[]

amerika'ya dil kursuyla gidenler bakabilir mi?

arkadaşlar bir süredir ingilizce çalışıyorum yoğun olarak. orta düzeyde diyebilirim dil kurslarının sınavlarında intermediate çıkıyor siz anlayın işte.

abd'ye gitmek istiyorum hem dili tam öğrenmek hem de yaşadığım çevreden uzaklaşmak başka yerlerde bir süre de olsa yaşamak için.

kaplan int. denen kursu biraz inceledim. 5 aylık ortalama 8 ila 11 bin dolar arasında ücret istiyorlar seçeceğin şehre göre. los angelas ya da san francisco düşünüyorum.

merak ettiğim bu kursları tamamlayanlar gerçekten iyi düzeyde ingilizce öğrenmiş oluyorlar mı? yani bu parayı hak ediyorlar mı. gidip de çok memnun kaldım diyen var mı? illa bu kursiyer değil başka kursiyer de olabilir deneyimlerinizi yazın.

ikinci sorum ise kurs bittikten sonra oraya yerleşmek zor mu? vize falan uzatılıyor mu istendiği takdirde yoksa yallah ülkene mi diyorlar?

he şunu da belirteyim hiç yurtdışına çıkmadım. kişilik olarak da pek rahat bi insan değilim.. aslında biraz da bu yüzden gitmek istiyorum sosyal ilişkilerde pek iyi değilim. ama gitmeye kesin kararlıyım.

görüşlerinizi bekliyorum.

 
dil ogrenme olayi tamamen senin eforuna hirsina ve disiplinine bagli bir sey. kurs yada yabanci bir sehir sana dil ogretmez


  • seljax  (11.08.17 18:42:30) 
"Dil öğrenmek için ABD'ye gideceğim" diye vize istersen, "Türkiye'de çok iyi dil kursları mevcut" deyip pasaportunu geri veriyorlar. O kısım aklında bulunsun.

Dil kursundan sonra kalıp kalmamak orada çalışabileceğin bir firmanın sana sponsor olmayı kabul etmesiyle ilgili. Aksi halde çalışma vizesi de alamıyorsun. Orada kalabilmenin en kolay yolu yeşil karta başvurmak ki o da tamamen loto. şans meselesi.
  • himmet dayi  (11.08.17 19:09:43) 
@ahmetmehmetsenmisinahmet, eyvallah hocam. yok estafurullah yanlış anlamam. dediğiniz sebepler değil. biraz buradaki hayatın benim gözümde anlamsızlaşması biraz hayatımı değiştirmek istemem. yoksa kimseye rest çekip gitmek falan değil. zaten dediğiniz gibi gidip pişman olmak geri dönmek tutunamamk var. kimseye alın ben gidiyorum işte demeye cesaretim yemez :) "eğitim için" deyip geçerim.


  • walter hoyt  (11.08.17 20:30:56) 
@himmet dayi, hocam ben de öyle bir şey duydum ama o zaman buradaki yabancı kurs acenteleri nasıl iş yapıyorlar. yok mu bağlantıları vs. yani ben abd'ye gidip orada kurs aramayacağım. direkt burada bir firmayla iletişime geçmeyi düşünüyorum orada dil eğitimi veren. öyle de mi vize alamama ihtimali var?


  • walter hoyt  (11.08.17 20:32:20 ~ 20:33:17) 
kimseye yasadigin ulkede kurs var diye vize basvurusunu geri cevirmezler. baska gerekceler olabilir ama boyle bisey mumkun degil.

fiyat acisindan kanada daha uygun ve kurs sonrasi universite kaydi yaptirma sansiniz olursa kalabilir ve calisma izni alabilirsiniz. bu yazdiklarim tamamen yuzeysel.

abd icin kurs yerine turist vizesiyle buraya gelebilirsiniz. bir oda arkadasi ayarlayip sosyallesebilir ve yasayarak dili nizi gelistirebilirsiniz.

Ayrica kituphanelerin, kiliselerin esl, esol kurslari oluyor. Bunlara katilabilirsiniz.

Kursa vereceginiz parayi ulkeyi gezip kulturunu tanimaya verebilirsiniz.

Kurs sonrasi kalma sansiniz yok gibi. Soyke ki, abd icinde vize statunuzu degistirebiliryosunuz ama uscis vize verme yetkisi olan bir kurum degil. Bu da Turkiye'ye gidip geri donme durumunda tekrar ulkeye girmede sikinti yasayabilirisiniz.

Bence en temiz yontem turist vize ike gelip, vize suresi boyunca ulkeyi deneyimleyip bekarsaniz bir es bulmaniz. En temizi ;)
  • enaz3kedi  (12.08.17 08:24:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.