Giriş
(8)

torpilsiz diplomat olunur mu

aydonno
linkedinde gordugum kadariyla tek olayi ingilizce bilmek olan bircok kisi diplomat olmus bu ay. bu kisilerle benzer hatta bazilarindan daha iyi bir cv'm var. basvurmaya deger mi acaba alimlari takip edip
linkedinde gordugum kadariyla tek olayi ingilizce bilmek olan bircok kisi diplomat olmus bu ay. bu kisilerle benzer hatta bazilarindan daha iyi bir cv'm var. basvurmaya deger mi acaba alimlari takip edip
0
aydonno
(12.03.23)
diplomat mantıken ilişkileri iyi olan insan demek olduğu için öncelikle insan ilişkilerinde gerçekten üst düzey bir performansın olmalı

bu iş masa başı memurluk değil benim görebildiğim kadarı ile
0
duyurukullanıcısı
(12.03.23)
Hepsi torpilli. YDS 75 üstü kişiler. Speaking de herhalde ortalama altıdır. Öyle yedirmezler o kadroları sana bana
0
westblack
(12.03.23)
Türkiye'de imkansız. Adliyedeki mübaşir kadrosuna girmek için AKP'den MV tanıdık gerekiyor.
0
sanguine
(12.03.23)
sanguine +1

hatta adliyede çimleri sulayan bahçe bakım personeli olmak için bile torpil lazım.
0
OrangeYellow
(12.03.23)
mesela washington büyükelçisi. iki kelimeyi kuramayan birisidir kendisi ama büyükelçi olmuş.

iletişim yeteneği (aahahaha) hikaye, torpil şahane.
0
scudman1
(12.03.23)
diplomatlar teknik olarak dahili ve harici networku geniş ve müzakere ilişkilerini yürütebilen kişilerden seçilir. bu sincap mı diplomat olmuş dersin dışarıdan ama adamın ikili ilşkileri, iki ülke bürokrasisindeki safları çok iyidir ve güçlüdür, iş bitirir.
0
pardus
(13.03.23)
türkiye bürokrasisi 100 yıldır 2500 civarı ailenin elinde diye bir yazı okumuştum, şu an kaynağını bulamadım, bulursam paylaşacağım burada.

kısacası yedirmezler.
0
gule gule
(13.03.23)
işin içinden bildiriyorum.

olmazzz.

üzgünüm.

seçimden sonrayı bekle. ancak her hükümet kendi adamını seçecek. bir iki sene bekle bence
0
Hallegadola
(13.03.23)
(2)

2015 Macbook Pro Retina alinir mi ?

samiabi19
intel i7 olan ? office ve ayda bikere oyun oynamak icin.
intel i7 olan ? office ve ayda bikere oyun oynamak icin.
0
samiabi19
(12.03.23)
hangi oyun olduğuna bağlı, günlük kullanım için gayet iş görür.
0
gule gule
(12.03.23)
dört çekirdek ise oyun hariç kullanılır.
0
alperz
(12.03.23)
(1)

c# zoom üstünden özel ders hocası nereden bulabilirim

aslindasorunumpsikolojik
kocaelinde yüzyüze ders vercek öğrenci bulamadım.okulların tatil edilmeside etken tabiki.mecbur zoom üstünden hoca bulacağım,öğrenci olup uygun ücretli olması tercihimdir.bu işe özel ilan uygulama yada siteleri nedir ?googleda gelen sitelerin çoğı çöplük
kocaelinde yüzyüze ders vercek öğrenci bulamadım.
okulların tatil edilmeside etken tabiki.
mecbur zoom üstünden hoca bulacağım,
öğrenci olup uygun ücretli olması tercihimdir.

bu işe özel ilan uygulama yada siteleri nedir ?
googleda gelen sitelerin çoğı çöplük
0
aslindasorunumpsikolojik
(12.03.23)
Tavsiyem youtube, udemy, pluralsight içeriklerini izleyip temel oluşturmak. Takıldığın noktalarda stackoverflowda araştırmak.
0
Yavuşuhlu
(12.03.23)
(3)

Mubi'si olan petite maman / küçük anne filmi izlenebiliyor mu ?

freebird5406_2
bakabilir mi ? :)
bakabilir mi ? :)
0
freebird5406_2
(12.03.23)
İzleniyor.
0
Gı
(12.03.23)
İzlenmiyor kesinlikle.
0
ruhen hastayim ben
(12.03.23)
İki zıt cevap gelince merak ettim ben de açtım baktım.
İzleniyor.
0
mutekebbir
(12.03.23)
(15)

Kılıçdaroğlu seçimi kaybederse Chp genel başkanlığını bırakır mı?

metematik
Bırakması gerekmez mi? Resmen ittire ittire zorla aday yaptırdı kendini. Bu sefer de kaybederse Chp tabanı istifası yönünde baskı yapmaz mı?
Bırakması gerekmez mi? Resmen ittire ittire zorla aday yaptırdı kendini. Bu sefer de kaybederse Chp tabanı istifası yönünde baskı yapmaz mı?
0
metematik
(12.03.23)
CHP kimi çıkarırsa çıkarsın muhtemelen aynı oyu alacaktır, Millet ittifakına oy verecektim ama KK aday olunca mecburen RTE'ye oy verdim diyen bi seçmen yoktur, varsa da eğer alkollü falandır muhtemelen. O nedenle olur da kaybederse ben hatayı KK'de bulmam şu yaşananlara rağmen yine RTE'ye oy veren AKP seçmeninde bulurum.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(12.03.23)
Bıraksa da bırakmasa da zaten kendiliğinden piyasadan yok olur o zaman.
0
romario
(12.03.23)
yapmaz, çünkü kaybetse de suç başkasının. detaylar özelde :).
0
gule gule
(12.03.23)
''Millet ittifakına oy verecektim ama KK aday olunca mecburen RTE'ye oy verdim diyen bi seçmen yoktur, varsa da eğer alkollü falandır muhtemelen''

Ben varım. Alkol de almıyorum. KK'nın RTE'den pek bir farkı yok benim gözümde.

''Resmen ittire ittire zorla aday yaptırdı kendini.'' Evet.

@nundu, yaşım senden büyük. Şimdiye kadar oyunu CHP'ye vermiş ve CHP'nin AKP'den pek bir farkı kalmadığını gören biri olarak söyledim. Halk tv eşittir Ahaber gibi.
0
Kahvedesu
(12.03.23)
Kılıçdaroğlu kaybederse, sadece kendisi değil, şu an muhalefette olan tüm liderler tarih olur.
0
sailor
(12.03.23)
İttire ittire aday yapmak: muhalefetin birbirinden inanılmaz alakasız saflarını tek masaya oturtmak, masaya oturmayanların dışardan destek vermesini sağlamak ve muhalefetin seçimi kazanma inancını ilk kez bu kadar yüksek hale getirmekse evet tabii kendini ittire ittire zorla aday yaptı diyebiliriz.

RTE'den farkı olmadığını söyleyen arkadaş 20 senedir yaşananları gördüğü halde bunu söylüyorsa çok üzücü gerçekten
0
nundu
(12.03.23)
Ülkeyi ateşe attıktan sonra o koltukta otursa ne oturmasa ne ?..Ama ben kalacagını düşünüyorum cunku chp de hep kendi kadroları var istese ölene kadar orda ve bahaneler hazır olacaktır.
0
somon sosu
(12.03.23)
2015de akp çoğunluğu kaybetmisti önce, 2018de de kendisi aday olmamıştı. İkisinde de CHP basarisiz olmasına rağmen kk bu yüzden sorumluluk almadı. Bunda kaybederse ben hiçbir gücün onu CHP'de tutabilecegini sanmıyorum. Kalırsa sonraki seçimde zamanında Baykal'ın başına geldiği gibi CHP barajın altında kalır, CHP'den MHP ip bölünmesi gibi başka bir parti çıkar.
0
sanguine
(12.03.23)
@kaleci; biraz halkin icine karisalim. ne kadar cok sayida boyle insan olduguna inanamazsin. keske olmasa ama varlar. ve acikcasi cok da suclayamiyorum.

sahsen ben artik zombilesmis akp'lilere kizamiyorum. bu insanlar mantiksiz da olsa gercekler. davranislari belli. bu gercege gore strateji yapamayan chp'ye yazar secimin kaybi. hatta direkt kk'ya yazar.

ben bile elim gitmeye gitmeye oy verecegim. karsida rte olmasa zirnik calismaz benden kemale. ama secimin bicak sirti olmasini kaldiramiyorum. ulkenin gelecegiyle kumar oynaniyor.
0
antikadimag
(12.03.23)
Bırakacak olsa kaybettiği 50 tane seçimde bırakması gerekirdi. Onlarda bırakmadıysa bunda da bırakmaz.

Tabanına çok iyi propoganda yapıyor (adam daha ne yapsın vs), o yüzden tabandan bi baskı gelmez. 15 yıldır oy oranı %20-25 arası gidip geliyor, %150 enflasyonda bile oyunu 1 puan artırabilmiş değil vs. hem de zaten parti içi diktatör, mevcut delege sistemiyle Atatürk gelse parti başkanlığını alamaz.

CHP'yi KK'dan kurtarmanın tek yolu, Reis'in büyükşehir belediyelerine, Çankaya'ya falan kayyum ataması olur. O zaman maması kesilen partililer kazan kaldırır, seçim kazanabilecek birisini başkan yaparlar.

Ama düşündüm, bu senaryo bile fazla iyimser. CHP'nin varoluş amacı iktidar olmak değil. Şehirlerde yaşayan "laik" kesime, "kardeşim bak sizi de oyunuz sayılıyor, iyi çalışırsanız siz de kazanabilirsiniz" ilüzyonu yaşatıp, sistemden çıkmalarını engellemek. CHP'nin bütün olayı her seçimde bahsettiğim kesimi umuda kapılabilecek kadar canlı tutması, ama hiçbir seçimi kazanamayacak kadar beceriksiz bir lidere sahip olması. KK seçimi kaybettikten sonra umut satamayacak hale gelirse bıraktırırlar. Yoksa aynen devam.
0
plutongezegendegilmi
(12.03.23)
CHP'nin AKP'den pek bir farkı kalmadığını gören @Kahvedesu'yu görünce şaşırıp yazayım dedim.

