[]

Bisikletlerde neden ayna yok?

Öncelikle ekşi sözlük susturulamaz!

Sonralıkla, bugün bisiklet almayı düşündüm fakat gerek bulunduğum ilçede sürerken bir ihtiyaç olduğunu gerek muhit uygun olsa bile aynanın zaruri bir aksam olduğunu düşünmemden aynalı bisiklet aradım ve bulamadım.

Üretilirken neden ayna ile üretilmiyor bu meret de kaskta ya da gidona bağlanabilecek ayrı bir aparat olarak alabiliyoruz ? Bir mantığı var mı ?


Teşekkürler,

 
Yasal mevzuata dahil değil. Zil, ön ve arka ışık verilmek zorunda bisiklet alırken.


  • abi bi dizi buldum on numara  (11.03.23 23:07:23) 
ekstra olarak bisiklet sadece bir türden oluşmuyor. yol bisikleti var, gravelı var, şehir bisikleti var, dağ bisikleti var vs. vs. kullanım amacına göre değişiyor haliyle. ihtiyaç ve istekler.


  • AlsterWasser  (11.03.23 23:12:31 ~ 23:14:15) 
bisiklet kullanırken kafanı çevirip bakman kolay, aynısı motorda bile tam olarak geçerli değil daha hızlı gittiğinden ve altında çok daha ağır ve güçlü bir alet olduğundan ama bisiklette o kadar büyük bir risk yaratmıyor dönüp arkana bakmak.

bisikletin motoru sen olduğundan enerji çok sınırlı. ekleyeceğin her ağırlık da senin daha fazla güç harcamanı gerektiriyor. ağırlık ne kadar düşükse performans o kadar yüksek. ben matara tutucu hariç aksesuarsız kullanıyorum bir de özellikle gece süreceksem far takıyorum bazen. kendinden park ayağıyla gelmişti onu filan söktüm mesela. ihtiyaç duyan kolayca bir ayna edinip takabilir. atıyorum uzun yolda süreceksen, tur amaçlı kullanacaksan, bagajlar ve yükler varsa gram hesabı yapmayacak durumdaysan takarsın.
senin aksine ben ne kadar boş geliyorsa o kadar memnun olurum. sonuçta o ayna stok olarak dahili gelirse maliyeti fiyata eklenecek, sana seçenek sunulmamış olacak. farklı bir ayna alabilme veya ayna kullanmama seçeneğin olması, kullanmayacağın bir donanıma boşuna masraf etmemiş olman daha iyi.
  • konetsu  (11.03.23 23:23:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.