Giriş
(7)

pazar çok kalabalık olmayan kahvaltıcı

soft
istanbulun her yerinde olabilir. açık büfe olmayan, saat 9 da rahat yer bulunabilen ve kahvaltıyı bitirince biraz oturulabilecek bir mekan var mıdır yarın için?
istanbulun her yerinde olabilir. açık büfe olmayan, saat 9 da rahat yer bulunabilen ve kahvaltıyı bitirince biraz oturulabilecek bir mekan var mıdır yarın için?
0
soft
(13.01.18)
nisantasi plus kitchen
0
bim tribi
(13.01.18)
Nişantaşı bazlama. 9 iddialı bir saat 9 da çoğu yerde yer bulursunuz
0
fosforlu cevriye
(13.01.18)
Crepan arnavutkoy
Ortakoy muessese
Levent tribeca
0
mor oje
(13.01.18)
cihangir dogaciyiz
0
bartman
(14.01.18)
@fosforlu Cevriye, saat 9 da nişantaşı bazlama'da en az 20 kişi sıra beklerler. Kahvaltıdan sonra rahat rahat oturamazlar.
0
oligomer
(14.01.18)
akın restoran. haliç köprüsünün altında hemen. rez. yaptırın ama gitseniz de bulursunuz
0
blacksky
(14.01.18)
Varuna Gezgin.. Beyoğlu, Kumbaracı Yokuşu'nda..
0
kral lear
(14.01.18)
(1)

masal terapi'yi okuyan oldu mu?

for day to break
beğendiniz mi, kişisel gelişim kitaplarına benziyor mu, çok az giriş kısmını okudum üslubu çok hoşuma gitti aslında.
beğendiniz mi, kişisel gelişim kitaplarına benziyor mu, çok az giriş kısmını okudum üslubu çok hoşuma gitti aslında.
0
for day to break
(13.01.18)
Gordum bende merak ediyorum.
0
imelih
(14.01.18)
(2)

Gölyazı--Cumalıkızık gezisi

keep out
Yarın arkadaşlarla günübirlik Gölyazı--Cumalıkızık taraflarına arabayla gidelim diyoruz. Var mıdır şöyle gitmişken görün dediğiniz yer ?
Yarın arkadaşlarla günübirlik Gölyazı--Cumalıkızık taraflarına arabayla gidelim diyoruz. Var mıdır şöyle gitmişken görün dediğiniz yer ?
0
keep out
(13.01.18)
Oralar illâ şuraya gidin diyecek bir yer değil bence, yani gezip tur atılacak yerler. Cumalıkızık'da kahvaltı yapın yalnız, biz sevmiştik eski evde demlikle organik güzel omletler menemenler vs.
0
mslny
(14.01.18)
cumalikiziktaki renkli koy evlerini gorun mutlaka. birinin avlusunda gozleme yiyin digerindekinde cay icin oburundekinde kahve. meydandaki teyzelerden koy ekmegi tarhana falan alin donerken.
0
imnotsureabout
(14.01.18)
(4)

kendimi adıyorum

eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum
kendimi adıyorum yoluna, adına, sana (ingilizce)en doğrusu nedir?
kendimi adıyorum yoluna, adına, sana (ingilizce)

en doğrusu nedir?
0
eksisozluk kullanici sozlesmesini okudum
(13.01.18)
bağlama göre değişir, düz çevireceksek "I dedicate myself to your way, to your name, to you." denebilir heralde. daha güzel bir kelime istersen dedicate yerine commit kullanabilirsin. kendimi yoluna adıyorum İngilizcede ne kadar manası var bilemiyorum, Türkçe'de de hatta :) çeviri üstatları alternatif önerebilir.
0
hophophoba
(13.01.18)
Devote da kullanabilirsiniz. I devote myself...
0
kobuzchu kiz
(13.01.18)
voyager 1
(14.01.18)
pledge
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(14.01.18)
(6)

aksiyon filmi = silahlar, kurşunlar kurşunlar, daha çok kurşunlar mı oldu?

hayat aklini konusacak bir filozof uret
tv'de John Wick vardı. Hadi ben de izleyeyim Keanu varmış dedim. Silahlar, kurşunlar, kan vs almış başını gidiyor. Başka da bişi yok filmde. İlk kez bi ekşicilik yapıp yarısında çıkacaktım o da olmadı, film evimin salonunda oynuyor.(N'oldu yani şimdi adalet mi sağlandı?Ben de diyorum gençlerdeki bu
tv'de John Wick vardı. Hadi ben de izleyeyim Keanu varmış dedim. Silahlar, kurşunlar, kan vs almış başını gidiyor. Başka da bişi yok filmde.
İlk kez bi ekşicilik yapıp yarısında çıkacaktım o da olmadı, film evimin salonunda oynuyor.

(N'oldu yani şimdi adalet mi sağlandı?
Ben de diyorum gençlerdeki bu asalım keselimcilik neden bu kadar ivmelendi?)

O bitti şimdi Tetikçiler (Killer Elite) başladı. Başlar başlamaz silahlar kurşunlar kurşunlar...


Gelmişken kaliteli aksiyon filmi önerir misiniz?
mısır tabağı elimde, film hevesim kursağımda kalmayayım:)
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(13.01.18)
Tropa de Elite
0
angelus
(13.01.18)
(bkz: aksiyon filminde aksiyondan şikayet etmek )

edit: altta birisi daha demiş ozaman ne varsa eskilerde var diyip terminator 2 ve aliens diyorum bende
0
lorensoth
(13.01.18)
aksiyon değildi ki bu, hep silah. ne heyecan var ne bişi. daha fimin başından sonunu anladım.
0
🌸hayat aklini konusacak bir filozof uret
(13.01.18)
izlemişsindir tahminim.

terminator 2
aliens
point break
the saint
to live and die in L.A.
0
EasyTiger
(13.01.18)
Evinizde izleyemezsiniz ama sinemada Liam Neeson’ın yeni filmi the Commuter var. O güzeldi. Keza onun başka filmleri de olabilir. Run All Night, mesela.

Komedi-aksiyon olurda Ryan Reynolds’ın Bilmemnenin bodyguard’ı diye bir filmi vardı. Neyin bodyguard’ı onu hatırlayamıyorum ama.
0
sopiro
(13.01.18)
Geç kaldım yanıtlamak için ama yine de yazayım, belki daha sonra izlersin.

The Bourne Identity

Heat

The Fugitive

Bir de Fransız gelsin; Dobermann
0
old possum
(14.01.18)
(13)

Kefil imzasına zorlanmak

Barbaros59
Selam dostlarım,Şimdi benim eski 35 yıllık mahalle arkadaşım var. Kentsel dönüşüm sebebiyle o aynı yerde oturmuyor. Yine de buraya 5 dakikalık mesafede. Sık sık görüşürüm kendisiyle. Samimiyiz yani.Bu arkadaşım, "Bankadan kredi çekmek için maaş bordrosu tek başına yeterli olmuyormuş. Maaş bordrosu a
Selam dostlarım,

Şimdi benim eski 35 yıllık mahalle arkadaşım var. Kentsel dönüşüm sebebiyle o aynı yerde oturmuyor. Yine de buraya 5 dakikalık mesafede. Sık sık görüşürüm kendisiyle. Samimiyiz yani.

Bu arkadaşım, "Bankadan kredi çekmek için maaş bordrosu tek başına yeterli olmuyormuş. Maaş bordrosu aldığımız zaman bankada benim için imza atıp kefil olur musun" diyor. Daha önce de kefil olmamı istedi.

Aslında çok iyi birisi. Muhtemelen borcunu da öder. Annem ve ben (ayrı olarak) çok iyi arkadaşları olan kişiler tarafından dolandırıldık.

Bu arkadaşıma söylesem, ben öyle birisi değilim, beni böyle kişilerle karşılaştırma yapma filan diyecek.

Şimdi ben kimseye kefil olmak istemiyorum. Ama bu arkadaşımın da kalbini kırmak istemiyorum.

Sizce nasıl bir cevap vereyim?
0
Barbaros59
(13.01.18)
"Prensip olarak kimseye kefil olmuyorum, lütfen bunu benden isteme." Bitti gitti.
0
archmage mahmut
(13.01.18)
Anneme yemin ettim, kimseye kefil olmayacağıma dair. Kusura bakma.

Bu kadarı yeterli olmalı.
0
mutlusismankedi2015
(13.01.18)
Abi kefil isi cok sikintili bir is. Senin kabul edemeyecegini soylemen onun da israr etmemesi gerek. Kolay kolay verilebilecek bir karar degil. Bizim koyde "param seni vereyim de mi dusman olayim, vermeyeyim de dusman olayim?" derler. Vermeden dusman olun. Cunku o isin sonu mutlak bokluga cikar.
0
allah yazdiysa bozsun
(13.01.18)
Ailem istemiyor De.
0
Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir
(13.01.18)
@Kusursuz dostlarin dort ayagi vardir, bu cevap onun için yeterli olmayacaktır. Çünkü ailene söyleme diyecektir.

Muhtemelen @mutlusismankedi2015, onun için yeterli olmayacağını biliyorum ama kabul etse de etmese de bu cevabı söyleyeceğim.

@allah yazdiysa bozsun, güzel ve doğru bir lafmış.
0
🌸Barbaros59
(13.01.18)
Abi öncelikle çok zor bir durum.. Benim lisede bir öğretmenim vardı bir gün sohbet ederken konu açıldı falan dedi ki "kefillik eşittir kerizlik". En yakın arkadaşıma bile kefil olmam dedi, olursam anneme babama kardeşime olurum. Ters bir durum da hani en azında kardeşim annem babamın borcunu ödemiş olurum koymaz bana dedi. Eğer gerçek bir dostum, arkadaşım ise eğer zaten bunu sorun etmez dedi(kefil olmamamı). Tavır yapıyor ya da aramız mı bozuldu o zaman da gerçek yüzünü görmüş olurum demişti.

