Giriş
(1)

Şahıs şirketi için banka hesabı sorusu ?

maden suyu
Arkadaşlar şahıs şirketim var. kestiğim faturalara istinaden aldığım ödemeler direkt şahsi hesabıma geliyor. Bende altın hesabına yatırarak değerlendiriyorum.Yarın öbür gün bana altın aldın-sattın gelir elde ettiğin vergi ver denilmez değil mi ? Çünkü aslında şahsi paramla yapıyorum. LTD'den ziyade
Arkadaşlar şahıs şirketim var. kestiğim faturalara istinaden aldığım ödemeler direkt şahsi hesabıma geliyor. Bende altın hesabına yatırarak değerlendiriyorum.

Yarın öbür gün bana altın aldın-sattın gelir elde ettiğin vergi ver denilmez değil mi ? Çünkü aslında şahsi paramla yapıyorum. LTD'den ziyade bu gelen para direkt şahsi param oluyor diye biliyorum.

Bazende ikinci el eşyamı satıp hesabıma yatırıyorum. Sen vergi vermeden şirkete para soktun diye beni dürterlermi ?

Kısacası şahıs şirketi için ayrı bir ticari hesap açmama gerek varmıdır ?
0
maden suyu
(23.04.22)
Şahıs da olsan, ticari işlemler için ticari hesabın olmalı. Fatura kestiğin ödemeler ticari hesabına gelse daha iyi olur, büyük sıkıntı çıkacağını sanmam ama madem ki şahıs olarak bireysel-ticari olarak hesaplarımız var, demek ki buna göre hareket etmeli.

Daha iyi açıklamayı mali müşavir arkadaşlar yaparlar, ama şahıs firmasında dediğin gibi para girdi çıktı sıkıntısı olmaz. Çünkü vergi dilimleri ltd gibi düşük değil, zaten yüksekten ödüyorsun.
0
John Bloor
(23.04.22)
(4)

Covid 7 günlük izolasyon sonrası 28gün test yapılamıyor mu?

astronom bey
Pozitif sonrası 8inci gün hastaneye gittim sistem test vermeme izin vermediğini söylediler. Ancak 28 gün sonra yeni test yapılabilecek denildi.Çok saçma değil mi halan pozitifmiyim bilmeden böyle mi dolaşacağım? Ya 28 gün içinde tekrar enfekte olursak test yapmadıkları için bunu da bilemeyeceğiz.
Pozitif sonrası 8inci gün hastaneye gittim sistem test vermeme izin vermediğini söylediler. Ancak 28 gün sonra yeni test yapılabilecek denildi.

Çok saçma değil mi halan pozitifmiyim bilmeden böyle mi dolaşacağım? Ya 28 gün içinde tekrar enfekte olursak test yapmadıkları için bunu da bilemeyeceğiz.
0
astronom bey
(23.04.22)
Ben 8. gün test vermiştim tekrar ve negatif çıkmıştı. Başka bir hastaneyi deneyin olmazsa. Geçmiş olsun.
0
durme
(23.04.22)
Bana da yapmadılar, özel hastaneye gitmek durumunda kaldım. 28 gün detayını bilmiyorum ama covid pozitifsen sonra bir daha test yapmıyorlar.
0
thad castle
(23.04.22)
ocak ayinda covid oldum, 7. gunde hala pozitif cikmistim semptomum kalmadigi halde. olabiliyor.
0
reavelyn
(23.04.22)
istanbul bayrampaşa devlet hastanesinde izolasyon sonrası yeniden test yaptırmıştı babam. nisan'ın ilk haftasıydı sanırım, o günden bugüne değiştiyse bilemem.
0
south park in kapusonlu uyesi
(23.04.22)

Kalem teşhisi

hassou
Ekteki pilot/tükenmez kalemin marka modelini bilen var mıdır?
Ekteki pilot/tükenmez kalemin marka modelini bilen var mıdır?
0
hassou
(23.04.22)
(1)

video kaydetme

roy keane ve giggs reyiz
eskiden twitter,reddit vs videolarını basılı tutup hemen indirebiliyorduk. en azından kullandığım samsung telefon müsaade ediyordu. bu özellik kalktı mı?ekran kaydedici veya downloadtwittervideo tarzı siteleri kullanmak istemiyorum
eskiden twitter,reddit vs videolarını basılı tutup hemen indirebiliyorduk. en azından kullandığım samsung telefon müsaade ediyordu. bu özellik kalktı mı?

ekran kaydedici veya downloadtwittervideo tarzı siteleri kullanmak istemiyorum
0
roy keane ve giggs reyiz
(23.04.22)
her iki sitede de bizim yerimize bu işi yapan botlar var. u/savevideo veya @DownloaderBot gibi.
0
dr doofenshmirtz
(23.04.22)
(2)

kitap çevirmenleri hakk

roy keane ve giggs reyiz
Kitapçılarda satılan kitapları türkçeye çevirenler kitap başına ne kadar kazanıyor?illa yayıneviyle mi anlaşmak gerekiyor?
Kitapçılarda satılan kitapları türkçeye çevirenler kitap başına ne kadar kazanıyor?

illa yayıneviyle mi anlaşmak gerekiyor?
0
roy keane ve giggs reyiz
(23.04.22)
Fiyatlar değişiyor tabi. Öncesinde sözleşme imzalıyorsun yayınevi ile. Kafana göre çeviri olmuyor. Yani sonuçta bastırmak için orijinalin telifi gerekiyor ki o da yayınevi tarafından alınıyor. Eğer sözleşmeye madde koyulmuşsa her baskıdan bir yüzde de alınıyor. Neyse, kitap çevirisinin çok az para kazandırdığını belirtebilirim.
0
prole
(23.04.22)
Ben parami yazardan aldim. Yayinevi bir sey vermedi.
0
geçerkenugradım
(23.04.22)
(6)

Avustralya ve böcekler

jen
https://www.reddit.com/r/AskReddit/comments/u9aa2m/which_country_would_you_never_visit_and_why/?utm_medium=android_app&utm_source=shareBu soruya bir sürü Avustralya yanıtı gelmiş. Çok ve kocaman böcekler örümcekler varmış her yerde. Giden var mı, gerçekten öyle mi?
www.reddit.com

Bu soruya bir sürü Avustralya yanıtı gelmiş. Çok ve kocaman böcekler örümcekler varmış her yerde. Giden var mı, gerçekten öyle mi?
0
jen
(23.04.22)
Avustralya'ya gitmedim ama tropik bölge içinde kalan ülkelerde de var. Endonezya'da otele check in yaptık, odaya girdik, odada el kadar örümcek vardı.
0
malheiros
(23.04.22)
Yakınım Melbourne de yaşıyor. Kentin periferisindeki bahçeli 2 katlı banliyö tarzı yerleşim bölgesinde. Zehirli karadullar ve el kadar büyük örümceklerden bahsediyor.
0
anon1m
(23.04.22)
8 senedir avustralya'da yasiyorum, sadece 1 defa oha bu nasil bir orumcek dedigim bir orumcek gordum.
0
baldur2
(23.04.22)
Avustralya'daki şehirleşme öyle çok eskiye uzanmıyor. Avrupa'ya, Anadolu'ya vs. baktığında mesela şehirlerde yaşayan haşereler, yerleşim yeri kıyılarındaki deniz canlıları ve büyük şehirlerin civarındaki kırsalda öyle aşırı büyük, ölümcül derecede zehirli ve tehlikeli haşerelere rastlayamazsın. Sarayburnundan denize atladığında vatoz çarpmaz mesela, ya da kırda gezinirken ölümcül bir ısırlıma vakası yaşamazsın, evde öyle büyük örümcek vs. çıkmaz, sıtma vb. ciddi hastalıklar taşıyan büyük sivrisinekler de görmezsin. Bunun nedeni bu bölgelerde insanların binlerce yıldır varlık göstermeleri ve doğal seçilim sonucu insanlar var olmaya devam ettikçe insan hayatına zararlı her tür varlığın elenerek yerini ufak ve zehirsizlere bırakmış olması.

Avustralya denilen bölge ise 18. yüzyılda kolonize edildiği tarihe kadar küçük ve dağınık yerli kabilelerin yaşadığı bir bölge olarak var olmuş. Oradaki büyük şehirler ne kadar büyük olurlarsa olsunlar en fazla 200 yıllık bir tarihe sahipler. Bu da dev örümceklerin, yılanların vs. elenmesi için yeterli bir zaman değil. Bu yüzden heryerden çıkıp böö yapıyor bu arkadaşlar Avustralyalılara.
0
mantheman
(23.04.22)
Sehrin gobeginde kolumdan kalin piton yilani, evimde elim kadar orumcek, bahcede 40 cm mavi dilli kertenkele, evin catisinda possum gormuslugum var.
0
tezek
(23.04.22)
sydney'in göbeğinde 1,5 yıl yaşadım, evin arkasındaki ufak yeşillikte onlarca elim kadar örümcek, ağının ortasında beklerdi geceleri. 20 metrelik yolu yürürken flaşı açardım birinin ortasından girmeyeyim diye. kiler falan gibi bir şeyden eşya alacaksan kesinlikle çok dikkatli olmalısın. güneş şemsiyesi falan çıkarırken içinden çıkmıştı fırlatmıştım yere.

evde de 2 kere karşılaştık.

devasa hamamböcekleri vardı bir de. iki kez evin içinde karşılaştım elektrik süpürgesiyle çektirdik neredeyse girmeyecekti borudan.

bu örümceklerin bir kısmı ölümcül bu arada. şaka değil. ben gittim ilk 1-2 ay yaz sıcağında cam bile açamadım korkudan.
0
bohr atom modeli
(23.04.22)

İnstagram tüm aktivitileri görme

sidd79
Ayarlar kısmına int ile başlayan bişi yazınca tüm likeler yazdığımız yorumlar felan görebiliyorduk.Neydi o?
Ayarlar kısmına int ile başlayan bişi yazınca tüm likeler yazdığımız yorumlar felan görebiliyorduk.Neydi o?
0
sidd79
(22.04.22)
(6)

elektrikçilere soru

hlt1985
elimde bir cihaz var. kitapçığında çalışma gücü olarak 13.8 V olarak belirtilmiş.(+/- %15). elimde bir de 12V 30A power supply var. Switch mode denenlerden. Bu power supply ile çalıştırdığımda cihazı fanı deli gibi dönüyor. Çok ses çıkıyor. Bu arada adjust olabilenlerden power supply. Multimetre ile
elimde bir cihaz var. kitapçığında çalışma gücü olarak 13.8 V olarak belirtilmiş.(+/- %15). elimde bir de 12V 30A power supply var. Switch mode denenlerden. Bu power supply ile çalıştırdığımda cihazı fanı deli gibi dönüyor. Çok ses çıkıyor. Bu arada adjust olabilenlerden power supply. Multimetre ile ölçerek 9V a kadar geldim. Cihaz çalışıyordu görünürde ve seste kesilmişti. Bu cihaza zarar mı verir? yoksa çalışması gerektiği gibi çalışmaz mı? Bu arada cihaz telsiz. Konuşmak için mandala bastıLımda yani sinyal gönderirken power supply ın fanı coşuyor. Bu fanı nasıl susturabilirim? Yeni bir power supply mı almam lazım?
0
hlt1985
(22.04.22)
elinizdeki cihazın kitapçığında beni ne ile besle diyor? 9 Voltu cart diye dayadıysanız yarıiletken arkadaşlarımıza zarar vermiş olaiblirsiniz.
0
sparkle kiddle
(22.04.22)
Telsiz kaç wattlık? Bunu bilmeden yorum yapmak zor. Pille de çalışabilen bir telsizse mesela düşük voltajın zararı olmaz. Yüksek güçlü bir telsizse, telsizi düşük voltajla çalıştırmak yerine (eğer seçenek varsa) daha düşük çıkış gücüne ayarlayın. O zaman daha az akım çeker ve fan da hızlanmaz muhtemelen.
0
mikro patlama
(23.04.22)
server güç kaynaklarının fanı sürekli olarak öyle deli gibi döner. 100w bir telsizin 12 volttan 20-25A çekmesi normaldir. o yükte de fanın delirmesi normal. o güç kaynağı anlık yükselen akımlara göre değil sabit ve sürekli akım çekileceği düşünülerek tasarlanmış. fan beslemesi modifiye edilerek ses azaltılabilir. bir de o kaynakların içindeki fanların çapı da çok ufak haliyle devir çevirmesi gerekiyor.

güç kaynağından daha risklisi o güçte bir telsizin çıkışında uygun anten veya yük yok ise birkaç mandal sonra çıkışlarının patlama olasılığı yüksek. yakın mesafe konuşuluyorsa telsizin ayarlarından çıkış gücünü düşürmek gerekir.

9 volt bağlı olduğu için telsiz bozulmaz ama yeterli çıkış gücü de üretemez.
0
orpheus
(23.04.22)
anten bağlı değilken gönderme yaparsanız telsizin çıkışlarını yakabilirsiniz. halk bandı telsiz mı bu?
0
izole
(23.04.22)
dual band bir telsiz, DC ile besleniyor. sanırım bendeki switch mode kalitesz.
0
🌸hlt1985
(23.04.22)
13,8 dediğine göre araç aküsüyle de beslenebilen bir telsiz. 9 volta filan düşürmek hiç mantıklı değil, düşük voltaj kolay kolay kompenantlara zarar vermez ama cihaz da randımanlı çalışmaz.

Power supply olsun, cihaz olsun fanı çok çalışıyor diye yavaşlatmaya çalışmak tehlikeli. Isı elektronik cihazların baş düşmanıdır, fan çok ses yapıyorsa göbeğinden yağlanabilir, toz birikmiş olabilir.

