Giriş
(10)

fazla rakı içmek zararlı mıdır?

co2s2
daha önce su, çay ve kola için sormuşlar. ben de rakı için sorayım dedim.fazla rakı içmek zararlı mıdır? ne kadarı normal sayılabilir? ne kadar içsem zararı olmaz?
daha önce su, çay ve kola için sormuşlar. ben de rakı için sorayım dedim.

fazla rakı içmek zararlı mıdır? ne kadarı normal sayılabilir? ne kadar içsem zararı olmaz?
0
co2s2
(23.06.08)
her şeyin fazlası zarar.
0
deckard
(23.06.08)
bildigim kadarıyla gunde 1 kadeh viski dısında tum alkoller zararlıdır..
viski nin yararı ise kan dolasımını hızlandırması ve sıvılastırması dıye bılıyorum.cok yakın bı akrabama tavsıye etmıstı doktor..
0
isott
(23.06.08)
günde bir kadeh şarap için de kalp krizi riskini azaltır diyorlar.
üstadım benim felsefem, nefret ettiğim bir içecek ya da yiyeceği tüketip hayatımdan nefret etmek yerine kısa hayatımı güzel yaşamak. rakı mı seviyorsun, her gece mi seviyorsun, bu seni ilgilendirir. zararlı olduğunu öğrendiğinde içmeyi bırakacaksan, zaten bırak. hiç bir şey olmasa cebe zarar. afiyet olsun diyorum.
0
tannhauser
(23.06.08)
alkolün zararlarına giriyor bu konu, senin zevkine ve bünyene kalmış

Ayrıca bütün içecekleri sırayla sorma gibi bir lüksümüz varsa, benim de aklımda birşeyler var
0
ermanen
(23.06.08)
herşeyden önce cebe zarar, dünya para.
0
ultrasgala
(23.06.08)
Yapay olan her şey zararlıdır. Bir takım işlemlerden geçirilerek üretilen her şey zararlıdır. Ne kadar faydası varsa, kalitesine ve çeşidine göre bir o kadar da zararı vardır.

Şarabın kalbe iyi geldiğini ben de duymuştum ama, alkolün her türlüsünü doktorlar yasaklıyorlar, istisnaî bir durum olmadığı sürece.
0
nuage
(23.06.08)
içkinin türü değil alkol ile ilgili diye düşünüyorum. rakının da mağlum derecesi.
0
kofteburger
(24.06.08)
kesinlikle değildir..
olay tamamen genetik arkadaşım 20senedir gecede bir büyük bitiren babam hepinizden sağlıklıdır hala(zaman zaman büyük biter sonra bir de küçük aldırıp onu devirir)

ben ameliyet oldum o olmadı
ben grip olurum o olmaz
benim kilo problemim var onda hiç yok
yok yahu taş gibi
sinir oluyorum

bilmem anlatabildim mi
0
demlikposet
(24.06.08)
Fazla raki icmek, her turlu alkollu ickiyi icmekte oldugu gibi kesinlikle ve kanitlanmis olarak zararlidir.

Alkol bir zehirdir. Ufak miktarlarda ve kisa sureli olarak alindiginda etkisi az oldugundan alkollu ickiler icilebilmektedir. Asiriya kacildiginda ise zarari buyuk olmaktadir.

Bu konuda "yakin akrabam su kadar icerdi bir sey olmadi", "bir tanidigima doktor soyle demis" gibi sozleri dinlememeni oneriyorum. Sonucta saglikli bilgi bu sekilde alinmaz hic bir konuda; o sozleri soyleyenler ne kadar iyi niyetli olsa da. Gercekten rakiyi ve baska alkollu ickileri bilincli olarak icmek istiyorsan Wikipedia benzeri duzgun bir kaynaktan alkol hakkindaki yazilari oku.

Butun bunlari alkollu ickileri hakkinda radyo programi (bkz: pokerci hoca nin mey okulu) yapacak kadar seven birisi olarak soyluyorum. Onu da bir kenara yazalim.
0
wpi
(24.06.08)
her gün yüzüne çok sert bir kroşe yediğini düşün.
her gün rakı içmekte aynı şeyi karaciğerine yapıyor.
0
darknum
(24.06.08)
(6)

fazla çay icmek zararli midir?

fdegir
Benden önce birileri sormus fazla su icmek zararli midir diye. Ben de cay sorayim dedim. Cok cay iciyorum, su son 1 ayda omrumun gecmis 25 yilinda icmedigim cayi ictim. (halbuki nefret eden biriyimdir caydan, yatili okulda kazan cayi icerek buyudum ben)Ortalamaya vuruldugunda kabaca gunde 1-2 litre
Benden önce birileri sormus fazla su icmek zararli midir diye. Ben de cay sorayim dedim.

Cok cay iciyorum, su son 1 ayda omrumun gecmis 25 yilinda icmedigim cayi ictim. (halbuki nefret eden biriyimdir caydan, yatili okulda kazan cayi icerek buyudum ben)

Ortalamaya vuruldugunda kabaca gunde 1-2 litre cay iciyorumdur. (cok mu oldu az mi oldu bilemedim ama bu kadardir herhalde) Ölmem di mi? (Ya da yuzum kahverengi olmaz, ya da baska birsey)

Tesekkurler.
0
fdegir
(23.06.08)
şekerli içiyorsanız problem olur. ben 3-4 yıldır günde 1 litreden fazla şekersiz çay içiyorum bir zararını görmedim :)
0
orome
(23.06.08)
ben çayın yanında yenilenlerin vitaminlerinden faydalanılmadığını duymuştum ama ne doktorum ne bi şey. cahil cahil konuşuyor da olabilirim.
0
desdinova
(23.06.08)
ermanen
(23.06.08)
demir eksikliği için verilen hapların çayla beraber içilmesi yasak. doktorumun dediğine göre, çay, yemekteki bütün demiri emip, idrarla atılmasına neden oluyormuş. sürekli çay ya da süt içmek vücuduna demir girmemesi demek. o da kötü. yemekten iki saat önce ve sonra içmemek gerek diyorlar. reçetede öyle yazıyor yani, baktım da.
0
lovemyself
(23.06.08)
ben de gunde en az 5 bardak icerim.. en az dedim bak =)
bence sekerini abartmamaya, yanında su da icmeye ozen gösterin cunku cay insanı susatmıyor ve normalden az su içiyo insan. cayın zararı var mı bilemicem ama su içmemenin zararı var diye biliyorum ve su tüketmeyi ihmal etmeyin diyorum
0
merope
(24.06.08)
çay içenlerde olan çok karakteristik bir ağız kokusu var,
özellikle çay sigara ekürisinin kokusu galiba..

en kötüsü bu, sırf bu yüzden çaydan nefret ediyor ve hiçmiyorum
Kötü
0
demlikposet
(24.06.08)
(9)

Neden elimizi kaldırırız ?

joehigashi
insanlar sevinince neden ilk tepki olarak ellerini yukarıya kaldırır ?
insanlar sevinince neden ilk tepki olarak ellerini yukarıya kaldırır ?
0
joehigashi
(23.06.08)
dogal olarak kosulluyoruz cunku kendimizi. dogdugumuzdan beri oyle gordugumuz icin olsa gerek. psikolojik bisii
0
maresalx
(23.06.08)
bir bebek tepki vermek icin ne yapmasi gerektigini bilmiyor, vucuttaki elektrik ve kimyasal reaksiyonlar uzuvlarinin (kol, bacak gibi) kasilip, gevsemesine neden oluyor, bu da bize ellerin kollarin ayaklarin hep beraber acilip kapanmasi olarak tezahur ediyor.

yetiskin olarak da sevinince reaksiyon olarak direk sanirim aynisini yapiyoruz. biraz daha kontrolluyuz sadece...
0
terp
(23.06.08)
Çünkü havada uçuyormuşsun gibi hissetmeni sağlar, hatta zıplayarak yaparsan daha da etkili olur. Kolları havaya kaldırınca kan basıncı artar, daha çok adrenalin pompalanır. Hatta bu elleri havaya kaldırmayı roller coaster üstünde yaparlar daha çok, yerçekimini daha az, vücudumuzu daha özgür hissederiz...

(bkz: mutluluktan havalara ucmak)
0
ermanen
(23.06.08)
nasıl geçirdik mantığı ile de bütünleşebilir.
0
haznedaroglu
(23.06.08)
kollarini havaya kaldirdiginda agirlik merkezinde yukari cikmis oluyor; boylelikle ayni enerjiyi harcayarak daha yuksege cikabiliyorsun derim ben.
0
egotm
(23.06.08)
mutluluk hormonu salgılanmasının bir sonucu olarak ani hareket etme güdüsünden kaynaklanıyor. yine en azından genellikle kol ile yetiniyoruz, geçen günkü maçtaki gibi sevinçten bacaklarıyla üzerimde depinen insanlar var.
0
deckard
(23.06.08)
şımarıklık başka bişi diil.
0
babatema
(23.06.08)
Ayağı kaldırmaktan daha kolay olduğu için.

İnsan sevinince coşar, hareketlenir. Futbolculara bakın mesela, gol atınca deli gibi koşmaya başlıyorlar.
0
386 dx
(24.06.08)
yuzumuze puskurtulen birsey karsisinda gozumuzu kapatmamiz kadar dogal bir reflekstir bu. hele ki avrupa sampiyonasinda son dakikada gol attiysan daha bi refleks olur bu davranis.
0
trawmatolog
(24.06.08)
(11)

ABD macera dolu Amerikda yaşamak için

muratcool
Macera dolu amerikada yaşamak ve çalışmak istiyorum. Ne gibi bir yol izleyebilirim?
Macera dolu amerikada yaşamak ve çalışmak istiyorum. Ne gibi bir yol izleyebilirim?
0
muratcool
(22.06.08)
bilgisayar muhendisligi derecen ve bununla birlikte iyi bir is deneyiminiz varsa belki sizi alan firma olabilir. ama genelde master isterler.
0
egotm
(22.06.08)
çok zor çook
0
demlikposet
(22.06.08)
Lisans mezunuyum. üstüne çıkamadım. Green Card ile gitmek istiyorum. Bir tanıdığımın orada restaurantı var orada otoparkta lumuzin yada araba falan parkedici olarak çalışacağım. ingilizcem sokaktaki hayat kadınlarıyla pazarlık yapacak kadarda olsa var. Daha önce dil okulu için Atalanta'da 3 ay kaldım. Kafam sarıyor oraları burada bağlasanız durmam. Bu memlekette kalamam.
0
🌸muratcool
(22.06.08)
ayrica alternatif olarak turist hatunlarla evlenmenizi onerebilirim; inanip inanmamak size kalmis ama turk erkekleri avrupa'da inanilmaz prim yapiyor. bir de universite mezunu iseniz zaten ohooo sizi havada kaparlar derim. internette arastirin siteleri forumlari vs. yi bir sekilde tanisin hatunlarla. bakin mesela , turistik bolgede calisan bir elemanin 40 kusur sevgilisi varmis:

www.dailymail.co.uk
0
egotm
(22.06.08)
Bu memlekette kalacak bir bahane'de bulamiyorum. Nevşehir gibi bir yerde 3 ay kaldım sırf bir japon kız ayarlyımda tokyo kyoto kaçayım diye olmadı.
Ya Amerikan rüyası varya Station wagon kasa bir benzinli amerikan arabası, Bahçeli ev, İşten gelince öpüşen bir eş, bahçede çimleri makina ile alan bir komşu. sarı tüylü bir köpek, akıllı çocuklar, zenci komşular, Bowling turnuvaları, gidilen publar vesaire vesaire vesaire
benim hayalim bu. bu hayale kavuşmak için ne lazım?
Ya acaba misyonerlere kanıpta hristiyan olup (tabii sözde) sonrada Türkiye'de dinimi yaşayamıyorum diye iltica etsem. İçimden töbe edip gizli gizli namaz falan kılarım ABD'de.
Yada ölmek üzere olan bir amerikalı kadınla anlaşmalı evlensem ???
0
🌸muratcool
(22.06.08)
Film gibi olmuş ama, vicdanınıza ve inancınıza kalmış bu olay...
0
ermanen
(22.06.08)
work and travel firmaları, Staj yerleştirmesi de yapıyorlar. H2B türü vizeyle gidiyorsun. Bu programa katılmak için ya o sektörde eğitimli ya da tecrübeli olman gerekiyor. Sana işi buluyorlar, basıp gidiyorsun. maksimum 18 aylık alınıyor vize. Bir kere çalışmaya başladığın zaman uzatması da kolay oluyor haliyle. Sonra istediğin kadar kalabilirsin.
Hiç gidip çalışmadım ama bu işi yapan bi firmada (work and travel) çalıştım bir süre. Work and travel saçmalık her haliyle de bu H2B vizesi güzel birşey.
0
neronas
(22.06.08)
Ayrıca, o sizin american rüyanız öyle dışarıdan göründüğü gibi değil. Orda çalışmak Türkiye'de olduğu gibi değil. Dakikanı sayarlar. Maksimum fayda elde ederler senden. Çimleri de komşu değil sen biçersin. Ne kadar uyuz bir iş olduğunu yapınca görürsün. Taze çim kokusu mideni bulandırır. Çocukların da muhtemelen en iyi ihtimalle esrarkeş olur.
kafayı iyice bozduysan iltica edebilirsin. Dini kullanmaya gerek yok, o ülkede hayatım tehlikede demen yeterli. Ama en az 8 yıl Türkiye'ye adımını bile atamazsın.
Fazla pembe hayallere kapılıp saçma işler yapma diye bunu söylüyorum. git USEH'e iş yerleştirmeni yapsınlar H2B vizesiyle, paşa paşa çalış. Baktın sevdin, kalırsın. Olmadı dönersin.
0
neronas
(22.06.08)
hadsizlik olarak algılamayacağını düşünerek dost tavsiyesi babında iki kelime etmek istiyorum, paylaştığın hayalini gerçekleştirebilmenin tek yolu olabilir, o da ölüp de cennete gitmen, buranın kötülükleri buraya özgü ise oranın da kendine özgü kötülükleri var ve sen iyi ihtimal ile birçoğuna yabancısın. hayat senin tabi ki, bol şans..
0
zaferbey
(22.06.08)
çok ayıp ülkenin değerini bil ya da git senden fayda gelmez zaten.Bu gördüklerinin hepsi filmler ve dizilerle sana lanse edilmiş şeyler.
Türk erkeklerinin prim yapmasının nedeni ise cinsel doygunluğa ulaşmamış,kendi ülkesinin kızlarıyla sevişmek için yaptıkları ayakların ve yalakalığın aynısını avrupalı kadınlara yapınca kadınlar kendilerini bir bok zannediyor. internet mahircilik oluyor bu. lütfen bu şekilde yanlış yönderilmeler yapmayalım.
0
chaud
(25.06.08)
bunun için green card başta olmak üzere birçok alternatifin var. kendine uygun olan üzerinden gidebilirsin. gidiş hazırlıklarına başladığında ise gotousa.com a girmende fayda var. daha yeni hayata geçen bi site ama hazırlık sürecini en rahat şekilde aşmanda sana yararı olacaktır.
0
krasotkin
(28.07.08)
(7)

