Giriş
(2)

Bilgisayar Grafikleri

ermanen
-Quertionon kavramı ve bilgisayar grafiklerinde kullanımı(aradım bunu hiç yok, yanlış yazılmış olabilir, doğrusunu kestirebiliyorsanız söyleyiniz)ya da-Polygonal representation ve görüntüleme( avantaj ve dezavantajları )konuları hakkında Türkçe kaynak bulmama yardım edebilir misiniz lütfen acil...
-Quertionon kavramı ve bilgisayar grafiklerinde kullanımı

(aradım bunu hiç yok, yanlış yazılmış olabilir, doğrusunu kestirebiliyorsanız söyleyiniz)

ya da

-Polygonal representation ve görüntüleme( avantaj ve dezavantajları )

konuları hakkında Türkçe kaynak bulmama yardım edebilir misiniz lütfen acil...
0
ermanen
(19.10.07)
Quaternion?

en.wikipedia.org
mathworld.wolfram.com

Quaternion'ların bilgisayar grafiklerinde kullanımıyla ilgili bir makale: www.gamedev.net

Ben quaternionlar hakkında çok sınırlı mitkarda bilgiye sahibim fakat bilgime göre bir vektörün konum ve posizyonu gibi bilgileri tutma değiştirme gibi işlemlerde yararlı oluyorlar.
www.google.com
0
fredi
(19.10.07)
Kelimeyi ve dökümanları bulduğun için teşekkürler ama çeviri yapacak vaktim yok maalesef Türkçe bulmam gerekiyor.
0
🌸ermanen
(19.10.07)
(4)

Halı

ermanen
Mutfağa halı almayı düşünüyoruz. Polipropilen veya akrilik olabilir. Mutfakta uçuk mavi ve açık gri tarzı renkler var. Bu dediklerime uyabilecek halı önerebilir misiniz? Renk ve marka olarak tabiki hatta resmini de gösterebilirsiniz.
Mutfağa halı almayı düşünüyoruz. Polipropilen veya akrilik olabilir. Mutfakta uçuk mavi ve açık gri tarzı renkler var. Bu dediklerime uyabilecek halı önerebilir misiniz? Renk ve marka olarak tabiki hatta resmini de gösterebilirsiniz.
0
ermanen
(18.10.07)
$oyle bir $ey olabilir sanki ?
www.ikea.com.tr
0
sourlemonade
(18.10.07)
Valla mutfak çok kirlenen, durmadan oraya buraya bir şey dökülen bir ortam olduğundan ya leke göstermeyecek bir renk, ya da illa açık renk olacaksa lekesi kolay çıkan bir materyal seçmekte fayda olacaktır.
0
sui
(18.10.07)
Tamam o renk ve materyali de söyleseniz iyi olur.
0
🌸ermanen
(18.10.07)
düz renk yerine desenli alırsnaız daha iyi olur. yağ, ketçap, mayonez gibi lekeleri saklayacak desen ve renk nedir iç mimarlara bırakıyorum.
0
kimlanbu
(19.10.07)
(3)

Dil altı

ermanen
Dilimin altında sol tarafta hafif bir kızarıklık var. Birşey içince veya ağzımı çalkalayınca biraz ağrı yapıyor. Ne olmuş olabilir?
Dilimin altında sol tarafta hafif bir kızarıklık var. Birşey içince veya ağzımı çalkalayınca biraz ağrı yapıyor. Ne olmuş olabilir?
0
ermanen
(15.10.07)
mikrop kapmıştır. tuzlu su o tür durumlarda o acıyı dindiriyor iltihabı yok ediyor diye biliyorum.
0
nihilanth
(15.10.07)
antiseptik gargara alip gunde 2-3 kere gargara yap.
0
sourlemonade
(15.10.07)
piraldyne diye bir ilaç sürdüm 2 saat önce daha geçmedi tabi
0
🌸ermanen
(16.10.07)
(11)

paramparca asklar kopekler / amores perros seyreden var mı? (film) (cevaplar Spoiler içerir)

can see
1.içinde umut verici bir şey var mı? 2.yoksa hep buhran, üzüntü mü?spoiler vermeyin :)1 ise seyreder 2 ise seyretmem. teşekkürler.
1.içinde umut verici bir şey var mı?
2.yoksa hep buhran, üzüntü mü?

spoiler vermeyin :)

1 ise seyreder 2 ise seyretmem. teşekkürler.
0
can see
(13.10.07)
1.
0
pyro clustic flow
(13.10.07)
2
0
aksak kurbaa
(13.10.07)
bi entry den alinti yapiyorum basligindaki,

"bu film rahatsız edicidir çünkü hayatın ta kendisini anlatır"

belki yardimci olur.
0
la traviata
(13.10.07)
Güzel filmdir, seyredilmelidir.
0
ermanen
(13.10.07)
kesinlikle umutlu bir film. sonu yeter be!
0
flyalone
(13.10.07)
sonu nasıl ki :)
0
efruz
(13.10.07)
Ahah soruya cuk oturan harika bir söz yazayım ben de filmden ;

"Tanrıyı güldürmek istiyorsan O'na planlarından söz et"
0
colonizer
(13.10.07)
3
0
goddar
(14.10.07)
böyle saçma sorular sorarak filmlere haksızlık yapmayalım lütfen. filmi izleyin ve kendi yorumunuzu kendiniz verin. film izlemenin en büyük zevki değil midir zaten sorunuza kendiniz cevap vermek...
0
sirrikadem
(14.10.07)
@can c
www.imdb.com

MPAA:
Rated R for violence/gore, language and sexuality.

Ayrıca bkz: www.imdb.com

...ki bu son gönderdiğim her filmde olmuyor.

ben hala savımı savunuyorum. ayrıca sorunuzu soruş şekliniz son belirttiğiniz gibi değil.
0
sirrikadem
(14.10.07)
@sirrikadem

kendi mesajlarimi sildim.
seninkiler kalınca anlamsız içerik oluştu. site içi haberleşme yok. geride alamıyorum. pardon. :(
0
🌸can see
(15.10.07)
(8)

istanbul kuleleri

gioberg
efenim;istanbul'da istanbul manzarası izleyebilceğimiz,beyazıt ve galata kuleleri dışında kule var mıdır? yoksa istanbul manzarası (sizce) en güzel nereden izlenir?
efenim;
istanbul'da istanbul manzarası izleyebilceğimiz,beyazıt ve galata kuleleri dışında kule var mıdır? yoksa istanbul manzarası (sizce) en güzel nereden izlenir?
0
gioberg
(12.10.07)
cihangir camii'nin bahçesinden izlenir bence. aslında minaresinden diyecektim de, o zor olur biraz =)
0
nesilsiz
(12.10.07)
İstiklal Caddesi’ndeki 360 İstanbul Restaurant & Bar

Ve tabiki Boğaz Köprüsü...
0
ermanen
(12.10.07)
galatasaray i gectikten sonra guzel manzarali restoranlar var. tek tek gezilip begenilebilir :)
0
entrapmen
(12.10.07)
Çamlıca tepesi.
0
3200
(12.10.07)
vinclere cikilabilir, sorumlu kisiye rica edilirse veya eline 3-5 lira sikistirilirsa hayir demez diye dusunuyorum.
0
ravioli
(12.10.07)
efendim,

haliç'ten bebek'e kadar olan manzara için salacak tepelerinde bir evin terası balkonu,

sarayburunu, haliç ve karaköy için kız kulesi,

haliç'in tamamı için öbür ucundan pier loti,

üsküdar, salacak, harem, kadıköy ve adalar için topkapı sarayının en arka uçtaki bahçesi,

haliç, karaköy, sarayburnu, uzakta beşiktaş vs. için yine topkapı'nın kanuni bahçesi (tam adı bu değil ama havuz olan yer),

boğaz köprüsü, beylerbeyi, galatasaray adası ve tüm boğaz için ulus parkı,

yine tüm boğaz ve marmara'ya açılan kısmı için taksim'in çeşitli terasları,

yalova, adalar, çınarcık ve marmara denizi için suadiye, caddebostan, moda gibi sahiller,

köprülerin biri sağda biri solda, karşıda ortaköy, bebek ve sol tarafta da günbatımı falan için çengelköy'ün hem sahili, hem tepeleri...

bunun gibi bir sürü güzel yerden bir sürü güzel yer izlenebilir. ama aslında en güzel manzaraları eskiden padişahlar, bugün ise ordu parsellemiştir.
0
ashh
(12.10.07)
istanbul manzarası en güzel istanbul dışından izlenir. Dışarıdan, çok dışarıdan. Ne de olsa yalan eheh.
0
colonizer
(12.10.07)
Uzaydan demek istedin heralde? :)
0
ermanen
(12.10.07)
(10)

bir izmirlinin adanada yaşayabilme olasılığı

can see
bu saatten sonra.erkek. yaş 30. 1)bir izmirlinin adanada yaşayabilme olasılığı?hayat boyu.not : istanbul sevmez kişiyim. kaostan hoşlanmam. huzur ortamı adamıyım :(2) adanalı olmadığı bir bakışta (sanırım) anlaşılacak bir çift (varsayılan eş kişi adanalı) bu şehire huzurlu bir yuva olarak bakabilir
bu saatten sonra.
erkek. yaş 30.
1)bir izmirlinin adanada yaşayabilme olasılığı?

hayat boyu.
not : istanbul sevmez kişiyim. kaostan hoşlanmam. huzur ortamı adamıyım :(

2) adanalı olmadığı bir bakışta (sanırım) anlaşılacak bir çift (varsayılan eş kişi adanalı) bu şehire huzurlu bir yuva olarak bakabilir mi? kafasında ciddi soru işaretleri olan kişi benim.

soru işaretleri uyandıran alıntılar aşağıda:
---
...agresif sehir...
...girilmeyecek tonla mahallesi vardir.
...etliye sutluye karismadan "anca" yasayabileceginiz sehir..
...conolari meshurdur...
...memleketim diye soylemiyorum.. cok cingen mekandir.. benden uzak, allah'a apollon'a, venus'e yakin olsun...
[lost in the sky, 12.09.2006 07:23 ~ 19:23)#10030604]

----
- bir tane kısa marlboro verir misiniz?
büfeci ağır abi ses tonuyla cevaplar:
- ne yalvarıyon lan, adam gibi istesene!
[sunepe kahraman, 21.02.2007 02:30 ~ 09.03.2007 00:59)#10598873]

----
metrekare başına yüz delikanlının düştügü şehir.
[shadow dancer, 03.06.2007 23:22)#10919834]
(kurtlar vadisi delikanlıları?

---
(bkz: adana dili ve edebiyati )
---

3) #10030604 lost in the sky
#10039815 greenish
ard arda gelen bu iki zıt yazının yazarları buralardaysa el aman, bir fikir.
0
can see
(12.10.07)
kisiye baglidir.
adanada kimlerle olacagina,
izmirde kimleri birakacagina baglidir biraz.

bana sorarsaniz, mekanlari guzel yapan insanlardir.
ama ote yandan, yine de ben izmiri birakip veya istanbulu birakip adanada yasayamazdim, o da bir gercek.
0
la traviata
(12.10.07)
soruyu biraz genişlettim :(
0
🌸can see
(12.10.07)
insanları sıcaktır ceplerindeki son parayla yemek ısmarlar, ama havası da çok sıcaktır öldürür adamı. yazın kaçabileceksen yaşanır.
0
sourlemonade
(12.10.07)
izmirde de yaşamış bir adanalı olarak;
1 - duyduklarınıza inanmayın yaşayarak öğrenilir bazı şeyler.
2 - çekinmeye gerek yok adanada bir çok sarı saçlı mavi gözlü insan mevcut bakar bakmaz kimse aa sen adanalı değilsin gel ulan buraya muamelesi yapılmıyor.
3 - girilmeyecek mahalleleri var evet ama izmirde de bu tip mahalleler mevcut oranlama yaparsak adana ve izmir arasında bu konuda çok fazla uçurum yok.bu tip mahalleler her şehirde mevcut.adanada huzurla yaşayabileceğiniz bir dünya mahalle mevcut.
4 - sözlükte yazılan bu konuyla ilgili çoğu entry önyargıyla yazılmıştır bunu burada yaşadıktan sonra anlayabileceğinize inanıyorum.
5 - insan heryerde insandır siz kimseye bulaşmadığınız sürece kimsede size bulaşmayacaktır.kötü niyetli insan heryerde mevcuttur buna rastlama ihtimaliniz diğer şehirlerde yaşama ihtimalinizden pekde fazla değildir.
6 - aslanın olduğu heryerde çakallarda mevcuttur adanada aslanlarda vardır çakallarda..tıpkı istanbul gibi izmir gibi..
velhasıl burada çekinmenize gerek duyacağınız hiçbirşey yoktur olumlu yönden bakmaya çalışın ortalama bir gelirle rahatlıkla yaşayabileceğiniz hayat pahalılığının çokda vurmadığı,su sorununun olmadığı,kış aylarının kasım aralık aylarında uğradığı bir şehire geleceksiniz..rahat olun ve keyfini çıkarın..
0
metalman
(12.10.07)
15 sene adana'da yasamis biri olarak sunlari soyleyebilirim;

- adana'da sirf tipinden dolayi ayri muamele gordugunu iddia eden varsa yalan konusuyordur, zira adana'da 72 cesit millet vardir ve hepsi gayet uyumlu bicimde yasamaktadirlar.

