[]

Akıcı konuşamamak, dikkat eksikliği

Bana neler oluyor hiç anlamıyorum, doktora da gideceğim ama fikrinizi merak ettim. İş nedeniyle şehir değişikliği yaptım ve şehirde yalnızım, işim stresli, sağlık sorunlarım ciddi artışa geçti. Bilniyorum sebebi bunlarla mı ilişkili ama artık konuşurken eskisinden daha çok devrik ve hatalı cümleler kuruyorum, çok düşünüyorum, kelimeler aklıma gelmiyor vs. Aynı zamanda ciddi düzeyde dikkat toplamada güçlük yaşıyorum son 6 aydır oturup bir kitap okusam film izlemeye başlasam hep yarım bıraktım nefesim daralıyor. Benzer bir süreç yaşadınız mı? Depresyon gibi psikolojik bir durumla mı ilişkiliydi bu belirtiler?




 
Birçok sebebi olabilir VE burada spekülasyon yapmak doğru olmaz. Söyledikleriniz bir sağlık probleminden de kaynaklanabilir veya psikolojik de olabilir. O yüzden doktora gitmeniz iyi olur.


  • faroe adamlari  (12.03.23 10:47:40) 
konuşmayla ilgili anlattıklarınız bana kitap okumadığım zamanlarda oluyor.


  • pide  (12.03.23 10:49:58) 
Covid geçirmiş miydiniz? Çevremde covid olduktan sonra benzer şikayetleri olan çok kişi var. Ancak dediğiniz gibi psikolojik de olabilir, değişiklik ve stresten dolayı. Eğer öyle ise meditasyon öğrenmenizi ve düzenli uygulamanızı öneririm. Ve elbette spor. (Tabi bunlar doktora gittiğinizde bir şey bulunamazsa)


  • fotrsapka  (12.03.23 11:13:02) 
Pide +1, her gün bağırarak 1 sayfa kitap oku.


  • baba553  (12.03.23 11:22:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.