Giriş
(3)

bursa otogar servis

birakin mermiler havada kalsin
merhabalar. bursa' yı hiç bilmiyorum. istanbul' dan pazar günü bir seminer için gitmem gerekiyor. taksiyle gitmek istemiyorum mesafe uzak görünüyor. servis de yokmuş bursa' da. otogardan nilüfer' deki crown plaza otel' e şehir içi minibüs veya otobüs var mı? nasıl gidebilirim oraya?otel odunluk mah
merhabalar. bursa' yı hiç bilmiyorum. istanbul' dan pazar günü bir seminer için gitmem gerekiyor. taksiyle gitmek istemiyorum mesafe uzak görünüyor. servis de yokmuş bursa' da. otogardan nilüfer' deki crown plaza otel' e şehir içi minibüs veya otobüs var mı? nasıl gidebilirim oraya?
otel odunluk mah. akpınar caddesi' nde imiş.
0
birakin mermiler havada kalsin
(29.08.18)
terminalden kalkan 92 nolu hat o caddenin yakınından geçiyormuş, burulaş sitesi yanıltmıyorsa.
www.burulas.com.tr
...
0
g7mor
(29.08.18)
Şimdi numarasını bilmiyorum ama terminalde sarı otobüslerin kalktığı yerde şöförlere sor onlar seni doğru otobüse yönlendirir. Stadyumu gördüğünde de yine şöföre crown plaza’ya gittiğini yakınında indirmesini rica et. İzmir yolundan giden otobüsse durak muhallebicisinde iner üst geçitten karşıya Carrefour tarafına geçer az yürürsün. Ne semineriymiş bu?
0
naksidil
(29.08.18)
teşekkürler arkadaşlar bilgilendirmeler için.
0
🌸birakin mermiler havada kalsin
(30.08.18)
(4)

ingilizce-ingilizce sözlük

jispace
merhaba dostlar. ingilizce-ingilizce çeviri yapan en verimli site hangisi sizce? örnek kelimelerde varsa tadınmaz yenmez.
merhaba dostlar. ingilizce-ingilizce çeviri yapan en verimli site hangisi sizce? örnek kelimelerde varsa tadınmaz yenmez.
0
jispace
(29.08.18)
oxford
0
alwayschargeneverbend
(29.08.18)
tureng
0
neo
(29.08.18)
Cambridge denemeni öneririm, tek tıkla eng-eng, eng-tr, örnek cümleler ve kendine ait Liste oluşturma gibi özellikler kullanışlı gelebilir
0
candanag
(29.08.18)
oxford advanced learner's dictionary. on numara..

kelime seslendirmeleri studyoda yapilmis. aciklamalar super.
0
tabudeviren
(30.08.18)
(6)

İlişki temalı film önerisi

Hendrix'e tapan adam
Klasik anlatı ürünü aptal hollywood işleri yüzünden yıllardır aşk filmi izlemedim. Şöyle sıra dışı, aşk-dram-tebessüm arasında gezinen filmler var mı?edit: seçkiler için çok teşekkürler muhtemelen hepsini zamanla izleyeceğim. Kim ki-duk'u görünce dayanamadım bugün ondan başlayacağım. sevgiler.
Klasik anlatı ürünü aptal hollywood işleri yüzünden yıllardır aşk filmi izlemedim. Şöyle sıra dışı, aşk-dram-tebessüm arasında gezinen filmler var mı?


edit: seçkiler için çok teşekkürler muhtemelen hepsini zamanla izleyeceğim. Kim ki-duk'u görünce dayanamadım bugün ondan başlayacağım. sevgiler.
0
Hendrix'e tapan adam
(29.08.18)
Before sunrise tam aradığın film, sonra da 2 ve 3. filmleri izlersin.
0
Bruce
(29.08.18)
www.imdb.com

dramı biraz ağır kaçabilir
0
sir gawain
(29.08.18)
500 Days of Summer. Bir de, dizi olarak, enteresan anlatımlı ve değişik bir eser olduğundan dolayı, The Affair.
0
agluna
(29.08.18)
Gerçi abd yapimi ama sira dışı diyorsanız:
m.imdb.com
0
Amaranta ursula
(29.08.18)
Bin jip
0
brkylmz
(29.08.18)
sıra dışılıkta zirve harika aşk filmleri: eagle vs shark, buffalo '66. son olarak silver linings playbook da popüler bi film ama diğer saydıklarım kadar olmasa da sıra dışı ve başarılı bi aşk filmi bence.
0
semaforo de medianoche
(31.08.18)
(2)

sosyal medya uzmanı ?

alwayschargeneverbend
twitter, instagram gibi sitelerde bot hesaplarla 3M+ takipçi sayısına ulaşıp kendilerine sosyal medya uzmanı diye salakça bir isim takan şahısları 3M+ takipçi sayısına rağmen bir kere olsun duyan, kim olduklarını bilen var mı? heh, ben mağaradan çıkmadıysam eğer, twitter bu hesapları banlamadığı gib
twitter, instagram gibi sitelerde bot hesaplarla 3M+ takipçi sayısına ulaşıp kendilerine sosyal medya uzmanı diye salakça bir isim takan şahısları 3M+ takipçi sayısına rağmen bir kere olsun duyan, kim olduklarını bilen var mı? heh, ben mağaradan çıkmadıysam eğer, twitter bu hesapları banlamadığı gibi neden ve nasıl mavi tik verebiliyor? bu ülkenin beyinsizleri tarafından en çok rağbet gören popçusu, sporcusu, plastik sanatlardan akademisinden çıkmış sosyetigi 1 milyonu görmek için kırk takla atıyor.

derdimi şey etmeyiniz.
0
alwayschargeneverbend
(29.08.18)
o hesaplar reklam yapıp para kazanıyor. boşuna takipçi kasmıyor millet
0
bana her yer cehennem
(29.08.18)
iyi de benim canımı sıkan neden engellenmediği gibi mavi tikle onaylanıp arka çıkıldığı? bunlar sanırsam ak trol hesaplar gibi değiller öyle on binlerce yok, hepi topu 100 tane vardır diye tahmin ediyorum milyonlarca takipçisi olan. belki bir sıfır fazlası.
0
🌸alwayschargeneverbend
(29.08.18)
(1)

İstanbulda Zafer Bayramı Kutlamaları Oluyor mu?

ugrcn
İstanbulda zafer bayramı nedeni ile geçit/tören gibi etkinlikler olacak mı? olursa nerede kaçta başlar program nedir bilen var mıdır?
İstanbulda zafer bayramı nedeni ile geçit/tören gibi etkinlikler olacak mı? olursa nerede kaçta başlar program nedir bilen var mıdır?
0
ugrcn
(29.08.18)
Vatan Caddesi'nde yapılacak normal kutlamaların haricinde, saat 9:00'da Kadıköy İskele Meydanı Atatürk Anıtı'na, törenle çelenk konulacakmış, Kadıköy Belediye'si mesaj attı.

Bir de, Zafer Konvoyu varmış.

"30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96. Yılı kutlamaları kapsamında İstanbul çok renkli ve anlamlı bir organizasyonun ev sahipliğine hazırlanıyor. Yarım yüzyılı devirmiş klasik otomobiller , İstanbul Park Formula 1 pistinde Türk bayraklarıyla konvoyu oluşturup, zafer turu atacaklar.

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği ve Intercity Istanbul Park işbirliğinde gerçekleşecek etkinliğe 100’ün üzerinde klasik araç katılacak.1922 yılında işgal birliklerinden ülkemiz topraklarının, Dumlupınar’da gerçekleşen Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesiyle geri alınmasının 96.yılı, 5.5 kilometrelik Formula 1 pistinde oluşturulacak “Zafer Konvoyu” ile kutlanacak. Formula 1 pistinde atılacak turdan sonra klasik araçlar sahil yolu güzergahında Bağdat Caddesi üzerinden geçerek kutlama konvoyunu Kadıköy’de sonlandıracaklar."
0
agluna
(29.08.18)
(19)

Sosyal medya yüzünden davalık olan var mı

her gece aç
Özellikle ekşideki şizofrenler ota bok mahkemede hesaplasacaz deyip duruyor. Öte yandan twitterda youtubeda normal bir yorumun altına bile cevap olarak hakaret küfür döşenebiliyor. Böyle saçmalık olur mu eğer hakaret davası açmak kolay olsa dışarda adam kalmazdı bence. O zaman ekşideki klinik vakala
Özellikle ekşideki şizofrenler ota bok mahkemede hesaplasacaz deyip duruyor. Öte yandan twitterda youtubeda normal bir yorumun altına bile cevap olarak hakaret küfür döşenebiliyor. Böyle saçmalık olur mu eğer hakaret davası açmak kolay olsa dışarda adam kalmazdı bence. O zaman ekşideki klinik vakalar neden bu deliliğe devam ediyor
0
her gece aç
(29.08.18)
var tabi ki. kime neye küfür ettiğine ve karşındaki insanın işsizliğine göre değişiyor. evet kolay.
0
kaybeden adam
(29.08.18)
Türk sitelerinden kimseye küfretmeyin. Abd menşeili siteler çok spesifik konularda ip veriyor. Kimliğinizi açık ettiyseniz farklı.
0
un
(29.08.18)
Ne alaka türk abd. Ekşi israil sitesi diye biliyorum. Ben de youtubedaki tiplere acayim biriktirip böyle sey mi olur. Bence sözlükle alakali şeyleri ciddiye bile almıyorlardir
0
🌸her gece aç
(29.08.18)
ekşi, israil değil honduras sitesi, yanlışın var.
0
nice tnetennba
(29.08.18)
Sen savcılığa gidip suç duyurusunda bulunduğunda sana hadi canım dükkanın önünü meşgul etme mi diyeceklerini zannediyorsun. Şikayetin alınır bu site ekşi sözlükse sözlüğe yazı yazılır muhatap turklyrde olduğu için ve yasal bir zorunluluk olduğu için sözlük senin ip ni verir. Bu olay diğer sitelerde de aynı şekilde olur abd menşeli siteler bizim makamları hakaret gibi konularda sallamaz o başka
0
un
(29.08.18)
La bas git mal der savcı mahkemeye bike çıkarmaz sözlükten gelenleri heke ekşiden birine küfredilirse hoşuna bile gidiyordur
0
🌸her gece aç
(29.08.18)
birisi atatürk'e ve bana küfür etmişti.
karakola gidip şikayet ettim. hiçbirşey olmadı
0
bana her yer cehennem
(29.08.18)
Atatürke etmek anayasal suç da bana selam cukulatam yazdı diye dava acarim diyen tiplerle dolu ekşi artik insanin siniri burkuluyor
0
🌸her gece aç
(29.08.18)
Bilmiyorum ben bildiğimi söyledim türkiye'deki sitelerden kimseye hakaret etmeyin. Bunu bilir bunu söylerim.
0
un
(29.08.18)
türkiye'de barınan sitelerde kimseye küfür etme ip adresin anında verilir.

twitter, youtube falan diyorsun onlar türkiye'de barınmıyor ve hakaret gibi şeyler için ip adresi vermezler öyle kolay kolay. anca çok ciddi terör suçu filan olursa belki. o yüzden oralarda sorun olmuyor.

türkiye'de barınan bir sitede birine küfür edeceksen de tor kullan o zaman hiçbir sorun olmaz kimse bulamaz. ama tabi o siteye kayıt dahil login olurken hep tor kullanıyor olman gerek. bir kere bile yanlışlıkla gerçek ip adresin ile login olursan yine sakata gelirsin.
0
saurid
(29.08.18)
"eğer hakaret davası açmak kolay olsa dışarda adam kalmazdı bence" demişsin. hakaret davası açmak kolay, çoğu kişi üşeniyor uğraşmıyor boşa tehdit ediyor orası ayrı ama zor bir tarafı yok. kafayı gerçekten takan birine denk gelirsen gayet kendini mahkemede bulabilirsin yani. ama dediğim gibi küfür etmeyi düşündüğün türkiyede barınan sitelere tor ile giriş yaparsan kimse bulamaz izini rahat rahat küfür edebilirsin istediğine.
0
saurid
(29.08.18)
Vpn kullanırsan bir şey olmaz. Ancak kullanacağın vpn log tutmayan ücretli ve görece pahalı vpn'ler olacak. Bilgisayardan girip edersen iz bırakma olasılığın yüksek. Bilgisayarı da inceliyorlar çünkü. Telefondan yap yapacağını.
0
Cruyff
(29.08.18)
Inci de türk sitesi. A desen anan b desen baban yazıyorlar. Ota boka dava açılsa orada adam mı kalırdı. Sadece ekşici şizofrenlerin mi dokunulmazlığı var. Bence ekşidekiler hükümete karşı olduğundan onlara küfredeilince sallamazlar
0
🌸her gece aç
(29.08.18)
Bi tane hukukçu da diyemiyor mu koca Türk adaleti ekşideki paranoyaklarla uğraşmaz diye
0
🌸her gece aç
(30.08.18)
sencesi bencesi yok. ortada hakaret varsa ve o kişi savcılığa gider üşenmez uğraşırsa dava açılır. hakaret suç bu kadar basit. türk sitesinde olmuşsa ve ip adresini saklamak gibi bir önlem almamışsan savcılık çok rahat ip adresini bulacağı için sonuç çıkar, yurtdışında barınan bir siteyse çok ciddi bir suç olmadıkça hakaret gibi bir şeyden sonuç çıkmaz yani ip adresini bulamazlar.

inci'de olmadığını nerden biliyorsun, orada da oluyordur ama oranın kullanıcı kitlesi zaten küfürlü ortamı bilerek orada barındığı için daha az oluyordur tabi.

kendi kafana göre varsayımlarda bulunup, sonra bunları gerçek belleyip sonra tekrar kendi kafana göre "bence böyle hayır hayır kesin böyle banane yaaa böyle olması lazım hayır böyle olacak işte" diye çıkarımlarda bulunuyosun bi değişiksin.
0
saurid
(30.08.18)
en basit dava açma 3 bin tl yi buluyor bunu veren davasınıaçar.
0
jamswety
(30.08.18)
@Saund düzgün konuş. Ben mantıklı olanı söylüyorum uydurmayın benim dediğim gibidir. Hakimler savcılar yerli ve milliyse
0
🌸her gece aç
(30.08.18)
Evet
0
kush
(30.08.18)
@kush noldu
0
🌸her gece aç
(30.08.18)
(10)