Siz bilirsiniz yani ama bende olmazdım zaten ki olmak istemiyormuşsunuz. Güzelce söylersiniz, gerçek bir dost, arkadaş ise sorun etmeyecektir. Allah kolaylık versin.
0
lana del rey
(14.01.18)
“Kanki kusura bakma ama ben kuzenime-babama-dayıma (herangi bi yakın) bile kefil olmadım.”
0
apolitikherif
(14.01.18)
Kefil olmayacağını uygun dille söyle. Israr ederse, kefil olmamakta haklı olduğunu iyice anla.
Israr, ikram yapılırken olur başka türlüsü düşünülemez.
0
1adam
(14.01.18)
Ben bunu en iyi arkadaşıma sorsam, hayır derse ısrar etmem.

Arkadaşlar böyle yapar. Adam "hayır" demene rağmen ısrar ediyorsa ya borcunu ödemeyecektir ya da arkadaşın değildir.
0
hayirsiz
(14.01.18)
Zor günümde bana yardımcı olmuyorsan/bana güvenmiyorsan; sen en yakın arkadaşım değilmişsin/arkadaşlığımız biter derse? :(
0
🌸Barbaros59
(14.01.18)
"kefil olmayacağıma dair büyük yeminim var" +1
0
kibritsuyu
(14.01.18)
amcam arkadaşına kredi çekti 60 bin lira iki ay sonra adam öldü. borç amcama girdi.

sakın kardeş, hiç bulaşma.
0
ada meltemi
(14.01.18)
yazıldı mı bilmiyorum ama bankanın kara listesindeyim, bin tane kredim var ödeyemedim haciz geldi vb türevi bi yol izlemek mantıklı sanki?..
0
jeanluc
(14.01.18)
(1)

Yavru Alman Kurdu

ppemreqq
ailem köyde yaşıyor orada bakmak üzere yavru alman çoban köpeği arıyorum. bir heves alınıp sokağa atılmayacak köpek. istanbul'da köpeğini sahiplendirmek isteyen varsa severek bakabilirim.
ailem köyde yaşıyor orada bakmak üzere yavru alman çoban köpeği arıyorum. bir heves alınıp sokağa atılmayacak köpek. istanbul'da köpeğini sahiplendirmek isteyen varsa severek bakabilirim.
0
ppemreqq
(13.01.18)
atar ramazan
(14.01.18)
(3)

Superonline Fiber üyeliğim bitmek üzere,hangisine geçsem ya da devam mı?

portakal
24 mbit sözde ama hep 14-15 civarı çıkıyor testlerde. 50 gb kotası var. aylık 59 lira veriyoruz. Tamam mı devam mı? Ne dersiniz, vodafone falan daha uygun gibi ama?
24 mbit sözde ama hep 14-15 civarı çıkıyor testlerde. 50 gb kotası var. aylık 59 lira veriyoruz.
Tamam mı devam mı? Ne dersiniz, vodafone falan daha uygun gibi ama?
0
portakal
(13.01.18)
Turknet
0
Delay Fuze
(13.01.18)
turknetle başla ilk ay bedava zaten, beğenmezsen tekrar alternatiflere bakarsın.
0
gezegen olan pluton
(13.01.18)
Yazık ya 50gb nedir. 60 liraya turk.net kullanıyorum hız 33-34mbit. Fiber falan da değil bildiğin bakır kablo. Kota falan yok istediğin kadar kullan :) steam’den oyun çekerken 4 mb/s görüyor namussuz.
0
catch the arrow
(14.01.18)
(12)

anime tavsiyesi

nice tnetennba
hayatımın belli dönemlerinde "hadi bi animeye başlayayım" diyorum, sonra oradan buradan okuduğum yorumlar neticesinde bir seride karar kılıyorum, ilk bölümü bitiremeden "ay ben yapamıycam" diye salıveriyorum. yav şu animelerin zibilyon fanı var, weeaboo'lar var, eşek kadar adamlar sezon sezon anime
hayatımın belli dönemlerinde "hadi bi animeye başlayayım" diyorum, sonra oradan buradan okuduğum yorumlar neticesinde bir seride karar kılıyorum, ilk bölümü bitiremeden "ay ben yapamıycam" diye salıveriyorum. yav şu animelerin zibilyon fanı var, weeaboo'lar var, eşek kadar adamlar sezon sezon anime izliyor, var bi bildikleri demek. oralarda bi yerlerde, bana göre de animeler vardır bence. hayatım boyunca bi tek nana ve death note'u izledim, zaten death note'u da izlemeyeni dövüyorlar. ay savaşçısını saymıyorum, çünkü ay savaşçısı gibi bi şey aramıyorum. ben bu kültürden mi hoşlanmıyorum, hep yanlış seçimler mi yaptım, niye bu kadar uzattım bilmiyorum ya.

- oturup 159 bölüm anime izlemek istemiyorum. kısa ve öz olsun.
- sürekli sugoi sugoi diye bağırıp durmasınlar, elleri kolları rahat dursun. ciddi, realist, doğru dürüst anime izlemek istiyorum.
- uçmalı kaçmalı, sci fi, iblisli, hayaletli şeyler izlemek istemiyorum.

böyle bi şey yok mu ya? bin kişiyiz şurada. ahhdhff
0
nice tnetennba
(13.01.18)
Elfen lied
0
Uncle Sam
(13.01.18)
Afro Samuria izle madem, buyrun buradan okuyunuz. 4 bolumluk birsey, aksiyon dolu, seversin.

manganimetr.com
0
burka
(13.01.18)
elfen lied ve fullmetal'i biliyorum ama aradığım türden animeler değiller :D yukarıda belirttim. usagi drop daha uygun duruyor.
0
🌸nice tnetennba
(13.01.18)
cowboy bebop, steins;gate (sci fi yönü de var), planetes, wolf's rain
0
zihuatanejo
(13.01.18)
Shouwa Genroku Rakugo - bu japonların sahnede tek kişilik sözlü eğlendirme sanatı üzerine www.imdb.com

Ping Pong - www.imdb.com
0
hophophoba
(13.01.18)
seri yerine filmlerden başlasan?
www.imdb.com
bunu bi izle kendine gel.

sonra miyazaki filmelerine geç(favorim www.imdb.com).
sonra şunlara bak:
www.imdb.com
www.imdb.com
www.imdb.com
www.imdb.com

yok illa seri dersen:
baccano!
0
late viper
(14.01.18)
Gin no saji. Ziraat okuluna mecburiyetten giden çocuk var. Sadece 2 sezon.

Nana da gerçekçi. Adı Nana olan iki ana karakterin üzerinden gidiyor. Bu Nana'lardan biri klasik salak romantik bi tip, o karaktere tahammül edebilirseniz isteğinizi karşılar. Bu da az bölümlü.
0
uepuey
(14.01.18)
@late

filmlerin hepsini izledim. :D

@uepuey

nana'yı izlediğimi yukarıdaki yazıda belirtmiştim.
0
🌸nice tnetennba
(14.01.18)
Higashi no eden bence fena degil.
Rurouni kenshin samurai seviyosan.
Ah megami sama eger askli meskli hafif bisey istersen.
Kuragehime bence yine kafa yormayan bir anime
Son zamanlardan erased var ilgi cekici
0
beriberi
(14.01.18)
Bakuman, Danshi Koukousei no Nichijou, Flying Witch, Golden Time, Non Non Biyori, Working!!
0
inheritance
(15.01.18)
hem eğlenceli hem büyü sci-fi vs yok: samurai champloo

önden müzikler için uyarayım: rap müzik ile samuray ortamı harmanlaması var, gerçi en metalhead takıldığım zamanlarda bile rahatsız olmamıştım.
0
bi cuval incir
(16.01.18)
Zankyou no Terror en çok içime sineni oldu galiba. geceden beri izliyorum, az uyuyayım. :))
0
🌸nice tnetennba
(09.02.18)
(1)

windows 7 ses sorunu

tempor
desktop bilgisayardan ancak bir şekilde ses geliyor. ses ayarları-hoparlör-geliştirmeler-ses yükseliğini eşitleme yaptıktan sonra (ticki geri kaldırsam bile) o otourum boyunca ses geliyor. yeniden kapatıp açınca yine gidiyor. ne yapmalı? desktopa aldığım yeni logitech speaker da çalışmıyor haliyle.
desktop bilgisayardan ancak bir şekilde ses geliyor. ses ayarları-hoparlör-geliştirmeler-ses yükseliğini eşitleme yaptıktan sonra (ticki geri kaldırsam bile) o otourum boyunca ses geliyor.

yeniden kapatıp açınca yine gidiyor. ne yapmalı? desktopa aldığım yeni logitech speaker da çalışmıyor haliyle.
0
tempor
(13.01.18)
Hocam çok klasik olacak ama sürücülerini silip tekrar kurdunuz mu? Tipik driver sorunu gibi
0
lorensoth
(14.01.18)
(1)

Eyvah çürük mü?

ırene adler
==>Herkese iyi akşamlar.Alt çenede iki tane yirmilik dişimin yarısından çıkmış vaziyetteler.Hiç ağrı yapmadılar.==>Az önce detaylı baktım iki dişimin üstü de siyah olmuş baya.Bu çürük müdür?Yer yer tartarlar dişimde,yine öyle bişi sandım ama baya baya siyah ortaları.Dişçiye gitsem çürük olduğunu an
==>Herkese iyi akşamlar.Alt çenede iki tane yirmilik dişimin yarısından çıkmış vaziyetteler.Hiç ağrı yapmadılar.


