[]

yüksek lisans - bitirme projesi - askerlik vs

Selamlar,

Bir arkadaş ekolüyle ve biraz uzun geldim bu sefer.

Ocak 2013'te özel bir üniversitede tezsiz yüksek lisansa başlıyor bu arkadaş. 10 ders + bitirme projesi tamamlaması gerekiyor. 10 dersi başarıyla 2015 Aralık sonunda tamamlıyor, bitirme projesi ise o gün bu gündür hala eksik. Bitirme projesi dediği de esasında (kendisi abartsa da) tez gibi değil, daha basit bir şey neyse konumuz bu değil. Bu arkadaşın yüksek lisansı şirket tarafından karşılanıyordu, fakat işten ayrıldı geçen hafta.

Bugün okulu aradı bitirmek istiyorum ne yapmam lazım diye, okul "şu anda kayıtsız öğrenci gözüküyorsunuz, önümüzdeki hafta dilekçe gönderin ardından danışman hoca bulun konu belirleyin eylül 2017'de kaydınız başlasın ama şirketinizden ayrıldığınız için dönem başı 12bin tl ödemeniz gerekecek, danışman hocanız ile görüşürseniz sizin için biraz daha indirim talep edebilir" şeklinde bilgi verdi.

arkadaşın önünde bir de askerlik problemi var. şu anki tecil tarihi kasım 2017 sonu gözüküyor. bu durumda bu arkadaş aşağıdakilerden hangisini tercih etsin?

--Okula önümüzdeki eylülde tekrar başlayıp bitirme projesini tamamlasın mı? tecil uzayacak mı, aksi takdirde projesini hazırlarken tecil bitmiş olacak ve yine yarım kalmış olacak.

--Bu yüksek lisansı tamamen unutup yeni bir yüksek lisansa kaydolsun mu? ekstra tecil gelecek mi? Fakat kasım sonuna kadar herhangi bir yüksek lisans programına yazılma şansı var mı? ales puanı 94 ve hala geçerli, süresi dolmadı.

Notlar: -ben askerden muaf oldum çoktan, gerçekten "bir arkadaş" yani durum :)
-kesinlikle askere gidecek durumda değil, maddi olarak ailesine bakması lazım şu an için, önümüzdeki ağustosta gitmeyi planlıyor.
-okulun istediği 12bin tl de aslında verebileceği bir tutar değil, üst notta belirttiğim gibi maddi sıkıntılar içerisinde. hocalar bu gibi durumlarda gerçekten indirim sağlayabiliyorlar mı? bedava olma ihtimali hiç mi yok?

 
Dönem başı 12 bin ise bir yılda 24 bin lira olur. Bana göre maddi durumu iyi olmayan biri vakıf üniversitesine tezsiz yüksek lisans için bu kadar para vermemeli. Bilindik bir devlet üniversitesi ve tezli yüksek lisans olsa neyse de, 2013 yılında başlanmış ve 4 yılda bitirilememiş yüksek lisansı daha fazla zorlamaya gerek yok bana göre. Askere gitsin önce. Askerden dönünce yüksek lisansa devam eder.


  • dissendium  (11.08.17 18:12:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.