Giriş
(2)

canon dslr'ler ve "yükseltilebilir" iso

kibritsuyu
evet bu "yükseltilebilir" iso dedikleri nedir abi? nasıl yükseltiliyor? yani 550d'nin özelliklerine bakıyorum mesela iso 100-6400 arası (12800'e yükseltilebilir) yazıyor. nasıl yükseltiliyor?
evet bu "yükseltilebilir" iso dedikleri nedir abi? nasıl yükseltiliyor? yani 550d'nin özelliklerine bakıyorum mesela iso 100-6400 arası (12800'e yükseltilebilir) yazıyor. nasıl yükseltiliyor?
0
kibritsuyu
(18.09.11)
custom functions'a gel..2 numralı function'u seç (Exposure ISO expansion) Burada 0 off 1 On sen on'u seçtiğinde artık deklanşörün oradaki iso düğmesine bastığında (ISO Speed) 6400 iso'nun sağında bir H göreceksin buraya aldığında bahsettiğin 12800 iso ile çekim yapma şansın olacak. Çok yüksek bir iso olduğundan taaa derinlere alınmış bu. Yani kullan ama önermeyiz gibisinden. Bi de iso autoda iken soldan 3. menüde (M modunda) ISO auto'nun max değeri var. Burada H modu yok doğal olarak ki bunu da tavsiyem 3200'de tutman.
0
ben smyrna
(18.09.11)
yok daha hala makinem yok da ben bunun anlamını merak ettim sadece.
0
🌸kibritsuyu
(19.09.11)
(3)

leylak şarabı

domatescorbasi
ankara'da nereden bulunur?
ankara'da nereden bulunur?
0
domatescorbasi
(18.09.11)
dikmen caddesinin tepesinde, atatürk sitesine doğru çıkarken solda tahta ahşap döşemeli bir wine house var. oraya bakabilirsin.
0
auxara
(18.09.11)
yıldırım şarap evi oranın adı. hani belki lazım olursa diye.
0
kibritsuyu
(18.09.11)
şarap satan bi dükkan da bülten ile günizin köşesine yakın, sardunya kafenin yanı. belki bulunuyodur sormak lazım.
0
kediebesi
(18.09.11)
(1)

samsung 32d5000 led tv kullanan var mı?

vend avesta
bu tv'yi almaya niyetim var nasıl bir televizyon olduğu konusunda yardım edebilir misiniz?
bu tv'yi almaya niyetim var nasıl bir televizyon olduğu konusunda yardım edebilir misiniz?
0
vend avesta
(18.09.11)
bu modeli değil ama 40d6500 kullanıyorum. samsung led tv'ler kesinlikle çok kaliteli. görüntüsü falan harika. 6 serisi ya da 3dtv falan düşünmüyorsanız, kararınız 32 inç ve 5 serisi ise alabileceğiniz en iyi televizyon diyebilirim.

ayrıca vatan bilgisayar kapanmadan yetişirseniz bugün %25 indirim var, çok ucuza alabilirsiniz. geçen ay y,ne vatan bilgisayar'dan 2800 liraya aldığım, yanına da 150'şerden 300 liraya 2 tane aldığım 3d gözlüklerle birlikte 3100 liraya gelen televizyon bugün vatan bilgisayar'da 2 gözlük hediyeli olarak 2099 lira. içime oturmuş durumda. koşun yetişin sizin de içinize oturmasın.
0
kibritsuyu
(18.09.11)
(2)

Resimdeki kumandadan Ankara'da nerede bulabilirim?

exla
Arkadaşlar bu kumanda dan nerede bulabilirim Ankara'da?http://www.ucuzlukcanavari.com/14910-11433-thickbox/vestel-sinema-sistem-kumandasi.jpg
Arkadaşlar bu kumanda dan nerede bulabilirim Ankara'da?

www.ucuzlukcanavari.com
0
exla
(17.09.11)
ulus konya sokak'ta kumanda dünyası var. binlerce kumanda. varsa orada vardır.
0
kibritsuyu
(17.09.11)
bu tür şeyler genelde izmir caddesindeki amerikan pasajında olur. ya da ulusta. ama önce amerikan pasajını deneyin.
0
bipolar
(17.09.11)
(5)

çeviri sorusu: a couple - a few

jack of hearts
benim bildiğim ikisi de aynı anlamlı a couple'la a few'in.. ama emin olamadım tam. siz olsanız hangisini kullanırdınız?- a couple years laterya da- a few years lateraralarında bir anlam farkı varsa yahut biri yanlış kullanımsa belirtirseniz sevinirim.
benim bildiğim ikisi de aynı anlamlı a couple'la a few'in.. ama emin olamadım tam. siz olsanız hangisini kullanırdınız?

- a couple years later
ya da
- a few years later

aralarında bir anlam farkı varsa yahut biri yanlış kullanımsa belirtirseniz sevinirim.
0
jack of hearts
(15.09.11)
few kullanırdım ben ama neden bilemedim.. o daha sempatik geldi..
0
buzzlightyear
(15.09.11)
couple "of"la kullanılır genelde ve çift anlamına gelir. few'se birkaç. farklılar yani. a couple years later da kullanılabilir gerçi. yani few yerine couple desen de sorun olmaz ama daha az resmi ve genelde konuşma dilinde kullanılan bi form o.
0
tepedeki psychedelic adam
(15.09.11)
couple sayı belirtir, çifttir. öte yandan "a few" kullandığında bir belirsizlik vardır ama nicelik olarak azdır. şöyle ki; "iki sene sonra" veya "birkaç sene sonra" şeklinde bir fark vardır.
0
yaarock
(15.09.11)
longman'ın advance sözlüğü direkt syn olarak vermiş ama native speaker'ların tartıştığı bir forumda da couple'ın günlük konuşmada ve çift manasında kullanıldığını gördüm. a few daha iyi bir tercihmiş yani.. teşekkür ederim.
0
🌸jack of hearts
(15.09.11)
a couple of years later: 1-2 yıl sonra.
a few years later: birkaç yıl sonra.

diyorum ve susuyorum.
0
kibritsuyu
(16.09.11)
(13)

Nedir bu "Ofis" sevdası?

omen
Abi ekşiyi okuyorum işle ilgili her entryde ofis de ofis. İş yeri denince fiyakalarımı bozuluyor bunların. Daha az önce bir entryde okudum ofis arkadaşım yazmış lan bari ona iş arkadaşı de. Nedir bu "Ofis" sevdası?
Abi ekşiyi okuyorum işle ilgili her entryde ofis de ofis. İş yeri denince fiyakalarımı bozuluyor bunların. Daha az önce bir entryde okudum ofis arkadaşım yazmış lan bari ona iş arkadaşı de. Nedir bu "Ofis" sevdası?
0
omen
(15.09.11)
Ezikler de ondan. İş yeri yazarlarsa arkadaşları esnaf zannedebiliriz oysaki onlar plazada çalışıyorlar.
0
ahlakbekcisi
(15.09.11)
ayda 1 trilyon para dönen bi yerde stajyerlik yapıyorum patron öğle arası yemekten döndüğümü görünce:

-napıyon, tükkana mı gidiyon

dedi.
0
saiko
(15.09.11)
ben mesela "tükkan" diyorum.. herkesin bi popisi var yani..
0
buzzlightyear
(15.09.11)
çalıştığım iş yeri kocaman bir arazi üzerine kurulu,
3 parça halinde toplam 600 dönüm.
muhasebeci olarak idari binada takılıyorum ama
bazen iş gereği iş yeri içinde farklı yerlerde oluyorum.
eğer kendi yerimdeysem ofisteyim diyorum,
dolayısıyla ofis kelimesi dile yapışıyor.
iş yeri haricinde soranlara ise ofis demiyorum işe gidiyorum diyorum.
0
seyduna6687
(15.09.11)
milyon kere ofis:P
aman ne farkeder ki sonuçta anlaşılmak önemli.
herkes birbirine kırmızıya al dedi, ofise işyeri dedin, pabuca ayakkabı gibi sebeplerden çemkirirse olmaz ki. bırakınız konuşsunlar.
nedir önemli olan? para para para :D
0
9kuyruklukedi
(15.09.11)
eskiden daire derlerdi.. zaman çok değişti.. teknoloji falan.. batının ahlaksızlığını aldık yine.. vay arkadaş.
0
bnl dgr
(15.09.11)
amerikan filmlerine,dizilerine özentilik
0
uykusuz her gece
(15.09.11)
ofis fazla moderen kaçıyor kabul ama mantıken düşününce eve de evyeri demiyor oluşumuz anormal değil mi? -işe gitmek, eve gitmek- (işyeri'cilik perspektifinden bakarsak :))ya da mikrosoft office kafasına girip çalışma alanı mı diyelim hahah :)
0
9kuyruklukedi
(15.09.11)
keşke yazıhane desek dermişim. değişiyo işte yıllarca önünde sende, ben de duramayız dostum. bu kadar da tepki gereksiz.
0
ground
(15.09.11)
yazıhane aslında da işte.
0
fenerliyim ama feneri delgado
(15.09.11)
muhasebe büromuza eskiden yazıhane (daha doğrusu yazaane) derdik. ulan baktık teknoloji gelişiyor, hayat değişiyor, yazaane nedir ulan diyip "büro" demeye başladık. hala da öyle diyoruz ama büro da eskidi şimdi, orada burada ofis diyorum çoğunlukla. daha alışamadım.
0
kibritsuyu
(15.09.11)
ben saray kelimesini kullanıyorum: "saraydayım. saraya gidiyorum. saraydan geç çıkıcam. sarayda işler ters gitti. sarayda çay bitmiş. saraya klima taktırmak artık şart." kime ne!?!
0
terp
(15.09.11)
işyerindesin ama nerdesin ? ofiste misin, depoda mısın, yemekhanede misin vs...kıldan yünden nem kapmak için yer aramamak lazım.
0
kimlanbu
(15.09.11)
(8)

ankara yemek yenecek yer?

tirtirlitestere
bir misafirim ağırlamak için yemek yenecek mekan arıyorum, bigchefs konsepte uyuyor , alternatifler ne olabilir? max kişi başı 80TL bütçe var. alkol tüketilmeyecek. mekanın şıklığı, garsonların ilgilisi, hızlı servis öncelikli kriterler.
bir misafirim ağırlamak için yemek yenecek mekan arıyorum, bigchefs konsepte uyuyor , alternatifler ne olabilir? max kişi başı 80TL bütçe var. alkol tüketilmeyecek. mekanın şıklığı, garsonların ilgilisi, hızlı servis öncelikli kriterler.
0
tirtirlitestere
(15.09.11)
alkol tüketilmeyecekse tavacı recep usta ve benzeri yerleri önerebilirim. buraları "kebapçı" diye düşünmeyin.
0
kibritsuyu
(15.09.11)
timboo, panora veya kentpark
0
eksielma
(15.09.11)
tavacı recep usta olur, hacıoğlu mu hacıbaba mı neydi konya yolundaki o olur..
0
buzzlightyear
(15.09.11)
güniz sokak: hacı arif bey

çankaya - dikmen: recep usta

çankaya - turan güneş: urfalı hacı mehmet
0
bencilata
(15.09.11)
karacaoğlu bahçelievler
0
kim milton nielsen
(15.09.11)
@kim milton nielsen

hocam ora kapanmadı mı yaw? söğütözüne taşındı galiba..
0
iterator
(15.09.11)
bigchefs garsonların ilgisi ve hızlı servis açısından oldukça iyidir. mekan şıklığı anlayışınız klasik değilse çok hoşunuza gidebilir. alkol de yoksa kişi başı 80-tl rahatlıkla yeterli olur orada. giderseniz new york steak öneririm.

ayrıca daha hesaplı sayılabilecek bir alternatif olarak nenehatun üzerinde (kızılay'da da şubesi var ama nenehatun'daki daha iyidir) göksu restaurant var. oldukça şık ve ferah bir mekandır. yemekleri ve garsonları da fena değildir. kebap seviyorsanız halep işi karışık kebap öneririm. ancak şerbetli tatlıları vasattır. yenir ama çok şey beklemeyin.
0
escherichiacoli
(15.09.11)
turunç
0
mahnita
(15.09.11)
(17)

ofiste klima savaşları

jimicik
koca yazı üşüyerek geçirdim resmen. omzumda bi şal. kışın gelmesini istiyosam bu yüzden sadece. açık L ofis burası. erkekler uzun kollu gömlek giymek zorunda. adamlar sonuna kadar açıyo klimayı. kadınlar çoğunlukla üşüyo. onların içinde de ateş basanlar var gerçi. bu lanet olasıca klimalardan biri t
koca yazı üşüyerek geçirdim resmen. omzumda bi şal. kışın gelmesini istiyosam bu yüzden sadece. açık L ofis burası. erkekler uzun kollu gömlek giymek zorunda. adamlar sonuna kadar açıyo klimayı. kadınlar çoğunlukla üşüyo. onların içinde de ateş basanlar var gerçi. bu lanet olasıca klimalardan biri tam arkamda. bi yandan açana da hak veriyorum. terlemek de sinir bozucu. ama üşümemek daha öncelikli gibi geliyo bana. yani belediye sokaktan terleyen evsizleri toplamıyo mesela:)bu sorun bitek bizim ofiste yoktur herhalde? klimalar açılsın mı kapansın mı efenim?
0
jimicik
(15.09.11)
ofis icinde usuyenin bir kat daha giyinmesi kolay ve yersiz degil. asgari kiyafetle gelip de hala terleyenin ise soyunmasi mumkun olmadigindan usuyenin giyinmesi daha uygundur.
0
wpi
(15.09.11)
@wpi +1
0
efebb
(15.09.11)
bence kapansın...
terlemek hasta etmez adamı klima çarpar...
eski ofisimde benim de tam arkamdaydı, ikna edemiyordum kimseyi bu beni çarpıyor diye.
adam geliyor elini uzatıyor benim olduğum bölüme, "yoo buraya üflemiyor" diyor sonra. bütün gün otur bakalım noluyor?

senin meselen klimanın sana çarpması değil de, genel olarak ortamı soğutması ise belki biraz daha kalın giyinmen doğru olabilir gerçi ama yine de bu klimanın ayarını 25 ten aşağı tutuyorlarsa bir sorun var bence...
0
enkolaykullaniciadi
(15.09.11)
efebb +1
0
terp
(15.09.11)
çoğu ofiste olur bu muhabbet. şalla, masada otururken giyebileceğiniz ince kıyafetlerle çözebilirsiniz. sadece mümkünse klima doğrudan size üflemesin, split klima filansa ucunu yukarı doğru filan kaldırın.
0
evvesa
(15.09.11)
terleyenlerin soyunmak gibi bir şansı olmadığından,
klima çalışmalı diyorum.
0
seyduna6687
(15.09.11)
wpi vermiş cevabı. katılıyoruz üstad.

cCc wpi reyiz cCc
0
tukenmez adam
(15.09.11)
üşüyosanız üstünüzü giyiniz efendim. klimalar açılsın, millet rahat rahat çalışsın. millet terlememek için soyunsun mu?

@wpi +86549646
0
altini ser incisi ker
(15.09.11)
Müdürünüzle konuşup yaz döneminde masa değiştirin mümkün ise. Yok değil ise, Oda sıcaklığında çalıştırıldığı sürece, kimsenin itiraz etme hakkı yok. Yok, 18 derecede ve sırtınızda çalışıyorsa o klima kapanmak zorunda. Ter hasta etmez lakin çarpan klima can bile alır.
0
sormaya geldim
(15.09.11)
askılı bluzla gelip şal örteceğinize kollu bluzla gelin? siz de uzun kollu gömlek giyin? üstünüze bir de hırka giyin? o da yetmedi kazak giyin? üşümenin çözümü var. giyebileceği en ferah kıyafet uzun kollu gömlek olan adamın terlememek için hiçbir çözümü yok. istese de atletle oturamıyor. ama kadınlar çok rahat atletle oturabiliyor.

yazılmış ama tekrar yazmak istedim, çok sinirimi bozan bir konu bu çünkü.

terlemek de hasta eder adamı ayrıca. bugüne kadar hep terlediğim için hasta olmuşumdur.
0
kibritsuyu
(15.09.11)
bu "asgari kiyafetle gelip de hala terleyen insan"i koyacaksin klimanin ufledigi yere sabahtan yerin bu diyeceksin, akilliysa aksamustune; inatciysa hasta olduktan sonra klima kapansin demeye baslar.
0
orcu
(15.09.11)
wpi sonuna kadar haklı.
0
sen git ben geliyorum
(15.09.11)
Başınıza şapka takar, boğazınıza da atkı bağlarsınız şimdi benim olduğum gibi hastal olmamak için, tam olur. Ayrıca uzun kollu gömlek niye bu kadar önemli onu da anlamadım, hiç mi efil efil uzun kollu gömlek yok piyasada, her uzun kollu bir oduncu gömleği midir?
0
44
(15.09.11)
Arabada, evde, işte heryerde vardır bu sorun. %90'lık kesim klimadan memnunken bir tane üşeyen illa ki çıkar, hele bir de gidip klimayı kapatır/kapattırırsa ortam gerim gerim gerilir.