- marlboro muhabbetindeki gibi "ne yalvariyon lan adam gibi istesene" olayi ise sanirim paralel evrendeki bir adana'da gerceklesmis olsa gerek. cunku adana'nin esnafi, tam anlamiyla esnaftir ve musterisine karsi kirici degildir. adana'yi bilenler bilir, kizilay caddesindeki tatlicilarin onunden gecerken "goz hakkidir, buyur" denilerek az tatli ikramina maruz kalmadim.

- adana'da girmemeniz gereken mahalleler vardir evet, ama bu mahalleler zaten sapa yerlerdedir ve ozellikle isiniz olmadigi muddetce zaten gitmezsiniz, kaldi ki oralarda isiniz de olmaz. sahsen 15 sene boyunca 1 kere bile o tip yerlere gitmedim ve gitme ihtiyaci da hissetmedim.

- adana'da dikkat etmeniz gereken tek sey trafiktir. soforler tam anlamiyla "delice" kullanir ve gereksiz klakson had safhadadir. bir yerden sonra ona da alisiyor insan.

- adana dili ve edebiyati demissiniz, onun da pek bir olayi yoktur. her yorede oldugu gibi adana'da da bir agiz vardir ve adana agziyla konusan insanlar mevcuttur. ama adana agziyla konusmayan insanlara (orn: ben) "aaa? nasi gonusuyo lan bu?" demezler.

- 15 senenin sonunda ankara'ya gelmis bir insan evladi olarak, ankara'nin memur sehri oldugu ve adana'ya gore nispeten duzenli sehir yapisi vesaire goz onune alindiginda bile adana'yi ozledigimi rahatlikla soyleyebilirim. adana'nin insani harbidir, delikanlidir. o "metrekare basina yuz delikanli" muhabbeti ise "kurtlar vadisi delikanlilari" degil, "sozunun eri kisiler" anlamindadir.

- nufusunun onemli bir kismini araplar ve kurtler olusturur. ulku ocaklari vesaire de eksik kalmamistir tabi. ancak buna ragmen adana'da irkcilik minimum duzeydedir, hatta yoktur diyebilirim. istasyon caddesinde bir gun dehaplilar miting yaparken, ertesi gun ayni mekanda ulku ocaklarinin yuruyus yaptigina tanik olabilirsiniz.

*** size soyleyebilecegim tek sey, kafa dinlemek istiyorsaniz adana gayet uygundur bunun icin.
0
gxix
(12.10.07)
teneke mahallesi'ne, kadifekale'ye ne kadar işiniz düşüyorsa o "girilmeyecek mahalleler"le de o kadar iç içe yaşarsınız, çok abartı bir şey değil.. halkının çoğunluğu da küfürlü konuşur ama bir adanalı için küfür hakaret değildir, yemek yemek, su içmek gibi bir şey sayılabilir.. istanbul'la kıyaslarsanız izmir'in övündüğü o "hepimiz kardeşiz, hepimiz içteniz" havasını izmir'e en yakın hissedebileceğiniz yerlerden biridir diyebilirim..

izmir'i özleme gibi izmir dışına çıkan herkesin yaşadığı bir problem dışında çok zorlanacağınızı sanmıyorum yani..
0
sharpenter
(12.10.07)
Adana'da trafik çok rahattır.
Her yerde market ve pazar bulunabilir ve diğer büyük şehirlere göre daha ucuzdur. Suyu bitmez kanımca.
Kar yağmaz. Dolu yağabilir. Kışın soğuğu keser adamı ama kış uzun sürmez. Yazın sıcağı da pişirir.
Otobüsler ve dolmuşlar kendilerini yolların hakimi sanar. Ama heryerde böyle zaten.
Her evin güneş enerjisi vardır. Çatılı ev yoktur heryer damdır.
Çok lüks ve piyasa yerler de vardır, çok ücra ve girilmemesi gereken mahalleler de var ve dendiği gibi oraya gitme ihtiyacı duyulmaz hiç.
Çukurova Üniversitesi çok güzeldir :)

Adana'da yaşayan ve İzmir'de de uzun süre bulunmuş biri olarak Adana'da yaşayabilirsiniz diyorum.
0
ermanen
(12.10.07)
adana ve adanalılarla ilgili önyargılara, genellemelere aldırmayın, adana güzel şehir, adanalılar da gayet dost canlısı insanlar. izmir'den sonra huzur içinde yaşayabilirsiniz. adana'da yaşamadım ama çeşitli nedenlerle sık sık gittim, üstelik hem tekinsiz sayılabilecek mahallelerine hem de yol iz bilmediğim halde şehir merkezinden uzaktaki köylerine. her seferinde de, üstelik zorda kaldığım durumlarda adanalıların yardımseverlik ve konukseverliklerini gördüm.
insanları agresif değil ama biraz coşkulu, sıcakkanlı.
hayat, diğer büyük şehirlere kıyasla daha ucuz.
yaşamak için gayet uygun, düzenli bir şehir.
0
zen spider
(12.10.07)
adana'da tam 4 sene yaşamış bir izmir'li olarak...

- fena bir şehir değil aslında, insan aradığı her şeyi bulabiliyor... deniz de olsa iyiydi ama baraj gölü var işte...

- insanı sıcakkanlıdır falan diyorlar da, sormak istiyorum onlara: sıcakkanlılık ile laubalilik arasındaki çizgiyi kaç tanesi aşmıyor? hatta laubalilik sınırını da aşıp, hanzoluk ve öküzlük mertebesine ulaşan da çok adam var... velhasıl, izmir halkına benzeyen bir halk beklemeyiniz... maalesef alakaları yok... sıcak, mıcak hikaye... yalnız insanı da izmir insanı / büyük şehir insanı kadar entrikacı, kurnaz, bencil ve içten pazarlıklı değildir haklarını yememek lazım... misal bir adam belki kalantorun önde gideni olabilir ama zararsızdır...

- çok sıcaktır... izmir ile ciddi fark var... hava deyip geçmemek lazım o yaz sıcağını sabah-öğle-akşam-gece yiyince anlar insan bu konunun da ne kadar önemli olduğunu...

- bir ömür geçer mi bilmiyorum ama (izmir'e göre küçük ve imkanları daha kısıtlı) şartlar uygun olsaydı adana'da yaşamayı deneyebilirdim. severim ben adana'yı... ikinci memleketimdir.

*** son olarak; bir şehire anlam katan, oradaki arkadaşlarındır, dostlarındır , yakınlarındır, sevdiklerindir... o şehirle ilgili olan diğer her şey sadece teferruattır...
0
forrestgump
(12.10.07)
. seyhan, gayet yaşanabilir huzur dolu bir ilçedir.
.. adana nın denizi de vardır.
wowturkey.com
0
gregory
(13.10.07)
(1)

krasnodar hakkinda

terp
bilgisi olan paylasabilir mi? rusya'da biliyorum ama genel fikir tavsiye gorus deneyimi olan varsa anlatirsa cok makbule gecer.. is mevzuu..
bilgisi olan paylasabilir mi? rusya'da biliyorum ama genel fikir tavsiye gorus deneyimi olan varsa anlatirsa cok makbule gecer.. is mevzuu..
0
terp
(11.10.07)
en.wikipedia.org

tr.wikipedia.org

Dış Bağlantılar da (External Links)işe yarar.
0
ermanen
(11.10.07)
(8)

Kopegim ve Supurge, Trajikomik Bir Durum Icin Yardim Lazim

pyro clustic flow
Boylesine sacma bir durum hakkinda bu guzel ortami isgal ediyorum ama sorun gecmiyor, cozum bulamiyorum. Mevzu sudur:Kopegim yaklasik 8 yili elektrik supurgesinden korkarak, kacarak gecirdikten sonra, son bir kac ayda ataga kalkmaya karar verdi ve ben supurgeyi calistirdigimda sapin ucunda toz ceken
Boylesine sacma bir durum hakkinda bu guzel ortami isgal ediyorum ama sorun gecmiyor, cozum bulamiyorum. Mevzu sudur:
Kopegim yaklasik 8 yili elektrik supurgesinden korkarak, kacarak gecirdikten sonra, son bir kac ayda ataga kalkmaya karar verdi ve ben supurgeyi calistirdigimda sapin ucunda toz ceken kisma saldirip, oranin ustundeki cikintiyi isiriyor. Evet, baslarda bana da cok komik gelmisti, supurmeye ara verip gulme molasi bile veriyordum. Ancak gel zaman git zaman unutmasini beklerken, saldiri araligi artti ve evi supurme surem 2 katini asti. Kizim dur, yapma, birak, hayir, git nidalariyla birlikte iskencenin parcalari tamamlandi. Su yollari denedim:
1. Antikadan kurtulup daha sessiz bir supurge aldim ama sesin azalmasi durmu hafifletmedi aksine yeni supurgenin cikintisi daha buyuk oldugu icin daha rahat saldirabiliyor, ek olarakta ekistiradan isirilcak yanda uzun fircalari bile var :s
2. Supurme islemi sirasinda onu ayri bir odaya kapatamam, kendisi bir Rottweiler ve odaya kapatilinca davudi sesiyle ortaligi ayaga kaldiriyor.
Sorumun ve sorunumun sacmaliginin farkindayim ama bunu yasayan bilir. Halletme yolunda onerileriniz var mi acaba?
Not: Bu duyuru 2 saattir 17 mt2'lik odayi supururken verilen bir molada yazildi.
0
pyro clustic flow
(11.10.07)
Ona farklı bir süpürge çıkıntısı verin onunla oyalansın, hatta farklı bir elektrik süpürgesini çalıştırın ve ona yönlensin :)
0
ermanen
(11.10.07)
nereden tutuyorsa ağzıyla, oralara, bir parça acisso sürmeyi denedin mi?

Acisso'nun ekşimtrak kokusundan nefret ediyorlar (bizimki de rott-kurt kırması bir kız), şimdiye kadar neyi yediyse (kanepe, koltuk, puf, sandalye, masa, şifonyer, komodin, alüminyum tüpler, muhtelif ayakkabılar, halı, vs.) etkili oldu. Ama bizim de derdimiz şu, bir sonraki adımda neyi yemeye karar vereceğini henüz kestiremiyoruz.

Özetle, acisso derim başka birşey demem.
0
cedilla
(11.10.07)
@ Ermanen: Sabit, hareketsiz cikintiyla isi yok ki. Olay uyuz oldugu, yillarca onu korkutan bi dusmandan intikam almak, calismiyorken supurgeyle ilgilenmiyo, yanindan hizla kosarak uzak koselere gidiyor. Calistirinca da cesaretini toplayip, hareket eden cikintiya saldiriyo. :s

@ Cedilla: Simdi supurmeye devam etcem de, evde aci olarak sadece pul biber var. Salcaya aci biber karistirip sos yapsam ya da sonrasinda acisso alip onu sursem makinanin toz alma aparatina, orda kirmizi renk leke kalir mi diye paranoya yaptim. Azcik salca surup leke birakcak mi plastikte bir bakayim, rengi gri gibi, belli olur leke kalirsa. Bana sans dileyin, deney yapmaya gittim :)
0
🌸pyro clustic flow
(11.10.07)
ermanen, senin önerin şu nedenle işe yaramayabilir, o anda annesi/babası/sahibi/insanı neyle oyalanıyorsa, her zaman o şey daha cazip gelecektir.
0
cedilla
(11.10.07)
O zaman teknolojinin gelişmesini bekleyeceğiz hep birlikte. Köpeğin ilgisini çeken yüksek sesli başka birşey yok mudur? Ya da elektrik süpürgesi çalışırken yanına köpeğin sevdiği bişeyi veya mamasını falan koyun bir şekilde sevdirmeye çalışın. Acı sosla kaçırmak da bana uygun gelmedi mesela.
0
ermanen
(11.10.07)
bu işi anca ödül yöntemiyle çözersiniz , gerçi köpeğiniz yaşını başını almış ama bi rott çok kolay öğrenir ve itaatkardır da ... tabi sizin çok şımartmadığınızı varsayıyorum . bekle komutunu öretmek için de iyi bi fırsat olabilir. her beklediğinde ve saldırmadığında köpek kurabiyelerinden veya sevdiği oyuncaklardan birini verin... bu şekilde kolayca çözülücektir. aletle köpeğin arasını düzeltmeye çalışmak daha zor çünkü..
0
faideli bilgiler
(11.10.07)
@ Faideli Bilgiler: Hatunla 8 yillik hukukumuz var, kendisi soz dinler ama isine gelmeyince anlamiyomus gibi salaga yatar. Odul yontemiyle bi sey ogretemem, zira sevdigi oyuncagi onu kandirmak icin verdigimi bilir, zaten ona hayatta kanmaz. Sevdigi yiyecek ise yarayabilir ama onda da yer yutar, yani soz dinlemis gibi yapar sonra yine basa donulur. 3 yasina kadar bu yontemler kullanildigi icin artik yutmaz.. Farkindayim cok emin konusuyorum ama kendi kendine turkce ogrenmis :s ve eve gelen arkadaslarimi kafasinda plan tasarlayip, kekleyebilen bir kopekten bahsediyoruz.. Ben zaten, hayir, git vs diyince bi 10 sn icinde birakiyor isirmayi sonra biraz sabrediyor sonra tekrar gaza geliyor.. Kendine hakim olamiyor.
Sipsi kacirtan damla, sprey onerdi, ondan alayim veterinerden, tek umidim o. Bu arada salca leke yapmadi ama aci biber olayinda kiyamadim hatuna. Su sprey ise yaramazsa en son care acisso artik. Acimi paylasan ve yardim eden herkese tesekkur ederim.
0
🌸pyro clustic flow
(11.10.07)
diyorum ya çok zekidirler diye . ama acıyı pek tevsiye etmiyorum sora saatler boyu öksürüyorlar boğazlarına kaçıyor zavallıların herhalde.. şu olabilir , yine süpürün ve her saldırdığında onu wc ye kilitleyin, en sonunda saldırmaması gerektiğini örenmedi lazım. hapis cezası biraz kötü gözükebilir ama ne yazıkki bu tarz şeyler zaman zaman yapılmalı.. havlamasına ise bi ağızlık takarak çözüm bulabilirsiniz.. bu arada bu yaştaki bir rott un da sözünüzü tam olarak dinlemiyo oluşu , bekle - kal yat vs. komutlarından bahsediyorum , ne yazıkki hiç güvenli diil , çünkü ne de olsa tehlikeli bi köpek besliyorsunuz , bence bi eğitime gönderin ya da bi köpek eğitmeninden yardım alın..
0
faideli bilgiler
(12.10.07)
(6)

