Giriş
(3)

competitive fps oyunları oynarken

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
1440p yeterli midir yoksa daha yüksek çözünürlüklere çıkmak gerekir mi? ekran kartları bu duruma ne diyor?
1440p yeterli midir yoksa daha yüksek çözünürlüklere çıkmak gerekir mi? ekran kartları bu duruma ne diyor?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(31.08.25)
competitive durumu varsa önemli olan çözünürlük değil fps dir. isterse 1080p olsun 300 hzlerde olman lazım min
0
f02561
(31.08.25)
Gurmeler bilir ki Pro fps oyuncuları 1024x768 çözünürlükle oynar.

www.quora.com

1440p gibi çözünürlükler eğlencesine oynayan oyuncular içindir.
0
himmet dayi
(31.08.25)
bence bu zevk meselesi. steam anketlerinde hala 1080p favori.
0
kesmekes laleler
(31.08.25)
(1)

Motorsiklet sesi hangi kafadakal

dunyatuhaf
Merhaba , bu motosikletliler hangi kafada yaşıyor gece gündüz motor bağırtarak sokak aralarında yüksek sesle geziyor bunlar hiç mi insanların rahatsız olduğunu düşünmüyor anlamıyor, Bir ara her köpeğe sevdi gösterilirdi parklarda falan sonra sanırım dikkat çekiyor diye köpekle dolaşan tipler türem
Merhaba , bu motosikletliler hangi kafada yaşıyor gece gündüz motor bağırtarak sokak aralarında yüksek sesle geziyor bunlar hiç mi insanların rahatsız olduğunu düşünmüyor anlamıyor,
Bir ara her köpeğe sevdi gösterilirdi parklarda falan sonra sanırım dikkat çekiyor diye köpekle dolaşan tipler türemeye başlamıştı ?!, bunlarda öyle mi yapıyor yoksa herkes artık herşeyi yaparım kimse bişey yapamaz kafasında mı ?
0
dunyatuhaf
(31.08.25)
gerizekalılar. uzun uzun yazmaya gerek yok. ortada polis yok, polis olsa bile adalet yok.
0
scudman1
(31.08.25)
(3)

eve hangi interneti bağlatmak gerekir?

deartheodosia
eve bağlatmak yerine telefon interneti kullanılabilir mi mesela çünkü evde telefon hattı yok? sınırsız telefon interneti gibi bi şey varsa?
eve bağlatmak yerine telefon interneti kullanılabilir mi mesela çünkü evde telefon hattı yok? sınırsız telefon interneti gibi bi şey varsa?
0
deartheodosia
(31.08.25)
eve internet bağlatmak için telefon hattına ihtiyaç yok. türk telekom turkcellden altyapı sorgulama yapın.

telefon interneti kullanabilirsin ama pahalı olur.
0
jelly bear
(31.08.25)
Telefon hattına gerek yok, turknet varsa öneririm. Şuradan altyapı sorgulayabilirsin.
www.turk.net
Mobiller yetmez eğer dizi film video içerik çok tüketiyorsan.
0
Bruce
(31.08.25)
Telefon hattına ihtiyacın yok. Eğer ki altyapın yoksa bulunduğun bölge müdürlüğüne git, "benim internete şu yüzden ihtiyacım var." diye ricada bulun (saha amiri gibi biriyle görüşmek istediğini söyle). Ben böyle çözdüm.
0
rakicandir
(01.09.25)
(4)

Böcekler yorulmuyor mu?

chicha_v2
İki camın arasına bi eşek arısı girdi sabahtan beri dövüşüyor çıkmak için.Arkadaş nasıl bir atp var bunlarda? Ufacık hayvan sürekli hareket halinde hiç bitmiyor enerjisi.
İki camın arasına bi eşek arısı girdi sabahtan beri dövüşüyor çıkmak için.

Arkadaş nasıl bir atp var bunlarda? Ufacık hayvan sürekli hareket halinde hiç bitmiyor enerjisi.
0
chicha_v2
(31.08.25)
Anlattığın durum atp değil ki, ölüm kalım meselesi. Sen ben de öyle bir yere sıkışsak atp falan demeden ya Allah debeleniriz.
0
encokbenisevinnolur
(31.08.25)
Merak edip ChatGPT ye sordum :p

Böceklerin “enerji harcama kapasitesi” aslında vücut yapılarından ve metabolizmalarından kaynaklanıyor. Birkaç temel sebep var:

1. Küçük vücut, yüksek metabolizma

Böcekler küçük oldukları için yüzey alanı/vücut hacmi oranı çok yüksek. Bu da oksijen alışverişini ve enerji dönüşümünü çok hızlandırıyor.

Küçük canlıların kalp atışları ve kas çalışmaları, büyük canlılara kıyasla çok daha hızlıdır.



2. Trake sistemi (doğrudan oksijen iletimi)

Bizim gibi akciğerleri yok. Böcekler, ince borucuklardan oluşan trake sistemi ile oksijeni doğrudan kas hücrelerine kadar ulaştırıyor.

Böylece oksijen taşıyıcı moleküller (hemoglobin gibi) üzerinden yavaş dolaşım yerine, çok hızlı ve doğrudan bir oksijen temini sağlanıyor.

Bu da kasların kısa sürede çok enerji üretebilmesini sağlıyor.



3. Hızlı enerji dönüşümü

Böcek kasları çok hızlı çalışabiliyor. Bazı sinekler kanat kaslarını saniyede 200–1000 defa kasıp gevşetebiliyor.

Bu kadar hızlı hareketi sağlayan şey, ATP (enerji molekülü) üretim ve tüketim döngülerinin çok yüksek hızda olması.



4. Enerjiyi “anlık” kullanma eğilimi

Böceklerin çoğu kısa süreli ama yoğun enerji kullanımı için evrimleşmiş. Mesela sinekler çok hızlı uçar ama uzun süreler boyunca dayanıklılık gösteremez.

Yani “sprintçi” gibiler, “maratoncu” değil.



5. Yaşam tarzı ve avcılardan kaçış

Küçük oldukları için hayatta kalmaları çoğu zaman hızlı hareket etmelerine bağlı. Bu yüzden enerji üretim sistemleri sürekli yüksek viteste çalışıyor.
0
sekizdokuzon
(31.08.25)
hayvana biraz sekerli su ver, sonra da sal. günahtir.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(31.08.25)
konusma +1
0
kurcalamabozarsin
(01.09.25)
(2)

Köpek sahibi arkadaşlar

0Vasilias
Bu köpek kaç yaşındadır sizce teşekkürler https://ibb.co/Qs9nW20
Bu köpek kaç yaşındadır sizce teşekkürler ibb.co
0
0Vasilias
(31.08.25)
3
0
Shepard
(31.08.25)
Arkadaşın barınaktan sahiplendiği köpeği var. Hayvan gayet enerjik falan. Barınaktakilerin söylediğine göre 4-5 yaşlarında.
Geçenlerde kistten dolayı ameliyat oldu, ameliyat sırasında kemik ve doku durumlarından anlaşıldığına göre köpek 10-12 yaşlarındaymış. Yani her gün yatıp kalktığı köpeğin yaşını bile bazen anlamak mümkün olamıyorken, fotoğraftan anlamak biraz zor geldi.
0
anatomik
(31.08.25)
(7)

Yurt dışından gelen Mektuplar okunuyor mu?

architects creed
merhaba,yurt dışından geçen sefer kartpostal gönderdiğimde turkiye'ye ulasmadi.mektup yollasam ulaşır mi?gelen her mektubun içini açıp bakıyorlar diye bir söylenti vardi bir de. el yapımı bir hediye koysam içine açıp alıyorlar mı? mektubu da okuyorlar diyorlar.son zamanlarda mektup yollamis ya da al
merhaba,

yurt dışından geçen sefer kartpostal gönderdiğimde turkiye'ye ulasmadi.

mektup yollasam ulaşır mi?

gelen her mektubun içini açıp bakıyorlar diye bir söylenti vardi bir de. el yapımı bir hediye koysam içine açıp alıyorlar mı? mektubu da okuyorlar diyorlar.

son zamanlarda mektup yollamis ya da almış biri var mı?
0
architects creed
(31.08.25)
belki kartpostal ilginc gelirse cevirip bakarlar ama inan ilgilerini cektigini dusunmuyorum, her gun binlerce zarf/kartpostal vb ellerinden geciyor.

mektubu okuduklarini hic sanmiyorum, cunku dedigim gibi bir suru evrak gelip gidiyor kim ugrasacak onunla, mahkum yahut askere gondermiyorsaniz kim niye acip baksin.

ben ilk cocugum olduktan sonra kasim gibi anneme noel karti attim, ailecek fotomuzu gondereyim eski usul olsun diye, temmuz ayinda vardi :( kart varana dek biz turkiyeye gelip geri donduk bile.
0
adrianapole
(31.08.25)
Mektubu okuduklarını sanmıyorum ama içindekini alıyorlar. 3 defa ek para ödeyip Almanyadan hiç bi maddi değeri olmayan tamamen anısı olsun diye ince zincirle kolye yollamıştım, mektuğ ulaşmış ama kolye yokmuş hiçbirinde.

Ek olarak hiçbir kartpostalım da ulaşmadı.
0
truf
(31.08.25)
balkanlardan kartpostal göndermiştim ulaşmıştı
0
bravoteam
(31.08.25)
PTT ekosistemine girince sansin 50/50..
eskiden millete yeni yil karti atardim, yarisi gider yarisi gitmezdi.
PTT bitik ici bosaltilmis bir kurum malesef.
0
cooperr
(31.08.25)
tracked gönderilmeyen mektup, kart vs. allaha emanet.(pulla gönderdiysen veya düz uluslararası mektup gönderisiyse) Ben ulaşmasını istediğim şeyleri düzgün para ödeyip tracked şekilde gönderiyorum.
0
nhk ni youkosu
(31.08.25)
nhk +1
taahhütlü göndermezseniz ulaşmama ihtimali de ulaşma ihtimali kadar. yurtdışından bana yollanan mektup ve kartların yarısı ulaştı şimdiye kadar. hatta yurt içi gönderilerin de ulaşmama ihtimali var. taahhütlü, takipli göndereceksiniz.

ayrıca bu sadece türkiye'de böyle değil. birçok gelişmiş ülkede de standart posta ile gönderilip kaybolan çok şey oluyor.

bu arada, sorunuzun cevabı:
okunmuyor.
sadece cezaevleri ve askeriye'ye gelen mektuplar incelenir.
0
yadigar
(31.08.25)
Ups kullan. Ulaşmamasının sebebi ne ile gönderdiğinize bağlı, okuduklarını hiç ama hiç sanmam
0
gadlemler
(05.09.25)
(3)

sporsuz formda kalmak ya da forma girmek

xportant
bu nasıl olur? birkaç ay arayla geçirdiğim bir rahatsızlık sonrası süresini tam bilememekle birlikte uzun bir süre spor yapamayacağım. öncesinde iyi dinlenme, rehabilitasyon, fizik tedavi, yavaş yavaş spora adapte olma, vücudu güçlendirme derken tekrar spor yapmam vakit alacak. üstelik spora koşu ek
bu nasıl olur? birkaç ay arayla geçirdiğim bir rahatsızlık sonrası süresini tam bilememekle birlikte uzun bir süre spor yapamayacağım. öncesinde iyi dinlenme, rehabilitasyon, fizik tedavi, yavaş yavaş spora adapte olma, vücudu güçlendirme derken tekrar spor yapmam vakit alacak. üstelik spora koşu ekleyerek kilosunu korumaya çalışan biriydim ki o da uzun bir süre yasak.

ben şimdi nasıl kilomu koruyabilirim ve kas kaybetmeden yaşayabilirim? kondüsyon ve dayanıklılık zaten gidecek ama benim merak ettiğim oturduğum yerden kendimi en azından 3-4 ay korumanın yolu yok mu? spor olmadan kilo almamayı nasıl başaracağım veya yağlanmayı nasıl önleyeceğim konusunda fikrim yok. şu an tek yaptığım kalori dengesine dikkat etmek. zaten iyi dinlenip yeterli özeni göstermediğim için bu rahatsızlık kendini tekrarladı ama bu sefer öncelikle tamamen iyileşmek istiyorum. bu sırada nasıl zinde kalacağım fiziksel olarak? psikolojik zaten dağılmış durumdayım.
0
xportant
(31.08.25)
Mat pilates, reformer pilates, esnetme ve ağırlıksız egzersizler
0
kararsızataletfilozofu
(31.08.25)
Kaslar varlığını korumak ve atrofiye uğramamak için her zaman mekanik bir gerilime ihtiyaç duyar, kas yoğunluğuna göre mekanik gerilim az ya da çok olabilir ama muhakkak olmalı, direnç bantları bir süre seni idare edebilir eğer onu yapabilecek durumdaysan, yapamayacak durumdaysan da 3-4 ayda illa ki bir kas kaybı yaşarsın ama bu tabii insanı hayattan soğutacak kadar olmaz, geri döndüğünde zaten "muscle memory" ile çok daha hızlı toparlanırsın, bu süreçte yapabiliyorsan direnç bantlarını kullan, protein alımını yüksek ve TDEE skoruna yakın beslen bu hem senin kas kaybını "en iyi" şartlarda yaşamanı sağlar hem de yağlanmanı önler.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(31.08.25)
makul çözüm protein ağırlıklı beslenme + if + pilates gibi duruyor. yine de biraz oynamalar olacak. yormadan yüzme şansınız var mı?
0
yadigar
(31.08.25)
(11)

Stada Alkollu İçki Sokmak

eisberg
Hazırladığım kokteylleri stadda maç izlerken içmek istiyorum. Yolu nedir? Mesela termosa koysam içeri sokabilir miyim termosumu? Çelik stanley termoslardan bahsediyorum.
Hazırladığım kokteylleri stadda maç izlerken içmek istiyorum. Yolu nedir? Mesela termosa koysam içeri sokabilir miyim termosumu? Çelik stanley termoslardan bahsediyorum.
0
eisberg
(31.08.25)
galiba en son stada disaridan icecek sokamiyordunuz. iceride almaniz gerekiyor.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(31.08.25)
Hayir, termos vs hicbir sey alinmiyor.
0
kuehles blondes
(31.08.25)
Oha pet şişe falanda mı yasak? İçeride ne satıyorlar ki o kadar zengin büfeleri olur mu? Lokasyon : Eryaman Stadyumu
0
🌸eisberg
(31.08.25)
evet, pet sise de yasak. baya havalimani güvenligi gibi giris yapiyorsunuz, tüm sivilari attiriyorlar.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(31.08.25)
Sıvıları sıvı oldukları için değil içinde bulundukları cisimler sahaya atılabileceği için almıyorlar.
0
nickini vermek istemeyen uye
(31.08.25)
Anladım… Mantık saçma tabii yani neticede içerideki büfeden de parası ile pet şişede su alıp onu atabilir atmak isteyen… ben bi 33lük pet şişe ile şansımı deneyeyim :)

Teşekkürler
0
🌸eisberg
(31.08.25)
İçeride de pet şişede su alamıyorsun. Bardak su denilen şeylerden satıyorlar o yüzden.
0
nawar
(31.08.25)
Statta sahaya atıp sporcuya zarar verebileceğin, satılan en tehlikeli şey köfte ekmek. O da sporcu vegan falansa zarar verir yani öyle diyeyim.
0
himmet dayi
(31.08.25)
riskli hareket olduğunu da söyleyeyim. bizim bir arkadaşın babası termosta viski soktuğu için belli bir süre stada girişi yasaklandı, kombinesi elinden alındı, hakkında savcılık soruşturma başlattı ve düzenli karakola imza vermeye gidiyor. maç günleri gidiyor olması lazım, orasını tam hatırlamıyorum.

midyata pirince giderken evdeki bulgurdan olma hikayesi olmasın yani.
0
kojonotsuki
(31.08.25)
simit bile sokmuyorlar nerde kaldi termos
0
buenosdias
(31.08.25)
Bugün gittim güncel bilgi yiyeceğe bir şey demiyorlar yanımda millet çekirdek cips vs girdi sorun yapmadılar ama pet şişe vb dediğiniz gibi kesinlikle yasak. Denemeye bile gerek yok
0
🌸eisberg
(31.08.25)
(2)

cv hazırlamakla ilgili birkaç soru

der meister
farklı sektörlere, çeşit çeşit işe başvurduğum için kayıtlı cv tutabileceğim, bunu güncelleyip/değiştirip çeşitli formatlarda indirebileceğim bir platform arıyorum. ikisi birlikte genelde olmuyor, türkçe ve ingilizce için ayrı ayrı olursa sevinirim. yani bilgileri kendi istediğim dilde girebiliyorum
farklı sektörlere, çeşit çeşit işe başvurduğum için kayıtlı cv tutabileceğim, bunu güncelleyip/değiştirip çeşitli formatlarda indirebileceğim bir platform arıyorum. ikisi birlikte genelde olmuyor, türkçe ve ingilizce için ayrı ayrı olursa sevinirim. yani bilgileri kendi istediğim dilde girebiliyorum ama şablonlara gömülü olanlar değişmiyor malum.

bundan bağımsız olarak tam şu ara ingilizceye ihtiyacım var. site bol ama hepsi son aşamada ücretli üyelik talep ediyor. europass'ı sevmiyorum çok yavan geliyor bana, zaten cv'me ekleyebileceğim pek bi şey yok en azından şablonu biraz şıkır şıkır olsun HAKAN ŞÜKÜR TİPİ ÇAĞDAŞ FORVET izlenimi uyandırsın istiyorum.

