Giriş
(2)

Seat Ibiza'yi nasil bilirsiniz?

stavro
Sb
Sb
0
stavro
(11.08.17)
iyi fiyatlı polo derlerdi. yenisi biraz kalın duruyor.
0
murder of neon
(12.08.17)
iyi fakat sıfır alacaksan o fiyata alınmaz.
0
oxit
(12.08.17)
(2)

kadıköy/üsküdar/beşiktaş ev arkdaşı

allah allah kontesi kim sikti
bu üç ilçeden birinde mevcut evine ev arkadaşı arayan ya da sıfırdan eve çıkmak isteyen arkdaşlarla konuşalım anlaşalım. 26 yaşında erkek cinsi, çalışan bir insanım. gay olmamdan mütevellit kadın arkadaşlarla da beraber yaşayabilirim diye düşünüyorum eğer kendileri de isterlerse tabi. sözlükten me
bu üç ilçeden birinde mevcut evine ev arkadaşı arayan ya da sıfırdan eve çıkmak isteyen arkdaşlarla konuşalım anlaşalım. 26 yaşında erkek cinsi, çalışan bir insanım. gay olmamdan mütevellit kadın arkadaşlarla da beraber yaşayabilirim diye düşünüyorum eğer kendileri de isterlerse tabi.

sözlükten mesaj atabilir ya da buradan yazabilirsiniz.
0
allah allah kontesi kim sikti
(11.08.17)
mobildeyim mesaj atar misin?
0
bindokuzyuzkusur
(12.08.17)
buradan mı atayım yoksa sözlükten mi?
0
🌸allah allah kontesi kim sikti
(12.08.17)
(2)

Adı dilimin ucunda ama.. _Spoiler İçerir_

ecaeris
Yakın geçmişte bir film izledim ama adını bir türlü hatırlayamıyorum. Konu şöyle gelişiyor; evliliklerinde eski heyecanı yakalayamayan çiftimiz terapistlerinin önerisi üzerine bir köy evine giderler. Burada baş başa kalıp birbirlerine vakit ayırabileceklerini düşünürlerken orada yalnız olmadıklarını
Yakın geçmişte bir film izledim ama adını bir türlü hatırlayamıyorum. Konu şöyle gelişiyor; evliliklerinde eski heyecanı yakalayamayan çiftimiz terapistlerinin önerisi üzerine bir köy evine giderler. Burada baş başa kalıp birbirlerine vakit ayırabileceklerini düşünürlerken orada yalnız olmadıklarının farkına varırlar. Birbirlerinin fiziki olarak aynıları, fakat bazı karakter özelliklerinde farklılık olan ikizleri de o evde kalmaktadır..
Hadi inş:)
0
ecaeris
(11.08.17)
m e b
(11.08.17)
Yess Çok teşekkürler :)
0
🌸ecaeris
(12.08.17)
(1)

ifşacılar nereye gitti?

runagain
ifşa var dediler, geldik. lakin başlık silindi herhalde, başlık sahibi tarafından?neredesiniz ifşacılar?
ifşa var dediler, geldik. lakin başlık silindi herhalde, başlık sahibi tarafından?

neredesiniz ifşacılar?
0
runagain
(11.08.17)
yaptık, güldük, eğlendik.. gerisi özelden dönüyor şu an..sana atmadılar mı?
0
qazaqwsx
(11.08.17)
(1)

Koşu Bantlarında Kullanılabilecek Göğüs Bantları

Mehmet Ersoz
MErhabaBu salonlarda koşu bandı ve eliptik makinelerd kullanılabiblecek göğüs bandı tavsiye eder misiniz?Bu bağlantılar standart mı yok sa makineye göre uygun göğüs bandını mı aramak gerek?Saygılar
MErhaba

Bu salonlarda koşu bandı ve eliptik makinelerd kullanılabiblecek göğüs bandı tavsiye eder misiniz?

Bu bağlantılar standart mı yok sa makineye göre uygun göğüs bandını mı aramak gerek?

Saygılar
0
Mehmet Ersoz
(11.08.17)
Hepsi hepsine olur.
0
angelus
(11.08.17)
(3)

icloud fotoğraflardan anlayanlar bir bakın hele

matrix
icloud fotoğraflar hakkında tam oturtamadığım şeyler var. şimdi arkadaşlar icloud demek aslında "klon mantığı" demek diye düşünüyorum. yani sizin fotoğraflarınız aynı anda hem telefonda, hem icloud'da (yani bulutta diyelim), hem de bilgisayarınızda (mac ya da pc fark etmiyor diye düşünüyorum.) bulun
icloud fotoğraflar hakkında tam oturtamadığım şeyler var.

şimdi arkadaşlar icloud demek aslında "klon mantığı" demek diye düşünüyorum. yani sizin fotoğraflarınız aynı anda hem telefonda, hem icloud'da (yani bulutta diyelim), hem de bilgisayarınızda (mac ya da pc fark etmiyor diye düşünüyorum.) bulunuyor. bunlardan hangisinden bir foto sildiğinizde senkronize olarak (otomatik ya da elle) siliniyor.

ben pc'me itunes kurmadan kullanıyorum cihazı. telefonu bilgisayara bağlamıyorum.

anlamadığım şu;

bilgisayara (C:\Users\Root\Pictures\iCloud Photos\Downloads) senkronize olmuş tüm fotoları ben yedek bir klasöre (buna b klasörü diyelim) taşıdım. arşivledim yani fotolarımı. sonra da cep telefondan 100 kadar foto sildim. şimdi baktığımda icloud'da da silinmiş görünüyorlar ama nedense bilgisayarda (C:\Users\Root\Pictures\iCloud Photos\Downloads) hala duruyorlar. bu neden oluyor? yani bu nasıl klon mantığı? ben cep telefonumun içindeki fotoğrafları kaç taneyse o haliyle göremeyecek miyim bilgisayarda? illa icloud sitesine mi girmem gerekecek her seferinde? sonuçta yedek arşivim (b klasörü) var ama orası bir gün binlerce fotoya sahip olacak. her seferinde o koca klasörde dolaşmak istemiyorum belki. cep telefonumda güncel ne kadar foto varsa sadece onları görmek istiyorum belki.

ayrıca şu senkronizasyon işini de anlamadım. az önce telde bir foto çektim. pc'den bakınca (saatin oradan) icloud simgesi "az önce güncellendi" demesine rağmen henüz göremiyorum bilgisayarda (C:\Users\Root\Pictures\iCloud Photos\Downloads) o fotoyu. ve orada "fotoğrafları indir" diye bir seçenek var. ama ona bastığımda benden klasör istiyor ve komple ne varsa yeniden indiriyor.

ne iş sizce bu?
0
matrix
(11.08.17)
az önce güncelledi dediği icloud drive'dır.
Ben de kullanıyorum, image.ibb.co

Sorun şu ki normalde mac'lerde vs dediğin gibi çalışıyor sync.

Fakat windows icloud için sync özelliği tek taraflı yani sync değil aslında, fotoğraflar windows'a geliyor fakat silersen hiçbir yerden silinmiyor veya iphone'dan silersen ordan silinmiyor.

support.apple.com

"When you delete photos and videos from your Apple device or on iCloud.com, they won't delete from your PC. And when you delete a photo or video on your PC, they won't delete in iCloud Photo Library."
0
ocanal
(12.08.17)
@ocanal:

drive'ı ayrıca da gösteriyor. şöyle ss vereyim;

prntscr.com

diğer konuda madem apple da bizzat öyle söylediyse yapacak bir şey yok. o halde b klasörüne hiç gerek yok. bunu arşiv gibi kabul edip, nasıl olsa burada bir şey silinmeyeceği için yedeklemeye ihtiyaç duymayalım. telefonun klon halini bilgisayarda görebilmek için de icloud'a girip çıkalım web tabanlı olarak.
0
🌸matrix
(12.08.17)
@matrix

doğru ben fotoğrafları açmamıştım ondan çıkmıyormuş ben de hep drive'ı gösteriyor sanıyordum.
0
ocanal
(12.08.17)
(1)

Egzistansiyalizm'i kısaca açıklayacak insan

neil manke
nereye baksam 5 sayfa açıklama yapmışlar ve yaptıkları açıklamada da "ahanda varoluşçuluk budur" diyen bir cümle yok. sartrenin varoluşçuluğu çıkaranlardan biri olduğunu biliyorum. kısaca açıklayacak var mı şu varoluşçuluğu?
nereye baksam 5 sayfa açıklama yapmışlar ve yaptıkları açıklamada da "ahanda varoluşçuluk budur" diyen bir cümle yok. sartrenin varoluşçuluğu çıkaranlardan biri olduğunu biliyorum. kısaca açıklayacak var mı şu varoluşçuluğu?
0
neil manke
(11.08.17)
Anlaşılan Sözlük'e bakmamışsınız. Sartre'ın kaleminden alıntılamıştım:

eksisozluk.com
0
nevarki
(11.08.17)
(2)

Yesil pasaport-yurt disi cikis

zannedersem tek eksiginiz bendim
Bir arkadasim soruyor,Yeşil pasaportum var yurtdışına çıkacağım. Ancak ohalden ötürü belli bir belge ya da evrak ile çıkışın yapılması gerekiyordu( ilk zamanlarında anneme bağlı olduğum için onunla beraber almam gerekti) . Şuan değişen bir durum var mı? Ben kendim yazıyı alabilir miyim? Turistik ama
Bir arkadasim soruyor,

Yeşil pasaportum var yurtdışına çıkacağım. Ancak ohalden ötürü belli bir belge ya da evrak ile çıkışın yapılması gerekiyordu( ilk zamanlarında anneme bağlı olduğum için onunla beraber almam gerekti) . Şuan değişen bir durum var mı? Ben kendim yazıyı alabilir miyim? Turistik amaçlı seyahat için ne gibi bir belge götürmem gerekir?
0
zannedersem tek eksiginiz bendim
(11.08.17)
Yeşil olduğu için kurumundan yurt dışına çıkmasında sakınca yoktur belgesi alması lazım. Bazen bu belgeyi talep etmedikleri oluyor. Ama riske atılacak bir durumsa (havaalanından dönmeyi göze alıyorsa) almasın bu belgeyi, belki sormazlar.
0
giovanne
(11.08.17)
Belgeyi hala kurumdan almak lazim. Yaziyi kendiniz alabilirsiniz kurumdan isterseniz onlar bilir zaten
0
yeni dunya duzeni
(12.08.17)
(1)

Bankamatik kartindan 2 kez para çekilmesi

ceann deas
Bu akşam bimden 47,20 liralik alışveriş yaptım. Şifreyi girdikten sonra pos makinesi kapandı. Kasiyer makineyi açıp fiş gibi bir şey yazdırıp paranın çekilmediğini söyledi. Tekrar işlem yapıp şifreyi istediklerinde telefonum yanımda olmadığı için kontrol edemediğimden mecbur güvenip şifreyi tekrar g
Bu akşam bimden 47,20 liralik alışveriş yaptım. Şifreyi girdikten sonra pos makinesi kapandı. Kasiyer makineyi açıp fiş gibi bir şey yazdırıp paranın çekilmediğini söyledi. Tekrar işlem yapıp şifreyi istediklerinde telefonum yanımda olmadığı için kontrol edemediğimden mecbur güvenip şifreyi tekrar girdim. Fiş ve slipi yazdırıp verdiler. Daha sonra eve gelip kontrol ettigimde paranın iki kez çekildiğini gördüm. Tekrar bime gittim durumu anlattım.