Microsoft'tan gelen tuhaf mail

deckard
(başlığı değiştirdim)http://img192.imagevenue.com/img.php?image=97487_ads5z_122_47lo.JPGböyle bir mail attılar bana sabah sabah. soruyorum başka kimseye gitmemiş, acaba aranızda böyle e-mail alan var mı?
(başlığı değiştirdim)

img192.imagevenue.com

böyle bir mail attılar bana sabah sabah. soruyorum başka kimseye gitmemiş, acaba aranızda böyle e-mail alan var mı?
0
deckard
(11.10.07)
Ne alaka anlamadım?
0
colonizer
(11.10.07)
mail mi ne alaka? işte ben de onu anlamadım zaten... başka böyle mail alan var mı diye merak ediyorum

edit: şimdi dikkat ediyorum, soldaki lokumun altındaki çizgi yarım çizilmiş. fake mi acaba? fake ise niye böyle bişey yaptılar çözemiyorum.
0
🌸deckard
(11.10.07)
Microsoft iletişim hattına kaydolanlara göndermiş demek ki
0
ermanen
(11.10.07)
Niye yapmasınlar ki, normal bir think global act local aktivitesi.
0
sui
(11.10.07)
Valla bir sekilde urun falan kaydettirdiyseniz ya da seminerine gidip email adresinizi verdiyseniz adamlarin email listesine girmissiniz demektir. Zaten bu email faks gonderimlerini falan outsource ettiriyorlar. Bu adamlar kazayla yanlis bir email listesine gondermis bile olabilirler.
0
badseed
(11.10.07)
Bana da geldi, tuhaf karşılamadım.
0
swallowed arsenic
(11.10.07)
(3)

Bilgisayarınız Risk Altında.. Hadi be!!!

ermanen
Bilgisayar açıldığında, Kasperksy Internet Security olmasına rağmen Windows Güvenlik Merkezi "Bilgisayarınız risk altında" uyarısı veriyor. Kaspersky'i kapatıp açınca düzeliyor. Niye böyle acep?
Bilgisayar açıldığında, Kasperksy Internet Security olmasına rağmen Windows Güvenlik Merkezi "Bilgisayarınız risk altında" uyarısı veriyor. Kaspersky'i kapatıp açınca düzeliyor. Niye böyle acep?
0
ermanen
(11.10.07)
Biraz bekleyince de düzeliyor olması gerek, düzelmiyor mu?
0
harzem
(11.10.07)
Biraz derken ne kadar, bekledim baya
0
🌸ermanen
(11.10.07)
başka çözüm bulamazsanız en temizi o uyarıları kapatmak.

"denetim masası"/"güvenlik merkezi"/"güvenlik merkezinin uyarı yöntemini değiştirin" dedikten sonra kıçan pencereden "virüsten korunma" seçeneğinin tikini kaldırın
0
kimlanbu
(11.10.07)
(10)

Merak kediyi öldürdü

nihilanth
Bugün sokakta genç bir kadın gördüm. Ellerinde ayakkabıları vardı ve ayağı çıplaktı. O şekilde rahat rahat yürüyordu. Giyimi falan düzgün biriydi niye böyle bir şey yaptığını anlayamadım. Ne olabilir sizce..
Bugün sokakta genç bir kadın gördüm. Ellerinde ayakkabıları vardı ve ayağı çıplaktı. O şekilde rahat rahat yürüyordu. Giyimi falan düzgün biriydi niye böyle bir şey yaptığını anlayamadım. Ne olabilir sizce..
0
nihilanth
(10.10.07)
topuğu kırılmıştır
0
reeper redeemer
(10.10.07)
1. (based on a true story) kedi allerjisi veya tiksintisi olabilir. misafirliğe gittiği evin kedisi ayakkabısına değdi diye pis sokaklara basmayı yeğlemiş, ayakkabıyı giymemiştir.

2. ayakkabılar topukludur. iş görüşmesi, toplantı vs. yüzünden rahatsız olduğu halde şık olduğu için mecburen giymiştir, çıkınca da ayakkabıları çıkarıp rahatlamıştır.

3. birisi "yalın ayak yürü de vücudunun negatif elektriği gitsin" demiştir. abla da bunu yapmak için sokakları tercih etmiştir.

4. sarhoştur.
0
kibritsuyu
(10.10.07)
ayakkabı vurmuştur. yalınayak gezmek daha az acı veriyo kesinlikle. yaptım ordan biliyorum.
0
bordeaux
(10.10.07)
Ben bu manzarayı yıllar önce İstanbul Beşiktaş'ta gördüm ve bi süre kendime gelemedim. Nedenini öğrenirsem ben de acayip mutlu olacağım.
0
sui
(10.10.07)
Bizim okulda da var bir kaç kişi öyle, Amerikalılar seviyor yalınayak gezmeyi...
0
crown
(10.10.07)
arkadaşlarıyla iddiaya girmiştir hehheh
0
paranormal
(10.10.07)
acayip huzur verir. negatif elektirik olayı doğru sanırım. evde terliksiz gezmeyenlerdenseniz bir deneyebilirsiniz
0
can see
(10.10.07)
Toprakta yürümesi çok rahatlatıcı ama sokakta yürümesi tiksindirici olsa gerek. Büyük ihtimalle ayağı çok fena vurmuştur ve o acıya dayanamamıştır, o pis ve aşındırıcı sokakta yürümeyi tercih etmiştir.
0
ermanen
(10.10.07)
ayagi terlemis de olabilir, vicik vicik oluyorsa dayanamamistir
0
turkish tekila
(10.10.07)
delidir.
0
prdeay
(11.10.07)
(3)

İzmir Limanı tarihi, fotoğraflar vb...

sirrikadem
Biliyorsunuz, İpekyolu İzmir'den geçiyordu ve İzmir Limanı bu yüzden önemliydi. İzmir Limanı hakkında daha çok Osmanlı'nın son zamanları hakkında detaylı bilgiye ve özellikle o 19. yüzyıl sonlarında çekilmiş fotoğraflara ulaşmam gerekiyor. Konu hakkında bilgiye ve arşive ihtiyacım var...
Biliyorsunuz, İpekyolu İzmir'den geçiyordu ve İzmir Limanı bu yüzden önemliydi. İzmir Limanı hakkında daha çok Osmanlı'nın son zamanları hakkında detaylı bilgiye ve özellikle o 19. yüzyıl sonlarında çekilmiş fotoğraflara ulaşmam gerekiyor. Konu hakkında bilgiye ve arşive ihtiyacım var...
0
sirrikadem
(10.10.07)
ermanen kısıtlı bir zamanım vardı.
yardımın için çok teşekkür ederim...
0
🌸sirrikadem
(10.10.07)
iletişim yayınları'nın izmir üzerine bir kitap serisi var, onlar arasında işinize yarayacak bilgiler olabilir: www.iletisim.com.tr

ayrıca izmir'deki kent arşivi ve müzesinden gerekli doküman ve fotoğrafa ulaşmak mümkündür sanıım: www.apikam.org.tr
0
zen spider
(11.10.07)
(5)

Savaş Görüntüleri

thelepermessiah
Merhabalarbana savaş görüntüleri (gerçek savaş) bulabileceğim bir internet adresi gerekiyor. her türlü savaş fotografı olabilirsiyah-beyaz-biraz vahşi gibi...
Merhabalar

bana savaş görüntüleri (gerçek savaş) bulabileceğim
bir internet adresi gerekiyor. her türlü savaş fotografı olabilir
siyah-beyaz-biraz vahşi gibi...
0
thelepermessiah
(10.10.07)
videolar la ilgili bi duyuru daha vardı.
0
bryan fury
(10.10.07)
www.shownomercy.com vardi bi aralar, bazi bunun gibi gore sitelerinde savas sirasinda suratindan vurulmus, kafasina bomba dusmus, ustunden tank gecmis insan resimleri falan bulunabilir ama use at your own risk, cok rahatsiz edici resimler bulunur bu sitelerde...
0
jupiterianvibe
(10.10.07)
www.magnumphotos.com
türünün en iyi örneklerini bulabilirsiniz. genelde siyah beyazdır. ama pek vahşi olmaz.

(bkz: robert capa)
0
flyalone
(10.10.07)
www.liveleak.com sanırım işine yarar
0
oldtimer
(10.10.07)
(1)

ali ekber çiçek

sorusoranadam
ali ekber çiçek'in çaldığı sazın türü nedir?
ali ekber çiçek'in çaldığı sazın türü nedir?
0
sorusoranadam
(09.10.07)
(bkz: divan sazı)
0
ermanen
(09.10.07)
(9)

Kimdir bu abi?

colonizer
Allah aşkına şu videodaki abi kimdir, nedir bilen varsa söylesin. Kaç gündür çatlıyorum gülmekten, gözümde de yaş kalmadı.http://www.youtube.com/watch?v=cv7fIk07lKUilk kez izleyecek olanlar rahat bir ortamda izlesinler. Misafir falan varsa gittikten sonra izleyin, deli demesinler.Abi çok sevap kazan
Allah aşkına şu videodaki abi kimdir, nedir bilen varsa söylesin. Kaç gündür çatlıyorum gülmekten, gözümde de yaş kalmadı.

www.youtube.com

ilk kez izleyecek olanlar rahat bir ortamda izlesinler. Misafir falan varsa gittikten sonra izleyin, deli demesinler.

Abi çok sevap kazandı yalnız onu biliyorum.
0
colonizer
(09.10.07)
harika bir insan oldugu kesin o ses o yorum
0
mikelarteta
(09.10.07)
Alttaki yorumlar da süper :)
0
ermanen
(09.10.07)
Seda Sayan büyüğümüzün manitasına benzettim. Eski mi yoksa bilemedim. Kırdııııın kalbimiiii şangırt, gel allll gönlümü düye şarkısı vardı çocukkene. Nihat xxxx. Kuaföre gitmemiş Nihat olabilir gibi :s
0
pyro clustic flow
(09.10.07)
Ahaha nihat doğan o payrom: ) O da gayet acayip bi abimiz: ) Ama ikisi aynı kişi değildir büyük ihtimal. Yok yani istese de böyle bi ses çıkaramaz: )))
0
🌸colonizer
(09.10.07)
Bir de şu var ahahehahuea;

www.youtube.com

bu da harika. Adam kusmuş resmen ehahea

Yahu adam tanıdık geliyor sanki ama yok mudur tam olrak kimdir nedir bilen? Yerel bi şarkıcımız mıdır ki?
0
🌸colonizer
(09.10.07)
abinin kim olduğunu bilemeyeceğim ama bu soruyu sormakla kesin sen de sevaba girdin colonizer. gülme krizine girdim, sinirim bozuldu galiba. her izlediğimde farklı bir detay yakalıyorum, adamın mimikleri, arkadakilerin şaşkınlığı.... çok fena çok :)
0
rachel
(09.10.07)
Her açtığımda gülüyorum yahu: )) Ama yok, kimse bilmiyo kim olduğunu. Bi teşekkür maili falan yazardım hiç yoksa: )
0
🌸colonizer
(09.10.07)
Studyoda, eskiden pastane duvarlarinda olan dev orman, manzara posteri var ve dekora ek olarakta sagli sollu kitaplikimsi iki adet yukselti tunemis. Kullanilan sehpa gayet annelerimizin kullandigi turden klasik ahsap, dantelleri de unutmayalim. Sonra muzisyenler de gunluk kiyafetiyle takilmislar. Bu ipuclari bize yerel tv kanalina isaret ediyor ama hangisi. Bu durumda, o bolgenin kanalini izleyen bir eksi duyuru cu olmadikca bu kisi gizemini korumaya devam edecek gibi gozukuyor. Evet, tum Dunya veTurkiye, soz sende! Uydudaki tuhaf kanallardan biri de olabilir. Bu dekoru goren, taniyan insanlik namina ...
Not: Sagol Colonizer, sardim ben de sayende, hadi bakalim ne zaman unutcaz bu merakimizi :s
0
pyro clustic flow
(10.10.07)
oy anam oy...

ilk izlediğimde elimde olmayarak 45 dakika boyunca güldüm sonra bir süre çocuğun haline, müzik kariyerinin başlamadan bitişine üzüldüm. sonra tekrar izledim ve bir 45 dakika daha güldüm...