Klimalar açık kalsın, üşüyen çaresine baksın. Ha klimalar ayarsızdır, ofisi buzhaneye çevirdiği için herkes şikayetçidir, o zaman da kapatmak yerine insani seviyelerde soğutma yapması için ayarını yaparsınız.
0
kimlanbu
(15.09.11)
Ben o ofiste çalışsam, klimayı kapattıran adamı döverim. Yaparım bunu evet.
0
ornithoptera
(15.09.11)
vay arkadaş! kutuplarda penguenler kovalasın sizi emi! bugün uzun kollu + şalla masamda otururken bi bakıyım dedim klimanın ayarına, 10-15 arasında high fonksyonunda üfüttürüyo meret! kavgacı değilim bencil de değilim o yüzden o şal var zaten ama karşı taraftan da bi empati bekliyor insan. bahsettiğimiz koca 3-4 ay. ben olsam al şalını otur ya da kazak giy demek yerine klimanın ayarını düşürmeyi önerirdim. bu insanlar da şapır şapır terlemiyo sonuçta. beni üşümekten çok hasta eden bu insanlardaki bencillik ve ego sanırım.
0
🌸jimicik
(15.09.11)
dubai'deyken ilk gün o kadar üşümüştüm ki ikinci gün ofise kalın polar (ki istanbulda bunu yağmursuz soğuk havalarda giyerdim) bıraktım. özellikle yemekten sonra giyme ihtiyacı hissediyordum.

hintlilere çok takılırdım, "mumbaide klimasız ev yok galiba" diye ama hiç türkiye'deki gibi gerginlik olmazdı =)

bir kaç kez de başım üşüdü ama bu devamlı bir şey olsaydı bere takardım.

ha oradaki hatunlar da mini etek/askılı falan takılıyordu.

soğuk iyidir, hasta eden klimanın soğuğu değil temizlenmeyen klima filtresidir. pek çoğunun filtresine kolaylıkla ulaşabilirsiniz, mideniz kaldırıyorsa bir bakın. ofis yöneticilerinize bunu mutlaka hatırlatın.
0
unbeknown the black
(15.09.11)
(4)

ekşi duyuru'nun bildirim ayarları yetersiz!

edge_nabby
uzun süredir ekşi duyuru'ya girmiyordum. ayarlarında fark ettim ki; açtığım bir duyuruya cevap gelince mail vasıtasıyla uyarılıyorum, bunun gelmesi (sonunda!) çok iyi olmuş.buna ilaveten bir özellik isteğim olacak. yazdığımız cevapların onaylanması ve yazdığımız cevapların altına başka cevapların ya
uzun süredir ekşi duyuru'ya girmiyordum. ayarlarında fark ettim ki; açtığım bir duyuruya cevap gelince mail vasıtasıyla uyarılıyorum, bunun gelmesi (sonunda!) çok iyi olmuş.

buna ilaveten bir özellik isteğim olacak. yazdığımız cevapların onaylanması ve yazdığımız cevapların altına başka cevapların yazılması durumlarının da bildirimini alsak? ayarlara bunlar da eklense? ne dersiniz hoş olmaz mı?

sağ alttaki "bildirimler"i de şimdi gördüm. cevabımın altına başka cevap yazılınca bildirilmişim. cevabım onaylanınca da bildiriliyo muyum ordan? ordaki bildirimlerime baktıktan sonra ordan silinse? ya da daha güzeli rengi soluklaşsa falan? baktığımızı anlasak? facebook gibin yani. ama yukarda talep ettiğim "mail ile" bildirilme özelliği çok daha gerekli bence. çünkü ekşi duyuruya girip bildirim var mı diye bakmak yerine, bildirim mail olarak gelirse anında haberimiz olmuş olur.

bildirim olayları yetersiz olunca, insan (ben mesela) verdiği cevabın takibi zor olacağı için cevap yazmaktan soğuyor. çok elzem yani. compumaster bey şu işi bi olduruver.

keywords: notification

not: bu duyuruyu yazmadan önce aynı soru sorulmuş mu diye arama yapmıştım. bişey bulamadım. ilerde aynı soruyu sorabilecek insanlar için duyurunun sonuna keyword ekliyim dedim o yüzden. bu da farklı bi özellik isteği doğurdu. açtığımız duyurulara keyword ekleme özelliği de olsa da, kolay bulunsak?
0
edge_nabby
(15.09.11)
benim de mail uyarım açık ama hiç uyarı gelmiyor.
0
9kuyruklukedi
(15.09.11)
bize sözlükten mesaj da gelmiyor uzun zamandır. arada bi düzeliyor, duyuru hörrş diye mesaj kutuma bi boşalıyor, sonra yine bozuluyor.
0
kibritsuyu
(15.09.11)
benim de gece uykusuzluk sorunum var.

bi de istanbul'u özledim.
0
yasakani
(15.09.11)
@yasakani
neyse, sansürledim kendimi
0
🌸edge_nabby
(15.09.11)
(4)

eski bilgisayar parçaları

rebellion
bilgisayarı yeniledim. elimde eski bilgisayarın cilalı taş devrinden kalma parçaları var. sanırım crt monitörü çöpe atarım ya da en fazla hurdacıya verebilirim de diğerlerini -anakart, işlemci, ram, ses kartı, tv kartı- bir yere satabilir miyim 20-30 tlye?
bilgisayarı yeniledim. elimde eski bilgisayarın cilalı taş devrinden kalma parçaları var. sanırım crt monitörü çöpe atarım ya da en fazla hurdacıya verebilirim de diğerlerini -anakart, işlemci, ram, ses kartı, tv kartı- bir yere satabilir miyim 20-30 tlye?
0
rebellion
(14.09.11)
istanbulda isen www.uraniumpc.com
0
mr fusion
(14.09.11)
ankara'dayım.
0
🌸rebellion
(14.09.11)
eğer ram sd ram ise onu ayrı satın. o nispeten iyi para edebilir.
0
ron dennis
(14.09.11)
listeyi yazarsanız belki talip çıkar buradan.
0
kibritsuyu
(15.09.11)
(2)

Göz muayenesi ne kadar?

ylms
Merhaba, Ankara'da göz muayenesi ne kadardır? Devlet veya özel en ucuz ne kadar mâl edebilirim, lens kullanacağım ve açıkçası daha önceden doktorlarla pek münasebetim olmadığı için bu konulara yabancıyım.
Merhaba, Ankara'da göz muayenesi ne kadardır? Devlet veya özel en ucuz ne kadar mâl edebilirim, lens kullanacağım ve açıkçası daha önceden doktorlarla pek münasebetim olmadığı için bu konulara yabancıyım.
0
ylms
(14.09.11)
sağlık güvencen varsa üniversite hastanelerinde ve devlet hastanelerinde ücretsiz muayene olabilirsin.
0
aydinn
(14.09.11)
bu arada sağlık güvencesi olanların devlet hastanesinde ücretsiz muayene olabildikleri doğru değil. evet orada ücretsiz muayene oluyorsun ama hesabına (tc kimlik numarana) 5 lira muayene ücreti yazıyorlar. sosyal güvenceli olarak eczaneden ilaç almaya gittiğinde eczacı o 5 lirayı tahsil ediyor. ilaç yazılacak bir tedavi değilse bile (yani göz muayenesi oldun mesela, eczaneyle işin yok), eczaneyle işin olana kadar duruyor hesabında. bir zaman sonra sgk reçetesini yaptırmak istediğinde karşına çıkıyor.

geçen sene zona olduğumda cildiyede sıra beklerken nasıl olsapolikinikte o birimler boş ve bedava diye ooh kulak burun boğaz'a da gireyim kontrol ettireyim, fizik tedaviye de şu ayağımı bi göstereyim dedim dedim, bu sene bi göz damları almaya gittiğimde "15 lira muayene ücretiniz var geçen sene kasım'dan" dediler. evet çok para değil ama ücretsiz de değil, haberiniz olsun.
0
kibritsuyu
(15.09.11)
(3)

house md. elektroşok

clones
bir bölümünde aşk acısı çeken birine hafızasnı silmek için elektroşok uyguluyorlardı. böyle bir şey mümkün mü ki?
bir bölümünde aşk acısı çeken birine hafızasnı silmek için elektroşok uyguluyorlardı. böyle bir şey mümkün mü ki?
0
clones
(14.09.11)
evet var böyle bir şey ama öyle her acı çekip unutmak isteyenin beynine vermiyorlar. ağır şizofreni hastalarına falan uygulanan bir tedavi bu.
0
kibritsuyu
(14.09.11)
kahin ahtapot paul
(14.09.11)
(bkz: lobotomi)
0
4ever
(14.09.11)
(5)

haftada 57 saat işçi çalıştırmak

atesikus
bir hukuk bürosunun hafta içi günde 10,5 saat, cumartesi de yarım gün, yani toplamda 57 saat çalıştırmak üzere asgari ücretle işçi arıyorum şeklinde ilan vermesinin hukuki durumu nedir?
bir hukuk bürosunun hafta içi günde 10,5 saat, cumartesi de yarım gün, yani toplamda 57 saat çalıştırmak üzere asgari ücretle işçi arıyorum şeklinde ilan vermesinin hukuki durumu nedir?
0
atesikus
(14.09.11)
Haftada 45 saatten daha fazla sürelerle işçi çalıştırmak iş hukukuna aykırıdır. Tabii telafi çalışması, denkleştirme çalışması gibi durumları göz ardı edersek. Sadece bir ilandan dolayı hukuki işlem gerekmez ama iş icraata dönüşürse hukuki yollar aranabilir. Ama Türkiye'de 45 saatin altında çalışan kaç işçi var ki, kanuna aldırış eden işveren yok maalesef.
0
rosebud
(14.09.11)
Hafta içi tam değil örneğin 3 iş günü çalıştıracaktır! Baro disiplin komitesi (barolardaki karşılığını bilemem) Şikayet etmen daha mantıklı.
0
dunyatuhaf
(14.09.11)
yok, hafta içi 5 gün diye anladım ben. şöyle ki: (git: 301763)
0
🌸atesikus
(14.09.11)
tum hukuk burolarini sirayla sikayet edebilirsiniz. sadece eleman bazinda degil avukati bile bu sekilde ariyorlar. benzer sekilde eczaneleri de sikayet edebilirsiniz. zira sabah 9 aksam 7.30 haftanin 6 gunu calisiyorlar yani toplamda 63 saat. bunlari dogru buldugumu soylemiyorum ama gercekleri de gozardi etmiyorum (ilanin aracisiyim, direkt isveren degilim).
0
entrapmen
(14.09.11)
haftada 45 saatten fazla işçi çalıştırmak kanuna aykırı değildir. haftada 45 saat normal çalışma süresidir. 45 saatten fazla çalıştıracak adam, saat başına %50 zamlı ücret (fazla mesai ücreti) vererek çalıştırabilir. yani ilan vermek yasal. çalıştırıp fazla mesai ücretini vermiyorsa o zaman yasal olmaz.
0
kibritsuyu
(14.09.11)
(6)

ssk sicil no

amusan
ssk sicil no sorgulama sitesini bulamıyorum he saçma spaan siteler çıkıo ben de mi sorun?
ssk sicil no sorgulama sitesini bulamıyorum he saçma spaan siteler çıkıo ben de mi sorun?
0
amusan
(13.09.11)
yanılmıyosam artık sadece e-devlet şifresi ie kendi sicil numaranı görebiliyosun...
0
arpaci kumrusu
(13.09.11)
Zaten artık sicil numarası yerine TC kimlik no kullanılıyor ki!

İlla gerekiyorsa e-bildirge şifresi olan biri bulabilir.
0
44
(13.09.11)
işiniz acilse ve paranoya sahibi değilseniz tc kimlik numaranızı mesaj atarsanız 35 saniye içinde bakabilirim.

bunu soran herkese aynı şeyi soruyorum ama kimse güvenmiyor. gören hakikaten tc kimlik numarası toplamaya falan çalıştığımı sanacak (her ne kadar sadece o numaranın hiçbir işe yaramayacağını anlatmaya çalışsam da). amacım sadece elimden gelen bir konuda yardım edebilmek, yine de siz bilirsiniz.

edit: hah o e-bildirge şifresi olan biri olduğum için bunu söyleyip duruyorum.
0
kibritsuyu
(13.09.11)
teşekkürler.işim acil değil ve paranoyağım.o yüzden saolasın ama ben sonra hallederim bu işi
0
🌸amusan
(14.09.11)
@kibritsuyu; benim de şifrem var, kimseye teklifte bulunmuyorum. Siz de boşverin, herhangi bir muhasebeciye girip baktırsınlar.
0
44
(15.09.11)
yok ben yine söyleyeyim de, sonuçta şu sitede az çok tanıyan var, güvenen olursa yardımcı olabilirim. kimseye de "bana güvenmiyor, sahtekar yerine koyuyor" demem.

ki bu şekilde ssk numarasına baktığım kişiler de oldu daha önce.
0
kibritsuyu
(15.09.11)
(2)

kan sayım değeri

bykush
kan vermeye gittiğinizde önce kan verebilmeniz için minik bir ölçüm yapıyorlar, kan değerinize bakıyorlar yani, adı da kan sayımıymış. şimdi efendim geçen gün kan vermeye gittiğimde ölçtüler ve benim bu değer 16.9 çıktı. anne ve babamın da her zamankinden 1'er puan yüksek çıktı. gelelim sorulara;1.
kan vermeye gittiğinizde önce kan verebilmeniz için minik bir ölçüm yapıyorlar, kan değerinize bakıyorlar yani, adı da kan sayımıymış. şimdi efendim geçen gün kan vermeye gittiğimde ölçtüler ve benim bu değer 16.9 çıktı. anne ve babamın da her zamankinden 1'er puan yüksek çıktı. gelelim sorulara;

1. bunun yanlış ölçülme ihtimali nedir?
2. bu değerin maksimumu nedir? (oradaki görevli şimdiye kadar en fazla 16.5 gördüğünü söyledi. baktığım test değerlerinde de max sınır 15 ya da 16 gösteriliyordu)
3. eğer yanlış ölçülmediyse bu kadar yüksek değerin bünyeye zararı olur mu? olursa ne olur?
0
bykush
(13.09.11)
kan bağışından önce yapılan testi soruyorsunuz sanırım. lansetle parmak ucu delinip örnek alınarak hemoglobin değerine bakılıyor (kimi hastanelerde [mesela gazi üniversitesi hastanesi, güven hastanesi] kan bağışı öncesi şırınga ile çekip tam kan sayıyorlar. hemoglobinin normalde maksimum 16 olması lazım. yüksek olmasının bir zararı var mı bilmiyorum ama düşük olması "kansızlık" adı verilen rahatsızlığa sahip olduğunuzu gösterir, o yüzden kan almazlar. sözlükteki hemoglobin başlığını inceleyebilirsiniz.
0
kibritsuyu
(13.09.11)
@kibritsuyu: evet o pıt diye delinip yapılan minik işlemden bahsediyorum. düşük olursa kan almıyorlar onu da biliyorum ama yüksek çıkınca ne olduğunu bilmiyordum. 16 üst sınır diyen var, şimdi de 18 okudum sözlükte, sigara içenlerde 19'a kadar çıkabiliyormuş, sigara da içmiyorum halbuki. 18'in üzerinde diye veremeyen de varmış. çok karışık bilemedim ben onu :/
0
🌸bykush
(13.09.11)
(1)

sosyal güvenlik destek primi

tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
emekli olduktan sonra işyeri açan veya çalışmaya devam eden insanlardanbu sgdp her ay mı kesiliyor?not: temmuz ayında 30ağustos ayında 130 kesilmiş. daha öncesinde yok. fakat babam 2-3 yıldır çalışıyor.(emekli olduktan sonra)
emekli olduktan sonra işyeri açan veya çalışmaya devam eden insanlardan
bu sgdp her ay mı kesiliyor?

not: temmuz ayında 30

ağustos ayında 130 kesilmiş.

daha öncesinde yok. fakat babam 2-3 yıldır çalışıyor.(emekli olduktan sonra)
0
tizi reftar olanin payine dagmen dolasir
(13.09.11)
evet sgdp her ay kesilir. demek ki çalıştığı yer anca temmuz ayının 20'lerinde bildirmiş sgk'ya, onlar da kesmeye başlamışlar.
0
kibritsuyu
(13.09.11)
(3)

televizyon sinyalinden anlayanlar buraya

roadrunnerr
digiturkte sinyal kalitesi neyi etkiler. mesela ben de yuzde ellibes ve HD kanallar donmadan izlenebiliyor. sorum su sinyal kalitesi dusunce kitlenme mi olur HD goruntu kalitesi mi duser? soru mu su sekilde tekrar sorayim sinyal kalitesinde dusme goruntu netligini direk etkiler mi? yoksa dusuk kalit
digiturkte sinyal kalitesi neyi etkiler. mesela ben de yuzde ellibes ve HD kanallar donmadan izlenebiliyor. sorum su sinyal kalitesi dusunce kitlenme mi olur HD goruntu kalitesi mi duser?

soru mu su sekilde tekrar sorayim sinyal kalitesinde dusme goruntu netligini direk etkiler mi? yoksa dusuk kalite sinyallerde kaliteden bagimsiz kesik kesik donmalar mi olur?

su sekilde de sorabilirim: HD kesintisiz izleniyorsa bu onun en iyi goruntusu hali midir? sinyal kalitesi daha yuksek olsaydi ben HDyi daha net mi izleyecektim?
0
roadrunnerr
(13.09.11)
Sinyal zayıflarsa donma olur. Basit bir şekilde şöyle söyleyebilirim: Dijital görüntü vardır yada yoktur.

