Giriş
(4)

hintlilerin bolca bulunduğu forum?

anarsika
forum olur, forumda başlık olur. link atarsanız sevinirim bilen varsa.
forum olur, forumda başlık olur. link atarsanız sevinirim bilen varsa.
0
anarsika
(06.11.19)
stackoverflow
0
datnet
(06.11.19)
quora
0
isvicre rakisi
(06.11.19)
quora +1
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(06.11.19)
www.reddit.com

Muhtemelen şurası
0
senolll
(06.11.19)
(2)

Tinder Gold

prizmatik
Gold olunca ne farkediyor? değer mi?yüzde elli indirim vermişler de bugüne özel.
Gold olunca ne farkediyor? değer mi?
yüzde elli indirim vermişler de bugüne özel.
0
prizmatik
(06.11.19)
Kardeş gold değilken düşmüyorsa gold iken de düşüremezsin. Boşuna para verme.
0
adwokat
(06.11.19)
@adwokat arada düşüyor ama istediğim nitelikte değil :)
0
🌸prizmatik
(06.11.19)
(3)

Öfke Kontrol Yöntemleri

soru isareti
Soru: Öfke kontrol sorunu yaşayıp uzun vadede çözebildiğini düşünen var mı? Varsa hangi yöntemleri kullanarak çözdünüz?Halihazırda bir psikologla görüşüyorum ancak görüşmeler her seferinde kendimi bir uğraşa kanalize etmeye yönelik tavsiyelerle sonuçlanıyor. Zaten birçok aktivite ile meşgul ediyorum
Soru: Öfke kontrol sorunu yaşayıp uzun vadede çözebildiğini düşünen var mı? Varsa hangi yöntemleri kullanarak çözdünüz?

Halihazırda bir psikologla görüşüyorum ancak görüşmeler her seferinde kendimi bir uğraşa kanalize etmeye yönelik tavsiyelerle sonuçlanıyor. Zaten birçok aktivite ile meşgul ediyorum kendimi ama bunlar bir çözüm getirmedi. İş ve okul yoğunluğu dışında hayatımda stres kaynağı olabilecek majör bir sorunum yok.
0
soru isareti
(06.11.19)
Türkçesi var mı bilmiyorum ama Mindfulness for Worriers diye bir kitap var, ben şu anda okuyorum ve faydalı buldum.
Genel olarak Buddhizm'in "respond, don't react"("tepki verme, cevap ver" gibi çevrilebilir belki) diye bir yaklaşımı vardır. Stimulus ve tepki arasında birkaç saniyelik de olsa bir zaman olduğunu ve davranışımızın bu anda şekillenmesi gerektiğini söylerler.
Yogayı da ana yoğunlaşma ve vücudumuzun kontrolünü geri kazanma açısından faydalı buluyorum.

Ama spesifik şeylere yoğunlaşırsak:
1) bir öğretmenlik eğitiminde, öğrencilere manyakça bağırmaktan vazgeçmek için sürekli bir kameranın canlı yayın yaptığını düşünmemiz söylenmişti. Hareketlerinizin herkes tarafından görüldüğünü bilseniz muhtemelen daha farklı hareket edersiniz bazı zamanlarda. Ben bunu faydalı buluyorum. Bir nevi "fake it till you make it" yaklaşımı.

2) vücutsal tepkileri tetiklememek önemli. Mesela sinirliyseniz, aslında bir şeye yumruk atmak, parmaklarınızı masaya vurmak, ayaklarınızı pat pat yapmak falan aslında sadece daha kötü yapıyor durumu. Böyle bir durumda nefese, ayağa, göğüse vs yoğunlaşıp kendimizi bu stres hareketlerinden uzak tutmaya çalışmak gerekiyor.

3) Benim hayat prensibim "bütün duygular normaldir ama davranışlarını kontrol edebilirsin". Dolayısıyla hislerim konusunda kendimi daha rahat bırakmaya çalışıyorum. Başkalarını kesinlikle kontrol edemeyeceğimi ama kendi tepkilerimi kontrol edebileceğimi öğrenip kabullendim.

4) "X zaman sonra bu hala önemli olacak mı" sorusu perspektif kazanmamız açısından faydalı.

5) ayrıca bir işi bitirmek, bir şeyi yapmak için illa ki mükemmel ruh halini falan beklemek gerekmediğini de kabullenmeye çalışmak gerekli bence. Bir şeyi üzgün üzgün, sıkkınken, istemeyerek, keyifsizce, çekinerek de yapabiliriz

Edit: Hep bu soruyu beklemişim gibi upuzun yazmışım, pardon.
0
sopiro
(06.11.19)
@sopiro kitabı araştıracağım. Bahsettiğin tepkiye kadar olan süreyi farkettiğimi söyleyebilirim ama sorun şu ki o anda kendimi bilinçli bir şekilde sakin tutmaya çalışsam da kontrolden çıkıp agresifleşiyorum. O süredeki kontrolümü artırmak için tavsiyelerini deneyeceğim. Uzun cevap ve özellikle 3 ve 5 için teşekkür ederim.:)

@lamaga galiba dediğiniz gibi zamanla olacak bir şey. nefes egzersizlerini deneyeceğim. çok teşekkürler. :)
0
🌸soru isareti
(06.11.19)
ben falun dafa müzikleri dinliyorum. çok etkili yani en azından eskisinden daha iyiyim. isterseniz link verebilirim.
0
for day to break
(06.11.19)
(3)

Beyoglu-Galata taraflarindan sarap satin alma

zannedersem tek eksiginiz bendim
Sadece sarap satan var mi bildiginiz bir yer?
Sadece sarap satan var mi bildiginiz bir yer?
0
zannedersem tek eksiginiz bendim
(06.11.19)
bir süredir sadece şarap değil sanırım ama la cave var sıraselviler'de.

goo.gl
0
tepedeki psychedelic adam
(06.11.19)
Sensus kendi şaraplarını satıyordu oralarda, şarapları da baya güzel üstelik.
0
duseyazar
(06.11.19)
Sensus +1
0
godless frog
(06.11.19)
(4)

araç içi telefon tutucu

widee
klima ızgaralarına zarar vermeyen, yapışkanlı şeylerden olmayan(sıcakta düşüyor çünkü) telefon tutacağı var mı? ne alsam işe yaramıyor. araç wolksvagen.
klima ızgaralarına zarar vermeyen, yapışkanlı şeylerden olmayan(sıcakta düşüyor çünkü) telefon tutacağı var mı? ne alsam işe yaramıyor. araç wolksvagen.
0
widee
(06.11.19)
Spiegen manyetik tutucu var. Izgaralara taktığın kısım çok yumuşak bir madde ile kaplı bir süredir kullanıyorum. Tavsiye ederim.
0
kraldan cok kralci
(06.11.19)
yatay tutan vardı, direk direksiyona takılan.
ise yarar mi?

urun.n11.com
0
la traviata
(06.11.19)
Bende Spigen kardeşimde Anker'in manyetik tutucusu var ikisi de iyi, ben 1 senedir kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.
0
angelus
(06.11.19)
klimaya takılan almayın. klima peteğini kırıyor zamanla.
konsola yapışan da almayın konsolu kırıyor yada döşemesini bozuyor, dökülüyor.
Ya cam olayını yapacaksınız (ki ben kullandım bir iki yıldır hiç sorun yaşamadım)
yada bluetooth kit 100 tl ye alıp devam ediceksiniz. durum navigasyonsa cam en iyisi. kocaeline ilk seferde 200 km gidip geldim yol bilmeden. güvenli sürüşü bozmadı.
0
baldan kaymak
(06.11.19)
(3)

girne'de guzel bar/bistro/pub

ateistanbul
onerisi olan varsa cok makbule gecer. merit park'tayiz ama saga sola gidebiliriz. guzelden kastim:nargile icilmesinbiralari soguk olsunmutfagi olursa hos oluratmosferi cay bahcesi kivaminda olmasin.
onerisi olan varsa cok makbule gecer. merit park'tayiz ama saga sola gidebiliriz. guzelden kastim:

nargile icilmesin
biralari soguk olsun
mutfagi olursa hos olur
atmosferi cay bahcesi kivaminda olmasin.
0
ateistanbul
(06.11.19)
Murfy's güzel. Merit'e biraz uzak kalıyor ama otelin servisi vardır muhtemelen. Girne kalesiene oldukça yakın burası.
0
datnet
(06.11.19)
Lords palace otelin en üst katında lords palace sky bar var. Şahane manzarası vardır.
0
deepest
(06.11.19)
Backwood var. 2017 yılbaşını orada kutlamıştık. Canlı müzik yapan bi grup var. Solistin sahnesi süper. Tavsiye ederim
0
Gecikmeli Tapa
(06.11.19)
(4)

İş yıl dönümüne 25 gün kala işten çıkarılmada kıdem ve ihbar nasıl oluyor?

seen sea
Bu ay sonunda 3. yılım dolacak ve şirket şimdi işten çıkarmak istiyor. Hatta sen 6 hafta önce istifa etmiş gibi yap biz sadece kıdem ödeyelim diyor.Şimdi işten çıkarıldığımı bana bildirir ve ihbarı da ödeyerek çıkaralım derlerse, 3 yıl dolmadığı için kıdem ve ihbar 2 yıldan mı hesaplanacak?Yoksa, Şi
Bu ay sonunda 3. yılım dolacak ve şirket şimdi işten çıkarmak istiyor. Hatta sen 6 hafta önce istifa etmiş gibi yap biz sadece kıdem ödeyelim diyor.

Şimdi işten çıkarıldığımı bana bildirir ve ihbarı da ödeyerek çıkaralım derlerse, 3 yıl dolmadığı için kıdem ve ihbar 2 yıldan mı hesaplanacak?

Yoksa, Şimdi işten çıkarıldığımı bildirirlerse, 6 hafta ihbar süresi dahil edildiğinde 3 yılı dolacağı için kıdem ve ihbar süresi 3 yıl üzerinden mi hesaplanacak?

Eğer bu şekilde oluyorsa, 3 yıl dolduğunda yeni yıldan kazanılacak izin de talep edilebiliyor mu?
0
seen sea
(06.11.19)
Yok, zaten onu yapmaya niyetli değilim. Bence usulüne uygun olarak çıkış işlemi yapsınlar.
Ben sadece hak ettiğim bir şey varsa üstüne yatmasınlar diye bakıyorum.
0
🌸seen sea
(06.11.19)
1) Kıdem tazminatın 2 yıl 11 ay üzerinden hesaplanır

2) Sana ihbar tazminatı vermek istemiyorlar. Seni ya 6 hafta çalıştıracak ya da hemen çıkarmak istiyorsa onun parasını verecek

3) 6 hafta önce istifa etmiş gibi yap teklifini sakın kabul etme, hele ki istifa dilekçesi sakın verme. İşsizlik maaşından faydalanamazsın, kıdem ve ihbar tazminatını alamazsın.

4) Ne yazık ki 3. seneyi doldurmadan izin hakkın gelmiyor, çakallar ona kadar mı hesap etmişler.


Çıkış koduna da dikkat et, hangi madde ile çıkış yapacaklarını sor. Senin durumuna en uygun olanı "4 : Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından haklı sebep bildirilmeden feshi"
0
kimlanbu
(06.11.19)
simdi size yazili bir ihbar vermeleri lazim. ben bunu hatirliyorum. bunu verdikten sonra 6 haftalik sureciniz var. su gune kadar vermedilerse zaten vermeleri halinde 6 hafta koyunca is 3 yili dolduruyor. kidem tazminati nasil hesaplaniyor bilmiyorum. yil yil hesaplaniyorsa artik 3 yil olacaktir diye dusunuyorum. yani sana ihbar vermedilerse su an. yazili olarak. seni 6 haftadan once isten cikarma durumlari yok. yoksa ihbar tazminati da oder. eger cikartmazlarsa kidemini de 3 yildan hesaplamak zorunda kalacaklar islerine gelmiyor. benim bildigim kidem tazminatina ihbar ekleniyor. cunku sen o zamanda da isverene calisiyorsun.
siz bu 6 hafta boyunca gunde 2 saat is arama hakkina sahipsiniz. ve bu surelerde calisirsaniz her saat basina aldiginiz saat ucreti kadar bir daha ucret alirsiniz.

kurallar ne ise onu yap. kendi kendine istifa falan verme kendin cikmiyorsun. cikis koduna da arkadasin dedigi gibi bak. baska koddan vermesinler. sebepsiz cikartiyorsalae zaten 4-8 ay arasi tazminat aliyorsun.
0
turbo sadık
(06.11.19)
25 gun kala cikarsan 3. Yilin izin hakkini alamazsin.
0
oscar
(07.11.19)
(8)

Hangi çaydanlık?

hadi ya la
3 seçenek var, alt demlik ölçüleriyle veriyorum:1. https://www.krc.com.tr/urun/ems-anatolia-caydanlik-takimi-gri (2,7 lt)2. https://www.krc.com.tr/urun/karaca-alia-caydanlik-takimi-large (3,25 lt)3. https://www.krc.com.tr/urun/emsan-soft-maxi-caydanlik-takimi (2,5 lt)Büyük demlik gerekiyor, hepsi ye
3 seçenek var, alt demlik ölçüleriyle veriyorum:

