[]

Sürekli hastayım, hadi dertleşelim.

Cidden bıktım be duyuru. Son altı aydır sağlıklı hissettiğim doğru dürüst bir hafta geçiremedim. Boğazım hep ağrıyor, kulaklarım duymuyor, burnum hep tıkalı. Bunların normal olduğu nadir bir güne denk gelirsem de belim, boynum tutuluyor.

Hadi burun işini çözüyor gibiyim, sprey bağımlısıydım ama beş gündür hiç sıkmadım ve verdikleri ilaçları kullanıyorum alerji için.

Ama şimdi de sağ kulağım davul gibi şişti, bir de üstüne kan işiyorum! (Acile gidiyorum) Kulağımın arkasındaki lenf nodum taş gibi olmuş. Bütün gece uyuyamadım ağrıdan. KBB randevumda kulaklarıma da bakıp temizlemişlerdi, hadi enfeksiyona sebep oldu bu işlem diyelim. Kan işemek ne alaka ne ne ne??

Daha bir hafta önce farenjit için verilen antibiyotiği yeni bitirmiştim. Şimdi gidicem, gene antibiyotik yazacaklar. Bıktım, bıktım. Nedne sürekli hasta oluyorum ya? Yediğime içtiğime dikkat ederim, soğukta bırakmam kendimi. Hijyenime dikkat ederim. Neden hep beni buluyor ya? Neden?

Biliyorum ciddi hastalıklar yaşamadığımı, ama sağlıklı olmak istiyorum artık. Tek ve büyük bir hastalık yerine böyle 46543690 tane ufak probleme aralıksız maruz kalınca yaşama isteğim kalmıyor yemin ederim.

Medikal diye açtım duyuruyu ama bir cevaptan daha çok destek arıyorum. Özellikle şu kan meselesi paniklettiği için anksiyete ile hareket ediyorum sanırım. Bir yandan da yoldayım, öyle işte...

 
ne yiyorsun ne içiyorsun? uykun nasıl? hijyen?


  • alperz  (12.03.23 11:33:24) 
haftada en az 3 doktora gidiyorum düzenli olarak

oluyo yani
  • duyurukullanıcısı  (12.03.23 11:36:47) 
Bir kaç doktordan fikir al. İdrarda kan = ultrason demek. Yaptırmaya uğraş önceliğin bu olsun. Bazen ilaçlar da idrar rengini değiştiriyor ama bildiğin kansa acil ultrason şart. Kaygılanman çok normal sakin kalıp yapman gerekenleri yap. Düzeldiğinde, sağlığını korumak için bence özetle koşmak ve sabahları en az 2 yumurta yemek şart. Bu ikisine başladığımdan beri hiç hastalanmadım hastalansam da çok hafif atlattım. Önceden senede 5 10 kere antibiyotik lik olurdum. Yıllardır gerek olmadı. Ayakta atlatıyorum. Koşmak. Yumurta.


  • baba553  (12.03.23 11:44:03) 
Dertleşmeyelim de, sen bir Acil'e doğru koştur. Şu kan işeme konusu önemli olabilir.
Sonra dertleşiriz.

  • Mirket  (12.03.23 12:00:41) 
@mirket Şimdi döndüm acilden. Monurol, augmentin yazdı yolladı. Sistit geçiriyormuşum, kulağımın arkası da buna reaksiyon gösterdiği için şişmiş. Kulak ağrısı yapması da normalmiş.

@alperz genelde ev yemeği yiyorum, kahvaltıyı aksatmıyorum. uykum da iyi sanırım, 12 gibi uyuyorum 8 ya da 9da kalkıyorum.

@duyurukullanıcısı e böyle hayat mı geçecek?

@baba553 haşlanmış yumurta yiyorum her sabah ama :( 1-2 tane, genelde 1.
  • nolmus yani  (12.03.23 12:39:19) 
Hadi geçmiş olsun.
İlaçlarını düzgün kullan.
Ayağından çorabını sakın çıkarma. Hatta bir battaniyeye falan sar da otur.
2 tane 1,5 luk pet şişe su koy yanına. Yatana kadar da bitirmiş ol her gün ikisini de.
Burun spreyini de ihmal etme.
  • Mirket  (12.03.23 13:34:40) 
yumurta, yağsız olmayan kırmızı et, mayalanmış yoğurt, ev sirkesi, ev turşusu falan hemen her gün yemeye çalış.

belli ki genetik yapın taş gibi değil. ya da vücudunu çok hırpaladın bilemiyorum. ama sağlam bir diyet şart bence.

uykuyu erkene çekmeye çalış. bir de uyandıktan 3 ya da 11 saat sonra koşu ya da ağırlık idmanı ekle.
  • alperz  (12.03.23 18:55:26) 
kafada bitiyor. enerji olayına çok inanıyorum burda, insan kendisi sokuyor hastalık moduna kendisini vallahi de böyle istersen inanma.


  • sanemz  (12.03.23 20:12:06) 
Hastalığınızın sebebi belli, tedavisi var. Daha ne olsun? 2-3 gün yatarak dinlenin, yormayın kendinizi, bebek gibi bakın kendinize. Yemenize dikkat ediyormuşsunuz, vitamin takviyesi, bitki çayı içerek takviye de ederseniz geçer gider. Çok geçmiş olsun.


  • boyalı kuş  (12.03.23 20:43:50) 
@boyalı kuş maalesef dinlenme gibi bir lüksüm yok. dediğim gibi sürekli hasta olduğum için artık izin almaya utanıyorum.


  • nolmus yani  (12.03.23 23:28:51) 
Çalışma şartlarınız nasıl bilmiyorum ama bir kaç günlüğüne ağırdan almayı deneyebilirsiniz. Öğle saatlerinde kestirmek, gün içerisinde bitki çayları içmek iyi gelebilir. İzin günlerinde ise full yatış kesin toparlar. Gün içerisinde bir şey yapamazsanız akşam eve gelince yemek yedikten sonra yatış pozisyonuna geçebilirsiniz. Tv izleyecekseniz yatıp üste battaniye alıp izleyebilirsiniz. Erken yatmak da iyi gelecektir. Beden dinlenmeden güç kazanmıyor. Bence en iyi tamir de uykuda oluyor. Bir de bana 1000lik c vitamini hep iyi gelmiştir. Doktor değilim bu nedenle c vitamini kısmını doktorunuza sormanızı öneririm. Moralinizi yüksek tutun, eninde sonunda geçip gidecek.


  • boyalı kuş  (13.03.23 06:55:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.