Kaybederse eğer, başkanlığını bırakacağı bir CHP bulamayacağı, CHP' nin ya da muhalefetin kalmayacağı ya da bir daha seçim falan gibi lüzumsuzlukların bulunmadığı bir 'Çok İleri Demokratik Sistem'e geçiş yapacağımızı düşünüyorum.

Bikinili karikatürü çizilebilen İnönü sürecinden Tribünde slogan yasağı dönemine geldik. Nereye doğru gittiğimiz görünmüyor mu?

i01.sozcucdn.com
0
Mirket
(12.03.23)
sokak röportajlarında "Ekrem veya Mansur olsa verirdim ama artık mecbur RTE" diyen birden fazla kişi izledim. Böyle insanlar var ama sayısı nedir bilmiyorum.

Gençlerden de "İnce'ye vericem KK ne ya" diyen çok var. Yani seçim garanti falan değil ve kaybedilirse oluşacak senaryoyu düşünmek bile istemiyorum.

edit: Chp tabanı "madem halk bunu seçti müstahak" der KK'ye bişey yapmaz.
0
nhk ni youkosu
(13.03.23)
CHP'nin %25-28 civarı oyu var. Bu seçimde %32 falan olursa olur. AKP seçmeni rasyonel değil. O yüzden koşullardan bağımsız oluyor tercihleri.

Seçim 2.tura kalırsa RTE her türlü KK'yı yer. Artık bu saaten sonra istifa etse ne olur etmese ne olur.

Akp'nin oyu iç anadoludan geliyor, karadenizden geliyor. Bu insanlar pahalılığı çok fazla hissetmiyorlar. Sosyallikleri yok. Paso çocuk yapıp gece 21.00 gibi uyuyorlar.

Ayrıca CHP'nin gelişiyle olacak laik ortam ekonomiden daha fazla korkutuyor AKP seçmenini. Devlet daireleri full iç anadolulu başörtülü falan dolu.
0
OrangeYellow
(13.03.23)
Kaybederse 50 altında oy almış demektir, tahminim 40-45 bandında bir oy olur bu.

"Bu güne kadar aldığımız en yüksek oyu aldık, oy oranımızı yükselttik, başarılıyız ama yetmedi"

gibi bir şeyler söylenir ve parti başkanlığına devam edilir. Siyasi partilerimizin genel başkan seçme yöntemi çok saçma, başkan istifa etmedikçe koltuğundan indirmek imkansız gibi bir şey.

İnce'nin çok sevdiğim bir lafı var, sanırım CHP kurultayında yapmıştı bu konuşmayı. Mealen şöyleydi;

"Ya hu başkanı nasıl seçeceğimiz belli, ama başarısız başkanı nasıl göndereceğimiz belli değil. Koltuğa oturan kalkmıyor, yarın ben de aynı hırsa kapılabilirim, oturduğum koltuktan kalmak istemeyebilirim. Parti tüzüğüne bir kural koyalım, 2 kere seçim kazanamayan genel başkanın başkanlığı düşsün"

gibi bir şeydi ve çok mantıklı, bunu aslında anayasaya filan ekleyip her partiye mecbur yapmalı. Atıyorum 3 seçim üst üste oyunu arttıramayan partinin genel başkanı otomatikmen düşmeli ve parti kurultaya gitmeli.
0
John Bloor
(13.03.23)
normal şartlarda evet. ama zor. parti içi muhalefete asla kapı aralamadı zira.
0
tantavizisyon
(13.03.23)
(1)

Seçim anketleri ve 18 yaş

condom kurşunu
Seçim anketi için telefonla arıyorlar bazen ama aramalarda numarayı kullanan kişinin 18 yaş üstü olup omadığına bakmıyorlar neticede. Az önce bi video gördüm muharremin oyları acaip arttı diyor anketi yapan kişi. Tiktokcu bebeler mi yükseliyor bu denli oyları acaba?
Seçim anketi için telefonla arıyorlar bazen ama aramalarda numarayı kullanan kişinin 18 yaş üstü olup omadığına bakmıyorlar neticede. Az önce bi video gördüm muharremin oyları acaip arttı diyor anketi yapan kişi. Tiktokcu bebeler mi yükseliyor bu denli oyları acaba?
0
condom kurşunu
(12.03.23)
18 yaş altındaki kişinin cep telefonu numarası olamaz mantığından mı gidiyorlar acaba?
0
John Bloor
(13.03.23)
(9)

Bugün öğleden sonra planlarınız neler?

baldan kaymak
Fikir verir belki planı olmayanlara.Ben başlayayım: Golf oynayıp, date'im var. Akşamda halı sahada maçım var.edit: date.
Fikir verir belki planı olmayanlara.

Ben başlayayım: Golf oynayıp, date'im var. Akşamda halı sahada maçım var.

edit: date.
0
baldan kaymak
(12.03.23)
15.30 da galatasaray - darüşşafaka basket maçı var onu izlerim tv den
0
freebird5406_2
(12.03.23)
Alışverişten geldim, yorgunum biraz. Otelde biraz dinlenip, arkadaşlarla akşam yemeği yiyip sonra başka arkadaşlarla kahve buluşması.
0
Amaranta ursula
(12.03.23)
FM23'te SPAL'ı Seri B'ye çıkardım biraz önce. Ona devam edeceğim biraz daha, yeni sezon hazırlıkları vs. Bir yandan Vice'dan ABD'deki neo nazi grupların belgesellerini vs. izliyorum.

akşam da kuzenimin ve bir arkadaşımın nişanı var. ikisine de diğer nişana katılmam gerektiğini söyleyip çok kısa görünüp takıyı takıp erkenden eve gelmeyi düşünüyorum.
0
şeyh x
(12.03.23)
cay icip belgesel izlemek planim. aksam annemlere ugramak olabilir biraz da evi toplarim ^.^
0
ala09
(12.03.23)
Akşam üzeri oldu yine de yazayım.

- Spora gittim geldim. Biraz sonra yemek yiyeceğim.
- Streaming platformlarından dizi film izlerim.
0
put it in your appropriate place
(12.03.23)
Belgrad Ormanı’nda ayak bileğimde ağırlıkla 3 tur koştum. Bol proteinli kahvaltı yaptım. Şimdi de arkadaşlarla buluştuk.
0
gabe h coud
(12.03.23)
Sabahtan beri temizlik yapıyorum. Arada Fizik Tedavicinin verdiği hareketleri yaptım. Biraz da salıncakta kitap okudum.
Şimdi yemek yapacağım, sonra da dizi izlerim.
Sizi okuyunca çok boş hayatım varmış gibi geldi.
Depresyona mı girsem :/
0
Mirket
(12.03.23)
akşama doğru tunalı da iş çıkısı italyan restoranı ve sonrası dinlenmelik bir pub da oturma...
0
smokee
(13.03.23)
date ile bulusmaya gidecegim ne demek?
0
baldur2
(13.03.23)
(3)

Kartal Kavaklı cami'ye nasıl gidebilirim?

olimpia
Marmarayla..
Marmarayla..
0
olimpia
(12.03.23)
metro ile daha kolay olur ama illa marmaray diyorsanız cevizlide inip 134yk ile 3-5 dk yürüyüş mesafesine kadar gidebilirsiniz.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(12.03.23)
Metro ile hangi durakta inmeliyim? Halkalı marmaraya yakın olduğum için marmaray dedim ama metroya da geçebilirim
0
🌸olimpia
(12.03.23)
marmarayla ayrılık çeşmesine gelir ordan metroya geçebilirsiniz. hastane-adliye durağında hastane yönünden çıkıp hastanenin bahçesinden aşağı gidiyosunz çıkışta camii
0
ala09
(12.03.23)
(7)

kedim kusmaya basladi

fakyoras
selam,4 yasinda british shorthair kedimiz var. bir yasini doldurmadan kisirlastirmistik. hayatinda son aylarda hic degisiklik olmadi. daha once hic kusmuslugu yok. kuru mamasinin sesini duydugunda hala yarinlar yokmus gibi kosup yiyor, maltini gorunce delirip geliyor, istahi yerinde. sabah sevdirir
selam,

4 yasinda british shorthair kedimiz var. bir yasini doldurmadan kisirlastirmistik. hayatinda son aylarda hic degisiklik olmadi. daha once hic kusmuslugu yok.

kuru mamasinin sesini duydugunda hala yarinlar yokmus gibi kosup yiyor, maltini gorunce delirip geliyor, istahi yerinde.

sabah sevdirir hep, sabah sevdirmeleri devam. oyuncaklariyla hala oynuyor.

kakasinda cisinde problem yok, su icmesinde de yok buyuk ihtimalle.

tuyunu ilk kusmasindan sonra daha fazla taramaya basladik.

velhasil hayatinda pek bir degisiklik yok goruntude ama gel gelelim son 2 haftadir kusmaya basladi. kusmugunun rengi hep ayni, kahverengimsi. ilk 1-2 sefer tuy kustu, tuyleri gorebiliyorduk. sonrasinda mamasini yedikten 3-5dk sonra direkt mama kustu. az once de sabah (4.5 civari) yedigi mamayla karisik bir seyler cikartti.

yurtdisinda oldugumuz icin veterinere erisim cok kolay degil, en son ekim gibi gitmistik bir sorun yoktu, gayet saglikli denmisti. yarin sigortayi arayip tekrar veteriner randevusu bulmaya calisacagiz ama ne zamana randevu bulunur bilinmez.

duyurunun kedi uzmanlarina soru: endiselenmeli miyiz? yapabilecegimiz bir sey var mi? siz bu hasta oykusune ve kusmuga baktiginizda ne dusunuyorsunuz? bugun kuru mama yerine yas mama verelim diyoruz midesi biraz rahat etsin diye.


dikkat, kedi kusmugu goruntusu! dikkat!! dikkat!!!
www.hizliresim.com
0
fakyoras
(12.03.23)
Mama değişikliği normalde kusmasına neden olur. Bir de aç kalırsa, ve bu yüzden hızlı yerse kusabilir. Bunlara dikkat ederek, mamasını değiştirMEden 7x24 izleyin.