Ya da en kötü ihtimal kaliteli bir fanla değiştirilir, bir seçenek de şu olabilir;

fana bir devre eklenerek, ısı sensörü ile içerideki ısı yükseldikçe hızı arttırılabilir.
0
John Bloor
(23.04.22)

decentraland ve sandbox land'leri neden aşırı pahalı?

avatar is back
daily active user'a bakıyorum birinin saatlik 15k diğerinin günlük 18k. doğru dürüst bir oyuncu sayısı yok. bunların bu kadar pahalı olmasına sebep olan nedir? herkes "bir gün çok değerlenir" diye mi aldılar? bazı projeler takip ediyorum metaverse taşınacaklar mesela, adamların günlük oyuncu sayısı
daily active user'a bakıyorum birinin saatlik 15k diğerinin günlük 18k. doğru dürüst bir oyuncu sayısı yok. bunların bu kadar pahalı olmasına sebep olan nedir? herkes "bir gün çok değerlenir" diye mi aldılar?

bazı projeler takip ediyorum metaverse taşınacaklar mesela, adamların günlük oyuncu sayısı 500k-750k falan ve oyunlarına metaverse üzerinden girilebilecek. ve çok daha düşük land sayıları ile satışa çıkacaklar. günlük insan sirkülasyonunun bu kadar yoğun olduğu bir yerde land almak oraları değerlendirmek müthiş avantajlı duruyor (tabi güvenilir, ekibi sağlam projeler için diyorum bunu)

ama mana,sand olayı nedir anlamadım. bir de 90k civarı land'leri var ona rağmen fiyatlar uçmuş. sırf atari, samsung vs reklam verdi diye mi oldu böyle?
0
avatar is back
(22.04.22)
(2)

Pisikolog ve Pisikiyatrist SGK dan karsilaniyor mu ?

samiabi19
sb.Bunlar SGK dan karsilaniyormu ? Yoksa cepten mi ödüyorsunuz ?Ortalama nekadar tutuyor bir seyans ?
sb.

Bunlar SGK dan karsilaniyormu ? Yoksa cepten mi ödüyorsunuz ?
Ortalama nekadar tutuyor bir seyans ?
0
samiabi19
(22.04.22)
sadece devlet hastanesinde sgk karşılıyor randevu bulabilirseniz
0
ala09
(23.04.22)
Devlet hastanelerinde Sgk karşılar. Özel hastanelerde fark ödersiniz.

Bir de tedaviniz sonrası Türkçe dersi de almak isterseniz Halk Eğitim’lerde ücretsiz o da.
0
en bi orijinal
(23.04.22)
(10)

1 cm kalınlığında lastik malzeme

kisa
Merhaba ev ustaları,Yaklaşık 20cm çapında 1 cm yüksekliğinde bir conta kesmem lazım. Hava geçirmez ve esnek bir malzeme olmalı. Neyi kessem acaba? Kalınlık 0.5 ile 1 cm arasında olabilir. Aklınıza bir şey geliyor mu?
Merhaba ev ustaları,
Yaklaşık 20cm çapında 1 cm yüksekliğinde bir conta kesmem lazım. Hava geçirmez ve esnek bir malzeme olmalı. Neyi kessem acaba? Kalınlık 0.5 ile 1 cm arasında olabilir. Aklınıza bir şey geliyor mu?
0
kisa
(22.04.22)
soda/gazoz kapağı içi kullanmışlığımız var zamanında, ama sizin çap büyük.
Eşimin tavsiyesi (istanbul'daysanız) imes ya da karaköy'e gidip, istediğiniz boyda kauçuk kestirmek.
0
cedilla
(22.04.22)
sanayiye git neoprene var mi diye sor. varsa ondan kestir.
0
cooperr
(22.04.22)
Kavanoz, kahvaltılık kapakları olabilir belki.
0
neymis
(22.04.22)
kamyon lastikçisine gidip patlak şamyel sorun.
0
ykyt
(23.04.22)
Kullanılmayan kauçuk araba paspası olabilir
0
arenas
(23.04.22)
plastik nihale
0
lazpalle
(23.04.22)
araba paspasi demeye gelmistim denmis. yani membran da olabilir. ya da kendin dokecen. serit makinesinin ambalaj ipinden al. yuvarlak yap. bas icine mastik ya da silikonu.
0
turbo sadık
(23.04.22)
www.teksenkaucuk.com

sanayide nalburlar, teknik hırdavat satanlarda böyle çeşit çeşit oluyor.

5mm- 6mm-8mm görmüşlüğüm var da 1 cm görmedim ama iki kat üstüste de kullanabilirsin.

silikon, kauçuk vb değişik malzemelerden var.

bu siyahların iplisi ipsizi var ona göre ipsiz alırsan daha kolay kesersin maket pıçağı ile.

biz bunları 100 derece 110 derece gibi sıcak su, buhar tahliye vanalarında, bağlantılarında kullanıyorduk, basınçlı boyama kazanlarının çok sağlam malzemedir.
0
killerbee
(23.04.22)
Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Bugün vakit ayırabilirsem buradaki tavsiyeler ile çözebilirim
0
🌸kisa
(23.04.22)
Spor ya da kamp matı diyecektim ama hava geçirir mi acaba onlar?
0
John Bloor
(23.04.22)
(7)

İngilizceyi orta ve üst düzey bilenlere çalışma sorusu

ya ben lan neyse
selamlar,1. ingilizcenizi en çok nerede ve kaç yaşında geliştirdiniz?2. özellikle kelime ezberleme çalışması yapıyor muydunuz? evetse bu çalışmanızın yüzde kaçını oluşturuyordu?
selamlar,

1. ingilizcenizi en çok nerede ve kaç yaşında geliştirdiniz?

2. özellikle kelime ezberleme çalışması yapıyor muydunuz? evetse bu çalışmanızın yüzde kaçını oluşturuyordu?
0
ya ben lan neyse
(22.04.22)
1- ilkokul ve lise. Bombos bir ergen olarak surekli oyun, ingilizce muzik ve sinema tuketerek.

2- hic yapmadim. Sadece soylenenleri anlamaya calismak icin sozluge bakiyordum.
0
floydian
(22.04.22)
1. En çok hazırlıkta geliştirmişim, geriye dönüp baktığımda. Ama farkında olmadan. Akan bir suyun sünger tarafından emilmesi gibi, bilinçsizce. Yaş 10-11.
Sonradan bilinçli gelişmesi, üniversitedeyken, orta-lise öğrencilerine özel ders verirken. Öğrettikçe neyin neden öyle olduğunu daha iyi anladım.
2. Kelime ezberlemiyordum ama yazları canım sıkıldıkça yabancı ansiklopedilerden maddeler çevirirdim (evet sıkıcı bir çocukmuşum galiba). Bir de çok bütünlemeye kalırdım orta-lisede, İngilizceden değil ama, müfredat İngilizce olan diğer derslerden. Çalışırken yanımda sözlük bulunduğu için, sözlük karıştıra karıştıra etimoloji merakım olduğunu keşfettim ve çalışma görüntüsü altında, bayağı bayağı sözlük okumaya başladım.

Ama şu durumun hakkını teslim etmek lazım. Bahsettiğim orta-lise yılları, 80 ile 87 arası, yani İnternet yok. Okul da sırf kız okuluydu, yani dikkat dağıtacak sevgili falan da yok. Şu anda olsa, İnternetli bir ortamda okuyor olsaydım, İngilizcem asla şu an memnun olduğum bir seviyede olamazdı (en azından kendi tahminim bu yönde, yaşamadan bilinmez, belki de daha büyük bir aydınlanma yaşardım, çok daha iyi bile olurdu, ama sanmıyorum, o yaşlar dikkat dağılmaya müsait yaşlar, oyun ya da karşı cins aklımı çelerdi online ortamlar olsa idi).

Çok uzun yazdım ama bir ilave daha vereyim.
Yabancı dizi seyrediyorsanız, İngilizce seyredin ve alt yazıyı da İngilizce seçin. Çok faydası olacaktır. İspanya'da bulunduğum iki sene süresince bu şekilde derdimi anlatacak hale getirmiştim İspanyolcamı.
0
cedilla
(22.04.22)
1.) Oyunlar İngilizce'ye aşina olmamda epey yardımcı oldu.

2.) Direkt kelime çalışması yapmıyorum ama İngilizce kitap, gazete okumaya çalışıyorum. Bilmediğim sözcükler, deyimler, tabirler varsa İngilizce anlamıyla yazıyorum. Her sözcülüğü yazmıyorum tabii.


Kelime listelerim var, eğer istiyorsanız paylaşayabilirim.

Yabancı dizi seyrediyorsanız, İngilizce seyredin ve alt yazıyı da İngilizce seçin. +1
0
put it in your appropriate place
(23.04.22)
1. Liseyi özelde okudum. Hazırlık vardı ve baya yoğundu. Sıfırdım kafama vura vura öğrettiler. Hazırlık sonrasında da tüm dersler İngilizceydi. Bu yüzden üniversite sınavında çok zorlandım çünkü soru kalıplarını ve çoğu şeyin Türkçesini bilmiyordum.

2. Liseden sonra hiç eğitim görmedim ve hiç çalışmadım. Ama hep ing kitap okurum, şu an işim aktif ingilizce gerektirdiği için kelime ezberlemeden de aklıma bir yerlerden giriyor. Bir de üniversite zamanı bedava turist gezdirmişliğim çoktur. Onlardan da baya öğrenmiştim.

Ben kendimi kelime konusunda eksik görüyorum ama. Sürekli geliştirilmesi gereken bir şey zaten.
0
jazzabel
(23.04.22)
1. yds'ye (üniversiteye giriş olan) hazırlanırken çok kelime ezberledim, fakat kelimeyi görünce tanımakla, lazım olduğunda kendin kullanabilme farklı seviyeler. recognition seviyesinden production seviyesine üniversite yıllarında çıktım.
2. üniversite sınavı öncesi kelime çalışması yaptım 25% kadar vakit ayırmışımdır. ama bence grammar açısından geliştikçe kelimenin önemi azalıyor.
0
nicke bak hizaya gel
(23.04.22)
Erasmusa gittim A2
Döndüm C1
Süre: 10 Ay.

Tabi üstünden 4-5 sene geçti. Bu süreçte unutmamak için yabancıların olduğu ortamlarda takılmaya gayret ettim. Dizileri ingilizce altyazılı izledim.

Hiç kelime çalışması yapmadım. Kelime kullandıkça akılda kalıyor.
0
adwokat
(23.04.22)
(2)

power bi sorusu

semaforo de medianoche
power bi'da bir tabloda App_Country_Platform diye bir kolon var içeriği örnek olarak şu şekilde "Game X_de_google" (Game X app adı, de almanya'nın kodu, google platform). başka bir tabloda bu bilgiler 3 kolonda yer alıyor. bir kolonun adı Game içeriği GameX, diğeri Country içeriği Germany, diğeri P
power bi'da bir tabloda App_Country_Platform diye bir kolon var içeriği örnek olarak şu şekilde "Game X_de_google" (Game X app adı, de almanya'nın kodu, google platform). başka bir tabloda bu bilgiler 3 kolonda yer alıyor. bir kolonun adı Game içeriği GameX, diğeri Country içeriği Germany, diğeri Platform içeriği Android. bu 2 tabloyu birlikte nasıl modelleyebilirim?

şu tablo 1 i.ibb.co
şu tablo 2 i.ibb.co
0
semaforo de medianoche
(22.04.22)
başlık versiyonların eklendiği yerde aramalısınız eklemek istediğiniz sütunu. göremiyorsanız sistemciye ekran görüntüleriyle iletin bir baksın.
0
baldan kaymak
(23.04.22)
2. tabloda yeni bir sütun açıp, GameX+"_"+Country+"_"+Platform gibi birleştirmen lazım.

Ama sende country ve platform birebir eşleşmediği için çok varyasyon yoksa bunları IF'le dönüştürebilirsin.
0
PoscheN
(23.04.22)
(4)

Vakıfbank’da yeni başlayan müfettiş yardımcısı maaşı

maraz alinin sag kolu
20’ye yakınsar mı harcırahlar ile?Linkedin’den baktım çalışan profilinde odtü bilkent vs oranı ziraat’e göre daha fazla
20’ye yakınsar mı harcırahlar ile?
Linkedin’den baktım çalışan profilinde odtü bilkent vs oranı ziraat’e göre daha fazla
0
maraz alinin sag kolu
(22.04.22)
yeni başlayan için imkansıza yakın. bu bahsettiğiniz skala kıdemli müfettişler için geçerli.
0
debian
(22.04.22)
güvenilir mi bilmem ama:
www.kariyer.net
0
sparkle kiddle
(22.04.22)
cıks o kadar almaz. 15 max.
0
jelly bear
(22.04.22)
15'e yakındır, bankaların çoğunda bu civarda.
0
rose parks
(22.04.22)
(8)

eksper bedelinin altına ev almak

roket adam
diyelim ki 1m tl'lik bir ev alacağız.satıcı diyor ki bu evi alalı 5 yıl olmadı, ciddi bir vergi çıkıyor o yüzden evin satış değerini 800 göstermek zorundayım. başka türlü ikna edemiyoruz.banka kredisi kullanılacak, eksper gelecek, eksperin de 1m tl değerleyeceğini düşünüyoruz.dolayısıyla eksper bede
diyelim ki 1m tl'lik bir ev alacağız.
satıcı diyor ki bu evi alalı 5 yıl olmadı, ciddi bir vergi çıkıyor o yüzden evin satış değerini 800 göstermek zorundayım. başka türlü ikna edemiyoruz.
banka kredisi kullanılacak, eksper gelecek, eksperin de 1m tl değerleyeceğini düşünüyoruz.
dolayısıyla eksper bedelinin %80'i 800 kredi, 200 elden peşin olacak şekilde satış yapacağız.

şimdi bu senaryoda, iki gün sonra vergi denetimcilerinin "kardeş sen eksper bedeli yani piyasa değeri 1m olan yeri 800'e nasıl aldın" deme ihtimali var mıdır? denmesi durumunda en kötü ihtimal nedir, ne ödemek gerekir?

bana kalırsa vergisini paylaşıp bu konuyu çözmek daha mantıklı ama o şekilde de çözemiyoruz.
0
roket adam
(22.04.22)
Eksper değil de raic değeri önemli. Raic değerinin az yukarısında işlem yapılırsa sorun olmama ihtimali büyük (hiç bir şekilde kesin konuşulmaz:) )
0
kisa
(22.04.22)
200ü elden nakit verirsen sorun olmaz. O evin rayic bedeli 500 600dur zaten.

