Giriş
(1)

Mont Önerisi.

yeteramadenedimherseyi
ya kışın giymek için şöyle hafif kalınca, kat kat gibi gözüken, kapşonlu montlardan arıyorum.pinkman reisin şu sahnede giydiği gibi bi şey https://www.youtube.com/watch?v=mf3e1F1a0Hgrengi illa siyah olmak zorunda değil. tşkler.veya sizin başka önerileriniz varsa da yazabilirsiniz. kısacası böyle kar
ya kışın giymek için şöyle hafif kalınca, kat kat gibi gözüken, kapşonlu montlardan arıyorum.

pinkman reisin şu sahnede giydiği gibi bi şey www.youtube.com

rengi illa siyah olmak zorunda değil. tşkler.


veya sizin başka önerileriniz varsa da yazabilirsiniz. kısacası böyle karcı montu gibi değil de daha urban tarzda olursa iyi olur.
0
yeteramadenedimherseyi
(09.12.17)
(6)

ipad tamiri

sta
annemin ipadinin ekranı bozulmuş. çizgi çizgi olmuş. apple teknik servise gittik yapılmaz bu değişim olur 1400tl ödersiniz dedi. zaten sıfırı 1600 tl. bunu nasıl yaptırabiliriz? garantisi yok.
annemin ipadinin ekranı bozulmuş. çizgi çizgi olmuş. apple teknik servise gittik yapılmaz bu değişim olur 1400tl ödersiniz dedi. zaten sıfırı 1600 tl. bunu nasıl yaptırabiliriz? garantisi yok.
0
sta
(09.12.17)
apple dışındaki başka bir tamirciyle görüşerek ?

istanbul için kadıköy-karaköy bolca var.
0
liriamer
(09.12.17)
tavsiye edebileceğiniz bir tamirci var mı?
0
🌸sta
(09.12.17)
200-300 e falan yaptırabilirsiniz karaköyde.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(09.12.17)
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(09.12.17)
Besiktasta fotoparca diye bi yer var.internet sitelerinde fiyatlar yaziyor
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(09.12.17)
ifixit’e bir bakın, siz yapamayacak olsanız bile ne yapılacağı hakkında fikriniz olur, direk tamirciye söylersiniz
0
passion rules the game
(09.12.17)
(5)

kedim topallıyor, asla üstüne basmıyor, hafif şiş?

mslny
Öncelikle daha 2 ay önce benzer vaka yaşadık. O tecrübeyle hemen hareket etmek istemiyorum, önce buradaki tecrübelere danışayım dedim. https://www.eksiduyuru.com/duyuru/1231625/kas-yirtilmasi-yasayan-kedimin-sakinlestiriciden-sonraki-hali-normal-miBıcırık ı akşam annemler eve almış, topallıyormuş. e
Öncelikle daha 2 ay önce benzer vaka yaşadık. O tecrübeyle hemen hareket etmek istemiyorum, önce buradaki tecrübelere danışayım dedim. www.eksiduyuru.com
Bıcırık ı akşam annemler eve almış, topallıyormuş. eve döndüğümde hafif şiş olduğunu ve neredeyse hiç yere dokundurmadığını gözlemledim, iştahı aşırı olmasa da yiyor, fakat acı çekiyor belli etmemeye çalışıyor, aynı şeyleri yaşayacak diye korkuyor muhtemelen.
Daha önce bana göre yapılan hata şu oldu, topalladığını görür görmez sabah veterinere götürdüm, o şeffaf çantaya sokmak gidip dönmek tam bir ızdıraptı çünkü sokak kedisi ve çantada çıldırdı ayağını bence daha incitti. Veteriner muayene bile edemedi sadece kırığa benzemiyor dedi iğne vurdu 24 saat gözlemle dışarda durabilir eğer tekrar topallarsa getir dedi. Ben de dışarı bıraktım ve ağrısı geçince gezdi tozdu, bence yine incitti 30 saat sonra ilacın etkisi geçince tekrar topalladı ama acıdan ağlıyordu resmen, bi de babam da o halde sokakta kalmasın diye eve getirirken zorladı o da acısını fazlalaştırmıştı. Dayanamayıp gece açık veterinere götürdük ama yine giderken çantada çıldırdı, sakinleştirici ile ancak 2 veteriner muayene edebildi röntgen çekebildi. Kırık yoktu kas zedelenmesi muhtemelen dedi ve ağrı kesici şurup vs verdi. 5 gün evden çıkarmadım ilacı verdim ama etkisi geçince topallama ve ağrı oldu, velhasıl ilaçla olmasının bana göre iyileşmesini uzattı çünkü iyi hissedince koşturuyordu. 20-25 gün sonra tamamen iyileşmişti.

Şimdiki fark o zaman mama yerken ağrıyan patisini yere dayıyor ama güç vermiyordu ve şiş yoktu, şimdi yemek yerken patisi havada duruyor ve bana göre hafif şiş.
Veterinere açıkçası hemen götürmek istemiyorum çünkü sokak kedisini hem zapdetmek hem götürmek o kadar zor ki, yaşadığı travma korkunçtu hem de 1 hafta metacam vermeme rağmen geri kalan 15 günde ancak iyileşti hızlandırma olmadı, aksine ilaç etkisindeyken iyileşti sanıp kendini zorladı. Tek korkum kırık olması=( kırık değilse götürmek istemiyorum ama bu da röntgensiz nasıl anlaşılır bilemiyorum. Onun öyle mahzun acılı durmasının benim hayatımın akışını etkilemesi de ayrı ama yeter ki o iyi olsun. Foto gönderiyorum, inşallah bilgili biri denk gelir.

i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
i.hizliresim.com
0
mslny
(09.12.17)
Patisine bişey batıp yaralamış vr iltihaplanmış olabilir. Veterinerini değiştir derim. Bi de iyice iyileşene kadar evde bak kediye dışarı salma. Gerçi çok zor ama...
0
yaren
(09.12.17)
bence de bir şey batmış ya da böcek ısırmış olabilir. kırk gibi durmuyor sanki. bir de kırık olsa gerçekten duramazdı. oysa çok sakin gibi. başka veteriner bence de. ya da mihav gibi sitelerde benzer durumları yaşayanları araştırabilirsin.
0
istanbul kanatlarimin altinda
(09.12.17)
Zaten iğne vurup gönderildikten ve etkisi geçtikten sonra gece başka cerraha götürmüştüm o röntgen çekmişti. Ama sonra araştırınca antibiyotiklerin çok zararlı olduğunu gördüm, o yüzden kırık olmadıkça götürüp o travmayı yaşasın ve antibiyotik versin istemiyorum. Her sabah dışarı çıkmak için kapının oraya giderdi, bugün arada yemek yiyip uyuyor=( İlaç vermezsem acısından belki kendi evden çıkmak istemez ve daha çabuk iyileşir diyorum. Canı çok tatlı ve korkak, ağaca çıkıp inemeyen yabani bir kuzu, sadece şişlik ve düz tutmaması korkutuyor=(
0
🌸mslny
(09.12.17)
Aynı durum 2 ay önce başımıza geldi. Kedinin sağ patisi şişmekten dolayı diğer patinin iki katı oldu ve kesinlikle patiyi yere basamıyordu.Veteriner vs gitmedik, evde bulunan antibiyotik merhemi surup bandajladık. Bir gün bekledikten sonra ayağının şişinden iltihap aktı. 2 cm lik bir deri kalkması gibi patisinde yara varmış , tuylerden gozukmuyordu. Sonra tekrar sarmadık. Kedilerin dilleri antiseptik ozellik taşıyormuş. Kendi yalaya yalaya 1 haftada duzeltti. Arada kabuk bağladı ve kaşıntı olduğu için galiba kabuğu soktu ama düzeldi. Fotoğraflar bire bir aynı. Uzmanı değilim sizin kediniz gibi sokakta takılıyor. Direkt antiboyik ilaç mı veriliyor bilmiyorum ama antibotik merhem ve ağrı kesici sprey bizde işe yaradı. Birinden yardım isteyin. Nalburdan 2 tane iş eldiveni alın ve çenesine bastırıp surun derim. Koca karı ilaçları gibi oldu ama :) biz böyle halledebildik. Geçmiş olsun.
0
origse
(09.12.17)
@origse, o riski alamadım çünkü veteriner bile zor zaptediyor, orman kedisi gibi bildiğin yabani, keşke munis olsaydı dediğiniz gibi deneyebilseydim.

Bu arada dünden beri öylece yemek hariç hiç kalkmadan yatınca ve de patisinin dibinde kurumuş kan ve sıvı farkettiğim için daha fazla acı çekmesine dayanamadık doktora götürdük. Yine olaylı bir gidişti ve Kuzum korkudan sedeyeye çişini yaptı=( Muhtemelen bişey batmış ve o yüzden İltihap kapmış, kırık değil ve röntgene gerek yok dedi. Biri yangı için biri antibiyotik 2 iğne yaptı. İltihabın kuruması için 5 gün iğne yapılması gerekiyor dedi, şurup iyileştirmeye yetmezmiş. İsterseniz burda kalsın dedi ama Bıcırığım dayanamaz Kahrolur diye göze alamadım, fakat her gün yabaniyi çantaya nasıl koyucam nasıl 5 gün nasıl götürücem, 5 gün evde nasıl durdurabilicem hiç bilmiyorum=( şükür ki kırık değil.
Yaraya hiç bişey dökmedi, sürmedi, bişey olur mu? İğne yeterli mi? İçine bişey battıysa niye çıkartmadı?
0
🌸mslny
(10.12.17)
(3)

Bilgisayar oyunları yeni bir kontrol sistemi mi?

binder dandet
Her taraf gamer oldu, loldan cs go'ya ordan baska oyunlara....Sizce bilgisayar oyunları aynı futbol gibi yeni bir kontrol mekanizması mı? insanlara sanal öfori ya da adrenalin mi pompaliyorlar?Teşekkürler.
Her taraf gamer oldu, loldan cs go'ya ordan baska oyunlara....


Sizce bilgisayar oyunları aynı futbol gibi yeni bir kontrol mekanizması mı? insanlara sanal öfori ya da adrenalin mi pompaliyorlar?

Teşekkürler.
0
binder dandet
(09.12.17)
şimdi tabi oyunların kalitesi ve oynanabilirliği inanılmaz artıyor. teknoloji büyüdüğü için yeni oyunlar çıkarmak o kadar zor değil. indie diye bir akım var mesela baya hasta oluyorsun oyunlara. o sebeple oyun çeşitliliği arttıkça herkes kendi DNA'sına uygun oyunu bulabiliyor.
mesela ben şı cs go'iyu hiç sevmedim. açıkcası insurgency varken çok yüzüne bakasım gelmiyor. lol de öyle dota2 varken. eskiden hep bir oyunun 2. veya 3.sünü beklerdik çünkü aynı kalitede oyun yapan çıkmazdı fazla şimdi bulabiliyorsun halbuki. 'running with rifles' diye bir oyun yapmış adam alıp oynuyorsun.
bence hala futbol gibi endüstriyel bir konuma oturmadı. çünkü hala oyun sistemi çözülebilmiş değil. futbolda hangi takımların hangi oyuncuların yükselmesini istediğini az çok biliyorsun. arda'yı barça'ya alalım ya usa'lı bir kaleci vardı onu şuraya koyalım belki yükselir vs.
bunun dışında elbette görsel duyusal bir etkisi var tabi. bu sana heyecan veriyor elbette. aynı heyecanı dışarda yürüdüğün kızla da yaşayabilirsin ama sonuçta oyun kaprissiz 'free sex' sunan bir oluşum. her zaman orada. yemek gibi aslında biraz.
bir soru sorsan mesela motor sürmek mi? yoksa dev ekranda motor şeklinde yapılmış bir konsolda motor oyunu oynamak mı? çoğu kişi oyunu seçer sanırım. bir benzerini guitar hero'da yaşadı insanlar. o kadar uğraşsalardı garanti o parçaları gitarda çalarlardı.
0
dedim dedim de kime dedim
(09.12.17)
ben de öyle düşünüyorum.
ara ara arkadaşlarla bunu konuştuğumuz da oluyor.

dün akşam merak ettim, steam'e girip baktım. Bir kaç oyuna tıkladım üyelerin yorumlarına oradan da profillerine geçtim.

