[]

Banka sicilimi nasıl mahvederim?

2018 ortaları gibi calismaya baslayacagım kısmetse.Ailecek kredi cok kolay cekiyoruz. Her olayda kredi cekelim gündemee geliyor.Ablam yıllarca maasının yarısindan fazlasıni krediye verdi.Bir mal sahibi olsak neyse hepsi ihtiyac kredisiydi.Cüzi bi miktar borcu kaldı ablamin.Adım gibi biliyorum calismaya baslayinca annem veya babam benden kredi cekmemi isteyecekler sudan sebeplerle.Ben zaten ozelde calısıcam,garanti bir işim olmayacak hic bir zaman ama ona da bahaneleri cek biz öderiz olcak. Ögrencilik zamanımda cekilmis 4000 tllik kredim vardi, cogu taksidi gec ödendi ama bitti su an.Bu durumun sicilimi biraz bozdu.Ne yapayimda bankalar bana kredi karti veya kredi vermesin baya uzum bi süre.Kredi kartından icralik mi olayım ödemeyip? Kara listeye nasıl girilir? Kredi veya kredi karti denince afakanlar basıyor bana cidden.Yıllarca kendi capimda birikimler yaptim hepsi bu tarz borclara gitti.Param olmasina ragmen yurtdisina bile gidemedim,zamanim cok olmasina ragmen,hep delik kapatma. Yine bu tarz seyler yasansin istemiyorum. Karsi durma ihtimalim de var tabiki isteklere o zaman da kavgalar,kirginliklar olcak, adım gibi eminim.




 
kendi adına bir şahıs şirketi veya ortak bir limited şirket kur. limited şirkette genel müdür olman lazım. her iki durumda devlete vergi ve sgk borcun olsun. ödeme. bırak krediyi kredi kartı bile vermezler sana. maaşına haciz gelir.


  • csexpert  (11.08.17 18:03:19) 
200 liralık kredi kartı al. Harca, hiç ödeme. Ama bir senede ne kadar düşer bilemedim.

Sanırım o 200 liralık kartlarda üç dört tane alıp hepsine borç taksan daha çabuk düşer.
  • alperz  (11.08.17 18:03:30) 
@csexpert
Niye ssk veya vergi borcunun altina gireyim yahu durduk yere?:)

  • maria puder  (11.08.17 18:05:50) 
alıcaksın bi kredi kartı ödemiceksin. telefonla arayacaklar bugün yatırıyorum diyeceksin yatırmicaksın. böyle böyle bozarsın sicili. ama en güzeli aile bireylerine artık bi yeterin yav demek


  • klar  (11.08.17 18:21:45) 
ailene hayır diyemiyorsan da başvurdum reddedilmiş falan de. arkadaşından vs. fake sms at kendine. neden durduk yere sicilini bozasın? bakarsın gerçekten ihtiyacın olur.


  • nrmnm  (11.08.17 18:24:51) 
şirket filan baya boku çıkmış. kredi kartı al. limit önemli değil. 50-100 tl bile olsa harca, ödeme 90 gün boyunca ödeme. 90. gün sonunda takibe düşersin. o noktadan sonra yavaş yavaş ödersin. takibe düştüğünde sicilin bozulur. sakına sakın icralık olma o zaman sıçışa gelirsin. takip ile icra farklı şeylerdir.


  • silah taciri  (11.08.17 18:26:35 ~ 18:29:11) 
kredi skorunu bir kez bozarsaniz, geri donuşu yillarinizi alabilir. o yüzden bence bu düşüncenizi kafanizdan silin.

aileniz veya herhangi biri sizden para ile ilgili bir sey istediğinde kendilerine net olarak "hayir" demeyi görenin.

aksi halde bir kac yil sonra kendinizi oldukça zor durumlarda bulabilirsiniz.

ayrica, aldiginiz maasin ne kadar olduğunu da tam rakam olarak söylemeyin kendilerine. mesela 3000 tl aliyorsaniz, 2500 tl aliyorum deyin. aradaki farki da kenara atin.
  • for the record  (11.08.17 18:42:41 ~ 18:44:02) 
Manyak misiniz acaba :) ailenize hayir deyin. Kredi notu duzeltmek o kadar kolay bir sey degil.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (11.08.17 18:52:23) 
bu borcu takacağın banka mümkünse maaş hesabının olması olası banka olmasın. çünkü manasız yere maaşına bloke konduğunu tırtıklandığını görürsün. bazen veremli gibi muamele ederler. sürekli çalışacağın bankadan böyle şeyler görmek üzebilir.


  • baal  (11.08.17 19:48:48) 
ilerde kendin için ihtiyacın olursa ne yapacaksın? ailene hayır demeyi öğrenmen lazım.


  • elorelia  (11.08.17 19:50:15) 
herhangi bi kart al 300-500 borç yap ödeme icralık ol. hukuki kayıt oluşunca ödersin en az 2 sene de finans kurumu ile kanuni sorun yaşadığın için kredi alamazsın.

hatta avukata rica et ödemeyi yaptıktan sonra dosyayı kapatmasın :)
  • orpheus  (11.08.17 20:13:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.