Görüntü kalitesi ise kullandığınız cihazların kalitesiyle paralellik gösterecektir. Uydu cihazı, tv vs.
0
iustitia omnibus
(13.09.11)
sinyal kalitesi daha yuksek olsaydi ben HDyi daha net mi izleyecektim?


hayır.
0
ben smyrna
(13.09.11)
analog yayında sinyal düştükçe görüntü bozulur, karlı olur.
dijital yayında sinyal düştükçe donmalar olur. karelenme, piksellenme gibi şeyler olur. eğer digiturk'te takılma olmaksızın akıcı yayın alabiliyorsanız ekranda gördüğünüz görüntü, elinizdeki ekipmanın (televizyon, receiver) verebileceği en kaliteli görüntüdür.
0
kibritsuyu
(13.09.11)
(1)

Tıraş Bıçağı

gzg
Sakallarımı ters yönde alsam dahi kanatmayacak, acıtmayacak düzgün bir tıraş bıçağı var mı piyasada? Gillette Blue 3 Ice kullanıyorum ama yara bere içinde kalıyor yüzüm. Philishave tarzı makinelerden istemiyorum bu arada, çok uzun sürüyor onlarla tıraş.
Sakallarımı ters yönde alsam dahi kanatmayacak, acıtmayacak düzgün bir tıraş bıçağı var mı piyasada? Gillette Blue 3 Ice kullanıyorum ama yara bere içinde kalıyor yüzüm. Philishave tarzı makinelerden istemiyorum bu arada, çok uzun sürüyor onlarla tıraş.
0
gzg
(12.09.11)
mach 3 ve nivea'nın tersten de almaya uygun bir jeli var tam adı ne bilmiyorum bir surat illüstrasyonu üstünde yukarı ve aşağı ol resmi var üstünde, düzden ve tersten alıyorum, gayet memnunum.
0
kibritsuyu
(12.09.11)
(1)

Ankara'da ehlikeyf

letsgogetlost
Arkadaşlar Ankara'da nereden ehlikeyf alabilirim? İnternetten malesef alamıyorum, o yüzden gidip elden alabileceğim bir yer arıyorum. Paşabahçede buldum ama o da camdan yapılmıştı. Eski tip metalden arıyorum.Teşekkürler...
Arkadaşlar Ankara'da nereden ehlikeyf alabilirim? İnternetten malesef alamıyorum, o yüzden gidip elden alabileceğim bir yer arıyorum. Paşabahçede buldum ama o da camdan yapılmıştı. Eski tip metalden arıyorum.
Teşekkürler...
0
letsgogetlost
(12.09.11)
onu rakı alana hediye veriyorlar zaman zaman. hiç satıldığını görmedim. büyük marketlerin içki reyonlarındaki rakıları takip edin ara sıra.
0
kibritsuyu
(12.09.11)
(3)

duyurulara yazdigim cevaplari silen

that was just a dream
arkadas kimdir? cani mi sikiliyor?
arkadas kimdir? cani mi sikiliyor?
0
that was just a dream
(11.09.11)
duyuru'ya cevap olmayan, katkısı olmayan bir şey yazıyorsanız ki nickinizi hatırlıyorum öyle yapıyorsunuz, o yüzden siliniyor. forum gibi bir yer değil burası. daşşak cevaplar siliniyor.
0
kibritsuyu
(11.09.11)
onlara moderatör deniliyor. böyle yetkileri var.
0
mea maxima culpa
(11.09.11)
@mea maxima culpa iyi de yazdigim cevaplar bos cevaplar degil ki? reserved tarzi cevaplarda yazmam. benimle dalasan moderator rengini belli etsin. cani sikiliyorsa sikintisini anlatsin, cevaplarimi silerek bir sonuca ulasamaz.
0
🌸that was just a dream
(12.09.11)
(2)

evini ofis olarak kullanan var mı? vergi işlemleri vs.

overdose
evet, var mı? vergi dairesine kayıt olduktan sonra gelip bakıyorlarmış. ben daha sonra normal ev haline getireyim diyorum mümkün mü böyle bir şey? ya da büro haline getirmeye çalışmasam işte bilgisayarım işte çalışma masam ben burda takılıcam desem olur mu?
evet, var mı? vergi dairesine kayıt olduktan sonra gelip bakıyorlarmış. ben daha sonra normal ev haline getireyim diyorum mümkün mü böyle bir şey?
ya da büro haline getirmeye çalışmasam işte bilgisayarım işte çalışma masam ben burda takılıcam desem olur mu?
0
overdose
(11.09.11)
Masa sandalye bilgisayar yeterli. bizim eve hiç girmediler mesela. sorun olacağını sanmıyorum.
0
eksielma
(11.09.11)
başvurudan sonra yoklama memuru gelip kontrol eder, tutanak tutar. home office olmaya uygun bir iş ise (mühendislik, çizim, mimarlık vs) dümene düzenbazlığa gerek yok gayet yasal olarak mümkün. "ama ben mezbaha işleteceğim, ya da tavukçuluk yapacağım diyip evdeki bilgisayarı gösterirseniz olmaz haliyle.
0
kibritsuyu
(11.09.11)
(3)

eskiden arabaların camlarına takılan

solomon
plastik bir şey vardı. kapının üst çerçevesine (camla kapının kaportanın birleştiği yere )dışardan monte edilen bir parça. dün arabada 3 kişi giderken onun ne işe yaradığını düşündük. 3 ayrı yorum geldi- güvenlik amaçlı (hırsızlar direk çerçeveyle cam arasından birşey sokamasın diye- cam açıkken rüz
plastik bir şey vardı. kapının üst çerçevesine (camla kapının kaportanın birleştiği yere )dışardan monte edilen bir parça. dün arabada 3 kişi giderken onun ne işe yaradığını düşündük. 3 ayrı yorum geldi

- güvenlik amaçlı (hırsızlar direk çerçeveyle cam arasından birşey sokamasın diye

- cam açıkken rüzgar rahatsız etmesin diye

- su falan sızdırmasın diye.

nedir o parçanın kullanım amacı?
0
solomon
(10.09.11)
cam açıkken fazla rüzgar, yağmur gelmesin diye bence

edit: görsellere yan cam rüzgarlığı yazınca çıkıyo
0
freebird5406_2
(10.09.11)
benim de görüşlerim sizinkilerle benzer.

1- yaz günleri cam açık bırakılır ya azcık, o aradan bir şey sokamasın hırsızlar diye.

2- kış günleri sigara falan içmek için cam hafif açıldığında rüzgar direkt olarak gelmesin veya yağmur kar içeri girmesin diye.

bunun dışında benim de bilmediğim amaçları vardır kesin.
0
guro1907
(10.09.11)
en önemli amacı cam açıkken rüzgarı farfarfar diye içeri almasın diye. o alet takılıyken ve hızlı giderken camı sonuna kadar açın, bi de takılı değilken açın, farkı görün.
0
kibritsuyu
(10.09.11)
(7)

Kameranın Altınadaki Şey Nedir

burbat
ayakta hareketli şekilde çekim yapılırken altına bir şey takıyorlar, futbol maçlarında taç çizgisinin oralarda falan görüyordum hatta. şu videoda da 4:30'da gözüküyor, kameramanın elinde. http://www.youtube.com/watch?v=qH7lEOlmKTQ&feature=related
ayakta hareketli şekilde çekim yapılırken altına bir şey takıyorlar, futbol maçlarında taç çizgisinin oralarda falan görüyordum hatta. şu videoda da 4:30'da gözüküyor, kameramanın elinde. www.youtube.com
0
burbat
(10.09.11)
steadicam ?

edit: biraz daha yakından bakınca değil gibi geldi. ama olabilir de.
0
solomon
(10.09.11)
ismini bilmiyorum ama o bir ağırlık. kameranın titremesini önlemek amacıyla denge sağlıyor.
0
avkatbey
(10.09.11)
kesinlikle steadicam.
0
kibritsuyu
(10.09.11)
o düzenegin tamamı steadicam oluyo evet.
0
rurouni
(10.09.11)
aman ha yanlış olmasın. steadicam tabi.
0
ben smyrna
(10.09.11)
ayaklık
0
alpkartal
(10.09.11)
üzerine giymiyorsa glidecam de olabilir.
0
kayranin kedisi
(10.09.11)
(11)

Kamikaze

Barki
Kamikaze'ye(lunaparkta olan) binmiş olanlar neler hissettiklerini paylaşabilir mi acaba?
Kamikaze'ye(lunaparkta olan) binmiş olanlar neler hissettiklerini paylaşabilir mi acaba?
0
Barki
(10.09.11)
binmedim ama yüksekten inerken insanın daşşakları kamaşıyor onu biliyorum.
0
kibritsuyu
(10.09.11)
ben bir an kamikazenin koptuğunu ve havaya fırladığımızı hissettim sonrasını hatırlamıyorum.
0
reznov
(10.09.11)
Ben,ölüceeeeeeeeeeeeem yeteeeeeeeeeeeeeeeer diye cıglık attım.
0
ufolursun
(10.09.11)
-puhahahhaha cok iyiyiyi-
0
rurouni
(10.09.11)
aşağı hareketi kontrollü olduğu için gondol kadar heyecan vermiyor.
0
lebanon
(10.09.11)
ya evet hemen araya gidip sormak istiyorum. hiç binmedim kamikazeye korkudan ama gondola bayılırım. ve çoğu kişi gondol daha korkunç ona binip kamikazeye nasıl binemezsin diyorlar ama gondoldan daha yüksek ve baş aşağı dönüyon lan :?!
0
zenc
(10.09.11)
zenc'in sorusunu ben de merak ediyorum.
0
misery loves company
(10.09.11)
kamikazede ani ve kısa süreli bir korku hissediyorsun. yani aşağı inene kadar birkaç saniyelik bir stres. oysa gondol sessiz ve derinden ilerliyor :) defalarca, defalarca heyecanı hissettiriyor. ben gondola bindiğimde midem bulanmıştı. ayrıca kamikaze de kemer,kafes falan derken kendimi daha güvende hissetmiştim. velhasıl kelam bunları 15 sene önce yapmıştım. şimdi para verseniz saçma sapan adamların işlettiği o oyuncaklara binmem.
0
solomon
(10.09.11)
Aynen.Gongol da hic bir güvenlik yok direkt kafa üstü cakılabilirsin kamikazede en azından emniyet kemeri kafes falan var.Gondola en son bindigimde tövbe etmistim bir daha hayatta binmem ama kamikazeye binebilirim.
0
ufolursun
(10.09.11)
indiğimde bi daha asla binmicem dedim. akıl karı değil bence. gondol kamikazeye göre salıncak yani asla kıyaslayamam.
0
biramayası
(10.09.11)
boktan emniyet demirlerinin omuzları zedelemesi, koltukta sağa sola çarpma, +1 kamaşma, ayaklarına sahip çıkamayanların önce tavana sonra kafana düşen terlik ve ayyakablardan kaçmaya çalısma, zaman kaybı, gereksiz
0
gilbertus albans
(10.09.11)
(6)

led tv'ye harici ses sistemi

kibritsuyu
samsung led tv'mize ses sistemi takalım dedik ama o da ne? teknoloji geliştikçe her haltı yeniliyorlar tabi, bu televiyzonun arkasında harici ses sistemi bağlamak için bir çıkış yok. yani var da optik dijital çıkış var. sağ ve sol diye kırmızı ve beyaz renkli dişi rca jakı olan analog çıkıştan yok.
samsung led tv'mize ses sistemi takalım dedik ama o da ne? teknoloji geliştikçe her haltı yeniliyorlar tabi, bu televiyzonun arkasında harici ses sistemi bağlamak için bir çıkış yok. yani var da optik dijital çıkış var. sağ ve sol diye kırmızı ve beyaz renkli dişi rca jakı olan analog çıkıştan yok. optik girişli ses sitemlerine bakıyorum, en aşağısı 5+1 ve ökküz gibi fiyatları var. lan tek istediğin şu seneler önce aldığım 2+1 ses sitemini bağlayabilmek. biri sağ biri sol olmak üzere iki tane rca jak var, ama tv'de bunları takabileceğim analog çıkış yok. ha kulaklık çıkışı var, adaptörnen kulaklık çıkışına takınca oluyor ama bu sefer de televizyon kendini kulaklık takılı zannettiği için ses özellikleri falan çalışmıyor.

yok mudur optik çıkışa bunu bağlamanın bir yolu, ya da ucuz yollu optik girişli ses sistemi? 2+1 yeter. fazlasında gözüm yok.
0
kibritsuyu
(10.09.11)
scart adaptorler var rca icin. ustunde uc delik, rca kablolarini bagliyorsun, sinra onu tv'nin scart girisine bagliyorsun. belki boyle bi cozum vardir?
0
no avalon
(10.09.11)
ama o giriş için. yani harici cihazdan televizyona görüntü ses gönderimi için. ondan var. adaptöre de gerek yok. rca giriş mevcut, dvd player vs bağlamak için.

benim istediğim televizyona giriş değil, televizyondan çıkış için olanı. televizyonun sesini harici cihaza verecek çıkış.
0
🌸kibritsuyu
(10.09.11)
scart/hdmi ile dvd/uydu baglantısı yapıp 2+1 i dvd/uyduya bağlama?
0
gilbertus albans
(10.09.11)
scart ile cikis da alabilirsin. cikis veren scart connector alman gerekli. bazilarinin uzerinde in/out seklinde switch olur, bazilarinin da ucunda bir suru kablo baglidir hem giris hem cikis icin ayri kablolar bulunur.

bir baska yol da optik cikisi decode edecek ses sistemsiz decoder almak, ama optik cikisin volumunu tv kumandasindan kontrol edemezsin o yuzden scart daha mantikli.
0
disq
(11.09.11)
tv uzerinde birden cok scart varsa yalnizca biri ses cikisi veriyor olabilir. kitapcikta ya da soketin uzerinde yazar.
0
disq
(11.09.11)
optik çıkışın sesini tv kumandasından kontrol edemiyorsam soruyu komple unutabiliriz.
0
🌸kibritsuyu
(11.09.11)
(12)

misafir yatağınız yoksa?

bradshaw
arkadaşlarınız ya da misafirleriniz eve geldiğinde nerede yatırıyorsunuz?evet saçma bi soru gibi ama bi nedeni var :) ikea'nın ektorp gibi kanepelerinin yataklı ve uygun fiyatlı olanlardan bulamadım. ikea'da da çok pahalı. ektorp alsam, arkadaşlarım gelince ne yapar onu düşünüyorum.siz ne yapıyorsun
arkadaşlarınız ya da misafirleriniz eve geldiğinde nerede yatırıyorsunuz?