Eğer yemek yemezse, veya tuvaleti sorunlu olursa, veya katkısız sıvı kusarsa veterinere götürün.
0
alfired
(12.03.23)
otomatik mama verme makinasi var, mamasi hep ayni dakikada ayni olcude geliyor her gun aslinda. az once mama makinesini kontrol ederken 2-3 tane mama dustu, kosarak gelip yedi.

yemek yemeye devam ederse, tuvaleti sorunsuzsa, kusmugunda bir seyler varsa endiselenmeye mahal yok mu o halde?
0
🌸fakyoras
(12.03.23)
Ulan hakikaten pis kusmuş he, abi kusmuğun içeriğini göremiyorum ama kusmukta tüy falan var mı kendi tüyü, varsa eğer malt macunu yedir bikaç gün sonra kakasını kontrol et tüyler kakasıyla çıkmaya başlamışsa macun işe yaramış demektir. Ha sonra yine kusar ama kırk yılda bir kusar ve daha rahat kusar.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(12.03.23)
malt hemen her gun veriyoruz. normalde tuy filan kusmazdi hic. evin sicak yerleri varken gidip pencere dibindeki yataginda yatiyor, usutmus olabilir belki :/ sokucem yatagini cikamasin
0
🌸fakyoras
(12.03.23)
Kedilerin arada bir kusması normal, benim kedim de yılda birkaç kez kusar. Dışarı cikarttigimda yediği otu kusar vs. Ama bu süreklilik arz ediyorsa bir sorun var demektir, semptom olabilir. Geçmediği takdirde veterinere mutlaka götürün.
0
sanguine
(12.03.23)
Yeme icmesinde, tuvaletinde keyfinde degisiklik var mi gozleyin. Kediler ara sira kusar ama surekli olmasinin altinda baska nedenlerde yatar. En basitinden bobrek sorunlari sa kusturur ve cok hizli ilerler. siz bu hafta bakin yine duzenli kusar ise bir veterinere gidin.
0
oscar
(12.03.23)
Bir kac gundur kusuyorsa malesef sorun var:(
Ayni sorun benim kedimde de oldu.
Karaciger ve bobrek enzimine mutlaka baktirin. Bizimkine yapilan test sonuclarinda kucukken karacigerinde sorun yasadigi ve takip edilmesi gerektigi ortaya cikti. İlk tedavimiz (kusma icin) mide koruyucu oldu 10 gun sureyle. O bitince gene kusmaya basladi, batin ultrasonu dediler, lenfomadan suphelendiler. Batin temiz ama lenfoma var, surekli takip edilmesi gerekiyor.
Su an gastro mama disinda verdigimiz her mamada 2. gun max 3. gun kusuyor, her gun mide koruyucu iciyor bir de.
Kakaya dikkat edin. Ben salondan tak tak diye kutuya dusme sesini duyardim. Keci kakasi gibi tane tane mi, sert mi bakin.
Oscar’in da belirttigi gibi bobrek ve karaciger cok hizli ilerler, dikkat edin.
Bir sey olmaz demek isterdim ama malesef boyle oldu bize de :(
0
65 derece
(13.03.23)
(2)

Acaba hangisi daha devil? \m/

hold short of the runway
Metalci kankilerin yaptığı 'devil horn' işaretinin dövmesini yaptırmak istiyorum. Baş parmak açık mı kapalı mı olmalı? Ikisini de görüyorum çünkü. Doğrusu var mı? Kapalı olan da bozkurtu andırıyor sanki değil mi? Linktekilerden hangisi daha iyi durur oylar mısınız?Gönlüm tek çizgileri olan minimalde
Metalci kankilerin yaptığı 'devil horn' işaretinin dövmesini yaptırmak istiyorum. Baş parmak açık mı kapalı mı olmalı? Ikisini de görüyorum çünkü. Doğrusu var mı? Kapalı olan da bozkurtu andırıyor sanki değil mi?
Linktekilerden hangisi daha iyi durur oylar mısınız?
Gönlüm tek çizgileri olan minimalden yana. Siz ne düşünürsünüz?
imgyukle.com
0
hold short of the runway
(12.03.23)
iskelet de güzel daha badass durur
0
freebird5406_2
(12.03.23)
kesinlikle kapalı olan çünkü işaretin orijinali RJDio'dan geliyor. Ortadaki güzel
0
bartholomew87
(12.03.23)

2. elde kasko degerinin üstünde araç satışında vergi

cptxxx
2. el araç satışında, araç kasko degerinin üstünde satılırsa satıcı vergi mi öder ?mesela aracımın kasko degeri 600bin. 650 e satarsam, bu şekilde de beyan edersem, 50binin yuzde 18 i vergi mi çıkıyor ?
2. el araç satışında, araç kasko degerinin üstünde satılırsa satıcı vergi mi öder ?

mesela aracımın kasko degeri 600bin. 650 e satarsam, bu şekilde de beyan edersem, 50binin yuzde 18 i vergi mi çıkıyor ?
0
cptxxx
(12.03.23)
(1)

Bursa da olan arkadaslar?

balpolen
Anlik hava durumu nedir?Semt olarak da belirtirseniz mutlu olurum.
Anlik hava durumu nedir?
Semt olarak da belirtirseniz mutlu olurum.
0
balpolen
(12.03.23)
Nilüfer Balat hafif yağmurlu ve kapalı
0
brnbrs
(12.03.23)

arabaya pasta- cila- iç dış yakama vs bu işi hakkıyla yapan yer?

arveles gibiyim
yer:istanbul-avrupa yakasıvar mı götürüp memnun kaldığınız bir yer.pasta cila, koltuk yıkama vs falan işini halleden.
yer:istanbul-avrupa yakası

var mı götürüp memnun kaldığınız bir yer.
pasta cila, koltuk yıkama vs falan işini halleden.
0
arveles gibiyim
(12.03.23)

iMac internet bağlantısı sürekli kopuyor

oldtimer
Selamlar,Yeni m1 işlemcili iMac ve Turkcell superonline kullanıcıyısım. Bir süredir sinir bozucu bir problem yaşıyorum. iMac’i her kapatıp yeniden açtığımda internete bağlanıp 10 saniye kadar bağlı kalıp tekrar kopuyor. Tekrar bağlanıyor ve 10 saniye sonra aynı şey, döngü halinde. Ve bu bir türlü dü
Selamlar,
Yeni m1 işlemcili iMac ve Turkcell superonline kullanıcıyısım. Bir süredir sinir bozucu bir problem yaşıyorum. iMac’i her kapatıp yeniden açtığımda internete bağlanıp 10 saniye kadar bağlı kalıp tekrar kopuyor. Tekrar bağlanıyor ve 10 saniye sonra aynı şey, döngü halinde. Ve bu bir türlü düzelmiyor. Düzelmesi için modemi fişten çekip 1 dakika kadar beklemem gerekiyor. Hatta bugün o bile işe yaramadı 2-3 sefer modemi kapatıp açtım ancak o zaman bağlandı. Evdeki diğer cihazlarda (telefonlar, MacBook falan) böyle bir sorun yok, onlar şak diye bağlanıyor. Bunun nedeni ne olabilir? Sadece modemi fişten çekip tekrar açmak işe yarıyor bağlanması için. Uyku modunda 2-3 Gün açık kaldığı da oluyor o zaman da bir sıkıntı yok tekrar uyandığında.
Wifi ağını unut diyip silerek yeniden denedim o da fayda etmedi.
0
oldtimer
(12.03.23)
(1)

Uçak bileti faturaları

tchuck
pegasustan uçak biltei alırken fatura bilgilerimi girdim. ama hala fatura ulaşmadı tarafıma. bu tarafta farklı bir prosedür mü işliyor? kurumsal faturamı nasıl alabilriim pegasustan?
pegasustan uçak biltei alırken fatura bilgilerimi girdim. ama hala fatura ulaşmadı tarafıma.

bu tarafta farklı bir prosedür mü işliyor? kurumsal faturamı nasıl alabilriim pegasustan?
0
tchuck
(12.03.23)
galiba uçuş gerçekleştikten sonra fatura çıkıyordu.
0
mr.goodcat
(12.03.23)
(2)

10 il neden 11 il oldu?

tantavizisyon
Elazığ mı eklendi? Bir ev yıkılması dahi orada OHAL'e mi sebep oldu?
Elazığ mı eklendi? Bir ev yıkılması dahi orada OHAL'e mi sebep oldu?
0
tantavizisyon
(12.03.23)
ohal değil afet bölgesi ilan edildi. önceki depremden dolayısıyla zaten yapılar sıkıntılıydı. bu depremden sonra baya yapı riskli hale geldi
0
paintov
(12.03.23)
paintov+1

afet bölgesi seçilmesi depremden zarar görmesiyle ilgili bir durum. bir binanın yıkılması gibi bir sebep gerçek dışı. yapıların salt yıkıma uğraması değil kriter. kısmi orta veya ağır hasar alması veya bölgesel olarak riskli alan ilan edilmesi durumları da söz konusu. örneğin diyarbakır'ın görece küçük bir bölümü sadece il sınır hattı yıkım olarak etkilenmesine rağmen hiç yıkımın olmadığı bizim köyümüzde dahi çok ciddi bir şekilde hissedildi ve az da olsa bazı yapılar hasar aldı. onlar içinde güçlendirme ve yeniden insa süreçleri geçerli olacak.
0
debian
(12.03.23)
(9)

Sürekli hastayım, hadi dertleşelim.

nolmus yani
Cidden bıktım be duyuru. Son altı aydır sağlıklı hissettiğim doğru dürüst bir hafta geçiremedim. Boğazım hep ağrıyor, kulaklarım duymuyor, burnum hep tıkalı. Bunların normal olduğu nadir bir güne denk gelirsem de belim, boynum tutuluyor.Hadi burun işini çözüyor gibiyim, sprey bağımlısıydım ama beş g
Cidden bıktım be duyuru. Son altı aydır sağlıklı hissettiğim doğru dürüst bir hafta geçiremedim. Boğazım hep ağrıyor, kulaklarım duymuyor, burnum hep tıkalı. Bunların normal olduğu nadir bir güne denk gelirsem de belim, boynum tutuluyor.

Hadi burun işini çözüyor gibiyim, sprey bağımlısıydım ama beş gündür hiç sıkmadım ve verdikleri ilaçları kullanıyorum alerji için.

Ama şimdi de sağ kulağım davul gibi şişti, bir de üstüne kan işiyorum! (Acile gidiyorum) Kulağımın arkasındaki lenf nodum taş gibi olmuş. Bütün gece uyuyamadım ağrıdan. KBB randevumda kulaklarıma da bakıp temizlemişlerdi, hadi enfeksiyona sebep oldu bu işlem diyelim. Kan işemek ne alaka ne ne ne??