15-16 yaşında bir çocuk nasıl 350 tane oyun sahibi olabiliyor? Favori oyunları ise +200 saatin üzerinde oynanmış. 400-500 saat oynananları bile gördüm.

Hayatının belki de onbin gibi bir saati oyunlara harcamak yerine o çabayı başka şekilde değerlendirseydi alacağı haz, kendine güven ve hayat tecrübesi çok daha fazla olurdu.

oyun oynayanlar genelde "kendimi rahatlatıyorum" tezini savunuyorlar. alternatiflerin olduğundan haberdar değiller ya da kıymet vermiyorlar.

velhasıl, gerçek motor sürmek mi yoksa dev ekranda harika bir motor yarışı mı sorusunda çoğu kişinin bilgisayar oyununu seçmesi bir çeşit trajedi.

İlerleyen yıllarda bilgisayar oyunları ciddi psikolojik ve sosyolojik problemlere yol açacak diye düşünüyorum.
0
dahinnotha
(09.12.17)
TLDR: işin özünde sermaye birikimi var ve etki alanıyla kıyasladığın zaman bilgisayar oyunları(dijitalleşme olgusu) futboldan çok daha büyük ve etkin bir kontrol mekanizması.

dijitalleşme olgusunu anlamak için de genelde olguları anlamak için yapıldığı gibi: olguları, gerçekleştiren mekanizmalarla birlikte ve içerisinde gerçekleştikleri yapılarla birlikte idrak etmek gerek: toplumları da yine alt ve üst yapılarıyla birlikte anlamak şart.

yeni liberal 'bilinçli tüketici orta sınıf' yaşam tarzı, eski neslin bir türlü benimseyemediği dijital'i bir yaşam biçimi olarak kabullenmiş durumda. çünkü amerika'daki büyük sermayenin bilinçli politikalarıyla yeni küresel istihdam alanları ve tüketim pazarları doğuyor. sınırlar ve/veya limitler ortadan kaldırılıyor, genişletiliyor, esnetiliyor...

yeni nesil bu oyunları çocukça bulmuyor, çünkü hem dijital artık mekansallığı ortadan kaldırmış hem de onlara göre dijitalin gerçek hayatta bir karşılığı var: yani işe başvururken de bilgisayarını kullanıyorsun, yemek sipariş ederken de, bilet alırken de, oyun oynarken de... yemeği hazırlayıp yediğin yerle işyeri eskiden birbirinden ayrıydı, oyun oynadığın yerle tuvalet de ayrıydı; artık değil.

tüketimin hızlanması, tüketiciler arasında da bir rekabet doğuruyor, sabırsızlık, gecikme hissi yaratıyor. eskiden ertesi gün gazeteden haber okuyup gündemi takip eden bir nesil vardı, sonra radyo ve televizyondan takip etmeye başladılar, şimdi de aracıların büyük oranda ortadan kalktığı, olay yerinden naklen olay anında bizzat olayı yaşayanların deneyimlerini aktardığı bir haberleşme çağındayız.

bunun yanında yüksek uyarıcı etki de söz konusu, çünkü bir yandan doğru kaynaktan izlenebildiğinde televizyondaki filtrelenmiş bilgiye kıyasla daha gerçek, çiğ bir bilgi akıyor. yani televizyonun sanallığının ötesinde bir 'sanal gerçeklik' durumu da söz konusu.

ayrıca kişi yayın yapan bireyle benzer bir konumda bulunduğu için empati şansı daha yüksek. televizyonda oturan düzgün diksiyonlu sunucuyla empati kuramazken, olayın şokuyla eli ayağına dolaşmış kimseyle empati kurmak daha olası.

bu noktada sokakta top oynayıp messiyle empati kuramayan kimseler, iç mekanda bilgisayar başında yeni nesil profesyonel e-sports takımlarıyla empati kuruyorlar.

edit: imla
0
idexo
(09.12.17)
(1)

Tablet tavsiyesi

hystarie
Arkadaşlar merhaba,Yeğenimlerime ( 8 ve 4 yaşında ) oyun oynamaları için tablet almak istiyorum. Orta karar f/p olarak hangi modelleri önerirsiniz ?
Arkadaşlar merhaba,

Yeğenimlerime ( 8 ve 4 yaşında ) oyun oynamaları için tablet almak istiyorum. Orta karar f/p olarak hangi modelleri önerirsiniz ?
0
hystarie
(09.12.17)
alma
illa alacaksan çok pahalı birşey alma, hevesini alsın yeter.
0
rhan
(09.12.17)
(3)

Doğuşundan yıkışına SSCB tarihini anlatan kitaplar arıyorum

kavanoz necati
Bu aralar tarihe merak sardım. SSCB'yi doğuşundan yıkılışına anlatan kitap/kitaplar arıyorum. tavsiyeleriniz nelerdir?
Bu aralar tarihe merak sardım. SSCB'yi doğuşundan yıkılışına anlatan kitap/kitaplar arıyorum. tavsiyeleriniz nelerdir?
0
kavanoz necati
(09.12.17)
candan badem hocayla temas kurabilirsin diye düşünüyorum.

twitter.com
0
anarsik kurbaga
(09.12.17)
Hayvan Çiftliği - George Orwell
0
facebook
(09.12.17)
Dünyayı Sarsan 10 Gün - John Reed

Kuruluş için bir miktar faydası olabilir. Candan Badem'le iletişime geçmek +1, bu konuda gerçekten çok iyidir.
0
sevgikusunkanadinda
(09.12.17)
(1)

emlak vergisi

hallelujahdiyemeyenzenci
Bir yakinimiz bu sene köyüne ev yaptirdi, kendisi emeklidir. Simdi 2 tane sorum var,1.emeklilerin emlak vergisinden muafiyeti yok muydu?2.bu sene yaptirilmis olan evden emlak vergisi kesilmesi mumkun mudur?
Bir yakinimiz bu sene köyüne ev yaptirdi, kendisi emeklidir. Simdi 2 tane sorum var,
1.emeklilerin emlak vergisinden muafiyeti yok muydu?
2.bu sene yaptirilmis olan evden emlak vergisi kesilmesi mumkun mudur?
0
hallelujahdiyemeyenzenci
(09.12.17)
1-emekliler kendi oturdukları ev için emlak vergisi ödemiyorlar. kirada ayrıca evleri varsa onun için ödüyorlar.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(09.12.17)
(4)

Kargo bedava kampanyası olan güvenilir bir kitap sitesi? (limiti olmayan)

livaneli kadir
bir tane kitap göndereceğim bir arkadaşıma kargoya para vermek istemiyorum ama çoğu sitede limitli bu. tamamen ücretsiz olan var mı? ya da kampanyası olan?
bir tane kitap göndereceğim bir arkadaşıma kargoya para vermek istemiyorum ama çoğu sitede limitli bu. tamamen ücretsiz olan var mı? ya da kampanyası olan?
0
livaneli kadir
(09.12.17)
kitapyurdu 10 tl üzeri 1 tl.
d&r ancak 60 tl üzeri kargo bedava
babil 50 tl üzeri bedava

üçü de güvenilir bence.
0
EasyTiger
(09.12.17)
@EasyTiger evet o dediklerinizin hepsi limiti olan siteler, onları biliyorum.
0
🌸livaneli kadir
(09.12.17)
İstediğin bir siteden kargo bedava olacak şekilde kendine de arkadalının kitabını da al. Daha sonra arkadaşına gondermen gereken kitabı ptt kargo ile 1 TL'ye gonderebilirsin.
0
weiqi
(09.12.17)
herkes yanlış bilgi vermiş arkadaş.

kitapyurdunda 2 tl kargo 10 tl üzerine.

pttde tek kitapsa 3 tl.
0
adivar
(09.12.17)
(2)

1 TB ' a alınabilecek uygun laptop

sabun kokan
merhaba evde kullanacağım internete gireceğim işte film dizi falan izleyebileceğim arada excell de çalışacağım bir laptop arıyorum bütçem max 1500 1800 tl.ne almalıyım sizce hangi marka ve nelere dikkat etmeliyim. şimdiden teşekkürler
merhaba evde kullanacağım internete gireceğim işte film dizi falan izleyebileceğim arada excell de çalışacağım bir laptop arıyorum bütçem max 1500 1800 tl.
ne almalıyım sizce hangi marka ve nelere dikkat etmeliyim.
şimdiden teşekkürler
0
sabun kokan
(09.12.17)
www.ikincielnotebook.com Bilgisayar hastanesinin sitesi
0
lupelius
(09.12.17)
SSD olsun mutlaka, depolama alanı küçük de olabilir, 256gb ideal. 1TB ise harici disk yaparsın, daha mantıklı olur.
0
mahsus mahal
(09.12.17)
(5)

Otelde kalmak

tchuck
Önümdeki 1-2 ay otelde kalmam gerekecek, daha sonrasında işleri toparlayıp gideceğim için ev tutmak istemiyorum.Şişli için soracak olurdam; ücretini aylık peşin vermem durumunda eli yüzü düzgün kpnforlu bir otelde bir ay konaklamanın maliyeti yaklaşık ne olur tahminen?
Önümdeki 1-2 ay otelde kalmam gerekecek, daha sonrasında işleri toparlayıp gideceğim için ev tutmak istemiyorum.

Şişli için soracak olurdam; ücretini aylık peşin vermem durumunda eli yüzü düzgün kpnforlu bir otelde bir ay konaklamanın maliyeti yaklaşık ne olur tahminen?
0
tchuck
(09.12.17)
Tahminen 6 ile 10 bin arası diyorum.
0
shenergy
(09.12.17)
bookingden bak %10-15 altini teklif et iste
0
ahoy kaptan
(09.12.17)
teklif al, firmalar normal fiyatın %50 sine anlaşma yapıyorlar. bence 1-2 ay süre otel için iyi bi süre. sana da indirim yapabilirler.
0
sttc
(09.12.17)
otele alternatif olarak airbnb'den daire/oda da bakabilirsiniz.
0
pilav
(09.12.17)
2 aydır çeşitli şehirlerde otellerde kalıyorum. Eli yuzu duzgun bir otel, Firma cakisanlarina ortalama 90-100 lira. Fatura filan istemezsen belki daha da ucuza olabilir.
0
etna
(09.12.17)
(6)

listening'i geliştirmek için öneriler

baris daima
merhaba,şimdi ben dinlediğini anlama noktasında zorluk yaşıyorum. kısa cümleleri yani içinde 5-6 kelime olanları anlayabiliyorum ama bazen cümleleri birbirlerine bağladıklarında (benim şu an yaptığım gibi) başı sonu birbirine giriyor.telefon uygulaması olur, izlenecek dizi-film olur, her türlü tavsi
merhaba,

şimdi ben dinlediğini anlama noktasında zorluk yaşıyorum. kısa cümleleri yani içinde 5-6 kelime olanları anlayabiliyorum ama bazen cümleleri birbirlerine bağladıklarında (benim şu an yaptığım gibi) başı sonu birbirine giriyor.

telefon uygulaması olur, izlenecek dizi-film olur, her türlü tavsiyeye açığım. biliyorum nette bir sürü kaynak var ama hangisi doğru bilemediğimden sormak istedim.

dizi filmlerde de en basit anlaşılır hangileri bilmediğimden sormak istedim, rastgele bir filmi açıp örneğin bizdeki gibi karadeniz şivesiyle konuşan bir eleman çıkarsa anlayamam diye sorayım dedim.