evet saçma bi soru gibi ama bi nedeni var :)

ikea'nın ektorp gibi kanepelerinin yataklı ve uygun fiyatlı olanlardan bulamadım. ikea'da da çok pahalı. ektorp alsam, arkadaşlarım gelince ne yapar onu düşünüyorum.

siz ne yapıyorsunuz?
0
bradshaw
(10.09.11)
o dediğin neymiş bilmiyorum ama her ortadirek evinin vazgeçilmezi, ucuzundan pahalısına çeşit çeşit model model bulabileceğin çekyat isimli mobilyaların bütün varoluş amacı bu zaten.
0
kibritsuyu
(10.09.11)
yorganları katla üst üste. tamamdır.
0
ben smyrna
(10.09.11)
açıldığında iki kişilik yatağa dönüşen bir kanepe var onda yatırıyoruz. yetmezse hurç denilen bir olay var geleneksel türk ailesinde, onun içinden yer yatağını çıkarıp seriyoruz.
0
vincenzo
(10.09.11)
ben plastik yatak aldım geçen gün koçtaş' tan, bi' de pompa. Mis gibi oldu.
0
charlesbukowskiineksi
(10.09.11)
evt yaa o şişme yataklardan al diyecektim de sonradan dusundum, onları hadi pompayla şişiriyosun da indirmeye gelince baya bi ugrastırır gibime geliyor.
charlesbukowskiineksi nasıl yaptın o işi ?
0
ufolursun
(10.09.11)
Aynı yatakta birden fazla kişi yatabilir yeterince genişse..Puf yastıklardan da yatak yapılabilir.
0
lebanon
(10.09.11)
geçen ay kardeşime bakındık ordan biliyorum. bellona ya da işte o tip markaların biraz düzgün çekyat modelleri 500 - 700 aralığında. çekyatların tipini pek beğenmiyorum, beğenmedik de hiç birinde. sonra yatak olan koltuklara baktık 3 kişilik, onlarda da fiyat yatak olabiliyorsa 1.000 papel civarıydı.

sonra bizde köşelisi vardı, ordan aklıma geldi. Yataş'ın artık üretilmeyen bir serisi var, Mario. 730 lira gibi bir şeydi galiba. arkadaki yastıklarını çıkarınca tek kişi rahat yatıyor, kendisi de yataklı zaten. bulduğumuz en ucuz, güzel ve kaliteli yataklı 3 kişilik koltuk Mario oldu. Yataşları arayıp bir sorun. Bulursanız ve size uyarsa da sırt yastıkları dual olsun yani çift taraflı, bir yüzü kumaş, diğer yüzü suni deri.

Bütçeniz 500 civarıysa da mobilyacıları dolaşıp, beğendiğiniz bir çekyatı alın bence.

İkea'ya gelince, ben olsam İkea'dan koltuk türevi şeyler almam. 10 yıl garanti mevzusu sadece kasası için geçerli, kumaşını kapsamıyor. modeller süslü ama çoğu rahat değil. özellikle 3 kişilik koltukların bazı kumaş modellerinde oturulan minder kısmı kayıp gidiyor. Kadifemsi modellerde kayma pek olmuyor. İkea'nın iyi kumaşlı ve kullanışlı modelleri çok pahalı. Çok daha ucuzuna Yataş, Doğtaş ya da Alfemo gibi markalardan daha iyi bir şey bulabilirsiniz. Kampanyalı modelleri bir araştırın bence.
0
pyro clustic flow
(10.09.11)
misafiriniz sizin yatağınızda yatsın, siz yorganla falan yerde yatın. çocukluk yıllarımda misafirler gelinde öyle yapardı annem. hehehe.
0
Kamyoncunun vitesi
(10.09.11)
o şişen yatakların otomatikleri var.
www.hepsiburada.com
0
gitti gelecek
(10.09.11)
ayrıca odanız ve misafir yatağınız yoksa misafirleri yatırmanın pek çok çözümü var. bazılarını söylemiş arkadaşlar. şişme yatak, yatağa dönüşebilen kanepe, minder ve yorganları yatak gibi kullanmak, yer yatağı(bizim güzel bir yer yatağımız var, çok pratik), katlanır somya(bu da çok kullanışlı, değişik markalarına bakın), bir de ayrıca linkini bulabilir miyim bilmiyorum, çok güzel üçlü sedir görünümünde, açılınca kocaman yatak oluyordu, ona bakayım bir.
2. linkteki visco yatakların şilteleri var, yatağı da olur aslında. şilte olanı kolayca katlanıyor ve dolaba vs. yerlere kaldırılıyor, yer tutmuyor böylece. gayet de rahat. evde yerimiz olsa da, bazen bir arada yattığımızda sohbet filan için arada, söz ettiğim şilteyi salona getiriyoruz, çok rahat olan kanepeleri bırakıp, onda yatmak isteyen çok. isterseniz, yatağınıza göre ölçülerde alıp, yatağın üzerinde de kullanabilirsiniz. soğuk/sıcak duyarlı,vücudun şeklini alan, bakteri ve mite barındırmayan, çok güzel bir uyku garantili bir yatak işte. artık ülkemizde de üretildiğinden, fiyatları da çok uygun.

www.uykusagliknoktasi.com
www.viscocenter.com
0
july14
(10.09.11)
kendim için de uğraştım ve söz ettiğim sedirin fotoğrafını buldum. linki aşağıda. sedirin nerede bulunacağını öğrendiğimde, yazacağım. bu sedir oturmak, yayılmak hatta ve uyumak için çok ideal. değişik renkleri de olabilir, bakalım.

i.imgur.com

edit. avi mobilya' da varmış, linki aşağıda.

www.avimobilya.com.tr
0
july14
(11.09.11)
@ ufolursun; tıpayı öçıkarınca kendi kendine sönüyor zaten, gayet kullanışlı.
0
charlesbukowskiineksi
(12.09.11)
(4)

LC Waikiki

Makber
LC Waikiki mağazalarında çalan o şarkılar varya onlardan bilen var mı ???
LC Waikiki mağazalarında çalan o şarkılar varya onlardan bilen var mı ???
0
Makber
(10.09.11)
ivdiin sekseni aara iştiiin sekseni araaa diyen yeşil gobidiğin söylediği şarkının orijinali çalıyordu geçen.
0
kibritsuyu
(10.09.11)
o şarkıyı arıyorsan bu olması lazım:

www.youtube.com

143m kişi izlemiş zaten
0
biri gitti kaldi 300 spartali
(10.09.11)
evet orada çalan bir parçayı ben de çok aradım ama ne sözleri ne de parçayı şu an hatırlıyorum ama bir adam söylüyordu biraz eski rock'n roll gibiydi.. bilemedim yine :)
0
muskulpesent
(11.09.11)
Kadıköy mağazasında
Speak One feat. Tudor (Fly Project) & Irene - No.1
Tom Boxer feat. Antonia - Morena
bunlara rastladım ben :)
0
varghona
(02.10.11)
(9)

01.01.1982 doğumlu birisi

solomon
şu an kaç yaşındadır? 29 mu 30 mu?
şu an kaç yaşındadır? 29 mu 30 mu?
0
solomon
(09.09.11)
29
0
neysene
(09.09.11)
01.01.2012 de 30 olacaktir tam olarak ama su anda 29..
0
raizti
(09.09.11)
29 yıl 8 ay.

resmi olarak doldurduğu yaş 29. ama muhabbet esnasında söyleyecekseniz 30 da diyebilrisiniz. 29 buçuktan 30.
0
kibritsuyu
(09.09.11)
teşekkür ederim. sormamın sebebi malum 2 gündür dönen bedelli askerlik konusu. yaş sınırı 30'a düşürülürse bana vuracak mı hesabı yapıyorum. peki devlet baba çıkıp derse 01.01.1982 ve daha erken doğanlar yararlanacak.bu durumda ben ne olacam bir fikri olan var mı?
0
🌸solomon
(09.09.11)
resmi olaran 29 oluyorsun.

bedelli çıkarken zaten tarih veriyorlar, bu ve bu tarihten önce doğmuş olanlar için geçerli diyor.

5 senedir ara ara çıkan bedelli muhabbetlerinde sürekli 1.1.83 ve daha önce doğmuşlar için konuşuyorlar, öyle çıkarsa yırttın. giren bana girecek :/
0
jr
(09.09.11)
işte merak ettiğim de o. yani 01.01.1982 ve daha öncesi derlerse ben tam o 1 günlük sınıra giriyorum. yani 1 gün yüzünden kaçırırsam olmayan çocuğumu keserim. üstelik gerçek doğum tarihim 19.11.1981. bizimkiler nedense 1 yıl kazandırmak için böyle yazdırmış nüfusa.
0
🌸solomon
(09.09.11)
şu soru bitmedi arkadaş ya...
her zaman, her şart altında, her türlü geçerli olan formülümüz şudur?
doğumgünü geçmişse yıl(şimdi)-yıl(doğum)
doğumgünü geçmemişse yıl(şimdi)-yıl(doğum)-1
0
delikan76
(09.09.11)
@delikan76 katılıyorum.

bu sorunun nazileri var bir de, duyar duymaz başlıyorlar hesaplamaya-anlatmaya, evlerden ırak
0
superb
(09.09.11)
01/01/1982 ve öncesi derlerse 01/01/1982'de doğanlar yararlanır, 02/01/1982 ve sonra doğanlar yararlanamaz.

01/01/1982 öncesi doğanlar denilirse 01/01/1982'de doğanlar yararlanamaz, 31/12/1981 ve öncesi doğanlar yararlanır.

Yani ordaki "ve" önemlidir.
0
44
(09.09.11)
(3)

Behzat ç ile ilgili

cy7
Behzat ç filmini bekleyip sonra mı kitaplar okunmalı yoksa önce mi okunmalı? Spoiler var mıdır ki?
Behzat ç filmini bekleyip sonra mı kitaplar okunmalı yoksa önce mi okunmalı? Spoiler var mıdır ki?
0
cy7
(08.09.11)
1. kitap dizinin birinci bölümü zaten. 2. kitap ise film. nasıl senaryolaştırıldı bilemiyorum ama değişiklikler vardır mutlaka. Ben okudum ikisini de spoiler vardır yani filmle ilgili.
0
layer26
(08.09.11)
bu biraz sana bağlı, ben diziye başlamadan önce de kitapları bitirmeyi beklemiştim. Yazarın emeğine saygımı göstermek adına.
0
bitter cikolata
(08.09.11)
her temas iz bırakır'ı diziden sonra okudum. bi tat alamadım. harbiden de çok güzel çekmişler. bayaa biliyo gibi okudum, hatta sıkıldım "aa şimdi şöyle olacak bunu diyecek" diye. kitap bittikten sonra tekrar izledim birinci bölümü, taşlar daha bi yerine oturdu. son hafriyat'ı filmden önce okuyorum, bitmedi daha. daha eğlenceli. spoiler var elbet ama olayı bilerek filmi izlemek, filmi izledikten sonra kitabı okumaktan daha eğlenceli bence.
0
kibritsuyu
(08.09.11)
(10)

nokta birleştirmece sorusu

yasakani
. . .. . .şeklinde 6 nokta çizin bi boş kağıda. sonra aşağıdaki noktaların her birinden yukarıdaki noktalara çizgiler çizin. ama bu 9 çizgi kesişmesin.nasıl yapılır bu?teşekkürler...
. . .


. . .



şeklinde 6 nokta çizin bi boş kağıda. sonra aşağıdaki noktaların her birinden yukarıdaki noktalara çizgiler çizin. ama bu 9 çizgi kesişmesin.

nasıl yapılır bu?


teşekkürler...
0
yasakani
(08.09.11)
.-.-.
|/|/|
.-.-.

i56.tinypic.com
0
terp
(08.09.11)
kuyulu ve evli bir örneği vardı bir zamanlar, ama çözümsüz bir soruydu diye hatırlıyorum. olmuyor yani, mutlaka kesişmesi gerekiyor.
0
bitter cikolata
(08.09.11)
sadece dikey mi çizgi çekebiliyoruz?
0
terp
(08.09.11)
yillarin "üc eve su elektrik dogalgaz oyunu" bu ve kagit üzerinde cevabi yoktu. ancak ücüncü boyutla cözülüyordu diye hatirliyorum.
0
shi aila
(08.09.11)
yapılamaz... k3,3 complete bipartite graph'i planar değildir.

en.wikipedia.org
0
wingless
(08.09.11)
terp, dikey - yatay yok abi. istediğin gibi çiz. yamuk yumuk da olur. ama çözülmüyormuş zaten.
0
🌸yasakani
(08.09.11)
e dikey yatay fark etmez diyorsan benim önerdiğim çizim uymuyo mu?
0
terp
(08.09.11)
@terp:

sol üsttekine a1, yanındakine a2, a1'in altındakine b1 dersek dersek:

senin önerdiğin çizimde a1'in b2 ve b3'le bağlantısı yok. aynı şekilde b1'in de a2 ve a3'le bağlantısı yok. hepsi birbirine bağlı değil ki.
0
kibritsuyu
(08.09.11)
@kibritsuyu: ben birbirini kesmeyen 9 çizgi çekin gibisinden anladım olayı. toplam 9 çizgim var, ve dediğin çizgiler yok, kesişme olmasın diye.
0
terp
(08.09.11)
hatırladığım kadarıyla bu soruyu tahtada çözemeyen arkadaşın biri (çok uğraşan)
hocadan n noktadan bilmem n-1 doğru geçer salak diye azarlanmıştı. uzay geometrisinde mümkünmüş ama heralde.
0
dunyatuhaf
(08.09.11)
(8)

5D Mark II - 7D - 60D ve Lens Seçim Sıkıntısı

steam
Merhaba arkadaşlar elimde mevcut Canon `550D` ile 90.000 fotoğrafı geçtim. Yeni seviyeye geçmeye karar verdim. Şu anda ABD'deyim. Elimde `50mm f1.4` ve 3400 dolara kadar limit var. `5d Mark II` + `24-105` lensle beraber 3170 dolara alabiliyorum. Sadece 24-105 1040 dolara bulunabiliyor. Bunun yerine
Merhaba arkadaşlar elimde mevcut Canon 550D ile 90.000 fotoğrafı geçtim. Yeni seviyeye geçmeye karar verdim. Şu anda ABD'deyim. Elimde 50mm f1.4 ve 3400 dolara kadar limit var. 5d Mark II + 24-105 lensle beraber 3170 dolara alabiliyorum. Sadece 24-105 1040 dolara bulunabiliyor. Bunun yerine 950 dolara 60D body yada 1400 dolara 7D body alıp lens kombinasyonu yapabilirim. Çoğunlukla insanları(portre ağırlıklı) ve etkinlikleri çekiyorum. Hangi lens/lensleri ve kamerayı seçmeliyim?

Bu konuda sizin önerileriniz nelerdir acaba? Nasıl yapsam daha iyi olur?
0
steam
(08.09.11)
çok zor sormuşsun ama ben 5d + 24-105 alırdım. sonra türkiyeye gelince ufak ufak yeni lensler eklerdim.
0
orpheus
(08.09.11)
lens takımını bir anda almana gerek yok, sonra sonra da toparlanır o takım. ama 5d m2'nin tadına varınca pişman olmazsın.
0
robin crusoe
(08.09.11)
ben de 5d + 24-105 alırdım.
0
cedric tweedledee
(08.09.11)
kesinlikle 5dm2 + 24-105 kombinasyonu..
ff rules
0
sli
(08.09.11)
sadece fotoğraf içinse 5D, video için ben 60D'yi çok daha yararlı buluyorum.

