[]

Yavru kedi bakımı tavsiye

2 yavru kedi birden sahipleniyorum ve önerilere açığım
En basit şeyleri bile bilmiyorum mesela 2 yavru kedi tek taşıma çantasında taşınır mı ya da tek kum kabını paylaşabilirler mi? 2 kardeş kedi bunlar. Ayrıca Mecidiyeköy civarında veteriner tavsiyesi olan varsa da sevinirim.



 
Hayırlı olsun. Kaç aylıklar mama yemeyi öğrenmişler mi? Aynı kum olur tabi ki. Daha sık temizlersin. Açık pencerelere balkonlara dikkat et kesinlikle düşme riskleri daha fazla yavruların.


  • noisette  (19.11.19 13:29:28) 
Teşekkürler :) 2 aylıklar sanırım, anneleri beslemiş yeme ve tuvalet alışkanlıkları varmış. İki kedi tek taşıma çantasında taşınır mı peki :D


  • wanderernotlost  (19.11.19 13:32:22) 
disari cikip gezip tozup gelmeli buyutecem derseniz kedilerin sokaktaki digger kedilerden fib kapip olebilecegini unutmayin. cok kolay bulasiyor ve caresi yok.


  • jimicik  (19.11.19 13:35:04) 
Taşınır sığamayana kadar :d


  • noisette  (19.11.19 13:38:24) 
imkan varsa bir ay daha annelerinin yanında kalsinlar. yavru kedilerin sosyalleşmesi acısından 12 haftalık olana kadar anne ve kardeşleriyle yasamaları önemli.

cinsiyetleri ne?
farklıysa kisirlastirmak icin acele edilmeli, erkek kediler kisirlastirma ameliyatından 6 hafta sonrasına kadar dolu ateş edebiliyor.

2 kum kabi olsa daha iyi olur. sahibi farketmeden kediler kum kabi üzerinden mobbing uygulayabiliyorlar birbirlerine (girisin önüne oturup yalanarak diger kedinin kabi kullanmasını engellemek gibi).

kuru mamaya bulaşmasinlar, yas mamayla beslensin yavrular.
  • pilav  (19.11.19 15:18:17) 
Biri dişi biri erkek, annelerinin yanında kalamıyorlar maalesef, yaklaşık 2,5 aylıkken alacağım ben. Ne zaman kısırlaştırmak gerektiğini veteriner söyler di mi bize?


  • wanderernotlost  (19.11.19 15:21:04) 
bazı veterinerler ilk kizginlik döneminin, dis degisiminin vs. beklenilmesi gerektiğini söylüyorlar ama yok öyle bişey. ki sizde ateşle barut yanyana. bekleyelim diye diye kedinizin 6 aylıkken hamile kalma ihtimalini yükseltirsiniz.
3-4 aylık kedi de kisirlastirilabilir ama kedi daha küçük olduğu icin bazı veterinerler yanaşmak istemeyip bahane üretiyor. üretmeyen veterineri bulacaksınız.

  • pilav  (19.11.19 15:36:43) 
Açılın iki kedili geldi. Tek kum kabı da olur. 6-7 aylık olana kadar tek sepetle taşınabilir.

Dişi ise ilk azgınlıkları sonrası hemen kısırlaştırabilirsiniz. İlk çığlıkları, yerlerde yuvarlanmaları duymak zorundasınız. Shsjja

İki kedi müthiş bir olay.
  • baal  (19.11.19 15:47:03) 
Ayy iki kedili biri olarak başka tavsiye var mı :D


  • wanderernotlost  (20.11.19 15:00:58) 
iki kedi daha cok tuy demek. sundan almanizi oneririm.

www.rossmann.com.tr
  • jimicik  (20.11.19 15:27:12) 
Nd marka mama fiyat performansı en iyisi gibi geliyor bize. Balıklı ya da Kuzulu.

İyi yanı iki kedi sizi daha az darlıyor. Kötü yanı birini tutsanız biri kaçar. Kıskançlık oluyor genelde. Ondan birini sevince ötekini de sevin derim.

Daha önce kedi bakmadıysanız; istemediği anda sevmeyin ya da kucakta zorla tutmayın. Canınızı yakmasa bile ısırması ya da tırmalaması durumunda yüksek sesle kızın ve itip kendinizden uzaklaştırın. Buna kızdığınızı anlaması önemli.
  • baal  (21.11.19 17:36:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.