çocuk tarzında kendi çapında söylüyo gibi görünüyor aslında. orada panikledi, galiba şarkıyı o şekilde bitirmeyi planlamamıştı ya da prova etmediler o yüzden orkestra düşünce dönüp bakıyor, orada o çıkışı yapması gerektiğini düşünüp deniyor ama heyecandan ve panik halinden ne yaptığının farkında değil. farkında olsa ikinci defa denemez. aslında bıraksalar iki üç kere denese tutturacak belki. aman yaa sabahın 4 buçuğu ciddi ciddi gülmekten sinirlerim patladı, migrenim tuttu, boğazım ağrımaya başladı keşke izlemeseydim.
0
blackdog
(17.10.07)
(1)

bereket heykeli

kibritsuyu
arkadaşlar kendi kadar çükü olan bereket heykelinin orijinal adı (latince falan) nedir? gavurlar ne diyor buna?
arkadaşlar kendi kadar çükü olan bereket heykelinin orijinal adı (latince falan) nedir? gavurlar ne diyor buna?
0
kibritsuyu
(08.10.07)
Kybele var bir de bereket tanrıçası.
0
ermanen
(08.10.07)
(1)

dünyadan bi haber yaşayanlar için site önerisi

can see
ekşisözlük, ekşiduyuru iyi bir başlangıç. içerik olarak buna benzer "hayat kolaylaştırıcı" şeyler arıyorum daha çok. çok teşekkürler.
ekşisözlük, ekşiduyuru iyi bir başlangıç.

içerik olarak buna benzer "hayat kolaylaştırıcı" şeyler arıyorum daha çok. çok teşekkürler.
0
can see
(07.10.07)
ermanen
(07.10.07)
(3)

Burdur yerlisi, ne yapilir bu sehirde?

wpi
Dovizli askerlik icin Burdur'dayim. Dun ogleden sonra ve bugun carsi iznine ciktim ve sehir bitti gibi hissetmeye basladim. Kesin vardir yapilacak seyler, gidilecek yerler. Onerileriniz neler?
Dovizli askerlik icin Burdur'dayim. Dun ogleden sonra ve bugun carsi iznine ciktim ve sehir bitti gibi hissetmeye basladim. Kesin vardir yapilacak seyler, gidilecek yerler. Onerileriniz neler?
0
wpi
(06.10.07)
abi isparta'ya gel :)
0
sourlemonade
(06.10.07)
Burdur gölü kenarına gidebilirsin hatta yüz istersen :) İnsuyu mağarası var. Bi de şehirde bi saat kulesi var o ilginç bi yapı :) Ben Burdur'lu değilim sadece turistik yerlerine bakabildim :D
0
ermanen
(06.10.07)
burdur inanılmaz kücük bi yerlesim yeri diye hatirliyorum. bi ara içinden geçmiştim ve sadece o kadardı sanırım :) ama isparta var hemen yakındır. assert h da orda bak hem. tabi asker olayıysa zor.

şurda bişeyler yazmışlar da okumuşsundur sanırım : sozluk.sourtimes.org
0
nihilanth
(08.10.07)
(2)

ayni dosyaları bulan program

dorian greyfurt
diyelim bi dosyadan 2-3 tane var sistemde. bunu bulan sileyim mi diye soran program vardır illa ki. nedir?
diyelim bi dosyadan 2-3 tane var sistemde. bunu bulan sileyim mi diye soran program vardır illa ki. nedir?
0
dorian greyfurt
(06.10.07)
advanced uninstaller. (Duplicate files'tan)
0
uz
(06.10.07)
ermanen
(06.10.07)
(4)

silicem gelmişi geçmişi

deckard
ya ne sinir bi durum bu. external hdd'de bişey silmek istiyorum izin vermiyor. ismini değiştirmek istiyorum izin vermiyor. şurdan şuraya git diyorum izin vermiyor. nesin sen allah mı? niye bu pc lafımı dinlemiyor. (millet açık kaynak kodlu uygulamalar geliştirir biz daha bi dosyaya lafımızı geçiremi
ya ne sinir bi durum bu. external hdd'de bişey silmek istiyorum izin vermiyor. ismini değiştirmek istiyorum izin vermiyor. şurdan şuraya git diyorum izin vermiyor. nesin sen allah mı? niye bu pc lafımı dinlemiyor. (millet açık kaynak kodlu uygulamalar geliştirir biz daha bi dosyaya lafımızı geçiremiyoruz)

böyle bir şey konuşulmuştu sanki fakat bulamadım. yok mudur bir çaresi?
0
deckard
(06.10.07)
eğer dosya başka bir uyguluma tarafından kullanılıyor hatası veriyorsa, tabii windows xp için, unlocker'ı deneyebilirsin. sözlükte anlatılıyor ayrıntılı.
0
crimson king
(06.10.07)
evet sinirden yazmayı unutmuşum. başka bir uygulama tarafından kullanılıyor hatası veriyor.

edit: vallaha siliyor. Kalan günlerde oruç tutup sevabını sana yazıcam crimson king
0
🌸deckard
(06.10.07)
(git: 13677)

Evet unlocker denediklerim arasında en iyisi.
0
ermanen
(06.10.07)
sorun çözülmüş gerçi ama güvenli kipte açıp silmeyi denemek de bir alternatif olabilir sanırım, belirteyim dedim
0
reeper redeemer
(06.10.07)
(5)

çizgi adam?!...

chak 666
böyle bir animasyon vardı. tükürerek konuşdu. sadece dış cephesi çiziliydi(ne dedim yahu). sanırım akbank reklamlarında da vardı(belki de arçelik). neydi bunun adı ve varsa videolarını nereden bulurum??
böyle bir animasyon vardı. tükürerek konuşdu. sadece dış cephesi çiziliydi(ne dedim yahu). sanırım akbank reklamlarında da vardı(belki de arçelik). neydi bunun adı ve varsa videolarını nereden bulurum??
0
chak 666
(06.10.07)
bay meraklı türkçe
la linea orjinal fransızcası
abaraga diyenler de var

la linea diye arat bi sürü bulursun youtube da ya da resmi sitesinde
0
efruz
(06.10.07)
reklamlarında vestel kullanmıştı.
düzenli olarak durup durup soruluyor bu ekşi duyuru'da. bunu misyon edinmiş insanlar var gibi :)
0
geldiler
(06.10.07)
(git: 13487)
0
ermanen
(06.10.07)
bu çizgi adamın olayı ne ki her 20 günde bir birileri merak ediyor? bende bunu merak ettim :) ?
0
can see
(06.10.07)
abaragandi
0
bryan fury
(06.10.07)
(5)

kivi suyu

riza
kivi suyu hiçbir yerde neden satılmaz da nadiren kafelerde karşılaşılır? diğer suyularla aynı fiyatlı olmasına rağmen hiçbir yerde yok. bu ürüne ulaşabilen bakkalının/marketinin/muhtarının isim adres bilgilerini paylaşabilir mi?
kivi suyu hiçbir yerde neden satılmaz da nadiren kafelerde karşılaşılır? diğer suyularla aynı fiyatlı olmasına rağmen hiçbir yerde yok. bu ürüne ulaşabilen bakkalının/marketinin/muhtarının isim adres bilgilerini paylaşabilir mi?
0
riza
(05.10.07)
kivi suyu satılıyor. ama hazır paketlenmiş değil, anında sıkaraktan. ilk olarak beşiktaşta kabalcının karşısındaki küçük dükkanda gördüm. istediğin meyveleri çat çut sıkıveriyordu ve çok da pahalı değildi. (taze meyve sonuçta) bir benzeri cevahir avm'ye de açıldı ama orada fiyatı ne civarda bilmiyorum.

pişirme önerisi: kivi, nar ve armut üçlüsü fena olmuyor. rengi de hoş tadı da.
0
samanliktaki zuhtu
(05.10.07)
hazır kivi suyu vardı hatırladığım kadarıyla, markette görmüş olmam lazım..

yok değil yani, çeliktepe'de bi süpermarket, ismi uğurdu sanırım marketin
0
reeper redeemer
(05.10.07)
ekşisözlükte kivi suyu başlığı yerine kiwi suyu başlığı var nedense :)
0
ermanen
(05.10.07)
sanki pınarın kivi suyu vardı diye hatırlıyorum. ama uzun süredir görmedim kaldırılmış da olabilir.
0
montreal
(06.10.07)
Bir ara Ankara'da portakal sularının yanında satılıyordu. Hiç tavsiye etmem.

Pınar'ın Ooppss gibi bir ürünü vardı, artık o da üretilmiyor.
0
paranormal
(06.10.07)
(8)

Tabanca ismi soruyorum, hemen vuracam

axellennox
Hani şu rus ruleti oyununda kullanılan altı mermi alabilen klasik tabaca vardır ya, neydi onun adı? Hatta mermi konan parçası'da çıkarılıp takılabilir. O parçanın adını da istiyorum mümkünse. Salonda hırsız var, acele pls tşk.
Hani şu rus ruleti oyununda kullanılan altı mermi alabilen klasik tabaca vardır ya, neydi onun adı? Hatta mermi konan parçası'da çıkarılıp takılabilir. O parçanın adını da istiyorum mümkünse. Salonda hırsız var, acele pls tşk.
0
axellennox
(05.10.07)
Revolver ya da altı patlar...
0
crown
(05.10.07)
(bkz: smith wesson)
(bkz: revolver)

olmali isimleri.
0
hlathguth
(05.10.07)
Tabi yaa revolver, saolun.
Bir de o mermi haznesinin adı neydi?
0
🌸axellennox
(05.10.07)
mermi haznesine "top" deniyor bildiğim kadarıyla. revolver'in de türkçeleştirilmiş adı "toplu tabanca".
0
kibritsuyu
(05.10.07)
en.wikipedia.org
science.howstuffworks.com

Mermi haznesine silindir(cylinder) deniyor.
0
ermanen
(05.10.07)
Pek bilinmez:

Toplu silahlarla adam vurmanın, taşımanın cezası şarjörlü silahlara nazaran daha fazladır. Çünkü ateş edildikten sonra boş kovan topun içinde kalır ve olay yerinde balistik inceleme için iz bırakmaz. Bu da işlenen silahlı cürümün yanında, delil bırakmamak için ekstra çaba göstermeye girdiğinden, cezası katmerli olur.
0
delikan76
(05.10.07)
cevaplayan herkese şarjör dolusu teşekkürler.
0
🌸axellennox
(05.10.07)
silah kelimesini duyunca hemen bitiverdim başlığın altında.

'lord of war' filmi silahlar konusunda pek öğreticidir...
0
sirrikadem
(05.10.07)
(3)

eskiden nasil ates yakiyolarmis (eski misiri dusunun)

jay kay
sonucta sehirde birsuru ev var ve hepsinde ates yaniyor. cakmaklarimi varmis bu adamlarin? nasil yakiyolarmis atesi? tamam kesin cakmaklari varmis ama bunlar nasi aletlermis bi bilen varmi? osmanli zamanindakleri bile acaip merak ediyorum..
sonucta sehirde birsuru ev var ve hepsinde ates yaniyor. cakmaklarimi varmis bu adamlarin? nasil yakiyolarmis atesi? tamam kesin cakmaklari varmis ama bunlar nasi aletlermis bi bilen varmi? osmanli zamanindakleri bile acaip merak ediyorum..
0
jay kay
(05.10.07)
Mısırı bilmiyorum ama bildiğim bazı eski ateş yakma yöntemleri olarak çakmaktaşları var. Birbirine vurduğunda kıvılcım çıkartıyor. İkinci olarak da bir kütüğü hafifçe oyup içine çıra koyuyorsun, sonra ip ve eğri bir çıtadan olşan ok yayına benzer bir düzeneği kullanarak bunun içinde bir çubuğu hızlı hızlı döndürüyorsun, oluşan ısıdan çıra alev alıyor.
0
crown
(05.10.07)
bunu brainiac test etmişti, hangisi daha iyi diye...
üç ya da dört eski uygarlığın kullandığı yöntemler denenmişti.
Benim hatırladığım üçü:

1. Odun; bir kütüğe ufak bir oyuk açılıyor, sonra bu oyuğa bir dal parçası koyup, iki elimizin arasına alıyoruz ve ileri geri döndürüyoruz bir süre sonra oyukta köz oluşuyor, bu közü de daha ince kuru otların üzerine koyup üfleye üfleye ateş yakmak mümkün.

2. Çakmak taşı; bıçağı(herhangi bir metali) taşa sürterek kıvılcım elde ediliyor, bununla önce ince kuru çalı gibi şeyleri tutuşturuyoruz sonra daha büyük ateş elde etmek mümkün.