==>Az önce detaylı baktım iki dişimin üstü de siyah olmuş baya.Bu çürük müdür?Yer yer tartarlar dişimde,yine öyle bişi sandım ama baya baya siyah ortaları.Dişçiye gitsem çürük olduğunu anlıyor mu ağrı vb söz konusu değilken? Eğer çürümüşlerse operasyonla alınmaları mı gerek??Zaten arkadan dişlerime çok baskı yapıyorlar gibi.
0
ırene adler
(13.01.18)
*iki tane yirmilik dişimin de yarısı çıkmış vaziyette olcak ilk madde.Türkçe katliamı:(
0
🌸ırene adler
(13.01.18)
(2)

şarap - son kullanma tarihi

isimsiz uye
az önce tekelden aldığım şarabın üzerinde 2016 tarihi yazıyor. bu üretim tarihi midir tüketim mi? üretim ise içilmesi için azami süre geçmiş midir? markası: cümbüş
az önce tekelden aldığım şarabın üzerinde 2016 tarihi yazıyor. bu üretim tarihi midir tüketim mi? üretim ise içilmesi için azami süre geçmiş midir? markası: cümbüş
0
isimsiz uye
(13.01.18)
uretim tarihidir o.
0
bim tribi
(13.01.18)
üretim tarihi o. sofralık şaraplarda genelde bir iki yıl öncesinin tarihini görmek doğaldır.
0
yitik yazar
(13.01.18)
(5)

Linkedinden gelen iş teklifleri

curukturpkokusu
Şimdiki pozisyonumda 4 aydır çalışıyorum. Daha önce farklı pozisyonlarda aynı sektörün farklı alanlarında çalıştım. Geçen yıl avrupada bu alanda yapılan bir yasal düzenlemeden sonra şu anki işimi yapabilecek kişilerin kalifikasyonları sınırlandı yani çok belirgin olmasa da genel olarak sınırlandı di
Şimdiki pozisyonumda 4 aydır çalışıyorum. Daha önce farklı pozisyonlarda aynı sektörün farklı alanlarında çalıştım. Geçen yıl avrupada bu alanda yapılan bir yasal düzenlemeden sonra şu anki işimi yapabilecek kişilerin kalifikasyonları sınırlandı yani çok belirgin olmasa da genel olarak sınırlandı diyebiliriz. Bu işi linkedin profilime ilk girdiğim andan beri 4 5 firmadan teklif geldi. Hepsi yurtdışı. Tecrübemin az olduğu belli profilimde ama önceki çalıştığım pozistonlar belki bşraz cazip geliyor olabilir deneyim açısından.Yani avrupada amerikada adam mı kalmadı da benimle bağlantıya geçiyorlar anlamadım. Türkiyede çok az kişi vardır bu işi yapan ama yurtdışında da mı yok? Kafaya mı alıyorlar beni?
0
curukturpkokusu
(13.01.18)
Peki mesajlaştığında onlarla, bu ciddiyeti görebiliyor musun?
0
MaNOfTheYear
(13.01.18)
evet, genelde birkaç mailden sonra telefonda görüşelim diyorlar ama ben konuşulanları anlamayacağım diye rezil olmak korkusuyla o noktada bir şekilde durduruyorum iletişimi. Bu ingilizce konuşma korkum için de ayrıca bir duyuru açacaktım zaten :)
0
🌸curukturpkokusu
(13.01.18)
avrupa için potansiyel ucuz iş gücüsün.
0
facebook
(14.01.18)
Bu arada pratik yapmak için bunlar müthiş fırsatlar. Asla hiç bir iş görüşmesi teklifini reddetme bu konuda tecrübesizsen, tecrübe ancak böyle kazanılıyor.
0
roket adam
(14.01.18)
@roket adam teşekkürler, aslında pratik yapmak gibi düşünmemiştim ve düşününce gerçekten iyi olacağını farkettim. Nasıl olsa işe alınma beklentim bakayım bi ne soruyorlar vs.öğreneyim.
0
🌸curukturpkokusu
(14.01.18)
(1)

İstanbul-Zonguldak

clones
Pazar sabahı erken saatlerde iş için arabayla yolu çıkıcam. Önceden bu denli uzak mesafe yolculuğum olmadı. Pazar akşamı erken yatmayı planlıyorum ama her halükarda çok erken kalkacağım için uykusuz kalmamak adına ne yapsam iyi olur? Yol boyunca ne yapsam iyi olur? Her türlü tavsiyeye açığım. Bir gü
Pazar sabahı erken saatlerde iş için arabayla yolu çıkıcam. Önceden bu denli uzak mesafe yolculuğum olmadı. Pazar akşamı erken yatmayı planlıyorum ama her halükarda çok erken kalkacağım için uykusuz kalmamak adına ne yapsam iyi olur? Yol boyunca ne yapsam iyi olur? Her türlü tavsiyeye açığım. Bir gün kalıp ertesi gün geri dönücem
0
clones
(13.01.18)
Yanınıza yol arkadaşı bulmayı deneyebilirsiniz, sizi hem uyanık tutar hem de destek olarak motivasyon sağlar.
Yolda mutlaka sık sık durun, yorulduğunuzu hissettiğinizde sakın kendinizi zorlamayın.
Sakız çiğneyip, sevdiğiniz müzikleri dinleyebilirsiniz.
Ne çok hızlı ne de çok yavaş gidin. Bu arada hava durumunu kontrol etmekte fayda var. Özellikle kar vs. ihtimali gözüküyorsa yolculuğu gözden geçirmek, gerekirse iptal etmek yada kar lastiği zincir vb. önlemleri mutlaka alın.
iyi yolculuklar şimdiden.
0
tss
(14.01.18)
(3)

nvivo vs. maxqda

tss
arkadaşlar merhaba,yakın zamanda gerçekleşecek bir araştırma yöntemleri semineri var ve farklı farklı eğitim modülleri bulunuyor. istatistiksel programların dışında, bir de nitel analiz yapan birşeyler öğrenmek istiyorum. gidebileceğim zaman aralığında hem nvivo hem de maxqda eğitimi var. sizce hang
arkadaşlar merhaba,

yakın zamanda gerçekleşecek bir araştırma yöntemleri semineri var ve farklı farklı eğitim modülleri bulunuyor. istatistiksel programların dışında, bir de nitel analiz yapan birşeyler öğrenmek istiyorum. gidebileceğim zaman aralığında hem nvivo hem de maxqda eğitimi var. sizce hangisini seçmeli ?
hangisi daha pratik ? ya da hangisini zaten kendi kendime kullanırken öğrenebilirim ?
0
tss
(13.01.18)
Nvivo çok daha karmaşık analizler yapabiliyordu en son, ama bilgisayarı da bir o kadar zorluyor. MaxQDA ise daha kullanıcı dostu ve bilgisayarı neredeyse hiç yormuyor.

Piyasada daha çok bilinen ise Nvivo. Fakat yıllarca Nvivo dersi veren hocaların bile, birkaç yıldır MaxQDA eğitimleri verdiğini görüyoruz.

Kendi kendine öğrenme noktasındaysa, Nvivo öğrenirseniz, MaxQDA'yı da kolayca öğrenebileceğinizi düşünüyorum. Tabi bütün bunlar bilgisayarı kullanma becerinize de bağlı.
0
throw down the sword
(13.01.18)
@throw down the sword, bilgisayar kullanımımda sorun yok ancak bilgisayarımın donanımı da mükemmel seviyede değil, o yüzden siz öyle deyince Nvivo göz korkuttu.

Peki siz ilk defa kullanacak olsanız hangisine giderdiniz ?
0
🌸tss
(13.01.18)
Kullanım kolaylığı ve sistem özelliklerini verimli kullanması bakımından MaxQDA'yı tercih ederdim ben.
0
throw down the sword
(14.01.18)
(4)

DNS'ler çalışmıyor?

dalessandro
en basitinden şu site: http://livetv.sx/tr/ daha önceden vpn olmadan dns ile girebiliyorken birçok bu ve bunun gibi sitelere dns siz giriş yapamaz oldum. internet sağlayıcım superonline.Sorun bana özel mi yoksa genel midir?
en basitinden şu site: livetv.sx

daha önceden vpn olmadan dns ile girebiliyorken birçok bu ve bunun gibi sitelere dns siz giriş yapamaz oldum. internet sağlayıcım superonline.

Sorun bana özel mi yoksa genel midir?
0
dalessandro
(13.01.18)
google dns ile acamadım. benzer sorun bende de var. turkcell superonline :(
0
asilsiz suclama
(13.01.18)
ben de superonline kullanıyorum ve bloglovin'e önceden sorunsuz girebiliyorken birkaç gündür giremiyorum! superonline kaynaklıymış demek.
0
pinkpeony
(13.01.18)
Uydunet kullanıyorum, DNS olarak OpenDNS ayarlı ve site açılmadı, ve 2017/85178 sayılı karar ile kapatıldığı bilgi açıldı.
0
neyehbe
(13.01.18)
Superonline ile hemen hemen cogu porno siteye giremiyorum. Vpn ler ile hicbir siteye giremiyorum. Cok kurcalamadim ama var bi sorun uzun zamandir.
0
allah yazdiysa bozsun
(13.01.18)
(15)

askerlikten muaf olmanın sosyal yaşamdaki etkisi

nemo problemo
büyük ihtimalle kalp ile alakalı sorundan dolayı askere elverişli değildir sonucu çıkacak. bunun benim yaşamımda ne gibi dezavantajı olur? yani işe girerken bir sorun olur mu? veya memur olmak istersem? ne bileyim artısı veya eksisi var mıdır?
büyük ihtimalle kalp ile alakalı sorundan dolayı askere elverişli değildir sonucu çıkacak. bunun benim yaşamımda ne gibi dezavantajı olur? yani işe girerken bir sorun olur mu? veya memur olmak istersem? ne bileyim artısı veya eksisi var mıdır?
0
nemo problemo
(13.01.18)
işe alım sürecinde elenme sebebi olabilir.
0
duygusal pehlivan
(13.01.18)
hicbir etkisi olmaz.
0
000000
(13.01.18)
@duygusal pehlivan

bununla ilgili bir kaynak veya ne bileyim duyduğun bir şey var mı? yoksa kendi düşüncen mi bu yönde? çünkü öyle düşünürsek her şey olabilir.
0
🌸nemo problemo
(13.01.18)
Özel sektörde hiçbir etkisi olmaz.
0
brad pitt
(13.01.18)
Hicbir dezavantaji olmaz. Askerlikten muaf olmana neden olan saglik sorunun ise giriste dezavantaj olursa bilmem ama muaf olmanin yasamina ya da isine bir etkisi olmaz.
0
stavro
(13.01.18)
özel sektörde ikyım, askerliğin muaf olması işimize geliyor, sağlık sebebiyse uygun bir dille nedenini soruyoruz, yapıalcak işe mani değilse, tedavi edilmişse, ilaç ile kontrol altındaysa hiç problem olmuyor.