Kene kırım kongo kanama ateş köpek

rurouni
köpeğimin ayagına kene yapışmış ne yapacagımı bilemedim kene küçük bir şey o ordan nası cıkarılır. cıkarılır mı? ben hiçbir şey yapmalı mıyım. veteriner e gotursem o ne yapar fikri olan var mı? kırım kongo kanamalı ateşi gecirme gibi bir ihtimal var mı kopek icin.
köpeğimin ayagına kene yapışmış ne yapacagımı bilemedim kene küçük bir şey o ordan nası cıkarılır. cıkarılır mı? ben hiçbir şey yapmalı mıyım. veteriner e gotursem o ne yapar fikri olan var mı?
kırım kongo kanamalı ateşi gecirme gibi bir ihtimal var mı kopek icin.
0
rurouni
(22.06.08)
Veterinere götürseniz daha sağlıklı bir yöntemle çıkartır, oyumu veterinerden yana kullanıyorum
0
ermanen
(22.06.08)
her ihtimale karşı keneyle temasınıza dikkat edin, çıplak elle dokunmayın. hayvanlar bu tür bi hastalıkta taşıyıcı rolünde diye biliyorum. köpek için ölümcl bi durum yok ama siz her ihtimale karşı dikkatli olup hemen bi veterinere başvurun,
0
smy
(22.06.08)
hayvanlarda o hastalık olmuyor dıye duymuştum. hatta tavukların bu keneleri yediğini bile duydum. ama siz yine de bir bilene başvurun. en azından bir telefon falan açın.
0
temizkopat
(22.06.08)
köpeğinin üzerindeki keneyi alıp öldüren bi çocukla ilgili pek de iyi olmayan haberler duymuştum. kesinlikle dokunmayın. kaş yapayım derken gözden olmayın..
0
insensitive
(22.06.08)
böyle durumlarda cımbız ile kene nin kafasından tutarak çıkarmak gerekiyormuş..
tabii veteriner alternatifi olanlar uğraşmasın.
0
2day2die
(22.06.08)
kene tozu diye bişiy vardı.
0
darknum
(22.06.08)
köpekler taşıyıcı konumda kenelerde ama çok sayıda kene yapıştıysa zehirleyebiliyormuş yine de. dikkatli olmak gerek.
0
arnold schwarzeneger
(23.06.08)
(3)

türev - integral

sorusoranadam
bol miktarda türev integral sorusuna ihtiyacım var.sorular basitten karmaşığa olabilir, karışık da olabilir.çözümleri/cevapları da olursa iyi olur ama olmasa da sorun değil.
bol miktarda türev integral sorusuna ihtiyacım var.
sorular basitten karmaşığa olabilir, karışık da olabilir.
çözümleri/cevapları da olursa iyi olur ama olmasa da sorun değil.
0
sorusoranadam
(21.06.08)
Sırf integral soru ve cevapları olan bir kitap vardı, kitapsan'dan almıştım, baya güzeldi, adını unuttum ama :s
0
ermanen
(21.06.08)
thomas calculus var. kucuk bir aramayla internette cozumleriyle bulabilirsin
0
jay kay
(21.06.08)
deckard
(21.06.08)
(9)

Lost Yorumları

ermanen
Lost ile ilgili yorumları, yazıları, bilimum şeyleri okumasak, takip etmesek çok mu şey kaçırırız, sadece izlemek yeter mi sizce, gerisine karışmamak...
Lost ile ilgili yorumları, yazıları, bilimum şeyleri okumasak, takip etmesek çok mu şey kaçırırız, sadece izlemek yeter mi sizce, gerisine karışmamak...
0
ermanen
(21.06.08)
ben de hicbir yerde hicbir sey okumadan ilk sezonu izledim simdiye kadar birsey kacirmadim, ilk sezonun yorumlarini yeni yeni okuyorum.
0
pembeli kiz
(21.06.08)
teorileri saymazsak, senin gözünden kaçan veya anlayamadığın (anladığını sandığın ama anlayamadığın) yerleri görebilirsin. onun haricinde pek bir şey kaçırmazsın.
0
jr
(21.06.08)
Yapımcıların, dizide görmediğimiz veya anlaşılması güç olan yerlerden anlattığı şeyler var mı?
0
🌸ermanen
(21.06.08)
direkt yapımcıların ağzından mı?
var gibi ama çok bir şey değildir. sanırım 1-2 tane röportaj olabilir.
lost experience olayı vardı, burada bölümlerde olmayıp seyirciye verilmek istenen bilgiler var.
neler vardı, kaç tane vardı pek hatırlamıyorum ama sri lanka video aklımda kalmış.
yorumları v.s. okumasan da en azından lost exp. 'a göz atmanı tavsiye ederim.

www.22dakika.org
www.lostpedia.com
0
jr
(21.06.08)
zaten internetteki yorumların hepsi birer tahmin/teori adına ne dersen de, bunlardan oluştuğu için bir şey kaçırmazsın bence. ama tabii ki bir bölümde söylenen bir lafı anlamazsın, gösterilen bir şeyi seçemezsin, bu tür şeyler için bakmakta fayda var tabii.
0
rectoa
(21.06.08)
dışardan hiç bir etken karıştırma,izle yeter. ha ben biraz geç anlıyorum 'spoiler' lazım bana felan dersen o ayrı.
0
kanadiolmayansnek
(21.06.08)
eğer ingilizcen iyiyse lostpedia'yı öneririm. tabi sadece episode okuman yeterli olur. çünkü izlerken bir çok ayrıntı gözden kaçabiliyor. mesela ben sezon bir bölüm 3 walt uçak enkazında gezinirken uçak enkazındaki dharma logosunu görmemiştim. bölüm içlerinde bir çok göndermeler oluyor. bu açıdan lost pedia iyi bir kaynak. başka bir kaynağa başvurmuyorum. yeterli oluyor. zaten teorilere hiç bulaşmıyorum.
0
clones
(21.06.08)
Diziyle alakalı çok bir şey kaçırmazsınız(köpekbalığının kuyruğundaki dharma logosu vs. gibi ufak şeyler dışında) ancak büyük bir keyiften kendinizi mahrum edersiniz. Teori okuyup düşünmek diziyi izlemek kadar zevkli.
0
montreal
(21.06.08)
www.lostfan.net

şu siteyi önerebilirim.bilinmesi gerekenler, teoriler falan gibi tagları var.
0
gholeman
(21.06.08)
(5)

slaven bilic

toxxicfox
slaven bilic bizim maçtan sonra ağlayan srna'yı teselli ederken gülümsüyor muydu yoksa ağlıyor muydu? gülümsüyorsa bu nasıl bir olgunluk? ağlıyorsa yuh koskoca menajer ağlar mı lan sahanın ortasında? ama özellikle srna'yı teselli ederken...
slaven bilic bizim maçtan sonra ağlayan srna'yı teselli ederken gülümsüyor muydu yoksa ağlıyor muydu? gülümsüyorsa bu nasıl bir olgunluk? ağlıyorsa yuh koskoca menajer ağlar mı lan sahanın ortasında? ama özellikle srna'yı teselli ederken...
0
toxxicfox
(21.06.08)
Ağladı tabi, hepsini ağlattık :)
0
ermanen
(21.06.08)
abi adam futbolcuların antrenörü değil arkadaşı gibi. bizim attığımız golde bikaç kişi semih'e koşuyo, gerisi fatih terim'e, hırvatların attığı golde ise slaven bilic oyunculara koşup çılgınlar gibi seviniyor.
0
baldur
(21.06.08)
euro2008.uefa.com

adam sanki gülümsüyormuş gibi burda. srna cidden çok kötü olmuş ya...
0
oxibrinth
(21.06.08)
oyuncusu ağlıyor diye gülümsüyor tabi, olgunluktan değil şaşkınlıktan olsa gerek.
0
nihilanth
(21.06.08)
gulumsuyordu ben de dikkat ettim mac esnasinda... ama mutluluktan degil tabii. oyuncularini teker teker teselli etti. srna krize girmisti resmen ama biraz uzun kaldi onun yaninda. mactan sonra fatih terime gitti adam, sarildi falan yine gidip bizim oyunculari da tebrik etti. sonra kendi oyuncularini biaraya topladi falan.. su an gitarina akord cekiyordu heralde.
0
terp
(21.06.08)
(9)

20 Haziran 2008 Hırvatistan Türkiye Maçı ve Sorular

ermanen
1. Bu maç rekorlara girer mi?2. Maçın hakemi dövüldü mü, maçtan sonra dövülen hakem sorun çıkartır mı?3. Kalp krizi geçiren var mı, benim kalp sorunum olmamasına rağmen kalbim ağırdı, her an kalp krizi geçirecek gibi hissettim de , herkes de olabilir mi bu?Türkiye!!!!
1. Bu maç rekorlara girer mi?
2. Maçın hakemi dövüldü mü, maçtan sonra dövülen hakem sorun çıkartır mı?
3. Kalp krizi geçiren var mı, benim kalp sorunum olmamasına rağmen kalbim ağırdı, her an kalp krizi geçirecek gibi hissettim de , herkes de olabilir mi bu?

Türkiye!!!!
0
ermanen
(21.06.08)
ben de bir soru sorayım bari grup maçlarında görülen sarı kartlar siliniyor demişlerdi ama tuncay bu maçta sarı kart görüp cezalı duruma düştü yalan mıydı kartların silinmesi?
0
zeox
(21.06.08)
@zeox

çeyrek finalden sonra silinecek

www.ntvmsnbc.com
0
🌸ermanen
(21.06.08)
zeox,

sanirim onu acikladilar gecen gun. arka arkaya iki macta alinca sari kartlarin cezasi silinmiyor dedi bir yorumcu. ne kadar dogrudur bilmiyorum ama mantigi bu olmali.

ceyrekten sonra silincek olayi kafami karistirdi , edit.
0
la traviata
(21.06.08)
saçma bir şey olmuş orda, yarı finalde oynatacak adamımız kalmadı bu arada
0
zeox
(21.06.08)
kartlar siliniyor ama cezalar silinmiyor. tuncay, arda hala cezalı.
0
tom riddle
(21.06.08)
1- ne açıdan rekorlara? bildiğim iki tane rekor var bu maçla ilgili, türkiye'nin avrupa şampiyonalarındaki en büyük derecesini yapmasını sağladı. diğeri de semih'in avrupa şampiyonaları tarihinin en geç golünü attı.
2- evet dövüldüyse cezasız kalmaz.
0
baldur
(21.06.08)
maçın hakemi dövüldü mü? o nası ya? haberlerde yok öyle bir şey?

bir de, evet, iki kişi kalp krizinden vefat etmiş türkiye de.
0
lovemyself
(21.06.08)
sakatlıklar da silinse keşke.
0
nihilanth
(21.06.08)
rekor derken sanirim semih avrupa kupalarina hatta tum futbol istatistiklerine gore bir macta atilan en gec golu atmistir.
0
hollandabocegiilesevismek
(21.06.08)
(9)

kör çalgıcıya sahte para verdim cehennemde yanar mıyım?

demlikposet
bugün alışveriş yaptım arada çaktırmadan sahte 1 lira vermişler,başka bir dükkana vermeye çalıştım almadı,Sonra akordeon çalan bir kör çalgıcinin kutusuna bırakı verdim geçerkenadam sevinip güldü birde,iyi bişey mi yaptım kötü bişey mi?o nasılsa anlamaz paranın sahte olduğunu bence çok kötü olmamalı
bugün alışveriş yaptım arada çaktırmadan sahte 1 lira vermişler,
başka bir dükkana vermeye çalıştım almadı,
Sonra akordeon çalan bir kör çalgıcinin kutusuna bırakı verdim geçerken

adam sevinip güldü birde,

iyi bişey mi yaptım kötü bişey mi?

o nasılsa anlamaz paranın sahte olduğunu bence çok kötü olmamalı
(vicdanım çok rahatsız oldu şimdi, rahatlatın vicdanımı be)
0
demlikposet
(21.06.08)
yaptığın çok kötü bir şey. bi de adama dilenci diyorsun. vicdanını rahatlamak istiyorsan adama gerçek para ver. böyle bir durumda sahte para veren birini görsem uçarak tekme atmak isterdim. tabi bu durumu kişisel algılama.
0
clones
(21.06.08)
evet dilenci demişim pardon, hemen çalgıcı ile düzelttim ztn..

peki yarın gidip kendisine 5 lira versem, sıfırlanır mı olay?
0
🌸demlikposet
(21.06.08)
keşke yapmasaydın. ama telafi için de gidip paraya boğayım adamı diye düşünme. vicdan işi sonuçta. belli ki vicdanın sızlıyor şu an. o yüzden cehennemde yanacak falan değilsin. "yaptım, yine yaparım" diye düşünmüyorsun en azından. ha çok istiyorsan gidersin 2 ytl verirsin adama, dünün üzerine daha çok sevaba girersin bence.
0
deckard
(21.06.08)
eger yarin gidip 5 ytl verirsen, ilahi capraz kurlara gore dengelemis oluyorsun.
allah kabul etsin. akordeon da ne guzel bir alettir, hala ders alamadim.
0
la traviata
(21.06.08)
Bence akordeon çalmayı öğren ve adamın yaptığı şeyi yap, empati yapmış olursun ya da başka enstrüman çalmayı biliyorsan adamla birlikte çal, ufak bir anı, güzel bir mutluluk
0
ermanen
(21.06.08)
Piyasadaki 1 liraların neredeyse yarısı sahte idi bir ara, hepimiz her gün kullanıyoruz.

Yani pratik olarak bir etkisi ve zararı yok, ama yine de bilerek böyle bir şey yaptığın için kendini kötü hissetmelisin.

Yarın gidip hakiki bir lira atmayı deneyebilirsin. :)
0
kurukafa
(21.06.08)
o parayı harcayabilirliğine bağlı aslında. kendisi anlamasa bile ekmek alacağı bakkal anlarsa, içinden küfür saydırabilir:) bir keresinde de bizim arkadaş patlayan sigara vermişti bir sokak çalgıcısına, onun vicdanı son derece rahat:))
0
baldur
(21.06.08)
@mrtksn

çokteşekkür ederim bu gerçekten işe yaradı,

adam para verdiğimde gülümsüyordu,
ama gülümsetmeden verirsem belki ödeşiriz
vicdanım da rahatlar
evet
gerçekten mutluyum şu anda teşekkürler(:
0
🌸demlikposet
(21.06.08)
Ben anlamadım vicdanın rahatlama olayını, sorun bende mi :)
0
ermanen
(21.06.08)
(4)

psikolojik deneyler falan

tahret muslugu
özellikle insanlar üzerinde yapılan psikolojik deneyleri ayrıntılarıyla bulabileceğim bi site var mıdır?teşşekkür
özellikle insanlar üzerinde yapılan psikolojik deneyleri ayrıntılarıyla bulabileceğim bi site var mıdır?
teşşekkür
0
tahret muslugu
(19.06.08)
scientology?
0
pembeli kiz
(19.06.08)
ı ıh.
0
🌸tahret muslugu
(19.06.08)
en.wikipedia.org:Psychology_experiments
0
ermanen
(19.06.08)
www.nabizdergisi.org bu da bir durumun diğer bir yüzü.
0
smy
(20.06.08)
(6)

Trafik - Sol Şerit - Aniden sola kırmak - Hata payı - Kazadan kıl payı kurtulmak

ermanen
Kırmızı ışık yanan bir kavşağa yaklaşırken orta şeritte hiç sinyal vermemiş biri duruyor ve ben sol şeride giriyorum, böylece orta şerittekiyle aynı hizada duruyoruz. Buraya kadar normal. Yeşil ışık yandığında ben düz gitmeye başlıyorum ama orta şeritteki kişi, kavşaktan sola dönmek için aniden önüm
Kırmızı ışık yanan bir kavşağa yaklaşırken orta şeritte hiç sinyal vermemiş biri duruyor ve ben sol şeride giriyorum, böylece orta şerittekiyle aynı hizada duruyoruz. Buraya kadar normal. Yeşil ışık yandığında ben düz gitmeye başlıyorum ama orta şeritteki kişi, kavşaktan sola dönmek için aniden önüme kırıyor ve ben de bir refleks ile aniden doksan derece sola kırmak zorunda kalıyorum ve kazayı kıl payı kurtarıyorum. Kişinin bahanesi sinyalimi görmedin mi oluyor ama işim olduğu için ve kazayı atlattığım için sizi Allah'a havale ediyorum diyip gidiyorum. Kişi bayandı, o yüzden çok ileri gitmemiş olabilirim neyse benim hata payım var mı bu durumda?
0
ermanen
(19.06.08)
Kesinlikle yok. Kavşaktan sola dönmek istiyorsa daha önceden sol şeride geçmiş olması gerekirdi. Sadece sinyal vermek sürücüye istediği şeride istediği gibi geçme hakkını da vermez ayrıca. Nitekim, kurallara göre öncelikle geçilmek istenen şeridin müsait olup olmadığına bakmak, eğer şerit müsaitse sinyal verip şerit değiştirmek(veya dönmek) gerekir. Eğer şerit müsait değilse sinyal verilmez, dönülmez, insanların hayatına, malına kastedilmez.