önerebileceğiniz bir platform varsa çok mutlu olurum, aksi takdirde kafayı kırıp word'de öyle berbat bi şey hazırlayacağım ki bırakın hazırlamayı ya da vermeyi, özgeçmiş kelimesini telaffuz etmek bile altı ay hapis cezasından başlayacak.
0
der meister
(31.08.25)
Overleaf eğer latex kullanmayı biliyorsan
0
bepicolombo
(31.08.25)
overleaf demeye gelmiştim.
0
rakicandir
(01.09.25)
(3)

İki farklı spotify hesabını birleştirmek

anaphylacticshock
Merhaba, Zamanında yanlışlıkla 2 spotify hesabı birden açtım. Birine google hesabım ile diğerine de facebook hesabım ile bağlıyım. Bu iki hesapta da playlistlerim var. Takip ettiğim sanatçılar var. Aktif olarak kullandığım hesap facebook ile bağlı olduğum hesap. Ben bu iki hesabı birleştirmek istiyo
Merhaba,

Zamanında yanlışlıkla 2 spotify hesabı birden açtım.

Birine google hesabım ile diğerine de facebook hesabım ile bağlıyım.

Bu iki hesapta da playlistlerim var. Takip ettiğim sanatçılar var.

Aktif olarak kullandığım hesap facebook ile bağlı olduğum hesap.

Ben bu iki hesabı birleştirmek istiyorum.

Daha doğrusu google hesabım ile bağlı olduğum spotifydaki listelerimi, beğenilerimi ve takip ettiklerimi falan toplu olarak facebook hesabımla bağlı olduğum spotify hesabına aktarıp diğer hesabı tamamen silmek istiyorum.

Daha önce böyle bir şey deneyen oldu mu?

İki hesabı birleştiren biri var mı?

Ya da bir hesaptaki hareketlerini, verilerini toplu olarak diğer hesabına aktarıp boşalttığı hesabını tamamen silen birileri var mı?
0
anaphylacticshock
(31.08.25)
listeler ve begenileri aktarmak istediginiz hesaptan acip altalta olan uc noktaya tikladiginizda "baska bir calma listesine ekle" secenegi cikiyor. Ona tiklayip yeni liste yaratarak listeye aynen sahip olabilirsiniz diger hesaptada. Takip ettiginiz kisi ve sanatcilari ayri ayri takip etmeniz gerekecek, spotify'in kendinde boyle bi ozellik bulamadim. belki ucuncu parti uygulama/script vardir, bilen yazar.
0
klassno
(31.08.25)
Spotify a mail at. Hallederler.
0
jackyr
(31.08.25)
Spotify desktop > calmak istenen playlisti ac > ctrl a ctrl c > diger hesaptaki playlisti colloborativr yap > ctrl v
0
lapaz
(31.08.25)
(5)

Uçakla bir otele gidip, etrafta denize girme tatili

damba
Selamlar, İstanbul’dayız, hızlıca uçakla bir yerlere kaçıp, havalimanından otobüs taksi bir otele varıp, o otelde ve çevresinde 3 gün geçirmek istiyoruz. Arabamız olmayacak, kiralamak da istemiyoruz. Böyle bir tatili nerede yapabiliriz? Çok çok pahalı bi yer olmayacak?Mesela şöyle, Dalaman’da uçakta
Selamlar,

İstanbul’dayız, hızlıca uçakla bir yerlere kaçıp, havalimanından otobüs taksi bir otele varıp, o otelde ve çevresinde 3 gün geçirmek istiyoruz. Arabamız olmayacak, kiralamak da istemiyoruz. Böyle bir tatili nerede yapabiliriz?

Çok çok pahalı bi yer olmayacak?

Mesela şöyle, Dalaman’da uçaktan indin, Göcek’e gittin gibi.
0
damba
(31.08.25)
Dalaman havalimaninda indiginizde direkt fethiye, marmaris, gocek vs icin servisler ve muttas oluyor. Gocek guzel bi yer havalimanina yakin, biraz pahali.
0
sey mi dostum
(31.08.25)
Alanya - Taç Premier Hotel

Güzeldir Alanya.
0
yurtsuz john
(31.08.25)
hilton dalaman sarıgerme
0
bravoteam
(31.08.25)
dalaman-akyaka
bodrum-bodrum
antalya-lara
otel adı vermeme gerek yok direk kapıdan pazarlıklı giriş yapın.
0
jamswety
(31.08.25)
bodrum havaalanı'nda inip ören'e gidin. bodrum'un merkez tarafları hem uzak, hem pahalı olur.
0
kibritsuyu
(01.09.25)
(2)

Endirekt vuruş

duguit
2000'li yılların başında ceza sahası içinden endirekt vuruş verilmesi çok yaygındı, birçok maçta gördüğümü hatırlıyorum. Son 10 15 yılda ise neredeyse hiç görmedim. Savunmacı ayağını tehlikeli şekilde kaldırdığında penaltı değil endirekt vuruş verilirdi. Kural değişikliği mi oldu yoksa hakemler mi ç
2000'li yılların başında ceza sahası içinden endirekt vuruş verilmesi çok yaygındı, birçok maçta gördüğümü hatırlıyorum. Son 10 15 yılda ise neredeyse hiç görmedim. Savunmacı ayağını tehlikeli şekilde kaldırdığında penaltı değil endirekt vuruş verilirdi. Kural değişikliği mi oldu yoksa hakemler mi çalmıyor artık?
0
duguit
(31.08.25)
Kaleciye geri paslarda çok oluyordu ama sonra birçok hamle geri pas statüsünden çıktı o nedenle bu şekilde cezalandırılmıyor, onun dışında sporcu sağlığını tehdit eden her hamle penaltı olacak şekilde değişti sanırım.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(31.08.25)
hocam "endirekt serbest vuruş" diye yazmadığın için seni tebrik ederim. çoğu spiker yanlış söylüyor, sen doğrusunu yazmışsın. helal olsun.

sadece bunu yazmak istedim :)
0
elektr10
(01.09.25)
(7)

gönderiden kişilik analizi

me23
Arkadaş grubumuzda biri var. Instagram'da çocuğunun okulunun 2025 başarısıyla ilgili bir paylaşım yapıyor. İlk 1000'e 20 kişi girdi gibi. Bu paylaşımı da epey bir like alıyor. Daha sonra gönderisinin altına çocuğu aynı okulda okuyan biri diyor ki bu, bu senenin sonuçları değil, 2021'in sonuçları yaz
Arkadaş grubumuzda biri var. Instagram'da çocuğunun okulunun 2025 başarısıyla ilgili bir paylaşım yapıyor. İlk 1000'e 20 kişi girdi gibi. Bu paylaşımı da epey bir like alıyor. Daha sonra gönderisinin altına çocuğu aynı okulda okuyan biri diyor ki bu, bu senenin sonuçları değil, 2021'in sonuçları yazıyor. Kişi bu yorumu görmesine rağmen bu gönderiyi kaldırmıyorsa o kişi hakkında yorumunuz ne olur?
0
me23
(31.08.25)
İnatçı, asi, hırçın.
ayrıca bu kafada olabilir:

eksisozluk.com
0
diyecevaplandı
(31.08.25)
Valla abi 2021'in bu ehe cok sevinmeyin seklinde cevap gelse uyuz olurum yazan kişinin kim olduğuna gore. Mesela 2025 değil de 21 olsun, ne yarari var ki gelip güzelim paylaşımı baltaliyor? Eline ne geçecek? Hiç bir şey. Özelden de yazabilirdi. Sanki laf sokmak için, kıskançlıkla yazilmis gibi yorum.

Oğlum süper araba surerrrr, maykil şumer masallah. Hayirr salakkk akülü araba o .ssss

Oldu mu şimdi?

Yorumu kaldirmamasi lazim, niye umursasin. Umursamamis. Yazan ya dusuncesiz ya kötü niyetli.
0
Shepard
(31.08.25)
Böyle soru olarak gelip üzerine kafa patlatınca post da gereksiz, yorum da gereksiz aslında. Ben ne böyle bir post atardım ne de böyle bir yorum yapardım.

Gündelik olarak da bunla karşılaşsam bir şey düşünmezdim. Sosyal medya böyle şeylerle dolu.
0
akhenaten
(31.08.25)
Bence siz hariç bu hikayedeki herkes mal gerzek tipler. Çok kafa yormaya gerek yok bulaşıcı çünkü bu tür insanlar.
0
encokbenisevinnolur
(31.08.25)
Üstteki arkadaş +1 Ama basari bu ya yılı mı olur?
0
primetime
(31.08.25)
biri çocuğunun başarısı üzerinden kendini tanımlıyor, kompleksleri var ve hırslı. diğeri de haset, işi gücü yok araştırıp bir de yorum yapıyor.
0
deartheodosia
(31.08.25)
@primetime "Ama basari bu ya yılı mı olur?"
Kadın 2025 yılı başarısı olarak belirtiyor, "bu sene de açık ara önde" gibi bir açıklamayla.

@deartheodosia
Bu arada kadının övündüğü kendi çocuğunun başarısı değil. Bu iki kişinin de çocuğu lise 1'de ve aynı okulda. Kadın 2021 üniversite sonuçlarını, "2025'te de açık ara önde" gibi bir açıklamayla paylaşıyor. Halbuki bu 2021'de olan bir durum. 2025'te böyle bir sonuç yok.
0
🌸me23
(31.08.25)
(4)

meta ve google reklamı kullanıp satışını artırabilen var mı

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
yoksa bir çeşit keriz tokatlama mı? 10 liralık reklam verdim, 11 lira kazandım diyen var mı?
yoksa bir çeşit keriz tokatlama mı? 10 liralık reklam verdim, 11 lira kazandım diyen var mı?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(31.08.25)
Yuzbinlerce olusum kullaniyor bu servisleri reklamveren tarafinda, 20 yildir keriz tokatliyor olabilir mi meta ve google?
0
ghilleinthemist
(31.08.25)
@ghilleinthemist +1

bu ay 20 bin tl'lik reklam verdim müşterime, 280 bin tl'lik satış oldu. üstelik bu sadece meta. bu biraz da markanın ne sattığıyla, dijitaldeki kimliğinin seviyesiyle de ilgili.
0
the man with no name
(31.08.25)
200k cirosu olan bir firmaya 1 ay reklam verdim. Rica etti, ayarladim ve aylik 6k sadece. 1 ay bitti devam etmek istemedi. Abi çok iş geldi, yetişemiyorum dedi. 300k civarı cirosu oldu. Birakti reklami.
0
Shepard
(31.08.25)
Sektöre göre değişir. Temmuzda kırtasiye reklami verirseniz çöpe bile gidebilir harcadiginiz, ama eylül ekimde kesin ise yarar denebilir.

Bunun ongorulemeyecegi sektörler de var.

Zaruri ürünler satıyorsaniz orası da daha farklı.

Diğer tarafı sürekli reklam akışı olunca, meta ürünlerini sürekli kullananlarda bir asinalik oluşuyor, yani o reklamı gören müşteri üç ay sonra de görebilir.

Kesinlikle ise yarar gibi yazdım ama o da değil, muallak ve kafa patlatilmasi gereken şey. Ama reklam vermeden hedef kitle ve ürününüzü, sektörünuzu iyi bileceksiniz.
0
encokbenisevinnolur
(31.08.25)
(3)

hangi işletme erp kullanıyor

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
kobi'nin fatura yazdırmak ve irsaliye çıkarmak dışında kullandığı bir şey var mı? stoklar dahi elle sayılan, kağıda yazılan şeyler değil mi?
kobi'nin fatura yazdırmak ve irsaliye çıkarmak dışında kullandığı bir şey var mı? stoklar dahi elle sayılan, kağıda yazılan şeyler değil mi?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(31.08.25)
soruyu biraz daha detaylandır, ERP kullanan şirketler fatura ve irsaliye oluşturmak için malzeme ve depo yönetimi modüllerini kullanmak zorunda kalıyor stok yoksa irsaliye nasıl kesecek mesela
0
nahtoderfahrung
(31.08.25)
kırtasiyeden 1 tomar alıp kalemle cins ve miktar yazarak.
yani özhakikimuhittinoğulları işletmesi neden 9 yıllık nebim, 3 yıllık logo tecrübesi olan aşırı kalifiye eleman arıyor onu soruyorum. on işletmeden 99'unun bunlarla işi yoktur. hatta önce fatura falan kesilen bir işletme olmalatı lazımdır. doğal olarak "kim kullanıyor bu erp'yi?".
0
🌸Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(31.08.25)
çoğu kobi zorunlu olmadığı sürece ERP vs kullanmaktan imtina ediyor. iki sebebi var bence:

1- çoğu patron çekirdekten yetiştiği için kara düzen onlar için normal geliyor. kafalarının basmadığı, konuya tam olarak hakim olamadıkları durumlarda işyerlerinin ellerinden gittiğini düşünüyorlar.
2- çoğu ERP meşakkatli ve masraflı. harcanan parayı geçtim, çalışanlardan bir ya da bir kaç kişinin mesai saatlerinden yiyor. patron da diyor ki, "çalışan üretim yapıp para kazanacağı zamanda bilgisayarda anlamsız işler yapıyor. başlarım böyle işe"

ama yavaş yavaş değişiyor bu hikaye. özellikle stok tutma ve CRM konusunda bir dolu firma bilgisayara geçiyor. örnek vereyim:

küçücük bir dükkanı olan bir oto ustam var. içeri iki araba ancak sığar. arabayla her gelişimi, tüm detaylarıyla (tarih, aracın kilometresi, neler değişti, neler yapıldı, hangi ürünler takıldı, takılmasını önerdiği ama benim boşver dediğim ürün var mı, benden ne kadar para aldı, bu paranın kalem kalem açıklaması) yazıyor. bir kaç kere kaç km'de bakıma gittiğimi unuttum, mesaj attım, "kayıtlarda 65.000 görünüyor" diye cevap verdi. bu tamirciye sırf bunun için gitmiyorum ama güven veriyor şu hareketi.

başka bir arkadaşım, üretim yapıyor. yıllardır benden basit bir ERP bulmamı istiyor. talebi de: gelen siparişlere göre yeter miktarda hammadde olup olmadığının takibi, üretim süreçlerinin optimizasyonu (makineler farklı ürüne geçerken çok vakit kaybediyor mesela) ve iki depo arasındaki stok takibi.. ayırabildiği bütçesi çok düşük olduğu bir türlü yardımcı olamadım ama talep orada...
0
co2s2
(31.08.25)
(8)

Sosyal ilişkiler vol6

kararsızataletfilozofu
Personal trainerimle buluştuk fakat çok iyi arkadaşımsın dedi sürekli.Eski bir sevgiliainden konuştuk.Arkadaşça konuşarak geçti , sormak istediklerini sordu cevapları aldı hayatımla ilgili.Yanındayken gayet sakindim ama gece olup eve gidince yine özlüyorum, uyuyamıyoeum.Flört anlamında hiç ilgi uyan
Personal trainerimle buluştuk fakat çok iyi arkadaşımsın dedi sürekli.
Eski bir sevgiliainden konuştuk.
Arkadaşça konuşarak geçti , sormak istediklerini sordu cevapları aldı hayatımla ilgili.
Yanındayken gayet sakindim ama gece olup eve gidince yine özlüyorum, uyuyamıyoeum.
Flört anlamında hiç ilgi uyandıramadığımı hissediyorum.

Geceleri rahat uyumak istiyorum artık, ne yapabilirim ?
Nefes egzersizleri, bitki çayı yapıyorum.
Gün içinde de dizi izleyesim bile gelmiyor.
Sevilmemek, yalnız kalmak hisleri yoruyor beni.
0
kararsızataletfilozofu
(30.08.25)
eski volleri okumadim.

personal trainerindan hoslanan dünyadaki ilk insan sen olamazsin. ilkokul hocana asik olmak gibi bir sey. senin gibi bir sürü ögrencisi var. hepsine yakin davraniyor. senin onun icin cirosun, parasin. nothing more.

en azindan özelde görüstügün, datelestigin insanlardan hoslan derim. öbür türlüsü liselilik ve yalnizlik oluyor.
0
sonsuz
(30.08.25)
Sevilmek istemek yerine baska bir sey koymayi deneyebilirsiniz, mesela seramik.

Korkarak yasiyorsan - sebnem
0
klassno
(31.08.25)
Aşık olduğun kisi personal trainersa bu acıyı sonuna kadar yaşa ki bir daha böyle bir şey olmasın. Bitki çayı nefes egzersizi falan bırak.

Şu videodaki gibi düşün bu olayı:
youtu.be
0
encokbenisevinnolur
(31.08.25)
Hocam senin elinden tutup, yol gösterecek piç bir arkadaşa ihtiyacaın var. Çok detaycısın ve çok düşünüyorsun. Böyle hayat gitmez.
0
komando kani var bende
(31.08.25)
Sürekli "çok iyi arkadaşımsın" demesinin sebebi duygularını anlamış ve müşteri kaybetmek istemiyor oluşu.

Ne yapabilirsin?

