(3)
Kitabımı nasıl bastırabilirim?
Novella uzunluğunda editörden geçmiş, basıma hazır bir kitabım var. Usta bir editör üzerinde çalıştı ve kitabı orijinal buldu, sevdi. Lakin bastırma sürecinde yol yordam bilmiyorum. Yayınevleri kitaptan çok kişinin tanınırlığı üzerinden seçim yapıyor gibi. Kitabın türü mizahla örülü büyülü gerçeklik
Novella uzunluğunda editörden geçmiş, basıma hazır bir kitabım var. Usta bir editör üzerinde çalıştı ve kitabı orijinal buldu, sevdi. Lakin bastırma sürecinde yol yordam bilmiyorum. Yayınevleri kitaptan çok kişinin tanınırlığı üzerinden seçim yapıyor gibi. Kitabın türü mizahla örülü büyülü gerçeklik gibi bence. Spiritüel tandansı var. Tanınmış bir yayınevinin yarışmasına katıldım ancak seçilmedim. İsmi bilinir yayınevleri 2-3 senelik basım programını önceden hazır ediyormuş. Yeni yazarlar prestijli yayınevlerinden bastırmak için hayvani paralar ödemeliymiş, diye öğrendim. Ben bastırmak için para harcamak istemiyorum. Ünlü değilim ancak metnime en azından basılacak değerde olduğu anlamında güveniyorum; lakin bu işin yolunu pek bilmiyorum.
Yayınevlerine tek tek gönderdiğimde arada kaynayacak diye çekiniyorum. Senelerce beklemek istemiyorum, zaten neredeyse kitabı bitirmemden sonra 8-9 ay geçti. Amazon'da self publishing etsem reklam vs ile de uğraşamam, o işlere çok kafam basmıyor şu anda.
Ben metni sağlam bir yayınevine vereyim, basılsın ve organik olarak tanınsın kitap derdindeyim.
Bana ne önerirsiniz? Yardımcı olabilecek biri var mı? Teşekkürler.
0
Abim yanlış anlama beni ama yapmak istemiyorum dediğin her şeyi yapmak zorundasın biraz, yani istersen ölümsüzlüğün sırrını keşfettiğin bir eserin olsa dahi kendi kendinin referansı olacak şekilde bilinen bir insan değilsen bir yayınevi senin kitabını neden basmak istesin ki, sen arz olmak istiyorsun ama bu arzın bi talebi yoksa gerekiyorsa para ödersin gerekiyorsa tek tek yayınevlerinin kapısına gidip ürününü pazarlaman gerekir, yani kuryeyle yayınevine göndermekle de olmaz o iş, hatta sana "kardeş kitabın güzel ama seni bilen eden yok bu kitabı X yazarın ismiyle basalım sonra diğer kitaplarında duruma bakarız" diyenler bile çıkacaktır, bu işler böyle yürüyor biraz, seninle aynı düşüncede olan binlerce insan vardır muhtemelen kitabını bastırmaya çalışan, biraz böyle düşünüp durumunu değerlendir.
+5
Durumuzundaki birçok yeni yazar kendi ceplerinden ödeyip bastırıyorlar kitaplarını. Yayınevleriyle bunun üstünden anlaşmaya çalışabilirsiniz.
0
alice in potatoland
(
16.12.25)
editörün bağlı olduğu ya da tavsiye edebileceği bir yer yok mu? en azından bekleme süresini kısaltırsınız belki. her halükarda para ödersiniz gibime geliyor. dediğiniz kadar iyiyseniz bir yerde bastırdıktan sonra ilk roman ödülü gibi yarışmalara göndermek mantıklı olabilir.
0
black holes in the sky
(
16.12.25)