[]

kedim kusmaya basladi

selam,

4 yasinda british shorthair kedimiz var. bir yasini doldurmadan kisirlastirmistik. hayatinda son aylarda hic degisiklik olmadi. daha once hic kusmuslugu yok.

kuru mamasinin sesini duydugunda hala yarinlar yokmus gibi kosup yiyor, maltini gorunce delirip geliyor, istahi yerinde.

sabah sevdirir hep, sabah sevdirmeleri devam. oyuncaklariyla hala oynuyor.

kakasinda cisinde problem yok, su icmesinde de yok buyuk ihtimalle.

tuyunu ilk kusmasindan sonra daha fazla taramaya basladik.

velhasil hayatinda pek bir degisiklik yok goruntude ama gel gelelim son 2 haftadir kusmaya basladi. kusmugunun rengi hep ayni, kahverengimsi. ilk 1-2 sefer tuy kustu, tuyleri gorebiliyorduk. sonrasinda mamasini yedikten 3-5dk sonra direkt mama kustu. az once de sabah (4.5 civari) yedigi mamayla karisik bir seyler cikartti.

yurtdisinda oldugumuz icin veterinere erisim cok kolay degil, en son ekim gibi gitmistik bir sorun yoktu, gayet saglikli denmisti. yarin sigortayi arayip tekrar veteriner randevusu bulmaya calisacagiz ama ne zamana randevu bulunur bilinmez.

duyurunun kedi uzmanlarina soru: endiselenmeli miyiz? yapabilecegimiz bir sey var mi? siz bu hasta oykusune ve kusmuga baktiginizda ne dusunuyorsunuz? bugun kuru mama yerine yas mama verelim diyoruz midesi biraz rahat etsin diye.


dikkat, kedi kusmugu goruntusu! dikkat!! dikkat!!!
www.hizliresim.com

 
Mama değişikliği normalde kusmasına neden olur. Bir de aç kalırsa, ve bu yüzden hızlı yerse kusabilir. Bunlara dikkat ederek, mamasını değiştirMEden 7x24 izleyin.

Eğer yemek yemezse, veya tuvaleti sorunlu olursa, veya katkısız sıvı kusarsa veterinere götürün.
  • alfired  (12.03.23 14:02:59) 
otomatik mama verme makinasi var, mamasi hep ayni dakikada ayni olcude geliyor her gun aslinda. az once mama makinesini kontrol ederken 2-3 tane mama dustu, kosarak gelip yedi.

yemek yemeye devam ederse, tuvaleti sorunsuzsa, kusmugunda bir seyler varsa endiselenmeye mahal yok mu o halde?
  • fakyoras  (12.03.23 14:17:03) 
Ulan hakikaten pis kusmuş he, abi kusmuğun içeriğini göremiyorum ama kusmukta tüy falan var mı kendi tüyü, varsa eğer malt macunu yedir bikaç gün sonra kakasını kontrol et tüyler kakasıyla çıkmaya başlamışsa macun işe yaramış demektir. Ha sonra yine kusar ama kırk yılda bir kusar ve daha rahat kusar.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (12.03.23 15:54:56) 
malt hemen her gun veriyoruz. normalde tuy filan kusmazdi hic. evin sicak yerleri varken gidip pencere dibindeki yataginda yatiyor, usutmus olabilir belki :/ sokucem yatagini cikamasin


  • fakyoras  (12.03.23 18:14:18) 
Kedilerin arada bir kusması normal, benim kedim de yılda birkaç kez kusar. Dışarı cikarttigimda yediği otu kusar vs. Ama bu süreklilik arz ediyorsa bir sorun var demektir, semptom olabilir. Geçmediği takdirde veterinere mutlaka götürün.


  • sanguine  (12.03.23 18:32:31) 
Yeme icmesinde, tuvaletinde keyfinde degisiklik var mi gozleyin. Kediler ara sira kusar ama surekli olmasinin altinda baska nedenlerde yatar. En basitinden bobrek sorunlari sa kusturur ve cok hizli ilerler. siz bu hafta bakin yine duzenli kusar ise bir veterinere gidin.


  • oscar  (12.03.23 23:50:02) 
Bir kac gundur kusuyorsa malesef sorun var:(
Ayni sorun benim kedimde de oldu.
Karaciger ve bobrek enzimine mutlaka baktirin. Bizimkine yapilan test sonuclarinda kucukken karacigerinde sorun yasadigi ve takip edilmesi gerektigi ortaya cikti. İlk tedavimiz (kusma icin) mide koruyucu oldu 10 gun sureyle. O bitince gene kusmaya basladi, batin ultrasonu dediler, lenfomadan suphelendiler. Batin temiz ama lenfoma var, surekli takip edilmesi gerekiyor.
Su an gastro mama disinda verdigimiz her mamada 2. gun max 3. gun kusuyor, her gun mide koruyucu iciyor bir de.
Kakaya dikkat edin. Ben salondan tak tak diye kutuya dusme sesini duyardim. Keci kakasi gibi tane tane mi, sert mi bakin.
Oscar’in da belirttigi gibi bobrek ve karaciger cok hizli ilerler, dikkat edin.
Bir sey olmaz demek isterdim ama malesef boyle oldu bize de :(
  • 65 derece  (13.03.23 00:44:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.