Başka birini bulman lazım. Bu kızı unutamam dersen önce salonu değiştir. Sonrası kolay.
0
himmet dayi
(31.08.25)
bu kitabı birkaç defa oku

bookofpook.com
0
orpheus
(31.08.25)
@orpheus tuvaletteyken okudum. Gender(cinsiyet) diye bir sey yok dediği yerde bıraktım. Sonra tuvaletteki işim bitmediği için bir kez daha okumaya gayret ettim. Abi ne pis kitapmis. Anlatacağı şey 1 cümle ama alakasiz ne varsa yazmis. Lafi dolandirmis da dolandirmis. Tuvaletteki işim bitmek üzere.

Bak bu gereksiz detaylar ile uzattım cevabımı, ayni kitabindaki gibi.
0
Shepard
(01.09.25)
@Shepard

işine yaramıyorsa, sevmediysen okuma, üzme, zorlama kendini.
0
orpheus
(01.09.25)
(4)

Hesaba bloke sistemi nasıl işliyor?

anatomik
Geçen ay X bankasına olan borçtan dolayı Y bankasındaki paraya bloke koyuldu. Hesapta 12.500TL varken, 12.200TL'si blokelendi. Geri kalan para hala hesapta duruyor yani 300TL.Şimdi bu hesaba tekrardan 10.000TL atsam ve hemen ardından 5 dakika içinde o parayı harcasam, o sırada o 10.000TL'ye de bloke
Geçen ay X bankasına olan borçtan dolayı Y bankasındaki paraya bloke koyuldu. Hesapta 12.500TL varken, 12.200TL'si blokelendi. Geri kalan para hala hesapta duruyor yani 300TL.
Şimdi bu hesaba tekrardan 10.000TL atsam ve hemen ardından 5 dakika içinde o parayı harcasam, o sırada o 10.000TL'ye de bloke koyulur mu hemen?
Eğer hesapta hala "hesaba giren paraya bloke koy" emri varsa, o 300TL'nin de gitmesi gerekmez miydi?
O 300TL hala durduğuna göre aktif, anlık pusuda bekleyen bir bloke emri yoktur diyebilir miyiz?
0
anatomik
(30.08.25)
Diyebiliriz. Yeni bi borc guncellemesi bankaya yollanirsa ancak cekemezsin.
0
sey mi dostum
(31.08.25)
Dediğim gibi o hesaba para atıp hemen harcamayı düşünüyorum zaten. Eğer pusuda bekleyen bir bloke emri yoksa sıkıntı yok zaten. Ama benim parayı atıp harcama yaptığım o birkaç dakikalık sürede de yeni bloke emri gelmez heralde, o kadar da şanssız değilimdir.
0
🌸anatomik
(31.08.25)
Bloke belli bir tutara konulduysa onun üstündeki tutarlar kullanılabilir. Muhtemelen sizin durumunuzda böyle olmuş. Diğer türlü hesaba tamamen bloke konarsa zamanlamasından bağımsız hesaba giren her para direkt blokede kalır. Bankadan bankaya değişiyordur ama o süreç "Hesaba para geldi hadi blokeye alalım" diye çalışmıyor, sistem kullanılabilir bakiyeyi hesaplarken hesaptaki bloke tutarını hesap bakiyesinden düşüyor direkt.
0
salihdt
(31.08.25)
İcra için konuşuyorum; haciz blokesi talebin ulaştığı Mak nedir anlarız böyle anda hesapta ne kadar varsa sadece o tutarı etkiler. Bloke konulduktan 1 dakika sonra para yatırılırsa o para serbesttir. Yani aslında hesaba bloke değil hesapta o an bulunan paraya bloke konulur.
0
ground
(31.08.25)
(17)

Cumartesi ifşası

yurtsuz john
Yoktu sırtımıza güneş kremi sürecek biri...(sadece premium üyeler görebildi)
Yoktu sırtımıza güneş kremi sürecek biri...

(sadece premium üyeler görebildi)
0
yurtsuz john
(30.08.25)
analar neler doguruyor masallah.

bundan sonra baska ifsa gelmez öyle kolay kolay
0
sonsuz
(30.08.25)
Göbeği eritmissin bravo, darısı başıma.
0
sekizdokuzon
(30.08.25)
@sekizdokuzon

senin göbeğin sağolsun
0
🌸yurtsuz john
(30.08.25)
ilk duyuru ifsamdir say mashallah
0
ala09
(30.08.25)
@ala09

güldür güldür programındaki aylin kontanteye benzettim seni
0
🌸yurtsuz john
(30.08.25)
Lan yurtsuz john tam tahmin ettigim gibi azman bir herif çıktın hahaahah. Bıyık da bekliyordum 10/10.

@ala09 sen güzelsin, maşallah.
0
Shepard
(30.08.25)
@shepard

sana çok gülüyorum biliyo musun. bıyıklı fotoğrafım da var. gelecek sefere atarım onu.
0
🌸yurtsuz john
(30.08.25)
rahmetli vardevela gittigi yerlerde bir oooyhs cekmistir.
eksisozluk.com
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(30.08.25)
@konusma

ben cahil biriyim anlamıyorum öyle şeylerden
0
🌸yurtsuz john
(30.08.25)
Alın ifşa soldaki ben. Boğaza karşı olan fotoda yolda kalan bir arabayı tamir ettim, üstümdeki kir pas o sebepten.
imgur.com
0
Shepard
(30.08.25)
@Shepard hocam irlandalı mısın:)
0
nothing in my way
(30.08.25)
@konusma ben daha konusuyorum bitirmedim, sesli guldum asdgsfa
0
sey mi dostum
(30.08.25)
Kaslı erkek "oran orantıları" tepeden tırnağa beklendiği gibi, yıldızın parlasın karşim.
0
Bruce
(31.08.25)
Normalde hiç niyetim yoktu ama hadi atayım dedim

imgur.com
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(31.08.25)
@arbre

Kendine güvenen gelsin dövsün.
0
🌸yurtsuz john
(31.08.25)
Hepinizin maşallahı var arkadaşlar
0
cemallamec
(31.08.25)
@nothing in my way Çerrrkeslik varrr


@orta buyuklukte bir ulkenin krali süpersin ha, maşallah.

@arbre abi çocukça şeyler yazmışsın...
0
Shepard
(31.08.25)

Bozkır (blutv/hbo max) izleyen oldu mu?

encokbenisevinnolur
Spoiler vereceğim bir şeyi tam anlamadım:--- spoiler ---Abbas, ilk sezonun son bölümünde, Dilara'ya Fikret'i kastederek "o senin annen" diyor ya, neyi kastediyor?Polislere de Fikret'i amcasının oğlu diye anlatmıştı öncesinde.İkisi de mi gerçek, Ya da Fikret cinsiyet değiştirme ameliyatı olup çocuk m
Spoiler vereceğim bir şeyi tam anlamadım:

--- spoiler ---
Abbas, ilk sezonun son bölümünde, Dilara'ya Fikret'i kastederek "o senin annen" diyor ya, neyi kastediyor?

Polislere de Fikret'i amcasının oğlu diye anlatmıştı öncesinde.

İkisi de mi gerçek,
Ya da Fikret cinsiyet değiştirme ameliyatı olup çocuk mu doğurmuş, ya da hermafodit miymis doğuştan?
Ya da Dilara'nin doğması için de mi Rus taşıyıcı anne bulmuşlar?

Ya da klasik "biz boşlukta bıraktık, sen tamamla hayal gücüne göre" türden boşluklu son mantığı mi?

---spoiler---
0
encokbenisevinnolur
(30.08.25)
(18)

Böyle bir şey hiç başınıza geldi mi

encokbenisevinnolur
Özet: instagramdan bir kızla tanıştım, kız beyaz tenli siyah saçlı fotoğraflarında bir buluştuk rihanna'nin bir tık altı esmer.Olay: yüzüne vurmadım da çok gülesim geldi bir de güzel kız, tabi ikinci buluşma olmadı ben de topukladim erkenden. Sorun esmer olması değil de bu ne düzey bir sahtekarlıkti
Özet: instagramdan bir kızla tanıştım, kız beyaz tenli siyah saçlı fotoğraflarında bir buluştuk rihanna'nin bir tık altı esmer.

Olay: yüzüne vurmadım da çok gülesim geldi bir de güzel kız, tabi ikinci buluşma olmadı ben de topukladim erkenden. Sorun esmer olması değil de bu ne düzey bir sahtekarlıktir abi, hadi kilo boy için açı ve filtre hilelerine alışmıştık da ben bununla ilk defa karşılaşıyorum. Hani inanamadım bu kadar da olmamali diye, buluşma bittikten sonra telefonun parlaklık ayarıyla falan oynadım, yok tam olarak beyazlatmis kız kendini.

Hiç başınıza geldi mi böyle bir şey?
Yaygın olmamasını ummak istiyorum aslında şok oldum çünkü.
0
encokbenisevinnolur
(30.08.25)
İnternette insanlar kendilerini olduklarından farklı mi lanse ediyormuş, şok oldum
0
sekizdokuzon
(30.08.25)
Yok onu demiyorum, ten rengini fotograflarinda degistiren ve kendini o şekilde tanıtan biriyle ilk defa karşılaştım ve şok oldum. Benzerini yaşayan oldu mu?
0
🌸encokbenisevinnolur
(30.08.25)
Ten rengi değil ama kilosunu değiştiren olmuştu. Hem de seneleeeeer seneleeer önce böyle filteler akıllı telefonlar falan olmadığı bir dönemde. Photoshop marifeti ile :) O kadar profesyonel çalışmıştı ki inanamamıştım gerçek halini görünce :)
0
orta buyuklukte bir ulkenin krali
(30.08.25)
Aynı durumun erkek versiyonu arkadaşımın başına geçen hafta geldi.
Çocuk fotoğraflarda sarışın görünüyormuş. Geldiğinde esmer, ten rengl sarışınlıkla ve hiç fotoğraflarla alakası olmayan birisi çıkmış. Yüzüne vurdum dedi ve bence de söylenmeli öylelerine ya da oturmadan ortam terkedilmeli.
0
hain kostokk
(30.08.25)
Türkiye‘de hindistandan hallice bir güzellik anlayisi var.
Sasilacak bir durum degil.
0
sonsuz
(30.08.25)
Basima böyle bir sey gelmedi. Matchlestigim herkes kendisi 10sa, appte kendini 5 gösteriyordu. Fotoda kahverengi gözlü olup mavi gözlüler denk geldi. Arkasi belirsiz yerlerden foto cektirip dünyayi gezenler denk geldi.

Tutup da eiffel in önünde foto koyanlari matchlersen fotosop cikar tabii.

Genel olarak bende öyleyimdir. O yüzden tutup da sacma sapan kisilerle bulusmadim.
0
sonsuz
(30.08.25)
@sonsuz: buluştuğum kişi tam senin gibi konuşuyordu insanlar hakkında. Alakasız şeyleri birbirine bağlayıp birilerini ezmeye calisiyordu ve sonra ustune kendini ovuyordu. ben espri anlayışı böyle gibi düşünüp eglenmistim başta meğer sahtekarligini gizlemek icin gerçeklerin temsilcisi pozu kesiyormus.
0
🌸encokbenisevinnolur
(30.08.25)
erkeklerde de boy ve yas yalani var. yani 2 sene onceki fotografi koyuyor ama arada 20 sene var gibi çökmüş haliyle cikiyor karsimiza. 175 diyor 165 cikiyor sanki hic ortaya cikmayacakmis gibi. bir zamanlar yasaniyordu yani.
0
ala09
(30.08.25)
Online dating de naiflige yer yok maalesef, kurt olacaksın, radarların sürekli açık olacak. Aşırı yorucu bir aktivite, keşke yapmak zorunda kalmasak. Geçmiş olsun.
0
sekizdokuzon
(30.08.25)
@encok, poz keseni ayirt edemedigin basina gelenlerden belli oluyor :) bana ne salca oluyorsun? bu harikulade gözlemlerini matchlerinde kullan bari de iyi kötü birini bul.

sanki ben herhangi bir fotomu paylasmisim da ona göre bir poz kesecegim ya da gercek olani gösterecegim. bekar siniri diye bir sey var valla.
0
sonsuz
(30.08.25)
@ala09+1
Erkekler de boy konusunda çok yalan söylüyorlar bence. Hani 3-5 cm ok da 10cm yalan söylemezsin yani.
0
Amaranta ursula
(30.08.25)
Mağduru suçlamak huydur bizde, samimi fikrimi sorarsan buna şok olman bayağı tatlı bir şey. Herkes de anasının gözü olmasın boşver
0
sekizdokuzon
(30.08.25)
@sonsuz: niye salça olunmuş gibi hissettin ki? Dikkat ettiysen senin gibi konuşuyor insanlar hakkinda dedim, senin tipkinin aynısı demedim. Aslında cevabın araciliginla bahsettiğim insan profili ile ilgili bir şey farkettim, okuyan olursa da isine yarar diye buraya da ekledim.

Son sözü söyleyen olmak istiyorsan öyle kalabilir yine de, bir daha bir şey yazmam söz ^^
0
🌸encokbenisevinnolur
(30.08.25)
Bu tarz uygulama hiç kullanmadım ama kullanmama sebebim bu zaten, kimin gerçeği yansıttığını bilemem. Kimse bilemez, uygulama bilgi vermez.

Bildiğin nitelikli dolandırıcılık olmuş bu, iyi etmişsin topuklamışsın.
0
muhayyer divan
(30.08.25)
@encok, yok ben ne dedim ki aliniyorsun falan diye kelime oyunlari yapmak icin kullanacagin manipülatif politik zekani fotosop ne ai ne nasil ayirt edebiliyoruzu ögrenmeye harca abi de bi dahakine bu kadar hayal kirikligine ugrama :)
0
sonsuz
(30.08.25)
Evet. Sözlükte gencecik durduğu fotoğraflar paylaşan, flört döneminde de süt gibi bembeyaz tenli ve çok genç duran fotoğraflar paylaşan biriyle gerçek hayatta tanıştığımda şok olmuştum. Fotoğrafların hepsi fotoşopluymuş. Dikkat etmemişim. Tatildeyim dediği fotoğraflarda bile kendi dışında arka planda tatil yeri fotoğrafı eklemiş. Gerçekte yüzü gözü kırışık, esmer, yaşlı bir kadın vardı karşımda. Tanıştığımızda ilk sözü; ne oldu fotoğraflarımdan farklı mı görünüyorum, şaşırmış duruyorsun, olmuştu. Hayır, olur mu, ne alaka diyip ghostlamıştım ilk görüşme sonrasında.
0
gabe h coud
(30.08.25)
Erkeklerde ama boy ile alakali yalanlar cikiyor ya :( 3-5 cm degil ama epey bi boy farkindan bahsediyorum. Niye boyle bi sey yapiyorlar ki? Kisa boylu erkeklerde bi kompleks var bence.
Neyse ten rengi konusunda beni bi kisi olumlu anlamda yaniltmisti. Hic fotografi, sosyal medyasi falan yoktu dunyayi gezen birisiydi. Bi tane net olmayan ve esmer gibi duran fotografini gordum.
İs cikisi bulustuk. Adam sarisin, uzun boylu, cok yakisikli birisi cikmisti. Bi insan kendisini 5 lik gibi gosterip bu kadar 10 cikabilir demistim. :)
Sozluktendi bu arada...
0
sey mi dostum
(31.08.25)
Benzeri başıma geldi. Kilosu fotoğraflarda göründüğünden çok fazla olan kadınlar denk geldi.

