[]

mağdur öğrenciye yardım.

ege üniversitesinin uğraştığı öğrencilerden birisiyim. bana bahar yarıyılında harç yatırmadığımı ve bunu yatırmadığın taktirde yeni döneme başlayamayacağımı söylüyorlar. halbu ki ben yatırdım harcımı ve bununla ilgili dekontu da bulamıyorum.

dekontu bulamazsam 570 lira geçmiş bahar yarıyılı için para ödeticek bana ege üniversitesi.

biraz önce bankaya gittim ve dekontu çok zor bulabileceklerini söylediler.

bunu buraya yazış amacım, belki yardımcı birileri bana ulaşır o dekontu bulmamda yardımcı olabilir diyedir.

 
bankanın dekontu bulması neden zor olsun ki ? hangi gün yatırdıysanız kontrol edicekler hangi şubeden vs. yatırdıysanız. bu kadar basit?


  • altini ser incisi ker  (22.09.11 12:47:30) 
parayı yatırdığın günü biliyorsan, hatta kaba taslak saati bile söylesen bence banka rahatça bulabilir


  • bonjurkes  (22.09.11 12:47:45) 
yahu harç yatırmadan kayıt bile yaptırmıyor ki ibneler "peki ben o döneme nasıl kayıtlandım ulan" diye cazgırlık yap. sisteminizdeki hatanın sorumlusu ben değilim, "garanti bankasına dilekçe yazın kendiniz halledin problemi" diye çıkışabilirsin.

Ama ben kendi öğrenci işlerimdekileri sevdiğimden muhtemelen bunun yerine gider garanti bankasındakilerin tepesine çöker ve dekontu alıp götürürdüm, mühendislik öğrenci işlerine cazgırlık yapmaya kıyamam, ne işim olsa yardım ettiler.
  • kimlanbu  (22.09.11 12:52:12) 
karı uzun sürer dedi. tamam bakın diyorum. 1-2 hafta sürer diyor. saçmalığa bak. şuan öğlen tatili oldu. öğleden sonra tekrar gidip cıngar çıkartıcaz artık.

karı yorulmasın diye biz yarım milyar ödücez a.q
  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (22.09.11 12:55:07) 
bankadan yazı ile talepte bulunun şu tarihler arasında yatırdığım falan diye. ne demek bulamıyoruz zor buluruz. birkaç sene öncesi değilse bulurlar gayet rahat. hangi devirde yaşıyoruz. okulun hesabına girip o tarihlerde yatan paralara göz atsalar zart diye bulurlar.


  • kibritsuyu  (22.09.11 12:56:14) 
o ne demek ya? dekontu bulamazlarmış? 5 dakkada bulurlar o işlemi... sonra yeni dekont basacaklar...

ama benim asıl kızdığım ege üniversitesi... bu devirde hala dekont mu bekliyor adamlar...
ben öğrenciliğim boyunca hiç bir dekontumu vermemiştim öğrenci işlerine... hatta verenlere kızıyordum. adamlar dekont vermek için sıraya giriyordu yaa.. sene olmuş 2010... bence ben senin yerinde olsam dekontu bulmaktan ziyade, giderim ege üni yetkililerine, bu nasıl iştir ya? kağıt parçasıyla mı yürütüyorsunun işleri diye sorardım...
  • enkolaykullaniciadi  (22.09.11 13:10:43) 
hacı bir de saçmalığa bak: geçen şubat ayında önce bankaya para yatırıyorsun, daha sonra ders seçimi yapıyorsun. onaylanıyor falan.

ben para yatırmadıysam, nasıl ders seçtim o zaman?

resmen söğüçlemeye başladılar öğrencileri.

bir de o kadar aradım konuştum sizle diyor ya!
  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (22.09.11 13:15:00) 
Ben de bir ara dekontu kaybetmiştim.Benden istediklerinde bankaya gidip gittiğim zamanı bi de tahmini bi saati söylemiştim cüzi bir miktar karşılığı çıkarmışlardı yeni dekontu.(Cüzi dediğim 1-2 lira :) Bence sen olmadı bankaya git anlat durumunu uğraşsınlar biraz belki çözüm çıkar ordan.