1. www.krc.com.tr (2,7 lt)

2. www.krc.com.tr (3,25 lt)

3. www.krc.com.tr (2,5 lt)

Büyük demlik gerekiyor, hepsi yeterli büyüklükte. Sizin fikrinizi de almak istedim.
0
hadi ya la
(06.11.19)
3
0
sutlu nescafe
(06.11.19)
1
0
tanaka
(06.11.19)
2 de sanki ağzı akıtacakmış gibi bi hal var, benzeri bende var akıtıyor cay doldururken. O yüzden 1 veya 3.
0
curukturpkokusu
(06.11.19)
2 ve 3ün sapı eli yakmaz mı acaba?
0
ground
(06.11.19)
1
0
Kıllanıcı adı:
(06.11.19)
1
0
isyankar tosbaga
(06.11.19)
Bizim evde metal tutacaklı bir benzeri var. ocağı çok açınca tutulmuyor. her seferinde acaba sıcak mı soğuk mu diye kontrol edip tedirgin oluyorsun. sırf bu yüzden tavsiye etmem.
bu mevzu umurumda değil dersen bence 3 numara
0
yanginmerdiveni
(06.11.19)
Ben baktım bunlara magazadan. Sicakken 2 3 tutulmaz. Bence 1. Bi de emsanin omur boyu garantili modelleri var ona bakın. Karaca magazalarinda kendi inernet sitelerinden daha pahali oluyo fiyatlar onu da soyliyim.
0
hindistan cevizi
(06.11.19)
(1)

özel canlı yayın

rnks
Bir mekanda ayda 2 kez seminer verilecek. Bunu insanların evden online ve offline olarak izleyebilmesini amaçlıyoruz. Yaklaşık 100 kişi.Ve bunu yalnızca belirlediğimiz kişilerin izleyebilmesini istiyoruz, şifreli şekilde. 1-Hangi platform kullanılabilir? Ücreti nedir? Ekrandan kayıt alınıp çoğaltılm
Bir mekanda ayda 2 kez seminer verilecek. Bunu insanların evden online ve offline olarak izleyebilmesini amaçlıyoruz. Yaklaşık 100 kişi.Ve bunu yalnızca belirlediğimiz kişilerin izleyebilmesini istiyoruz, şifreli şekilde.

1-Hangi platform kullanılabilir? Ücreti nedir? Ekrandan kayıt alınıp çoğaltılmasının önüne geçebilir miyiz?

2-Böyle bir Web sitesi kurmanın maliyeti nedir?
0
rnks
(06.11.19)
Ekrandan kayıt alınıp çoğaltılmasının önüne geçebilir miyiz?
hiç zannetmiyorum. kafasına koyan adam, ekranın karşısına kamera koyar yine çeker. digiturk gibi belirli sürelerde beliren kod koyulsa bile kayıt sonrası o kod buzlanır.

vimeo'da şifre vardı galiba. onu araştırın derim.
0
sutlu nescafe
(06.11.19)
(1)

instagram sorusu

oyeaby
Selam romalılar,bir uzmanlık sorusu ile karşınızdayım. şimdi benim kendi hesabım var x olsun hesabın adı. bir de kendi telefonumdan arkadaşımın hesabına giriyorum yine y olsun onun da adı.şimdi ben kendi telefonumdan x ve y den çıkış yapmadan aralarında geçiş yaparak ikisine de bakıyorum, mesajları
Selam romalılar,

bir uzmanlık sorusu ile karşınızdayım. şimdi benim kendi hesabım var x olsun hesabın adı. bir de kendi telefonumdan arkadaşımın hesabına giriyorum yine y olsun onun da adı.

şimdi ben kendi telefonumdan x ve y den çıkış yapmadan aralarında geçiş yaparak ikisine de bakıyorum, mesajları okuyorum arkadaşlık isteklerini görüyorum falan. hem benim hem onun.

soru şu. ben kendi telefonumdan bunları yaparken aynı zamanda arkadaşımın telefonuna da x i mi tanımlamış oldum. yani o da benim mesajlarımı görebiliyor mu ? arkadaşlarımı vs.

iki hesap da kilitli hesaplar bu arada.
0
oyeaby
(06.11.19)
Benim ve arkadaşımın hesapları birbirimizde tanımlı ikinci hesap olarak. Log out olarak çıkış yapmadıysam yani sadece geçiş yaptıysam onun mesaj bildirimleri bana sürekli düşüyor. Eş zamanlı olarak görebiliyoruım
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(06.11.19)
(6)

65 yaş için vitamin takviyesi

patates
Merhaba,Anneme doktoru "vücudunda vitamin eksikliği var multivitamin kullanabilirsin" demiş. Bir şey de önermemiş.Bu yaş için multivitamin kullanmak uygun mu? Uygunsa öneriniz var mıdır?
Merhaba,

Anneme doktoru "vücudunda vitamin eksikliği var multivitamin kullanabilirsin" demiş. Bir şey de önermemiş.

Bu yaş için multivitamin kullanmak uygun mu? Uygunsa öneriniz var mıdır?
0
patates
(06.11.19)
E-nabizdan bakabilirsiniz kan tahlili sonucu boyle dediyse. Gorebilirsiniz sonucu. Degerleri inceleyebilirsiniz.

Anneannem 70 yasinda, evin her yerinden vitamin haplari, balik yagi haplari falan fiskiriyor. Solgar oneririm, en iyisi.
0
la.luna
(06.11.19)
multivitamin demiş. sanırım yaşın getridiği bir şey.

bana da çok güvenilir gelmedi. hangi doktor kafana göre takıl al bir multivitamin der ki?

solgar vm prime var 50+ için onun hakkında bilginiz var mı?
0
🌸patates
(06.11.19)
Kadınlara özgü bir vitamin önerebilir, indirimli temin edebilirim. Kendi anneme de alıyorum, memnunuz.

urunler.herbalife.com.tr

D vitamini ve kalsiyum için de ayrıca öneririm, yaşlılarda kemik erimesinin önüne geçiyor. urunler.herbalife.com.tr
0
duseyazar
(06.11.19)
D vitamini alacaksanız eczaneden Devit-3 alın, B1-B6-B12 için de yine eczaneden Benexol alın. Yok solgar yok herbalife gibi markalara bu ürünler için para bayılmanıza gerek yok, yukarıda yazdıklarım(Devit, Benexol) ilaç şirketlerinin ürettiği medical grade ürünlerdir.
0
nabrukk
(06.11.19)
Nabrukk+1
Herbalife'a para vermeyin, ilac bile degil.
Kan tahlili yaptirdiysa, sonuclarini aile hekimine gosterin o recete eder gerekli vitaminlari. Vitaminin gereksiz alinmasi da karacigeri yoruyor.
0
anthemis nobilis
(06.11.19)
İsteğe bağlı bir öneri sundum ama ilaç bile değil denmesi tuhaf geldi. İlaç yazacak olsa, medikal bir vaka olsa doktor yazardı diye düşünüyorum.

Yurt dışında bu ürünleri ilaç sınıfına girmeyen şirketler yapıyor çünkü hasta olunmadan önlem almaya yönelik ürünler. Chemist Warehouse incelenmesini önerir, bulunabiliyorsa Swisse, Nature’s Own, Genovit gibi markaları da tavsiye ederim.
0
duseyazar
(06.11.19)
(3)

iş yeri izin ve tazminat sorunları

effa
iş yerinde müdürümle yıllardır izin konusunda anlaşamıyoruz. herkes yıllık izinlerini resmi tatil ve bayram günleri ile birleştiriyor. bana diyor ki sen seneye yıllık izinlerini birleştiremezsin. herkes birleştirirken ben birleştiremezmişim. çünkü bu sene hastalandım ve rapor aldım, insanlar çok yıp
iş yerinde müdürümle yıllardır izin konusunda anlaşamıyoruz. herkes yıllık izinlerini resmi tatil ve bayram günleri ile birleştiriyor. bana diyor ki sen seneye yıllık izinlerini birleştiremezsin. herkes birleştirirken ben birleştiremezmişim. çünkü bu sene hastalandım ve rapor aldım, insanlar çok yıpranmış ben yok iken. halbuki aynı süre zarfında ben evden çalıştım ve aynı süre zarfında başka bir kişi hamilelik iznine ayrıldı.

ve bu sene yalnızca ben birleştirmişim izinlerimi resmi tatiler ile. halbuki herkes birleştirdi.

bu izin konusunda bana gıcıklık yaparsa ve bunu maillerde belirtirse işten ayrılıp tazminat alma hakkım olurmu?
0
effa
(06.11.19)
haklı sebeple fesihin oluşması için belirli şartlar var. dediklerniz mobbing diye tabir edilebilir. Ancak yazılı olarak kanıtlanması gerekir.

Haklı sebeple istifa edebilir, kanıt olarak bu yazışmaları ekleyebilirsiniz. İşveren haklı sebeple fesih ettiğinizi kabul etmez ve size kıdem tazminatını ödemez ise, ki tahminimce öyle yapacaktır, dava açıp çok rahat alabilirsiniz. Ancak dava süreçleri maalesef uzun eğer arabulucuya gitmezlerse.
0
patates
(06.11.19)
Mobbing'e de girmez hakli tazminata da girmez kanuni olarak
0
turkuaz
(06.11.19)
iş yoğunluğuna, diğer çalışanların kıdemine göre, o günlerde başka izne çıkan olup olmadığına göre vs hangi tarihlerde izin kullanabileceğine amir karar verir. Ne yazık ki bu konuda yapabileceğin bir şey yok.

Eğer dediğin gibi olsaydı resmi tatile yakın aralıklarda bütün firmaların kepenk kapatması gerekirdi.
0
kimlanbu
(06.11.19)
(1)

calvin klein saat cami çiziği

yamano
arkadaşlar mineral-kristal camlı pahalı bir calvin klein saatim var. darbe almış farkında değilim iğne batırılmış gibi bir çizik/göçük var. bunu saatçi düzeltebilir mi yoksa cam mı değişecek ? denedim ama fotoğraf yükleyemiyorum duyuruda problem var zannederim. model k3w211 başına gelen varsa fikirl
arkadaşlar mineral-kristal camlı pahalı bir calvin klein saatim var. darbe almış farkında değilim iğne batırılmış gibi bir çizik/göçük var. bunu saatçi düzeltebilir mi yoksa cam mı değişecek ? denedim ama fotoğraf yükleyemiyorum duyuruda problem var zannederim. model k3w211 başına gelen varsa fikirleri çok makbule geçer şimdiden teşekkür ederim ilginize.
0
yamano
(06.11.19)
ben de biraderebi tane ck saat almistim. cok uzun zaman once. gecen camini kirmis. 270 e yenisini taktilar. ama onun cami duz degildi bombeli mombeli idi. daha sonra nette gene arabalar ile.ilgili forumlarda gezinirken aracin kirilan kismini tamir eden bi aparat gordum. uhu gibi bir sey surup birkac islemden geciriyorlar. cicek gibi oluyor. keske bu kiti alsaydim da para odeseydik dedim.

m.youtube.com suna bi bak derim. bunu kesin saatciler de yapiyordur. belki de sen de yapabilirsin.
0
turbo sadık
(06.11.19)
(2)

İlk defa ev kiraladım

kilimanjaro
Arkadaşlar pazartesi günü ilk defa ev kiraladım. Şimdi şunu düşündüm bu konut sigortalarında bazı firmalar kiracılar için boya/badana bile yazmışlar eğer poliçe yaptırırsak güya faydalanabiliyormuşuz. Hiç bu olaylara giren deneyen oldumu teoride çok hoş geliyor kulağa ama pratiğini yaşayan varsa mer
Arkadaşlar pazartesi günü ilk defa ev kiraladım. Şimdi şunu düşündüm bu konut sigortalarında bazı firmalar kiracılar için boya/badana bile yazmışlar eğer poliçe yaptırırsak güya faydalanabiliyormuşuz. Hiç bu olaylara giren deneyen oldumu teoride çok hoş geliyor kulağa ama pratiğini yaşayan varsa merak içindeyim.

Özetle: konut sigortası yaptırıp gerçekten firmaların iddia ettiği üzere ücretsiz kombi petek bakımı, boya badana hizmeti vb sigortanın getirdiği yan hizmetlerden kullanıp hatta kullanabilen ve sonrasında memnun kalan var mı? Firmaların sundukları/sunacaklarını iddia ettikleri bu hizmetler gerçekten faydalı mı yoksa fasa fiso mu?

Şimdiden teşekkürler herkese
0
kilimanjaro
(06.11.19)
Anadolu sigorta yaptır haklı olduğun sürece verdikleri tüm teminatları karşılarlar
0
mg3929
(06.11.19)
O teminat durup dururken boya badana yapmak için değildir sanırım, bir hasar durumunda boya yenilemesi içindir.
0
John Bloor
(06.11.19)
(3)

bu siteden alışveriş yapmış olan var mı?