Kasadaki eleman sorumlusunu aradı pos makinesi yine kapandi musterinin hesabindan para iki kez cekilmis vs dedi. Sorumlu geldi postan yine k fis gibi seyi kontrol etti orada bir kez cekilmis gorunuyor. Telefonda ss alıp kendisine gondermemi isteyip iki kere cekildiyse aksam kasada fazla cikar iade ederiz diyip gonderdiler. Bim 9 da kapaniyor simdiye kadar sayim yapilmistir heralde ama iade edilen bir sey yok hala. Daha once bu durumu yasayan var mi nasil bir yol izlemem gerekiyor?
0
ceann deas
(11.08.17)
benim karttan iki kere çekmiler ben farkında değildim 2 gün sonra gittiğimde tutanakla nakit olarak vermişti 20tl kadar birşeydi.
0
Sir Anthony Hopkins
(11.08.17)
(3)

2 adet Android sorusu

partizan
1 istenen uygulamaları otomatik guncellesın ıstenmeyenleri guncellemesın istiyorum, bunun içim uygulama yok mu hala? 2 wıdgetlerını beğenmediğim bir uygulama için 2. bir uugulama ile widget ekleyebilir miyim?
1 istenen uygulamaları otomatik guncellesın ıstenmeyenleri guncellemesın istiyorum, bunun içim uygulama yok mu hala?
2 wıdgetlerını beğenmediğim bir uygulama için 2. bir uugulama ile widget ekleyebilir miyim?
0
partizan
(11.08.17)
1. bunun için uygulamaya gerek yok. otomatik güncellenmesini istemediğin uygulamanın google play safasına gidip sağ üst köşedeki üç noktaya tıklayıp "otomatik güncelle" onayını kaldırmak.
0
m e b
(11.08.17)
Orayı otomatik yapınca komple her şey oto oluypr diye hatırlıyorum.
0
🌸partizan
(11.08.17)
hayır, öyle değil. bende hala güncelleme yapılmamış uygulamalar var bu ayar sayesinde. zaten o onay varsayılan şekilde onaylı halde. o onayı kaldırmak lazım.
0
m e b
(11.08.17)
(4)

tam örtülmemiş kapı/pencere/çekmece, ortadan düzgünce katlanmamış sayfa

m e b
gibi şeyler rahatsız ediyor mu sizi de? kalkıp tamamen kapatma isteği duyuyor musunuz? bunlara ek, mesela rüzgarlı havada o aralık kapının tık tık ses çıkarması da, birinin tükenmez kalemi çıt çıt diye açıp kapatması da, birinin bacağını sürekli sallaması da, tam ortadan ikiye katlanmamış ya da düzg
gibi şeyler rahatsız ediyor mu sizi de? kalkıp tamamen kapatma isteği duyuyor musunuz? bunlara ek, mesela rüzgarlı havada o aralık kapının tık tık ses çıkarması da, birinin tükenmez kalemi çıt çıt diye açıp kapatması da, birinin bacağını sürekli sallaması da, tam ortadan ikiye katlanmamış ya da düzgün koparılmamış sayfalar da sinirinizi bozuyor mu?

kısacası, olması gerektiği gibi olmayan bu yarım şeylerden ve ritmik ses çıkaran gürültülerden ne derece rahatsızsınız?
0
m e b
(11.08.17)
Bunlar doğallığın işaretleri. Her şey çok düzenli olsa hayat sıkıcı olurdu. Birinin şapırdatarak bir şeyler yemesine uyuz oluyorum sadece.
0
dissendium
(11.08.17)
evet.

yanında oturan kişinin bacağını sallaması, dirseğini karın boşluğuna dayaması; bozuk para ya da anahtarlığıyla oynaması, o şak şak sesler... vs vs

sonra daha can acıtan dertlerin oluyor.
0
runagain
(11.08.17)
Hepsi sinirimi bozuyor da şu ritmik gürültülerden aşırı derecede nefret ediyorum. Anahtar sesi falan bir yere kadar da mesela yanımdaki birinn düzenli olarak burnunu çekmesi benim ister istemez bütün konsantrasyonumu oraya verip kendi kendime kafayı yemem demek sinirden.
0
ms brownstone
(11.08.17)
sürekli gıcırdayan kapı rahatsız eder ama diğerleri umrumda olmaz.
0
orpheus
(11.08.17)
(2)

Laktoz İntoleransı

elyaf
Uzun yıllar laktoz intoleransı belirtisi göstermemeye rağmen sonradan buna sahip olmak mümkün mü?(antibiyotik ve ilaç kullanımı gibi bir durum söz konusu değil bu arada)Yaşlandıkça toleransın düştüğü söylenmiş ama 26 yaşında biri için yaşlanma faktörünü göz önünde bulundurmalı mıyım?
Uzun yıllar laktoz intoleransı belirtisi göstermemeye rağmen sonradan buna sahip olmak mümkün mü?

(antibiyotik ve ilaç kullanımı gibi bir durum söz konusu değil bu arada)
Yaşlandıkça toleransın düştüğü söylenmiş ama 26 yaşında biri için yaşlanma faktörünü göz önünde bulundurmalı mıyım?
0
elyaf
(11.08.17)
evet bende de 25'te başladı şu an laktozsuz alıyorum.
0
otlukek
(11.08.17)
Mümkün , tüm alerjiler gibi .
0
dunyatuhaf
(11.08.17)
(1)

Bu Kürtçe Türküyü Bilen?

peace.on
var mı?http://vocaroo.com/i/s0ZuaVrd888q
var mı?

vocaroo.com
0
peace.on
(11.08.17)
terspeygamber
(11.08.17)
(4)

Oslo 31 august

sack jparrow
Benzer nitelikli( varoluşçu, sorgulayacı, puslu, travma geçirmiş ana karakter içeren) filmler önerirmisiniz? Çok eski tarihli olmasa daha iyi olur.
Benzer nitelikli( varoluşçu, sorgulayacı, puslu, travma geçirmiş ana karakter içeren) filmler önerirmisiniz? Çok eski tarihli olmasa daha iyi olur.
0
sack jparrow
(11.08.17)
victoria(2015)
0
otlukek
(11.08.17)
Jagten
0
asocial anchorman
(11.08.17)
@asocial izlemiştim :)
0
🌸sack jparrow
(11.08.17)
Karhozat
diary of a country priest (bu film eski)
The terence davies trilogy (1984)
Naked (1993)
Elephant (2003)
0
asocial anchorman
(11.08.17)
(1)

Bodrum'da Veteriner

yuto
Soru kısmen başlıkta. Bodrum (Muğla) çevresinde tavsiye edebileceğiniz veteriner polikliniği var mı?
Soru kısmen başlıkta. Bodrum (Muğla) çevresinde tavsiye edebileceğiniz veteriner polikliniği var mı?
0
yuto
(11.08.17)
milas'ta var, sonkul veteriner. tabakhaneye gelmeden. bizim kedilere o bakiyordu.

bodrum'un girisinde, yokusbasinda 7/24 acik bir veteriner var ama boktan biri ve cektigi fiyatlarla baska bir sehirdeki veterinere gidip gelebilirsiniz. oyle de bir fiyat politikasi var.
0
enaz3kedi
(12.08.17)
(13)

Dizi önerir misiniz?

apolitikherif
Aradığım tek kriter karakterlerin iyi analiz edilmesi, dizinin tek kişi etrafında dönmemesi.(Mesela Game of thronesBreaking bad Sons of anarchy Friends Bu dlzller karakter analizini iyi yapıyor. Herkesin en sevdiği dizi karakterinin farklı olması bunu destekler nitelikte.)
Aradığım tek kriter karakterlerin iyi analiz edilmesi, dizinin tek kişi etrafında dönmemesi.

(Mesela Game of thrones
Breaking bad
Sons of anarchy
Friends

Bu dlzller karakter analizini iyi yapıyor. Herkesin en sevdiği dizi karakterinin farklı olması bunu destekler nitelikte.)
0
apolitikherif
(11.08.17)
Six Feet Under
The Big Bang Theory
Raising Hope
Sense8
The Good Wife
House of Cards
Skam
One Tree Hill
Shameless
%3
0
fragile lady
(11.08.17)
The sopranos izle beğenmezsen gel yüzüme tükür
0
fyodor fyodorovic
(11.08.17)
izlemediysen lost var
0
in vino veritas
(11.08.17)
karakter işleyişini seviyorsan

Oz, The Wire ve Sopranos olabilir. Tarihte bu diziler kadar güzel karakter işleyebilen başka bir dizi yoktur :)
0
eazy
(11.08.17)
Oz gerçekten aradığın dizi
0
gozu acik sevisen yahudi
(11.08.17)
shameless
0
mutlusismankedi2015
(11.08.17)
fyodorovic +1
0
attirmayin makedonun kafasini
(11.08.17)
better call saul, the wire
0
signore
(11.08.17)
six feet under +1
fringe
coupling
0
iz
(11.08.17)
narcos.
0
secrex
(11.08.17)
aradığın dizi OZ. ama çok fazla şiddet/vahşet, eşcinsellik, erkek çıplaklığı var. Bunun gibi şeylere gelemem diyorsan izleme, ben bile kötü oluyordum bazen izlerken.
0
neil manke
(11.08.17)
Ozark
0
fasulyek
(11.08.17)
Orange is the new black
0
fazla silgisi olan var mi
(12.08.17)
(2)

sariyer maslak(otosanayi) arasi is saatleri trafik nasildir

mhmtt
cok trafik olur mu o guzargahtaotobus ile gidilecek.gugil mepse gore 15 dkda orda oluyorum ama is giris cikis saatlerinde nasildir ortalama ne kadar surer o yol tesekkurler
cok trafik olur mu o guzargahta
otobus ile gidilecek.
gugil mepse gore 15 dkda orda oluyorum ama is giris cikis saatlerinde nasildir ortalama ne kadar surer o yol
tesekkurler
0
mhmtt
(11.08.17)
şu an sorun yok yaz olduğu için ama okullar açılınca hava kötü olursa 45 dakikada bile gidemezsin. şu an 15 dakikada gidilir sabah akşam.
kışın en az 30 dakika.
0
pembe baytar
(12.08.17)
saat sabah 10:00 - 15:00 arası iyidir diğer saatler tam bir işkence
0
evimin paspasi
(12.08.17)
(5)

askerlik sorusu

drystedb efficacious
27 yaşımda iibf mezunuyum. tecil eylül'de doluyor. sorum şu- kasım celbi ile mi gitsem yoksa geç başvurup kendimi şubat'a mı attırsam? bunu sormamın sebebi şubat'ta askere başvuru daha az oluyormuş belki uzun dönem çıkar maaşlı yaparım hem 97'liler tarafından ezilmem ne dersiniz böyle bir şans var m
27 yaşımda iibf mezunuyum. tecil eylül'de doluyor. sorum şu