Instagram, dm. Sebebi neydi ki?

pavlis
Instagram'da çok takılmıyorum o yüzden bu saçma duruma herhangi bir mana bulamadım. Şimdi ben iki ay önce bir hanımefendiye herhangi birşey sormuşum, mesela gittiği yerle alakalı. Oldukça basit bir soru ama hani deniz sıcak mıydı, mekanda fiyatlar nasıldı kadar basit. Fakat gelin görünki ben attığım
Instagram'da çok takılmıyorum o yüzden bu saçma duruma herhangi bir mana bulamadım.
Şimdi ben iki ay önce bir hanımefendiye herhangi birşey sormuşum, mesela gittiği yerle alakalı. Oldukça basit bir soru ama hani deniz sıcak mıydı, mekanda fiyatlar nasıldı kadar basit. Fakat gelin görünki ben attığım mesajı unutmuşum bir daha dönüp bakmamışım bu hanımefendi/ler mesajı merak edip okumamış bile.
Neden?
Nasıl yani ne oluyor okuyunca, insan gibi cevap yazınca?
Şimdi işim düşmüş gibi bir durum var ve birkaç kişiye mesaj attım yine okuyan bile yok. Fotoğraf durum falan atıyorlar fakat iletişim sıfır.
Takipçileri çok bıkmışlar desem alakası yok. 100-200 takipçileri normal genç kız hesabı.
0
pavlis
(29.08.18)
mesajı okudu ama mesaj isteğini kabul etmedi, bu yüzden okundu bilgisi gitmiyor. cevap vermek istememiş, herhangi bir sebebi olabilir, vermek zorunda da değil zaten.

işimizin düşmediği ya da güzel\yakışıklı bulmadığımız insanlara yardımcı olmayabileceğimiz durumlarda olmuyoruz. temelinde bir sürü sebep olabilir, hepsinin kendine göre haklı sebebi de olabilir ama bir insana iyilik yapmaktan, yardımcı olmaktan bu kadar basitçe kaçmak bana da saçma geliyor, hatta kötücül.
0
Bruce
(29.08.18)
şeftali gibi a.cugumu s.kecüler tripleri
ülkedeki abaza erkek oranı da bunda etkili tabi
0
bana her yer cehennem
(29.08.18)
bir erkeğe dm attınız mı hiç ?
0
kelepir
(29.08.18)
Atmadım da bana atan oldu, anında insan gibi cevabımı verdim.
0
🌸pavlis
(29.08.18)
o zaman aynı bilgiyi alabileceğin saygıdeğer instagram kullanıcıları arasından erkek olanlarını seç :)
0
kelepir
(29.08.18)
Konu kızlarla alakalı olunca bu durumda kalıyormuşum demek ki :)))
0
🌸pavlis
(29.08.18)
Bu ülkede sıkıntı. Kabahat biraz da biz erkeklerde. 200-300 takipçisi olan sıradan bir kız hesabı o kadar çok dm alıyor ki inanamazsınız. Herkes saçma sapan muhabbet açmaya, soru sorma bahanesi ile yürümeye çalışıyor.

Tabi kadınların da ego tavan. O da ayrı bir konu. Ama durduk yere olmuyor bu ego da işte.
0
denizgonen
(29.08.18)
Gerçekten sebebini anlamak istiyorsan sana bir yöntem önereceğim;

Sıradan bir genç kız fotoğrafı bul internetten, bak güzel demiyorum sıradan bir fotoğraf. Bu fotoğraf bir reklam yüzü vs olursa yani fotoğrafın sahibi o fotonun her yere yayılacağını ve kullanılacağını biliyorsa etik açıdan da bir sıkıntı olmaz.

Neyse, bu fotoğraf/fotoğraflar ile sıradan basit bir kız instagramı aç. Bir kaç kalabalık hesabı ve bir kaç sıradan kişileri takip et.

Sonra biraz bekle, bir iki gün içinde anlayacaksın.
0
John Bloor
(30.08.18)
Instagramdan bir erkegin tanimadigi bir kiza bir sey sormasi diye bir sey yoktur ( en azindan kiz acisindan), erkegin kiza insagramdan yuruyor olmasi vardir.
Dolayisiyla durum - o kiz acisindan - cok klasik, kiza yurumussun ve kiz cevap vermemis.

100-200 degil 10 takipcisi de olsa tonla dm alir. O kadar dm alsan ssen de kendini piremses sanarsin.
0
stavro
(30.08.18)
Ortalama her gün biri dm den yürüyor küçük hesabım var
Seksi falan fotografım yok normal bi profil
Cevap vermiyorum çünkü sonra sünecek ve rahatsız edici olacak.
0
fasulyek
(30.08.18)
(2)

oliver sacks

yuvarlanantencereninkapagi
oliver sacks okumak istiyorum. hangi kitaplarla baslamali?
oliver sacks okumak istiyorum. hangi kitaplarla baslamali?
0
yuvarlanantencereninkapagi
(29.08.18)
bir de nasıl bir dili, tarzı var yazarımızın? bahsetmek isteyen falan olursa dinlerim.
0
🌸yuvarlanantencereninkapagi
(29.08.18)
ben bir heves almştım. okuduklarım, uyanışlar, tungsten dayı ve renkkörleri adası. bitirdim hepsini ama hayal kırıklığı yaşamıştım. çok oldu okuyalı, şimdi hiç hatırlamıyorum ama ismini görünce direk çok keyifli olmadıklarını hatırladım.
0
puc
(29.08.18)
(2)

Arkadaşlar bu hangi film?

Amaranta ursula
Merhaba Aşağıdaki linkteki video hangi filmden? Bilen var mıdır acaba? Link : https://video.twimg.com/ext_tw_video/866397956756447232/pu/vid/1280x720/DmOGJsxoYusiw1cA.mp4Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba

Aşağıdaki linkteki video hangi filmden? Bilen var mıdır acaba?
Link : video.twimg.com

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
0
Amaranta ursula
(29.08.18)
eternity and a day
0
all good things to those who wait
(29.08.18)
Mia aioniotita kai mia mera
0
apdulera
(30.08.18)
(4)

Otomobilden anlayanlar hele bir bakın

sayha
polo 1.4 trendline 2006 otomatik alınır mı? Marka nefretinden bağımsız soruyorum. Kronik sorunları var mı? Artıları eksileri nelerdir? Bu araç işlerinden anlamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
polo 1.4 trendline 2006 otomatik alınır mı? Marka nefretinden bağımsız soruyorum. Kronik sorunları var mı? Artıları eksileri nelerdir? Bu araç işlerinden anlamıyorum. Yardım ederseniz sevinirim.
0
sayha
(29.08.18)
aşırı yakıt tüketimi var öyle böyle değil.
0
jamswety
(30.08.18)
Otomatiği sıkıntılı mı peki
0
🌸sayha
(30.08.18)
otomatiğinde bir sorun yok. Hatta baya başarılı.
0
alaimisema
(30.08.18)
2013 ya da 12 öncesi wv gruplarının otomatik şanzımanı sıkıntı çıkarır diyordu bir arkadaşım. Sonra bi yenilik bir şey yapmışlar onlar daha iyiymiş. Özetle belki şanzıman sorun olur. Ama bilirkişi değilim, duyduğumu söylüyorum.
0
şubatsonrası
(30.08.18)
(2)

hava atma merakı

binder dandet
Bu olayın genetik, toplumsal, bireysel sebepleri nelerdir?Yani bir kişi başkasının sahip olmadığı şeyle neden o kişiye üstünlük kurmak ister?Psikolog psikiyatr arkadaşlardan da cevap alırsam memnun olurum.
Bu olayın genetik, toplumsal, bireysel sebepleri nelerdir?

Yani bir kişi başkasının sahip olmadığı şeyle neden o kişiye üstünlük kurmak ister?

Psikolog psikiyatr arkadaşlardan da cevap alırsam memnun olurum.
0
binder dandet
(29.08.18)
üreme şansını arttırmaya çalışıyor bilinçaltında. çevresinde bulunan en güçlü /yetenekli/çekici ya da her neyse işte üremek için ideal olan erkeği kendisi olarak çevreye kanıtlamaya çalışıyor.
ya da piç de olabilir bazıları.
not: psikolojiye giriş 101 aldım cc(en düşük geçme notu) ile geçtim.
0
neverlose
(29.08.18)
Psikolog değilim ancak sıradan bir insan olarak gözlemlerime dayanırsam eğer bütün bu ucuz şeyler peşinde koşan insanların genelde karakteri tam oturmamış ya da karakteri sebebiyle bir şeylerde eksik kalan tarafını özellikle de maddi yönden sahip olduklarıyla örtmeye çalıştıklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Bir erkeğin arabası sebebiyle, bir kadının da memesiyle karşı cinsi elde edebileceğini sanması; kimse tarafından tam olarak sevilmemiş bir şahsın olur olmaz yerde parasını konuşturması; kişiliği tam oturmamış bir kişinin desinler mantığıyla hareket etmesi vs.
0
m e b
(29.08.18)
(17)

çocuklarla aranız nasıl?

niye ama
oldukça kalabalık, çok çocuklu bir ailede büyüdüm ve çok da çocuk avuttum (oyuncak bebek hiç oynamadım, öyle söyleyim) yani çocuklarla aram gayet iyiydi ama bu biraz zorunluydu. 18-28 yaş arası ağırlıklı olarak yurtdışındaydım ve/veya çevrem yurtdışı çevresiydi. O zamanki çevremde çok arkadaşımın ço
oldukça kalabalık, çok çocuklu bir ailede büyüdüm ve çok da çocuk avuttum (oyuncak bebek hiç oynamadım, öyle söyleyim) yani çocuklarla aram gayet iyiydi ama bu biraz zorunluydu. 18-28 yaş arası ağırlıklı olarak yurtdışındaydım ve/veya çevrem yurtdışı çevresiydi. O zamanki çevremde çok arkadaşımın çocuğu vardı (geneli akademisyen) hepsi şeker gibiydi- ya da bana öyle geliyordu.

şimdi 34 yaşında bekar bir kadınım, çocuğum yok, türkiyedeyim. çocuklara tahammülümün de giderek azaldığını fark ediyorum.

hele böyle bakıyorum (3 yaşından büyük) aklı eren çocuklara, hele hele 6-10 yaş arasına filan...az önce Ankara'da deli gibi bir yağmur vardı, babası tabletin şarjını arabada bırakıp eve öyle çıkmış diye yeri göğü inletti komşu çocuğu. Tamam zaman değişti, elbette bizim büyüdüğümüz gibi büyüyemezler, çağ böyle biliyorum ama arkadaş bunların hepsi mi böyle şımarık, durdan susdan anlamaz, hayır asla denemez, hiçbir şeyden mutlu olmaz, tablettiz yaşayamaz, hepsinin mi anne babası çocuk yetiştirmekten bihaber? Son 7-8 senede yurtdışındakiler de böyle oldu mu?

Sorun nedir? bende mi? sizce?
0
niye ama
(29.08.18)
sorun sende değil o cocukları yetiştiren ailelerde
türk aile yapısı tamamen rezalet
0
bana her yer cehennem
(29.08.18)
Hiç iyi değil :( tahammül edemiyorum şımarık çocuğa... Sevimli olanlar da sevimli ama böyle kucağıma alıp sıkıştırarak sevmek, saçma saçma konuşmak gelmiyo hiç içimden. Ne biliym burnuna çenesine falan düdüt yaparım anca o, bebekle bile muhabbet kuramıyorum :/ Okul çağındakiler zaten hiç ilgi alanım değil.

Yine de çok sevdiğim akrabaların arkadaşların çocukları var ama öyle alelade olmadıkları için seviyorum. -o ne demekse...:D-
0
olutaklidi
(29.08.18)
Anlattığın tipte çocuklardan (yani çocukların çoğundan) nefret ederim. Tahammül edemem. Sorun sende, bende veya çocukta değil, böyle yetiştiren (yetiştiremeyen), doğurup mukayet olamayan, şımartıp üstümüze salan anne babalarda.
0
pati
(29.08.18)
Hepsi böyle değil. Sorun sen de değil.

