Giriş
(8)

doktor yazısı

dunyanin en gereksiz adami
ilk defa lens kullanacağım. doktordan çıktıktan sonra fiyatlar hakkında fikir almak için optikçiye girip sordum ne kadar oluyor falan diye. soflens 38 diye bir lense 60 tl dedi. lensmarket fiyatı 35 liraymış. haliyle internetten alacağım ama benim alacağım lens bu değil. kaç numara lens alacağımı ve
ilk defa lens kullanacağım. doktordan çıktıktan sonra fiyatlar hakkında fikir almak için optikçiye girip sordum ne kadar oluyor falan diye. soflens 38 diye bir lense 60 tl dedi. lensmarket fiyatı 35 liraymış. haliyle internetten alacağım ama benim alacağım lens bu değil. kaç numara lens alacağımı ve bc değerini biliyorum ama doktor reçeteye hangi markayı yazmış anlamadım. bio tamam da gerisi belli değil. biomedics olabilir mi? ya da başka bi şey mi alayım?
0
dunyanin en gereksiz adami
(07.03.13)
La bu doktorlar beni delirtecek. Adam gibi yazsanıza lan şunu.
0
Dynamole
(07.03.13)
biofokal?
0
sutlu nescafe
(07.03.13)
biofocal'a bakmıştım da yakın okuma ihtiyacı olan kişiler için yazıyor. hem öyle bir ihtiyacım yok hem de doktorla hiç öyle bir şey konuşmadık. çok da pahalıymış.
0
🌸dunyanin en gereksiz adami
(07.03.13)
çok bilimsel bir yorum olmayacak ama, yalnızca miyopsa sorununuz, benim öyle olduğu için diyebilirim ki, lens markasını kafanıza göre seçseniz de olur.
0
alice practice
(07.03.13)
bauch& lomb un biotrue diye bir serisi vrmış bu arada şimdi baktım da, günlük lens olsun diye mi konuşmuştunuz öyleyse bu olabilir.
0
alice practice
(07.03.13)
aylık diye konuşmuştuk.
0
🌸dunyanin en gereksiz adami
(07.03.13)
Biofinity de olabilir.
0
safra
(07.03.13)
BioClear
Biofinity
Biomedics

bunlar da var bio ile başlayan.

ancak bc8,6 dia 14 ya da 14,2 olan bir lens büyük ihtimalle uyacaktır sorun çıkarmadan.

illa yazılan lensi almak zorunda değilsin. tavsiyem oksijen geçirgenliği yüksek olduğundan night&day aqua ya da purevision 2 hd.


biotrue diyen var, o lens değil lens solüsyonu(lensi de çıkmış haberimiz yok :) denerim bir ara ben de. solüsyonundan memnundum). solo care aqua ve biotrue kullanıp memnun kaldığım solüsyonlardır.
0
ucan spagetticanavari
(07.03.13)
(2)

Kimyasal videolar?

hjarteblod
Yok mudur böyle mesela sodyum asetat'ın genleşmesini, ne bileyim yeşil bir alevin ortaya çıkışını, havai fişeğin gökyüzünde patlayışını, ortaya çıkan ışık cümbüşünü slowmotion olarak gösteren vimeo kanalları falan? Ne güzel doğasal videolar var, onlar niye yok?şunun gibi mesela: http://vimeo.com/607
Yok mudur böyle mesela sodyum asetat'ın genleşmesini, ne bileyim yeşil bir alevin ortaya çıkışını, havai fişeğin gökyüzünde patlayışını, ortaya çıkan ışık cümbüşünü slowmotion olarak gösteren vimeo kanalları falan? Ne güzel doğasal videolar var, onlar niye yok?

şunun gibi mesela: vimeo.com
0
hjarteblod
(07.03.13)
kediebesi
(07.03.13)
(3)

Paypal Sorusu

metehan01
Yahu ben ödemeyi paypal ile yapim dedim dx'den sipariş verirken, anam bi baktım gayet de kredi kartımdan düştü paypalımda da para vardı oysa. Ben de paypala 7,5 tl bayılarak paypaldaki paramı kredi kartıma aktardım. Neyse;şimdi paypaldaki parayı harcayamaz mıyız alışverişimizde?Yoksa paypal sadece a
Yahu ben ödemeyi paypal ile yapim dedim dx'den sipariş verirken, anam bi baktım gayet de kredi kartımdan düştü paypalımda da para vardı oysa. Ben de paypala 7,5 tl bayılarak paypaldaki paramı kredi kartıma aktardım. Neyse;
şimdi paypaldaki parayı harcayamaz mıyız alışverişimizde?
Yoksa paypal sadece arada tampon mu oluyor güvenlik açısından yine de kredi kartımızdan mı düşüyor?
0
metehan01
(07.03.13)
türkiyede olduğun için harcayamıyorsun.
0
sutlu nescafe
(07.03.13)
türkiyedeki sitelerden harcarsın. gittigidiyor gibi.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(07.03.13)
"İşlem Türkiye'de gerçekleştiğinde, ilk ödeme kaynağınız PayPal bakiyenizdir. PayPal bakiyeniz ödemeyi karşılamıyorsa, kredi kartınızdan çekim yaparız.

Uluslararası işlem yapıyorsanız, para kredi kartınızdan çekilecektir.

Türkiye’deki müşterilerimizin PayPal hesaplarını kullanırken tüm yerel para birimi kısıtlamalarına ve döviz kullanımına dair tüm kurallara uymaları gerekir."
0
neyleyim
(07.03.13)
(2)

pc oyun işlerinden anlayanlar yardım

sen istiyor duj 1 saat 100 dolar
the walking dead ep3ü indirdim ancak değişik bir uzantılı dosyalar geldi nasıl açabilirim.resim ekledim
the walking dead ep3ü indirdim ancak değişik bir uzantılı dosyalar geldi nasıl açabilirim.resim ekledim
0
sen istiyor duj 1 saat 100 dolar
(07.03.13)
telltale exploer lazımmış.
0
sutlu nescafe
(07.03.13)
www.filecure.com

şunu indir yardımcı olur büyük ihtimal.
0
cemallamec
(07.03.13)
(3)

ekran kartını güncelleme

Kaczynski
ekran kartımı güncellemem gerek ama bu işlerden hiç anlamadığım için buraya geldim. nette bir tane setup buldum ama kurduğumda bilgisayarın şaftı kaydı. simgeler hayvan gibi büyüdü, rengin anası sikildi vs. bir yol gösterseniz çok makbule geçer. nereden neyi indiricem, onu nasıl kurucaz vs.ekran ka
ekran kartımı güncellemem gerek ama bu işlerden hiç anlamadığım için buraya geldim. nette bir tane setup buldum ama kurduğumda bilgisayarın şaftı kaydı. simgeler hayvan gibi büyüdü, rengin anası sikildi vs. bir yol gösterseniz çok makbule geçer. nereden neyi indiricem, onu nasıl kurucaz vs.

ekran kartım: nvdia geforce 7300 SE/7200 GS
0
Kaczynski
(06.03.13)
www.nvidia.com
buradan geforce 7 series seçeceksiniz.
0
cdiyez
(06.03.13)
nvdianın sitesine girince uygun driverı buluyordu galiba.
0
sutlu nescafe
(06.03.13)
En son çare slim drivers adlı program ile tarama yapın bulacaktır büyük ihtimal.Bulduktan sonra listenin sağında indirme bölümü var.

www.driverupdate.net
0
lisko
(07.03.13)
(1)

Led Tv

hctrn
Merhaba Arkadaşlar;LED 3d smart tv alacağım. Ama bu tv işlerine biraz yabancı kaldım. Bu 200 hz 400 hz nedir hangisi daha işlevseldir? Yakın zamanda Tv alan bu işlerden anlayan varsa model önerilerini bekliyorum 2000 tl civari. Samsung bu işin üstadı diyorlar ne kadar doğrudur?Saygılar...
Merhaba Arkadaşlar;

LED 3d smart tv alacağım. Ama bu tv işlerine biraz yabancı kaldım. Bu 200 hz 400 hz nedir hangisi daha işlevseldir? Yakın zamanda Tv alan bu işlerden anlayan varsa model önerilerini bekliyorum 2000 tl civari. Samsung bu işin üstadı diyorlar ne kadar doğrudur?

Saygılar...
0
hctrn
(06.03.13)
samsung doğru tercih. 40es7000 iyidir.
0
sutlu nescafe
(06.03.13)
(5)

android smart phone & wifi laptop acces point

sehpa fx350
selamlar, elimizde bi android telefon var, ethernetten adslye bağlı wifi etkin bi laptop var. android ten dizüstü bilgisayarı acces point yaparak nete nasıl bağlanabilirim.. teşekkürler..
selamlar, elimizde bi android telefon var, ethernetten adslye bağlı wifi etkin bi laptop var. android ten dizüstü bilgisayarı acces point yaparak nete nasıl bağlanabilirim.. teşekkürler..
0
sehpa fx350
(06.03.13)
(bkz: connectify)
0
fusion2dx
(06.03.13)
connectify denedim, telefon görmüyor.
0
🌸sehpa fx350
(06.03.13)
şifrelemeyi wpa2 olarak seçtin mi? adhoc yaptıysan android görmez.
0
sutlu nescafe
(06.03.13)
evet adhoc ile ilgili bir sıkıntı var. yani connectify programında adhoc dışında başka bir paylaşma seçeneği yok. peki nasıl giderebilirim.
0
🌸sehpa fx350
(06.03.13)
connectify'da wpa2 seçeneği var
0
fusion2dx
(07.03.13)
(8)

piston aşağı indi

fuerteventura
bu videoyu bir tek ben mi anlamadım ne oluyor bu videoda. Gerçekten o kadar komik mi?
bu videoyu bir tek ben mi anlamadım ne oluyor bu videoda. Gerçekten o kadar komik mi?
0
fuerteventura
(05.03.13)
valla ben de gülmedim.
0
hope ender
(05.03.13)
e komik tabi. altı üstü piston gitmiş, millet bomba var gibi kapıya dayanıyor.
0
mattiadestro
(05.03.13)
hatta adam piston indiyi yarım ağızla söylediğinden millet çabuk inin gibi bişi anlıyo olay o.
0
hocam fazla egon var mi
(05.03.13)
şoförün mallığı. ama tabi komik de değil.
0
clones
(05.03.13)
adamın hareketi komik bence. teyzeler de tuhaf biraz lskdşs ayıp lan
0
isildur
(05.03.13)
komik değil.
0
sutlu nescafe
(05.03.13)
komil değil mi? ben cidden 4-5 kez izledim hepsinde güldüm. kadınla adamın bakışması, öndeki adamın yaşlı kadını iterek çıkmaya çalışması vs.
0
Eureka
(05.03.13)
mor giyme olayı kameradan kaynaklı bence koltuklar da mor görünüyor. o kadar tesadüf olamaz.
0
isildur
(05.03.13)
(3)

hava 8.9 derece iken

yatagants
dew point (hissedilen sıcaklık) nasıl -6.5 derece oluyor?metstation.hacettepe.edu.tr
dew point (hissedilen sıcaklık) nasıl -6.5 derece oluyor?