- kasım celbi ile mi gitsem yoksa geç başvurup kendimi şubat'a mı attırsam? bunu sormamın sebebi şubat'ta askere başvuru daha az oluyormuş belki uzun dönem çıkar maaşlı yaparım hem 97'liler tarafından ezilmem ne dersiniz böyle bir şans var mıdır?

ya da ne tavsiye edersiniz yalandan paralı yüksek yapıp bedelli askerlik mi kovalayayım? çok bunaldım artık ne olacaksa olsun deyip gitmek istiyorum.
0
drystedb efficacious
(11.08.17)
yerinde olsaydim ve askere kesin gidecek olsaydim erkenden giderdim kasim celbi yani.

yeni mezunlar aguatos celbine yetisemes normalde subat c3lbi dolu olabilecek bir celptir.
0
blue eyes white dragon
(11.08.17)
Kasım celbi her zaman en dolu celptir ve aralıkta buçuk celbi de açılır. Astek olmak istiyorsan kesinlikle şubat celbinde git ama kısa dönem yapmanı öneririm. 97'liler çoluk çocuk çekinmeye gerek yok.
0
goodz
(11.08.17)
Hangi celbi tercih edersiniz bilmiyorum ama gitmeyi planladığınız aydan 2,5 ay önce tecili bozdurmanız gerektiğini duymuştum. Yoksa öteki döneme sarkıyormuş. Aklınızda bulundurun.
0
habes papaz
(11.08.17)
Askerlik bitmeden hep bir şeyler eksik kalıyor, yerinde olsam hemen gidip bitirmeye bakardım. Yaşın da geçiyor inceden, bedelli çıkmazsa daha da kastırıcı olur...
0
orion
(11.08.17)
sanırım kasım celbi için ağustosun sonuna kadar işlem yaptırmak gerekiyor. eylül sonu sanıp kaçırdım ve şubatta gitmiştim. şubat soğuğunu acemide çekmenin manası yok en iyi celpler kasım ve mayıs bence.
cevap: kasım.

ek olarak kısa dönem yaptığında daha düzgün bir vakitte askerden dönmüş olursun.
0
8kobe8
(12.08.17)
(1)

arapça bilenler bakabilir mi

bana her yer cehennem
öncelikle ayakla basılan kağıtlarda ne yazıyor2. olarak aşağıdaki 5 adet yazıda ne yazıyor3. olarak sağ üstteki 2 yazıda ne yazıyorhttps://i.hizliresim.com/Ln56AZ.jpg
öncelikle ayakla basılan kağıtlarda ne yazıyor
2. olarak aşağıdaki 5 adet yazıda ne yazıyor
3. olarak sağ üstteki 2 yazıda ne yazıyor

i.hizliresim.com
0
bana her yer cehennem
(11.08.17)
mevzu arapça değil, osmanlıca ve hatta osmanlı türkçesi.

yerdeki kağıtlardan anlamlı bir şey çıkaramadım ve sonradan yazılmış gibi üzerindekiler
açdın bugün al sancağı diye başlıyor gerisine osmanlıcam bitti paslanmışım.
sağ üstte muhammedin hikayesi yazıyor altındakileri okuyamadım
0
8kobe8
(12.08.17)
(3)

Batum'a geçmek için uğraşmaya değer mi?

pastörizesüt
Haftaya cuma annemle Karadeniz turuna çıkıcaz ve bir gün de Batum'a geçilecek turla. Devlet memuru olduğum için çıkış izni almam gerektiğini söyledi tur görevlisi. Tatilim 16 ağustosta başlıyor izin belgesinde 16 25 ağustos arasında batumda olmasında sakınca yoktur gibi bir şey yazdılar. Ve bu belge
Haftaya cuma annemle Karadeniz turuna çıkıcaz ve bir gün de Batum'a geçilecek turla. Devlet memuru olduğum için çıkış izni almam gerektiğini söyledi tur görevlisi. Tatilim 16 ağustosta başlıyor izin belgesinde 16 25 ağustos arasında batumda olmasında sakınca yoktur gibi bir şey yazdılar. Ve bu belge 9 ağustosta düzenlendi.
Ancak tekrar turla görüştüm yazılan tarih önemli değilmiş belgenin düzenlenme tarihinin batuma geçişten en fazla bir hafta önce düzenlenmiş olması gerekiyormuş. Sınırdaki görevli memurlar sorun çıkarıyormuş ohalden dolayı. Aşırı sinir oldum böyle zorluk çıkarmalarına tüm hevesim kaçtı. Tur Batum'dan 21 ağustosta geçiyor ben en don 15 Ağustos'a çalışıyorum yani o gün tarihli tekrar izin belgesi alırsam ucundan yetişebiliyorum. Bu cuma izne çıksam onu da alamıcaktım ne kadar zora sokuyorlar işi.
Neyse soru şu batum çok güzel mi oraya kadar gidip görmezsem pişman olur muyum? Valla öyle çok güzel değilse uğraşmayacağım tekrar yurt dışı çıkış belgesi falan almakla zaten sinir oldum turla bir gün girip çıkmak için bu kadar zorluk çıkarmalarına.
0
pastörizesüt
(11.08.17)
gitmezseniz cok bi sey kaybetmis olmazsiniz bence. ama giderseniz botanik bahce gormeye deger gercekten, bir de yoresel yemeklerini falan tatmis olursunuz. zaten batum'a bir gun yetiryor da artiyor bile.

ben olsam imkan varken alirdim belgeyi, gidilecekler listemde batum'un yanina da bir tik atmis olurdum =)
0
buyuyunce turta olucam
(11.08.17)
@üğpoıuy tur görevlisi kadın dedi ki daha önce 10 günlük belgeyle giremeyen oldu ohal nedeniyle çok sorun çıkarıyolar dedi
0
🌸pastörizesüt
(11.08.17)
tek başına gidecek olsan değmeyebilir derdim, bizim trabzonun vs. daha avrupaisi gibi düşünülebilir kaba tabirle. ama annen görmek isteyecektir o yüzden al derim, yazıldığı gibi de tek gitmesin annen zira gürcü tarafına geçtikten sonra taksiciler vs. musallat oluyorlar. yabancı memleket, yalnız koma kadıncağızı. öte yandan batum günübirlik fazlasıyla yeterli bir yer. botanik bahçesine gitmedim ben biraz uzakta olduğu için onu katmıyorum hesaba. sahil şeridi, teleferiği, çarşısı, bi de bi müze vardı arkeolojikti görülebilir yerler. sıra konusunda da biz 10 gibi sarpa ulaştığımızda herşeyiyle yarım saatte gürcüde otobüste bulduk kendimizi. geçen sene eylüldü bu dediğim tabii. yazın fazla olabilir :/ güzel memleket ya biz 5-6 saat takılmıştık kumar vs. arayışında olmadığımız için
0
foseptik çukuru
(11.08.17)
(1)

Whatsapp yazılanı gördü görmedi olayı?

mungojerry
hiç cevap vermek istemediğim biri bir şey yazdı.yukarıda pencere çıkıp yazılanı gösterdi ama kendim açmamıştım pencereyi .yine de okundu diye mi görünmüştür?
hiç cevap vermek istemediğim biri bir şey yazdı.yukarıda pencere çıkıp yazılanı gösterdi ama kendim açmamıştım pencereyi .yine de okundu diye mi görünmüştür?
0
mungojerry
(11.08.17)
hayır görünmez.
0
elorelia
(11.08.17)
(1)

Kamil Koc servis saati (acil)

rivulet
21.15'te Dudullu Otogar'dan kalkacak otobusun servisi Uskudar'dan saat kacta kalkar?
21.15'te Dudullu Otogar'dan kalkacak otobusun servisi Uskudar'dan saat kacta kalkar?
0
rivulet
(11.08.17)
+90 216 553 67 67

üsküdar kamil koç acentesi numarası. en doğru bilgi onlarda.
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(11.08.17)
(5)

Çek Cumhuriyetine Herkesin Çekya demeye başlaması?

Skey295
Evet daha önce de diyenleri duymuştum fakat son 1-2 aydır herkes ağız birliği yapmışçasına nerede Çek Cumhuriyeti ülkesinden bahsedecekse Çekya deniliyor. Çok dikkatimi çekti, TDK vs. gibi bir kurumdan açıklama mı yapıldı da neoldu herkes Çekya demeye başladı?Not: Derdimi kendim s*kebiliyorum. :)
Evet daha önce de diyenleri duymuştum fakat son 1-2 aydır herkes ağız birliği yapmışçasına nerede Çek Cumhuriyeti ülkesinden bahsedecekse Çekya deniliyor.

Çok dikkatimi çekti, TDK vs. gibi bir kurumdan açıklama mı yapıldı da neoldu herkes Çekya demeye başladı?

Not: Derdimi kendim s*kebiliyorum. :)
0
Skey295
(11.08.17)
medyada yeterince ismi geçti. çekyalı futbolcu, çekya cumhurbaşkanı vs vs. derken insanların kulağına hoş geldi. eski halinin uzun olmasının da getirdiği...
0
507
(11.08.17)
Çekya kendisi resmi olarak bu isme geçti yakın zamanda.

www.bbc.com
0
himmet dayi
(11.08.17)
@507, artı 1

ama kulağımı tırmalıyor benim. çek cumhuriyeti daha iyiydi bence.
0
runagain
(11.08.17)
ülke kendisi karar aldı, basın yayın organlarının etkisi olabilir
0
burya
(11.08.17)
biz daha çekoslovakya'yı unutamadan iş nereye geldi. evet son hali çekya oldu.
0
lazpalle
(11.08.17)
(3)

schneider firmasını nasıl bilirisiniz

oscar
çalışmak için schneider firmasını nasıl bilirsiniz ?
çalışmak için schneider firmasını nasıl bilirsiniz ?
0
oscar
(11.08.17)
Maestrodur.
0
Delay Fuze
(11.08.17)
satin alma
0
🌸oscar
(11.08.17)
global firmadır. sektör lideri diyebiliriz. internal mobility falan da iyidir.
0
liriamer
(11.08.17)
(1)

3-4 sene önce çalan seksi bir şarkı vardı

zunkatsar
Ritimli bir şarkı vardı. Bir kadın söylüyordu. Gençti. Şarkı ingilizce idi. Klibi siyah beyazdı. Yılanla dans ediyordu. Seksi bir şarkı ve klipti.
Ritimli bir şarkı vardı. Bir kadın söylüyordu. Gençti. Şarkı ingilizce idi. Klibi siyah beyazdı. Yılanla dans ediyordu. Seksi bir şarkı ve klipti.
0
zunkatsar
(11.08.17)
afro american tarzi genc bir kizdan bahsediyorsan aklimda ama bir tulru çıkmıyor. eger o degilse de benimkini bilen biri cevap versin. sarki ismi ya da kendi ismi 'sayi" diye aklima geliyor. featli bir sarkiydi.
0
blue eyes white dragon
(11.08.17)
(12)

sarapla izlenecek film onerisinde bulunur musunuz

sergerde
filmde mutlu bi ask hikayesi olsa, oglan kiza evlenme teklifi etse cok guzel olurgdgdhdh
filmde mutlu bi ask hikayesi olsa, oglan kiza evlenme teklifi etse cok guzel olurgdgdhdh
0
sergerde
(11.08.17)
yüzüklerin efendisi, kralın dönüşü
0
re noreno
(11.08.17)
a good year
www.imdb.com
0
freebird5406_2
(11.08.17)
bunch of
(11.08.17)
oglan kıza teklif edip sonra kız ölse ama oglan sonra daha iyi kız bulsa olur mu? ona göre söyleyeyim diycem de spoiler'ı vermiş oldum bi kere.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(11.08.17)
Kolpaçino izledim geçen, güzeldi.

