası değişmeyen yok. Mesela makası düşük diye a bankasından döviz alıyorsunuz ama bir süre sonra bankanın mali durumuna göre(elindeki döviz miktarı vs.) makas artıp azalabiliyormuş. Bu sefer de b bankasının makası daralıyormuş.

Zamanında ben de araştırıp enpara'dan almıştım ama şu an bana makas çok geliyor.
0
birşeylersoracağım
(01.12.21)
Forex veya coin piyasalarina gireceksiniz, istediginiz hiz orda var.
0
cleric
(01.12.21)
Hepsinde makas var. Yapacagınız kar eriyip gider. En mantıklısı binanceye geçip ordan dolar al sat yapmak.
0
limonlu eksi
(01.12.21)
(1)

İndirilenler klasorunu bulamiyorum (android 11)

ahm1
Android 7 kullaniyordum en son, ne guzel indirilenler kisayolum vardi, rahattim. Simdi ise indirdigim hicbir seyi bulamiyorum. İndirilenler kisayolu yapamiyor muyuz bu surumde?
Android 7 kullaniyordum en son, ne guzel indirilenler kisayolum vardi, rahattim. Simdi ise indirdigim hicbir seyi bulamiyorum. İndirilenler kisayolu yapamiyor muyuz bu surumde?
0
ahm1
(01.12.21)
İndirilenler kisayolundan haberim yok ama bir dosya yoneticisiyle download klasorune bakarsaniz orada gorunur sanki inenler.
0
aokp
(01.12.21)
(8)

Koşuya başlama

kediperili
3 hafta oldu koşuyorum haftada 4 kez. Önceleri yürüyüş yapardım. Koşu geçmişi yok yaş 32 kadın kilo sorunu da yok . Ilk hafta gayet güzeldi 2. Hafta müthiş diz ağrıları başladı. 2 haftadır koşuyorum ama ağır tempolu dizim ve ağrılar musade etmiyor. Günlük işlerimde de ağrı bazen çok yoğun artıyor. Y
3 hafta oldu koşuyorum haftada 4 kez. Önceleri yürüyüş yapardım. Koşu geçmişi yok yaş 32 kadın kilo sorunu da yok . Ilk hafta gayet güzeldi 2. Hafta müthiş diz ağrıları başladı. 2 haftadır koşuyorum ama ağır tempolu dizim ve ağrılar musade etmiyor. Günlük işlerimde de ağrı bazen çok yoğun artıyor. Yürümek basamak çıkmak izdirap olmaya başladı. Benim çok bilmiş etrafım koş koştukça açılacak geçecek diyorlar. Geçecek mi ? Ne yapayım ben.? Koşmak istiyorum geçecek mi? Tavsiye ?
0
kediperili
(01.12.21)
koştukça açılacak olan kas ağrıları eğer diz ağrısı varsa başka problem vardır, koştuğun yer sert olabilir, ayakkabıların uygun olmayabilir, dizinde başka bir problem olabilir ben olsam zorlamazdım

koşu adımların da yanlış olabilir, youtubeda çok iyi koşu kanalları var, tekniği de anlatıyorlar
0
freebird5406_2
(01.12.21)
yürüyüş yapmadan koşmaya geçmeyin. uygun ayakkabı bulun. eğer hala ddeavm ettiyse zorlamayın sonra dönüşü hoş olmayabilir o ağrıların..
0
denizmaniaherif
(01.12.21)
eklem agrisinin/sakatliginin sakasi olmaz. kostukca acilir kadar da sacma bir sey daha once hayatimda duymadim. oncelikle duzgun bir ayakkabiniz olup olmadigindan emin olun daha sonra da biraz dinlenin ve agrilar gecene kadar asla kosmayin. agrilar icinse bazi agri kesici hap ve kremler var onlari kullanabilirsiniz simdi ismini vermek dogru olmaz.
0
bay b
(01.12.21)
koştukça açılmayacak. Yan bağlarınıza zarar veriyor olabilirsiniz. bunun birden fazla nedeni vardır.

-ayakkabı
-yere basma şekliniz
-dizinizi açtığınız açı
-koştuğunuz zemin

bir süre koşmayı bırakın ve ağrılarınız bitsin(hamlıktan dolayı olan kas ağrısı bu kadar uzun sürmez). gerekiyorsa ayağınıza uygun tabanlık yaptırın. footbalance bu işin bir numarasıdır.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(01.12.21)
kolaydan zora doğru şunları tavsiye edebilirim;

- ağrı demek hasar demek. hasar tespiti yapıp öncelikle ağrılarınızı dindirmenin yolunu bulun.
- koşmaya geri döndüğünüzde ısınma hareketlerini doğru yaptığınıza emin olun. üşenmeden bu hareketleri her koşu öncesi tekrarlayın. havalar zaten soğuk, siz de ısınmadan hareket etmeyin. mesela ben bu havalarda calf kaslarını iyi esnetmezsem hep sorun yaşıyorum.
- koşu hızınızı ve mesafenizi bir anda artırmayın. nabız hesabı yapmak zor olabilir ama ilk birkaç hafta kendinizi çok yormayın.
- koştuğunuz zemini bir değerlendirin. eğer imkanınız varsa koşmaya daha müsait bir zeminde koşmayı deneyin.
- mümkünse ayak ölçümü yapan bir yerde (spor/koşu ağırlıklı çalışan mağazalarda olabiliyor) yere nasıl bastığınızı öğrenin. eğer içe-dışa basma sorununuz varsa ona göre ayakkabı alın.

bu son yazdığım bence en önemlisi; doğru ayakkabı, doğru ayakkabı, doğru ayakkabı.
0
semyasa
(01.12.21)
Bence normal ama koştukça geçmez, ısınınca sanki geçmiş gibi ağrıları diner ama soğuyunca tekrar ağrımaya başlar. Ağrılarınız geçene kadar yürüyüş de yapmayın. Bu 1-1.5 ay sürebilir. Ağrılar geçince de yürüyüşler ve sonra hafif tempo koşu ile devam edin. Tekrar ağrımaya başlarsa doktora gideceksiniz.
0
malheiros
(01.12.21)
şurada biraz yazmıştım: www.eksiduyuru.com
0
kaptankedi
(01.12.21)
Maalesef bu spor markaları son birkaç yıldır herkese "koş koş koş" diye gazlıyor. yok 5k yok 20k yok 40k herkes kendini zorluyor. Kaslar açılır falan diye sakın zorlamayın. Çevremde de bir anda gaza gelip yarı maraton falan koşmaya kalkan "koşucu" arkadaşlarım var.

Koşmak vücuta katkısı olduğu kadar, negatif etkileri de olabilecek bir antrenman.
www.insider.com

Birçok sebebi olabilir.
Eğer spor geçmişiniz yoksa, bacak kaslarınız zayıf olduğu için kaslar zorlanabilir hatta yırtılabilir.

Eklemlere fazla yük bindiği için eklem sorunu olabilir.

Kilo sorunu yok demişsiniz ama, kas kütleniz yeterli değilse, normal kiloda bile olsanız koşarken attığınız adımların yükü bacaklara fazla gelebilir.

Isınmadan koşuyorsanız, ya da bacak kaslarınız yeterli esneklikte değilse yine zorlanmış olabilir.

Ayakkabınız koşmaya uygun değildir o etkili olabilir.

Zemin sorunludur onun etkisi olabilir.

Geciktirmeden bir doktora görünün. Sonra da kaslarınızı güçlendirecek antrenmanlarla destekleyin koşu antrenmanlarını. Bunu da mümkünse profesyonel bir antrenörle yapın.

32 yaş, spor geçmişi yoksa bu tarz ağır antrenmanlara girişmek için dikkat edilmesi gereken bir yaş. Haftada 4 kez koşmak kilometreyi bilmiyorum ama ağır gelmiş olabilir.
0
anten
(01.12.21)
(4)

4 aylik kedinin meme aramasi

ala09
boynumu cokcok seklinde o kadar cok emiyor ki bi yandangirliyor bi yandan yaliyor. komik geliyordu basta ama asiri yaptigi icin uzuluyorum bence meme ariyor. bana geldiginde de 2 aylikti ve annesinin yanindaydi oncesinde. sizce bu sorunlu bir davranis mi?
boynumu cokcok seklinde o kadar cok emiyor ki bi yandangirliyor bi yandan yaliyor. komik geliyordu basta ama asiri yaptigi icin uzuluyorum bence meme ariyor. bana geldiginde de 2 aylikti ve annesinin yanindaydi oncesinde. sizce bu sorunlu bir davranis mi?
0
ala09
(01.12.21)
kedilerin davranışları için normal ya da sorunlu diyemeyiz. dünyanın en garip varlıkları kesinlikle.

çözüm önerisi: normalde süt verilmez ama laktozsuz sütü bi şişeye koyup (soda şişesi örneğin) bulaşık eldiveninin serçe parmağını ucuna takıp, en uca da iğne ile delik açarak oradan bi süre beslenmesini sağlayabilirsiniz. en azından meme isteği gidene kadar (1-2 ay belki.
0
himmet dayi
(01.12.21)
Neredeyse 2 yaşına girecek bir kedimiz var ve hala emiyor. 1 aylıkken sokaktan sahiplendik. Annesiz büyüdü.
0
birşeylersoracağım
(01.12.21)
Bizimki de böyleydi, annesinin bakmayı reddettiği bir yavruydu ve battaniye tarzı yüzeyleri emiyordu. Veterinere sorduğumuzda emmesine engel olun, bir şeyle dikkatini dağıtın demişti.

Şimdi bir yaşını geçti, her gece uykusundan önce bir-iki dakika kadar kendi patisini emiyor. Zarar vermediği için engel olmuyoruz.
0
pispinti
(01.12.21)
Bizim kedimiz 4 yaşında; hala kendi patisini emiyor, fırsat bulursa da bizim elimizi. Annesi çok zor bakmisti, 30 günlükken de komple bakmayı bıraktı zaten.

Veterinerimiz çok izin vermeyin dikkatini dağıtın; kendini rahatlatma şekli bu demişti ama pati konusuna çözüm bulamıyoruz. Yakaladığımız çok oluyor gün içinde. Özellikle uyku öncesinde.
0
fraise
(02.12.21)
(4)

Covid pozitif

buzbebek
Sevgili duyuru,Uzun zamandır kaçtığım covid sonunda beni de yakaladı. 2 gün yüksek ateş sebebiyke hastanelik oldum. Serum iğne derken eve geldim. Öksürük, vücut ağrısı, halsizlik, tat koku kaybı ve hafif baş ağrısı gibi semptomların tümü maalesef var. İnternette aramaya pek halim yok kendi başımayım
Sevgili duyuru,

Uzun zamandır kaçtığım covid sonunda beni de yakaladı. 2 gün yüksek ateş sebebiyke hastanelik oldum. Serum iğne derken eve geldim. Öksürük, vücut ağrısı, halsizlik, tat koku kaybı ve hafif baş ağrısı gibi semptomların tümü maalesef var. İnternette aramaya pek halim yok kendi başımayım elim kolum zor kalkıyor. En iyi ne gelir kendime evde nasık bakabikirim ilaç yiyecek önerileriniz var mıdır? Sağlıcakla kalın
0
buzbebek
(01.12.21)
Geçmiş olsun. Ben şu vitamin takviyesinden kullanmıştım: www.hepsiburada.com

Faydası oldu mu bilemem tabii ama 5-6 gün sonra kendime gelmiştim.
0
himmet dayi
(01.12.21)
bol su için. özellikle çinko olmak üzere, bağışıklık sisteminizi destekleyici besinleri (havuç, ıspanak, brokoli, badem/ceviz, protein bazlı besinler) çok değil dengeli bir şekilde tüketin. ıhlamur / adaçayı rahatlatır.

geçmiş olsun.
0
altinci nesil caylak
(01.12.21)
Geçmiş olsun öncelikle.
İlaç olarak parol epey iş gördü. Günde 3 e kadar içebilirsin demişti doktor bana. Aniden inip çıkan ateşe halsizliğe filan iyi geldi. Zaten başka ilaç önermiyorlar sanırım.

Çinko ve d vitamini kullandık onlarında faydası olduğunu düşünüyorum. Onun dışında bol bol dinlenme dengeli ve sağlıklı beslen filan lazım.
0
infernalcadre
(01.12.21)
geçmiş olsun. nefesiniz darlanırsa viks buhuseptil. sürekli bol bol su için ve ılık duş alın. vitamin D ve C ve çinko banko olacak. öğlen 11 ila 12 arasında avuç içleri ve ayak altını güneşe tutup bir kahve için dinlenirken.. bu D vitaminin kanda karışması için iyi geliyor. ve gıdayı asla eksik etmeyin. bulabilirseniz taze zencefil bal limon sarımsak karıştırıp için.
0
denizmaniaherif
(01.12.21)
(1)

E-devlet sorusu: SGK Kapalı Hesaba Ödeme Yapmış, Nasıl Düzeltebilirim?

dreamnesiac
Raporlu olduğum günler için SGK E-devlet'te kayıtlı olan ancak daha önce şubeden kapattırmış olduğum eski maaş hesabıma ödeme gerçekleştirmiş.Kapanan hesaba yatırılan bedelin SGK'ya geri döneceğini düşünerek e-devlet'teki hesap bilgilerimi güncelledim ama yeni hesaba yönlendirilen bir ödeme olmadı.-
Raporlu olduğum günler için SGK E-devlet'te kayıtlı olan ancak daha önce şubeden kapattırmış olduğum eski maaş hesabıma ödeme gerçekleştirmiş.

Kapanan hesaba yatırılan bedelin SGK'ya geri döneceğini düşünerek e-devlet'teki hesap bilgilerimi güncelledim ama yeni hesaba yönlendirilen bir ödeme olmadı.

- E-devlet çağrı merkezini arıyorum SGK'ya yönlendiriyorlar.
- SGK'yı arıyorum bankayla görüşün diyorlar.
- 2 hesap da Garanti Bankası'nda olduğu için Garanti çağrı merkezini aradım, onlar da kapatılan hesap bilgilerini biz göremeyiz, nüfus cüzdanınızla şubeye gidin dediler :)

Ne yapılabilir?
Teşekkürler
0
dreamnesiac
(01.12.21)
Şubeye gidin +1, paranın dönüp dönmediğine bakılması gerek, belki havuzdadır
0
atom karincanin torunu
(01.12.21)
(1)

Bir dergide kaç font kullanılabilir?

perfectlysplendid
Her sayfadaki başlıklar hep aynı fontta olmak zorunda mı?En fazla kaç tane kullanılır? bilen varsa bilgilendirebilir mi?
Her sayfadaki başlıklar hep aynı fontta olmak zorunda mı?

En fazla kaç tane kullanılır? bilen varsa bilgilendirebilir mi?
0
perfectlysplendid
(01.12.21)
Ciddi dergilerde genelde basliklar ve yazilar icin tek font olur. Bazen reklamlarin veya advertoriallarin kendi tarzlari olur.