@acemi nin cevabından sonra editleyeyim, yalan söylemeyin, işe girişte 394539458 tane sağlı raporu istiyoruz, işyeri hekimi işe giriş muayenesi yaparken o sağlık raporlarına bakıyor, adayın ne iş yapacağını bana soruyor, ona göre onay veriyor.

mesela şantiyede çalışacak bir elektrik teknisyeninin kalbinde bir sorun varmış, bunun için çalışailir raporu veremem dedi, adamı işe alamadık. (aldık da 1 gün çalıştı yani)
0
benaslinda
(13.01.18)
Olmaz. İşe alımda da eğer sağlık açısından bir risk yok ise problem olmaz. Çünkü tecilli yapıldı muaf şekilde üç seçenek var ve muaf için açıklama kısmı oluyor genelde.
0
Batuhanolabilir
(13.01.18)
bir bacağı diğerinden birkaç santim kısa diye (yürüyüşündeki çok hafif, yok denecek kadar aksaklık dışında belli olmuyor) bir arkadaşım bir işe alınmamıştı(kesin olarak açıklanmadı ama gayrıresmi açıklama böyleymiş). şimdi daha iyi bir yerde çalışıyor.
2. olarak da çok seyahat edilen işlerde de rutin olarak hastane kontrolü gerektiren sağlık problemleri elenme sebebi olabiliyor.
son olarak, örneğin dışişleri diplomat adaylarında her iklim koşulunda çalışmaya uygundur tarzı bir kriter koyuyor. ne kadar uygulanıyor bilemiyorum.

diğer yandan, işe girdikten sonra pozitif etkisi de olabilir memuriyette. şöyle ki, işe kabul edilip de yine rutin hastane kontrolü gerektiren bir sağlık problemi varsa o birimin olduğu bir büyükşehire tayin için geçerli bir sebep olabiliyor.
0
duygusal pehlivan
(13.01.18)
3 tane muaf ile beraber çalışıyorum, şimdiye kadar da hiç denk gelmedim kötü gözle bakıldığına.
0
kompisko
(13.01.18)
Askerlikten muaf oldum tek kulakta total işitme kaybından dolayı. Birkaç yere CV yolladım tanıdık vasıtasıyla. Daha doğrusu annem vasıtasıyla. "Engelli alamıyoruz, zaten engelli kadromuz dolu." demişler. Oysa engelli değilim devlet nezdinde ve engelli raporu alsam bile verilemiyor. Ortada kalabiliyorsun duruma göre.
0
m e b
(13.01.18)
0
0
gezegen olan pluton
(13.01.18)
Hicbir dezavantajını görmedim. Bazı meslekler (polislik askerlik vb meslekler için engel tabi) hariç sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.
0
tociess
(14.01.18)
Sosyal cevrenizle de ilgili.
Benim için 0
0
kisa
(14.01.18)
Tek böbrekle doğmuş bir yakınım askerden muaf oldu, kendisi endüstri mühendisi ve hayatına hiçbir aksi etkisi olmadı, sadece evliliği düşündüğü vakit müstakbel eşi ve ailesine söyledi. Muaf sonrası kendi dahil hepimiz unuttuk zaten.
0
mslny
(14.01.18)
devlet memurluğunda yapacağın işe engel teşkil etmiyorsa sıkıntı olmuyor diye biliyorum.
0
jeanluc
(14.01.18)
(3)

icloud kurtarma

tiyatroisikcisi
bilgisayarda icloud.com 'dan fotoğraf ve videolarımı 30 gün içerisinde kurtarmam gerekiyor. tek tek tıkladığımda indirebiliyorum fakat çok olduğu için bunu tek tek yapamam. "tümünü seç" gibi bir özellik bulamıyorum, çıldırıciğimm... nasıl yapabilirim, bilen birisi yardımcı olursa sevinirim...
bilgisayarda icloud.com 'dan fotoğraf ve videolarımı 30 gün içerisinde kurtarmam gerekiyor. tek tek tıkladığımda indirebiliyorum fakat çok olduğu için bunu tek tek yapamam. "tümünü seç" gibi bir özellik bulamıyorum, çıldırıciğimm...

nasıl yapabilirim, bilen birisi yardımcı olursa sevinirim...
0
tiyatroisikcisi
(13.01.18)
Mac'i olan bir arkadaşını bul, bilgisayarında yeni hesap aç, icloud photos desteğini aç, photos uygulamasından tüm fotoları tek seferde bilgisayara indirebiliyorsun böylece.

Ya da başka bir iphone bulup, sıfırlayıp, sıfırdan kurup, icloud photos'u aktive edip, yine tüm fotoları telefona indirip oradan pcye atabilirsin.
0
roket adam
(14.01.18)
ya da windows için icloud indirip fotoğrafları oradan direkt al:

support.apple.com
0
lyh
(14.01.18)
Aaa windows için var mıymış, öyleyse direkt lyh'ın dediğini yapmanı tavsiye ederim :)
0
roket adam
(14.01.18)
(6)

Bizi internette tam anlamıyla gizleyen yöntem yok mudur?

m e b
Ben artık internette bakındığım bir şeye veya konumuma göre dayatma istemiyorum. Tamam, engelleniyor çeşitli yöntemlerle ama ben tam anlamıyla gizlenmek, arkamda hiçbir iz bırakmamak istiyorum. En sonki konumumdan dolayı Google'a bir marka aratınca hemen bana yakın olanı gösteriyor. Bu beni korkutuy
Ben artık internette bakındığım bir şeye veya konumuma göre dayatma istemiyorum. Tamam, engelleniyor çeşitli yöntemlerle ama ben tam anlamıyla gizlenmek, arkamda hiçbir iz bırakmamak istiyorum. En sonki konumumdan dolayı Google'a bir marka aratınca hemen bana yakın olanı gösteriyor. Bu beni korkutuyor.


Android kullanıyorum, en çok telefonda vakit geçiyorum. İstiyorum ki şebekem dahi bilmesin ne yaptığımı, hangi sitede takıldığımı, ne aradığımı, hangi uygulamaları kullandığımı. Yok mu buna bir çözüm? İstiyorum ki ABC sitesi ya da uygulaması üzerinden işimi halledeyim, kullandığım operatör beni hep ABC'de takılıyor sansın.

Not: Konumum her daim kapalı, oturumum da açık değil.
0
m e b
(13.01.18)
Android'de o biraz zor. Varsa da ben bilmiyorum. Ama bilgisayarda sen browserı kullanırken başka şeyler aratan- böylece bilgileri bir nevi zehirleyen programlar var.

cs.nyu.edu

linuxta qubes os var, virtual machine yoluyla ayırıyor yaptıklarını falan filan... no android.
0
binder dandet
(13.01.18)
@camussar: Onu da biliyorum ama yine de aklıma takılan bir şey var. Diyelim ki ben şüpheli şekilde ölüp gittim. Araştırma yapılırken "MEB, en son internette çükübik aratmış. Fikibok sitesinde de takılmış." diye log tutulmasına engel olabilir mi Duck Duck Go?
0
🌸m e b
(13.01.18)
çükübikin kalitesine , fikibokunsa hardcoreluguna göre değişir bence.
0
binder dandet
(13.01.18)
aklıma şu geldi istemsizce: assets-auto.rbl.ms
0
river song
(13.01.18)
3310 falan kullanman lazım. Androidde (ios'ta da öyledir kesin) geçen şey çıkmıştı, "konum kullanma" desen kapatsan bile google kaydetmeye devam ediyormuş. Normalde seçimlik şeylerin çalışması lazım ama sen kapatsan bile kaydediyorlar öyle düşün.

sanal makine, vpn vb. bir sürü şeyin kombinasyonuyla belki oluyordur ama çok zor çok uğrşalı olur herhalde. Hani onlarda da sıradan insanlar bulamaz ama devletlik bi işin olursa illa ki bulunur. İnternetteysen anonimlik diye bir şey olduğuna inanmıyorum.
0
rodriguez2
(13.01.18)
Andorid'in daha güvenli rom'ları var onları kullanın bir nebze anonimliği sağlarsınız ama bence yine her şekilde iz bırakırsınız, gsm hat size aitse, telefon size aitse baştan zaten kaybediyorsunuz.
0
gezegen olan pluton
(13.01.18)
(6)

Lambader Kafası

l arrache coeur
Selam,Lambader kafası, şapkası, başlığı ya da adı her neyse onu nereden bulabilirim? İnternette sadece başlık çok pahalı. O paraya sıfır lambader alınır. Başka nasıl edinebilirim bunu? Başlığın iskeleti bende var. Lambacılara gitsek, üzerini kaplar mı? Fotoğraftakinden arıyorum.https://hizliresim.c
Selam,

Lambader kafası, şapkası, başlığı ya da adı her neyse onu nereden bulabilirim? İnternette sadece başlık çok pahalı. O paraya sıfır lambader alınır.