Taksiciler dolmuşçular bu kuralı çok sık ihlal ederler. Orta şeritte giderken birden yolcu indirmek/bindirmek için birden bire sağa sinyal verip önünüze kırıverirler. Tartışma falan olursa da "sinyal verdim. görmedin mi?" derler pişkin pişkin.

Bu sebepledir ki Türkiye'de araç kullanırken kavşaklara yaklaşırken sağınızdaki, solunuzdaki arabalar her an önünüze kıracakmış gibi gard almak gerekir. Toplu taşıma araçlarını mümkün mertebe sağında olmamak gerekir.

Sonuç: Srücünün sizin geçmenizi beklemesi gerekirdi. Hadi beklemedi, özür dilemesi gerekirdi.
0
kriker
(19.06.08)
Yapılabilecek en güzel hareketi yapıp kazadan kurtulabilmişsin büyük geçmiş olsun. sende zerre suç yok. ayrıca ben olsam öyle okkalı küfür ederdim ki ağlardı karşı taraf.

"

ŞERİT DEĞİŞTİRME KURALLARI

Peki şerit değiştirirken uyacağımız kurallar nelerdir?
*Yol çizgileri şerit değiştirmeye izin veriyorsa,
*Gireceğimiz şerit boşsa, görüş durumunuz iyi ise ve sizi geçmeye başlamış bir araç yoksa şerit değiştirme kararını verebilirsiniz.
Şerit değiştirme kararını verdikten sonra da yapılacak şeyler vardır:
*Dönüş lambalarınızla şerit değiştireceğinize dair işaret verin.
*Aynalardan arkayı tekrar kontrol edin. Omuz üstünden bakarak kör alanda herhangi bir araç olmadığından emin olun ve gireceğiniz şeride geçmek üzere direksiyonu çevirin.
*Manevra süresince dönüş lambalarınız yanar durumda olsun.
*İşaret verir vermez manevraya başlamak ya da manevraya başladıktan sonra işaret vermek yasaktır. Lütfen unutmayın."
0
kimlanbu
(20.06.08)
ben olsam oyle birisine carpardim. 8'de 8 hatali oldugunu anlayinca, bir daha oyle birsey yapmazdi.
0
egotm
(20.06.08)
simdi burda senin hata payin yok demek yanlis olur. polis tutanagi tutmayacakti o yuzden kadin 8'de 8 suclu oldugunu asla kabul etmeyecekti. Aslinda sorun su sen duz gideceksen senin orta seritte kadinin da sola donecekse sol seritte olmasi gerekirdi. Simdi sen donus seridindeyken duz gitmeye calisiyorsun o da orta seritteyken donmeye calisiyor tamam ayni hata degil ama sonucta sendeki kusur orani 0 degil. Belki en sol serit sadece donus seridi degil haklisin ama orta seritteki de sol seritteki nasilsa donecek varsiyimiyla hareket ediyor, sen de orta seritteki nasil olsa duz devam edecek varsayimiyla. boyleyken boyle fikrim budur sonucta. zaten onune kirip sen ona yandna degil arkadan carpmis olsaydin yine kabak senin basina patlayacakti emin ol, fransa'da adan seridi degistirmeye basladigi anda sinyali veriyor bizim dolmusculardan beter nasil olsa arkadan carpan suclu diye. yine de gecmis olsun kazayi onlemek her zaman iyidir kadinin hatasini anlamamasi tabiki kotu ama..
0
2pac
(20.06.08)
Evet kanıtlayamamak var sonuçta...
0
🌸ermanen
(20.06.08)
bayanın suc oranı 8 de 8 degıldır..senınde sucun vardır ama onunkinden daha azdır.sanırım polis 8 de 6 bayana 8 de 2 sana keser.cunku sende duz gıdecegın halde sol serite girmişin..diye dusunuyorum ben
0
isott
(20.06.08)
(9)

komik gruplar

tan vakti
ben komik grupları merak ediyorum. örneğin cankan, boys anılar gibi. yeni eski farketmez önemli olan komik olmaları. meksikalı falan da komik gruplar olabileceğini tahmin ediyorum. bunlarla ilgili örnek verebilecek olan var mıdır?
ben komik grupları merak ediyorum. örneğin cankan, boys anılar gibi. yeni eski farketmez önemli olan komik olmaları. meksikalı falan da komik gruplar olabileceğini tahmin ediyorum. bunlarla ilgili örnek verebilecek olan var mıdır?
0
tan vakti
(19.06.08)
(bkz: grup mp3)
0
can itin
(19.06.08)
komedi dans üçlüsü
izel-çelik-ercan
0
kahvegibi
(19.06.08)
(bkz: tomakinler)
0
ermanen
(19.06.08)
cartel
0
isott
(19.06.08)
(bkz: ankara yıldızları)
(bkz: derdiyoklar)

derdiyoklar aslında komik değil, ama sıradışı oldukları tartışılmaz. Videoları var youtube'da falan...
0
crown
(19.06.08)
ufuk-ercan var eskilerden..
0
weeping guitar
(19.06.08)
4 yüz
0
anatomik durus
(19.06.08)
duman
0
dorian greyfurt
(19.06.08)
grup turbo
0
luzumsuzadam
(19.06.08)
(9)

vitamin hapı ve su ile yaşamak?

insanimsi
hani hapishanelerde ölüm orucu falan tutarlarken vitamin hapı yutarlarya, evet sorduğum bu: sadece hap ve su ile bir insan yaşayabilir mi? yaşasa bile sağlıksal açıdan ne durumda olur? ne kadar yaşar? haplar sıcak ve sulu ve taze yemeklerin yerini ne kadar tutar? tutsa bile yan etkileri neler olur?v
hani hapishanelerde ölüm orucu falan tutarlarken vitamin hapı yutarlarya, evet sorduğum bu: sadece hap ve su ile bir insan yaşayabilir mi? yaşasa bile sağlıksal açıdan ne durumda olur? ne kadar yaşar? haplar sıcak ve sulu ve taze yemeklerin yerini ne kadar tutar? tutsa bile yan etkileri neler olur?
ve bu hapların isimleri nedir? nasıldır?
0
insanimsi
(19.06.08)
böyle bir diyet yapmayı düşünüyor olamazsın değil mi?
0
kayranin kedisi
(19.06.08)
yaşamaz. sırasıyla protein, yağ ve karbonhidrat (sonuncusu çok şart olmayabilir) lazım yaşamak için. vitamin de lazım bunlardan sonra tabi.
0
gerrain
(19.06.08)
Şöyle birşey varmış ama denemeyin sakın:

(bkz: breatharianizm)

recipes.howstuffworks.com
0
ermanen
(19.06.08)
vitaminler enerji vermezler ve vücutta depolanmazlar. o yüzden yemeklerin yerini hiç tutmazlar.
0
desdinova
(19.06.08)
düzeltme: suda çözünen vitaminler depolanmazlar, yağda çözünenler depolanır.

en basitinden de insanın sentezleyemediği bir sürü protein var. bunları almazsak ölürüz hemde vücudumuz kendi hücrelerini yakarak ölürüz, acı bir ölüm.
0
darknum
(19.06.08)
ben de sunu soracagim. madem olum orucu yapiyorlar, neden vitamin ya da sekerli su destegi duyuyorlar ki? acilarini mi hafifletiyor ? sonucta olmeye yatiyorlarsa hic bir sey almasinlar ?
0
no christ requiress
(19.06.08)
şeker karbonhidrattır enerji verir
0
desdinova
(19.06.08)
:nochristrequiress, aslında örüm orucundaki ana amaç ölmek değil. Bir nevi kendi kendini rehin alma durumu, istediğim olmazsa kendimi öldürürü gibi (yersen).

:insanimsi, vitaminlerin genel görevi çeşitli: enzimlerin doğru çalışması(çeşitli B vitaminleri gibi), bağ dokusunun düzgün meydana gelmesi (C vitamini mesela),pıhtılaşmanın düzgün olması(K vitamini) vs.

Fazla vitamin almanın yararı yok, zararı çok. Vitamin eksikliği çekmenin de yararı yok tahmin edersin ki:) Eğer böyle bir diyet yapmayı planlıyorsan sadece yağ dokunu değil aynı zamanada kas dokunu (protein) da kaybedeceğini, zamanla protein eksikliinden dolayı vücudunda ödem(şişme) olacağını hatırlatayım, hani şu göbeği şişik ama geri kalan kısımları bir deri bir kemik olan afrikalı çocuklar gibi. Ayrıca, böyle bir diyetle muhtemelen hızlı bir kilokaybı yaşayacağın için çeşitli başka problemler de kapıda bekleyecek (safra kesesi taşı gibi).
Bu arada ölüm orucu tutanlar ayrıca şekerli su vs de içiyorlar. Biraz ilginç bir oruç anlayacağınb:)
0
efx
(19.06.08)
arkadaşlar soruyu açarken aklımın ucundan diyetin d'si geçtiyse ne olayım siz karar verin.
amacım: misal dağda,çölde,okyanusta mahsur kalma durumunda falan bu haplarla ne kadar idare edebileceğimi öğrenmekti.
ama gene de verdiğiniz bilgiler için teşekkürler.
0
🌸insanimsi
(20.06.08)
(2)

Bahar nezlesi,alerji vs..

mikelarteta
Yıllardır her sabah kalktığımda hapşururum,burnum akar. Kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı. Söylenen alerjinin tedavisinin olmadığı. Sorum ise ben şunu şunu yaptım kurtuldum, şunu yiyorum iyi geliyor, şudur budur diyecek var mıdır arkadaşlar?Alternatif tıbba,tedaviye reikiye de açığım reik
Yıllardır her sabah kalktığımda hapşururum,burnum akar. Kullanmadığım ilaç gitmediğim doktor kalmadı. Söylenen alerjinin tedavisinin olmadığı. Sorum ise ben şunu şunu yaptım kurtuldum, şunu yiyorum iyi geliyor, şudur budur diyecek var mıdır arkadaşlar?

Alternatif tıbba,tedaviye reikiye de açığım reiki yoluyla seni tedavi edeceğim diyene evimi de açarım haydi bakalım
0
mikelarteta
(19.06.08)
Ortam değiştir bir süreliğine, yaylaya falan gidebilirsin, ya da deniz havası

edit: mikelarteta, bunu daha önce de sormuşsun ama cevap alamamışsın sanırım
0
ermanen
(19.06.08)
Bendede aynı şey wardı.Yaklaşık 3 yıl önce.Alerji testine girdim ve birçok şeye karşı alerjim çıktı.Doktor sana bikaç minik tüp weriyor.Başta bunları haftada 1 ya da 2 olmak üzere eczaneye aşı olmaya gidiyorsn.İlk 4 aydan sonra hafta 1 oluyor.Sonra ayda 2 ve ayda 1 olmak üzere , bikaç tüp bitirdim.Ve şuan ne burun akması ne hapşuruk ne birşeyim war.Tedavi süresi alerjinin ağırlığına ve cinsine göre değişiyor.Benim tedavim 2 yıl sürdü.Ama benim nerdeyse herşeye karşı alerjim çıktı.Ve toz, polen çok ağır bastı.
0
Deterlakulat88
(19.06.08)
(4)

Karınca, Sürü, Ölüm Sorusu..

isott
bu karıncalara her daim üzülmüşümdür.toprak yolda yürürken hep dikkat etmeye calısırım karıncaları ezmiyim diye.soruya gelince: 1.bu karıncalar sürü halinde cıkıyor mesela yuvalarından.ister istemez bi kac tanesi yolunu kaybetmiyor mu? yolunu kaybeden nasıl buluyor tekrar yuvayı?2.mesela bir karınca
bu karıncalara her daim üzülmüşümdür.toprak yolda yürürken hep dikkat etmeye calısırım karıncaları ezmiyim diye.

soruya gelince:
1.bu karıncalar sürü halinde cıkıyor mesela yuvalarından.ister istemez bi kac tanesi yolunu kaybetmiyor mu? yolunu kaybeden nasıl buluyor tekrar yuvayı?

2.mesela bir karınca arkadaslarıyla bırlıkte cıkıyor dısarı ama yanında olan karınca ölüyor.üzülmüyor mu bu ölen karıncanın annesi, bacısı, yari, arkadasları? yas tutmuyolar mı?

3.ölen karıncayı diğer arkadasları tıpkı cizgi filmlerdeki gibi omuzlarda taşıyarak yuvaya götürüyor mu?

simdeden tesekkurler..
0
isott
(19.06.08)
1) karincalarda bir tur gps sistemi var diyebiliriz. colde dahi kaybolmadan yollarini bulabiliyorlar.
2-3) uhm, hayir.
0
entrapmen
(19.06.08)
1- karinca yuvalarinin etrafinda serce parmagi kalinliginda, kulak memesi kivaminda acik renkli seritler olur. bunlara halk jargonunda karinca yolu denir. o yolu takip eden karinca evini bulur.

2- karincalar duygusal hayvanlardir.

3- karincalarin omzu yoktur.
0
isleten adam
(19.06.08)
1. Karıncanın türüne ve yaşadığı yere göre yol bulma becerisi değişebiliyor. Mesela bilimsel olarak araştırılmış iki yöntem şunlar:

www.sciencedaily.com
www.answersingenesis.org
0
ermanen
(19.06.08)
Karıncalar yollarını salgıladıkları feromon hormonu vasıtasıyla bulur. Bunu şu şekilde açıklamaya çalışayım: Karıncalar geçtiği yerlere feromon hormonu denilen bir hormon salgılarlar bir nevii arkada ekmek parçaları bırakmak gibi. Bir karınca bir yol ayrımına geldiği zaman o 2 yoldaki feromon hormonu konsantrelerine bakar. Daha çok feremon olan yol diğer karıncalar tarafından en çok kullanılan yoldur bu da o yolun sonunda ya yemek ya da yuva var ve bu yol en kısa yol demektir. Karınca büyük ihtimalle daha çok feromon hormonu olan yolu seçer, fakat bazen de diğer yolları seçer ki bu da dışarıdaki diğer yemeklerin bulunmasını sağlar...