Ama kuşak farkı da var tabii. Bizim için de muhtemelen aynı şeyleri düşünüyodur büyükler
0
Delay Fuze
(29.08.18)
De birleşik olacak
0
Delay Fuze
(29.08.18)
genel olarak çocukları (özellikle bebekleri) ÇOK severim ve hatta bu yüzden üzülüyorum. çünkü yetişkin ve aygır gibi bir erkek olarak bunu söylemek garip karşılanıyor, pedofili muamelesi görüyorsun. annem küçük çocukları böyle yere çarpa çarpa sevince çok kıskanıyorum. türkiye'de neyse de yurtdışında çocuğa yaklaştırmıyorlar bile. hadi onlar ses etmese bile çocuk o kadar yakın temas ve ilgiye alışık olmadığı için rahatsız oluyor, haliyle ben de en fazla gezdirirken kucağıma ya da sırtıma falan alıyorum. şöyle yanaklarını mıncıra mıncıra sevemiyorsun, afallıyor bebe.

dediğin tarzdaki çocuklar gerçekten ölüm ama onlara kızamıyorum. öyle boktan, öyle aptalca yetiştiriyorlar ki çocukları, üzülüyorum. eğitimsiz, cahil, çocuk bakmayı geçtim kendi gtünü toplamaktan aciz tipler birbiri ardına patlatınca böyle sorunlu, niteliksiz, vahşi çocuklar yetişiyor. benim anam babam da öyle çok kültürlü şey insanlar değil ama ne zaman böyle çocuk görsem halime şükrederim, böyle annem babam olmuş da insan gibi yetişip bi' yerlere gelebilmişim diye.

ne zaman çocukları sevmediğimi düşünsem şu 57 saniyelik videoyu izlerim ve çocukların ne kadar mucizevi, ne kadar güzel canlılar olduğunu yeniden hatırlarım. şunlar sevilmez mi allah aşkına. minicik boylarıyla fitu fitu nasıl kayıyor yavrularım. pehey.

www.youtube.com

çocuk yetiştirmek inanılmaz büyük bir sorumluluk ve herkes bunu istemeyebilir, bunu kesinlikle anlayışla karşılarım. ama şu çocukların antrenmandan sonra kızarmış yanaklarıyla nefes nefese gelip de sana heyecanla antrenmanlarının nasıl geçtiğini, neler yaptıklarını anlattığını, sevdiği yemeği yaptığını öğrenince mutlu olduğunu, arabanın arka koltuğuna geçip kemerini bağladığını, kafasından da şapkasını ısrarla çıkarmadığını düşün. şunu düşününce içi huzurla ve sevgiyle dolmayan insandan korkarım ben :((

dediğim gibi kimse çocuk yapmak veya sevmek zorunda değil, cidden terörist gibi çocuklar da var ama genel olarak çocuklar nasıl sevilmez yahu bana çok garip geliyor. çoğunlukla senden benden akıllı bunlar. ben çocuklarla sohbet etmeyi özellikle seviyorum ama çok iyi anlaştığım da söylenemez. cidden zekam yetmiyor sanırım anlaşmaya, yalnız hissediyorum sjfsjk
0
der meister
(29.08.18)
@ Delay Fuze
benim annem de babam da 11'er kardeş
hepsinin de ortalama 6'şar çocuğu var. bir de onların çocukları var. düşün işte 100lerce kişiyiz.

babam evin en küçüğü ve ben dedemin evinde büyüdüm- bebeklik döneminde. yemin ediyorum, bu kadar insan arasından 1 tane "şimdiki çocuklar böyle, şımarık" filan diyen 1 kişi yoktu. zaten aramızda şımarık çocuk da yoktu. en büyük amcam şımarıkmış bak, herkes onu anlatırdı bir de annemden 2 büyük olan teyzem. yani şımarık olsak bi söyleyen olurdu ;)
0
🌸niye ama
(29.08.18)
Kesinlikle sorun çocukların daha da şımartılması. Ama çevremdeki şu gibi olaylar da dikkatimi çekiyor. Yakınımızın biri 23 diğeri 13 yaşında çocukları var. 23 yaşındakini yetiştirirken hiç şımartılmadı. Hatta baya maddi zorlukların yaşandığı dönemde çocukluğu geçti. Diğer kardeşi ise hayırdan da anlamıyor, yoktan da. Nasıl cins bir şey! Hasta ziyaretine gelirken çocukta olsan laptop getirir misin? Neymiş, film indircekmiş. Yahu adam ölümden döndü. Biz küçükken halamın evine gittiğimizde bile aç olduğumuzu söyleyemezdik. Yemek verirse yerdik.bu da iyi değil tabii. :D kısacası aynı anne-baba.ama zaman farklı.
Bir de bir arkadaşımda daha çocukken annesi-babası ona kardeşini emanet edip işe gidiyormuş. Ve şu an çocukları sevemiyor. İlerde çocuk yapmayı da düşünmüyor.
0
tulumba
(29.08.18)
Ben genelde cocukları ailelerin ellerinden almak istiyorum. Çok tutarsız davranıyorlar bu sefer çocukta sapıtıyor.
Çok küçük çocukla mantıklı sohbet etmeye çalışmalarını anlamıyorum. 1 yaşında bir cocuğu pusete koyup otobüse biniyorlar. Cocuğu duvara yaslayıp telefonla oynuyor annesi ya da babası bir süre sonra ağlayacağı çok belli. Ağlayınca da tablet veriyorlar.
Tablet dediğin şey o yaşlardaki çocukta lsd etkisi gösteriyor bağımlılar bir nevi. Çok üzücü aileler yüzünden cocuklar katlanılmaz haldeler
0
fasulyek
(29.08.18)
çocukların aşırı şımartılarak büyütülmesinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

2 gün evvel markette gördüm, kasadan aldıklarını geçirtiyordu anası, kız çocuğu çikolata çikolata diye tutturdu kız ortalığı inletti bağırmaktan, sonunda aldı anası çikolatayı o saniye hiçbir şey olmamış gibi sustu çocuk.

halbuki 2 dk daha dirense anası, çocuk umudunu kesecekti. çocuklar iki ağlarım zırlarım istediğimi aldırırım sistemini çözdükleri için parmaklarında oynatıyor aileyi, e öyle olunca da şımarık, arsız, çingen yetişiyorlar.

hadi ufak çocukları geç, liseli çocuklara bile aileleri aynı muameleyi yapıyor,
öğrencinin notu düşük, hop sene sonunda sanki dersten kalan çocuk değil de annesi, babasıymış gibi ebeveynler not istiyor öğretmenden. alabildiğinden alıyor. e öyle olunca çocukken ağlayıp istediğini yaptırıp şımaran çocuk, ergenken de bir şekil işini öyle hallediyor. ondan sonra etraf şımarık, arsız çocuk ve gençlerle doluyor.
0
wilhelmwasmuss
(29.08.18)
bu aksam bana emanet iki cocuktan birisi diğerinin boynuna ip baglayıp ipin diger ucunu kapı koluna baglamaya çalışıyordu. iple popolarına vuraraktan uyardım. yalandan ağladılar ipi ver diye duygu sömürüsünü de öğrenmişler kumandayı tableti emzik yapan ebeveynleri sağolsun. aynı iple sırt sırta baglayıp anneleri gelene kadar öyle bırakmak gecti icimden ama konusmayı sökmüsler bir kere ispiyonlarlar. balkon kapısı, pencere hiç açamıyorsunuz zaten hepsi birer pikaçu, çarmendır, balbazar.

çocukları sevmiyorum, şımarıklar, kafam kaldırmıyor. 30 dakikalık seviyorum, sonra doğuranı çeksin kaprisini, bana neyse.
0
alwayschargeneverbend
(29.08.18)
aileleri bu kadar boktan yetiştirmese sevebilirdim. çocuklarda bir suç yok, ne görürse onu yapıyor. ailelerini suçluyorum suçlayacaksam.
0
nice tnetennba
(29.08.18)
Bir turizmci olarak birçok milletten aileyi gözlemleme şansım oldu.
Türkler şımarık çocuk yetiştiriyor.
Buna Romanya, Bulgaristan gibi bize yakın ülkeleri de ekleyebilirsiniz.
Tam emin olmamakla birlikte ülkenin gelir düzeyi ile bağlantılı olduğunu da düşünüyorum.
Türk çocuklar büfenin, lobinin, odaların canını okuyor. İnsanlara rahatsızlık verebileceğini düşünemiyor.
Diğer ülkelerde özellikle batıda yetişen çocuklar sessiz, çevreye rahatsızlık vermiyor ve düzenli.
Bu durum tarım toplumu, sanayi toplumu arasındaki konum ile de bağlantılı.
Söz konusu çocuklar genellikle daha bireysel kültürlerde yetişiyor.
Kanım budur.
0
yasasin yemek yemek
(29.08.18)
@niye ama haklısın cnm ;) ben de tek çocuğum ;) ;) ;)
0
Delay Fuze
(29.08.18)
Berbat, sevgimin sonsuz olduğu yeğenime bile tahammülüm yok. O yüzden diğer hiçbir şey hissetmediğim çocuklara karşı sabrım sıfır. Zaten dönem çocukları aşırı şımartılmış durumda. Eğitimli anne babaların garip huyları, sözüm ona “eğitim” desteği altında çocuğu başka bir şeye evirmelerini falan akıl tutulması eşliğinde izliyorum. Mesela geçen biriyle tanıştım kadın mühendis eşi de öyleymiş neymiş 7 yaşındaki çocukları matematikte çok kötüymüş ve ebeveyn kılıklıların bu durum çok zorlarına gidiyormuş çünkü onların hiç öyle problemleri olmamış ve artık bu durumu aşmak üzere pedagojik destek almaya karar vermişler bunlar matematik anlatıp çocuğun da anlamadığını görünce iyice kötü oluyorlarmış. Bildiğin psikopat bir çift, kendileri doktora gitmeleri gerekirken çocuğu hasta etmişler. Ayrıca Çocuk bu gerekmese de ağlayabilir , her b.ku ne diye ayaklarına serersin mesela. Büyük konuşuyorum yazın: Böyle anne baba olunmaz , sevimsiz çocuklar yetiştiriliyor resmen. Ben bu dönemin eğitimli anne babaların çocuklarına daha bi acıyorum iyice çekilmez ve paikopat oluyorlar. Bi rahat bırakın alan verin , aptalca beklentilerinizden uzak tutun şu çocukları. Sorun bunlar işte. Sen tamamen masumsun :)
0
dyg*dyg
(29.08.18)
@dyg*dyg

kısa süre sonra teyze olacağım
işte tam o anlattığın şeylerden korkuyorum.
0
🌸niye ama
(29.08.18)
ben kalabalık ailede büyüdüm, 18 yaşında teyze oldum, yeğenlerim var belki de o yüzden seviyorum çocukları genel olarak.

ama herkesin yazdığı gibi işte şımarık, büyümüş de küçülmüş veletler sinirimi bozuyor. bu da ailelerden kaynaklanıyor. dur sus demiyorlar çocuklarına. bizim insanımızda sınır koyma diye bir şey yok. oysa ki çocukların sınırlara ihtiyacı vardır, kendilerini güvende hissederler. yetişkinler yapmadığı için çocuklarına da öğretemiyorlar. bugün evinize misafir gelip çilekli dondurma istiyorum diyen velet yarın büyüdüğünde atm kuyruğunda dibinizde bekliyor.

yine de şu video beni her zaman gülümsetir:
www.youtube.com
0
şubatsonrası
(29.08.18)
(1)

bu filmin adı ne?

yakaza
bu filmin adı ne?https://www.youtube.com/watch?v=xyP28FCJxm4
bu filmin adı ne?

www.youtube.com
0
yakaza
(29.08.18)
game of thrones dizi.
0
all good things to those who wait
(29.08.18)
(1)

Toplanın batıyorum

pavlis
Geçen ay kredi çekip kartları toplu ödeme usulü kapattım, garanti ekstre atmış ama dönem alacağınız yazıyor. Faiz falan mı ödeyeceğim yoksa onlar mı bana para ödeyecek ne olacak?https://i.hizliresim.com/Y6aZjA.png
Geçen ay kredi çekip kartları toplu ödeme usulü kapattım, garanti ekstre atmış ama dönem alacağınız yazıyor.
Faiz falan mı ödeyeceğim yoksa onlar mı bana para ödeyecek ne olacak?

i.hizliresim.com
0
pavlis
(29.08.18)
alacaklısınız, fazla ödeme yapmışsınız.
0
cedex
(29.08.18)
(9)

Seyyar satılabilecek kolay bozulmayan meyve

ZetaStar1903
Yarın seyyar satıcılık yapacağım çabuk bozulmayacak kasa ile yada tane ile satabileceğim meyve ne olabilir?
Yarın seyyar satıcılık yapacağım çabuk bozulmayacak kasa ile yada tane ile satabileceğim meyve ne olabilir?
0
ZetaStar1903
(29.08.18)
Kasa ve tane muhabbeti geçici yapacağım tartım yok
0
🌸ZetaStar1903
(29.08.18)
Limon,muz.
0
ırene adler
(29.08.18)
Tartı yoksa standart bir kap al, içine göz kararı doldurup herhangi bir yerde tartarak ya da toplam almış olduğun meyve tutarını böldüğün kap sayısına oranlayıp kar koyarak satabilirsin.
0
Nature Works
(29.08.18)
sert armut olabilir
şeftali çabuk bozulur sanki
muz çok pahalı talep az olur elinde kalır
incir 1 kasa satarsın gibi
allah kolaylık versin
0
bana her yer cehennem
(29.08.18)
Kavun?
Küçük-orta-büyük boy diye ayırıp boyutuna göre fiyat verebilirsin.
0
pati
(29.08.18)
ananas.
0
alwayschargeneverbend
(29.08.18)
elma armut ya da karpuz belki bozulmaz, ama hamalligi coktur kalpuzun. yaz meyvesi olarak seftali-uzum vs cok gider. kucuk porsiyonlar halinde satacaksan.

hayirli isler!
0
ubi dubium ibi libertas
(29.08.18)
Acur
0
neymis
(30.08.18)
Sana para kazanmanın yolunu açıklıyorum: İşlek sayılabilcek bir noktada salatalık satıcaksın. Bildiğin hıyar. Tanesi 1 TL. İkiye bölüp tuzlayacaksın. 1 tlden vereceksin millete, Bimden tuz alırsın. Yalnız cengelkoy salatalıgı tarzında ufak olmayacak. Normal boyutta bi hıyar.
0
ırene adler
(30.08.18)
(1)

Iphone 7 Plus mi S7 Egde mi?

baldan kaymak
F/P olarak S7 edge daha iyi ama yaklasik 10 yildir android kullaniyorum. Portre modu cok iyi olmasi ve isirikli elma toplulugundan olmayi istiyorum. Ama ote yandan fiyat farki neredeyse yari yariya. Hangisini onerirsiniz?
F/P olarak S7 edge daha iyi ama yaklasik 10 yildir android kullaniyorum. Portre modu cok iyi olmasi ve isirikli elma toplulugundan olmayi istiyorum. Ama ote yandan fiyat farki neredeyse yari yariya. Hangisini onerirsiniz?
0
baldan kaymak
(29.08.18)
ip7 + şaka maka eski bir telefon artık. apple'ın yeni telefon modeli açıklanınca ip8 almak daha mantıklı olur kanaatindeyim ama apple zam yapmaz diyemem o sürede.
0
neverlose
(29.08.18)
(5)

Avrupa da memur maaşları ne kadar?

mikahakkinen
Bulgaristan da asgari ücret 200 euro Hollanda da 1500 euro civarı. Türkiye de ortalama memur maaşı 450 euro civarı.Örneğin bir shu veya psikolog Tr de 6. derecede 3500 tl maaş alıyor. Peki Hollanda da Fransa da veya ortalama bir avrupa ülkesinde öğretmen maaşı ne kadar?
Bulgaristan da asgari ücret 200 euro Hollanda da 1500 euro civarı. Türkiye de ortalama memur maaşı 450 euro civarı.