"Altin kapilarimiz kan oldu tayfuunnn"
0
giovanne
(11.08.17)
çıkıpta kimsenin "Sideways" dememesi... o.O

şarap ve film..
0
qazaqwsx
(11.08.17)
ya sakasina dedim onu. feyz alsin diye :p ama romantik falan soyle minnak.
0
🌸sergerde
(11.08.17)
Çok keyifle izlediğim ve gerçekten güzel bir aşk filmi. Se's so lovely. Cassavetez filmi olması da cabası. Imdb puanına sakın aldanma.
0
old possum
(11.08.17)
mungojerry
(11.08.17)
allied olabilir belki
0
baal
(11.08.17)
Sideways +1
Perfect strangers süper bi şarap filmi.
Heartbeats bi de tabi ki. Filmi şarap içmek için izleyen, şarabı film izlemek için içen biri olarak bu üçlüyü cok öneriyorum.
0
turk kizi
(11.08.17)
biraz eski ama cikolata cok guzeldi.
0
in vino veritas
(11.08.17)
(4)

Ne yapılabilir ?

sorunvar
Aydın Üniversitesini Burslu kazandım ama tr de olmadığım için kayıt yapamıyorum.Bu tür durumlarda tekrar kayıt için süre vermiyorlar mı ? Çok saçma değil mi ?Kazandığım bölüm de yönetim bilişim sistemleri Hobisine okuyacam ihtiyacm yok ama sonuçta kazandım.Kayıt yapmam gerekiyor ?
Aydın Üniversitesini Burslu kazandım ama tr de olmadığım için kayıt yapamıyorum.Bu tür durumlarda tekrar kayıt için süre vermiyorlar mı ? Çok saçma değil mi ?
Kazandığım bölüm de yönetim bilişim sistemleri Hobisine okuyacam ihtiyacm yok ama sonuçta kazandım.Kayıt yapmam gerekiyor ?
0
sorunvar
(11.08.17)
okulun kayit kilavuzunu okudunuz mu? benim okulda yurtdisinda olanlarin yerine baska biri kayda gidebiliyor.
0
pide
(11.08.17)
E devletten kayıt yapılıyor.
0
shenergy
(11.08.17)
üni'yi arayıp sordunuz mu?
0
secrex
(11.08.17)
Abimin boğaziçine kaydını ben yapmıştım. Yurtdışından noterden vekalet yolladı
0
gullak
(11.08.17)
(5)

amerika'ya dil kursuyla gidenler bakabilir mi?

walter hoyt
arkadaşlar bir süredir ingilizce çalışıyorum yoğun olarak. orta düzeyde diyebilirim dil kurslarının sınavlarında intermediate çıkıyor siz anlayın işte.abd'ye gitmek istiyorum hem dili tam öğrenmek hem de yaşadığım çevreden uzaklaşmak başka yerlerde bir süre de olsa yaşamak için.kaplan int. denen kur
arkadaşlar bir süredir ingilizce çalışıyorum yoğun olarak. orta düzeyde diyebilirim dil kurslarının sınavlarında intermediate çıkıyor siz anlayın işte.

abd'ye gitmek istiyorum hem dili tam öğrenmek hem de yaşadığım çevreden uzaklaşmak başka yerlerde bir süre de olsa yaşamak için.

kaplan int. denen kursu biraz inceledim. 5 aylık ortalama 8 ila 11 bin dolar arasında ücret istiyorlar seçeceğin şehre göre. los angelas ya da san francisco düşünüyorum.

merak ettiğim bu kursları tamamlayanlar gerçekten iyi düzeyde ingilizce öğrenmiş oluyorlar mı? yani bu parayı hak ediyorlar mı. gidip de çok memnun kaldım diyen var mı? illa bu kursiyer değil başka kursiyer de olabilir deneyimlerinizi yazın.

ikinci sorum ise kurs bittikten sonra oraya yerleşmek zor mu? vize falan uzatılıyor mu istendiği takdirde yoksa yallah ülkene mi diyorlar?

he şunu da belirteyim hiç yurtdışına çıkmadım. kişilik olarak da pek rahat bi insan değilim.. aslında biraz da bu yüzden gitmek istiyorum sosyal ilişkilerde pek iyi değilim. ama gitmeye kesin kararlıyım.

görüşlerinizi bekliyorum.
0
walter hoyt
(11.08.17)
dil ogrenme olayi tamamen senin eforuna hirsina ve disiplinine bagli bir sey. kurs yada yabanci bir sehir sana dil ogretmez
0
seljax
(11.08.17)
"Dil öğrenmek için ABD'ye gideceğim" diye vize istersen, "Türkiye'de çok iyi dil kursları mevcut" deyip pasaportunu geri veriyorlar. O kısım aklında bulunsun.

Dil kursundan sonra kalıp kalmamak orada çalışabileceğin bir firmanın sana sponsor olmayı kabul etmesiyle ilgili. Aksi halde çalışma vizesi de alamıyorsun. Orada kalabilmenin en kolay yolu yeşil karta başvurmak ki o da tamamen loto. şans meselesi.
0
himmet dayi
(11.08.17)
@ahmetmehmetsenmisinahmet, eyvallah hocam. yok estafurullah yanlış anlamam. dediğiniz sebepler değil. biraz buradaki hayatın benim gözümde anlamsızlaşması biraz hayatımı değiştirmek istemem. yoksa kimseye rest çekip gitmek falan değil. zaten dediğiniz gibi gidip pişman olmak geri dönmek tutunamamk var. kimseye alın ben gidiyorum işte demeye cesaretim yemez :) "eğitim için" deyip geçerim.
0
🌸walter hoyt
(11.08.17)
@himmet dayi, hocam ben de öyle bir şey duydum ama o zaman buradaki yabancı kurs acenteleri nasıl iş yapıyorlar. yok mu bağlantıları vs. yani ben abd'ye gidip orada kurs aramayacağım. direkt burada bir firmayla iletişime geçmeyi düşünüyorum orada dil eğitimi veren. öyle de mi vize alamama ihtimali var?
0
🌸walter hoyt
(11.08.17)
kimseye yasadigin ulkede kurs var diye vize basvurusunu geri cevirmezler. baska gerekceler olabilir ama boyle bisey mumkun degil.

fiyat acisindan kanada daha uygun ve kurs sonrasi universite kaydi yaptirma sansiniz olursa kalabilir ve calisma izni alabilirsiniz. bu yazdiklarim tamamen yuzeysel.

abd icin kurs yerine turist vizesiyle buraya gelebilirsiniz. bir oda arkadasi ayarlayip sosyallesebilir ve yasayarak dili nizi gelistirebilirsiniz.

Ayrica kituphanelerin, kiliselerin esl, esol kurslari oluyor. Bunlara katilabilirsiniz.

Kursa vereceginiz parayi ulkeyi gezip kulturunu tanimaya verebilirsiniz.

Kurs sonrasi kalma sansiniz yok gibi. Soyke ki, abd icinde vize statunuzu degistirebiliryosunuz ama uscis vize verme yetkisi olan bir kurum degil. Bu da Turkiye'ye gidip geri donme durumunda tekrar ulkeye girmede sikinti yasayabilirisiniz.

Bence en temiz yontem turist vize ike gelip, vize suresi boyunca ulkeyi deneyimleyip bekarsaniz bir es bulmaniz. En temizi ;)
0
enaz3kedi
(12.08.17)
(2)

Atatürk Havaalanından Olimpik Gokarta gidiş

ondkz
İstanbulu bilmeyen biri nasıl gidebilir ? Metro falan gözüküyor ama emin olamadım.
İstanbulu bilmeyen biri nasıl gidebilir ? Metro falan gözüküyor ama emin olamadım.
0
ondkz
(11.08.17)
Metro ile Otogar'a, ordan diğer perondaki Kirazlı metrosuna aktarma yaparak Bağcılar Meydan durağına gidebilirsiniz raylı sistemle.
0
desdenova34
(11.08.17)
himmet dayi
(11.08.17)
(14)

En fazla 2000 liraya iyi özellikli telefon arıyorum

it oynamis yonca masarasi
Kamerasıydı, rengiydi gibi kriterlerden çok önceliğim 32 veya 64 gb hafıza, en az 3 gb ram, iyi bir işlemci ve şarjın da öyle pat diye bitmemesi. Yani 2 senede hurdaya dönmesin istiyorum telefon. Var mıdır dediğim fiyatın üstüne pek çıkmayan bir telefon?Ya da böyle istediğim özellikleri yazınca karş
Kamerasıydı, rengiydi gibi kriterlerden çok önceliğim 32 veya 64 gb hafıza, en az 3 gb ram, iyi bir işlemci ve şarjın da öyle pat diye bitmemesi. Yani 2 senede hurdaya dönmesin istiyorum telefon. Var mıdır dediğim fiyatın üstüne pek çıkmayan bir telefon?

Ya da böyle istediğim özellikleri yazınca karşıma şu şu telefonlar var diye çıkarabilecek bir web sitesi?
0
it oynamis yonca masarasi
(11.08.17)
Hepsiburada uygulamasini indir.Orda cok kolay seciyorsun istedigin özellikleri.Xiaomi oneriyorlar cok 4 gb ram genelde.
0
maria puder
(11.08.17)
iphone se.