Yani bir yolun tercih edilmesi o yoldaki feromon hormonunun yoğunluğuna bağlıdır. İşte bu yüzden görürsünüz karıncalar yuvalarına veya yemeğe sürü halinde giderken ip gibi çizgi halinde giderler. O çizgideki feromon o kadar çoktur ki başka bir alternatif tercih bile edilmez...
0
selimse
(19.06.08)
(2)

java türkçe kaynak

dedim de demedim mi dedim
javaya yeni başlayacaklara türkçe kaynak/kitap olarak ne önerilir?
javaya yeni başlayacaklara türkçe kaynak/kitap olarak ne önerilir?
0
dedim de demedim mi dedim
(19.06.08)
su ana kadar gercekten basarili diyebilecegim bir kaynak ben görmedim ne yazik ki java icin.. ama elime gecen bütün kaynaklar orjinal dillerinden türkce ye cevirilmislerdi, büyük ihtimalle nedeni budur..

belki baskalari yardimci olabilirler fakat, ben aramaya yabanci dillerde devam etmenizi öneririm..
0
raizti
(19.06.08)
www.kodcu.com

Ben de internette türkçe kaynak olarak söylüyorum yoksa ingilizce veya kitap olarak daha iyi kaynaklar var
0
ermanen
(19.06.08)
(2)

Keman Çizimleri

searcher
Teknik resim şeklinde, keman çizimlerini nereden bulurum? nette taradım yok pek bişey..
Teknik resim şeklinde, keman çizimlerini nereden bulurum? nette taradım yok pek bişey..
0
searcher
(18.06.08)
ermanen
(19.06.08)
la traviata
(19.06.08)
(12)

Ay ne işe yarar?

insanimsi
dünyaya bildiğim tek etkisi med-cezir davaları. başka ne gibi faydaları/zararları var bu cismin?
dünyaya bildiğim tek etkisi med-cezir davaları. başka ne gibi faydaları/zararları var bu cismin?
0
insanimsi
(18.06.08)
Gece güneşten gelen ışığı ayna gibi yansıttğı için az da olsa aydınlık veriyor. Ama dolunay zamanı nasıl olduğu tam olarak bilinmese de hormonların çalışmasını etkiliyormuş, dolunayda insanlar daha sinirli oluyor ve suç oranı artıyor...
0
crown
(18.06.08)
dünyanın gece olan tarafı tamamen kararmıyor. tabi bunda atmosferin de etkisi var.
0
wampex
(18.06.08)
100-200 yıl içerisinde Ay'a bir tür üs kurulması planlanıyor. Mars'a insanlı yolculuk başladığında (tabii proje bu) mekikler Dünya'dan değil, Ay'dan fırlatılacak. Ay'ın insanlık tarihine sağlayacağı en büyük katkı bu olacak.

bunla ilgili araştırma yapmak isteyenler google'da "terraforming mars" diye aratsın.

yine ilerideki projelerin birinden bahsedeyim: "Ay aracılığıyla elektrik üretmek". Ay ile aramızdaki çekim etkisinden yararlanarak elektrik üretimi ile ilgili çalışmalar mevcut.

meraklılarına link: science.howstuffworks.com
0
deckard
(18.06.08)
www.bilim.biz

google - ay olmasaydı
0
ermanen
(18.06.08)
dünyaya çarpması muhtemel bir çok gök taşını engellip kalkan görevi görmesine ne demeli
0
demlikposet
(18.06.08)
dizi jeneriginde kullaniliyor bir de bildigim kadariyla. oturup izlemisligim olmadi bugune kadar ama zap sirasinda kurtlar vadisi dizisinde bulutlarin arasindan goruyordu diye biliyorum.
0
n tee
(18.06.08)
heybeli'de her gece mehtaba çıkamazdık.
0
eleventh american esme has met
(18.06.08)
@demlikposet

Ay sanıldığı kadar da kalkan görevi görmüyor. sonuçta Ay'a çarpan asteroid'ler, atmosferimize girdiğinde alev alarak yok olamayacak kadar büyük olsaydı o zaman Ay'ın kendisi bugüne dek bu kadar sağlam kalmazdı.
0
deckard
(18.06.08)
inönü stadındaki maçlarda saat kulesiyle beraber iyi gider.
0
dumur
(18.06.08)
ay sanıyorum ilk takvim hesaplama yöntemlerinden biri. mayalar mı ne kullanmıştı.
0
darknum
(18.06.08)
dünyayı işgale gelen uzay gemileri bunun yanında hyperspace/warp/quantum slipstream den çıkar seyirciye bak dünyayı işgale geldik izlenimi verir
misal www.gateworld.net
0
kofteburger
(18.06.08)
koruyucu etkisi yok değil sonuçta. sanıldığı kadar fazla değil demek istedim. Ay'ın ilk oluşum zamanında büyük meteor'lar çarpmıştı yüzeyine. Bunlar Dünya'ya ulaşsa meteorit olacaktı ve büyük zarara yol açacaktı elbette fakat daha uzuuun bir süre Ay bize böyle bir koruyuculuk yapmayacak.
0
deckard
(19.06.08)
(9)

Rusya'ya gidince alınabilecek uygun şeyler?

wahrsager
Rusya'ya gittik ve diyelim ki bir de döndük. Oradan uygun fiyatlı neler getirebiliriz dönüşte? Gidenler ya da bilen-duyan kişilerden cevap bekliyorum.
Rusya'ya gittik ve diyelim ki bir de döndük. Oradan uygun fiyatlı neler getirebiliriz dönüşte? Gidenler ya da bilen-duyan kişilerden cevap bekliyorum.
0
wahrsager
(18.06.08)
orada marlboronun pakedi 1 dolardı yanlış hatırlamıyorsam, kaç pakede kadar getirebildiğinizi falan bilmiyorum ama. votkayı ise belirtme ihtiyacı duymuyorum :P
0
crimsonking
(18.06.08)
matruşka
0
etna
(18.06.08)
rusyaya gidip matruskaya getirmediysen rusyaya gitmemisindir gozumde
0
demlikposet
(18.06.08)
Alınabilecek daha orjinal birşey yok mu koskoca Rusya'da, matruşkadan gına geldi
0
ermanen
(18.06.08)
ikinci el rus yapımı fotoğraf makinesi. hele üstünde ussr yazanlardan olursa çok bi kıymetli gözükür :)
0
kobuzchu kiz
(18.06.08)
rusya deyince aklımıza votka matrushka ve devushka (kız) geliyor walla kendine yada bi arkadaşına rus gelini getirebilirsin mesela çok kıyak olur.
0
manonflier
(18.06.08)
gelirken izmitten pişmaniye getir.
0
godless frog
(19.06.08)
eski sovyet bayrağı... south american bayrağını bulmak daha kolay onu baştan söylim...
vodka(mümkünse russky standart premium... bide sovyet rusya madalyaları hala ucuz fiyata old arbatta satılıyo gidip alınabilir.... ha bide gaz maskeleri vardı nükleer saldırı için dağıtılmış sovyet rusyadan kalma, onlar çok orjinal ama çıkarken x-ray de nasıl anlatırsın orasını bilemem :)
orjinal cdler ucuz bide...
0
la grande
(19.06.08)
Bakalım kim gelin getir diyecek diye merakla bekliyordum :)
Matruşka ve Vodka tamamdır. Bayrak ilgimi çekti bunu da yazdım.

İzmit pişmaniye'sini Rusya'ya değişmem merak etmeyin.

Fotoğraf makinasını soracağım.

Cevaplar için teşekkürler.
0
🌸wahrsager
(20.06.08)
(5)

kafa dinlemek için uygun yerler

cold
şehir hayatından uzaklaşmak insanlardan uzak olmak istediğim zamanlarda gidebileceğim sakin yerler neresi olabilir??
şehir hayatından uzaklaşmak insanlardan uzak olmak istediğim zamanlarda gidebileceğim sakin yerler neresi olabilir??
0
cold
(18.06.08)
Çıralı var. Antalya'dan 90 km. Kemer ile Kumluca arasında ikisine de 30 km uzaklıkta.
Baktın kafa dinlemek fazla geldi, yürü sahilden 5 dakka antik kent, çıktın mı Olympos.
0
seen sea
(18.06.08)
gökçeada, bozcaada, amasra.. (örnekler çoğaltılabilir..)
0
te cetveli dyr
(18.06.08)
Sen nerdesin ve her yere gidebilir misin, o kadar çok yer var ki...
0
ermanen
(18.06.08)
Marmara Adası.
0
halef
(18.06.08)
Kesinlikle Kelebek Vadisi. Gerçi yaz dönemi pek boş olmaz ama yine de kafa dinlenebilir sanıyorum.
0
indeed
(18.06.08)
(5)

araştırma

cold
bi araştırma yapıyorum.insanlar niçin müşteri hizmetlerini arar??
bi araştırma yapıyorum.insanlar niçin müşteri hizmetlerini arar??
0
cold
(18.06.08)
sinirlendiğinde.
0
szqnn
(18.06.08)
Adi ustunde musteri hizmeti. Musteri bir hizmet almak istediginde arar.
0
wpi
(18.06.08)
satin alinan hizmete gore degi$ir tabi. elektronik urunlerde genelde servis adresi veya teknik konularda bilgi almak icin aranir, banka i$lemleri zaten malum. ama genelde ba$imiz siki$tigi icin arariz.
0
dengesiz pamuk
(18.06.08)
Sorunlarına çözüm bulabilmek umuduyla
0
ermanen
(18.06.08)
sene 2005ti galiba efes fıçı kutu bira yeni çıkmıştı. kız arkadaşımla problemlerim vardı, deliler gibi içmek sarhoş olmak istiyordum. 3-4 duble rakı içmiştim denemek için de iki tane kutu fıçı bira almıştım. içtim tadı acayip hoşuma gitti. gecenin yarısı atlayıp arabaya 7/24 açık büfeden 10 tane kutu fıçı bira alıp geldim. vermişim biranın gözüne sabaha kadar. öğlen telefon sesiyle uyandım. bi hanım bişiler diyordu haliyle anlamıyordum. bir kaç tekrardan sonra kadına "haaa bu yeni kutu fıçı güzel olmuş tebrik ederim" deyip kapttım. meğer aldığım 10 birayı devirip kafayı bulunca kutunun üzerindeki müşteri hizmetleri hattını aramışım o saatte muhatap bulamayınca telefın numaramı isteyen telesekretere numarayı bırakmışım.

bu da böyle bi anımdır.
0
agk
(19.06.08)
(7)

Meyve kabuğu

ermanen
Bütün meyveler kabuğuyla yenilebilir mi? Hayvanlar yiyor mesela, meyvenin kabuğunu soyan hayvan var mı hiç? (bunu ciddi sordum)hindistan cevizi kadar sert olanları hariç tutuyorum tabi :)
Bütün meyveler kabuğuyla yenilebilir mi?

Hayvanlar yiyor mesela, meyvenin kabuğunu soyan hayvan var mı hiç? (bunu ciddi sordum)

hindistan cevizi kadar sert olanları hariç tutuyorum tabi :)
0
ermanen
(18.06.08)
pek tabiki yenir..
ama acı yahu, yani yenmiyorsa bir mantığı varmış diyorsun tadına


bide kardeşim kiwiyi kabuğuyla yer mesela, öyle seviyormuş
0
demlikposet
(18.06.08)
kesinlikle yenilir. vitamini kabuğunda bir kere :) bazı insanlar var ki şeftaliyi, elmayı kabuğunu soyarak yiyorlar. şahsen bu kişiler beni derinden yaralıyor.
0
deckard
(18.06.08)
Maymunlar muzu soyup da yiyor sizin de bildiğiniz üzere. Başka örnekleri de olabilir fakat soymuyorlarsa ellerini kullanmakta yeterince yetenekli olmamaları bunun sebebidir sanırım. Bir diğer sebep de henüz bıçağı icat etmemiş olmaları olabilir. Hep beraber düşünelim.
0
paranormal
(18.06.08)
Belgesellerde gördüğüm kadarıyla soymadan yiyorlardı maymunlar ama her türü öyle mi bilmiyorum, eğitilmiş olanlar mı soyuyor acaba.. Meyveyi yıkayan maymunu da gördüm belgeselde, evet akıllı hayvanlar bıçağı da kullanırlar belki...
0
🌸ermanen
(18.06.08)
sanırım hayvanlar ile insanların tat duyuları farklı oldugu için soyarak yıyoruz..
hadi sıkıyosa ananası kabuguyla yiyin :) o deılde ananas meyve mi sebze mi ?
0
isott
(18.06.08)
Ananas meyve tabiki
0
🌸ermanen
(18.06.08)
inek de karpuz kabuklarını yiyebiliyor katır katır mesela. hep canım çeker izlerken. zaten gevis getiren hayvanlarda bu tür şeyleri sindirim bu sayede oluyor.

onun dışında yılan bir yumurtayı yuttugunda kabugunu kusuyor. sindiremedigi şeyi kusarlar kısaca. belli bir süre sonra onu sindirir hale de gelebilirler. doğa bu.
0
nihilanth
(18.06.08)
(11)

Piyano nağmeli şarkılar

ermanen
İçinde piyano nağmeleri geçen şarkılar söyler misiniz, slow olsun daha çok. Ama konçertolardan bahsetmiyorum bir de sadece piyano sesi olmayacak...
İçinde piyano nağmeleri geçen şarkılar söyler misiniz, slow olsun daha çok. Ama konçertolardan bahsetmiyorum bir de sadece piyano sesi olmayacak...
0
ermanen
(18.06.08)
my immortal
sorry seems to be the hardest word

ve de bilimum coldplay şarkıları.. tür belirtirsen aslında daha belirli şeyler yazabilirim.

edit: o zaman keane ve the fray hoşuna gidebilir. birazdan last fm'e bakarım, ayrıca aklıma geldikçe de eklerim.
0
deckard
(18.06.08)
Bildiklerim de var tabi, coldplay hepsini biliyorum zaten onun gibi olabilir, daha az bilinenler de makbule geçer...
0
🌸ermanen
(18.06.08)
thirteen senses derim..
0
koparnick
(18.06.08)
0
colonizer
(18.06.08)
I'm Easy - Faith No More
0
weeping guitar
(18.06.08)
pink martini
tea for two.
dinlendirici bi parça .
0
cold
(18.06.08)
bırayn edıms - evriting ay du
0
kibritsuyu
(18.06.08)
billy joel - piano man. adıyla sabit, güzel şarkı.
0
pyro clustic flow
(18.06.08)
Richard Marx/Right here waiting. Eskilerden ;)
0
villeneuve
(18.06.08)
love of my life queen söylüyor.
0
atmacaged
(18.06.08)
richard clayderman albümleri
yanni nin solo piyano ile one man dream isimli albümüne bir bakınız efenim...
0
jeanluc
(18.06.08)
(6)

buluşlar hakkında yorumlar.

karga tdi
selam arkadaşlar, bir ara bi muhabbet vardı, hani tarihteki önemli insanlar bugün deli gibi kullandığımız buluşlar için (telefon, otomobil v.s) komik yorumlar yapmışlar. mesela telefon için "çok gereksiz bir icat" gibi. bu veciz sözleri bulabileceğim bir site var mı acaba?
selam arkadaşlar,

bir ara bi muhabbet vardı, hani tarihteki önemli insanlar bugün deli gibi kullandığımız buluşlar için (telefon, otomobil v.s) komik yorumlar yapmışlar. mesela telefon için "çok gereksiz bir icat" gibi. bu veciz sözleri bulabileceğim bir site var mı acaba?
0
karga tdi
(17.06.08)
denizaltı için de bi komutan demiş zamanında:
"mürettebatı suyun altında boğmaktan başka bir işe yaramaz."
0
dorian greyfurt
(17.06.08)
Ekşi Sözlük diye bir site var, orada olması lazım :)