Örneğin bir shu veya psikolog Tr de 6. derecede 3500 tl maaş alıyor. Peki Hollanda da Fransa da veya ortalama bir avrupa ülkesinde öğretmen maaşı ne kadar?
0
mikahakkinen
(29.08.18)
ukalalık yapmış gibi olucam ama "askeri" değil "asgari" ücret olacak
0
zikardo
(29.08.18)
çok değişiyor.

almanya gibi asgari ücreti 1500-1600 euro olan ülkelerde başkaa romanya gibi asgari ücreti 400 euro olan ülkelerde çok başka.

ben bi yunanistan'daki öğretmen maaşını biliyorum. asgari ücret 680 euro. öğretmen maaşı 800-1000 euro arasında değişiyor.
0
metrobus yoluna kacan angus
(29.08.18)
@zikardo ne demek olur mu? düzelttim.
0
🌸mikahakkinen
(29.08.18)
Almanya´da aylik asgari ücret yok. Yok. Saat basina verilmesi zorunlu olan bir ücretten bahsedebilirsiniz, kendisi 8,84 Euro olur. Cogu is haftada 40 saatlik standart calisma saatini sunmuyor secenek olarak. Yeni ise baslamis 25 saatlik is bulmus biri, bal gibi de 1500 alti alir ve de yardimsiz yasar.

Ogretmen maasina gelince, 2200 civari basliyor lise ogretmenleri. Bu da evli, cocuklu olma durumlarina gore artabiliyor vergi indiriminden oturu.
0
buf-e kür
(29.08.18)
(3)

Diş hekimliği öğrenciye anguldurva-aeratör

nesli tukenmeyen panda
Kusura bakmayın, forum başlığı gibi oldu ancak başlıktan anlayacağınız üzere öğrenciyim. klinikte kullanmak için anguldurva ve aeratör satın almam gerekiyor. doların artışı ve ürünlerin pahalı olması sebebiyle kaliteli bir şey almak yerine fiyat/performans ürünü, beni 2 sene hasta bakarken idare ede
Kusura bakmayın, forum başlığı gibi oldu ancak başlıktan anlayacağınız üzere öğrenciyim.

klinikte kullanmak için anguldurva ve aeratör satın almam gerekiyor. doların artışı ve ürünlerin pahalı olması sebebiyle kaliteli bir şey almak yerine fiyat/performans ürünü, beni 2 sene hasta bakarken idare edecek anguldurva ve aeratör almam gerekiyor.

öğrenci arkadaşlar ve diş hekimlerinin önerilerini ve tecrübelerini bekliyorum. üst dönemlere-tanıdıklara sordum, her kafadan ayrı ses çıkıyor. kimisi kaliteli al mezun olunca da kullanırsın diyor, kimisi f/p ürünü al, ucuz al kalitelileri çok pahalı diyor.

daha çok anguldurva'nın nispeten biraz daha iyi, aeratörün de idarelik olması yönünde tavsiyeler aldım.

buraya da sorayım dedim, kullandığınız ürün veya aldığınız duyum/vereceğiniz tavsiye gerçekten çok önemli.
0
nesli tukenmeyen panda
(29.08.18)
Öncelikle birkaç bilgi vereyim;

Aerotoru bozan temel şey; yere düşürmek/çarpmak/darbe ve köprü kesimi esnasındaki metal kesimi. Ve evet o aretor el mahkum yere stajdan staja koşarken bir şekilde düşürüyor:) Olur da köprü kesimi denk gelirse porselen kısmı elmas, metal kısmı ise karbit aerotor frezle yapmanı tavsiye ederim. Aerotore bastırmamak gerekiyor yoksa içindeki rulmanı pahalı olsun ucuz olsun hemen etkileniyor yine parça değişimi gerekiyor. Her gün yağlamak gerekiyor. Başlığı küçük, su çıkışı çok yönlü, hafif ucuz versiyonj; tek yönlü su çıkışı olan büyükbaşlıklı pahalı bir aerotore tercih ederim. Başlık kısmı çok büyük olursa staj aşamasında ağız açıklığı kısıtlı hastalarda zorlanman olası ama zamanla alışıyor insan. Hem de pedo hastalarında ufak başlıklar avantaj olur.

Mezuniyet sonrası kullanma olayı bende yalan olmuştu, Kavo almıştım şimdiki aklım olsa Nsk alırdım o daha ucuzdu. Markasından ziyade su çıkışı ve başlık büyüklüğüne bakmanı tavsiye ederim. Yani ben ucuz al derim ileride çalıştığın kliniklerde çok daha iyileri olur ya da kendin kırmızı kuşaklılardan alırsın :)

Anguldruva çok çabuk dağılıyor onu nispeten iyi al derim.
0
neferkitty
(29.08.18)
Valla ben 350 liraya çok kaliteli olmayan bir şey aldım geçen sene. Arkadaşlarım 100 liraya hiç kaliteli olmayan bir şey aldılar. Keşke onlarınkinden alsaydım diyorum. Işıklı aeratörler çok rahat oluyor. Mobildeyim mesaj atamıyorum. Yardımcı olmaya çalışırım mesaj atarsanız.
0
thewhitewolf
(30.08.18)
Genelde bu alanda ışıklı aeratörlerin önemi büyük. Diş hekiminin bölgeyi daha iyi görmesini sağlıyor. BKZ: aeratordunyasi.com
0
Aerator
(14.01.25)
(2)

çalışmamın bir anlamı kaldı mı?

but that was just a dream
Merhaba arkadaşlar,2017 mezunu bir psikologum. Deneysel psikoloji alanında akademisyen olmak istedim hep. Mezuniyetimin hemen ardından yurtdışında bir üni.de staja gittim ve yüksek lisans başvurusu yapmadım hiçbir yere. Dönünce de boş boş durmayım diyerek bir proje kapsamında iyi bir maaşa Erzurum'd
Merhaba arkadaşlar,
2017 mezunu bir psikologum. Deneysel psikoloji alanında akademisyen olmak istedim hep. Mezuniyetimin hemen ardından yurtdışında bir üni.de staja gittim ve yüksek lisans başvurusu yapmadım hiçbir yere. Dönünce de boş boş durmayım diyerek bir proje kapsamında iyi bir maaşa Erzurum'da işe başladım. göçmenlerle çalışıyoruz, mesleki doyum çok yüksek fakat her gün türlü barzoluklarla, mobbinglerle uğraşmaktan işimi yapamaz hale gelmiş durumdayım. Üstelik işimi sevsem de akademi iştiyakım dinmek bilmiyor. Bu arada geçen ay bir okuldan yüksek lisansa kabul edildim. Öylesine başvurmuştum askerliği ileriye atıyım dye ama sonra baktım hocalar falan gayet iyi. okunur gibi.
Bu arada alesim 88, ortalamam da iyi, yökdil 87,5
Şimdi de kpss açıklanmış, 88,88 almışım. Yüzde 90 atanırım gibi ya. Geçimimi sağlayacak kadar bir birikmişim de var.
İşi bırakıp okula başlamak için daha neyi bekleyeceğim ki?
Düşünmeye bile gerek yok değil mi?
0
but that was just a dream
(29.08.18)
hocam yüksek lisansı işle birlikte yürütme şansınız varsa öyle deneyebilirsiniz. bir arkadaş hem çalışıyordu hem de aynı üniversitenin 2 farklı yüksek lisans bölümünden diploma aldı.
0
puslukitalaratlasi
(29.08.18)
naladigim kadariyla isini ve calismayi seviyorsun ama is yerinden memnun degilsin. daha iyi sartlarda bir is yeri bulmaya calis. eger calisma imkanin varsa ve memnunsan tekrar okumak bana mantikli gelmiyor. 20 yil zaten ise girip para kazanabilmek icin okuduk, simdi calisiyorken birakip tekrar okumaya geri donmek bana cok mantikli gelmiyor. tabi akademik olarak kendini gelistirmenin ayri bir tatmini var ama sanki sen isyerinden biktigin icin boyle bir degisiklik yapiyor gibisin. bence akademik olarak mi devam etmek istiyorsun yoksa is hayatina mi ona karar vermen lazim.
0
crucio
(29.08.18)
(1)

kpss ve KPSS

alwayschargeneverbend
Bir. Lisans bitmedi henüz, ön lisans bir program da bitirmedim öncesinde. 4 kasım’daki sınava girme hakkım yok degil mi? Ortaogretim veya lisans olana girmem gerekiyordu. İki. Lisans kpss’ye girersek, ön lisans veya ortaogretim kpss’ye girme veya tercih yapma hakkımızı yitiriyor muyuz? Cok cahilim b
Bir.

Lisans bitmedi henüz, ön lisans bir program da bitirmedim öncesinde. 4 kasım’daki sınava girme hakkım yok degil mi? Ortaogretim veya lisans olana girmem gerekiyordu.

İki.

Lisans kpss’ye girersek, ön lisans veya ortaogretim kpss’ye girme veya tercih yapma hakkımızı yitiriyor muyuz?

Cok cahilim bu konularda, tesekkurler simdiden.
0
alwayschargeneverbend
(29.08.18)
İki, evet. Lisans bitirince artık onlisanstan tercih yapamıyorsun. En azından benim zamanımda öyleydi. Sadece bir iki sağlık bölümüne izin vardi bu konuda. Belli bir tarih sınırı var. Aha link aşağıda
www.google.com.tr

Bir, 4 kasimdaki sınav önlisans ise ve sen önlisans mezunu değilsen giremezsin mantıken. Lisans bitmeden lisans duzeyinde sınava girebilirsin bu arada. Sadece tercih yapamazsın. Puanın geçerlilik süresi bitmeden mezun olursan tercih yapabilirsin.
0
elorelia
(29.08.18)
(2)

kendi filmini oynatabileceğin sinema salonu ya da benzeri bir oluşum

Bruce
istanbul için soruyorum. bir ara çok vardı irili ufaklı odalar bişeyler ama sekshaneye döndüğü için uzun ömürlü olmadı sanırım. ben ise tamamen sanatsal sebeplerden arıyorum, o yüzden yapış yapış olmayanlarına ihtiyacım var. hiç bulamazsam yapış yapış olanlara da gidicez mecbur ama önceliğim değil d
istanbul için soruyorum. bir ara çok vardı irili ufaklı odalar bişeyler ama sekshaneye döndüğü için uzun ömürlü olmadı sanırım. ben ise tamamen sanatsal sebeplerden arıyorum, o yüzden yapış yapış olmayanlarına ihtiyacım var. hiç bulamazsam yapış yapış olanlara da gidicez mecbur ama önceliğim değil diyeyim. hala bu işi yapan yerler var mı, biliyor musunuz?
teşekkür ederim.
0
Bruce
(29.08.18)
bu konuyu bir ara araştırmıştım.mutlaka sende araştırmışsındır
bu sinema sektörü tamamen tekele dönmüş durumdaymış
film yapanlar aynı zamanda sinema salonlarının sahibi. yani istersen milyar dolarlık film çek adamlar salonda kendi filmlerini oynatıyormuş

senin gibi insalar filmlerini sinama evi denilen evden bozma içinde sinema makinası (bunun adını bilmiyorum) olan odalarda oynatıyorlar filmlerini
0
bana her yer cehennem
(29.08.18)
@bana her yer cehennem teşekkür ederim, o sinema evlerine de razıyım şu durumda; bildiğin varsa duymak isterim.
0
🌸Bruce
(29.08.18)
(3)

diş beyazlatma (devlet hastanesi)

nemo problemo
devlet hastanesinde diş beyazlatma işlemi yapılıyor mu? direkt gitsem diş taşı temizliği yaparlar mı yoksa seans seans mı oluyor? özelde 100 liradan aşağı yapmıyorlar diş taşı temizliğini. diş beyazlatma yapılıyoor mu?
devlet hastanesinde diş beyazlatma işlemi yapılıyor mu? direkt gitsem diş taşı temizliği yaparlar mı yoksa seans seans mı oluyor? özelde 100 liradan aşağı yapmıyorlar diş taşı temizliğini. diş beyazlatma yapılıyoor mu?
0
nemo problemo
(29.08.18)
hayır
0
giovanne
(29.08.18)
fakültelerde yapılıyor olabilir, gidip sormanız lazım.
0
gezegen olan pluton
(29.08.18)
goztepeadsm.saglik.gov.tr
Diş taşı temizliği yapılıyor.
0
slava
(29.08.18)
(1)

T-shirt'den gömlek yapılamaz mı?

gezegen olan pluton
Penye kumaşlı gömlek bulamıyorum, olanlar da anlamsız pahalı peki yakalı T-Shirt'lerin ortalarını kesip düğme eklenerek yapılabilir mi, terziler bunu yapar mı?
Penye kumaşlı gömlek bulamıyorum, olanlar da anlamsız pahalı peki yakalı T-Shirt'lerin ortalarını kesip düğme eklenerek yapılabilir mi, terziler bunu yapar mı?
0
gezegen olan pluton
(29.08.18)
Yapılabilir ama t-shirt kelimesi tişört diye yazılıyor Türkçede.
0
le jeune turc
(29.08.18)
(3)

Bahçe Toprağı Sorusu

aradaki uzaklik
Arkadaşlar selam.Bahçemizi çimlendirmek istiyoruz, önceki duyurularda sormuştum, tam ortasında 45 metre kare beton vardı. Biz şimdi o betonları, sağolsun buradaki arkadaşların da fikirleriyle, HILTI kullanarak parçaladık. Molozları dışarıya attık. Ancak işte bahçede resimde görebileceğiniz incik bon
Arkadaşlar selam.

Bahçemizi çimlendirmek istiyoruz, önceki duyurularda sormuştum, tam ortasında 45 metre kare beton vardı. Biz şimdi o betonları, sağolsun buradaki arkadaşların da fikirleriyle, HILTI kullanarak parçaladık. Molozları dışarıya attık. Ancak işte bahçede resimde görebileceğiniz incik boncuk küçük taşlar tuğlalar vesaire kaldı.

