[]

Ankaralılar, Ankara'da Okuyanlar (Hacettepe) - Öğrenci Yurtları?

Merhabalar,

Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesinde okuyacak.
Ben pek yurtta kalması taraftarı değilim açıkçası, o da değil ama ailesi yurtta kalmasını istiyor şimdi biraz araştırdım büyük ihtimalle Beytepe Kız Öğrenci Yurdunda kalır. Kampüse en yakın yurt o galiba.
Devlet yurtlarına karşı ön yargım var kendim de kalmadım bana zor olur gibi geliyor ki kulaktan dolma şeyler haricinde hiçbir bilgim yok.
Saat kuralı var mıdır? Yeme içme nasıldır? Banyosu vs. nasıldır hiç bilmiyorum.

Orada okuyan, kalan, tanıdığı olan var mı?
Yurtta kalması ya da evde kalması çok fark eder mi?
Yurt masraflarına baktım oldukça makul ama sıkıntı yaşar mı?
Açıkçası emlak masraflarıyla ilgili bilgim yok kiralar ne durumdadır bilmiyorum ama ev arkadaşıyla ev tutması devlet yurdunda kalmasından daha mantıklı değil mi?
En azından kafaları rahat olur, karışan eden olmaz.

Bu konuda araştırma yapma ve bilgi verme yetkim var kendisi çok yakınım olur düzgün verilerle oturup konuşursak ailesi de beni dinler fakat yanlış yönlendirme yapmak istemiyorum.

Bana bu konuda fikir verebilecek, yardımcı olacak birileri çıkarsa çok güzel olur.

Teşekkürler.

 
merhabalar, hayırlı olsun öncelikle. bence ilk sene merkezde bir evden beytepe'ye gitmekle uğraşmasın, okula kaynaşsın, o yüzden kampüs içinde kalması onun için iyi olur. beytepe'de öğrenci evleri de var. yurtlardan biraz daha farklı. 2 kişilik odalar, kat mutfağı ve odada banyo tuvalet var. muhtemelen yurda göre daha konforlu olur, ben ilk senemde öğrenci evinde kalmıştım.

yurtta veya öğrenci evinde kalması evde kalmasından daha az masraflı olacaktır. yol parası, fatura, aidat gibi giderleri olmayacak. öğrenci evlerine en son giriş gece 2ydi. yemek verilmiyor, her katta ortak mutfak var, çamaşır odaları var. haftada 1 temizlik yapılıyor, ısınmada hiçbir problem yok.

en son okul kendi başvuru alıyordu bu yurtlara da öğrenci evlerine de. muhtemelen hala öyledir. ben torpil vs. olmadan kabul edilmiştim ama sonraki senelerde benim gösterdiğim gelir, annemin babamın mesleki durumları gibi unsurlarla yurda da öğrenci evine de kabul edilmeyen arkadaşlarım oldu. yine de şansını öncelikle yurt veya öğrenci evinde denemesini öneririm. çünkü kampüs şehir merkezinden uzak ve ulaşımı çok zorlaştırdılar. bu yüzden de kampüs kendi içinde bi dünya zaten, eksikliğini hissedeceği pek bir şey yok, çok renkli eğlenceli kampüs hayatı.
  • acikhavabasinci  (11.08.17 16:36:01) 
beytepe'nin öğrenci evleri güzeldir o yüzden acikhavabasinci+1

Ancak kendi evinde yaşamak istiyorsa da; tokinin turkuaz ve yapracık konutları var; ring otobüsleri ile koru- korudan metro ile de beytepeye durağına geçiliyor, beytepe durağında da tekrar ring ile okula girilen bi' ulaşım sistemi var; koru'dan beytepe metro istasyonu durağı 3 durak. Yani beytepeye yakın ve fiyat olarak en uygun yerler bu konutlar, zaten çokcanasını ya memurlar ya da öğrenciler işgal ediyor bu evlerin.