çılgındünya
www.demontha.com.trmobilyalar çok kolay demonte oluyormuş ama dayanıklı mı onu bilemedim.bir çalışma masası almak istiyorum.alışveriş yapmış oln varsa yorumlarınızı bekliyorum
www.demontha.com.tr
mobilyalar çok kolay demonte oluyormuş ama dayanıklı mı onu bilemedim.bir çalışma masası almak istiyorum.alışveriş yapmış oln varsa yorumlarınızı bekliyorum
0
çılgındünya
(06.11.19)
Mdf değil ahşap çalışıyoruz demişler.
Siteyi kurcaladım biraz herşeyden önce site tasarımı hoşuma gitti. Ekibi falan tanıtmışlar.
İhtiyacım olsa hiç düşünmeden alışveriş yapardım. Çok beğendim.
0
balik kraker
(06.11.19)
Mobil edit:ürünler piyasadaki den daha hafif, küçük ve portatif şeyler. Ağır kallavi mobilya beklemeyin bence.
0
balik kraker
(06.11.19)
İletişime bi bakayım dedim, tanıdık çıktı :)

Genya orman ürünleri çok köklü ve çok güçlü bir firmadır, böyle bir işe giriştiklerini duymamıştım.
0
John Bloor
(06.11.19)
(7)

gün icinde veya sonrasinda rahatlamak icin neler yapiyorsunuz

bagirir bu raylar o sahte o kart duzene
spor disinda ne gibi onerileriniz var? ben internette takiliyordum arada geyik olsun diye, aksine daha fazla sinirlendigimi fark ettim. siz ne kadar sureyle neler yapiyorsunuz?
spor disinda ne gibi onerileriniz var? ben internette takiliyordum arada geyik olsun diye, aksine daha fazla sinirlendigimi fark ettim. siz ne kadar sureyle neler yapiyorsunuz?
0
bagirir bu raylar o sahte o kart duzene
(06.11.19)
Yürüyüş, fotograf cekme, seyahat planlama (gitmeyecek olsam da), geyik, bir seyler izleme vs vs
0
(06.11.19)
yemek yapmak rahatlatıyor, güne başlarken 5-10 dak. esneme hareketleri-nefes egzersizleri de iyi geliyor. Yeni keşfettiğin bir müzik grubunun bir albümünü başka hiçbirşey yapmadan -internette sörf gibi- dinlemek de iyi geliyor.
0
candanag
(06.11.19)
Yeme-içme-uyuma, uzun sıcak duş, yazın sahilde oturup mal mal boşluğa bakma.
0
pati
(06.11.19)
bir hobim var. onu geliştirmeye çalışıyorum. üzerine eğitimler izliyorum ve üretmeye çalışıyorum. maddi bir beklenti olmadan.

ek olarak dil eğitimi videoları izliyorum. internette özellikle türkçe içerik takip etmemeye çalışıyorum.
0
zvonimir
(06.11.19)
her akşam 2 saat bisiklete çıkıyorum.. stres atmak için en uygun yöntem!
0
strobist
(06.11.19)
meditasyon
0
superb
(06.11.19)
mal mal videolar izliyorum, özellikle tiktik vidoları acayip boşaltıyor beynimi
0
paramolacak
(06.11.19)
(5)

Tarımla uğraşan duyurucular

plutongezegendegilmi
Marmara bölgesinde bir bahçem var, meyve yetiştiriyorum. Aynı tarladan her sene 20-30 ton arası ürün alırken bu sene 15 ton ürün alabildim. Bakım / ilaçlama / gübre / sulama vs. hepsi geçen senelerle aynı. Niye böyle bir şey olmuş olabilir? (Bu sene havalar çok sıcaktı, az yağış oldu vs gibi). Benze
Marmara bölgesinde bir bahçem var, meyve yetiştiriyorum. Aynı tarladan her sene 20-30 ton arası ürün alırken bu sene 15 ton ürün alabildim. Bakım / ilaçlama / gübre / sulama vs. hepsi geçen senelerle aynı. Niye böyle bir şey olmuş olabilir? (Bu sene havalar çok sıcaktı, az yağış oldu vs gibi). Benzer bir durum yaşayan var mı?
0
plutongezegendegilmi
(06.11.19)
uçaklardan yapılan chemtrails ile özellikle son yıllarda aluminyumun bi türevini atıyolarmış, toprak bu şekilde verimsizleşiyormuş.

aynı şekilde yarı yarıya ürün kaybettim diyen insanlar çoktu. yüzyılın şifreleri isimli programın bir bölümünde denk gelmiştim youtube dan hangi bölüm olduğunu üşenmezsen bulabilirsin.
0
hem şişko hem deli
(06.11.19)
yani bu zaman zaman olan bir şey.
bizde de durumlar aynı. bi sene atıyorum kıvırcak ve elma çok oluyor bir sene hiç olmuyor. mesela bu sene bizde hiç ayva olmadı. bereket ki hurma çok var. bu değişebiliyor.
buna ilaveten toprak her sene aynı ürün ile daha da zayıflar. zaten bunun için gübre kullanılıyor. şöyle de bir durum var. budama şekli o yılki hava sıcaklığı dibindeki başka bir ağacın tozlaşması vs birçok etmen var. eğer geçiminiz buradansa. ziraate uğrayıp uzmana sorun derim. farklı gübre çeşitleri farklı ilaçlar farklı budama şekilleri farklı aşılar farklı ıslah yolları sunuyorlar. ama bu yaşadığınız şey doğada sık sık karşılasılan bir durum. onu bilin. mesela mandalina da çok yok.geçen sene de portakal yoktu.
0
turbo sadık
(06.11.19)
dediğim gibi bu yer yer değişebiliyor. bizim karşı köyde mesela eskiden hiç mandalina olmazdı. mandalina yemeye bizim köye gelirdiler. karşı köyü görüyorum nasıl oluyor bilmiyorum. ama o köyde yetişmiyordu. fark gösterebilir. bu arada bahsettiiğiniz yer ile aramızda 800 km fark var :) üründe de bu fark mümkün.

mesela bi 10 sene önce tırtır benzeri bi daha önce bizden kimsenin görmediği bi böcek ortaya çıktı kırmızımsı. öldürünce de pis kokuyordu hafifte sert bi tırtıl çiyan gibi. ama her tarafı sarmıştı. ama her yerde duvarlar bahçeler vs. tavuk da yemiyordu bunu. 3-5 yıl sonra böyle ufak tüylü minik kelebek gibi bir şey çıktı ortaya. ilk zamanlarında pire gibi zıplayan sonra minik kahverengi kelebek olan. bizim oralarda ilk defa göründü yine. çardakta terasta falan oturamaz olduk. illallah ettik. şimdi o da gitti. başka bir böcek geldi.
yani böyle şeyler yaşıyoruz. dediğim gibi geçim buradan sağlanıyorsa. uzmana gitmenizi öneririm. mesela o kelebekler fasulyeleri yiyordu. fasulye yiyemedik o sene.
0
turbo sadık
(06.11.19)
@turbo sadık, hocam daha önce hep %10-20 civarında oynamalar oluyordu, normal diyip geçiyordum. İlk kez böyle %40'a yakın bir azalma oldu. Tüm bahçede tek tip ağaç var. Geçimim bundan değil, hobi gibi bir şey ama resmen para kazanamadım bu sene, sadece bu işle uğraşanlara allah sabır versin.

Edit: bahçede hiç böcek görmedim. Emin değilim ama geçen senelere göre daha çok sivrisinek var gibi geldi, aklıma gelen tek fark o.
0
🌸plutongezegendegilmi
(06.11.19)
hangi meyve oldugunu bilmeden soylemek zor ama genel olarak kis meyvelerinde bir verimsizlik var kuzeyde bu yil. karadeniz'de ticari olarak olmasa da gorunuse gore cok az mandalina olacak gecen senelere kiyasla.

gubre zamanla topragi verimsizlestirebiliyor. agaclarda herhangi bir sorun gozukmezken verimde dusmeler oluyor. ama kanaatim sezonluk bir degisim. eger agaclarda herhangi bir sorun yoksa gubreyi degistirebilirsiniz.
0
tanaka
(06.11.19)
(5)

hafif gobek çıkması

problem34
Kilo almamama rağmen hafif göbeğim çıktı neden olabilir ? Son 2-3 gündür hamburger-tantuni-çiğ köfte dürüm yemekten kaynaklı mıdır ? Ama bunları da yersem sadece o gün öğlen yemeği yiyorum .Tek öğün yani
Kilo almamama rağmen hafif göbeğim çıktı neden olabilir ? Son 2-3 gündür hamburger-tantuni-çiğ köfte dürüm yemekten kaynaklı mıdır ? Ama bunları da yersem sadece o gün öğlen yemeği yiyorum .Tek öğün yani
0
problem34
(06.11.19)
'kilo almama rağmen', ee ne olacaktı ki başka?
0
hem şişko hem deli
(06.11.19)
Kilon göbeğe gitmiştir işte ne var ki bunda?
0
diffarentiationation
(06.11.19)
Hareketsizlik.
0
kitik
(06.11.19)
kilo almışsınız + duruş bozukluğu
0
malheiros
(06.11.19)
plank çalışırsanız kilo verme anlamında faydalı olmaz ancak göbek çıkıntısını biraz düzleştirebilirsiniz.
0
zvonimir
(06.11.19)
(1)

Psikolog ihtiyacı

simderun
Günaydın sevgili kullanıcılar. Aranızda uzman psikolog var mı acaba? Kendisine özel bir konu danışmam gerekiyor. Bu nedenle bana mesaj atabilir mi? Sevgiler ve saygılar!
Günaydın sevgili kullanıcılar. Aranızda uzman psikolog var mı acaba? Kendisine özel bir konu danışmam gerekiyor. Bu nedenle bana mesaj atabilir mi? Sevgiler ve saygılar!
0
simderun
(06.11.19)
selam, şuradan daha iyi sonuç alabilirsin.
www.terapikulubu.com
0
datnet
(06.11.19)
(2)

cam hazne sorunu

problem34
https://urun.n11.com/kahve-ve-espresso-makineleri/electrolux-ekf3700-filtre-kahve-makinesi-P303445177 Bunun cam haznesi kırıldı napmalıyım ?
urun.n11.com

Bunun cam haznesi kırıldı napmalıyım ?
0
problem34
(06.11.19)
benimkini kediler kirmisti, yerine kulplu bira bardagi koydum. ama isiya dayanikli olmadigi icin zamanla ince ince catlama oluyor. simdi cam caydanlik var.plastik kapak gibiyi atmadiysaniz ayni boy cam caydanlik is goruyor. maksat plastigin ortasindaki cikinti damlama yerinin ordaki yayi ittirebilsin.
0
jimicik
(06.11.19)
Elektrolüx servisinden yedekparça ister gibi istiyorsunuz
0
SiyamkedisiZorro
(06.11.19)
(6)

Netflix ileri - geri sarma süresi

zbrs
Günaydınlar.Netflix'deki 10 saniye ileri geri süresini değiştirebiliyor muyuz? şöyle bi 5 saniye olsa iyi olurdu.
Günaydınlar.

Netflix'deki 10 saniye ileri geri süresini değiştirebiliyor muyuz? şöyle bi 5 saniye olsa iyi olurdu.
0
zbrs
(06.11.19)
chrome ile kullanıyorsan şunu kullanabilirsin : chrome.google.com
0
brkylmz
(06.11.19)
@brkylmz

kurdum ama bir ayarı yok. direk siteyi yönleniyor uzantıya tıklayınca.
0
🌸zbrs
(06.11.19)
eklentinin ikonuna sağ tıklayın seçenekler vs olması lazım illaki.
0
jugador
(06.11.19)
ayar yok. kurduktan sonra çalışıyor zaten. netflix.com'a girip noktaya basınca 5 saniye, shift nokta yapınca 10 saniye atıyor.
0
brkylmz
(06.11.19)
shift felan hepsini denedim. birşey olmuyor. ilginç
0
🌸zbrs
(06.11.19)
klavyeden turkce ingilizce degisimi falan yaptiysaniz belki. basit bi eklenti zaten. calisiyor.

nokta, virgul, koseli parantez vs deneyin. tepki almaniz lazim. en azindan 10 sn ileri atmasi lazim.
0
brkylmz
(06.11.19)
(7)

Ev için Piyano

çınarım
Merhabalar,Evimizde dandirik bir org var ve 10 yaşındaki oğlum piyano da ilerliyor.Acaba bütçemi sarsmadan nasıl bir piyano önerirsiniz?Fiyat aralıkları nedir?Şimdiden herkese teşekkürler
Merhabalar,
Evimizde dandirik bir org var ve 10 yaşındaki oğlum piyano da ilerliyor.
Acaba bütçemi sarsmadan nasıl bir piyano önerirsiniz?
Fiyat aralıkları nedir?
Şimdiden herkese teşekkürler
0
çınarım
(06.11.19)
Kawaii es110. Stage piano oldugu icin yerlesimi da rahat olur. Tusesi cok iyidir sesi zaten kaeaii:)
0
anten
(06.11.19)
yamaha'larda ydp 143 veya 144 serisi sizi şu an senelerce götürür. evimde 142 var, müzik öğretmeniyim.