metstation.hacettepe.edu.tr
0
yatagants
(04.03.13)
sidetli ruzga vardir, gunes yoktur?
0
sutlu nescafe
(04.03.13)
günes var , rüzgarda çok olmasa da avr. dışarda gölgede üşüyoruz yani.
0
🌸yatagants
(04.03.13)
poyraz
0
kediebesi
(04.03.13)
(4)

EFT yanlış isim

hope ender
EFT yaptığım kişinin adını yanlış yazdım. iban doğru.cumadan beri ilgili kişiye para iletilmemiş. şimdi bankayaı 3 keredir arıyorum, 15 dakika müzik dinleyip kapatıyorum. diyorum ki; bunu doğru isimle tekrar göndersem, yanlış isimli olan bana zaten bikaç gün sonra geri döner mi? ne dersiniz?
EFT yaptığım kişinin adını yanlış yazdım. iban doğru.

cumadan beri ilgili kişiye para iletilmemiş. şimdi bankayaı 3 keredir arıyorum, 15 dakika müzik dinleyip kapatıyorum. diyorum ki; bunu doğru isimle tekrar göndersem, yanlış isimli olan bana zaten bikaç gün sonra geri döner mi? ne dersiniz?
0
hope ender
(04.03.13)
birkac gune kalmaz geri donmesi. gun icinde gelebilir.
0
sutlu nescafe
(04.03.13)
benim de hesap doğru isim yanlıştı, döndü 1 hafta sonra, aslında işlemi yapsalar hemen döner de işte böyle şeyler biraz uzuyor kesin döner ama yollayabilirsin tekrar.
0
ekaterina
(04.03.13)
bazen ilgili şubeye talimat yazıp yollamanız gerekiyor. normalde bişey yapmadan 2-3 gün içinde iade edilmesi gerekir.
0
pisekar v2
(04.03.13)
aynı gün bilemedin bir ertesi gün döner.
iban tam doğru isimde de anlamlı 2 hata varsa karşıya geçer para.
sorgu numarası ile banka şubesinden sorgulat
0
tombalabala
(04.03.13)
(9)

yazıcıyla laptop arasında farklı odalarda bağlantı kurabilmek ?

gorki
nasıl mümkün olur ?
nasıl mümkün olur ?
0
gorki
(03.03.13)
wifi printer ise mumkun. degilse namumkun. ama 2 pc varsa atyorum bi odada pc var ve acik, ona printerin bagli olur, sora team viewerla icerden baglanirsin o pc ye laptop inla cikti alirsin. kulagini tersten tutmak oluyo biraz ama aklima bu yol geldi.
0
rentts
(03.03.13)
wifi yoksa uzun kablo lazım.
0
yazik ziyan
(03.03.13)
wifi yok sanırım.Usb kablo ile bağlıyorum.Bluetoothla falan olmaz mı ?
0
🌸gorki
(03.03.13)
olmaz
0
rentts
(03.03.13)
yazıcıda wifi olup olmadıgını nasıl anlarım ?
0
🌸gorki
(03.03.13)
wifi modem, acik bir bilgisayara bagli printer yeter. bilgisayar uzerinden printer paylasimi yapilir, ayni agdaki bilgisayarlar yaziciya be,lge gonderip yazdirabilir. hatta modemin modeline gore yazici usb ile modeme baglanabilir.
0
sutlu nescafe
(03.03.13)
3g modem var
0
🌸gorki
(03.03.13)
wifi modem yok demekki. bir ihtimal bilgisayarlara hamachi kurulup sanal ag kurulabilir. tamamen sacma bir fikir de olabilir.
0
sutlu nescafe
(03.03.13)
iki bilgisayar varsa, ve iki bilgisayar da aynı modemle internete bağlanıyorsa ev içi ağınız var demektir zaten.

bu iki bilgisayarın bir tanesine yazıcı bağlı olur, o yazıcı paylaşımını açar, o bilgisayar açık olduğu sürece diğer bilgisayardan yazıcı kullanılır. Windows üzerinden başka bir program kullanmadan halledilebiliyor.
0
burfak
(03.03.13)
(5)

Banka Hesabına Para Yatırmak

your majesty
Garanti Bankası hesabına para yatırmam gerekiyor fakat bu bankada bir hesabım olmadıgı için ve eft ücretinin de kol gibi girmemesi için bir çare arıyorum, direk gidip bankadan sıra alsam ve isme yatırsam herhangi bir ücret ödemek zorunda kalıyor muyum ya da başka bir yolu var mıdır?
Garanti Bankası hesabına para yatırmam gerekiyor fakat bu bankada bir hesabım olmadıgı için ve eft ücretinin de kol gibi girmemesi için bir çare arıyorum, direk gidip bankadan sıra alsam ve isme yatırsam herhangi bir ücret ödemek zorunda kalıyor muyum ya da başka bir yolu var mıdır?
0
your majesty
(03.03.13)
garanti cep bank kullanan bir arkadasından rica et.cep telefonundan alıcının cebine ücretsiz olarak atabilirsin.tek seferde maksimum 500 tl olmak koşuluyla istediğin kadar gönderebilirsin.alıcı da hesabı olmasa bile herhangi bir garanti bankamatiğinden cep teline gelen kod ile parasını ücretsiz olarak anında çekebilir
0
arafa
(03.03.13)
ptt.
0
achtundsiebzug
(03.03.13)
ziraat internet şubeden eft 1 tl, garanti atmleri de 5 tl falan alıyor.
0
vizdilva
(03.03.13)
eft ücreti işbankta da 2.5 lira.
0
lanc
(03.03.13)
hangi bankadan gondereceksin bilmiyorum ama internet subesinden ucretsiz olabilir eft.
0
sutlu nescafe
(03.03.13)
(3)

digiturk kutusuyla tv??

Söyük
gencler ailemin yanina giderken evdeki digiturk receiveri gotursem izleyebilir miyim? annemlerde normal uydu var sanirim tek canakli onda da atv star gibi normal kanallar var... (hangi uyduya donuk oldugunu anlamissinizdir, ben anlamadim zira) so does it work?
gencler ailemin yanina giderken evdeki digiturk receiveri gotursem izleyebilir miyim? annemlerde normal uydu var sanirim tek canakli onda da atv star gibi normal kanallar var... (hangi uyduya donuk oldugunu anlamissinizdir, ben anlamadim zira)

so does it work?
0
Söyük
(02.03.13)
hayir. digiturk eutelsata bakiyor. annenlerdeki turksata cevrilidir buyuk ihtimalle.
0
sutlu nescafe
(02.03.13)
çalışmaz. dikkat edersen digiturk'e arkadan bağladığın, duvardan gelen beyaz bi kablo var. işte tüm sihri o yapıyor.

ben de birkaç sene önce bir umutla denemiştim de olmamıştı, ordan biliyorum.
0
rebio
(02.03.13)
not olarak kalması icin ayzıyorum.. mumukunmus efendim.. digi kumandasından ayarlara oradan da uydu secimine girip turksat sectim sonra kanalları ayarla dedim.. balık gibi yakaladı hepsini ve izledik :)

bilginize
0
🌸Söyük
(04.03.13)
(1)

windows 7 ultımate key

kreider
bu konuda yardımcı olacak yazar varsa guzel olur. forumlara baktım ancak tam kavrayamadım, yönlendırılmem gerekıyor.
bu konuda yardımcı olacak yazar varsa guzel olur. forumlara baktım ancak tam kavrayamadım, yönlendırılmem gerekıyor.
0
kreider
(25.02.13)
loader
daz
google
0
sutlu nescafe
(25.02.13)
(11)

Bu Sistem Hakkında Ne Düşünüyorsunuz?

rebio
Adamlar bir çöp kutusu yapmış, şu şekilde: http://www.digitallife.gr/wp-content/uploads/2011/06/bin-cam.jpgçöp kutusunun üst kapağına telefonu takıyosunuz, çöp kutusunu her kapattığınızda telefon çöpün fotoğrafını çekiyor ve facebook'taki aplikasyona yüklüyor. amaç insanları geri dönüşüme itmek. ins
Adamlar bir çöp kutusu yapmış, şu şekilde: www.digitallife.gr

çöp kutusunun üst kapağına telefonu takıyosunuz, çöp kutusunu her kapattığınızda telefon çöpün fotoğrafını çekiyor ve facebook'taki aplikasyona yüklüyor. amaç insanları geri dönüşüme itmek. insanlar birbirlerinin çöp fotoğraflarına bakıyor yorum yapıyor paylaşıyor falan.

ayrıca puanlama sistemi yapmışlar. bu aplikasyon çöp kutusuna attığımız şeyin fotoğrafını çekerken aynı zamanda geri dönüştürülebilir miydi diye değerlendirip bize iyi ya da kötü puan veriyor. en fazla puan alan kazanıyor...

nasıl sistem sizce? internet, teknolojinin hayatımızdaki yeri falan..? abartı mı sizce? hayatımızı bu kadar internete yaymaya gerek yok mu?
0
rebio
(24.02.13)
gereksiz.
0
sutlu nescafe
(24.02.13)
O kadar aptalca ki kelimeler yetersiz kalıyor. Hatta isterlerse oraya telefon değil de son model bir laptop ya da hubble teleskobu yapıştıralım, yetmez çünkü.
0
Sade
(24.02.13)
vitrinlerdeki tv'lere versinler görüntüyü. evsiz yada çöp toplayanların işine yarar belki.
ayrıca bunun bi üstü klozet kapağıdır. bu da en az onun kadar gereksiz.
0
hasmetizm
(24.02.13)
neden gereksiz, aptalca? biraz daha açar mısınız? mesela insanları bilinçlendirmek adına faydalı bir şey olamaz mı?
0
🌸rebio
(24.02.13)
"O kadar aptalca ki kelimeler yetersiz kalıyor."

