[]

pvc kapı sorunu

vasistaslı balkon kapısının alttaki kilidinin orada bir kayma olmuş. kilit yerine tam geçmediği için kapının alt kısmı tam kapanmıyor, üstten açmak istediğimde de oraya tutunamadığı için 3 köşeden de komple geliyor. internette izlediğim videolarda yan taraftaki menteşeyi alyan anahtarıyla sıkarak kanadı sağa sola oynatabileceğimi öğrendim fakat benimkinde çevirecek bir yer yok. plastiği çıkarmaya çalıştım ama çıkacak bir şey değil gibi, kırılmasın diye çok da zorlayamadım. nasıl çözülebilir??


bahsettiğim menteşe şu:
ibb.co

videolarda bunun üstünü alyanla sıkıp çözüyorlar sorunu kolayca.

 
Her menteşe tipi aynı değil, seninki ortadaki kapağı çıkan cinsten. Fotoda soluk renk olan orta kapak, kuş bakışı u şeklinde.

Kapı ile kapak arasına bir tornavida sokup kapağı çıkarın, bu sayede hem kasaya montajlanan vidalara hem de kanata montajlanan vidalara ulaşacaksınız.

Fakat sorununuz bununla alakalı değil büyük ihtimal, kilit değil de karşılıktır o dediğiniz. Problem oradadır.

Kanatı kapatırken kasaya ya da o karşılığa çarparsa menteşeden geri alınır.

Problemi fotoğrafla anlatın tekrar, bence bahsettiğiniz karşılığı yukarı/aşağı alarak kanatın sıkı kapanmasını sağlayabilirsiniz.

Eğer o karşılığa den gelen tekerlerde ayar vidası varsa o da ayarlanabilir.
  • John Bloor  (19.11.19 14:25:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.