143'ler do-re müzikte artık üretimden kalkmış olabilir. 144'ler de peşin ortalama 5000 tl civarındadır.
0
la traviata
(06.11.19)
kawai al
0
alperz
(06.11.19)
kawai al veya yamaha al, biraz havada bırakır konuyu.
zira modelinden modeline fark var. (keşke bütçeniz yüksek olsa da, silence serisi olan akustik piyanolara yönelseniz, gece de kullanırsınız)

arkadaşımda denediğim kawai'yi (modelini hiç hatırlamıyorum) tuşe anlamında hiç beğenmemişken, mağazada denediğim başka bir modelini çok sevmiştim.

bir piyanistle birlikte mağazaya gidip deneyerek almanızı öneririm.
çünkü pek çok kriter var.

tuşe ağırlığı
pedal sayısı
ağırlığı
mat veya parlak ses sevip sevmemeniz
kaç watt ses çıkardığı
midi-usb bağlantı şekli

gibi pek çok kriter var.

piyanoda ilerliyor oğlum dediğinize göre bir piyano öğretmeni var, o öğretmeni de alıp beraber gidip deneyin.

ayrıca öğretmenlerin ve/veya okulların genelde müzik marketlerle anlaşmaları olur.

diyelim do-re.com.tr de piyano 5500 tl gözüküyor. bunu siz mağazaya gittiğinizde 5300 yaptılar diyelim.
ama bir okul adına satın alırsanız o okulun listesine göre daha da ucuza alabiliyorsunuz.
0
la traviata
(06.11.19)
eger maddi imkan el veriyorsa kendi piyanomu tavsiye ederim. yamaha clavinova clp 625. Turkiye'de fiyati suan nedir bilmiyorum ama omurluk piyano almis olursunuz, akustik duvar piyanosu almayacaksaniz da degistirmessiniz.

Tuse baya gercekci, sesi gayet guzel. Guzel bi kulaklik baglarsaniz sabaha kadar guzel guzel calarsiniz
0
try again fail again fail better
(06.11.19)
bilgiler için hepinize çok teşekkürler
ancak daha uygun fiyatlı öneriniz olabilirmi Bütçem 1500-3500 arası maalesef
0
🌸çınarım
(07.11.19)
2. el temiz ydp 142 bakın o halde.

www.sahibinden.com
0
la traviata
(07.11.19)
(7)

Polis neden belirtmeksizin kimlik isteyebilir mi?

dalgaci mahmut
https://9gag.com/gag/a0RNrxO?ref=Şunu görünce gece merak ettim, konu hakkında da bilgim yok. Türkiye’de polis herhangi bir sebep sunmaksızın trafikte kenara çekip kimlik - araç kontrolü yapabilir mi? Sebep sorsak burada olduğu gibi, hak olarak göstermeme gibi bir durumumuz var mı?Aynı durum sokakta
9gag.com

Şunu görünce gece merak ettim, konu hakkında da bilgim yok.

Türkiye’de polis herhangi bir sebep sunmaksızın trafikte kenara çekip kimlik - araç kontrolü yapabilir mi? Sebep sorsak burada olduğu gibi, hak olarak göstermeme gibi bir durumumuz var mı?

Aynı durum sokakta GBT kontrolü için de mevcut. Alakalı alakasız polis herkese GBT kontrolü yapıyor. Göstermeme, sebep isteme hakkımız var mı?

Sorduğum şey kanunda ne geçiyor? Uygulamada bunların sallanmayacağı konusunda hemfikiriz.
0
dalgaci mahmut
(06.11.19)
aha kanun bu: www.mevzuat.gov.tr
sorunun cevabı madde 4/a'da

örnek bir sebep: "hal ve hareketlerinden şüphelendim."
0
hadsafhada
(06.11.19)
yapabilir. yapmak hakkı. göstermeme durumunda olamazsınız. "avukatım ben arayamazsınız" diye rezalet başlığı açılmıştı geçen günlerde fakat bence herkes aranabilmeli. hakimi savcısı bile. ben böyle düşünüyorum.

fakat; bir gün bir sivil araç, camı aç kimlik ver diye çevirmişti beni. ben de "ne bileyim polis olduğunuzu vermem kimlik ilerideki karakolda ifade vereyim dediğimde" karşılık olarak "sikerim lan karakolunu çıkar kimliği" dediler ellerde silahla.

çıkardım ve polislermiş gerçekten. ya olmasalardı? bu da böyle bir anımdır.
0
bisorumvargaliba
(06.11.19)
goster gec. simdiye kadar hic dalasmadim, sordular gosterdim. polis olmasa ne olacak kimligimi alip ne bok yiyecek. dijital dunyada zaten butun bilgilerimiz internette artik o yuzden takilmiyorum bu islere. tr gibi at izinin it izine karistigi bir yerde GBT'ye girmen normal.

yurtdisinda izlediginiz o kimligi gostermiyorum havalarinin alayi palavra. istersen verme, adam bilgisayara not dusuyor agresif diye, aracin arkasina gelen her polis ceviriyor bu sefer, bir arkadas senelerce ugrasti bu yuzden sistemden silinene kadar. bosuna basina bela alirsin.

gencken tifil gorunce cevirirler, normaldir. yas aldikca GBT muhabbeti azalarak biter. sallayin, keyfinize bakin.
0
cooperr
(06.11.19)
@cooper; valla mesele hiç de yaş değil. Kaç yaşındaki babama yeni yetme polisler zırt pırt GBT kontrolü yapıyor. İşin rahatsız eden tarafı kontrolden ziyade adamların tavrı. Emir eriyiz sanki sanki adamların, GBT için yoldan bi çevirmeleri var ki. Az mesafe varsa arada seslenme şekilleri de hoş olmuyor.
0
🌸dalgaci mahmut
(06.11.19)
şehir girişlerindeki kontroller dışında şu yaşıma kadar kimlik istenip gbt yapıldığını, ya bir kez, bilemedin iki kez hatırlıyorum. onda da kurum kimliğini verince zaten adam salıyor. şunu gözlemledim, istanbulda gezerken de, başka yerde gezerken de, uygulama yapan memura değişik değişik, dik dik bakarsan istiyor. ben tek olduğum zaman da, yanımda bavulum olduğu zaman da, sevgilim/eşim olduğu zaman da hep rahat davrandım, neredeyse hiç istenmedi.
0
lostys
(06.11.19)
Valla bircok gbt'ye girdim, hicbirinde de kaba bir muameleye maruz kalmadim. Bu biraz da sizin yaklasiminizla alakali, polislere nazik davranip yardimci olmaya, isini kolaylastirmaya calisirsaniz ayni karsiligi goruyorsunuz cogu zaman, yok ben yokus yapicam, terslenicem derseniz de ona gore muamele. Binbir turlu bok insanla ugrasirken kimse sizin kaprisinizi cekemez.
0
msb
(06.11.19)
@ mahmut - babanin devamli GBT'ye girmesi normal degil, bir Numara cekiyor herhalde durduruyorlar, jest/mimiklerde sikinti olabilir, rahat davranmiyor herhalde.
ben kontrole karsi degilim. yardimci olmak lazim, zaten saklayacak birsey yok ise sikinti yok, polisleri isi zor ben hep sakin davranirim ve bana da saygisiz kimse davranmadi.
0
cooperr
(06.11.19)
(4)

lütuf ne demek

milord
lütuf, statü farkı (üst) var oldugu dusunulen birisinden gelen iyilik midir? yoksa bildigimiz iyilik kelimesinin sayılan bir kisiden gelen hali midir? kelime anlamı nedir ?
lütuf, statü farkı (üst) var oldugu dusunulen birisinden gelen iyilik midir? yoksa bildigimiz iyilik kelimesinin sayılan bir kisiden gelen hali midir? kelime anlamı nedir ?
0
milord
(06.11.19)
İyiliktir. Lütfen de lütufen'den geliyor. Favor(iyilik) kelimesi gibi. Porfavor diyor ya ispanyollar. Lütuf-Lütfen ikilisine benziyor.
0
the coon
(06.11.19)
Dümdüz iyilik değildir.

lütuf, -tfu
isim, Arapça luṭf
Önem verilen, sayılan birinden gelen iyilik ve yardım, ihsan, inayet, atıfet.
0
kobuzchu kiz
(06.11.19)
lütuf kelimesi kullanildiginda eger iltifat edilmiyorsa ya ironi yapiyordur kullanan kisi ya da yalakaca bir seyler rica ediyordur.

edit: gunumuzdeki kullanimindan bahsediyorum.
0
in vino veritas
(06.11.19)
Lütuf günümüzdeki kullanımında "büyük iyilik" gibi düşünülebilir. Yine günümüzde biraz "laf sokma" amacını taşıdığını da kurulan cümlelerden anlayabilirsiniz:
"Hanımefendi lutfetti de günaydın dedi".
"Bu sana yaptığım aslında büyük lütuf, sen farkında değilsin" gibi
0
SiyamkedisiZorro
(06.11.19)
(3)

Böyle bir şey mümkünmü? (Fizikçi, elektrikçi arkadaşlar özellikle)

bilet
Bir süredir internetim yoktu, geçen hafta teknik servisi çağırdım gelip incelediler. Evin yakınındaki panoya kadar internet geliyordu ancak evime gelmiyordu bu internet. Tam bu mesafede de bir kazı çalışması yapılmıştı. Servis “hasar vermişler” dedi. Zira dediğim gibi panoya gelen internet evime ula
Bir süredir internetim yoktu, geçen hafta teknik servisi çağırdım gelip incelediler. Evin yakınındaki panoya kadar internet geliyordu ancak evime gelmiyordu bu internet. Tam bu mesafede de bir kazı çalışması yapılmıştı. Servis “hasar vermişler” dedi. Zira dediğim gibi panoya gelen internet evime ulaşmıyordu. Duvardaki kablodan kontrol ettiklerinde gelen sinyal yoktu.

Ancak bugün evimde internet var. Hiçbir çalışma yapılmadı, kablo onarılmadı ve dahi bugün bana 2 hafta içerisinde problemimin çözüleceği öngörüldü ancak nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde şu anda internetim var.

Çok yağmur yağdı dünden beri. Acaba topraktaki iletim arttı da bu kablonun zarar gören kısmından veriler iletilebilmeye mi başladı? Böyle bir şey mümkün mü?
0
bilet
(06.11.19)
hayır.
0
diffarentiationation
(06.11.19)
Hayır öyle olmaz. Benzer durumu yaşamıştım, o panoda bakım yapılmış, herkesin anahtarını takmışlar, benimkini unutmuşlardı. Taktılar, sorun kalmadı.

Benzer bir şeydir.
0
lisw
(06.11.19)
İlk tespitleri kesin değil tahmindi, geri dönüp santrale baktıklarında problemi çözmüşlerdir.

Tahmin ettiğin şey mümkün değil.
0
John Bloor
(06.11.19)
(1)

aramızda dauntless oynayan var mı?

solitude ov the lonliest star
sb
sb
0
solitude ov the lonliest star
(06.11.19)
Var..
0
shippo
(06.11.19)
(8)

ankara kedisi hangi mamayı yer?

Speed writer
sevgili duyuru arkadaşlarım 2.5 yaşında ankara kedisi sahiplendik ailecek.Ancak bu kedi et versek bile burun büküyor. Sadece yaş mama yiyor arada kuru mama yiyor. Bu kediyi güzelce hareketlendirecek iştahını açacak peşimizden koşturacak mama önerisi olan var mıdır?
sevgili duyuru arkadaşlarım 2.5 yaşında ankara kedisi sahiplendik ailecek.Ancak bu kedi et versek bile burun büküyor. Sadece yaş mama yiyor arada kuru mama yiyor. Bu kediyi güzelce hareketlendirecek iştahını açacak peşimizden koşturacak mama önerisi olan var mıdır?
0
Speed writer
(06.11.19)
Yaş mama kedilerin çikolatası gibi bir şey onu illa ki yer; kuru mamalardan da sevdiğini bulacaksın artık bi şekilde ama 2,5 yaşına kadar yaş mama yememiştir herhalde o yaşa kadar hangi kuru mama verilmiş onu öğrenme şansınız varsa her şey daha kolay olur.
0
angelus
(06.11.19)
petshop'lar açık mama satar. paketlilerden kalite olarak farkları olmaz. azar azar deneme yanılma yöntemiyle sevdiği mama bulun. proplan ile başlayabilirsiniz belki.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(06.11.19)
teşekkür ederim bakalım proplan alalım ilk başta :)
0
🌸Speed writer
(06.11.19)
bizim kedi safkan ankaralı. proplan seviyor en çok.
0
theseachange
(06.11.19)
Haşlama tavuk verdiniz mi? Onu da severler. Tavuk ciğerini az yağda biraz kavurup verirseniz belki onu da sever.
0
Cremisi
(06.11.19)
Yaprak döner veriyorum ben
0
Gecikmeli Tapa
(06.11.19)
Benim rahmetli ankara kedileri proplan tavuğu severdi, balığa da hayır demezdi. royal canin'i de severek yiyorlardı.

