[]

yılbaşında kiev ?

romalı gardaşlarım,

bir sap arkadaşımla beraber 28 aralık - 1 ocak tarihleri arasında kiev'de olacağız. vallahi abaza falan değiliz. yeni yerler gezmek görmek yeni deneyimler peşindeyiz. vizesiz de olunca ülkeden kısa süreliğine de olsa kaçalım dedik. bir de boşandı arkadaş eşinden biraz da kafası dağılsın. falan filan derken kiev'e gidecez işte. aldık biletleri.

abaza değiliz dedik diye takılmalık fırsat olursa da takılmayız demiyoruz.

bu şartlar altında, neler yapalım nerelere gidelim. kalacak yer de ayarlamadık. önereceğiniz yerler aktiviteler mekanlar nelerdir. şurası süper aga kesin gidin, şu süper deneyim kesin yapın diyeceğiniz şeyler var mı ?

bir de g*tümüz ne kadar donar buna ne kadar hazırlıklı olalım ?

 
erotik masaja gidin. ya da otele çağırın. güzel kafa dağıtıyor, ciddiyim.


  • kamile necaset  (19.11.19 14:06:49 ~ 14:06:58) 
Kiev planı kesin değilse Belgrad'a kırın rotayı yılbaşı için.


  • fxinturevi  (19.11.19 14:32:07) 
saci sakali kesip kiyafete ozen gosterin, konaklama ve donus bileti ciktilarinizi yaniniza alin gumrukten gecerken. hevesiniz kursaginizda kalmasin sonra :)

son donemde cok killik yapiyorlar.
  • brkylmz  (19.11.19 15:06:11) 
erotik masaja gitmeyin bağımlılık yapar, tekrar söylüyorum sakın gitmeyin.


  • kanlakarisikyagmur  (19.11.19 15:06:32) 
bence ilk önce kendinize dürüst olun ya da arkadaşınıza =) zamparalık yapmicaksanız ne işiniz var kışın ortasında kiev'de. götünüz donar. 2 sap bi de, adam eşinden boşanmış, zor zaptedersin arkadaşını =)

gündüzleri kültür turu yapıp gece takılırsınız işte. ısınmak için de alkol türevlerini abartmayın.
  • kveldulv  (19.11.19 15:15:55) 
Gotunuz donar biraz da Sibirya falan degil orasi rahat ol.
Erotik masaj gidin +1
Saci sakali kesmenize falan gerek yok, efsane bunlar.
  • stavro  (19.11.19 15:27:21) 
@kveldulv
tabii ki imkanlar dahilinde zamparalık yapacağız :) ama abaza değiliz sırf zamparalık olsun diye değil az açılalım bi iki yer görelim diye düşündük velhasıl :)

  • oyeaby  (19.11.19 15:37:32) 
@stavro
efsane demiş ama günde kaç kişinin geri gönderildiğinden haberi yok muhtemelen. ben bildiğim/gördüğüm bir veri üzerinden söyledim söyleyeceğimi. arkadaşın da bir bildiği var ki konuşuyor heralde. saçı sakalı kesin derken özen gösterin anlamında söylediğimi belirtmeme gerek yok sanırım.

  • brkylmz  (19.11.19 15:49:16) 
Sikinti yasayanlari ben de gordum, o ayri konu. Bunun sac sakalla ilgisi yok, efsane dedigim bu. Adam seni gonderecekse Leonardo Dicaprio'nun Titanic'teki hali olsan da gonderir zaten. Sac sakali toparlamanla ilgisi yok. Ben isid terk halimle girip cikiyorum Ukrayna ve diger ulkelere mesela. Benim gibisi dolu.


  • stavro  (19.11.19 20:01:44 ~ 20:02:10) 
benim her kiev sorusuna cevabımdır: anavatan anıtı (rodina mat) ve peçersk lavra. tarih & savaş merakınız yoksa ilki sıkabilir ama çok güzel bir müzesi var, her gittiğimde uğrarım. peçersk lavra inanılmaz güzel bir yer, imkanınız olursa kulelere falan da çıkın, dinyeper manzarası enfes. arsenalna metro durağı civarında zaten saydıklarım, o bölgeyi karış karış gezin derim, bissürü müze & anıt var, çok şirin bir yer.

podil'e uğrayabilirsiniz, orası da sevimli mekan. andriyivski yokuşu mu ne vardı, adını unuttum devasa bir katedral var o taraflarda yine, st. sophia idi galiba.

g*tünüzün ne kadar donacağı şans işi. son dört ya da beş kışın hepsinde ukrayna'da 10-30 gün arasında bulundum. -24 de gördüm 8-10 derece de gördüm. bazen şubat ayının istanbul'u gibi olabiliyor nadiren olsa da... tam yılbaşında kısa süreli sağlam bir soğuk hava dalgası yemedikleri sürece -5 ile 5 derece arasında falan olur sanırım. içlik, gömlek üstüne kazak gibi ufak tefek eklemelerle gayet rahat üstesinden gelirsiniz. ama hava durumunu takip etmek lazım, ihtimal oldukça düşük olmakla birlikte -20 görürseniz de şaşırmayın.
  • der meister  (19.11.19 20:14:45) 
Eğlence, kop kop mekanı önerecek olan var mı ? Damsız giriliyor mu mesela varsa güzel mekan ? Pahalı mıdır ucuz mudur ortalama mıdır nedir durum bilgi verebilecek var mı


  • oyeaby  (19.11.19 21:33:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.