Şimdi toprağı bu küçük parçaların üstüne döksek (20cm yüksekliğinde toprak dökülecek) ve sonra çimlendirsek (rulo çim) oluyor mu? Yoksa bu incik boncuk küçük taşları da tuğlaları da temizlememiz gerekiyor mu?

Not: ortadaki parçalanmış salıncağı dikkate almayın :)
0
aradaki uzaklik
(29.08.18)
bence mümkün olduğunca molozlardan kurtulun.
0
sutlu nescafe
(29.08.18)
ele gelen o taşları alın daha iyi olur
koskoca 45 m2 alanı temizlemişsiniz az daha uğraşla güzel olur
0
bana her yer cehennem
(29.08.18)
Bir tırmık ile çekilebilecek bütün büyük taş parçalarını toplayın, gerisi önemli değil.

20 cm toprağı bilinçli ve ölçerek mi dolduracaksınız?
0
John Bloor
(30.08.18)
(3)

Bursa'da kitap okunacak yer

black holes in the sky
Merhabalar. Kütüphanelerde çok sıkılıyorum, evde okumaktan sıkıldım biraz değişik bir her arıyorum. Osmangazi ya da Yıldırım'da kitap okunacak, sakin bir yer neresi var? Cafe vs olabilir.
Merhabalar. Kütüphanelerde çok sıkılıyorum, evde okumaktan sıkıldım biraz değişik bir her arıyorum. Osmangazi ya da Yıldırım'da kitap okunacak, sakin bir yer neresi var? Cafe vs olabilir.
0
black holes in the sky
(29.08.18)
Balat Atatürk Ormanı'nı denediniz mi acaba? Hem yeşil, hem de huzurlu bir yer. Akşamüstü ve sabahları öneririm size.
0
-robin hood-
(29.08.18)
Bana çok uzak kalıyor. Üç vesait kullanmam gerekir oraya gidebilmek için. Merkezdeki sakin yerler daha güzel olur.
0
🌸black holes in the sky
(29.08.18)
Bkm'nin kafesi olabilir
0
chezsoi
(29.08.18)
(4)

Almanya'dan Türkiye'ye euro gönderme

system
merhaba duyuru sakinleri hemen olaya giriyorum. almanya'da öğrenciyim bir ay sonra yurda geri dönüyorum burada çalıştığım işyeri ve kaldığım yurdun depozitosu 2 ay sonra sparkasse (alman bankası) hesabıma yatacak. Ben bu parayı tr hesabıma göndermek istediğimde min 60 euro masraf ödeyeceğim. minimum
merhaba duyuru sakinleri hemen olaya giriyorum. almanya'da öğrenciyim bir ay sonra yurda geri dönüyorum burada çalıştığım işyeri ve kaldığım yurdun depozitosu 2 ay sonra sparkasse (alman bankası) hesabıma yatacak. Ben bu parayı tr hesabıma göndermek istediğimde min 60 euro masraf ödeyeceğim. minimum masrafla bu parayı türkiye'deki banka hesabıma nasıl aktarabilirim yardımlarınızı bekliyorum.

sevgilerle.
0
system
(29.08.18)
en kolay westernunion veya moneygram ile minimum masraf ile turkiyede birinin ismine gonderip ondan hesabina yatirmasini isteyebilirsin. ornegin monegram 1000 euro icin yaklasik 7 euro masraf aliyor.

Ya da bulundugun yerde ziraat, is bankasi, denizbank var ise oradan da gonderebilirsin. Ornegin eger turkiyede denizbank hesabin var ise almanya denizbankdan turkiye denizbanka 1000 euro da 6 euro masraf alarak gonderiyorlar. ziraat veya is bankasinda da masraflar yaklasik o sekildedir.
0
emrahday
(29.08.18)
Transferwise
0
le jeune turc
(29.08.18)
Kendinle beraber yurda getirsen, 0 yöro masraf ile. Eğer parayı çıkarmakla ilgili bir sıkıntı oluyorsa bizimkiler baya baya ic çamaşırlarına koyup getiriyordu paraları.
0
biravekahve
(29.08.18)
bankaların transfer kesintilerini inceledim hepsi yüksek çıkıyor fakat Transferwise baya uygun gibi geldi tek sorun güven meselesi daha önceki kullanımlarınızda sorun yaşadınız mı?
0
🌸system
(29.08.18)
(2)

Amazon her zaman gelen ürünün vergisini ödüyor mu?

gezegen olan pluton
Bir şekilde satın aldığımız durumda gümrük işleri çıkma durumu var mı, amazon'dan alınmasına rağmen?
Bir şekilde satın aldığımız durumda gümrük işleri çıkma durumu var mı, amazon'dan alınmasına rağmen?
0
gezegen olan pluton
(29.08.18)
satin alma asamasinda customs clearance icin yapilan kesintilerle evet, siz odemis oluyorsunuz yani.
0
bollocks44
(29.08.18)
Gönderici Amazon'sa her zaman gümrük masrafları için depozito alıp artarsa da üzerini iade ediyor.

3. parti satıcılarda vergi olayıyla karşılaşman olası.
0
idexo
(29.08.18)
(6)

Cengizin ordusu vs 1 apache helikopter

ya ben lan neyse
1 tane apache helikopter (sınırsız yakıt, ydk. parça, mühimmat) cengiz in 100bin kişilik ordusunu tek başına yener mi?taşla maşla düşürebilir mi cengizciler?
1 tane apache helikopter (sınırsız yakıt, ydk. parça, mühimmat) cengiz in 100bin kişilik ordusunu tek başına yener mi?

taşla maşla düşürebilir mi cengizciler?
0
ya ben lan neyse
(29.08.18)
helikopteri görseler secdeye durular savaş mavaş kalmaz.
0
Sir Anthony Hopkins
(29.08.18)
kerbela'da tüfekle apache helikopter düşüren(kırım'a uğramak)çiftçiyi bilirsiniz. o helikopteri indirirler üzerine birde envanterine katarlar.
0
protrek
(29.08.18)
Apacheden inip selam verilse bütün dünya hep beraber daha rahat fethedilebilir aslında. Tanrı sanuyolar beraber sefere çıkıyoruz falan. Apache ile dadadadada dalıyon düşmana tüftüftüf sıkıyon. En son sadece esir almaya ve sancak dikmeye dalıyo kara ordusu. Seyyahlar tarihçiler "tanrılarla saldırdılar" falan diyorlar. Offf ne fena olurdu. Sonra bi gece apaçiye atlayıp cengizden hop osmanlıya. Hıristiyan beylik bulup onu ihya ediyoruz anadoluda sonra arkamıza yaslanıp tarihin akışının nasıl değiştiğine oluyoruz. Ordan tekrar geri dönüp hazar'daki yahudi türkleri ihya. Offff eğlenceye gel
0
farabi
(29.08.18)
ben de protrek gibi düşünüyorum. kayıp büyük olsa da şoku atlatınca o helikopteri indirirler.
0
g7mor
(29.08.18)
Herkes 5 metre yukarıdan sorti yaparak ateş ettiğini düşündü herhalde.

O zamanlar insanın fırlatabileceği herhangi bir cisimden uzakta patır patır milleti avlayabilir Apache. Hele ki hellfire gibi bir füze ekipmanı varsa pilot çok eğlenirdi herhalde.
0
chicha
(29.08.18)
adam avucunda kan pıhtısı ile doğmuş (?),iki kıtanın altını üstüne getirmişler, helikoptere de bir şeyler düşünürler.
gerekirse 19 mayıs törenlerindeki gibi insan kulesi yaparlar. :)
0
g7mor
(29.08.18)
(1)

Instagramda kullanılan fotoğraf programları

archery
Huji gibi mesela başka hangi programlar kullanılıyor?
Huji gibi mesela başka hangi programlar kullanılıyor?
0
archery
(29.08.18)
vsco
glitch
0
nice tnetennba
(29.08.18)
(5)

cilt bakım

black mamba
peeling yaptıktan sonra böyle ciltte bir parlama, gerilme oluyor. ne yapılıyor bunun için?
peeling yaptıktan sonra böyle ciltte bir parlama, gerilme oluyor. ne yapılıyor bunun için?
0
black mamba
(29.08.18)
Nem maskesi
0
fasulyek
(29.08.18)
nemlendiriyoruz.
0
tabirimekruh
(29.08.18)
nem maskesi nedir? nemlendirici krem sürdüm ben de. ama zor emiliyor. var mı öneriniz?
0
🌸black mamba
(29.08.18)
neutrogena'nın yüz nemlendiricisini kullanıyorum ben. cilt tipiniz nedir? ayrıca yüz için üretilen yağsız nemlendirici olması önemli.
0
tabirimekruh
(29.08.18)
Nem maskesi yoksa nemlendirici krem o da yoksa termal su.

Nem maskesi baya maske gratis, Watsons da vardır.
0
damla sakızlı dondurma
(29.08.18)
(4)

Kadınlara karşı olan fazla ilgi

sinx90
Kadın olarak sosyal medya -gerçek hayatta olan ilgi ve alakayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu ilgi yoğunluğu nedeniyle ilişkilerinizi salliyor musunuz ? Herşeyi erkek yapsınn düsüncesi oluyor mu?
Kadın olarak sosyal medya -gerçek hayatta olan ilgi ve alakayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu ilgi yoğunluğu nedeniyle ilişkilerinizi salliyor musunuz ? Herşeyi erkek yapsınn düsüncesi oluyor mu?
0
sinx90
(29.08.18)
Yooo
Bana erkekler komik geliyor. Fotograf koyuyorsun ilkokul arkadaşın yazıyor aaa ne zamandır görüşmedik diye. Hatta aynı anda 10 adam yazıyor. Çok saçma ve yüzeysel geliyor yaptıkları.
0
fasulyek
(29.08.18)
tamamen erkek moronluğu.

ben de yaptım zamanında, özellikle de ergenliğin getirdiği gazla. tabi yaş ilerledikçe moronluk olduğunu anlıyorsun ama yapacak bişey yok.

tanıdığım her erkek de benzer yollardan geçti, geçiyor. kimisinin sorunu, koca adamken de bunu sürdürmesi.
0
avianthem
(29.08.18)
@avianthem: hiç yapmadım, 31 yaşındayım. gurur duyuyorum. :P
0
ya ben lan neyse
(29.08.18)
ybln: (;
0
avianthem
(29.08.18)
(3)

vodafone haftalık ek internet

illuminatinin basindaki adam
Bir arkadaşıma lazım olmuş, site bir türlü çalışmıyor, en azından bende. ne yazıp hangi numaraya gönderiyoruz acaba haftalık 500 mb ya da 1 gb için bilen var mı?
Bir arkadaşıma lazım olmuş, site bir türlü çalışmıyor, en azından bende. ne yazıp hangi numaraya gönderiyoruz acaba haftalık 500 mb ya da 1 gb için bilen var mı?
0
illuminatinin basindaki adam
(29.08.18)
yanımda uygulamasına girebiliyorsa orada çıkıyor.
0
ozdek
(29.08.18)
uygulama yokmuş :/
0
🌸illuminatinin basindaki adam
(29.08.18)
yüklesin bir zahmet. gelip ben mi tanımlayayım ek gb'ı. ya sabır.
0
ozdek
(30.08.18)
(1)

Makası en az olan banka

dafuq
enpara ve cepteteb kullanıyordum ama döviz makasını çok fazla açtılar son dönemde. siz hangi banka kullanıyorsunuz döviz için?
enpara ve cepteteb kullanıyordum ama döviz makasını çok fazla açtılar son dönemde. siz hangi banka kullanıyorsunuz döviz için?
0
dafuq
(29.08.18)
Senin Bankan (kuveyttürk) iyi görünüyor. Enparadan çekip oraya yatıracağım
0
mutlusismankedi2015
(29.08.18)
(1)

Akdeniz marka tarımsal kökenli etil alkol

wildboy
Merhaba,Akdeniz marka tarımsal kökenli etil alkol nasıl temin edilebilir ya da rakı yapmak için etil alkolü nasıl bulabiliriz?
Merhaba,

Akdeniz marka tarımsal kökenli etil alkol nasıl temin edilebilir ya da rakı yapmak için etil alkolü nasıl bulabiliriz?
0
wildboy
(29.08.18)
evde yapmayı engellemek için yasakladılar diye hatırlıyorum, şimdi satılanlar biber aromalı mı oldu öyle bir durum var.

edit: tr.sputniknews.com
evet acı madde "denatonyum benzoat" imiş.
0
gkhncnzdgn
(29.08.18)
(11)

Evde abur cubur yapma

garaser
abur cubur yemeyi seviyoruz; fakat zararlı oldukları kiloya neden olduğu için rahatsızız bu durumdan. Evde yaptığınız daha az zararlı abur cuburlar var mıdır?
abur cubur yemeyi seviyoruz; fakat zararlı oldukları kiloya neden olduğu için rahatsızız bu durumdan. Evde yaptığınız daha az zararlı abur cuburlar var mıdır?
0
garaser
(29.08.18)
cacık severim olabilir
0
basond
(29.08.18)
patlamış mısır, sarımsaklı ekmek, patates cipsi, kanepeler
0
givemesomesubstance
(29.08.18)
Fistik, findik ezmesi
0
dedim ben sana
(29.08.18)
yufka veya lavas yaglanip baharatlanip firinlanabilir.
0
jimicik
(29.08.18)
nice tnetennba
(29.08.18)
Tatlı olarak hurma topları var. Yaptım ve harika oldu.
0
eksi sozlugun tatli insani
(29.08.18)
yahu cacık hariç neredeyse alayı zararlı yazılanların.

ben kuru meyve yiyorum.
bir de ufak galetalar oluyor. hanım aldığı için marka modelini bilmiyorum onlardan gömüyorum. nefsimi köreltiyor en azından :(
0
teritori
(29.08.18)
chia tohumunu yoğurtla karıştırın. kuru meyve ya da bal ekleyin. buzdolabında bir gün bekletin.
0
sir gawain
(29.08.18)
abur cubur denir mi bilmiyorum da muz, süt, kakao tozu ve hindistan cevizi rendesini smoothie makinesinde karıştırıyorum. tatlı isteğimi falan kesiyor.
0
muslugubozukhayrat
(29.08.18)
Kurumeyve, kuruyemiş ve meyve alın
Eve kesinlike abur cubur sokmayın gerçekten kötü şeyler
Ben sevdiğim birkaç öneride bulunayım
Hurma ve çiğbadem ikilisi
Ev yapımı fıstık ezmesi (şekersiz) ve elma/ şeftali
Yarım avakodo 2 muz ve kakao blendır dan geçirip çiğ puding yapmak
İdil yazar ın çiğ browni tarifi
Elma tarçın ve bir bütün ceviz
0
fasulyek
(29.08.18)
Yulaf biraz bal ya da pekmez ve kuruyemişlerle yapılıp dondurulan bar'lar var. Oatmeal power bar, enegry bar diye aratırsanız çıkar epey tarif, güzel şeyler rafine şeker de yok.