Ayrıca devamlı yaş mama verirsen hayvan ishalden kurtulamaz ve diğer mamalara burun büker. arada sırada ver sadece
0
kimlanbu
(06.11.19)
Pro plan, royal canin gibi icerigi bos mamalar almayin derim. Ya da az tahilli/tamamen tahilsiz mamalarin arkasiyla pro planda yazilanlari bi karsilastirin. Sokaktan mi sahiplendiniz, eski sahibinden mi? Bilgi alacaginiz biri yoksa gecmisten, hayvanin yeme duzeniyle ilgili, deneme yanilma yontemi tek cozum. Onunuze gelen mamayi yiyecek mi diye almayin.
0
la.luna
(06.11.19)
(4)

Bilişim alanında yurt dışında yüksek lisans - ortalama sorunsalı

bir peynir kutusu kibrit
Okuduğum üniversiteden mezun olduktan sonra Utah University, Waterloo University gibi adı duyulmuş üniversitelerde yüksek lisans yapmak istiyorum. CVm boş değil yaklaşık 3 yıllık kurumsal iş deneyimim var ve devam ediyor. İngilizce seviyemde iyi IELTS ortalamam 7.5 fakat problem ortalamamda :/ Ortal
Okuduğum üniversiteden mezun olduktan sonra Utah University, Waterloo University gibi adı duyulmuş üniversitelerde yüksek lisans yapmak istiyorum. CVm boş değil yaklaşık 3 yıllık kurumsal iş deneyimim var ve devam ediyor. İngilizce seviyemde iyi IELTS ortalamam 7.5 fakat problem ortalamamda :/ Ortalamam mezun olurken muhtemelen 2.95 - 3.05 arasında olacak. Çoğu böyle adı duyulmuş üniversite 3.0 ortalama istiyor. Eğer tutturamazsam doğrudan eliyorlar mı? Başvuru yapmama bile izin vermiyorlar mı?
0
bir peynir kutusu kibrit
(06.11.19)
Hocam sitelerinde online başvuru formu varsa onu bi deneseniz? Bu ortalama olayı okula/bölüme göre çok değişiklik gösterebildiği için benim aklıma hiç yatmıyor ama çok da bilgi sahibi olduğum bir konu değil.
0
plutongezegendegilmi
(06.11.19)
genel olarak eğer bir koşul olarak yazılmışsa başvurunuz doğrudan eleniyor. bunun dışında da tavsiyem iş deneyiminizi başvurularınızda gereğinden fazla öne çıkarmamanız, nihayetinde lisans üstü eğitim programlarının odaklandığı kısım akademi. benim iş tecrübelerimin herhangi bir etkisi olmadı, öyle söyleyeyim.

kaynak: utah ve waterloo'dan daha adı duyulmuş bir üniversitede bilişim alanında yüksek lisans yapıyorum.
0
introducial
(06.11.19)
programdan programa gore degisir. bazisi 3.0 gibi bir alt sinir koyabilir. Koymayanlar icin de basvurunun geri kalan kisimlari cok daha guclu olmali not ortalamasi acigini kapatmak icin. Onun haricinde kuzey amerikada terminal master olanaklari kisitli ve okullar genelde doktora odakli. Dolayisiyla sadece master icin burs imkanlari vs gorece az.
0
hot potato
(06.11.19)
belli limit varsa ve altindaysa otomatik elenir cok über bir olay yoksa. cok über olayi olan adam zaten stanforda, harvarda filan basvuruyor.

yanlis olmasin ama 3 genelde minimum oluyor orta halli ünilerde. son 1-2 sene önemli not ortalamasinda yine.

eger 2,95 olursa elenirsiniz 3 minimum ise.
0
duygusuzromantik
(06.11.19)
(10)

AGİ'nin üstüne yatan şirket

plutongezegendegilmi
Şimdi zamanında bi şirkette çalışıyordum, büyük kurumsal bi yer, net bi ücrette anlaştık (X diyelim), ay sonunda bankaya X + AGİ yatıyordu.Sonra başka bir şirkete geçtim, küçük bi patron şirketi, bi Y ücretinde anlaştık (net yine), ama bu sefer ay sonunda bankaya direkt Y yatmaya başladı. Bu AGİ'nin
Şimdi zamanında bi şirkette çalışıyordum, büyük kurumsal bi yer, net bi ücrette anlaştık (X diyelim), ay sonunda bankaya X + AGİ yatıyordu.

Sonra başka bir şirkete geçtim, küçük bi patron şirketi, bi Y ücretinde anlaştık (net yine), ama bu sefer ay sonunda bankaya direkt Y yatmaya başladı.

Bu AGİ'nin belli bi şartı mı var? Yoksa ikinci şirket direkt üstüne mi yatmış? Şirketten ayrıldım şu an, kendim için sormuyorum da orada çalışan biri AGİ'sini istese "biz senle Y'ye anlaştık kardeşim, karıştırma AGİ'yi falan" mı derler, ne olur?
0
plutongezegendegilmi
(06.11.19)
tamamen şirket politikası. üstüne yatma durumu yok.
0
ayaklibalik
(06.11.19)
1000 lira diyelim maaşa o maaşın 190 lirasını devlet veriyor AGİ dedikleri olay o, vergi iadesi. Yani şirketin cebinden 890 lira çıkmış oluyor, devletin verdiği parayı sana ödemiş oluyor. Kısaca anlaştığınız maaştan 190 lira eksik yatırıyor.
0
aynabugusu
(06.11.19)
Kaç liraya anlaştıysanız, üzerine agi vermek zorunda. Aginin sizin maaşınız ile ilgisi yok, devletin işverene 'sizden dolayı' tanıdığı bir vergi avantajı o sadece. Size ödenmek zorunda.

Çakallık yapmasın. Şikayet edin.

Bunun istisnası, inisiyatifi falan da yok. Sözleşmede anlaştığınız ücret bellidir. Açıkça şunu yazacak; 3000 net (veya kaçsa brüt) + agi. Bu yazılanı ödeyecek. Bunu yazmıyorsa sözleşme, agiyi üzerine ödeyecek.

İşçinin 190 lirasına bile göt atıyorlar. Sömürtmeyin emeğinizi şu çakal çukala.
0
lisw
(06.11.19)
Bu arada plüton gezegen. Dışlayıp durmayın şu plütonu.
0
lisw
(06.11.19)
Patron şirketleri böyle olur Türkiyeye yeni mi taşındın? Kaça anlaştıysan o parayı alırsın. Kurumsalda işler farklı.
0
Tears of Devil
(06.11.19)
hocam çalıştığın şirket vergiden muaf serbest bölge, teknopark gibi bir yerde ise yani vergi muafiyeti varsa devlet zaten agi vermiyor. Dolayısı ile işveren de sana ödemiyor diye biliyorum. Ben agi'yi sadece vergili çalıştığım gün üzerinden alıyorum o da 3-5 ayda bir 100-150 tl oluyor. Senin şirket durumu da bu olabilir.

Ama çakal firmaların bazıları sanki onu da maaşmış gibi sana ödüyorlar. Ben olsam şikayet ederim sürünsün.
0
kraldan cok kralci
(06.11.19)
@kraldan cok kralci: iki şirket de teknoparktaydı. Yani birinci ödeyen de orada, ikinci ödemeyen de.

Şikayet edecek olsak nereye edebiliyoruz?
0
🌸plutongezegendegilmi
(06.11.19)
Asgari ücret üzerinden alan bir kişi için patronlar bu agiyi ödemiş gibi gösterebiliyor. Net maaş burada asıl faktör, patron sen evlensen de cocugun da olsa aynı maaşı veririm diyor, agi değişkenleri, ve bu elden gidiyor.
0
liberal
(06.11.19)
teknoparkdaysa şikayet edemezsiniz, bir gelir vergisi vermediğiniz için agi kazancınız olmuyor.

ilk şirket cebinden vermiş, ikinci şirket normal olanı yapmış.

(arge personeli olduğunuzu varsayıyorum)
0
benaslinda
(06.11.19)
piyasada kurumsal olmayan şirketlerin çok büyük çoğunluğunda böyle oluyor zaten. siz ilk işe girerken X lira maaşa anlaştıysanız agi onun içine dahildir. agiyi almışsınızdır zaten yani. cebe atma durumu yok yani. kısıtlı sayıdaki şirkette de maaş+agi verirler ama dediğim gibi nadir düzgün şirketlerde olur bu. en güzeli işe girerken bu mevzuları konuşmak.
0
genc irisi
(06.11.19)
(3)

2018-2019 nazili vampirli film

deer hunter
Geçen sene sinemada izleyip çok beğendiğim 2. Dünya Savaşı'nda bir yere indirme yapan Amerikan mangasinin nazi vampir asker yetiştiren bir laboratuvar ve çevresinde geçen gerilim filminin adını hatırlamıyorum. Şimdiden teşekkürler.
Geçen sene sinemada izleyip çok beğendiğim 2. Dünya Savaşı'nda bir yere indirme yapan Amerikan mangasinin nazi vampir asker yetiştiren bir laboratuvar ve çevresinde geçen gerilim filminin adını hatırlamıyorum. Şimdiden teşekkürler.
0
deer hunter
(05.11.19)
Yok değil.
0
🌸deer hunter
(05.11.19)
Overlord.
0
angelus
(06.11.19)
Overlord +1
0
Uncle Sam
(06.11.19)
(2)

Online Ehliyet Harcı Ödeme - Dekont

titanyum
Merhaba,Ehliyete ilk defa başvururken Gelir İdaresi Başkanlığı'na online ödenen Sürücü Belgesi Harcı için dekont isteniyor mu? Nüfus Müdürlüğü'ne online fatura ya da dekontu göstermem yeterli olur mu yoksa illa çıktı mı almam gerekir? Sonuçta online ödüyoruz sistemlerine düşmesi gerekir diye düşünüy
Merhaba,

Ehliyete ilk defa başvururken Gelir İdaresi Başkanlığı'na online ödenen Sürücü Belgesi Harcı için dekont isteniyor mu? Nüfus Müdürlüğü'ne online fatura ya da dekontu göstermem yeterli olur mu yoksa illa çıktı mı almam gerekir? Sonuçta online ödüyoruz sistemlerine düşmesi gerekir diye düşünüyorum ama sorun çıkartma ihtimalleri de yüksek. Ona göre ödeme yapıp sabah için randevu alacağım.
0
titanyum
(05.11.19)
hiçbirinin dekontuna bakmadılar
0
neo
(05.11.19)
Bir sorun olur da ödediğini sistemlerinde göremezlerse soruyorlar sadece. Bu arada dikkat et, harçların dışında bir de türk polisini koruma geliştirme vakfı mı ne öyle bir şeye de para yatırman gerekiyor (30 tl), onu o dediğin yerden online yatıramıyorsun. Kontrol et mutlaka. O vakıf parasının ayrı bir online ödemesi var mı bilmiyorum. Ben ziraat atm'sinden yatırdım, üçünü tek seferde alıp tek makbuz verdi, kolay oldu yani yakınlarda ziraat atm'si varsa alternatif olarak aklında olsun.
0
pati
(06.11.19)
(3)

Amerika'da dil okuluna dümdüz parasız gidebilir miyim?

error522
Çok şey istiyorum gibi gözükse de merak ediyorum. Şimdi ben parasız bir adamım. 1 sene boyunca amerika'da çalışıp kazandığım para ile geçinsem bunu da dil kursuna ve geçimime versem oluyor mu böyle bişey yoksa böyle bi işe kalkışmak için cebimde 10-15 bin dolarımın olması şart mı?10 15 bin tlm bile
Çok şey istiyorum gibi gözükse de merak ediyorum. Şimdi ben parasız bir adamım. 1 sene boyunca amerika'da çalışıp kazandığım para ile geçinsem bunu da dil kursuna ve geçimime versem oluyor mu böyle bişey yoksa böyle bi işe kalkışmak için cebimde 10-15 bin dolarımın olması şart mı?

