[]

Hukuk mezunu için kpss

Daha öncesinde kurum avukatlığı düşünmediğim için pek bir bilgim yok. Kurum avukatlığı için kpss-3’e girmemin yeterli olduğunu söyledi eğitim fakültesi bir arkadaşım. Sanırım türkçe matematik çözülüyormuş, mesleki bir şey çıkmıyor anladığım kadarıyla. Aydınlatabilir misiniz? Alanımla alakalı sorular sonrasında kurum tarafından yapılacak sınavda mı çıkıyor? Son olarak, başvursam sınava kadar çalışmam yeterli olur mu? 4 sene geçti üniversite mezuniyetimin üzerinden.




 
Memurlar net forumunda AHS avukatlık hizmetleri diye bir alt bölüm var orayı okuyun bu konuyla ilgili sorulabilecek her türlü sorunun cevabi var.

Özetle kurum avukatligi b grubudur. Çift yılda yapılan sınavlardaki p3 puanıyla avukat alır. Kariyer memurluğu olmadığı için genel kültür genel yetenek sınavına girmek yeterlidir. Kariyer memurluklari (uzmanlık, müfettişlik) için p4 puan gerekmekte olup onun için kpss alan bilgisine girmek gerekir.

P3 grubu isteyen kurumlar, mülakat yapmayan, mülakat yapan, yazılı sınav yapan, yazılı sınav artı mülakat yapan kurumlar olabilir, kurumuna bağlı. Sadece kpss ile alan da var, kpss ek kendi sınavı artı mülakat yapan da (Vakıfbank)
  • sanguine  (01.06.22 10:30:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.