[]

Altın Hesabı

dün bankaya kasa kiralamak için gittim, altın hesabı diye bişey olduğunu duydum acelem olduğundan pek bilgi alamadım. şimdi bu altın hesabı açtığımda istediğim zaman altını bozdurup alabilecekmiyim?

bide hangi banka önerilir? garantide hesabım var direk ordamı açsam?


 
gram altın şeklinde çalışıyor. almak istediğiniz gün gram altın ne kadarsa o bedel üzerinden istediğiniz gün istediğiniz kadar altını alıyorsunuz. satarken de o günkü satış bedeli üzerinden satış yapıyorsunuz. yani paranız altın muamelesi görüyor. altın saklamak gibi bir derdiniz olmuyor. son olarak yanılmıyorsam bazı bankalar istediğiniz gram kadar almanın yanında paranız kadar gram da aldırabiliyor, yani altın 100 lira olsa ve hesabınızda 350 lira olsa 3 gram altın alabileceğiniz gibi 350 liralık altında alabilirsiniz.


  • yargin  (07.10.11 11:47:01) 
bu altın hesabı aslında altına endeksli nakit hesabı gibi. altın yükseldiğinde hesabındaki varlık da yükseliyor ve istediğin zaman atm'den para olarak çekebiliyosun. eğer "ben kendimi tutamam hacı zırt pırt çekerim" diyen biriysen fiziki olarak altını al kasaya koy o zaman bozdurmaya elin varmaz. ama altın hesabının da işte anında likidite sağlama gibi bi avantajı var. özetle acil durumlar için belirli nakit paran varsa eğer onun dışındaki parayı fiziki altına çevir kasaya koy, yok eğer "tüm param bu kadar hem prim yapsın istediğim zaman da çekebileyim" diyosan altın hesabı al.


  • dougsampson  (07.10.11 11:47:59) 
bi soru da ben sorim, bu altın hesabı direkt altın fiyatına mı bağlı? yani altın düştüğü zaman bizim de paramız erir mi? yoksa yatırım fonu gibi en kötü koyduğumuz gibi mi kalır paramız bir süre sonra


  • baldur  (07.10.11 11:52:34) 
demek istediğim, sabah altın gramı 100 lira ben 5-10 gram aldım öğlen 101 liraya çıktı satabilirmiyim? bide işlem ücreti varmı?


  • xxfastboy  (07.10.11 11:53:49) 
hayırrr öyle şey olur mu oh ne ala memleket baldur kardeş. keşke olsa tabi. altına direk endeksli tabii ki. altün yükselince yükselir, düşünce de düşer. "fiziki altın alma, sen bana parasını ver, ben sana onu aynen altın gibi değerlendireyim" olayıdır.


  • kibritsuyu  (07.10.11 11:56:01) 
kibritsuyu baba ne bileyim altın hesabı diyince ben cafcaflı, değişik bir şey sandım. yastık altı akar o zaman hacı.


  • baldur  (07.10.11 12:34:03 ~ 12:34:15) 
@baldur: Akmaz, çünkü fiziksel altın saklamakla onun gram karşılığını bankada altın hesabında saklamak bambaşka şeyler ve kuveyt türk gibi bir bankada hesabın varsa epey döver. Hem sen hiç mesela 200gr altın fizikselde ne kadar yapar hiç düşündün mü? Tabii içi dolu kordon falan değilse :)
@xfas: bazı bankalar - sanırım dediğim KT - ücret almaz. Ve evet trink satabilirsin.

  • jesterdvine  (07.10.11 13:02:07 ~ 13:03:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.