Fanzinler, Genclik veya hobi dergileri gibi seylerde her yazarin kendine ait bir gorsel tarzi bile olabilir.
0
cleric
(01.12.21)
(5)

Akıllı saatler hayatınızı çok kolaylaştırdı mı?

dogu karelyadaki dere agzi
Telefonda yapmanın çok zor, akıllı saatle çok kolay hale gelen işlemler için neler diyebilirsiniz?
Telefonda yapmanın çok zor, akıllı saatle çok kolay hale gelen işlemler için neler diyebilirsiniz?
0
dogu karelyadaki dere agzi
(01.12.21)
Telefonu hep sessizde kullanırım. Bana tek faydası; bildirimleri kaçırma imkanım yok saat kolumda olduğu sürece. Bir de mac'in kapağını açınca şifre girmeden direkt açılıyor. Bunun dışında bir şeyi kolaylaştırmadı. Olmasa da olur bir şey yani.
0
himmet dayi
(01.12.21)
(bkz: apple watch/@roket adam) şu başlıkta yazmıştım. bence çok bi olayı yok fitness dışında.
0
roket adam
(01.12.21)
Şarj edilmesi gereken cihazlar sayısına eklenen, bildirimleri uyarıları daha da vücuda yakınlaştırıp dikkat dağıtan; dolayısıyla da hayatı daha da zorlaştıran nesneler bence.
0
salihdt
(01.12.21)
Evde telefonu nereye bıraktığımı unuttuğum oluyor.
Siri ye geri sayım başlatma konusu yemek pişirirken falan büyük kolaylık.
Dış mekan yürüyüş antrenmanını Siriye başlatıp nabızından mesafeye, adım sayısına, istatistiklerine kadar ölçülüyor olması muhteşem.
İki elin doluyken mesajına, bildirimlerine bakabilmek, aramalara cevap verebilmek ayrıca güzel.
Daha saymaya üşendim. İyi ki almışım dediğim sayılı şeylerdendir kendisi.
Daha önce Mi Band 4, ondan önce Mi Band 3 üm vardı. Herbirini icat edenden Allah razı olsun.
0
Mirket
(01.12.21)
telefonu yatak odasina sokmuyorum sayesinde
o bile yeter bence
0
foster
(01.12.21)
(1)

Google ads ile ilgili bir sorum var

izmirduyuru
arap ülkelerine demir ticareti yapmak isteyen bir küçük işletme var benden reklam vermemi istedi ancak uzun zamandır Google ads kullanmadığım için unutmuşum, günlük 50 lira bütçe belirledim bu seçeneklerden hangisini seçersem potansiyel müşterileri daha hızlı bulurum bir de tıklama başına ne kadar
arap ülkelerine demir ticareti yapmak isteyen bir küçük işletme var benden reklam vermemi istedi ancak uzun zamandır Google ads kullanmadığım için unutmuşum, günlük 50 lira bütçe belirledim

bu seçeneklerden hangisini seçersem potansiyel müşterileri daha hızlı bulurum bir de tıklama başına ne kadar yazmalıyım

i.hizliresim.com

i.hizliresim.com
0
izmirduyuru
(01.12.21)
Dönüşüm ve dönüşüm değeri için websitenizde conversion track tag'leri çalılır durumda olmalı. Aksi takdirde sadece Click, tıklama reklamı yapabilirsiniz. Zaten ekran görüntüsünde o seçenekler disabled görünüyor. Tıklama başı maliyeti otomatikte bırakın. Ölçüm tag'leri çalışıyor olsa idi bir süre dönüşüm sayısı daha sonra value olarak devam etmenizi önerirdim. Hatta bunun da öncesinde trafik reklamları ile data toplamalısınız.
0
creepy
(02.12.21)
(3)

Covid testi için PCR yerine kan tahlili isteyebiliyor muyuz?

chicha_v2
Covid şüphesi olan biri ben PCR yaptırmak istemiyorum kan testi istiyorum diyebiliyor mu arkadaşlar?
Covid şüphesi olan biri ben PCR yaptırmak istemiyorum kan testi istiyorum diyebiliyor mu arkadaşlar?
0
chicha_v2
(01.12.21)
Ben istemeden kan tahlili yapmışlardı .
0
vasilias
(01.12.21)
Virusu kandan tespit eden rutin uygulanan bir yontem yok. Yapilan kan testi virus icin degil kandaki diger bazi seylere bakmak icin yapiliyor (biyokimya, hemogram vs). Dolayisiyla cevap hayir.
0
gibicibicis
(01.12.21)
Eliza igg eliza igm testini araştırabilirsiniz sağlık çalışanı arkadaşlarımdan duyduğum kadarıyla bu işe yarar diye tahmin ediyorum ama emin değilim
0
ferrarimizolaydisatardik
(01.12.21)
(10)

ab ülkelerindeki maaş skalası

roket adam
it sektöründeyim malum sebeplerden bu ara kafamızı biraz kaldırıp sağa sola bakınmaya başladık. lakin yaptığım birkaç iş görüşmesinde görüyorum ki yönetici - direktör vs değilsen individual contributor olarak net 3000-3500 eur üzerinde bir maaş bulmak pek mümkün değil gibi. yönetici - direktörlere d
it sektöründeyim malum sebeplerden bu ara kafamızı biraz kaldırıp sağa sola bakınmaya başladık. lakin yaptığım birkaç iş görüşmesinde görüyorum ki yönetici - direktör vs değilsen individual contributor olarak net 3000-3500 eur üzerinde bir maaş bulmak pek mümkün değil gibi. yönetici - direktörlere de lokal adamları seçiyorlar genel olarak. eşi çalışmayan birinin 3000-3500 eur civarına ab'nin büyük şehirlerinde tamam yaşamak mümkün olmakla beraber kenara çok da bi para kalmıyor demek oluyor.

acaba bana bu kısa vadede denk gelen iş fırsatları mı düşük maaşlı, yoksa gerçekten de "evet abi maaşlar net 3000-3500 civarı, eşin de çalışacak anca öyle para biriktirirsin" mi demek lazım. çünkü bu şartlar altında tr şartlarında 25-30 bin kazanacak evli birinin taşınmakla uğraşmanın hiç bir manası yok gibi görünüyor.
0
roket adam
(01.12.21)
bence turkiye'de yasamak ekonomik zorluklarin yaninda orta dogu ulkesi olmasinin risklerini fazlasiyla tasiyor. yani savas durumu veya diger guvensizmsosyal ortam. sen zenginsin ama hirsizlik artar veya dusuk profilli insan sayisi artacak. su an dunyanin sonu geliyor ve siginacak yer bakalim hissi ve dusuncesindeyim. bu yuzden avrupada yasamak --ki avrupasever biri degildim- benim icin artik yuruyus yapilabilen, egitim alinabilen vs imkanlari iyi olan bir yer. ozellikle cocuk dusunen biri olsam kesinlikle dusunurdum rahatimi bozardim. kalmak icin gecerli sebepler; cevreye asiri baglilik, turkiye askiyla yanip tutusmak, ikinci sinif muamelesi gormek istememek, konfor alanini cok sevmek(bu malesfki benim)
0
ala09
(01.12.21)
Avrupa'da ev hanimi konsepti yok, maaslar boyle. Brut artsa da net olarak vergi dilimi nedeniyle maaslar 4 5 bin euro ustune cok nadir cikar. Bonuslar, hisse vs onemli o nedenle. Almanya ve etrafini bu sekilde yasanabilir kilan seylerin basinda da bu maas makasinin darligi geliyor. (bkz: sosyal demokrasi) ABD'de ozellikle bati yakasinda cok cok cok cok daha fazla kazanmak mumkun ama pahalilik ve sigorta vs isin icine girince her yerde (TR haric) yasam standartlari asagi yukari ayni. Palo Alto'da calisip Porsche'ye binersin belki ama 6000 dolar kira odersin les gibi daireye. Ayni isi Berlin'de yaparsan basit bir Audi A4 kullanirsin ama sigorta derdin olmaz cocugun okulu derdi olmaz. Her halukarda es calisacak yalniz, yoksa zor gecinirsin. Soyle ki sen ayda 10 bin euro brut de alsan eline gececek para karinla sen ikinizin 5 5 brut almasindan az olacak.
0
bana kedicik derdi
(01.12.21)
eş neden çalışmıyor?
eş olmak ve çalışma hayatı bağlantısı baştan hatalı bi düşünce biçimi sanırım. çalışmayan yetişkin birey ne alaka yani diye bakmak lazım. geçici bir durumsa (dil/vize vb nedeniyle) e zaten geçici demek lazım, yatırım da şart değil o süre zarfında.

bunlar dışında 3-4 k eur az buz değil çalışan biri için avrupada. yani kendi işini yapmayanlar için skala böyle, maaş skalaları daha genişliği bizim gibi gelişmekte olan veya gelişmemiş ülkelerde olan bişey. batı avrupa genelinde rahat yaşam ve biraz birikim için maaş verilir. büyük fırsatlar yaratmak daha bireysel bi mesele. yani maaşın ortalamanın 3 5 katına çıkması vs. herkes hayatını rahat ve mutlu geçirdiği için zaten rekabet az vs. konu biraz ekonomik ama bir o kadar sosyolojik.
neyse, özetle net 3eur oldukça iyi. net 2800-3000 de gayet iyidir. burada 5-10 yıl deneyimli, orta düzey bir yönetici/grup lideri potansiyeli taşıyan bir çalışan için.

son cümlenize istinaden de; göç etme ve yaşama amacınıız salt eknomikse başka tabi, bunu biz bilemeyiz. ancak her gün şiddet haberi, katliam, tecavüz, yangın, yolsuzluk, insan hakları ve adalet ihlali, her gün işlenen kadın cinayetleri, bu şiddete maruz kalmak, dengesiz gelir dağılımı ve bunun sonucunda artan toplumsal gerginlik, ahlaksızlık eğitimsizlik vs bunları da düşünmek lazım. daha doğrusu bugün olan bu olayların 10 sene sonraki etkisini.
0
jimjim
(01.12.21)
3-3,5 net zaten nitelikli göçmen vizesi aldırır size. dolayısıyla eşin çalışma vizesi otomatik çıkar. neden çalışmayacak diye düşündünüz?

bu maaşlar oldukça iyi. para için ekonomik alım gücünü değerlendirin, taşınmak için de yaşam standartını; tatiller, özgürlük, adalet, seyahat (oturum avantajı) kültürel deneyim, başka bir çalışma ekolü vb.
0
rewlack
(01.12.21)
hollanda'da vergi indirimi var yuksek nitelikli isciler icin. bkz: thetax.nl
diger avrupa ulkelerinden fazla kazanmak mumkun yani. senior bir pozisyon 72-75 bin civarina bulunabilir. 72 bin dersek 4800 yapar aylik. ben senior olmadigimdan daha az aliyorum ama 3500'den iyi yine. tabi hollanda almanya'dan daha pahali sanirim. ozellikle kiralar ucmus gidiyor. cocuk da varsa tek kisinin calismasiyla para biriktirilmez ama fena da yasanmaz gibi. cocuk yoksa bir miktar para da biriktirilebilir. es calisirsa zaten esin maasi biriktirilebilir cok harcamaniz yoksa.

eve giren para 25-30 bin tl ise maddi olarak ayni rahatlik avrupada da olur sanirim. ama eve giren daha fazla ve avrupada tek maas olacaksa maddi olarak avrupaya gitmek mantikli olmayabilir.

ben maddi olarak turkiye'de daha iyiyken hollanda'ya gelmeyi sectim. bazen pismanlik olsa da henuz yeni geldigimiz icin buranin tum potansiyelini kullanamiyoruz. zamanla daha iyi olacaktir ve muhtemelen maddi olarak da en azindan ayni seviyeye geliriz 1 sene icinde.
0
lemmiwinks
(01.12.21)
Kac yillik tecrube var? Uzmanliktan uzmanliga da maas degisebiliyor.

Burda iki gorus var bana kalirsa,

1- istedigim yuksek maasi bulana kadar gitmeyeyim.
2- istedigim kadar yuksek olmasa da kapagi bi oraya atim orda is daha kolay bulunur.

Ikisinin de kendi artilari eksileri var ama yurtdisinda yasarken is bulmak cok daha kolay, tabi evli olunca ve cocuk varsa belirli bir seviyenin ustunde maas da sart oluyor. Cogu arkadasim 1-2 yilda bir is degistiriyor, y.icinde de boyle y.disinda da. Bi sonraki iste maas/sartlar daha iyi oluyor haliyle. Ornegin 3500'un ilk yil icin yetecegini dusunuyorsan ve daha yuksek teklif simdilik gelmiyorsa bu teklifi kabul edip yurtdisinda bir sure tecruben olduktan sonra daha yuksek maasli bi yere bakabilirsin.

Benim durmumda ilk isimin maasi fena degildi, is degistirmeyo dusunmuyordum ama ilk senemin sonuna dogru baska bir yerden daha iyi teklif geldi, oraya geciyorum simdi.

Hollanda'nin ilk 5 yil maasin %30undan vergi almamasi ve almanyanin evli olanlara (esi calismayanlara) vergi acisindan baya bi kiyak cekmesinde var. yanlis hatirlamiyorsam berlin'de bekar 3000 alirken evli ve esi calismayan ayni brute 300-400euro daha fazla aliyordu.
0
fakyoras
(01.12.21)
İşlerin "çoğu" 3-3,5 civarı, ama hepsi değil. Ben fazla tecrübeli biri olmama rağmen 5-6 arası teklif aldım, arkadaşlardan da benzer teklifler alanlar var. Önceki şirkette senior'lar 6-7 arası alıyorlardı vs. En yüksek maaş alan tanıdığım 12 alıyor, düz developer. Bunların hepsi Avrupa (Hollanda ve İngiltere aslında) ve net maaş, bonuslar vs. hariç.

Yani sana ihtiyacı olan şirketi bulman lazım, onun da denk gelmesi için biraz bakmak gerekiyor. 3,3-5 "yarın gideyim" ile "çok tecrübem yok" maaşı aslında. Baz gibi düşünmek lazım. Bir de Almanya, İsveç vb. yerlerde düşük maaşlar cidden.
0
plutongezegendegilmi
(01.12.21)
Soylendigi gibi Avrupada maas makasi dusuk. IT sektorunde genelde 2.5K-5K arasi net olur ulkesi ve pozisyonuna gore. Asil onemli olan harcama ve tasarruf aliskanliklariniz olacaktir.