10 15 bin tlm bile yok. amerika'ya kaçak göçmeye çalışmıyorum dilimi geliştirip türkiyeye geri dönecem de acaba yapılabiliyor mu diye sormak istedim.
0
error522
(05.11.19)
öncelikle kurs ayarlayip sonra vizeye basvuracaksiniz.

kurs ve orada yasayacak para icin minimum 5 bin dolar filan göstermeniz gerekiyor kurs parasi dahil.

kurs parasini gitmeden ödemeniz lazim davetiye icin. 5 bin az olmus olabilir belki.
0
duygusuzromantik
(05.11.19)
hocam öyle bir şey olsa insanlar ne diye gemiden atlasın, tellere tırmansın ice ile uğraşsın. okuyom ben yaa der geçer giderler.
0
denek hayatım
(05.11.19)
eli yuzu duzgun hicbir ulke boyle bir profile vize vermez kardes, potansiyel siginmacisin cunku. green card'dan kovalayabilirsin ama paran, malin mulkun, saglam bir isin vs yok ise cok zor.
0
cooperr
(06.11.19)
(4)

Yaban mersini ama tam değil, ne yapmalı?

kobuzchu kiz
Marketlerde ufacık paketler 12-13 lira ya, bugün Kadıköy'de manavda kiloyla yaban mersini görünce "ooo gelsin bluberry pancakeler" diye gittim yarım kilo aldım, sapından yaprağından ayıkladım, yıkadım. Ağzıma iki tane attım ki böyle içi çekirdekli, tadı mayhoş, neredeyse kakule gibi bi tuhaf; market
Marketlerde ufacık paketler 12-13 lira ya, bugün Kadıköy'de manavda kiloyla yaban mersini görünce "ooo gelsin bluberry pancakeler" diye gittim yarım kilo aldım, sapından yaprağından ayıkladım, yıkadım. Ağzıma iki tane attım ki böyle içi çekirdekli, tadı mayhoş, neredeyse kakule gibi bi tuhaf; markettekiler böyle değildi :/

Niye böyle ki bu? Dondurup tatlıya keke kullanma hayallerim yıkıldı. Şimdi çöp mü bunlar? Durduğu yerde olgunlaşmaz di mi? Reçeli, kompostosu falan yapılır mı, kullanan deneyen var mı?

Edit: www.dropbox.com
www.dropbox.com
0
kobuzchu kiz
(05.11.19)
-Hala pancakete kullanılabilir. Pişince biraz daha tatlanır. Hayaller yıkılmasın.
-Çöp değil.
-Olgunlaşmaz.
-Reçel olur, süper olur.
0
heritage
(06.11.19)
fotografını paylasırsan bişeyler söyleyebilirim. www.google.com
0
art vandaley
(06.11.19)
@art vandelay, şimdi gördüm cevabı, öğle arasında paylaşmaya çalışacağım, teşekkürler :)
0
🌸kobuzchu kiz
(06.11.19)
Hocam onları güzelce kurutup kışın çay yapabilirsin. Ama kuşburnu ile falan katman gerekir. Kış çaylarına güzel aroma katıyor.

Bunun dışında şekerle kaynatıp şerbetli bir içecek yapıyor bir tane çalışma arkadaşım. Çok lezzetli oluyor. Hatta küçük çocuğu için yapıyordu bayağı faydalı imiş söylediğine göre. Bizimkiler kendiliğinden yetişen ve kimsenin toplamadığı bir yerde kilolarca topluyorlar o sebeple para da vermiyorlar.

Edit: hocam yeni bir şey daha öğrendim yaşken30 dakika falan kaynatıyorsun. Sonra soğutup içine bir miktar şeker atıp içebilirsin. Hafif mayhoş bir tadı var ama ben sevmiştim.
0
kraldan cok kralci
(06.11.19)
(4)

Fransa Vize

retarder
Selam Schengen vizesi canavarları,Fransa'da (5 aylık oturumum kaldı) yaşıyorum, annem ile ablamı yılbaşı için buraya getirmeye çalışıyorum. Şimdi annem ev hanımı, ablamda özel bir şirkette çalışıyor. Zamanın kısıtlı olması sebebi ve annem ablamın bu işlerde daha önce uğraşmaması sebebi ile bütün iş
Selam Schengen vizesi canavarları,

Fransa'da (5 aylık oturumum kaldı) yaşıyorum, annem ile ablamı yılbaşı için buraya getirmeye çalışıyorum. Şimdi annem ev hanımı, ablamda özel bir şirkette çalışıyor. Zamanın kısıtlı olması sebebi ve annem ablamın bu işlerde daha önce uğraşmaması sebebi ile bütün iş bana kaldı. ben de daha önce hiç schengen almadım. Eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

1)Annem için ben veya babam sponsor olabilir mi? Ablam ise 10 yıldır çalışıyor ama bankada hiç parası yok sadece üstüne araba var bunun için napılabilir maaş bordrosu dışında kredi kartı olur mu mesela (Ayrıca ben bugün bir miktar para gönderdim ama anlaşılır galiba durumu vizede)

2)Şimdi yılbaşında gelmek istiyorlar ama herhangi bir durum olur sa 1 ay da sarakbilir schengen verince 90 günlük verilir mi yoksa uçak rezervasyonunda gözüken tarihler ararsında mı verirler vizeyi mesela 10 günlük ?

3)Ablam özel bir şirkette çalışıyor şimdi bazı siteler de imza sirküleri vergi levhası gibi şeyler yazılmış bunlar olması gereken belgeler dimi yoksa internet kirliliği mi? (Annem için bu süreç nasıl işleyecek ev hanımı sonuçta)

4)pasaporta bugün başvuruldu e devletten pasaport numarası çıkınca pasaportun gelmesini beklemeden vizeye başvrabilirmiyiz?

Yardımlarınız için çok teşekkür ederim şimdiden
0
retarder
(05.11.19)
1. Evet babanin mal varligini/parasini gosterebilirsiniz. Annenin hic mi bir seyi yok?

2. Daha once almadilarsa buyuk ihtimalle uçak rezervasyonunda gözüken tarihler ararsında verirler vizeyi mesela 10 günlük (verirlerse)

3. Araci firmadan veya direk konsoloslugun kendisinden tam olarak ne belgesi istendigini ogrenebilirsiniz. Benim zamanimda isverenden mektup isteniyordu mesela.

4. Bunu ilk defa duyuyorum.
0
hot potato
(05.11.19)
@hot potato,
Teşekkür ederim ilk olarak cevap yazdığınız için,
Evet annemin üstüne hiç bir şey yok, Sizce şans epey düşükmü bu konuda ben de buarada geçci çalıştığım şirket vasıtası ile davetiye gibi bir şey yollasam etksi olur mu?
0
🌸retarder
(05.11.19)
Sans dusuk diyemem. Bence belgeleri orada yazdigi gibi eksiksiz sunarsaniz buyuk ihtimalle alirsiniz. Muhtemelen niyet mektubu istiyorlardir, orada da yazilacak iste "su sirkette calisan, su adreste ikamet eden oglumu/kizimi ziyaret etmek istiyorum su tarihler arasinda. ziyaretimiz boyunce onun evinde konaklayacagiz" diye.

Ek olarak senden de buna paralel bir mektup iletilmesi gerekir mi faydali olur mu bilmiyorum. Sirket senin annen icin davetiye yollamaz sanki ama yollarlarsa eklesinler dosyaya neden olmasin.

edit: "Benim zamanimda isverenden mektup isteniyordu mesela" dedigim sey ablanin isvereni.
0
hot potato
(05.11.19)
1) Olabilirsiniz. Ablana toplu degil de parça parça gönderebilirsin. Kredi kartını da göster fazla belge göz çıkarmaz.

2) Belli olmuyor. İlk vize alışları olduğu için o tarihlerde vermeleri muhtemel. Uçak biletinin alınmış olması pozitif bir etken.

3) İnternet kirliliği değil. Şirketinden ülkeye göre üç veya altı aylık imzalı maaş bordrosu, şirketin imza sirkülerinin, vergi levhasının, faaliyet belgesinin kopyalarını alması gerek. Ev hanımı için bunlar gerkemiyor ev hanımı/çalışmayanlar için gereken belgeler ayrıca yazıyor.

4) Başvuruda pasaportu vermek zorundasın. Başvuru formunda da pasaport numarasını belirtmek zorundasın.

5) Dilekçe verirlerse pozitif bir etken olur. XXX isimli annemle/ablamla şu şu sebeplerden seyahat etmek istiyoruz. Rotamız da budur diye gunluk ayrıntılı gezi planı koymanın faydalı oldugunu gordum simdiye kadar.

Bir de ben sorayım. Bu süreçlerle hiç muhatap olmadan Fransada oturum nasıl aldın? Daha önce Schengen ile hiç gitmemiş miydin?
0
kitap arasında kalmış silgi tozu
(06.11.19)
(1)

Drum ve/veya Samson tütün

la.luna
Nereden alinir arkadaslar? Orijinali tabii. Internet ustunden guvenilir adreslere ve istanbul'da kartal yakini bi yerlere ihtiyac var. Tesekkurler.
Nereden alinir arkadaslar? Orijinali tabii. Internet ustunden guvenilir adreslere ve istanbul'da kartal yakini bi yerlere ihtiyac var. Tesekkurler.
0
la.luna
(05.11.19)
Takip...
0
shippo
(06.11.19)
(4)

Spor sonrası beslenme ve geç vakit sorunsalı

put it in your appropriate place
Sporda iyi kötü bir rutin oluşturdum sonunda fakat bu beslenme olayını tam ayarlamadım bir türlü.Genel sorum; spor sonrası ne yenir? Kardiyo fitness kardiyo şeklinde yapıyorum sporu. Hafta içi salı ve perşembe gidiyorum kesinlikle. Hafta sonu zaten tam gün bana kaldığı için cumartesi ve pazar(pazar
Sporda iyi kötü bir rutin oluşturdum sonunda fakat bu beslenme olayını tam ayarlamadım bir türlü.

Genel sorum; spor sonrası ne yenir?

Kardiyo fitness kardiyo şeklinde yapıyorum sporu.

Hafta içi salı ve perşembe gidiyorum kesinlikle. Hafta sonu zaten tam gün bana kaldığı için cumartesi ve pazar(pazar günü sadece kardiyo ve yüzme) evde artık ne varsa makul saatte az az yiyorum.

İkilemde kaldığım sorum; Salı ve perşembe bazen evden geç çıktığım oluyor. Spor sonrası eve gelmesi, banyosuydu derken saat 22.00 oluyor. Bir taraftan yemek istemiyorum ama öbür taraftan karnım aç. Yesem bir türlü, yemesem bir türlü ne yapabilirim bu durumda?
0
put it in your appropriate place
(05.11.19)
Meyve
Kefir
Yağsız yoğurt gibi bir şey alın yanınıza. Spor sonrası duş vb yapmadan daha makul bir saatte onu tüketin. Sonra da bol bol su ve uyku.
0
balik kraker
(05.11.19)
Ya spor veya günlük hayat odaklı bir protein tozu(önerebilir/indirim verebilirim) ya da protein bar öneririm. Migroslarda protein barlara özel bir raf oluyor, bir tane gömün hem tok tutar hem protein/enerji verir.
0
duseyazar
(05.11.19)
spor sonrası protein yenir genelde. ben spordan çıkınca açlık hissediyorsam hemen karşıda kebapçı var orda tavuk şiş yiyorum ekmeksiz. öncesinde güzel kahvaltı yaptıysam -genelde böyle oluyor- eve gidene kadar bekliyorum. ama bu ikincisi sanırım doğru değil ve ilk fırsatta siyah bidonlar satılan whey protein tozlarından alacam ve spora giderken bi pet şişenin içine 1 ölçek atıp spordan çıkar çıkmaz içecem.
0
Hakan1980
(05.11.19)
kardio-fitness-kardio en sevdiğim. dostum bu sistemin hakkını veriyorsan.
sıkıntı olmaz. ye gitsin.
0
ayaklibalik
(06.11.19)
(4)

Whatsapp'ta çözünürlük düşmeden foto paylaşmak mümkün mü?

gijilti
Başlıktaki soruya ek olarak:WeChat'te fotoğrafın orjinal boyutusunu indirme seçeneği var. Whatsapp'ta da bu mümkün mü bir şekilde?
Başlıktaki soruya ek olarak:

WeChat'te fotoğrafın orjinal boyutusunu indirme seçeneği var. Whatsapp'ta da bu mümkün mü bir şekilde?
0
gijilti
(05.11.19)
Foto yolla değil de dosya gönder ile olur.
0
kisa
(05.11.19)
whatsapp web ile mümkündür.
0
murtiii
(06.11.19)
twitter dm'den de gönderilince bozulmuyor ek olarak.
0
c1b2k3
(06.11.19)
İki taraf da iphone ise mesajlar kısmından gönderince de bozulmuyor.
0
jamiro
(06.11.19)
(3)

Telefondan sim kartı çıkarınca mobil şube

dvoynik
Merhaba dostlarŞuan Amerika'dayım ve sim kart almayı düşünüyorum çünkü 1 sene burada kalacağım. Yalnız aklımda soru işaretleri var. Şuan telefonumda Türkiye'de hesabım olan tüm bankaların mobil uygulamaları var ve aktif kullanabiliyorum. Eğer şuanki hattı telefondan çıkartırsam yeniden aktivasyon is
Merhaba dostlar

Şuan Amerika'dayım ve sim kart almayı düşünüyorum çünkü 1 sene burada kalacağım. Yalnız aklımda soru işaretleri var. Şuan telefonumda Türkiye'de hesabım olan tüm bankaların mobil uygulamaları var ve aktif kullanabiliyorum. Eğer şuanki hattı telefondan çıkartırsam yeniden aktivasyon ister mi diye korkuyorum. Bu işler nası oluyor?