(Ha en guzeli satisi normal bedelden yapmak ama adam satmiyor sizin senaryoda)
0
brkylmz
(22.04.22)
hiç bi sorun olmaz bahsettiğiniz senaryoda.
0
nuisance
(22.04.22)
niye bu fiyata sattın/aldın diye bir soru serbest piyasada olamaz. isteyen istediği fiyata satıyor. belirtildiği gibi, belediyeden alınacak rayiç bedeli altında olması sıkıntı.
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(22.04.22)
Bildiğim kadarıyla kredili ev alımlarında çekilen kredi miktarının altında satış göstermek sıkıntı oluyor. eksper evi 1m değerledi ama siz 700K kredi çektiniz ve satış fiyatını tapuda 700 ve üstü gösterdiniz sorun değil. Ama 700 kredi çekip 650 gösterirseniz ilerde sorun yaşama ihtimaliniz var.
0
Dr_Stat
(22.04.22)
Kredili alımlarda, 500 bin lira üzerindeki evler için %20 peşinat zorunluluğu var bildiğim kadarıyla. Yani satış bedeli 800 görünecekse, sizin 160 bin lira peşinat vermeniz gerek. Çekilebilir kredi miktarı 640 bine düşüyor yani.
0
furry burns
(23.04.22)
Çektiğiniz krediden sonra gelir idaresi sen 500lük ev alıp 800 kredi kullanmışsın diyor. Açıklamasını yapamazsan aradaki farkın vergisini ve cezasını istiyorlar.
arkadaşımın başına geldi. 3 yıl sonra 8.000 civarı bir bedel ödedi. Ayrıca satıcı da ödedi.
Kredi rakamını rayiç bedel civarında göstermeniz gerekir.
0
neymis
(23.04.22)
Çekilen kredi, veya bankadan ödenen tutardan daha düşük satış bedeli göstermeyin asla. 5 yıl dolmadan ceza yersiniz maliyeden, kesin olmasa da kesine yakın ceza yeme ihtimaliniz.

Hatta çekilen krediden bi çıtır fazla gösterin satışı garanti olsun. Kredi 800 ise 850 tapu satışı yapın, 800 kredi + 50 bankadan havale + 150 elden ödersiniz.
0
John Bloor
(23.04.22)

illustrator onerir misiniz

oscar
calisip memnun kaldiginiz, gercekten ozgun is cikaran illustrator onerir misiniz ?
calisip memnun kaldiginiz, gercekten ozgun is cikaran illustrator onerir misiniz ?
0
oscar
(22.04.22)
(12)

1 milyon tl ev vs 1 milyon tl faiz

birmilyonunvarmi
Siz olsaydınız yatırım amaçlı hangisini seçerdiniz? 1 milyon tllik evin kira getirisi max 5 bin lira, 1 milyon tl faizin aylık getirisi minimum 15 bin lira.
Siz olsaydınız yatırım amaçlı hangisini seçerdiniz? 1 milyon tllik evin kira getirisi max 5 bin lira, 1 milyon tl faizin aylık getirisi minimum 15 bin lira.
0
birmilyonunvarmi
(22.04.22)
bir milyonluk ev seneye daha fazla edecek ama bir milyon o kadar fazla etmeyecek
0
ceketimi alip cikcam
(22.04.22)
ev. faiz enflasyon karşısında hergün eriyecek ama ev daha da kıymetlenecek.
0
rose parks
(22.04.22)
ev tabii ki. bu enflasyonda parayi tutmanin, faiz beklemenin manasi yok. ev bos yatsa bile her turlu uzun vadede daha degerli.
0
der meister
(22.04.22)
Ben ev almakla uğraşamam. Faizi seçerim. Evin yeri önemli bir de. Her evin değeri çok artmıyor. Ev alırken İstanbul ve diğerleri diye ayırmak lazım.
0
dissendium
(22.04.22)
1 milyon tl'yi peşinat olarak kullanıp alabileceğim max en uzun kredi ile tl bazında 1.29'dan konut kredisi çekerim.
bu arada kira getirisi 5 bin olan 1 milyonluk ev bulduysan iletirsen çok sevinirim :)
0
roket adam
(22.04.22)
bi kere mevduat faizi = paranın erimesi demektir.
bu seçeneği unutun.

konuta gelirsek, artık konut fiyatları reel olarak ve dövize karşı pahalı. konutu peşin almak bu acıdan zarar ettriri.
eğer aylık ödeme gücünüz varsa 250bin peşinat verip 1 milyonluk evi kredi ile alırdım.

geri kalanı ile de eğer hisse ile ilgileniyorsanız sağlam sanayii hisseleri + altın. ya da komple altın alırdım.

edit: paraya uzun süre dokunmayacaksanız eurobond ta değerlendirilebilir.
0
nuisance
(22.04.22)
1 milyon TL'lik çöp almak >>>>>>>>>>>> 1 milyon TL'yi bankaya faize yatırmak. Ev de bu arada artık yatırım aracı değil. Yani kredi ödemeyeceksen yine bir nebze de oradan gelecek 3 kuruş için kiracıyla uğraşacağına konuya çalışıp borsaya at kendini. Ha diyorsan ki ev kira getirisi için değil, al sat için. O başka.
0
nawar
(22.04.22)
İnancım gereği faiz haram olduğu için, ev alırdım.
0
el conquerador
(23.04.22)
ikiside paranızı çöp eder.
dünyada modern ülkelerde ev alayım kiraya vereyim diye bir yatırım yok. bunu yapan binde bir bile değil.
size tavsiyem abd borsasından sp 500 etf alın (hisse sepeti fonu).
son 17 senede dolar bazında %11 kazandırmış (dolar enflasyonu düştükden sonra).
türkiyede ev arsa borsa faiz hiçbir yatırım aracının bu kadar stabil ve uzun süre getiri vermemiş gelecektede verme ihtimalini görmüyorum.
0
aslindasorunumpsikolojik
(23.04.22)
Kafa rahatlığı >>> her şey

Faize at. Paran çöp falan olmaz, TL olarak şu an her şey tavan yapmış durumda zaten.
0
kanlakarisikyagmur
(23.04.22)
şu anda işten anlayanlar parayı bankaya yatırır gibi ev alıyor.
abd’de enflasyon %6 olarak açıklandı, avrupa genelinde keza 3-5 aralığında enflasyon var
yani paranı dövizde tutsan da her sene yüzde 6 eriyecek aslında (tl nin değer kaybı dışında konuşuyorum)
o yüzden şu an için mantıklı olan şey ekstra paran varsa ev almak.

ayrıca 1 milyon 15 bin faiz getiriyor diyelim 1 senede o para ne olacak 1.180.000
faizi hiç yemediğinizi düşünerek söliyorum.
sene sonu dolar kuru 16-17 tahmin ediliyor. yani bu faizin bir kısmı dolar karşısında erimiş olacak bile.
peki 1 milyonluk ev alsan 1 sene sonra kaçtan satılır en az 1.250 deno da en az yani.
0
rentts
(23.04.22)
el conquerador +1
0
levent bilgen
(23.04.22)
(3)

Telefon kamerasını açınca galerideki fotoğrafı göstermek

zbrs
Mrb,Şöyle bir uygulama arıyorum; kamerayı açınca galerimdeki herhangi bir fotoğrafın görüntüsünü kamerada görmek istiyorum.kullandığım bir uygulama kendi kamerasını açıp benden barkodun resmini çekmemi istiyor. çektiğim resim bulanık ve yansıma yaptığı için barkodu okumuyor. Bende bu yüzden; uygulam
Mrb,

Şöyle bir uygulama arıyorum; kamerayı açınca galerimdeki herhangi bir fotoğrafın görüntüsünü kamerada görmek istiyorum.

kullandığım bir uygulama kendi kamerasını açıp benden barkodun resmini çekmemi istiyor. çektiğim resim bulanık ve yansıma yaptığı için barkodu okumuyor. Bende bu yüzden; uygulamada kamera açılınca direk resim çekmek yerine seçtiğim fotoğraf çıksın istiyorum.

Uygulamada galeriden seç seçeneği yok, sadece kamera ile çekmemi istiyor.

Nasıl yapabiliriz?

edit: telefon iphone 6s
0
zbrs
(22.04.22)
bu dediğin olmaz, en azından jailbreaksiz olmaz.
0
orpheus
(22.04.22)
android de olur. yapamayız mı yani bunu (
0
🌸zbrs
(23.04.22)
Böyle bir şey daha önce yapmıştım. Bir uygulama kamera uygulamalarından birini açmak istiyordu selfie çekmek için fakat ben o an müsait değildim. E çekmem de lazım zorunlu. Galeriden başka bir selfie seçmem iş görecekti.

Uygulama kamera uygulamasını çağırırken altta soruyordu hangi uygulama ile açılsın diye. Dedim ki bu kadar kamera uygulaması var madem, kameraymış gibi davranan ve aslında galeriyi açıp, galeriden seçtiğim fotoğrafı, aslında kameradan çekilmiş gibi göstereni de kesin vardır..

fake camere gallery falan yazarak bulmuştum fakat şuan bakındım hangisini yüklediğimi bulamadım.

android dışında ios'da zor gibi ama.
0
ananiyimioguz
(23.04.22)
(4)

Kiraya yapılacak zammın kiracıya önden bildirilmesi

condom kurşunu
Ağustosta senesi dolacak, açıklanan orana göre zam yapacağız ama bunu önden bildirmek gerekiyor mu if yes kaç ay önden nasıl bildirilmeli?
Ağustosta senesi dolacak, açıklanan orana göre zam yapacağız ama bunu önden bildirmek gerekiyor mu if yes kaç ay önden nasıl bildirilmeli?
0
condom kurşunu
(22.04.22)
Böyle bir zorunluluk yok ama bildirmek faydalı olabilir. Belki çıkmak ister ve ona göre vaziyet alır.
0
seaman
(22.04.22)
yazılı şekilde bildirirseniz iyi olur. sms olur, mail olur. en temizi ihtarname :)

bildiğim kadarıyla kira başlangıç yıldönümünden önce, otuz gün içinde bildirmeniz gerekiyor.(1 ağustos'ta kiraya başlamışsa 1 temmuz - 1 agustos arası zam talebinizi iletmelisiniz)
0
tabudeviren
(22.04.22)
sözleşmede bildirilmesine gerek olmadan yasal oranda artış yapılır gibi bir madde yoksa kesinlikle bildirmek gerekir.

madde olsa bile hatırlatmak iyi olur.
0
nuisance
(22.04.22)
Aslında hiç gerek yok, çünkü zam oranını ne mal sahibi ne de kiracı belirliyor. Oran yasal oran zaten, günü gelince bu orandan zam olacağını bilmeli kiracı doğal olarak.

Ama yine de temmuz kirasını yolladıktan sonra, "önümüzdeki ay senemiz doluyor, yasal oranda zammını yapar yollarsınız" diye bir mesaj yollamakta fayda var.
0
John Bloor
(23.04.22)
(7)

iş değiştirmek için nasıl şartlar isterdiniz

Barki
selamlar arkadaşlar,şu an remote çalışan bir yazılımcıyım. 12k maaş+1.5k sodexo alıyorum. evden çalıştığım için yemek kartındaki parayla da marketten alışveriş yapıyorum ve aslında maaşa dokunmadan eve market alışverişinin bir kısmını halletmemi sağlıyor. tek başına yaşayan bekar biriyim, öyle aile
selamlar arkadaşlar,

şu an remote çalışan bir yazılımcıyım. 12k maaş+1.5k sodexo alıyorum. evden çalıştığım için yemek kartındaki parayla da marketten alışveriş yapıyorum ve aslında maaşa dokunmadan eve market alışverişinin bir kısmını halletmemi sağlıyor. tek başına yaşayan bekar biriyim, öyle aile çocuk vb yok.

siz bu durumda olsaydınız, aynı şehrinizde ve size yarım saat uzaklıktaki bir şirketten gelen tamamen ofiste çalışmalı bir iş teklifini kabul etmek için nasıl bir maaş beklerdiniz?

şu anki maaşı 13.5 sayabiliriz herhalde ama yeni işteki olası yemek kartını maaşa dahil edemeyiz sonuçta çalışırken dışarıdan yemek söylemek için kullanılacak.
0
Barki
(22.04.22)
20000 derim.
İşe gidip gelmenin de maliyeti var ve üzerine de bir fayda sağlaması lazım
0
kisa
(22.04.22)
En az %35-40 fazlasını isterim mevcutun.

Ayrıca evden çalışmayla alakalı sorunun yoksa eski usul ofise git gel bir süre sonra yorabilir.

Benzer bir durumda 45 dk yol gözümde büyüdü işten vazgeçtim maaşı şimdikinden %30 daha fazlaydı.
0
chicha_v2
(22.04.22)
Evin rahatlığını bırakmak için 2 katını isterim. 25 de bence rahatlıkla. Yarım saat dediğin az bi süre değil.
0
roket adam
(22.04.22)
Yazilimciyim 2 katina bile gitmem.

Gecenlerde denemek icin gittik cekilecek dert degil.
O gun arabayi surttum masraf, akbil 20 tl falan, dunyanin yemek parasini odedim(yemek isi astronomik olmus), en adi tisort ayakkabi pantul dizsen 1500luk oluyorsun.