Sade'ye katılıyorum.
0
basond
(24.02.13)
Net aleminde gördüğüm en saçma icatlardan. Sade +1
0
buzbebek
(24.02.13)
sıçtığımızın_resmidir.jpg facebook'ta paylaş!

-çok güzel sıçmışsınn karşim. (Y)
-canım yhaa.. (L)
-doktor: biraz daha posalı şeyler tüketin hilmi bey eheh!!11


cevap: bok gibi.
0
Ufuk
(24.02.13)
bunu görüp de biliçlenecek varsa, hiç uğraşmasın ayırmakla. insanlar ne kadar meraklı oldu 'sosyalleşmeye'.
0
sutlu nescafe
(24.02.13)
insanların sosyal davranış bozukluklarına kılıf uydurmada sınır tanımadıklarını düşünüyorum, ne düşüneceğim?

hayatımızı bu kadar internete yaymak değil, hayatımızı bu kadar internette yaşamamalıyız zaten.

hafta içi çok çalıştım diye hafta sonu keyif yapayım, bir kere de keyfimden sabahlayayım dedim dün gece.
duyuruya çok takıldım, şu anda fast food yemişim gibi bir his var içimde, muhtemelen 3-4 gün acil bir şey olmadıkça yazmayacağım.

belki benimki de anormaldir, ama her şeyden önce bu "yorucu" ya.
yani ben bu hafta sonu kendimi hiç dinlenmiş hissetmiyorum mesela.

buna bir insanın "yetişebilmesi" için çok çok çok ciddi kafayı bozmuş olması lazım.
yani bu kadar akışa kapılabilmek, bir şeylerin ters olduğuna işaret ediyor.
yahu dün burada takılırken bir baktım sabah oldu.
sürekli bu şekilde hayatının kontrolü elinde olmadan, akan zamanın farkında olmadan, hiçbir işe yaramadığını bilerek nasıl yaşanır?
boşuna herkes sinir hastası değil.
0
blatta hiberna
(24.02.13)
black mirror'ın hayata geçmiş hali. facia.
0
devilred
(24.02.13)
benzer bir olay klozet kapağı için yapılabilirdi :)
www.ratemypoo.com
0
dedi kalabaligin icinden bir ses
(24.02.13)
(6)

Lego gibi ama değil, neydi?

nıç
Geçen aylarda biri sormuştu ben cevap vermiştim birinin sorusuna şimdi benim aklımda değil ismi. Legodan sonra akla gelen (onun türevi), dikenli gibi birbirine geçmeli plastik oyuncaklar vardı. of dilimin ucunda ama anımsayamıyorum. bir yardım edin lütfen.
Geçen aylarda biri sormuştu ben cevap vermiştim birinin sorusuna şimdi benim aklımda değil ismi.
Legodan sonra akla gelen (onun türevi), dikenli gibi birbirine geçmeli plastik oyuncaklar vardı. of dilimin ucunda ama anımsayamıyorum. bir yardım edin lütfen.
0
nıç
(23.02.13)
k'nex?
0
kahin ahtapot paul
(23.02.13)
knex?
0
sutlu nescafe
(23.02.13)
0
lemmiwinks
(23.02.13)
yok, knex değil. sorumu güncelliyorum; lego ve knexten sonra akla gelen diyelim ona madem.
0
🌸nıç
(23.02.13)
ben kendim buldum tamamdır.
0
🌸nıç
(23.02.13)
(bkz: nopper)
(bkz: stickle bricks)
0
ermanen
(23.02.13)
(1)

bilgisayara program indiremiyorum.

neymiş
merhaba,bilgisayardan çok anlayan biri değilim öncelikle onu söyleyeyim. flash player,mozilla,picasa vb. programlar indirmek istiyorum tam indiricem %99 a geldiğinde devam etmiyor bir türlü indirme işlemi tamamlanmıyor. internette bi problem yok. aynı bilgisayarla başka internette denedim yine aynı
merhaba,bilgisayardan çok anlayan biri değilim öncelikle onu söyleyeyim. flash player,mozilla,picasa vb. programlar indirmek istiyorum tam indiricem %99 a geldiğinde devam etmiyor bir türlü indirme işlemi tamamlanmıyor. internette bi problem yok. aynı bilgisayarla başka internette denedim yine aynı sorun oldu. bana neden kaynaklandığını nasıl çözüleceğini anlatabilecek arkadaşlar varsa lütfen yardımcı olun?
0
neymiş
(22.02.13)
nod32 kullanırken başıma geliyordu. eğer nod32 kullanmıyorsan antivirüs ile ilgili bir durum olabilir.
0
sutlu nescafe
(22.02.13)
(4)

video indirmece

nane
saygıdğer insanlar;http://video.ntvmsnbc.com/ahmet-kayanin-agzindan.htmlbu adresteki videoyu indiremiyorum benim idman görmüyor nasıl indiririm ki ?
saygıdğer insanlar;

video.ntvmsnbc.com

bu adresteki videoyu indiremiyorum benim idman görmüyor nasıl indiririm ki ?
0
nane
(22.02.13)
sutlu nescafe
(22.02.13)
@sutlu nescafe bi de zahmet olmazsa nasil yapiyoz onu da söyle bari sayfa kaynağında falan bişey bulamadım ben indiremedim o yüzden
0
🌸nane
(22.02.13)
flashgot var. sayfaya girince alt tarafta işaret çıktı. indirdim.
0
sutlu nescafe
(22.02.13)
chrome da aç
sağ tıkla öğeyi denetle de
network sekmesini seç
orada video flv uzantılı olarak görürsün
sağ tıkla copy link address i seç
linki kopyalamış olursun
0
Ramiegovic
(22.02.13)
(3)

kat.ph ve adblock plus

entrapmen
bu sitenin adblock plus'a bir garezi mi var yoksa tum olayi benimle mi?http://i.imgur.com/Y1KmPAI.pngfotograftaki gibi yamuk cikiyor dosya adlari. chrome ile de ayni. adblock plus'i devre disi biraktim firefox'da yine ayni sekilde gorundu. sizde goruntusu nasil?bir de duzeltmek icin betik metik bir
bu sitenin adblock plus'a bir garezi mi var yoksa tum olayi benimle mi?

i.imgur.com

fotograftaki gibi yamuk cikiyor dosya adlari. chrome ile de ayni. adblock plus'i devre disi biraktim firefox'da yine ayni sekilde gorundu. sizde goruntusu nasil?

bir de duzeltmek icin betik metik bir seyler yazan olmus mudur?
0
entrapmen
(21.02.13)
adblockplus ve firefox ile problemsiz.
0
sutlu nescafe
(21.02.13)
i.imgur.com

hem admuncher var hem adblock. sıkıntı sende gibi.
0
trajikomix
(21.02.13)
sizin css'lerde .red { icinde display: block var mi?

ben aynen verdigim baglantidaki herifin dedigi gibi o block ibaresini iptal ettigimde duzeldi gorunum.
0
🌸entrapmen
(21.02.13)
(3)

yufka sorusu

deliberte
Bugün alınan ve henüz kullanılmayan bir yufka ne kadar dayanır, nerede nasıl saklanmalı? Vuzdolabına mı konulmalı? Dışarıda mı kalmalı? Familyası ile mi tanışmalı? Bir bilene mi danışmalı?
Bugün alınan ve henüz kullanılmayan bir yufka ne kadar dayanır, nerede nasıl saklanmalı? Vuzdolabına mı konulmalı? Dışarıda mı kalmalı? Familyası ile mi tanışmalı? Bir bilene mi danışmalı?
0
deliberte
(21.02.13)
Buzluğa koy donsun. Kullanmadan yarım saat önce çıkar çözülsün. Haftalarca bekler orda. Ayrı poşetlere koyarsan tek tek çıkarmak ve eritmek kolay olur.
0
harzem
(21.02.13)
buzdolabında dursun. dışarıda ekşiyebilir.
0
sutlu nescafe
(21.02.13)
yufkasına göre değişir, çiğ yufka ise buzdolabı. pişirilmiş (kızartılmış) olanı ise nemli olmayan kapalı bi yer. (kutu, poşet içinde kilere falan kaldırılabilir)
0
buckminster
(21.02.13)
(14)

allahini seven duzgun bi film tavsiye etsin

nawres
iyi aksamlar panpalar,guzel bi film soyleyin de izliyim son cikanlardan, son dedigim iste 2010 sonrasi olabilir. son izledigim filmlerden hic randiman alamadim, cok muzdaribim. komedi kesinlikle olmasin, romantik olmasin, cok fazla aksiyon da olmasin. fantastik olabilir, olaydan cok karakterler on p
iyi aksamlar panpalar,

guzel bi film soyleyin de izliyim son cikanlardan, son dedigim iste 2010 sonrasi olabilir. son izledigim filmlerden hic randiman alamadim, cok muzdaribim.

komedi kesinlikle olmasin, romantik olmasin, cok fazla aksiyon da olmasin. fantastik olabilir, olaydan cok karakterler on planda olsun, diyaloglar saglam olsun, klise mumkunse olmasin. bir de kilsiz olsun.