3. Mercek; bu da bildiğin büyüteç yöntemi ama havanın güneşli olması gerek.

Başka da var mı hatırlayamadım, bilenler devamını getirsin...
0
late viper
(05.10.07)
(1)

lunapark aynası

nanochemist
Bu aynalardan nerden bulabilirim? Ankara'da olsa süper olur, tabii ki ille de Ankara olsun demiyorum, artık olsun da...
Bu aynalardan nerden bulabilirim? Ankara'da olsa süper olur, tabii ki ille de Ankara olsun demiyorum, artık olsun da...
0
nanochemist
(04.10.07)
(5)

Street Fighter Uzmanlarına Sorularım Var!

hlathguth
1. aduket, oryuken, guile'in attigi bumerang, sagat'in uppercut'i.. bunlar nasil yapiliyor? rastgele tuslara basinca ancak yapabildim. nedir bunun olayi?2. ken'in savastigi yerde, fonda calan müziği nereden edinebilirim?
1. aduket, oryuken, guile'in attigi bumerang, sagat'in uppercut'i.. bunlar nasil yapiliyor? rastgele tuslara basinca ancak yapabildim. nedir bunun olayi?

2. ken'in savastigi yerde, fonda calan müziği nereden edinebilirim?
0
hlathguth
(03.10.07)
kolu sağa çek, sonra aşağıdan başlayarak sağ taraftan bir yarım daire çizerek tepeye götür ve yumruğa bas. Ben çok bilgili değilim ama böyle yapınca yapıyor bi şeyler hehe :)

hamiş: rakibin sağda olduğu varsayılmıştır...
0
crown
(03.10.07)
1.hatırladığım kadarıyla numpad le oynarken yanyana 3 tuşa basınca oluyodu o hareketler ...
2.hiç bir fikrim yok ama direk google la kesin çıkar bi yerden
0
dd
(03.10.07)
aşağı ileri yumruk = adu
aşağı ileri aşağı ileri yumruk = oryu
aşağı geri tekme = taktak

sagatın hareketi oryu ile aynı.

guile in küçük jileti geri ileri yumruk. ama geri de biraz basılı tutman gerekebiliyor ve zamanlamayı ayarlamak biraz daha zor. ardarda atmak imkansız gibi.

büyük jilet hareketi aşağı yukarı tekme

youtube da street fighter theme diye aratırsan çok güzel coverlar çıkıyor.
0
kimlanbu
(03.10.07)
hepiniz çok sağolun. byüksünüz!

büyüyünce zangief olucam!
0
🌸hlathguth
(03.10.07)
ermanen
(03.10.07)
(6)

Youtube video upload problemi

kimlanbu
elimde 10mb lık 30 küsur saniyelik bir video var. yüklemeye çalıştığımda undefined diyor. video bozuk değil. uzantısı .MOVyoutube un helpine baktım bu formatı destekliyor, neyi yanlış yapıyorum ?
elimde 10mb lık 30 küsur saniyelik bir video var. yüklemeye çalıştığımda undefined diyor. video bozuk değil. uzantısı .MOV

youtube un helpine baktım bu formatı destekliyor, neyi yanlış yapıyorum ?
0
kimlanbu
(03.10.07)
1. internet yeterince hızlı olmayabilir
2. yüklemek istediğimiz dosya büyük olabilir
3. video ismi çakışıyor olabilir
4. sunucu o an yoğun olabilir
5. servis sağlayıcınızın serverlarında problem olabilir
0
ermanen
(03.10.07)
"Click here if this isn't working"e tıklamak da işe yarıyormuş
0
ermanen
(03.10.07)
ben tıkladığımda firefox kilitleniyor.
0
🌸kimlanbu
(03.10.07)
Başka browser'da deneyince ne oluyor?
0
ermanen
(03.10.07)
undefined yazısı çıkınca percentage ilerlemiyorsa sayfayı refresh etmek de işe yarıyormuş
0
ermanen
(03.10.07)
problem kendiliğinden çözüldü. nasıl oldu anlamadım.
0
🌸kimlanbu
(04.10.07)
(6)

bi mini dizi vardı

kofteburger
(yabancı) böyle zamanda yolculukla ilgiliydi yaşlı bir adam bi velet vardı bir de kötü adam vardı zenci hatta sonra baya karışıyordu işler farklı zaman dilimlerine gidip bişeyin parçlarını birleştirmeye çalışıyorlardı. neydi bu
(yabancı) böyle zamanda yolculukla ilgiliydi yaşlı bir adam bi velet vardı bir de kötü adam vardı zenci hatta sonra baya karışıyordu işler farklı zaman dilimlerine gidip bişeyin parçlarını birleştirmeye çalışıyorlardı. neydi bu
0
kofteburger
(03.10.07)
hiç emin değilim ama (bkz: dr. who) olabilir
0
can see
(03.10.07)
ermanen
(03.10.07)
www.imdb.com

bu olabilir mi ?
0
ermanen
(03.10.07)
hiç biri değil malesef
0
🌸kofteburger
(03.10.07)
süper baba?
0
forrestgump
(04.10.07)
evet süper babaydı sağol.... .... ... .. . yok ya süper baba ne yapancı ne mini ne de bilim kurguymuş.
0
🌸kofteburger
(04.10.07)
(9)

Nem

ermanen
Havadaki nem, hissedilen hava sıcaklığını en fazla kaç derece arttırabilir, ya da havayı en kötü ne hale getirebilir bu nem dediğimiz meret, boğulmaktan ölebilir miyiz mesela?
Havadaki nem, hissedilen hava sıcaklığını en fazla kaç derece arttırabilir, ya da havayı en kötü ne hale getirebilir bu nem dediğimiz meret, boğulmaktan ölebilir miyiz mesela?
0
ermanen
(03.10.07)
bildiğim kadarıyla; hava aşırı nemli olursa akciğer su ile dolacağı için boğulabiliriz... ayrıca nem hissedilen sıcaklığı arttırıyormuş.
0
forrestgump
(03.10.07)
Havadaki nem, hava sıcaklığını artırmaz. Artan şey hissedilen hava sıcaklığıdır.
0
kriker
(03.10.07)
tamam ben de öyle dedim...
0
forrestgump
(03.10.07)
grafigi vardı bunun bi ordan nem oranına gore hissedilen sıcaklıgı buluyorsun fln.
0
bryan fury
(03.10.07)
sourlemonade
(03.10.07)
Şimdiye kadar nemden dolayı karşılaşılmış en uç durumları merak ediyorum aslında.
0
🌸ermanen
(03.10.07)
çok zahmetli ama bunun cevabı için temmuz-ağustos ayında bi gün antalyaya gidip 24 saat geçirin. nemden buhardan hayattan tiksiniyosunuz. ne yatmaktan uyumaktan, ne çalışmaktan ne dinlenmekten bişey anlayamıyorsunuz. hiç koşuşturmasanız, terlemeseniz, direkt güneş ışınına maruz kalmasanız bile vücudunuz yapış yapış vıcık vıcık oluyor sürekli.günde 4 kere banyo yapsanız faydasız.

yaşlılar bu durumda rutubetten romatizma tansiyon vs. olabiliyor. hatta bir deyiş vardır: antalya'nın sıcağından neminden dolayı antalya'da bastonlu yaşlı göremezsin deyü.
0
geldiler
(03.10.07)
Adana'da da aynısı oluyor merak etme :)
0
🌸ermanen
(03.10.07)
havanın belirli bir nem tutma kapasitesi var. uç durum diye bir şey olamaz çünkü bağıl nem sınır değeri geçerse yağmur yağar.
0
paranormal
(04.10.07)
(5)

Seslisozluk

ermanen
seslisozluk.com'da textbox'a yazı yazamıyorum, noldu da böyle oldu ya?
seslisozluk.com'da textbox'a yazı yazamıyorum, noldu da böyle oldu ya?
0
ermanen
(03.10.07)
IExplorer'da yazabiliyorum, Opera'dayken olmuyor.
0
🌸ermanen
(03.10.07)
javascript kodlarında bir uyumsuzluk var.
Geçici olarak Opera tarafında UserJS ile çözülebilir sorun.

İçine
window.opera.defineMagicFunction( 'AC_Create', function () {return 0; }, null );

satırını eklediğiniz bir dosyayı seslisozluk.js olarak bir klasore kaydedin.

Daha sonra sayfada sağ tık -> site tercihlerini duzenle -> komutlandırma altında Kullanıcı javascript dosyaları yolunu o kaydettiğiniz klasör olarak değiştirin.

Geçici olarak sorun çözülmeli.
Kalıcı çözüm için seslisozluk'e bir e-posta atın.
0
yuxel
(03.10.07)
İşe yaradı teşekkürler. Peki neden durduk yere oluyor ve bu çözüm neden geçici?
0
🌸ermanen
(03.10.07)
sorunun cevabı olmasa da o textboxa sağ tıklayıp create search dersen oluşan aramayı da aaraç çubuğunda bi yere koyarsan daha rahat oluyor.
0
kofteburger
(03.10.07)
Durduk yere olmuyordur. Site yöneticileri kodları değiştirmişe benziyor.
Geçici olma sebebi de; yani sadece bu işlemi yapan kullanıcılarda geçerli bu o anlamda geçici dedim.
Site yönetimine iletin siz durumu :)
Ek: Yeri gelmişken, opera kullanıyorsanız şöyle de bi' şey var, yuxel.net
0
yuxel
(04.10.07)
(1)

king turk oyunumu?

jay kay
eger turk oyunu degilse, rıfkının ingilizcesi ne
eger turk oyunu degilse, rıfkının ingilizcesi ne
0
jay kay
(01.10.07)
ingilizcesi "rifki" ya da "Turkish king" veya "King of Hearts"

www.pagat.com
0
ermanen
(02.10.07)
(6)

yeni urunumuzu denediniz mi?

ainothia
yeni cikan bir urunu satin alip deneme meraklisi, test insani, sinirli sayida uretim manyagi, raflarda ne zaman yerini alir sabirsizi arkadaslar. bu(biz) gibi kisilere ingilizce'de bir sey deniyormus, bir entry'de gormustum, basligi da olabilir. yalniz yeni derken boyle her seyin en son teknolojik m
yeni cikan bir urunu satin alip deneme meraklisi, test insani, sinirli sayida uretim manyagi, raflarda ne zaman yerini alir sabirsizi arkadaslar. bu(biz) gibi kisilere ingilizce'de bir sey deniyormus, bir entry'de gormustum, basligi da olabilir. yalniz yeni derken boyle her seyin en son teknolojik modelini kullanan anlasilmasin. daha cok market urunlerinden kastim.

aklima takildi. hatirlayamiyorum. herhangi bir entry'de ingilizcesini kullanma amacinda degilim. yine de:
thanks in advance
0
ainothia
(29.09.07)
alpha tester, beta tester?
0
swallowed arsenic
(29.09.07)
tester da denir. hem urune hem urunu test edene.
0
sourlemonade
(29.09.07)
testaholic, tryaholic
0
ermanen
(29.09.07)
Innovators denir, nüfusun toplam %2.5'ini oluştururlar. Bunlar early adaptors, early majority, late majority ve laggards tarafından takip edilir.

Olayın teorisi için diffusion of new products ya da yeni ürün yayılımı gibi bahisleri araştırabilirsiniz.
0
sui
(29.09.07)
pazarlamada innovators diye geçer efem
0
reeper redeemer
(30.09.07)
sanirim urunle ilgili o entry'yi gormeden emin olamayacagim. tester'ler daha bilinen seyler oldugu icin onlar oldugunu sanmiyorum. testaholic bagimliligi cagristirdigi icin olabilir gibi hissettim. tanimsal acidan early adaptors tanidik geldi. bu arada alakali pek cok terimi de ogrenmis oldum. tum cevaplar icin tesekkurler.
0
🌸ainothia
(30.09.07)
(3)

acid vs. metal

kibritsuyu
seksenlerin sonu doksanların başında çocuk ve genç olanlar hatırlar bu hadiseyi. soruma geçeyim. doksanların başında metal müzik ile kapışmaya neden olan ve acid ismi verilen müzik türüne günümüzdeki en yakın tür nedir? hiçbir şey hatırlamadığım için kulağımda canlandıramıyorum ama techno gibi geliy
seksenlerin sonu doksanların başında çocuk ve genç olanlar hatırlar bu hadiseyi.

soruma geçeyim. doksanların başında metal müzik ile kapışmaya neden olan ve acid ismi verilen müzik türüne günümüzdeki en yakın tür nedir? hiçbir şey hatırlamadığım için kulağımda canlandıramıyorum ama techno gibi geliyor bana sanki?
0
kibritsuyu
(29.09.07)
ermanen
(29.09.07)
Sadece "acid", "techno"'nun alt "genre"'si oluyor galiba. Electronic dance türüne yakın oluyor.
0
ermanen
(29.09.07)
ermanen linkinde Acid techno için 90'ların ortaları diyor ki türkiye'de kapağında acid kafa (smile türkiye'ye ilk böyle geldi ya da yaygınlaştı) resimli kasetler (artık onlar albüm oldu) çok daha öncesinde satılmaktaydı. zaten kibritsuyu 80 sonları demiş. özetle wiki çuvallamış. teknonun adı türkiye'de acidden çok daha sonra geldi.
0
can see
(29.09.07)
(5)

bel ağrısı

imparatorolmayikolaymisandin
süreklı ayakta durularak yapılan bir işte çalışan kışının malum bel ağrısı için egsezsiz v.b önerebileceğiniz yararlı aktıviteler varmıdır varsa nelerdir?? sınav başlamıştır.
süreklı ayakta durularak yapılan bir işte çalışan kışının malum bel ağrısı için egsezsiz v.b önerebileceğiniz yararlı aktıviteler varmıdır varsa nelerdir?? sınav başlamıştır.
0
imparatorolmayikolaymisandin
(28.09.07)
1 - yüzüstü yatin, kalcalari kasin, 5e kadar sayarak tutun. 50ye kadar devam edin.
2 - yan yatin. ustteki bacagi 10 kere havaya kaldirin. diger bacakta tekrar edin.
3 - sirtustu yatin. dizler bukuk olsun. once bir dizinizi gogsunuze dogru cekin, sonra uzatin. diger bacaginiz bukuk olsun. 10 kez tekrarlayin. diger bacaginizda da ayni islemi tekrarlayin.
4 - her iki dizinizi bukup gogsunuze cekin. tam uzatmadan yarim indirin. 10 kere tekrarlayin.
5 - dizler bukuk sirtustu yatarken karninizi ice cekin. 5e kadar sayarak tutun. 50ye kadar devam edin.
6 - dizler bukuk sirtustu yatarken beli yere bastirin. 5e kadar sayarak tutun. 50ye kadar devam edin.

not : iki hafta gunde bir kere, ikinci haftadan itibaren gunde 2 kere, 3 ay duzenli yapin. uygun zaman yemekten once ya da iki saat sonradir.