2.000 tl'ye çıkacak olsam alacağım telefondur.
0
zoque
(11.08.17)
ben lg g3 kullanıyorum g5 2000 ise hiç düşünmeden al
0
buiret
(11.08.17)
@buiret lg 4 ve 5 doğru düzgün yok artık piyasada lg çekildiği için türkiye'den
0
🌸it oynamis yonca masarasi
(11.08.17)
lg pişmanlıktır
0
hononu
(11.08.17)
lg g4 kullanıyorum, kamerası gerçekten harika ama şarj problemi var, yedek batarya taşıyorum o derece. Ha sevdiğim için telefonum çalınınca yine g4 aldım, önceliğiniz fotoğrafsa tercih edebilirsiniz 500 liranız da cebinize kalır.
0
nevrochaotica
(11.08.17)
İphone se gözün kapalı al geç. Telefon değiştircem bahane bulamıyorum bırakmak için şu veleti
0
gozu acik sevisen yahudi
(11.08.17)
lenovo p2 memnunum özellike şarj
0
mirty
(11.08.17)
Lg alma. 2k bütçe çok zaten o kriterler için. Xiaomi ya da asuslara bak. Lenovolar da olur. İphone se ne abi :D ufacık ekran.
0
glamdr1ng
(11.08.17)
xiaomi mi6
0
masumiyetkarinesi
(11.08.17)
Telefonu değiştireceğim ben de biraz araştırdım en son Lenovo P2 de karar kıldım
0
Sir Anthony Hopkins
(11.08.17)
Asus zenfone 3'ün ilk çıkan modelini 1100 tl'ye almıştım gayet memnunum.
0
manuelka
(12.08.17)
Huawei P9 varken lenovoya 1500 lira verme yazık parana 1050 civarında bir fiyata huawei al hem garanti sıkıntısı yaşamazsın.Ayrıca lg pişmanlıktır diyen arkadaşlar lg 3 sene önce ölmüştü ztn
0
smokee
(12.08.17)
iphone se evet güzel ve götürür ama ekranı küçük gelebilir.

böyle şeyler demeyi sevmiyorum ama 2200tl verebilirsen galaxy s7 var hem kamerası da çok iyi, suya dayanıklı, tipi biraz çirkin bence ama fiyat/performans olarak gayet iyi.
0
rodriguez2
(12.08.17)
(6)

Bahis siteleri mesaj

maria puder
Mesaj kutumun hali ekte.Yıldım artik.Her gün onlarca mesaj.Aptallik ettik zamaninda üye olduk birine,bilgileri satmıs heralde.Ne yapilabilir?Numara olmadıklari icin telefon engelleyemiyor.Bir de hepsi sonuna B217 eklemis uyaniklar.Bu "B" kodu eklense bile iletisim izni istemeleri gerekmiyor mu?Bos v
Mesaj kutumun hali ekte.Yıldım artik.Her gün onlarca mesaj.Aptallik ettik zamaninda üye olduk birine,bilgileri satmıs heralde.Ne yapilabilir?Numara olmadıklari icin telefon engelleyemiyor.Bir de hepsi sonuna B217 eklemis uyaniklar.Bu "B" kodu eklense bile iletisim izni istemeleri gerekmiyor mu?Bos vaktimde var,ciddi ugrasmak istiyorum bunlarla.Daha once bu konuda sikayet edenler gördüm.Ćözebildiniz mi? Direk mesaj alimina mi kapatsam teli?O her android telde var mi?
0
maria puder
(11.08.17)
belki daha kısa bir yolu vardır ama benim yaptığım bu:
mesaj bölümündeyken ayarlara girin. mesajları engelleye tıklayın. ifadeleri engelle seçeneğine tıklayın. daha sonra istemediğiniz göndericinin adını yazın. bet yazsam hiç birinden gelmez diye düşünebilirsiniz ancak bet le başlayan kelime içeren olası önemli bir mesajı da engelleyebilirsiniz.
0
3/3
(11.08.17)
truecaller mesaj uygulaması var hocam. bu mesajları spam olarak işaretliyorsun bi daha hiç görmüyorsun. mesajlar'ım uygulamasını kaldırıyorsun ama çünkü ikisi birlikte kullanılmıyor. ben öyle kurtuldum.
0
rahat ya
(11.08.17)
B217 nin sahibi şurasıdır. İletişime geçin listelerinden kaldırsınlar sizi. SMS şikayet formu var zaten sitesinde.

www.sazakgsm.com.tr
0
mr.goodcat
(11.08.17)
Ben Google ın Mesajlar adlı uygulamasını indirdim onu kullanıyorum. Mesaj gelince engelliyorsunuz aynı numara/isim bir daha atamıyor. İlk başlarda pek efektif olmasa da engelli listesi kabarınca 3 4 günde bir mesaj almaya başladım.
0
ol dedim olmadı
(11.08.17)
selamlar, (git: )onedio.com ben sorunumu şu şekilde kökten çözdüm efenim çok rahat ettim, sizde kesinlikle bunu denemelisiniz.
0
bin dokuz yuz sifir bess
(11.08.17)
Evet bende Sazak Gsm ve Ayaz Gsmi arayarak cözdum.Hemen iptal edelim diyorlar zaten.Telde konusurken bu mesajlarin sonuna iptal etme ibaresi eklenmesi gerek miyor mu dedim?Adam da evet olmasi gerekiyor.Teknik ekibe bilgi vericem dedi ama ayak yapiyor belli.Hic bir mesajlarinda yoktu.
0
🌸maria puder
(11.08.17)
(4)

Geçici ruhsat ile yunanistan a girilir mi?

erci
Araç satışı yeni yapıldı, yeşil kart sigortası dahil eksiğimiz kalmadı ancak ruhsat için emniyetten randevu alamıyoruz. Adrese gelmesi de 1 ayı bulurmuş. TR'de geçici ruhsat yeterli ama Yunanistan'a çıkışta gerçek ruhsatı isterler mi? Yoksa aynı belge geçerli olur mu? Belge Türkçe bu arada.
Araç satışı yeni yapıldı, yeşil kart sigortası dahil eksiğimiz kalmadı ancak ruhsat için emniyetten randevu alamıyoruz. Adrese gelmesi de 1 ayı bulurmuş. TR'de geçici ruhsat yeterli ama Yunanistan'a çıkışta gerçek ruhsatı isterler mi?

Yoksa aynı belge geçerli olur mu? Belge Türkçe bu arada.
0
erci
(11.08.17)
ruhsata turk tarafi bakiyor, yunan tarafi yesil kartla ilgileniyor, ruhsata bakmiyor.
0
tavukbanalop
(11.08.17)
Büyük su serptin. Eyvallah.
0
🌸erci
(12.08.17)
hocam ama sen sadece bana guvenip karar verme tabi. ben gecen sene gittigimde durum buydu.
0
tavukbanalop
(13.08.17)
Gittim geldim sorun yok :)
0
🌸erci
(23.08.17)
(1)

yüksek lisans - bitirme projesi - askerlik vs

helmet
Selamlar,Bir arkadaş ekolüyle ve biraz uzun geldim bu sefer. Ocak 2013'te özel bir üniversitede tezsiz yüksek lisansa başlıyor bu arkadaş. 10 ders + bitirme projesi tamamlaması gerekiyor. 10 dersi başarıyla 2015 Aralık sonunda tamamlıyor, bitirme projesi ise o gün bu gündür hala eksik. Bitirme proje
Selamlar,

Bir arkadaş ekolüyle ve biraz uzun geldim bu sefer.

Ocak 2013'te özel bir üniversitede tezsiz yüksek lisansa başlıyor bu arkadaş. 10 ders + bitirme projesi tamamlaması gerekiyor. 10 dersi başarıyla 2015 Aralık sonunda tamamlıyor, bitirme projesi ise o gün bu gündür hala eksik. Bitirme projesi dediği de esasında (kendisi abartsa da) tez gibi değil, daha basit bir şey neyse konumuz bu değil. Bu arkadaşın yüksek lisansı şirket tarafından karşılanıyordu, fakat işten ayrıldı geçen hafta.

Bugün okulu aradı bitirmek istiyorum ne yapmam lazım diye, okul "şu anda kayıtsız öğrenci gözüküyorsunuz, önümüzdeki hafta dilekçe gönderin ardından danışman hoca bulun konu belirleyin eylül 2017'de kaydınız başlasın ama şirketinizden ayrıldığınız için dönem başı 12bin tl ödemeniz gerekecek, danışman hocanız ile görüşürseniz sizin için biraz daha indirim talep edebilir" şeklinde bilgi verdi.

arkadaşın önünde bir de askerlik problemi var. şu anki tecil tarihi kasım 2017 sonu gözüküyor. bu durumda bu arkadaş aşağıdakilerden hangisini tercih etsin?

--Okula önümüzdeki eylülde tekrar başlayıp bitirme projesini tamamlasın mı? tecil uzayacak mı, aksi takdirde projesini hazırlarken tecil bitmiş olacak ve yine yarım kalmış olacak.

--Bu yüksek lisansı tamamen unutup yeni bir yüksek lisansa kaydolsun mu? ekstra tecil gelecek mi? Fakat kasım sonuna kadar herhangi bir yüksek lisans programına yazılma şansı var mı? ales puanı 94 ve hala geçerli, süresi dolmadı.

Notlar: -ben askerden muaf oldum çoktan, gerçekten "bir arkadaş" yani durum :)
-kesinlikle askere gidecek durumda değil, maddi olarak ailesine bakması lazım şu an için, önümüzdeki ağustosta gitmeyi planlıyor.
-okulun istediği 12bin tl de aslında verebileceği bir tutar değil, üst notta belirttiğim gibi maddi sıkıntılar içerisinde. hocalar bu gibi durumlarda gerçekten indirim sağlayabiliyorlar mı? bedava olma ihtimali hiç mi yok?
0
helmet
(11.08.17)
Dönem başı 12 bin ise bir yılda 24 bin lira olur. Bana göre maddi durumu iyi olmayan biri vakıf üniversitesine tezsiz yüksek lisans için bu kadar para vermemeli. Bilindik bir devlet üniversitesi ve tezli yüksek lisans olsa neyse de, 2013 yılında başlanmış ve 4 yılda bitirilememiş yüksek lisansı daha fazla zorlamaya gerek yok bana göre. Askere gitsin önce. Askerden dönünce yüksek lisansa devam eder.
0
dissendium
(11.08.17)
(2)

İptal olan maç

tchuck
arkadşalar ben bilet alıp birine devretmiştim beşiktaş maçında.şimdi seyircisiz oynama cezası gelince ücret iadesi olacak mı?eğer olacaksa bana mı yoksa devrettiğim kişiye mi olacak?ona göre öğrenmem lazım ki adam içini rahatlatsn diye "merak etme göndericem ben parayı" diyeyim.
arkadşalar ben bilet alıp birine devretmiştim beşiktaş maçında.