Şimdiden teşekkürler.
0
dvoynik
(05.11.19)
telefona farklı bir sim takınca bankacılık uygulaması durumu anlayıp sime bloke koyuyor. bankanın numarasını tekrar arayıp blokeyi kaldırabiliyorsun. yapı kredi'de durum böyle en azından.
0
guest9999
(05.11.19)
O zaman hiç hat almayayım çünkü burdan bankaları aramak o işleri halletmek çok zor olur gibi
0
🌸dvoynik
(05.11.19)
ikinci bir telefon kullanabilirsin riske girmek istemiyorsan
0
strobist
(05.11.19)
(1)

Period tuşu

yuhnts
Klavyede period diye hangi tuşa deniyor İngilizce, gugılda arayınca nokta gibi çıkıyor da ona dot denmiyor mu, period nedir Türkçe velhasıl
Klavyede period diye hangi tuşa deniyor İngilizce, gugılda arayınca nokta gibi çıkıyor da ona dot denmiyor mu, period nedir Türkçe velhasıl
0
yuhnts
(05.11.19)
nokta.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(05.11.19)
(2)

Sanat nedir konulu bir video

pisspaca
Bir video arıyorum sanırım italyan bir abla gerçek sanatın ne olduğuyla, saçma sapan şeylerin insanlara sanat diye itelendiğiyle, eserlere anlam veremeyenlerin de eziklendigiyle alakalı twitterda bir kısa video izlemiştim fakat bulamıyorum. Var mı bilen duyan?
Bir video arıyorum sanırım italyan bir abla gerçek sanatın ne olduğuyla, saçma sapan şeylerin insanlara sanat diye itelendiğiyle, eserlere anlam veremeyenlerin de eziklendigiyle alakalı twitterda bir kısa video izlemiştim fakat bulamıyorum. Var mı bilen duyan?
0
pisspaca
(05.11.19)
Ufuk
(05.11.19)
mor.inek
(05.11.19)
(11)

İnstagram gizli profilleri gösteren şey

eazy
Az önce bi android uygulaması duydum ve sırf denemek için android olan arkadaşı arayıp bi deney yaptım. Uygulama ciddi ciddi gizli profilleri gösteriyor. Fotoları, takip ettiklerini, edenleri, hikayeleri falan. 3 kişi üzerinde denedim ve o 3 kişiyi de gösterdi. Nasıl yapmışlar la bunu? Açık mı varmı
Az önce bi android uygulaması duydum ve sırf denemek için android olan arkadaşı arayıp bi deney yaptım. Uygulama ciddi ciddi gizli profilleri gösteriyor. Fotoları, takip ettiklerini, edenleri, hikayeleri falan. 3 kişi üzerinde denedim ve o 3 kişiyi de gösterdi.

Nasıl yapmışlar la bunu? Açık mı varmış? siteyi mi kırmışlar napmışlar nasıl becermişler bu işi?
0
eazy
(05.11.19)
Hangi uygulama?
0
influx
(05.11.19)
Sazan.avi?
0
pisekar v2
(05.11.19)
Yok be sazanlık değil. Ghosty programının adı, Android için varmış sadece. İnanmadım ekşi'ye yazdım, biri başık açmış hatta :D

eksisozluk.com
0
🌸eazy
(05.11.19)
benim bildiğim bi tek şey profil fotosunun büyük halini görme
0
nahtoderfahrung
(05.11.19)
tam bir içine malware koyup telefonun iliğini kemiğini sömürme uygulamasıymış, yazılımcı olsam ellerim ovuş ovuş olurdu.

dur hemen gideyim de instagram'a şikayet edeyim...
0
Bruce
(05.11.19)
@bruce

etmeseydin keşke iyi oluyordu dsjoısda günde 3 tane bakma şeyi koymuşlar. Öyle haldır huldur kullanamıyorduk zaten :D
0
🌸eazy
(05.11.19)
bu uygulamayı yükleyenlerden veri çekiyor olabilir. aklıma bi o geldi.
0
jelly bear
(05.11.19)
Programı kullanan ortak arkadaş üzerinden veri çekiyorlardır. Yani o programı kullandığın için takip ettiğin herkesin verisini elde etti o programcı, yarın öbür gün başkası yükleyince senin profilin üzerinden diğerlerini de gösterecekler. Bu yüzden Apple onaylamamıştır, sadece Android'de vardır. Ama yaptığınız etik bir şey değil, beni takip eden biri böyle bir program kullandığını söylese engellerdim.
0
plutongezegendegilmi
(06.11.19)
araya kaynak yapıp bişey sormak istiyorum: karşı tarafa bilgi gitmiyor mu peki, eazy senin profiline baktı şeklinde.
0
izole
(06.11.19)
Kendi hesabımla girmedim uygulamaya, fake hesap açıp onunla giriş yaptım. Kendime ve takipçilerime .bnelik yapmadım :D

@izole
Fake hesapla arkadaşımın kapalı hesabını görebildim. Ona herhangi bir bildirim falan gelmedi.
0
🌸eazy
(06.11.19)
bi ara wifi şifresini girme vardı onun gibi. bu programı x kişisi gizli hesap olsun. y kişisi x kişisinde ekli ve bu uygulama ondan yüklü olsun ya da x kişisinde yüklü olsa da olur.
biz z kişi olarak bu uygulamayı yüklersek, ortak uygulamayı kullanan x ya da y'den verileri alıp bizim görmemizi sağlıyor.
0
turbo sadık
(06.11.19)
(7)

Sevgili inşaat mühendisleri...

baruch
Bir türlü anlamadım şunu. Bazen kötü zeminlerde, alüvyon zeminlerde 5-6 katlı apartmanlar çökerken tek katlılar ve yüksek katlılar ayakta kalıyor. Bunun bilimsel ve teknik bir sebebi var mı? Neden bazı kötü zeminli alanlara sadece çok yüksek katlı bina izni veriliyor?
Bir türlü anlamadım şunu. Bazen kötü zeminlerde, alüvyon zeminlerde 5-6 katlı apartmanlar çökerken tek katlılar ve yüksek katlılar ayakta kalıyor. Bunun bilimsel ve teknik bir sebebi var mı? Neden bazı kötü zeminli alanlara sadece çok yüksek katlı bina izni veriliyor?
0
baruch
(05.11.19)
tek katlıyı evin kendi sahipleri yapıyor.
5-6 katı karadenizli müteahhit
yüksek yapıları da mühendis eşliğinde yapıyorlar. ondan. alüvyon de ne bilim hımıf hımıf.
0
turbo sadık
(05.11.19)
bu bahsettiğiniz izin verilmesi konusu inşaat mühendislerini pek ilgilendirmiyor. daha çok belediyelerin görev ve yetki alanında kalıyor.

dolayısıyla ne demek istediğinizi anlamadım ama hocalarımızın sık kullandığı bir cümleyle cevap vereyim.

bataklığa bile bina yapabiliriz ve o bina ayakta kalır. aynı şekilde kuma da bina yapabiliriz ve o bina ayakta kalır. hepsi hesap kitapla ilgili ve ne kadar para vermek istediğinizle.

çok yüksek katlı apartmanları yapan mahalle arası müteahhiti hiç görmedim o yüzden yüksek katlı binaların ayakta kalma şansı daha fazla genelde çünkü yapanlar mahalle arası müteahhiti değil. gerçi bu tartışılabilir ama mahallenizdeki kasaptan daha iyidirler.

ayrıca 20 senelik mühendisim daha sizin gibi genelleme yapamadım. bazen kötü zeminlerde 5-6 katlı apartmanlar çökerken tek katlılar ve yüksek katlılar ayakta kalıyor cümlesinin bilimsel bir dayanağı var mı? ben de takılayım aynı veriye beraber yürüyüp gidelim.
0
ozdek
(05.11.19)
özdek'ine ek olarak, imar, emsal, h max vb. durumları belediye bile yapmıyor. belediyeden iş alan, özel şehir plancıları yapıyorlar ve bu firmalar belirli yüzdeler, bağışlar, terkler karşılığı sizin arsanızı taşıyıp, daha yüksek emsal, h max vb. belirleyebiliyorlar. kamu yararına iş yapılmıyor oralarda.

ha bu imar yetkisi belediyelerden, bakanlığa verilecek haberi çıkmıştı. ama yine aynı olay olacaktır. bu nasıl düzelir? ben de fikir yürütemiyorum...
0
malheiros
(05.11.19)
Özdek+1 öncelikle.

Bir yerin zemini kötü dendiğinde burada yüzeysel bir kötülükten bahsediliyordur. Yeterince derine inilirse o zemin düzelir. Zemin dediğimiz şey yer kabuğunda katmanlar halinde bulunur ve her katmanın özellikleri farklıdır. Yüksek yapılarda da eğer zemin yüzeysel olarak kötüyse ya o zemin farklı yöntemlerle iyileştirilir ya da özel makinelerle sağlam zemine kadar inen kazıklar çakılarak yapı bu kazıkların üzerine kurulur. Bunlar da ileri mühendislik hesaplamalariyla yapılır. Tüm bu maliyetli işler takdir edersiniz ki buna değecek yapılar için yapılır. Yüksek yapılar da bu tür yapılardır.
0
temasettin
(05.11.19)
Alüvyon zeminlerde, yumuşak zemin altındaki kayaç tabakaya kadar inen demir-beton kazıklar çakılarak bina yapılırsa dayanıklılık sağlanır. Bu kazıklar da ancak yüksek binalarla maliyeti kurtarabilir.
0
Mirket
(05.11.19)
check-list soyle:
1 - binayi yaptiranin parasi var mi, ciddi bir miktar parayi zemine gommeyi goze aliyor mu?
2 - hesap kitap yapacak zemin konusunda deneyimli bir muhendislik ekibi var mi?
3 - uygulamanin altindan kalkabilecek isini iyi yapan bir muteahhit var mi?

bu ucunde sikinti yok ise her zemine bina yapilir. bunlarin birinde sikinti var ise tek katli binayi kaya ustune de yapsan yine isin allah'a kalmis demektir. turkiye'de bu uc kulvarda da sikinti var, ozellikle 1 ve 3'de.
0
cooperr
(05.11.19)
Cevaplar için çoook teşekkürler.
0
🌸baruch
(06.11.19)
(5)

Hikâyeden (öyküden) uyarlanan film önerebilir misiniz?

gijilti
Hikâye edebî türünden olmalı, roman vb. uzun metinlerden uyarlanmış olmamalı.Bildiğim birkaç film var. Ama çok da beğendiğimi söyleyemem. Belki daha güzel bir şeyler keşfetmemi sağlayabilirsiniz.
Hikâye edebî türünden olmalı, roman vb. uzun metinlerden uyarlanmış olmamalı.

Bildiğim birkaç film var. Ama çok da beğendiğimi söyleyemem. Belki daha güzel bir şeyler keşfetmemi sağlayabilirsiniz.
0
gijilti
(05.11.19)
sopiro
(05.11.19)
predestination da heinlein'ın all you zombies öyküsünden uyarlama
0
freebird5406_2
(05.11.19)
They live
Müthiş bir tren
Arrival
0
lesmiserables
(05.11.19)
www.imdb.com
Puani dusuk ama ben begendim. Vizyonda su an.
0
stavro
(05.11.19)
Wristcutters a love story vardı. Edgar keret'in hikayesi.
0
baal
(05.11.19)
(3)

Yeni nüfus cüzdanıyla telefon kayıdı

orion
Yurt dışından alınan telefonu kıbrıs'a giriş-çıkış yapan yeni kimlik sahibi birisinin üzerine geçireceğim.E-devletten kayıt yaparken şöyle bir ibareyle karşılaştım:"Eğer Nüfus Cüzdanınız ile yurda giriş yaptıysanız nüfus cüzdanının sağ üst kısmında fotoğrafın altında yer alan 6 rakamlı numarayı (Örn
Yurt dışından alınan telefonu kıbrıs'a giriş-çıkış yapan yeni kimlik sahibi birisinin üzerine geçireceğim.

E-devletten kayıt yaparken şöyle bir ibareyle karşılaştım:

"Eğer Nüfus Cüzdanınız ile yurda giriş yaptıysanız nüfus cüzdanının sağ üst kısmında fotoğrafın altında yer alan 6 rakamlı numarayı (Örn. 123456), başka bir belge ile giriş yaptıysanız belge numarasını giriniz."

Burada eski kimlik kartı anlatılmış lakin yeni kartın üzerinde sağ üst köşede fotoğraf yok ve bu tarife en yakın tanım; kart üzerinde doğum tarihinin altındaki ve o da son 5 tanesi rakam olmak üzere harf ve rakam kombinasyonundan oluşuyor. Kartın arka yüzünde yan yazılmış 6 tane rakam var ama onu mu girmeliyim emin değilim.

