[]

Virüs programı neden indirilirken engelleniyor?

Neden? neden?

AVG vardı, süresi bitmişti, kaldırdım ama hala engelleniyor, indirdiğim program microsoft essentials bu arada.


 
engelleyen nedir ve hangi gerekçe ile engelleniyor?


  • demcan  (30.01.13 15:14:10) 
Neden olduğunu ben de bilmiyorum, indirirken engelliyor.


  • deliberte  (30.01.13 15:19:48) 
yani engellemeden kastınız nedir? programı sildiğiniz halde AVG'nin bir uyarısı mı çıkıyor? kullandığınız işletim sistemi mi indirmiyor? (ör. windows mu karışıyor?) başka bir program mı müdahale ediyor?

gerekçeden kastım da çıkan uyarıda (engellenince bir uyarı çıktığını varsayıyorum) ne yazdığı. yukarıda sorduğum ise bu uyarıyı hangi programın ya da uygulamanın karşınıza çıkardığı.

bir ekran görüntüsü paylaşabilirseniz belki yardımcı olur.
  • demcan  (30.01.13 15:23:40 ~ 15:25:40) 
İndirme esnasında engellenenler diye not düşüyor ve download klasöründe görünmüyor.


  • deliberte  (30.01.13 15:28:33) 
herhangi bir virüs yapıyor olabilir. combofix dene.


  • sutlu nescafe  (30.01.13 15:30:58) 
Combofix de indiremiyorum :/ exe olan herhangi bir dosya inemiyor. Bilgisayar benim değil, xp işletim sistemli biraz ağırca bir bilgisayar, o yüzden sıkıntısını anlamakta zorlanıyorum.


  • deliberte  (30.01.13 15:37:32) 
o zaman bir malware olduğu neredeyse garanti. çözüm olur mu bilemiyorum ancak bilgisayarı baştan başlatıp windows başlatma seçeneklerine gelirseniz (boot'tan sonra f8'e basmanız gerekliydi sanırım) orada "safe mode with networking" seçeneğiyle bilgisayarı açıp programları indirmeyi ve yüklemeyi deneyebilirsiiz.

combofix benim için köprüden önce son çıkıştır (sonuç olarak her şeyi temizleyebileceğinin ya da makinanıza hiç zarar vermeyeceğinin bir garantisi yok) ancak elden bir şey gelmiyorsa denemekten başka çareniz de yok.
  • demcan  (30.01.13 15:41:17) 
bilgisayarındaki virüs engelliyordur virüs tarayıcısı kurmanı.

bilgisayar açılırken F8'e bas, "ağ desteği ile güvenli modda başlat" seçeneğini seç. bu şekilde güvenli moddayken indirip virüs tarayıcını kur.

işin zor, uğraştırıcı biraz. format atmak istemiyorsan bunları yap, yoksa format atmak daha kolay bir çözüm.
  • xmRipper  (30.01.13 16:28:29 ~ 16:29:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.