Online ortamlarda erkeğin kendi ayarında birini bulması zor oluyor. İş veya okul ortamında ilgi görmeyen kadınlar online datingle ego tatmin edip bir şeyler ısmarlatıyorlar.
0
michael harddd
(31.08.25)
(2)

Yusuf'u 20 ye satabiliyosak szymanski'yi niye satamiyoruz

lapaz
? Ahrazligimiz mi tuttu
? Ahrazligimiz mi tuttu
0
lapaz
(30.08.25)
Szymanski bir süredir (uzun süredir) ahraz gibi
0
onheil
(30.08.25)
Takımdaki rolü, oynanan oyunla çok alakalı, ismail karttalı sezonda italyadan 18’e falan istemişlerdi. Bugün 15’e satamazlar. Kartallı gibi bir sezon yaşarsa şimo anca o zaman
0
avatar is back
(30.08.25)
(2)

Hastane hatası ( eksik rapor) ne yapılabilir avukat arkadaşlar

achenar
Merhaba kardeşim enhertu isimli ilacı ücretli alıyor Bu konuda dava süreci olumsuz olarak devam ediyor Sormak istediğim bu dava sürecine başlarken endikasyon dışı onay belgesi alınmasıgerekiyormuş. Hastaneye doktora başvurduk ama hastalığın bir kısmını eksik yazarak "endikasyon dışı onaya gerek yokt
Merhaba kardeşim enhertu isimli ilacı ücretli alıyor
Bu konuda dava süreci olumsuz olarak devam ediyor

Sormak istediğim bu dava sürecine başlarken endikasyon dışı onay belgesi alınmasıgerekiyormuş. Hastaneye doktora başvurduk ama hastalığın bir kısmını eksik yazarak "endikasyon dışı onaya gerek yoktur" kararı vermiş

Bu durumda ben ne yapmalıyım.
0
achenar
(30.08.25)
hatasını düzeltsinler. hata olduğunun delilini ekleyip hastaneye yazılı olarak verin. doğacak zararlardan sorumlu tutulacaklarını hatırlatın. doğan zararlar dolayısıyla tazminat davası açın, işlerini düzgün yapsınlar.

hakim de lehinize delillerin getirilmesini istesin. boş boş para almasın. işini düzgün yapsın. yapmıyorsa hsk'ya şikayet edin.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(30.08.25)
sorunuzu net olarak anlayamadım ama tahminimce ya ilaç bedeline ilişkin ya da malpraktis davası gibi anlaşılıyor. konuyla - davayla ilgili en doğru bilgiyi dosyanıza bakan avukattan almanızı tavsiye ederim. vatandaşlar genelde diğer tanıdıklarının başına gelen uyuşmazlıklardan çıkan lehe kararların, kendilerine de bire bir çıkacağını düşünüyor ama her olayı kendi özelinde değerlendirmek en doğrusu.

kabaca, çok teknik detaylara girmeden yüzeysel olarak anlatacağım. özel hukuk uyuşmazlıkları, ceza yargılamaları gibi değildir. tasarruf ilkesi geçerlidir. dilekçe teatisi denilen kısım geçtikten sonra yeni delil sunma, savunma sunma imkanınız çok kısıtlı. ama şu da vardı, şunu da eklemeyi unuttum, şunu sonradan bulduk gibi durumlar, özel hukuk uyuşmazlıklarında karşılık bulmuyor. eğer dilekçe teatisi tamamlandıysa ya kanunda açıkça sayılan bir hal olmalı ya da karşı tarafın muvafakati olmalı ya da ilgili uyuşmazlık kamu düzenini ilgilendiren davalardan olmalı.

tekraren belirteyim. dosyanız hakkında en doğru bilgiyi avukatınızdan alabilirsiniz.
0
saramago
(31.08.25)
(21)

Turkiyeli mevzu

WithWorth
Ekside buna karşi cikan argumanlari anlamiyorum; ben turk olarak aşagidaki gibi düsünuyorum;Ben turk'um deyince; ulke içindeki her grubu da; ben kurt'um, ben suriyeliyim, ben x'im, ben y'yim demeye, yani gruplaşmaya itmis olmuyor muyuz ?Turkiyeliyim deyince de tüm yukarida saydiklarimin hep bir agiz
Ekside buna karşi cikan argumanlari anlamiyorum; ben turk olarak aşagidaki gibi düsünuyorum;

Ben turk'um deyince; ulke içindeki her grubu da; ben kurt'um, ben suriyeliyim, ben x'im, ben y'yim demeye, yani gruplaşmaya itmis olmuyor muyuz ?

Turkiyeliyim deyince de tüm yukarida saydiklarimin hep bir agizdan söyleyebileceği bir ifade, dolayisiyla turkiye icin birleştirici bir unsur olmuyor mu ?

Yani bu acidan turkiyenin faydasina bir kelime degil mi ?
0
WithWorth
(30.08.25)
"Türkiyeliyim" söylemi PKK'ya Pekeke demek gibi simgesel bir söylem.
0
kizil karga
(30.08.25)
herkesin türk olduğunu söyleyenlerle tahran merkezdeki apartmanını satıp türkiye'de vatandaşlık alanların türk olmadığını söyleyenler aynı kişiler. bunlarda akıl kırıntısı aramamak lazım.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(30.08.25)
tamam işte ben türküm kendimi bu şekilde tanımlıyorum beni neden bu tanımlamaya itiyorsun ki? kürtsen suriyeliysen x sen y ysen sen kendine türkiyeliyim diyebilirsin zaten? ama ülkenin kurucu ana unsuru türk ve türk ile başlayan sıfaları türkiyeli diye değiştirmek abes.. fransalı almanyalı demiyorsak türkiyeli de saçma mesela.
türk edebiyatı kısmını mesela neden türkiye edebiyatı veya türkçe edebiyat diye değiştiriyorsun? karın ağrısı neden? @kizil karga nickli arkadaşın dediği gibi pkk sempatizanlarının türksüzleştirme projesine hizmet eden bir kelime olduğu için sevmiyoruz
0
f02561
(30.08.25)
X kökenli y dilimizde mevcut bir yapıdır. Türkiyeli kelimesi ümmetçi ve Kürtçüler tarafından uydurulmuş son 10 yılda kullanılan bir kelime. TDK’da bile karşılığı yok.
Bir kişi kendi ırkını belirtmek istiyorsa Kürt kökenli Türk vatandaşı, ya da yukarıdaki örnekten devam edeceksek pers kökenli olarak Türk vatandaşı olarak tanımlayabilir.

Dikkat et hiçbir Kürt kendine türkiyeli demiyor, kürdüm diyor ama Türklerden bahsederken türkiyeli diyor. Kasti olarak Türk düşmanlığı yürütülüyor.
0
gokank4
(30.08.25)
peki kürt kendisine niye türk desin? kürt türkse uygurlar çinli mi? türkler kurucu unsur da kürtler uzaydan mı geldi? erzurum ve sivas kongrelerine katılan aşiretler yörük, çepni falan mıydı? milli mücadeleyi destekleyeceklerini açıklayanlar anadoluya işgal yıllarından sonra mı geldi? hiç nutuk okudun mu? azerbaycanlıya azeri de bakalım ne oluyor.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(30.08.25)
@gokank4 +1

Maksat Türk kelimesini dahi yok etmek olduğu ve açık açık yapacak g@t olmadığı için böyle adımlamalarla hedefe ilerleniyor. Anadilde eğitim konusunda bastırmaları da bu yüzden, bilmem kaç bin yıllık Kürt tarihi var şu bizim bu bizim diye uğraşmaları da bu yüzden, aşağıda özerk yönetimler kurma çabaları da bu yüzden. Türkçe'ye yapılan dehşet verici saldırılar da bu yüzden. Çünkü dil bir MİLLETin kendine mahsus ve biricik olan düşünme sisteminin somutlaşmış halidir.

Dil üzerinden insanları yönetirsin, dil ile dedikodu yapar, dedikoduyu TV programı haline getirir, insanların dikkatini dil ile çeker zihinlerine istediğin değerleri bu şekilde çakarsın. Dili müziğin içinde kullanarak her türlü sızarsın bütün zihinlere. Dil boşuna bu kadar çok ığraşılan bir varlık değil, onun için seçilen kelimeler çok önemli. 1000 yıl önce Muhyiddin İbn Arabî'nin hurufîliği kullanması da bunun için.

Türkiyeli kelimesi Türk milletine dayatılamaz. Dayatılıyorsa orada bölücülük ve yıkıcılık vardır. Hiçbir şey yoksa saygısızlık ve isyan vardır. Bunları gidişatın içinde okumak gerekir.
0
muhayyer divan
(30.08.25)
Anaokullari bile daha mantıklı işliyor. Ona buna vuran sataşan çocuğu, zirt pirt tuvalete giden cocugu, her seye sizlanan cocugu herhalde bir şeyi var diye psikiyatriste gönderiyorlar.

Politikada ise yaptıkları daha çok şey gibi, hmm çocuk arkadaşlarına vuracağına öğretmenine vursun.

Bir de verdiğin örnek bir kelime oyunu. Bunu talep eden arkadaşlar belli olay ve donemsel siyasi tutumlari one surerek sürekli öyle bir şey varmış gibi bir hava yaratıyorlar.

Anayasadaki Türk tanımı zaten senin Turkiyeli tanımı olarak yazdığın şeyle aynı.

Özetle sosyal, politik sorunları anayasa değiştirerek çözüm öneriyorlar. İşte neymiş benim bilmemkim yakinimi seksenlerde dövdüler anayasa bana onu hatırlatıyor. Abi bu tedavi konusu anayasa değil ki, bir de seksenlerde dovulmeyen başı belaya girmeyen nüfus oranı ne kadar cidden.
0
encokbenisevinnolur
(30.08.25)
Sacma sapan seyler.
Ne mutlu türküm diyene❤️

Bu konuda sikintisi olanlar kolonilestirilmis ülkelere gitsin bi baksinlar yerel halk ne halde.
0
sonsuz
(30.08.25)
en temelde ulkenin sahibi kim tartismasi bu. daha once uzun yazmistim tekrar ugrasmayacagim. kisasi bu. ulkenin sahibi turkler mi, yoksa burada yasayan tum insanlar mi?

ikincisi daha kardesce geliyor. ama dunyada tonlarca ulus devlet varken turkiye'ye saldirilmasini da turkler yemiyor. turkler de diyor ki "ayni almanin, fransizin, ingilizin oldugu gibi bu da bizim ulus devletimiz. ve sahibi turklerdir. nokta."

sahsen bakinca savasa dovuse ulkeyi kuran millet turkler. kurtseniz keske devletiniz olsaydi. ama yok. bazi milletler boyle digerlerine bagli yasar. kimileri de yeterli guce ulasip hukmederler. bu soyledigim hic politik dogru degil ama olay bu. kim guc sahibi, kim degil.
0
antikadimag
(30.08.25)
Herkesin politik duruşu kendine

Ancak siyasi kavramlar siyasi anlamlar taşıyor. Siyaset söylemler üzerinden yürüyen bir mecra. Haliyle söylemlerin yalnızca teorik anlamları değil, siyasi altyapısı da o söylemin bağlamına dahil.

Şöyle düşünün bıçakla ekmek de doğrayabilirsiniz. Suç da işleyebilirsiniz. Konu bıçağı elinde tutan kişinin nasıl bir karaktere ve amaca sahip olduğu ile ilgili, bıçağın kendisiyle değil.

İstediğiniz yeri destekleyebilirsiniz pek tabi. Ben sadece safi bir terimin kağıt üstündeki anlamına odaklanarak soru sorduğunuz için bunun kapsamının göründüğünden daha geniş olduğunu vurgulamak istedim.
0
akhenaten
(30.08.25)
fransada yaşayan zenci fransızım diyor. biz neden türkiyeliyim diyoruz? türksen türksündür kürtsen kürt neysen ne.
0
mikahakkinen
(31.08.25)
Cunku turkiyeliyim ifadesini turklerin demesini bekleyenler, kendilerine kurt'um demeye devam ediyor. Kurtler ben kurt'um desin, turkler ben turkiyeliyim desin. Yok oyle yagma.
0
baldur2
(31.08.25)
Gelmiş geçmiş en kahpe söylem
0
topkapiaksaray
(31.08.25)
Yalan yok önceleri Türkiyeli kavramından acayip rahatsız oluyordum. Türk kelimesinin doğru olduğunu savunuyordum şiddetle. Üstelik etnik köken olarak Zazayım ben.

Ama şuan hem Türk’üm hem de Türkiyeliyim derim gönül rahatlığıyla. Etnik olarak Türk olmayan birine illa sen Türksün demek/dedirtmek bana hiçbir şey kazandırmıyor. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan herkes Türk değil. Olmak zorunda da değil. Sonuçta hepimiz aynı ülkede ve bir bayrağın altında yaşıyoruz. Önemli olan bu bence.

Ben esasen milliyetçi bir insan sayılırım ama bu muhabbetin çoğunlukla faşizm odaklı ele alındığını hissediyorum.
Aynı şekilde ne mutlu türküm diyene söylemi de bence boş bir söz. Türklük kavramı diğer milletleri aşağılayarak ve/veya denklem dışı tutularak yüceltilemez. Türklüğün böyle ilkel bir duruma ihtiyacı yok. Bu olmadan da yeterince yüce ve değerli.
0
ezkaza
(31.08.25)
@thetruenorthstrongandfree1 açtığın duyurulardan ve verdiğin cevaplardan sosyal zekanın iyi olmadığını görüyoruz. Türkler doğuda rahat yaşayamıyor çünkü kürt kardeşlerimiz medeniyet olarak taş sopa seviyesindeler. Gitmek de istemiyorlar çünkü bok gibi yerler. Rahat edemezsin. Ama onlar batıya gelebilirler ve rahat edebiliyorlar. Sadece bu sebep yeterli olacaktır bence şark görevi için.

Kendin yazmışsın ama kendine de cevabı vermişsin, farkında değilsin. Ben Kanadalı Türküm demişsin. Ülkeyi de tehlikeye atmıyor. Abicim sen pek düşünemiyorsun galiba, Türkiye'de terör sorunu var. Dağlara çıkan kürdolar var. Senin pembe yanaklı düşüncelerin ve sözlerin Kanada'da sorun değil ama burada sorun. Senin petrol şeyleri allaha emanet ha diyim sana. Melaba ben şiiyim şii müslüman in canada söyleyince farklı, afganistan veya ırak'da söyleyince farklı tepki alırsın. Olm vallahi yıldım, allah ailene ve köpeklerine sabır versin.
0
Shepard
(31.08.25)
@truenorth

kanadali kanadaya uyuyor cunku kanada bir ulus devlet degil, monarsi.
sen/ben de monarsinin marabalariyiz, zaten ettigin vatandaslik yemininde "varligim kraliyete armagan olsun" dedin.

turkiye hala osmanli olarak devam etseydi, bir imparatorluk olsaydi ve hepimiz sultanin marabasi olsaydik turkiyeli mantikli bir soylem.

ama ataturkun kurdugu devlet bir ulus-devlet, turkluk tabanina oturtulmus. ataturk sonrasi yapilan bazi hatalardan dolayi (i.e. kurtlerin orphan olarak gorulmesi) bu a$i tutmadi. sen bazilarini otekilestirirsen ve acliga terkedersen surdurebilirligi baltalarsin.

su anda kurtlerin uygulamaya calistiklari sey birebir "quebec" politikasi. resmen karbon kopya pesindeler. bunun yolu da turkiyeli soyleminden geciyor, bazi kapilari actin mi bir daha kapatamazsin. tehlikeli sular bunlar..
0
cooperr
(31.08.25)
Zamanında etnik kimlik olarak değil üst kimlik olarak dayatıldı “Türk” sıfatı. Eğri oturup doğru konuşalım, Osmanlıyı biraz biliyorsak eğer cumhuriyet dönemine gelene kadar ne derece etnik kimlik/ırk olarak Türk kaldı acaba? Kusura bakmayın ama ne mutlu türküm diyene asimilasyon aracı cümlesidir. Bu politika kurulan devletin ne kadar faydasına oldu?
Ben Ermeni’yim sırf Türkiye’de doğdum diye niye inatla bana Türk olduğumu dikte ettiler? Niye Ermeni olmak kötü bir şeyken beni içlerine dahil edip eritmeye çalıştılar? Sanatım zanaatım niye elimden alınmaya çalışıldı? Üstelik vatandaş olarak zararım değil faydam varken? Vergisinden, kural kanuna, iş imkanı yaratmaya kadar..
Asimilasyona direnebilen halklar bugün kendilerine Türk denmesini istemiyor. Siz aynı ana babadan yunanistanda doğmuş olsaydınız Yunan olarak mı adlandırılmak isterdiniz? Türkçe eser verdiği için Türk yazar veya besteci olması gerekmiyor. İngilizce eser veren bir sürü Türk var hepsi etnik kimlikleri ile meydanda.
Yazacak çok şey var, insanların hoşuna gitmeyecek. Aynı asimilasyon politikasını devam ettirmek için kimlik tanımlaması istemiyorlar. Ama aynı kişiler, biri birini öldürse hemen malum ırk demeye başlıyor. Tutarsızlar, ne yardan ne serden..
Bugün türkiyeli de desen Türk de desen bu coğrafyadaki insanlar birleşmez. Herkes ayıya dayı diyor işleri görülsün diye. Türkiye’nin faydasına diye bir şey kalmadı.
Herkes ne olduğunu bilsin, kimliğini korusun, kendinden sonraki nesile aktarsın. Şerefsiz dolu bir coğrafyadan çok şey beklemeyin.

Not. Yazı içindeki “siz” evrensel siz anlamında kullanılmıştır.
0
nwnd
(31.08.25)
Kimse Ermeniye ya da Kürte "Türküz" de baskısı yapmıyor, açıkçası kimin kendisini nasıl gördüğü de kimsenin umurunda değil bizde sorun Türkün kendisini Türk olarak görüp Türkiyeli kavramını kabul etmemesi ve bu nedenle faşist damgası yemesi, sorun bu, sen Ermeniysen Ermeniyim de kendini Türk hissediyorsan Türküm de bu inan kimsenin unurunda değil kimse de böyle bir baskı yapmıyor yapmadı da, siz de her etnik topluluk gibi bunu koz gibi kullanıp gereksiz dramatize ediyorsunuz sadece.
0
kizil karga
(31.08.25)
Türk ingiliz Arap Ermeni şu bu vb hissederek olan şeyler değil. Ordan oraya takım değiştirir gibi transfer olunabilir şeyler de değil. Geçmişinde ne varsa o, bu bazen karma da olabilir.
Kürt kendine kürt derken Türk de kendine Türk diyecek tabi, coğrafya belirtmek gerektiğinde türkiyeli Türk, kıbrıslı Türk, azerbaycanlı Türk vb gibi detaya girecek. Bu kadar basit.

Ama dayatma meselesine gelince belli ki çoğu şeyden bir habersiniz.
En basiti, senelerce Ermeni bir çocuk niye “türküm doğruyum çalışkanım ilkem” cümlesi ile başlayan “andımız” denilen şeyi okumaya zorunlu tutuldu?
0
nwnd
(31.08.25)
Birleştirici olmak amacıyla söylenmiyor sıkıntı burada. Dağdan inmiş teröristleri, apo'nun isteklerini, ülkeye sokulan arapları bir şekilde sempatikleştirmek ve bu sayede cumhuriyetten tut kemalizme kadar birçok şeyi silip atmak için bir strateji. Türkiyeli ile başlayıp ülkenin isminden Türk kelimesini tamamen silmeye kadar gider.
0
runaway
(01.09.25)
@truenorth

mevzu "laissez la faire l'essais passes" seklinde cozulemeyecek kadar karisik.

bolgede satranc oynaniyor uzun zamandir. ozal'dan beri 1 koyup 3 olma pesindeyiz ama ucun birini alarak devam ediyoruz.

son zaferimiz herhalde kibris falan, ondan sonra buyuk oranda boku yemis vaziyetteyiz.