şimdi seyircisiz oynama cezası gelince ücret iadesi olacak mı?
eğer olacaksa bana mı yoksa devrettiğim kişiye mi olacak?

ona göre öğrenmem lazım ki adam içini rahatlatsn diye "merak etme göndericem ben parayı" diyeyim.
0
tchuck
(11.08.17)
tum stada mi ceza verilmisti? benim tribune ceza verildiginde ben baska bir kisiye aktarabilmistim kombineyi.
0
tavukbanalop
(11.08.17)
Tüm stad cezalı ise kimse maça giremeyecektir. Yok eğer belirli tribünlere ceza verildiyse, o maçta siz o tribünde iseniz cezalı duruma düşersiniz. Bileti devrettiğiniz kişi maçı izleyibilir.
0
ol dedim olmadı
(11.08.17)
(1)

İnternet Servis Sağlayıcı / Paket

seni paraya bogarim
selamlar,halihazırda kullandığım superonline fiber sözleşmesinin sonuna doğru gelirken isp araştırma işlerine giriştim.yeni düzenlemelerden sonra evde kullanmak için herhangi bir firmadan paket almış, diğerleriyle karşılaştırmış olan, memnun kullanıcılar, bana öneriniz ne olur? (bulunduğum bölgede a
selamlar,

halihazırda kullandığım superonline fiber sözleşmesinin sonuna doğru gelirken isp araştırma işlerine giriştim.

yeni düzenlemelerden sonra evde kullanmak için herhangi bir firmadan paket almış, diğerleriyle karşılaştırmış olan, memnun kullanıcılar, bana öneriniz ne olur? (bulunduğum bölgede alt yapı problemi yok)
0
seni paraya bogarim
(11.08.17)
turknet
0
hayal fazlasi
(11.08.17)
(11)

Banka sicilimi nasıl mahvederim?

maria puder
2018 ortaları gibi calismaya baslayacagım kısmetse.Ailecek kredi cok kolay cekiyoruz. Her olayda kredi cekelim gündemee geliyor.Ablam yıllarca maasının yarısindan fazlasıni krediye verdi.Bir mal sahibi olsak neyse hepsi ihtiyac kredisiydi.Cüzi bi miktar borcu kaldı ablamin.Adım gibi biliyorum calism
2018 ortaları gibi calismaya baslayacagım kısmetse.Ailecek kredi cok kolay cekiyoruz. Her olayda kredi cekelim gündemee geliyor.Ablam yıllarca maasının yarısindan fazlasıni krediye verdi.Bir mal sahibi olsak neyse hepsi ihtiyac kredisiydi.Cüzi bi miktar borcu kaldı ablamin.Adım gibi biliyorum calismaya baslayinca annem veya babam benden kredi cekmemi isteyecekler sudan sebeplerle.Ben zaten ozelde calısıcam,garanti bir işim olmayacak hic bir zaman ama ona da bahaneleri cek biz öderiz olcak. Ögrencilik zamanımda cekilmis 4000 tllik kredim vardi, cogu taksidi gec ödendi ama bitti su an.Bu durumun sicilimi biraz bozdu.Ne yapayimda bankalar bana kredi karti veya kredi vermesin baya uzum bi süre.Kredi kartından icralik mi olayım ödemeyip? Kara listeye nasıl girilir? Kredi veya kredi karti denince afakanlar basıyor bana cidden.Yıllarca kendi capimda birikimler yaptim hepsi bu tarz borclara gitti.Param olmasina ragmen yurtdisina bile gidemedim,zamanim cok olmasina ragmen,hep delik kapatma. Yine bu tarz seyler yasansin istemiyorum. Karsi durma ihtimalim de var tabiki isteklere o zaman da kavgalar,kirginliklar olcak, adım gibi eminim.
0
maria puder
(11.08.17)
kendi adına bir şahıs şirketi veya ortak bir limited şirket kur. limited şirkette genel müdür olman lazım. her iki durumda devlete vergi ve sgk borcun olsun. ödeme. bırak krediyi kredi kartı bile vermezler sana. maaşına haciz gelir.
0
csexpert
(11.08.17)
200 liralık kredi kartı al. Harca, hiç ödeme. Ama bir senede ne kadar düşer bilemedim.

Sanırım o 200 liralık kartlarda üç dört tane alıp hepsine borç taksan daha çabuk düşer.
0
alperz
(11.08.17)
@csexpert
Niye ssk veya vergi borcunun altina gireyim yahu durduk yere?:)
0
🌸maria puder
(11.08.17)
alıcaksın bi kredi kartı ödemiceksin. telefonla arayacaklar bugün yatırıyorum diyeceksin yatırmicaksın. böyle böyle bozarsın sicili. ama en güzeli aile bireylerine artık bi yeterin yav demek
0
klar
(11.08.17)
ailene hayır diyemiyorsan da başvurdum reddedilmiş falan de. arkadaşından vs. fake sms at kendine. neden durduk yere sicilini bozasın? bakarsın gerçekten ihtiyacın olur.
0
nrmnm
(11.08.17)
şirket filan baya boku çıkmış. kredi kartı al. limit önemli değil. 50-100 tl bile olsa harca, ödeme 90 gün boyunca ödeme. 90. gün sonunda takibe düşersin. o noktadan sonra yavaş yavaş ödersin. takibe düştüğünde sicilin bozulur. sakına sakın icralık olma o zaman sıçışa gelirsin. takip ile icra farklı şeylerdir.
0
silah taciri
(11.08.17)
kredi skorunu bir kez bozarsaniz, geri donuşu yillarinizi alabilir. o yüzden bence bu düşüncenizi kafanizdan silin.

aileniz veya herhangi biri sizden para ile ilgili bir sey istediğinde kendilerine net olarak "hayir" demeyi görenin.

aksi halde bir kac yil sonra kendinizi oldukça zor durumlarda bulabilirsiniz.

ayrica, aldiginiz maasin ne kadar olduğunu da tam rakam olarak söylemeyin kendilerine. mesela 3000 tl aliyorsaniz, 2500 tl aliyorum deyin. aradaki farki da kenara atin.
0
for the record
(11.08.17)
Manyak misiniz acaba :) ailenize hayir deyin. Kredi notu duzeltmek o kadar kolay bir sey degil.
0
eksi sozlukte eksiyen adam
(11.08.17)
bu borcu takacağın banka mümkünse maaş hesabının olması olası banka olmasın. çünkü manasız yere maaşına bloke konduğunu tırtıklandığını görürsün. bazen veremli gibi muamele ederler. sürekli çalışacağın bankadan böyle şeyler görmek üzebilir.
0
baal
(11.08.17)
ilerde kendin için ihtiyacın olursa ne yapacaksın? ailene hayır demeyi öğrenmen lazım.
0
elorelia
(11.08.17)
herhangi bi kart al 300-500 borç yap ödeme icralık ol. hukuki kayıt oluşunca ödersin en az 2 sene de finans kurumu ile kanuni sorun yaşadığın için kredi alamazsın.

hatta avukata rica et ödemeyi yaptıktan sonra dosyayı kapatmasın :)
0
orpheus
(11.08.17)
(2)

buca narlidere

eriksatie
bucada oturup narlidereye gidip gelecegim her gün. yanlis hatirlamiyorsam, buca narlidere arasi sabah ve akşamlari ögrenci ve personel servisi vardi üniversitenin. duruyor mu hala?
bucada oturup narlidereye gidip gelecegim her gün. yanlis hatirlamiyorsam, buca narlidere arasi sabah ve akşamlari ögrenci ve personel servisi vardi üniversitenin. duruyor mu hala?
0
eriksatie
(11.08.17)
servis durumunu hatırlamıyorum ama servis yoksa uzun ve çileli bir yol.
0
eindaclub
(11.08.17)
Servis yok fakat üçkuyulara otobandan giden otobüs var sonra aktarma yapmanız lazım.
0
kullanıcıadımbuolsun
(11.08.17)
(6)

hadi iyi bir wax alalım bana

proletarier aller lander vereinigt euch
şu an kullandığım şey sanırım dandik. osis mess up diye bir şey. berberimin kullandıgı seyi almayı dusundum ama bilemedim belki daha iyisi de vardır diye sorayım dedim. bugün kullandığı şey şuydu: çok sert tutuşlu değil ama ihtiyacım da yok zaten saçlarım düz ve ince telli.http://www.kozmoya.com/LOR
şu an kullandığım şey sanırım dandik. osis mess up diye bir şey. berberimin kullandıgı seyi almayı dusundum ama bilemedim belki daha iyisi de vardır diye sorayım dedim. bugün kullandığı şey şuydu: çok sert tutuşlu değil ama ihtiyacım da yok zaten saçlarım düz ve ince telli.

www.kozmoya.com

daha önce de şunu kullanıyordu: bu daha sert tutuşluydu ama önümüz kış mevsimi sonuçta bu kadar sert tutuşlu bir şeye gerek var mı bilemiyorum.

urun.n11.com

bonus soru: bunların sahtesi olabilir mi ya? n11'deki satıcının fiyatı benim berberin fiyatının yarısı neredeyse.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(11.08.17)
osis mess up mı dandik? Kullandığım en iyi wax osis, ve benim de saçlarım düz ve ince telli.
0
giovanne
(11.08.17)
yani ben açıkçası bunları daha çok beğendim. osis saçlarımda inanılmaz yapışkan bir doku oluşturuyor azıcık kullanmama rağmen.
0
🌸proletarier aller lander vereinigt euch
(11.08.17)
American Crew kullandım, iyidir: www.kozmoya.com

Toni&Guy kullanıyorum, bu da iyi: www.boyner.com.tr

Bu kil-krem şeklinde olan her wax'ta bahsettiğin yapışkanlık hissi oluyor, ben kullanmadım ama pudra şeklinde wax'lar var, onlarda yoktur belki böyle bir şey.
0
angelus
(11.08.17)
ilacını : purple mat wax
0
nevrochaotica
(11.08.17)
ben sunu kullaniyorum cok memnunum:
urun.n11.com
0
safepassage
(11.08.17)
senelerce her türlü wax ı deneyip en sonunda spreye geçtim. wax da sprey de üründen ürüne o kadar çok değişiyor ki, doğru ürünü bulman çok zor.

wax ın yerini alan sprey ise loreal Junior mor renklisi. kırmızı da iyi.

sprey olmaz diyorsan wella shockwave wax osis mess up a muadil. ama gün içinde yıvış yıvış oluyor wax. bi de sıcağı yiyince dokunma ile bozuluyor. sprey bu yönden çok daha iyi. üstelik yıkaması daha kolay.
0
sttc
(11.08.17)
(5)

yeditepe %50 burslu okumak

ppemreqq
yeditepede %50 burslu tarih okumak mantıklı mı sizce?
yeditepede %50 burslu tarih okumak mantıklı mı sizce?
0
ppemreqq
(11.08.17)
Guzel bi kampus ve universite hayatı icin sahsen giderdim, liseden bozma okullarda okuyacagina, 7tepe dısardn goruldugu kadar cix degil cogu ogrenci burslu oldugundan insansa derdiniz dert ermeyin
0
eja
(11.08.17)
mantıklı değil. önü kapalı.
0
pinkpeony
(11.08.17)
hiç değil. odtü ya da boğaziçi harici tarih okumak genel olarak mantıklı değil bu ülkede malesef.
0
mutlusismankedi2015
(11.08.17)
Normalde eğitim önemli derim fakat %50 burslu bile olsanız önu kapalı bir bölüm çok ciddi para dokuyorsunuz. O kadar parayı bu bölüme gömeceğime ya bir sene daha çalışır yeniden hazirlanirdim ya da ufak çaplı iş kurardım.