(bkz: tarihteki buyuk gaflar)
0
crown
(17.06.08)
geçenlerde şöyle bir mail gelmişti; (bunların çoğu sözlükte crown'un verdiği başlıkta var)

1. abd patent dairesi müdürü charles duell, 1899 yılında: "icat edilebilecek her şey icat edilmiştir." demiş.
2. oxford profesörü erasmus wilson 1878 yılında; "bu yılki paris fuarı bittiğinde 'elektrik ışığı' da onunla birlikte bitecek ve bir daha sözü edilmeyecek." demiş.
3. literary digest dergisi, 1899 yılında; "otomobilin elbette bisiklet kadar yaygın kullanımı olmayacak." tespitini yapmış.
4. 1876'da yeni teknolojiyi reddeden western union yöneticisi: "bu telefon denen şeyin bir iletişim aracı olarak düşünülmesi için çok fazla kusuru var. bu alet hiç işimize yaramaz." demiş.
5. fransız fizyoloji profesörü pierre pachet, 1872 yılında; "louis pasteur'ün mikroplar teorisi saçma sapan bir kurmaca." demiş.
6. ingiliz kraliyet cemiyeti başkanı lord kelvin, 1895 yılında; "havadan uçan ağır makineler yapmak imkansızdır." demiş.
7. fransız harb okulu'nda askeri strateji dersi veren mareşal ferdinan foch; 1.dünya savaşı'ndan önceki günlerde; "uçaklar ilginç oyuncaklar ama hiç bir askeri değerleri yok." demiş.
8. warner bros stüdyolarının yöneticisi h.m.warner 1927 yılında sesli film teknolojisini reddedip; "oyuncuların konuşmalarını kim dinlemek ister ki?" demiş.
9. radyonun öncüsü david sarnoff'un iş ortağı 1920'lerde neden sarnoff'un radyosuna destek vermediğini şöyle açıklamış; "telsiz müzik kutusunun hayal edilebilecek hiç bir ticari değeri yok. belirli bir kişiye gönderilmemiş bir mesaj için kim para öder ki?"
10. mühendis lee deforest, 1926 yılında şu kehanette bulunmuş; "televizyon, teorik ve teknik olarak mümkün olsa da ticari ve mali açıdan imkansızdır."
11. ibm yöneticisi thomat watson 1943 yılında; "dünyada belki beş bilgisayarlık bir pazar ancak var." demiş.
12. popüler mechanics dergisi ise; "gelecekte bilgisayarlar 1.5 tondan daha ağır olmayacak." kehanetinde bulunmuş.
13. digital equeipment corporation'ın kurucusu olsen ise 1977 yılında şöyle demiş; "insanların evlerine bilgisayar almak istemeleri için hiç bir sebep yok."
0
light beam
(17.06.08)
cevap olmayacak ama bence çoğu o zaman için doğru sözler mesela 77'de bilgisayar ne boka yarar ki oturup içine kart mı sokcaz. ama "icat edilebilecek her şey icat edilmiştir" bu gaf işte.
0
sourlemonade
(18.06.08)
ilk bilgisayarları düşününce hakkaten çok mantıksız gelmiyor, hangimiz evimizde öle hayvan gibi oda büyüklüğünde bilgisaya isteriz ki.
0
light beam
(18.06.08)
"Zaman makinesi ve ışınlanmak imkansızdır." - ermanen

Umarım gaf olur... Gerçi ışınlanmak elektron açısından gaf olur, insan açısından diyorum... :)
0
ermanen
(18.06.08)
(5)

ingilizce'deki "those" kalıbı... [english]

sirrikadem
that'in çoğulu "those"dan bahsetmiyorum. hani birleşik cümle yapan ve genelde ardından "who" gelen cümle yapılarından bahsediyorum. biri kısaca anlatabilir mi?
that'in çoğulu "those"dan bahsetmiyorum. hani birleşik cümle yapan ve genelde ardından "who" gelen cümle yapılarından bahsediyorum. biri kısaca anlatabilir mi?
0
sirrikadem
(17.06.08)
Birden fazla those oldugundan emin degilim. "Who" ile kullanimindan da "those who came late will have to stay late" ornegindeki kullanimi kastediyorsan yine that'in cogulu gibi oluyor. "Those people who came late..." dendigini dusun, basitlesiyor.

Bilmiyorum bir sey ifade etti mi dediklerim.
0
wpi
(17.06.08)
wpi ne olsugunu soylemis. ben de cumle icinde kullanayim.

good things come to those who wait: bekleyen dervis muradina erermis (lit. iyi seyler,bekleyenlere gelir)
History Through The Eyes Of Those Who Lived It: yasayanlarin gozunden tarih.

yani tipki, "she's the girl i'd like to kiss", "i am a man who deserves the best" deki sekli gibi kullanim amaci. baglac yani.
0
no christ requiress
(17.06.08)
0
ermanen
(17.06.08)
Bir de şöyle bir kullanımı vardır, sizinkinden biraz farklı ama güzeldir bu da:

"Students can develop both listening and critical thinking skills when they share their ideas and listen to those of others", yani buradaki those "ideas"ı kastediyor, ama aynı cümle içinde ikinci bir kez ideas kullanmamak için those ilen yan geçiyor.
0
sui
(18.06.08)
bağlaç olan "that"in çoğuludur o those.

tekil özne + that... + yüklem
çoğul özne + those... + yüklem

gibi bir örnek verilebilir.

sui'nin söylediği farklı bir kullanım değil esasında, temelde aynı.

who'yla birlikte kullanılmaz ayrıca. ya that (those), ya who.
0
actionary
(18.06.08)
(2)

color painter nedir?

gholeman
color painter die tasarımla ilgili bir program var mıdır?photoshop plug in i midir?nedir bu?
color painter die tasarımla ilgili bir program var mıdır?
photoshop plug in i midir?
nedir bu?
0
gholeman
(17.06.08)
seiko colorpainter ?
0
ermanen
(17.06.08)
corel painterle karışıyo olabilir mi dicem ama color demişsin? corel vektörel çizm programıdır. isimleri benzer diye hani.. neyse kolay gele :)
0
smy
(17.06.08)
(3)

anne ricası

RhapSody
annem ısrarla rica ediyor.arkadaşlar şu feyrouz diye bir içecek reklamı çıktı onun backgrounda çalan müziği ısrarla arıyorum.şimdiden tşk.
annem ısrarla rica ediyor.arkadaşlar şu feyrouz diye bir içecek reklamı çıktı onun backgrounda çalan müziği ısrarla arıyorum.şimdiden tşk.
0
RhapSody
(16.06.08)
Cortney Tidwell - Eyes Are at the Billions

(bkz: fayrouz)
0
ermanen
(16.06.08)
reklamda süper geliren bütününde hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz uyarayım.. zira abla esasında myspace meşhuru amatör bir müzisyen..
0
antisocial
(17.06.08)
aynen dediğiniz gibi oldu insan sadece bir bölümünde coşabiliyo :)
0
🌸RhapSody
(17.06.08)
(9)

Mermerden Pas Lekesi Çıkarmak

vincenzo
Şu resimde görmüş olduğunuz lekeleri nasıl çıkarabilirim arkadaşlar. tuz ruhu falan döktüm pek işe yaramadı
Şu resimde görmüş olduğunuz lekeleri nasıl çıkarabilirim arkadaşlar. tuz ruhu falan döktüm pek işe yaramadı
0
vincenzo
(16.06.08)
wd 40 denedin mi?
ama kesinlikle kefil değilim, bozarsa karışmam.
0
cedilla
(16.06.08)
yoğunlaştırılmış çamaşır suyunu alıyoruz. ıslatılmış yüzeye uygulayıp bir müddet bekliyoruz. sonra gölgelerin gücü adına ovalıyoruz. en azından biz yaptığımızda çıkmıştı. daha inatçı paslar için jilet öneririm. kazı gitsin.

edit: bende kefil değilim unutmadan :)
0
yetersiz veri
(16.06.08)
benzin iyi bir çözücüdür ama pası çıkartabilir mi bilmiyorum. bir deneyin .
0
dodocan
(16.06.08)
zımpara değil de vim (toz şeklinde olan vimlerden) deneyebilirsin.
0
kibritsuyu
(16.06.08)
hocam tuz ruhu, camasir vs. doktun de o mermer ne oldu? oyle birsey uyguladiginda mermerin anasini aglatiyormussun. sakina deneme, bu is icin ozel urunler varmis yurtdisinda; ahan da:

ask.metafilter.com
www.thriftyfun.com
wiki.answers.com
0
egotm
(16.06.08)
ben, bizdekini, çamaşır suyu katkılı cif kremle çıkarmıştım, mavi bir kutusu var, zaten üzerinde pas lekelerine karşı da etkili olduğu yazıyor. bizim mermere bir zararı olmadı ama her mermer türünde aynı durum olur mu bilemem, küçük ve fazla görünmeyen bir yerinde deneme yapabilirsiniz.
0
libera
(16.06.08)
@egtm, ne yazık ki hiç birşey olmadı :D leke aynen duruyor.
vim den başlayarak sırayla deneyeyim, en fazla elimize alırız mermeri.
0
🌸vincenzo
(16.06.08)
Marketten pas sökücü ürün alıp denemek daha mantıklı değil mi
0
ermanen
(16.06.08)
mazot
0
theunforguven
(17.06.08)
(2)

botanik motanik bişiler.. "bu ne ağacı??"

luin 41
resimdeki ağacın ne ağacı olduğunu bilen var mı?
resimdeki ağacın ne ağacı olduğunu bilen var mı?
0
luin 41
(16.06.08)
agaci bilmiyorum ama biraz daha buyuse lost'taki kara duman olur bu. aman cok yaklasmayin :)
0
sethi
(16.06.08)
smoke tree (cotinus)
0
ermanen
(16.06.08)
(6)

amerika'da çekilmiş türkçe video klipler

papado
amerika'da çekilmiş türkçe video klip isimlerini soruyorum. hali hazırda bildiklerim: rafet el roman-amerika, aylin livaneli-hadi gel uzatma ve burak kut-yaşandı bitti.
amerika'da çekilmiş türkçe video klip isimlerini soruyorum. hali hazırda bildiklerim: rafet el roman-amerika, aylin livaneli-hadi gel uzatma ve burak kut-yaşandı bitti.
0
papado
(15.06.08)
tarkan ın vardı bi de.
0
bryan fury
(15.06.08)
tarkan - bounce
0
ermanen
(15.06.08)
tarkan - dön bebeğim (taş gibi bi hatun var. üstü açık arabada eşarpını rüzgarla dans ettiriyor falan)
burak kut - yaşandı bitti saygısızca (hoplayan zıplayan tipler var)
0
kriker
(15.06.08)
cemali- duymak istiyorum.
0
red g
(15.06.08)
tarkan - ölürüm sana da var..
0
pispinti
(15.06.08)
Özlem tekin - laubali - San francisco ya da ben mi sallıyorum
0
mikelarteta
(16.06.08)
(7)

Adanama

ermanen
"Adanama giderken" derken kesme işaretiyle ayırmamız gerekiyor mu? Kökü Adana :) Bana ayırmıyoruz gibi geldi, ama tartışanlar var..
"Adanama giderken" derken kesme işaretiyle ayırmamız gerekiyor mu? Kökü Adana :) Bana ayırmıyoruz gibi geldi, ama tartışanlar var..
0
ermanen
(15.06.08)
Türkçede özel isimlere getirilen yapım ekleri ve bu yapım eklerinden sonra gelen çekim ekleri kesme (') işareti ile ayrılmazlar.

Buna göre ayrılmaz o zaman :)
0
🌸ermanen
(15.06.08)
Pek tabii ki; ayırmanız gerekir. "Türkiyem" derken nasıl "Türkiye'm" diyorsak, "Adanama" derken de "Adana'ma" demeliyiz.

adana: kök
m: aitlik (iyelik) eki.
a: ismin -e (yönelme) hâli.

ortaokul türkçe dersleri geldi aklıma. ne de güzeldi.

***

Sizin söylediğiniz durum ise şöyle bir şey: Türk + çe: Türkçe >> Türkçenin...

Adana kök ve "m" ya da "a" yapım eki değil. Siz "Adana"ya "m" ya da "a" getirerek onu yeni bir kelime yapmıyor, sadece sahiplenip okuyanı ona yönlendiriyorsunuz.

Umarım anlatabilmişimdir. ;)
0
nuage
(15.06.08)
Niye kimsenin ayırdığını görmüyorum, google'da bile kimse ayırmamış, sadece adana değil diğer durumlarda da, şiirlerde falan :)
0
🌸ermanen
(15.06.08)
Herkes kendince bir yol izliyor tabii ki. İsmini hatırlayamadığım bir köşe yazarı da sizin gibi düşünenlerdendi yanılmıyorsam. Kendisi diyordu ki; "Kesme işareti yalnızca karışıklık yaratan durumlarda özel isimlerden çekim eklerini ayırmada kullanılsın.". Kullansanız kaynak olarak bu cümleyi sunabilirsiniz, istiyorsanız.
Ben bildiğimi söyledim ve ben öyle yapıyorum. Bence doğrusu bu. Zira, kesme işaretinin en bilinen kullanım amacı bellidir: "Özel isimlere gelen bildirme, aitlik ve hâl ekleri kesme işareti ile ayrılır.".
0
nuage
(15.06.08)
özel isimlere gelen çekim ekleri (yani başka bir kelime türetmeyip, hal, şahıs, zaman vb. anlamı katan) kesme işareti ile ayrılır.
0
baldur
(15.06.08)
ayrilir tabii ki.
0
egotm
(15.06.08)
Yapım ekleyi ayrılmaz, çekim ekleri ayrılır. -m aitlik eki, yani çekim ekidir. ayrılması Adana'm demek gerekir. "Adanalı" derken ayrılmaz ama mesela Adana kök, -lı ise yapım ekidir. "Adana eşrafından olan" yeni bir kelime oluşturur, ayrılmaz.
0
kibritsuyu
(15.06.08)
(6)

inşaat kuleleri nasıl nedir?

safepassage
ey romalılar;hani yüksek inşaatlar için kocaman yüksek ters L harfi şeklinde vinçler olur ya, işte onlar nasıl yükseltilir nasıl alçaltılır, en üstteki o ağır parça nasıl oraya kadar çıkartılır,bu koca şeyin rüzgardan devrilmemesi için ayakları nasıldır bilen eden veya en azından benim araştırmam i
ey romalılar;

hani yüksek inşaatlar için kocaman yüksek ters L harfi şeklinde vinçler olur ya, işte onlar nasıl yükseltilir nasıl alçaltılır, en üstteki o ağır parça nasıl oraya kadar çıkartılır,
bu koca şeyin rüzgardan devrilmemesi için ayakları nasıldır bilen eden veya en azından benim araştırmam için bu aletlerin ismini bilen varsa bir zahmet yardımcı olabilecek var mıdır?