----

doktorun 1-2 sene once bana verdigi bel egzersizleri.
0
la traviata
(28.09.07)
Oncelikle bel agrinizin surekli ayakta kalmaktan kaynaklandigina emin misiniz? Cogu is arkadasiniz da ayni sorundan muzdarip mi? Bu sorulara cevabiniz cani gonulden evet degilse, bir doktora gorunmenizi onerecegim. Ben de ortalama 5, 6 saat ayaktayim belki daha fazla ama belim degil ayagim ve tabanlarim agriyor. Doktora gittigimde fazla ayakta durmayin gibi bir cevapla karsilastim ama bel olunca belki baska problemlerin de belirtisi olabilir.Tum insanlara agrisiz bir dunya dilegiyle.
0
pyro clustic flow
(28.09.07)
benim ise omurgamdaki şu yumrular (adı ne ki? omur mu? burda resmi var : www.belveboyun.com bunlardan bir iki tanesinin sanırım araları ağrıyor.) gün boyu ayaktayım. sabah-öğle-akşam-gece hep ayaktayım. benim durum ne olabilir?
0
can see
(29.09.07)
Omurlar arası disk yırtılmış veya kaymış olabilir, hep aynı pozisyondaki dik baskıdan dolayı da olmuş olabilir. BT veya MR çektirin.
0
ermanen
(29.09.07)
(14)

amerika'dan ne aldırılır?

imparatorolmayikolaymisandin
yakın zamanda abim amerika'ya gidicek ne aldırabilirim uygun işime yarıyacak benım aklıma yeni çıkacak olan pspler gelıyo ama sizce ne olabilir ?? (psp'ye katılanlar hangi sürümü olmalı internetten indirip oyun oynamak için onun içinde yardımcı olurlarsa sevinirim)
yakın zamanda abim amerika'ya gidicek ne aldırabilirim uygun işime yarıyacak benım aklıma yeni çıkacak olan pspler gelıyo ama sizce ne olabilir ?? (psp'ye katılanlar hangi sürümü olmalı internetten indirip oyun oynamak için onun içinde yardımcı olurlarsa sevinirim)
0
imparatorolmayikolaymisandin
(28.09.07)
psp 2000(psp slim) hemen alma bence. .iso/.cso cali$tirman icin open edition firmware kurman gerekir ama henuz hangilerine kurulabildigi tam bir muamma. yani kalin psp'lerdeki gibi bir anakart korumasi vs. var mi bilmiyorum ben. tek bildigim max. fw 3.60 kurulu olmasi gerektigi. 3.71 m33 kurmak icin ise normal psp piline ve tabi bir psp'ye daha ihtiyacin var(memory stick ve pili hazirlamak icin). normalden daha kari$ik yani ama tabi sana kalmi$.
ben derim ki oncelikli olarak psp du$unme. alacaksan eger psp 1000 serisi daha rahat.
0
sourlemonade
(28.09.07)
amac ticaret ise, 100 dolar civarina ps2 alip burda iki katina satabilirsiniz (ki 2 kati bile ucuz olcaktir piyasada, chipsiz olsa bile)

fotograf makineleri de yari fiyata bulunabiliyor.

ipod da olabilir ayrica ama ipodda kar cok yok sanirsam.

bu arada 2.el laptoplar 100-200 dolara var, arkadasim aldi.

yer : minnesota idi. bir de mall of america ya gittiler sanirsam.
0
la traviata
(28.09.07)
wii 250$
0
kofteburger
(28.09.07)
yeni psp ler güzel gerçekten. bölüm yükleme süreleri inanilmaz kisalmis. ilginizi çekiyorsa güzel bir seçenek.
amerikadan genelde laptop getiriliyor ama özellikle apple ürünleri türkiye den çok daha ucuz. daha doğrusu apple ürünleri türkiye de anormal pahalı. kar amacindaysaniz yeni nesil ipod lar olabilir. hem daha türkiye ye gelmediler.
hatta ipod müşterisi olabilirim şahsen :)
0
chavezding
(28.09.07)
1 kutu flaşdisk aldır, satarsın okulda.
0
sourlemonade
(28.09.07)
yeni ipod nanolar ve ipod touch cikti amerika'da. tr'ye daha gelmedi ama yakinda geliyor. kesin cok pahali olur, touch'ta 100 dolar falan kar edebilmen lazim.
0
wpi
(29.09.07)
kozmetik ürünleri ucuz demişti dün biri.
0
can see
(29.09.07)
ben olsam paraya kıyar ayfon aldırırdım: (bkz: iPhone)
0
deckard
(29.09.07)
herkes teknoloji düşünmüş ben farklı olacam ya hemen dexter diyorum :)
0
myfishbone
(29.09.07)
ah eklemeyi unutmusum, parfum kesinlikle cok avantajli.
0
la traviata
(29.09.07)
wii, ps3, xbox360 ve ipod nano 3. nesil ile ipod touch hatta bir de kırılır belki umuduyla fiyatı düşmüşken iphone. bir de wii için extra 3 kumanda ve 1 nunchuck, ps3 için ekstra controller, aman kısaca ne aksesuar varsa da almak lazım. nano için kılıf mılıf mesela pahalı buralarda hatta ekstra kulaklık da şart bozulabiliyor bazen.
psp de alınabilir tabi ama aradaki farka göre bence pek değmiyor.
laptop elbette 10-12 inç arası bir sony vaio alıp burada çatonk diye satabilmek de mümkün. tabi ben olsam kullanırdım orası ayrı.
0
ozdek
(29.09.07)
Spor ayakkabı
0
ermanen
(29.09.07)
tommy nike adidas marka herhangi bişey aldırabilirsin
0
undarist
(29.09.07)
hollister,ruehl markalardan t-shirt falan filan getirt sat bence hem orda çok ucuz for example 40 $'lık sweatshirt 180 ytl burda.getirip elini öpene 100-120ye sat derim ben ;)
0
coca_pucca
(29.10.08)
(8)

winamp geç açılıyor

ravioli
tıkladıktan 1 dk sonra filan açılıyor. niye böyle?
tıkladıktan 1 dk sonra filan açılıyor. niye böyle?
0
ravioli
(28.09.07)
plugin yüklediyseniz iptal edin, ses kartının sürücüleri doğru yüklenmiş mi kontrol edin.
0
kimlanbu
(28.09.07)
Winamp 5'te, kurulumda "sonic" opsiyonunu iptal edince düzelme oluyormuş.

Değişik versiyonlarda da açılma süreleri farklı olabiliyor.
0
ermanen
(28.09.07)
media library acık mı ? acıksa library de kac bin tane sarkı var ? yine acıksa her seferinde kontrol et gibi bi secenek varsa kapat onu. bi de auto update varsa onu da kapa.
0
bryan fury
(28.09.07)
media library açıktı ve bilmemkaçbin tane şarkı vardı.
onu kapatınca şakkadanak açılıyor.

teşekkürler!
0
🌸ravioli
(28.09.07)
valla media library 10k 'dan sonra feci sapıtıyor hız konusunda. alternatif winamp kolaylığında var mıdır program?
0
darknum
(28.09.07)
hız için winamp 2.91 kullanabilirsiniz.
0
theunforguven
(28.09.07)
foobar2000 derim alternatif için. tum library[35 gb kadar] de banamısnı demıyor.
0
bryan fury
(28.09.07)
"anonim bilgi paylaş" benzeri bir opsiyon var. varsayılanda açıktır o. kapatmayı dene.

hangi şarkıları dinliyorsun falan filan istatistiklerini winamp sitesine aktarır. yavaşlama sebebi olabilir.
0
can see
(30.09.07)
(9)

boğazım acıyor !!

scharx
merhabalar,çok fena hasta olmuşum, boğazım feci halde acıyor. böyle cam kırıkları yutmuşum gibi. doktora gittim, ilaçlarımı falan içiyorum ama, uzun süreli işlemler hepsi. şu anda boğazımı rahatlatabilecek bişeyler bilen varsa beri gelsin.teşekkürler şimdiden..
merhabalar,

çok fena hasta olmuşum, boğazım feci halde acıyor. böyle cam kırıkları yutmuşum gibi. doktora gittim, ilaçlarımı falan içiyorum ama, uzun süreli işlemler hepsi. şu anda boğazımı rahatlatabilecek bişeyler bilen varsa beri gelsin.

teşekkürler şimdiden..
0
scharx
(28.09.07)
geçmiş olsun öncelikle.

Çay+bal fikrine katılıyorum, ayrıca ıhlamur ve nane-limon da iyi gelir.
0
thejester
(28.09.07)
Bitkisel çaylar ve çeşitli içecekler iyi gelir.. Mesela;
-Adaçayı
-Hatmi çayı
-Papatya çayı
-Meyan kökü çayı
-Ihlamur
-Ballı süt veya ballı limon


Gargara iyi gelebilir veya boğaz spreyleri
Cider (Elma şarabı) sirkesi ile gargara yapmak iyi geliyormuş

Lokum tatlısı ve muz yemek de iyi gelir
0
ermanen
(28.09.07)
(bkz: strepsils)
0
kibritsuyu
(28.09.07)
Bal + karabiber e dayanamazsan, toz tarçın + balı dene. Balı yedikten sonra bir süre bir şey yiyip içme, ki boğazında kalsın bal biraz. Bır de bilumum ot çayının içine bir tane de odun tarçın koy. Çay yaparken toz değil, odun ( işlenmemiş ) tarçın daha iyi olur.
Bir de pastil bende çok işe yaramıyor ama Tantum Verde Sprey oldukça rahatlatıyor. Günde 4 kez, 3, fısfıs iyi geliyor. Yatmadan önce bir de çin yağı ( tiger balm ), ya da viks gibin bir şey sürersen boğazına göğsüne, geceyi nispeten rahat geçirirsin ama bunu sürdüğün bölgeleri sıcak tutmak gerekiyor.
Geçmiş olsun.
not: şifalı bitkileri evde ne varsa ( 3,4 çeşit)karıştırıp bir taşım kaynat, bir de içine elma limon gibin meyve parçalatı da koyabilirsin. ( poşet çaydan ziyade orjinal dallı çöplü çiçeklisi daha randımanlı olur )
0
pyro clustic flow
(28.09.07)
meyan kökü zencefil ve tarcın kaynattim, sabahtan bu yana iciyorum yavas yavas. gözle görülür düzelme kaydettim kendimde.
0
atmacaged
(28.09.07)
ballı sütün ardından, ballı karabiber yedim.daha iyiyim şimdi. çok teşekkürler arkadaşlar.
0
🌸scharx
(28.09.07)
en iyisi ihlamur'dur.
0
hlathguth
(28.09.07)
bepanthene pastil de çok iyi gelir.
0
darkpower
(28.09.07)
çay+bal
çay+bal+limon
çay+bal+limon+karabiber
çay+bal+limon+karabiber+strepsils (evet çayın içine)

durumun vahametine göre hepsi test edilip onaylanmıştır. geçmiş olsun.
0
ezeriko
(28.09.07)
(4)