Tabi bir bağımlılığı yerine başka bir şey koyarak bertaraf edemeyiz, en iyisi kalıcı olarak yaşam şeklimizi değiştirmek.
0
hedep
(29.08.18)
(7)

Enpara hesabındaki doları şubeden çekmek hk?

mutlusismankedi2015
Merhaba, şimdi enpara şubesiz bankacılık olduğu için ve şehrimde döviz işlemi yapan atm olmadığı için mecbur finansbank şubesinden çekeceğim. Çok bir meblağ değil, 1500 dolar civarı.Bu işlemi daha önce yapmış olanlar aydınlatırsa sevinirim:1) herhangi bir komisyon almaya kalktılar mı? 2) diyelim bir
Merhaba, şimdi enpara şubesiz bankacılık olduğu için ve şehrimde döviz işlemi yapan atm olmadığı için mecbur finansbank şubesinden çekeceğim. Çok bir meblağ değil, 1500 dolar civarı.

Bu işlemi daha önce yapmış olanlar aydınlatırsa sevinirim:
1) herhangi bir komisyon almaya kalktılar mı?
2) diyelim bir gün önceden aradınız, ertesi gün şu saatte gelin mi diyorlar? Gidip para kalmamış diye geri döndürülen oldu mu?
0
mutlusismankedi2015
(29.08.18)
merak ettiğim sorular olduğu için takip niyetine yazıyorum bunu. lütfen daha sonra silme
0
washe
(29.08.18)
çekmeyi bilmiyorum ama atm'si bozuk finansbank şubesinden enpara hesabına üstelik türk lirası olduğu halde yatıramadım, almadılar.

enpara hesabına finasnbank şubesinden nakit işlem yapamıyorsunuz. muhtemelen dövizle de olmuyordur.
0
kibritsuyu
(29.08.18)
Enpara müşteri hizmetlerini arayıp ATM'den işlem yapamama gerekçesini söylerseniz yardımcı oluyorlar. 1500$ önceden bilgi vermeyi gerektirecek bir meblağ değil. Yine de şubeye bir gün önce telefon etmekte fayda var.
Yine de şubedeki yoğunluk ile ilgilenecek gişe görevlisinin konuya yaklaşımı ve ruh hali gözardı edilmeyecek bir faktör.
0
oguz altun
(29.08.18)
Ben çekmiştim daha önce
1)hayır
2)bir gün önceden aramamıştım. Sadece biraz beklettiler. Başka sorun olmadı
0
şubatsonrası
(29.08.18)
ben direk atmden 1000 dolar cekmistim. komisyon vs vermeden. ama 100 dolarlik banknot veriyolar haberin olsun. mesela 999 dolarin varsa 99 dolari atmden cekemiyorsun
0
egokalp
(29.08.18)
tüm döviz işlemlerimi finansbank şubesinde yapıyorum enpara için. genelde hep para yatırırım ama çekmek nadirdir. çekmek yerine çünkü bozdurup eft yapıyorum iş yaptığım için. bir komisyon falan olmuyor.
0
c1b2k3
(29.08.18)
Enpara şube kullanımına izin veriyor. Enpara hesabına her türlü para yatırma ve çekme işlemlerini finansbank şubelerinden yapabilirsiniz. Çevremde birden fazla döviz kabul eden atm olmasına karşın yüksek meblağlarda hep şubeleri kullandım ben. Bir sıkıntı çıkarmadılar.

İlk başlarda şube kullanımı yoktu, daha sonradan şubeleri de enpara müşterilerine açtılar.
0
neyehbe
(29.08.18)
(16)

Neden araçlarını park ederken aracının önünü yola veriyorlar?

mikahakkinen
Sıkıntılı mısın diceksiniz ancak değilim. Anlamadığım şu aracı park ederken ön tarafını neden yola doğru çevirip park ediyorlar anlayamıyorum?kolay çıkmak için yapıyorlar desem daha çok efor gerektiriyor. Türkiye şartlarını düşününce araç yola bakarken biri vursa önden kazalı olur ve değer kaybı dah
Sıkıntılı mısın diceksiniz ancak değilim. Anlamadığım şu aracı park ederken ön tarafını neden yola doğru çevirip park ediyorlar anlayamıyorum?

kolay çıkmak için yapıyorlar desem daha çok efor gerektiriyor. Türkiye şartlarını düşününce araç yola bakarken biri vursa önden kazalı olur ve değer kaybı daha çok olabilir?
0
mikahakkinen
(29.08.18)
yangın terör gibi durumlarda daha kolay kaçmak için
0
cedex
(29.08.18)
Şoför için geri geri ya da burnunu öne verecek şekilde park etmek aynı şey. Ama çıkarken farklı.

Geri geri park ederken zaten “park ediyorsun” tüm kontrol ve çevre kontrolü sende. Çıkarken öyle olmuyor ama. Arbaya binip basıp gitmek var, bir de arbaya binip geri geri park yerinden çıkarken diğer araçların yol vermesini beklemek var.

Özetle: park halindeyken geri geri çıkmak için diğer öküzlerin insafındasın. Arabanın yarısını çıkarsan bile çoğu öküz yol vermez yanından geçer gider vs.
0
super kahraman olsaydim baba olurdum
(29.08.18)
Ben geri geri parkederken daha kolay giriyorum park yerine, ayrıca daha güvenli, geri geri çıkarken çok kör nokta oluyor arkadan gelenler için, düz parkedince olmuyor.
0
Haldamir
(29.08.18)
ben çıkarken rahat olsun diye öyle koyarım.

örnek olarak bir avm otoparkı için konuşayım. kafadan park ettiğim arabayı geri geri çıkarırken, şoför koltuğu da içeride kalıyor. hem sağdan, hem soldan gelen arabayı görmek zor. kafadan girerken de yol geniş değilse öyle hop tek hamlede genişten alıp giremiyorsun. yine illa araba çapraz kalıyor, bir geri manevra yaptırıyor.

önünü yola vererek park ederken zaten geleni gideni görüp ona göre park ediyorsun geri geri. çıkarken de şöför koltuğu yola yakın, sağına da soluna da bakıp çıkıyorsun.

kafadan girdiğin yerden geri geri çıkarken direksiyonu öndeki arabaya sürtmeden kırmak lazım. oysa geri geri girerken hem daha rahat girersin, hem çıkarken öyle sorunların olmaz.
0
kibritsuyu
(29.08.18)
Direksiyon on tekerleri çeviriyor. O yuzden önden ayarlanıyor.
0
lion de la Turquie
(29.08.18)
Sanırım bu işyerleri için verilen bir standardın gereği gibi bir şeydi. cedex'in dediği gibi acil durumlarda karmaşayı önlemek amacıyla hepsi direkt çıkabilecek pozisyonda bırakılıyor.
0
himmet dayi
(29.08.18)
geri geri park etmek ve düz çıkmak daha kolay
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(29.08.18)
geri geri park ederken park ettiğin yerde hiç bir taşıt olmuyor, boş olan yere park ettiğin için rahat oluyor ama geri geri park etmeyip geri geri çıkmaya çalışacağın zaman o yoldan geçenleri beklemek zorundasın ve ayrıca kimse kolay kolay sana yol vermediği için ben de her zaman geri geri park ederim.

Ayrıca diğer arkadaşların dediği gibi güvenlik nedeni ile büyük fabrikalarda şirketlerde falan hep öyle park edilmesini isterler.
0
xdenizx
(29.08.18)
acil durum +1
0
SiyamkedisiZorro
(29.08.18)
ben çıkmak kolay olsun diye yapıyorum sıkışık yada akan yolda geri geri gelip gerilmektense düz koyup hemen çıkıveriyorum.
0
basond
(29.08.18)
zombi istilası gibi durumlarda ivedilikle tüymek için.
0
pangea
(29.08.18)
benimki tamamen iş yerinden kalma alışkanlık
0
kablelvuku
(29.08.18)
Sebebi belli, çıkarken daha rahat çıkmak. Özellikle caddelerde hakikaten işe yarıyor.

İşin diğer tarafı da var, benim aracıma park yerinden çıkarken vurdular. Eğer aracımı dediğin gibi önünü yola vermiş olsam eminim kaporta hasarı harici sağ far kırılacaktı ve belki motor zarar görecekti. Ters koyduğum için arka çamurlukta hasar oluştu ve kaportacıda boyasız düzelttirdim.
0
Lethe
(29.08.18)
acil durum, kolay çıkış, sıkışıklık yaratmama, gelen araçları rahat görme +1

yalnız ben bir de yayaları eklemek istiyorum. nedendir bilmiyorum ancak bizim insanımız geri geri gelen arabaların arkasına geçmeyi çok seviyorlar ve hacimleri herhangi bir motorlu taşıta göre küçük oldukları için kolaylıkla kör noktaya giriyorlar. bir park yerinden geri geri çıkarken bu yüzden çok geriliyorum. bir kazaya mahal vermemek için ben de genelde geri geri parkediyorum.
0
not sure if serious
(29.08.18)
Geri geri manevra yapmak daha kolay geliyor bana. Ayrıca çıkarken de kolaylık oluyor.
0
şubatsonrası
(29.08.18)
geri geri park kolay. hatta bazı ülkelerde geri manevrasiz park yasak.
0
goodz
(29.08.18)
(3)

ucuz deniz tatili

diffarentiationation
hangi şehir, ilçeye bakmalıyım? mersin midir en uygunu?
hangi şehir, ilçeye bakmalıyım? mersin midir en uygunu?
0
diffarentiationation
(29.08.18)
Çıralı-olimpos-adrasan, marmaris merkez de ucuz.
0
hipopotamus
(29.08.18)
sinop. özellikle hamsilos.
0
teritori
(29.08.18)
hipo+1
araba varsa olimpos konaklamalı, adrasanda (plajı belediye işletiyor 2sezlong semsiye 10tl) denize girmeli.
0
zenc
(29.08.18)
(3)

3 patili delikanliya yuva buluyofuz

deklere kutusu
merhabalar yazlıkta patisine ne olduğunu anlayamadığımız yavru kediye yuva arıyoruz. veteriner kontrolünden geçti 3 patili devam edecek hayatına. suan kedi arkadaşımda geçici yuvasında. lütfen engelli hayvanlara öncelik verelim. kedi erkek ve mersin’de. kim bu süt oğlanın ebeveyni olmak ister ? ht
merhabalar yazlıkta patisine ne olduğunu anlayamadığımız yavru kediye yuva arıyoruz. veteriner kontrolünden geçti 3 patili devam edecek hayatına. suan kedi arkadaşımda geçici yuvasında. lütfen engelli hayvanlara öncelik verelim. kedi erkek ve mersin’de. kim bu süt oğlanın ebeveyni olmak ister ?


eksiup.com

eksiup.com

eksiup.com

eksiup.com
0
deklere kutusu
(29.08.18)
linkler açılmıyor
0
sylow
(29.08.18)
mersinli bir arkadaşım eş dost ile paylaşayım ama iletişim bilgisi verirler mi diye soruyor
0
suicides underground
(29.08.18)
Merhaba iletişim bilgisi elbetteki veririz
0
🌸deklere kutusu
(03.09.18)
(12)

hava yataginda rahat uyunuyor mu

oscar
tecrubeleriniz nedir ? 1 2 ay hava yataginda uyunur mu ? oyle bir iki gece degil yani ?
tecrubeleriniz nedir ? 1 2 ay hava yataginda uyunur mu ? oyle bir iki gece degil yani ?
0
oscar
(29.08.18)
havası inince şişirmek gerekiyor
gacır gucur ediyor
yerde olacağı için toz vs oluyor
rahat değil ama tek seçenekse uyunur.