  • ozabi  (22.09.11 13:57:43) 
şimdi bunlar klişe şeylerdir. orospuluklarındanmı yoksa mallıklarından mı bilemiyorum. banka su elektrik vs. hepsinde olabiliyor. başıma gelmedi ama gelenleri gördüğüm için belirli bi çekmecede toplarım dekontları. öneririm.

şimdi bu tip şeylerde kararlı. ısrarlı olun. sonuç vermezse sert çıkışan bir durum sergileyin. (hem banka için hem okul için)).

türkiye saçmalıklar ülkesidir o konuda şüpheniz olmasın. (bkz: yaşar ne yaşar ne yaşamaz)
  • neysene  (22.09.11 15:28:22) 
arkadaşım direk dekanlığa gidip cazgırlık yap.. umarım fen fakültesindesindir.. nadide hoca (dekan) konularda yardımcı olur...
fakat tam günü hatırlamaya calıs ve bankada agzına geleni say bulacaklar o dekont yani onların sisteminde kayıtlıdır ayrıca yıl bitmediği için saklanıyordur bilgiler.
ayrıca ege kaydını yatırmasan bile yapıyor. genel öğrenci işlerine maduriyetini bildir. dekanlığa dilekçeni ver ve acil olduğunu belirt. hiç bir çare olmazsa rektörlüğün kapısına dayan özel kalem müdürüyle görüş rektörle gorusme ayarlayacaktır.
şunuda bil bu universitede küfür edip işinin peşinden koşturmazsan kıllarını bile kıpırdatmazlar.
  • andromedus  (22.09.11 22:39:39) 
ayrıca std. de paranı yatırdığın gözüküyormu?? std de hersey birbirine girdi sistemle çoktu karıstı falan... AA ile geçtikleri dersi arkadaşlarıma onaylayan danısmanlar olmus hani aa dan ustun ders yok nasıl alsın o dersi ama dersi atamışlar arkadaşlara birde.. benimde geçtiğim ders alttan ders olarak gozukuyordu ba ile geçtim.. AA ile atananlar hocalarıyla danışmanlarıyla goruserek halletirmişler bende danısmanımla gorustum sen o dersi ba ile geçtiysen bırak alttan yazsın o sistemin sorunu dersi geçtiğin goruluyor nasılsa mezuniyette duzeltirler dedi. hiç ugrasmadım o yuzden cunku haklı dersin notu ba yazmakta ...
yani sistem aksadı ve sende harç bilgilerine bir bak orada yatırılmadı mı gozukuyor daha sonra ogrenci işlerine ( fen fakultesinde f blokta olan genel ogrenci işlerine ) gidip orada harcla mudurlugundeki karıya bir çemkir.. harc olmadan yatırmıyorsunuz felan diye.. gereğini yapar :D

  • andromedus  (22.09.11 22:42:56) 
biraz zorlayınca oluyor demek ki. dekontu biri bulmam imkansız diyor, diğeri 1 dakika içerisinde buluyor. ve bu imkansız diyen 30lu yaşlarında tecrübeli bir çalışan. 1 dakika içinde dekontu bulan eleman yeni başlamış 20li yaşlarda bir hanım-kızımız. valla çok teşekkür ettim kendisine burdan da.

sonra okula gidip harçlarla uğraşan füsun denen karıyla görüştüm, halletti.

dekontu görünce rengi gitti, sesi soluğu kesildi yaprağın. bu arada ne yağmur yağdı be!
  • tizi reftar olanin payine dagmen dolasir  (22.09.11 23:00:11) 
yaşlı olanın artık ruhu gitmiş lapg.t olmuş muhtemeln genç olan belki yukselirim felan demiş keşke genç olanın adını alıp bankadan teşekkür mektubu yolalsaydınız yıldız felan kazanır yaptıgı iş karsısında yukselebilirdi.
velhasıl fusun hanım oyle bir ilginçtir. işinin hallolmasına sevindim.. feciydi yagmur.

  • andromedus  (23.09.11 01:02:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.