Daha bir hafta önce farenjit için verilen antibiyotiği yeni bitirmiştim. Şimdi gidicem, gene antibiyotik yazacaklar. Bıktım, bıktım. Nedne sürekli hasta oluyorum ya? Yediğime içtiğime dikkat ederim, soğukta bırakmam kendimi. Hijyenime dikkat ederim. Neden hep beni buluyor ya? Neden?

Biliyorum ciddi hastalıklar yaşamadığımı, ama sağlıklı olmak istiyorum artık. Tek ve büyük bir hastalık yerine böyle 46543690 tane ufak probleme aralıksız maruz kalınca yaşama isteğim kalmıyor yemin ederim.

Medikal diye açtım duyuruyu ama bir cevaptan daha çok destek arıyorum. Özellikle şu kan meselesi paniklettiği için anksiyete ile hareket ediyorum sanırım. Bir yandan da yoldayım, öyle işte...
0
nolmus yani
(12.03.23)
ne yiyorsun ne içiyorsun? uykun nasıl? hijyen?
0
alperz
(12.03.23)
haftada en az 3 doktora gidiyorum düzenli olarak

oluyo yani
0
duyurukullanıcısı
(12.03.23)
Bir kaç doktordan fikir al. İdrarda kan = ultrason demek. Yaptırmaya uğraş önceliğin bu olsun. Bazen ilaçlar da idrar rengini değiştiriyor ama bildiğin kansa acil ultrason şart. Kaygılanman çok normal sakin kalıp yapman gerekenleri yap. Düzeldiğinde, sağlığını korumak için bence özetle koşmak ve sabahları en az 2 yumurta yemek şart. Bu ikisine başladığımdan beri hiç hastalanmadım hastalansam da çok hafif atlattım. Önceden senede 5 10 kere antibiyotik lik olurdum. Yıllardır gerek olmadı. Ayakta atlatıyorum. Koşmak. Yumurta.
0
baba553
(12.03.23)
Dertleşmeyelim de, sen bir Acil'e doğru koştur. Şu kan işeme konusu önemli olabilir.
Sonra dertleşiriz.
0
Mirket
(12.03.23)
@mirket Şimdi döndüm acilden. Monurol, augmentin yazdı yolladı. Sistit geçiriyormuşum, kulağımın arkası da buna reaksiyon gösterdiği için şişmiş. Kulak ağrısı yapması da normalmiş.

@alperz genelde ev yemeği yiyorum, kahvaltıyı aksatmıyorum. uykum da iyi sanırım, 12 gibi uyuyorum 8 ya da 9da kalkıyorum.

@duyurukullanıcısı e böyle hayat mı geçecek?

@baba553 haşlanmış yumurta yiyorum her sabah ama :( 1-2 tane, genelde 1.
0
🌸nolmus yani
(12.03.23)
Hadi geçmiş olsun.
İlaçlarını düzgün kullan.
Ayağından çorabını sakın çıkarma. Hatta bir battaniyeye falan sar da otur.
2 tane 1,5 luk pet şişe su koy yanına. Yatana kadar da bitirmiş ol her gün ikisini de.
Burun spreyini de ihmal etme.
0
Mirket
(12.03.23)
yumurta, yağsız olmayan kırmızı et, mayalanmış yoğurt, ev sirkesi, ev turşusu falan hemen her gün yemeye çalış.

belli ki genetik yapın taş gibi değil. ya da vücudunu çok hırpaladın bilemiyorum. ama sağlam bir diyet şart bence.

uykuyu erkene çekmeye çalış. bir de uyandıktan 3 ya da 11 saat sonra koşu ya da ağırlık idmanı ekle.
0
alperz
(12.03.23)
kafada bitiyor. enerji olayına çok inanıyorum burda, insan kendisi sokuyor hastalık moduna kendisini vallahi de böyle istersen inanma.
0
sanemz
(12.03.23)
@boyalı kuş maalesef dinlenme gibi bir lüksüm yok. dediğim gibi sürekli hasta olduğum için artık izin almaya utanıyorum.
0
🌸nolmus yani
(12.03.23)
(3)

Yüzde artış matematiksel

sydney
Şimdi şöyle bir sorum var. Örnek üzerinden gideceğim.Mesela bir şehirde kedi sahibi olan kişi oranı %9’muş. Beş yıl sonra bu oran aynı şehirde %18’e çıkmış. Biz kedi sahibi olan kişi “sayısı” mı %100 arttı deriz, yoksa kedi sahibi kişi “oranı” mı %100 arttı deriz?Ve %100 artış olmuş değil mi.
Şimdi şöyle bir sorum var. Örnek üzerinden gideceğim.

Mesela bir şehirde kedi sahibi olan kişi oranı %9’muş. Beş yıl sonra bu oran aynı şehirde %18’e çıkmış.

Biz kedi sahibi olan kişi “sayısı” mı %100 arttı deriz,
yoksa kedi sahibi kişi “oranı” mı %100 arttı deriz?

Ve %100 artış olmuş değil mi.
0
sydney
(12.03.23)
Kedi sahibi kisi orani.

Sehir nufusunun degisimini bilmiyoruz cunku
0
another satisfied lover
(12.03.23)
şehirdeki nüfus 5 senede illa değişiyor. ilkin oran %9ken 5 yıl sonra değişmiş nüfusun %18i. kişi sayısı diyemeyiz bu nedenle. ama oran %100 arttı deriz.

şehir nüfusu sabit kalmış olsa o zaman hem kişi sayısı hem kişi oranı derdik ama.
0
pide
(12.03.23)
Şehir nüfusu değişkense hiçbir şey diyemezsin.
Sabit sayı ise ikisini de söylesen olur.
0
Mirket
(12.03.23)
(2)

Taşıt kredisi varken kasko yapmak zorunlu mu?

Wolfware
Merhabalarİki sene önce taşıt kredisi çekip araba aldım. Alj finansman firmasından kredi kullandık. Bize söylenen kredi devam ettikçe kasko yaptırmanın zorunlu olduğu. Doğru mu söylüyorlar?
Merhabalar

İki sene önce taşıt kredisi çekip araba aldım. Alj finansman firmasından kredi kullandık. Bize söylenen kredi devam ettikçe kasko yaptırmanın zorunlu olduğu. Doğru mu söylüyorlar?
0
Wolfware
(12.03.23)
Evet çünkü borç bitene kadar araçta ilk sıradaki hak sahibi parayı veren kurumdur. Araç pert olsa, kasko olmasa alacağını nasıl tahsil edecek?

Bu arada konudan bağımsız olarak kaskosuz gezmek çok büyük bir risk. Trafikte Porsche Taycan’a vurduğunuzu ve kaskonuzun olmadığını hayal edin.

Edit: elbette imm’yi kastediyorum. Zorunlu trafik sigortasının yetmediği noktada kaskonuzdaki imm devreye girip karşı tarafın hasarını da karşılar.
0
orient blue
(12.03.23)
evet şart.

yalnız üstteki arkadaşın dediği yanlış. kasko sizin aracınızın zararını karşılar. karşı tarafın hasarını karşılayan zmms ve imms'dir.
0
paintov
(12.03.23)
(1)

Kulaklık

Ladymermaid
Samsung telefon ile uyumlu kanaliçi olmayan airpods gibi kulaklık arıyorum ne önerirsiniz. Earbud kanaliçi oldugu için kullanamıyorum
Samsung telefon ile uyumlu kanaliçi olmayan airpods gibi kulaklık arıyorum ne önerirsiniz. Earbud kanaliçi oldugu için kullanamıyorum
0
Ladymermaid
(12.03.23)
soundpeats'in modellerine bakın, fiyat-performans açısından da gayet tatmin edicidir.
0
aynabugusu
(12.03.23)
(2)

2015 model Toyota Yaris far lambası ampulü

cek
Merhabalar, 2015 model Toyota Yaris'in far lambalarından biri söndü. Nasıl bir şey almam gerekiyor?
Merhabalar, 2015 model Toyota Yaris'in far lambalarından biri söndü. Nasıl bir şey almam gerekiyor?
0
cek
(12.03.23)
0
orient blue
(12.03.23)
Hangisi yanmıyor, kısa far mı uzun far mı?

Kısa ise H4, uzun ise HIR2 olmalı.

En sağlıklısı bir oto parçacının önünde durun, bozuk ampülü sökün ve yenisini alıp takın. Genelde far ampülleri son kullanıcının kolayca söküp değişeceği biçimde olur.

Ama bazı saçma modellerde komple far sökülmesi de gerekebiliyor.
0
John Bloor
(13.03.23)
(4)

Akıcı konuşamamak, dikkat eksikliği

personaa
Bana neler oluyor hiç anlamıyorum, doktora da gideceğim ama fikrinizi merak ettim. İş nedeniyle şehir değişikliği yaptım ve şehirde yalnızım, işim stresli, sağlık sorunlarım ciddi artışa geçti. Bilniyorum sebebi bunlarla mı ilişkili ama artık konuşurken eskisinden daha çok devrik ve hatalı cümleler
Bana neler oluyor hiç anlamıyorum, doktora da gideceğim ama fikrinizi merak ettim. İş nedeniyle şehir değişikliği yaptım ve şehirde yalnızım, işim stresli, sağlık sorunlarım ciddi artışa geçti. Bilniyorum sebebi bunlarla mı ilişkili ama artık konuşurken eskisinden daha çok devrik ve hatalı cümleler kuruyorum, çok düşünüyorum, kelimeler aklıma gelmiyor vs. Aynı zamanda ciddi düzeyde dikkat toplamada güçlük yaşıyorum son 6 aydır oturup bir kitap okusam film izlemeye başlasam hep yarım bıraktım nefesim daralıyor. Benzer bir süreç yaşadınız mı? Depresyon gibi psikolojik bir durumla mı ilişkiliydi bu belirtiler?
0
personaa
(12.03.23)
Birçok sebebi olabilir VE burada spekülasyon yapmak doğru olmaz. Söyledikleriniz bir sağlık probleminden de kaynaklanabilir veya psikolojik de olabilir. O yüzden doktora gitmeniz iyi olur.
0
faroe adamlari
(12.03.23)
konuşmayla ilgili anlattıklarınız bana kitap okumadığım zamanlarda oluyor.
0
pide
(12.03.23)
Covid geçirmiş miydiniz? Çevremde covid olduktan sonra benzer şikayetleri olan çok kişi var. Ancak dediğiniz gibi psikolojik de olabilir, değişiklik ve stresten dolayı. Eğer öyle ise meditasyon öğrenmenizi ve düzenli uygulamanızı öneririm. Ve elbette spor. (Tabi bunlar doktora gittiğinizde bir şey bulunamazsa)
0
fotrsapka
(12.03.23)
Pide +1, her gün bağırarak 1 sayfa kitap oku.
0
baba553
(12.03.23)
(7)

benzinli motorun avantaji nedir?