Başka nasıl edinebilirim bunu? Başlığın iskeleti bende var. Lambacılara gitsek, üzerini kaplar mı? Fotoğraftakinden arıyorum.

hizliresim.com
0
l arrache coeur
(13.01.18)
kaplarlar yeni yaptırdım,

yellowpages.com.tr

100 150 tl ye yaparlar bunu
0
oscar
(13.01.18)
@oscar 100-150 tl nedir, sıfır lambader var 60 tl'ye internette :(
0
🌸l arrache coeur
(13.01.18)
hocam siz ne bekliyorsunuz, yarım ekmek döner 15 tl. adam kaça yapacak size bunu =)
0
oscar
(13.01.18)
ikea'da bulursun
www.ikea.com.tr
0
exlibris
(13.01.18)
koçtaş.
ben 20-30 lira arasına renk renk almış, odalarda tavan avizesi yerine bunları takmıştım. aklınızda bulunsun tavandan sallanan duylara da gayet uyumlular.

koçtaş'ta satılanlar bez değil ama üstü bezmiş gibiguzel bir dokusu var.
0
balik kraker
(13.01.18)
balik kraker
(14.01.18)
(4)

anne sorunu?

for day to break
80' yaşına doğru giden annemle evlerimizin arasında 1,5 saat var. anne istersen yanına geleyim sana yardım edeyim 1 hafta diyorum. hayır kendim idare edebiliyorum diye cevap veriyor. ablama da geleceğinden mi göstermelik diyor diyormuş. ona arayıp insan evladının arkasından konuşur mu desem mi acab
80' yaşına doğru giden annemle evlerimizin arasında 1,5 saat var. anne istersen yanına geleyim sana yardım edeyim 1 hafta diyorum. hayır kendim idare edebiliyorum diye cevap veriyor. ablama da geleceğinden mi göstermelik diyor diyormuş. ona arayıp insan evladının arkasından konuşur mu desem mi acaba yoksa hiçbir şey demeden gidip kalıp yardım mı etsem?
0
for day to break
(13.01.18)
Tabii ki birşey demeyin ve imkan varsa gidin. Hatta haftada bri gün gidip alışverişini temizliğini yapın. Yaşlanınca huysuz olmuştur kalbini kırmayın. Gitseniz zaten mahcup olur laf olsun diye demediğinizi görünce.
0
curukturpkokusu
(13.01.18)
Bişey deme git yardım et. Dolaşmış olursun anneni.
0
yaren
(13.01.18)
Yaşlılar hassas oluyor, ekstra ilgi ve şefkat bekliyor, eğer ki samimi değilseniz bunu istemiyor. çünkü hepimiz biliyoruz ki yaşlı insanlara yardıma geleyim mi demeye gerek yoktur, her halükârda yardıma ihtiyacı vardır.
0
mslny
(13.01.18)
2
0
yuvarlanantencereninkapagi
(14.01.18)
(3)

VFS Danimarka Başvuru Takip

mor.inek
http://www.denmarkvac-tr.com/Buradan bakmaya çalışıyorum elimdeki referans numarası ve doğum tarihimle , "No records found" hatası veriyor. Pazartesi arayacağım da belki fikri olan vardır diye sormak istedim, yanlış bir yerden mi bakıyorum acaba? referans numarası mailime gelen zaten, anlayamadım.
www.denmarkvac-tr.com

Buradan bakmaya çalışıyorum elimdeki referans numarası ve doğum tarihimle , "No records found" hatası veriyor. Pazartesi arayacağım da belki fikri olan vardır diye sormak istedim, yanlış bir yerden mi bakıyorum acaba? referans numarası mailime gelen zaten, anlayamadım.
0
mor.inek
(13.01.18)
başvuru sırasında verilen fişte bir numara var. ista/ ile başlıyor.(istanbul başvuruları için öyle sanırım). o numara ile bakman lazım.
0
havada bulut
(13.01.18)
biz de bakamamıştık danimarka vizesi için, sizin arayıp sormanız lazım.
0
free bird
(13.01.18)
@havada bulut'un dediği yöntem çalışıyor, "Vize Başvurusu Danimarka Büyükelçiliğine yönlendirilmiştir, Istanbul ve 09/01/2018" yazıyo şuan.
0
🌸mor.inek
(13.01.18)
(1)

göz doktoru var mı?

drystedb efficacious
sağ gözümde 3 gündür görme kaybı var sarılı pansumanlı tutuyorum. 4 saatte bir açıp vigamox damlatıp kapatıyorum.her yaptığım pansumanda gözümü test ediyorum (belirli bir şeyi okumaya çalışıyorum vb) ve zaman geçtikçe düzeleceğine iyice kötüye gidiyor. az evvel yarım metre öteden eli ile 4 yapan kiş
sağ gözümde 3 gündür görme kaybı var sarılı pansumanlı tutuyorum. 4 saatte bir açıp vigamox damlatıp kapatıyorum.

her yaptığım pansumanda gözümü test ediyorum (belirli bir şeyi okumaya çalışıyorum vb) ve zaman geçtikçe düzeleceğine iyice kötüye gidiyor. az evvel yarım metre öteden eli ile 4 yapan kişiyi göremedim. yahu dün ufacık vigamox'un üstündekileri zor bela bile olsa okuyordum

doktor pazartesi gel demişti. acile gitmeme gerek var mı?
0
drystedb efficacious
(13.01.18)
Göz doktoru değilim ama, görme kaybına ek olarak, eğer gözünüzde şimşek çarpması gibi ışıklar varsa veya siyah sinekçikler uçuşuyorsa veya görme alanında azalma/siyahlaşma varsa acilen doktora gitmelisiniz. Darbeye bağlı retina dekolmanı olabilir.
0
agluna
(13.01.18)
(5)

Gib.gov.tr'de Yatırılmış Verginin Ödenmemiş Gözükmesi

agluna
Bu hafta muayene süresi bitecek aracımın vergi borcunu gib.gov'tr'den bugün ödeyip, muayene randevusu almak istedim. Anca ilgili siteye girdiğimde, vergi borcum hala ödenmemiş gözüküyordu. Bankaya telefon açtığımda, "site güncellenmemiştir, biraz bekleyip tekrar deneyin. Burada ödenmiş gözüküyor." d
Bu hafta muayene süresi bitecek aracımın vergi borcunu gib.gov'tr'den bugün ödeyip, muayene randevusu almak istedim. Anca ilgili siteye girdiğimde, vergi borcum hala ödenmemiş gözüküyordu. Bankaya telefon açtığımda, "site güncellenmemiştir, biraz bekleyip tekrar deneyin. Burada ödenmiş gözüküyor." dedi ama bana pek mantıklı gelmedi. Aranızda başına böyle bir olay gelen var mı? Gib.gov.tr ödeme yapıldıkta hemen sonra güncelleme yapmıyor mu?
0
agluna
(13.01.18)
Devlet işi sonuçta, paranın hesaba işlenmesi zaman alabilir. Umarım dekont makbuz vs almışsındır.
0
binder dandet
(13.01.18)
@binder dandet

Evet aldım, zaten bankada da gözüküyor. BU kadar zamandır kaç kere online vergi ve fatura ödedim, hiç başıma böyle bir şey gelmemişti. Umarım Pazartesi elimde dekontlarla vergi dairesinde sürünmek zorunda kalmam :(
0
🌸agluna
(13.01.18)
@lafacukur
Bu güncel borç ama... O kadar uzun sürerse yandım, çünkü arabanın muayenesi bir hafta sonra bitiyor. Off, basit bir ödemeyi bile niye bu kadar zorlaştırırlar ki?
0
🌸agluna
(13.01.18)
ödeme dekontu ile vergi dairesine gidersiniz en olmadı
0
oscar
(13.01.18)
Mutlu Son Editi:) Pazartesi sistemi kontrol ettiğimde, paranın yattığını gördüm. Demek ki haftasonu yapılan ödemeler, Pazartesi günü sisteme düşüyor. Benimle aynı durumda olanların bilgisine...
0
🌸agluna
(15.01.18)
(3)

Şundan nasıl yaparım?

Nocturne
Ya çok hoşuma gitti, şu tarz bebeklerden nasıl yapabilirim? Youtube'dan ne diye aratacağımı bulamadım :S Mlazemeler Eminönü'nde bulunur mu?
Ya çok hoşuma gitti, şu tarz bebeklerden nasıl yapabilirim? Youtube'dan ne diye aratacağımı bulamadım :S Mlazemeler Eminönü'nde bulunur mu?
0
Nocturne
(13.01.18)
Tığ ile yapılıyor bildiğim
Anigurumi adı bu bebeklerin
0
fasulyek
(13.01.18)
little big planet sackboy'a benziyor onun yapılışına bakarak kendiniz uyarlayabilirsiniz.
www.youtube.com
0
zebragibi
(13.01.18)
Amigurumi / Crochet Amigurumi Bebek yapımı diye aratabilirsiniz. Normal yüne benziyor, bence tuhafiyelerden rahatlıkla bulunur.
www.youtube.com
0
agluna
(13.01.18)
(6)

pırlanta yüzük bozdurmak

wittgenstein
Herkese merhaba,Yaklaşık 1,5 yıl önce yolda çok ufak olmayan tektaş bir yüzük bulmuştum. Sahtedir vs dedik umursamadık. Uzun süre evde durdu. 2-3 ay önce pek güvenmediğim kuyumcu bir tanıdığımız aldı inceledi ve gerçek olduğunu söyledi para teklif etti. Ben satmak istemiyorum diyerek salladım. Şimdi
Herkese merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıl önce yolda çok ufak olmayan tektaş bir yüzük bulmuştum. Sahtedir vs dedik umursamadık. Uzun süre evde durdu. 2-3 ay önce pek güvenmediğim kuyumcu bir tanıdığımız aldı inceledi ve gerçek olduğunu söyledi para teklif etti. Ben satmak istemiyorum diyerek salladım. Şimdi ihtiyacım var ve satmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olacak düzgün bir yer var mı? Kazıklamayacak düşük fiyattan satın almaya çalışmayacak bir yer? Sertifikası vs olmadığı için gerçek değerini tam bilemiyoruz?
Fikirlerinizi bekliyorum. Danke..
0
wittgenstein
(13.01.18)
2-3 birbirinden bagimsiz yere gider ve fiyat alirsaniz, hem pazar arastirmanizi yapmis hemde en iyi fiyati bulmus olursunuz
0
yokky
(13.01.18)
Birçok yer pırlanta bozmuyor. sertifikası da olmadığı için farklı farklı bir ton fiyat çıkıyor. Güvenilir bilinen bir yer tavsiyesi var mı?
0
🌸wittgenstein
(13.01.18)
neden sahibini araştırıp sahibine iletmiyorsun?
0
pinkpeony
(13.01.18)
@pinkpeony harika fikir. Üzerinden bu kadar zaman geçti, Anadolu yakası e5 de yol kenarında bulduğum üzerinde hiçbir bilgi olmayan yüzüğün sahibini bulabilirsen hemen kendisine verebilirim.
0
🌸wittgenstein
(13.01.18)
Pırlanta sertifikası veren firmalarla görüşüp değerini ölçtürebilirsiniz.
pirlantabozdurma.com
0
agluna
(13.01.18)
10 yıl falan önce yerde altın künye bulmuştum. Sağa sola sordum soruşturdum sahibini bulamadım. Ben de bir süre taktım, daha sonra da paraya ihtiyacım olduğu bi zamanda bozdurdum. Şimdiki aklım olsa kesinlikle almazdım, alsam da bir fakire falan verirdim. Karma mı dersiniz, haram yemek mi dersiniz artık ne derseniz... Hayatımda olumsuz olarak karşılığını gördüm resmen. Yediğim künyenin parasını durumu kötü olan bir aileye peyderpey yardımda bulunarak elimden çıkardım. Kendimi arınmış hissediyorum,benden tavsiye; yapmayın :)
0
bego
(13.01.18)
(2)