60D + 24-70 alırdım mis gibi.
0
bodom
(08.09.11)
550d'yi upgrade etme amaçlı elden çıkarıp yine croplu makine almanın hiç anlamı yok. 60d ve 7d'de makinenin asıl iş yapan kısmı neredeyse birebir aynı (ıvır zıvır fazlalıkları var, yok seri çekim hızı, yok iso bilmemnesi, yok gövdesi magnezyummuş falan filan) sensör aynı, iş aynı. böyle bir imkan varsa kesinlikle 5dm2 + 24-105 l serisi lens. ya da hiç body değiştirme eğer 60d veya 7d alacaksan, tüm parayla git şahane lens koleksiyonu yap çeşit çeşit.
0
kibritsuyu
(08.09.11)
Evet 5D Mark II ve 24-105 Lens kombinasyonunu 580 EX II flash da alarak tamamladım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler arkadaşlar.
0
🌸steam
(18.10.11)
söz konusu yeni seviyeye geçmekse, full frame şart. her türlü 5d derim. zaten ff bi makine alınca elinizdeki lensleri yenilemiş sayılırsınız. çarpansız verdikleri açılar genişleyecek çünkü.
0
sijwocaq
(18.10.11)
(17)

Beyler mantık sorusu bakın hele.

necmim
iki güne bir işe giden ve sabahın 9.25 inde dükkan açan bir esnaf. işe gitmek için kullandığı güzergahtan geçerken her sabah laleli ismindeki filmcinin camında eşkıya adlı film'in posterini görürmüş. bu adam yine aynı güzergahtan geçerken laleli ismindeki dükkanın camında her sabah gördüğü eşkıya ad
iki güne bir işe giden ve sabahın 9.25 inde dükkan açan bir esnaf. işe gitmek için kullandığı güzergahtan geçerken her sabah laleli ismindeki filmcinin camında eşkıya adlı film'in posterini görürmüş. bu adam yine aynı güzergahtan geçerken laleli ismindeki dükkanın camında her sabah gördüğü eşkıya adlı filmin afişini bu sefer görememiş. bu filmin afişi ne zaman kaldırılmış olabilir.
0
necmim
(07.09.11)
"iki güne bir işe giden", "her sabah" gördüğü eşkıya adlı filmin afişi;

soru tam olarak böyle mi? iki güne bir işe gidiyor ama afişi her sabah görüyor mu?
0
dekila olmeka
(07.09.11)
rüyasında görüyordur bence. saatse 8 civarı.
0
buyrun
(07.09.11)
eee kankalar ne oldu? kurudunuz kaldınız.
0
🌸necmim
(07.09.11)
t=esnafın afişi göremediği gün

dönüşte aynı güzergahı kullanıyorsa (yani gün içinde afişi 2. kez görüyorsa):
t

dönüşte aynı güzergahı kullanmıyorsa:
t-1 veya
t-2

B-/
0
boshi
(07.09.11)
bi harf hatası yapılmış onuda düzelttim o kadar önemli bişey değil o zaten.
0
🌸necmim
(08.09.11)
qonexey yaklaştın ama değil
0
🌸necmim
(08.09.11)
neyse olayı açıklayım
adam iki güne bir işe gidiyor fakat her sabah yani her gün görmüyor afişi işe gittiği gün sabahları her zaman görüyor kapişş.
o yüzden baştaki kelimeden bu ince ayrıntıyı anladıktan sonrası kolay zati.
işe gitmediği gün kaldırılmış oluyor.
0
🌸necmim
(08.09.11)
biri filmci biri değil, dükkanlar farklı.
0
zeggy557
(08.09.11)
sabahları görüyor. yani farklı güzergahtan dönüyor olabilir.

o dükkanın önünden geçerken (zaman belirtilmemiş) afişi göremiyor.
en son işe giderken görmüştü. ama diyelim ki adamın işi, filmcinin yan dükkanında.
sabah dükkana girerken gördü.. ama diyelim ki (gün içinde x bi saat olabilir) poğaça almak için dükkanından çıktı girer girmez. filmcinin önünden (yine) geçerken bi baktı ki yok..

yani sabah dükkana giderken afişi gördüğü anın, (mesela) ilk 10 saniye sonrasından itibaren kaldırıldığını görmüş olabilir... gün içinde herhangi bir anda yani
0
delfina
(08.09.11)
@delfina babacım açıkladım ya zaten olayı::::

adam iki güne bir işe gidiyor fakat her sabah yani her gün görmüyor afişi, işe gittiği gün sabahları her zaman görüyor, kapişş.
o yüzden baştaki kelimeden bu ince ayrıntıyı anladıktan sonrası kolay zati.
işe gitmediği gün kaldırılmış oluyor.
0
🌸necmim
(08.09.11)
Adam 24-24 esasına göre çalışıyordur. Yani gidince işyerinde 24 saat duruyordur, sonraki sabah çıkıyordur. İki günde bir işe gidip her sabah afişi görüyorsa bu sabah gidip yarın sabah dönüyor demektir. Dolayısıyla afiş de son 24 saat içinde kaldırılmıştır.
0
44
(08.09.11)
ee niye illa işe gitmediği gün kaldırılıyor, son gördüğü gün adam geçtikten sonra da kaldırmış olamaz mı? adam çarşamba 9:25'te geçti, afişi gördü, laleli amca da 9:30'da afişi kaldırdı. emmi perşembe işe gitmedi, cuma günü de 9:25'te afişi göremedi.

çarşamba 9:25 ile cuma 9:25 arasında herhangi bir zamanda olabilir.

günleri götümden salladım. "çarşambayı nereden çıkardın" falan demeyin.

bi de yine gerizekalılığım tutmadıysa ben soruyu anlamadım. mantık bunun neresinde?
0
kibritsuyu
(08.09.11)
Bence mantık benim cevabımda. Çünkü hem 2 günde bir gittiğini hem de her sabah afişi gördüğünü söylüyor. Bu da vatandaşın bir gün işyerinde kaldığını gösterir, yani bir sabah işe gidiyor, sonraki sabah işten dönüyor.
0
44
(08.09.11)
soruyu soran "ona takılmayın, o aslında şöyle demek istiyor kapiş mapiş" diye açıklamış. yani her sabah derken, gittiği her sabah anlamındaymış. her gün anlamında değilmiş.
0
kibritsuyu
(08.09.11)
Ben "kapiş"e değil okuduğuma bakarım. Kesinlikle sorunun gidişinden benim ulaştığım sonuç en mantıklısı.
0
44
(08.09.11)
@kibritsuyu'ndan "kral çıplak," geldi, derin bir oh çektim.
0
boshi
(08.09.11)
Baştaki kelimeden 2 günde bir olduğunu kapıyorsak ortadaki kelimeden de bir sabah gidip ertesi sabah döndüğünü kapıyoruz, kapişş:)
0
44
(08.09.11)
(7)

fotoğraf çekimi için tavsiye

i was me but now he s gone
merhabalar. bu akşam arkadaşlarla go kart'a gidicez, ben de fotoğraflarını çekicem bol bol. en son gittiğimizde de çekim yapmayı denedim ama pek güzel çıkmadı fotoğraflar. enstantaneyi mecburen 500 civarında tutuyorum araç kullandıkları için, diyafram sonuna kadar açık. şimdi yanlışım yoksa 2 seçene
merhabalar. bu akşam arkadaşlarla go kart'a gidicez, ben de fotoğraflarını çekicem bol bol.

en son gittiğimizde de çekim yapmayı denedim ama pek güzel çıkmadı fotoğraflar. enstantaneyi mecburen 500 civarında tutuyorum araç kullandıkları için, diyafram sonuna kadar açık.

şimdi yanlışım yoksa 2 seçeneğim var, ya iso'ya abanıcam ya da flaşla çekicem. ben ikisini de denedim ama iso'yu 6400, hatta 12800 yapmam gerekti ki tahmin etmişsinizdir nasıl çıktıklarını. flaşla (dahili) çekim yaptığımda da anı yakalayamadım, flaş patladıktan sonra bi 5 saniye kadar tekrar patlamadığı için çoğu şeyi kaçırdım. hem de hepsinin gözleri kırmızı çıktı. (bu arada bi arkadaşımın tavsiyesiyle flaşı asfalttan yansıtarak çektim, sanki daha iyi oldu gibi)

daha farklı yapabileceğim bi şey var mıdır, fikri olan var mı acaba? uv filtresi takılı, onu çıkartsam sanki bi nebze daha aydınlık yakalarım gibi geliyor ama 1 durak iso da fark ettirmez şüphesiz. yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden.

not: makine canon eos 550d, 18-200 tamron lens var.
0
i was me but now he s gone
(07.09.11)
flashın build in mi?
0
ben smyrna
(07.09.11)
pan yapmayı deneyin? (bkz: #17031356)
0
kobuzchu kiz
(07.09.11)
pan mantıklı

ya göze alıyorsan araca fotoğraf makinesini yapıştır mapıştır bir şekilde shutter için uzaktan kumandan da varsa çok değğişik şeyler çekebilirsin. ama muhtemelen makine mundar olur. ama arkadaşına tembihlersen adam gibi kullan falan diye kazasız atlatırsın :)
0
cedric tweedledee
(07.09.11)
flaş dahili imiş. tavandan sektirme vs için sordun galiba.

"diyafram sonuna kadar açık" ama kaç? 200 mm'de veya dar bir açıda çekiyorsan o lensin diyaframı sonuna kadar açık bilem olsa 5.6'dan açık değildir. az ışıkta anı yakalayabilmek için üst seviye lens gerekir. maçlarda falan kenarda görmüşsünüzdür bazuka gibi lensleri. L serisi olacak, sabit diyafram olacak (yani dar açıda bile en az 2,8 diyafram verecek), olacak da olacak. o yüzden o ekipmanla yapılacak şey ya iso'ya abanmak ya da flaş.

ya da tripod varsa pan tekniğini öğrenin, 1/30 enstantane ile çekin. benim nacizane tavsiyem budur.

oha ben pan diyene kadar 50 kişi demiş aynısını.
0
kibritsuyu
(07.09.11)
pan yapacak kadar bi düzlük de yok gibi, go kart pistlerini bilirsiniz, öyle bi anda geçip gidiyorlar neredeyse.

@ben smyrna evet. yazdım gerçi de gözünüzden kaçmış sanırım. =)

@cedric sağlam fantazi oldu bu. sağolun yine de. =)

@kibritsuyu aynen aslında, 5.6 ve 6 da diyafram mecburen. tripod da yok, o zaman mecbur iso'ya yüklenicem.
0
🌸i was me but now he s gone
(07.09.11)
evet görmemişim.

zoom yapmadan azcık pan yaparak RAW çek. böylece sonra kesip biçerek normal boyutta iş görecek bir fotoya sahip olursun. (raw çek ki kesip biçince elinde işe yarar boyutta (ve kalitede demek istedim) bir dosya kalsın)
0
ben smyrna
(07.09.11)
30 enstantane için ille de tripoda gerek yok. 50 mm falan civarında tutarsan lensi tripodsuz da pan yapabilirsin.... ben 50 mm prime lens ile 1/20 ye kadar elle rahat çekmiştim.
0
cedric tweedledee
(07.09.11)
(3)

kurban bayramı ne zaman?

kocayusuf
google'a sordum ama birbirinden farklı tarihler çıktı..iyice aptala bağladım. bide kaç gün tatil olabileceğini söylerseniz süper olur
google'a sordum ama birbirinden farklı tarihler çıktı..iyice aptala bağladım. bide kaç gün tatil olabileceğini söylerseniz süper olur
0
kocayusuf
(05.09.11)
ben 6 kasım diye biliyorum
0
abcd
(05.09.11)
9kuyruklukedi
(05.09.11)
5 kasım cumartesi arefe. 6 kasım pazar, 7 kasım pazartesi, 8 kasım salı, 9 kasım çarşamba bayram.
0
kibritsuyu
(05.09.11)
(7)

Erkek cinsel gücü ne zaman son bulur?

9kuyruklukedi
Hani ilaç desteği bile alsan kuşun artık ötmediği, sadece işemeye yaradığı yaş hangi yaştır?
Hani ilaç desteği bile alsan kuşun artık ötmediği, sadece işemeye yaradığı yaş hangi yaştır?
0
9kuyruklukedi
(05.09.11)
sigara, alkol, kötü beslenme, ağır ilaçlar hede hödö gibi sebepler varsa erken yaşlarda başlar. yoksa 50'ler.
0
kocayusuf
(05.09.11)
yaş 70 iş bitmiş

70 e kadar öter o pampa
0
technicalte
(05.09.11)
İlaçlar ölününkini bile diriltecek güçteler gördüğüm kadarıyla, 60+ yaşlarda viagradan ölen az değil. İlaçsız durum nedir bilmem de ilaçla kalbinin dayandığı noktaya kadar sevişebilirsin.
0
kimlanbu
(05.09.11)
@kocayusuf
50'lerde bitmiyor.
Şahit olmaktayım bitmemiş birine.
0
🌸9kuyruklukedi
(05.09.11)
biyolojik olarak böyle bir şey yok. normal olaraki biyolojik olarak ölene kadar çalışır. kimi iç veya dış faktörlere bağlı olaraki her organ gibi zamanından erken fonksiyonlarını yitirebilir. yani örneğin böbrek de normalde ölene kadar çalışır ama bir nedenden dolayı fonksiyonunu yitirir çalışmaz olabilir. bu da onun gibi. "şu yaşta görevinin tamamlar" denemez.
0
kibritsuyu
(05.09.11)
kişiden kişiye değişir ve bunu etkileyen bir çok faktör vardır. Kısaca: dedelere dikkat!
0
cntkn
(05.09.11)
66 yaşında bir akrabam var, bekar ve iki sevgilisi var. cinsel hayatında da bir sorun yok şu an..
0
toshiro
(05.09.11)
(3)

Duyurularımı kim neden düzenliyor

sqldm
Bazıları siliniyor,bazıları yenileniyor,Bazılarının cevapları kaldırılıyor.?Hangi ölçütleri kullanıyor bu admin kardeşlerim
Bazıları siliniyor,bazıları yenileniyor,Bazılarının cevapları kaldırılıyor.?Hangi ölçütleri kullanıyor bu admin kardeşlerim
0
sqldm
(05.09.11)
(git: 6274)
0
fader
(05.09.11)
Belki şurada cevabınızı bulabilirsiniz:
www.eksiduyuru.com

Duyurunuza verilen cevapları kullanıcılar kendileri silebiliyorlar. Belki sebebi, verilen hiçbir cevaba tik koymamanız olabilir. Daha önce tik koyulmayan cevapları sildiklerini söyleyenler olmuştu.
0
iustitia omnibus
(05.09.11)
bu aralar çok arttı bu "duyurularım/cevaplarım neden siliniyor" şikayetleri. tamam anladık hepsinin kuralı var, bir kurala göre siliniyor da son bir ay içinde belki onuncu şikayet bu. bence başka bir sıkıntı var. ya içinizde bir köstebek var, en ufak toleransı olmadan gördüğü en ufak ama en ufak hatayı acımadan uçutuyor, ya karar aldınız hepiniz bu şekilde davranıyorsunuz, ya da kurallar çok sert. o kadar da abartmayın hocam kural diye. tamam biz de sitenin çöplüğe dönemsini istemiyoruz ama devlet dairesine de dönmesin.

aşağıda biri okulalr ne zaman açılıyor diye sormuş. biri de gelip cevap vermiş. onun da altına biri "+1" yazmış. ispikledim. hah bunu sil tabi. ama soruya pek cevap olmasa da konuyla ilgili yorum yapan olur mesela "özel okullarınki farklı olabilir" diye bir şey yazar, somut bir cevap değildir ama fikir verir. bunu ve ya bunun gibileri de silme mesela. örnek abuk olmuş olabilir, anlatmak istediğim, iş boka sarmadığı sürece biraz esneklik. hepimiz eğleniyoruz burada sonuçta.
0
kibritsuyu
(05.09.11)
(4)

İstenmeyen tuyler

lynyrd skynyrd
Basta burun kılı olmak uzere vucudunuzdaki tüyleri nasıl alıyorsunuz. Cimbiz dısında baska alternatifleriniz var mı? Sevgiler. P.s. Erkegim
Basta burun kılı olmak uzere vucudunuzdaki tüyleri nasıl alıyorsunuz. Cimbiz dısında baska alternatifleriniz var mı? Sevgiler.