Ofisin gurultusu tum gun sandalye tepesinde oturmak da cabasi.
0
divit
(22.04.22)
minimum 20bin
0
nuisance
(22.04.22)
Ofisten çalışmayı zorunlu tutan zihniyetle mutlu olamazsın. Kesin bilgi.
0
piremses
(23.04.22)
Şu kriz ortamında 16 ve üstüne ok derdim.
0
Cruyff
(23.04.22)
(7)

Göz çevrem 95 yaşında (capsli)

ananiyimioguz
Tam hatirlamiyorum ama son 5-6 senedir durum böyle.2 görsel attim, en alttan mobil görünümden çıkmanız gerekbilir görmek için.Göz kapağı düşüklüğü,Kaş düşüklüğü,Yağ bezeleri,Göz altı torbası,Göz çevresi koyuluğu..Ne ararsan var. Sevgilime diyorum, ne varmis cok guzel diyor sbdjfjDoktora gittim, kovd
Tam hatirlamiyorum ama son 5-6 senedir durum böyle.

2 görsel attim, en alttan mobil görünümden çıkmanız gerekbilir görmek için.

Göz kapağı düşüklüğü,
Kaş düşüklüğü,
Yağ bezeleri,
Göz altı torbası,
Göz çevresi koyuluğu..

Ne ararsan var. Sevgilime diyorum, ne varmis cok guzel diyor sbdjfj
Doktora gittim, kovdu bu yasta ne ameliyati diye.
Cildiyeye gittim, genetik bu yapacak bisey yok diyor. Bezeleri yakmayı denedi, tekrar çıktı.

Benzin döküp yakasım var. Ne yapabilirim bu konuda?

Şoplamaktan ne hale dönüyorum;

www.hizliresim.com
0
ananiyimioguz
(22.04.22)
fiziksel özelliklerine (olumlu ya da olumsuz) takıntılı derecede düşkün olanları nedense anlayamıyorum. bana çok gereksizmiş gibi geliyor. bak sevgili konusunda bence şanslısın. hiç takmıyormuş kafasına. ne güzel. sen de takma bence. esasen bizi biz yapan karakterimiz,kültürümüz,olaylara ve insanlara bakışımız değil mi? şimdi olmasa bir süre sonra böyle olacaktı zaten.
0
demirr
(22.04.22)
ustteki yorumu salla oncelikle. takintili duskunlukle alakasi yok gayet rahatsiz olunabilir bir sey. doktor saglik acisindan bi durum olmadigi icin mi kovmus acaba? estetikle halledilebilir bence cildiye yerine estetisyen (?) plastik cerrahi doktoruyla gorusun. caresi olmayan bi sey olmasi imkansiz. imkaniniz varsa yaptirin bence baya fark eder
0
aydonno
(22.04.22)
@demirr, birbirinin kopyası gibi insanların türemesini biz de eleştiriyoruz fakat bariz derecede ortalamanın dışında bir estetik bozukluk ile çok barışamıyorum.

Barışsam bile.. göz çok odak noktası ve yorgun, halsiz, dalgın, yaşlı gösteriyor.

O yüzden bir çözüm arıyorum.

@aydonno, böyle gerdirme olaylarını falan sormuştum kaşın sonundaki düşüklüğü kaldırma, ışık dolgusu vs. ama daha yaşın geç ne gerek var böyle şeylere.. zaten gersem içeriden ip çekmem lazım senin kasların güçlü ve genç olduğu için koparır hiç bulaşma bu yaşta falan dedi gönderdi geri :/
0
🌸ananiyimioguz
(22.04.22)
Göz çevrende sabun kulanıyor musun? Bir dönem kullanmıştım, ciddi şekilde yıprattığını fark edince fazla ilerlemeden bıraktım.
0
msb
(23.04.22)
Hayır bir şey kullanmıyorum, normal yıkıyorum.

Sadece gün içinde çok bastırarak kaşıdığımı fark ettim. Onu azaltmaya çalışıyorum. Fazla elimi götürmezsem düzelir diye bekliyorum ama çok bir değişiklik olmuyor. Yine de düşününce, yıllarca hep öyle yapmışım. O yüzden olabilir mi?

Aydın - Muğla taraflarında doktor tavsiyesi olan var mı? veya İstanbul.
0
🌸ananiyimioguz
(23.04.22)
istanbul'dan huseyin guner, ilker bilgiç.
izmir'den şeyda atabay.
0
suyin
(23.04.22)
baska estetikciye git. cildiyelik bir durum degil bence, ameliyatla biraz deri kesip alacaklar muhtemelen. instagramda falan cok ornegi var.

bir de cok asiri bir degisim hedefleme, yoksa hayal kirikligi olur. neticede yuzunun genel bir sekli var.
0
hot potato
(23.04.22)

IT sorusu

owaki
Çok küçük bir sorum var. Doğru tanımlıyor muyum bilmiyorum ama IT işlerinden anlayan birine mesaj ile ulaşsam çok iyi olur
Çok küçük bir sorum var. Doğru tanımlıyor muyum bilmiyorum ama IT işlerinden anlayan birine mesaj ile ulaşsam çok iyi olur
0
owaki
(22.04.22)
(5)

Babamı kaybettik. Yapmam gerekenler nelerdir?

lukas
Ölüm hastanede gerçekleşti, nüfustan düşürme işlemini hastane kendi yapacağını söyledi. Bunun dışında yerine getirmem gereken yasal prosedürler nelerdir? Abonelikler ne olacak, babamın hangi bankaya ne kadar borcu var nasıl öğrenirim, emekli maaşını annem mi alacak bunun için ne yapması gerekiyor gi
Ölüm hastanede gerçekleşti, nüfustan düşürme işlemini hastane kendi yapacağını söyledi. Bunun dışında yerine getirmem gereken yasal prosedürler nelerdir? Abonelikler ne olacak, babamın hangi bankaya ne kadar borcu var nasıl öğrenirim, emekli maaşını annem mi alacak bunun için ne yapması gerekiyor gibi sorular ilk aklıma gelenler
0
lukas
(22.04.22)
Allah rahmet eylesin.
E devlet şifresi varsa hemen silinmiyor 1 2 gün duruyor, ordan kontrol edebilirsiniz. Noterden veya sulh hukuk mahkemesi nden verasetname çıkarın, çoğu yer talep edecek. Mahkemeden alırsan rica et birden fazla versinler aslı gibidir vursunlar. Emeklisi maaşını anneniz alır ama yüzde 75ini alıyor galiba.
0
Topalordek
(22.04.22)
size hastaneden ölüm belgesi verecekler.
cenaze işlemlerini falan da bu belgeyle gerçekleştireceksiniz.

ölüm belgesini aldıktan sonra bir notere gidip veraset ilamı çıkartacaksınız.
cenazeden sonra gidebilirsiniz, sanırım 2-3 ay süresi var bu işlemleri yapmak için.
ancak aile kayıtlarınızda bir sorun varsa mahkemeye gitmeniz gerekir, artık noterden çıkartılıyor veraset ilamı.

birkaç tane çıkartmanız ve ölüm belgesinin de fotokopisini çekseniz iyi olur.
digiturk falan gibi abonelikleri devretmek ya da iptal etmek için ölüm belgesi yeterli oluyor genelde.

banka gibi kurumlara veraset ilamıyla gideceksiniz, size oradan bilgi verirler.
eğer büyük bir varlık, birden fazla kardeş falan varsa işinizi avukatla halletmeniz daha iyi olur.

bütün bu işlemler bittikten sonra da annenizin babanızdan maaş alması için gerekli kuruma başvuracaksınız, maaş kendiliğinden bağlanacak.

başınız sağ olsun.
0
blatta hiberna
(22.04.22)
benim babam vefat ettiğinde hastane ölüm belgesini sisteme düzgün girmemiş, 3-4 defa hastaneye git gel 1 ayda çözmüştük.
bir türkiye klasiği olarak her kişi ve kurumun yaptığı her işi doğru yapılmışmı diye kontrol edin.

birde veraset vergisi ödeyecekseniz 2-3 sene faizsiz taksit yaptırma hakkınız var. memurlar yok öyle birşey diyor, sonra müdürle konuşup durumuzu yok peşin ödeyemeyiz falan müdür onaylarsa taksitle ödüyorsunuz.
0
aslindasorunumpsikolojik
(22.04.22)
Başınız sağolsun.

Öncelikle cenaze işlerini halledin en önemlisi o.

Sonra yapacaklarınız notere gitmek ve verasetname almak. Bazı durumlarda noter diyor ki ancak adliyeden alabilirsiniz. O zaman oradan alırsınız. Birkaç nüsha rica edin.

Evdeki doğalgaz, su, elektrik gibi şeyler babanızın üstüneyse onları üstünüze almanız lazım yoksa kesilir. E-devlet üstünden kolayca çözülür.

Annenizle SGK'ya gideceksiniz. Veraset ilamını verip dul aylığı bağlatacaksınız. Bu arada merhumun kızları varsa evlenene kadar yetim aylığı alabiliyor. Onu da sorarsınız.

Ev, arsa, mal mülk nakit para gibi şeyler varsa bunlar için tapuya gideceksiniz. Tapuda tüm mirasçıların olması gerekiyor. Tek başınıza üstünüze alamazsınız. Babanızın üstüne olan tapular mirascılar adına hisseli tapu olarak düzenlenir verilir aksi bir vasiyet yoksa.

Babanızın kullandığı bankalara veraset ilamıyla gidip hesapta para varsa çekin. Bu arada buralara diğer mirasçılarla gidin sonradan kardeş bile olsa insanlar şüpheye düşebiliyor. Açık olsun her şey. Borçları var mı diye sorun. Ama bilmediğiniz başka bankalarda varsa onu bilemem nasıl oluyor.

Bazı kredilerde hayat sigortası yapılıyor. Vefat durumunda krediyi sigorta öder. Böyle bir durum var mı onu da kontrol edin.


Son olarak,
0
anten
(23.04.22)
Hangi bankalarda mevduatı olduğunu öğrenmek için bddk’nın e devlet ile entegre ettiği, veraset ilamı ile çalışan bir çalışması vardı. Oradan bakabilirsiniz. Adınıza kalan taşınmazlar için de web tabu üzerinden kendi adınıza giriş yaparak yine veraset ilamı bilgileri ile bilgi alabilirsiniz
0
rumeli beylerbeyi
(23.04.22)
(3)

Freelance iş kontratı, sigorta ve vergi

havadakarada
Bir şirkette işe başlama ihtimalim var. Henüz Türkiye'de ofisleri olmadığı için birkaç ay freelancer kontratı ile çalışacağım. Bu şekilde olunca sigortamı nasıl ödeyeceğim? Ayriyeten kazancımın vergisini nasıl ödeyeceğim?Çok teşekkürler.
Bir şirkette işe başlama ihtimalim var. Henüz Türkiye'de ofisleri olmadığı için birkaç ay freelancer kontratı ile çalışacağım. Bu şekilde olunca sigortamı nasıl ödeyeceğim? Ayriyeten kazancımın vergisini nasıl ödeyeceğim?

Çok teşekkürler.
0
havadakarada
(22.04.22)
aynı durumda 5-6 ay çalıştım bir sorun yaşamadım. sonrasında firma türkiyede şirket kurdu sorun çözüldü.

vergi kısmını halletmek için şahıs şirketi kurup ilgili şirkete düzenli fatura kesmeniz gerekiyor. şahıs şirketi kurduktan sonra aylık cüzi bir miktara da muhasebeciyle anlaşabilirsiniz.
0
kutukcu
(22.04.22)
Resmi hali: Şahıs şirketi kurup fatura keserek.
Esnetilmiş hali: sizin yerinize fatura kesecek birisni bularak.
Riskli hali: para hesabınıza yatsın, yurtdışından gelen paraya belki birşey demezler, zaten sürekli değil diye durumu geçiştirerek.
Fazla iyimser hali: şirketin kurulması kesin ve kısa sonra kurulacaksa, sizin kuruluş tarihine kadar olan bütün ödemelerinizi güzel bir faiz ile işe başladığıızda prim olarak alarak. (Bunu hayatta yapmazdım sanırım.)
İnovatif hali: ilk aylarda paranızı kirpto para olarak alarak.

Zira bu dediğiniz başka bir seçenek olan gider pusulası ile halledilmesi zor bir durum. Zaten karşıda da gider pusulasını kesebilecek bir şirket de yok.
0
yeninesiltupcu
(22.04.22)
vergiden muaf yıllık kazanç sınırı olması lazım. 22bin civarıydı sanırım. birkaç ay çalışacağını düşünürsek ve senelik banka hesabına bu şekilde giren miktar bunu aşmaz ise şahıs şirketi filan kurmaya gerek yok. ama sigorta nasıl olur bilemiyorum. gss olacak ancak bir miktar gelir girişi de var. yine vergiden muaf kazançlarda sigorta nasıl ödenir diye araştırılmalı.

aksi halde evet şahıs şirketi, fatura kesme ve muhasebeci tutarak vergi beyanı ve ödemeleri. şirket kurulursa sigorta da kendi ödediğin bağkur.
0
belirsizlik
(22.04.22)
(3)

90 metrekare arsa payına düşebilecek ev

northern eagle
6 katlı 90 metrekare arsa paylı bir evi yatırımlık almak istiyoruz. Sitede 50 60 ev var ve alanı itibariyle +120 hanelik bir site yapılabilir. Bu arada bahsettiğim ev kat dubleksi
6 katlı 90 metrekare arsa paylı bir evi yatırımlık almak istiyoruz. Sitede 50 60 ev var ve alanı itibariyle +120 hanelik bir site yapılabilir. Bu arada bahsettiğim ev kat dubleksi
0
northern eagle
(22.04.22)
6 katlı apartmanda*
0
🌸northern eagle
(22.04.22)
60 haneyi ortak noktada birleştirip o siteyi yenilemek baya büyük bi kaos.
0
mg3929
(22.04.22)
90 m2 arsa payı çok yüksek bir rakam bir daire için, bir kere bu 90'dan emin miyiz? Pay payda oranları ile ilgili bir sayıyı karıştırmış olmayalım?

Soruya gelirsek, hali hazırda 60 daire varsa ve yıkıp yenilediğimizde 120 daire yapabiliyorsak, maliyet ve müteahhit karı ile alakalı olarak evinizi bedelsiz yenilemiş olabileceğiniz gibi, bir miktar üste para vermeniz de gerekebilir.