Esim ve benim toplam maasimiza yakin olan bir arkadasimiz para biriktiremezken, biz daha esim calismaya baslamadan once her ay kenara 600-700 koyabiliyorduk.
0
cleric
(01.12.21)
mesajlar için teşekkürler arkadaşlar. tabii ki herkes kendince yorumunda haklı. benim bakış açım göç etme şeklinde değil, daha çok expat şeklinde gitmek üzerine. zira ülkedeki ıvır zıvır olayları hayatımı etkileyecek kadar kafaya takmıyorum. bir avrupa ülkesine taşınmak için yaşam standartlarımı düşüreceksem bunu yapmam. artısıyla eksisiyle memnunum burada yaşamaktan yani, gitmemin tek sebebi büyük para kazanmak, kariyerde ilerlemek. macera aramıyorum yani. çocuk düşünüyoruz, eşim için de öyle uzun vadeli bir kariyer planı yok o sebepten, tek çalışıp yettirmem lazım.

bu teklifin olacağı ülke de malta idi bu arada, maltanın durum malum çok daha yüksek olur diye bekliyordum, ben almanya vs'de daha yüksek alırım diye düşünüyordum (c1 almancam da var) ama pek öyle değil gibi durum.

buradan anladığım üç seçeneğim var, ya mükemmel teklif gelene kadar bekleyeceğim, ya da bu tarz ortalama bir teklifi okeyleyip çalışma izni blue card vs halledince orada iş arayacağım (2-3+ sene demek bu da), ya da vergi vs avantajı olan körfez ülkelerine bakacağım. gulf tarafı daha mantıklı geliyor şu anda zira dubai'de bir iş görüşmesi yapmıştım şu anda çalıştığım firmanın bayisi olacak ayarda bi firmada, 27000 AED gibi bi rakam veriyorlardı net (vergi olmadığı için). 6500 EUR yapıyor + child support, education support, zart zurt ekledin mi hayvan gibi para yapıyor yani. avrupanın kara kaşına kara gözüne kalkıp gitmeye değmez gibi hissediyorum şu an böyle fırsatlar varken. hem de ırkçılıkla falan uğraşmak zorunda kalmam.

neyse biraz daha beklemek en iyisi gibi sanki.
0
🌸roket adam
(01.12.21)
aynı sektörden biri olarak şunu da ekleyebilirim, en azından gördüğüm kadarıyla "gitmem lazım" demeyen, herhangi bir sebepten dolayı kalmak durumunda olan ve işinde iyi olanlar remote olarak yurtdışına çalışıp döviz ile kazanıyorlar. bu arada freelance'ten bahsetmiyorum bildiğiniz o şirkette işe giriyor ancak full remote. böyle olunca çok daha hızlı para topluyorlar. illa gitmek veya kalıp tl kazanmak dışında bu ihtimal de düşünülebilir. (belki de düşünmüşsünüzdür ama duyuruda göremedim) özellikle amerika'daki şirketler bu tarz işe alımlar yapıyor.
0
ilgeru
(01.12.21)
(2)

aliexpress

black mamba
ben bunu tam anlamadım. çok garip durumlar var. 1- bazı ürünlerde sadece tek bir tane alınabilir limiti var. aşağıdaki 2. linteki sd kartı sadece tek 1 tane olarak satıyorlar. neden böyle? 2- bu ürünler gerçekten bu kadar ucuz mu? usb bellekleri hangi boyutta seçerseniz seçin 0.14 try diyor. 141 lir
ben bunu tam anlamadım. çok garip durumlar var.

1- bazı ürünlerde sadece tek bir tane alınabilir limiti var. aşağıdaki 2. linteki sd kartı sadece tek 1 tane olarak satıyorlar. neden böyle?


2- bu ürünler gerçekten bu kadar ucuz mu? usb bellekleri hangi boyutta seçerseniz seçin 0.14 try diyor. 141 liranın üzerinde de kargo ücretsiz. garip geldi.

www.aliexpress.com


www.aliexpress.com

3- çok dengesiz fiyat farklılıkları var. yukarıdaki sd kartın 200gb'lık olanı 20 lira olarak görünüyor. kargo da 16 lira. ancak 512 gb'lık da 141 lira. neden böyle?
0
black mamba
(01.12.21)
Yeni kullanıcılara özel ilgi çekmek için yapılmış kampanyalar olabilir; her sitenin ya da satıcının yeni müşteri kazanmak için belli bir pazarlama bütçesi oluyor, muhtemelen ondan yiyorlar. Sonuçta bunlar çok özel ürünler değiller, lokal markalar, ne kadar hızlı oldukları tartışılır; satıcıya öyle inanılmaz bir maliyetleri yok yani.
0
salihdt
(01.12.21)
gelir mi ki? yani şu an 0.14 liraya yani 14 kuruşa 128 gb sd kart satıyorlar. kargosu 16 lira.
0
🌸black mamba
(01.12.21)
(4)

Enpara swift transfer yapmiyor

nefertarii
Internet subeden Swift transfer yapmak istiyorum, tutar kismina gelince sayfa donuyor ortada surekli bir seyler donuyor ve bu cok uzun suruyor; kur oynakligindan dolayi mi boyle?
Internet subeden Swift transfer yapmak istiyorum, tutar kismina gelince sayfa donuyor ortada surekli bir seyler donuyor ve bu cok uzun suruyor; kur oynakligindan dolayi mi boyle?
0
nefertarii
(01.12.21)
SWIFT'in kur oynaklığı ile ilgisi yoktur diye düşünüyorum. Zaten döviz transferi yapıyorsun. O dövizin TL karşısındaki değerinin bir önemi yok. Web sayfasından deneyin telefondan deniyorsanız.
0
himmet dayi
(01.12.21)
Web sayfasindan yapiyorum; donuyor…
0
🌸nefertarii
(01.12.21)
web sayfasında bir "bug" mevcut. geçenlerde aynı sorunu yaşadım. mobilden yapılabiliyor. swift mesajını da mobilden alabiliyorsunuz.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(01.12.21)
Evet mobil’den oldu gercekten. Cok tesekkurler. Diger bankalar mobilden swift yaptirmiyor diye denememistim bile.
0
🌸nefertarii
(01.12.21)
(14)

temmuz 2022'de doğacak çocuk için şimdiden alışveriş yapmak mantıklı mı?

elorelia
her gün zamlarla uyandığımız şu dönemde, bu ülkeye bir çocuk daha getirmek çılgınlık evet ama gel gelelim 8 haftalık hamileyim. kısmetse temmuz 2022de doğum görünüyor.aslında 7 aylık olana kadar hiçbi şey almam diyordum ama dün baktığıma bugün zam gelmiş oluyor. 7 aya kim bilir neler olur. bebek bez
her gün zamlarla uyandığımız şu dönemde, bu ülkeye bir çocuk daha getirmek çılgınlık evet ama gel gelelim 8 haftalık hamileyim. kısmetse temmuz 2022de doğum görünüyor.

aslında 7 aylık olana kadar hiçbi şey almam diyordum ama dün baktığıma bugün zam gelmiş oluyor. 7 aya kim bilir neler olur. bebek bezi alma şimdiden, ph uymaz elinde kalır dediler. onun dışında kıyafettir, oto koltuğudur, aklıma gelmeyen ve önerinizi beklediğim ıvır zıvırdır almak mantıklı mı?

evet al diyorsanız bak bende şu lazım olmuştu dediğiniz tavsiyeler varsa alırım.

teşekkürler.
0
elorelia
(01.12.21)
valla bence çok mantıklı. çünkü her şeye her an zam geliyor.
ben olsam şimdiden alırdım.
bu arada tebrik ederim. umarım sağlıkla kucağınıza alırsınız.
0
matilda
(01.12.21)
cuma gunu enflasyon aciklanacak o zaman bakarsin mantikli mi degil mi :) hem tuik hem enag rakamlarina bakacaksin ama.
0
bay b
(01.12.21)
kesinlikle cok mantikli. burun acma spreyi aliyordum duzenli olarak. fiyati ortalama 50 liraydi 2 gun oncesine kadar. bldun bir baktim 180 diyor. dumur oldum. 50 lira olsun 70 80 hadi 100 olsun. 180 olmus 2 gunde saka gibi :s o yuzden ben de su an birkac yil sonranin montunu filan stoklayasim geliyor esim sacmalama demese alicam gordugum her seyi :s

cok cok hayirli olsun bu arada :) saglikla kavusun <3
0
in vino veritas
(01.12.21)
oncelikle tebrikler.
bebek arabasi ve oto koltugu en buyuk masraflar. fiyatlari kesin artar dovizle beraber. ucu bir arada modeller var ozellikle ilk aylar cok rahat. o koltukta hem eve gidiyor sepet gibi, hem daha sonra bebek arabasina takliyor o koltuk.

onun disinda 2-3 numara bebek bezi stogu yapardim ben. ph uymaz sorun cikarsa satilir ileride.

kiyafet ya da kuvet gibi ucuz plastik urunleri stoklamanin bence pek bir anlami yok.
0
eksimtrak
(01.12.21)
Sağlıklı bir doğum nasip etsin Allah, size de bebeğe de.

Kesinlikle bez alın, ama numaralarını mantıklı alın. Yeni bebeği olmuş birinden hangi numaradan kaç paket harcadığını, hangi aylarda hangi numaralar kullandığını öğrenin.

Beşik, yatak, yastık, battaniye vs şimdiden alın.

Unisex kıyafetleri alabilirsiniz, ama abartmayın, bu konuda çok hediye gelecektir.
0
John Bloor
(01.12.21)
Ekonomik olarak cok mantikli ama insani olarak tavsiye etmem. Allah korusun aksi bu durumda o esyalar kotu seyler hatirlatabilir.
Daha cok erken bence
0
nuisance
(01.12.21)
yılbaşından önce büyük alınacakları alın. anne yanı beşiği oto koltuğu ana kucağu bunları alın.
0
mikahakkinen
(01.12.21)
bence almayın henüz.
Doğum yaklaştıkça nelere ihtiyacınız olduğunu, akrabaların-tanıdıkların size neler vereceklerini daha iyi anlarsınız.
Duygusal olarak hoşunuza gidecek birkaç parça kıyafet alın elbette ama geri kalanı için bence alıyormuş gibi düşünerek altın veya dolar olarak bir hesaba koyun.

5 bin liralık bebek arabası alacaksanız mesela 5 bin liralık doları atın hesaba. Zamanı gelince o dolarla o araba yine alınır zaten. Hem belki de bu 7 ay içerisinde bir tanıdığınızdan o araba gelecek veya bir firma dev ötesi indirim yapacak.
0
michael_knight
(01.12.21)
bebek araçları gereçleri ortalama 6 ay 1 yılda işlevini kaybettiği için zibiliyon tane letgoda malzeme var.

ben doona bebek arabası
chicco anne yanı
maxi cosi ana kucagı
ikea beşik aldım yarı fiyatından daha ucuza. siz de şimdiden buradan eksikleri tamamlarsınız
0
xrated
(01.12.21)
Öncelikle çok tebrik ederiiim! ^_^

Birkaç gün önce dinlediğim bir haber programında tekstil ürünlerinin yeni yıldan itibaren yüze 50 civarı zamlanacağı konuşuluyordu. Şimdiden almaya başlamak mantıklı olacaktır diye tahmin ediyorum.

Tekrar tebrik ederiim! ^_^
0
chihirovekohaku
(01.12.21)
şubatta ebebek indirimleri oluyor. her gün 1 kategoride. söyledikleri kadar olmasa da gerçek piyasa fiyatının altına oluyor o gün. ben onu bekliyorum :)
0
kenarortay
(01.12.21)
23.haftasında bir gebe olarak @michael_knight +1 diyorum ben buradakilerin aksine. Ben de geçen gün Mart'ta doğacak bebek için aynısını sordum, sizi de kesinlikle endişelendirmek istemem ama 8 hafta çok erken. 12.haftadan itibaren riskler çok azalıyor, dilerseniz 10.haftada fetal dna testini veya en azından sonrasında ikili testleri de yaptırıp, içiniz rahat ederek alırsınız bebeğin eşyalarını. Zaten araştırma yapmak gerekiyor, herkesin ihtiyaçları, gereksinimleri farklı. Birine mantıklı gelen bebek arabası diğeri için uygun olmayabilir. Bence önümuzdeki haftalarda araştırmanızı yapıp 12.haftadan itibaren almaya başlayın. Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi :)
0
gmzo
(01.12.21)
Kendimi yerinize koyup bir düşündüm ve parayı dolar olarak kenarı koymaya karar verdim. :)

Sağlıkla ve huzurla büyütün bebeğinizi:))
0
invictae
(01.12.21)
Michael knight +1
Hem çevrenizdekilerden de illa hediye bir şeyler gelecek, onlara bakar ona göre eksiklerinizi tamamlarsınız.

Kendi adıma ben bebeğimin neredeyse ilk 8 ayını arkadaşımın bebeğinin küçülen eşyaları ile geçirdim. Dev bir valiz dolusu kıyafetin içinden bebeğimin doğduğu aya göre uygun olabilecekleri seçtim(yaşadığımız yer farklı olunca mevsim farkı) ve o kıyafetleri kullandım. 7.ayında da yıkayıp ütüleyip geri gönderdim arkadaşım 2. Bebeğine hamileydi. Kısacası 1 kıyafet 3 bebek büyüttü çünkü hızla büyüyorlar, aynı kıyafeti gelecek ay giydiremiyorsun. Doğumda sadece anı olsun diye 1 hastane takımı almıştım. Battaniyeler, yelekler hırkalar, park yatak... Hep hediye geldi.
Oto koltuğu, beşik vb hep ikinci el aldım. Tertemizdi ben de öyle kullandım.

Tebrik ederim. Sağlıkla, mutlulukla alın kucağınıza...
0
balik kraker
(04.12.21)

Rusya'ya çay göndersem gümrüğe takılır mı?

infernalcadre
Bir zarfın içinde kartpostal ve yanında lipton sallama çay göndereceğim yeni yıl için. Çay bir adet olacak yani 20 li paketin içinden sadece 1 adet göndereceğim koleksiyonluk bişey yani.Gümrükte sıkıntı çıkar mı? çayı bitki kırıntısı filan diye almama ihtimali var mı?
Bir zarfın içinde kartpostal ve yanında lipton sallama çay göndereceğim yeni yıl için. Çay bir adet olacak yani 20 li paketin içinden sadece 1 adet göndereceğim koleksiyonluk bişey yani.