Ha maddi olarak çok rahatimdir, gelecek kaygim yoktur. Tarihe de delicesine tutku duyuyorumdur, o zaman okurdum tabii.
0
fraise
(11.08.17)
vegas haklı, odtü boğaziçi hariç deme sebebim okulun adıyla başka bi şeyler bulma ihtimalinizin yüksek oluşu. yoksa yine tarih bölümünden bağımsız :)
0
mutlusismankedi2015
(11.08.17)
(2)

bi şarkı vardı çok güzeldi adı neydi?

fakyoras
selam,sagopa'nın olması lazım. rap'le tanışmasını anlatıyordu şarkıda. şarkı gibi değil de normal konuşma gibi bir bölümüydü.bir plak aldım bir kere dinledim bir kere daha dinledim sonra bir baktım ki dinlemeyi bırakamıyorum tarzında bir şeydi. adını hatırlayan var mı hangi şarkıda geçiyordu ?
selam,

sagopa'nın olması lazım. rap'le tanışmasını anlatıyordu şarkıda. şarkı gibi değil de normal konuşma gibi bir bölümüydü.

bir plak aldım bir kere dinledim bir kere daha dinledim sonra bir baktım ki dinlemeyi bırakamıyorum tarzında bir şeydi.

adını hatırlayan var mı hangi şarkıda geçiyordu ?
0
fakyoras
(11.08.17)
56 denklemli intro
0
diffarentiationation
(11.08.17)
30 saniyede süper cevap!
seviyorum seni duyuru <3
0
🌸fakyoras
(11.08.17)
(7)

banka şubesine gitmeden yatırım hesabı açmak

sahipsiz
hisse senedi almak istiyorum unutmak üzere de, banka şubesine gitmeden bu işlere giremiyor muyuz? mesela şuan almaya karar verdim 20dk sonra hisse alabilecek duruma gelemiyor muyuz? nasıl bir yol izlemek gerekli? nereden yatırım yapmalı?
hisse senedi almak istiyorum unutmak üzere de, banka şubesine gitmeden bu işlere giremiyor muyuz? mesela şuan almaya karar verdim 20dk sonra hisse alabilecek duruma gelemiyor muyuz?


nasıl bir yol izlemek gerekli? nereden yatırım yapmalı?
0
sahipsiz
(11.08.17)
Banka hesabınız varsa Mobil uygulamalar üzerinden bile açabilirsiniz.Kullanıcı sözleşmesi onaylatıyor ve kullanıma hazır hale geliyor.
0
murtiii
(11.08.17)
@murtiii hem vakıfbank hem de işbankası var ancak ikisinde de açamadım, şubeye yönlendiriyor
0
🌸sahipsiz
(11.08.17)
hesabı açtığın şubeye gidip yatırım hesabı açtırman gerekiyor öteki türlü kullanamıyorsun
0
KaraSakall
(11.08.17)
vakıfbank internetten açılabiliyormuş. bnun bir hesap işletim ücreti falan var mı? her ay benden 20 30 tl kesmesinler? 1000de2 diyor hacme göre ama her ay 20 30 keserse ben zara ederim zaten 200 300tl lik bişi alcam
0
🌸sahipsiz
(11.08.17)
cepteteb?
0
for the record
(11.08.17)
Ben vakıfbankta şubeye gitmeden açtım yatırım hesabını. Hisse de aldım.8 tl şifre ücreti ve aylık yüzde bilmem kaç oranında para alıyolar. Hisse de aldım hisse alım satımında da komisyon var.
0
yüzyıllık yalnızlık
(11.08.17)
Bir de havuz sistemine tanımlı hesabın yoksa ayda 3 tl
0
yüzyıllık yalnızlık
(11.08.17)
(1)

samos?

saykotek
samos'ta nerede kalmak daha mantıklı? 2,5 yaşında çocuk var. plaja ve merkeze yakınlık tercih sebebi.
samos'ta nerede kalmak daha mantıklı? 2,5 yaşında çocuk var. plaja ve merkeze yakınlık tercih sebebi.
0
saykotek
(11.08.17)
Merhabalar,

Başka birine Samos hakkındaki bilgilerimi derlediğim bir e-posta yollamıştım. Aynısı sizler için aşağıya kopyalıyorum; ilave sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

"Samos cidden güzel bir ada, süper bir tatil geçireceğinize eminiz, biz şimdiden özledik. =)

*İlk tavsiyemiz vapurdan inmeye dair olacak. =)
Kuşadası'ndan yolculuk 1 saat 20 dakika kadar sürüyor, siz 1 saatin sonunda çantalarınızı falan toplayıp inilecek tarafta önceden yer tutun ve vapurdan mümkün olduğunca erken inmeye çalışın çünkü Yunan tarafındaki gümrük yavaş işliyor, sonlara kalırsanız 15-20 dakika daha fazla bekleyebilirsiniz.

*Konaklamak için Pythagorion en iyi seçenek, Kokkari'nin de önerildiğini göreceksiniz ama orası bir tık daha küçük, sessiz ve sakin. Vathi ise fazla merkezi olduğu için o şirin kasaba havasından uzak. Ama derseniz ki biz tamamıyla kafa dinlemek istiyoruz, yalnızca 2-3 otelin bulunduğu çok daha bakir koylar ve kasabalar da mevcut.

*Ada çok büyük olmasa bile toplu taşıma zayıf, taksiler çok pahalı değil, fiyatları makul sayılır ama her gün farklı plajları keşfedeceğiz derseniz mutlaka araba kiralamalısınız. Samos'un sezonu yavaş yavaş gerilediği için araba kiralamak konusunda çok zorluk yaşamazsınız, indiğiniz limanın çevresindeki araba kiralaması yapan ofisler ile görüşerek bir tane (40-50 EUR/günlük) bulabilirsiniz. Yine de ben daha garanticiyim derseniz arabayı önceden ayırtmakta fayda var.

*Hemen şarap başlığını açalım, Ada'da 2.200 üyesi bulunan bir kooperatif var ve en büyük üretici onlar. (www.samoswine.gr) Biz bunlara e-posta yollayıp ([email protected]), tadım ayarladık, "Satış ve Pazarlama Müdürü" tarafından karşılandık, tarihlerini anlattı ve şaraplarını denetti. Tadım ayarlamadan da gidebilirsiniz tabii, içeride minik de olsa bir şarap müzesi var, oraya gezebilirsiniz. Şarapları tadıma açık. Özellikle 2 tane sek beyaz şarapları var ki başarılılar ama alametifarikaları tatlı şarapları. Özellikle Vin Doux ile Anthemis'i çok beğendik, 1'er şişe kaptık.

*Bir de Ada'nın Batı tarafında kalan ve özel bir işletme olan Vakakis Şaraphanesi (vakakiswines.gr) var. O tarafa yolunuz düşerse belki ziyaret edersiniz veya şaraplarını mekanların menülerinde görürseniz deneyebilirsiniz.

*Plajlara gelirsek, bizler en çok "Psili Ammos Beach"i beğendik, tamamıyla kumluk, deniz sığ, su sıcaklığı tam kıvamında, girince serinletiyor ama üşütmüyor. Çevrede salaş işletmeler var, bardan biramızı alıp da denizin içinden içiyorduk, büyük keyif. =) Bu arada "Beach" dediğimize bakmayın, her yerde şezlong + şemsiye fiyatı kişi başı 2-3 EUR bir şey, bira fiyatları da 3 EUR civarında. Yunan'ın yerel biraları güzel onlar denenebilir. Bunun haricinde "Kerveli Beach" de gayet güzeldi. Samos plajları hakkında genel bir bilgi için de www.kokladunyayi.com şu bağlantıdaki yazıya göz atabilirsiniz. www.samainahotels.gr şu yazı da fena değil. Plajların restoranları genel olarak fena olmuyor, öğle yemekleri için tercih edilebilir.

*Alışveriş kısmına gelirsek, Ada'nın şarapları ilk alınacak şey ancak balı da pek ünlü, o nedenle bal da alın. Ayrıca bol bol Frappe içmeyi ihmal etmeyin, özellikle kahvaltıda. =)

*Restoranlara gelirsek;
Instagram'da #adimadimgurmesamosta hashtagi altında detaylı değerlendirmeleri paylaştık gittiğimiz çoğu yer hakkında, burada kısa kısa geçeceğiz.

Remataki, Pythagorion: Samos'taki en keyifli akşam yemeğini burada yedik, sabah plajken, akşam şezlongları kaldırıp masa atıyorlar, oluyor sizlere restoran. Türkçe menü veriyorlar, garsonlar biraz Türkçe biliyor.
Elia Restaurant, Pythagorion: Burası çok ünlü ve önerilen bir yer ama biz bir numarasını göremedik.
Katoi, Pythagorion: Kahveleri çok güzel, butik biralar, yöresel peynirler, şarküteri ürünleri falan var. Ortamı çok keyifli, uğrayın kesinlikle.
Two Spoons, Pythagorion: Bölgenin ünlü dondurmacısı, tatlıları da güzel görünüyor. Oturup da sohbet etmelik çok güzel bir bahçesi var, şans verilir.
Pizza di Piazza, Vathi: Şöyle güzel bir pizza yiyeyim derseniz denenir, bir pizza rahatlıkla iki kişiyi doyurur.

Yukarıdakiler gittiğimiz mekanlar, bir de listemize almamıza rağmen uğrayamadıklarımız var;
Lakis Restaurant, Pythagorion: Porsiyonlar doyurucu ve manzarası güzelmiş, balığı da eti de iyi pişiriyorlarmış.
Irodion Garden, Pythagorion: Güzel bir mekan demişler yine.
Aphrodite Garden Restaurant, Pythagorion: Gizli bahçesi hoşmuş.
AAA, Manolates: Ada'nın dağ köylerinden olan Manolates'teki bu restoran, oralara yolunuz düşerse uğramanız gereken yegane adres imiş.
Cafe del Mar, Kokkari: Ortamı güzel görünüyor."
0
loras
(14.08.17)
(4)

İtalya'da TR plakalı kendi aracım ile yediğim ceza Türkiye'ye gelir mi?

portakal
sorum başlıkta.
sorum başlıkta.
0
portakal
(11.08.17)
gelmez.
0
finsidigi
(11.08.17)
ab ülkeleri arasında bile kendi aralarında anlaşma olup olmadığına göre ceza geliyor. italya ile böyle bir anlaşmamız olduğunu sanmıyorum
0
burya
(11.08.17)
hollanda'dan fransa'ya bile gelmiyor. italya'dan turkiye'ye hic gelmez o ya. odeme hic.
0
xfestos
(11.08.17)
yalnız şöyle bir risk var, bu cezayı ödememen durumunda italya'ya bir sonraki seyahatlerinde alınmayabilirsin.
0
finsidigi
(12.08.17)
(1)

eski harddrive i okutan bir cihaz vardi neydi o

charlotte blanc
hdd vardi. onu cikardim macbooktan yerine ssd koydum. simdi biglisayarcidayken bir tane makine vardi oraya takip makinenin icindeki dosyalari alabiliyordum. bana o tur bir cihaz lazim adi nedir ? nerede bulurum en ucuzunu ?
hdd vardi. onu cikardim macbooktan yerine ssd koydum. simdi biglisayarcidayken bir tane makine vardi oraya takip makinenin icindeki dosyalari alabiliyordum. bana o tur bir cihaz lazim adi nedir ? nerede bulurum en ucuzunu ?
0
charlotte blanc
(11.08.17)
hdd kutusu diye arattir 2,5
15 lira falan
0
kingcyrax
(11.08.17)
(2)

Ankaralılar, Ankara'da Okuyanlar (Hacettepe) - Öğrenci Yurtları?

mutekebbir
Merhabalar,Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde okuyacak.Ben pek yurtta kalması taraftarı değilim açıkçası, o da değil ama ailesi yurtta kalmasını istiyor şimdi biraz araştırdım büyük ihtimalle Beytepe Kız Öğrenci Yurdunda kalır. Kampüse en yakın yurt o galiba.Devlet yurtlarına karşı ön yargım
Merhabalar,

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde okuyacak.
Ben pek yurtta kalması taraftarı değilim açıkçası, o da değil ama ailesi yurtta kalmasını istiyor şimdi biraz araştırdım büyük ihtimalle Beytepe Kız Öğrenci Yurdunda kalır. Kampüse en yakın yurt o galiba.
Devlet yurtlarına karşı ön yargım var kendim de kalmadım bana zor olur gibi geliyor ki kulaktan dolma şeyler haricinde hiçbir bilgim yok.
Saat kuralı var mıdır? Yeme içme nasıldır? Banyosu vs. nasıldır hiç bilmiyorum.

