[]

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL Mavi Ekran Hatası

Mavi ekranda;

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

0x0000000A (0x017F0304,0x00000002,0x00000000,0x804D9B64)

hatasını alıyorum. 1-2 yabancı foruma baktım. wi-fi veya başka bir sürücüden olabilir diyen de var, bellek hatası olabilir diyen de var.

önce wi-fi'yi kapattım. ayrıca makinaya fdisk attım, makina ile birlikte verilen cd'den driver yüklemesi yaptım. bence driver'lık bi sorun yok, olsa daha önce de olurdu.

benim asıl merak ettiğim şu; işlemci fanından ses geliyor, fan soğutmaya yetmeyip makina kendini kapatıyor olabilir. benim tahminim bu. bu işlerden anlayan biri tahminimin doğru olup olmadığını söyleyebilir mi?

ayrıca bir programdan dolayı da olabilir demişti forumlarda vatandaşın biri... bilgisayarda şu an fazladan sadece bi borsa programı yüklü. ondan olabilir mi? ama daha önce böyle bir problem olmamış hiç...

velhasıl bu hata kodunu doğru yorumlayabilecek bi babayiğit varsa beri gelsin :)

bilgisayar;

Toshiba Satellite A50-101. 512 MB Ram 64 MB dahili ekran kartı windows xp home (pro da kurdum yine aynı olay oldu) var, başka da bişey yok zaten :)

Mavi Ekranın Caps'ini de vereyim tam olsun;

 
benim 2003 model dell notebook'ta dabu hatayı verirdi. intelr pro wireless lan sürücülerini güncelledim düzeldi. "birlikte verilen cd'den kurdum" demişsiniz. birlikte verilen cd'den kurmayın. özellikle wireless adaptörü intel ise ve intel pro wireless lan sürücüsü kullanıyorsa sitesinden güncelini indirip kurun. daha önceden olmayıp yeni olamya başlamasını da windows'un yaptığı güncellemelerden biriyle çakışıp makışıp anlaşamayıp yaptığını düşünüyorum.


  • kibritsuyu  (27.09.11 15:48:02) 
hiren's bootcd ile makinanızı başlatın. orada testing bölümünde memory test kısmı var orada memtest86 isimli bir program var, önce bu programla ram i bi test edin. eğer imkanınız varsa diski de söküp, easy recovery programının disk test bölümünde test edin.
ram de veya diskteki arızalar meydana çıkacaktır.
onun dışında bu cd ile bilgisayarınızı başlattığınızda sıcaklık ölçen programlarda var içinde onlardan işlemcinin sıcaklığıyla ilgili bilgilere de ulaşabilirsiniz.
  • vincenzo  (27.09.11 15:57:21) 
bu da 2003 model. wireless'i kapatmak için mekanik bi tuş var oradan kapatıp windowstan da kaldırmıştım oysa ki... neyse yine de wireless driver'ını güncelleyeyim.

ayrıca makinanın içini açma şansım yok çünkü benim değil. cpu sıcaklığı için bios u karıştırayım dedim ama bulamadım, enteresan bi bios'u var bu makinanın. hiren's bootcd yi de bir deneyeyim olmazsa...

kibritsuyu ve vincenzo; çok teşekkürler.
  • gurdas mann  (27.09.11 16:17:32) 
genelde usb aygıtlardan ya da ram'lerden alıyor. bilgisayarı açarken usb aygıtları çıkar, sonra takarsın. ram'leri de bir çıkarıp tak.


  • desdinova  (27.09.11 17:04:16) 
@desdinova bi tek mouse var usb aygıt olarak, onu da çıkarırım ama bugün mavi ekran vermedi, bu da bayağı bir enteresan:) bu yüzden diğer arkadaşların önerilerini de uygulayamadım.

cevap yazan herkese teşekkürler.
  • gurdas mann  (29.09.11 16:58:47) 
memtest ile ramlerini test et sorun var mı diye,

ondan sonra da whocrashed programını kur, analyze dediğinde hangi program yüzünden mavi ekran verdiği yazar, ona göre daha rahat çözüm arayabilirsin
  • bonjurkes  (29.09.11 17:03:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.