Staj Defteri

ermanen
Staj raporunu staj defterine zımbalayıp verip de sorun yaşayanınız oldu mu hiç? (Hatta staj raporu staj defteri sayfa sayısından fazla)
Staj raporunu staj defterine zımbalayıp verip de sorun yaşayanınız oldu mu hiç? (Hatta staj raporu staj defteri sayfa sayısından fazla)
0
ermanen
(28.09.07)
bisey olmuyor.
0
bryan fury
(28.09.07)
Denedin mi?
0
🌸ermanen
(28.09.07)
denedim deneyeni de cok gordum bisey omuyor.
0
bryan fury
(28.09.07)
dobsun wanddodie
0
bryan fury
(28.09.07)
(14)

t.c. kimlik no

toxxicfox
efendim, bir şeytanlıkla daha karşınızdayım..şimdi t.c. kimlik no'sunu ve ad soyadını bildiğimiz bir insana neler yapabiliriz..yani hakkında neler öğrenebiliriz??
efendim, bir şeytanlıkla daha karşınızdayım..şimdi t.c. kimlik no'sunu ve ad soyadını bildiğimiz bir insana neler yapabiliriz..yani hakkında neler öğrenebiliriz??
0
toxxicfox
(27.09.07)
kendi adınızı ve tc kimlik numaranızı açıklarsanız seve seve yardımcı oluruz.
0
lapse of reason
(27.09.07)
bir şey yapabileceğini sanmıyorum istersen benimkileri vereyim bir dene.istediğin kişininkin eulaşmak çok kolay hiç gizli bir bilgi değil çünkü
0
taylor durden
(27.09.07)
benim de istediğim zaten öyle abartı şeyler değil..mesela çok basit bir şey anlatayım, t.c. kimlik no doğrulama yöntemi ile baba adı öğrenilip telefon rehberinden ev nosu bulunabiliyor eğer tel babanın üstüne ve kayıtlıysa..adres de öğrenilebiliyor..benim istediğim bunun gibi küçük bilgiler, çünkü bunlar her zaman işlemiyor..yoksa soyağacını öğrenmek gibi bir amacımız yok
0
🌸toxxicfox
(27.09.07)
kendisine doğru söyleyip söylemediğimden emin olmak isteyen bir arkadaş ev adresimi,ev telefonumu, öss sonuçlarımı, okuduğum okulu bulmuştu.
0
kimlanbu
(27.09.07)
öss yerleştime sonucunu öğrenirsiniz
0
kofteburger
(27.09.07)
ciddi bir güvenlik açığı.
0
can see
(27.09.07)
ben de tc kimlik no arama sitesinden marco aurelio nun no. sunu bulmuştum...bu da böle bir anımdır
0
duk leto
(27.09.07)
deneme yanılma yoluyla adrese dayalı nufus kayıt sisteminde nerede oldugunu ogrenebilirsiniz-kesin değil ama büyük ihtimalle ikamet adresidir.
0
devourthedamned
(27.09.07)
Kimlik numarası ile baba adı falan çıkmıyor, denedim, adım soyadım ve doğum tarihim çıktı.

tckimlik.nvi.gov.tr
0
sathaner
(27.09.07)
evet ben de farkettim baba adı çıkmıyor artık, çeşitli güvenlik nedenleriyle olabilir, ama eskiden çıktığına eminim, adres bulup kapıya dayanmışlığım vardır baba adından:)
0
🌸toxxicfox
(28.09.07)
En uç nokta nedir ki, öğrenilebilecek en gizli, önemli şey? Belki de herşeydir ama herkes yapmaz yapamaz...
0
ermanen
(28.09.07)
mernis numarasından çok ciddi bilgiler elde edebilecek durumdaysanız zaten mernis+ad soyad kombinasyonuna ihtiyacınız yoktur, sadece ad soyad yeter.
0
agk
(28.09.07)
çalıştığı yeri ve kaç para maaş aldığını da öğrenebilirsiniz ssk'dan.
0
kibritsuyu
(28.09.07)
adresi bulunabilir. herkesin herkesi bulabilmesi ciddi komplikasyonlara yol açabilir.
0
can see
(30.09.07)
(1)

suskunluk sarmalı

ic dingizlenmesinde yasanan kaygi
böyle bişey varmış merak ettim (ödevim var) bi yardım edin bulun buldurun.
böyle bişey varmış merak ettim (ödevim var) bi yardım edin bulun buldurun.
0
ic dingizlenmesinde yasanan kaygi
(27.09.07)
ermanen
(27.09.07)
(2)

sony rolly reklamlarında çalan parça

trancemaster
bu reklamı belki görmüşsünüzdür. eğer görmemişseniz http://www.youtube.com/watch?v=wpIyprt4wWM&mode=related&search= linkinden izleyeceğiniz üzere reklamda rolly çalıştıktan(hello dedikten) hemen sonra çalan ilk parça çok hoşuma gitti. bu parçayı kim seslendirmekte ve seslendirdiği parçanın adı nedi
bu reklamı belki görmüşsünüzdür. eğer görmemişseniz www.youtube.com linkinden izleyeceğiniz üzere reklamda rolly çalıştıktan(hello dedikten) hemen sonra çalan ilk parça çok hoşuma gitti. bu parçayı kim seslendirmekte ve seslendirdiği parçanın adı nedir ?
0
trancemaster
(26.09.07)
Kelly Sweet - We Are One
0
cantstandya
(26.09.07)
ermanen
(26.09.07)
(4)

Media Markt'a gidenler. sonuç ne oldu?

can see
alışverişler durduruldu falan diyor nette bir site.
alışverişler durduruldu falan diyor nette bir site.
0
can see
(26.09.07)
evet ne gecti elinize gittiniz ilk gunden ?
0
bryan fury
(26.09.07)
www.milliyet.com.tr

Yazık ya...
0
ermanen
(26.09.07)
tüketim manyaklığı. o sırada alacakları lcd tv'lerin vs'nin çalışması hakkında azıcık fikri olan kaç kişi vardır çok merak etmekteyim.

sıfır üretim bol bol tüketim. o sıraya giren karaktersizdir bence (alpay erdem gibi oldu ama neyse)
0
darknum
(26.09.07)
oha arkadaşlar hakareti bırakın artık. o sıraya girmeye herkesin hakkı vardı ve bence şanslı olanlar birşeyler alabildiler. medyanın gazına gelip saçmalamayın lütfen. kardeşim sabahın köründe ordaydı eğer mağaza sıra olmayı teşvik etseydi bunlar olmazdı diyor. bazı namuslu insanlar ki kardeşim de dahil sıra olmuşken bazı şerefsizler saat7den itibaren kapı önüne yığılmaya başlamışlar. sonuç tv de gördüğünüz gibi işte. sonuçta sıraya girmiş olanlar da kafayı yiyip bir şekilde öne geçmek istemişler. o tv de gördüğümüz elemanlar hep sonradan gelen uyanıklar..
promosyonlu ürünler ne hikmetse saat 9 gibi bitmiş. 5200 tv falan satılmamış bu arada promosyonlu 50 tv, 20 laptop anca varmış. güzel kandırdılar milleti ama bazıları için de karlı bir gün oldu.
ipod diye kıvranıyordum 149 ytl ye ipodum oldu. vatan'ın indiriminde tv alamamıştım şimdi hiç aklımda yokken sony bravia'm oldu. (hiç aklımda olmaması teknik özelliklerinden değil fiyatından dolayıydı bunu yazayım da yanlış anlaşılmasın.)
keşke işten izin alıp millet gibi kapının en önüne gitseymişim diye hayıflandım. adamlar 1299 a plazma aldılar hep gidenler ağabey-kardeş vs zaten. yani herkes stok yaptı. ben ise ihtiyacımı görmenin keyfi içindeyim. kardeşimin hakkını hayatta ödeyemem herhalde ben bu rezilliği çekemezdim açıkçası.zaten ben gidip önce girebilseydim herhalde 5-6 milyarlık alışveriş yapardım. işte ona ihtiyacım yoktu :)
vatan'ın indirimde ben kapıda kaldım içeri giremedim ama kimseye karaktersiz, maymun bilmemne demedim açıkçası vatanın %25 indiriminde ürün kısıtı olmadığı için bu kampanyadan daha güzel bir kampanyaydı. tükenen plazma-lcd stoğu da bunun göstergesiydi. mediamarkt vatan kadar olamadı kısaca.
medyanın plazma tv ekmek mi su mu gibi haber yapmalarına da gülüyorum şu anda. arkadaşım paranla para kazanıyorsun ayrıca a şerefsizin evladı pazartesi günkü özel tanıtıma katılım o plazmalardan laptoplardan sen de almadın mı milletin hakkını yiyerek? bizde toplumun hoşuna gidecek haber yapılmaya çalışılıyor işte gaza gelmeyin. bence o sırada gidip o çileyi çekip karşılığında bir şey alabildilerse bileklernin hakkıyla aldılar. çemkireceğiniz bir kurum varsa mediamarkt olsun. hedefi şaşırmayın. sonuçta halkı kandırdılar. 5200 tv dediler indirimli 50 tv anca vardı. 800 laptop dediler 666 lık laptoplardan 20 tane yoktu dediler. bunu sorgulayın bence.
0
ozdek
(26.09.07)
(4)

Msn Space

ermanen
Bizi; 1. sadece silen, 2. sadece engelleyen, 3. hem silip hem engelleyen kişininmsn space'ini görebilir miyiz?
Bizi;
1. sadece silen,
2. sadece engelleyen,
3. hem silip hem engelleyen kişinin

msn space'ini görebilir miyiz?
0
ermanen
(26.09.07)
Yabancılara kapalı değilse görürsünüz.
0
fredi
(26.09.07)
nasil ayarladiysa artik.
sadece ki$i listesindekiler gorsun istiyorsa silince goremezsin elbet. engelleme hakkinda ise bir bilgim yok.
0
sourlemonade
(26.09.07)
Msn'de kişileri gruplara ayırmıştım. Msn space'te "izinler" kısmında özel'i seçtim. Orda "bilgileriniz görecek kişileri seçin" diyoruz. İzin vermek istediğim gruplara tik koydum. Sonra başka açtığım bir adresi orda izinsiz olan bir grubun içine koydum. İzinsiz olan grubun içindeki adresten açtığımda, diğer adresimin msn space'ini görebildim. (Hatta silmiştim ve engellemiştim) Bu nasıl oluyor? (
İnşallah karışık olmamıştır...)
0
🌸ermanen
(26.09.07)
engellese de goruyorsun galiba.
0
sourlemonade
(26.09.07)
(13)

Tek cümle ingilizce çeviri

pispinti
"bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" nası çevrilir yahu? ne dediysem "aha budur!" diyemedim bir türlü.
"bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz" nası çevrilir yahu? ne dediysem "aha budur!" diyemedim bir türlü.
0
pispinti
(25.09.07)
"no pain no gain" kalıbını kullanabilirsin(mi)

edit : "no knowledge no idea" şeklinde bir çeviriyi kastetmiştim. baktımda çok ucube durdu :)
0
kimlanbu
(25.09.07)
uninformed opinion is not possible

gibi
0
efruz
(25.09.07)
no opinion without knowledge is estimable

şeklinde çeviresim var bu akşam.. bilgi birikimi olmadan fikir yürütmek muteber değildir anlamında..
0
porsgemsheniark
(25.09.07)
no pain no gain'i kullanamam yav..

"you can not have an opinion, unless you have knowledge about it" demiştim ama, beğenemedim, buraya sorayım dedim..

gazetecilik tarihiyle ilgili bir ödevde lazım oldu da bu..
0
🌸pispinti
(25.09.07)
no opinion may be possessed without knowledge.

ama gâvur bunu senli benli kullanır hep.

"you can't have opinion without knowledge."
0
actionary
(25.09.07)
teşekkürler hepinize (:
0
🌸pispinti
(25.09.07)
Knowledge is true opinion.
0
ermanen
(25.09.07)
en son nekarar verdiğini merak ettim :)
0
porsgemsheniark
(25.09.07)
:)


"no opinion may be possessed without knowledge" arkadaşın ödeviydi, bunu kullandı..
0
🌸pispinti
(25.09.07)
possessed ve may be ile ağır yük altına girmişsiniz..hayırlısı..
mesela dostoyevski'nin ecinniler'i ingilizceye possessed şeklinde çevrilmiştir..ve le quin'in mülksüzler'i dispossessed..
0
porsgemsheniark
(25.09.07)
güzel de ingilizcede bu bize türkçede ifade ettiği gibi bişey ifade etmez ki. un olmadan ekmek olmaz gibi bişey. "tabi olmaz" der eloğlu bence.

ahanda cuk oturdu (bkz: iz bırakanlar unutulmaz) hakkında böyle düşünürdüm hep.
0
geldiler
(25.09.07)
"no women no cry" sanırım geç kaldım özür dilerim arkadaşlar.. :):):)
0
myfishbone
(25.09.07)
olsun, vurgulamış oluyoruz işte :)
0
🌸pispinti
(25.09.07)
(7)

klavye nasıl temizlenir?

samanliktaki zuhtu
biraz ihmalkar bir insan olduğum için klavye tuşlarının arası baya kirlendi. şimdi onları temizlemek istiyorum. aklıma tek tek tuşları söküp güzelce yıkamak geliyor. ama söküp takarken kırarım ya da tuşların üstündeki baskılar silinir diye tırsıyorum. var mıdır bunun kolay bir yolu? (kirli ama çalış
biraz ihmalkar bir insan olduğum için klavye tuşlarının arası baya kirlendi. şimdi onları temizlemek istiyorum. aklıma tek tek tuşları söküp güzelce yıkamak geliyor. ama söküp takarken kırarım ya da tuşların üstündeki baskılar silinir diye tırsıyorum.
var mıdır bunun kolay bir yolu?
(kirli ama çalışan bir klavyeyi çalışmayan temizine tercih ederim, bilginize:))

ek: kulak çöpü ile temizlemek en mantıklısı geldi. çünkü bir tuşun tam basmaması sinir bozucu bir durum. cevaplar için teşekkürler.

ek 2: klavyeyi söküp yıkama olayına girdim. biraz uğraştırdı ama temiz oldu. şimdilik her tuş çalışıyor.
0
samanliktaki zuhtu
(24.09.07)
ben bir ara giri$mi$tim kolonyali kulak copu ile.
mis gibi olmu$tu. i$e yariyor yani. biraz zahmetli ama.
0
sourlemonade
(24.09.07)
tuşları söküp tam bir temizleme yapar ve herşeyi yeniden toparlayıp vidalarsan..
asla eski randımanı alamazsın.