P.s. Erkegim
0
lynyrd skynyrd
(05.09.11)
burun kılı icin makine var pilli sokuyomussun burnunun icine bızztt mis:) hemde ucuz bisey kullananları gördüm.
0
ufolursun
(05.09.11)
geçen oldukça kıllı bir erkek arkadaşım parayı basıp lazere gideceğini söylüyordu. başka gidenler de biliyorum, yanaklarını kaplayan sakallarını aldılaranlar falan.
0
byzgms
(05.09.11)
burun kılı için küçük ince bi makina var ve fiyatı 5-10 tl fln migros vs market bölümünde bulabilirsin,,,sakal vs herşey olsun diyosan set şeklinde 60 tl yi gözden çıkar.
0
semson
(05.09.11)
sakal bıyık: mach 3
etek + koltuk altı: permatik banyo
burun: 10 liralık burun kılı aleti
kaş: cımbız + braun silk epil'in en ufak ucu
elmacık + burun üstü: braun silk epil'in en ufak ucu (ağlatıyor acıdan)
sırt: veet tüy dökücü krem + bir yardımcı eleman
göğüs ve bacak: dokunmuyorum, kıllı.
0
kibritsuyu
(05.09.11)
(4)

laptop kilidi

bonjurkes
almaya değer mi ya?Çok fazla publicte laptop kullanmıyorum aslında, ama yanımda taşıdığım da oluyor bir yere giderken. Çalmak isteyen çalan mantığına inanıyorum, şu kensington deliğinden bağlanan numerik kilitlerden almayı düşünüyorum, kensington marka olanları sanırım türkiyede yok.Bi Targus'un kil
almaya değer mi ya?

Çok fazla publicte laptop kullanmıyorum aslında, ama yanımda taşıdığım da oluyor bir yere giderken. Çalmak isteyen çalan mantığına inanıyorum, şu kensington deliğinden bağlanan numerik kilitlerden almayı düşünüyorum, kensington marka olanları sanırım türkiyede yok.

Bi Targus'un kilidini buldum, 50 lira civarında, ama almaya değer mi değmez mi bilemedim, aslında o paraya ben güzel kablosuz fare bilem alırım
0
bonjurkes
(03.09.11)
acikcasi o ürünler eger bilgisayarinizi bi yerde kisa bi süre birakiyorsaniz ya da sirket bilgisayari ile calisiyorsaniz gerekli.sonucta eger calisinir ,kullandim ama calindi demek icin,ya da bir sirketi ziyaret ediyor ve orda calisiyorsaniz ,onlarin danismani olarak.
ama bunun disinda normal kullanim icin zaten dikkatli tasindigi,el altinda bulunduruldugu icin bir ise yaramaz.

edit:ise yaramaz degil,gerek olmaz demek manasinda o :)
0
serabetan
(03.09.11)
gerek yok abi, yurtta fln kalıyorsan tak da, diger turlu hıc geregi yok.
0
bryan fury
(03.09.11)
onu bağlayacak yer de lazım. yani ucunu laptop'a taktın. öteki ucunu da bişeyin etrafından dolayacan ki olsun. yani böyle bacaklı masa falan yoksa gereksiz olur.
0
kibritsuyu
(03.09.11)
kibritsuyu onu biliyorum da işte gittiğim atıyorum starbucksta yada public yerlerde kullanmak için dedim ama o da sanırım aşırı ilgi çeker, bi de her zaman bağlayacak yer olmayabiliyor
0
🌸bonjurkes
(03.09.11)
(2)

kredi karti numaralari

kullanici adimiz
bankalarin reklamlarinda kampanyaya katilmak kartinizin son alti hanesini yollayin diyor, farkli serilerde kartlari da olsa (4543-20**,4640-10** vs) son 6 haneden ayni sadece 1 kart olacagi icin bu bankanin en fazla 999.999 karti olacagi anlamina gelmiyor mu?
bankalarin reklamlarinda kampanyaya katilmak kartinizin son alti hanesini yollayin diyor, farkli serilerde kartlari da olsa (4543-20**,4640-10** vs) son 6 haneden ayni sadece 1 kart olacagi icin bu bankanin en fazla 999.999 karti olacagi anlamina gelmiyor mu?
0
kullanici adimiz
(02.09.11)
bankadaki kayıtlı telefon numarasından gönderilen mesajlar kabul ediliyor galiba.
0
sutlu nescafe
(02.09.11)
bu durumda bankadaki kayıtlı telefon numaralarımızı banka kapmanya yapan kurumlarla paylaşıyor anlamına mı geliyor? zira ben kartımın son altı hanesini bankaya değil shell'e, opet'e migros'a falan mesajlıyorum. migros benim kartımın son altı hanesi ile telefon numaram bilgisini karşılaştırabilecek veriye sahip mi? sahipse nasıl ve ne hakla?
0
kibritsuyu
(02.09.11)
(10)

patatesli köfte ve pilavın yanına

yazaryan
ne yapılabilir başka? arkadaşım soruyor da, iki sevgili baş başa olacaklar. iki taraf da her şeyi yiyor, ayırt etmiyor. bi de şarap mı içsek acaba, şarapla ne yenir falan diyor. fikirleriniz neler? 40 yılın başı yalnız kalmış şu sevgililere bi el atın :)
ne yapılabilir başka? arkadaşım soruyor da, iki sevgili baş başa olacaklar. iki taraf da her şeyi yiyor, ayırt etmiyor.

bi de şarap mı içsek acaba, şarapla ne yenir falan diyor. fikirleriniz neler? 40 yılın başı yalnız kalmış şu sevgililere bi el atın :)
0
yazaryan
(31.08.11)
patatesi köfteye bulaştırmayın

püre yapın oldu sana üç çeşit :)
0
hedep
(31.08.11)
haydari. her şeyle yenir, çok da güzel olur. :p
0
der meister
(31.08.11)
çorba ve tatlı
0
lorenzen
(31.08.11)
salata tabi ki
0
girl in a coma
(31.08.11)
cacik yapılır cok da güzel olur ama haydari diyen arkadasa da cevap olsun, basbasa kalmis iki sevgiliye onermem. sarimsaksiz da guzel olmaz.
0
kibritsuyu
(31.08.11)
salata tabii ki. eğer ki bi' yemekte kadın varsa, orada mutlaka salata olmalıdır. bu altın kuralı unutmayın gençler. salata yoksa, o hatun bi daha yüzünüze bakmaz.
0
bubezleeb
(31.08.11)
cevaplar için teşekkürler ama @bubezleeb sofrada bir hatun yok çünkü çiftimiz eşcinsel :)
0
🌸yazaryan
(31.08.11)
ahaha peki senin bu ilişkideki rolün ne yazaryan :p
0
bubezleeb
(31.08.11)
bence bir bol sarımsaklı patlıcan salatası yapın nasılsa herkes erkek
0
exodia
(31.08.11)
@bubezleeb benim bi rolüm yok, taraflardan birinin arkadaşıyım sadece :) bana fikir danıştı da, ben hiç anlamam yemek işlerinden.
0
🌸yazaryan
(31.08.11)
(35)

hangi moderatör, ne hakla?

ateistanbul
adamın biri bir duyuru açmı$, 'ne yapsam' diye? adamın birisi ona cevap vermi$ 'birşey öğren' diye. adamın biri de ona cevap veriyor: ''bir $ey'in ayrı yazıldığını öğren'' diye. hepsi kendince haklıyken, 3. cevap siliniyor. i$te o 3. cevabı silen moderatör niye sildiğini açıklarsa çok sevineceğim. b
adamın biri bir duyuru açmı$, 'ne yapsam' diye? adamın birisi ona cevap vermi$ 'birşey öğren' diye. adamın biri de ona cevap veriyor: ''bir $ey'in ayrı yazıldığını öğren'' diye. hepsi kendince haklıyken, 3. cevap siliniyor. i$te o 3. cevabı silen moderatör niye sildiğini açıklarsa çok sevineceğim. bilsin ki açıklamazsa da üzülmeyeceğim (ki muhtemelen cevab veremeyecek) çünkü ne de olsa burayı aileler okuyor değil mi, çok ağır tahrik unsuru var =(
0
ateistanbul
(27.08.11)
silinen duyuru ve cevapların, silinme sebebinin mesaj olarak gönderilmesi zamanı geldi. Katılanlar +1 yapsın.
0
khan shabbir
(27.08.11)
3. kişinin yaptığı çok bilmişlik ve ayıp bir şey. dalgınlıkla yanlış yazılmış şeyler olabilir. kimse türkçeyi kurallarıyla tam olarak bilmek zorunda da değil ayrıca burası bir forum da değil.
edit: moderatör değilim ama bu bahsedilen 3.kişilere hep uyuz olmuşumdur. Beni uyaranları inadına dikkate almıyorum çoğu duyuruda da zaten.
0
bugax
(27.08.11)
paketinsonundakiğrençekirdek +1111 de yapsan bazı adamlar gücü eline alınca evrim geçiriyorlar, internet ortamında olsa dahi. bak bunlar da silinecektir; görecek, göreceksin. (böyle diyince belki silmezler)
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
bugax bak bu bir 'tercih'tir. sen dikkate alabilirsin veya almazsın; ama onu yok edemezsin. dikte etmek ile diğeri çok ayrı $eyler; aradaki farkı anlayabileceğini ümit ederek bu yazıyı sonlandırıyorum.
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
duyuru ispiyonlama butonunda yazar sebepler. onlara bakınca hangisinin sebep olduğunu anlayabilirsiniz. ama bu sadece tahmin olur. biraz esnek buradaki duyuru veya cevap silme prosedürü. sözlük gibi değil.
gerçi hoş orası daha beter.
0
take me rufee2
(27.08.11)
@ateistanbul
gerçekten muhalefet olma gibi bir amacım yok fakat buranın kullanım amacı sözlük vs. değil. insanlar merak ettikleri şeyleri sormaya veya bir şeyler duyurmaya geliyorlar ve arada çok bilmişlerin çıkıp "önce şunu yazmayı öğren, şu ayrı yazılır." gibi cevaplar vermesi hoş bir görüntü değil. çok rahatsız oluyorlarsa türkçenin yanlış kullanımından özel mesaj ile uyarmaları daha doğru olur diye düşünüyorum.
0
bugax
(27.08.11)
take me rufee2 $u yazdığını bile oradaki sebeplerden birine sokabilirim. aksi dü$ünceye sahip iki dü$ünceyi direkt sil o zaman tartı$maya açık diye? hangi dünya'da ya$ıyorsunuz arkada$ım siz? tamam basın masın gitti de beyinleriniz de mi onlarla birlikte göçtü? dü$ünceye özgürlük, demokrasi falan; yok mu bir çağrı$ım! (soru cümlesi değil bu) yazık.
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
bugax, o açıdan bakınca da bana göre öncelikle onu öğrenmeli (bilmediğini farz ediyorum; tıpkı diğer arkada$ın soruyu soran arkada$ın 'bir şey' bilmediğini farz ettiği gibi) biraz nesnel bakabilseniz göreceksiniz aslında bunun sözlük/duyuru problemi olmadığını.
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
karşılıklı diyalog mesaj silinme sebebi. sistem basitçe şöyle

soru : durum bu, evet mi hayır ?

c1:evet
c2:hayır
c3:bence evet

c3 gidip @c1 dediği an o mesaj silinir, iki kişi arası diyaloğa girer bu durum.

Anlaması zor olan nedir?
0
bonjurkes
(27.08.11)
buranın formatı sözlük gibi değil.
0
take me rufee2
(27.08.11)
duyuru'da sorulan soruya bir cevap içermiyor 3 cevap da. silinmesi çok doğru hepsinin.

ayrıca 3. cevap silinmiş diyorsun ama dediğine göre 2 cevap var duyuru'da.
0
dambil
(27.08.11)
@ ateistanbul
peki ısrarcıysanız madem bu konuda bir şey demiyeceğim. son yazınızda yok mu bir çağrışım cümlesinin sonuna soru işareti koymalıydınız.
0
bugax
(27.08.11)
Sağ olsun o mod, var olsun; iyi ki silmiş. Adam gibi yanıtlamayacaksa ne b.k yemeye yazıyor? Ha nedir, bu yanıt da silinsin arkadaş. B.klu m.klu yanıt mı verilir?
0
AhmetVural1987
(27.08.11)
öncelikle moderasyonun egoya sahip olmayan, kişilik özelliklerinden sıyrılmış bireyler olduğunu düşünmeyi mantıklı bulmuyorum. dolayısıyla, adaletli olmak için bağlayıcı sebepleri olmayan insanları adil olmamakla suçlamak da saçma. bağlayıcı sebepten kastım o kişiye olumsuz etkisi olması mesela. 'burası adil bir yerdir' demek veya bir yerlerde öyle yazması aslen pek bağlayıcı sebep değil. gerçek hayatta da ceza verici kurumlar o bağlayıcı sebebi yaratmak için kurulmuş birşey. burada ise sadece olumsuz kullanıcı feedback'i bir nebze o etkiyi yaratır.

örneğin ben moderatör olsam doğru düzgün türkçe kullanılmamış çoğu cevabı silerim. 'önce türkçe öğren gel' derim ve bence haklıyım.
0
cro magnon
(27.08.11)
algılayamadığınız nokta $u: ikisi de soruya cevap veriyor. 'tartı$ma ba$latmasın' gözüyle ilk cevap da adamın bir $ey bilmediğini varsayıyor. sen bir $ey bilmiyorsun git bir $ey öğren diyor. ikisi de silinse anlarım. kapi$?
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
dambil, duruyor orada 'bir şey' öğren denen cevap. diğeri soruydu zaten, 3. de artık r.i.p oldu
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
"ilk cevapta" şeklinde olucak. önce onu yazmayı öğrenin. bulunma eki olan de ayrı yazılmaz.
hoş oldu mu ?
0
bugax
(27.08.11)
ateist, ispiyonlasanız bu tip gördüğünüz hatalı cevapları, çok tatlı olmaz mı?
0
dambil
(27.08.11)
o dediğin gibi olursa burası, burada "montla sıç, seviş geçer, abi seviyosan git konuş bence" türünün boku çıkar.
çünkü burası sözlükteki gibi herkesin ortaya salladığı bi yer değil. insanların ihtiyacı olduğunda geldiği bi yer burası. sözlükte bile yazarlar yine moderasyonun ve formatın izin verdiği sürece özgür.

moderasyon da ciddi ciddi cevaplara ihtiyacı olan insanın mağdur olmasını engellemek için böyle çalışıyor. onun dışında zaten burada geyik yapmak için açılan duyurulardaki cevaplara ilişmiyorlar.
0
take me rufee2
(27.08.11)
hangi işlemi hangi moderatörün yaptığını görebilsek, şu moderatör yanlış kararlar veriyor moderatörlükten çıkarılmalı diyebileceğiz kullanıcılar olarak. ama malesef bize öyle bir hak sunulmuş değil. moderatör atarken de 'şu kişi moderatör olsun mu?' veya, 'kim moderatör olsun?' diye sormuyor kimse kullanıcılara. dolayısıyla burada zaten bize adalet vaad edilmiyor. 'bu site benim, moderatörü ben atarım, kuralları ben koyarım' mantığı var. bunu kötü birşey olarak söylemiyorum. çünkü site hakkaten onun(kimse artık). dolayısıyla isterse yarın kapatır gider yani. bu hakka sahip. kuralları koyma, konsepti belirleme hakkına da sahip. biz bunu kabul ederek giriyoruz bu siteye.

lakin şunu demek lazım, "biz adalet vaad etmiyoruz, böyle bir iddiamız yok." bunun aksini iddia ediyorlarsa hangi moderatörün hangi işlemi yaptığını görebilmemiz, moderatör atanırken kullanıcılara danışılması gerekir. burada 'kullanıcı ve site yararına kurallarımız var ama esnek bişey bu' mantığı var, bence bu şekilde olmasında sakınca yok. zaten bunu kabul etmesem bu siteye girmezdim. bir gün olsun 'şu cevabım neden silindi' demedim silinmesini doğru bulmasam dahi.
0
cro magnon
(27.08.11)
bugax türkçe hocana acıyorum. ilk cevap da (ikinci hatalı sayılınca 'o da' anlamında) anlamında kullanılmı$. sen onu kastederek bile 'ilk cevapta' yazsan duyuruda kabul görür ama; hiç merak etme ;)

dambil, ispiyon çukuruna döner o zaman; nerde kaldı sarkazm, ek$i ruhu? e o zaman direkt duyurucular diye falan açsınlar siteyi; sözlükten bağımsız olarak.