hatta sevdigim yonetmenleri soyliyim, benzer yonetmen de tavsiye edebilirsiniz;
fatih akin, nuri bilge ceylan, semih kaplanoglu, tarantino, jean pierre jeunet * , emir kusturica, kim ki duk
0
nawres
(21.02.13)
oldboy. kesinlikle oldboy. izle, pişman olmazsın.
0
sen git ben geliyorum
(21.02.13)
@sen git ben geliyorum

oldboy'u izledim. bilinen guzel filmleri izlemisimdir genelde, boyle kiyida kosede kalmis ama saglam fimler daha cok aradigim.
0
🌸nawres
(21.02.13)
adams aebler izlenmediyse o olabilir
0
zuilla
(21.02.13)
the tree of life
0
ermanen
(21.02.13)
Hodejegerne
Sans Laisser De Traces
0
80lerçocuğu
(21.02.13)
griffin and phoenix. güzel bir romantik drama. komedi de var. ben çok sevmiştim ama seni sıkabilir belki.
0
sen git ben geliyorum
(21.02.13)
das leben der anderen?
0
sutlu nescafe
(21.02.13)
Madeo-mother bir de Ajeossi, izlemediyseniz, ikisi de çok güzel.
0
pinking of you
(21.02.13)
nanni moretti'nin filmleri?
0
deliberte
(21.02.13)
Jodaeiye Nader az Simin.. sevmezsen mesaj at söv
0
camasirsuyu
(21.02.13)
Eğer izlemediysen kesinlikle IT IS A WONDERFUL LİFE şiddetle tavsiye ediyorum.
0
shbz
(21.02.13)
aslında ben çok beğenmemiştim ama sanki sen çok beğenebilirsin;

(bkz: the fall)
0
ruhibirbanyo
(21.02.13)
tesekkurler tavsiyeler icin. bir kismini izledim, digerlerine de sozlukten, imdb'nden baktim guzel duruyorlar, indirip indirip izlerim.
0
🌸nawres
(21.02.13)
the fall ı ilk sıraya al. ben bayılmıştım.
0
noodles
(21.02.13)
(8)

bu ne olabilir?

hayley williams ile evlenecek genc
böyle çikotaların içinde olan beyaz, hafif taneli gibi olan maddenin adı ne?
böyle çikotaların içinde olan beyaz, hafif taneli gibi olan maddenin adı ne?
0
hayley williams ile evlenecek genc
(21.02.13)
pirinç patlağı olabilir mi?
0
80lerçocuğu
(21.02.13)
toblerone tarzı başta kıtır kıtır gelip bir araya gelince yapışkan ve sert bir hal alan şeyden bahsediyorsanız ise nugattır.

kimi çikolatalarda damla sakızı, kek parçaları veya mısır gevreği de kullanılıyor.

arkadaşların dediği de yüksek bir ihtimal.
0
wiillii
(21.02.13)
değil galiba. biraz tadı naneyi hatırlatıyor. kötü olmasa bir tane yiyip daha detaylı bir açıklama yapabilirdim:)
0
🌸hayley williams ile evlenecek genc
(21.02.13)
naneyi hatırlatıyorsa nanedir o zaman?
www.etietieti.com.tr
bugün de eti reklamı yaptık gibi oldu ardarda ama neyse :)
0
iz
(21.02.13)
eti sticks naneli olabilir mi yediğin?

kırılmış olips gibi bişey o. vicks tadında.
0
sutlu nescafe
(21.02.13)
acı badem dendi. pek inanmadım ama o herhalde.
0
🌸hayley williams ile evlenecek genc
(21.02.13)
hangi çikolataymış o acı bademli ya? :)
0
iz
(21.02.13)
böyle kutuda gelip içinden 5-6 farklı tattan çıkanlardan.
0
🌸hayley williams ile evlenecek genc
(21.02.13)
(4)

radyo

mrenton
ingilizcemi geliştirecek radyo tavsiyesi alabilir miyim? internet üzerinden dinleyeceğim.teşekkürler:)
ingilizcemi geliştirecek radyo tavsiyesi alabilir miyim? internet üzerinden dinleyeceğim.teşekkürler:)
0
mrenton
(20.02.13)
sutlu nescafe
(20.02.13)
bbc tabi. harikadır.
0
ben smyrna
(20.02.13)
archive.org'da şahane radyo dramaları var.
0
tozluhikaye
(20.02.13)
compadrito
(20.02.13)
(11)

uydu alıcısı alacağım yardımcı olacak var mı?

inancsiz deve
şu 60 liraya kadar olanlardan almak istiyorum internetten.iki sorum var 1.ne marka almalıyım tavsiye edeceğeniz bişey var mı?2.uydu alıcısını nasıl bağlıyoruz? scart girişiyle anten kablosunu takıyoruz çalışıyor mu? anten manten kurulmuyor di mi bi yerlere?
şu 60 liraya kadar olanlardan almak istiyorum internetten.

iki sorum var
1.ne marka almalıyım tavsiye edeceğeniz bişey var mı?
2.uydu alıcısını nasıl bağlıyoruz? scart girişiyle anten kablosunu takıyoruz çalışıyor mu? anten manten kurulmuyor di mi bi yerlere?
0
inancsiz deve
(20.02.13)
anten kurulmuyor derken?
uydu alıcısı sd ise scart ile bağlanor. değilse hdmi kablo lazım olur.
0
sutlu nescafe
(20.02.13)
yani tv ye giren beyaz kablo vardı kablo tv için kablo tv'yi iptal ettik yine o anten kablosunu uydu alıcısına bağlayacağım ve kanalları gösterecek di mi? hiç anlamam bu konulardan o yüzden böyle salakça sorularım kusura bakmayın:)
0
🌸inancsiz deve
(20.02.13)
Hayır o kablo ayrı. Çatınıza anten konacak, o antenden devreye kadar kablo gelecek.
Ayrıca kablo tv varken uydu istemeniz de ilginç.
0
grgn
(20.02.13)
nası ayrı o kablo kablo tv nin özel kablosu mu? anteni kim koyacak kabloyu nasıl çekecek anlamadım? 60 liralık şey için o kadar uğraş oluyor mu ya:(
0
🌸inancsiz deve
(20.02.13)
Genelde bir bayiye gidilir, antenden alıcıya her şey oradan alınır ve adam gelip kurar.
0
grgn
(20.02.13)
60 liraya uydu alıcısı alırssın, 60 lira antene verirsin 60 lira montaja verirsin
yuvarlak hesap 200'e tamamlarsın.

fiyatları salladım ama üçü için para vereceksin. kablo parası bile isterler belki.
0
sutlu nescafe
(20.02.13)
ama anten var zaten apartmanın çatısında ondan gelen anten var biri normal ama ucu iğne gibi kafası yok diğeri de kablo tv anteni zaten. diğerini taksam yetmiyor mu?
0
🌸inancsiz deve
(20.02.13)
iğne gibi olan varsa olabilir. onu demedinki :)
0
sutlu nescafe
(20.02.13)
var da o da dsmart sanırım olmaz mı yine ? yani dışardan gelen bi kabloya ikili çoğaltıcı geliyor birine dsmart bağlıydı diğeri boştu o boş olan da dsmart içindi heralde. bu arada dsmartta iptal edili. kafam çorba oldu yemin ediyorum :d
0
🌸inancsiz deve
(20.02.13)
dsmartta bildiğim kadarıyla turksata bakıyor. yani uydu alıcısı alıp takarsan turksattaki kanalları seyredersin.
0
sutlu nescafe
(20.02.13)
ya adamlar kesmişlerse çanaktan bizim daireyi? onu nasıl anlarım? boşuna almayayim yoksa
0
🌸inancsiz deve
(20.02.13)
(4)

subbed edilmiş film yardım

legolas_21
merhaba, şimdi elimde bi video var, ve bu video ing altyazı sub edilmiş vaziyette bunu videodan çıkarabilirmiyim? ya da ustunu kapatabilir miyim? ne bilim seffaflamak felan...teşekür
merhaba, şimdi elimde bi video var, ve bu video ing altyazı sub edilmiş vaziyette bunu videodan çıkarabilirmiyim? ya da ustunu kapatabilir miyim? ne bilim seffaflamak felan...

teşekür
0
legolas_21
(19.02.13)
aynı soruyu iki sene önce sormuştum. gele cevaplar "yapamazsın" yönündeydi. iki yılda teknoloji ilerlediyse bilemem.
0
sen git ben geliyorum
(19.02.13)
tavsiye yöntemler; üzerine subtitle atıp koyu bi ton yap diyorlar ama bakalım iyi bi cevap gelicek mi?
0
🌸legolas_21
(19.02.13)
altyazıyı açıp kapatabiliyorsan ve uzantısı mkv ise evet.
değilse hayır.
0
sutlu nescafe
(19.02.13)
mkv uzantılı ise mkvmerge gui programını indir kur, videoyu sürükleyip bırak programa aşağıda görüntü ve sese dair bilgiler çıkar, alt yazı sonradan eklenmişse o da orada çıkar srt uzantılıdır büyük ihtimal. eğer çıkarsa yanındaki tiki kaldırıp çoklamayı başlat de. işlem sona erdiğinde alt yazı kalkmış olur. başka türlü ise yapacak bir şey yok.
0
carpena
(19.02.13)
(1)

bir hatta iki modem oluyor mu?

the kene
ttnet kullanıyorum. modeme giden kabloyu splitter kullanarak ikiye bölüp bir modem daha eklesem, o da çalışır mı? wi-fi de ikisi de ayrı ayrı mı gözükür?
ttnet kullanıyorum. modeme giden kabloyu splitter kullanarak ikiye bölüp bir modem daha eklesem, o da çalışır mı? wi-fi de ikisi de ayrı ayrı mı gözükür?
0
the kene
(18.02.13)
olmaz.
0
sutlu nescafe
(18.02.13)
(2)

Sağlık sigortam var mı acaba

bgraydin
Okul bu dönem bitti. Diplomayı daha almadım okulda duruyor. Yarın dişçiye gideyim diyorum ama acaba sigortamı kesmişler midir hemen? Normalde rahmetli pederin maaşı yatması lazımdı dün, onu yatırmamışlar. Nasıl öğrenebilirim sigortam var mı yok mu? E-devlet felan..?
Okul bu dönem bitti. Diplomayı daha almadım okulda duruyor. Yarın dişçiye gideyim diyorum ama acaba sigortamı kesmişler midir hemen? Normalde rahmetli pederin maaşı yatması lazımdı dün, onu yatırmamışlar. Nasıl öğrenebilirim sigortam var mı yok mu? E-devlet felan..?
0
bgraydin
(18.02.13)
esgm.sgk.gov.tr
buradan öğrenebilmen lazım. giriş yaptıktan sonra provizyona bak.
0
sutlu nescafe
(18.02.13)
En kolayı, muhitinde daha önce eczane aldığın bir eczane varsa git, ilaç yazıdırcam ama sigortam şu anda aktif mi bilmiyorum de, meduladan görürler.
Fakat dikkat etmen gereke başka şey, okul ile ilişiğin kesildiyse otomatik olarak gss'ye aktarılmış ve en yüksek prime tabi tutulmuş olabilirsin.