"turkiyeli" oynanan piyonlardan sadece biri. olaya asiri sig bakiyorsun.
0
cooperr
(01.09.25)
(2)

Alın bölgesinde yoğunlaşmış baş ağrısı

substituent
Alnımın sağ bölgesinde baş ağırısı tarzı bir ağrı, yoğunlaşmış gibi. Çok sivri bir ağrı gibi hissettiriyor. Tek o bölgede var. Nadiren de olsa oluyor. Ağrı dışında başka bir şikayetim yok. Sadece iştahım yok. Endişelenecek bir şey var mı, gelip geçer mi arada?
Alnımın sağ bölgesinde baş ağırısı tarzı bir ağrı, yoğunlaşmış gibi. Çok sivri bir ağrı gibi hissettiriyor. Tek o bölgede var. Nadiren de olsa oluyor.

Ağrı dışında başka bir şikayetim yok. Sadece iştahım yok.

Endişelenecek bir şey var mı, gelip geçer mi arada?
0
substituent
(30.08.25)
Fazla güneşte kalmaktan, stresten, güneş altında oturup ısınmış bira içmekten olabileceği gibi çok tehlikeli sebepleri de olabilir. Bunu epey bir tetkik sonrası hekimler bilir. Ama benim aklıma, alnım deyince sinüzit (hele ki terli terli klima rüzgarında serinlediysen) ve oyuyorlarmış gibi deyince de migren gelir. Şimdilik tene temas etmeyecek şekilde bir beze sarılmış buz koymak 15 dakika falanı aşmamak kaydıyla, iyi gelir. Ilık bir duş da çok işe yarar. Migrense karanlık ve sessiz bir yere konumlanman ve her tür ekrandan uzak durman çok işe yarar.
Geçmiş olsun.
0
Mirket
(30.08.25)
Migren başlangıcı demek için sanırım birkaç saniye veya 1 dakikadan fazla sürmemesi gerekiyor, emin değilim, doktor değilim. Fakat gerilim tipi baş ağrısı da olabilir. Suyla veya toprakla temas edip derin nefes alıp vermek iyi geliyor mu bir bak, gelmiyorsa doktora git derim.
0
muhayyer divan
(30.08.25)
(5)

Starbucks plastik bardakları

gabe h coud
Nereden bulabilirim? En büyük boy olanı özellikle. Logosu olmasın gerekirse ama aynısı olsun. Gören, bilen var mı?
Nereden bulabilirim? En büyük boy olanı özellikle. Logosu olmasın gerekirse ama aynısı olsun. Gören, bilen var mı?
0
gabe h coud
(30.08.25)
Kac oz lazimsa o boyutla ararsaniz envai cesit uretici var.


mesela www.google.com
0
klassno
(30.08.25)
Pardon, online değil de hemen yarın alabileceğim mağaza gibi.
0
🌸gabe h coud
(30.08.25)
A101'lerin büyük magazalarinda oluyordu o bardaklardan.
0
makbur
(30.08.25)
Ambalajcılar, milyoncular, Fazla miktarda lazımsa, İstanbulda tahtakale, İzmir'de Gıda Çarşısı.
0
Mirket
(30.08.25)
metro marketlerde güzel çeşitler var.
0
co2s2
(31.08.25)
(7)

Booking ve Depozito

ruhen hastayim ben
Booking üzerinden bir daire tutmak istiyorum fakat ödeme kısmında 400€ depozito gösteriyor. Kart ile sadece asıl konaklama ücretini ödeyebiliyorum, depozito için bir ödeme yapamıyorum. Benzer konaklamalar için de depozito ödemesi almıyor. Yani sadece o daire ile alakalı değil. 10+ yıldır booking kul
Booking üzerinden bir daire tutmak istiyorum fakat ödeme kısmında 400€ depozito gösteriyor. Kart ile sadece asıl konaklama ücretini ödeyebiliyorum, depozito için bir ödeme yapamıyorum. Benzer konaklamalar için de depozito ödemesi almıyor. Yani sadece o daire ile alakalı değil. 10+ yıldır booking kullanıyorum, ilk defa depozito istendiğini gördüm. Konum Paris, daha önce gittiğim bir yer yine görmedim lol.

1. Depozitoyu gittiğimizde elden veriyorsak sıkıntı, nasıl ispat edeceğiz?
2. Kart ile ödersek geri alamama gibi bir ihtimal olur mu?
0
ruhen hastayim ben
(30.08.25)
Depozitoyu elden almak daha pratik ve güvenli onlar için ama pis birine denk gelirsen eğer bişeyleri bahane edip paranın bir kısmını tırtıklayabilir. Ödenen deposito için bir belge vs verir gerçi en kötü bookingi aracı eder bir şekilde çözersin. Kart ile ödeme şansın varsa eğer öyle öde zaten ne kadarlık kısmı depozito belli olacak şekilde. Sirkülasyonu fazla olan yerlerin pislik yapacağını sanmıyorum sürekli problem yaşanırsa booking listelemez bunları.
0
beyfendi
(30.08.25)
birkaç seçenek geldi aklıma
depozito diye 400 euroluk bloke koyabilir kredi kartına
elden isteyebilir
evde kredi kartından çekebilir.

elden alırsan yada evde kredi kartından çektirirsen arada booking olmazsa sıkıntı yaşama ihtimalin var ve yüksek.
hatta arada booking olsa bile saçma sapan evde kırık çatlak şeylerin fotosunu çekip sen kırdın diye bunu kesme olayı bile olabilir.

mümkünse en temizi gene bir otel. evler her zaman riskli geliyor bana muhatap ve önceki yorumlarda önemli tabi.
0
basond
(30.08.25)
Bende dairede degil de apart tarzi bir otelde denk gelmisti. Ve depozito almadilar. Depozitoyu bu otel tekin gormedigi tipler icin aldigini belirtti. Sizin kafanizda soru isareti kalmamasi icin tesisle iletisime gecin.
0
funl
(31.08.25)
Depozito olayi gencligin takildigi genelde parti, gece hayatinin bol oldugu yerlerde cok rastlanir. Icip icip otele zarar vermesinler diye, paint partiye gidiyorlar carsaflari boyuyorlar falan neler var. 400 euro da abartiymis ama. Kisi basi 100 euro olarak standartdir. Adam tek dairesini kiraliyorsa hayatta vermem ama kurumsal ya da yari kurumsal kucuk ya da buyuk olcekli bir yerse sikinti olmaz genelde. Ama ilk giris yaptiginizda herhangi bir sorunu report etmeniz lazim, sandalyenin bacagi kirik, tuvaletin kapisi tam kapanmiyor vs aksi halde size patlar cikista
0
freedonia
(31.08.25)
@freedonia, şehir merkezinde, her yere yürüme mesafesinde, içi döşenmiş apartman dairesi. Garip geldi bana. Depozitosuz bir yer bakmaya karar verdim.
0
🌸ruhen hastayim ben
(31.08.25)
Otellerde cok rastlamadim ama apartment'larda olabiliyor.

En son barcelona'da bi yerde 150 euro diye ozellikle belirtmislerdi ama gidince almadilar. Karsidakine gore biraz.
0
brkylmz
(31.08.25)
@ruhen hastayim ben: aynen depositosuz yere bakin, depozitolu yerde olmaz denilen bir cenabetlik de basiniza gelebilir yani. Ben bir keresinde otelde yataga uzanmis, kutu birayi dizime dayamis, televizyon seyrederken demleniyordum, telefon caldi, heyecan yaptim, tele uzanayim derken birayi yataga doktum full. Islak mendille temizlemeye calistim ama hayvan gibi leke kaldi yatakta, kokusu da cabasi. Cikisim ertesi gundu. Bu olayda mesela Depozitolu yer olsa kesin sikinti cikardi. Housekeeper ertesi gun gorunce altima isedigimi sanip saydirmistir muhtemelen, hakkini helal etsin.
0
freedonia
(31.08.25)
(2)

Puma ne yapmaya çalışıyor? Fiyatlar aşırı uçuk?

mikahakkinen
Büyük hissedarlarından birinin Pumadaki hisseleri satacağını pumanın zarar açıkladığı;açıklandı. Borussia Dortmund tshirtü 5 bin tl. Adidasta Mercedes tshirtü 2500 tl. Adidas hem daha kaliteli hem de daha iyi dizayn. Puma Türkiyenin bu fiyat uçurumu neden? Bu işten anlayan ekonomistler açıklayabilir
Büyük hissedarlarından birinin Pumadaki hisseleri satacağını pumanın zarar açıkladığı;açıklandı.
Borussia Dortmund tshirtü 5 bin tl. Adidasta Mercedes tshirtü 2500 tl. Adidas hem daha kaliteli hem de daha iyi dizayn.

Puma Türkiyenin bu fiyat uçurumu neden? Bu işten anlayan ekonomistler açıklayabilir mi?
0
mikahakkinen
(30.08.25)
yeni sezon ürünleri bi pahalı evet. ama indirim vs. yakalanırsa oldukça uyguna denk getiriyorsun. bir kaç ay önce 6 çift ayakkabı 1 çantaya 15 k verdim. 2 si ferrari biri bmw
0
onheil
(30.08.25)
Belki Columbia gibi yüksek fiyatlı lüks ürün kategorisinde yer etmeye çalışıyorlardır.
0
mbond
(30.08.25)
(2)

kahve makinelerindeki süt köpürtücü çubuk

f02561
bu aynı zamanda ısıtmaya da yarıyor sanırım? yoksa kendimiz sütü ısıtıp mı sonra bununla köpürteceğiz?
bu aynı zamanda ısıtmaya da yarıyor sanırım? yoksa kendimiz sütü ısıtıp mı sonra bununla köpürteceğiz?
0
f02561
(30.08.25)
O çubuk aşırı sıcak su buharı veriyor, dolayısıyla sütü de ısıtıyor. Öncesinde ısıtmanıza gerek yok.
0
kobuzchu kiz
(30.08.25)
Benim o çubuktan çıkan buharla elimi yakmışlığım var. Dolayısıyla evet, sütü de ıstıyor zaten.
0
fraise
(30.08.25)
(7)

özel hastanenin fatura vermemesi nereye şikayet edilir?

hobolo
selamlar.geçtiğimiz ay kızım orta ölçekte bir özel hastanede muayene oldu ve EEG ve MR çekildi.muayene ücretini bizden nakit talep ettiler. doktor aynı zamanda üniversitede hoca olduğu için şeklinde açıkladılar o gün ve biz de hastalığın telaşıyla kabul ettik. kalan 15 bin lira ödemeyi kredi kartı i
selamlar.

geçtiğimiz ay kızım orta ölçekte bir özel hastanede muayene oldu ve EEG ve MR çekildi.

muayene ücretini bizden nakit talep ettiler. doktor aynı zamanda üniversitede hoca olduğu için şeklinde açıkladılar o gün ve biz de hastalığın telaşıyla kabul ettik. kalan 15 bin lira ödemeyi kredi kartı ile ödedim.

yine o anın telaşıyla hemen fatura talep etmedim - kredi kartıyla ödediğim için nasıl olsa orada usulsüz davranmazlar diye düşündüm ama yanılmışım :) bir aydır önce telefon sonra giderek istediğimiz faturayı saçma bahanelerle vermiyorlar. gelir vergisi beyanında kullandığım için fatura gerekiyor bu arada.

bunları en etkili olacak şekilde nereye şikayet etmek lazım? benim aklıma SGK ve Maliye geldi ama bir de size sormak istedim. Kredi kartı dijital slipleri ve e-nabız'da MR görüntülemesini de şikayete ekleyeceğim.

teşekkürler.
0
hobolo
(30.08.25)
Sırf hastaneye ceza yağdırmanızı istediğim için duyuruya giriş yaptım.

Öncelikle çok geçmiş olsun. Hastanenin info@bilmemen adresi mutlaka vardır. Öncelikle bu mail adresine hastaneye başvurduğunuz ve işlem yaptınız tarihleri belirterek (burası çokomelli) ayrıntılı epikriz raporu ve yine ayrıntılı fatura talep ediyorsunuz. Diyelim ki hiçbir şekilde cevap alamasanız ya da size cevap verdiler bu noktadan sonra hiç farketmez. Mutlaka ama mutlaka SGK’nın belirlemiş ılduğu sut fiyatlarının çok üzerinde yani yasal üst sınır üzerinden size fiyatlandırma yapmışlardır. Ayrıntılı epikriz raporu ve ayrıntılı fatura gönderirlerse bu belgelerle birlikte mümkünse il sağlık müdürlüğüne mümkün değilse ilçe sağlık müdürlüğüne yine mümkün değilse cimer ya da sabim üzerinden hastaneyi şikayet ediyorsunuz. Ayrıntılı epikriz raporu ve ayrıntılı fatura VERMEK ZORUNDALAR. Diyelim ki vermediler yine aynı şekilde mümkünse il sağlık müdürlüğüne mümkün değilse ilçe sağlık müdürlüğüne yine mümkün değilse sabim ve cimer üzerinden şikayet ediyorsunuz. Hatta size büyük ihtimalle genel fatura göndereceklerdir fatura göndermiş olmak için. Siz üzerine vurgulayarak AYRINTILI FATURA istediğinizi beyan edin. Çünkü ayrıntılı faturada hangi kalem hizmet/ğrün/tetkik vs için ne kadar ücret aldıklarını kalem kalem yazmak zorundalar. Ve diyelim ki hiç fatura vermediler. Direkt maliyeye vergi kaçırma suçundan ihbarda bulunun.

Ayrıntılı epikriz raporu ve ayrıntılı faturaya rağmen il sağlığa şikayet etmenin mantığı bakanlığın ve SGK’nın hastanelerin hangi kalem ürün ve hizmet için en üst tutarda ne kadar ücret alabileceklerini belirledikleri fiyat tablosu var. Ve ülkemizde toplumsal bilinç bu yüzden çok az olduğu için özel hastaneler bu tabloya riayet etmiyorlar. İl sağlığın ilgili birimleri bu noktada hastaneye gidip hesap soruyor ve hastane yanlışlık olmuş diyip SUT tablosuna uygun olarak dize yani hastaya SEVE SEVE ücret iadesi yapıyor. Diyelim ki hastane bu konuda çok mimli çok fazla şikayet edilmiş il sağlık hastane ruhsatını iptale kadar cezalandırıyor.

Yandaş hastane vs demeyin. Vatandaşlık bilinci olmak zorunda hepimizde.
0
ulukayin
(30.08.25)
detaylı cevap için çok teşekkür ederim @ulukayin. ben o zaman dediğin gibi e-mail göndermekle başlayayım. şimdiye kadarki taleplerimi hep sözlü yapmıştım.

muhtemelen söylediğin gibi yandaş hastane diye aklımdan geçiriyordum. yoksa bu kadar rahat davranamamaları lazım gibi geliyor. ben şikayetimi edeceğim ama muhtemelen kolayca üstünü örtüyorlar gibi hissettim.

tekrar çok teşekkürler.
0
🌸hobolo
(30.08.25)
doktorlar ve hastaneler faturasız işlemlerden para kazanıyor. hem fatura kesmiyorlar hem de parayı nakit alıyorlar. türkiyede vergiden kaçmayan meslek kalmadı. sağlık sektörü bu hükümetle beraber berbat hale geldi.
0
mikahakkinen
(30.08.25)
@mikahakkinen maalesef öyle olmuş. son dönemde nakit harici kesinlikle ödeme kabul etmeyen epey bir doktora denk geldik. başka seçenek bırakmadıkları için mecbur kalıp gittiklerimiz oldu yine de.

o duruma alıştırdılar biraz sağolsunlar ama kredi kartıyla ödeme yaptığım hizmete fatura vermemeleriyle beni bir kez daha şaşırtmayı başardılar :)
0
🌸hobolo
(30.08.25)
Kredi kartı ile ödeme yaptığınız için muhtemelen fatura kesilmiştir, otel hizmeti adı altında (yatışlar için kesilir) kestilerse size veremiyor, çeşitli bahanelerle geçiştiriyorlardır.
İş ciddiye binince muhtemelen o fatura yanlış diye iptal edilip size doğru olan kesilecek.
0
strawberry first
(30.08.25)
hastaneyi arayıp sizi şiayet ederim derseniz paranızı bile geri verebilirler, deneyin lütfen. tabi hastanesine göre değişebilir
0
eja
(31.08.25)
e-posta atarak ayrıntılı fatura ve epikriz raporu istedim bakalım. bir müddet bekleyip şikayet kanallarına ileteceğim artık.
0
🌸hobolo
(31.08.25)
(1)

Fon giriş ve çıkışları

Rao
Daha önce yatirimnedir.com üzerinden takip ediyordum ama onlarda dükkanı kapattı. Aynı şekilde tefas fonlarında günlük, haftalık ve aylık olarak fon giriş ve çıkış sayılarını takip edebileceğimiz ücretsiz bir platform varmı ? Teşekkürler.
Daha önce yatirimnedir.com üzerinden takip ediyordum ama onlarda dükkanı kapattı.
Aynı şekilde tefas fonlarında günlük, haftalık ve aylık olarak fon giriş ve çıkış sayılarını takip edebileceğimiz ücretsiz bir platform varmı ? Teşekkürler.
0
Rao
(30.08.25)
Şu hesap her ayın 7-8'i gibi belli başlı fonların giriş çıkışlarını paylaşıyor. Onun dışında tek tek KAP bildirimlerine bakmak ki aşağıdaki hesap muhtemelen KAP bildirimlerini referans alıyor

x.com
0
efreet sultan
(30.08.25)
(2)

Antibiyotik alerjisi

issiz karga
Selamlar duyurunun hipokratları. Antibiyotik alerjisi ilacın alındığı anda /saatte / günde mi gerçekleşir yoksa aradan bir kaç gün belki bir hafta geçtikten sonra da gerçekleşebilir mi? Bu arada bahsettiğim alerji, kurdeşen yada deride kızıl lekeler tarzı birşey. Bir de geçmiş yıllarda kullanılıp b
Selamlar duyurunun hipokratları. Antibiyotik alerjisi ilacın alındığı anda /saatte / günde mi gerçekleşir yoksa aradan bir kaç gün belki bir hafta geçtikten sonra da gerçekleşebilir mi? Bu arada bahsettiğim alerji, kurdeşen yada deride kızıl lekeler tarzı birşey.