Gümrükte sıkıntı çıkar mı? çayı bitki kırıntısı filan diye almama ihtimali var mı?
0
infernalcadre
(01.12.21)
(5)

en mantıklı dolar al sat yeri usdt değil mi?

avatar is back
bazen çok ani zıplamalara çakılmalara yetişemiyor 1-2 dk geride kalıyor onu saymazsak neredeyse sıfır olan makasıyla en mantıklısı burada alıp tutmak değil mi?
bazen çok ani zıplamalara çakılmalara yetişemiyor 1-2 dk geride kalıyor onu saymazsak neredeyse sıfır olan makasıyla en mantıklısı burada alıp tutmak değil mi?
0
avatar is back
(01.12.21)
ben de öyle yapıyorum. bir miktar da busd'ta tutuyorum şu an.
0
do you remember me
(01.12.21)
Bir şekilde istemediğin kişiler hesabına erişip cüzdandaki tüm bakiyeyi başka bir cüzdana aktardıklarında hiçbir hak iddia edemiyorsun. Üstelik binance (ya da başka herhangi bir borsa) bu konuda bir şey yapamayız diye yaklaşıyor. Bu riski göze aldıktan sonra USDT almak tabii ki bankadan 12 kuruşluk makasla USD almaktan daha mantıklı.
0
himmet dayi
(01.12.21)
geçen haftasonu 13.40'a çıktı usdt. türkiye cuma kapanış 12.38 di. haftasonu bozdum 13.30'dan, pazartesi piyasalar açılınca 12.65'ten geri aldım. böyle fırsatlarda oluyor. dediğiniz gibi makas ve üstüne kambiyo vergisi ödemiyorsun.

ama güvenlik meselesi var işte. ayrıca bir şey olsa sana birini bilgilendirmediysen o paraya kimse ulaşamaz.
0
xrated
(01.12.21)
riski minimize etmek, hatta yok etmek dahi mümkün.

borsa hesaplarında tutmak yerine private key'i host'un erişiminde olmayan cüzdanlara aktarmak mümkün.

USDT'yi Tron ağı üzerinden 1-2 TL komisyon ile çekmek mümkün.

Ben soğuk cüzdan - hardware wallet kullanıyorum.
0
do you remember me
(01.12.21)
Bazen evet bazen hayir. Oncelikle her an erisimin olmasi, makasin genelde cuzi olmasi ve 7/24 erisim imkani buyuk avantaj.

Ancak onemli dezavantajlari da var. Oncelikle para borsada ise borsalar bankalar kadar guvenilir degil (soguk cuzdanda tutuyorsaniz baska tabi) ikincisi her zaman tether ile dolar kurulu korele olmayabiliyor. Ucuncusu ise tether, dolar degil, dolara endeksli bir coin. Tether’in 1 dolara endeksli olmadigi zamanlar olabiliyor ozellikle dalgalanma zamanlarinda. Ayrica tamamen seffaf bir kurulus oldugunu da soylemek zor, bir gun piyasaya ates gibi bir tether fud’i dusebilir.
0
gibicibicis
(01.12.21)
(3)

ABD iş başvurusu Security Clearance seçenekleri

opethian
ABD'de yazılımcı pozisyonu için başvuru yapacağım. Ekteki seçeneklerden neyi seçmem gerektiğini anlamadım. Bilgisi olan var mıdır?
ABD'de yazılımcı pozisyonu için başvuru yapacağım. Ekteki seçeneklerden neyi seçmem gerektiğini anlamadım. Bilgisi olan var mıdır?
0
opethian
(01.12.21)
İlanın herhangi bir yerinde bu pozisyonun sadece US vatandaşları için olduğu notu var mı?
Anladığım kadarıyla 'Security Clearance' sadece US vatandaşlarının edinebileceği bir şey. Sizin vatandaşlığınız var ise ama daha önce SC edinmediyseniz No Clearance seçmeniz gerekir.

Detaylar şurada var: www.thebalancecareers.com
0
himmet dayi
(01.12.21)
İş ilanı şurada => careers.pipercompanies.com

Apply deyince aşağıda geliyor bu seçenek.

Sağlık sektörü için ilan. US vatandaşlarına yönelik diye bir ibare yok. Vatandaş değilim ama Green Card'im var. Bana da No Clearance mantıklı geldi şimdi.
0
🌸opethian
(01.12.21)
security clearance yoksa no clearance.
0
eksimtrak
(01.12.21)
(4)

Doviz takip

ceann deas
Döviz takip için hangi uygulamayı kullaniyorsunuz? Bir kaç tane indirdim alarlari düzgün çalışmadı. Mümkünse android telefonun ekranına widget sabitleyebileceğim alarmı düzgün çalışan bi uygulama olursa süper olur.
Döviz takip için hangi uygulamayı kullaniyorsunuz? Bir kaç tane indirdim alarlari düzgün çalışmadı. Mümkünse android telefonun ekranına widget sabitleyebileceğim alarmı düzgün çalışan bi uygulama olursa süper olur.
0
ceann deas
(01.12.21)
investing
0
himmet dayi
(01.12.21)
investing +1
0
do you remember me
(01.12.21)
investing guzel ama widgeti her seferinde guncellemek gerekiyor ekranda aklinda olsun.
0
bay b
(01.12.21)
investing kullanıyordum ama tradingview çok daha iyi. widgeti de daha iyi ios kullanıyorsanız.
0
xrated
(01.12.21)
(4)

Metro ile mall of ıstanbula gidiş?

beyaban
En rahat trafiksiz mall of’a gidiş? Tercihen levent tarafından.
En rahat trafiksiz mall of’a gidiş? Tercihen levent tarafından.
0
beyaban
(01.12.21)
Yeni mecidiyeköy mahmutbeyde yakın bana.
0
🌸beyaban
(01.12.21)
himmet dayi
(01.12.21)
himmet dayi'nin dediği en mantıklısı ama şuan mecidiyeköy mahmutbey metrosunun mecidiyeköy istasyonu kapalı çağlayan durağına gidip ordan binmen gerekiyor.
0
gencfb
(01.12.21)
Kağıthane den mahmutbey yapıp ordan kirazlı metrosundan ikitelli sanayi yapabilirim. Levent yeni kapı daha uzun sürer sanki ordan.
0
🌸beyaban
(01.12.21)
(2)

Hareketsizlik bel-bacak ağrısı yapar mı?

love my way
Daha önce de çok hareketsiz kaldığım dönemlerden sonra birkaç kere olmuştu belimde ve arka bacaklarımda bir ağrı. Hareketsizliktendir deyip geçmiştim çok üstünde durmamıştım. Şimdi bugün yine yaşıyorum, son birkaç gündür lodosun yarattığı bitmek bilmez migren yüzünden yataktan kalkamadım desem yerid
Daha önce de çok hareketsiz kaldığım dönemlerden sonra birkaç kere olmuştu belimde ve arka bacaklarımda bir ağrı. Hareketsizliktendir deyip geçmiştim çok üstünde durmamıştım. Şimdi bugün yine yaşıyorum, son birkaç gündür lodosun yarattığı bitmek bilmez migren yüzünden yataktan kalkamadım desem yeridir. Bu yüzden olabilir mi ağrım? Doktora mı gitmeliyim yoksa normal ve ufak bir şey mi?
0
love my way
(01.12.21)
Hareketsizlikten bel fıtığı da olabilir. Doktora gitmelisiniz.
0
slow like honey
(01.12.21)
hem de nasil . birincil sebebi olabilir, tecrube ile sabit
0
gunes123
(01.12.21)
(11)

Roborock robot süpürge vs. Dyson

ms brownstone
Evet bu konuda 362827 tane duyuru açıldı ve ben de bir kısmını okudum ama ikisini de kullanmış olanların güncel yorumlarını merak ettim. Biraz tembel bir insan olarak robot süpürge daha çok işime geliyor açıkçası ama duvar diplerini, kapı arkalarını falan iyi süpüremeyecekse ve Dyson daha iyidir der
Evet bu konuda 362827 tane duyuru açıldı ve ben de bir kısmını okudum ama ikisini de kullanmış olanların güncel yorumlarını merak ettim.

Biraz tembel bir insan olarak robot süpürge daha çok işime geliyor açıkçası ama duvar diplerini, kapı arkalarını falan iyi süpüremeyecekse ve Dyson daha iyidir derseniz ona da tamamım şu an.

Bu arada evde henüz eşya yok. Robot süpürgeye karar verirsek en azından kanepedir yataktır bu tarz şeyleri süpürge girecek kadar yüksek alabiliriz.

Ne dersiniz bu durumda? Hangisi daha kullanışlı bu ikiliden?
0
ms brownstone
(01.12.21)
Robot süpürge ile koltuklar, yatak falan süpürülmüyor, ilk başta Dyson, ilerleyen zamanlarda tembellik için robot derim. Eşyaları yine yüksek alın, dikey süpürge ile kolayca temizlenir.
0
whoosie
(01.12.21)
Roborock basit kullanım için işe yarıyor ama Dyson ile güç ya da temizlik kalitesi anlamında karşılaştırılması zor. İkisinden birini alacaksanız, başka bir süpürgeniz yoksa Roborock sizi tatmin etmeyecektir.
0
salihdt
(01.12.21)
Evde başka süpürge yoksa tek başına robot süpürge yetmiyor. Yukarıdaki iki yoruma katılıyorum, günlük temizlik için robot süpürge harika ama sürekli kullanımda yetmiyor. Eğer bütçe oluşturulabilirse ikisi birden çok rahat oluyor. (Robot süpürge varken Dyson kullanılmaz diye düşünüyorsunuz ama gerçekten kullanılıyor.) Sadece biri alınabilecekse Dyson.
0
love my way
(01.12.21)
Evde robot süpürge tek süpürge olamaz. Her halükarda evde bir elektrikli süpürge olmalı. Ha robota sık sık temizlik yaptırırsın ortalık temiz kalır ama dip bucak süpüremez robot öyle bir şey yok.
Not: s5 max kullanıcısı
0
bana kedicik derdi
(01.12.21)
İkisi aynı şey değil diyebilirim. Süpürge zaten alacaksınız. Miele c3 alın. Bir de orta karar robot alırsınız bitti gitti. Dyson alacaksanız bile robot a göre alın bence eşyaları çünkü er ya da geç robot alınır.

Tembelseniz haftada bir ve daha uzun aralıkla süpürge açılacaksa dyson olmuş, miele olmuş, philips olmuş bence farkı da yok.
0
baal
(01.12.21)
ikisi farkli+1 ama robot aldigimdan sonra cok az supurge actim. temizlik yapilmasi gerektiginde halilari cirpmak(!) suretiyle ve yerleri silmek suretiyle temizledigim icin supurge olmasa da ölmezdim. robot daha iyi benim icin cunku evde az vakit geciriyorum. o koltuk supurme falan hikayesini ben silerek sagladigim icin once iyi bi robot alirdim ihtiyac halinde dandirikten bi elektrikli supurge alirdim.
0
ala09
(01.12.21)
elimle ben yapcak olduktan sonra isterse ferrari olsun markası. robot süper buluş markası vestel olsa bile.
0
mikahakkinen
(01.12.21)
bütçe sınırlı ise; sadece dyson almak yerine robot + klasik elektrik süpürgesi daha mantıklı bence.
0
nuisance
(01.12.21)
birine öncelik verecek olsam dikey süpürge alırım. ki öyle yaptım. xiaomi robot almıştık. bir süre kullandık sonra arızalandı iade ettik ama gidip aynısından almak yerine dikey süpürge aldım. evde kedi de olduğu için koltuk süpürmek vs önemli. ayrıca robot ne kadar iyi süpürürse süpürsün asıl pisliklerin biriktiği köşelere giremiyor. zaten evde döküntü varsa bunları en baştan toplamak gerekiyor vs vs.

yani bence öncelik dikey süpürge. ama sonra robot da gerekli. şu an robot süpürge bakıyoruz mesela.
0
elorelia
(01.12.21)
1,5 yıldır roborcok s5 max kullanıyorum, o kadar memnunum ki bence ilk onun alınması gerekiyor, günlük tozu fulla dlığı ve hatta mop da yaptığı için çok başarılı. günlük süpürdüğü için kapı arkaları vs.. toz toplamıyor zaten.

geçen ay sırf meraktan dyson v15 aldık, 1 kere koltukları ve yatağı süpürdük ve bir daha kullanmadık. robot süpürge büyük rahatlık.

bence robot + normal bi süpürgeyle ilerlenmesi en mantıklısı (dysona gerek yok)
0
benaslinda
(01.12.21)
Robot + klasik ucuz elektrikli süpürge en iyi kombinasyon olur.

Robot aldığımızdan beri ayda bir belki açıyoruz süpürgeyi. Dip köşe gayette iyi temizliyor buradaki yorumların aksine. Biz yalnızca koltuk üstlerini, alçak koltukların altlarını falan normal süpürge ile temizliyoruz.

Kapı açık olduğunda kapı arkalarına girmediği için 2 seferde bir oda kapısı kapalı süpürüyoruz falan. Çözüm bulduk yani her şeye.
0
zimbirik
(01.12.21)
(3)

macOS 12 Monterey

hede hodo
Merhaba. Bu yazılımı güncellemek istedim.Fakat tam bitti dediğimde hata aldım.Yazılım güncellenirken PC uyku moduna filan geçti sürekli. Bununla alakası var mı?Gerçi evdeki internete de pek güvenmiyorum da.Tavsiyeniz olur mu sağlıklı güncelleme için?
Merhaba. Bu yazılımı güncellemek istedim.
Fakat tam bitti dediğimde hata aldım.
Yazılım güncellenirken PC uyku moduna filan geçti sürekli. Bununla alakası var mı?
Gerçi evdeki internete de pek güvenmiyorum da.
Tavsiyeniz olur mu sağlıklı güncelleme için?
0
hede hodo
(01.12.21)
ne hatasi verdigine gore degisir. internet kesilmis olabilir buyuk ihtimal. bir daha deneyin gece yatarken.
0
yoggi
(01.12.21)
Benzer şey bende de oldu, sonra kapatıp açtıktan sonra şarja takıp sabaha kadar bıraktım. Sabah güncellenmiş hâlde duruyordu.
0
BuddyGuy
(01.12.21)
intel mac mi?
0
kaptankedi
(01.12.21)
(5)

Yurtdışına taşınırken götürülecek şeyler

IncredibleMau
Kıyafet ayakkabı vs. gibi şeyler değil de, taşındıktan sonra "keşke türkiye'deyken yapsaydım bu işi, alsaydım şu şeyi" dediğiniz neler var? Vekalet vermek mesela çok önemli olmasına rağmen geçen gün aklıma gelmese unutacağım bir şeydi.Diplomalar, sertifikalar haricinde doğum belgesi vs gibi aslında
Kıyafet ayakkabı vs. gibi şeyler değil de, taşındıktan sonra "keşke türkiye'deyken yapsaydım bu işi, alsaydım şu şeyi" dediğiniz neler var? Vekalet vermek mesela çok önemli olmasına rağmen geçen gün aklıma gelmese unutacağım bir şeydi.

Diplomalar, sertifikalar haricinde doğum belgesi vs gibi aslında konsolosluklardan da alınabilecek ama türkiye'deyken almanın/yapmanın daha kolay olduğu neler geliyor aklınıza?
0
IncredibleMau
(01.12.21)
Bosuna bankaya fln vekalet vermeyin, vekaletde her islemi belirtmeniz lazim.

yaniniza alacaginiz en onemli sey, duzenli kullandiginiz ilaclar ve 3 4 kutu antibiyotik kesinlikle.
0
oscar
(01.12.21)
Ailemden birine muhtemel herhangi bir durum için genel vekaletname vermeyi kastettim.

