[]

samos?

samos'ta nerede kalmak daha mantıklı? 2,5 yaşında çocuk var. plaja ve merkeze yakınlık tercih sebebi.




 
Merhabalar,

Başka birine Samos hakkındaki bilgilerimi derlediğim bir e-posta yollamıştım. Aynısı sizler için aşağıya kopyalıyorum; ilave sorunuz olursa sormaktan çekinmeyin lütfen.

"Samos cidden güzel bir ada, süper bir tatil geçireceğinize eminiz, biz şimdiden özledik. =)

*İlk tavsiyemiz vapurdan inmeye dair olacak. =)
Kuşadası'ndan yolculuk 1 saat 20 dakika kadar sürüyor, siz 1 saatin sonunda çantalarınızı falan toplayıp inilecek tarafta önceden yer tutun ve vapurdan mümkün olduğunca erken inmeye çalışın çünkü Yunan tarafındaki gümrük yavaş işliyor, sonlara kalırsanız 15-20 dakika daha fazla bekleyebilirsiniz.

*Konaklamak için Pythagorion en iyi seçenek, Kokkari'nin de önerildiğini göreceksiniz ama orası bir tık daha küçük, sessiz ve sakin. Vathi ise fazla merkezi olduğu için o şirin kasaba havasından uzak. Ama derseniz ki biz tamamıyla kafa dinlemek istiyoruz, yalnızca 2-3 otelin bulunduğu çok daha bakir koylar ve kasabalar da mevcut.

*Ada çok büyük olmasa bile toplu taşıma zayıf, taksiler çok pahalı değil, fiyatları makul sayılır ama her gün farklı plajları keşfedeceğiz derseniz mutlaka araba kiralamalısınız. Samos'un sezonu yavaş yavaş gerilediği için araba kiralamak konusunda çok zorluk yaşamazsınız, indiğiniz limanın çevresindeki araba kiralaması yapan ofisler ile görüşerek bir tane (40-50 EUR/günlük) bulabilirsiniz. Yine de ben daha garanticiyim derseniz arabayı önceden ayırtmakta fayda var.

*Hemen şarap başlığını açalım, Ada'da 2.200 üyesi bulunan bir kooperatif var ve en büyük üretici onlar. (www.samoswine.gr) Biz bunlara e-posta yollayıp (info@samoswine.gr), tadım ayarladık, "Satış ve Pazarlama Müdürü" tarafından karşılandık, tarihlerini anlattı ve şaraplarını denetti. Tadım ayarlamadan da gidebilirsiniz tabii, içeride minik de olsa bir şarap müzesi var, oraya gezebilirsiniz. Şarapları tadıma açık. Özellikle 2 tane sek beyaz şarapları var ki başarılılar ama alametifarikaları tatlı şarapları. Özellikle Vin Doux ile Anthemis'i çok beğendik, 1'er şişe kaptık.

*Bir de Ada'nın Batı tarafında kalan ve özel bir işletme olan Vakakis Şaraphanesi (vakakiswines.gr) var. O tarafa yolunuz düşerse belki ziyaret edersiniz veya şaraplarını mekanların menülerinde görürseniz deneyebilirsiniz.

*Plajlara gelirsek, bizler en çok "Psili Ammos Beach"i beğendik, tamamıyla kumluk, deniz sığ, su sıcaklığı tam kıvamında, girince serinletiyor ama üşütmüyor. Çevrede salaş işletmeler var, bardan biramızı alıp da denizin içinden içiyorduk, büyük keyif. =) Bu arada "Beach" dediğimize bakmayın, her yerde şezlong + şemsiye fiyatı kişi başı 2-3 EUR bir şey, bira fiyatları da 3 EUR civarında. Yunan'ın yerel biraları güzel onlar denenebilir. Bunun haricinde "Kerveli Beach" de gayet güzeldi. Samos plajları hakkında genel bir bilgi için de www.kokladunyayi.com şu bağlantıdaki yazıya göz atabilirsiniz. www.samainahotels.gr şu yazı da fena değil. Plajların restoranları genel olarak fena olmuyor, öğle yemekleri için tercih edilebilir.

*Alışveriş kısmına gelirsek, Ada'nın şarapları ilk alınacak şey ancak balı da pek ünlü, o nedenle bal da alın. Ayrıca bol bol Frappe içmeyi ihmal etmeyin, özellikle kahvaltıda. =)

*Restoranlara gelirsek;
Instagram'da #adimadimgurmesamosta hashtagi altında detaylı değerlendirmeleri paylaştık gittiğimiz çoğu yer hakkında, burada kısa kısa geçeceğiz.

Remataki, Pythagorion: Samos'taki en keyifli akşam yemeğini burada yedik, sabah plajken, akşam şezlongları kaldırıp masa atıyorlar, oluyor sizlere restoran. Türkçe menü veriyorlar, garsonlar biraz Türkçe biliyor.
Elia Restaurant, Pythagorion: Burası çok ünlü ve önerilen bir yer ama biz bir numarasını göremedik.
Katoi, Pythagorion: Kahveleri çok güzel, butik biralar, yöresel peynirler, şarküteri ürünleri falan var. Ortamı çok keyifli, uğrayın kesinlikle.
Two Spoons, Pythagorion: Bölgenin ünlü dondurmacısı, tatlıları da güzel görünüyor. Oturup da sohbet etmelik çok güzel bir bahçesi var, şans verilir.
Pizza di Piazza, Vathi: Şöyle güzel bir pizza yiyeyim derseniz denenir, bir pizza rahatlıkla iki kişiyi doyurur.

Yukarıdakiler gittiğimiz mekanlar, bir de listemize almamıza rağmen uğrayamadıklarımız var;
Lakis Restaurant, Pythagorion: Porsiyonlar doyurucu ve manzarası güzelmiş, balığı da eti de iyi pişiriyorlarmış.
Irodion Garden, Pythagorion: Güzel bir mekan demişler yine.
Aphrodite Garden Restaurant, Pythagorion: Gizli bahçesi hoşmuş.
AAA, Manolates: Ada'nın dağ köylerinden olan Manolates'teki bu restoran, oralara yolunuz düşerse uğramanız gereken yegane adres imiş.
Cafe del Mar, Kokkari: Ortamı güzel görünüyor."
  • loras  (14.08.17 18:24:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.