antikadimag
lisansim makine muhendisligi yani isin teknik kismini biliyorum. cyclelarini, tasarimlarini vs. ancak dusunuyorum tasiniyorum benzinli motorun avantajlarini bulamiyorum.dizeller;-daha verimli,-daha yuksek torka sahip,-arizasi daha az cunku daha basit bir yapida (buji yok, yuksek rpm yok vs)benzinlin
lisansim makine muhendisligi yani isin teknik kismini biliyorum. cyclelarini, tasarimlarini vs. ancak dusunuyorum tasiniyorum benzinli motorun avantajlarini bulamiyorum.

dizeller;
-daha verimli,
-daha yuksek torka sahip,
-arizasi daha az cunku daha basit bir yapida (buji yok, yuksek rpm yok vs)

benzinlinin bulabildigim avantaji dusuk sikistirma oranindan dolayi daha kucuk, daha hafif ve daha sessiz olmasi. bir de emisyonu daha temiz gorece.

ancak mekanik anlamda baska bir ustunlugunu bulamadim. ben mi birsey kaciriyorum.

bazi insanlar benzinli arac daha keyifli diyor. ben hic dizel kullanmadim. benzinliyi keyifli yapan sey nedir?
0
antikadimag
(12.03.23)
dizeller

1. daha gürültülü
2. ısınana kadar çook daha gürültülü
3. turbosuz bir halta benzemiyor.
4. bakımı çok daha masraflı
5. arıza sıklığı benzinle aynı ama masrafı hep daha çok.
6. kısa mesafe kullanmaya uygun değil.
7. çevreyi daha çok kirletiyor.
0
alperz
(12.03.23)
Dizelin arızası ve tamir maliyeti benzinli motora göre daha fazla. Basınç altında çalışan bir sistem olduğundan dolayı. Buji yok ama enjektör var. Yerine göre 100 TL ye buji alabilirken enjektör binlerce TL tutabilir.

Keyif konusuna gelirsek her iki motoru da keyifli hale getiren turbo şarj sistemi bence. Atmosferik motorlar turboya kıyasla hantal kalıyor.
0
mekaniker
(12.03.23)
Hem katılıyorum hem katılmıyorum
Katılmadığım nokta bakım masrafları
Kalan kısımlarda hemfikirim
0
basond
(12.03.23)
Binek otomobil parantezinde konuşursak;
söylendiği gibi turbo olmadan dizeller torksuz/güçsüz. Adil olması için turbo benzinli motorla kıyaslamak lazım. Örneğin 1.6 litre tdi passat 120 HP/250 nm üretiyor. 1.4 litre benzinli turbo bir araç 130-150 HP civar güç üretirken 230/240 nm de tork üretiyor. Üstelik daha hafif, sessiz, temiz, titreşimsiz, ucuz. Dizel kış şartlarında geç ısınıp optimum çalışma sıcaklığına da geç geliyor. Yazın da kolay kolay soğumuyor. Dizelin tek avantajı litre bazında düşük tüketim.

Benzinliyi keyifli yapan şey biraz subjektif bir konu. Kimisi sessiz olduğu için, kimisi titreşimsiz olduğu için, kimisi yüksek devirlere çıkmaya daha istekli olduğundan performanslı sürüşe izin verdiği için keyif alıyor.
0
orient blue
(12.03.23)
mekanik olarak avantajı benzinli motorların yüksek devirlerde de güç üretebiliyor olması çünkü pistonların hacmi düşük ve bir çevrim çok daha kısa sürede tamamlanıyor (dizelde mümkün değil çünkü ateşleme için buji yok, patlama için yüksek sıkıştırma oranı gerektiğinden pistonların uzun olması gerekiyor). bu yüksek hızlara çıkabilmeyi sağlıyor çünkü yüksek hız yüksek devir demek. yüksek devirde güç üretemezse yüksek viteslerde hızlanamaz. bu da kamyonların çok güçlü olmasına rağmen neden hızlı gidemediklerinin bir göstergesi. şu grafiği incelersen biraz anlaşılabilir:

qph.cf2.quoracdn.net
0
bohr atom modeli
(12.03.23)
Dizel hiç çevreci değil hemde hiç.
Araçlar için ise Turbo olmadan çok etkisiz, ayrıca dizel işletim maliyeti yüksek. Örneğin 4 tane enjektörün sadece sökülme ve bakın değiştirme demiyorum bakım maliyetini duyunca arabamı satışa koymuştum.

Diğer herşey bir kenara sadece ilk sebep yeterli. Dünya'nın her yıl ne kadar kaynağı kaldığını araştırmanızı tavsiye ederim.
0
baldan kaymak
(12.03.23)
Benzinli arabam var ama bir daha ki sefere dizel alırım. Yokuşlu yollarda dizellerin ardından bakıyorum.
0
komando kani var bende
(12.03.23)
(2)

medya sektoru maaslari

alexaalexa
Tamamen meraktan soruyorum. Haber kanallarindaki sunucularin, temsilcilerin vb maaslari nasildir? Unlu olanlarinki coktur tabii de, ornegin haberturk izliyorum, sabah haberlerini sunan iki kisi var, Esra ve Kadir. Ya da gun icinde cikan haberleri sunan insanlar. Nedir asagi yukari maaslari?
Tamamen meraktan soruyorum. Haber kanallarindaki sunucularin, temsilcilerin vb maaslari nasildir? Unlu olanlarinki coktur tabii de, ornegin haberturk izliyorum, sabah haberlerini sunan iki kisi var, Esra ve Kadir. Ya da gun icinde cikan haberleri sunan insanlar. Nedir asagi yukari maaslari?
0
alexaalexa
(12.03.23)
30+
0
ahmet oturum cerezi
(12.03.23)
medya olmasa da size reklam sektörünü paylaşıyorum, genelde uzaktan çalışılıyor bu sektörde.

stajerler ve 1 yıl deneyimliler beleş ya da yemek karşılığı çalışıyor
giriş seviye sosyal medya uzmanları 10.000 alıyor
5-10 yıl deneyimliler 12-14 alıyor
supervisor, direktör'ler 15-18 arası alıyor.


art direktör'ler ve motion designer'lara bakalım bi de
stajerler ve 1 yıl deneyimliler beleş ya da yemek karşılığı çalışıyor
giriş seviyesi olanlar 10.000 alıyor

5-10 sene deneyimliler 15.000 civarı alıyorlar. malesef kendi özel hayatları pek yok.

rakamlar değişkenlik gösterebilir
0
picassoishere
(12.03.23)
(2)

Uyku problemim var, ama bu yastık sizce değer mi?

fakat
https://www.yatsan.com/tempur-easyclean-yastik-soft_80464?p=454731Bir yastık ile problemin çözüleceğine inanmıyorum tabi ki. Ama çeşitli şeylere bakarken, bu tür yastıklar da gördüm ve bana göre çok pahalı. Ama vaat ettiklerini gerçekleştiriyorlar mi acaba çok merak ettim?
www.yatsan.com

Bir yastık ile problemin çözüleceğine inanmıyorum tabi ki. Ama çeşitli şeylere bakarken, bu tür yastıklar da gördüm ve bana göre çok pahalı. Ama vaat ettiklerini gerçekleştiriyorlar mi acaba çok merak ettim?
0
fakat
(12.03.23)
bir yerde reklam olsa da bu yastıklar iş yapıyor gerçekten, ben de kafamı koyana kadar inanmazdım, tavsiye ederim.

ayrıca daha yastığın fotoğrafına bakarken uykum geldi, işe yaramama şansı yok :D.
0
gule gule
(12.03.23)
Bundan bende var. Fiyatı uçmuş bu fiyata almazdım. Kafanızın, pozisyonun şeklini alıyor ki bence bu iyi bir şey değil. Arada yastığı elimle kabartmam gerekiyor. Boynum ağrıyor bazen. Mağazada denediğimde bayılmıştım ama uzun süreli kullanıma uygun değil bence. Denemeden almayın.
0
ruhen hastayim ben
(12.03.23)
(4)

Birevim, fuzul ev gibi organizasyonlara hala güvenmemeli miyiz?

cemiyetin ünlü siması
Artık lisans da aldılar. Şu piyasaya baktıkça bunlar daha çekici gelmeye başladı sanki?10-15 arası taksitle ev sahibi olabilir miyiz?
Artık lisans da aldılar. Şu piyasaya baktıkça bunlar daha çekici gelmeye başladı sanki?
10-15 arası taksitle ev sahibi olabilir miyiz?
0
cemiyetin ünlü siması
(12.03.23)
bu şey değil mi, 1 milyon alıcam diye anlaşıyorsun taksitleri ödemeye başlıyorsun kura ne zaman çıkarsa o zaman veriyorlar... fakat Türkiye'de 10 ay sonra sana sıra gelse, o evi yine 1m ile alabilecek misin?
0
nhk ni youkosu
(12.03.23)
Evet, şu an araştırıyordum ve bu benim de dikkatimi çekti. Eğer en son çıkarsam ve o zamana kadar ev fiyatları arttıysa vay halime…
Ama sanırım kısa vadeli taşıt alımında kullanılabilir gibi.
0
🌸cemiyetin ünlü siması
(12.03.23)
10 bin tl taksitle seni ev sahibi yapacağım diyen kim varsa yalan söylüyordur. yüksek enflasyon ortamında bu çalışma mantığı ile ev araba alma ihtimalin sıfır.
0
roket adam
(12.03.23)
Haklısınız. Eve hemen oturamadıkça buradan almak saçma. Yarın ne olur belli değil ki…
Kısa vade<=12 ay için denenir belki.
Kısa vade varsa tabi.
0
🌸cemiyetin ünlü siması
(12.03.23)
(1)