(ben 21 gün uyudum, sene 2004)
0
cedex
(29.08.18)
İki kişilik yatakta tek kişi olursa konfor artar, küçük olmasın mümkünse.
0
John Bloor
(29.08.18)
tek seçenekse uyunur +1

cidden hiç rahat bişey değil. kalın yorgan gibi bişey varsa direkt onun üzerinde yatılabilir.
0
elorelia
(29.08.18)
Havası inikse veya gece boyunca inerse ve sizin yüzükoyun uyuma alışkanlığınız varsa şiddetli bel ağrısıyla uyanırsınız.
0
oguz altun
(29.08.18)
rahat değil ama mecbursa uyunur tabi
0
basond
(29.08.18)
güzelce şişirmezsen bel ağrısı yapar.

bence çok rahat icatlar, çadır içinde kullanıyorum. 6 gece kaldık bayramda evdeki yatağımı aramadım. köy evine götürsem mi diye düşündüm hatta bugün, yerde dandik yatakta yatacağıma bunda yatarım diye.
0
hasmetizm 2046
(29.08.18)
her akşam yatmadan önce havasını şişirmekte fayda var.
onun dışında uyunmayacak yataklar değiller.
0
teritori
(29.08.18)
bende meraktan alıp denemiştim bir süre ancak şöyle bir tecrübe edindim.
aldığım yatak tek kişilik bir yataktı ve ucuz bişeydi. üzerinde kendinden pompası vardı ve yeterince hızlı şişip indirilebiliyordu. rahatlık anlamında çok rahatsız bulmadım gayet yatılıyor fakat sana tavsiyem kaliteli bir şey al çünkü deli gibi bir plastik kokusu vardı benim yatağımda ve sırf bu yüzden kullanamadım. (şu korsan dvdlerin iğrenç çin plastiği diye tabir edlen kutuların kokusuyla aynı) bir de benim gibi yüz üstü yatmayı seviyosan burnun düşebilir. nacizane tavsiyem kokusuna dikkat et. ya benim yatak şu intex markasıydı yanlışım yoksa, kaliteli biliyodum neden öyle rezil bi plastik kokusu vardı anlamadım. =)
0
0zzy
(29.08.18)
Geçen yıl mecburiyetten 3 gün onda yatmak zorunda kaldım ve dayak yemiş gibi kalkıyordum. Benim yattığım elektrikli şişirme motoru olan çift kişilik yataktı.
0
tahin pekmez yoğurt
(29.08.18)
Bu yaz quechua tek kişilik yatakta 2 haftaya yakın yattım, 2 hafta olsa yine yatardım. Hiç sıkıntı yaşamadım.
0
olutaklidi
(29.08.18)
Zengin bir Arkadaşım 2 sene yattı, normalden daha rahat diyordu sadece sabah yatağın sönmesinden şikayet ederdi sonra o kadar çok dalga geçtik ki kendine ikeadan bir yatakla normal matres aldı
0
mirafiori
(29.08.18)
hava yatagi var hava yatagi var. ben en ucuzundan bir tane edinmistim ofis icin. defalarca kullandim, ama pek rahat oldugunu soyleyemem. mecburiyetten kullandim.
0
ubi dubium ibi libertas
(29.08.18)
(4)

şu iki ürün aynı mı

cedex
https://www.tesco.com/groceries/en-GB/products/250545047https://www.gurmereyon.com/tr/hint-soslari/281-tikka-masala-hint-kori-ezmesi.htmlikincinin fiyatı nasıl sizce, fazla mı normal mi?
www.tesco.com

www.gurmereyon.com

ikincinin fiyatı nasıl sizce, fazla mı normal mi?
0
cedex
(29.08.18)
Birebir aynısı mıdır bilemem ama fiyatı bu tarz şeylerin ülkemizdeki güncel fiyatlarına göre normal.
0
whoosie
(29.08.18)
büyük ihtmal aynısı fiyatın fazla olması vergiler.
0
mikahakkinen
(29.08.18)
urunler ayni olmasina ragmen ulkeden ulkeye paket ve icerikler ufak da olsa farklilik gosterebilir.

soruya gelince, fiyat sanirim yurtdisindan gelen bu urun icin normal gibi.
0
ekyil
(29.08.18)
buna bu para verilir mi yahu? ben bi daha gelirken getireyim sana 2 kavanoz
0
try again fail again fail better
(29.08.18)
(3)

şu gözlük nasıl?

datnet
Selam,Gözlük linki:https://www.atasunoptik.com.tr/rayban-rb-3136-004-58-erkek-gunes-gozlukleri_78568Tşk.
Selam,

Gözlük linki:
www.atasunoptik.com.tr

Tşk.
0
datnet
(29.08.18)
alttaki adama yakışmamış sanki, kaşlar hiç görünmediği için olabilir. denemeden gözlük alma bence. git mağazadan dene, pahalı ise yine netten alırsın.

@model kötü değil, güzel. denediysen ve yakıştığını düşünüyosan al.
0
elorelia
(29.08.18)
@elo, denedim ya bi kaç kez. alacağım zaten ama genel olarak yani model güzel mi? çok tarz di mi?

edit: @elo, cok iyisin. :)
0
🌸datnet
(29.08.18)
model fena değil.
denediğini de söylemişsin.
al gitsin :)
0
teritori
(29.08.18)
(3)

Gut Başlangıcı Olabilir Mi?

levyashin
Bir kaç gündür ara ara ayağımda baş parmağımın eklem yerinde gibi bir noktada alttan bir acı/ağrı/sızı arası bir şey oluyor. yani günde 3-4 defa oluyor ve bayağı kısa sürse de, uzun süre psikolojik rahatsızlığını yaşıyorum gut mu oldum diye. galiba önce bir ayakta idi, şimdi iki ayakta da var. gut b
Bir kaç gündür ara ara ayağımda baş parmağımın eklem yerinde gibi bir noktada alttan bir acı/ağrı/sızı arası bir şey oluyor. yani günde 3-4 defa oluyor ve bayağı kısa sürse de, uzun süre psikolojik rahatsızlığını yaşıyorum gut mu oldum diye. galiba önce bir ayakta idi, şimdi iki ayakta da var.

gut belirtilerine baktım ama o belki sonrasıdır diye sorayım istedim. bir şekil bozukluğu tutunca ağrı renk değişimi akşam uykudan uyandırma gibi hiç bir şeyi yok.

sık spor yapıyorum fitim ama neredeyse hiç sebze yemiyorum.


daha önce anksiyete yaşayıp vücudumda olmayan hastalığın semptomlarını yaşamışlığım var. dolayısıyla şu anda cipralex e mi başlasam yoksa gut için doktora mı gitsem bilemiyorum ya da gelecek net cevaplar ile gut olmadığıma inanıp cipralex e de başlamadan geçirebilirim :D saçma sapan bir durum işte.
0
levyashin
(29.08.18)
yanmalı ağrı ise gut olabilir babam but hastası ileri düzeye geçti ayak bileğinde atakları ağrılı ve yanmalı/ateşli oluyor aksatmaya gelmez bir görün doktora
0
basond
(29.08.18)
daha once burda sormustum, gozumun altinda bezelye buyuklugunde kabarcik cikip iniyor ara sira, gutla bir ilgisi var mi diye. cevap gelmemisti. sizde var mi oyle bir sey?
0
jimicik
(29.08.18)
Yok yanmalı bir ağrı değil.

kabarcık inip çıkan bir şey yok.
0
🌸levyashin
(29.08.18)
(2)

erasmus'a gidip kalmak

keegan
Merhaba,Bu başlık belki binlerce defa çeşitli sitelerde açıldı tartışıldı.Fakat ben yine de sormak istedim.Erasmus'la gidilen okulda devam edip o ülkede kalmak gerçekten denildiği gibi imkansız mı? Ne düşünüyorsunuz?
Merhaba,
Bu başlık belki binlerce defa çeşitli sitelerde açıldı tartışıldı.Fakat ben yine de sormak istedim.Erasmus'la gidilen okulda devam edip o ülkede kalmak gerçekten denildiği gibi imkansız mı? Ne düşünüyorsunuz?
0
keegan
(29.08.18)
Derslerinin bir kismini saydirabilirsen, okul da seni kabul ederse, vize alirken para konusunda sponsor gosterirsen ve yeniden uzun sureli ogrenci vizesi alabilirsen uygundur.
0
Traveller
(29.08.18)
Erasmusla gittiginiz vizeyle orada kalamazsiniz, cok ekstrem durumlarda, mesela projeniz vs. vardir kalmaniz gereken, biraz uzatilir oturum o kadar. Kalacak yerinizi kanitlayabilirseniz birkac hafta uzatabiliyorsunuz.

Donersiniz ve burada basvurursunuz ogrenci vizesi icin. Donmek zorundasiniz. Erasmus vizesi ayri, standart ogrenci vizesi ayri. Eger Kibris vatandasi degilseniz, ya da AB vatandasi, islemler boyle.

Bu durumu okul hocalariyla konusup sonra da yabanci ogrenci ofisine gitmek lazim, is artik erasmus ofisinden cikacak. (En iyi ihtimalle kabul ederler ama yine neredeyse burada bastan baslamis gibi okursunuz, cok az dersiniz sayilir. Boyle dusunuyorum cunku EU icinde bile bunu yapamadi arkadasim. Germanistik okuyordu son sinifta, Almanya´ya geldi ve ogretmenlik bolumu istedi, alan ayni kalmasina ragmen simdi bastan okuyor ayni bolumu. Ulkeler: Italya-Almanya)
O ülkedeki ders cesitliligi ve icerigi, muhtemelen cok yuksek oranlarda uyusmayacak ve okul uzayacak. Türkiye´de bile ayni bolumu baska universitede okumaya devam etmek bir ton sorun ve kagit isi demek. Bakmak lazim gercekten deger mi diye. En mantiklisi hocalardan referanslar almak ve mastera kacmak. Imkansiza yakin diyorum.
0
buf-e kür
(29.08.18)
(8)

Otomatik viteste ne zaman N'yi kullaniyoruz?

elon
10 senedir ehliyetim olmasina ragmen araba kullanmayi yeni yeni ogreniyorum. Su N'nin (neutral) olayini bir turlu anlayamiyorum.Duz viteste bosa almak gibi, en fazla yokus asagi giderken yakit tasarrufu icin kullanilabilir diye dusunuyordum ama o da ABD'de bazi eyaletlerde yasakmis.https://youtu.be/
10 senedir ehliyetim olmasina ragmen araba kullanmayi yeni yeni ogreniyorum. Su N'nin (neutral) olayini bir turlu anlayamiyorum.

Duz viteste bosa almak gibi, en fazla yokus asagi giderken yakit tasarrufu icin kullanilabilir diye dusunuyordum ama o da ABD'de bazi eyaletlerde yasakmis.

youtu.be

Nedir bunun olayi, ornekle aciklayabilir misiniz?
0
elon
(29.08.18)
Arabada yakıt tasarrufu için N'ye alınmaz. N'de giderken (otomatik ya da manuel) araç 800-1000 devir arasında çalışacağı için benzin/mazot yakar. Ancak yokuş aşağı viteste bırakırsanız (yokuşu çıktığınız vitesle inmeniz önerilir) motor, çalışma gücünü lastiklerden alacağı için yakıt tasarrufu maksimum olur. Bazı araçlarda viteste yokuş inerken tüketim 0 litre görünür mesela. Paylaştığınız videodaki arkadaş da bunu söylemiş zaten.

N'nin amacı da trafik ışığında beklerken aracı boşa alırsanız şanzıman üzerindeki yükü almış olursunuz. Vitesli araçlarda da debriyaj ömrünü uzatmak için ışıkta N'ye alınıp frene basılır ve debriyaj bırakılır.

N'nin bir diğer amacı da çalışmayan arabanın kolayca çekilebilmesidir. P-D-1-2-3 gibi viteslerde şanzımana yük bindiği için lastikler dönmez. Aracı çekmek için N'ye almanız gerekir.
0
himmet dayi
(29.08.18)
Manuel arabada bile yokuş aşağı giderken vites boşa alınmaz, güvenli değildir. Kaldı ki otomatikte bu şanzıman için de zararlıdır.

Kısa süreli beklemeler veya arabayı servisde tamirde ileri geri itebilmek ve çekici ile çekebilmek için var. Yani benim aklıma gelen şimdilik bunlar, uzun süreli beklemede araç çalışırken zaten P konumuna alınmalı.

P konumuna almdan önce el frenini çekip arabanın yükünü frenlere dağıttıktan sonra P'ye alırsanız şanzıman için iyi bir şey yapmış olursunuz.
0
John Bloor
(29.08.18)
"P konumuna almdan önce el frenini çekip arabanın yükünü frenlere dağıttıktan sonra P'ye alırsanız şanzıman için iyi bir şey yapmış olursunuz."

Bu bilgi o kadar değerli bir bilgi ki anlatamam. Otomatik kullanan arkadaşlar çok dikkat etmiyor ama P'ye almadan el frenini çekip, freni bırakıp tekrar bastıktan sonra P'ye almak gerekiyor. Yoksa yokuşta aracın ağırlığını tamamen şanzımana yüklemiş oluyorsunuz. Sonra şanzıman bozuluyor haliyle.

bilgi için teşekkürler John Bloor.
0
himmet dayi
(29.08.18)
ben boş vitesi sadece p'ye almadan, boşa alıp, el freni ardından p'ye geçişinde kullanıyorum. düşündüm de cidden başka bi iş için kullanmıyormuşum:)
0
hede hodo
(29.08.18)
hede hodo +1
0
naksidil
(29.08.18)
bir zamanlar zorlaya zorlaya araçla giderken arkadaşım vitesi N ye almıştı. 1 kilometre sonra motor durdu şanzıman arızalandı. N ye alındığında motor ve şanzıman yağlamasını durduruyormuş meğerse. Devasa paralar ödeyip tamir ettirmişti.
0
ground
(29.08.18)
John Bloor+1. ama bir de arabanın çalışmadığı/arızalandığı durumlarda aracı itmek/çekmek gibi işler için N vitesi gerekli.
0
c1b2k3
(29.08.18)
1. ışıklarda durdunuz bekliyorsunuz bu bekleme sırasında vites N pozisyonuna alınarak şanzıman ömrünü uzatırsınız.

2. Aracınız arızalandı ve çekici ile çekilmesi gerekiyor vitesi N pozisyonuna almak zorundasınız yoksa lastikler dönmez haliyle araç çekilemez.

3. Evinize geldiniz aracı park ettiniz önce N pozisyonuna alıp el frenini çekip vitesi P pozisyonuna alırsınız.

4. Aracı lastikçiye götürdünüz ve araç lifte girdi lastik değişikliği yapılırken usta lastiği eliyle hareket ettirmek isterse vites N pozisyonunda olmak zorunda.

5. Otomatik araç yıkama makinelerine girdiniz, aracı taşıyıcı bant üzerine konumlandırdıktan sonra vitesi N pozisyonuna alırsınız aksi halde araç bant üzerinde hareket etmez.

6. Aracınız arızalandı yolda kaldınız trafiği riske atmamak için aracı yol kenarına çekmeniz gerekti yine vitesi N pozisyonuna alırsınız.