Bir de geçmiş yıllarda kullanılıp bir sorun yaşatmayan antibiyotik e karşı alerji gelişir mi?

Son bir de örneğin augumentine karşı alerjik reaksiyon gelişmesi benim bütün penisilin grubuna alerjim olduğu anlamına gelir mi?

Gerçek en son bir de kan tahlili ile yapılan -penisilin için- alerji testinin false negatif çıkma olasılığı var mı?
0
issiz karga
(30.08.25)
aspirin vb, en cok kullanilan ilaca bile alerjisi olana denk geldim,
hemen müdahale edilmese gidiyordu,

alerji testi yaptir..
0
designer
(30.08.25)
sonradan aleri gelişebiliyor önceden olmasada, dayımın başına geldi yaşlıydı 1 hafta yatırdılar ama ööncesinde dediğiniz gibi bakılmadı alerisine.
0
eja
(31.08.25)
(1)

Maltepe Girne Mahallesi nasıl bir yer?

atarlistajer
Selamlar, Maltepe Aydınevler mahallesinde 2 yıldır kirada oturuyorum ve yaşadığım semtten memnunum. Kesin olmamakla birlikte ev alma ihtimalim var ve yine buradan almak istiyorum ama ilanlarda gördüğüm kadarıyla bütçemi aşıyor. Maltepe’de bütçeme uygun Girne mahallesinde ev ilanları gördüm ancak Züm
Selamlar, Maltepe Aydınevler mahallesinde 2 yıldır kirada oturuyorum ve yaşadığım semtten memnunum. Kesin olmamakla birlikte ev alma ihtimalim var ve yine buradan almak istiyorum ama ilanlarda gördüğüm kadarıyla bütçemi aşıyor. Maltepe’de bütçeme uygun Girne mahallesinde ev ilanları gördüm ancak Zümrütevler hakkında olumsuz şeyler duymuştum. Girne mah. profil olarak nasıl bir yerdir, aydınevler ile benzer midir?
0
atarlistajer
(30.08.25)
Zümrütevlerde 3 yıl oturdum normal, orta gelirlilerin oturduğu sakin bir yerdi ne olumsuzluk duydunuz merak ettim? Bi Gülsuyu değil sonuçta :d Girne mh. Sanatçılar sitesi civarında da eşim bekarken yaşıyordu bir tık daha düzgün bir yer olarak canlanmıştı anlattıklarıyla.
0
ekimoloji
(31.08.25)
(1)

Horma Kanyonu yolu nasıl?

hayalhayal
Yakın zamanda giden var mı, yolun durumu nasıldı? Kastamonu merkezden gideceğiz, pınarbaşı sonrası yolun durumunu merak ediyoruz. Çok bozuk ise kendi aracımız yerine alternatif araçlarla mı gitsek diyoruz.
Yakın zamanda giden var mı, yolun durumu nasıldı? Kastamonu merkezden gideceğiz, pınarbaşı sonrası yolun durumunu merak ediyoruz. Çok bozuk ise kendi aracımız yerine alternatif araçlarla mı gitsek diyoruz.
0
hayalhayal
(30.08.25)
Tabelalara uyarsanız sıkıntı yok. Navigasyon civarda daha kestirme diye toprak yollara sokabiliyor. Fakat o toprak yollar da öyle arabanın saplanabileceği yollar değil.
En basitinden frig vadisine vesaire kıyasla daha düzgün yollara sahip.
0
denizgonen
(30.08.25)
(1)

Shell taşıt tanıma sistemi hk

infinitedreams
Selamlar,İş için çalıştığım şirketin aracını aldım, yakıt shell'den alınıyormuş taşıt tanıma sisteminden. Yakıt alöak için shell'e gittiğimde taşıt tanıma diyip yakıtı doldurtuyorum ve devam ediyorum değil mi? Herhangi bir aparat anahtar vs vermiyoruz pompacıya?Teşekkürler
Selamlar,
İş için çalıştığım şirketin aracını aldım, yakıt shell'den alınıyormuş taşıt tanıma sisteminden. Yakıt alöak için shell'e gittiğimde taşıt tanıma diyip yakıtı doldurtuyorum ve devam ediyorum değil mi? Herhangi bir aparat anahtar vs vermiyoruz pompacıya?

Teşekkürler
0
infinitedreams
(30.08.25)
Araçta utts varsa ve turuncu tabancalı pompadan alıyorsanız bir şey vermenize gerek yok.
0
kibritsuyu
(30.08.25)
(4)

"within two business days"den ne anlıyorsunuz?

der meister
perşembe günü türkiye saatiyle 16:39'da aldım ben mesajı, atıldığı ülke bir saat geride. "within two business days" geri dönmemi söylemişlerdi başvuru için gerekli belgelerle.ben de işi yeni bitirmiştim, saat beşe geliyor, kendi içimden tamam dedim cuma ve pazartesi var. cuma zaten vaktim olmayacakt
perşembe günü türkiye saatiyle 16:39'da aldım ben mesajı, atıldığı ülke bir saat geride. "within two business days" geri dönmemi söylemişlerdi başvuru için gerekli belgelerle.

ben de işi yeni bitirmiştim, saat beşe geliyor, kendi içimden tamam dedim cuma ve pazartesi var. cuma zaten vaktim olmayacaktı, pazartesi hallederim diye düşündüm.

yalnız bugün içime kurt düştü, ulan bunlar "biz gün içinde saat 3'te yazdık, ilk gün bugündü, cuma da ikinci gündü" derlerse? yazdım ama cevap vermediler, saat 6 olmuştu cevap da pazartesiye kaldı muhtemelen.

siz bu durumda "within two business days"den ne anlardınız? soğuk su içeyim mi?

başka hiçbir ifade yok bu arada, complete the following within two business days deyip gerekli belgeleri sıralamışlar, hatta parantez içinde 2 diye sayıyla da yazmışlar.

ben saat 4'e gelirken atılmış mesajı o günün biznısından saymam açıkçası hiçbir işletmenin de öyle yapacağını düşünmüyorum ama diğer taraftan da bilemedim, bugün ve yarın işte hafta sonuna kalmadan bitmiş olsun gibi düşünmüş olabilirler belki?
0
der meister
(30.08.25)
Pazartesi ogleye kadar o, geciktirirseniz gec kalmazsiniz ama sarkar.
0
klassno
(30.08.25)
Geçen bu "within" kelimesini chatgpt ye sordum çok güzel anlattı sonunda in or within diye beni test etti sana da öneririm
0
grimavi
(30.08.25)
persembe 16:39 email geldiyse
cuma 16:39 - within one business day diyorsa bu
pazartesi 16:39 within two business day diyorsa bu

gayet acik ve basit degil mi?
0
cooperr
(30.08.25)
@cooperr, abi sen böyle deyince çok mantıklı geldi...
0
🌸der meister
(30.08.25)
(12)

Remote çalışma durumları nasıl

benaslindayohum
Türkiye’de kurumsal olup remote çalışan şirket kalmadı galiba?Avrupa Amerika da durum nasıl?
Türkiye’de kurumsal olup remote çalışan şirket kalmadı galiba?
Avrupa Amerika da durum nasıl?
0
benaslindayohum
(30.08.25)
Bizde rahatti ama artık global olarak sikilastirdilar; haftada 3 gün ofis. Fabrikalarda galiba ayda iki gün mu ne, bir de çalıştığın departmana göre değişiyor. Misal r&d ofise gelmesi gerekiyor daha fazla ama bizim tedarik zincirinde daha rahat.

Bizde tabi pozisyon yükseldikçe remote oluyor çünkü matrix bir yapı var. Örnek verirsem ilk müdürüm benimle aynı ofiste, ikinci müdürüm romanya'da, üçüncü Almanya'da, dördüncü Belçika'da.
Bir çalışma arkadaşı Türkiye'de, biri İngiltere'de, operasyonel ekibin yarışı macaristan'da yarısı Hindistan'da, depo Almanya'da, fabrikalar fas ve cin'de falan filan. Böyle olunca hangi ülkede olduğunu hangi ofiste olduğun falan önemsiz oluyor.

Bir de bizde yok ama rakip bazı firmalarda 90 gün istediğin yerden çalışma falan da gördüm. O baya iyi, kiskaniyorum.
0
logisticsmanager
(30.08.25)
Amerikan şirketleri yavaş yavaş tam güne dönüyor, ABD'de bunların birçoğu daha önce ofislere dönmeye başladı. Avrupa şirketlerinde ofis günleri artıyor ama Avrupa'da durum nasıl bilmiyorum. Çoğu zaten 1 ev 4 ofis ya da tam zamanlı ofis olarak çalışıyordu. Eylül-Ekim itibarıyla birçok şirkette de böyle olacak konuşulduğu kadarıyla. Tabii hala uzaktan ya da karma/hibrit çalışma şekli olanlar var.
0
nawar
(30.08.25)
Asil kurumsallar (yani illa buyuk marka degil, duzgun yonetilen kuralli sirketler) hala remote. Diger kesim eski usule donuyor/dondu cunku kafalari eski
0
Kittie
(30.08.25)
Ya biz gayet pandemide full remote çalışan insanlardık. Şirketler şov yapıyordu yok şöyle evden çalışıyoruz böyle yardırıyoruz diye, şimdi hepsi bir bir dönüyor, vallahi anlamıyorum.
Akbank, trendyol falan da döndü ofise. Globaller zzten dönüyor. Pek kalmadı evden çalışan. Manası ne hiç anlamıyorum (anlıyorum da anlamıyorum, saçma geliyor)
0
mor oje
(30.08.25)
Bizde tüm birimler uzaktan çalışmaya devam, kurumsalın dibiyiz. Ofise de dönme ihtimalimiz yok.
0
mirty
(30.08.25)
Yeni kurumsallık evden calisinca mi oluyormus... Evde pineklemek, yan gelip yatmak da çalışmak mıymış?
0
Shepard
(30.08.25)
Bu yıl sonuna kadar full evden devam. Şirket Türkiye'nin Finans sektöründe en büyüklerden biri ama genel müdür gıdıklanıyor sanırım son birkaç toplantıda 2026'da ofise dönebiliriz vs. yol yapıyor.

@mor oje ben de anlamıyorum çünkü tüm metrikler 2020'den beri iyiye gitti bizim şirkette. En son geçen sene tüm zamanların en iyi göstergelerine sahiptik. Daha ne istiyorlar anlamıyorum. Ofiste yeminle evde çalıştığımın yarısını çalışıyorum hadi sigaraya gidelim, hadi balkona çıkalım, gel geyik yapalım rahat durmuyor kimse :)

İnşallah dönmeyiz bebeğimiz olacak + İstanbul'dan taşınmayı düşünüyoruz birkaç seneye.
0
chicha_v2
(30.08.25)
Yeni is arama sürecinden gectim.
Almanya hibrit
2-3 gün ho/ofis seklinde. En azindan böyle bir beklenti var. Belki ise baslayinca o kadar ofise gidilmiyor olabilir. Cogu öyle Cünkü.
Ofis günü 1 olan da var.
4 gün ofis 1 gün ho olan da duydum ama ben mesela direkt eledim. Böyle bir lüksün var diyelim
0
sonsuz
(30.08.25)
biz de pandemiden beri remote çalışıyorduk. yavaş yavaş ekipleri istanbula çağırmaya başladılar. yazılım ekiplerini veya yazılıma yakın ekipleri şimdilik çağırmadılar ama 1 sene sonra bizi de çağırırlar gibi geliyor.

hayır ne gerek var servis masraflarına, ofis masraflarına, ofisi büyütmeye, yeni ofis açmaya vs... anlamıyorum ki

ne güzel 9da toplantı varsa 8:55te uyanıyordum. toplantıdan sonra da kahvaltımı yapıyordum pc başında. Şimdi işin yoksa istanbul a taşın 6-7 gibi kalk duş al giyin kahvaltı yap işe git... robot mod on
0
ananiyimioguz
(30.08.25)
Benim girdiğim iş yeri haftada iki gün ofisten diğer günler evden. Şimdi bana full ofisten çalışma zorunluluğu getirmişler. Yasal mı bilmiyorum. İşe girerken hibrit diye girdim.
0
Kahvedesu
(30.08.25)
Kurumsal bir şirkette çalışıyorum. full remote çalışmaktayım. şimdi şöyle bir durum var. şirket genel agırlık yazılım işine yönelik çalışıyor. herkesi ofise çagırsalar o kadar adam hiç oturmadan ayakta dursa yine ofise sıgmazlar. o sebeple remote devam. zaten bu düzen şirketin de işine de geliyor. o kadar insanın yol/servis masrafından kurtuluyorlar. ofis giderlerinden kurtuluyor.Mesela istanbulda bir çalışma arkadaşım ben evde çocuktan çalışamıyorum bana sarıyor ofise gelip hep orda çalışmak istiyorum dedi. kabul etmediler. karşılıklı bir çıkar var yani
0
limonlu eksi
(30.08.25)
Hollanda’da 2022 baslarinda ise girdim. O zamandan beri 3 gun ofis 2 gün ev, ise yeni baslayanlara 3 ay sürekli ofis. Gördüğüm çoğu yer boyle gibi, tamamen remote is ilani az görüyorum, onlara da epey yığılma oluyor. Sanirim piyasa eski canliligini kaybetmeye basladikca bu tur gevşeklikler ortadan kalkiyor. Farklı alanlarda da görüyorum bu durumu.
0
mbond
(30.08.25)
(11)

Geçici olarak kalacak yer arayan öğrenci ya da ihtiyaç sahiplerine

sekizdokuzon
ulaşabileceğim bir ağ, STK arayışı içindeyim. Yillaar sonra kendi evime çıkıyorum ve kalacak yer ihtiyacında olan insanları evimde ağırlamak istiyorum. Mor Çatı'yla irtibatım var, onlara soracağım. Sizin onerebileceginiz başka bir oluşum var mıdır?Teşekkürler.Edit: Duyuruda bu tip bir ihtiyacı olan
ulaşabileceğim bir ağ, STK arayışı içindeyim. Yillaar sonra kendi evime çıkıyorum ve kalacak yer ihtiyacında olan insanları evimde ağırlamak istiyorum. Mor Çatı'yla irtibatım var, onlara soracağım. Sizin onerebileceginiz başka bir oluşum var mıdır?

Teşekkürler.

Edit: Duyuruda bu tip bir ihtiyacı olan bir arkadaş varsa bana özelden ulaşabilir. İstanbul'dayim.
0
sekizdokuzon
(29.08.25)
Sokak çorbacılari diye bir oluşum vardı, tek tek nerelerde organize olmuşlar yapılanmaları vs hatırlamıyorum da bir kontakt kurulabilir. Instagram sayfaları var.

Bir de, kendi güvenliğinizi sagladiginizdan da emin olun. Bir bakmışsınız peşinde kan davasına dönüşmüş bir konu sebebiyle bir akrabası olan biriyle aynı evde yaşadığınızı öğrenmişsiniz.

Bir de sınır koyun süre sınırı, diğer türlü iş lackalasir iyilik yapayım derken beddua almayın sonra, sonuçta ilgili duruma muhtaç kalmış insanların da ayağa kalkmaya toparlamaya ihtiyacı var yavru kedi muamelesi yapmayın. Bu konularla uğraşan stklarin en büyük hatası.
0
encokbenisevinnolur
(29.08.25)
Sokak torbacıları diye oluşumlara dikkat et verirler bir tinerciyi evine sonra ırzına mırzına geçerler. aman diyim
0
runaway
(29.08.25)
Sonra başıma niye iş geldi, bütün belalar beni mi buluyor demek istiyorsan lütfen devam et. Lütfen evini tanımadığın yaratıklarla paylaş.