PayPal ödemesi başka platformlarla sağlanabilir mi?

havadakarada
Yurtdışında bir internet sitesi var. Ödemeleri PayPal ile alıyor. Türkiye'de PayPal olmadığı için alternatif yol arıyorum. Banka hesabımdan, payoneer hesabımdan veya wise hesabımdan onların PayPal hesabına ödeme sağlanır mı?
Yurtdışında bir internet sitesi var. Ödemeleri PayPal ile alıyor. Türkiye'de PayPal olmadığı için alternatif yol arıyorum. Banka hesabımdan, payoneer hesabımdan veya wise hesabımdan onların PayPal hesabına ödeme sağlanır mı?
0
havadakarada
(12.03.23)
Paypaldan wise oluyor ama kesinti oluyor bi de Türkiyeden wise kullanarak paypal sıkıntı yaratabilir
0
olaylar olaylar
(12.03.23)

Tracer 9 yada 7 serisi sahibi olan var mı?

baldan kaymak
Birkaç şey sormak istiyorum da.edit: xsr900 kullanıcısı bir sürücü yanıt verdi sağolsun.
Birkaç şey sormak istiyorum da.

edit: xsr900 kullanıcısı bir sürücü yanıt verdi sağolsun.
0
baldan kaymak
(11.03.23)

Uzun zamandır kendimi hissetmiyorum?

somon sosu
Psikolojik destek sağlayacak birileri varsa bana ulaşabilir mi?
Psikolojik destek sağlayacak birileri varsa bana ulaşabilir mi?
0
somon sosu
(11.03.23)
(1)

Beyoğlu sanatsal aktivite önerisi var mıdır?

rebecca
Yarın beyoğlu'nda olcaz ve yakın zamanda gittiğiniz sevdiğiniz müze, sergi vb önerileriniz varsa talibim.
Yarın beyoğlu'nda olcaz ve yakın zamanda gittiğiniz sevdiğiniz müze, sergi vb önerileriniz varsa talibim.
0
rebecca
(11.03.23)
pera’da paula regra var
0
buenosdias
(12.03.23)
(3)

Bisikletlerde neden ayna yok?

halen
Öncelikle ekşi sözlük susturulamaz! Sonralıkla, bugün bisiklet almayı düşündüm fakat gerek bulunduğum ilçede sürerken bir ihtiyaç olduğunu gerek muhit uygun olsa bile aynanın zaruri bir aksam olduğunu düşünmemden aynalı bisiklet aradım ve bulamadım. Üretilirken neden ayna ile üretilmiyor bu meret de
Öncelikle ekşi sözlük susturulamaz!

Sonralıkla, bugün bisiklet almayı düşündüm fakat gerek bulunduğum ilçede sürerken bir ihtiyaç olduğunu gerek muhit uygun olsa bile aynanın zaruri bir aksam olduğunu düşünmemden aynalı bisiklet aradım ve bulamadım.

Üretilirken neden ayna ile üretilmiyor bu meret de kaskta ya da gidona bağlanabilecek ayrı bir aparat olarak alabiliyoruz ? Bir mantığı var mı ?


Teşekkürler,
0
halen
(11.03.23)
Yasal mevzuata dahil değil. Zil, ön ve arka ışık verilmek zorunda bisiklet alırken.
0
abi bi dizi buldum on numara
(11.03.23)
ekstra olarak bisiklet sadece bir türden oluşmuyor. yol bisikleti var, gravelı var, şehir bisikleti var, dağ bisikleti var vs. vs. kullanım amacına göre değişiyor haliyle. ihtiyaç ve istekler.
0
AlsterWasser
(11.03.23)
bisiklet kullanırken kafanı çevirip bakman kolay, aynısı motorda bile tam olarak geçerli değil daha hızlı gittiğinden ve altında çok daha ağır ve güçlü bir alet olduğundan ama bisiklette o kadar büyük bir risk yaratmıyor dönüp arkana bakmak.

bisikletin motoru sen olduğundan enerji çok sınırlı. ekleyeceğin her ağırlık da senin daha fazla güç harcamanı gerektiriyor. ağırlık ne kadar düşükse performans o kadar yüksek. ben matara tutucu hariç aksesuarsız kullanıyorum bir de özellikle gece süreceksem far takıyorum bazen. kendinden park ayağıyla gelmişti onu filan söktüm mesela. ihtiyaç duyan kolayca bir ayna edinip takabilir. atıyorum uzun yolda süreceksen, tur amaçlı kullanacaksan, bagajlar ve yükler varsa gram hesabı yapmayacak durumdaysan takarsın.
senin aksine ben ne kadar boş geliyorsa o kadar memnun olurum. sonuçta o ayna stok olarak dahili gelirse maliyeti fiyata eklenecek, sana seçenek sunulmamış olacak. farklı bir ayna alabilme veya ayna kullanmama seçeneğin olması, kullanmayacağın bir donanıma boşuna masraf etmemiş olman daha iyi.
0
konetsu
(11.03.23)
(3)

Ses kaydını deşifre etmenin kolay yolu yok mu?

damba
Arkadaşlar bir saatlik bir kayıt deşifre etmem gerekiyor. Teknolojinin önüme sunduğu daha kolay imkanlar var mı? Tek tek dinleyerek mi yapacağım?
Arkadaşlar bir saatlik bir kayıt deşifre etmem gerekiyor. Teknolojinin önüme sunduğu daha kolay imkanlar var mı? Tek tek dinleyerek mi yapacağım?
0
damba
(11.03.23)
sesi deşifre edip text olarak veren online tool'ları deneyebilirsiniz. Google: Sesi metine çevirme

app.audext.com
transkriptor.com
0
wct3 org
(11.03.23)
bunu word yapmıyor muydu öyle hatırladım. bu sitede ilk 10 dakika ücretsiz. belki 5-6 üyelik alarak ses dosyasını bölümler halinde yapabilirsiniz.
voiser.net
0
jepa
(12.03.23)
Word bunu çok çok iyi yapıyor.
0
kullanıcıadımbuolsun
(12.03.23)
(4)

Yurtdışı gece kulübü

alp9900
Türkiye’de gece kulübü işlerinden çok anlamayan biri yurtdışında güvenli bir ülkede tek başına kulübe gitse sıkılır mu
Türkiye’de gece kulübü işlerinden çok anlamayan biri yurtdışında güvenli bir ülkede tek başına kulübe gitse sıkılır mu
0
alp9900
(11.03.23)
Kisiye, ortama, klube gore degisir. Ama sıkılmak yuksek ihtimal dahilinde. Ne kadar sosyal olsan da Wingmansiz zor bu club isleri. Ha sen sirf eglence icin gidiyorsan takil kafana gore, kimseyi sallama ama ben hep karsi cinsle tanisma, sosyallesme odakli hep klube gittigimden yalniz gidince bir burukluk, 1-0 geriden baslama durumlari oluyor hep, zaten yabancisin, isler daha da zor oluyor. Bir de bazen yalniz gidince kapida daha yuksek giris fiyati cekebiliyorlar. Genelde saticilar klubten klube geziyormus, onlar da bouncerlarin tanidiklari zaten, seni yalniz gorunce killanabiliyorlarmis ne ayak bu, bizim torbacimiz var zaten vs diye. Neyse korkutmayim sen salla bunlari, eglenmene bak gideceksen, her yer farklidir gece hayatinda lojistik her seydir. Eskiden rooshv forum vardi, orada guzel muhabbetler donuyordu, adam dinci olup cikmis simdi.
0
freedonia
(11.03.23)
defalarca girdim hiç bir sorun yaşamadım
0
ditu
(11.03.23)
freedonia güzel yazmış. ek olarak gideceğin yere göre alınmama ihtimalin de var.
0
roket adam
(12.03.23)
ben de tek basina cikmaktan cekiniyorum ama tek basina cikinca daha eglenceli oldugu da oluyor. amac zaten sosyallesmek, illa ki birileri seninle gelip konusur sen gidip konusmasan bile.
0
baldur2
(12.03.23)
(2)

Hatay Kırıkhan'a kargo göndermek mümkün mü?

petekpare
Orada hizmet veren kargo şubesi var mı? PTT'ye sorduğumda depodan çıkmıyor, geri dönüyor dediler.
Orada hizmet veren kargo şubesi var mı? PTT'ye sorduğumda depodan çıkmıyor, geri dönüyor dediler.
0
petekpare
(11.03.23)
Rossmann'ın sayfasında şöyle bir yazı çıkıyor.

Ülkemizde yaşanan büyük deprem felaketi sonrasında, bölgedeki Hatay ve Kahramanmaraş illerimize valilik kararı gereği kargo teslimatları yapılamamaktadır.
0
Mirket
(11.03.23)
Dün kırıkhandaydım açık kargo yoktu.
0
primetime
(11.03.23)
(6)

emlakci komisyonu

Kittie
tam bir sacmalik degil mi? bugun haberlerde bazi dairelerin ne kadar pahali oldugundan behsediliyordu.alelade semt, 3 +1 sifir daire ornegi vardi ve kira 30k.emlakci da anlatiyor haberde... kiralamak isteyen 4 kirayla girebiliyor buraya diyor.2 depozit, 1 normal kira,1 de bizim hizmet bedelimiz diyo
tam bir sacmalik degil mi?
bugun haberlerde bazi dairelerin ne kadar pahali oldugundan behsediliyordu.
alelade semt, 3 +1 sifir daire ornegi vardi ve kira 30k.
emlakci da anlatiyor haberde... kiralamak isteyen 4 kirayla girebiliyor buraya diyor.
2 depozit, 1 normal kira,
1 de bizim hizmet bedelimiz diyor :D

kiralar arşa cikinca hepten sacma gelmeye basladi bu durum bana. iyice goze batar halde.

hizmet bedeliymis..
pardon hangi hizmet?!
kapi actin, surasi mutfak, surasi salon dedin diye mi?!

hadi zamanini verdi emlakci ev gezdirmek icin vs yahu bu ucret niye ev sahibinden istenmiyor?
ben ev sahibi olucam, bi emlakciya evimin anahtarini vericem, ben ugrasamam sen kim gelirse gezdir dicem, sonra da bana haber edersin gelir sozlesmemi yaparim dicem ve "hizmet ucreti"ni kiracidan alicak emlakci.