çok merak ediyorum günlerdir beynimi kemiriyor bu soru.
0
safepassage
(15.06.08)
ehueh valla vakti zamanında wikipedia'dan deli gibi bunları okumuştum o yüzden çok detaylı bilgi biliyorum.

aratmak istersen onların adı tower crane.
o aletlerin özelliği kendi parçalarını yukarı kendileri çıkartabiliyorlar. genelde asansör boşluklarına kuruluyorlar yoksa dışardan bir noktaya. ilk kurulumları için de genelde bir başka küçük araç şeklindeki vinç geliyor. operatörleri acaip iyi para alıyorlar zira çok zor bir iş yapıyorlar ve hayır her zaman üstüne çıkıp kullanmıyor operatör çoğu zaman aşağıdan kullanıyor.


valla ben sayfalarca yazarım da hepsi wikipedia'ya dayanıyor bir inşaat mühendisi çıkıp anlatırsa daha iyi anlatır.
0
darknum
(15.06.08)
belli bi yukseklikten sonra binaya sabitlenıyorlar.
0
bryan fury
(15.06.08)
Onlar genellikle katlanıyorlar ve kendi mekanizmaları var. Bir nevi asansör gibiler. Her bir parçası birbiri içine geçiyor ve öylece katlanıyorlar. Açıldıkları vakit de teker teker çıkıyorlar. Tamamen otomatikler yani. "Ters L"nin yatay kısmını oluşturan kısmı ise zig-zag çizerek birbiri üstüne katlanıyor.

Dengede durmaları ise tamamen hemen arkalarına konan ağırlıklar ile alakalı. Genellikle her biri 1 ton olan beton bloklar ile dengede tutuluyorlar ve o bloklar da kullanılan vince göre 7-8 tane olabiliyor.

Ve evet, gerçekten bunları kullanan operatörler çok yüksek maaşlar alıyorlar.
0
nuage
(15.06.08)
(bkz: kule vinç)
0
ermanen
(15.06.08)
o kadar beyin kemirici bir konuysa bir ara mesaj atarım, bir kitaptan tarayaıp yollarım bilgi.
0
radikalherif
(15.06.08)
evimizin hemen dibinde uzun suredir bi tane var ondan yaptigim gozlemle soyluyorum. geceleri sert ruzgar esecegi zaman onun dogrultusunda birakiyolar aleti
0
jay kay
(15.06.08)
(2)

Kırıklık

babatema
Yau bu kırıklık nasıl geçer? sabahtan beri üzerimde bir halsizlik var. hasta olmamam gereken bir dönemdeyim yarına pek mühim işlerim de var.sabahtan beri 3 tabak bol limonlu ve acılı çorba, iki litre portakal suyu, iki limon suyu içtim. yetmedi eczaneye gidip efervesanlı bişey buldum c vitamini varm
Yau bu kırıklık nasıl geçer? sabahtan beri üzerimde bir halsizlik var. hasta olmamam gereken bir dönemdeyim yarına pek mühim işlerim de var.

sabahtan beri 3 tabak bol limonlu ve acılı çorba, iki litre portakal suyu, iki limon suyu içtim. yetmedi eczaneye gidip efervesanlı bişey buldum c vitamini varmış iki tane de ondan içtim. eskiler yorganın altına gir, terle filan derlerdi. ama tırstım ya daha beter olursam diye. bi yardım edin yau ne yapsam da yarın sabaha yine zıpkınnn gibi fişşşekk gibi olsam.
0
babatema
(14.06.08)
b vitamini eksikliği olabilir mi acaba sorununuz? Henüz olduysa değildir de, uzun süredir devam ediyorsa b vitamini eksikliği olabilir. Meyve yeyin bol bol. B vitamini takviyesi de yerinde olabilir aslında. B vitamini direkt kana karıştığı için, fazlası dışarı atılabilir. Zararı olmaz ama bence bu soruya hlathguth gibi arkadaşlarımız cevap verirse pek şukela olur.

=)
0
nuage
(14.06.08)
Multivitamin alabilirsin, bir de pekmez, fındık, ceviz falan ye :D
0
ermanen
(14.06.08)
(9)

MSN - Avatarın altındaki beyaz kutu

ermanen
MSN Messenger'da avatarın altındaki beyaz kutu nedir cidden? Sözlükte dalga geçmişler de hep, nedir işin aslı?
MSN Messenger'da avatarın altındaki beyaz kutu nedir cidden? Sözlükte dalga geçmişler de hep, nedir işin aslı?
0
ermanen
(14.06.08)
evet aynisi bendede war ve gicik bisey
0
sanio
(14.06.08)
bi ss koysanız.bende gorunmuyoda merak ettim..
0
isott
(14.06.08)
🌸ermanen
(14.06.08)
bazılarında kutunun yanındaki kamera resmi de yok. sanırım kamera ile alakası yok. ben de öğle saatlerinde birkaç kişide vardı, akşam ise çoğu kişide oldu.
0
baldur
(14.06.08)
bende dün akşam yoktu. şimdi ofisin logosu çıkmış.
0
sijwocaq
(14.06.08)
uzun zamandir var aslinda o. amacini cozebilmi$ degilim ancak ben de.
0
sourlemonade
(14.06.08)
bende bazı kişilerde cıkıyor bazılarında cıkmıyor..sanırım kullandıkları programlardan dolayı oluyor..
0
isott
(14.06.08)
sadece kamerasi olan kisilerin penceresinde cikiyor galiba.
avatari ortadan kaybolmadan kamera acabilmeye yarayan gereksiz bir olaydir herhalde.
0
cisimi yapiyom popom kuru kaliyo
(14.06.08)
(7)

dogum gunu hediyesi

orange coffee
hoslanilan arada elektrik olan erkek kisisine dogum gunu (21 yas) hediyesi alicam.. zor begenir kendileri.. orjinal guzel birseyler olsun diyorum(resminizi cercevelet puzzle yaptir,tshirt al olmasin yani).. varmi fikri onerisi olan? dusunuyorum ama bulduklarim sinmiyo icime dogum gunune bir hafta va
hoslanilan arada elektrik olan erkek kisisine dogum gunu (21 yas) hediyesi alicam.. zor begenir kendileri.. orjinal guzel birseyler olsun diyorum(resminizi cercevelet puzzle yaptir,tshirt al olmasin yani).. varmi fikri onerisi olan? dusunuyorum ama bulduklarim sinmiyo icime dogum gunune bir hafta var..
ilgi alanlari: sanat 50lerin 60larin 70lerin muzikleri kimsenin bilmedigi sinema filmleri(!) fotograf..
0
orange coffee
(13.06.08)
zor beğenen biri, hakkında hiç bir şey bilmeyen kişilerin ona seçeceği generic şeyleri beğenmez muhtemelen. belki ilgi alanları konusunda kısaca bir bilgi versen daha isabetli tahminler yapılabilir.
0
kurukafa
(14.06.08)
evet fazla tatminkar olmasada yazdim.. yinede bunlarin disinda her turu fikre acigim
0
🌸orange coffee
(14.06.08)
Sinematograf al, çok ilginç ve güzel olur
0
ermanen
(14.06.08)
kaliteli erkekse ve demekse
-moleskine
-kol düğmeleri güzelinden( çok şey anlatır bea)
-illaki sevdiği bir kitap vardır, orjinal ilk baskısı (zaman+ para ile buluanbiliyor) ya da sevdiği yönetmen, hoşlandığı müzik türüne göre special yapabilirsiniz
-takı ama hssas seçim ister. abartmamak lazım extreye kötü giriyor
-çok güzel deri bir cüzdan
-sigara içiyorsa, güzel desenli bir tabla ya da uygun bir zippo
-fanatikse tabiki takımıyla alakalı bir şey
-ortam çocuğuysa güzel bir tavla seti, ya da işlemeli bir tesbih (99 luk değil)
-tabi her şeyden önce nasıl biri olduğu meselesi var, ince konular bunlar.
0
radikalherif
(14.06.08)
Bill Evans'ın Sunday At The Village Vanguard isimli caz albümünü öneriyorum, şiddetle öneriyorum.
0
hlathguth
(14.06.08)
siyah beyaz güzel bir fotoğraf,büyük boy olsun ama,çerçevelettir. özellikle ilgilendiği fotoğrflar olabilir. mesela portre (kendi portresi olabilir,ya da senin :> ) ya da odasının duvar rengire göre güzel bir tablo. odasını yaşama alanı oalrak bellemiş biri için çok güzel bi hediye olur bence. en azından benim için öyle :)


50-60-70 müziklerini biraz açsan? gittigidiyor'da çok güzel gramofonlar satılıyor 85 ytl ile 150 ytl arasında. yanına bi de plak alırsın işte... üff ..bu saydıklarımı bana alın valla öyle mutlu olurum ki anlatamam size :)
0
ptahmos
(14.06.08)
dogum gunune nekadar var? (internetten ama sansin olabilirmi diye soruyorum)
0
jay kay
(14.06.08)
(11)

tişört markası için isim. t* ile başlayan VEYA *ty ile biten kelime

pinkburger
arkadaşlar bir marka oluşturmaya çalışıyoruz tişört işi için. threadless, tish-o gibi birşey.. t ile başlayan veya ty ile biten kelime lazım ingilzce çünkü dünya çapında bir iş olacak. örnek vereyim:trick >> teericknasty >> nasteeterrific >> tee-rificgibi şeyler olacak, marka ismi olabilecek hoş kel
arkadaşlar bir marka oluşturmaya çalışıyoruz tişört işi için. threadless, tish-o gibi birşey.. t ile başlayan veya ty ile biten kelime lazım ingilzce çünkü dünya çapında bir iş olacak. örnek vereyim:

trick >> teerick
nasty >> nastee
terrific >> tee-rific

gibi şeyler olacak, marka ismi olabilecek hoş kelimeler gelirse aklınıza lütfen yazın. sizin verdiğiniz ismi kullanırsak beş tişört hediye :)

boş com uzantılı domain bulunabilecek birşey olması için kırpsanız da olur .)
"bende süper domain var" veya "aklımda çok iyi bir fikir var, baktım boşmuş kendim aldım. kesin seviceksin" diyorsanız domain'i 100 dolara alabilirim sizden.
0
pinkburger
(13.06.08)
tee-shirt :)
0
light beam
(13.06.08)
(bkz: trinity) 2 istediğinde var ama bılmıyorum uyarmı sana

edit: trinityy olabilir (bkz: sessiz harfi ciftledim marka oldu)
0
imparatorolmayikolaymisandin
(13.06.08)
tabiki parteè
kendim de kullanırım
0
desdinova
(13.06.08)
ikisi birden olsun mesela:
trusty (guvenilir manasinda. t-rusty yazip asi bir karakter de katabilirsiniz markaya. trusty olarak da bilincaltina isler.),
tufty (puskul demek sanirim. bunda da tuf, tough ile sesdes oldugundan saglam marka izlenimi yaratilabilinir.),
tasty (bu da cinsel cagrisimli. bayanlar tercih edebilir.)

bir de neden ingilizce? pazar Turkiye mi yurtdisi mi?
0
sethi
(13.06.08)
yurt dışı, o yüzden ingilizce. verilen cevaplar için teşekkür ederim ama biraz daha örneğe ihtiyacım var lütfen.
0
🌸pinkburger
(13.06.08)
tweeeeeeety

(bkz: tatty)
(bkz: temerity)
(bkz: thirty)
(bkz: travesty)
(bkz: treaty)
(bkz: twenty)
0
la traviata
(13.06.08)
mematee süper olur bence..

şaka bir yana

"eternity, serenity, infinity vs." - sürreal bir marka imajı için birebir isimler.
"identity" - daha böyle gençlere yönelik "kimliğini oluştur, sen kimsin" tandanslı, parmak izi logolu bir imaj.
"celebrity" - mtv gençliğini hedef alan bir isim.
"dirty" - kışkırtıcı bir imaj.
"qwerty" - en çok bunu tuttum, süper bir teknolojik imaj.

aklıma ilk gelenler bunnar...
0
weeping guitar
(13.06.08)
tutti-frutti :D

tatty
tenacity
testy
totality
twisty
twitty
talenty
tarty
taunty
tenty
texty
tighty
titty
tutty
touty
treaty
trotty
trouty

frosty
hotty **
crusty
ability
activity
agouty (çok severim ben bu hayvanı) :D **
almighty **
amenity
amity
animality :)
anti-city **
arty (gösterişli)
azerty
banty
batty
bawty
beaty
beauty **
benty
bepity
betty
bigitty
bitty
blasty
blotty
booty
busty
butty
calamity
canty
catty
celebrity **
chanty
charity
chatty
chesty
chitty
chocolatty
chupatty
city
clarity
clifty
clotty
crusty
culty
cushty
cutty
deity
dakoity
dickty
dirty
ditty
dotty
drifty
duality
empty
enmity
entity
equality **
eternity
fainty
felicity
fidelity
flirty **
fusty
gravity
hearty **
hefty
insanity
jaunty
jetty
jococity
jolty
kitty
lenity
levity
liberty **
majesty
megacity
mighty
modernity
musty
naughty
nicety
opacity
penalty
polity
pretty
purity
quality **
qwerty

devam edecem sonra...
0
ermanen
(13.06.08)
"teesy" fonetik ve tipografik olarak uygulanabilir bir marka olabilir. tease kelimesine benzerlik gösteriyor ve muzip, kışkırtıcı manalarına geliyor.
0
swallowed arsenic
(13.06.08)
Uğraştım o kadar, insan bir teşekkür eder, yazık insanlara yaranamıyorsun
0
ermanen
(13.06.08)
T-T. titty babında. iddialı olur. fcuk var, titty neden olmasın. hem smiley olarak logo da olur.
0
neronas
(14.06.08)
(11)

bakış açılı filmler

kanuniye
selamlarvintage point(bakış açısı) filmini izleyip gaza geldim de, acaba böyle başka: aynı olaya farklı bakışlar, yahut hadi olmadı aynı olayların insanları farklı etkilemesi(amores perros gibi ) konularnı anlatan başka filmler biliyor musunuz?bir de duyuruların internet kullanıcılarına kapalı olduğ
selamlar

vintage point(bakış açısı) filmini izleyip gaza geldim de, acaba böyle başka: aynı olaya farklı bakışlar, yahut hadi olmadı aynı olayların insanları farklı etkilemesi(amores perros gibi ) konularnı anlatan başka filmler biliyor musunuz?

bir de duyuruların internet kullanıcılarına kapalı olduğunu nası anlıyoruz?
teşekkürler
0
kanuniye
(13.06.08)
stranger than fiction olabilir mi bilemedim. ilk aklıma niyeyse bu film geldi.

duyuruların internet kullanıcılarına kapalı olup olmadıgını anlamak için çıkış yapmak yeterli sanırım.
0
light beam
(13.06.08)
(bkz: run lola run)
0
imparatorolmayikolaymisandin
(13.06.08)
yeni filmlerden the air i breathe istediğin gibi bir şey olabilir. bir göz at istersen.
0
baal
(13.06.08)
Cevapla yazısının yanında gri olarak es yazıyorsa internet kullanıcılarına kapalıdır.
0
vincenzo
(13.06.08)
ermanen
(13.06.08)
egotm
(13.06.08)
dedigin filmi izlemedim ama sanirim bobby cok benzer bir film. amores perros tarzi da anlat istanbul guzeldir.
0
sethi
(13.06.08)
Yanlış anlamadıysam tüm alejandro gonzales inarritu filmleri işini görecektir.

21 gram
Babel
Amores perros

vb
0
mikelarteta
(13.06.08)
(bkz: strip search)
(bkz: rendition)

strip search çok iyidir bu konuda. glenn close oynar. sidney lumet yönetir. o yeter zaten bence.
0
nuage
(13.06.08)
thelepermessiah
(14.06.08)
tek bir kişinin bakış açısından izliyorsunuz. biraz eski ama: lady in the lake
0
sirrikadem
(16.06.08)
(3)

İngilizce terim Tab mounted ne demek ?

kimlanbu
Surface mounted (`SMD`) olmayanlara mı tab mounted deniyor ? Eğer öyleyse Türkçe'ye nasıl çevrilir ?In this section, a summary of an application of plastic-encapsulated `tab-mounted` triacs in an electronically controlled household dishwasher will be described. The basic triac used is mounted by its
Surface mounted (SMD) olmayanlara mı tab mounted deniyor ? Eğer öyleyse Türkçe'ye nasıl çevrilir ?