Ev eşyası nereden alınır?

okanck
Tüm ev eşyalarımızı internetten almak istiyoruz. Dekorazon.com ve evidea.com sitesindeki olumsuz mesajlardan sonra biraz çekincelerimiz var. Önerebileceğiniz bir web sitesi var mı? İstanbul Anadolu yakasında ucuza alabileceğimiz bir mağaza da olabilir.Teşekkürler.
Tüm ev eşyalarımızı internetten almak istiyoruz. Dekorazon.com ve evidea.com sitesindeki olumsuz mesajlardan sonra biraz çekincelerimiz var. Önerebileceğiniz bir web sitesi var mı? İstanbul Anadolu yakasında ucuza alabileceğimiz bir mağaza da olabilir.

Teşekkürler.
0
okanck
(13.01.18)
Okanck

Evlenirken aklımdaki evi kurmak icin 4 farklı mobilya markasından alışveris yaptım. Biri internettendi (vivense)

Mobilyayı eger mobilyacılık/marangozluk ile ilgili teknik bilgin tecrüben yok ise internetten alma. İmalatı, montajı, çağrı merkezi ile ugrasmaktan yılarsın. Düğünün mutsuz gecer. Benim en memnun oldugum mobilya ureticisi enza oldu. Fiyat performans ve teslimat kurulum acısından vivense faciası sonrası pamuk gibi yapmisti beni.

2 yakinı ma da onerdim onlarda memnun kaldı. Tabi bu ve onumuzdeki sezondaki kreasyonları sizin zevkinize ne kadar uyar, basvurdugunuz donemdeki siparis yogunluguna bagli teslimat suresi ne olur bilemem.
0
digits
(13.01.18)
şöyle bir sıkıntı var o sitelerde, birden fazla üretici olduğu için genelde durum şöyle gelişiyor. sektörün hammadde tarafında olan birisi olarak;

küçük üreticiler maliyetleri azaltmak için light ve eco denilen yoğunluğu düşük malzemeler kullanıyorlar sunta ve mdf kullanılan yerlerde bu ürünlerin hem yaşam ömrünü azaltıyor hem görünüşlerini etkiliyor hem de kolay bozulabilen bir hale sokuyor. gofret diyoruz bunlara biz.

bildiğim internetten satın alabileceğiniz kalite acısından belli bir standardı olan adore var, ee tabi ikea var bazı şeyler gerçekten piyasaya göre ucuza oluyorlar.

anadolu yakasında modoko var, içerisinde ev dekorasyonu ve eşyaları satan yüzlerce mağaza var tek bir site tarzı. oraya gidip bakabilirsiniz.

edit: eğer enza kadar para verilebilecek bir durum varsa zaten rahatlıkla bulunabilir her şey.
0
dilligaf
(13.01.18)
(3)

şu ülkeleri tutuculuğuna göre sıralayalım

cedex
hangisi daha serbest, hangisi daha tutucu ve radikalliğe yakın? islam dini açısından.türkiyemısır cezayirfastunusürdün
hangisi daha serbest, hangisi daha tutucu ve radikalliğe yakın? islam dini açısından.

türkiye
mısır
cezayir
fas
tunus
ürdün
0
cedex
(13.01.18)
türkiye'yi bu listedeki ülkelerden ayıran en büyük özellik, insanların ve yaşam tarzının bölge bölge çok fazla fark etmesi. erzurum'u baz alırsan listede türkiye'yi ortalarda değerlendirirken, izmir'i baz alırsan bu listede olması bile saçmadır, radikal islam ve tutuculuk açısından.
0
makarnavodka
(13.01.18)
makarnavodka +1, saçma sapan bir ülkeyiz.
0
i was made for you
(13.01.18)
eyaletlere göre ayrılsak dünyanın en refah seviyesi yüksek şehirleri bizde olurdu
0
docrivers
(13.01.18)
(1)

zeytinyağı markası için?!?!

gündüz m
mole ya da ove hadi oylayalım
mole ya da ove hadi oylayalım
0
gündüz m
(13.01.18)
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(13.01.18)
(10)

evde duran gereksiz eşyaları satıyor musunuz

cedex
benim evimde son 10 yılda biriktirdiğim org, cümbüş gibi enstrümanlar, hiç kullanılmamış kamp malzemeleri, 3-4 kere oynanmış tenis raketi, bir heves alınmış elektronik eşyalar vs vs var.eminim sizde de vardır, 10 yıldır el sürmediğiniz şeyler. satmayı düşünüyor musunuz? düşünmüyorsanız neden?bir de
benim evimde son 10 yılda biriktirdiğim org, cümbüş gibi enstrümanlar, hiç kullanılmamış kamp malzemeleri, 3-4 kere oynanmış tenis raketi, bir heves alınmış elektronik eşyalar vs vs var.
eminim sizde de vardır, 10 yıldır el sürmediğiniz şeyler.
satmayı düşünüyor musunuz? düşünmüyorsanız neden?
bir de sahibinden dışında nereden satılabilir?
0
cedex
(13.01.18)
Çalışıyorum ama alan çıkmıyor. Elimde kalıyor işte.
0
baldan kaymak
(13.01.18)
letgo ve sahibinden.

satılmıyorsa ya fiyat fazladır, ya da kimsenin işine yaramıyordur.
0
John Bloor
(13.01.18)
zebramo gibi uygulamalardan satılabilir. satmayı düşünüyorum ama insanlar çok ölücü, hiç kullanılmamış orijinal fiyatının üçte birine koyduğum şeyi 10'da 1 ücrete almaya çalışıp ısrar ediyorlar, sinirlenip vazgeçiyorum.
0
pinkpeony
(13.01.18)
Hiç denemedim, çöpümün bile anısı varsa/birini hatırlatıyorsa atamıyorum/satamiyorum. Sanırım gelecekte çöp ev haberlerine en büyük adayım :)
0
doxanikee
(13.01.18)
Satmiyorum. Kullanmadigim ve para edecek seyler var ama prensip olarak satmiyorum. Para vermisim, degerinin altina satmak sacma geliyor. Para cebimden cikmis zaten, dursun yeri geldiginde kullanirim.
Cope esya da atmam kolay kolay. Dursun belki ise yarar kafasindayim hep.

3 tane kocaman L seklinde ofis masasi vardi elimde bosa cikan, koyacak yerim olmadigi icin sattim mecubren.
0
stavro
(13.01.18)
Satmıyorum. İnsanlarla uğraşmak gereksiz geliyor. Herkes her şeyi çok ucuza satın almaya çalışıyor. İki bin liralık televizyona bin lira olmaz mı diyen insanlar var İnternet'te. Gerçek hayatta bu insanların hiçbiri bir mağazaya girip bu soruyu soramaz. Kargo gönderme işine hiç alışamadım. Bana vakit kaybı olarak geliyor. Hele bir de karşı taraf sattığın şeyi beğenmezse onunla uğraşıyorsun.
0
dissendium
(13.01.18)
dissendium +1
dediğim ölücülüğün yanında insanlarla uğraşmak da çok yorucu. kargoya taşıması, beklemesi, vermesi gibi olaylar da çok bunlatıyor ve acayip vakit alıyor. işime yaramıyor başkaları faydalansın düşüncesindeydim ama artık çöpe atarım da insanlarla ve satmakla uğraşmam diyorum.
0
pinkpeony
(13.01.18)
Sattığım da oluyor ancak olabildiğince ihtiyaç sahiplerine ücretsiz vermeye çalışıyorum. Evde kullanılmayan eşya olmasını sevmiyorum.
0
fotrsapka
(13.01.18)
satmaya uğraşıyorum fakat olmuyor. en son evi topladığımda 99-2000'den kalma bir hp yazıcıyı kapının önüne koydum. şimdi de 2009 civarından alınmış bir yazıcıyı kapının önüne koymayı düşünüyorum. ihtiyacı olan bassın alsın.