Çünkü son 2 yıldır maliyetler çıldırmış durumda, eğer yapılacak sitede daireler 4-5 milyon edecek bir yerse üste para da alabilirsiniz, 1 verip 2 daire de alabilirsiniz.

Daireler zar zor satılacak bir muhit ise üste para verme olasılığınız çok yüksek.
0
John Bloor
(22.04.22)
(17)

ne yapacam ben şimdi?

birmilyonunvarmi
tamamiyle kendi hırslarımdan dolayı dakikalar içinde 40 bin lira kaybettim. üzerine düşünülmemiş hatalı bir karardı. kumar oynadım ve kaybettim. kazansam 40 bin lira kazanacaktım. 4 aylık maaşım dakikalar içinde uçtu gitti. yaklaşık yarım saat oldu. olayın ilk andaki şokunu atlattım sayılır ama içim
tamamiyle kendi hırslarımdan dolayı dakikalar içinde 40 bin lira kaybettim. üzerine düşünülmemiş hatalı bir karardı. kumar oynadım ve kaybettim. kazansam 40 bin lira kazanacaktım. 4 aylık maaşım dakikalar içinde uçtu gitti. yaklaşık yarım saat oldu. olayın ilk andaki şokunu atlattım sayılır ama içimde berbat bir his var. annemle kardeşime yediğim haltı anlattım. sağolsunlar destek oldular.

bu berbat hissin bir an önce geçmesini istiyorum önerilere açığım.
0
birmilyonunvarmi
(22.04.22)
onumuzdeki gunlerde hayatini ciddi sekilde etkilemeyecekse salla gitsin.
0
buenosdias
(22.04.22)
hayatıma etkisi 0 olacak ancak moralim kötü durumda
0
🌸birmilyonunvarmi
(22.04.22)
Sakın sakın sakın, kaybettiğin 40 bin lira zararı çıkarmak için tekrar asla kumar oynama.

Daha dün 25-26 yaşında genç bir hemşire kumar borcundan intihar etti, bir gün önce de kumar borçlarından dolayı ortadan kaybolan genci annesi arıyordu, öldürüldü diye aranıken herkesten uzağa kaçıp gizlendiği ortaya çıktı.
0
John Bloor
(22.04.22)
@john kaybettiğim 5 bin lirayı misliyle çıkarmak için bu işe giriştim hayatımın dersi oldu.
0
🌸birmilyonunvarmi
(22.04.22)
Uzak dur.
Kumar, özellikle sanal ortamda büyük oynayanı kaybettirmeye ayarlıdır.
0
Erva
(22.04.22)
Yapılacak bir şey kalmamış. Tam tersi hemen geçmesi iyi değil. Hemen geçerse kafanda hep "acaba" olur. İçine öküz oturması lazım ki tövbe et, bir daha Kazı Kazan bile alma.
0
dissendium
(22.04.22)
ben de benzeri bir şey yaşadım, zamanla geçer. mühim olan ders çıkartmak.
0
rose parks
(22.04.22)
4 ay ot gibi yaşayacaksın başka seçeceğin yok. Hızlı kâr ederim diye tekrar bahis işine bulaşma.
0
kanlakarisikyagmur
(22.04.22)
40bin çok çılgın bi para değil. Tabi ki iyi para, her kuruşa emek verip kazanıyoruz ama yapacak bi şey yok gitti artık. Senin hayatını etkileyecek bi para olmadığından unutup geçeceksin torunlarına anlatacağın bir anı olarak kalacak.
0
mg3929
(22.04.22)
40 bine yapacak bir şey yok ama bu seni yeterince üzdüyse bir daha böyle bir şey yapmazsın dostum. 40 bine ciddi bir tecrübe satın almış olursun.

ancak para kazanma hevesini bastıramadığını hissedersen yatırım araçlarına odaklanabilirsin. borsa, altın, kripto vs. orda da kaldıraçtan uzak duracaksın çünkü orda da kaldıraç borsanın kumarhanesidir, yine paranı sıfırlar. yatırım araçlarında zarar etsen de paran sıfırlanmaz tecrübe edine edine büyürsün.
0
vaveylababa
(22.04.22)
belki moral olur sana ben de 5.38 bitcoin kaybettim zamanında 249 bin tl yapıyordu o zaman.(şuan 3.2 milyon tl) çok zor bir durum, saçlarım falan döküldü. psikolojik rahatsızlıklar yaşadım. seninki 4 aylık birikimmiş. ben o bitcoinleri en az 3-4 senelik emeğimle almıştım. sakın geri kazanırım diye devam etme. 40 bin tlyi 80 bin yapsan emin ol hiç bırakamazdın. kolay para çok tatlı. hep hırs yapıp daha fazlasını isteyecektin. çalışmadan kazanmanın keyfi başka tabi. geçen arkadaşımın polis kuzeni de beylik tabancası ile intihar etti bahis yüzünden. aman diyeyim uzak dur.
0
wertyu
(22.04.22)
40bin kazanmak icin 40bin mi riske ettin?
Seninki kumar bile degil karşim, kumarbaz adam bile boyle girismez.
bu islere bir daha bulasma.
0
divit
(22.04.22)
Kriptoda vadeli işlem batağı gibi geldi bana. Aynı boku ben de yedim, hatta dur kaybettim madem geri kazanayım hissi de oldu ama kendimi frenledim. 2 güne unutursun kafanı dağıt yeter ki.
0
bigcaptain
(22.04.22)
40binle hayatin degismez. Ama ne yaptiysan bir daha asla yapma. Yanindan bile gecme.

Bu sekilde "zararimi kurtarip birakacagim" diyen tum tanidiklarim 5 yildir kredi oduyor, hayatlari mahvolmus durumda. 40binden bir sey olmaz. Salla.
0
brkylmz
(22.04.22)
bu olayı anlattığınızda size destek olan anneniz ve kardeşiniz varsa geri kalanı düşünmeyin. hayat bu tip şeyler için çok uzun. pahalı da olsa cok iyi bir ders almışsınız.
yapacağınız en iyi şey bu olayı unutup temiz bir sayfa açmak.
0
nuisance
(22.04.22)
biraz ilginç gelebilir ama morali düzeltmek için para harcayın. imkan varsa tatile çıkın, yeni bir şeyler alın yapmak istediklerinizi yapın. yani kısaca tüketin. o zaman daha iyi anlaşılıyor paranın değeri. para bazen kullanıldıkça, harcandıkça işe yarıyor, siz de işe yaratın.

kabullenmesi zor biliyorum, yenilmeyi kabullenmek lazım. 10 gün sonra unutursunuz bile.
0
mastermindj
(23.04.22)
Her şeyden önce, kumarda kâr edemeyeceğinizi kabullenerek, YouTube 'bağımlı kafalar' grubuna bekleriz.

Ben bırakalı 2 sene olacak, huzurum geri geldi. Dönüp arkama baktığımda şunu diyorum; 'ne malmışım'.
0
el conquerador
(23.04.22)
(9)

Akıllı saatlerdeki uyku analizine guvenelim mi?

fraise
Yaklaşık 4 aydır miband 6 kullanıyorum; uyku analizimi de sürekli takip ediyorum. Buna göre derin uyku sürem çok kısa çıkıyor. Üstelik günde 9-10 saat uyusam da yine yüzdelik payda düşük cikiyor. Genel olarak uykusunu almakta zorlanan bir insanım. Yataktan çok zor kalkarım ve 7 saat uyku asla yetmez
Yaklaşık 4 aydır miband 6 kullanıyorum; uyku analizimi de sürekli takip ediyorum. Buna göre derin uyku sürem çok kısa çıkıyor. Üstelik günde 9-10 saat uyusam da yine yüzdelik payda düşük cikiyor. Genel olarak uykusunu almakta zorlanan bir insanım. Yataktan çok zor kalkarım ve 7 saat uyku asla yetmez mesela, en az 9 saat uyumaliyim.

Önceleri bunu demir eksikliğine bağlıyordum; geçen ay kan tahlili yaptırdığımda sonunda her şeyin gayet normal aralıklarda olduğunu öğrenmiş oldum. Durum böyle olunca acaba benim derin uykum gerçekten kısa mi diye düşünmeye başladım.

Bu saatlerin analizleri ne kadar güvenilir? Derin uyku süresini arttırmak için neler yapabilirim, başvurabileceğim bir yer var mıdır?

Teşekkür ederim şimdiden herkese.
0
fraise
(22.04.22)
elbet yuzde yuz degil. yanilma payi vardir. muhtemelen biri test etmistir. bence cok fazla kafaya takma uyku olayini. daha kotu oluyor cunku. sabah eger yorgun, uykulu uyanmiyorsan iyi uyudum de gec. obur turlu yok %69 cikti. kotu uyumusum falan demek insani strese sokuyor.
0
buenosdias
(22.04.22)
%100 çok hassas bir ölçüm vermese de göreceli olarak doğrudur. uyku süresinin %11inde derin uyudunuz diyorsa, %13 ya da %9 olabilir. Yani 2 birim sapma olabilir. Ama yine de bu uzun uzun derin uyumadığınızı gösterir.

Derin uyku süresini iyileştirmek için yapabileceğiniz şeyler var: Mesela haftasonu-içi farketmeksizin her gün aynı saatte yatıp, aynı saatte kalkmaya çalışmak. Mümkün olduğunca erken yatağa gitmek. Kafanızı yastığa koymadan önceki 1 saat ekrana bakmamak gibi.

Çeşitli markaların stres çayı/relax tea/papatya çayı gibi insanı bir parça gevşeten çayları var, uyumadan önce bir tane içebilirsiniz.

Ayrıca, yine önemli bir detay: Kafanızı yastığa koymadan en az 4 saat önce her türlü yeme içme işini bitirmiş olmanız gerekiyor. 11'de uyuyacaksanız, saat 7'de kalori alımını durdurmanız gerekir. Alkollü içkiler de kalorili, bunu atlamayın :)

Kahve önemli bir uyku kalitesi bozucu. Kafayı koyduğum gibi uyuyorum deseniz de kahve derin uykuya dalmayı etkiliyor ve dinlenememiş kalkıyorsunuz. Ya da kalkamıyorsunuz :-) —15:00'ten sonra kahve içiyorsanız, bunu da terketmeniz gerek.

Bütün bunları yapmanıza rağmen iyileşme olmuyorsa, gelin bir daha konuşalım^^
0
kaptankedi
(22.04.22)
bir hastanenin uyku merkezine gidip orada cihazlara bağlanıp o gece orda uyumanız lazım.
bağlanan cihazlaroı görünce zaten bu işin bandtla telefonla olmayacağını anlayacaksınız.

uyku kalitesi için mavi ışık filtrelerini kullanın.
melatonin desteği alabilirsiniz.
odanız zifiri karanlık olmalı, en ufak ışık kaynağı olmamalı.
horlamanız varmı diye hporlama ses kaydedici uygulama ile 3-5 gün kendinizi takip edin, varsa kbb'ye gidip ameliyat olun.
0
aslindasorunumpsikolojik
(22.04.22)
saatin yaptığı şey hareketliliğine bakmak. derin uykuda kaslar iyice gevşeyip hareket çok azaldığı için buradan hesap ediyor.

genel olarak uyku kalitesini arttırmak için yapılması gerekenler belli. burada olay aslında çok basit görünen doğruları gözden kaçırmak. 12den sonra kahve içme, her gece aynı satte yatağa gir, uyku hijeni vs.

solunum, uyku apnesi sorunun varsa bunları da çözmen lazım. balık yağı, b12, d vitamini, demir eksikliği gibi uykuyu-yorgunluğu direkt etkileyen faktörleri de gözden geçirmek iyi olur.
0
orpheus
(22.04.22)
Bir de magnezyum çok önemlili. Uykudan bir saat önce alabilirsiniz.
0
kaptankedi
(22.04.22)
Kan degerlerimde bir sorunum yok dediğim gibi yakın zamanda kontrolleri yaptırdım.

Psikolog olduğum için uyku sorunu yaşayan danisanlara yukaridakilerin hepsini öneriyorum ya da yönlendirme yapıyorum. Ama kendim hepsini uyguluyor muyum, bir kontrol etmem gerek. Horlama sorunum vs hiç olmadı ama alerji sorunum var; belki ondan kaynaklıdır.

Burada öğrenmek istediğim akıllı saatlerin güvenilir olup olmadığıydi esasında; boşu boşuna uyku laboratuvarina gitmeye gerek var mı, emin olamamistim. Sanırım bir gidip oradan fikir alsam daha doğru olacak.
0
🌸fraise
(22.04.22)
%100 güvenmeyin. gece 12de yatıyorum, 3te yatmış gösteriyor. deliksiz uyuyorum, gece 3 saat uyumuşum gösteriyor.
0
inheritance
(22.04.22)
Bu abinin analizine bakabilirsiniz;
youtu.be
0
logisticsmanager
(22.04.22)
Ben de mi band kullanıyorum. Ölçüm ayarlarını hassasa getirince fena değil ölcmesi. Ben memnunum.
Ekstra olarak derin uykunuz az ise derin uykuda salgılanan melatonin takviyesi alabilirsiniz. Uyku kalitesine etki eder mi bilmiyorum ama en azından eksikligini kapatirsiniz bu hormonun. Onun yerine ceviz de yiyebilirsiniz yatmadan.
0
crimson man
(23.04.22)
(4)

olasılıkla alakalı bir soru

avatar is back
1000 kişi toplansak bir şey denesek ve bunun gerçekleşme ihtimali 1000'de 1 ise, bu olayın gerçekleşme olasılığı hesaplanabilir mi? hepimiz 1 defa denesek, 1000 kişi olsak dahi hiçbirimize çıkmama ihtimali var, ama yine de bu hesaplanabilir mi? yoksa bağımsız olasılık olduğu için hiç bir zaman bilin
1000 kişi toplansak bir şey denesek ve bunun gerçekleşme ihtimali 1000'de 1 ise, bu olayın gerçekleşme olasılığı hesaplanabilir mi?

hepimiz 1 defa denesek, 1000 kişi olsak dahi hiçbirimize çıkmama ihtimali var, ama yine de bu hesaplanabilir mi? yoksa bağımsız olasılık olduğu için hiç bir zaman bilinemez mi?
0
avatar is back
(22.04.22)
hesaplanır.

hatta şöyle;

1- (999^1000/1000^1000) ~0.63

tüm olasılıklardan gerçekleşmeme olasılığını çıkardım. Bir kişi için bu olayın gerçekleşmeme olasılığı 999/1000'dir.
0
jelly bear
(22.04.22)
yaparsın ama yüksek hassaslıkla ölçemezsin.