sgk.ziraatbank.com.tr
adresinden prim borcun olup olmadığını öğrenebilirsin.
0
olmayacakdualarinamindeyicisi
(18.02.13)
(13)

Boş dizi arıyorum

lord of the cucumbers
How I Met, Friends, Shameless gibi boş dizi arıyorum. İzleyip kafa dağıtmalık, bi katkı sağlamayan falan?
How I Met, Friends, Shameless gibi boş dizi arıyorum. İzleyip kafa dağıtmalık, bi katkı sağlamayan falan?
0
lord of the cucumbers
(18.02.13)
2 broke girls.
0
hmm
(18.02.13)
2 broke girls
seinfeld
the big bang theory
friends
0
bad boy for life
(18.02.13)
my name is earl izle tabii izlemediysen.
0
bgraydin
(18.02.13)
thats 70s show
0
sutlu nescafe
(18.02.13)
bi katkı sağlamayan dizi olur mu yav. mesaj veren de değil alandadır arkadaş. almak istemedikten sonra belgesel de izlesen bir şey öğrenemezsin :D
0
gudumlu anne terligi
(18.02.13)
kesinlikle it's always sunny in philedelphia
0
ileridemokrasi
(18.02.13)
Entourage
0
wifiwi
(18.02.13)
kesinlikle modern family.
0
sen git ben geliyorum
(18.02.13)
late viper
(18.02.13)
Eğer "Nerd"lük varsa kanında IT Crowd izlemeni öneririm.
0
Vicy89
(18.02.13)
two and a half men
seinfeld
0
supergirl
(18.02.13)
eklenmeyenlere louie'yi ekleyebilirim.
0
noluyo yaa
(18.02.13)
happy endings
0
lonelily
(19.02.13)
(3)

oyun

fakir nightboy
hacı böyle sniperlı falan bi oyun arıyom. avcılık falan da olur ama şey böyle hunting unlimited gibi mermi giderken falan ağır çekim gösterse falan. anlatamadım da sen anladığın kadarıyla bişe de hele.
hacı böyle sniperlı falan bi oyun arıyom. avcılık falan da olur ama şey böyle hunting unlimited gibi mermi giderken falan ağır çekim gösterse falan. anlatamadım da sen anladığın kadarıyla bişe de hele.
0
fakir nightboy
(17.02.13)
sniper ghost warrior 1 ve 2 var. ama görev yapıyosun asker olarak.
0
jedilance
(17.02.13)
sniper elite
0
Vermillion
(17.02.13)
0
sutlu nescafe
(17.02.13)
(3)

bu uydu alıcılarının olayı nedir yea?

inancsiz deve
hiç bilmediğimden anlamıyorum.madem bir defa 60-70 lira verip ömür boyu dünyada bütün kanalları izleyebileceğiz neden digiturke bilmemneye her ay 20 lira verip daha az kanalı izliyoruz?
hiç bilmediğimden anlamıyorum.

madem bir defa 60-70 lira verip ömür boyu dünyada bütün kanalları izleyebileceğiz neden digiturke bilmemneye her ay 20 lira verip daha az kanalı izliyoruz?
0
inancsiz deve
(17.02.13)
çünkü bazı kanallar sadece o platformlarda var. discovery mesela, sinema kanalları, lig tv vs...
0
sutlu nescafe
(17.02.13)
hd'leri var aynı zamanda.
0
xenophobe
(17.02.13)
o 60 70 tl ler tuzak 30 tl ye satılıyor o minik uydular 4000 değil 34bin tane kanal çeker ama senin çanak sayına bağlı fakat belgesel spor film kanallarını seyretmek her ay para vermekten geçiyor
0
Dönmezer
(17.02.13)
(2)

sony fotoğraf makinesi sorunsalı ve teknik servisi

magni46
Makinam fotoları çekiyor, makina da görebiliyorum ama kabloyla aktarmaya kalktığım da bomboş gözüküyor, sony'nin memory stick'i farklı olduğu için pc'ye de takamıyorum onubu konuda yardımcı olabilecek veya beşiktaş taraflarında taksim taraflarında sony teknik servis önerebilecek var mı ? teşekkürler
Makinam fotoları çekiyor, makina da görebiliyorum ama kabloyla aktarmaya kalktığım da bomboş gözüküyor, sony'nin memory stick'i farklı olduğu için pc'ye de takamıyorum onu

bu konuda yardımcı olabilecek veya beşiktaş taraflarında taksim taraflarında sony teknik servis önerebilecek var mı ? teşekkürler :)
0
magni46
(16.02.13)
hafıza kartını makineden çıkarıp bilgisayara tak. o şekilde görecektir.
0
reproach
(16.02.13)
sony'nin kendi yazılımı varsa onunla katarılabiliyordur belki.
0
sutlu nescafe
(16.02.13)
(3)

sağlık raporu akciğer grafisi

leni 09
bunları sağlık ocağından alıyoruz değil mi? bir de ne kadara patlar bana bunlar kaç liradır? yakın zamanda almış olan var mı?
bunları sağlık ocağından alıyoruz değil mi?

bir de ne kadara patlar bana bunlar kaç liradır? yakın zamanda almış olan var mı?
0
leni 09
(16.02.13)
akciğer grafisini verem savaştan alabilirsin. ya da röntgen çeken herhangi bir hastane ya da poliklinikten.
0
sutlu nescafe
(16.02.13)
İşe giriş için lazımsa OSGB (ortak sağlık İş güvenliği birimi)veriyor. Uygun bir rakama yaparlar. (Sanırım 15-50 arası değişiyor.)
0
kadim kishi
(16.02.13)
verem savaş dispanserinden alıyorsun 4-5 lira bir şey. bir de vesikalık fotoğraf şart.vermiyorlar yoksa raporu aklında olsun.
0
jimjim
(16.02.13)
(3)

İnternetten Televizyon İzlemek Hakkında

clark sehir
Sevgili gençler.Sonunda emektar televizyonumuz bozuldu. İnternetten bir site olur, bir program olur, Türk kanallarını hızlı bir şekilde izleyebileceğim birçok kanala sahip (birçok dediysem temel kanallar yeter) bir site ya da tv izleme programı bileniniz var mıdır?
Sevgili gençler.

Sonunda emektar televizyonumuz bozuldu. İnternetten bir site olur, bir program olur, Türk kanallarını hızlı bir şekilde izleyebileceğim birçok kanala sahip (birçok dediysem temel kanallar yeter) bir site ya da tv izleme programı bileniniz var mıdır?
0
clark sehir
(16.02.13)
doğuş grubu kanalları ve ek birkaç kanal daha için www.tvyo.com var.
0
devilred
(16.02.13)
hdtvizle.com var
0
hophophoba
(16.02.13)
ariza.tv
0
sutlu nescafe
(16.02.13)
(2)

Uzaktan kumandalı lamba

mete kudur
Tchibo 'da şöyle birşeye denk geldim http://www.tchibo.com.tr/Renk-Secenekli-Dekoratif-LED-Ampul-p400024956.htmlAncak, odada tek bir duy var ve sanırım bu odayı normal ampüller gibi aydınlatmaz ( pek anlamıyorum ama 2,5 watt yazıyor) normal ampül gibi aydınlatacak bir ampül filan bulabileceğim yer v
Tchibo 'da şöyle birşeye denk geldim

www.tchibo.com.tr

Ancak, odada tek bir duy var ve sanırım bu odayı normal ampüller gibi aydınlatmaz ( pek anlamıyorum ama 2,5 watt yazıyor) normal ampül gibi aydınlatacak bir ampül filan bulabileceğim yer var mı ?

Işıklar sönmesin.
0
mete kudur
(15.02.13)
deal extremede vardı.
0
sutlu nescafe
(15.02.13)
bu dekoratif bi ürün istediğin derecede aydınlık elde edemezsin, kumanda olayı ledde var rgb ayarından dolayı tam olarak ne istiyorsun ben pek anlamadım, oda için tasarruflu ampüller kullanılıyor. kumanda led ampüllerden çok led şeritlerde tercih ediliyor.
0
Golgi
(15.02.13)
(4)

CD'den PC'ye kopyalama

gezentikcanlı
Merhabalar,Elimde kasetten CD'ye çekilmiş bir video var 1995'ten kalma. Onu bilgisayara kopyalamayı düşünüyorum. Bu mümkün müdür?Teşekkürler.
Merhabalar,

Elimde kasetten CD'ye çekilmiş bir video var 1995'ten kalma. Onu bilgisayara kopyalamayı düşünüyorum. Bu mümkün müdür?

Teşekkürler.
0
gezentikcanlı
(12.02.13)
evet.
0
sutlu nescafe
(12.02.13)
Herhangi bir datayı cd den bilgisayar kopyalayamamak için bir sebep yok.