2 mesaj geldi. izmir'de oturuyorum. dileyen gelip alabilir. yazıcıda sebebini çözemediğim kartuş tanımama problemi var, yazıcı orijinal olsa da. scan bölümü sorunsuz. gerekli tamirat yapılırsa mis gibi kullanılır ancak ben üşendim. gelen alsın. epson mürekkepli yazıcı kullanıyorum ben şu an.
0
rain when i die
(13.01.18)
Bir kuralım var, 6 ay boyunca dokunmadığım her şeyi ya satmaya çalışıyorum, ya veriyorum. Her malın bir alıcsı var, dolapta duracağına 10 da biri fiyatına bile gitse, satılsın modudnayım.
0
roket adam
(14.01.18)
(3)

Pazar günü 2. el oto satışı

placebo z
Kişiden kişiye olmuyormuş noter kapalı diye. Ama alacağımız araç galeriye aitse haftasonu işlem yapılıyormu, farklı mı öyle olunca prosedür yoksa yine mi noter lazım alırken? Nette bulamadım, duyuru açmak zorunda kaldım, affola yer işgalinden ötürü.
Kişiden kişiye olmuyormuş noter kapalı diye. Ama alacağımız araç galeriye aitse haftasonu işlem yapılıyormu, farklı mı öyle olunca prosedür yoksa yine mi noter lazım alırken? Nette bulamadım, duyuru açmak zorunda kaldım, affola yer işgalinden ötürü.
0
placebo z
(13.01.18)
Tüm araç satış işlemleri noterden olur.
0
malheiros
(13.01.18)
Mutlaka mesai saatinde ve noterde yapılır satış. Diğer türlü hiç bir işlemi kabul etmeyin.
0
John Bloor
(13.01.18)
pazartesiyi beklemekten başka çare yok.
0
cedex
(13.01.18)
(2)

Yard. Doc. Kaldirilmasi

evrenos gazi
Olayinda hep mevcut yard. doclar, ars. gor.ler noktasindan konusuluyor mevzular. Hicbir yerde gorevli olmayan sade doktora öğrencileri doktorayi bitirince ne olacaklar?
Olayinda hep mevcut yard. doclar, ars. gor.ler noktasindan konusuluyor mevzular. Hicbir yerde gorevli olmayan sade doktora öğrencileri doktorayi bitirince ne olacaklar?
0
evrenos gazi
(13.01.18)
Doktorasını bitiren herkes yeni kadroya başvurabilecek. Değişen birşey yok
0
intihar etsem de kendime gelsem
(13.01.18)
Yardımcı doçentin adı değişti sadece. Doçentliğe ise başvuruda sözlü kalkıyor. Doçentlik için ders verme şartı uzun zamandır var. İnsanlar "doktoradan sonra ya bir üniversiteye giremezsem?" korkusu yaşıyor sırf bu ders verme şartı yüzünden. Fakat üniversitelerde misafir öğretim elemanı olarak ders verebilirsiniz.
0
throw down the sword
(13.01.18)
(1)

Kadıköy'de kafe

rajaz
Altını üstünü getirdik yıllardır artık. Farklı bir yerleri deneyelim diyoruz. Var mı tavsiyesi olan? Şu soğuk havaya iyi gelecek?
Altını üstünü getirdik yıllardır artık. Farklı bir yerleri deneyelim diyoruz. Var mı tavsiyesi olan? Şu soğuk havaya iyi gelecek?
0
rajaz
(13.01.18)
0
fotrsapka
(13.01.18)
(1)

Şu adrese nasil gidilir?

river song
Yenisahra Mah. 50. yıl Cad. No:4optimum outlet'e yurume mesafesinde mi?
Yenisahra Mah. 50. yıl Cad. No:4
optimum outlet'e yurume mesafesinde mi?
0
river song
(13.01.18)
avm'nin arka sokağı. 200m falan.
0
onurrrrr
(13.01.18)
(1)

Instagram API Java ile bağlanma

bir peynir kutusu kibrit
Tam anlayamadım bunu Phyton için örnekler verilmiş ama JAVA ile bağlanmak mümkün değil mi?
Tam anlayamadım bunu Phyton için örnekler verilmiş ama JAVA ile bağlanmak mümkün değil mi?
0
bir peynir kutusu kibrit
(13.01.18)
www.instagram.com

Resmi desteği olan 2 dil var ama iki tane de Java için buldum (bunlar resmi değil ama sorun yaşamazsın), hangisi uygunsa onu kullanabilirsin.

github.com
github.com

Bunu diğer zamanlarda da deneyebilirsin (bilmemney java api diye yaz Google'a, GitHub'da mutlaka bir şeyler oluyor hep), aklında olsun. Sonuçta API dediğin şey dilden bağımsız, bağlanacağın bir adet nokta ve elinde geçerli kullanıcı bilgisi olduktan sonra her dilde olur bu iş, yeter ki birileri o dile çevirmiş olsun.
0
hayirsiz
(13.01.18)
(3)

Bu ne parçası?

senolll
Merhaba,Geçen bisikletim rüzgardan düşünce yerde şöyle bir parça buldum ama benim bisikletten mi düştü yoksa zaten orada mıydı emin olamadım. Pek bir şeye benzetemedim. Bu bisikletten bir parça mı yoksa bambaşka bir şey mi?https://lh5.googleusercontent.com/fhfOy_PSuO1mHUzx77CGGs_63H50QV6fuPTtTWUxKKb
Merhaba,

Geçen bisikletim rüzgardan düşünce yerde şöyle bir parça buldum ama benim bisikletten mi düştü yoksa zaten orada mıydı emin olamadım. Pek bir şeye benzetemedim. Bu bisikletten bir parça mı yoksa bambaşka bir şey mi?

lh5.googleusercontent.com

Teşekkürler
0
senolll
(13.01.18)
ikeadan aldığım masa veya sandalyenin içinden aynısı çıkmıştı. bence bisiklet parçası değildir. dişleri çok kalın, makine parçalarının dişleri daha ince oluyor. ama emin değilim.
0
tukenmez adam
(13.01.18)
mobilya sabitlemek için kullanılan bir aparat o

1714 e benziyor
1711'in de amcasının oğlu, sulak yerde yetiştiği için boyu daha uzun.

sc01.alicdn.com
0
killerbee
(13.01.18)
Mobilya birleştirme somununa benziyor evet, ama fren pabucu ayar videsı vs de olabilir. Bi gözlemle bence frenleri papuçları.
0
John Bloor
(13.01.18)
(5)

Gece tuvalete kalkmak

senolll
Merhaba,Yıllardır geceleri tuvalet için kalkmayan bir insandım, ta ki son döneme kadar.Geç saatlerde su içtiğimden mi oluyor diye düşünüyordum ki haberlere göre prostat, şeker, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların belirtisi olabiliyormuş.Aklıma gelen birkaç şeyi yazayım, doktora gitmem gerekir mi?-1
Merhaba,

Yıllardır geceleri tuvalet için kalkmayan bir insandım, ta ki son döneme kadar.
Geç saatlerde su içtiğimden mi oluyor diye düşünüyordum ki haberlere göre prostat, şeker, böbrek yetmezliği gibi hastalıkların belirtisi olabiliyormuş.

Aklıma gelen birkaç şeyi yazayım, doktora gitmem gerekir mi?

-1,5 aydır haftada 3-4 gün akşamları 5 saat kadar bisiklet sürüyorum, bu süreçte ve eve gelince 9, 9.30 civarı su tüketiyorum.
- Bunun sebep olacağını düşünüyordum ancak çalışmadığım ve akşam çok fazla su içmediğim günlerin gecesinde de tuvalete kalkmaya başladım.
- tam emin değilim ama son birkaç haftadır sanırım her gece tuvalet için kalktım.
- gecede 1 bazen 2 oluyor.
- yaş 26, erkek
- stres hep var.

- bir de bu önemli olabilir, 7 ay önce köprücük kemiğim kırıldı ve platin takılması için ameliyat oldum. Kateter deniyor sanırım, ameliyat sonrası bir kere aldılar idrarı. O gün ben tuvaletimi yine kendim yapamadım, birkaç kere daha aldılar bununla. Bir seferken alırlarken kan geldi. Ben sonraki gün yine yapmayınca 24 saat bu takılı durdum, bu yüzden 1 gece daha yattım hastanede. Sonraki gün yapabilir oldum. Bilmiyorum kan gelince bir şeyler zarar gördü mü ama ürolog bakmadı ve ben yapabilince idrarımı gönderdiler artık. Yapamasaydım 1 hafta takılı kalacaktı.

Şöyle bir şey okudum; "Kişinin gün boyu bir ila yedi kez idrara çıkması normal sınırlarda sayılabilirken gece bir kez idrara uyanmak anormal olarak kabul edilebilir."
Su içmeme bağlı olarak ancak günde 2.5 litreyi geçmesem de sanki bazen 7den çok sefer gidiyorum ben tuvalete ama bundan emin değilim.

Doktora gitmeli miyim, nereye gitmeliyim, ne diyorsunuz? Gece tuvalete kalkmak gerçekten çok rahatsız edici, bir de dönünce hemen dalamıyorum uykuya. Yıllarca hiç kalkmazdım ben :/

Teşekkürler
0
senolll
(13.01.18)
Sayın senolll

Tatlı veya basit karbonhidrat ağırlıklı bir besin tükettiğinin müteakibinde göz cevrende ağrı, bulanık görme, baş dönmesi, ağırlık çokmesi gibi belirtiler oluyor mu acaba?

Önce şekeri ekarte et metabolizma ile ilgili bisey olmasın yeterki.

Agrı, sızı, geçmisteki rutin dısı degisiklik, şikayetin şiddeti doktora başvurmayı pek gerektirmiyor gibi?

1.5 aydır yaptıgın egzersiz seni daha dinc kıldıgı metabolizmani hızlandırdığı icin olabilir. Vücudunun detoksifikasyon sistemini daha aktif hale getirmis olabilir.
0
digits
(13.01.18)
@digits
geçenlerde göz çevremde ağrı olmuştu ama böyle besinler sonrası mı emin değilim. Yine birkaç sefer baş dönmesi oldu son dönemde. bulanık görme akşamları oluyor bazen ama astigmatım da var gözlüğümü o an takmıyordum diye mi acaba diye düşünmüştüm.

Şeker son dönemde çok tüketmiyorum, meyve dışında pek fazla tatlı yemiyorum.

Bu yukarıdakiler şeker belirtisi gibi mi bilmiyorum ama daha önce sık tuvalete gitme ve ağızda kuruluk oluyor diye şeker kontrolüne gitmiştim kan tahlilinde bir şey çıkmadı ama bu da yazın falandı.
0
🌸senolll
(13.01.18)
@ sayın senoll

Açlık kan şekeri ile ilgili tahlillerinin ülkemizde üst referans degeri yüksek. Kolestrolde ise düşük.

Meyve de şeker. Bir kaç tane kuru kayısı yeter. Bunun dısında meyveler çok faydalı değil. Ebter tohum ve zirai ilaç kalıntılarını da hesaba katarsan faydadan çok zarar veriyor.Doğal kosulda yetismisini bulursan ye tabi ama asla avcunu ortası büyüklüğünü geçmesin. 1 günlük toplam porsiyon olarak.