Geçen benzer bi duyuru açılmıştı. Ağrı kesici ve bikaç şeyi not aldım zaten ama ben daha beklenmedik durumlar için hazırlığımı buradayken yapayım diyorum.
0
🌸IncredibleMau
(01.12.21)
gittiğiniz ülkede bulması alması çok kagıt kürek isteyen şeyler var mı diye araştırıp ona göre Türkiye'ye bir alıcı gözle bakım toplayabilirsiniz lazım olanları :)
0
denizmaniaherif
(01.12.21)
ilac
genel vekalet
tamamen kapatmiyorsaniz evnizin yedek anahtarini guvendiginiz birine birakmak
kartlari yurtdisina actirmak (eger yoksa)
diger belgeleri konsolosluktan almak mantikli olabailir zira apostil ve yerel dil istenebilir.
ben biraz da baharat getirmistim ev kurutmasi nane gibi:)
0
65 derece
(01.12.21)
zaten dogum belgesi, nufus kaydi gibi belgelerin gidilen ulkede bir hukmu olmuyor. boyle belgeler o ulkenin dilinde ve genelde en gec 3 ay tarihli istendigi icin tek cozum lazim oldukca konsolosluktan almak.

ben butun diplomalarin, sertifikalarin fotokopilerini; daha once de bu ulkede bulundugum icin butun eski oturum kartlarinin dokumlerini, vergi bildirimlerini, maas bordrolarinin dokumunu, bunlarin pdf'lerini falan almistim yanima.

ha bir de arabami turkiye'de birakip geldigim icin gitmeden babama vekalet verseydim iyi olacakti. gecen gun muayene sonrasi ruhsat degisikligi yapilmasi gerekti, konsolosluga gitmek zorunda kaldim. gerci artik vekalet isleri online olmus, noterdeki sistemden direkt goruluyor ama durup dururken zaman ve para israfi oldu.
0
chezidek
(01.12.21)
(4)

mining yapmak ne oluyor

Filinta61
cahilliğime verin. okudum yine anlamadım. soruyorum bilen yok ekran kartı ile coin nasıl kazanılıyor. ne alaka? böyle bir amacım yok ama gerçekten anlayamıyorum. teknik terimsiz kısa ve öz nasıl olduğunu özetleyebilir misiniz?
cahilliğime verin. okudum yine anlamadım. soruyorum bilen yok ekran kartı ile coin nasıl kazanılıyor. ne alaka?

böyle bir amacım yok ama gerçekten anlayamıyorum. teknik terimsiz kısa ve öz nasıl olduğunu özetleyebilir misiniz?
0
Filinta61
(01.12.21)
teknik terimsiz kısa ve öz şekilde şöyle.

blokzinciri üzerindeki her bir işlemin onaylanması işlemini ekran kartının gücünü kullanarak yapıyorsun, karşılığında işlem ücreti alıyorsun. buna madencilik deniyor
0
dafuq
(01.12.21)
coin dünyasını ikiye ayırmak gerekirse bundan borsa gibi al sat yaparak kazanç sağlayanlar ve bu al sat işlemlerin kontrolünü onayını yapıp sistemin yürümesini sağlayan minerlar var

minerları bankadaki veznecilere benzetebiliriz, bilgisayarlarına gelen bu dijital transfer bilgileri ekran kartının grafik işlemcisi sayesinde işleniyor ve bu yaptıkları iş dolayısıyla bankadan maaş yerine bitcoin olarak pay alıyorlar
0
freebird5406_2
(01.12.21)
Mining merkeziyetsiz paraların işlemleri doğrulama yöntemi; normalde merkezi bir kurum (Örneğin banka) olduğunda bu kurum bakiyeleri tutup, transferlerden sorumlu oluyor. Ama bunun olmadığı kripto para sistemlerinde bu sorumluluk ağdaki üyelere dağılıyor. Bu üyeler özünde bütün transferlerin kaydını bir yandan dağıtıp, kendi bilgisayarlarında tutarlarken diğer yandan da matematiksel bir bulmacayı çözmeye çalışıyorlar. Bu bulmacayı çözen kişinin kayıt defteri geçerli kabul edilip işlemler kesinlik kazanırken bu kişiye de ödül olarak yeni yaratılan (Mine edilen, kazılan) kripto para veriliyor.
0
salihdt
(01.12.21)
Banka nasıl çalışıyor?
Bankanın data merkezleri var işte kayıtlar burda tutuluyor.

Kriptoparada kayıt tutma ve transfer işlemleri bir zincir halinde uç uca ekleniyor bu bilgiler. Bu bilgilerin eklendiği bloklar var işte. Blok zincir dedikleri bu.

Tek fark bu veriyi küresel bir ağ halinde yapıyor madenciler. Yani kaydı tutan tek bir yer yok. E ama güvenilirlik? Ben nerden bilecem kaydı tutanın yanlış kayıt tutmadığını?

Bunun için 2 yöntem var işte.

1. Proof of work
2. Proof of stake

Pow denen şey bildiğin mining zaten. Burada sen bir dizi matematik işlem yaparsın, bu sırada elektrik harcar efor sarfedersin(para) bu işin karşılığı olarak "bir ihtimalle" sana ödül olarak btc eth artık ne kazıyorsan verilir. Bu durumda kaydı yanlış tutman engellenmiş olur çünkü senle aynı anda milyonlarca cihaz kayıt tutuyor ve sen bu işe para yatırmış oluyorsun(cihaz+elektrik). Bu durumda yanlışlık sözkonusu olamaz.

İşte mining budur. İşlem yapan cihaz ve işlem gücü arttıkça mining getirisi birim işlem başına düşer bu yüzden. Sürekli insanlar daha fazla sayıda ve daha güçlü cihaz sisteme soktuğu için zaten bloktan fork yapamazsın.

Proof of stake'de durum daha farklı. Paranı stake ediyorsun. Yani diyorsun mesela bende 10000 eth var. Satmıyorum tutacam. Heh 2 yıl tuttuğuna dair taahhüt yapıyorsun sistemde ve buna mukabil blok zincirine veri girme hakkı elde ediyorsun. Yanlış veri girer sistemi hacklersen (ki bunu senin pc yapıyor sen değil ama neyse) eth fiyatı düşeceği için ilk etapta zararı sen edersin. Bu yüzden kendi bakkalını soymayacağın için anahtarın oluyor. Buna da proof of stake deniyor.

Kazım budur. Bankaların visa veya mastercard'ın yaptığı işlemi merkeziyetsiz olarak yapan bir global ağdır. Transfer ücretlerinin yüksek olma sebebi de proof of work sisteminde işlemin denklem çözme üzerine dayanmasıdır. Yani cihaz + enerji tüketimi yüksektir. Mesela bir bitcoin işlemi sanırım yarım milyon visa işlemine eşdeğer enerji sarfiyatına sebep oluyor ve çok daha yavaş diye biliyorum. Proof of stake'in ise daha az güvenilir olma ihtimali var ama visa gibi tertemiz hızlı. Kriptopara dünyasındaki ikilem şu an bu. Ethereum pow sisteminden pos sistemine geçmeye hazırlanıyor mesela.
0
bana kedicik derdi
(01.12.21)

Videowall Tavsiye ve Bilgi

deneme
Merhaba,Hani konserlerde, sinemalarda, Avmlerde video wall yaparlar ya birden fazla LCD ekran tek bir göüntüyü oynatır. Bu sistem hakkında bilgi, nasıl yapıldığı, hangi ekranların uygun olduğu, nereden toplanabileceği hakkında bilgi verebilir misiniz? Ben biraz baktım ama emin olamadım tam.
Merhaba,

Hani konserlerde, sinemalarda, Avmlerde video wall yaparlar ya birden fazla LCD ekran tek bir göüntüyü oynatır. Bu sistem hakkında bilgi, nasıl yapıldığı, hangi ekranların uygun olduğu, nereden toplanabileceği hakkında bilgi verebilir misiniz? Ben biraz baktım ama emin olamadım tam.
0
deneme
(01.12.21)
(7)

Evim soyuldu, ne yapayım?

babafingo
1- yaklaşık 150 bin liralık eşya, laptoplar telefonlar ve içindeki sanal para hesaplarıyla 350-400 bin liralık varlığım çalındı.2- parmak izleri ve video kaydı alındı ve 17 yaşındaki hırsız çocuk bulunup içeri atıldı.3- telefoncuyum evdeki telefon kutusunun üzerinde parmak izimin bulunması normal ta
1- yaklaşık 150 bin liralık eşya, laptoplar telefonlar ve içindeki sanal para hesaplarıyla 350-400 bin liralık varlığım çalındı.

2- parmak izleri ve video kaydı alındı ve 17 yaşındaki hırsız çocuk bulunup içeri atıldı.

3- telefoncuyum evdeki telefon kutusunun üzerinde parmak izimin bulunması normal tamire getirilmiştir yada satınalmıştır vs dedi. hakime hanımda sağolsun telefonları buradan almadığına dair elindeki tüm telefonların faturalarını getir diyip çocuğu tahliye etti.

4- Ben şimdi ne yapayım? yerimde olsanız ne yapardınız?
inanılır gibi değil evime girmiş parmak izi bile bulunmuş ama tahliye!
0
babafingo
(01.12.21)
açıkcası hırsıza doğrudan ulaşabiliyorsam sağlam bir şekilde tehdit ederek hepsini geri alırdım. ama tek başıma yapmazdım bunu, bu konularda tecrübeli ve gerekli imkanlara sahip kişilerle yapardım. güvendiğim insanlarla.
0
reanarchy
(01.12.21)
Geçmiş olsun. @reanarchy +1
0
dissendium
(01.12.21)
iyi bir avukat bulun.
iş yeri güvenlik kameralarını ya da komşuların güvenlik kameralarını geriye dönük yedekleyebildiğiniz kadar yedekleyin. fatura ile gelir şu tarihte gittim o dükkana falan derse, o tarihin görüntüsü şansa sizde ya da komşularınızda çıkabilir.
0
ykyt
(01.12.21)
valla dostum yerinde olsam hiç öyle çocuğa atar falan yapmazdım, gider çocuğu bulur kardeşim şikayetçi olmayacağım o bilgisayarı ver deyip, en azından sanal para hesaplarını kurtarırdım. sanal para hesaplarının yasal bir karşılığı olduğunu sanmıyorum, tazminatın kralını alsan bile ancak eşyanın bedelini öderler sana.
0
roket adam
(01.12.21)
geçmiş olsun. eğer mahkemede gerçekten böyle olduysa malum şahısla anlaşma yoluna gitmeniz daha mantıklı sanki.

bir de bu kadar varlıklıysanız iyi bir yerde oturuyorsunuzdur. evinize nasıl girmişler ki?
0
tavish11
(01.12.21)
Bu hırsızın evinize girebileceği sokak noktasında komşuda dükkanda elbet kamera vardır. Bu kayıtlara ulaşmayı Denediniz mi?. Ayrıca telefonlarınızın faturasını aldıgınız yerlerden geçmişe dönük talep edebiliyorsunuz

Ayrıca saglam bir avukata ihtiyacınız var
0
limonlu eksi
(01.12.21)
sana yılların sağlam tiyosunu veriyorum.
bu çalıntı mallar bir süre satılmaz bekletilir nüfuzlu birinin malına denk gelirse diye.
senn yapman gereken bulunduğun karakolun en üst amirine çıkacaksın durumu anlatacaksın ve belli miktar da yardımda bulunacaksın anla işte.
çünkü polis bölgelerindeki tüm hırsızları tanır bilir..
0
jamswety
(01.12.21)
(1)

hipertiroidi hastalığı hakkında (graves)

avatar is back
arkadaşım da bir kaç şüpheden dolayı testleri falan yaptık tsh hormonu ve antikor testleri oldu. mr falan da çekilecek ama antikor pozitif çıkınca graves kesinleşti diyebiliriz artık. zaten neredeyse her belirti vardı.sormak istediklerim, bu nasıl bir hastalıktır? tedavisi işe yarar mı? kısa ya da u
arkadaşım da bir kaç şüpheden dolayı testleri falan yaptık tsh hormonu ve antikor testleri oldu. mr falan da çekilecek ama antikor pozitif çıkınca graves kesinleşti diyebiliriz artık. zaten neredeyse her belirti vardı.

sormak istediklerim, bu nasıl bir hastalıktır? tedavisi işe yarar mı? kısa ya da uzun vadede ne olacak? neler bilmemiz ve yapmamız gerekecek?

not : tsh reseptörü antikoru 3.15 , referans aralığı <1,75
0
avatar is back
(01.12.21)
6 ay once bana da hipertiroidi teshisi konuldu. ilac tedavisine baslandi hemen ve son 2 kontrolde hormonlar toparlandi. doktor yavas yavas ilac dozunu azaltarak sureci takip edecegiz dedi. benim en buyuk sikayetim ellerimdeki titremelerdi, catal-kasik tuttugumda cok net belli oluyordu, su an cok az da olsa hala titreme var.

oncelikle duzgunce takip edilmesi gerek, sigara kullaniyorsa birakmali, doktor bana koruyucu olarak icinde tuz bulunan hazir gidalari(tursu, salca vb. ev yapimi olacak ve iyotsuz tuzla yapilacak) yasakladi.

doktorun tavsiyelerini dinleyip, ilaclarimizi alip, stres yapmadan(hastaligi cok da google'da aratmadan) hormonlarimizin dengeye gelmesini beklicez. gecmis olsun.
0
duyulmasi gerektigi kadar
(01.12.21)
(6)

amazon iade süreci

gmzo
iki gün önce 1958 liraya amazon satıcılı olarak aldığım ürün 1719 liraya düşmüş. müşteri hizmetleri farkı iade etmiyor, ürünü iade edip tekrar alın diyorlar. öyle yapmayı düşünüyorum ama fiyatı kaçırmadan ürünü alırsam, sonra iade sürecinde herhangi bir sorun olmaz değil mi? ürün patpat üzeri naylo
iki gün önce 1958 liraya amazon satıcılı olarak aldığım ürün 1719 liraya düşmüş. müşteri hizmetleri farkı iade etmiyor, ürünü iade edip tekrar alın diyorlar. öyle yapmayı düşünüyorum ama fiyatı kaçırmadan ürünü alırsam, sonra iade sürecinde herhangi bir sorun olmaz değil mi? ürün patpat üzeri naylona sarılı geldi, aynı patpat ve naylona geri saracağım, etiketleri üzerinde.

edit: bir de ürünün ücreti ne zamana kadar geri yatar? kredi kartına fazladan 2 bin lira daha ödeme yapmak zorunda kalmayalım..
0
gmzo
(01.12.21)
Sorun olmaz. Siz ürünü ucuz fiyattan alın. Yeni gelen ürünü de eski fiyattaki siparişten iptal edip iade edin.

edit sonrası: iade ettiğiniz ürün satıcıya ulaştıktan sonra çok da uzun olmayan bir inceleme süreci oluyor. 1 günlük iş. ertesi gün ödeme iadesi yapılır ama kredi kartına geçmesi bazen uzun sürebiliyor. oradan sonrası banka ile ilgili çünkü.
0
himmet dayi
(01.12.21)
Bi sey olmaz. Istersen ac paketi kullan sonra baska bi kutuya koy yine alirlar. Mustahak cunku bunlara.
0
floydian
(01.12.21)
aynı durumu oto koltuğunda yaşadım. koliyi direk merkezden iade ettiremedim. koltuk geldi kapıda teslim almadım. geri gitti. kargocu arada kaldı. üstüne bir de banka harcamayı taksitlendirmedi. neden diye aradığımda amazon satışları yurtdışı harcaması geçiyormuş. 10 günde anca yattı para. yani ürün geriye kargolanıp teslim alındığında para yatıyor. ama o süreçte indirimli fiyat değişebilir. ben bu sebepten gece gece 5bin tl kredi çektim. 150 tl için bu dert çekilmez.
0
mikahakkinen
(01.12.21)
Ben kullandığım tencere takımı 2 hafta sonra soyulmaya başlayınca o halde iade ettim, sorunsuz aldılar. Satıcı Amazon olunca iade konusunda hiç problem olmuyor.