Kopyalanması engellemek amacıyla bir kaç numara yapılmış olsa bile sende bir kaç numara yaparak aşabilirsin.
0
grimer
(12.02.13)
peki bunu mediaplayer dan nasıl parçalayıp youtube'a aktarabilirim?
0
🌸gezentikcanlı
(12.02.13)
mediaplayer parçalamaz. xilisoft video splitter var. o yapar.
0
sutlu nescafe
(12.02.13)
(1)

Bir grafiker güzel bir 'derdini sikeyim' butonu tasarlasa da...

roket adam
sağda solda kullansak, ekşi sözlüğe falan yapıştırsak. Güzel olmaz mı?
sağda solda kullansak, ekşi sözlüğe falan yapıştırsak. Güzel olmaz mı?
0
roket adam
(12.02.13)
sutlu nescafe
(12.02.13)
(2)

belgenin tarihini değiştirmek

dokunmakalbime
elimde 1 yıl önce alınmış faaliyet formu var. malumunuz geçerlilik süresi 6 ay. bunu shengen vizesi için istediler. muhasebe kıllık çıkarıyor. acaba bunun sadece tarihini photoshopta değiştirsem anlarlar mı? deneme amacıyla yaptım çıktısını aldım. çok güzel oldu. ama size de danışayım dedim.
elimde 1 yıl önce alınmış faaliyet formu var. malumunuz geçerlilik süresi 6 ay. bunu shengen vizesi için istediler. muhasebe kıllık çıkarıyor. acaba bunun sadece tarihini photoshopta değiştirsem anlarlar mı? deneme amacıyla yaptım çıktısını aldım. çok güzel oldu. ama size de danışayım dedim.
0
dokunmakalbime
(12.02.13)
belgede sahteciliğin hoş karşılanacağını zannetmiyorum. belgeleri kontrol ederlerse ne cevap vereceğini düşün.
0
sutlu nescafe
(12.02.13)
gerçeğini almak zor bi iş mi?

ben sağlık belgesi için yapmıştım sıkıntı olmamıştı. (:
0
sifirin altinda
(12.02.13)
(1)

laptop ses kart?

gneral
arkadaşlar merhaba,daha önceden de başlık açmıştım, hoparlor ile ilgili... sanırım laptopun ses kartı bozulmuş. çünkü hoparlor vs. takılınca da , yüksek seste oyunda, müzikte vs. kasma yapıyor. laptop ise iyi özellikli birşey; i7 işlemci, 4 gb ddr3, 2 gb ddr3 ekran kartı.elden çıkartmayı düşündüm bi
arkadaşlar merhaba,

daha önceden de başlık açmıştım, hoparlor ile ilgili... sanırım laptopun ses kartı bozulmuş. çünkü hoparlor vs. takılınca da , yüksek seste oyunda, müzikte vs. kasma yapıyor. laptop ise iyi özellikli birşey; i7 işlemci, 4 gb ddr3, 2 gb ddr3 ekran kartı.

elden çıkartmayı düşündüm biraz, bu haliyle aldığım fiyatın yarısı bile etmez sanırım(2.000 tl ye almıştım).

şimdi bunu teknik servise götürsem, kaç dakikalık bir işlemle ses kartını değiştirirler? bilgisayarı orada bırakmak istemiyorum. tahmini maliyet?

marka model: casper nirvana. garantisi de bitti, ürün 2009 da alındı.
0
gneral
(12.02.13)
ses kartı büyük ihtimalle anakartla bütünleşiktir. değiştiremeyebilirler.
0
sutlu nescafe
(12.02.13)
(4)

2 yıl bakaya kalmak ve askerlik

Sarix
merhaba2 yıldır bakaya durumundaymışım, okul ertelemediği için. okulla konuştum erteleme yazısı yazacak, ancak şubedeki adam 2 yıl uzun süre okul da olsa ertelenmez dedi. bir de ifade vermem filan gerekiyormuş.nisanda askere alırlar mı? bundan sonraki süreçte ne yapmam lazım okulu beklemekten başka?
merhaba
2 yıldır bakaya durumundaymışım, okul ertelemediği için. okulla konuştum erteleme yazısı yazacak, ancak şubedeki adam 2 yıl uzun süre okul da olsa ertelenmez dedi. bir de ifade vermem filan gerekiyormuş.
nisanda askere alırlar mı? bundan sonraki süreçte ne yapmam lazım okulu beklemekten başka?
0
Sarix
(11.02.13)
öğrenciydim, erteleme hakkım vardı
0
🌸Sarix
(11.02.13)
mahkemeye verilebilirsin. para cezası alabilirsin. almayabilisin de.
0
sutlu nescafe
(11.02.13)
okul sen talep etmedikçe ertelemiyormuş ki, ben ertelediğini sanıyordum. (yüksek lisans için)
0
🌸Sarix
(11.02.13)
okul ertelemez artık sen talep edeceksin ertelenecek, sen ifade vereceksin ifadende ben okulumun otomatik olarak erteleme isteği gönderdiğini biliyordum bu nedenle bu duruma düştüm herhangi bir art niyeim yoktu diyeceksin bi kaç şey daha düşün bunla örtüşen o şekilde bir ifade yazdır mahkemede büyük ihtimal sorun çıkmaz para cezası da almadan yırtarsın
0
enn
(11.02.13)
(13)

LED TV Almaca

quanche
2000-2500'e hangi LED Tv alınır? Nesine kanayım?Teşekkürler.EK: Şunu buldum: http://www.hepsiburada.com/liste/lg-47lm620s-47-400hz-uydu-alicili-usbmovie-smart-3d-led-tv-4-3d-gozluk-hediyeli/productDetails.aspx?productId=evlg47lm620s&categoryId=163192&navq=fh_eds%3d%25c3%259f%26categoryid%3d163192%26
2000-2500'e hangi LED Tv alınır? Nesine kanayım?
Teşekkürler.

EK: Şunu buldum: www.hepsiburada.com
0
quanche
(11.02.13)
çok bilmesem de alacak olan ben olsam bunu seçerdim.
www.hepsiburada.com

teknik özellikleri arasında pek bir fark yok, ama samsung gibi yapay ya da lg gibi soluk olmuyor genelde Philips. monitör olarak da Philips kullanıyorum TV alacağımda da Philips olacak.

donanımhaber'de sorarsan daha net yanıt verecek kişiler de olur teknik özellikleriyle. ama seçeneklerine Pilipis ekle.
0
ucan spagetticanavari
(11.02.13)
ben olsam bunu alırdım: www.lg.com
47LM660S
0
xquazzar
(11.02.13)
hangi model alacağın sana kalmış. Ama kesinlikle Samsung al. üç ay araştırdım, LG, Philips, Sony... hepsini inceledim ve gidip Samsung aldım. Gayet de memnunum.

Eğer uydu, digiturk, dsmart veya teledünya HD kullanıyorsan uydu alıcılı modellerinden al mutlaka. Wifi'ı da varsa iyi bir avantaj olur. Bir de ne kadar büyük ekran o kadar güzel görüntü.
0
sinematematikci
(11.02.13)
O para bende olsa kesinlikle 127 ekran bakarım,gerisi teferruat,uygun olanınıda sen arastır işte
0
Sourlimes
(11.02.13)
samsung olsun.
3d olsun.
dahili wifi olsun.
0
sutlu nescafe
(11.02.13)
forum.donanimhaber.com

Burayı iyi oku, mutlaka oku, ne yap et oku.
0
Mikail bey
(11.02.13)
2000'in üstüne çıkmayayım dedim, şööyle güzel bi şi buldum:

www.buroteknik.com

bir de evli barklı değilim. oda da hayvani boyutlarda değil. film izleyeyim, ps bağlayayım kafasındayım. ne dersiniz?
0
🌸quanche
(11.02.13)
Aşağıdaki linki aç oradaki LG TV leri incele bütçene ihtiyacına en uygun olanı tercih et. ama piyasadan da araştır fiyatlarını.

www.vatanbilgisayar.com
0
poseidon1
(11.02.13)
bir de bir ekleme yapayım. Bu konuda çok itiraz eden de olabilir ama 3 boyutlu alma. Türk tv kanallarının 3d yayına geçmesi en az 6-7 yıl alacak. Yok dijital yayına geçiliyor, yok kanal artıyor, yok tüm kanallar 3d olabiliyor sözlerine katılmıyorum. gözlükle tv izlemek hiç pratik değil. Ayrıca görüntü ekranın ortasında 3d gibi, kenarlara doğru 3d kalitesi düşüyor. Bence 3d olmasına vereceğin ek parayı, ekranın büyüklüğüne harca derim. 3d televizyonu da teknolojisi oturduğunda almak daha ideal.
0
sinematematikci
(11.02.13)
geçen hafta 47 inç philips aldım. model numarasını bilemiyorum ama dahili wifi alıcısı, 3d, 2d-3d dönüştürmesi, usb'den kayıt ve direkt medya oynatması, divx desteği, smart tv özelliği, ambiant light (tv arkasındaki led ışıkları) ile şimdilik gayet memnunum...
tavsiye ederim.
0
jeanluc
(11.02.13)
@sinematematikci kafam karışıktı, iyice bulandı. zaten ben oturup gözlükle tv izleyecek adam değilim. siz bana direk "şunu al" diyebilir misiniz?

@jeanluc model verebilir misiniz ki?
0
🌸quanche
(11.02.13)
önerim Samsung 46ES5700 modeli olur. Biraz daha bütçe çıkarabiliyorsan 50ES6100 ideal olabilir.
0
sinematematikci
(11.02.13)
araştır ama çok fazla da üzerine düşme, her modelin bir problem yaşamış müşterisi oluyor illa ki. reklamlara kanıp ta iyiki de varmış diyip 2 hafta sonra kullanmayacağın teknolojik özelliklere fazla takılma. 10mm inceliği olması, renk skalasının 2^1000 milyon olması atv'deki ton ton teyzeleri daha bi canlı gösteriyor sadece.
ben tonla araştırma yapıp forumları özetleyip almıştım özellikli bir cihaz, belli bir zaman diliminden sonra tv'nin sadece açma tuşı ile ilgilendim emin olabilirsin.
0
gerenkyok
(11.02.13)
(9)

Tv de ki common interface girişi

Sskywalkeremre
Ne işe yarar?Marka samsung
Ne işe yarar?