Mesela 1000 kişi hepiniz cebinizden bozuk para çıkarıp yazı tura atsanız, 498 defa yazı, 502 defa tura gelse, yazı gelme oranı 0.498 olur. Tam doğru ölçemedik. Gerçekte 0.5 olmalıydı.

1000 kişi piyango bileti alsanız, hiçbirinize çıkmasa oran 0 olur. Halbuki gerçek olasılık 0.00000001 yine biraz hassasiyet problemi var.
0
kanepeee
(22.04.22)
Bayes teoremi
0
sonhakan
(22.04.22)
@kanepeee "tam doğru ölçemedik" yorumu biraz tehlikeli. Aslında tam olarak doğru ölçtünüz ama teorik olarak elde edilen sonuç ile deney sonunda elde edilen sonucun farklı olması normal ve beklnen bir durum. Frequentist ve Bayesian statistics arasındaki tartışma yapılan işin felsefesi boyutuna kayıyor.
0
archmage mahmut
(23.04.22)
(3)

Bugday olmayan lezzetli tahıl hamur ?

Fritz-X
Eşimde bugday alerjisi çıktı doktoru bugday tüketme dedi gluten alerjisi degil sadece bugday. Haliyle benim evdeki durumu da etkiliyecek. Pizza vs hamur işi seviyorum. Bugdayın yerini tutacak tarz da pizza pide ve ekmek yapilacak alternatif ne olabilir? Arpa çavdar vs. Mesele gluten değil bugday.
Eşimde bugday alerjisi çıktı doktoru bugday tüketme dedi gluten alerjisi degil sadece bugday.

Haliyle benim evdeki durumu da etkiliyecek. Pizza vs hamur işi seviyorum.

Bugdayın yerini tutacak tarz da pizza pide ve ekmek yapilacak alternatif ne olabilir? Arpa çavdar vs.

Mesele gluten değil bugday.
0
Fritz-X
(22.04.22)
mesele gluten değil buğday demişsiniz ama çavdar ve darı unları içerisinde de buğday unu bulunuyor genelde. pirinç unu, mısır unu ve karabuğday unu hamur işleri için müthiş. pirinç unu tatlılarda, mısır unu tuzlularda karabuğday unuysa hem tatlılarda hem tuzlularda muazzam.
0
evde liyakat kalmamis
(22.04.22)
Yulaf unu da kullanabilirsiniz ama yine buğday unu bulaşmış olabiliyor, glutensiz olanları tercih etmek lazım. Arpa zaten hayvan yemi çoğunlukla, unu yoktur alabileceğiniz. Çavdar da bir buğdaygildir bu arada; buğdaya alerjisi olup çavdar tüketmenin makul olduğunu sanmıyorum.
0
kullanıcıadımbuolsun
(22.04.22)
İlk defa duyuyorum. Buğdayın nesine alerjisi varmış? Birbirinden farklı buğday çeşitleri de var. Buğday zor da olsa bırakılabiliyor ama alternatiflerde pizza pide vs olarak aynı performansı beklemeyin.
0
osssy
(23.04.22)

Kur korumalı faiz en fazla hangi banka veriyor?

sonhakan
Tavsiye...
Tavsiye...
0
sonhakan
(22.04.22)
(2)

Yetişkinler için duyu bütünleme terapisi veren iyi bir merkez

nefertarii
Bilen var mı? Şehir istanbul.
Bilen var mı? Şehir istanbul.
0
nefertarii
(22.04.22)
Duyusal akademi
0
sta
(22.04.22)
Duyusal Akademi'nin Ataşehir'de MeFirST şubesi var
0
baskabirsekildeolabilirdi
(23.04.22)
(3)

dolar harcamalarımı dolar hesabımla ödeyebiliyor muyum?

plastic_angel
garanti kullanıyoru. yurtdışında yaptığım harcamalar için dolar ekstresi kesilsin ve dönem sonu dolar hesabımdaki para ile ödeme yapayım. mümkün mü?
garanti kullanıyoru. yurtdışında yaptığım harcamalar için dolar ekstresi kesilsin ve dönem sonu dolar hesabımdaki para ile ödeme yapayım. mümkün mü?
0
plastic_angel
(22.04.22)
mümkün. müşteri hizmetlerini ara ve dolar ekstresi talep et.
0
jelly bear
(22.04.22)
mumkun. Is bankasi icin aramaya bile gerek yok maksimum uygulamasindan ekstreyi o sekilde ayarlayabilisiniz. Garantide de benzer uygulama vardir diye dusunuyorum.
0
wallcan
(22.04.22)
finansbankta ben o şekilde kullanıyorum.
kreid kartınızın dolar ektresi opsiyonu açmalısınız
0
aslindasorunumpsikolojik
(22.04.22)
(5)

Yurtdisindan macbook getirmek

sckxyss
Japonya'ya gideceğim. Dönüşte macbook, ipad, apple watch vs. alıp burada satmayı düşündüm. Baya bir fiyat farkı var çünkü. İlk sorum apple garantisi yurtdisindan alınmış olsa da geçerli oluyor değil mi? İkincisi, fiyati nasıl belirlemeliyim? Turkiyede 100 birim, Japonya'da 65 birim olan bir ürün kaç
Japonya'ya gideceğim. Dönüşte macbook, ipad, apple watch vs. alıp burada satmayı düşündüm. Baya bir fiyat farkı var çünkü.
İlk sorum apple garantisi yurtdisindan alınmış olsa da geçerli oluyor değil mi? İkincisi, fiyati nasıl belirlemeliyim? Turkiyede 100 birim, Japonya'da 65 birim olan bir ürün kaça satılır? 80? 90?
0
sckxyss
(22.04.22)
Çok az kar payı koyabilirsin. Taksit yapamayacağın için almak istemezler.
0
seaman
(22.04.22)
almadan önce seri numarası ile apple destek üzerinden türkiye'de garantisinin olup olmayacağını kontrol etmen gerekli. ayrıca klavye'de türkçe karakter olmaması bir handikap olacak. arada ciddi bir fiyat farkı olmadan kimse gidip apple yerine senden almaz. aynı ürünün ikinci elinden biraz daha yükseğe satman gerekli. ve türkiye'ye girişte gümrükte de sıkıntı yaşayabilirsin bu arada aklında olsun.
0
reanarchy
(22.04.22)
bayaaa bir fiyat farkı yok. nere bakıyorsun bilmiyorum ama. yurtdışından almak çok avantajlı değil. en azından macbook air mesela amerika ile aynı fiyat.
0
jelly bear
(22.04.22)
artık eskisi gibi bavulda eşya getirilmemesi için yılbaşında yeni bi genelge çıkardılar, şüphelenirlerse ülkeye girişte vergisini isteyebilirler: ticaret.gov.tr:~:text=Yolcu%20beraberinde%20getirilen%20e%C5%9Fyan%C4%B1n%20bu,tek%20ve%20maktu%20vergi%20uygulan%C4%B1r.

1500 euro üstünü zaten normal ithalat yapar gibi vergi ödüyorsun. 1500 altında ise ab dışına %20 ek vergi var. satmak için cihaz getirtmenin hiç bir manası kalmadı artık.
0
roket adam
(22.04.22)
bir kere satış fiyatı senin aldığın fiyata göre belirlenmez. ülkedeki piyasaya göre belirlenir. sen istediğin kadar 65 birime al eğer türkiyede o ürünü kampanyayla indirimle vs. 70 birime alabiliyorsa insanlar öyle alır. alıcı bulamazsın, elinde patlar, zararına satarsın. araştırmanı iyi yap.
0
mr.goodcat
(22.04.22)
(4)

ankara'da ulus lunapark açık mı

aslil
merhaba, haftasonu çocuğu götürmek istiyorum bir görsün. ama açık mıdır hala işler midir bilemedim? var mı bilen, teşekkürler.
merhaba, haftasonu çocuğu götürmek istiyorum bir görsün. ama açık mıdır hala işler midir bilemedim? var mı bilen, teşekkürler.
0
aslil
(22.04.22)
gençlik parkı lunapark açık
0
kablelvuku
(22.04.22)
Soru sahibinin yüksek müsaadesiyle,
@kablelvuku şuan jeton/bilet fiyatları ne kadar acaba bilginiz var mıdır?
0
skzr
(22.04.22)
Arkadaşım 2 gün önce gitti 15 lira dedi.
0
black holes in the sky
(22.04.22)
@black holes in the sky teşekkürler.
0
skzr
(23.04.22)
(1)

Twitter'da ekranın sürekli yukarıya kayması

runagain
Bir profilde gezinirken oluyor bu.Bir süre sonra ekran, profilin en tepesine geçiyor.Nasıl çözülür bu sorun?
Bir profilde gezinirken oluyor bu.

Bir süre sonra ekran, profilin en tepesine geçiyor.

Nasıl çözülür bu sorun?
0
runagain
(22.04.22)
Çok kişi yaşıyor bu sorunu. Ben de araştırdım çözüm bulabilen yok.
0
lancelot du lac
(22.04.22)
(1)

Kesilmiş süt ile tatlı

kediperili
Ya evde cilek vardı yenmedi değerlendireyim diye krema yaptım ev yapımı. Neyse pişerken bu süt yoğurt suyu gibi bir kıvam aldı-mutfakta uzman değilim- bozuk mu bu lan acaba undan mi böyle falan derken yaptım bisküvi koydum cilek koydum hepsi Okay. Bu arada anneme de video atmıştım bu sütün nesi var.
Ya evde cilek vardı yenmedi değerlendireyim diye krema yaptım ev yapımı. Neyse pişerken bu süt yoğurt suyu gibi bir kıvam aldı-mutfakta uzman değilim- bozuk mu bu lan acaba undan mi böyle falan derken yaptım bisküvi koydum cilek koydum hepsi Okay. Bu arada anneme de video atmıştım bu sütün nesi var. Kesilmiş bu dedi. Dedi dedi de geç kaldı tatli kulplarim dolapta. :( tadına baktım bir şey yoktu güzeldi. Yesem mi yemesemmi? Lor yapıyorlar sonuçta o sütten. Sütüm günlük yarım yağlı birsah idi.he napim? Yesem nolcek ki?
0
kediperili
(22.04.22)
O sütten lor yapıyorlar da, sütü komple tüketmiyorlar. Mideyi bozarsız bence. Tadı da hoş değildir zaten kesildiyse.
0
Arthur Dayne
(22.04.22)
(1)

Gmailde mailleri yazışma gibi görmeyi engelleme

condom kurşunu
Yani 3 tane gelen cevap varsa ben 3 satırda göreyim, hepsini konuşma gibi tek bir satırda göstermesin. Ayarı var mı bunun?
Yani 3 tane gelen cevap varsa ben 3 satırda göreyim, hepsini konuşma gibi tek bir satırda göstermesin. Ayarı var mı bunun?
0
condom kurşunu
(22.04.22)
gsgsgsgsgsgsgsgs
(22.04.22)

Bisikletim Calindi!

sorusuolaninsanmodeli
Dun aksam saat 9 da Istanbul Kadikoy Caddebostan Plajyolu Cafe Nero onunde kilitli duran FUJI D6 TT marka bisikletim maalesef kilidi kesilerek calindi.Acikcasi cok spesifik bir bisiklet baskasinda oldugunu sanmiyorum. Bisiletimin resmini gonderiye ekliyorum. Eger olurda sagda solda gorurseniz polise
Dun aksam saat 9 da Istanbul Kadikoy Caddebostan Plajyolu Cafe Nero onunde kilitli duran FUJI D6 TT marka bisikletim maalesef kilidi kesilerek calindi.

Acikcasi cok spesifik bir bisiklet baskasinda oldugunu sanmiyorum. Bisiletimin resmini gonderiye ekliyorum. Eger olurda sagda solda gorurseniz polise haber verirseniz cok sevinirim.