In this section, a summary of an application of plastic-encapsulated tab-mounted triacs in an electronically controlled household dishwasher will be described. The basic triac used is mounted by its tab to a heat sink as illustrated in Fig. 6. The purpose of the heat sink is to provide a means of dissipating the power generated within the triac to the surrounding environment. The heat sink must be of adequate size and be of low enough thermal resistance to limit the maximum...
0
kimlanbu
(12.06.08)
çıkıntıya-monte

tab neyse artık orda
0
ermanen
(12.06.08)
Bu transistör, triyak vs gibi elemanların kılıflarının üzerinde metal plaka var ya soğutucu bağlanması için. Hah işte oymuş bu, ama hala ne diyeceğimi bilemediğimden "soğutucu bağlantısı" dedim geçtim.
0
🌸kimlanbu
(13.06.08)
evet "tab", "ince plaka" anlamına da geliyor, durumuna göre bir sürü anlama geliyor meret
0
ermanen
(13.06.08)
(12)

Öğrenim Kredisi

ermanen
Mezun olunca öğrenim kredisi işini napıyoruz?
Mezun olunca öğrenim kredisi işini napıyoruz?
0
ermanen
(12.06.08)
ödüyorsun.
0
osuruklu
(12.06.08)
Onu biliyorum, bir yere gidip bir işlem yapmam gerekiyor mu, birilerine birşey demem gerekiyor mu, neler yapmam gerekiyor yani?
0
🌸ermanen
(12.06.08)
bir süre sonra (bende 1 yıl sonra oldu) evine veya onlardaki en son kayıtlı adresine yazı gönderiyorlar üç ayda bir ödeme yapıyorsun. ödemediğinden faizi ile birlikte alıyorlar, ne yapıp edip alıyorlar ama! kyk.gov sitesinden öğrenim no'su ile de kontrol edebilirsin durumunu ve ödeme tarihlerini...
0
cinematography
(12.06.08)
mezun olduktan iki yıl sonra başlıyor ödemeler. üç ayda bir ödeniyor falan, açıklamalar mektupta var zaten. hiç ummadığın anda mektupla geliyor hesap, merak etme :)

olaki yüksek falan kazanırsan erteleme imkanın var ama ertelemelerde faiz biniyor deli gibi, tavsiye edilmiyor.
0
lovemyself
(12.06.08)
estetik ameliyatla cinsiyet değiştirip alabama ya taşınsan dahi bulup alıyolar. o derece azim.
0
betty puf puf
(12.06.08)
bir de taksit kaçırmamaya dikkat et, biz ödemelerden birini kaçırmışız ama sonraki ödemelerden devam ediyoruz, farkında bile değiliz. ihbarname geldi, ya kalanların hepsini ödeyin ya da icraya veriyoruz kabilinden. aynısı bir diğer arkadaşıma da oldu. o 3,5 milyar biz de 1 milyar ödedik tıpış tıpış.
0
tannhauser
(12.06.08)
2001 yılında mezun olmuş bir arkadaşım var, 3 yıldır memur olmasına rağmen kendisini bulmuş değiller. ödemiyor o da inatla. hiç belli olmaz. bu arada kendisi x şehirli, y şehrinde üniversite okumuş, okuldan sonra x şehrinde ve istanbulda 2 sene yaşayıp sonra temelli istanbula taşınıp, istanbulda da 3 ev değiştirip en sonunda evlenip 4. evine taşınmış. bulamamaları bundan da olabilir diycem de kız memur yani bana mantıksız geliyor.
0
islem
(12.06.08)
www.kyk.gov.tr'den kredi numarani girerek ne zaman ne sekilde odemen gerektigini ogrenebilirsin.
0
sethi
(13.06.08)
öğrenim kredisi için af çıkar mı? en son kaç yüzyıl önce çıkmış? ümit fakirin ekmeği mi?
0
bordeaux
(13.06.08)
2001 mezunuyum ödemeyeceğimden deil ama baya uzun süre salladım. sona bi baktım vergi dairesine bildirilmişim. e işim nedeniyle pek hoş olmicaktı gittim kendiliğimden ziraat bankasına numaramı bildirerek bir kısmını yatırdım. sonra internetten kontrol ettiğimde vuhooop faizlerin silindiğini gördüm. böle böle ödiyip bitircem. sen de öle yap. çok fzla değilse hepsini öde gitsin ya da.
0
felina
(13.06.08)
cok ucuk rakamlar olmadığını hatırlatabilirim eğer zamanında odersen. soyle ornek vereyim sen kendi durumuna göre kerteriz al bunu:

2000 de üniye basladım. iktisat fakültesinde okuyordum. yani ortalama bir harc odemem gerekiyordu. harc kredisine kabul edildim. 2004 te mezun olana kadar harcları indirimli ödedim. 2007 sonunda geri ödemeye baslamam gerekiyordu. basladım. 3 ayda bir 115 ytl oduyorum ve toplam borcum 1milyar kusur.

bu verileri kendi durumuna uygularsan okulu zamanında bitirdikten 2,5-3 yıl sonra uc ayda bir simdinin parasıyla en fazla 350-450 lira falan ödemek durumunda kalacağını dusunuyorum.
0
eleventh american esme has met
(13.06.08)
paşa paşa ödüyorsun mezun olduktan 2 yıl sonra. ödemediğin takdirde ssk numarandan çalıştığın firmayı bulup oraya güzel bir yazı gönderip maaşının belli bir kısmına her ay el koyuyorlar.

af olayı ise faizine af çıkar 40 yılda bir. faizide pek birşey değil. mühim olan anapara.
0
winsome
(13.06.08)
(12)

firma adı

cizgilipijama
yeni kurulacak bir turizm firmasına isim arayışları içindeyiz.rusya türkiye arasında çalışacak bir firma bu.isim önerilerini bekliyorum.kazanana uçak boş olduğunda bi seyahat kıyağı geçerim.
yeni kurulacak bir turizm firmasına isim arayışları içindeyiz.rusya türkiye arasında çalışacak bir firma bu.isim önerilerini bekliyorum.kazanana uçak boş olduğunda bi seyahat kıyağı geçerim.
0
cizgilipijama
(12.06.08)
royal
gate (tatile açılan kapı filan gibi)
sunrise
magic gate
magic sun
magic garden
alice (wonder land çağrışımlı)
sunport
0
kahvegibi
(12.06.08)
turizm firması derken nasıl bir turizm firması?
havayolu kurmuyorsunuz herhalde? tur operatörü mü? acente mi? nedir?
0
desdinova
(12.06.08)
rusianda
ruslana
rusland
turus
turrus
rustur (bu var heralde)
turista
rusta
astara
ural
russo
duma
samara
volga
onega
ufa
obi
lena

Rusya ile ilgili şeyler yazmaya çalıştım genelde hayalgücümle birleştirerek, bunların içinde kullanılanlar da olabilir, daha istersen söyleyebilirim
0
ermanen
(12.06.08)
da
0
szqnn
(12.06.08)
pervaya!
0
gerrain
(12.06.08)
böyle bir iğrençlik yaptığım için çok özür dileyerek:
baltaci
0
tannhauser
(12.06.08)
rusya turizm :P
hakiki rusya turizm
0
merope
(12.06.08)
@kahvegibi bunları fena kapışmışlar.royalin 200 çeşidi falan var.
@desdinova 2 uçağın anlaşmasını yaptık.gelişleri ordaki ortak gidişleri biz dolduracağız.
@ermanen süper mösyöcüm.içinde benimde düşündüklerim var.turizm bakanlığına liste sunmamız gerekiyor.ne gelirse aklına yazarsan sevinirim.
@mrtksn süpermiş
@szqnn da:)
@gerrain teşekkürler
@tannhauser sana bişey demiyorum:))
@merope son çare kafam bozulacak hakiki rus koycam zaten:))
0
🌸cizgilipijama
(13.06.08)
davay davay turizm
0
maresalx
(13.06.08)
vasiyok!

böyle mi yazılıyor bilmiyorum ama her cümlenin başında kullanıyor adamlar.
0
onurct
(13.06.08)
warm seas turizm..
0
eleventh american esme has met
(13.06.08)
galina
elvira
kiril
madina
petro
taymir
tura
vitegra
gorki
kalinin

holirus
sanrus
rusanda
santur
tayga
tuana
aral
mari
...
0
ermanen
(13.06.08)
(7)

bilgisayar kasalarında gürültü...

sirrikadem
genelde en çok gürültü yapan neyin fanıdır? power supply mıdır? ona göre değiştirecem de...
genelde en çok gürültü yapan neyin fanıdır? power supply mıdır? ona göre değiştirecem de...
0
sirrikadem
(12.06.08)
power suppdly fanı, cpu fanı, az biraz ekran kartı fanı, en az da harddisk ve optik sürücülerdir ses çıkaran.
0
darknum
(12.06.08)
ermanen
(12.06.08)
en güzel yöntem bilgisayar çalışırken fanları elle teker teker durdurmaktır. yalnız bunu yaparken fanın yapraklarından değil ortasından durdurmak gerekir fan yapraklarının kırılmaması için. sadece bir fan değil, bir kaç fan birleşip o sesi çıkarıyor da olabilir. yani sadece bir tanesini değiştirmek de çözüm olmayabilir.
0
henry gale
(12.06.08)
kesinlikle henry gale in yöntemini uygulayın. powersupply fan gürültüsü testi içinse fanı plastik bir çubukla durdurabilrisiniz (ben ataç falan kullanıyorum ama sonra abuk bi yere sokup çarpılmayın)

bir de fanı yağlamak yetebilir bazen. bunun için neresin yağlıycam diye uğraşmayın. fanın ortasında genelde logonun olduğu yapışkanlı bir kapıt olur onu kaldırın fanın mili oradadır oraya bir damla makina yağu çok iş görür. (zeytin yağı bile olur ama çok dayanmaz öyle)
0
kisa
(12.06.08)
pas sökücünün markası var mı? bir de nerelerden bulabilirim?

ya bu fan temizliği konusu kafama yattı, amma velakin ben çok bereciksiz bir kişiliğim? şöyle şekilli anlatımlı bir site yok mudur :) ya da bana iyice burada açıklayabilir misiniz?
0
🌸sirrikadem
(12.06.08)
pas sökücü diye alırken dikkat et yalnız. philipsin deodorant şişesi gibi olanları var ama çeşit çeşit. bazıları iletkendir onları kullanma. philips in mavi kutulu olanı iş görür temizlemek için (hemen uçuyor zaten) ama yağlama özelliği bildiğim kadarıyla onda yok. en iyisi makina yağı kullanmak.

valla nasıl anlatayım detaylı bilmiyorum.

1. kasa sökülür, yere yatırılır fana bakılır, görülebiliyorsa 2. adım.

2. fan önce elektrik süpürgesi ile sonra saç kurutma makinası ile temizlenir. (em-üfle kesin olsun) fanı sökebilecek gibiysen (bakınca anlarsın zaten, ben bunu sökerim klay diyorsan sök :) ulen iş almiim başıma diyorsan elleme)

sonra fanın ortasında o bahsettiğim stickerı görüyorsan bi kaldır içinde mil görüyorsan orayıda yağla yeter
:)
0
kisa
(12.06.08)
pilipsin bi mavi bide kırmızı spreyini al biri temizler diğeri yağlar. kontakt sprey mi neydi adı.
0
sourlemonade
(12.06.08)
(10)

çevirmen e ne hediye alınır?

gereksiz insan
Kendisi ablam olan insan bi kaç hafta içinde boğaziçi mütercim tercumanlıktan (namı diğer çeviribilim) mezun oluyor.Şimdi biz bi hediye alacağız ama ne alsak karar vermedik biraz da absürt bişey olmasıdır gayemiz.imdak.
Kendisi ablam olan insan bi kaç hafta içinde boğaziçi mütercim tercumanlıktan (namı diğer çeviribilim) mezun oluyor.Şimdi biz bi hediye alacağız ama ne alsak karar vermedik biraz da absürt bişey olmasıdır gayemiz.

imdak.
0
gereksiz insan
(09.06.08)
Yel değirmeni maketi?

Çevirmenlikle ilgili mi olması lazım absürt şeyin?
0
ermanen
(09.06.08)
langenschedits (böyle mi yazılıyodu) alın küçük bi tane, bundan daha absürdü de olmaz
veya ingilizceye yeni başlayanlara aldırılan basitleştirilmiş hikaye seti alın
0
lord seithel
(09.06.08)
Thesaurus, collocations gibi kafayı dille bozmuşların kurtarıcısı ürünlerden alabilirsiniz.

Ya da Can Yücel'in "Çeviri kadın gibidir, güzeli sadık olmaz, sadığı güzel olmaz" sözünü çerçeveletin.
0
sui
(09.06.08)
Türkce - Ingilizce (Hangi Dilde okuduysa artik) sözlük alirdim :)
0
trimpot
(09.06.08)
hulahop.
0
lykos
(09.06.08)
bu elektronik ajandalar var yazdıklarınızı kaydeden daha sonra bilgisayara aktarabildiğiniz onlardan alırsanız mesleğinde de yardımı olur belki ;)
0
prodeq
(09.06.08)
lisanslı, kutusunda bir trados alırdım ben olsam. çevirmenim, oradan biliyorum. :)

ama biraz pahalı.
0
actionary
(09.06.08)
yeminli tercüman ünvanı almayı planlıyorsa mesela

ad soyad
yeminli tercüman

şeklinde bir kaşeye ihtiyacı olacaktır, güzelinden bi şey yaptırabilirsiniz.

ama o çoook eziyet çekmiştir ve şimdi çeviriyle ilgili bi şey hatırlamak istemeyebilir bir süre :)
0
quasiromantic
(09.06.08)
ben olsam abaküs alırdım..
0
dalamar
(10.06.08)
eğer kendisinde yoksa babylon sözlüğün lisansını hediye edin. ben fiyatlarının 100 usd civarında olduğunu az önce öğrendim de, keşke birsi hediye etse diye geçti aklımdan, evet ben de çevirmenim.
0
mermaid
(10.06.08)
(4)

Lüten Bir Akıl Verin.

soysal
www.Tablocu.comsiteye üye oldum yaptığım tabloları satışa koydum sizce bu fiyatlara satılır mı ve nasıl buldunuzlinkhttp://www.tablocu.com/BrowseProducts.php?CategoryId=9teşekkürler
www.Tablocu.com

siteye üye oldum yaptığım tabloları satışa koydum sizce bu fiyatlara satılır mı ve nasıl buldunuz

link

www.tablocu.com

teşekkürler
0
soysal
(09.06.08)
erotik
0
ermanen
(09.06.08)
fiyatlar oldukça iyi bence. Çalışmalar da güzel.
0
kimlanbu
(09.06.08)
ciplak ressam isimli eserde gogusler bi garip olmus. nasil buldunuz diye sordugunuz icin boyle bi cevap verdim. yoksa resim yapabilmek hep hayalimdir, sanirim hayal olarak da kalacak ühü. cöp adam bile cizemem
0
osuruklu
(09.06.08)
resimleri yorumlayacak bilgim yok ama tablolara verdiginiz isimler cok sikko olmus.
0
theli
(10.06.08)
(4)

napcaz bu bambuyla simdi?