Karta para iadesi bazen 3-4 gün sürüyor ama o Amazon'un değil, bankanın süreciyle ilgili. Amazon kargo gittikten en geç bir gün sonra iadeyi yapıyor. Bununla ilgili hediye çeki isteyebilirsiniz, öyle bir durumda kargo ulaştıktan sonra paranızı amazon hediye çekine çeviriyorlar ayni gün, beklemenize gerek kalmıyor.
0
fraise
(01.12.21)
bildiğim kadarıyla amazon stok fiyatları uçak biletlerinin fiyatlarının değişimine benziyor.

x üründen 10 tane var diyelim stokta. 3 tanesi 25, 3 tanesi 22, 3 tanesi 20, 1 tanesi 19'dan satılacak şekilde ilerliyor. ya da her birini ortalama fiyat olan 22 liradan satacak ama bunun yerine farklı fiyatlarla pazarlamayı tercih ediyorlar. dediğim gibi, bu kesin bilgi değil.

siz üst banttan alınca fiyat bantı bir aşağıya düşüyor. pahalı olanı iade edip ucuz olanı stoktan çekiyorsunuz. olan bu.

"amazona müstehak", "ben aldım fiyatı düşürdü ipneler" demeden önce bunu da dikkate alalım :) nası olsa ücretsiz kargo, koşulsuz iade diye diye sistemi abuse ediyor bir çok kişi. ilk aldığınız fiyat iyiymiş demek ki aldınız ya da amazona olan güveninize karşılık makul bir fiyattı diye düşünmüşsünüz. bırakın öyle kalsın, iade etmeyin. iade ettiğiniz an kargocusu, bankası, amazon operasyon ekipleri, tekrar paket ıvır zıvır bir sürü tantana 10 tane süreç. doğaya zarar :)
0
posthuman
(01.12.21)
yeni ürünü alın. eskisine iade açın, gelen yeni ürünü eski ürünmüş gibi iade edin. yanlış ya da problemli hiç bir şey yok, hem de naylonu açılmış ürünü vermek zorunda kalmazsınız. ücret de 10 gün içinde falan yatıyor genelde.
0
roket adam
(01.12.21)
(4)

bulaşık makinesi nasıl kullanılır?

dokunmakalbime
yeni makina aldım. kuran adam hiçbirşey söylemeden gitti. marketten bir tablet aldım 36lık. şimdi o ufak kutuya bu tabletten atıp çalıştırıyoruz dimi? başka bilmem gereken birşey var mı?
yeni makina aldım. kuran adam hiçbirşey söylemeden gitti. marketten bir tablet aldım 36lık. şimdi o ufak kutuya bu tabletten atıp çalıştırıyoruz dimi? başka bilmem gereken birşey var mı?
0
dokunmakalbime
(01.12.21)
Kullanma kılavuzu çıkmıştır illa içinden, ek olarak üstünde butonlar vardır makinanın. Onları oku ve nasıl çalıştıklarını anla.

Temel olarak bulaşıkları yerleştirdikten sonra o tablet bölümüne tableti koyup, (tableti soymadan) istediğin menüde çalıştırabilirsin, istersen içerideki kokuyu önlemek için limonlu şeyler var marketlerde falan onlardan da alabilirsin ileride.
0
winston insani
(01.12.21)
Altin kural: bulasiklarin temizlenmesi gereken yerleri asagiya bakacak.
0
floydian
(01.12.21)
makine içinden parlatıcı çıkmadı ise parlatıcı da alın. parlatıcı olmaz ise kurutma performansı düşer. bulaşıklar tam kurumaz.

Ek olarak musluk suyu sert ise bulaşık makinesi tuzu alıp eklemeniz de gerekebilir. bunu kurulumu yapan adamın söylemesi lazım normalde. tuz eklenmezse bulaşıklar lekeli çıkar.

her ikisinin de nasıl yapılacağını youtube'da bulabilirsiniz.

not: parlatıcı ve tuz için 'migros' marka ürün almayın. Çok ucuz ama aşırı kötü. Bulaşıklarda berbat bir koku bırakıyor.
0
himmet dayi
(01.12.21)
Dur ve elindeki tableti sakince yere bırak!
Makinede tuz ve parlatıcı var mı?
İlk kurulumda bunları, size de nasıl yapılacağını göstererek, dolduruyorlar. Yani en azından Arçelik servisi öyle yaptı.
Yoksa kullanım kılavuzuna bir bakın önce.
0
ganbatte
(01.12.21)
(3)

permütasyon/kombinasyon

achara
öncelikle yaşım kemale ermiş, ezber sistem ile erğitim-öğretim görmüş tm'ci olarak bir sorum var arkadaşlar.Yardımcı olan olursa sevinirim.Sorduğum sorunun hangisi olduğunu tam kestiremediğim için başlığa öyle yazdım.Elimde 4 renk var. (a,b,c,d olsun)Ve 6 sıra şeklinde (6 halka iç içe düşünebiliriz)
öncelikle yaşım kemale ermiş, ezber sistem ile erğitim-öğretim görmüş tm'ci olarak bir sorum var arkadaşlar.
Yardımcı olan olursa sevinirim.
Sorduğum sorunun hangisi olduğunu tam kestiremediğim için başlığa öyle yazdım.

Elimde 4 renk var. (a,b,c,d olsun)
Ve 6 sıra şeklinde (6 halka iç içe düşünebiliriz) kullanmam gerekiyor.

Sadece ardışık OLMAMASI koşuluyla (a,b,c,c,d,d) ya da (a,a,b,c,c,d) gibi.. kaç farklı şekilde kombine edebilirim?

örneğin; (a,b,c,d,a,b/ a,b,c,a,d/ d,c,b,a,d,c).....
0
achara
(01.12.21)
Şöyle olabilir mi?

1. sıraya 4 farklı seçenek koyabiliriz. (a, b, c veya d)
2. sıraya 3 farklı seçenek koyabiliriz. (öncekine koyduğumuz hariç geri kalan tüm renklerden, mesela 1.ye a koyduysak buraya b, c veya d koyabiliriz)
3. sıraya da aynı şekilde 2. sıraya koyduğumuz hariç diğer 3'ünden birini koyabiliriz.
..
..

Yani 4 * 3 * 3 * 3 * 3 * 3 = 972 olabilir cevap.
0
winston insani
(01.12.21)
ben de 972 buldum ama 4 rengin de en az bir defa kullanılma zorunluluğu varsa 216 diyorum.
0
ganbatte
(01.12.21)
648

ilk yer 4 farklı seçenek, diğer yerler yanyana aynı top gelmeyeceği için 3 farklı, son yerde de halka olduğu için bir önceki ve baştaki yerle aynı olmayacağı için 2 seçenek
kombinasyon şeklinde
(4/1)*(3/1)*(3/1)*(3/1)*(3/1)*(2/1)=648

örneklerde 5 halkalı sonuç da dönmüşsünüz, 5-4-3-2-1-0 şeklinde halka durumları da olacaksa her sayı için seçenekleri hesaplayıp toplamanız gerekir en sonda.
0
dogu karelyadaki dere agzi
(01.12.21)

Buharlı kırışıklık giderici kullanan var mı?

denizmaniaherif
https://www.teknosa.com/tefal-access-steam-pocket-hizli-kompakt-1300-watt-buharli-duzlestirici-outlet--p-800080421?gclid=EAIaIQobChMIqoX7q4zC9AIV2dnVCh09CQpOEAQYBCABEgIsu_D_BwE&gclsrc=aw.dsbu sanırım teşir ürünü diye uygun ama çok daha da uygunları var. kullanan var mı ? ben gömleklerin kırışıklığın
www.teknosa.com

bu sanırım teşir ürünü diye uygun ama çok daha da uygunları var. kullanan var mı ? ben gömleklerin kırışıklığını alsın istiyorum..

bir de sanırım dezenfekte amacıyla da kullanılabiliyor.
0
denizmaniaherif
(01.12.21)
(1)

istanbul'da sağlam binicilik eğitimi

cosmicgadin
nerede?
nerede?
0
cosmicgadin
(01.12.21)
çatalca tarafında erkanlı country var.
0
Darto
(01.12.21)
(5)

türk lirasından kurtulmanın hiçbir yolu yok mu?

dokunmakalbime
döviz coştuğu için giremiyorum. altın, gümüş, coin, token falan sanırım hep dövize bağlı olduğu için oradan da umut yok. ev, arsa alacak kadar param da yok. resmen arada kaldım. elimdeki paranın değerini kaybetmeden yatıracağım birşey yok mu?
döviz coştuğu için giremiyorum. altın, gümüş, coin, token falan sanırım hep dövize bağlı olduğu için oradan da umut yok. ev, arsa alacak kadar param da yok. resmen arada kaldım. elimdeki paranın değerini kaybetmeden yatıracağım birşey yok mu?
0
dokunmakalbime
(01.12.21)
Bilgisayar al:) çip krizi daha süreceğe benziyor bir süre hem kullanırsın hem değerini korur.
0
bana kedicik derdi
(01.12.21)
dün maaşım yattı ödemeleri yaptıktan sonra tamamını kura falan bakmadan dolar'a çevirdim. bugün bir uyandım tl yine abuk subuk değer kaybetmiş ama benim 3-5 demeden kenara koyduğum para en azından değer kaybetmemiş oldu. bir gecede 200-300 tl kaybetmedim.

bence döviz coştu giremiyorum gibi düşünmemek lazım.
0
ilgeru
(01.12.21)
Coştuğu için derken, daha da coşmayacağını mı düşünüyorsunuz?
0
salihdt
(01.12.21)
Salihdt +1
0
ceketimi alip cikcam
(01.12.21)
bugun çakıldı 12.40a kadar umarım almışsındır :)
0
xrated
(01.12.21)
(1)

tüketici hakem heyeti kararı sonrası ne yapmak lazım?

Darto
n11 sitesinde hesabıma tanımlanan bir kupon ile televizyon aldım bedavadan. mesafeli satış sözleşmesi tanımlandı, sonra firma siparişi iptal etti ama bir yığın reklam sms'i vs yolladı ve hala kampanya mesajları yolluyor. bense thh ye verdim ve thh beni haklı buldu, bahssi geçen ürünün bana verilmesi
n11 sitesinde hesabıma tanımlanan bir kupon ile televizyon aldım bedavadan. mesafeli satış sözleşmesi tanımlandı, sonra firma siparişi iptal etti ama bir yığın reklam sms'i vs yolladı ve hala kampanya mesajları yolluyor. bense thh ye verdim ve thh beni haklı buldu, bahssi geçen ürünün bana verilmesi yönünde bir karar açıkladı ama firma ağustos ayından beri (karar tarihi) inceliyoruz diye oyalıyor. zaten firmanın hukuk birimine erişemiyormuşuz müşteri hizmetleri şikayetinizi aldık deyip sallıyor. bu durumda ne yapmak gerekir? ürünü cidden bedavaya aldım ama 1 tl bile vermedim, kuponu gördüğüm gibi gittim aldım :D karşı dava falan açıyolarmış diye duydum aslı astarı var mı?
0
Darto
(01.12.21)
Hakem heyeti karari mahkeme karari gibidir. Ilamli icra takibi baslatacaksiniz firma icin. Avukata gidebilirsiniz, avukat ucretini de firma odeyecek pasa pasa.
0
cleric
(01.12.21)
(6)

Fon işlemleri

esinikaybetmiscorap.
Merhabalar, İlk defa fon aldım, ancak nasıl yönetileceğini tam anlayamadım. Mesela ben bugün saat 12.00 den önce satmak istesem ertesi günün fiyatıyla bi sonraki gün satışı oluyor anladığım kadarıyla, ancak belki zararda olacak onu bilemeden satış yapmak çok riskli oluyor. Fonda kısaca satış veya al
Merhabalar,

İlk defa fon aldım, ancak nasıl yönetileceğini tam anlayamadım. Mesela ben bugün saat 12.00 den önce satmak istesem ertesi günün fiyatıyla bi sonraki gün satışı oluyor anladığım kadarıyla, ancak belki zararda olacak onu bilemeden satış yapmak çok riskli oluyor. Fonda kısaca satış veya alış yaparken fiyatı görmeden mi yapıyoruz? Çünkü işlem fiyatları ertesi gün veya sonraki günün fiyatlarıyla gerçekleşiyor benim anladığım?

Teşekkürler.
0
esinikaybetmiscorap.
(01.12.21)
Evet, öyle oluyor. Alım satım fiyatlarını bilmeden işlem yapılıyor. 12'ye kadar olan alım emirleri için ertesi gün (T+1 deniyor) belirlenen fiyattan almış olur.
12'den sonraki emirlerde de T+2'nin belirlenecek fiyatından alım olur.
0
himmet dayi
(01.12.21)
evet, doğru anlamışsınız.
0
rewlack
(01.12.21)
Evet dediğiniz gibi, hatta satış işlemi birkaç güne kadar uzayan fonlar var. Bu yüzden fon alacaksanız orta ve uzun vadeli düşünmenizde fayda var.

Yani birgün yüklü bir harcama yapacağınız zaman kırmak üzere tuttuğunuz bir kumbara gibi bu. Ya da fonun doyuma ulaştığına inandığınız bir dönem geldiğinde "ya şu fonda yatırımım vardı, artık satayım da başka fonlar bu dönemde çok daha getiri sağlıyor" diye satabilirsiniz.