çok teşekkürler.
0
baris daima
(09.12.17)
BBC 6 Minute English.

Ben uygulamasını indirip düzenli olarak dinlediğimde faydasını görmüştüm.
0
ms brownstone
(09.12.17)
altyazılı dizi-film izlemek de faydalı. bir önemli nokta da spor salonuna gidip her gün kolunu ölçen adam gibi 2 gün içinde büyük gelişim beklememek, kendi üzerinde baskı oluşturmamak.
0
EasyTiger
(09.12.17)
Listening'de en önemli sorunlardan biri kalıp halinde kullanılan kelime öbeklerini bilmemek. Bu kelime kalıplarını native speaker birisi çok iyi bileceği için zort diye tek nefeste yuta yuta söyler, biz de anlamayız haliyle.

Bunu aşmak için elbette pratik yapmak lazım ama bilerek yapmak lazım. Altyazılı The Simpsons izleyerek olmaz, odaklanmadığın için bir yerden sonra sadece altyazıya bağımlı kalıyorsun ben de kaldım ve gelişmedi.

Yurtdışı deneyimi önemli ama olmuyorsa da birkaç dakikalık metni olan konuşma dinlemek. Sonra metinsiz çevirisini yapmak, sonra metne bakarak hataları görmek ve en sonunda da hatasız biçimde dinleyip anlamak gerek. Böyle günde 2 saat çalışma ile 3-4 ayda epey ilerleme kaydedersin.

Aksan olayı tabi etkiler ama o kelime öbeklerini öğrenip yerleştirince kafaya, aksanla söylense dahi anlar hale geliyorsun.
0
bos gezenin bos ustasi
(09.12.17)
Connected Speech calismak. Youtube'da elemental English kanalina bak.
0
Traveller
(09.12.17)
diğer yöntemlere ek olarak

şarkı dinleyip şarkı sözlerini takip etmek faydalı olabilir.
0
idexo
(09.12.17)
benim bir süredir çalışma şeklim, youtube üzerinden kanal vs takip etmek. BBC Learning english olabilir mesela. Youtube'da Altyazı özelliği de var. Ben altyazıyı açarak ama bakmadan dinlemeye çalışıyorum. Vocabulary defterim var, mesela anlamadığım bir kelime duyuyorum, "vöetili" diyor, çat durduruyorum videoyu altyazıdan kelimenin "virtually" olduğunu anlıyorum. Önce Cambridge dictionary'den anlamını okuyup, tam telaffuzunu öğreniyorum. Türkçesi için tahminde bulunuyor, sonra zargan'dan doğrulatıyorum. Defterime not ediyorum. Virtually(VeöğTILİ): Neredeyse.
Sonra bu defterdeki kelimeleri tekrar ediyor, ara sıra kağıda döküyorum, yazımını da özümsemek için.
Zamanında telaffuzu o kadar yanlış öğrenmişiz ki şimdi düzeltmek için bundan başka çarem yok gibi geliyor. Suburb: sabııb, subtle: satıl yaşadığım aydınlanmaların haddi hesabı yok

Dizi, film ile listening gelişmez, çok az yararı var, bir yanda kulağın İngilizce de bir yandan olayı, kurguyu takip etmeye çalışıyorsun, bildiğin işkence. En iyisi kısa kısa sohbetler, kanallar vs takip etmek. Salak kızların Haul dedikleri videolardan bile gündelik konuşma diline ait bir sürü kelime, kalıp öğreniyorsunuz, ihtiyacınız olan tek şey youtube
0
freedonia
(09.12.17)
(13)

Bugün ne yapıyorsunuz?

electrobuzz
Sb.
Sb.
0
electrobuzz
(09.12.17)
Dükkandayız kitap okuyoruz iş güç yok.
0
gozu acik sevisen yahudi
(09.12.17)
çalışıyorum şu an. saat 2-3'e kadar böyle. 5'te de otobüsüm var. bir hafta ara var diye anamın yanına gelmiştim ama keşke gelmeseydim diyorum. gece 11 gibi AŞQIM ANKARA'ya varmış olurum kısfmetse. eve gidince de kafayı vurup yatarım. yarın yine çalışcam pii.
0
der meister
(09.12.17)
işteyiz. sakin ortalık.
0
cevab veremedim
(09.12.17)
ders çalışacağım tüm gün, başka işim yok.
0
doxanikee
(09.12.17)
Gece nöbetteydim. Daha yarım saat oldu eve geleli. Planım uyumaktı ama eve gelince uykum açıldı. Boş boş takılıyorum öyle nette.
0
ms brownstone
(09.12.17)
İşteyim.
Behzat Ç. 78.Bölümü izliyoruz şu an.
Sonrasına bakacağız artık.
0
mutekebbir
(09.12.17)
Köpekle sahada top oynadık, 2 saat sonra yine, yorulup uyursa okunacak kağıtlar, yazılacak tezler...
0
passion rules the game
(09.12.17)
kahvaltımı yaptım. 7 ye kadar dizi,kitap takılırım. sonrasında duyurunun halı saha maçı var. çıkışta da bişiler içip eve dönerim.
0
hemsta
(09.12.17)
Kahvaltı yaptım, temizlik ve yemek yapcam, taksime gidip kardeşime hediye alcam sonra eve gitcem erkek arkadaşım gelcek, mükemmel bi gün :D
0
turuncu tonlarda
(09.12.17)
valla bugün mal gibi evdeyim :)
0
msb
(09.12.17)
biraz entry'lere daldım. year million belgeselini yüklüyorum 6 bölümlük. ya film izleyeceğim. ya belgesel izleyeceğim. ya da gözüme çarpan 2 firmaya iş başvurusunda bulunacağım. bu günlük zaman geçirmelerim bunlar.

ha tezimin analitik çözümünü de yapmam gerekiyor. onunla da uğraşabilirim şimdi.
0
rain when i die
(09.12.17)
Alsancakta rakı balık.
0
[GODDARD]
(09.12.17)
öğlene dek kursum vardı.
hiç istemeyerek eve döndüm.

hava böyle güzel olunca eve dönmek istemiyorum.

kullandığım rota üzerinde güzel bir ev yemekleri lokantası olmadığı için marketten, manavdan bir şeyler alıp yemek yapma hevesiyle eve geldim.
0
dahinnotha
(09.12.17)
(2)

ventolin alışkanlık yapıyor mu?

ssiradanbirigibi
soru başlıktaki gibi.
soru başlıktaki gibi.
0
ssiradanbirigibi
(09.12.17)
Yapıyor. Gel gelelim bi süre sonra bünye alıştığı için yetmemeye, işe yaramamaya başlıyor.
0
büyük engizisyoncu
(09.12.17)
Her uzun süreli kullanımlı ilacın yaptığı gibi, evet; Ventolin de alışkanlık yapıyor.
0
cancoskn
(09.12.17)
(9)

ne saçma sorular Var ya

yarey
Siz de Bazen eksi duyuru'da dolasirken böyle diyo musunuz kendi Kendinize?Sizi ne tarz sorular gicik ediyor?Bir de sirf muhabbet olsun diye saçma sapan soru soran duyuru celebrity'lerine gicik kapiyorum nedense. Duyuru uzerinden osyallesmezse ölecek sankiBir de dunyanin sirrini cozmus gibi her duyur
Siz de Bazen eksi duyuru'da dolasirken böyle diyo musunuz kendi Kendinize?
Sizi ne tarz sorular gicik ediyor?

Bir de sirf muhabbet olsun diye saçma sapan soru soran duyuru celebrity'lerine gicik kapiyorum nedense. Duyuru uzerinden osyallesmezse ölecek sanki

Bir de dunyanin sirrini cozmus gibi her duyuruya cevap verenlere ne demeli?

Sizde durumlar nasıl?
0
yarey
(09.12.17)
Diyorum ama o kadar.
Diğer bahsettiğin şeyler hiç rahatsız etmiyor.
0
kendi kendine yasayan yavrucak
(09.12.17)
diyorum, tam da o duyurulardan biri bu.
0
ateistanbul
(09.12.17)
@ateistanbul: ooo çok pratik zekayiz :)
0
🌸yarey
(09.12.17)
böyle açık uçlu laf atmaları sevmiyorum ben direkt nick verin de bilelim.
0
elorelia
(09.12.17)
Tamam, not aldık. Bundan sonra senin kıstaslarına göre hareket edilir.

Duydunuz ulan! Akıllı olun! Şartlar, kıstaslar, kurallar sorunun içinde
0
silah taciri
(09.12.17)
öncelikle internete hoşgeldiniz.

sonra evet böyle saçma sapan sorular görüyorum, fakat diyorum ki herkesin derdi kendine büyük geliyor:

10 yaşındaki çocuk şeker derdinde, 25 yaşındaki çocuk sevişme derdinde, 35 yaşındaki çocuk evlenme derdinde...
herkes kendini tatmin etme derdinde.

'Bir de dunyanin sirrini cozmus gibi her duyuruya cevap verenlere ne demeli?'

(bkz: amlarına koyayım onların çok ayıp ediyorlar)

@elorelia'nın dediği gibi olayı somutlaştırıp hedef gösterirseniz sizin asıl derdinizi de anlarız, elimizden gelen olursa yaparız.
0
idexo
(09.12.17)
dünyanın sırrını çözenler vardır belki aramızda çünkü ben onlardan biriyim, problem?
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(09.12.17)
Kime ne bundan? İsteyen istediği soruya cevap yazar, istediği kadar soru sorar. Okumak istemeyen çeker gider. Ben birilerinin Duyuru'nun muhtarı gibi davranmasına uyuz oluyorum. Site sahibi dese neyse de sıradan bir kullanıcının sitedeki 500 kişiden sorumlu olduğunu hissederek böyle açıklamalar yapması komik.
0
dissendium
(09.12.17)
insanların saçma soru sorma hakları olduğuna katılıyorum, buna istinaden benim de o saçma sorulara saçma cevaplar yazma hakkımın baki olduğunu biliyorum. çoğunu görmezden gelebiliyorum ama "bu kadar da olmaz" dediklerime tatlış dokundurmalar yapıyorum bazen *-*
0
Bruce
(09.12.17)
(2)

Olasılık hesaplama üzerine bir soru.

righteous man
Herhangi bir şeyi, dünyanın başlangıcından itibaren geçen sürede, ilk kez sizin düşünmüş olma ihtimaliniz nedir? Bu hesaplanabilir mi? Ek olarak, aynı soruyu şu an yaşayan insanlar için düşünürsek sonuç nasıl değişime uğrar? Yani, herhangi bir şeyi, şu an yaşayan insanlar içinde ilk kez sizin düşünm
Herhangi bir şeyi, dünyanın başlangıcından itibaren geçen sürede, ilk kez sizin düşünmüş olma ihtimaliniz nedir? Bu hesaplanabilir mi?

Ek olarak, aynı soruyu şu an yaşayan insanlar için düşünürsek sonuç nasıl değişime uğrar? Yani, herhangi bir şeyi, şu an yaşayan insanlar içinde ilk kez sizin düşünmüş olma ihtimaliniz nedir?
0
righteous man
(09.12.17)
modelini çıkartabilirsen hesaplanır ama modellenebilecek bir şey gibi durmuyor.