Marka samsung
0
Sskywalkeremre
(10.02.13)
kablonet v.s gibi kartla çalışan sistemlerin kartlarını bir araparatla tv ye takmaya yarar. buralarda işe yaramaz
0
korg
(10.02.13)
eğer tv'de uydu girşi varsa digiturk ya da dsmartı kutusuz kullanabilirsin. uygun modül ve kart lazım tabi.
dijital kablo destekliyorsa teledünyayı kutusuz kullanabilirsin. çok da iyi oluyor ayrıca.
0
sutlu nescafe
(10.02.13)
@sutlunescafe teknık servıs kurarken o özelliğe sahip olmadıgını soylemıştı ama benımde kafam karıştı şimdi. Dsmarttan modül alıp taksam kutuya eşveda diyebilirmiyim yoksa sadece teledünya mı?
0
🌸Sskywalkeremre
(10.02.13)
arkasında uydu anteninden gelen kablonun takılabileceği bir yer varsa yani dsmart kutusunda kablonun takıldığı gibi bir giriş varsa olması lazım ama servis olmaz dediyse vardır bir bildiği.
0
sutlu nescafe
(10.02.13)
uydu alıcılı tv ise o zaman dsmart gibi (ama sanırım dsmart sadece modül ve kart satışı yapmıyor) yayınları modül + kart ile izleyebilirsin. ama uydu alıcısı olmayan tv ise dvb-c yani kablodan dijital tv yayınlarını sadece modül+kart ile izleyebilirsin. avantajı tek kumanda kullanmak ve settopboxların aptal menüleri ile uğraşmamak olur.
0
ben smyrna
(10.02.13)
aslında tv modelini söyleseniz ya da link verseniz birisi bakardı direk özelliklerden.
modül + kartı yayıncının da desteklemesi gerekiyor tabi. mesela teledünya için conax modül almak gerekiyor ama diğer firmalarda başka modüller var.
0
sanal uyku
(10.02.13)
Model UE 32E H6030 W

6 serisi
0
🌸Sskywalkeremre
(10.02.13)
Arkasında o dsmart kutusunda ki anten girişi yok eski usul kalın anten girişi var
0
🌸Sskywalkeremre
(10.02.13)
dijital karasal ve dijital kablo var. dsmart olmaz yani.
www.samsung.com
0
sutlu nescafe
(10.02.13)
(1)

Sub-etha daki bahis oynanan site

sfist
Sub-etha da biyer vardi bahis falan koyuyordunuz olaylara sanal para ile. Neydi adi ve nereye gitti? Onun benzeri bildiginiz site varmi?
Sub-etha da biyer vardi bahis falan koyuyordunuz olaylara sanal para ile. Neydi adi ve nereye gitti? Onun benzeri bildiginiz site varmi?
0
sfist
(09.02.13)
sutlu nescafe
(09.02.13)
(5)

elektrik işlerinden anlayanlar baksın lütfen!

bobinhoo
geçen arkadaşımın evine gittiğimde böyle prize takılı ufak bir kutu gördüm, üzerinde gülen surat falan vardı. ne işe yaradığını sorduğumda elektrik faturasını %25 civarında düşürdüğünü söyledi.açıkçası prize takılan bir kutuyla elektrik faturası nasıl düşürülür aklım ermedi. var mı cidden böyle bir
geçen arkadaşımın evine gittiğimde böyle prize takılı ufak bir kutu gördüm, üzerinde gülen surat falan vardı. ne işe yaradığını sorduğumda elektrik faturasını %25 civarında düşürdüğünü söyledi.

açıkçası prize takılan bir kutuyla elektrik faturası nasıl düşürülür aklım ermedi. var mı cidden böyle bir alet, yoksa düzenbazlık mı? aklıma gelen tek şey power factor correction, ama o da çoğu evde işe yaramaz.

aletin fiyatı da 80 liraymış, ki faturayı %25 düşürdüğüne göre kendini 4 ayda amorti eder, yani böyle bir aletin daha pahalı olmasını beklerdim?

neyse lafı uzatmayım, kısacası var mı böyle bir alet, varsa gerçekten nasıl çalışıyor?
0
bobinhoo
(08.02.13)
80 liralık çöp almış. yemek ısmarlasaymış sana keşke.
0
sutlu nescafe
(08.02.13)
öncelikle elektrik mühendisiyim ve kesinlikle yalan. evlerde power factor - güç faktörü zaten otomatik "1" alınır ki bu da en yüksek değerdir. bunu düzeltme ihtimali yok bu aletin.. boşuna paranızı kaptırmayın böyle şeylere..
0
hosein
(08.02.13)
O aletler ilk çıktığında, 150TL falandı, şimdilerde 20TL'ye bile bazı indirim sitelerinde gözüme ilişiyor. Bence bir halta yaramaz. Bu olay aynen denge bilekliklerine benziyor.
0
Tutkun
(08.02.13)
olsa olsa 0.999 olan cos(ϕ)'yi 1'e çeker. onun da hiç bi getirisi olmaz. 80 liraya yazık olmuş.
0
mobilemob
(08.02.13)
evdeki saat reaktif gücü zaten ölçmüyorki. pfc düzeltmesi yapsa ne olur yapmasa ne olur ?
0
orpheus
(08.02.13)
(18)

şu kadın sizce ne kadar güzel?

narcissa black
http://s12.postimage.org/69w3f4it9/ct2.pnghttp://s10.postimage.org/4bt7qlivd/789132_detay.jpgerkeklerin gözünden estetik algıya dair bir istatistik yapmak istiyorum.ismi `cansu tosun`. başlığı altına yazılanlara göre müthiş derecede güzel bulunuyor. sizce ne kadar güzel? 10 üzerinden puan da verebil
s12.postimage.org
s10.postimage.org

erkeklerin gözünden estetik algıya dair bir istatistik yapmak istiyorum.
ismi cansu tosun. başlığı altına yazılanlara göre müthiş derecede güzel bulunuyor. sizce ne kadar güzel? 10 üzerinden puan da verebilirsiniz?
0
narcissa black
(07.02.13)
2 duruma göre 3
0
sparkle kiddle
(07.02.13)
7
0
durdenist
(07.02.13)
6
0
lemmiwinks
(07.02.13)
Abartmayın yahu en fazla 3.
0
hiko seijuro
(07.02.13)
2
0
isildur
(07.02.13)
valla benim kriterlerime göre ortalamanın altında.
o yüzden 4.
0
etna
(07.02.13)
biraz erkeksi duruyo bilemedim 3 bence
0
metehan01
(07.02.13)
5-6 filan.. gözler ve burun hoşmuş..
0
bilmemkacincinick
(07.02.13)
çok da kötü değil yahu bence 2-3 denmiş. 6 diyorum.
0
cepeuc
(07.02.13)
4.5
0
pluto the planet
(07.02.13)
8 den aşağı değil. standarlariniza sokayim bu arada 2, 3 ne lan?
0
ground
(07.02.13)
6
0
sutlu nescafe
(07.02.13)
2-3 diyen victoria secret defilelerinde çalışıyor sanırım. bu 2-3 se sokakta gördüklerimiz kaç amk.
0
durdenist
(07.02.13)
şimdi bu kıza güzel değil demek için victoria secret defilesinde çalışmak mı gerekiyor yani arkadaş. herkesin güzellik anlayışı kendine çirkefleşmenin lüzumu yok bi sakin olun. akrabanız filan mı kız anlamadım ki allah allah.
0
isildur
(07.02.13)
ne kadar güzel insanlar var bir kadını beğpenmelerini bile öznel yaşayamayıp beğenmeyenlere saldırmayı seçiyorlar. çok eğleniyorum. kız maks 3 bu arada. tekrar etmiş olayım (:
0
sparkle kiddle
(08.02.13)
ya arkadaş güzellik de bir yere kadar subjektiftir. lafı götünden anlayıp beğenmediyse victoria secret defilesinde çalışması lazım mı dedik amk. beğenmezsen bile en kötü 5-6 denebilir şu hatuna göz var nizam var. türkiyede yaşayan bir adamın şu kız 2-3 demesi için kör falan olması lazım. şuraya birisi angelina jolie nin resmini koysa 10 üzerinden puan verin dese ben de 1 desem bu normal mi olacak amk. hakkaten hurilerle çevrili bir dünyada yaşasanız anlıycam kjalsdkla
0
durdenist
(08.02.13)
2-3 diyenleri ben de anlayamadım. kafadan 6 sı var.
0
xenophobe
(08.02.13)
göz var "nizam" var a kadar okudum. fotografa baktım. maks 3. ibreyi dörde atamadı.
0
sparkle kiddle
(08.02.13)
(3)

turkiye.gov.tr şifremi unuttum

yokumbenburda
yeni şifre edinmek için bir ptt şubesine giderek 10 tl vermem gerekiyormuş. bu nasıl bir uygulamadır anlamadım gitti. şifremi sıfırlamanın ya da değiştirebilmenin daha zahmetsiz ve ücretsiz bir yolu yok mudur?
yeni şifre edinmek için bir ptt şubesine giderek 10 tl vermem gerekiyormuş. bu nasıl bir uygulamadır anlamadım gitti. şifremi sıfırlamanın ya da değiştirebilmenin daha zahmetsiz ve ücretsiz bir yolu yok mudur?
0
yokumbenburda
(06.02.13)
şifremi unuttuğum için yaklaşık 1 ay önce yeni şifreyi 2 veya 4 tl karşılığında (tam hatırlayamadım) almıştım, 10 tl çok fazla

ptt'ye gitme dışında başka bir yol yok diye biliyorum
0
new orleans muhaciri
(06.02.13)
4 lira vericen. başka yolu yok maalesef.
0
sutlu nescafe
(06.02.13)
mobil imza ile de girilebiliyor şifre haricinde eğer mobil imza sahibiyseniz şifre ihtiyacınız olmayabilir.
0
lunedor
(06.02.13)
(7)

Resimdeki metni tanıma programı

kamera motor
diyelim ki 3 sayfa yazıyı taratıp bilgisayara yükleyeceğim. (ki bu yazının fontu times new roman, calibri gibi bildik fontlar)ardından bu program bana metni yazıya dökecek. (word ya da başka bir şeye)1. böyle bir program var mı? hangisini tavsiye edersiniz? (ücretli program da olabilir önemli değil)
diyelim ki 3 sayfa yazıyı taratıp bilgisayara yükleyeceğim. (ki bu yazının fontu times new roman, calibri gibi bildik fontlar)

ardından bu program bana metni yazıya dökecek. (word ya da başka bir şeye)

1. böyle bir program var mı? hangisini tavsiye edersiniz? (ücretli program da olabilir önemli değil)