Orada okuyan, kalan, tanıdığı olan var mı?
Yurtta kalması ya da evde kalması çok fark eder mi?
Yurt masraflarına baktım oldukça makul ama sıkıntı yaşar mı?
Açıkçası emlak masraflarıyla ilgili bilgim yok kiralar ne durumdadır bilmiyorum ama ev arkadaşıyla ev tutması devlet yurdunda kalmasından daha mantıklı değil mi?
En azından kafaları rahat olur, karışan eden olmaz.

Bu konuda araştırma yapma ve bilgi verme yetkim var kendisi çok yakınım olur düzgün verilerle oturup konuşursak ailesi de beni dinler fakat yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum.

Bana bu konuda fikir verebilecek, yardımcı olacak birileri çıkarsa çok güzel olur.

Teşekkürler.
0
mutekebbir
(11.08.17)
merhabalar, hayırlı olsun öncelikle. bence ilk sene merkezde bir evden beytepe'ye gitmekle uğraşmasın, okula kaynaşsın, o yüzden kampüs içinde kalması onun için iyi olur. beytepe'de öğrenci evleri de var. yurtlardan biraz daha farklı. 2 kişilik odalar, kat mutfağı ve odada banyo tuvalet var. muhtemelen yurda göre daha konforlu olur, ben ilk senemde öğrenci evinde kalmıştım.

yurtta veya öğrenci evinde kalması evde kalmasından daha az masraflı olacaktır. yol parası, fatura, aidat gibi giderleri olmayacak. öğrenci evlerine en son giriş gece 2ydi. yemek verilmiyor, her katta ortak mutfak var, çamaşır odaları var. haftada 1 temizlik yapılıyor, ısınmada hiçbir problem yok.

en son okul kendi başvuru alıyordu bu yurtlara da öğrenci evlerine de. muhtemelen hala öyledir. ben torpil vs. olmadan kabul edilmiştim ama sonraki senelerde benim gösterdiğim gelir, annemin babamın mesleki durumları gibi unsurlarla yurda da öğrenci evine de kabul edilmeyen arkadaşlarım oldu. yine de şansını öncelikle yurt veya öğrenci evinde denemesini öneririm. çünkü kampüs şehir merkezinden uzak ve ulaşımı çok zorlaştırdılar. bu yüzden de kampüs kendi içinde bi dünya zaten, eksikliğini hissedeceği pek bir şey yok, çok renkli eğlenceli kampüs hayatı.
0
acikhavabasinci
(11.08.17)
beytepe'nin öğrenci evleri güzeldir o yüzden acikhavabasinci+1

Ancak kendi evinde yaşamak istiyorsa da; tokinin turkuaz ve yapracık konutları var; ring otobüsleri ile koru- korudan metro ile de beytepeye durağına geçiliyor, beytepe durağında da tekrar ring ile okula girilen bi' ulaşım sistemi var; koru'dan beytepe metro istasyonu durağı 3 durak. Yani beytepeye yakın ve fiyat olarak en uygun yerler bu konutlar, zaten çokcanasını ya memurlar ya da öğrenciler işgal ediyor bu evlerin.

Evler yarı merkezi sistemli(p ölçer diyorlar) yani herkesin evin içindeki sıcaklığı belirli bir seviyede tutması gerekiyor bu zorunlu, eğer üstünü yakarsa onu ekstra olarak ödüyor. Tabi bu belirli bir sıcaklığa kadar yakılan yakıtda ödeniyor(bunu tam anlatamadım şimdi ama, ayrıntılı anlatabilirim uygun bir zamanda) onun dışında da apartman görevlisi ve çevre bakımını kapsayan bi' aidat var, aidat tutarları yapıların 2+1 3+1 olmasına göre değişiyor. (tabi ısınma gideride buna göre değişiyor)
Ancak kiralar çok uygun ve yeni yapı bunlar.
tek kötü özelliği şehrin dışında sayılacak kadar uzak olmasından dolayı sosyal hayatı olumsuz etkileyebilir. gece son son ring 00.45'te bu saatten sonra eve dönmek için araba şart yürünebilecek bi' mesafede asla değil.

bu sitelerin en yakın olduğu yer sanırım eskişehir yolu üzerinden 4 km ilerisinde yaşamkent, devamında koru(çayyolu diye biliyorlar sanırım) v.s olması, yani en yakın yaşama alanı koru'da. oraya da işte ringlerle ulaşım sağlanıyor. sanırım ringler 20 dk'da orada oluyorlardır.

korudan kızılay ise metro ile 26dk diye duymuştum. tabi burada ringden iner inmez metro gelmeyeceği için metro bekleme süresi 4-5 dk daha eklemeniz gerekmekte, aynı şekilde kızılaydan koru 26 dk olsa metrodan indiğinizde ringler için bi' 10-12 dk ekleseniz, ve ringe binip eve geçmenizde 20 dk gibi kabalama bi' hesapla evden kızılaya gitmesi 1 saat + bir sürede gerçekleşir diyebiliriz. bu da tek dezavantajı zaten.


Onun dışında yine o bölgede okuyanların çoklukla tercih ettiği semtlerden kurtuluş hattı var(kurtuluş ve çevresi, ankara üniversitesi kampüsüne yakın olduğu için ankara ve gazi üniversiteliler çok tercih ediyorlardı burayı); kurtuluşta evler eskidir ve kiralar da görece daha yüksektir, sahibinden de kiralar vardır zaten evlerin büyük kısmını öğrenciye iteleme politikaları da var oradaki ev sahiplerinin.

kurtuluştan da ulaşım,(orada servis var mı bilmiyorum, en son servisler kaldırılmıştı ama) yine ankaray(kızılaya gitmek için) - metro(beytepeye gitmek için) -ring(okulun içine girmek için) ile 3 vesait olmuş olacak, keza koru metro hattı üzerinde oturmayacaksa eğer -ki koru metro hattı üzeri kira fiyatları görece yüksektir) ne yaparsa yapsın 3 vesait kullanacak.

Alternatif olarak fiyatları bundan biraz arttırarak ama aşağı yukarı yine bu seviyede 100yıl. var, genelde odtü'lü öğrenciler çok tercih ediyorlar burayı, temiz güzel bi' semttir. Fiyatlarına yine sahibinden den bakabilirsiniz. bana sorsalar kurtuluş mu 100.yıl mı 100 yıl derdim.

Bunun dışında fiyatı kurtuluştan daha uygun ama kendisi merkezi olmakla birlikte kızılaya metro ile 15-20 dk mesafede olan demetevler var, benim arkadaşlarımın bir kısmı orada kalmışlardı, adından da alaşılacağı gibi, birsürü 10 katlı yapı yanyana, içiçe bi semt, ben işimde gücümde takılırım, sosyalleşmek için semtte kalmam diyorsa buraya da bakabilir, çünkü kendi halkı pek iç açıcı değildir bu semtin ama, yine de ulaşım rahatlığı ve nüfusu bakımından buradan çıkmadan her işini halledebilir. zaten aşırı da kalabalık bi' muhit.

ve mesela fiyat olarak üste çıkılabilirse de; bahçelievler, emek hattı var. orayı da öğrenciler tercih ediyor ve sosyal yaşamlarını da zaten buralarda sağlıyorlar, işte cafeleri eğlence mekanları filan biraz bilinir buraların.


Aslında öncelikle bi' bütçe ve yaşam tarzı çıkartsaydınız özelinde daha ayrıntılı ve daha faydalı konuşabilirdik ama. yani benim tanıdığım uygun bütçeli öğrenciler bu semtlerde ikamet etmişti vakti zamanında.
0
mete kudur
(11.08.17)
(1)

Sulh hukuk ve tanıma

mclovinn
Bir yakınımın hollanda'da açılmış ve kesinleşmiş bir boşanma kararı var, ben normal vatandaş olarak aldığım vekaletle bu kararı tanıtabilir miyim?
Bir yakınımın hollanda'da açılmış ve kesinleşmiş bir boşanma kararı var, ben normal vatandaş olarak aldığım vekaletle bu kararı tanıtabilir miyim?
0
mclovinn
(11.08.17)
hayır.
0
fosforlu cevriye
(11.08.17)
(2)

fm 17

kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
forvet oyuncularım yer değişiyor kafasına göre. talimatlardan değişmeyin, oyun kısmını katı yaptım, diğerini standart yine kafasına göre yer değişiyor. bunu nasıl engelleriz?
forvet oyuncularım yer değişiyor kafasına göre. talimatlardan değişmeyin, oyun kısmını katı yaptım, diğerini standart yine kafasına göre yer değişiyor. bunu nasıl engelleriz?
0
kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(11.08.17)
Bireysel talimatlarda mevki değiştir açık olabilir?
0
zwiegesprach
(11.08.17)
yok yine değişiyor.
0
🌸kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili
(11.08.17)
(2)

arabaya hoparlör taktıracak yer

10032007
Arabamın arka kapılarında hoparlör yok, teypte çıkış varmış arka kapılar için. Buraya hoparlör taktıracak tanıdığınız birileri var mı? araba seat ibiza.
Arabamın arka kapılarında hoparlör yok, teypte çıkış varmış arka kapılar için. Buraya hoparlör taktıracak tanıdığınız birileri var mı? araba seat ibiza.
0
10032007
(11.08.17)
kesip delmeleri falan lazım kötü olur.
0
orpheus
(11.08.17)
Kesip delmeleri gerekmiyor ya kapıda yeri var hazır, sadece içi boş.
0
🌸10032007
(11.08.17)
(1)

Londra'da kalacak yer bulma konusunda acil yardım

Nefe
Merhabalar,Londrada master boyunca kalacak yer arıyorum. Yardımcı olabilecek birileri ya da önerisi olan kimse var mıdır?Biraz acil! Çok teşekkürler...
Merhabalar,

Londrada master boyunca kalacak yer arıyorum. Yardımcı olabilecek birileri ya da önerisi olan kimse var mıdır?

Biraz acil!

Çok teşekkürler...
0
Nefe
(11.08.17)
www.facebook.com

ben olsam okuldan da yardim isterdim/
0
tavukbanalop
(11.08.17)
(3)

Kimyevi maddeler

denlar
alabileceğim, Fatih civarında bir yer arıyorum. Bildiğiniz, önerebileceğiniz bir yer var mıdır?
alabileceğim, Fatih civarında bir yer arıyorum. Bildiğiniz, önerebileceğiniz bir yer var mıdır?
0
denlar
(11.08.17)
Karagul ishaninda kimya depolari var, Findikzade'de.
0
evrim halkasi
(11.08.17)
hidrojen peroksit, renksiz jöle vs arıyorum
0
🌸denlar
(11.08.17)
excespeace
(11.08.17)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.