2 defa farklı klavyelerde denedim. ı, ıh. olmuyor. gayet dikkat etmeme rağmen tuşlar niyeyse takılmaya başlıyor.
0
can see
(25.09.07)
Ben de tuşlarını çıkarıp temizlemiştim ama suyun altına falan tutmadım tuşların basıldığı yerler hariç heryeri silmiştim...
0
ermanen
(25.09.07)
valla ben ters çevirip silkeliyorum ama daha etkili bir toz temizleme yöntemi vidalarını söküp plastik çerçeveyi açıp hava üfleyen bişiy sıkmak. var ya o satılan basınçlı kutulardan onlardan işte.
0
darknum
(25.09.07)
bu konu ile ilgili volcat adli kullanicinin entry'si mevcut. volcat entrysinden baslayabilirsin sanirim.
0
badseed
(25.09.07)
eğer laptop klavyesi tarzı tuşları olan bir klavye değişlse tuşları tek tek söküp yıkamak, ayrıca vidalarını da köküp devreler hariç kasayı yıkamak, devreleri de alkolle silmek derim. çok klavye yıkadım, hiç sorun yaşamadım. yalnız laptop klavyesi modeli olanlarda hr tuşun altında tuşun geri yaylanmasını sağlayan lastikler ayrıayrı tek tek ve minicik olduğu için çok zorlandım. lastikleri kaybetmemek, temizlikten sonra tek tek düzgün olarak yerlerine sokmak çok zor. diğer klasik klavyelerde bu lastik kısım tek parça klavye boyunda. devrenin üstüne serip kasayı vidalamak yetiyor. hatta onu bile yıkayabilirsiniz. ayrıca vidalarını söküp arka kapağı ayırınca yediyüzbin tane daha minik vida çıktı karşıma (lan 5 milyonluk klavyeye adamlar bir sürü vida kullanmış. tuttur işte 5 noktadan tamam.)

özetle tavsiyem: yıkayın.
0
kibritsuyu
(25.09.07)
ben de birkaç kere klavyeyi silkeleyecekmiş gibi ters çevirip, elektrikli süpürgeyi klavyeye zarar vermeyecek mesafeden yaklaştırıp, tozları almıştım. faydalı olduğunu söyleyebilirim.
0
kukuletali
(25.09.07)
(6)

Çeviri Ücret

ermanen
Çeviri ücretlendirmesi nasıl yapılıyor? 10 sayfalık çeviri yapınca kaç para alınır mesela?
Çeviri ücretlendirmesi nasıl yapılıyor? 10 sayfalık çeviri yapınca kaç para alınır mesela?
0
ermanen
(22.09.07)
Valla 1000 karakter basina yapiliyor genelde sanirim. Bosluklar falanda dahil buna. Burda bi ilan vardi 8 YTL demislerdi mesala o fena degildi, baska bir arkadas 2.5 YTL demisti onu bayagi az bulmustu bu isten anlayan bir arkadas.
0
badseed
(22.09.07)
ücretlendirme bosluksuz bin karakter ya da 150 kelime üzerinden yapiliyor. ama cevirinin yapilacagi dil (kaynak dil ve hedef dil) metnin icerigi/konusu, icindeki terminoloji ve uzmanlik isteyen dilsel beceriler (tıp ya da hukuk cevirisi mesela) ceviri icin verilen süre fiyati etkiler. bu sartlarda birim fiyat 10 milyondan basliyor 25-30 milyona kadar gidiyor ingilizceden türkce ye ise mesela. türkce den ingilizce ye ise fiyat en az %50 artar.daha azina yapan elbette bulunur ama ceviriyi yaptiran kaliteli bir iş istiyorsa ona göre ücretini de ödeyecek güzel kardesim degil mi ama.
0
atmacaged
(22.09.07)
Mezun çevirmenlik öğrencilerine 5-6TL/sayfaya çevirtebilirsin ama bir ajansa gidersen fiyat artar...
0
crown
(22.09.07)
Çeviri yaptıracağın dile göre fiyatlar değişyor genelde. Ayrıca çeviriyi resmi işlerde kullanacaksan bir tercüme ajansına yaptırıp noterden onaylatman gerekir o zaman da fiyat artar. Ben italyanca tercümeyi minimum sayfası 20 ytl den yaptırmıştım ama sayfa full yazı olursa 40 ytl e kadar çıkıyor fiyat. Noter tasdik için sayfa başı 48 ytl e kadar para alabiliyor.
0
sanio
(23.09.07)
Ajans sahibi ile orda çalışan çevirmenin aldığı para ne kadar değişiyor ?
0
🌸ermanen
(23.09.07)
ajans sahibi 13 ila 15 artı kdv alır; çevirmenlere de dişinin geçtiğine az (4 ila 5) verir, gözü açılmışlara 6.5'tan 7'den az veremez. ayrıca, gözü açılmışlara, haftadan haftaya verirler, yenileri süründürür de süründürürler. aldığın fiyatı arttırmak için teslim süresini öne çekebilirsin. 8 veren bendim evet, çalıştığım ajanslardan birinden 8 alıyorum, onun işlerini paylaşmak amacı ile ilan vermiştim.

Müşteriye doğrudan yapacaksan, fatura temin edebilmen kaydı ile, piyasayı da düşürmemek adına, 9 + KDV'nin altına düşmemekte fayda var. Zor, teknik, hukuki, özellikli vs. bir metin değilse, 13 + KDV'ye kadar yolu var. Ama alengirli birşeyse, 18 veya 20 + KDV falan da gider, pazarlığınıza ve teslim süresine kalmış.

Kolay gelsin.
0
cedilla
(23.09.07)
(11)

İnsan Beyninin Yüzde Kaçını Kullanır?

flawless victory
İkide bir duyulan(herkesin de hakkında farklı bir şeyler söylediği) bir geyiktir bu, nedir aslı astarı?
İkide bir duyulan(herkesin de hakkında farklı bir şeyler söylediği) bir geyiktir bu, nedir aslı astarı?
0
flawless victory
(21.09.07)
tam kapasite kullanıyoz abi iste, illa zeka olarak bakmamak gerek; vucutta zilyon tane islem var gerceklesmesi gereken. ya da gorme, dokunma, yer yon bulma gibi seyler basit isler degil.
0
bryan fury
(21.09.07)
Eğer kimilerinin lafını ettiği gibi insanoğlu beynin yüzde beşini falan kullanıyorsa da kullanılmayan organ körelir teorisinden hareketle bunca milyar yılda herhalde kullanmadığımz bölümü tamamen körelmiştir...
0
crown
(21.09.07)
kişisine göre değişir... %0 ını kullanan arkadaşım bile var...
0
forrestgump
(21.09.07)
cevabını aradığın oran %10 olmalı.
0
uz
(21.09.07)
ermanen
(21.09.07)
Hep %10 civarı denirdi, hatta "Aynştayn %15'ini kullanıyomuş abi, hepsini kullanabilsek nasıl olurdu acaba" ve "Atatürk de %13'ünü kullanıyormuş" gibi konuşmalar geçerdi fakat üç beş sene okuduğum bir gazete haberinde çok bilmiş İngiliz araştırmacıların bunun doğru olmadığını, beynin kapasitesinin neredeyse tamamını kullandığımızı kanıtladığını belirtmişti.

Şimdi düşünüyorum da, kime göre, neye göre?
0
paranormal
(22.09.07)
zannedersem insan beynini izlemedeki yetersiz teknikler yüzünden ortaya çıkmış bir geyik bu. çünkü beynin farklı kısımları, farklı zamanlarda aktif oluyor ve malumunuz haritasını da çıkarmış durumda bu gavurlar.
0
thalamus
(22.09.07)
bi hocamız "tamamının ne kadar olduğu bilinmeyen şeyin ne oranda kullanıldığı da bilinemez" diye bi yaklaşım sergilemişti.. saolsun varolsun:)
0
schwarzer adler
(22.09.07)
bu %10 geyikleri şuradan çıkmış bir ntv belgeseline göre, aynı anda %10'unu kullanabiliyoruz. genel olarak tek bi şeyin üzerinde odaklanabiliyoruz. bu da muhakeme yeteneğimizi kısıyor. dehaların dehalığı da aynı anda farklı kısımlarını kullanabilip, düşüncelerini çeşitlendirebilmelerinde gibi hatırlıyorum. pc gibi bi yanda mozilla kullanırken, bi yandan winamp, bi yandan msn açamıyoruz da diyebiliriz.
0
zaferbey
(22.09.07)
birde aynstayn,newton,da vinci... amcaların iq meselesi var. sozde bunların iqları cok yuksekmiş hatta bi de utanmadan rakam veriyor herifler. yaptıkları işlere gore 300 500 salla gitsin, nasıl olsa kimse karsı cıkmıyor.
0
sourlemonade
(22.09.07)
zittirulp
(22.09.07)
(7)

metafor

uz
time flows like a river in the night.ne demek bu? şair burda ne anlatmak istemiş?
time flows like a river in the night.

ne demek bu? şair burda ne anlatmak istemiş?
0
uz
(21.09.07)
Zaman gece(karanlıkta) bir nehir gibi akıyor.

Yani türkçesi; Farkında ol(a)madan zaman uçup gidiyor.
Şöyle ki nehrin aktığını biliriz ama gecenin karanlığında ne kadar hızlı aktığını anlayamayız.

Ya da ben tamamen yamuluyor olabilirim ve şair de bayrağa seslenmiş* olabilir;)
0
late viper
(21.09.07)
şair burada bayrağa seslenmiş...çevirisini soruyorsan şöyle bir şey oluyor;

"zaman gecenin içinde bir ırmak gibi akar"
0
alpinsamuray
(21.09.07)
valla motomot çeviri yapmazsak şair "geceleri zaman su gibi akıp gidiyor" demek istemiş.
0
kimlanbu
(21.09.07)
"a lot of water under the bridge" deyi$iyle ilintilidir..
0
ent2tel
(21.09.07)
erken boşalmadan bahsediyor olabilir. cümle içinde kullansak?
0
her kuyuya tas atan deli
(21.09.07)
"zaman, gece karanlıkta akan bir nehir gibi akıyor"

yani akıyor ama göremiyorsun aktığını, ama biliyorsun...

gibi bi şeyler
0
lord seithel
(21.09.07)
Şairimizin gece hayatı baya hızlıymış...
0
ermanen
(21.09.07)
(3)

Bir film de ben soruyorum.

sathaner
Bir aile atom bombası atıldı sanıp evinin altındaki sığınakta 30 yıl geçiriyordu, orada çocukları oluyor büyüyordu, sonra birgün çocuk yeryüzüne çıkıyordu ve bomba patlamadığını öğreniyordu.Neydi bu filmin adı?
Bir aile atom bombası atıldı sanıp evinin altındaki sığınakta 30 yıl geçiriyordu, orada çocukları oluyor büyüyordu, sonra birgün çocuk yeryüzüne çıkıyordu ve bomba patlamadığını öğreniyordu.
Neydi bu filmin adı?
0
sathaner
(21.09.07)
ermanen
(21.09.07)
ne güzel filmmiş ben de seyredeyim.
0
indeed
(22.09.07)
kusturica'nın underground'una benziyormuş. birazcık.
0
geldiler
(22.09.07)
(5)

türk bayrağı

colg fusion
türk bayrağıyla alakalı atasözü, deyim, özdeyiş, aforizma falan arıyorum. böyle ilginç bilgiler veren olursa o da kabulümdür.
türk bayrağıyla alakalı atasözü, deyim, özdeyiş, aforizma falan arıyorum. böyle ilginç bilgiler veren olursa o da kabulümdür.
0
colg fusion
(20.09.07)
bir hilal uğruna yarab ne güneşler batıyor, m-akif, ilk okuduğumda çok etkilenmiştim
0
efruz
(20.09.07)
valla bi bayrak şiiri var, ötesini tanimam..

(bkz: #4321859)
0
os
(20.09.07)
- Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır; toprak, uğrunda ölen varsa vatandır.

- Uğruna ölmekse eğer seni yaşatmak, bin defa ölürüm de adına leke sürdürmem. Gururdur, namustur bayrak ve sancak, Aksa da kanım korkma; haini güldürmem!
0
ermanen
(20.09.07)
tr.wikipedia.orgürk_Bayrağı_ile_ilgili_söylenceler
0
ermanen
(20.09.07)
haymatlos
(20.09.07)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.