bu konuya niye bi el atilmiyor. tam kira almak, kiralar bu kadar olmusken. tabii kiralarin bu kadar artmasinda da bunun rolu var da. neyse emlakcilar birligi falan var ve cok mu gucluler. bir de bari gitsinler ev sahibinden istesinler.

bi vali falan, artik kim bakiyorsa, niye buna duzenleme getirmiyor?
0
Kittie
(11.03.23)
haklısın hatta fazlası var ama nedense bende neden el atılmadığını anlamadım.
0
basond
(11.03.23)
Emlakcilarin lobisi falan da yok ben de anlamiyorum bunlara niye el atilmadigini. O kadar az katma deger katiyorlar ki, hele hele internet caginda, 20 emlakcinin yaptigi isi 1 emlakci yapabilir su an. Daire metre karesine gore barem getirecekler hizmet bedelinde, internet ilanlarini duzgun kullanacaklar, evleri randevu ile gezdirecekler, kapora almak yasaklanacak oldu bitti.
0
another satisfied lover
(11.03.23)
neden saçmalık olsun ben de bunu anlamıyorum.
çok kazançlı bir iş ise siz de emlakçı olun, işi ucuza yapın piyasayı düşürün
çok faydasız bir iş olsa pazarda bu adamlar nasıl yer alır nasıl para kazanırlardı? demek ki birilerinin işi çözülüyor

emlakçının parasını ev sahibi ödese ne olacak? ev fiyatına emlakçı bedeli giydirilmiş olacak bu kadar basit. ortada herkesin mutabık ve memnun olduğu bir sistem var ve nedense herkes son aşamaya gelince şikayet ediyor. anlamsız buluyorum bu şikayeti.

ev sahibi olarak emlakçısız iş yapmam bir ton çer çöp insanla uğraşacak vaktim yok. kiracıyken de genel olarak iyi deneyimler yaşadım emlakçılarla ilgili. aldıkları parayı hak etmeseler bu müessese çoktan biterdi bu kadar basit.
0
roket adam
(12.03.23)
Daha sacmasini soyleyim,bazı şehirlerde her sene kiracidan komisyon alıyorlar.
0
essoist
(12.03.23)
Benim fikrimce bu işin oluru kiraci ve ev sahibinin emlakçı komisyonunu ortak ödemesi, su an bu durum ev sahibin işine geldiği için ses çıkarmıyorlar. Kiracılarda sütten sayıldığı için ciddiye maalesef alınmıyor beğenmezse gitsin kafasındalar. Ülkemizin klasik problemi herkes işine geldiği gibi davranıyor empati yoksunuyuz. Bu örnek bazında yazıyorum yarın evsiz kalabilirsin ya da çocuğun kiracı olabilir, ucu dokununca ağlarlar.
0
mirty
(12.03.23)
roket adam: iste sen cer cop insanla ugrasma diye o hizmeti aliyorsun ya olay o zaten. burada anahtar kelime hizmet alan :)

emlakcidan iyi hizmet alan kiraci da ultra luks villalar, koskler arayanlardir. onlara verilen hizmetle apartman dairesi arayana verilen hizmet de ayni degil zaten.
0
🌸Kittie
(12.03.23)
(2)

Ankara Kuyumcu Tavsiyesi

ciagra
Selamlar, yakın zamanda altın bozdurup, tavsiye edeceğiniz kuyumcu var mıdır Ankara' da?
Selamlar, yakın zamanda altın bozdurup, tavsiye edeceğiniz kuyumcu var mıdır Ankara' da?
0
ciagra
(11.03.23)
yoktur.
kuyumcular çarşısına gidip tek tek sorabilirsin. kafana göre takılırsın.
0
ankarakecisi
(11.03.23)
Altınkaynak. Bir çok kuyuncuda altınkaynağı baz alıyor. Miktar yüksekse kuyumcuları gezip fiyat almak iyidir.
0
1917
(11.03.23)
(3)

İmplant sorusu

ditu
Bugün implant takıldı ve operasyon komple bitti. Aklımda bir soru, dişçiye sormayı unutum. En son takılan yapay diş yapışkan ile mi tutturuldu yoksa sıkı geçme/vida tarzı bir uygulama ile mi duruyor?Ben dişlerimi çok sıkan biriyim, bu implant düşer mi ?
Bugün implant takıldı ve operasyon komple bitti. Aklımda bir soru, dişçiye sormayı unutum. En son takılan yapay diş yapışkan ile mi tutturuldu yoksa sıkı geçme/vida tarzı bir uygulama ile mi duruyor?

Ben dişlerimi çok sıkan biriyim, bu implant düşer mi ?
0
ditu
(11.03.23)
Vida ile tutturuluyor, düşeceğini sanmam.
0
mirty
(12.03.23)
google da implant fotolarına bakabilirsin. implant crown ı implantın üzerine oturuyor. onu orda tutmak için ise bi setskur ile sabitliyorlar. dişi sıkma ile implant kırılmaz kolay kolay. asıl sorun çene kemiğinde oluşuyor. aşırı baskıda (yeme sırasında da olabilir) implant vidası (kemik içindeki kısım) temelinde oynuyor, bu oynama ile kemiğe zarar veriyor. uzun vadede boşluk yaratıyor. boşluk büyüdükçe hasar hızlanıyor. sonunda kemik yuvası güçsüzleştiği için implantı almak zorunda kalıyorlar. o deliğe kemik tozu koyup 6 ay bekliyorlar ki çene kemiği büyüsün ve tekrar implantı geriye takabilsinler....
diş doktoru değilim, implant sahibinden öğrendiğim bilgiler.
0
sttc
(12.03.23)
ek olarak yukarıda verilen hasar ornegi cok kotu yapilan ve uygun cene kemigi kalinligi olmayan hastalarda olabilir. korkmayin dusmez bende 2013 den beri var. yapanın elleri dert görmesin hiç sorun yaşamadım.
0
kobretti
(12.03.23)

ingilizce öğrenmeyle ilgili şöyle bir şey olsa

sanemz
voscreen güzel aslında ama herhangi bir filmin küçük bir kesitinin olması çok verimsiz kılıyor. sevdiğimiz bir filmi boydan başa bu uygulamadaki gibi kesitlere ayırsak ne hoş olurdu.
voscreen güzel aslında ama herhangi bir filmin küçük bir kesitinin olması çok verimsiz kılıyor. sevdiğimiz bir filmi boydan başa bu uygulamadaki gibi kesitlere ayırsak ne hoş olurdu.
0
sanemz
(11.03.23)

Netflix Toskana filmi

kassiopeia
Merhabalar, Netflix'te Toskana diye bir film var, filmin bir yerinde, baslarda, Italya'da deniz kenarinda bir sehrin drone ile goruntusu cekilmis. Hangi sehir oldugunu bilen var mi? Internette restoranin adi filan yaziyor ama orasi degil, dag icinde cunku kalani filmin, kisa bir sahnede goruluyor sa
Merhabalar,
Netflix'te Toskana diye bir film var, filmin bir yerinde, baslarda, Italya'da deniz kenarinda bir sehrin drone ile goruntusu cekilmis. Hangi sehir oldugunu bilen var mi? Internette restoranin adi filan yaziyor ama orasi degil, dag icinde cunku kalani filmin, kisa bir sahnede goruluyor sadece benim dedigim yer.
0
kassiopeia
(11.03.23)
(1)

Beşiktaş Kongre Üyeliği

zugas
herkese merhaba, Beşikta kongre üyeliği için başvuracağım ama kongre üyesi olan iki kişinin referans olması lazım. Geçen aralık ayında bulamadım. Şimdi de bulamıyorum. Acaba burada kongre üyesi olan var mı? benim için imza atar mısınız?
herkese merhaba, Beşikta kongre üyeliği için başvuracağım ama kongre üyesi olan iki kişinin referans olması lazım. Geçen aralık ayında bulamadım. Şimdi de bulamıyorum.

Acaba burada kongre üyesi olan var mı? benim için imza atar mısınız?
0
zugas
(11.03.23)
buradan kimse çıkmazsa twitter üzerinden mention veya dm yoluyla destek alabilirsin.
0
ditu
(11.03.23)
(1)

Amerika'dan bilgisayar getirtmek - Gümrük vb. işleri

bir bucuk adana
Amerika'da apple'dan bilgisayar alacağız ve bir tanıdığımız da orada. Bu kişi üzerinden satınalma işlemini yapacağız ve onun arkadaşı (x kişi) da TR'ye getirecek.Burada TR'ye girerken gümrükte - kontrolde falan bir sorun olur mu? veya bir prosedürü var mı? ek bir ücret vb. durumlar.Fatura bizim tanı
Amerika'da apple'dan bilgisayar alacağız ve bir tanıdığımız da orada. Bu kişi üzerinden satınalma işlemini yapacağız ve onun arkadaşı (x kişi) da TR'ye getirecek.

Burada TR'ye girerken gümrükte - kontrolde falan bir sorun olur mu? veya bir prosedürü var mı? ek bir ücret vb. durumlar.