Bonus : Paranız çok fazla para karın ağrısı yapıyor yokuş aşağı inerken aracı N pozisyonuna alıyorsunuz böyle böyle bir aya kalmaz şanzımanı elinize veriyor araba yepis yeni bir şanzıman alma şansınız oluyor.
0
solo
(29.08.18)
(9)

istanbul'dan uzun deniz yolculugu?

alttaraf
nerelere var acaba?soruyu acmam lazim:efendim istanbul avcilardayim, deniz yolculugunun muptelasiyim, yalniz bir ÖNEMLİ sart var, gemi vapur feribot her ne ise disarida takilmak serbest olacak, etrafi acik olacak, seyir teresi vs birsey olacak yani..misal gecenlerde bir hevesle mudanyadan arabali fe
nerelere var acaba?
soruyu acmam lazim:
efendim istanbul avcilardayim, deniz yolculugunun muptelasiyim, yalniz bir ÖNEMLİ sart var, gemi vapur feribot her ne ise disarida takilmak serbest olacak, etrafi acik olacak, seyir teresi vs birsey olacak yani..
misal gecenlerde bir hevesle mudanyadan arabali feribota bindim, o da ne! dort tarafi kapali!!! neymis efendim guvenlik nedeniyle disari cikilmazmis bunlarda.. eh o zaman bildigin denizde giden metro turizm e dondu is..
simdi benim bildigim avcilardan adalara tur var bir de hafta sonlari yine avcilardan yapilan bogaz turu var.. ikisi de iki saat suruyor..
sizin onerebileceginiz ve yukaridaki "acik hava" sartina uyan deniz yolculugu var mi avcilar, bhyukcekmece, bakirkoy, eminonu, sariyer veya en kotu kadikoy taraflarindan?
şöyle pufur pufur deniz esintisiyls 3/5 saat takilabilecegim?
elbette ki nete de bakacagim bh arada ama adrese teslim, bilinmesi gereken detaylariyla falan yazabilecek olan abiler ablalar varsa guzel olur,
thanksss
0
alttaraf
(29.08.18)
hala var mı bilmiyorum ama (bkz: istanbul izmir feribotu)
0
chavezding
(29.08.18)
boğaz hattına binseniz? iki yakayı da dolaşıyor. sarıyerden tut da kanlıcaya, emirgandan çengelköye falan gezersiniz.
0
suicides underground
(29.08.18)
Şuna bir bakın:

www.sehirhatlari.istanbul
0
samterk
(29.08.18)
istanbul izmir sanirim yok, olsa da feribottur muhtemelen, kapali yani:(
suicide ve samtrek sanirim ayni seyden bahsediyorsunuz, evet bu olabilr, tesekkurler, gerci avcilardan oraya varmak icin de bir sehir turu gerekecek:(
neden avcliar/buyukcekmece den vapur koymazlarki yaw? bunlar baska ulkede olsa bin tane sey yaparlar..
0
🌸alttaraf
(29.08.18)
İstanbul - odessa feribotu var. istediğin kadar uzun sürüyor hem de. 24 saat civarı :) Ukrayna'ya vize, pasaport vs. de gerekmiyor.

feribotlines.com
0
methamphetamine
(29.08.18)
öyle 3-5 saat sürmese de alternatif olarak üsküdar-eyüp hattı. üsküdar kalkıştan sonra karaköyden başlayıp halicin karşılıklı iskelelerine uğraya uğraya gidiyor.
0
yemrem
(29.08.18)
avşa, marmara adası?
0
zenc
(29.08.18)
baslikta karakter sinirindan tam anlaamadim galiba, aciklamada yazmaya calistim, asil mesele vapur gibi dort tarafi, en azindan bir tarafi, acik bir deniz tasitinda uzun yolculuk yapmak..
o da sanirim sadece sehir hatlari..
0
🌸alttaraf
(29.08.18)
İst İzmir kalkmış evet ama olduğu zamanlar kapalı feribot değildi. Baya açık havası hatta sezlonglari vardı
0
chavezding
(29.08.18)
(3)

gözlük takanlar bakabilir mi? çerçeve sorusu

Sour
100 tl civarı çerçeve arıyorum. marka model önerebilecek olan var mı? şu wayfarer'lara benzeyenlerden olursa süper olur. siz ne kullanıyorsunuz?
100 tl civarı çerçeve arıyorum. marka model önerebilecek olan var mı? şu wayfarer'lara benzeyenlerden olursa süper olur. siz ne kullanıyorsunuz?
0
Sour
(29.08.18)
Bor optikciye gittim en ucuzundan ver dedim. 110 tlye aldım.

Marka ben.x
0
kablelvuku
(29.08.18)
işportadan beğendiği çerçeveyi alıp, gözlükçüye cam taktıran arkadaşım vardı. eskiden 10-20 liraya kapatıyordu çerçeve meselesini.
0
teritori
(29.08.18)
işorta olayına girme. camın takıldığı alan sorunlu olur, vidalar sorunlu olur, ne olacağı belli olmaz. çerçeveden kısayım derken bu sefer de ekstra cam masrafına girersin.

kablelvuku nun dediği gibi dolaş optikçileri ucuz modelleri iste bak, dene. ucuz modeller de öyle marka falan pek önemli olmuyor.
0
issiz karga
(29.08.18)
(7)

Doların seyri hakkında ne düşünüyorsunuz ?

ramazanali
11 temmuz 2016 da dolar aldım elimdeki parayla.Amacım 3 5 kuruş kazanmak sonra darbe teşebbüsü filan derken dolar yükseldi kar ettim diye sevindim sattım dolarımı. Dolar o zamandan bu zamana çok yükseldi sizce bu artış devam eder mi ? edit: eder etmezden ziyade sebebiyle yazarsanız daha aydınlatıcı
11 temmuz 2016 da dolar aldım elimdeki parayla.Amacım 3 5 kuruş kazanmak sonra darbe teşebbüsü filan derken dolar yükseldi kar ettim diye sevindim sattım dolarımı. Dolar o zamandan bu zamana çok yükseldi sizce bu artış devam eder mi ?

edit: eder etmezden ziyade sebebiyle yazarsanız daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum.
0
ramazanali
(29.08.18)
Eder.
0
himmet dayi
(29.08.18)
etmez
0
isimsiz uye
(29.08.18)
Doların asıl çıkışı muhtemelen ekim ayı gibi olur, o döneme kadar yine ufak ufak yükselir düşer ama ana seyri 6,50 civarında olur.
0
angelus
(29.08.18)
Küresel likidite sermaye piyasalar liberal kredite cart curt: Eder :(
Egonomi çoh eyi. Amariga sabrımızı daşırma, sanki ekmeyi dolarlan mı alıyoz: Etmez :)
0
samterk
(29.08.18)
Ben katilmiyorum. Eger geliriniz dolar uzerinden degilse ve onbinlerce dolariniz yoksa zaten her seyin fiyati artinca geliriniz TL uzerinden oldugu icin aslinda zararda oluyorsunuz. Yani 1000 dolariniz size 3000 kar getirmis olabilir ama maasiniz da dolar uzerinden yariya dustu. Siz ABD'de yasamiyorsunuz, dolarin artisi size maasiniz TL uzerinden oldugu icin size zarar veriyor cunku gunluk alisverisiniz TL uzerinden. Siz 3000 lira kazandiniz diye seviniyorsunuz ama her seyin fiyati dolar nedeniyle artinca aslinda dolarin yukselmesini isteyerek kendinize zarar vermek istiyorsunuz.

Edit:

"edit: eder etmezden ziyade sebebiyle yazarsanız daha aydınlatıcı olur diye düşünüyorum."

yazmissiniz, ben de o nedenle boyle bir yanit verdim. Sorunuza yanit verdim kisaca.
0
howfaristhesky
(29.08.18)
@howfaristhesky Benim sorum dolar artar mı düşer mi ? Katılıp katılmayacak bir şey yok.Ben dolar artınca seviniyorum da demedim. Kısacası verdiğiniz cevabın benim sorumla hiçbir alakası yok.
0
🌸ramazanali
(29.08.18)
enflasyon beklentisi doların yükselmesine bağlı bir durum ama enflasyonun yükselme sebebi dolar. Doların yükselme sebebi enflasyon değil.
0
🌸ramazanali
(29.08.18)
(12)

bu ara yumurtalarda bir sorun mu var?

Crymeariver
birkac kisiden daha duyuyordum bir suredir. birkac haftadir ben de ayni sorunu yasiyorum; cok fena kokuyor yumurtalar. her markayi denedim, pazardan organik aldim, Yali'dan aldim, migrostan, Moda'da organikciden aldim. cildiracagim cok fena rahatsiz oluyorum kokusundan. sizde de durum ayni mi?not: h
birkac kisiden daha duyuyordum bir suredir. birkac haftadir ben de ayni sorunu yasiyorum; cok fena kokuyor yumurtalar. her markayi denedim, pazardan organik aldim, Yali'dan aldim, migrostan, Moda'da organikciden aldim. cildiracagim cok fena rahatsiz oluyorum kokusundan. sizde de durum ayni mi?

not: hamile degilim
0
Crymeariver
(29.08.18)
2 hafta önce aldığım yumurtada bu durumu yaşadım, evdekilere de koklattım ama onlar sorun yok dediler :) geçen haftaki yumurtalarda bu durum yoktu. bu hafta yumurta almadık.
0
ssssserkannnnn
(29.08.18)
değil
0
isimsiz uye
(29.08.18)
daha dün hüplettim, hiçbir koku falan yoktu.
0
cay koy geliyorum
(29.08.18)
2 hafta önce bir karton yumurtayı çöpe attım. Aklıma geldikçe öğürüyorum böyle bir koku olamaz.
0
goodman
(29.08.18)
benim rahatsızlığım şu; çok küçüldü yumurtalar. misket kadar *mk.
0
datnet
(29.08.18)
Bim'den al.
0
dougsampson
(29.08.18)
bazen kokuyor evet. tavuk tavuk kokuyor. :) bir de yanında ne yediğinle alakalı kokabilir. domatesle yiyince de kokuyormuş gibi.
0
naksidil
(29.08.18)
bayramda 2 hafta dolapta kalmışsa bozulmaz ama değişim oluyor biraz. ben de hissetim bu durumu
0
ground
(29.08.18)
Havalar çok sıcak olduğu için, sıcaklık etkisiyle daha hızlı bozuluyor olabilir mi?

Ben her gün tüketirim yumurta, koku almadım henüz.
0
windowsguvenlikduvari
(29.08.18)
Ben koku falan almadım gömüyorum birkaç gündür.

Not: Keskinoğluspor.
0
chicha
(29.08.18)
Kadının biri doktora gitmiş:
-"Doktor bey benim biraz garip bir problemim var ben çok sık ve fazla osuruyorum, ancak neyse ki hiç ses ve koku çıkmıyor, yine de her dakika her dakika bayağı rahatsız olmaya başladım lütfen bir çare bulun." demiş.Doktorda birkaç ilaç yazmış ve 1 ay sonra kontrole gelmesini rica edip kadını yollamış. Aradan 1 ay geçer geçmez kadın yine pat damlamış.
-"Doktor bey ne yaptınız? Yine çok sık gaz çıkarıyorum ama bu sefer bir koku çıkıyor bir koku çıkıyor, dayanılır gibi değil istediğiniz kadar cam kapı acın saatlerce gitmek bilmiyor." Doktor memnuniyetle cevap vermiş:
-"Hmmm güzel, demek burnunuzu tedavi edebildik şimdi sıra kulağınızda."

acaba sizin burunda problem olabilir mi? birbirinden bu kadar farklı çiftlikte, bu kadar farklı yöntemle beslenen tavukların yumurtalarının hepsi kokuyorsa bence buruna baktırmakta fayda var.
0
kibritsuyu
(29.08.18)
yumurta soğuk tedarik zincirinin bozulmaması gereken gıdalar.
muhtemelen bayram zamanında bu zincir kırılmıştır, market dükkan önüne bırakılan ve saatlerce alınmayan yumurtalar olmuştur ve bunlar da bozulmuştur.
0
teritori
(29.08.18)
(5)

yeni bisküvi/çikolata üretme işleri nasıl oluyor?

mehmed resad
Bi masanın etrafına toplaşıp abi şimdi tuzlu mısırlı bi çikolata(zaga) yapalım millet donup kalsın falan mı diyolar?? ya da bu çok tuttu ibnelik değil mi kaldıralım gidip leş gibi zaga kemirsinler mi diyorlar? nasıl oluyor bu işler bilen var mı?
Bi masanın etrafına toplaşıp abi şimdi tuzlu mısırlı bi çikolata(zaga) yapalım millet donup kalsın falan mı diyolar?? ya da bu çok tuttu ibnelik değil mi kaldıralım gidip leş gibi zaga kemirsinler mi diyorlar? nasıl oluyor bu işler bilen var mı?
0
mehmed resad
(29.08.18)
teorik düşünüp harekete geçtiklerini sanmıyorum. deneme-yanılma sistemi daha mantıklı geliyor, hatta özel gurme tarzı adamları vardır bunun için muhtemelen.

sadece tahmin
0
isimsiz uye
(29.08.18)
türkiye'de olan genellikle yurtdışında olan ürünün burada muadilini yapmak şeklinde oluyor. daha büyük ve arge'si olanlar ise deneme-yanılma veya çeşitli araştırma yöntemlerini kullanarak talep edilebilecek tadı oluşturmaya çalışıyorlar.
0
a darkness coming
(29.08.18)
Peki eti motto’yu niye kaldırdılar piyasadan hibneler? Mis gibi yiyoduk:(
0
Boris
(29.08.18)
Piyasa'ya çıkardıkları bir ürünü bence birkaç temel sebepten kaldırıyorlardır:

1- Maliyet / Fiyat dengesi.
2- Belli hammaddelerinin tedarikinde sorun yaşıyorlarsa
3- Ürün geniş kitlelere ulaşamıyorsa (siz seversiniz de sizden başka seveni azdır)
4- Aynı grubu hedefleyen daha karlı bir ürün çıkartacaklarsa

Yeni ürün çıkartırken elbette ilk olarak yurtdışındaki ürünlerden feyz alıyorlar. Yurtdışında daha fazla ARGE yapılıyor.
0
SiyamkedisiZorro
(29.08.18)
Pazar ve tadim arastirmalari da yaptiriyolar.
0
kuehles blondes
(29.08.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.