take me, bu tarz sorulara mantıklı bir cevap bekleyen insanların bu dünya'da var olduğu gerçeği; onların me$ru olduğu anlamına gelmiyor ne yazık ki.
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
nedir bu modlara yüklenme olayı/modası anlamadım.şimdiye kadar siteyi gayet güzel yönetip biyerlere getiren adamlar daha çok taktiri hak ediyor.sen mi?sen napıyorsun biliyor musun?sırf millete sataşmak hava atmak saldırmak için olaya maydanoz oluyorsun.sorulan soruya bi faydan var mı yok.olaya bi katkın var mı yok.sonra vaaay efendim nasıl silerler.kamu malı mı bu.silen siler.faydasızlığa tahammülü yok belkide adamın.soru hoşuna gitmediyse cevap yazma diye açık açık söylemişler.hadi şimdi git önce kendini düzelt.öptm.by
0
vassal
(27.08.11)
dilediğinizi ispiyonlayın, ispiyon havuzunu istediğiniz duruma sokun. ama yeter ki hatalı gördüklerinizi ispiyonlayın.
0
dambil
(27.08.11)
vassal gerçekten yazdıklarını bir daha okumalısın; daha okunur yazdığında cevap bulabilirsin belki.

o moderatör hala 'ben sildim; ve yazılan $u sebepten yanlı$tı' demiyor i$in güzeli. çok mu zor yahu? en kötü ihtimalle duyuruyu toptan siler kurtulursun ama bir bilgilendir yeter ki; diğerlerinin legal onun problematik bir cevap olduğu yönünde.
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
@ateistanbul
soru cümlesi değil demişsin peki ne cümlesi o ? farz-ı muhal soru anlamı taşımıyor olsun. eğer soru eki varsa soru işareti kullanmamanın iki sebebi olmalı.
1.soru kelimesinin nesneye dahil olma durumu
2.soru eki zaman anlamı katmalı.
hangisi ? o muazzam türkçe bilginle beni aydınlatmanı bekliyorum.
0
bugax
(27.08.11)
dambil, peki bu sebepler çok ucu açık $eyler değil mi? yazım kuralları ne ölçüde dikkate alınıyor mesela; veya tartı$ma ba$latıcı diyalog nedir? nereden bileceğiz adamın tartı$ma e$iğini?
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
tecahül-i arif.
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
ateistanbul

bence gayet anlaşılıyor yazdıklarım.nokta virgün mü yanlış yoksa ne yapacaksın yerine napacaksın yazmam mı.nedir bu yahu.edebiyat yazılısındamıyız?evet açıklama isteyebilirsiniz.ve bu konuda kendinizi haklı görebilirsiniz.ama burası farklı işliyor.sözlük gibi şundan bundan silindi diye bi olay yok.bunun üstüne gitmek neye çözüm getirecek .bırakıp bu şu ayrı şu bitişik olayını esas meseleyi halletmek için çaba sarfetmeli.burda bulunuş amacımız insanlara yardım etme ve yardım alma.eğer amaç milletin hatasını aramaksa zaten duyuruda ne işi var kişinin.
0
vassal
(27.08.11)
kadir gecesi hatrına herkese de tik attım, maksat duyuru sağlamla$sın (dini konularda ekstra hassasiyet)
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
EWT YZM KRLLARNA DİKKT SRNU WAR

bu gibi saçmalıklarda direkt siliyoruz. ufak tefek yazım hatalarına (typo vs), noktalama eksiklik/fazlalıklarına takılacak kadar tdk değiliz.

tartışma başlatıcı içerik zaten silinme sebeplerinde ucu en açık olan şey. tartışma başlatıcı içerikte ilk dikkat ettiğimiz, din, politika vs gibi hassas konular. bu duyurudan örnek verirsem de, cevaplar kişiler arasında @bilmem ne, sana laflar diyorum. @bilmem kim, bilmem ne sen bana laflar diyemezsin. asıl ben sana laflar diyorum. şekline dönüşürse, cevapların durumuna göre toptan duyuru ya da sadece cevaplar siliniyor işte. misal, taraflar küfür ediliyor olsa, duyuru silinmeli bence. (örneklerde, duyuru sahibinin diyaloglarında başrol oynadığı gerçeğini ihmal etmeyin. o da önemli)
0
dambil
(27.08.11)
beğenmediğim bir duyuruyu sildirmek için küfür edebilirim öyleyse? taraflardan biri olarak küfür edince duyuru silinmesi saçma değil mi? onun yerine küfür edene ceza vermeyi dü$ünseniz daha doğru olmaz mı? olur bence.
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
"cevapların durumuna göre toptan duyuru ya da sadece cevaplar siliniyor işte." 2-3 tane birbirine küfür eden adam varsa, onları sileriz. toptan dönüşmesi ayrı bir şey.
0
dambil
(27.08.11)
diyorum ki topu da küfür etse, çıkı$a gelse, öyle bir $ey olmamalı.

atıyorum ben diyorum 'bugün nasıl hissediyorsunuz beyler?' altına

-sanane ...
+adama öyle diyemezsin ...
x ...
y ...

diye bi anda birbirlerine giren adamlar dolu$uyor ve o duyuru siliniyor. daha önce de oldu bu (hata olarak da duyuruyu dı$arıya açık tutmam gösterildi; 'duyuruyu silmek yerine dı$arıya kapatsaydınız' dediğimde cevap verilmedi) olayların i$leyi$i genel olarak yanlı$ burada. ben hala $u sevdiğimin konu ba$lığına spesifik bir cevap bulamıyorum misal. her seferinde böyle sormak ve konudan bağımsız milyon adama açıklamak zorunda mıyım? bir tarihçe koymak çok mu zor? haydi koyulmuyor; $u kadar laf edilmi$ken bile net olarak ben sildim, $u sebepten sildim demek çok mu zor? diyalogla her $eyin çözülebileceğini; ama böyle gizli kapaklı 'sildim oldu' tavırlarıyla daha çok tartı$manın var olabileceğini dü$ünüyorum.
0
🌸ateistanbul
(27.08.11)
bezdim hepsini okumadım ama galiba kimse yazmamış.

iki kişi arası diyalog her koşulda silinmez canlar. yani biri benim verdiğim cevaba qibritsuyu ama şöyle böyle derse o illa silinmek zorunda değil.

ne zaman silinir? o adamın bana verdiği cevabın, soruyu sorana katkısı yoksa, adamın tek dersi bana sataşmaksa silinir. ama ben demişimdir ki "vergi dairesine dilekçe ver", o da der ki "@kibritsuyu: ama o zaman da defter incelemsi isterler". evet adam bana cevap veriyor ama soruya da cevap bu aynı zamanda. bu silinmez. ama adam bana "@kibritsuyu: hadi lan ordan git de mesleği öğren" falan derse bu silinir. soruya cevap olabilecek hiçbir şey yok çünkü, amaç sataşmak.

bu silinende de durum bu. verilmiş cevabın imlasından ona ne ki düzeltiyor sonraki cevap veren arkadaş.. çok rahatsız olduysa mesaj atıp söyleyebilir. ya da illa insan içinde rezil edecem diyorsa "bir şey ayrı yazlır sen de bunu öğren" yazdıktan sonra soruya cevap da ver ki silinmesin.
0
kibritsuyu
(27.08.11)
ateist, abi zaten duyuru'nun içeriğine de bağlı olay.

şu okulda şu bölümde okuyan var mı?
- yok
- @1, belki vardır amk.
- @2, kapa çeneni amk.
- ben o bölümdeyim, buyur.

cevaplar silinir zaten.

duyuru kontrolden tamamen çıktıysa, o duyuru'nun varlığı bir amaca hizmet etmekten çıkıyor. mesela bu tip cevaplardan 89234 tane olursa duyuru altında ve dediğim gibi duyuru sahibi de dahil olursa, onun da umrunda olmadığını anlarım ben cevap almanın.
0
dambil
(27.08.11)
(14)

erkekte ter kokusu - deodorant tavsiyesi

kibritsuyu
çok terliyorum. her sabah duşumu alıp, deodorantımı sıkıp, temiz giysiler giydiğim halde daha akşam olmadan koltuk altımdan rahatsız edici kokular gelmeye başlıyor. demek ki deodorant yeterli gelmiyor. nivea'nın pudralı deodorantlarından kullanıyorum, dry impact midir nedir. üstünde 48h (48 saat) ya
çok terliyorum. her sabah duşumu alıp, deodorantımı sıkıp, temiz giysiler giydiğim halde daha akşam olmadan koltuk altımdan rahatsız edici kokular gelmeye başlıyor. demek ki deodorant yeterli gelmiyor. nivea'nın pudralı deodorantlarından kullanıyorum, dry impact midir nedir. üstünde 48h (48 saat) yazıyor. bırak kırk sekizi, sekiz saat bile idare etmiyor.

bana deodorant önerebilir misiniz? en azından ertesi sabaha kadar, bilemedin gece yatana kadar ter kokusu problemim olmasın.

doktora git, terbezlerini yaktır falan demezseniz sevinirim, öyle bir müdahaleye açık değilim.
0
kibritsuyu
(26.08.11)
ben nivea silver protect roll-on kullanıyorum gayet memnunum, ki ben tahmin edebileceğinizden daha fazla terliyorum. gün boyunca idare ediyor beni, diğer gün de zaten yeniden kullanıyorum duşumu alıp.

hem fazla etkili bir kokusu olmaması sebebiyle üzerine kaliteli parfümler de kullanabiliyorum.
0
deliverance
(26.08.11)
yok zaten 48 saat kullanabileyim gibi iddialı deodorant aramıyorum, ertesi sabaha idare etsin yeter.
0
🌸kibritsuyu
(26.08.11)
orkidehareketi.net
aynı sizin gibi terleyen bir insandım derdime derman oldu bunu sürüp üstünede kokusu hoş bir roll-on sürüyorum rahat 1 gün idare ediyor.
0
sevii
(26.08.11)
ben de nivea'nın iz bırakmayan siyah-beyaz for men'ini kullanıyorum, memnunum ama çok terlemem zaten.

bunun dışında rexona'nın roll-on ve deosticklerini tavsiye edebilirim.
bu mevsimde 48 saat yıkanmamamk imkansız zaten, her sabah duş ve deo.

ilaveten, akşam 5 sularında sprey deodorantla takviye yapılabilir.
0
9kuyruklukedi
(26.08.11)
lady speed stick. dalga geçmiyorum, bir erkek olarak bütün roll-on tarzı şeyleri denedim, huzuru lady speed stick'te buldum. herkes uzun kollu giyip üşürken terden sırılsıklam olmayı başaran bir insanım, öyle söyleyeyim. 2 - 3 gün idare etmişliği vardı, en ufak bir kötü koku olmadı. belki daha bile fazla dayanırdı ama banyo yapmadan en fazla 3 gün durabildim:)
0
burbat
(26.08.11)
burbat + 1

erkek olarak çok kez dalga geçilmişliğim de olmuştur bu ne lan lady stick diyerekten. alakası yok en iyi performans bunda.
0
terp
(26.08.11)
en büyük çözüm: terkur
muazzam bir olay terkur, mükemmel, kesinlikle deneyin.
0
ferishtah
(26.08.11)
gillette in deodorantları var.bir denemeni tavsiye edebilirim.
0
st darkofanger
(26.08.11)
karbonat da deneyebilirsiniz. Deodorantların çoğundan etkili. En azından doğal.
0
oe911
(26.08.11)
nivea silver protectin spreyli olanı da güzel hatta ablam bitirdi benim spreyimi :@ erkek kokusu olmasına rağmen :D kokuyu engelliyo ama terlemeyi engellemiyo fazla, şıp şıp şıp ter akarken hiç ter kokusu olmamasına şükretmek lazım genede... :D

edit:siyah beyaz nivea invisible tek kelimeyle berbat aklından bile geçirme almayı boşuna gider 10 tl...
0
semson
(26.08.11)
gilette +1 (bkz: right guard), en az iki gün sıfır koku
0
yakuza123
(26.08.11)
Onu bunu bilmem de dunya capinda en cok satilan ve kullanilan deodorant axe'tir.
0
inancsiz deve
(26.08.11)
deotak kullan.
0
uykusuz her gece
(26.08.11)
Dogal bir tuz var adini hatirlayamadim simdi. Kristal silindir seklinde satiliyor, roll-on gibi kullaniliyor. O kokuyu tamamen engelliyor. Terlersiniz yine ama koku olmaz, terlemeyi kesmek zararli zaten.
0
Lim5
(27.08.11)
(2)

Gözlüksüz 3D

Haldamir
Şimdi efendim youtube'da bunu deniyordum ama sonra bi' tırsmaya başladım şaşı felan kalmayayım diye. Acaba bunun bi' zararı olur mu bize?Gözlüksüz 3D nasıl oluyo diyenler için : http://goo.gl/7AM8e
Şimdi efendim youtube'da bunu deniyordum ama sonra bi' tırsmaya başladım şaşı felan kalmayayım diye. Acaba bunun bi' zararı olur mu bize?

Gözlüksüz 3D nasıl oluyo diyenler için : goo.gl
0
Haldamir
(26.08.11)
yaklaşık 20 senedir var olan şaşı bak şaşır tekniği değil mi bu?
0
kibritsuyu
(26.08.11)
Şimdiye kadar hiç bir şaşı bak şaşırdaki resmi görememiş biri olarak aynı şeyler mi bilmiyorum ama şaşı bak şaşırda kısa süreli bakıyorsun, bunda ise dakikalarca öyle bakıyorsun.
0
🌸Haldamir
(26.08.11)
(7)

şimdiki ehliyetlerde TC kimlik no. yazıyor mu?

loveinaflipbook
selamlar, şimdilerde verilen ehliyetlerde vatandaşlık numarası yazıyorsa bendekini değiştirmeyi düşünüyorum. bir de bu değiştirme işi nasıl yapılıyor? belirli bir zorunluluk çıkmadan ben değiştirmek istesem kayboldu ayağına mı yatmam gerekir illa? nüfus cüzdanı gibi yenileme yapabiliyor muyuz ehliye
selamlar,

şimdilerde verilen ehliyetlerde vatandaşlık numarası yazıyorsa bendekini değiştirmeyi düşünüyorum. bir de bu değiştirme işi nasıl yapılıyor? belirli bir zorunluluk çıkmadan ben değiştirmek istesem kayboldu ayağına mı yatmam gerekir illa? nüfus cüzdanı gibi yenileme yapabiliyor muyuz ehliyetlerde de? (yani mesela alırken gözlük yokken şimdi ekletmek için, ya da sorduğum gibi tc kimlik no ekletmek için)

şimdiden teşekkürler.
0
loveinaflipbook
(26.08.11)
yazıyor
eskidiğinden yenilemek istiyorum diyorsunuz oluyor. ne kadar sürdüğünü hatrlamıyorum.
0
kisa
(26.08.11)
kayboldu derseniz ceza kesebilirler...
0
sli
(26.08.11)
ikinci soru: arka yüzünde hala imza attırıyorlar mı?
0
kibritsuyu
(26.08.11)
@kibritsuyu evet attırıyorlar
0
oshamahue
(26.08.11)
gözlük yazmıyorsa niye ekleticen ki? lensle araba kullanırken problem olsun diye mi?
0
nereden baslasam
(26.08.11)
yok zaten gözlük yazıyor benimkinde de, misal olarak sordum. sebep göstererek ekstra para ödemeden değiştiriyorlar mı diye.
0
🌸loveinaflipbook
(26.08.11)
benim ehliyette "gözlük veya kontak lensle araç kullanabilir" yazıyor.