Ama altın, dolar ve coinlerde şu sıralar çokça yapıldığı gibi iyi fırladı, satıp alttan toplarım stratejisi fonlarda çok tutarlı değil.
0
akhenaten
(01.12.21)
ilke olarak hiçbir zaman nasıl çalıştığını bilmediğiniz finansal ürüne yatırım yapmayın, uzun vadede zarar edersiniz. önce eğitimini alıp sonradan başlarsanız başarı şansınız artar.
0
stavroqin
(01.12.21)
fon uzun dönem bağlanmak isteyenler için uygun aksi halde hiç bulaşmamak gerek.
0
lcha
(01.12.21)
Cevaplar için çok teşekkürler, çok az miktarda fon aldım açıkçası sırf işleyişi görmek için alacağım paranın hepsiyle değil çok çok azıyla girdimki neyle karşılaşabilirim önceden bir görmek için.
0
🌸esinikaybetmiscorap.
(01.12.21)
(3)

özel dişçi

kondansator
Şimdiye kadar hiç devlet hastanesi dışında bir diş kliniğine gitmedim. Süreç nasıl işliyor, gidip baktırıp, fiyat aşıp yaptırmadan çıkabilir miyim? Ya da o an baktırıp bir sonraki haftaya randevu alıp ödemeyi de o zaman yapabilir miyim acaba
Şimdiye kadar hiç devlet hastanesi dışında bir diş kliniğine gitmedim. Süreç nasıl işliyor, gidip baktırıp, fiyat aşıp yaptırmadan çıkabilir miyim? Ya da o an baktırıp bir sonraki haftaya randevu alıp ödemeyi de o zaman yapabilir miyim acaba
0
kondansator
(01.12.21)
cogu yerde muayene ucretsizdir. bakar ve fiyat verirler. isterseniz sonra tekrar arayip randevu alirsiniz.
0
antikadimag
(01.12.21)
Tabii ki hatta ilk ön muayeneyi ücretsiz yapan yerler de var.
0
Ufuk
(01.12.21)
ücretli olan yerler de var, önceden sorun :) ben acıbadem maslak'ta bir randevuyu beklerken aşağıdaki dişçisini görüp dolguya ihtiyaç var mı diye baktırayim dedim. demez olaydım. 3 dakika bile sürmeyen bakım için bayaaa bi lira para ödedim. dolguyu yaptırırsanız fiyattan düşeriz dediler bir de. eheh, verdikleri fiyata 3 kişinin dişini yaptırırdım. tabi ki gitmedim.
0
posthuman
(01.12.21)
(6)

Korkunç bir panik atak geçirdim

art niyetli sanatci
1 saat kadar önce 10-15 dk kadar süren ve ölüp ölüp dirildiğim korkunç bir panik atak geçirdim. Şu anda fiziksel olarak iyiyim ama uyuyamıyorum ve içimde büyük bir huzursuzluk var. Bana güzel bir şeyler yazıp rahatlatabilirseniz belki bir nebze iyi hissederim. Napıcam bu atakları :(
1 saat kadar önce 10-15 dk kadar süren ve ölüp ölüp dirildiğim korkunç bir panik atak geçirdim. Şu anda fiziksel olarak iyiyim ama uyuyamıyorum ve içimde büyük bir huzursuzluk var.

Bana güzel bir şeyler yazıp rahatlatabilirseniz belki bir nebze iyi hissederim. Napıcam bu atakları :(
0
art niyetli sanatci
(01.12.21)
Korkuların, panik yaptığın şey her neyse... hiçbir şey için bu kadar kendini yormaya değmez @art niyetli sanatci.

Belki yağmur sesi, saç kurutma makinesi sesi gibi videolar açıp uyumaya çalışmak işe yarayabilir.

O ataklar için mümkünse psikolog ya da psikiyatriste gitmek en iyisi.
0
chihirovekohaku
(01.12.21)
WithWorth
(01.12.21)
Önce bir kendinin farkına var. Panik atak olduğunun bilincindesin. Ölmek o kadar kolay bir şey değil :) Geldi ve geçti. Uzan biraz, keyif aldığın bir şeyler yap, güzel bir şarkı dinle.

open.spotify.com
0
lüzumsuz adam
(01.12.21)
Ne olduğunu biliyorsunuz. Kendinizi telkin edin lütfen. Ben bu hastalığı bu şekilde yenmiştim. Korkmayın.
0
ruhen hastayim ben
(01.12.21)
mevzu ciddiye benziyor.
bence bir psikoloğa görünün. ankara içindeyse, tavsiyede bulunabilirim d.m'den.
geçmiş olsun.
0
pangea
(01.12.21)
Bence bu durum kalbinizi tetiklemiş olabilir psikologa görünün mutlaka.
0
esinikaybetmiscorap.
(01.12.21)
(2)

Excel formullerinde virgul sorunsali

poison pill
Merhaba herkese,Ofis bilgisayarimin excelinde formul ayiricilari virgul olarak karsima cikiyor.Advanced options'a baktigimda diger arkadaslarinkiyle ayni oldugunu gordum ama benimki hala noktali virgul yerine virgul istiyor.İngilizce excel kullaniyorum orada da sorun yok gibi sanki. Bu ayiriciyi nas
Merhaba herkese,

Ofis bilgisayarimin excelinde formul ayiricilari virgul olarak karsima cikiyor.

Advanced options'a baktigimda diger arkadaslarinkiyle ayni oldugunu gordum ama benimki hala noktali virgul yerine virgul istiyor.

İngilizce excel kullaniyorum orada da sorun yok gibi sanki.

Bu ayiriciyi nasil noktali virgul olarak degistirebilirim?
0
poison pill
(01.12.21)
www.excel-exercise.com

şurada anlatmış. google'a "excel formula seperator settings" yazmanız yeterli.
0
esmer
(01.12.21)
Cok tesekkur ederim, hallettim bu yontemle.
0
🌸poison pill
(01.12.21)
(7)

Kablosuz yaka mikrofonu - YouTube

dunyatuhaf
Arkadaşım bazen içerde bazen dışarda YouTube videoları çekiyor , Çok yüksek fiyatlı olmayan ? İş görür bir marka model önerebilecek var mı ?
Arkadaşım bazen içerde bazen dışarda YouTube videoları çekiyor ,
Çok yüksek fiyatlı olmayan ? İş görür bir marka model önerebilecek var mı ?
0
dunyatuhaf
(01.12.21)
Kablosuzda ucuza kaçarsa kullanamayacağı bir şey almış olur.

En ucuz (fiyat performans) Boya markası ürünleri şu an.
www.amazon.com.tr

Bu ucuz, bu bile pahalı geliyorsa kablosuz değil kablolu mik alıp telefona falan bağlayıp kaydedecek. (boya m1, rode smartlav+, vb.)
0
nhk ni youkosu
(01.12.21)
arkadaşa ek olarak, hangi makinada, neyde kullanacak onu belirtmeniz lazım.
0
killerbee
(01.12.21)
@nhk ni youkosu bu model iş görür yüz güldürür mü ?
@kilerbee phone 12 pro max sanırım cihaz .
0
🌸dunyatuhaf
(01.12.21)
bana tek cihaz için böyle bir set almak biraz riskliı geldi.

hani sonuçta tek cihaz, telefon bozuldumu alet atıl duruma düşecek.

bunun yerine bi zoom kayıt cihazı alıp(mikrofon girişli olan modellerden)

bele takmak suretiyle yaka mikrofonu kullanmak, hem sound açısından çok daha iyi netice verecek(bazı zoom modellerinde oto level, compressor falan var)
hem de gerekli durumlarda kendi mikrofonunu kullanmak, iki üç mikrofon bağlamak(modele göre değişir) gibi çok yönlü bi çözüm sunacaktır.

tabi videoya ses montajı yapmak gerekecektir.

profesyonel youtuberların çoğu da sanıyoum bu sistemi kullanıyor.

iphone için bi boya modeli gördüm 12 için değildi.

onda bile telefonun altına alıcı takılıyordu, öyle çok basit bi sistem değil yani. ne bileyim yeri gelecek, telefonu şarj etmek istiyecek çekim yaparken yapamıycak falan.

belki başka kamera alcak, iphone için olanı olmayacak.

bu sistemlerin senheiser shure gibi olan profesyonel modellerini biliyorum ben, bu tür amatör aletler için ne düzgün açıklama var ürün sayfalarında ne de başka bişey.

tek tek de bütün mikrofon videolarını izlemedim haliyle.

www.do-re.com.tr şu amazon.comtr de 1500 lira, buna yaka mikrofonu da takabilirsiniz. 300 de yaka mikrofonu deseniz 1800, hafıza kartı da almanız lazım tabi.

bu alet seviyeyi otomatik falan ayarlıyormuş, demolarına bakarsınız.
0
killerbee
(01.12.21)
bunlar 3.5mm jack gerektiriyor, ip12'ye takamaz zaten.

iphonelara özel versiyonları var evet, alıcısı direkt usb-c ile iphone'a giriyor (veya lightning olanları da var) ama onları da ileride kameraya falan bağlayamaz.

Özetle bence Boya markalı ürünlere baksın, varsa amazon satıcılı olarak amazondan alsın beğenmezse iade edebilir.

killerbee'nin dediği gibi zoom h1 + kablolu yaka da güzel seçenek ben onu yaptım, fakat kurguda sesi eşlemesi gerekecek (şimdiki yazılımlar otomatik bile eşliyor)
0
nhk ni youkosu
(01.12.21)
Sanırım kamera ya falan bağlamaz telefon ile halletmek ister ,
Bir de ses montajı olaylarına falan giremez sanırım .
O halde kablolu bir mikrofon daha mantıklı sanırım başlangıç için .

@nkk ni youkosu ve killler bee, cevap için çok teşekkür ederim . Hızlı bir şekilde netleşti kafamdaki soru sağolun .
Başkaca arkadaşlar faydalansın diye duyuru burada kalsın .
0
🌸dunyatuhaf
(01.12.21)
rode go 1 ya da 2 şu an en iyi seçenek
0
y e k
(01.12.21)
(5)

orijinal galxy s7 bataryası nereden bulabilirim ?

funl
Merhaba, telefonumun bataryası değiştiği için batarya arayışı içerisindeyim. İnternette sahte ürünler de çok fazla. Yetkili servise gidip ben batarya istiyorum desem verirler mi ? Teşekkürler.
Merhaba, telefonumun bataryası değiştiği için batarya arayışı içerisindeyim. İnternette sahte ürünler de çok fazla. Yetkili servise gidip ben batarya istiyorum desem verirler mi ? Teşekkürler.
0
funl
(01.12.21)
Yetkili serviste s7 bataryası olacağını sanmıyorum. Desi markası 3. parti bataryalar arasında en güvenilir olandır. orijinali aramaya devam et ama desi de aklında bulunsun, muhtemelen bulamazsın çünkü.
0
Bruce
(01.12.21)
desi denedim ısınma problemi yaptı. şarj olurken telefonum çok ısındı.
0
🌸funl
(01.12.21)
tek batarya satmayabillirler ama değiştirirler. Ben geçen yıl mecidiyeköydeki resmi servisine 290 liraya mı ne değiştirtmiştim. (ellerinde vardı yani) Sonra telefonu anneme verdim gayet güzel kullanıyor şimdi.
0
nhk ni youkosu
(01.12.21)
geçen hafta note 8 batarya için yetkili servisi aradım. 310 lira işçilik dahil fiyat verdiler. ben de gittim mekana, baya kurumsal devasa bi yerdi zaten, en azından benim gittiğim destech bilişim öyle. 1 saatten kısa sürede halloldu. internetten bakıyorum, abidik gubidik tamircilere soruyorum en az 250-300 diyorlar. bir de garanti yok bişiy yok. onu da geçtim nasıl bişi takıyorlar o da belli değil. en kötüsü note 8'lerin arka kapak açması sıkıntı, takması da öyleymiş. onu da çat diye yapmışlar, sevdim.

yaani note 8 için varsa s7 için de vardır, arayın sorun.
0
posthuman
(01.12.21)
riske girebiliyorsaniz n11'den cikma batarya satin alabilirsiniz. ben p2 icin aldim ilk gunku pil gibi cikti.
0
aokp
(01.12.21)
(5)

Nemlendiricili Sıvı Sabun

dreamnesiac
Böyle bir şey arıyorum, eski duyurulara baktım bulamadım.Yani mümkünse çok katkı maddesi içermeyen, ellerin nem dengesini de bozmayan.Var mı önerebileceğiniz marka?Teşekkürler
Böyle bir şey arıyorum, eski duyurulara baktım bulamadım.
Yani mümkünse çok katkı maddesi içermeyen, ellerin nem dengesini de bozmayan.
Var mı önerebileceğiniz marka?

Teşekkürler
0
dreamnesiac
(01.12.21)
Dove çok iyi o konuda ama pahalı. Le petit marselias ( doğru yazdı isem ) de fena değil.
Dalan zeytinyağlı küçük şişedeki de iyi gibi.
Ben dalanın bidonda satılanını alıyorum. Az bi kurutma varsa bile palmolive vs markalardan çoook daha iyi ve ekonomik
0
photo85
(01.12.21)
Asla elimi kurutmadı ama çok pahalı: www.olivos.com.tr
0
lcha
(01.12.21)
Olivos guzel ama pahali, dove da iyi, aralarinda en ekonomik dalan sanirim. Yukaridaki arkadaslara katiliyorum ben de
0
Pufpuf
(01.12.21)
Ben Viking kullanıyorum. Dalan ile hemen hemen aynı fiyatta sanırım. Bu firmanın diğer ürünlerini de seviyorum. Dalan'dan memnun kalmazsanız alternatif olsun.
0
ganbatte
(01.12.21)
Bebek sabunlarını düşünün derim.
0
demeboyle
(01.12.21)
(7)

kullandığınız not defteri/ajanda/planlayıcı

tempor
özellikle işte not almak ve planlama yapmak için a5 boyutunda bir not defteri/ajanda arıyorum.leuchtturm1917 ve moleskine harika markalar ama mevcut kurlarla oldukça pahalılar, tavsiyeniz var mı? mesela türkiye'den markalar?
özellikle işte not almak ve planlama yapmak için a5 boyutunda bir not defteri/ajanda arıyorum.

leuchtturm1917 ve moleskine harika markalar ama mevcut kurlarla oldukça pahalılar, tavsiyeniz var mı? mesela türkiye'den markalar?
0
tempor
(01.12.21)
Ben Gipta'nınkileri kullanıyordum ucuz ve işimi görüyordu çok süslü bir şey aramadığım için. Hepsiburada'dan alıyordum, ancak bu sene aynı mağazadan sipariş vermeme rağmen yanlış ürün gönderdiler. Ürünü seçerken de dikkat etmek gerekli sayfa boyutu vb.
0
dreamnesiac
(01.12.21)
www.mattnotebook.com

