[]

erasmus'a gidip kalmak

Merhaba,
Bu başlık belki binlerce defa çeşitli sitelerde açıldı tartışıldı.Fakat ben yine de sormak istedim.Erasmus'la gidilen okulda devam edip o ülkede kalmak gerçekten denildiği gibi imkansız mı? Ne düşünüyorsunuz?



 
Derslerinin bir kismini saydirabilirsen, okul da seni kabul ederse, vize alirken para konusunda sponsor gosterirsen ve yeniden uzun sureli ogrenci vizesi alabilirsen uygundur.


  • Traveller  (29.08.18 15:10:32) 
Erasmusla gittiginiz vizeyle orada kalamazsiniz, cok ekstrem durumlarda, mesela projeniz vs. vardir kalmaniz gereken, biraz uzatilir oturum o kadar. Kalacak yerinizi kanitlayabilirseniz birkac hafta uzatabiliyorsunuz.

Donersiniz ve burada basvurursunuz ogrenci vizesi icin. Donmek zorundasiniz. Erasmus vizesi ayri, standart ogrenci vizesi ayri. Eger Kibris vatandasi degilseniz, ya da AB vatandasi, islemler boyle.

Bu durumu okul hocalariyla konusup sonra da yabanci ogrenci ofisine gitmek lazim, is artik erasmus ofisinden cikacak. (En iyi ihtimalle kabul ederler ama yine neredeyse burada bastan baslamis gibi okursunuz, cok az dersiniz sayilir. Boyle dusunuyorum cunku EU icinde bile bunu yapamadi arkadasim. Germanistik okuyordu son sinifta, Almanya´ya geldi ve ogretmenlik bolumu istedi, alan ayni kalmasina ragmen simdi bastan okuyor ayni bolumu. Ulkeler: Italya-Almanya)
O ülkedeki ders cesitliligi ve icerigi, muhtemelen cok yuksek oranlarda uyusmayacak ve okul uzayacak. Türkiye´de bile ayni bolumu baska universitede okumaya devam etmek bir ton sorun ve kagit isi demek. Bakmak lazim gercekten deger mi diye. En mantiklisi hocalardan referanslar almak ve mastera kacmak. Imkansiza yakin diyorum.
  • buf-e kür  (29.08.18 16:05:18 ~ 16:10:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.