T.C. kimlik no ise 2006 eylülden sonra verilenlerde (eylül dahil değil) yazmaya başladı.
0
elenika
(26.08.11)
(6)

Kedim böcekleri eve getiriyor...

kahin ahtapot paul
Bu akşam 5 tane oldu, biz attıkça dışarı o yine bulup getiriyor. Ne gibi bir çözüm bulabiliriz? Dışarı çıkmasını engellemek istemiyoruz.
Bu akşam 5 tane oldu, biz attıkça dışarı o yine bulup getiriyor. Ne gibi bir çözüm bulabiliriz? Dışarı çıkmasını engellemek istemiyoruz.
0
kahin ahtapot paul
(26.08.11)
yanlış biliyor olabilirim ama evcil hayvanlar için böcekleri uzaklaştıran, uzaklaştırmasa bile uzun süre üstünde gezinince falan öldüren spreylerden olması lazımdı.
0
zanzeita
(26.08.11)
siz eve is getiriyosaniz, o da sizden gordugunu yapiyodur. kediyi nasil engelleyebilirsiniz? basina buyruk olur kediler. boceklere tek tek biber suremezsiniz ya. ama bazilari laftan anliyo biraz, yapma gulum, etme diye yalvarmayi deneyin bi.
0
compadrito
(26.08.11)
size hediye getiriyo. bi veteriner arkaşım bol mama verin bir süre geçer dedi. bilemiyorum.
0
jassinpera
(26.08.11)
+hediye
0
sarper361
(26.08.11)
evet kedilerin kuş ve böcek gibi şeyleri hediye olarak getirme gibi bi tatlılıkları var, ben kızdığımda anlar diye düşündüğümde mesela getirdiği böcek ve terlik sayısı artmıştı(evet terlik de getiriyodu).

kediyi şımarttığınızda geçiyor bu gereksiz sululuk :).
0
madyb
(26.08.11)
+2 evet hediye getiriyor. kızmayın, naaptın sen diyip böceği atmayın. aferin kızım/oğlum diyip sevin, mama verip ödüllendirin. hediyesini kabul ettiğinizi anlasın. sonra atın böceği. zamanla bırakır.
0
kibritsuyu
(26.08.11)
(2)

9+3 taksit?

kenevolution
nasıl oluyor bu? "+ 3 Taksit banka tarafından verilecektir" diyor bazı sitelerde. anlamadım yani o 3 takisiti ödemiyor muyuz? ödüyorsak böyle demenin manası nedir?
nasıl oluyor bu? "+ 3 Taksit banka tarafından verilecektir" diyor bazı sitelerde. anlamadım yani o 3 takisiti ödemiyor muyuz? ödüyorsak böyle demenin manası nedir?
0
kenevolution
(25.08.11)
aldığınız yer size 9 taksit yapıyor aslına ama bankanız o taksit sayına 3 daha ekleyerek 12 taksite çıkartıyor demek.
0
vejeteryan vampir
(25.08.11)
toplam fiyatı 12'ye bölüyorlar.

peki niye 9+3 diyeceklerine 12 demiyorlar? çünkü o mağazanın uygulayabildiği maksimum taksit sayısı 9. 9 taksit yapınca banka da kıyak olarak +3 taksit veriyor, 12 taksitle ödemiş oluyorsunuz.
0
kibritsuyu
(25.08.11)
(3)

Türkçe karakter kullanımı ile ilgili.

arnatuile
Merhaba suserler. Benim durumum hakkında bir bilgi vereyim size.Kendi kişisel bilgisayarım ve cep telefonum Türkçe karakter desteklemiyor. (Destekliyor aslında da uzun hikaye) Ama şirketin verdiği laptop destekliyor. Şimdi ben sözlüğe entri yazarken o anda hangi cihazdan bağlanıyorsam ona göre harek
Merhaba suserler. Benim durumum hakkında bir bilgi vereyim size.

Kendi kişisel bilgisayarım ve cep telefonum Türkçe karakter desteklemiyor. (Destekliyor aslında da uzun hikaye) Ama şirketin verdiği laptop destekliyor. Şimdi ben sözlüğe entri yazarken o anda hangi cihazdan bağlanıyorsam ona göre hareket ediyorum. O yüzden bazı entrilerimde Türkçe karakter oluyor, bazılarında olmuyor.

Bu başımıza iş açar mı ? Ne bileyim hesabı paylaşıyor lavuk falan derler mi modlar. Ha hem hesabı paylaşıp hemde paylaştığı adamla farklı klavyeler kullanacak kadar salak adamlar da varmıdır bilmem.

Moderatörleri bu konuda bilgilendirmem falan gerekir mi ? gerekirse kime bilgi vermeliyim mesela. Hepsine değildir herhalde.
0
arnatuile
(25.08.11)
yok yahu öyle ufak şeylerden aynı hesabı paylaştığına karar veremezler rahat ol.

ssg'nin kendisi bile yapıyor onu.
0
ocanal
(25.08.11)
sadece başlık açarken dikkat edebilirsiniz. zira başlık açarken standardizasyon olabilsin diye klavyesinde türkçe karakter olmayanlara da türkçe karakterli başlık açabilme güzelliği yapılmıştır. noktalı harfin noktasızını BÜYÜK harfle yazdığınız zaman harf türkçe çıkacaktır. mesela "turkce" yazmak yerine "tUrkCe"yazarsanız başlık "türkçe" diye açılır.

tarihçeye özensiz başlık diye bir not alındığı için bunu belirtmek istedim. "böyle bir özellik var ama kullanmayıp özensiz başlık açıyor" diye not almasınlar.
0
kibritsuyu
(25.08.11)
sagol kibrit abi, ona dikkat ediyorum zaten. onunla birlikte bazen bazi kelimeleri turkce karakterlerle yazmayinca anlam daralmasi, bozulmasi vs. oluyor. oyle zamanlarda biraz fazladan kasip turkce karakter kullaniyorum. onun disinda aynen devam yani. sagolun.
0
🌸arnatuile
(26.08.11)
(12)

buzluktaki buz kalıbına su koymayı unutmuşsak?

hollow
sevgili yazar-okur! buzluk için minik bi aksesuar tasarlamaya çalışıyorum. direkt anlatıcam, gerekli olup olmadığıyla ilgili basit bir cevap bekliyorum senden. buz kapları bir problemdir. musluktan su doldurup buzluğa taşırken illaki yolda dökeriz,dökmeden gelebildiysek bile buzluğun kapısını açarke
sevgili yazar-okur! buzluk için minik bi aksesuar tasarlamaya çalışıyorum. direkt anlatıcam, gerekli olup olmadığıyla ilgili basit bir cevap bekliyorum senden. buz kapları bir problemdir. musluktan su doldurup buzluğa taşırken illaki yolda dökeriz,dökmeden gelebildiysek bile buzluğun kapısını açarken dökülür. ayrıca bazen boşalan buz kabına su eklemeye üşeniriz-unuturuz. bunun yerine buzlukta tavanda minik bi spreyleme sistemi olsa, buz kalıbını önüne atınca güçlü şekilde spreylese ve 5-6 fiskiyeleme sonucu kabı otomatik doldursa her geldiğimizde buzu görüp sevinsek? sence nasıl olur??
0
hollow
(25.08.11)
minik spreyleme sistemi içinde kalan suyu dondurmadan nasıl yapacaksın?
0
sutlu nescafe
(25.08.11)
buzluk ortamından etkilenmeyecek minik bi depo olabilir bu. yalıtımlı ya da nebliim ayrı bi enerjiyle sıcaklığı korunan. sadece buz kabı için değil aynı zamanda meşrubat ve alkol şişelerine de spreyleyerek dışarı çıkardığımızda uzun süre soğuk kalmalarını sağlayabilir diye düşündüm. tabi şişe patlatma aşamasına gelmeden alınmalı :D
0
🌸hollow
(25.08.11)
buz poşetlerini hiç kullanmadım aslında. yani buzu içinden çıkarırken hep problem yaratıyormuş gibi geliyor bana :) yapışır, yırtman gerekir falan. ayriyetten ellerinle daha fazla temasa geçiyorsun, buz kabına oranla..
0
🌸hollow
(25.08.11)
bahsettiğin ayrı deponun, dolabın dışında olması lazım. sıcaklığını korusan bile buzluğun ısısını yükseltmeye başlayacak. bunu gören termostat buzluktaki ısıyı korumak için motora çalış emri verecek. normalden daha fazla çalışan dolap fazla elektrik harcamaya başlayacak.
0
sutlu nescafe
(25.08.11)
dökülme problemine çözüm olarak kapaklı kalıplar var mesela ama ben yine zihni sinir işlerini severim :)
0
thy serpent
(25.08.11)
antifirizli su içilebilir mi lan diye ayrı bi soru açıcam şimdi heee!! ya tamam lanet olsun istemiyorum böyle bi özellik.. :D poşetçi arkadaşım o poşete su koymayı unutursan ne poh yiyecen?? aynı zamanda otomatik olucaktı lan :( neyse...bu macera da burda kapanır :D
0
🌸hollow
(25.08.11)
antifrizli su içilmezmiş. ayrıca antifriz eklenen su -37C'ye kadar donmadan durabiliyormuş. evdeki soğutucular en fazla -20, -22C'ye kadar dondurabildiğinden, antifrizli su içilse bile normal soğutucularda donması pek mümkün değil :)
en.wikipedia.org
0
sutlu nescafe
(25.08.11)
evet bir cozum ama bence cokta efektif degil niye diye sorarsan, insanlar boyle bir ozellik icin ekstradan ucret odemeyei kabul etmezler. kaldi ki alirim en buyuk boyundan bir siringa dolaptayken icine enjekte ederim suyu olur biter. hic su kaybetmemiste olurum bu sekilde.
0
rising creeps
(25.08.11)
tamam donma olayı sorun değil. son çıkan dolaplardaki gibi buzluk altta,dolap üstte versiyon olucak. su deposu dolabın içinde olucak sprey kısmı buzluğun tavanında.
ben bu işin manuel gerçekleşmesini istemiyorum arkadaşım :D otomatik spreylesin...şırıngayla deney yapar gibi su dolduracağıma açar musluğu doldururum :D
0
🌸hollow
(25.08.11)
abicim yapıldı bu. dediğin gibi spreyle otomatik falan değil ama götürüp koyarken dökme diye böyle buz kabını koyduğun raylı kısmın üstünde su deposu var, ucu da biberon gibi. alta buz kabını boş koyuyorsun. sonra o depoyu çıkarıp suyla dolduruyorsun. depoyu dolaptaki yerine takınca biberın gibi kısım karşı tarafa bastırınca oradaki deliğin önü açılıyor, depodaki su aşağı akıp kaplıplara doluyor. hala var mı buzdolaplarında bilmiyorum. annemlerin seneler önce aldığı arçelik'te vardı. deponun hacmi de kalıpların hacmiyle eşit. kalıplar dolunca su da bitiyor. taşmıyor.
0
kibritsuyu
(25.08.11)
benim buzdolabım istediğimde soğuk su istediğimde envai şekillerden oluşmuş buzu otomatik verebiliyor zaten.
0
nedendir bilinmez
(25.08.11)
buz poşetleri varken gereksiz
0
grandmasterc
(25.08.11)
(4)

Şirket içinde kaybolmuş fatura

nightwalkerg
Mali Müşavirler,1 ay önce satışını yaptığım bir sandık ürünün ihraç kayıtlı faturasını kestik. Müşteri ödemesini havale yoluyla yaptı fakat malı gelip teslim almadılar. Bu süreç içerisinde masamda bütün nüshaları birlikte duran ve imzamı bekleyen fatura kağıt yığını içerisinde geri dönüşüme gitti.Ma
Mali Müşavirler,

1 ay önce satışını yaptığım bir sandık ürünün ihraç kayıtlı faturasını kestik. Müşteri ödemesini havale yoluyla yaptı fakat malı gelip teslim almadılar. Bu süreç içerisinde masamda bütün nüshaları birlikte duran ve imzamı bekleyen fatura kağıt yığını içerisinde geri dönüşüme gitti.

Mali müşavirimiz geldi ve faturanın var olmadığını fark etti. Bulacağımızı söyleyerek zaman kazandık fakat faturayı hiçbir yerde bulamıyorum.

Şirketimiz açısından sonucu ne olur? O değil Aylık şirket cirosu 1 milyona yakınken bu saçma fatura sadece 130 dolarlık birşey. Nasıl olacak?
0
nightwalkerg
(25.08.11)
1. işin doğrusu. tutanak tutarsınız, şu tarih şu numaralı fatura eksik diye vergi dairesine bildirirsiniz. (*) vergi dairesi eminim ki bundan tatmin olmaz, defter incelemesi ister, hatta ondan da tatmin olmayıp o kadarcık şey için takdire sevk edip matrah takdir edebilir. ama etmeyebilir de. işin doğrusu, yapılması gereken budur.

2. film çevirme yolu. içeriğini biliyorsanız ve faturanın aslı veya fotokopisini bir yerlere eklemek gerekmiyorsa muhasebe kaydını ve bütün işlemini, ihraç kayıtlı kdv beyannamesini falan aynen yaparsınız. fatura sanki varmış gibi. kimsenin de ruhu duymaz. ancak olur da bir inceleme olursa olmadığı fark edilir. fark edilirse vergi dairesi sizden izahat ister, dilekçe verir açıklarsınız ama büyük ihtimalle [gidiniz yukarıdaki (*)]
0
kibritsuyu
(25.08.11)
faturanın bütün suretleri mi yok olmuş? eğer en az bir sureti sizdeyse bi bok olmaz.

yoksa bile fatura sizdeymiş, dosyada duruyormuş gibi işlem yapın. hiçbir inceleme elemanının fatura-defter ikilisini tek tek kontrol edeceğini sanmıyorum.

kontrol ederse de "taşırken klasörden düşmüş" der, basit usulsüzlük cezası olan yaklaşık 70 lirayı ödersiniz. o da çılgın bir denetim olursa...
0
eksi sozluk e bir daha geldim
(25.08.11)
Satışı gerçekleştirdiğim için fatura masama muhasebeden imza için gelir. Ben imzalarım ve masama bırakırım. daha sonra müşteriye gönderileceği zaman nüshaları ayırır ve gönderir muhasebe. Ben imza attıktan sonra kimse masamdan almamış ve o şekilde tamamı kaybolmuş büyük ihtimalle.

Neyse 70 lira gibi bir ücretse zaten sorun değil. Tutanak da tutturabilirim. hepsini yapalım sorun çıkarsa artık ilgileniriz.

Teşekkürler.
0
🌸nightwalkerg
(25.08.11)
usulsüzlük cezası o kadar da, vergi dairesindeki amcalar "ulan bu kaybolan fatura acaba onyüzmilyor dolarlık olmasın, bunlar vergi kaçırmak için kaybetti numarası yapıyor olmasın" derse incelemeye alınırsınız, takdir komisyonu denen bir komisyon inceler, hatta aynı sektördeki işyerlerine bakıp "hmm bunların cirosu kârı daha fazla olmalıymış, az olmuş ,demek ki eksik fatura onyüzmilyor liralıkmış" diyip matrah takdir edebilir. tabi bunlar ancak detaylı defter incelemesi yapılırsa olabilir. olmayadabilir.
0
kibritsuyu
(25.08.11)
(3)

Buradaki çıkmaz sokak tabelası mantıksız değil mi?

xenophobe
A ve B ana caddeler, C, D, E aralarındaki sokaklar. D sokağının girişinde çıkmaz sokak tabelası var. Kırmızıyla işaretli yer. Saçma değil mi?Sokağın kendisi çıkmıyor caddeye ama diğer iki sokağa bağlanıyor sonuçta.Sabahın bu saatinde uyku olmayınca mecbur bunlarla uğraşıyoruz.
A ve B ana caddeler, C, D, E aralarındaki sokaklar. D sokağının girişinde çıkmaz sokak tabelası var. Kırmızıyla işaretli yer. Saçma değil mi?
Sokağın kendisi çıkmıyor caddeye ama diğer iki sokağa bağlanıyor sonuçta.

Sabahın bu saatinde uyku olmayınca mecbur bunlarla uğraşıyoruz.
0
xenophobe
(25.08.11)
o sokaklar sokak olmayabilir. evet her gün yüzlerce sokak görüyoruz ama bunları kaçı gerçekten sokak. bazı sokaklar sahipleri uzun zaman önce almanya gibi uzak diyarlara göçmüş insanların arazilerinden geçebiliyor. sen yıllarca orayı sokak sanıyorsun sonra bir bakıyorsun etrafı çitlerle örülmüş. çok sık rastlanan vak'alardandır.

Bunun dışında o sokaklar tek yön olabilir. Yani "d" nin o girişinden başka sokağa çıkış yoktur ama başka sokaklardan "d"ye giriş vardır. biz buna tek taraflı çıkmaz sokak adının veriyoruz literatürde. buna rağmen işaret yanlış. girilmez işareti olmalıydı.
0
nedendir bilinmez
(25.08.11)
evet eğer illa ki çıkıyorsa orası çıkmaz sokak değildir. tek yön gibi bir durumda en fazla girilmez olmalıydı.

çıkmaz sokak dediğin, sokak gider gider ve biter. karşına ya duvar gelir, ya bina gelir. çıkmak için aynı yoklan geri dönersin.
0
kibritsuyu
(25.08.11)
"o istikamette giderek b yoluna bağlanabilirim sanıp da girmeyin, b'ye bağlanmaz." manasında... bi nevi çıkmaz. yoksa hiç biryola çıkmaz denemez... her yola girdiğiniz yerden geri çıkabilirsiniz. bu da çıkmaz tanımını bozar.
0
numbernine
(25.08.11)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.