"ilk" kavramını ele almayalım mesela önce ve sadece diyelim ki "bir şeyi sadece benim düşünmüş olma ihtimalim". bu zaten "ilk benim düşünmüş olma ihtimali"min bir alt kümesi olacağı için daha düşük bir olasılık olacak. oradan yürünebilir. bir şeyden kasıt neyse belki ona göre de bir şeyler çıkabilir.
0
cedex
(09.12.17)
uzmanı değilim ama "toplamda kaç tane düşünülebilecek şey vardır?" sorusunun cevabını bilemeyeceğimiz için bunu da hesaplayamayız,
0
michael_knight
(09.12.17)
(1)

iphone'a uzaktan erişim veya google authenticator'a erişim

bossylebron
Merhabalar.Telefonun dokunmatiği bozuldu birden bire ve kullanamıyorum şuan. Telefonu yarın yaptıracağım da sorum başka. Telefonda google authenticator yüklüydü ve acil kullanmam gerekiyor. Yedek kod diye bir şey varmış onu şimdi öğrendim malesef. Touch id ile ana ekrana ulaşabiliyorum. Ses tuşlarıy
Merhabalar.Telefonun dokunmatiği bozuldu birden bire ve kullanamıyorum şuan. Telefonu yarın yaptıracağım da sorum başka. Telefonda google authenticator yüklüydü ve acil kullanmam gerekiyor. Yedek kod diye bir şey varmış onu şimdi öğrendim malesef. Touch id ile ana ekrana ulaşabiliyorum. Ses tuşlarıyla vs. programa girebileceğim bir yol veya google authenticator'a başka bir şekilde ulaşabileceğim bir yol var mı? Teşekkürler.
0
bossylebron
(09.12.17)
siri?

authenticator'i ac diyerek actirabilirsiniz
0
ahoy kaptan
(09.12.17)
(1)

Bu travmatik klip hangi filme ait(yerli)?

birşeylersoracağım
Aşağıdaki şarkıya klip olan şarkı hangi filme ait?https://www.youtube.com/watch?v=thlbgOcP-NMO neydi?
Aşağıdaki şarkıya klip olan şarkı hangi filme ait?

www.youtube.com

O neydi?
0
birşeylersoracağım
(09.12.17)
Soruda geçen "şarkıya klip olan şarkı" kısmını anlamasam da başlıktan yola çıkarak Duvar demek istiyorum, Yılmaz Güney. Video'nun altında, detaylarda yazıyor esasen.
0
olanlaolunmaz
(09.12.17)
(9)

Evliler! anket var gelin.

tabanzabonanza
(evli olmayanlar da gelebilir) sadece aylık ortalama kenara ne kadar atabildiğinizi merak ettim :)
(evli olmayanlar da gelebilir)

sadece aylık ortalama kenara ne kadar atabildiğinizi merak ettim :)
0
tabanzabonanza
(09.12.17)
0

Direk yiyoruz, bu yaşlar bir daha gelmez. Belki çocuk olsa farklı olurdu. Böyle iyi şimdilik.
0
erci
(09.12.17)
bin yetele civarinda anca kenara atiyoruz..
0
ozgur bir kusun hatirati
(09.12.17)
Sıfır
0
mavibalık
(09.12.17)
Her ay koca bir 0
Nereye arttircaz çocukta var.
0
brnbrs
(09.12.17)
ortalama 2500 diyelim. bazen sıfır, bazen 4-5 bin.
0
cedex
(09.12.17)
Eşimin tedavi masrafları olmasa 1500 atardım.
0
Fritz-X
(09.12.17)
Sıfır
0
teknikekip
(09.12.17)
harcama kısmını vermek daha mantıklı çünkü harcamalardan artan her miktar kenara gider bizde.
2 kişi + 1.5 yaşında çocuk= 7 bin tl aylık masraf
0
turkuaz
(09.12.17)
0
0
horizon
(09.12.17)
(4)

ABD'ye turistik vize ile is seyahati icin girmek

gerard
selamabd turistik vizem var. herkese verilen 10 senelik olanlardan. normal bordo turk pasaportu. is seyahati icin once chicago ordan da oklohoma yapacagim.giriste sorun yasar miyim? ya da polise turist olarak geldim imaji falan mi vermeliyim.tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.tesekkurler,gerard
selam

abd turistik vizem var. herkese verilen 10 senelik olanlardan. normal bordo turk pasaportu. is seyahati icin once chicago ordan da oklohoma yapacagim.

giriste sorun yasar miyim? ya da polise turist olarak geldim imaji falan mi vermeliyim.

tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim.

tesekkurler,
gerard
0
gerard
(09.12.17)
Ne kadar az konusursan o kadar kardasin demektir.kisaca tourist demek her zaman akillicadir.
0
duptıs
(09.12.17)
amerika zaten turistik ve is seyahati vizesini beraber verir. vizenizde b1/b2 yazar. b1 business, b2 tourist.

sikinti yok yani. giriste memura ziyaret sebebinizi soyleyeceksiniz, o da pasaportunuza giris damgasini basarken b1 (ya da b1/b2) basacek...
0
dilemma of subscribtionability
(09.12.17)
Turistik diyebilirsiniz 6 ay içinde çıkmanız gerek ama kalıp çalışamazsınız toplantı vs bir şey demezler
0
lupelius
(09.12.17)
selam
iş seyahati için geldiysen iş seyahati demelisin.

zaten ayrı bir vize almana gerek yok, b1/b2 vizesi almışssın zamanında.

doğruyu söylemeni tavsiye ederim, hele böyle risksiz bir durumda.
0
cedex
(09.12.17)
(4)

hangi cryptocurrency borsası?

bialo czerwoni
arkadaşlar kendime göre yüklü bir miktarı bazı alternatif coinlere yatırıcam. kar realizasyonunda sorun çıkarmıcak,kısacası paramı verecek düzgün bir borsa arıyorum.onay için ev kontratı, elektrik faturası gibi şeyler gönderemem kusura bakmasınlar. çünkü yok.adam gibi kimlik veya yerine geçen belgey
arkadaşlar kendime göre yüklü bir miktarı bazı alternatif coinlere yatırıcam. kar realizasyonunda sorun çıkarmıcak,kısacası paramı verecek düzgün bir borsa arıyorum.

onay için ev kontratı, elektrik faturası gibi şeyler gönderemem kusura bakmasınlar. çünkü yok.

adam gibi kimlik veya yerine geçen belgeyle onaylayacak ve paramın üstüne yatmayacak bir site arıyorum.

krakende hali hazırda ufak bi yatırımım var ama bana daha çok coin olan bir borsa lazım.

teşekkürler şimdiden.
0
bialo czerwoni
(09.12.17)
bittrex ama onay biraz uzun sürüyor
0
sta
(09.12.17)
poloniex, bittrex ya da cex.io. Poloniex ve bittrex verification süreci benzer ve uzun sürüyor. cex.io'yu kullanmadım, ama kullananlar memnun, onay süreci kısa olabilir.
0
ex animo
(09.12.17)
cex.io olmaz, çünkü adresi gösteren fatura tarzı bişey istiyor.
0
del piero10
(09.12.17)
bittrex, pasaport ile verification 10dk falan suruyor. stop loss falan da var kar realizasyonu ayari yapabilirsiniz.
0
hjarteblod
(09.12.17)
(3)

Windows 8.1 onarım yapacağım iso nedir

iddaaci
Elimde iso dosyası var. Bunu direk flash bellek atsam bununla format atabilir miyim yoksa iso dosyasında işlem mi yapmalıyım? Bir de dvd ye mi atmak lazım? Flaş olur mu?
Elimde iso dosyası var. Bunu direk flash bellek atsam bununla format atabilir miyim yoksa iso dosyasında işlem mi yapmalıyım? Bir de dvd ye mi atmak lazım? Flaş olur mu?
0
iddaaci
(09.12.17)
ISO dosyaları Daemon Tools Lite ile açılıyor genelde. Dosyaları açıp, birleştirirsen istediğin şekilde işlem yapabilirsin.
0
dissendium
(09.12.17)
goodz
(09.12.17)
rufus indir
o windows 8 iso sunu secerek usb ye kur
problem solved
0
kingcyrax
(09.12.17)
(2)

javascript yerine typescript öğrenmek?

estimated time left
merhaba. orta derece c# biliyorum. araştırma yaparken typescript ile karşılaştım. javascript öğrenmeden direk typescript öğrenmeye başlasam diyorum. bunun sebebi oop bir dilden geçişin kolay olması. önerileriniz nedir?
merhaba. orta derece c# biliyorum. araştırma yaparken typescript ile karşılaştım. javascript öğrenmeden direk typescript öğrenmeye başlasam diyorum. bunun sebebi oop bir dilden geçişin kolay olması. önerileriniz nedir?
0
estimated time left
(09.12.17)
başlama js öğren.
0
follow rivers
(09.12.17)
typescript her ne kadar oop gelistirmeye izin verse de temelinde javascript var ve bircok fonksiyonel programlama ozelliklerini hala tasiyor. zaten bircok typescript kaynagi daha onceden javascript bildigini farzeder ve ikisini karsilastirarak anlatir. o nedenle javascript ve uzerine typescript ogrenmekte yarar var. c# bilen biri icin javascript ogrenmek cok da zor degil zaten.
0
emrahday
(10.12.17)
(2)

Hamburg'da rakı içilecek restoran var mı?

michael_knight
Hamburg'da, İstanbul'da alıştığımıza benzer, rakı içilecek restoran var mı?Rakı, buz, haydari, peynir, patlıcan salatası, balık, midye...
Hamburg'da, İstanbul'da alıştığımıza benzer, rakı içilecek restoran var mı?
Rakı, buz, haydari, peynir, patlıcan salatası, balık, midye...
0
michael_knight
(09.12.17)
Yunan restoranlari alistigimiza yakin. Gitmistim ama adini hatirlamiyorum. Turk restoranlari genelde kebabci
0
ykyt
(09.12.17)
gitmeye üşenmezseniz berlin'de var. taverna tarzı olan yerlere ben gitmedim ama gördüm, meze+rakı yapılabilecek yerler haricinde ocakbaşı+rakı konseptli mekanlar var kreuzberg'de,onlara gitmiştim beklentim düşük olduğu için miydi bilmiyorum ama epey başarılı buldum ben. türkiye'de hissettim kendimi.
0
mirafiori
(15.12.17)
(6)

Mavi?

reavelyn
Yeşil -> yeşermekSarı -> sararmakKırmızı -> kızarmakMor -> morarmakSiyah -> kararmakBeyaz -> ağarmakMavi -> ?
Yeşil -> yeşermek
Sarı -> sararmak
Kırmızı -> kızarmak
Mor -> morarmak
Siyah -> kararmak
Beyaz -> ağarmak

Mavi -> ?
0
reavelyn
(09.12.17)
mavileşmek
0
seviselimmi
(09.12.17)
mavilim mavişelim...
0
Tears of Devil
(09.12.17)
mavileşmek bu kalıba uymuyor. ben de düşündüm onu elbette yoksa :)

mavişmek de o türküde mavileşmek anlamında mı kullanılıyor emin değilim.
0
🌸reavelyn
(09.12.17)
arjiri :)
0
soyut park
(09.12.17)
Göğermek
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(09.12.17)
Göğermek'i desteklemeye geldim. Vücudunuzun bir yerini çarptığınız vakit orası morarınca "göğermiş" der misal eskiler, mordan ziyade maviye çalar çünkü başta.
0
olanlaolunmaz
(09.12.17)
(3)

itü maçka kampüsü

LSD
selamlar,itü maçka kampüsüne toplu taşıma ile en kolay nasıl gidebilirim? başlangıç noktam avcılar olacak o_oteşekkürler
selamlar,

itü maçka kampüsüne toplu taşıma ile en kolay nasıl gidebilirim?

başlangıç noktam avcılar olacak o_o

teşekkürler
0
LSD
(08.12.17)
Metrobüsle Mecidiyeköy, viyadük durağından 30a, iniş Maçka durağı okulun önü.
0
Bruce
(08.12.17)
isg sınavı için mi? =)
0
anarsik kurbaga
(09.12.17)
SPK sınavı için. Götüm gibi geçti afedersiniz.
Ama yol tarifi beni oraya çok kolay götürdü. Çok teşekkür ederim.
0
🌸LSD
(09.12.17)
(1)

Prag-Viyana

helena
Selamlar, şubatta üç kız Prag’a gideceğiz. Özellikle nelere dikkat edelim (iklim,güvenlik,hazırlanma vb.) ve sonrasında neler yapalım her türlü uzun cevabınızı okumaya açığım. Sevgiler..
Selamlar, şubatta üç kız Prag’a gideceğiz. Özellikle nelere dikkat edelim (iklim,güvenlik,hazırlanma vb.) ve sonrasında neler yapalım her türlü uzun cevabınızı okumaya açığım. Sevgiler..
0
helena
(08.12.17)
Neler yapilacagiyla ilgili bisuru duyuru var, onlara bakinin.

