[]

Kopegim ve Supurge, Trajikomik Bir Durum Icin Yardim Lazim

Boylesine sacma bir durum hakkinda bu guzel ortami isgal ediyorum ama sorun gecmiyor, cozum bulamiyorum. Mevzu sudur:
Kopegim yaklasik 8 yili elektrik supurgesinden korkarak, kacarak gecirdikten sonra, son bir kac ayda ataga kalkmaya karar verdi ve ben supurgeyi calistirdigimda sapin ucunda toz ceken kisma saldirip, oranin ustundeki cikintiyi isiriyor. Evet, baslarda bana da cok komik gelmisti, supurmeye ara verip gulme molasi bile veriyordum. Ancak gel zaman git zaman unutmasini beklerken, saldiri araligi artti ve evi supurme surem 2 katini asti. Kizim dur, yapma, birak, hayir, git nidalariyla birlikte iskencenin parcalari tamamlandi. Su yollari denedim:
1. Antikadan kurtulup daha sessiz bir supurge aldim ama sesin azalmasi durmu hafifletmedi aksine yeni supurgenin cikintisi daha buyuk oldugu icin daha rahat saldirabiliyor, ek olarakta ekistiradan isirilcak yanda uzun fircalari bile var :s
2. Supurme islemi sirasinda onu ayri bir odaya kapatamam, kendisi bir Rottweiler ve odaya kapatilinca davudi sesiyle ortaligi ayaga kaldiriyor.
Sorumun ve sorunumun sacmaliginin farkindayim ama bunu yasayan bilir. Halletme yolunda onerileriniz var mi acaba?
Not: Bu duyuru 2 saattir 17 mt2'lik odayi supururken verilen bir molada yazildi.

 
Ona farklı bir süpürge çıkıntısı verin onunla oyalansın, hatta farklı bir elektrik süpürgesini çalıştırın ve ona yönlensin :)


  • ermanen  (11.10.07 14:34:02) 
nereden tutuyorsa ağzıyla, oralara, bir parça acisso sürmeyi denedin mi?

Acisso'nun ekşimtrak kokusundan nefret ediyorlar (bizimki de rott-kurt kırması bir kız), şimdiye kadar neyi yediyse (kanepe, koltuk, puf, sandalye, masa, şifonyer, komodin, alüminyum tüpler, muhtelif ayakkabılar, halı, vs.) etkili oldu. Ama bizim de derdimiz şu, bir sonraki adımda neyi yemeye karar vereceğini henüz kestiremiyoruz.

Özetle, acisso derim başka birşey demem.
  • cedilla  (11.10.07 14:48:14) 
@ Ermanen: Sabit, hareketsiz cikintiyla isi yok ki. Olay uyuz oldugu, yillarca onu korkutan bi dusmandan intikam almak, calismiyorken supurgeyle ilgilenmiyo, yanindan hizla kosarak uzak koselere gidiyor. Calistirinca da cesaretini toplayip, hareket eden cikintiya saldiriyo. :s

@ Cedilla: Simdi supurmeye devam etcem de, evde aci olarak sadece pul biber var. Salcaya aci biber karistirip sos yapsam ya da sonrasinda acisso alip onu sursem makinanin toz alma aparatina, orda kirmizi renk leke kalir mi diye paranoya yaptim. Azcik salca surup leke birakcak mi plastikte bir bakayim, rengi gri gibi, belli olur leke kalirsa. Bana sans dileyin, deney yapmaya gittim :)
  • pyro clustic flow  (11.10.07 14:50:17) 
ermanen, senin önerin şu nedenle işe yaramayabilir, o anda annesi/babası/sahibi/insanı neyle oyalanıyorsa, her zaman o şey daha cazip gelecektir.


  • cedilla  (11.10.07 14:50:39) 
O zaman teknolojinin gelişmesini bekleyeceğiz hep birlikte. Köpeğin ilgisini çeken yüksek sesli başka birşey yok mudur? Ya da elektrik süpürgesi çalışırken yanına köpeğin sevdiği bişeyi veya mamasını falan koyun bir şekilde sevdirmeye çalışın. Acı sosla kaçırmak da bana uygun gelmedi mesela.


  • ermanen  (11.10.07 15:04:07) 
bu işi anca ödül yöntemiyle çözersiniz , gerçi köpeğiniz yaşını başını almış ama bi rott çok kolay öğrenir ve itaatkardır da ... tabi sizin çok şımartmadığınızı varsayıyorum . bekle komutunu öretmek için de iyi bi fırsat olabilir. her beklediğinde ve saldırmadığında köpek kurabiyelerinden veya sevdiği oyuncaklardan birini verin... bu şekilde kolayca çözülücektir. aletle köpeğin arasını düzeltmeye çalışmak daha zor çünkü..


  • faideli bilgiler  (11.10.07 20:50:07) 
@ Faideli Bilgiler: Hatunla 8 yillik hukukumuz var, kendisi soz dinler ama isine gelmeyince anlamiyomus gibi salaga yatar. Odul yontemiyle bi sey ogretemem, zira sevdigi oyuncagi onu kandirmak icin verdigimi bilir, zaten ona hayatta kanmaz. Sevdigi yiyecek ise yarayabilir ama onda da yer yutar, yani soz dinlemis gibi yapar sonra yine basa donulur. 3 yasina kadar bu yontemler kullanildigi icin artik yutmaz.. Farkindayim cok emin konusuyorum ama kendi kendine turkce ogrenmis :s ve eve gelen arkadaslarimi kafasinda plan tasarlayip, kekleyebilen bir kopekten bahsediyoruz.. Ben zaten, hayir, git vs diyince bi 10 sn icinde birakiyor isirmayi sonra biraz sabrediyor sonra tekrar gaza geliyor.. Kendine hakim olamiyor.
Sipsi kacirtan damla, sprey onerdi, ondan alayim veterinerden, tek umidim o. Bu arada salca leke yapmadi ama aci biber olayinda kiyamadim hatuna. Su sprey ise yaramazsa en son care acisso artik. Acimi paylasan ve yardim eden herkese tesekkur ederim.

  • pyro clustic flow  (11.10.07 22:40:46) 
diyorum ya çok zekidirler diye . ama acıyı pek tevsiye etmiyorum sora saatler boyu öksürüyorlar boğazlarına kaçıyor zavallıların herhalde.. şu olabilir , yine süpürün ve her saldırdığında onu wc ye kilitleyin, en sonunda saldırmaması gerektiğini örenmedi lazım. hapis cezası biraz kötü gözükebilir ama ne yazıkki bu tarz şeyler zaman zaman yapılmalı.. havlamasına ise bi ağızlık takarak çözüm bulabilirsiniz.. bu arada bu yaştaki bir rott un da sözünüzü tam olarak dinlemiyo oluşu , bekle - kal yat vs. komutlarından bahsediyorum , ne yazıkki hiç güvenli diil , çünkü ne de olsa tehlikeli bi köpek besliyorsunuz , bence bi eğitime gönderin ya da bi köpek eğitmeninden yardım alın..


  • faideli bilgiler  (12.10.07 13:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.