[]

Kas yırtılması yaşayan kedimin sakinleştiriciden sonraki hali normal mi?

Acı çekiyorum resmen. Bıcırığım önceki gün ayağının üstüne basamıyor asla dokundurtmuyordu, sabah veterinere götürdüm, kırık yoktu, ağrı kesici iğne vurdu 24 saat gözlemleyin, eğer devam ederse film çekeriz dedi. Dün akşama kadar dışarda gezdi, üstüne bastı. Bugün de akşama doğru dolaştı vs. Akşam mama veriyorum oralı olmadı, yerinden kımıldamadı, bi de baktık ki yine basamıyor, ama bu kez ağlıyor, inliyordu, o kadar kötüydü. İğne vurdurduğum yer kapalı olunca gece 24 saat açık olan yere gittik. Film çekildi, kas yırtılması olmuş muhtemelen dedi, Çünkü filmde görüyoruz ciddi hiçbi şey yok. Bu arada sokak kedisi olduğu için korktu, inanılmaz hırçındı muayene imkânsızdı, sakinleştirici yaptılar. İşte şurup verdi 5 gün kullanmak için, evde dursun hareket alanı kısıtlı olursa daha çabuk iyileşir dedi. Sakinleştiricinin etkisi daha çabuk geçsin diye başka iğne de yaptı. sakinleştirici, ilaç etkisiyle kusabilir korkmayın dedi.

Fakat 5 saat oldu Bıcırığım gözlerini bir noktaya dikiyor, o kadar mahzun ki, hiç tepki vermiyor. Kuru mama verdim, 2 lokma yedi kustu, şurup damlatıp çok sevdiği yaş mamayı verdim, ilaçlı yerinden aldı mı bilmiyorum bikaç lokma yedi yine kustu=( akşamdan beri midesine doğru düzgün bişey gitmedi, su dahi içmedi. Çok korkuyorum bi sakinleştirici bu kadar korkunç etkili olur mu, yoksa o kadar ağrısı var ki ve zorla doktora götürdüm orada da korktu diye küstü mü=( zorlayıp evi dolaşmasın diye banyoya herşeyi koydum şimdi öyle hareketsiz gözünü bir noktaya dikmiş yatıyor, lütfen bunların normal olduğunu söyleyin, çok korkuyorum=(


 
korkma, hircin kedi veterinerden sonra ilac vurulmasa bile 1-2 hafta kendine gelemedikleri oluyor kisilikleri degisiyor yasadiklari travmadan dolayi (bende var ordan biliyorum). sakinlestiriciden sonra yiyememesi kusmasi normal. Sabaha bir iyilesme olmazsa (yerinden kalk(a)mazsa) muhakkak arayin veterineri ama.


  • robokot  (13.10.17 04:58:49) 
İnsan hiçbir canlıya bu kadar bağlanmamalı. Ağlamaktan gözlerim şişti, onu bırakıp uyuyamıyorum, tüm planlarım alt üst oldu. Yeter ki iyileşsin, eskisi gibi olsun başka hiçbi şey istemiyorum şu an=( sağolun, bi nebze içim rahatladı.


  • mslny  (13.10.17 05:07:59) 
Benim kedim de sokağa çıkıp giren bir kediydi.
Travma yaşadıklarında oluyor öyle, bir noktaya gözünü dikip boş boş bakıyor, bıraktığın yerde kalıyor, vs. Düzelir birkaç güne.

  • kayranin kedisi  (13.10.17 10:53:34) 
sakinleştiricinin öyle bir etkisi var maalesef.
bizimki titriyordu bir de, kucağıma aldım çişini fln tutamıyordu.
sersem sersem kendine gelemedi birkaç gün boyunca.çok fena oluyor o halini görmek :/
geçmiş olsun yavrucuğa.hemen iyileşsin.
  • demoniclewinsky  (13.10.17 11:11:35) 
Geceye göre şu an çok şükür daha iyi gibi, en azından uyuyor baktı ki dışarı çıkartmıcam. Fakat şu an ilaç ve tuvalet sıkıntım var.
İlaç Metacam, biz her gün o travmayı yaşamasın diye iğneye götürmektense muadili şurup istedik, dün gece için şırıngada yapabilirsen ağzına yoksa mamaya 4 e kadar damlat, sonra 5 gün 2ye kadar damlat dedi. Yaş mamaya sıktım karıştırmadım ki direkt alsın fakat sanırım kokusunu aldı çok az yedi o lokmayı muhtemelen yemedi. Kusmadığı için de yemediğini düşünüyorum. Mide koruyucu vermişti, onu alırsam kusmaz mı? Gerçi o tableti 4 e bölüp mamaya koy dedi ama onu da yemeyebilir, kusmaz derseniz şansımı denicem. ilaç vermek için daha iyi yöntem varsa bilmek isterim.
Tuvalet de hiç 24 saat evde kalmadı, şimdi inşallah 5 gün evde olacak. gece dayanamayıp çişini yapmış, kum var, zorda kalırsa oraya yapar mı? Gece kumun içinde girip yatıyordu.
  • mslny  (13.10.17 13:46:14) 
Mesajı yazarken sanırım sakinleştirici etkisi geçince ağrı başladı, patisini havada tutup miyavlıyor. demek mamada ilacı yemedi napsam ki=(


  • mslny  (13.10.17 13:56:06) 
şurubu şırınga ile verebilirsin, kediyi ensesinden tamamen havaya kaldır, o durumda ağzının yanlarına damla damla sürersen mecburen yalayacak; başka etkili bir yol yok bildiğim kadarıyla. tableti de benzer şekilde az yaş mamayla ağzının gerisine koyup (tabii çok küçük bir miktardan bahsediyorum) kediyi serbest bırakabilirsin, gezegenler doğru sıralanmışsa yutma ihtimali var.
tuvalet için dışarıda nereye yapıyorsa o tarz toprak bulman lazım, en azından bir miktar kumun üstüne koyabilirsin. sokak kedilerini kuma alıştırmak zor oluyor. yine de öyle ortalık yere salacağını sanmıyorum bir kedinin, gidip küvete falan yapabilir belki, karton kutu ve gazete seviyorlar bazıları; bilemiyorum. tekrar geçmiş olsun.

  • tiny penny  (13.10.17 18:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.