Onun disinda deli soguk olacak, hazirlikli gelin. Icinize atlet, kafaya bere, atki eldiven sart.
0
kuehles blondes
(09.12.17)
(5)

Litecoin almak?

horizon
litecoin almak mantıklımı sizce?
litecoin almak mantıklımı sizce?
0
horizon
(08.12.17)
bu soruların mantıklı cevabı yok, kripto paralar 40 yıllık finans uzmanlarını bile ters köşe yaptı. kafanı duvara vurmayacak şekilde bir miktar yatırarak temkinli bir al sat politikası ile alt coinlere girebilirsin ya da alıp unutursun buna lit coin de dahil. şu an 15 bin dolar olan bitcoin zamanında ani bir düşüş yaşayıp bir daha o seviyeye gelmesi 4 yıl aldı.
0
Golgi
(09.12.17)
yalnız araya giriyorum kusura bakmayın ama bu işin içinde olanlar beni aydınlatsın. yahu bitcoin ve diğer coin türleri ne ara yatırım aracına dönüştü? bitcoin'in amacı diğer paraların yerini almak, günlük hayatta ödemeleri kolaylaştırmak değil miydi? ben sürekli değer kazanan bir parayla ne diye gidip çikolata alayım? çikolataya verdiğim 0.000001 bitcoin ertesi gün %10 değer kazanıyorsa bitcoin harcayarak aptallık etmiş olmuyor muyum?
0
sporty
(09.12.17)
bitcoin altina donustu. harcama icin cash ve litecoin onde.
0
000000
(09.12.17)
bugün arttı diye mi soruyorsun? iota'ya da öyle yaptı millet.
"fomo: fear of missing out" olmayın, kaçırıyorum diye heyecan yapmadan önce oturun araştırın okuyun.

şu an 140 dolar galiba, daha geçen 100 dolardı. Belki 2018'de 200-300'lere yol alır bilemeyiz. Ama her şeyi yine bitcoin belirliyor şu an. O yükselince bunlar çakılıyor, o düşerken bunlar yükseliyor.

her zaman söylendiği gibi: kaybetmeyi göze aldığınız (ihtiyacınız olmayan) parayı cryptocurrency'lere yatırın. Bir gecede yarıya düştüğünü görürseniz kalp krizi geçirmeyin. (ve satmayın, yani ya stop loss koyup %10 zararda hemen satın ya da bekleyin yükseleceği zamanı (o da gelir gelmez bilemem))
0
rodriguez2
(09.12.17)
Zamanında iki yıl paramı ltc de tuttum. Faiz bile daha çok kazandırırdı. Bence hiçbir şekilde para koyulacak bir coin değil.
0
catch the arrow
(09.12.17)
(5)

Nivea Black&White'tan iyi deo var mıdır?

hadi ya la
İşlevsellik ve koku açısından soruyorum.
İşlevsellik ve koku açısından soruyorum.
0
hadi ya la
(08.12.17)
Nivea dry impact
0
delicevat
(08.12.17)
www.google.com.tr

erkek naneli kullanıyorum. memnunum
0
EasyTiger
(08.12.17)
dove men +care'in üstüne tanımam. koku olarak en sevdiğim şu ancak 2 farklı çeşidi daha var.
www.dove.com
0
Bruce
(08.12.17)
Garnier
0
grobet
(08.12.17)
İşlevsellik:
Deotak Invisible
Rexona Clinical Protection
0
Lim5
(09.12.17)
(3)

THYAO ne olur?

binder dandet
13.59 şu anda.. 1-2 sene önce 7.50 den konusmustuk bu konuları yine.Biraz yatırım düşünüyorum 3-5 bişiler(zerrab styla). Almak icin yuksek midir?Ayrıca ciddi ciddi yatırım icin kağıt önerir misiniz? kağıdı 1-2 sene saklayabilirim.
13.59 şu anda.. 1-2 sene önce 7.50 den konusmustuk bu konuları yine.

Biraz yatırım düşünüyorum 3-5 bişiler(zerrab styla). Almak icin yuksek midir?

Ayrıca ciddi ciddi yatırım icin kağıt önerir misiniz? kağıdı 1-2 sene saklayabilirim.
0
binder dandet
(08.12.17)
Aselsan,tumosan, tupras

Not: Yatirim tavsiyesi değildir.
0
grobet
(08.12.17)
yeni havalimanıyla hisselerinin tavan yapacağı düşünülüyor. Artan grafiği var. Alınabilir
0
zeldafitzgerald
(09.12.17)
aselsana şu an girilmez. riskli.

thyao varlık fonunda şu an. varlık fonu üzerinden alım satım ve benzeri olayların rahatça olabileceğini duymuştum ve daha da artacağı söylentisi vardı her zaman.
ben 3 sene önce salak 10.20 den girmiştim hisseye. 3 sene boyunca bekledim ve halen bekliyorum. bu ivmeyle artarsa 15-20 tl arası hayal değil. thyao tahtanın en sağlam hisselerinden biri.

sürpriz olarak akçansa olabilir. kanal istanbul ve 3. havaalanı gibi büyük projelere devam edecekler.

ytd ytd YTD.
0
false pretension
(09.12.17)
(12)

bitcoin kazancı helal midir?

binder dandet
s.aBitcoinden 220 bin dolar kazandım. Bu para helal midir?Teşekkürler.
s.a

Bitcoinden 220 bin dolar kazandım. Bu para helal midir?

Teşekkürler.
0
binder dandet
(08.12.17)
zekatını bana verebilirsin.
0
angelofdeath
(08.12.17)
220 bin dolar kazanınca anca mı aklına geldi???
0
merbub
(08.12.17)
degil bi yere bagisla
0
her giriste sifresini unutan adam
(08.12.17)
alın teri dökülmeden 'kazanılan' para helal değildir. faizin haram olmasının sebebi de budur.

haram paranın/malın da zekatı olmaz.

ama siyasal islamcıysan takma bunları.

ek: ortada bir kazanma durumu yok yani, rant var, bir avanta var.
0
idexo
(08.12.17)
çok kral haram para yerim. istersen deneyebiliriz yakışıklı^^
0
Tears of Devil
(08.12.17)
800 bin lira kazanıp helalini düşünen adam :D

Bence değil. Faiz haram fakat borsa o kadar şey değil. Sonuçta paranı işletmesi için birine vermiyorsun. Bir şey alıyorsun sonra fiyatı değişiyor sana kar bırakıyor bence bu gayet doğal bir şey. Veya ben yanlış bakıyorum.
0
freetakilir
(08.12.17)
tabi ki haram. ben halihazırda cehennemlik olduğum için bana gönderebilirsin :/
0
perloneth
(09.12.17)
haram diyenler kiskanclar bence.
0
000000
(09.12.17)
bizim faize karsi olan dini butun arkadaslar aliyor btc
0
jedilance
(09.12.17)
Parayla para kazanmanın yolu ne olursa olsun en hafif hali bile rakının yanında içtiğin su/şalgam kadar ''temiz''dir diye düşünüyorum.
0
mete kudur
(09.12.17)
diyanet açıkladı işte. harammış. diyanete inanmıyorsun bize mi soruyorsun?
0
sttc
(09.12.17)
kumarbazların ya da kara para aklamak isteyenler d ebitcoine yatırım yapıyor diyorlar.
0
preldzic
(09.12.17)
(4)

muhabbet kuşu cinsiyeti

everythingok
yavru mıncırım dişi mi erkek mi? güncelleme geldi https://i.hizliresim.com/nJqLma.jpg
yavru mıncırım dişi mi erkek mi? güncelleme geldi



i.hizliresim.com
0
everythingok
(08.12.17)
dişi.
0
tabirimekruh
(08.12.17)
erkek olsa maviye çalardı gözler
0
cevab veremedim
(08.12.17)
Kuşlarla ilgilenen arkadaş dişiye benzediğini söyledi.
0
1adam
(08.12.17)
gagasının üstündeki beyaz bölge eğer mavi olsaydı erkek olduğunu anlardık
0
silah taciri
(09.12.17)
(8)

Azeri kız arkadaş

hede hodo
6.5 aydır azerbaycandayım. Arkadaş grubu içersinde tanışıp sevgili diyemeyeceğim ama sık sık görüştüğüm bi kız arkadaşım var. Muhabbeti iyi, güzel vs. Bunlarda sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki, ben bu kızın daha elini cebine attığını görmedim. Azeri arkadaşlara sordum. Sizde böyle bi şey mi var diye. Yani
6.5 aydır azerbaycandayım. Arkadaş grubu içersinde tanışıp sevgili diyemeyeceğim ama sık sık görüştüğüm bi kız arkadaşım var. Muhabbeti iyi, güzel vs. Bunlarda sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki, ben bu kızın daha elini cebine attığını görmedim. Azeri arkadaşlara sordum. Sizde böyle bi şey mi var diye. Yani para sürekli erkekten mi çıkar gibi. Evet cevabı aldım.
Sözlükte de bununla alakalı bi kaç entry okumuştum.
Şantiyede olduğumdan haftada bir iki kez görüşüyoruz. Ve dediğim gibi muhabbetini de seviyorum kızın. Verdiğim para pul da koymuyor açıkçası ama bi şekilde bu durumu bu kıza belli de etmek istiyorum. Hani kadınlar erkeğin yanındaysa para ödemez mi gibisinden.
Bunu nasıl deyim sizce?
Ayrıca Türk kızlarını arıyor muyum ne:/
Böyle böyle bi şeyler..
0
hede hodo
(08.12.17)
Iyi vakit geciriyorsan parayi dusunme evli degilsiniz sonucta butceniz ortak olsun.
0
i m sick tired
(08.12.17)
Azerbaycan’da uzun sure yasayan arkadasim, kadinlarin hicbir zaman hesap odemedigini soylemisti. Erkekler hakaret olarak algilaniyor demisti.
0
boyalı kuş
(08.12.17)
Men para vermekten sıkılıram.
0
delicevat
(08.12.17)
lan tam da bugün tinder'dan azeri kızla tanışmıştım:)
0
nothing in my way
(08.12.17)
Bele vaziyetin içine soxum.
Şakayla karışık buluşma bahanesi olarak hadi bana bi bira ismarla da içelim falan gibi bi laf atabilirsiniz.
0
veritaslibertas
(09.12.17)
azeri bi arkadaş var burda. kızlara asla hesap ödetmiyo mesela o da. demek ki adetleri böyle...
0
promuyac
(10.12.17)
azeri bir kızla tanıştım.Hiç öyle dediğin gibi gelmedi .Gayet hayatı ortak paylasan bir kafası vardı .
0
sorunvar
(10.12.17)
Annem azeri ve bana hep "sakın bir erkeğe arkandan mojiziku benim paramı yedi dedirtme. Hayat kadını ile aynı kefeye koydurtma kendini. Paran kadar gez, ye; paran yoksa en kötü bizden ıste ama başkasına lafını ettirme." Derdi.