@ruhen hastayım ben çabuk gel örneğini ver please.
0
Shepard
(29.08.25)
Oo desene bundan sonra burada "eve attigin erkek" hikayelerini okuyacagiz.
0
feastofthedamned
(29.08.25)
Bir evim bile yokken eve attığım erkekleri anlatmaya başlasam bir sene dinlersiniz. Kafanız bu kadar çalışıyor anladık da her boka burnunuzu sokmayın
0
🌸sekizdokuzon
(29.08.25)
Bir çoğunuzun ciddi anlamda yardıma ihtiyacı var. Yani şu duyuruyu sulandıracak cüreti nereden buluyorsunuz, anlamak cidden mümkün değil. Ciddi anlamda aciyorum hatta üzülüyorum sizin için. Ben size yardım edemem de eden birileri çıkar umarım. Bu site official olarak dark web kategorisine indi bende.
0
🌸sekizdokuzon
(29.08.25)
semtinize göre üniversitelilerin muhakkak twitter/telegram/whatsapp grupları vardır. whatsapp zor ama twitter ve telegram üzerinden bu grup adminlerine -genelde onlar da öğrenci olur- ulaşıp durumu anlatabilirsiniz. muhakkak yardımcı olan çıkacaktır, bakmayın siz dalyaraklara.
0
ahmet oturum cerezi
(29.08.25)
belirttiğin uygulama ; vakif,belediye vs gibi kurumsal oluşumlar nezninde ve devletin organlari tarafindan takip edilebilir,denetlenebilir sekilde olmasiyla sağlikli olur.

Yoksa yapilan işin tekke,zaviye,tarikatlardan farki kalmaz..
0
designer
(29.08.25)
Kızmışsın ama haklı millet yani.

Evin hayırlı olsun dikkatli olmak lazım. Çözüm süreci de olsa terörist, kan davalı, sapık ve manyak (bunun kadını erkeği yok) biri denk gelir çok canın yanabilir, daha kötüsü de olabilir Allah korusun.

Niyetini anlıyorum kendin de zorlanmış olabilirsin bu konularda daha önce ama herkes de senin gibi olmayabilir dikkat etmek lazım.
0
chicha_v2
(30.08.25)
Elbette durumun hassasiyetinin ve olası tehlikelerinin farkındayım. 38 yaşındayım arkadaşlar, doğma büyüme İstanbul'luyum. Ama birilerine bu şekilde yardım etmenin bir yolu mutlaka vardır. Bu tip deneyimi olan, bu işin sağlıklı şekilde nasıl yürütülecegini bilen insanlara ulaşmak amacım. Aldığım cevaplar; sen kimsin, eve erkek atmaya mi çalışıyorsun, deli misin? Bu kadar olumsuz, kaotik, hınç, nefret dolu olmaya gerek yok sürekli. Ben son zamanlarda yapılan bir iyiliğin bir değil birden çok insanın hayatını nasıl kökünden değiştirdigine sahit oldum ve açıkçası hayatımda böyle şeylere alan açmak istiyorum. En basiti evcil hayvanını ya da bavulunu bırakacak yere ihtiyacın olur ya da ne bileyim iki gün kendini bir yere kapatıp çıkmamak istersin, gel burada yer var demeye çalışıyorum. İyiliğin size absurd gelmesi benim değil sizin meseleniz.

Umarım derdimi anlatabilmisimdir. Bu noktadan sonra bu başlık altına soruma cevap olmayan bir şey yazmamanizi rica ediyorum. Beni başka başlıklar altında linçlersiniz.
0
🌸sekizdokuzon
(30.08.25)
bir tane stk yeterli, herkese yardım edemezsin, elimde fırsat var diyerek bu fırsatı 100 kişiyle paylaşmaya çalışırsan kimse fayda görmez.
0
selam
(30.08.25)
(7)

İshal salgını

ananiyimioguz
Son yıllarda çok sık ve ailecek ishal olanları duyuyorum. Ben de geçtiğimiz aylarda acillik olacak kadar fena bir şekilde olmuştum.Bu konuda bir şeyler duyan, bilen var mı acaba genel olarak ülkenin sularında veya besinlerde bir sıkıntı mı var?Yani var elbet her gün bir skandal duyuyoruz da, elle tu
Son yıllarda çok sık ve ailecek ishal olanları duyuyorum. Ben de geçtiğimiz aylarda acillik olacak kadar fena bir şekilde olmuştum.

Bu konuda bir şeyler duyan, bilen var mı acaba genel olarak ülkenin sularında veya besinlerde bir sıkıntı mı var?

Yani var elbet her gün bir skandal duyuyoruz da, elle tutulur verisi olan var mı?

Nelere dikkat etmemiz lazım?
0
ananiyimioguz
(29.08.25)
(bkz: norovirüs)

Sebep olarak benim aklıma soğuk zincir kırılmaları geliyor. Fikir yürütüyorum ama. Bir dayanağım yok.
0
Mirket
(29.08.25)
Ankarada misiniz? Sozlukte sulardan kaynakli denilmis. Gastroenterit salgini denmis.
0
sey mi dostum
(29.08.25)
Ben antepteyim, şirketten istanbuldaki ve maraştaki arkadaşlar da ailecek kırılıp döküldü.
0
🌸ananiyimioguz
(29.08.25)
İstanbul / Ben de 10-15 gün ishaldim, reflor ile biraz toparladım gibi.
0
peki madem
(29.08.25)
İçimden geçmesi 8 saat sürdü
Şimdi sıra bende
Vücudun toparlanma hızına bayıldım bu süreçte
0
baldan kaymak
(29.08.25)
Sahsen hic buzlu icecek tuketmiyorum disarida. O buzlarin hiyyeninin saglanamadigini dusunuyorum. Gerek makineden kaynakli, gerek sagliksiz suyla yapilan buzlardan kaynakli bu sorunun yasandigina inaniyorum. Disarida guvenmedigim seylerin basinda buz gelir. Bu yuzden yansam da buzlu icecek almam
0
Kittie
(29.08.25)
Hareketsizlik,aksam sekerli birseyler tüketmek ve sonuç olarak mide de siskinlik varsa,
aksam yeme icmeler sabaha anca bagirsaga ulasiyor, mide de fazla duran besinler,fazla mide sivisi ile ishale dönüşüyor..

benim eyyorlamam bu.
0
designer
(29.08.25)
(6)

Şu mesajdan ne anlaşılıyor?

AWD
" Sayın ......,.... tarihli e postanız incelenmiştir.Kayıtlarımızın tetkikinden işlemlerinizin sonlandırıldığı tespit edilmiştir. İyi dileklerimizle bilgilerinize sunarız"Bundan siz ne anladınız? "Bir süredir sizin iş başvurunuzu inceliyorduk ve incelemeyi tamamladık, olumsuz sonuçlandı " mı?"Sizin
" Sayın ......,
.... tarihli e postanız incelenmiştir.Kayıtlarımızın tetkikinden işlemlerinizin sonlandırıldığı tespit edilmiştir. İyi dileklerimizle bilgilerinize sunarız"


Bundan siz ne anladınız?

"Bir süredir sizin iş başvurunuzu inceliyorduk ve incelemeyi tamamladık, olumsuz sonuçlandı " mı?

"Sizin başvurunuzu incelemeyi tamamladık ancak nihai karar verilmedi haberiniz olsun, ""devamında iyi gelişmeler olmasını dileyerek"" size haber verelim dedik" mi?

"Sizin başvurunuzu inceleyip olumsuz karar vermişiz ama size haber vermeyi unutmuşuz" mu?

"Başvurunuz incelendi, size iş miş yok , daha da bizi darlamayın" mı?

Başka bir şey mi?
Gönderen firma anonim kalsın. Konu iş başvurusu.
0
AWD
(29.08.25)
Ben sadece inceledik haberiniz olsun diye anladım. Dediğinizin ikisi de olabilir, ama muğlak bırakmışlar.
0
encokbenisevinnolur
(29.08.25)
Selam, epostan geldi baktık. Kayıtlarımıza baktık güya ve işleminizi bitirdik. Bye. İş yok ehe.
0
Shepard
(29.08.25)
Muglaklik yok, son iki mesajinizin karisimini demisler. Baktik, olumsuzmus -ya da artik olumsuz- ve haber vermemistik simdiye kadar, daha sormayin.
0
klassno
(29.08.25)
Valla bence direkt 'sizin maili kaale almadik. Haberiniz olsun' anlamina geliyor.
0
j r r tolkien hayrani
(29.08.25)
muğlak ifadeler kullanmışlar ama olumsuz cevap vermek istemişler. olumlu bir gelişme olsaydı sonunu daha farklı bitirirlerdi, sürecin devamı için sizinle iletişime geçilecektir vs. gibi bir şeyler yazabilirlerdi.
0
exlibris
(29.08.25)
Müşteri hizmetleri Türkçesi bu, nerede görsem tanırım. Türkçeyi gerçekten bilmeyenler tarafından hazırlanan, söylemek istediği şeyi açıkça söylemekten kaçınan ancak Türkçe bilmediği için anlatmaya çalıştığı şeyi dolaylı olarak ifade edebilmekten tamamıyla aciz olup yan yana sıralandığında hiçbir anlam içermeyen cümleler içeren bir dil bu.

Hiçbir şey anlaşılmıyor, ancak yorum yaparak anlam çıkarmak mümkün.

Olumlu bir şey olsa açıkça yazarlardı, bu nedenle olumsuz olarak düşünmek bence daha doğru.

Bana böyle bir e posta gelse, bu e postadan hiçbir şey anlaşılmadığını ve ne demek istediklerini sorardım.
0
10551037
(29.08.25)
(1)

Ons altın için hedefiniz neresi ?

Rao
Merhaba, malum Trump amcanın fed üzerinde baskıları ve dolayısı ile fed faiz indirim beklentisi ons altında yeni bir trend başlattı. Kısa ve orta vadede kar satışı yapmak için ons hedefiniz neresi ? Teşekkürler.
Merhaba,

malum Trump amcanın fed üzerinde baskıları ve dolayısı ile fed faiz indirim beklentisi ons altında yeni bir trend başlattı.

Kısa ve orta vadede kar satışı yapmak için ons hedefiniz neresi ?

Teşekkürler.
0
Rao
(29.08.25)
3470 lerde viop long kontratlarimin bir kismini kapatacağım. Tabiiki ana trend yukarı devam etme olasılığı vardır. Yatırım tavsiyesi değildir elbette.
0
primetime
(30.08.25)
(4)

Bir bütün olarak ingilizce grammer’i nereden bitirebilirim?

avatar is back
Kelime seviyem aşağı yukarı c1 civarı. Vocabularytester diye bir siteden de test yaptım c1 çıktı. Ama grammer hayatımda hiç çalışmadım, çalışmayı geçtim konular adları falan ne onu bile bilmiyorum. Hal buyken konuşma ve yazmada c1 yerine b1 gibi takılıyorum. Ielts girsem yarın alacağım puan 6,5 fala
Kelime seviyem aşağı yukarı c1 civarı. Vocabularytester diye bir siteden de test yaptım c1 çıktı. Ama grammer hayatımda hiç çalışmadım, çalışmayı geçtim konular adları falan ne onu bile bilmiyorum. Hal buyken konuşma ve yazmada c1 yerine b1 gibi takılıyorum.

Ielts girsem yarın alacağım puan 6,5 falandır. 7,5-8 falan alamam bu grammer ile speaking ve writing’de.

Yok mu bir site, bir platform uygulama falan gireyim içine 1 ayda mantığını süper kavrayıp halledeyim şu işi? Kitaplara gömülmek istemiyorum açıkçası
0
avatar is back
(29.08.25)
Kastettiğim biraz tümden gelim metoduyla öğreten bir yapı. Çalışmaya başlarken toplam kaç konu kaç yapı olduğunu bilmem gerekiyor. Sonra içine dalıp yalayıp yutayım diyorum
0
🌸avatar is back
(29.08.25)
Betty azar, understanding and using English grammar

Gördüğüm en detaylı gramer kitabı. Seviyesi de yüksek. Cambridgeler de dahil onlarıda kullandım.
0
substituent
(29.08.25)
herhangi bir kitap ya da udemy kursu. kitap daha iyi çünkü gözle tarayıp zap yapabiliyorsun. videolu olursa dinlemek zorunda kalırsın.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(29.08.25)
Azar lise kitabidir. Michael Swan Practical English Usage (ing ogrt bolumunde kullanilir) kullanabilirsiniz, pdf'ini bulamazsaniz da haberleyin atayim.
0
klassno
(29.08.25)
(5)

Kedi iç parazit dokmesi

icimdekipollyannatinerebasladi
Merhabalar,Hasta bir şekilde sokakta bulup eve aldığım yaklaşık iki aylık bir kedi yavrusu var elimizde. Veterinere götürdüğümüzde dış paraziti yapıldı ama daha çok küçük olduğu için iç paraziti yapılmamıştı. Bugün farkettim ki kurt gibi şeyler dökülüyor yattığı yere. Iç parazit olduğunu düşünüyorum
Merhabalar,

Hasta bir şekilde sokakta bulup eve aldığım yaklaşık iki aylık bir kedi yavrusu var elimizde. Veterinere götürdüğümüzde dış paraziti yapıldı ama daha çok küçük olduğu için iç paraziti yapılmamıştı. Bugün farkettim ki kurt gibi şeyler dökülüyor yattığı yere. Iç parazit olduğunu düşünüyorum. Veterinerimize danistigimizda şurup verdi onu kullanacağım ama sormak istediğim bir şey var bu parazitler insanlara bulaşır mı? Evde kuşum var ona bulaşıp zarar verebilirler mı?

Gun icinde tahmini kac adet dokuyordur bu parazitleri? Ilaç kullandıktan sonra bu parazitler kese olarak mı düşecek yoksa teker teker mı dökülecek?

Daha önce hiç kedi bakma tecrübem olmadi. Acemiyim bu konularda.

Teşekkürler.


Parazitin fotoğrafını ekliyorum belki sizler turunu anlarsınız.


hizliresim.com
0
icimdekipollyannatinerebasladi
(29.08.25)
Kedi cok beslenmemisse yapmayabiliyor ama ona gorede dozlar var bir veterinere daha danis bunlarin kulucka donemi var oyle 1 kere surup vermekle olmaz evdede carsaflari 90 derecede yika yerleri camasir suyu ile sil evde 10 sokak kedisi ile yasayan teyzemin daha basina bisey gelmedi onca senelerdir yinede temizligi elden birakma öpme hayvani
0
eja
(29.08.25)
Küçük küçük kurt gibi sarı bir şeyler dökülüyor. Anlamıyorum türlerinden maalesef. Veterinere gittiğimizde 5 6 haftalikti. O zaman küçük olduğu için yapamamıştı. Yaklaşık 200 grandi kedi çünkü.

Şurubu 3 gün kullanacağım, iki hafta sonra tekrar 3 gün kullanacağım. Kedi bir süredir bende o kadar gün dayandım öpmedim. Ilk kez dün ve bugün öpmeye başlamıştım. =(
0
🌸icimdekipollyannatinerebasladi
(29.08.25)
Kediyi telefonla takip ediyor, iki hafta sonra gibi kontrole gideceğiz. Şu an kedi yaklaşık yarim kilo oldu. Bu süreçte kilo takibi yapmamı söyledi. Parazitin fotoğrafını ekledim belki türünü anlayabilirsiniz.
0
🌸icimdekipollyannatinerebasladi
(29.08.25)
bu tapeworm denen hede. sana bulasabilir. kediyi bence simdilik tek bir odada tutun, yeterince büyük olsun tabii. surubu kullanmaya devam.
bizim kedimiz bize ilk geldiginde 5 aylikti, veteriner kontrolüne götürdük, parazit asisi falan yapildi (hap seklinde) ama asi tutmamis. ayni böyle kurtlandi. sonra tekrar parazit asisi (hap seklinde gene) yaptilar. sonra o kurtlar ölü olarak kaka ile döküldü.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(29.08.25)
Umarım bizde kusa ve bize bulasmadan bir an önce kurtuluruz bu problemden.
Teşekkür ederim. Kontrole gittiğimizde büyük ihtimalle iç parazit asisida yapılacaktır diye düşünüyorum.
0
🌸icimdekipollyannatinerebasladi
(29.08.25)
(3)

Gömlek - Tshirtteki Lekeler…

yankee jumping
Çok sevdiğim gömlek ve tshirtlerin koltukaltı kısımlarında leke oluyor ve çıkmıyor. Her gün duş, deodorant ve kıyafetleri 1 kez giyip yıkasam da lekeleniyor ve lanet olsun ki bu lekeler çıkmıyor!! Neyi yanlış yapıyorum ve ne yapmam gerek???
Çok sevdiğim gömlek ve tshirtlerin koltukaltı kısımlarında leke oluyor ve çıkmıyor. Her gün duş, deodorant ve kıyafetleri 1 kez giyip yıkasam da lekeleniyor ve lanet olsun ki bu lekeler çıkmıyor!! Neyi yanlış yapıyorum ve ne yapmam gerek???
0
yankee jumping
(29.08.25)
O lekeler deodorant lekesi. Leke yapmayan bir deodorant bulmaya çalışabilirsiniz, gerçi "invisible" diye pazarlananların da bazıları leke yapıyor.
0
kobuzchu kiz
(29.08.25)
Alüminyum içermeyen deodorant kullanınca sıfır leke garantisi veremem ama minimum leke oluyor diyebilirim. Lekeleri çıkarmak için birkaç yöntem denedim ama en çok işe yarayanı Rossmannlarda satılan gall sabunu oldu.
0
peki madem
(29.08.25)
Öncelikle şu ürünü sipariş ediyorsunuz:
ty.gl

Sonra su kaynatiyorsunuz (ürün 90 derece sicaklikta aktif oluyor cunku.) sonra bir kova ya da legene lekeli gomlekleri koyup ustune de su döküp ama su seviyesi lekeli kiyafetleri kapsayacak kadar yuksek olsun, sonra 2-3 olcek bu üründen koyup karistirip, ara ara da gidip gelip suyu karistiriyorsunuz (bir cubukla falan, elinizi yakmayin), kiyafetler bi alt üst olsun yerleri degissin falan. Sonra su biraz sogusun hatta bekleyin iyice sogusun elinizi sokacak dereceye gelsin. Ardindan kiyafetleri cikartip bir tur da makinede yikayin. İslem bitince bana da bi dua edersiniz bu ara ihtiyacim var :)
0
matilda
(30.08.25)
(1)

Ağırlık çalışırken bir bölgeyi

kizil karga
Ne kadar çalışmak gerekiyor kaç set yapmalı siz nasıl yapıyorsunuz?
Ne kadar çalışmak gerekiyor kaç set yapmalı siz nasıl yapıyorsunuz?
0
kizil karga
(29.08.25)
Set manyağı olmadan çalışmak gerekiyor, son birkaç senelik araştırmalar bir kas grubu başına haftalık 10-20 set arası çalışmanın iyi olduğunu, onu da en az 48 saatlik dinlenme aralığıyla ikiye bölerek yapmak gerektiğini söylüyor, ben uzun zamandır bir bölge için 4 hareket seçip ikişer set yapıyorum, toplamda 16 set yapıyor, egom izin verse bazı hareketleri tek set yapıp toplam 10-12 sete tamamlardım ama 2 sete bile zor indim tek set yapmak çok zor.

