[]

Eurobond fonu hakkında

Merhaba, bankamdan kişisel müşteri danışmanım eurobond fonu önerdi 2 senelik. Eurobond değil fonu dedi. Ben bu işlerden hiç anlamıyorum, attığı maili de bu, sizce mantıklı mı ? Banka qnb

Üç beş kuruş döviz cinsinden birikmiş param var %7.5 bu enflasyonist ortamda döviz üzerine iyi getiri gibi. Tek risk sizin erken bozmanız ya da devletin iflasını açıklaması dedi :) bunu duyunca korkmadım değil.

Sizce ?

 
Eurobondun kendisini alabilirsiniz.

2 yıl dursun çekerim dersen verdiği oran iyi gibi. Ama 3 yılda yıllık yüzde 8 . 5 yılda yüzde 9 civarı yıllık getiri veren eurobondlar var. Eurobond aldıgında 6ayda bir ödemede alıyorsun ( yuzde 4 yuzde 4 yıllık olanı 2 parçada alıyorsun) 800 gün sonunda tüm parayı vereceklerse birleşik getiriden yararlanmamış oluyorsun.

Aldığın eurobond u vadesi dolmadan satmazsan ve yıllık galiba şu an 70bin üzerinde eurobond gelirin olmazsa vergide ödemiyorsun.
  • bnmzz  (01.06.22 16:53:54) 
Vergi vs uğraşmadan bankanın herşeyi halletmesi güzel gibi. Elime %7 kalması benim için tamam, eurobond ile eurobond fonunun farkı ne ki ?


  • hayati cozemeyen adam  (01.06.22 16:58:00) 
fon'un içini yöneten şirket oynayabiliyor. %80'i eurobond %20'si başka bişey olabilir onun.

hatta önerdikleri şuysa buradan inceleyebilirsin:
www.tefas.gov.tr

edit: başka yeni bir şeymiş. Ekran görüntüsünü şimdi gördüm. Tamamen eurobond diyor bir de. Eh bankacınızla konuşup tam öğrenin alın madem.
  • nhk ni youkosu  (01.06.22 17:01:35 ~ 17:06:05) 
Şuan 2047 yılı vadeli eurobond 940$ ve yıllık %9 getirisi var. Yatırımcının elinde 900-1000$ olmuyor o zaman ufak bi meblağ ile fon alıyor. Ayrıca eurobond alım satım marjı yüksek ve erken çıkarsan vergisi vs oluyor. Ama fonda herhangi bir zaman çıkabilirsiniz ve kardan %10 stopaj ödersiniz. Ayrıca eurobond uzun vadeli bi yatırım aracıdır. Youtube'da birkaç video var onları izleyip daha iyi kavrayabilirsiniz. Not:size önerilen s"serbest" fon. Bu tip fonlara giriş ve çıkış belirli kurallar dahilinde oluyor. En son denizbank nitelikli yatırımcıya karpayı ödeyen eurobond fonu çıkartacaktı. Şartları karşılıyorsanız bunada bakabilirsiniz.


  • 1917  (01.06.22 18:37:09) 
2 sene için döviz bile olsa %7 çok az bir oran değil mi yahu :) ben mi bir şeyi kaçırıyorum.


  • mr.goodcat  (01.06.22 18:38:48) 
@goodcat,

senelik %7.5 2 sene boyunca
  • tchuck  (01.06.22 18:52:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.