Neden dediğini az çok anlardım ama onlarda genel olarak durumun böyle olduğunu yeni öğrendim.
0
mojiziku
(12.12.17)
(2)

Açılmamış mayonez bozulur mu?

ya ben lan neyse
2 haftadır oda sıcaklığında, hiç açılmamış. skt geçmemiş. bozulmuş mudur?
2 haftadır oda sıcaklığında, hiç açılmamış. skt geçmemiş. bozulmuş mudur?
0
ya ben lan neyse
(08.12.17)
hayir. supermarketlerde buzdolabinda tutmuyorlar sonucta.
0
eksimtrak
(08.12.17)
hiç açılmadıysa bir şey olmaz zira markette de oda sıcaklığında duruyorlar.
0
yellow brick road
(08.12.17)
(1)

Sivex losyon saça bulaştırmadan kullanmanın püf noktası

dexter z
saçlarım 10-12 cm kadar bu yüzden bu losyonu kullanırken saçlarıma da bulaşıyor. olabildiğince deriye yedirmeye çalışıyorum ama olmuyor saçlarıma bulanıyor resmen ve günde iki kez olduğu için de gün içinde saçlarım losyonlu geziyorum. bunu bir püf noktası falan var mı daha az bulaştırarak sürmek iç
saçlarım 10-12 cm kadar bu yüzden bu losyonu kullanırken saçlarıma da bulaşıyor. olabildiğince deriye yedirmeye çalışıyorum ama olmuyor saçlarıma bulanıyor resmen ve günde iki kez olduğu için de gün içinde saçlarım losyonlu geziyorum. bunu bir püf noktası falan var mı daha az bulaştırarak sürmek için yoksa katlancak mıyım bu duruma mecbur?
0
dexter z
(08.12.17)
Tac ya da bandana gibi bir sey takarak. Kuruyana kadar dursa yeter.
0
rusyalı kozmonot
(08.12.17)
(19)

60 yasinda baba ne izlesin?

icim urperiyor
ama internetten, youtube'dan? tipik anadolu insani, altyazi olmaz dublajli olmasi lazim. televizyondaki youtube uygulamasini kesfetti cok heyecanli lakin izleyecek bir sey bulamiyor. bana bir seyler ac diyor ama benimkileri begenmiyor. soyle bi dizi-seri biseyler bulup sarsa herhangi bir turde, cok
ama internetten, youtube'dan? tipik anadolu insani, altyazi olmaz dublajli olmasi lazim. televizyondaki youtube uygulamasini kesfetti cok heyecanli lakin izleyecek bir sey bulamiyor. bana bir seyler ac diyor ama benimkileri begenmiyor. soyle bi dizi-seri biseyler bulup sarsa herhangi bir turde, cok rahatlayacak. sizinkiler ne izliyor?
0
icim urperiyor
(08.12.17)
serdar kılıç'ın doğadaki insan serisi olabilir.
0
fakirpislik06
(08.12.17)
behzat ç izlesin
0
sta
(08.12.17)
bir diziye sarsın, birkaç ay rahat et;
ilk aklıma gelen adaylar;
Ezel
Kurtlar Vadisi
İkinci Bahar
Asmalı Konak
0
michael_knight
(08.12.17)
Saygılar bizden. Kemal Sunal dizisi.
0
mezarkabul
(08.12.17)
behzat ç'ye önce ne bu diyorlar sonra çok seviyorlar.
merakı varsa
www.youtube.com
0
dedim dedim de kime dedim
(08.12.17)
dizileri ve serdar kilici onerdim begenmedi. filmi denicem birazdan direkt acip. ama ben bi tanesini acinca onerilenler kisminda devamini getirebilecegi bir sey ariyorum.

eski tiyatrolari cok seviyor mesela. yasaklar falan defalarca izledi.
0
🌸icim urperiyor
(08.12.17)
Nejat uygurdan yürü hocam o zaman
0
a r a m i s
(08.12.17)
Bir demet tiyatro
0
rusyalı kozmonot
(08.12.17)
trt belgesel kanalının belgeselleri. Ömür dediğin, bear gryllis belgeselleri. Sonra iz tv'nin belgeselleri de var. Ayrıca ben de yeni keşfettim. İnternette bazı durumlarda başvurulacak kolay çözümler var. Mesela adam dört adet şarj edilir kalem pilden powerbank yaptı. Bunlara sardım ben.
Eğer köyde büyümüşse köy tv belgeselleri var. Veyahut bir televizyonun canlı yayınını açın. Onu izlesin sabahtan akşama kadar.
0
ceyhan prensi adana
(08.12.17)
Gezegen mühendisleri, mythbusters türkçe dublajlı halini izleyebilir.
0
ceyhan prensi adana
(08.12.17)
hayvan belgeseli.
0
cevab veremedim
(08.12.17)
tamirat işlerini seviyorsa Murat Şen'in kanalına bakabilir.

www.youtube.com
0
gibicibicis
(08.12.17)
Devekuşu kabaresi
0
kablelvuku
(08.12.17)
Kovboy filmleri? Özellikle yaşça büyük baba/dedeler her pazar 10da trt’deki kovboy filmlerine bayılıyor internetten de açabilirsiniz
0
helena
(09.12.17)
Bir demet tiyatro +1
0
kediyiyenpiskopatfareyimben
(09.12.17)
charlie chaplin filmleri.
0
tabudeviren
(09.12.17)
Genelde belgesel izliyorlar.
0
thor
(24.11.18)
die hard serisi
the godfather serisi
carlito's way
in the name of the father
celda 211
bronson
the unforgiven ve diğer clint eastwood filmleri
butch cassidy and the sundance kid
the great escape
saving private ryan
heat
dog day afternoon
the departed
goodfellas
0
nice tnetennba
(24.11.18)
recep ivedik. ciddiyim.
0
cilekli krep
(24.11.18)
(24)

Bir canta begendim, 700 tl

balpolen
1000 kusurden dusmus, DKNY. Her yerde kullanilabilecek, siyah, klasin bir canta. Bi taraftan diyorum ki, o paraya baska seyler alirsin bosver, bi taraftan da diyorum ki, 10 senedir calisiyosun, bi tane boyle bir cantan olsun. Napayim, bir cilginlim yapip alayim mi?
1000 kusurden dusmus, DKNY. Her yerde kullanilabilecek, siyah, klasin bir canta. Bi taraftan diyorum ki, o paraya baska seyler alirsin bosver, bi taraftan da diyorum ki, 10 senedir calisiyosun, bi tane boyle bir cantan olsun. Napayim, bir cilginlim yapip alayim mi?
0
balpolen
(08.12.17)
DKNY her yerde çakması olan bir marka değil mi ya, 700 lira verip sokakta herkeste görmek istemezdim şahsen. alma.
0
evde liyakat kalmamis
(08.12.17)
(bkz: o paraya öküz alırız)

ben olsam almazdım. paran fazlaysa at kenara dursun. altın, döviz vs al.
0
idexo
(08.12.17)
Biraz daha ekle LV al. Beni dinle.
0
perfectum
(08.12.17)
Ali den al bence. Gayet orijinal duruyor ürünler :)
0
mezarkabul
(08.12.17)
Düşünen insan en sonunda amaaan diyerek alır, oysa yapılması gereken şey düşünüyorsan almamalısın.

*düşünmek kelimesini eylem olarak değil durum olarak kullandım.
0
mete kudur
(08.12.17)
o paraya her yerde kullanılacak ürün alınmaz,
senin para harcayasın gelmiş, mont al o paraya önümüz kış dötün donar valla.
0
dedim dedim de kime dedim
(08.12.17)
700 liralık çantayı bırak beğenmeyi,bakamam bile ben.bir çılgınlık yapıp alsam,başına bir şey gelir diye kullanamam. empati kuramadım,yere batsın dar gelirlilik :) alma arkadaşım,tatile git :)
0
denef
(08.12.17)
Çanta ve ayakkabıda böyle şeyler önemli. 700 lira bir şey değil. 10 yıldır çalışıyorsam bir tane böyle çantam olsun diye düşünsem ben direkt chanel ya da gucci alırdım ama yurtdışında indirim zamanı vs türkiye fiyatları arasında çok fark var.

Dkny alma üzerine ekle lv al +1
0
jazzabel
(08.12.17)
Yazık günah bence ya. Bi çantaya o para verilmemeli diye düşünüyorum ben
0
mutlusismankedi2015
(08.12.17)
kendin için sık böyle şeyler yapmıyosan al. 182 dolar o çanta şu an bi şey değil yani biz fakiriz genel :( alırsın da 10 sene de kullanırsın sonra taş gibidir bi şey olmaz muhtemelen. ama modellerden markalardan çok anlamıyorum çanta konusunda üstüne koy başka bir şey al diyenleri de değerlendirmek lazım.

ayrıca, bunu almasan bu ay içinde yemeye içmeye gidecek o para %100. hava olacağına çanta olsun markete 2 kere daha az girersin.
0
freya
(08.12.17)
çantaya bu parayı veren insanın akıl sağlığından şüphe ederim ben. eşyalarla/markalarla bu kadar bağ kurmak hep ruhlarında ki bir boşluğun üstünü örtmek gibi geliyor bana.

the best things in life aren't things.
0
Phoebe
(08.12.17)
dandik çantalar bile 300-400'den başlıyor. 700 çanta için fazla değil.
0
pinkpeony
(08.12.17)
bir kadının en önemli aksesuarının gülüşü olduğunu bilmeyenlerin aldığı çanta.

ay :/
clipartbarn.com
0
Bruce
(08.12.17)
700 lira 200 dolar bile değil. Ciddi fakirleştik. Derimod'daki poliüretan çantalar bile 300-400'den başlıyor gerçekten.

Soruna gelince:
DKNY çantaya ben de vermezdim.
Michael Kors'a da vermezdim mesela. Çok bilindik, çok göz önünde, sahtesi çok.

Mansur Gavriel +1 ama ilk çıktığı zamanlarda 1500 liraydı. Dolarla fırlamıştır.
Furla olabilir. İndirimde tabi. Yoksa etmez bence o fiyatlar.

