[]

özel hastaneye acilden giriş sonrası alınan para

gecen hafta annem kalp krizi geçirdiğinde özel bir hastaneye acilden giriş yaptık ve anjuye yapılıp stern takıldı. 5000tl para aldılar çıkarken. sgk ya bu durumu sorduğumda alınmaması gerektiğini, hayati tehlike ile özel hastaneler dahil acil girişlerde yapılan işlemlerde para alınmayacağını söylediler.

bu konuda bilgisi veya tecrübesi olan varmı ? bu para geri alınabilir mi ? çünkü anladığım kadarıyla bu durumlarda hastane devletten bu hasta için yapılan işlemlerin parasını ayrıca alıyor ( mu ?)


 
faturasını isteyip şikayet edin.


  • jelly bear  (07.01.22 23:51:13) 
tecrübem yok ama bildiğim kadarıyla alamazlar. hayati olan müdahaleleri zaten yapmak zorundalar ve ücret alamazlar. geri kalan müdahalelerde ise size biz yakınınıza şöyle bir şey yapacağız, ücreti de bu kadar demek zorundalar. sizden onay aldıktan sonra (yazılı yani) hayati olmayan şeyleri de yapabilirler.

sgk'ya şikayet ederseniz paranızı tahsil edebilirsiniz. biraz belki uğraşırsınız ama alırsınız.
  • syozkn  (07.01.22 23:52:40) 
@syozkn işlemleri yapmadan bize sordular extra ücret çıkar dediler biz de doğal olarak mecburen kabul ettik. kim etmez ki o anda yapmayın diyemeyiz.


  • cptxxx  (07.01.22 23:56:53) 
detaylı fatura alıp sgk'ya dilekçe ile başvurun.


  • hadsafhada  (07.01.22 23:58:52) 
kayınpederim 2017de kalp krizi geçirerek beylikdüzü medicana’ya kaldırıldı. anjiyo yapıldı 20gün yoğun bakımda yattı herhangi bir ücret ödememiştik


  • melodi  (08.01.22 00:04:53) 
ben anjiyo vs. çok bilmiyorum o an yapılması gerekiyor muydu vs. dolayısıyla acil müdahaleye girer mi ama eğer öyle ise hastaneden detaylı fatura isteyip faturayı ekine koyarak sgk'ya başvurun. başvurduktan sonra da arkasını bırakmayıp sürekli sorun. yüksek ihtimalle paranızı geri alabilirsiniz diye düşünüyorum.


  • syozkn  (08.01.22 01:06:55) 
acil doktoronun kirmizi mavi olarak giris yapmasindan oluyor. hastaneden detayli fatura alin ve sgk ya da saglik bakanligina basvurun. basvurmadan hastaneye de bunu yapacaginizi soyleyin. belki direk iptal bile edebilirler. hayati risk tasiyan hastadan ucret alamazlar. pesini birakmayin


  • oscar  (08.01.22 04:42:05) 
muhtemelen faturaya kafeterya hizmeti, özel oda ücreti vs gibi birşey yazarlar. siz bu durumla karşılaşan ilk hasta değilsiniz, kılıfına uydurmanın yolunu bulmuşlardır %90. ama yine de şikayet edeceğinizi söyleyerek parayı talep edin, denemekten zarar gelmez


  • mustafakesekci  (08.01.22 08:30:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.