[]

kimlik ve pasaport yenilerken eskilerini alıyorlar mı?

kimlik ve pasaport yenilerken eskilerini hemen sizden alıyor veya delerek geçersiz hale getiriyorlar mı?

cuma günü uçuşum var, pasaportum bana lazım, bu yüzden soruyorum. başvuru tarihim de yarın...

teşekkürler.

 
delip geri veriyorlar. Pasaporta "cancelled" diye damga da vurmuşlardı.

Fakat şu var, pasaport süresi dolduğu için yenisine başvurduysan gittiğin ülkede de sıkıntı olabilir. Çoğu ülke minimum 3-6 ay süre kalmış olmasını istiyor. Ona bak. Eğer daha uzun süre varsa git gel sonra başvur?

İki pasaport alanlar vardı ama başka sebepler lazım sanırım emin değilim.
  • nhk ni youkosu  (01.06.22 01:06:04 ~ 01:06:54) 
Aynı zamanda ehliyetini yenilerken de istersen eskisini delip sana geri veriyorlar. Nedenini bilmiyorum ama hala eski kimliklerimi(ortaokul-lise-ünv) saklıyorum :) Aynı albümünden eski bir fotoğrafını saklar gibi hissediyor insan ehehe.


  • graphytube  (01.06.22 01:37:25 ~ 01:37:57) 
yenileme için delmek zorunda evet ve pasaport süresi minimum kuralları nkh+1

ornegin kimlik deldikleri zamanlarda geçici kimlik evrakı verirler eline ama pasaportta zaten süre mevzusu olduğu için yerine evrak vermeyebilirler. delinmiş pasaport zatem geçersizdir de

sanırım pasaporttan geçemeyebilirsin. kardeşimin başına geldi bitmesine 2 ay varmış ama ülke 3 ay istiyordu havaalanından dönmüştü garibim. yeni pasaport yerine bir evrak veriyorlar mı mevzusu seninki. hem de cuma günü.

good luck
  • ala09  (01.06.22 02:05:36 ~ 02:06:27) 
kimligi bilemiyorum.

pasaport icin bir istisna var. ayni anda iki tane pasaportunuz olabilir (turkiye icin konusuyorum). ikisini de kullanmak istediginizi beyan ederseniz. digerini suresi sonuna kadar kullanabilirsiniz.
  • helenart  (01.06.22 09:33:17) 
kimlikte eskisini istemiyorlar. sende kalıyor.


  • liberal  (01.06.22 15:27:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.