Burayı ne giriyoruz bilgisi olan var mı?

cevaplar için şimdiden teşekkürler
0
orion
(05.11.19)
nüfus cüzdanı değil de yeni kimlik kartı seçmelisin seçeneklerden
0
jelly bear
(05.11.19)
@jelly bear

Öyle bir ibare yok. Seçeneklerde "Nüfus Cüzdanı veya ID kart" diyor ve en yakını bu.. Diğerleri pasaport, uçuş mürettebatı belgesi vs..
0
🌸orion
(05.11.19)
hocam seri numarasını gireceksin kimliğin.
0
jelly bear
(05.11.19)
(8)

laptop çöp mü oldu?

diffarentiationation
3500 liraya acer marka laptop aldım bu nisan ayında. alır almaz açıp ram takviyesi yaptım. sonra geçenlerde macununu değiştirdim kendim. 2 hafta önce pat diye kapandı ve bir daha açılmadı.garantiye yolladım, garanti dışı kalmış 4500 lira anakart değişimi yapılacak dedi. hayır istemiyorum yollayın de
3500 liraya acer marka laptop aldım bu nisan ayında. alır almaz açıp ram takviyesi yaptım. sonra geçenlerde macununu değiştirdim kendim. 2 hafta önce pat diye kapandı ve bir daha açılmadı.

garantiye yolladım, garanti dışı kalmış 4500 lira anakart değişimi yapılacak dedi. hayır istemiyorum yollayın dedim.

tamirciye götürdüm, 1 volt entegresi yanmış dedi. çocuk araştırdı ama bulamadı bunu geri al dedi bana.

bu laptop çöp mü oldu şimdi? yapabileceğim bir şey yok mu?
0
diffarentiationation
(05.11.19)
gecende acmistiniz ayni duyuruyu sanirim.

evet cöp oldu.

bundan dolayi buna benzer degisimleri, upgradeleri garanti bittikten sonra yapmak lazim.

macunu degistirirken bir sikinti oldu büyük ihtimalle. gecen sefer yazdiginizda sanki hemen macun degistirmis gibi olmustu, macun degisiminde bir hata yaptiniz büyük ihtimalle, bir devreye zarar geldi.
0
duygusuzromantik
(05.11.19)
durduk yere olmaz

yanlış uzunlukta vida falan takıp kısa devre etmiş olabilir mi ? genelde en sık karşılaşılıyor. bütün vidalar eşit uzunlukta değil. yanlış vidayı takınca plastiği delip karta bi yere kısa devre edebiliyor.

1 volt entegresi neymiş parça kodu varsa digikey vs sipariş ederek 10-20 liraya parça bulunur ama bana o tamirci güven vermedi.
0
orpheus
(05.11.19)
Şarj Işığı yanıyor mu ? Power tuşuna basmaniza rağmen tetiklenmiyor ise 19 v hattında bir mosfet yanmıştır. Değişimi ve arızanın tespiti basittir. Anakart değiştirmek gerekmez.
0
delikedidilimiyedi
(05.11.19)
O yapamıyor olabilir başkası bulur yapar. Başka yerlere mutlaka gösterin.
0
excespeace
(05.11.19)
@delikedidilimiyedi +1 mosfet arızası olması muhtemel çok sık karşılaşılan bir durum.
0
16f628a
(05.11.19)
tamirciye tam olarak hangi entegre oldugunu ve varsa kodunu iste. ebay'den bulursun muhtemelen. en kotu ebay'den komple anakart al.
0
crucio
(05.11.19)
sadece 1 volt entegresi ise sorun olmaz. Bacak bağlantısı değiştirerek farklı bir regülatör de bağlanabilir. Başka bir tamirciye mutlaka göster. Verdiğin tamirciye de hangi entegre olduğunu yerini falan sor. En kötü ihtimalle yurtdışından alırsın. En olmadı çıkma bir anakart al.
0
kraldan cok kralci
(06.11.19)
ankart arızalı ise anakartı değiştirin. neden çöpe gitsin ki?

anakartın üzerinde part number yazar. PN şeklinde
bunu google da arattığınızda satılan yerleri bulursunuz. 300-500-1000 neyse alır değiştirir kullanırsınız.

evet çöp oldu diye söyleyen arkadaş da gerçekten moral bozmaktan başka bir işe yaramamış.

Daha önce HP ve DELL servis denetlemelerine katılmıştım. buralarda zaten entegre bazında onarım yapılmıyor. direkt değiştiriler. Fiyatların yüksek olmasıda işçilik fiyatlarına bağlı genelde...
0
isminivermekistemeyensuser
(06.11.19)
(1)

ankara ulus veya kızılay tarafında toplantı öncesi kahvaltı mekanı

Phoebe
çok erken uçuşla geliyoruz. toplantımız 12'de ulusta. ne yapalım, belko'dan ulusta mı inelim kızılayda mı? düzgün kahvaltı edip toplantıya kadar zaman geçirip çalışabileceğimiz mekan önerileriniz şahane olur.
çok erken uçuşla geliyoruz. toplantımız 12'de ulusta. ne yapalım, belko'dan ulusta mı inelim kızılayda mı? düzgün kahvaltı edip toplantıya kadar zaman geçirip çalışabileceğimiz mekan önerileriniz şahane olur.
0
Phoebe
(05.11.19)
kale'de divan otelin keyifli bir yemek yeri var ağır kaçmazsa ilk tavsiyem orası olur. hamamönü diye bir yer var yine ulusa yakın orda da mekan çok zaten büyük bir yer değil ordan da bi mekan seçebilirsiniz. kızılayda ise mado veya ot cafe olabilir. daha eli yüzü bir mekan içinse yine kızılayda route cafeyi tavsiye ederim.
0
omonia
(05.11.19)
(3)

Oda parfümü

balik kraker
Elimde the body shop'un oda parfümü var. Ama ben bunu fıs fıs sıkmak istemiyorum.Onu yerine şişeyi açıp içine bambu çubuk koysam, çubuklu oda kokularının verdiği etkiyi verir mi?Yoksa onların formülasyonu farklı mı?Hadi okur deyin de kurtulayım bu azaptan. Çöpe gitsin de istemiyorum çünkü çok sevdiğ
Elimde the body shop'un oda parfümü var. Ama ben bunu fıs fıs sıkmak istemiyorum.
Onu yerine şişeyi açıp içine bambu çubuk koysam, çubuklu oda kokularının verdiği etkiyi verir mi?
Yoksa onların formülasyonu farklı mı?
Hadi okur deyin de kurtulayım bu azaptan. Çöpe gitsin de istemiyorum çünkü çok sevdiğim bir koku.
0
balik kraker
(05.11.19)
at gitsin. kokuya sürekli maruz kalmak koku duyunu yorar ve ileride kötü sonuçları olabilir.
0
diffarentiationation
(05.11.19)
Zaten çubuklu koku kullanıyorum banyoda.

Sprey kullanmayı sevmiyorum. Spreyin içine çubukları koysam ne olur ki?
0
🌸balik kraker
(05.11.19)
cubuk ise yarar.
ama bu kimyasallari hic kullanmamak en iyisi.
0
ebabil curnatasi
(06.11.19)
(2)

TV Önerisi

6 yasimdan beri metal dinliyorum
Selamlar,Max 2000’e, 106 ekran civarı tv arıyoruz babama.Tek istediği uyduda program geçişlerinde bekleme olmaması :DOneriniz var mi?
Selamlar,

Max 2000’e, 106 ekran civarı tv arıyoruz babama.

Tek istediği uyduda program geçişlerinde bekleme olmaması :D

Oneriniz var mi?
0
6 yasimdan beri metal dinliyorum
(05.11.19)
150 tl ye güzel bir uydu alıcı + en ucuz 106 erkan tv.

hızlı kanal geçişli tv aramaktan daha kolay ve pratik.
0
mr.goodcat
(05.11.19)
akıllı özellik isterseniz mi box da alabilirsiniz ama kanal geçişleri ne kadar iyi onların bilmiyorum inceleme videolarına bakabilirsin. bence de hızlı geçişli tv aramaktan daha kolay. zaten bulamazsın o fiyata.

edit: mi box derken herhangi başka bir android tv box da olur.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(05.11.19)
(10)

10 günü aşkın öksürüüğn sebebi nolabilir ?

shiningkid
merhaba arkadaşlar , 10 gün önce şiddetli bi öksürük başladı , geçmiyor , geçemiyor . :( işim dolayısıyla istirahat edemiyorum , psikolojim de iyi değil bu ara , hastalık kendini geçirmiyor ... sebep nolabilir ? göğüsle ilgili bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum . öksürük boğazımdan geliyor hissediyorum
merhaba arkadaşlar , 10 gün önce şiddetli bi öksürük başladı , geçmiyor , geçemiyor . :( işim dolayısıyla istirahat edemiyorum , psikolojim de iyi değil bu ara , hastalık kendini geçirmiyor ... sebep nolabilir ? göğüsle ilgili bi sıkıntı olduğunu düşünüyorum . öksürük boğazımdan geliyor hissediyorum , böyle gıcık gibi . bazen öksürük krizlerine giriyorum ve su içince geçiyo anca . dahiliye doktorunun verdiği antibiyotik tedavisi bitmek üzere ama bi değişiklik olmadı . belki de doktor değiştirmeliyim , ama uygun randevu da yok . iki arada bi derede kaldım . ben de her zamanki gibi buraya sordum tıp meselelerini . şimdiden tavsiyenize teşekkürler .
0
shiningkid
(05.11.19)
% 90 alerji
0
oscar
(05.11.19)
Yeni moda bu.15 gun falan suruyor.hic bir sey yok kuru oksuruk.uyku uyutmadı bana.azalarak bitti,sukur.burada yazanlarda oldu,disarida da rastliyorum.
0
duptıs
(05.11.19)
prospan benim öksürüğü geçirdi. gece oluyordu benimki. bitkisel bir şurup ama sana iyi gelir mi bilemiyorum..
elbette bir ciğer filmi çektirmek lazım. allah korusun da zatüre falan çevirmesin..
bir kere bende de öyle oldu ilk kutu antibiyotikte geçmedi dr. ikinciyi verdi.. ertelemeden dr. a tekrar gitmek önemli oluyor böyle durumlarda.
0
omonia
(05.11.19)
Alerji olabilir, yine de doktora görünmelisiniz. Alerjikseniz uygun tedaviyi belirleyecektir.
0
balik kraker
(05.11.19)
Astım var mı?
0
komando kani var bende
(05.11.19)
sinüzit varsa alerjik astıma sebep olmuştur. geniz akıntısı sanırım bahsedilen.
0
achtundsiebzug
(05.11.19)
arkadaşlar alerji de sinüzit de yok . en kısa zamanda doktora gideyim en iyisi .
0
🌸shiningkid
(05.11.19)
şuana kadar kaç kere üşütüp öksürmeye başladıysam öksürük 2 aydan önce tamamen bitmedi. çok hızlı başlıyor, çok yavaş iyileşiyor. bekleyin bence. daha kötüleşmediği sürece bekleyin.
0
sttc
(05.11.19)
sarımsakları ez, az bir zeytinyağına koyarak macun haline getir. gece yatmadan ayağının altına sür, çorap giyip yat. sabah prenses gibi kalkarsın.

geçmiş olsun.
0
kullanıcı adı
(05.11.19)
mide probleminiz var mı? reflü de öksürük yapabilir.
0
isyankar tosbaga
(06.11.19)
(5)

Kariyerde surekli cvme bakan yer

Flipsflops
Merhaba,Duzenli olarak cvme bakan bi firma var.Bulundugum ilde bile degiller. Kucuk bi yerdeler. Ben istanbuldayim. Mantiken gitmem de yani. Bir de benim is tecrubeme hic uymuyor aslinda ama havuzdan goruntuluyorlar. Gecen ay 4 kere bakmislardi.Bu ay daha surda kac gun olmus 3 kez goruntulemisler yi
Merhaba,
Duzenli olarak cvme bakan bi firma var.
Bulundugum ilde bile degiller. Kucuk bi yerdeler. Ben istanbuldayim. Mantiken gitmem de yani. Bir de benim is tecrubeme hic uymuyor aslinda ama havuzdan goruntuluyorlar.
Gecen ay 4 kere bakmislardi.
Bu ay daha surda kac gun olmus 3 kez goruntulemisler yine
Bulundu degil, goruntulendi diyor bu arada.
Ne bu simdi?
Arayan soran da olmuyor. Neden bakiyorlar surekli
Hadi ayri departmanlar baksin dicem de fazla degil mi sizce de bu kadar goruntulenme.

Lazim olsa kimse goruntulemez :D
0
Flipsflops
(05.11.19)
ex falan ik işi yapıyorsa o bakıyordur ne yaptı ne etti diye.
0
Tears of Devil
(05.11.19)
bende ex diyorum.
0
duygusuzromantik
(05.11.19)
tanıdık bakıyordur heyecanlansın bu çocuk diye.
0
diffarentiationation
(05.11.19)
Ben de tanidik diye dusundum de ne alaka o sehir. Cok rahatsiz oluyorum. Taciz gibi
0
🌸Flipsflops
(05.11.19)
Fotoğrafı beğenmiştir ikcı.
0
lisw
(06.11.19)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.