Evler yarı merkezi sistemli(p ölçer diyorlar) yani herkesin evin içindeki sıcaklığı belirli bir seviyede tutması gerekiyor bu zorunlu, eğer üstünü yakarsa onu ekstra olarak ödüyor. Tabi bu belirli bir sıcaklığa kadar yakılan yakıtda ödeniyor(bunu tam anlatamadım şimdi ama, ayrıntılı anlatabilirim uygun bir zamanda) onun dışında da apartman görevlisi ve çevre bakımını kapsayan bi' aidat var, aidat tutarları yapıların 2+1 3+1 olmasına göre değişiyor. (tabi ısınma gideride buna göre değişiyor)
Ancak kiralar çok uygun ve yeni yapı bunlar.
tek kötü özelliği şehrin dışında sayılacak kadar uzak olmasından dolayı sosyal hayatı olumsuz etkileyebilir. gece son son ring 00.45'te bu saatten sonra eve dönmek için araba şart yürünebilecek bi' mesafede asla değil.

bu sitelerin en yakın olduğu yer sanırım eskişehir yolu üzerinden 4 km ilerisinde yaşamkent, devamında koru(çayyolu diye biliyorlar sanırım) v.s olması, yani en yakın yaşama alanı koru'da. oraya da işte ringlerle ulaşım sağlanıyor. sanırım ringler 20 dk'da orada oluyorlardır.

korudan kızılay ise metro ile 26dk diye duymuştum. tabi burada ringden iner inmez metro gelmeyeceği için metro bekleme süresi 4-5 dk daha eklemeniz gerekmekte, aynı şekilde kızılaydan koru 26 dk olsa metrodan indiğinizde ringler için bi' 10-12 dk ekleseniz, ve ringe binip eve geçmenizde 20 dk gibi kabalama bi' hesapla evden kızılaya gitmesi 1 saat + bir sürede gerçekleşir diyebiliriz. bu da tek dezavantajı zaten.


Onun dışında yine o bölgede okuyanların çoklukla tercih ettiği semtlerden kurtuluş hattı var(kurtuluş ve çevresi, ankara üniversitesi kampüsüne yakın olduğu için ankara ve gazi üniversiteliler çok tercih ediyorlardı burayı); kurtuluşta evler eskidir ve kiralar da görece daha yüksektir, sahibinden de kiralar vardır zaten evlerin büyük kısmını öğrenciye iteleme politikaları da var oradaki ev sahiplerinin.

kurtuluştan da ulaşım,(orada servis var mı bilmiyorum, en son servisler kaldırılmıştı ama) yine ankaray(kızılaya gitmek için) - metro(beytepeye gitmek için) -ring(okulun içine girmek için) ile 3 vesait olmuş olacak, keza koru metro hattı üzerinde oturmayacaksa eğer -ki koru metro hattı üzeri kira fiyatları görece yüksektir) ne yaparsa yapsın 3 vesait kullanacak.

Alternatif olarak fiyatları bundan biraz arttırarak ama aşağı yukarı yine bu seviyede 100yıl. var, genelde odtü'lü öğrenciler çok tercih ediyorlar burayı, temiz güzel bi' semttir. Fiyatlarına yine sahibinden den bakabilirsiniz. bana sorsalar kurtuluş mu 100.yıl mı 100 yıl derdim.

Bunun dışında fiyatı kurtuluştan daha uygun ama kendisi merkezi olmakla birlikte kızılaya metro ile 15-20 dk mesafede olan demetevler var, benim arkadaşlarımın bir kısmı orada kalmışlardı, adından da alaşılacağı gibi, birsürü 10 katlı yapı yanyana, içiçe bi semt, ben işimde gücümde takılırım, sosyalleşmek için semtte kalmam diyorsa buraya da bakabilir, çünkü kendi halkı pek iç açıcı değildir bu semtin ama, yine de ulaşım rahatlığı ve nüfusu bakımından buradan çıkmadan her işini halledebilir. zaten aşırı da kalabalık bi' muhit.

ve mesela fiyat olarak üste çıkılabilirse de; bahçelievler, emek hattı var. orayı da öğrenciler tercih ediyor ve sosyal yaşamlarını da zaten buralarda sağlıyorlar, işte cafeleri eğlence mekanları filan biraz bilinir buraların.


Aslında öncelikle bi' bütçe ve yaşam tarzı çıkartsaydınız özelinde daha ayrıntılı ve daha faydalı konuşabilirdik ama. yani benim tanıdığım uygun bütçeli öğrenciler bu semtlerde ikamet etmişti vakti zamanında.
  • mete kudur  (11.08.17 18:11:52 ~ 18:18:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.