Diğer markalar daha pahalı. 3-4 katına çıkman lazım.
Sen bilirsin ya.
0
Lim5
(08.12.17)
@maleficent Bu kadin 10 yili askindir calisiyor maasinin bir kismini eklese alabilir bence. Ayrica birikimi varsa ustune yine ekleyebilir birikiminden.
0
perfectum
(08.12.17)
belki aradığın çanta veya daha güzeli buradadır:

www.modacruz.com
0
michael_knight
(08.12.17)
Olay zaten bütün kıyafetlerim eşyalarım marka olsun değil ki. Kapitalizmden girilmiş akıl sağlığından çıkılmış. Gidersin bir tane düzgün ayakkabı, çanta alırsın uzun süre kullanırsın. 10 tane indirimden ucuz mal alacağına 1 tane düzgün alırsın ve biter sonra kafan rahat.
0
jazzabel
(09.12.17)
Bana da kirk yilda bir kullanilacak gece elbisesi veya ayakkabiya cok para vermek fazla geliyor, onun yerine o parayla her gun kullanabilecegim gundelik bir kiyafet alirim, cok sik kullanirim. Lv ya da gucci olmasi onemli degil, bu cantayi da markasi icin begenmediginizi varsayiyorum, 700 tl de bir canta icin cok asiri bir fiyat degil, bu kadar icinizde kalacaksa alin.
0
lallala
(09.12.17)
ya seni tatmin edecekse mutlu edecekse al gitsin herkesin zevki kendine.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(09.12.17)
Bir erkeğin birkac bin liraya kol saati almasi normalken çantaya 700 lira vermek neden bu kadar garipseniyor ki ? Benim icin onemli olan gelirinle alacagin cantanin orantili olmasidir. Yani maaşının yarisini cantaya vereceksen saçma ama maddi durumun iyiyse istersen 2 bin liraya canta al. Senin bileceğin iş.
0
aquarium
(09.12.17)
babana falan aldir. bakamayacaklarsa yapmasalardi.
0
imnotsureabout
(09.12.17)
Alın! birkaç yıl sonra parçalanacak kıytırık markalar sezonda 300-400den aşağı değil. Ömürlük ve klasik kalite bir çantayı beğendiysem ve de param varsa alırdım. Bi tek maykıl kors a param olsa da vermem, cılkı çıktı.
0
mslny
(09.12.17)
şimdi çantaya 700 de verilir 1700 de.
ama DKNY çantaya verilmez. Tabii çantayı da görmek lazım ama önyargılıyım.
0
sagin
(09.12.17)
alma
0
yüzyıllık yalnızlık
(10.12.17)
(5)

YHT biletlerinin hızlı tükenmesi

feldspar
Bu nedir kardeşim koskoca trende bir kişilik yer bulamıyoruz haftasonları. Özellikle cmt erken, pazar geç saatlerde. Ankaradan eskişehire gidelim dedik, bilet bulamadık iyi mi. Bayram değil seyran değil bu yht niçin bu kadar dolu?
Bu nedir kardeşim koskoca trende bir kişilik yer bulamıyoruz haftasonları. Özellikle cmt erken, pazar geç saatlerde. Ankaradan eskişehire gidelim dedik, bilet bulamadık iyi mi. Bayram değil seyran değil bu yht niçin bu kadar dolu?
0
feldspar
(08.12.17)
karı milleti 2'li koltukları tek tek doldurmasa... sonra tcdd "sen sapıksın" deyip karı yanına vermiyor. baba-kız bile yan yana oturamıyor gerçi.
0
ya ben lan neyse
(08.12.17)
sadece ankara eskişehir değil her yöne her sefer dolu. talep çok, sefer az.

aynı anda bilet alındığı sürece cinsiyet çakışması olmaz. bu arada sapık olmasa da "karı" diyene en kibar tabirle kaba deniyor.
0
yellow brick road
(08.12.17)
Rezervelerden dolayı tren dolu görünüyor olabilir. Ara ara deneyin. ayrıca tcdd kimseye sen sapıksın demedi. Yhtler ilk basladiginda yabancı erkek ve kadınlar yanyana oturabiliyorlardi.kadınlardan tepki gelince bu duruma gelindi. Baba kız olayında ise yan yana yer olmadığı halde ķızıyla oturmak isteyen bir baba vardı. Bilmeden atmasyon olmasın.
0
delicevat
(08.12.17)
Cuma ve Pazar dolu oluyor Eskişehir.
Çarşamba-Perşembe gibi bilet almak gerekiyor. Bence de bu günlerde ek sefer olabilir.
0
kayranin kedisi
(09.12.17)
karılar tepki koyuyor diye ben sapık oluyorum yani? çok meraklıyız da ondan özellikle karı yanı arıyoruz.

feldspar senin de tik koymaman çok sikimde kardeşim.

moderasyondan ve okuyanlardan özür dilerim. yıllardır yht kullandığım için doluyum.
0
ya ben lan neyse
(10.12.17)
(3)

kiracı hakları

tenceredibi
merhaba,ev sahibim evi satılığa çıkardı. daha alıcı yok. satış işleminden sonra ne kadar oturma hakkım var?
merhaba,

ev sahibim evi satılığa çıkardı. daha alıcı yok. satış işleminden sonra ne kadar oturma hakkım var?
0
tenceredibi
(08.12.17)
6 ay diye kalmış aklımda,
daha iyi bilen biri yazıverir.
0
michael_knight
(08.12.17)
kendisi oturmayacaksa yeni ev sahibiniz olurlar ve sözleşme aynen geçerli olur. kendileri oturacaklarsa da 6 aylık bir süreniz oluyor.
0
yellow brick road
(08.12.17)
Aynı olayı bu sene yaşadık. Mart ayında ev aldık, kiracının Eylül’e kadar sözleşmesi vardı. Zaten tam 6 ay olduğu için aynı hesaba geldi.

Tabi kadın manyak çıktı, Mayıs’ta çıkacağım ama kira ödemem bedava oturma hakkım var diye filan zırvaladı, biz de seve seve vereceksin diyince kaçtı gitti :)
0
captainimsi
(08.12.17)
(10)

Hapşuu!

namandigurai
Diyelim hapşırdınız, aynı ortamda olduğunuz ama tanımadığınız biri size çok yaşa dedi. Nasıl cevap verirsiniz?
Diyelim hapşırdınız, aynı ortamda olduğunuz ama tanımadığınız biri size çok yaşa dedi. Nasıl cevap verirsiniz?
0
namandigurai
(08.12.17)
teşekkür ederim
0
sta
(08.12.17)
Siz de görün. :)
0
le jeune turc
(08.12.17)
Hep beraber!
0
grobet
(08.12.17)
teşekkürler.
0
balik kraker
(08.12.17)
Teşekkürler.
0
mutekebbir
(08.12.17)
Tesekkur ederim yahit hep beraber derim
0
dilemma of subscribtionability
(08.12.17)
başlık çok güzel olmuş yalnız. okuyunca çok yaşa dedim istemsizce. çevreden duyan birisinin de demesi normal. tebessüm edin.
0
fakirpislik06
(08.12.17)
ben de bunu merak ediyorum ya, bazen hocalar falan diyor, herkese söylediğim gibi refleks olarak "hep beraber" diyorum sonra "çok mu samimi oldu şimdi bu" diye kendi kendime düşünüyorum birkaç saniye falan.
0
haykorsamdunyaya
(08.12.17)
Hepsini birden söylüyorum ben; 'Teşekkür ederim, siz de görün' diyorum.
0
aychovsky
(08.12.17)
seni hiç ilgilendirmez derim :)
0
since1907
(09.12.17)
(1)

transferwise

sta
transferwise kullanarak artık yurtdışına para gönderemiyor muyuz? ingiltere’ye para göndermeye çalıştığımda olmuyor. muadili var mı bunun?
transferwise kullanarak artık yurtdışına para gönderemiyor muyuz? ingiltere’ye para göndermeye çalıştığımda olmuyor.
muadili var mı bunun?
0
sta
(08.12.17)
benim bildiğim güvenli muadili yok
0
dirsegini yalayabilen cocuk
(08.12.17)
(5)

Paribu'dan Binance'e BTC Transferi: Onay Durumu İlerlemiyor?

ozzycatt
Efendim biliyorsunuz bir IOTA'dır gidiyor. Ben de bu işleri bilmeyen biri olarak ufak bir miktarla IOTA alayım dedim. Paribu hesabı açtım, Binance hesabı açtım. Paribu'da az bir miktar BTC aldım. Onu Binance'e atıp oradan IOTA alacaktım. Paribu'daki BTC'yi Binance'e yollamak için order'ı bugün saat
Efendim biliyorsunuz bir IOTA'dır gidiyor. Ben de bu işleri bilmeyen biri olarak ufak bir miktarla IOTA alayım dedim. Paribu hesabı açtım, Binance hesabı açtım. Paribu'da az bir miktar BTC aldım. Onu Binance'e atıp oradan IOTA alacaktım.

Paribu'daki BTC'yi Binance'e yollamak için order'ı bugün saat 12.34'te verdim. Ama Binance'e ulaşmadı. Paribu'da onay durumu 0/3 gösteriyor tam 7 saattir.

Şu iki link'te de transferin durumu var anladığım kadarıyla, bunlardan anlamıyorum:

btc.com

blockchain.info

Şu aşamada bu işlemin çok uzun sürdüğünü düşünüyorum. Ne yapmamı önerirsiniz? Paribu'ya durumu bildiren, destek almak için bir mail attım fakat dönüş olmadı. Siz ne dersiniz?
0
ozzycatt
(08.12.17)
Çok fazla yoğunluk var bitcoin işlemlerinde. Şu an dünya genelinde blockchain.info 222 bin onaylanmamış işlemler var. Bu da çok uzun zaman alıyor. Aynı şekilde bende 12:34te vermiştim.
0
emrefb1907
(08.12.17)
binance hesabını kontrol et, bitcoin çoktan geçmiş olabilir. paribu'daki durum çubuğu bazen geç çalışıyor ama bitcoin çoktan transfer olmuş olabiliyor.

yani bitcoin'in transfer olup olmadığını paribu'dan değil binance'ten kontrol edin.
0
ocanal
(08.12.17)
btc de zorluk çok yükseldi ve karlılığı düştü diye miner abiler farklı coinlere yönelmiş. tabi burada büyük minerlar söz konusu. aciliyeti varsa başka bir alt coin üzerinden transfer edin.
0
angelofdeath
(08.12.17)
@angelofdeath paribu'da altcoin olmadığı için mecburen bitcoin ile transfer ediyordur.

bu arada soruyu cevapladıktan sonra aktarım yaptım 20 dk'da geçti.
0
ocanal
(08.12.17)
@ocanal ipucu için teşekkür ederim, btc'nin geçip geçmediğini doğrudan binance hesabım üzerinden kontrol edeceğim paribu yerine. fakat henüz hala sıfıra sıfırda. beklemedeyim.
sizinki ne iyi 20 dk'da geçivermiş. kendiminki yarın sabah, öteki gün bile geçse sevinecek haldeyim, çünkü şu anda btc'ler uçtu gitti şeklinde hissediyorum :)

@angelofdeath, size de teşekkürler. bir dahaki transferlerimi paribu ve btc yerine başka şirket ve coin'lerle yapmanın daha hızlı işlem getireceğini öğrenmiş oldum.
0
🌸ozzycatt
(09.12.17)
(3)

abur cubur tatlarının gittikçe kötüye gitmesi?

mehmed resad
bilgisi olan var mı diye soruyorum.bisküviler, gofretler, jelibonlar.. tatları yıllar içinde berbatlaşmaya başlıyor ve ben markete gidip tadı muhteşem diyebileceğim bi şeyle karşılaşmıyorum artık. (belki bi miktar damak antep fıstıklı hariç) bi 10 yıl önce gerçekten muhteşem ürünler vardı. şimdikile
bilgisi olan var mı diye soruyorum.

bisküviler, gofretler, jelibonlar.. tatları yıllar içinde berbatlaşmaya başlıyor ve ben markete gidip tadı muhteşem diyebileceğim bi şeyle karşılaşmıyorum artık. (belki bi miktar damak antep fıstıklı hariç) bi 10 yıl önce gerçekten muhteşem ürünler vardı. şimdikilerin tadı berbatlaştığı gibi bi de herkesin hayvan gibi tükettiği halde kaldırılan şeyler var. piçliğine mi yapıyorlar? bunların formülleri mi değişiyor, ne oluyor?
0
mehmed resad
(08.12.17)
Eskiden şeker pancarından elde edilen şekerler kullanılıyordu ürünlerde. Artık şeker şurupları kullanılıyor. Koruyucu maddeler daha fazla. Normalde evde yapılan bir kek iki gün sonra yenmeyecek kadar sertleşirken, küçücük keklerin bir yıl tüketim tarihleri var. Bozulmadan durabilmeleri tamamen kimyasallara bağlı. Herkesin tükettiği şeyler işletme için kârlı olmayabilir. Eskiden incirli Biskrem vardı örneğin. Üretim prosesine incir kattığın zaman fabrikaya yeni makine almak gerekiyor. O kadar incire para veriyorsun. Sonra işletmeye getirip kurutma, buharlaştırma gibi bir sürü aşamaya sokuyorsun. Bunların hepsi maliyet. İşletmeler bunun verimsiz olduğunu görürlerse anında vazgeçerler. Ayrıca ürünlerin boyutları da değişiyor. Eskiden Magnum daha büyüktü. Şimdi dondurmaların boyutu da küçüldü. Bu şekilde kullanılan malzemeler de azalıyor. En basitinden süt fiyatının artması bile çikolatada kullanılan sütün azaltılmasına neden olabilir. Ya da süt sabit tutulur ama çikolatanın fiyatı artar. Kinder bu yüzden pahalı denebilir. Süt, şeker, yağ gibi en temel gıdaların ekonomik değerinin değişmesinden hemen etkileniyor işletmeler.
0
dissendium
(08.12.17)
Öncesinde de birçok üründe glikoz şurubu kullanılıyordu fakat hammadde olan buğday ve mısır kalitesi de yıllar içinde değişti, gdo hayatımıza girdi. Zaten zararlı olan glikoz şurubu daha da beter bir hal aldı.

