[]

çamlıca gazozu

bu başlık sözlük formatına uygun mu? (elma meyvesi, lost dizisi, fermuar dergisi olayı)




 
acıbadem kurabiyesi gibi bir şey bu. uygun tabii. bence :)


  • kobuzchu kiz  (30.05.08 12:49:37 ~ 12:50:13) 
sadece camlica dersen marka'yi tanimlamak daha uygundur.
camlica gazozu ise urunu tanimlar, uygundur bu da bence.

bmw - bmw z1 arasindaki fark gibi.
  • sourlemonade  (30.05.08 13:11:41) 
ülker markasının çamlıca diye bir ürünü var ki bu çamlıca da bir gazoz.çamlıca diye ayran, şalgam, kola yok (var mı?). yoksa çamlıca gazozu formata aykırı olmalı (olmamalı mı yoksa?)


  • november rain  (30.05.08 13:48:32) 
"elvan" başlığı var "elvan gazoz" başlığı var, burda "elvan" başlığına daha çok yazılması elvan markasının sadece gazoz olması mı?

çamlıca da elvan ile aynı mantığa gelmiyor mu sonuçta "çamlıca" başlığına da gazoz ile ilgili bütün entryler girilebilir ki girilmiş de zaten

ayrıca "çamlıca gazozu" yerine "çamlıca gazoz" yazılamaz mıydı?

ayrıntılara boğulmuşum yine ya, sanki bu kaldı bi tek :)
  • ermanen  (30.05.08 13:54:39 ~ 13:55:07) 
sözlük mantığına göre uygun olmaması lazım. şimdi çıkıp "hiç anlamamışsın" diyeceksiniz ama sözlükte başlıklar böyle.

elma meyvesi olmaz. çünkü elma zaten bir meyve. maykıl ceksın şarkıcısı olmaz, çünkü adam zaten şarkıcı. ama "hürriyet gazetesi" yazıyorum, "hürriyet" başlığına yönleniyor. niye lan? "hürriyet", elma gibi değil ki? zaten gazete olan bir şey değil ki bu, tamamen farklı bir kelimeyi, bin yıldır anlamı olan bir kelimeyi adam almış gazete ismi yapmışsa ben niye gazete ile ilgili yazacaklarımı bu kelimenin başlığına yazıyorum? "hürriyet" ayrı başlık olacak, özgürlük anlamına gelen şeyleri oraya yazacağız, "hürriyet gazetesi" ayrı başlık olacak, gazete ile ilgili şeyleri oraya yazacağız. daha doğru değil mi? niye "mesaj" diye ve "mesaj tv" diye ayrı başlık var o zaman? mesaj (ileti anlamında) ile ilgilileri "mesaj" başlığına, televizyon ile ilgili olanları da "mesaj tv" başlığına yazıyoruz. gazetenin bundan ne farkı var? hürriyet gazetesinin logosunda da sadece "hürriyet" yazıyor, mesaj tv'nin logosunda da sadece "mesaj" yazıyor. o zaman mesaj tv ile ilgili yazacaklarımızı da "mesaj" başlığına yazalım, hatta "mesaj tv" başlığı da yönlensin buraya. standart olsun. olmaz mı?
  • kibritsuyu  (30.05.08 14:24:37) 
eskiden iyi karsilanmazdi diye biliyorum. yani 'camlica gazozu' seklinde baslik acmak yerine 'camlica' basligi altina '.. guzel gazozdur ama yine de denizli'nin zafer gazozu daha guzeldir' seklinde yazilmasi caizdi. sonra baslik acma konusunda bunu yapmak zamanla legal'lesti. mesela gazete manseti/ haberi yazmak da boyleydi ama artik dogal, manseti yazip his anlatip, forum yapmak da dogal artik gibime geliyor. silinmiyorlarsa, dogal seleksiyondan suzulduklerini soylemek mumkun sanirim. yanlisim var mi sansal?


  • pyro clustic flow  (30.05.08 14:29:34) 
ürün tanımlanacaksa "ülker çamlıca" şeklinde açılması doğru olur gibi ama kulağa pek hoş gelmiyor.


  • chavezding  (30.05.08 17:21:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.