Moleskine kullandım yıllarca buna geçiş yaptım sayfa gramajları aynı değil ama memnun kaldım. Fiyatlar çok makul ilk kriter bu oldu ne yazık ki.
0
kullanıcıadımbuolsun
(01.12.21)
fabooks
0
gunbatimi
(01.12.21)
gıpta
meteksan
0
black holes in the sky
(01.12.21)
yaz biraz urunlerini gorsel olarak begeniyorum ben.
0
65 derece
(01.12.21)
2015 gibi Moleskine'den Ece'ye geçiş yaptım. Bunca yıl kazıklanmışım dedim.
Gıpta'dan da memnun kalmamıştım. Moleskine ve Gıpta'nın kağıtları çok ince, tükenmez ya da jel kalemle yazdıklarım bile arka sayfaya geçiyor.
Buyrun size Moleskine kalitesi: www.hizliresim.com
Birkaç senedir Ece almıyorum. Geçen sene şunlardan aldım: www.petunyashop.com Kağıdı eski Ece kalitesinden bir tık aşağıda ama memnunum.
Kağıt konusunda takıntılıysanız bir kitapçıda ya da kırtasiyede defterleri incelemeden almayın.
0
ganbatte
(01.12.21)
ajanda olarak chapters kullanıyorum.
defterlerinden de çok memnunum.
0
blatta hiberna
(01.12.21)

Sanal ortamların hayatımıza etkisine yönelik bir anket

İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
Merhaba arkadaşlar,14 yaşındaki yeğenimin bir Tübitak projesi için "sanal ortamlarda geçirdiğimiz süre ve hayatımıza etkisi" konulu bir anket çalışması yapması gerekiyor. Katılım sağlarsanız yeğenim çok mutlu olacaktır. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.https://forms.gle/SDCknu2hZ7qn4QGE6Moderatöre
Merhaba arkadaşlar,

14 yaşındaki yeğenimin bir Tübitak projesi için "sanal ortamlarda geçirdiğimiz süre ve hayatımıza etkisi" konulu bir anket çalışması yapması gerekiyor. Katılım sağlarsanız yeğenim çok mutlu olacaktır. Şimdiden ilginize teşekkür ederim.

forms.gle

Moderatöre not: Birkaç gün sayfa başında kalırsa memnun olurum.
0
İnatçılığın yeryüzündeki temsilcisi
(30.11.21)
(5)

marsilya'yı nasıl bilirsiniz? tehlikeli diyolla?

chezidek
sağolsun fransa hökümatı hiç hesapta yokken 4 senelik oturma izni verdiği için biraz daha buralarda kalayım dedim.marsilya'da bir pozisyon var, buraya başvurmayı düşünüyorum ama sağdan soldan duyduklarımdan dolayı garip bi' şekilde biraz gözüm korktu açıkçası. suç oranı yüksekmiş falan diyorlar.ben
sağolsun fransa hökümatı hiç hesapta yokken 4 senelik oturma izni verdiği için biraz daha buralarda kalayım dedim.

marsilya'da bir pozisyon var, buraya başvurmayı düşünüyorum ama sağdan soldan duyduklarımdan dolayı garip bi' şekilde biraz gözüm korktu açıkçası. suç oranı yüksekmiş falan diyorlar.

ben paris etrafındaki herhangi bir komünden daha tehlikeli olduğunu sanmıyorum ama oralarda yaşamış olanlar varsa bir yorum yapabilir mi acaba?

mersi.
0
chezidek
(30.11.21)
benim turkiye'de ve ozellikle istanbul'da yasadiysan her yerde yasarsin seklinde bir savim var. marsilya'da yasamadim kisa bir seyahatim olmustu ama orada yasayan bir arkadasim var. istanbul'da dikkat ettigimiz seylere dikkat ettigimiz surece basimiza anormal bir sey gelmeyecegini soylemisti. nitekim oyle de oldu.
0
in vino veritas
(30.11.21)
yani ben de şu anda paris'e yakın bir yerlerde çok öyle pamuklara sarılı bir yerde yaşamıyorum sonuçta. birincil olarak da başıma da bi şey gelmedi yani.

ama insanlara marsilya deyince değişik kafalara giriyorlar, insanın aklını bulandırıyorlar.
0
🌸chezidek
(30.11.21)
Paris’te de Marsilya’da da turist olarak 5-6 gün bulundum. Geceleri saçma yerlerinde yürüdüm ve toplu taşıma kullandım. Paris in bazı yerleri bence Marsilya’dan daha tehlikeli hissettirmişti. Gerçi ikisinde de bir sorun yaşamadım neticede.

in vino’ya katıldım, İstanbul’da yaşamış biri icin Marsilya tatlı küçük bir Akdeniz şehrinden ibaret.
0
kaptankedi
(30.11.21)
Turist olarak gezdim sıkıntı görmedik ama tabi her yerinde rahatça gezemezsin çok göç aldığı ve suç oranının bir tık yüksek olduğu doğru olabilir
0
basond
(01.12.21)
Stillwater (2021) filminin çoğu Marsilya sokaklarında geçiyordu, çok gerçekdışı olmuş vb gibi bir tepki de göremedim belki genel atmosfer hakkında fikir verebilir
0
engelbert humperdinck
(01.12.21)
(9)

gömlek pantolon nereden alınır

durbikonusucaz
merhaba,işe başlayacağım için kıyafet alışverişi yapmam gerekiyor. casual pantolon ve gömlekle takılacağım genelde. 6 gömlek 3 pantolon gibi bir alışveriş yapmam gerek. ucuz kaçmak istemiyorum ama çok pahalı, kaliteli ürünlere de gerek yok.Nereden yapabilirim bu alışverişinot:erkekbonus: belki bi de
merhaba,

işe başlayacağım için kıyafet alışverişi yapmam gerekiyor. casual pantolon ve gömlekle takılacağım genelde. 6 gömlek 3 pantolon gibi bir alışveriş yapmam gerek. ucuz kaçmak istemiyorum ama çok pahalı, kaliteli ürünlere de gerek yok.

Nereden yapabilirim bu alışverişi

not:erkek

bonus: belki bi de ayakkabı alınabilir
0
durbikonusucaz
(30.11.21)
ds damat, beymen business buralara bak derim.
0
roket adam
(30.11.21)
lee cooper'da indirim var.
0
sanat guresi
(30.11.21)
Lufian olabilir ya da us polo.
0
Topalordek
(30.11.21)
boynere takıl hocam. klasikte sezon cok fark etmiyor o yüzden uygun fiyata bulabilirsin.
network altınyıldız vs fena değil. ds damat'ta da online'da baya uygun fiyatlar oluyor.
0
ayin yazari
(01.12.21)
Bütçe hakkında fikir verebilir misin?
0
kaptankedi
(01.12.21)
Altınyıldız
0
adwokat
(01.12.21)
Soruyu okuyunca aklıma tek bir yer geldi: Pierre Cardin
0
but that was just a dream
(01.12.21)
boyner

burda genelde birbirinin yanında beymen, pierre cardin, altınyıldız gibi markalar oluyor. ben hep onlardan alıyorum.
0
king lizard
(01.12.21)
Pierre cardin,altın yıldız
Pantalon olarak da dockers öneririm.
0
bigcaptain
(01.12.21)
(1)

Eskisehir ic dis araba temizligi

Pufpuf
Nerede yaptiriyorsunuz ve fiyat bilgisi alabilir miyim arkadaslar?Bir de alakasiz ama seneler once eskisehire geldigimde mercimekli bukme gibi bir sey yemistim, onu nereden almami tavsiye edersiniz?
Nerede yaptiriyorsunuz ve fiyat bilgisi alabilir miyim arkadaslar?

Bir de alakasiz ama seneler once eskisehire geldigimde mercimekli bukme gibi bir sey yemistim, onu nereden almami tavsiye edersiniz?
0
Pufpuf
(30.11.21)
Mercimekli bükme: goo.gl (Oturacak yeri yok, al çık dükkanı.)
0
kobuzchu kiz
(01.12.21)
(2)

Teknik analiz için site/uygulama tavsiyesi

yargin
Teknik analiz öğrenmeye çalışıyorum. Bunun için analiz yapan bir site tavsiye edebilir misiniz?Tradingview'a kaydoldum ama en fazla 3 göstergeyi aynı anda gösteriyor. Fazlasına uçuk meblağlar iskiyor. Ben mümkün olduğunca çok şeyi aynı anda görüp karşılaştırabilmek, farklarını anlamak istiyorum.Var
Teknik analiz öğrenmeye çalışıyorum. Bunun için analiz yapan bir site tavsiye edebilir misiniz?

Tradingview'a kaydoldum ama en fazla 3 göstergeyi aynı anda gösteriyor. Fazlasına uçuk meblağlar iskiyor. Ben mümkün olduğunca çok şeyi aynı anda görüp karşılaştırabilmek, farklarını anlamak istiyorum.

Var mı böyle hayır sever bir site?
0
yargin
(30.11.21)
teknikanalizsanati.com

burası işine yarar belki
0
bu yolun yolcusu
(30.11.21)
en az göstergeyle yapılmasını savunanlar da var. ben de aynı kafadanım.
borsaninizinden.com'daki bilgilerle kendinizi geliştirebilirsiniz.

tradingview'den başka investing.com var ama aynı anda kaç tane indikatör'e izin veriyor bilmiyorum. deneyip görün.
0
lazpalle
(01.12.21)
(2)

Çeyrek büyümelerinde total büyüme nasıl hesaplanıyor?

ya ben lan neyse
Türkiye bu çeyrekte yüzde x büyüdü, deniyor.bu çeyrekler hangi ayları kapsıyor?yıllık büyüme hesaplanırken çeyreklerin ortalaması alınıyorsa hesap hatası yapılmış olmuyor mu?
Türkiye bu çeyrekte yüzde x büyüdü, deniyor.

bu çeyrekler hangi ayları kapsıyor?

yıllık büyüme hesaplanırken çeyreklerin ortalaması alınıyorsa hesap hatası yapılmış olmuyor mu?
0
ya ben lan neyse
(30.11.21)
nasıl hesaplandığını bilmiyorum hocam.

yılı 4 çeyreğe bölerler. ilk üç ayına (ocak, şubat, mart) ilk çeyrek denir. diğer aylar da aynı şekilde olur. yıllık ortalama için de dört ile çarparlar herhalde sanırım.
0
booty hunter
(30.11.21)
ocak şubat mart
nisan mayıs haziran
temmuz ağustos eylül
ekim kasım aralık

büyüme rakamı farklı farklı açıklanır.
1)2021 3. çeyrek ile 2020 3. çeyrek farkı (year on year)
2)2021 3. çeyrek ile 2021 2. çeyrek farkı (quarter on quarter)

çeyreklerin geometrik ortalaması alınır.

hatta yanlış hatırlamıyorsam çeyreklerin ağırlıkları da aynı değil, biri %24.6 biri %25.2 falan öyledir.
0
freiefeeler
(01.12.21)
(4)

Oturduğum ev satılmış

kablelvuku
Aha sonunda benim de başıma geldi diyeceğim bir olay ile karşı karşıyayım. 3. Yıla doğru ilerlediğimiz evimiz, bugün sağolsun ev sahibinin haber vermesi ile öğrendim ki oğluna devredilmiş. Yani tapu artık oğlumun üzerine muhatabınız o ben yokum arada artık dedi çıktı gitti. Oğlu da Almanya’da yaşıyo
Aha sonunda benim de başıma geldi diyeceğim bir olay ile karşı karşıyayım.

3. Yıla doğru ilerlediğimiz evimiz, bugün sağolsun ev sahibinin haber vermesi ile öğrendim ki oğluna devredilmiş. Yani tapu artık oğlumun üzerine muhatabınız o ben yokum arada artık dedi çıktı gitti. Oğlu da Almanya’da yaşıyormuş perşembe gelip tapuyu alacakmış vsvs.

Sorular

1) kontrat Temmuz’da başlamıştı, şu an zam talep edebilir mi?
2) kontrat beni bağlamaz zammı kabul etmezsen çık diyebilir mi?
3) depozito öteki ev sahibinde, öteki dediğim de babası ya la adamın. Neyse. Çıktığımız zaman son kiradan depozitoyu düşüp ödememin bir eksisi olur mu benim tarafımda?

Büyük bir hanzo ile savaşacakmış hissiyle tanışmayı bekliyorum kendisiyle. Eli silah tutan herkesi bekliyorum.
0
kablelvuku
(30.11.21)
Kiracili daireyi yakin zamanda sattim. Elimdeki depoziyotu yeni ev sahibine yolladim.

1 - Hayir.
2 - Hayir.
3 - Depozitoyu babasindan al, ogluna ver. Karambolde yok olmasin cikarken.
0
cooperr
(30.11.21)
Evi kiracı ile birlikte satın aldı. Kendisi oturmayacaksa seni çıkaramaz. Depozitoda artık onun sorumluluğunda. Ama burası tr onun için cooperr +1
0
ceketimi alip cikcam
(30.11.21)
aslında burada önemli olan şu : 3. yıl demişsiniz ama kontratı senelik yeniliyor muydunuz?

eğer sözleşmeniz temmuzda başladıysa, şu anda herhangi bir artış talep edemez ama sözleşme bitiş tarihinden önce size sözleşme yenilemeyeceğini bildirip, sözleşme süresi bittiğinde tahliye etmenizi isteyebilir.

dolayısı ile 1, 2 hayır. ancak eleman ben oturacağım diyerek tahliye etmenizi isteyebilir. bu durumda da, belli bir süre içerisinde başkasına kiraya verirse sizin dava açıp zararınızın tazminini talep etme hakkınız doğar.

3. için, bence de babasından depozitoyu alıp oğluna verin ya da bu işlemin gerçekleştiğini imza altına alın.
0
altinci nesil caylak
(01.12.21)
1- Edemez böyle devam.
2- Noterden ihtarname çeker 6 ay bu fiyattan oturursun :)
3- Depozitoyu eski ev sahibinden alıp yenisine vereceksin. eğer vermezlerse yazılı kağıt vermeli, onu da vermezse kiradan kes. yok öyle devrettim deyip kaçmak.

*Kendi oturmayacak olursa davalık olup çıkmama hakkın var. Kendi oturacaksa (üzerinde başka evi olmaması gerekir ve yine ihtarname çekip 6 aydan önce çıkaramaz.)

Özetle 6 aydan önce seni hiçbir güç çıkaramaz.
0
lcha
(01.12.21)
(1)

üniversitede inkılap tarihi vizesine girmedim

ragipkalayli2
sınavı kaçırdım. özel üniversitede tam burslu olarak okuyorum. bu dersi alttan alırsam ders ücreti ödeyecek miyim okula? görmediğimiz bir ders sadece sınavları var.
sınavı kaçırdım. özel üniversitede tam burslu olarak okuyorum. bu dersi alttan alırsam ders ücreti ödeyecek miyim okula? görmediğimiz bir ders sadece sınavları var.
0
ragipkalayli2
(30.11.21)
Okuldan okula değişir. Hangi okul bu, bilkentte ödenmiyordu böyle durumlarda.
0
zimbirik
(01.12.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.