2. güvenirlik durumları nedir? nasıl bir yüzdeyle doğru çeviriyorlar ve türkçe karakter tanıyorlar mı?

not: bu tip birkaç program buldum esasında ama en kusursuz çevirecek program lazım olduğu için soruyorum.
0
kamera motor
(06.02.13)
(bkz: abbyy fine reader) iyidir
0
yilmazyildirim
(06.02.13)
sonrasında mutlaka kontrol etmek lazım. %100 sonuç almak zor.
0
sutlu nescafe
(06.02.13)
@sutlu nescafe, tabi canım kontrol edicez zaten de. hata ne kadar az olursa bize de o kadar az iş düşer diye en hatasızına bakınıyorum.

abby indirdim şimdi, gayet şahane çevirdi. bir de lisans ücretine falan bakayım şunun.
0
🌸kamera motor
(06.02.13)
(bkz: ocr)
0
fusion2dx
(06.02.13)
office one note bunun yapıyor
0
Ramiegovic
(06.02.13)
one note yapıyor ama kör topal yapıyor. ocr programı lazım.
0
dokunmakalbime
(06.02.13)
bahsettiğiniz şeye OCR deniyor. en ünlüsü abby fine reader olsa da başka OCR yazılımları yok değil, ben çok fazla yapmadığım için bir program yerine online ocr kullanıyorum. aklınızda bulunsun, çok kısa sürede güzel bi şekilde çeviriyor. ama duruma göre sayfa tasarımı bozulmuş olabiliyor.
0
dahinnotha
(06.02.13)
(9)

kadıköy adliyesine nasıl giderim? (eskişehir'den geliyorum)

yokumbenburda
arkadaşlar, eskişehir'den bineceğim istanbul otobüsünden hangi güzergahta inerek kadıköy adliyesine ulaşmalıyım? otobüs firmalarının sitelerinde anadolu yakası güzergahları şu şekilde verilmiş; istanbul(alibeyköy), istanbul(ataşehir-dudullu)bu iki güzegahtan hangisinde inersem kadıköy adliyesi'ne ul
arkadaşlar, eskişehir'den bineceğim istanbul otobüsünden hangi güzergahta inerek kadıköy adliyesine ulaşmalıyım?

otobüs firmalarının sitelerinde anadolu yakası güzergahları şu şekilde verilmiş; istanbul(alibeyköy), istanbul(ataşehir-dudullu)

bu iki güzegahtan hangisinde inersem kadıköy adliyesi'ne ulaşmam daha kolay olur?

sabah 6 otobüsüne binsem sanırım 11 gibi istanbul'da olucam. benim duruşmam 13.45 sularında. duruşmaya yetişememe gibi bir durum olmaz değil mi? ulaşım kolay mıdır?

çok fazla soru soruyorum ama hem zaman daraldı hem de hiç bilmediğim bir şehirde ilk defa bu şekilde adres bulmaya çalışacağım. bir de malumunuz olduğu üzere istanbul trafiği ve ulaşım zorluğu konusunda korkutucu şeyler duydum :)

yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

not: firma olarak "ismail ayaz" ile gelmeyi düşünüyorum.
0
yokumbenburda
(04.02.13)
Bildiğim kadarıyla birkaç farklı blok var ve hepsi farklı yerde. Hangi blokta olduğunu da yazarsanız daha iyi olur.
0
i-pek
(04.02.13)
@i-pek; B bloktaymış.
0
🌸yokumbenburda
(04.02.13)
@shnhkn; hocam ataşehir'den kadıköy ne kadar sürer? ulaşımı neyle sağlayabilirim? çok karışık yerler midir bu semtler?
0
🌸yokumbenburda
(04.02.13)
otobüs firmasına sor merkezlere servis varmıymış.
0
solo
(04.02.13)
kadıköy adliyesi kartala taşınıyor. hatta taşınmış bile olabilir. telefon edip sor. boşuna yanlış yere gitme.
0
sutlu nescafe
(04.02.13)
ataşehir'i hiç karıştırmadan harem'de de inebilirsin. kullanacağın otobüs şirketinin kadıköy'e servisi olacaktır büyük ihtimalle. onu kullanarak kadıköy rıhtım'a varabilirsin. ordan önce boğa heykeline, heykelden de moda'ya doğru yürüyeceksin. 15 dakika sürmez, hem spor olur.
0
zgrydn
(04.02.13)
Bazı firmalar Harem e girmiyor ama. Biletini almadıysan Kamil Koçun en son Kadıköye servisi vardı yine de bunu sorup alırsın Ataşehirden Kadıköye servis 30dk taksi 15dk civarında gelir. Altıyolda indiğinde B bloğa yürümen 5dk.
0
i-pek
(04.02.13)
bu arada kadıköy adliyesi kartal'a taşınmış. kesin bilgi.
0
zgrydn
(04.02.13)
Kadıköy adliyesi kartala taşındı. Ebeş üzerinden kartal pendik istikametine giden herhangi bir vesayitle gidilir. Otobüs firmasının servisleri sizi e beş üzerinde bi yerde bıraksın yeter. ebeş üstünden minübüs otobüs herşey geçiyor. altından da metro geçiyor.Binayı görmemenize imkan yok. Metroya binerseniz de adliye durağında inebilirsiniz. Ben metroyu tercih ederdim.
0
faredenkorkankedi
(05.02.13)
(3)

kutubira.org

jannus
Bikac bisey yazsaniz on numara olur he. Site ile ilgili onerileri de alabilirim. Saygilar.http://kutubira.org/
Bikac bisey yazsaniz on numara olur he. Site ile ilgili onerileri de alabilirim. Saygilar.

kutubira.org
0
jannus
(03.02.13)
kapadım kısa sürede.
0
sutlu nescafe
(03.02.13)
leni 09
(03.02.13)
Tasarım epey kötü. Fikri merak bile etmedim o yüzden.
0
roket adam
(03.02.13)
(3)

kortikosteroid kullanımı

karaüzümhabbesi
yaklaşık 20 gündür kortizon kullanıyorum. Hastanede aldığım ilk 15 gün yoğun diyet yemekleri eşliğinde kullandığımdan çok etkisi olmadı. Ama hastaneden çıkıp normale dönünce ne kadar yağsız tuzsuz da yesek olmuyor. Yavaş yavaş ellerim yüzüm şişmeye başladı, ayrıca ilaç da etkilerini göstermeye başla
yaklaşık 20 gündür kortizon kullanıyorum. Hastanede aldığım ilk 15 gün yoğun diyet yemekleri eşliğinde kullandığımdan çok etkisi olmadı. Ama hastaneden çıkıp normale dönünce ne kadar yağsız tuzsuz da yesek olmuyor. Yavaş yavaş ellerim yüzüm şişmeye başladı, ayrıca ilaç da etkilerini göstermeye başladığından sivilceler falan da oluşuyor. Kortizonun etkilerini azaltıcak en azından bu ödemi engelleyecek ya da vücuttan atıcak bir yöntem var mıdır?

günlük 64 mg olarak süresiz şekilde kullanıcam bu mereti ek önlemler almam lazım sanırım. Teşekkürler.
0
karaüzümhabbesi
(02.02.13)
bol su içebilirsin. bende kullanıyorum uzun süredir.
ayrıca o kadar yüksek dozda uzun süre kullandırtmazlar diye düşünüyorum.
0
sutlu nescafe
(02.02.13)
MAYDANOZ SUYU!!! bir kere daha yazıyorum MAYDANOZ SUYU!!!! maydanozların saplarını suda kaynatın çay demler gibi o suyu sabah aç karna için. her gün bıkmadan usanmadan. tadı da fena değil ayrıca ;)

çok sıvı tüketin,
kıvırcık, salata, lahana falan tüketin bol bol.
kozmetik için (Yan etkisi olur mu kortizonla birleşince diye MUTLAKA SORUN) çinko önerebilirim. kaymak gibi yapıyor cildi.

şişlik illaki olacak,kaçışınız yok ama unutmayın o şişlik kilo almak gibi değil, ilacı bırakınca zaman içinde inecek. yani yan etki olarak kilo aldıran ilaçlardan farklı bir şey kortizon.o yüzden çok da dert etmeyin.
0
jimjim
(02.02.13)
bol su içmemen lazım kesinlikle. azaltman bile gerekebilir, kimi hastalara bu dönemde idrar sökücü verilir. zaten su tutulumu artar vücudunda ilacı kullandığın süreçte. iyice davul gibi olursun ve yüksek tansiyon da cabası. doktorunun tavsiyesi yoksa ne bol ne az, normal seviyede su iç.

düşük kalori, az tuz, bol potasyumdur bu dönemin parolası. muz ye bol bol.
0
hohenheim of light
(03.02.13)
(11)

Dizi önerisi

odetojoy
Böyle kafa dağıtmalık, komikli, 20 dakikalık dizilerden var mı tavsiye edebileceğiniz? bir friends olmayacak hiçbir dizi belki ama yine de ona benzer olabilir ya da himym gibi, new girl gibi falan bir dizi var mı bildiğiniz. çalışma arasında eğlenmelik sırf.
Böyle kafa dağıtmalık, komikli, 20 dakikalık dizilerden var mı tavsiye edebileceğiniz? bir friends olmayacak hiçbir dizi belki ama yine de ona benzer olabilir ya da himym gibi, new girl gibi falan bir dizi var mı bildiğiniz. çalışma arasında eğlenmelik sırf.
0
odetojoy
(02.02.13)
(bkz: blue mountain state) tam aradığın şey.
0
nemo problemo
(02.02.13)
big bang theory iyidir.
0
basond
(02.02.13)
koyukalem
(02.02.13)
coupling uk
0
sutlu nescafe
(02.02.13)
happy endings (diğer bütün güzelleri önermişler)
0
sinemaniacfighter
(02.02.13)
black books
0
hjarteblod
(02.02.13)
(bkz: the it crowd)
0
sutlu nescafe
(02.02.13)
yqzkrttpli
(02.02.13)
coupling uk mükemmeldir.
0
kablelvuku
(02.02.13)
modern family
0
efrasiyab87
(02.02.13)
20 dakkadan uzun ama shameless var.
0
phoenixboy
(02.02.13)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.