Modlardan ricam, bir sure ustte tutulursa cok memnun olurum.

olayin video kaydi: streamable.com
0
sorusuolaninsanmodeli
(22.04.22)
(4)

imei kayitsiz iphone nasil degerlendirilir

buenosdias
merhaba, bi arkadas eski iphone 6s'sini verdi. kayit etsek yuzu astarindan pahaliya gelecek. nasil kullanalim?not: satma, parcalama gibi seyleri dusunmuyorum. gayet iyi ve kullanilabilir durumda.
merhaba, bi arkadas eski iphone 6s'sini verdi. kayit etsek yuzu astarindan pahaliya gelecek. nasil kullanalim?

not: satma, parcalama gibi seyleri dusunmuyorum. gayet iyi ve kullanilabilir durumda.
0
buenosdias
(22.04.22)
Değerlendiremezsin, zaten kayıt yaptırmazsan kilitlenmesinin nedeni de değerlendirmeni engellemek. En fazla wi-fi açıkken whatsapp falan kullanabilirsin.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(22.04.22)
@ksf: onu yapmak bile benim icin degerlendirmek. bos duracagina wifi uzerinden kullanilsin.
0
🌸buenosdias
(22.04.22)
ipod touch vardı eskiden onun gibi kullanabilirsiniz wifi aracılığıyla
0
hadsafhada
(22.04.22)
wifi varken, ses sistemin varsa evde ona bağla, akıllı hoparlör gibi kullan. hey siri hareketli bir şeyler çal de mesela.
0
roket adam
(22.04.22)

Instagram'da aradığım kişiyi nasıl bulabilirim?

hadi ya la
Öne çıkarılan hikayelerinin birinin adı "şahsım" olan estetik fotoğrafların olduğu bir hesabı arıyorum. Takip edecektim fakat etmemişim, hiçbir fotoğrafını da beğenmemişim. Kayboldu gitti hesap. Nasıl bulabilirim acaba, fikri olan var mı? :(
Öne çıkarılan hikayelerinin birinin adı "şahsım" olan estetik fotoğrafların olduğu bir hesabı arıyorum. Takip edecektim fakat etmemişim, hiçbir fotoğrafını da beğenmemişim. Kayboldu gitti hesap. Nasıl bulabilirim acaba, fikri olan var mı? :(
0
hadi ya la
(22.04.22)
(1)

türkiyede ve dünyada son 2 haftada neler oldu

mg3929
çok acil madde madde ihtiyacım var. son 1-2 haftada finansal piyasaları etkileyen neler yaşandı ve yaşanması bekleniyor. Biri çok kısa özet geçebilir mi?
çok acil madde madde ihtiyacım var. son 1-2 haftada finansal piyasaları etkileyen neler yaşandı ve yaşanması bekleniyor. Biri çok kısa özet geçebilir mi?
0
mg3929
(22.04.22)
fed başkanları her zamanki gibi piyasayı manipüle edip para yapıyor. başka da bir olay yok. biri çıkıyor 75 puan artırıcaz diyor öteki yok yok şaka yaptık 50 iyidir diyor. böyle alttan alıp üstten satıp servetlerine servet katıyorlar. bütün olay bundan ibaret.
0
yazar yazmaz yazan yazar
(22.04.22)
(9)

Flörtözlük

tamam sakinim
Sevgilimin flörtöz davrandığını düşünüyorum. Fakat kendim mi abartıyorum yoksa gerçekten mi öyle anlayamıyorum çünkü olayları onun anlattığı kadarıyla biliyorum. İşyerinde bir veli ile 2 saat konuşması(konuşma içeriği kadının eski evliliği falan) fakat bana ben ne yapayım göndereyim mi kadını kapı d
Sevgilimin flörtöz davrandığını düşünüyorum. Fakat kendim mi abartıyorum yoksa gerçekten mi öyle anlayamıyorum çünkü olayları onun anlattığı kadarıyla biliyorum. İşyerinde bir veli ile 2 saat konuşması(konuşma içeriği kadının eski evliliği falan) fakat bana ben ne yapayım göndereyim mi kadını kapı dışarı demesi beni arada bıraktı.dediğine göre sürekli odadan çıkıp başka işlerle uğraşmış ama kadın gitmeyip beklemiş. Buna benzer birkaç olay daha yaşandı. Kısacası sevgilim ona asılan olduğunu fakat kendisinin bir tepki vermediğini dile getiriyor fakat ben tepkisizlik de bir tepkidir çünkü tepkisizliğin ilişkimize zarar veriyor dedim. Sizce abartıyor muyum?
5 aylık ilişki bu arada. Tip olarak eli yüzü düzgün biri, müdür konumunda, elbet asılan olabilir fakat ben kibarca terslenebileceğini düşünüyorum. Çünkü ben aynı durumda kalınca öyle yapıyorum.
0
tamam sakinim
(22.04.22)
Bence hem haksız hem haklısınız.

Flörtöz olmak bir karakter meselesi sanırım. Bazı insanlar ufak çaplı flörtleşmeleri seviyor, kendine güveniyle ilgili görüyor vesaire. Bu sadakatsiz olacağı anlamına gelmiyor, tabi bahsettiğim flörtten kasıt tutup karşılıklı romantik vakit geçirmeler değil. İltifat almayı ve kendilerine iltifat edenlerle ayaküstü laflamayı sevebiliyorlar, ancak karşılarındaki kişi aktif olarak yürümeye başladığında mesafeyi koymayı biliyorlar.

Bu tipi iyi tanıtorum çünkü yakın arkadaşlarımdan biri böyleydi, hala öyledir belki bilmiyorum işten güçten dolayı uzak kaldık zamanla.

Dolayısıyla evet, sevgiliniz bu kişilere kibarca sınır çekebilir haklısınız. Yani kimse iyilik olsun diye biriyle flörtleşmek durumunda değil, öyle bir dünya yok. Ayıp eden kişi sınır çekildiği halde bu tavrını sürdüren kişi olur, sevgiliniz değil.

Ama haksız olduğunuz kısımsa bunlar zorlamayla ısrarla olacak şeyler değil. Siz neyi doğru neyi yanlış bulduğunuzu anlatırsınız, baktınız olmuyor ya kendi yolunuza gidersiniz ya da bir süre gözlemleyip güvenebileceğinizi anlatsanız bu meseleyi kafanızdan atarsınız. Ancak böyle bir sorun bir çözüme kavuşmadan ilişki sürmez bana göre.
0
akhenaten
(22.04.22)
akhenaten, kesinlikle kısıtlamaya girişmiyorum. İçten yapılmayan hiçbir eylemin benin gözümde anlamı yok. Ben dediğiniz gibi yanlış bulduğumu, müthiş bir öngörüye sahip olmaya gerek olmadığını, bu tavırlarla ilişki sürdürmenin mümkün olmadığını dile getirdim. Ona empati yaptırdım, aynı olayı yaşasaydım sen ne yapardın diye, hem sana hem o kişiye sinirlenirdim dedi mesela. Ben de bana olan sevgini sorgula bence dedim, buna çok sinirlenip üzüldü, sevgimi sorgulayamazsın falan dedi konu kapandı öyle. Ama içten davranasım gelmiyor benim şuan, trip yapmak değil bu, içimdeki heves söndü.
0
🌸tamam sakinim
(22.04.22)
Sürekli odadan çıkması da bir tepki. Müdürün odasında iki saat oturan kadının kafası normal değil bence.
0
dissendium
(22.04.22)
dissendium, ya bunu elbet ben de düşünüyorum kafamı bu karıştırıyor zaten fakat iletişim karşılıklı olan bir şey. Kadın eski evliliğinden bahsederken kalas gibi karşısında durmamıştır ki o diyalog 2 saat sürmüştür bence. Ya ben insanlara güvenmemeye yer arıyorum zaten elime böyle malzeme verince de direkt soğuyorum. Yine de yargısız infaz yapmak istemiyorum, ancak bence insan isteyince tavrını çok net belli edebilir karşı tarafa.
0
🌸tamam sakinim
(22.04.22)
Kendisi ben sinirlenirdim dediyse bence konu kapanmış aslında. Kendi kızacağı şeyleri kendisi de yapmamalı. Başkasına ayıp olmasın diye size ayıp etmesinin pek bir açıklaması yok. Başkasının minneti sizinkinden kıymetli olmamalı. Bir insan hayır demeyi bilmeli. Bu sefer bu kadar katı yaklaşmamın sebebi kendisinin buna sinirleneceğini açıkça söylemesi oldu.

Diğer taraftan benim gördüğüm kadarıyla bir insana "bana olan sevgini sorgula", "sen aslında beni sevmiyorsun", "bu yaptığın bana değer vermediğini gösteriyor" gibi sözleri birkaç defa sarf ederseniz bu kişi bunu gerçek olarak kabul edip gerçekten size olan sevgisi azalabiliyor.

Bence empati yaptırıp o böyle yaptığında sizin o anda ne hissettiğinizi söyleyip konuyu burada bırakıp onun fikrini almanız ve cevabını dinleyip konuyu üç nokta koyarak kapatmanız bence daha sonuca ulaşan bir tutum gibi.

Her ilişkinin dinamiği farklı tabi, kendiniz için en iyisini siz bilirsiniz.
0
akhenaten
(22.04.22)
sevgilinin kolaylıkla başa çıkabileceği bir şeyken izin veriyor, hoşuna gidiyor gibi anladım. bu arada kibarca terslenmez. kadının sınırlardan anlaması lazım. demek ki sınır konmamış. insan istediği zaman öyle dümdüz business bakar ki, ben burada sadece iş için duruyorum ya da biz arkadaş değiliz hissini karşıya yansıtır.

burada "work spouse" gibi bir durum oluşmak üzere.
0
gabe h coud
(22.04.22)
@Akhenaten in iki cevabına da +1 +1
0
freebird5406_2
(22.04.22)
gabe j coud +23
0
baldan kaymak
(22.04.22)
ben iş yerinde olan ve söylemese gerilmeyeceğiniz bu şeyi size nasıl ve neden anlattığını hiç anlamadım. yani aklıma ilkel bir takım şeyler geliyor ama...
0
hep yorgunum
(22.04.22)
(1)

galatasaray logolu passolig kartımla vodafone parkta bilet alamıyor muyum?

birmilyonunvarmi
daha önce çoğu takımın stadına girebilmiştim. aslında açıklamada hiç kısıtlama olduğu yazmıyor ancak uygulama bilet vermiyor. daha önce deneyen oldu mu?
daha önce çoğu takımın stadına girebilmiştim. aslında açıklamada hiç kısıtlama olduğu yazmıyor ancak uygulama bilet vermiyor. daha önce deneyen oldu mu?
0
birmilyonunvarmi
(22.04.22)
Öncelikli bilet satışı ev sahibi logolu passokart'lılara.
Şayet bilet kalmış ise maç günü diğer takım logolu passokart'lara bilet satışa çıkıyor.
Kapasite dolmamış ise maç günü uygulama üzerinden bilet alabilirsin.
0
catamenia
(22.04.22)
(3)

Covid asi sertifikamin ne zaman süresi doluyor?

VIPCH
1 sene kadar önce 2 Pfizer asimida oldum. Yurtdisi ucuslarina sertifikayi gösterip, sorunsuz sekilde gidiyorum. 1 senesi dolmak üzere oldugu icin aklima takildi. Bu sertfikanin bir süresi varmidir? Hic bir yerde su kadar zaman sonra süresi dolar diye yazmiyor..
1 sene kadar önce 2 Pfizer asimida oldum. Yurtdisi ucuslarina sertifikayi gösterip, sorunsuz sekilde gidiyorum. 1 senesi dolmak üzere oldugu icin aklima takildi. Bu sertfikanin bir süresi varmidir? Hic bir yerde su kadar zaman sonra süresi dolar diye yazmiyor..
0
VIPCH
(22.04.22)
sertifikanin suresi olup olmadigini bilmemekle birlikte ulkelere gore farkli duzenlemeler olabiliyor. Misal Litvanya ikinci dozdan sonra 270 gun gectiyse PCR istiyor asisiz muamelesi yapiyor. Ama booster varsa sure kisitlamasi yok, gibi .
0
wallcan
(22.04.22)
evet ulkeden ulkeye degisir. italya da @wallcan'in dedigi gibi son 9 ay icinde 2. dozu olmus olmani ya da herhangi bir zaman booster olmus olmani bekliyor.
0
lemmiwinks
(22.04.22)
2 hafta once lizbon'a gittim. hicbir sey print etmeden sadece pasaport ve telefonla girdim. telefondaki sertifikanin resmini gosterdim sadece ustunkoru bakip gec dediler.
0
buenosdias
(22.04.22)
(9)

170 boy 67 kilo erkek kac beden giyer (tisort)

aydonno
boy 168 falan da olabilir. m mi almali l mi?
boy 168 falan da olabilir. m mi almali l mi?
0
aydonno
(22.04.22)
m giyer. markasına göre s bile olabilir.
0
orient blue
(22.04.22)
M
0
mantık
(22.04.22)
Asla L değil, genel olarak M olur ama denildiği gibi markaya ve kalıba göre S de olabilir.

Bol kalıp modelde S rahat olabileceği gibi, dar kalıp bir model (skinny mi deniyor?) M tam oturabilir vucuda.
0
John Bloor
(22.04.22)
m bile büyük gelebilir.
0
nuisance
(22.04.22)
169 boy 72 kg olarak S giyiyorum, M bol geliyor.
0
signore
(22.04.22)
Small genelde.
0
baldur2
(22.04.22)
small giyer
0
benaslinda
(22.04.22)
S ve M arası gidip gelir. Her tişörtün kalıbı aynı olmadığından bazı S'ler iyi oturur, çok yakışır. Hafif bol seviliyorsa M de iyi gider, sadece boyu uzun gelebilir, onu da giyip denemek lazım.
0
hadi ya la
(22.04.22)
slim fit m yada normal s beden giyebilir vücuduna göre.
0
c1b2k3
(22.04.22)
(4)

şecaat arz ederken merd-i kıpti sirkatin söyler, yerine hangi atasözü?

summerof69
yahu ben bunu hatırlayamıyorum, bunun yerine türkçe, yaygın bir atasözümüz var mı?https://eksisozluk.com/entry/21982953teşekkürler.
yahu ben bunu hatırlayamıyorum, bunun yerine türkçe, yaygın bir atasözümüz var mı?
eksisozluk.com
teşekkürler.
0
summerof69
(22.04.22)
Akım derken bokum demek
0
freebird5406_2
(22.04.22)
Özrü kabahatinden büyük olmak.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(22.04.22)
Burada kıpti, başka toplumların hoş görmediği davranışlarla öne çıkan bir kesimi ifade ediyor.(ayrıca egypt kelimesi buradan gelir)

Dolayısıyla bu tür olumsuz davranışları hayatının her anında normal görenler bunu büyük bir meziyet, yetenek gibi anlatır. Mesela
- Herkes yalancı ise en dürüst/mert olan, ben yalancıyım diyendir.. gibi bir ifade üstteki söze yakın anlam ifade eder.