Birkaç ekleme yapayım: Bence şu an toplam 10-15 set arası iyi ama bu biraz da iyileşme kapasitesiyle alakalı, mesela 20 set yapıyorsundur ama ağırlıkların artıyordur o zaman 20 set de iyi olabilir ama ağırlıkların çıkmıyordur "bitkinlik" hissini daha yoğun yaşıyorsundur o zaman bu hacim sana yaramıyor diyebiliriz, bu biraz kişisel bi mesela ama 18-20 set üstü çöp tabii doğal çalışanların için.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(29.08.25)
(1)

Nil Karaibrahimgil Şarkısı Arıyorum!

lynyrd skynyrd
2000 yılından sonraki müzikleri dinlemeyen biri olarak bu duyuruyu açacağımı hayatta tahmin etmezdim.Geçen gün bir radyoda denk geldim. Aradım; ancak bulamadım. Janr olarak keza kendisinin ''Kuzey Yıldızı'' isimli parçasına benziyordu. Keyifli, aynı zamanda dingin bir yönü de vardı. Yanlış hatırlıyo
2000 yılından sonraki müzikleri dinlemeyen biri olarak bu duyuruyu açacağımı hayatta tahmin etmezdim.

Geçen gün bir radyoda denk geldim. Aradım; ancak bulamadım. Janr olarak keza kendisinin ''Kuzey Yıldızı'' isimli parçasına benziyordu. Keyifli, aynı zamanda dingin bir yönü de vardı. Yanlış hatırlıyor olabilirim, parçanın sözlerinde meyve isimleri de geçiyordu; geçmese bile bu şekilde ilginç bir parçaydı. Ne olabilir acaba? Zaman ayırıp yanıtladığınız için şimdiden teşekkür ederim.
0
lynyrd skynyrd
(29.08.25)
en sevdiğim şarkılarından biridir ve az bilinir. nilfm albümünden meyve tabağı isimli şarkı.

aldığım ilk kasetti. duygulandım hemen açıyorum.
0
matilda
(29.08.25)
(6)

Diş bakımı için yaptığım şeyler yeterli mi?

lostinway91
Kahvaltıdan sonra dişlerimi Marvis (beyazlatıcı macun) ile fırçalıyorum ve ağzımı Listerine ile gargalıyorum. Akşam yemeğinden sonra tekrar Marvis ile dişlerimi fırçalıyorum (gerçi şu ana kadar - üç aydan beri kullanıyorum - pek beyazlatmadı dişlerimi) yatmadan önce ara diş fırçası kullanıp, Signal
Kahvaltıdan sonra dişlerimi Marvis (beyazlatıcı macun) ile fırçalıyorum ve ağzımı Listerine ile gargalıyorum. Akşam yemeğinden sonra tekrar Marvis ile dişlerimi fırçalıyorum (gerçi şu ana kadar - üç aydan beri kullanıyorum - pek beyazlatmadı dişlerimi) yatmadan önce ara diş fırçası kullanıp, Signal White Now ile dişlerimi fırçalıyorum. Dil temizleyicisi aldım, ancak daha pek kullanmadım.
0
lostinway91
(29.08.25)
Diş ipi ve arayüz fırçası eklenebilir yemek artıklarındann kurtulmak için, bir de beyazlatıcılı macunlar pek tavsiye edilmiyor bildiğim kadarıyla.
0
(29.08.25)
ağız duşunu öneriyorlar hatta geçen gün biri başlık açmıştı bununla ilgili. diş plaklarını temizliyormuş. diş bakımında o da gerekli bence.
0
elektr10
(29.08.25)
diş ipi eksik. Diş ipi kullanın diş fırçaladıktan sonra, yatmadan önce.
0
hain kostokk
(29.08.25)
disler kalkar kalkmaz fircalanir. yoksa tüm gece biriken bakteri vs ne varsa ictigin su, yedigin yemeklerle yutuyorsun.

yemek yedikten hemen sonra dis fircalanmaz. biraz beklemen lazim.

dil temizleyicisi cok iyi. ben dilimi fircalardim ama dil temizleyicisi kadar iyi olmuyormus.

dis ipi de kullansan iyi olur. dis etindeki bakteriler kan dolasimina karisiyor. kalp kapakcigina bile ziplayabiliyormus.

ben böyle biliyorum.
agiz dusu disini ara firca ve dis ipiyle yeteri kadar iyi temizleyemeyenler icin. direkt gidip onu almana gerek yok. manuel kendin dene.

her seyi yapmana ragmen dislerin inci gibi bembeyaz olmayabilir. benim üst köpek dislerim mesela nedense daha saridir. genetik de önemli. rahatsiz ediyorsa bleaching düsünülebilir.
0
sonsuz
(29.08.25)
Arayüz fırçası muhakkak kullanmak lazım diş ipi kullanamasa bile. Ben kullanamıyorum, çok fena huylanıyorum ama arayüz fırçası çok kurtarıcı oluyor. Ağız suyunun hiçbir faydası yok deniyor, bir de diş beyazlatma için beyazlatıcı değil de diş hekiminin beyazlatma işlemi daha başarılı oluyor diye düşünüyorum çünkü dişin kendi rengini açmıyor beyazlatıcılar.
0
muhayyer divan
(29.08.25)
3 kere mi fircaliyosun yani. Dislerin asinir. Ben de boyleydim, fazla fircalamaktan dislerim asinmis djd
Dogrusu 2 kere fircalamakmis. Her sey gibi bunda da fazlasi zarar.
0
Kittie
(29.08.25)
(2)

annemi emekli etmek.

matilda
merhaba, annem 16.02.1967 doğumlu ve 20.07.1993'te ilk sigorta girişi yapılmış. 790 gün primi var sadece. Annemi emekli etmek istiyorum. E-devlet 5675 gün diyor ama chatgpt, 58 yaşını doldurursa 3600 gün diyor. Eğer bu şekildeyse 720 gün borçlandırma yaparsak 5 yıl 10 ay daha prim ödeyerek emekli ol
merhaba,
annem 16.02.1967 doğumlu ve 20.07.1993'te ilk sigorta girişi yapılmış.
790 gün primi var sadece.
Annemi emekli etmek istiyorum. E-devlet 5675 gün diyor ama chatgpt, 58 yaşını doldurursa 3600 gün diyor.
Eğer bu şekildeyse 720 gün borçlandırma yaparsak 5 yıl 10 ay daha prim ödeyerek emekli olabiliyor.
İsteğe bağlı sigorta yapsak mı aylık primler daha uyguna gelir yoksa annemi bir yerde çalışıyor göstersek mi?
0
matilda
(29.08.25)
15 yıl 3.600 günden emekli olabilir.

3.600-790=2.810 gün daha prim ödemesi lazım.

Primlerinizi kendiniz yatırırsanız bagkur sayılır. 15 yıl 3.600 gün için son 3,5 sene* ssk'dan bir yerde çalışıyor gibi göstermelisiniz**, 1.260 gün sgk'lı olmalı.

790 var olan prim
1550 istege baglı prşm (bagkurdan sayılır)
1260 sgl



(* son 7 seneden en çok yatırılan kurumdan emekli olur)
** başka yerde çalışmayıp çalışıyor gibi göstermek çok tehlikeli, emeklioldugunda bile siz orada çalışmadan prim yatırdınız denilerek emekli maaşı alsa dahi faizi ile geri istiyorlar.
Not: 1993 senesinden sonra çocuk dogurduysa bu çocukların dogduktan sonra sgl'lı çalışma süresi yoksa çocuk borçlanması yapabilir. 3 çocuk için her birinden 2 senedent oplam 6 sene borçlanabilir.
0
liberal
(29.08.25)
@liberal, annemin şu anda fiziken çalışması pek mümkün değil sağlık durumları nedeniyle. kemoterapi vs alıyor. ayrıca ileri derecede iltihaplı romatizma ve kemik erimesi var. yani hepsini isteğe bağlı yapsak da 1260 günü illa sgklı olması gerekiyorsa mecburen o süreyi bir yerde çalışıyor göstermek zorundayız.
0
🌸matilda
(29.08.25)
(8)

Türkiye'den İtalya'ya para gönder(eme)mek

mirafiori
Türkiye'deki kendi hesabımdan İtalya'daki kendi hesabıma para göndermeye çalışıyorum. Çok yüksek bir miktar değil. Nereden geldiği belli olmayan bir para da değil kestiğim fatura var. Antiterörizm güvenlik vb. sebepleriyle İtalya parayı kabul etmiyor. Türk bankası İtalya'yla konuş diyor, İtalyan ban
Türkiye'deki kendi hesabımdan İtalya'daki kendi hesabıma para göndermeye çalışıyorum. Çok yüksek bir miktar değil. Nereden geldiği belli olmayan bir para da değil kestiğim fatura var. Antiterörizm güvenlik vb. sebepleriyle İtalya parayı kabul etmiyor. Türk bankası İtalya'yla konuş diyor, İtalyan bankası Türkiye ile konuş diyor. 1 aydır bikaç kez denedim, başka bankadan denedim, western union denedim ama çözüm bulamadım. Anladığım kadarıyla wise falan kullansam yine aynı şey olacak.

Nasıl yapabilirim? Bitcoin falan mı yapmam lazım? O işlere de girmek istemiyorum.
0
mirafiori
(29.08.25)
Swift mesajini Italyan bankaniza sorgulattiginizda antiterorizm falan diyorsa ciddi bir durum var demektir. Ben italyan devletine bizzat basvururdum, hangi birime basvurmak lazim artik arastirmak lazim.

Aciklamaya "ogluma, kardesime ihtiyaclari icin" falan gibi birseyler yazarak bir aile ferdiniz kendi hesabindan size para yollamayi denesin bakalim ne olacak?

Ha benim de gecen duyurum vardi: www.eksiduyuru.com Turkiye'de para yollamak cok zorlasmis, bu salagi kesin kandirdilar, dolandiricilara para yolluyor g.zekali on kabuluyle bir suru zorluk cikartiyor Turk bankalari. Belki bankanizdan size gelen onaylama aramasini falan acmiyorsunuzdur bilemedim.
0
freedonia
(29.08.25)
bizim zamanımızda unicredit ortagı oldugu için yapı kredi en iyi çözümdü. italyadaki şehir bankalarını tercih ediyorsanız sorun yaşamanız mümkün.

wise iyi bir çözüm, kartını da edinirseniz nakit gibi harcarsınız ya da çekersiniz.

biraz türkiye kara para meseleleri yüzünden kötü durumda, o yüzden oluyor bu şeyler. kayıtsız kuyutsuz iş yapmanızı önermem avrupada, bitcoin öyle bir şey değil gerçi de neyse.
0
kveldulv
(29.08.25)
Wise ile olmayacağına eminseniz aklıma gelen tek yöntem Revolut hesabı açıp Türk kredi kartıyla hesaba para aktarıp o kartı Türkiye'de ödemek. Kredi kartının Euro ekstresi açıksa direkt ne kadar yüklenirse o kadar borç + %2,5 komisyon borcu gelir. Yani 1000 euro gönderirseniz 1025 euro olarak ekstreye yansır.
0
himmet dayi
(29.08.25)
Miktari kucultup yollamayi denediniz mi? 10 bin € altinda parcalarla yollamayi deneyin.
0
turkuaz
(29.08.25)
Miktar büyük değilse eğer avrupada tanıdık birinin hesabına gönderir sonra o hesaptan kendi hesabına transfer edebilirsin. İtalya'daki bankanın bir çeşit filtresidir belki yaşadığın sorun. Tanıdık yoksa wise hesabı açar temelden çözersin sorunu. merkezi belçika diye hatırlıyorum. sepa arasındaki transferlerde aynı sorunun yaşanacağını sanmıyorum.
0
beyfendi
(29.08.25)
Wise bu işi çözer çünkü direkt euro swift göndermek gibi değil.

Wise ın Türkiye hesabına tl atıyorsun, para hesabına yansıyınca euroya çevirip kendi hesabına gönderiyorsun ve bu işlem wiseın euro hesabından(eu içi) senin İtalya hesabına oluyor.
0
nhk ni youkosu
(29.08.25)
bence italyan bankani degistir.
yine olmuyorsa tr'deki bankani.
0
sonsuz
(29.08.25)
10binden kucuk miktar. Revoluta yuklemeyi deneyecegim. Bu arada geri donen swift denemelerinden banka 100€’ya yakin para kesmis oldu. Onlar da geri gelmeyecek heralde
0
🌸mirafiori
(30.08.25)
(3)

Kiralık araçla radar cezası ödeme

garavel
Ceza ehliyetime yazıldı, gib üzerinden ödemeye çalışıyorum ama “ kişi araç sahibi değil “ uyarısı alıyorum.Bunu nasıl ödeyebilirim başka türlü ?
Ceza ehliyetime yazıldı, gib üzerinden ödemeye çalışıyorum ama “ kişi araç sahibi değil “ uyarısı alıyorum.

Bunu nasıl ödeyebilirim başka türlü ?
0
garavel
(29.08.25)
ceza tutanağı varsa, numarasıyla bankadan ödeyebilirsin.
0
gabe h coud
(29.08.25)
teşekkürler, manuel girip ödedim.
0
🌸garavel
(29.08.25)
gib.gov.tr içinde “dijital vergi dairesii” kısmında güncel bütün borcunuzu görebiliyorsunuz. Kiralık arabalar yüzünden 3 kez oradan kredi kartımla ceza ödedim.
0
yankee jumping
(29.08.25)
(8)

Kameralı diafon takınca eskisini sormadan aldılar

ya ben lan neyse
normali bu mu? elektrikçi sormadan eskisini çantasına koydu gitti. apartmandan çıkarken baktım apartmandaki herkesinkini toplamış.ne yapacak onları? sormadan alması biraz ayıp değil mi?16 daire, daire başı 3000'e yaptılar. fiyat nasıl?bu arada çok boktan bir şey. ekranı falan 480 p bile değil. tuşun
normali bu mu? elektrikçi sormadan eskisini çantasına koydu gitti. apartmandan çıkarken baktım apartmandaki herkesinkini toplamış.

ne yapacak onları? sormadan alması biraz ayıp değil mi?

16 daire, daire başı 3000'e yaptılar. fiyat nasıl?

bu arada çok boktan bir şey. ekranı falan 480 p bile değil. tuşuna basmak zor. az zorlayınca yerinden çıkacak gibi.
0
ya ben lan neyse
(29.08.25)
Eski diafonlar depozitolu muymuş?
16 daireden kendisine bir şey diyen olmamış mı ?
0
diyecevaplandı
(29.08.25)
turkiye icin normal, normalde normal degil.
0
klassno
(29.08.25)
Belki anlaşma o şekildedir. 3.000 TL + eski cihaz gibi.
0
himmet dayi
(29.08.25)
Markası ne. O fiyatlara audio iyi modelini takıyorlar
0
rodeocu
(29.08.25)
001140 takıldıysa 300 500 fazla vermişsiniz diyebilirim. Eskisini almaları racondan böyle.

www.audio.com.tr
0
Shepard
(29.08.25)
iyi sokmuşlar bize apartman olarak. 30 bine halledilirmiş bu iş. 3 gün sürdü ulan bir de takması. ustanın o kadar tavrını falan çektik.
0
🌸ya ben lan neyse
(30.08.25)
O cihazlar size değil apartmana ait. Fiyatta anlaşırken eskileri geri vermek üzere anlaşıldıysa alıp götürmüştür.

Fiyat yeni tesisat döşenip döşenmemesine göre değişir. Sadece eskisini söküp görüntülü olanı taktıysa biraz yüksek. Baştan kablo çekildiyse normal.
0
kibritsuyu
(30.08.25)
4 saatlik iş bu arada... Ustaya yaptırılmaz, Audio'yu arayıp yetkili servis istiyorsun. Olaylar çok daha güvenli ilerliyor.
0
Shepard
(30.08.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.