Fatura bizim tanıdığın üzerine olacak. 1 adet bilgisayar alınacak. X kişisi de sadece getirecek.
0
bir bucuk adana
(11.03.23)
tek bilgisayarda sorun olmaz. atsin cantasina getirsin.

yakinda varsa satis vergisi olmayan bir yerden ogrenci indirimiyle aldirin. daha ucuza gelir.
0
antikadimag
(11.03.23)
(1)

Brüksel hk.

tchuck
selamlar,brüksel merkezden, güney havalimanına en doğru nasıl gidilir? bir otobüs söyleniyor 16 euro olarak, en iyi yöntem bu mudur? buysa bilmemiz gereken bişey var mı? yoksa durağını bulup direkt kredi kartıyla oradan ödeme yapabiliyor muyuz vs.?bir de 1 saat diyor yola ama güvenmeli miyiz bu süre
selamlar,

brüksel merkezden, güney havalimanına en doğru nasıl gidilir? bir otobüs söyleniyor 16 euro olarak, en iyi yöntem bu mudur? buysa bilmemiz gereken bişey var mı? yoksa durağını bulup direkt kredi kartıyla oradan ödeme yapabiliyor muyuz vs.?

bir de 1 saat diyor yola ama güvenmeli miyiz bu süreye? yoksa istanbuldaki gibi süre çok değişir mi? 5teki uçak için kaçta binmek lazım sizce?

teşekkür ettim
0
tchuck
(11.03.23)
Flibco en iyi yöntem evet. Evinin önünden aldırmalı seçeneği var valizler ağırsa kullanabilirsiniz, ne zaman yola çıkılacağını onlar belirliyor yetiştirecek şekilde.
0
selimcigimisik
(11.03.23)
(4)

klima üstüne bbulgur koyup güvercinlerin gelmesi ve klima düşermi

ShadowOfMoon
bulguru ıslatıp koyuyorum. zararı daha az oluyor veya olmuyor diye okudum.dış klima üniteis çoğu daire gibi cam altında. oraya buglur koyuyorum. arada 10 kuş kadar geliyor. 1 kg olsa 10 kg yapar 10 tane. bu kadar ağırlık sıkıntı mı sizce. bir gün klima dış üniversitesi düşerse beni suçlarla mı "o gü
bulguru ıslatıp koyuyorum. zararı daha az oluyor veya olmuyor diye okudum.

dış klima üniteis çoğu daire gibi cam altında. oraya buglur koyuyorum. arada 10 kuş kadar geliyor. 1 kg olsa 10 kg yapar 10 tane. bu kadar ağırlık sıkıntı mı sizce. bir gün klima dış üniversitesi düşerse beni suçlarla mı "o güvercinleri besliyordu" diye.

daha yeni takıldı bu arada. 6-7 ay anca oluyor.
0
ShadowOfMoon
(11.03.23)
Alt kattakiler güvercin pisliğinden ve sesinden illallah edip kapınıza dayanacaklardır.
0
Mirket
(11.03.23)
kus dediginiz guvercinse 250-300 gram anca eder o. 1 kilo da olsa sorun olmamasi gerekir agirlik acisindan...
0
hewit
(11.03.23)
hiçbişey olmaz.
0
sttc
(12.03.23)
yapma bunu. iyilik yapayım derken komşularına eziyet edersin. onları temizlemek kolay iş değil.
0
bohr atom modeli
(12.03.23)
(1)

İnternetten giyim alışverişindeki iade giysiler ne oluyor?

ya ben lan neyse
tekrar yıkanıp ütüleniyor mudur?bir de iade oranlarıyla ilgili bilginiz var mı?
tekrar yıkanıp ütüleniyor mudur?

bir de iade oranlarıyla ilgili bilginiz var mı?
0
ya ben lan neyse
(11.03.23)
Satıyorlar tekrar. İadede anında alarmı takıp satıyorlar.
0
romario
(11.03.23)

yaratıcı yazarlık kursu

pstm
merhaba udemyden bir kurs satın aldım ama buraya da bir sorayım dedim sizce hangi kursları satın almalıyım ve özelinde betimlememi geliştirecek alıştırmalarınız var mıdır diyaloglarımın özellikle mizahi tarafımın kötü olmadığını düşünüyorum ama betimleme için yardıma ihtiyacım var gibi.
merhaba udemyden bir kurs satın aldım ama buraya da bir sorayım dedim sizce hangi kursları satın almalıyım ve özelinde betimlememi geliştirecek alıştırmalarınız var mıdır diyaloglarımın özellikle mizahi tarafımın kötü olmadığını düşünüyorum ama betimleme için yardıma ihtiyacım var gibi.
0
pstm
(11.03.23)

Gaziantep son durum

basubadelmevt
Kasım sonunda Maraş-Antep Turu yapmıştım. Etkilenen yerlerin çoğunda zaman geçirdim ve cok etkilendim süreçten. Gaziantep özellikle Zeugma,Tarihi Carsi,yeme icme icin disardan çok fazla insan geliyordu. Çarşının son durumu noldu? Almacı Pazari vs? Oralar yıkıldı mi? Esnafın durumu nasıl?Sanıyorum me
Kasım sonunda Maraş-Antep Turu yapmıştım. Etkilenen yerlerin çoğunda zaman geçirdim ve cok etkilendim süreçten. Gaziantep özellikle Zeugma,Tarihi Carsi,yeme icme icin disardan çok fazla insan geliyordu.


Çarşının son durumu noldu? Almacı Pazari vs? Oralar yıkıldı mi? Esnafın durumu nasıl?

Sanıyorum merkez kısmı çok etkilenmedi Antepin,yine de merak ettim. Bölgede olan birileri varsa bilgi verirse memnun olurum.
0
basubadelmevt
(11.03.23)
(3)

40.000 tl 1 yıllık yatırım tavsiyesi

drystedb efficacious
biliyorum büyük bir para değil ama yıl sonuna kadar unutabileceğim bir miktar param var, ne düşünürsünüz borsa, kkm sepet vb? teşekkürler.
biliyorum büyük bir para değil ama yıl sonuna kadar unutabileceğim bir miktar param var, ne düşünürsünüz borsa, kkm sepet vb? teşekkürler.
0
drystedb efficacious
(11.03.23)
BIST 30 dışı hisse ağırlıklı tefas yatırım fonu
0
deer hunter
(11.03.23)
Hisselere yatirirdim
0
stavro
(11.03.23)
TEKNOLOJİ ENDEKS FONLARI, İŞBAKASI VE GRUBU FONLARI
0
mtgs
(11.03.23)
(4)

Kedi-Köpek ve Miele vs Dyson

uykulu
Abicim deli uzun tüylü bir kedim var.Çok tüy döküyor.Kaç makine değiştirdim fayda yok.Sizce hangi elektrikli süpürge çözüm olur,?Miele cat ve dogDyson V8
Abicim deli uzun tüylü bir kedim var.
Çok tüy döküyor.
Kaç makine değiştirdim fayda yok.
Sizce hangi elektrikli süpürge çözüm olur,?

Miele cat ve dog

Dyson V8
0
uykulu
(11.03.23)
dysondan çok memnunum yalnız kedi tüyü için ben eldiven şeklindeki taraklardan (ucuz da) aldım ve bu kadar faydalı bir şey görmedim on dakikada hırka örecek kadar tüy topluyor iki üç günde bir o şekilde tarasanız süpürgeye de çok ihtiyaç kalmaz.
0
sanguine
(11.03.23)
Kedim var, tüylerinden dolayı Dyson V8 almıştım, memnunum. halılardan ve yüzeylerden topladığı tüy miktarına ve başka her türlü kire her defasında hayret ediyorum.
0
ladygreen
(11.03.23)
kedim var, Dyson V8 kullanıyorum uzunca bir süredir ve cok memnunum.
0
patlamis misir
(11.03.23)
Dyson V8, çok kedi, çok memnunum.
Miele tecrübem yok.
0
alfired
(12.03.23)
(4)

Evi kentsele sokmak için şirket bulmak

condom kurşunu
Şöyle mi işliyor. Şirketleri arıyoruz bizim şu kafar katlı şu kadar m2 bi binamız var bi gelin görün fiyat verin mi diyoruz yoksa onlar mı bizi buluyor?
Şöyle mi işliyor. Şirketleri arıyoruz bizim şu kafar katlı şu kadar m2 bi binamız var bi gelin görün fiyat verin mi diyoruz yoksa onlar mı bizi buluyor?
0
condom kurşunu
(11.03.23)
Fiyat verin değil de herhalde kaç kat verirseniz kaç m2 verirsibiz diye sormak gereyor. Üstüne para vermemek adına yani
0
🌸condom kurşunu
(11.03.23)
Şu anki daire sayısı, hissedar sayısı ve yapılacak olan yeni imar ile yeni daire sayısı önemli.

Şu an 10 daire vardır binada mesela, yıkıp yapsak yine 10 daire olacak diyelim. Maliyet + müteahhit karı ödemeniz lazım.

Ama şu an 10 daire vardır, atıyorum yenisini yapınca 20 daire çıkıyordur (küçük de olsa) fazladan 10 daireyi müteahhite verirsiniz satar maliyet ve karını çıkarır.

Bu 10 daire afaki tabi, bazı semtlerde 20 dairelik binanın maliyet ve karı için 6 daire satmak yeterken bazı semtlerde 10 daire satsan da olmayabilir.
0
John Bloor
(11.03.23)
Istanbul belediyesi ile anlaşırsan 100 m2 evin varsa 1 milyon tl ( şuanki fiyat artacak bu gidişle demir ve beton sıkıntısı var ) vermen gerekiyor birebir aynı evi yapıyorlar.
ha müteahitle anlaşırsan daireni ufaltarak müteahite maliyet ve kar payı vermen gerekiyor.
lokasyon bina daire ve arsa m2 bilgisini paylaşırsan daha net bilgi veririm.her yerin imar inşaat hakkı farklı çünkü.

not: ilk iş bina genel kurul toplantısı yapıp binamızın kentsel dönüşümü için komisyon üyelerine firmalarla görüşme yetkisi verilmiştir kararı almanız gerekiyor bu karaqrı almadan hiç bir müteahit teklif vermez.
0
deepex
(11.03.23)
Kaynak olacak ama bütün sahiplerin onay vermesi gerekir mi?
Ve bu kentsel dönüşüm bütün illerde geçerli olan bir şey mi?
0
cemiyetin ünlü siması
(12.03.23)
(2)

Diyetisyen önerisi

wiekannich
Selamlar, istanbulda diyetisyen arıyorum, amacım cardio + ağırlık ile sağlıklı bir şekilde kilo vermek. İşinin ehli birini arıyorum fakat online ortamlarda çok fazla alternatif var, nereye bakmalı önerebeliceğiniz bir yer var mı ? Teşekkürler.
Selamlar, istanbulda diyetisyen arıyorum, amacım cardio + ağırlık ile sağlıklı bir şekilde kilo vermek. İşinin ehli birini arıyorum fakat online ortamlarda çok fazla alternatif var, nereye bakmalı önerebeliceğiniz bir yer var mı ? Teşekkürler.
0
wiekannich
(11.03.23)
osmanbeyde ece diye bir diyetisyen var.

bizim şirket 50 kişi ve bunların 30 tanesi şişmandı. bildiğin şişman.

şirketten biri bu diyetisyene gitti. sonra habire birileri gitti.

şirket şuan 50 kişi ve tek şişman ben kaldım. herkese kilo verdirdi.
0
zugas
(11.03.23)
şöyle aykırı biri var, ilgini çekerse:

www.instagram.com
0
sanemz
(11.03.23)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.