Glikoz şurubu üreten fabrikalar sektöründe çalışıyorum. Üretim yapacak fabrikaların projesini yapıyoruz. Hangi işlemlerden geçtiğini halk bilse gerçekten bir gecede yapay tatlandırıcılı ürün tüketimi yarıya iner. Fare zehiri üretiminde kullanılan kostikler, asitler, diğer kimyasallar kullanılıyor. Mısırdan bunları üretmek için asit kullanılması şart, öyle keşfedilmiş çünkü. Devlet de gıda ürünü için belli sınırlar çizmiş ama neresinden tutsanız uzun vadede bünyeye ciddi zararlar verir.

Yani bir bakıma sizin açınızdan iyi oluyor. Şeker ihtiyacınızı kuruyemiş ve meyvelerden karşılayın. Yetmezse pancar şekerli ürünler tüketin. Sağlık önemli.
0
desdenova34
(08.12.17)
Benim yer yemez başım ağrıyor.
0
for day to break
(08.12.17)
(2)

bu durumun/kisilerin adi neydi?

ordinov
genellikle bati ulkelerinde oluyor galiba.. bir grup insan bos oldugunu/sahibinin tatile gittigini bildikleri evlere grup olarak girip bir sure orada yasiyorlar. bu kisilerin bi adi vardi, bilen eden var mi?
genellikle bati ulkelerinde oluyor galiba.. bir grup insan bos oldugunu/sahibinin tatile gittigini bildikleri evlere grup olarak girip bir sure orada yasiyorlar. bu kisilerin bi adi vardi, bilen eden var mi?
0
ordinov
(08.12.17)
Squad?
0
elestirman
(08.12.17)
İng. Squatting/squatter
0
pilav
(08.12.17)
(2)

İki ortaklı limited şirketin maaş muhasebesi

norek
Selamlar. Sormak istediğim bir soru var.Elimizde iki ortaklı bir limited şirketimiz olacak. Bu ortaklar kendi maaşlarını düzenlerken diğer işçilerinin maaş hesaplamaları gibi mi yapacaklar yani"Net Maaş + (SGK İşçi Primi + İşsizlik Primi) + Gelir Vergisi + Damga Vergisi + SGK İşveren Payı" diye yoks
Selamlar. Sormak istediğim bir soru var.

Elimizde iki ortaklı bir limited şirketimiz olacak. Bu ortaklar kendi maaşlarını düzenlerken diğer işçilerinin maaş hesaplamaları gibi mi yapacaklar yani
"Net Maaş + (SGK İşçi Primi + İşsizlik Primi) + Gelir Vergisi + Damga Vergisi + SGK İşveren Payı" diye yoksa şirket ortağının maaşında farklı bir durum var mı?

Şimdiden teşekkürler.
0
norek
(08.12.17)
sadece gelir ve damga vergisi
0
ayaklibalik
(08.12.17)
5510 sayılı sgk kanunu'na gör ortaklar kendi şirketlerinde 4/a'lı (yani eski tabirle ssk'lı) olamıyorlar. Ortak 4/b'li (eski tabirle bağkur'lu) olacak, kendisi ödeyecek. şirketten maaş alıyorsa da sadece gelir ve damga vergisi kesilecek.
0
kibritsuyu
(09.12.17)
(3)

boğaz kuruluğu yaşıyorum, kaloriferlerden mi acaba?

for day to break
yudum yudum su içersem bir nebze iyi ama suyu bırakır ve yutkunursam özellikle uyurken çok can yakıcı oluyor. çaresi var mıdır, doktora gitmek istemiyorum.
yudum yudum su içersem bir nebze iyi ama suyu bırakır ve yutkunursam özellikle uyurken çok can yakıcı oluyor. çaresi var mıdır, doktora gitmek istemiyorum.
0
for day to break
(08.12.17)
sanırım ondan oluyor peteğin arasına plastik kaplar var su doldur yararı oluyor baya
0
high hopes of the sozluk
(08.12.17)
Büyük olasılıkla ondandır. Kalorifer sulukları çok işe yarıyor.
content.bitenekadar.net
Ben şu an merkezi ısıtmalı bir yerdeyim ve petek yok. Odada bir kavanoz suyu açık bulunduruyorum. Bir de arada lavanta yağı, nane yağı veya okaliptus yağı eklersen suya, uyurken daha rahat nefes almayı da sağlıyor.
0
aychovsky
(08.12.17)
Larenjit, burun tikanikligi ve bogaz reflusu de bunu yapar.uzarsa bir kbb uzmanina gorunun.
0
terastaki havlu
(08.12.17)
(3)

Geceyarisi scooty cagirinca geliyo mu?

lucky strike
Gece 2 de falan
Gece 2 de falan
0
lucky strike
(08.12.17)
Varsa geliyor? Yoksa saat kaç olursa olsun gelmez.
0
Tears of Devil
(08.12.17)
Varsa derken neyi kastediyorsunuz? Nasil emin olabilirim varligina yokluguna? Bilmedigimden soruyorum
0
🌸lucky strike
(08.12.17)
uygulamada yakindakiler gozukuyor
0
fakyoras
(08.12.17)
(1)

quad paten ankara nerde bulabilirim? (iki önde iki arkada teker)

sonidojardin
merhaba denemeden alamam diye soruyorum 38-39 numara quad pateni (iki önde iki arkada olacak şekilde) deneyerek alabileceğim neresi var? merkezi olursa daha iyi olur decathlonun metromall şubesinde bir tane varmış ama hem görüşü dandik ve o görünüme göre pahalı üstelik denemek için de orası uzak. kı
merhaba denemeden alamam diye soruyorum 38-39 numara quad pateni (iki önde iki arkada olacak şekilde) deneyerek alabileceğim neresi var? merkezi olursa daha iyi olur decathlonun metromall şubesinde bir tane varmış ama hem görüşü dandik ve o görünüme göre pahalı üstelik denemek için de orası uzak. kısaca önerilerinize müteşekkir olacağım :))
0
sonidojardin
(08.12.17)
Ankara'da neresi vardır bilmem ama decathlonda da denemeye izin vermiyorlar, bir yıl önce öyleydi yani.
0
datdiridat
(08.12.17)
(2)

Şişlide otel

tchuck
eli yüzü düzgün neresi var? akşam 11-12 gibi gidip yer bulabileceğim?150-200 civarı verebilirim gecelik malesef. (eğer mümkünse. o paraya yok derseniz, en yakın fiyata bakarım artık)
eli yüzü düzgün neresi var? akşam 11-12 gibi gidip yer bulabileceğim?

150-200 civarı verebilirim gecelik malesef. (eğer mümkünse. o paraya yok derseniz, en yakın fiyata bakarım artık)
0
tchuck
(08.12.17)
booking'den baktım şimdi
Dencity Hotels & Spa 159 tl 8,1 puan kahvaltı da varmış
Istanbul Dora Hotel 171 tl 7,7 puan
Listana Hotel 199 tl 7,9 puan kahvaltı varmış.
4 yıldızlı olarak bunlar var.sanırım 159 luk mantıklı duruyor fakat ayırtsan iyi olur şimdiden.
0
high hopes of the sozluk
(08.12.17)
Grupanyada güzel firsatlar oluyor. Büke hotel var tavsiye ederim 150ye kalmıştık grupanya ile.
0
karacigerim vur kadehlere
(08.12.17)
(3)

bitcoin kadar başımıza taş düşme olasılığı?

binder dandet
yüzde kaç olabilir?
yüzde kaç olabilir?
0
binder dandet
(08.12.17)
Muhtemeldir, yakın zamanda olabilir, bekliyorum.
0
skooma
(08.12.17)
sekiz
0
sta
(08.12.17)
Dönemindeki dört şey benim durduk yere sinirlerimi bozuyor:
-Spartacus
-Breaking Bad
-Game of Thrones
-Bitcoin.


Gına geldi yemin ederim. Tez zamanda patlıyorsa patlasın ya da o taş düşsün de kurtulalım artık. İhtimali hesaplayamıyorum, bir Bitcoin "ustası" gelir de açıklar belki. Tabii öncesinde milyonlarca kez sağdan soldan bilgi topladıktan sonra.
0
m e b
(08.12.17)
(5)

Boya kokan ayakkabı

hair freak
Yolda beyaz şerit yeni boyanmış ve üstüne bastım.(yeni asfalt da dökülmüş ve hiç uyarı yok, ziftten kaçarken boyaya yakalandım) Bir saat uğraşıp altını kazıyıp boyayı tamamen çıkardım ama leş gibi kokuyor, normal evlerde kokan badana kokusu gibi de değil, berbat bir koku, nasıl kalitesiz adi bir boy
Yolda beyaz şerit yeni boyanmış ve üstüne bastım.(yeni asfalt da dökülmüş ve hiç uyarı yok, ziftten kaçarken boyaya yakalandım) Bir saat uğraşıp altını kazıyıp boyayı tamamen çıkardım ama leş gibi kokuyor, normal evlerde kokan badana kokusu gibi de değil, berbat bir koku, nasıl kalitesiz adi bir boyaysa. Googleda çıkan her çareyi denedim zerre azalma yok, sirke, bulaşık deterjanı, süt, limon. Başka aklınıza gelen bir çözüm var mı? Bu zamanla azalır mı, böyle kokarsa ayakkabı çöpü boylayacak :(
0
hair freak
(08.12.17)
en iyi çözücü, temizleyici şey tinerdir. bildiğimiz tiner. sanayide ustalar ellerindeki boyaları tinerle çıkartırlar.
0
caletti
(08.12.17)
tiner ise yarayabilir belki?

caletti benden once davranmis.
0
hopeless
(08.12.17)
bezin ufak bir bölümünü tinerle ıslatın ayakkabının altına sürtün. sanki inatçı lekeleri temizliyor gibi. kirlendimi diğer tarafını tinerleyip devam edin.
0
caletti
(08.12.17)
Boya çıktı aslında ama tiner kokuyu çıkarır mı? Ev bile boya kokuyor şu an deli gibi, ayakkabı da balkonu kokutuyor şu an :(
0
🌸hair freak
(08.12.17)
Kokuda en ufak bir azalma yok, tiner de ayakkabının altını eritir diyorlar, zaten tiner boyayrı geçiriyor tamam ama ayakknıda boya kalmadı, koku kaldı.
0
🌸hair freak
(09.12.17)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.