Muadil bir atasözü için ise sayfaları karıştırmak, ya da bir Edebiyat/Türkçe hocasına danışmak iyi olur.
0
Erva
(22.04.22)
Bastan akim derken bokum demek mantikli gibi gozukse de aslinda degildir. Buradaki kipti kisisi hirsizligini soylerken yanlislikla yapmaz. En mert kipti bile kendisini overken hirsizligini anlatir. Irkci bir deyim gibi gorunen bu tabirde huyu bozuk bir gurubun en basarili ozelliginin bile ne kadar olumsuz oldugu anlatilir.
0
rockinside
(22.04.22)
(6)

Zekat vermek

kondansator
Zekat veriyor musunuz? Veriyorsanız nasıl hesaplıyorsunuz? Tüm birikiminizin döviz/altında olduğunu düşününce, varolan birikimden bozup mu veriyorsunuz?
Zekat veriyor musunuz? Veriyorsanız nasıl hesaplıyorsunuz? Tüm birikiminizin döviz/altında olduğunu düşününce, varolan birikimden bozup mu veriyorsunuz?
0
kondansator
(22.04.22)
yirmibesonbes
(22.04.22)
genelde ev araba ve borclar harici birikimin 81 gr gecerse 40 da birini vermelisin ihtiyac sahiplerine
0
fatihreis
(22.04.22)
80,18 gr. altın veya bunun tutarında paran var ise ve üzerinden 1 yıl geçmişse, 40ta 1ini zekat vermek farzdır. Örneğin 400000 TL paran var bankada ve 1 yılı geçmiş, 10000 tl zekat vermek zorundasın.
0
el conquerador
(22.04.22)
Nisab miktarını hesaplamada kişinin sahip olduğu ama kullandığı/kullanmadığı mal/arazi/ev ve eşyalarının nisab miktarına dahil olması veya olmaması gibi bir çok ayrıntı bulunduğundan işin ehli biriyle bunlar hesaplamak daha yerinde olur. Kaynak kitaplarda daha akla gelmeyen bir çok ayrıntı bilgi vardır zekatla ilgili. Bazı örnekler verecek olursak bir yerde bulunan alacağımız zekâta dahil olur mu?
Nisab miktarı kadar zekat verecek zenginin, bu zekatı (bölmeden) tek bir fakire vermesi uygun mudur? gibi..

Yine nisab miktarı altının ağırlığında çeşitli sayılar verilmekle birlikte öğrendiğim 96gr olduğudur.
Ayrıca kişinin tabi olduğu mezhebe göre farklı bilgiler söz konusu olabilir.
0
Erva
(22.04.22)
Bankalardaki ve kasamdaki tüm nakiti hesaplıyorum (altın, döviz vs toplamı)

Sonra elimdeki satışa hazır ticari mallarımın değerini topluyorum.

Sonra ileri tarihli çeklerim, kredi kartlarım, ve diğer borçlarımı düşüyorum.

Kalanın 1/40 hesaplayıp parça parça dağıtıyorum ihtiyaç sahiplerine.

Tüm birikiminiz altın/dolar gibi yatırımdaysa değerini hesaplayıp o değeri bir şekilde ödemeniz lazım, elinizde ödeyecek tl yoksa birikimi bozdurup ödemelisiniz, ya da direkt o birikimi bölebilirsiniz.

200 gram altınınız varsa 5 gram altını vermelisiniz.

10.000 dolarınız varsa 250 dolarını vermelisiniz.

Bindiğiniz arabaya zekat düşmez, ama araba alıp satan bu ticareti yapan biriyseniz tezgahınızda satılığa hazır bekleyen arabaları hesaplamanız lazım.

Oturduğunuz eve, yazlığa zekat düşmez. Ama bunlar haricinde elinizde satılık evler varsa ticari olarak onlar da zekata tabi.

Ama kiradaki evler zekata tabi değil, kiradan gelen gelir harcanmayıp biriktiyse o gelir zekata tabii.

Aslında bu kadar basit bir konu değil, her malda zekat oranı aynı değil, her malda/gelirde 1/40 değil yani.

Yağmur suyu ile sulanan tarım arazisinde oran farklı, taşıma suyu ile sulanan arazide farklı mesela.

Sonra hayvanda da farklıymış, ben zekat konusunda bilgime çok güvenirdim ama bu sene Nursaçan hocayı izlerken yeni bir şey öğrendim. Hayvan beslerken oran kırkta bir değilmiş tam olarak.

Yani 40 koyundan 1 koyunu ver, 80 koyundan 2, 120 koyundan 3 koyun ver değilmiş.

Alıntılıyorum;

"40 koyundan azına zekât yoktur. Saime 40 koyun üzerinden 1 yıl geçince bir koyun zekât verilir. 120 taneye kadar hep tek koyun verilir. 121'den 201'e kadar iki koyun, 201'den 400'e kadar üç koyun, 400'de 4 koyun zekât verilir. Sonra her 100 adet için, bir tane koyun artırılır. Keçinin zekâtı da koyun gibidir."

Allah her sene bir önceki seneden daha çok zekat vermemizi nasip etsin, enflasyon artmadan ama :)
0
John Bloor
(22.04.22)
max. 2,5 değil min 2,5 olarak düşünmek lazım

senelik hesabın dışında
her ay 500-1000 arası yardım yapmaya çalışıyorum
0
mantık
(22.04.22)
(2)

Schengen Turistik Vize Başvurusu

burka
MerhabaEn kısa sürede schengen başvurusu yapabileceğim ve işlemleri sonuçlandıran ülke hangisi, yakın zamanda başvuru deneyiminiz var mı acaba? Yurtdışından geliyorum, niyetim Mayıs başında başvurup Haziran'a kalmadan gidebilmek.Bir de Yunan Adaları vize tavsiyesi verdiler ancak pek emin olamadım. K
Merhaba

En kısa sürede schengen başvurusu yapabileceğim ve işlemleri sonuçlandıran ülke hangisi, yakın zamanda başvuru deneyiminiz var mı acaba? Yurtdışından geliyorum, niyetim Mayıs başında başvurup Haziran'a kalmadan gidebilmek.

Bir de Yunan Adaları vize tavsiyesi verdiler ancak pek emin olamadım. Kapı vizesi gibi tarif ettiler ama söylediklerine göre çabuk sonuçlanan ve adalara gidip gelme şartı sonunda (günübirlik dahi olabilirmiş) Schengen ülkelerine giriş yapabileceğim bir vize sağlıyorlarmış.
0
burka
(22.04.22)
Ada vizesi sadece ada için,kullanıyorsun ve bitiyor.

İtalya bir haftada sonuçlanıyor.almanya yı kısa sürede alnda oldu iki aya yakın bekleyen de.yunanistan dan alan arkadaslar mevcut o da bir hafta gibi sirede sonuçlanıyor.
0
duptıs
(22.04.22)
ispanyadan aldım en son, mart son haftası nisan 1 için randevu aldım ve vizem de 7 nisanda kargoya verilmişti.
0
roket adam
(22.04.22)
(2)

Yüzme kulak tıkacı

ırene adler
》》 Havuzda yüzmeye başlayacağım tekrar. Kulak tıkacı almam lazım. Kulağım hassas ve şu kaçmasını istemiyorum. Kaliteli ve etkili bir şey bakıyorum. Ayni zamanda uzun saçlar için bone kullanıyorum. İkisi birlikte baya etkili olur diye düşünüyorum.Bunun haricinde şunu sormak istiyorum.Kulagima az da o
》》 Havuzda yüzmeye başlayacağım tekrar. Kulak tıkacı almam lazım. Kulağım hassas ve şu kaçmasını istemiyorum. Kaliteli ve etkili bir şey bakıyorum. Ayni zamanda uzun saçlar için bone kullanıyorum. İkisi birlikte baya etkili olur diye düşünüyorum.

Bunun haricinde şunu sormak istiyorum.Kulagima az da olsa su
kalmasının sorun yaratacağı bir tıbbi rahatsızlığım var diyelim.( benim şu an öyle ciddi bir durumum yok) Bu insanlar ne gibi ürünler kullanıyor? Medikal vs satılan özel kulak tikaclari var mı, belki özel yapım vs?
0
ırene adler
(21.04.22)
silikon ve plastik tıkaçlar var iş görüyor ama çoğu tekrar kullanıma müsait değil hijyen açısından. kullan at bir şey olursa daha kolay olur sizin için. evde yağlı, kremli, gliserinli pamuk yapıp bone altında kullananlar duydum ama denemedim.
0
erty_ksk
(22.04.22)
yılların müzmin kulak dertlisi olarak o tıkaçlar hiç işime yaramadı. son zamanlarda yeni bir şeyler çıktıysa bilmiyorum. o nedenle vazeline bulanmış pamuk en iyisi diyorum.
0
lazpalle
(22.04.22)
(3)

dijital piyano önerisi

rahip janick
bir arkadaşım için soruyorum.bir süredir dijital piyano bakıyorum. birkaç model arasında kaldım. bu modeller şunlar. kawai kdp 75, casio px 870, roland rp 102. burada biraz kendimden de bahsedeyim. müzik ile yakından ilgili biriyim ama piyano ile maceram yeni başlayacak. aslen gitar çalıyorum. müzik
bir arkadaşım için soruyorum.

bir süredir dijital piyano bakıyorum. birkaç model arasında kaldım. bu modeller şunlar. kawai kdp 75, casio px 870, roland rp 102. burada biraz kendimden de bahsedeyim. müzik ile yakından ilgili biriyim ama piyano ile maceram yeni başlayacak. aslen gitar çalıyorum. müzik teorisi ve nota bilgim var gitardan dolayı. caz armonisiyle de yakından ilgiliyim.

tekrar konuya dönecek olursak, piyano çalmayı öğreneceğim ve beni uzun süre götürebilecek bir seçim yapmak istiyorum. bu araştırmaları yaparken çoğu yabancı forumda ve videoda kawai kdp 120 modelinden bu fiyat aralığındaki en iyi seçenek olarak bahsedildiğini ve çok fazla önerildiğini gördüm. bu konuda bir konsensüs oluşmuş gibi bir hava var. fakat bilgilerim kısıtlı ve haliyle konu özelinde tecrübem yok. kdp 120 diğerlerinden biraz daha pahalı ve çıkmayı çok istemediğim bir aralıkta. 16.000 tl gibi bir fiyatı var. diğerleri ise 13-14 arasında. videolarda ve forumlarda bahsedilen bu farklar gerçekten buraya çıkmayı değecek farkı yaratıyor mu bunu sormak istiyorum. konuyu bilen tecrübeli arkadaşların fikirleri benim oldukça önemli. gerçekten bu farka değerse bütçemi buraya genişletebilirim. yardımlarınız için şimdiden gönülden teşekkürler.
0
rahip janick
(21.04.22)
öncelikle kesinlikle youtube incelemelerine ve özellikle oradaki seslere güvenmeyin. oradaki sesler çoğunlukla dijital ortamda kaydedilip daha iyi piyano sesleriyle değiştirilip bize dinletiliyor.

burada en güzeli, bir piyanist arkadaşınız/büyüğünüzle gitmek. bırakın tuşelere, teknik her şeye onlar baksın. (do-re, zuhal, cangöz vs. gibi yerlerde deneyebilirsiniz bu piyanoların çoğunu)

size kalan ise, önerdikleri arasından sesi size en güzel geleni seçmek olsun.

kimi mat sever, kimi parlak ses sever. ben çok parlak ses sevmiyorum mesela dijital piyanolarda.

casio px serisinin piyanolarını beğenmemiştim ben. hele ki eski serileri cidden çok kalitesizdi. ama bu casio'lar kalitesiz anlamına gelmiyor.

diğer modelleri hiç çalmadım. yamaha kullandım evde ve işyerlerinde.

----

para olayına gelirsek.

fiyat konusunda şunu yapın. diyelim do-re beşiktaşta beğendiniz piyanoyu. orada son fiyatını sorun. sonra diğer do-re'lere ve diğer markaların kimi ilçe şubelerine de son fiyatı sorun. sonra kolejlerde çalışan müzik öğretmeni arkadaşlarınız varsa, okullarına alır gibi liste fiyatlarından alabilirler belki. hatta telefon edip "biz önden bir piyano alacağız ama daha sonra çok malzeme alacağız toplu" diyin ve olabilecek en iyi fiyata satmalarını sağlayın.

kaz gelecek yerden tavuk esirgemezler böyle durumlarda.
0
la traviata
(22.04.22)
Dostum ilk olarak buradan "şu model iyidir, mutlaka bunu al" demek çok doğru olmaz. Gidip aklında olan, bütçene uygun modelleri kendin kıyaslamalısın. "Ben anlamam" diye düşünme. Örneğin Zuhal'e git. Oradaki personel zaten işini biliyor. Teknik konularda sana bilgi verirler. Önemli kısım ise senin çalarken hangisinde daha rahat olduğun ve iyi hissettiğin. Bu modeller zaten birbirine çok yakın özellikleri barındıran ürünler. Ancak birinin tuşesi daha ağırdır diğerine göre. O açıdan sen kendini hangisini çalarken iyi hissediyorsan onla devam edersin.

2 hafta önce arkadaşım kızına PX 870 aldı. Aklındaki diğer model de Kawai KDP-120'ydi, bir de Roland'ın bir modeli vardı (muhtemelen RP-102). Bu işi yıllardır profesyonel yapan başka bir arkadaşa danıştık. "Üçü de 'keşke bunu almasaydım' denecek şeyler değil. Hepsi çok memnun eder. Al kızını tek tek piyanoları denet. Hangisini istiyorsa onu al. Çünkü çalacak olan o. Piyano başına hevesle geçmeli." dedi. Arkadaşın kızı da Casio'yu seçti.

Sadece şunu belirteyim. Dijital piyanolar aynı zamanda mobilya da olduğu için KDP-120, PX 870'e nispeten daha piyano gibi piyano. Casio biraz daha kompakt bir tasarıma sahip.
0
himmet dayi
(22.04.22)
ben yamaha ydp144 kullandım tuşlarından tak tak ses geliyordu, forumlarda okuduğum kadar kawai'nin tuşları daha sessizmiş. Bencede ikisinide deneyin. Casio vb. ultra üst seviyede olsa öneremeyeceğim. bu arada yeni başlayan biri olarak yamaha ydp141 ile ydp144 arasında ses gücü hariç bir fark anlayamadım. piyanoyu çalacak kişi kendini geliştirdikçe farklı ihtiyaçları olacak o yüzden ikinciel değer kaybetmeyen yamaha veya kawai öneririm.
0
allahinadiylaoku
(22.04.22)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.