[]

bisiklet nasıl öğretilir?

eşime bu hafta bisiklet sürmeyi öğreteceğim ama nasıl yapacağımı bilmiyorum. çocuk olsa düşe kalka öğrenir ama hem düşüp yaralanmaktan hem de rezil olmaktan çekiniyor. bu hafta ona bir bisiklet alacağım ama şu destek tekerlerinden de almalı mıyım yoksa yetişkin bisikletinde garip mi durur? kask vs de almalı mıyım? metot olarak en kolay ve seri nasıl öğrenir? yetişkin birine bisiklet sürmeyi öğretenlerden tavsiye almaya ihtiyacım var.




 
Kesin çözümle.geldim :)

1. Bisikletin pedallarini sok
2. Seleyi oturduğunda topugu yere degmeyecegi yüksekliğe ayarla
3. Selwye otursun hanımefendi ve aynı çocuk gibi pedal çevirmek yerine iki yanda ayağını sallaya sallaya ilerlesin.
Nasılsa düşmez böyle.
Başka hiç bir şey yapma..maks 1 saat sonra bisiklet kullanabilir hale gelecek
  • kisa  (31.05.22 22:30:41) 
  • kisa  (31.05.22 22:31:39) 
Daha 1 hafta önce duyuru açmıştım bununla ilgili :)

27 yaşındayım, geçen haftaya kadar bisiklet sürmeyi bilmiyordum. İlk gün 2 saat çalıştım, ondan 4 5 gün sonra ikinci denememde ilk gün öğrenmiş olduğumu fark ettim. Yani şu ana kadar 3 saatten az emek vererek kalkış duruş dönüş yokuş inme vs halledebilir hale geldim. Dik yokuşta kalkış ve gidişi tam beceremedim onun için de erken sanırım.

Neyse sıcak sıcak öneri vereyim. Öncelikle kask kesinlikle olsun, mümkünse eldiven, dizlik vs de olabilir. Seleyi kendine göre ayarlasın, oturduğunda iki ayağı da yere basabiliyor olsun ama çok aşırı da alçak olmasın tabi. İlk olarak pedallamaktan ziyade dengede durmayı öğrenmek lazım. Onun için önce düz yolda ayaklarımla kendimi itmeyi denedim ama o çok iyi olmadı, hızlanmak kolay olmuyor öyle. Boş bir yer bulmak lazım ama şöyle, çok hafif bir eğim olacak sonrası düzlük. Tehlikeli olacak bir eğim olmamalı elbette ama freni bıraktığında kendiliğinden gidecek bir eğim olmalı. Ben böyle öğrendim dengede durmayı. O eğimin başından 50 60 kere kendimi bıraktım heralde. İlk seferlerde pedalla bağlantı yok elbette, sadece dengede durmaya çalışmak lazım. Eğimden bırakınca kendi hızlanıyor ve hafif hızlanınca dengede durmak daha kolay oluyor.

Dengede durmayı tamamen çözünce ikinci aşamaya geçtim. Yine aynı eğimden kendimi bırakıp yolun ortasında pedal çevirmeye çalıştım. Bunu da 20 30 kere deneyip iyice alıştım.

Üçüncü aşama düz yolda kalkmak. Bu biraz zorladı ilk gün. Saat 2 pozisyonu diyorlar sanırım bir ayak yerde diğer ayak pedalda, yerdeki ayakla iterek diğer ayakla pedala basarak o yerdeki ayağı da pedala alıp artık devam etmek. Bu en zoru oldu benim için. Ama 2 saatte halledilir. Ben inanılmaz korkuyordum açıkçası yıllardır. Çocukluktan beri içimde kalmıştı yapamam falan diyordum, denge vs. konularında da aşırı beceriksizimdir ben bile yaptıysam herkes yapar. Vazgeçmemek lazım.
  • signore  (31.05.22 23:54:01) 
kisa +1
yetişkinlerde ayak yere rahat değiyorsa pedalı sökmeye de gerek yok.

  • lazpalle  (01.06.22 09:42:19) 
isbike in bisiklet okulları var ücretsiz, onlara bakın isterseniz.


  • delidiyorum  (01.06.22 10:40:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.