terp
ikeadan 3 sap bambu almistik. eve geldik bi vazoya koyduk, 1 ay falan oluyor sanirim, yapraklar cikmaya basladi. bu durumda ne yapilabilir? sarap, altin, bor elde edilir mi bu yapraklardan ya da en azindan salataya konur mu, antioksidan mi; yoksa sadece karsisina gecip bakilir mi?
ikeadan 3 sap bambu almistik. eve geldik bi vazoya koyduk, 1 ay falan oluyor sanirim, yapraklar cikmaya basladi. bu durumda ne yapilabilir? sarap, altin, bor elde edilir mi bu yapraklardan ya da en azindan salataya konur mu, antioksidan mi; yoksa sadece karsisina gecip bakilir mi?
0
terp
(09.06.08)
bi' de panda alın derim
0
supercalifragilisticexpialidocious
(09.06.08)
büyütüp bahçe mobilyası yaparsınız.
0
babatema
(09.06.08)
ney
0
ravioli
(09.06.08)
çayı ve dolması yapılabiliyormuş
0
ermanen
(09.06.08)
(8)

bu adalar nerdeydi?

jay kay
ya boyle kucuk kucuk adalar var ve her adanin ustunde malikaneler var. 10larcasi ayni bolgede amerikada bi yerdi sanirim neresiydi orasi ev alicamda
ya boyle kucuk kucuk adalar var ve her adanin ustunde malikaneler var. 10larcasi ayni bolgede amerikada bi yerdi sanirim neresiydi orasi ev alicamda
0
jay kay
(08.06.08)
maldivler?
0
deckard
(08.06.08)
dubai diyeceğim. dünya haritası şeklinden dolayı adı da "the world island" palm island projesine benzer bir şekilde inşa ediliyormuş.

www.theworld.ae bu siteden takip edebilirsin doğruysa. ekim 2008'de bitirilmesi bekleniyormuş.

hatta şu da var:

realestate.theemiratesnetwork.com
0
SoLfej
(08.06.08)
new star soccerda bahamalar, filipinler veya kanarya adalarından özel ada satın alabiliyordun. belki onlardan biridir aradığın?
0
arwear
(08.06.08)
hayir bu amerikada sanki boyle eski malikaneler hepsi. adalar yapayda degil
0
🌸jay kay
(08.06.08)
Virgin Adaları?
0
ermanen
(08.06.08)
turtle island mı?
0
quadropol
(08.06.08)
hayir hicbiri degil sanirim o civarlarda degildi ya bide cok fazla ada var boyle kucuk kucuk birsuru. bi ingiliz havasi kraliyet havasi
0
🌸jay kay
(08.06.08)
Seyşel Adaları olabilir mi? amerika değil ama.
0
nihilanth
(09.06.08)
(2)

Off-Road oyunları

tom riddle
En son Test Drive Off-Road 3 oynamış birisi olarak, az önce bu oyunu tekrar oynayıp çocukluğumu hatırladım :) Sorum ise şu, acaba bu oyun gibi off-road yarışları yapabileceğim, araba envarteri geniş, yeni bir yarış oyunu var mıdır?
En son Test Drive Off-Road 3 oynamış birisi olarak, az önce bu oyunu tekrar oynayıp çocukluğumu hatırladım :) Sorum ise şu, acaba bu oyun gibi off-road yarışları yapabileceğim, araba envarteri geniş, yeni bir yarış oyunu var mıdır?
0
tom riddle
(04.06.08)
ermanen
(04.06.08)
en son ford off road racing çıktı.. ama sadece ford var haliyle :)
0
chewy
(04.06.08)
(13)

seytan'in ahirette akibeti?

terp
ahirette seytana ne olacak? cehennemin basinda mi duracak bir nevi yonetici gibi yoksa o da cezalandirilacak mi? aklima takildi da.. cevaplar icin tesekkurler.
ahirette seytana ne olacak? cehennemin basinda mi duracak bir nevi yonetici gibi yoksa o da cezalandirilacak mi? aklima takildi da..

cevaplar icin tesekkurler.
0
terp
(04.06.08)
şeytanın görevi cehenneme toplamak değilki. o kendi çapında takılıyor buralarda. resmi bir görevi yok, kovulmuş zamanında yerinden, yurdundan.

ayrıca cehennemde yöneticilik verileceğini de sanmam. en fazla "tamam, hadi buraya kadar, görevin bitti" denilip bir iki dönüm domates, patlıcan ekeceği yer verilir belki emekliliğine.

zebaniyle aralarındaki hukuğa bağlı ama yine de. onu da kendine uydurursa kralı bile olur gibime geliyor.
0
babatema
(04.06.08)
barismislardir onlar bence. 1400 senelik kusluk olmaz.
0
coldbound
(04.06.08)
-7 de azap cekecek .
0
ccompiler
(04.06.08)
e cehennem zaten seytan kovulunca ortaya cikmiyor mu? o sebeple cehennemde yoneticilige devam eder gibime geliyor.
0
alpinsamuray
(04.06.08)
yok edilecek diye biliyorum ama yanlıs olabilir
0
merope
(04.06.08)
www.sorularlaislamiyet.com

Sağdaki sorular da ilintili
0
ermanen
(04.06.08)
cehennemin şeytan tarafından yönetilmesi hadisesi islam'da yok. islam'da tekel var, iki tarafı da patron yönetiyo. sanırım hıristiyanlığın mezheplerinin bazısında var o şeytan'a ihale edilen cehennem işi.
0
gerrain
(04.06.08)
zaten o i$letmiyo mu $u anda? benim bildiğim (eski ahitlerden değil de çocukken çok dü$ünürek elde ettiğim nacizane bilgiler bunlar) $eytan $u anda cehennemde zararlı kul management yapıyo, bi yandan da daha fazla murit kazanmaya çalı$ıyo. yani kıyamet kopana kadar süren bi çeki$me zaten bu bildiğim. sonra da heralde sayım yapılıcak ardından bi reset atarlar oh mis.
0
durum serserisi
(04.06.08)
her şeyden önce öbür tarafta zaman kavramı biraz değişik diye biliyorum. ikinci olarak şeytan ve bazı özel günahları işleyenler (kendini Allah'a şirk koşmak vs.) hariç herkes bir gün cehhennemdeki cezasını bitirip çıkacak, onlar sonsuza kadar kalacak diye öğretildiğimi hatırlıyorum. ama söylediğim gibi, sonsuz desem de zaman kavramı biraz değişikmiş.
0
cashkopat
(04.06.08)
Zihninizde nasıl tahayyül edersiniz bilemiyorum ama,Cehennem 8 Katlı bir yer.En alt katında Münafıklar (Islamda münafık kavramı şeytanlıktan bile daha aşağı görülüyor) bir üst katında da şeytanlar yanacak. (şeytanlar: Çoğu Insan şeytan kavramını tekil olarak algılıyor ama Şeytanın da bir soyu var,çocukları,yakınları ya da en basit tabirle onun hizmetinde çalışmış kişiler diyebiliriz.

Cehennemin diğer tabakalarında da artık Günah sıralamasına göre sınıflandırılmaya gidilmiş.Cehennemin merkezini,Yerin Merkezi gibi düşünürseniz eğer, nasıl mağmaya yaklaşıldığında sıcaklık artıyorsa,cehennemin merkezine yaklaşıldığında da söz konusu sıcaklık değerlerinde değişiklikler oluor demekki.Bu 7 Kat sınıflandırılması da buradan geliyor,Sistemin sizin için düşündüğü katta Günahınız kadar yanıyorsunuz sonra içinizde Zerre kadar allah inancınız varsa oradan bir şekilde çıkabilme şansınız var.Dayanıklı olmak gerek.gerçi cehennem ateşinin,dünya ateşine kıyasla milyonlarca kat şiddetli olduğu düşünüldüğünde "dayanmak" gibi bir durum söz konusu olamıyor ama neyse.

Peki Şeytan Cenennemden çıkabilecek mi ?
-hayır böyle bir durum söz konusu değil.Kitaplarda da açıkça belirtildiği üzere Şeytan ve Tayfası Cehennemde Ebed-ül Ebed Yanmaya Mahküm edilecektir.
0
thelepermessiah
(05.06.08)
@thelepermessiah: merak ettigim su; seytanin cehennem de yanmasi onun icin bir ceza mi olacak?! zaten cehennem kendi yuvasi gibi dusunursek orda aci cekecek mi?

kutup ayisini kutuplara hapsetmek gibi mi yoksa kutup ayisini kutuplara hapsetip soguktan dondurmak gibi mi olacak? (yahu cok mu kotu sordum..)
0
🌸terp
(05.06.08)
Sanıyorum Zihninizi yanıltan nokta Cehennemin Şeytanın Evi gibi görülüyor olması.Zannedersem bu Cehennemin Şeytanın mekanı olarak görülme mevzusu Televizyon,Kitap,Dergi gibi görsel araçlarda geçen Cehennemde Elinde Çatalla takılan Şeytan figürüyle alakalı.Şeytanın kafasına göre birilerini cehenneme atıp alttan alevi yakabilme gibi bi olanağı yoktur.Cezalandırmakta Mükafatlandırmakta Allah (cc)'ye mahsustur.Şeytan dik başlılığından/Kendini Insandan daha üst mertebede gördüğü için secde etmemiş ve Ebediyete Kadar Lanetlenmiştir(daha öncesinde bir melekti zaten)Bu süre zarfı içerisinde Insanları yoldan çıkarmaya yemin etmiştir.Buradan şeytanın kıyamet gününe kadar "DÜNYADA" işinin başınıda olacağını da çıkartabiliriz.Yani Bir Insan Ateşe atıldığında nasıl acı çekecekse,Şeytanda Insana kıyasla katkat beterini görecektir.
0
thelepermessiah
(05.06.08)
ayrıca konuyla alakasız da olsa strange frequency adlı metal müziğin $ehir efsanelerini anlatan filmde güzel bir cehennem tasviri vardı. thelepermessiah söyleyince $ey ediyim dedim.
0
durum serserisi
(06.06.08)
(6)

İlk Canlı Dizi Çekimi

ermanen
Türkiye'de ilk defa canlı dizi çekildi evet ama Dünya'da da bir ilk varmış duyduğuma göre, hangisi o?
Türkiye'de ilk defa canlı dizi çekildi evet ama Dünya'da da bir ilk varmış duyduğuma göre, hangisi o?
0
ermanen
(04.06.08)
ER dizisinin 4. sezonunda (1997) "Ambush" isimli bölüm canlı olarak yayınlanmış. O olabilir sanırım. tr.wikipedia.org(dizi) burdan da bakabilirsiniz.
0
think martini
(04.06.08)
Evet oymuş, sağol
0
🌸ermanen
(04.06.08)
"Ambush" ile ilgili küçük bir bilgi daha vermek isterim. bu bölüm amerika'da art arda 3 kere canlı çekildi. bunun sebebi de amerika'da 3 farklı saat diliminin olması. oradaki performansları çok daha değerli hale getiriyor bu durum.
0
tom riddle
(04.06.08)
abd'de 4 dilim var benim bildiğim, ama kanallar ulusal. yani aynı zamanda oynuyor olması lazım mantıken?
0
386 dx
(04.06.08)
3 zaman dilimi cok buyuk bir saat farki demek. Dogu yakasinda aksam 8'de yayinlanacak seyi bati yakasinda ogleden sonra 5'te gostermenin manasi yok.
0
wpi
(04.06.08)
Evet abi. Hatta Ekşi Sözlük'te mi Uludağ Sözlük'te mi ne okudum, dizi yayınlanırken bşak bir kanalda beyzbol maçı varmış ve dizideki doktorlardan biri onu izliyormuş canlı dizi çekilirken. Ve diğer kanalda hagaden varmış beyzbol maçı. Dizinin o bölümünü de Cnbc-e'de izlediydim. Haruklade bi bölüm; )

Şimdi baktım da Vikipedi'de de yazıyomuş bu ayrıntı. Çöp oldu cevap eheh. Bir de başka diziler de var bu yöntemi kullanmış. İlklerden biri olduğunu biliyordum ama ilk olduğunu bilmiyordum Ambush bölümünün.
0
colonizer
(04.06.08)
(6)

Bogaz'da gezi

no christ requiress
Kiz arkadas ile bogazda nereler gezilebilir ? Ana sorumuz bu, alt kategorilerini de acarsak;Soyle guzel sahil kasabalari ariyorum, kiyisinda bogaza karsi oturulabilecek, sokakalrinda eski binalar arasinda gezilebilecek, ucuza yenilip, icilebilecek, sandvicini cikarip banklarda yiyebilecegin, ayisi,
Kiz arkadas ile bogazda nereler gezilebilir ? Ana sorumuz bu, alt kategorilerini de acarsak;

Soyle guzel sahil kasabalari ariyorum, kiyisinda bogaza karsi oturulabilecek, sokakalrinda eski binalar arasinda gezilebilecek, ucuza yenilip, icilebilecek, sandvicini cikarip banklarda yiyebilecegin, ayisi, krosu, tinercisi olmayan bir yer..

Beylerbeyi, Arnavutkoy, Kuzguncuk, Kalamis, Yenikoy, Cengelkoy v.s gibi yerler.
Nereye gitmeli ve nasil gidilir ? Araba olmadigini belirteyim, vapur ve iett araciligi ile ulasimi saglayacagiz.

Sunu yapabilirsiniz gibi onerilere acigim. Bir tatli huzur almaya, ele ele dolasmaya, bogaza karsi oturup opusmeye gitmek istiyoruz. Haydi bakalim gelsin fikirler
0
no christ requiress
(03.06.08)
garipçe var, otobüsle gidebileceğiniz.
sözlükte de aratabilrisiniz.
0
vincenzo
(03.06.08)
çingene vapurları var.
0
darknum
(03.06.08)
Promenez-vous le long de la Seine
0
ermanen
(04.06.08)
Anadolu Kavağı'na giderseniz hem ucuza balık, çok güzel midye falan yersiniz, hem waffle, dondurma yersiniz, hem çok şirin olduğu için çok romantiktir, çok turist çeken bir yer olduğu için de kimsenin sizinle uğraşacağını sanmam. Ama olur da "burası aile yeri ülen!" diye tepenize binerlerse benden bilmeyin.
İETT de var oraya, vapur da var, saatlerini araştırın, ben bilemiyorum.
Bir de sahildeki manzaralı restoranlar kazıktır, biraz daha içlerde salaş yerler filan var, oralardan yiyip içebilirsiniz.
0
magdalena
(04.06.08)
kuzguncuk'da ara sokaklar pek güzeldir. Dizi çekimlerine filan da rast gelebilirsiniz gündüz saatlerinde.
(bkz: Perihan abla sokak) da oradadır
0
nicin ben
(04.06.08)
Bogazda yasayan biri olarak anadolu yakasından Anadolukavagı'nı tavsiye edebilirim .Hem rahat rahat gezer hem de tepedeki kaleye cıkıp super manzaranın keyfini cıkarırsınız.Onun dısında Kanlıca guzel ve ozeldir.Sahilde oturup cay icebilir ya da Mihrabat'a uzanabilrisiniz yukarı cıkıp.Bu iki yer dısında Avrupa yakasından Bebek-Arnavutkoy-Emirgan 3lusuden biri olabilir ama oralarda da kuvvetle muhtemel bir kalabalık olabilir,yine de hafta sonu olmadıgı muddetce insan yogunlugu fazla rahatsız edici olmaz,bilhassa anadolu tarafında..
0
lurgee
(04.06.08)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.