Aclık kan sekeri degerin 100 ün altında ama 85 in üstünde ise dikkat et.
0
digits
(13.01.18)
geçen sene yaz aylarında bir süre bende de olmuştu. sonra kendiliğinden geçti.
bende de aşırı terleme oluyor, ben ona bağlamıştım. doktora gittim, şekerden şüpheleniyordum, ne kan ne idrar testinde bir şey çıktı.
dediğim gibi, ne değişti bilmiyorum ama geçti.
doktora gitmek içini ferahlatabilir. uzman değilim ama ben olsam önce ürolojiye giderdim, o zaten gerek görürse başka bölüme yönlendirir.
0
puc
(13.01.18)
Bisiklet sürerken belinden her gün soğuk yediğin için oluyor.
0
mikro patlama
(13.01.18)
(1)

Şunları nasıl halledebilirim?

rhoda
Merhaba, Tumblr'da bir hesap aldım ve aldığım domain ile değiştirdim ancak1) sayfamı internette arattığımda altında yapım aşamasındadır bilgisi çıkıyor. Bunu nasıl yok edebilirim. 2) sayfamın kenarında köşesinde hala ve hala Tumblr ın küçük bir butonu çıkmaya devam ediyor, daha önceki yıllarda da be
Merhaba, Tumblr'da bir hesap aldım ve aldığım domain ile değiştirdim ancak

1) sayfamı internette arattığımda altında yapım aşamasındadır bilgisi çıkıyor. Bunu nasıl yok edebilirim.

2) sayfamın kenarında köşesinde hala ve hala Tumblr ın küçük bir butonu çıkmaya devam ediyor, daha önceki yıllarda da benzer bir sayfam vardı ve hiçbir şekilde Tumblr a ait bir şey belirmezdi.

3) son olarak sayfama telefondan girdiğimde ise herşey Tumblr uzantılı görünüyor, bilgisayarda açtığım gibi beyaz bir sayfa değil

bu sıkıntıları halletmek için ne önerirsiniz?
0
rhoda
(13.01.18)
1) Google zamanla kendini günceller.
2) Ayarlarda onu kapatabiliyorsunuz.
3) Yine ayarlarda mobile için tumblr teması kullanmama seçeneği var. Onu yaparsanız kendi tasarımınızla görünür siteniz.
0
amortisman
(13.01.18)
(1)

nasil giyinmeliyiz, disari cikarken, bara puba giderken?

baldur2
1- mesela elimizde blazer ceket var, bunun icine ne giymeliyiz? duz renk tisort mu? altta chino pantolon mu? sonra ayakkabi nasil olmali? sneaker mi yoksa normal kosele ayakkabi mi?2- kot pantolonun altina kosele ayakkabi iyi oluyor mu? yoksa sneaker mi giysek daha guzel olur? gomlek giyeceksek icin
1- mesela elimizde blazer ceket var, bunun icine ne giymeliyiz? duz renk tisort mu? altta chino pantolon mu? sonra ayakkabi nasil olmali? sneaker mi yoksa normal kosele ayakkabi mi?
2- kot pantolonun altina kosele ayakkabi iyi oluyor mu? yoksa sneaker mi giysek daha guzel olur? gomlek giyeceksek icine mi cekmeliyiz disinda mi birakmaliyiz?
3- ayni sekilde chino pantolon varken nasil bir ayakkabi giymeliyiz? uzerine nasil bir gomlek giymeliyiz?

genel anlamda ne gibi kombinler yaratabiliriz ve sik, uyumlu, giyinmekten anlayan imajina ulasabiliriz?
0
baldur2
(13.01.18)
çok tarz adamlar değilsek rastgele kombinasyonlar iyi durmuyor. o yüzden dikkat etmek lazım. mesela bence risk almamak için gömlek pantolonun içinde olmalı. köseleden kaçınıp chelsea boot gibi düşük riskli ayakkabılar seçmeli. pantolon aşırı skinny olmasa da fit olmalı.
0
sttc
(13.01.18)
(7)

gece yüzde bir serinlik/üfleme hissetmek

diego de almagro
s.b
s.b
0
diego de almagro
(13.01.18)
Kedin veya köpeğin varsa nefes alıp verişini dinliyor olabilir, dinlerken de alıp verdiği nefes yüzüne çarpmıştır.
0
yaren
(13.01.18)
hocam al bi parça tuvalet kağıdı, tek yaprağa böl, pencerenin önüne tut bak, senin hava akımı olmuyor dediğin pencereden aslında nasıl rüzgar geliyor.

dışarda rüzgar vardır, olur öyle, illa bişeye bağlamaya gerek yok.

böyle anlatınca korkunçlu geliyor tabi hehe, tırsmadım değil.
0
killerbee
(13.01.18)
Gerçekten üflüyo olsa bile niye buyutuyorsun birak uflesin. :)

Ben cinlerle dalga gectigim bir aksam (arkadasım kardesine musallat olduklarıni hocaya götürünce gectiğini anlatmıstı) sonrası tek basıma kaldigim evde uykuda (uyanıp ayaga da kalktım) saldiriya ugradim. Basıma gelenleri cevreme anlatamadım. Algısı, iq su, vucut sağlığı normalin üstü bir insanken hic kimseye derdimi anlatamadım.

Son dönemlerde parnormal konular üzerine film izledi veya tartısmaya dahil oldu iseniz algısal farkındalığınız değisiyor. Boynunuza her gün gelen fakat hissetmediginiz esintiyi hissetmeye basliyorsunuz.
0
digits
(13.01.18)
ölen bir tanıdığınızı andığınız ya da özlediğiniz oldu mu?
0
kompisko
(13.01.18)
@ kompisko

Yapma bunu :) bu aksam daha cok üfleteceksin.
0
digits
(13.01.18)
Bana da oluyor bazen. Mantikli bir aciklamasini bulamadim ama umrumda da degil pek. Vardir bir sebebi.
Esyalarin soguma hizi farklari hissedebilecegin bir hava akimi yapmaz ama.
0
stavro
(13.01.18)
Uc harfli. Arada bana da oluyordu.
0
imelih
(13.01.18)
(2)

Tron (trx) coin hakkındaki düşünceniz nedir?

binder dandet
Gayrimeşru coin'i 5 gündür 16 saat izliyorum, diğer monitörü bu iş için ayarladım hatta.Sizin bu coin hakkındaki düşünceniz nedir? ilk yukselişte cıkayım mı?bide to the moon? :(
Gayrimeşru coin'i 5 gündür 16 saat izliyorum, diğer monitörü bu iş için ayarladım hatta.

Sizin bu coin hakkındaki düşünceniz nedir?

ilk yukselişte cıkayım mı?

bide to the moon? :(
0
binder dandet
(13.01.18)
ilk yükselişte çık en azından aklı başında kriptolarda ara şansını
0
knorbulyon
(13.01.18)
16 saat neden izliyorsun ki? İzlerken yapabilecegin islemi, stop loss vs ler koyup da otomatik yapabilirsin sanki?
0
midilli35
(13.01.18)
(3)

Ankastre önerisi

vendorth
Yeni bir eve taşınacağız ve ankastre seti almamız gerekiyor. Epeydir araştırıyorum ancak kafamız karışık. İlk önce silverline rustik setini beğenmiştik. Biraz araştırınca servisle ilgili ciddi problemler olduğunu gördük. Mesela bir bulaşık makinası selesine 350 lira istemeleri gibi, haftalarca gelme
Yeni bir eve taşınacağız ve ankastre seti almamız gerekiyor. Epeydir araştırıyorum ancak kafamız karışık. İlk önce silverline rustik setini beğenmiştik. Biraz araştırınca servisle ilgili ciddi problemler olduğunu gördük. Mesela bir bulaşık makinası selesine 350 lira istemeleri gibi, haftalarca gelmeyen servis, aylarca gelmeyen parça ve ilgisizlik gibi. Şikayetler o kadar kötü ki görünüşünü çok beğenmemize rağmen vazgeçtik. Onun benzer görünümünde TEKA'nın da bir seti var. Silverline olan daha güzel ama teka'nınki de onun yerine alınabilecek gibi azıcık daha pahalı olsa da. Ancak benzer şikayetler teka'da da var. Okudukça inanılmaz gelen şikayetler hatta.

Şimdiye kadar kullandığımız profilo marka inox bir seri. Aspiratörün biraz zayıf olması ve gürültülü çalışması dışında bir şikayetimiz yoktu. Hani bu sefer göze hitap etsin dedik ama o da olmadı. Bulamadık görüntüsü şık bir şey. Fırınlar yine standart gibi de ocaklarda karar kılamadık.

Çok uzattım ama bir de cam ocakların patlama mevzusu var. Hangi markaya bakarsam patlıyor. Cam ocak olayından da o nedenle vazgeçtik.

Yakın zamanda almış olan, araştırmış olan kimse varsa bilgilerini paylaşırsa çok güzel olur. Birkaç gün içinde almamız lazım. Fiyat olarak da en fazla 4000 civarı düşünüyoruz.

Şimdiden teşekkürler.
0
vendorth
(13.01.18)
tam hatırlamıyorum ama arçelik'te kampanya vardı galiba. set alana tv veya çamaşır makinesi veriyorlardı. belki işine yarar.

ek: pardon, yanlış hatırlamışım.
kampanya şuymuş;
2017 Fiyatlarıyla 2018'e Merhaba!
Buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesini birlikte alan herkese 859 TL değerindeki solo fırın ya da 849 TL değerindeki TV hediye!
0
cemiyetin ünlü siması
(13.01.18)
Vestelde rustik model vardı, fiyatı da bunlara göre daha uygundu.
0
John Bloor
(13.01.18)
John Bloor vesteldekinin tutamaçları falan plastik resimde göründüğü kadar güzel değil kalitesiz bir his veriyor ve bayi 2600 lira diyor. O fiyat ona verilmez kesinlikle. Buna karşın Silverline olan çok kaliteli görünüyordu ancak gel gör ki servis şikayetleri gerçekten çok fazla.
0
🌸vendorth
(13.01.18)
(1)

Spor lisesi sınavlarına başvuru için istenen belge?

for day to break
Sporcu geçmişi belgesi deniliyor, bu ne acaba yada bu belgeyi almanın şartları ne bilen var mı?
Sporcu geçmişi belgesi deniliyor, bu ne acaba yada bu belgeyi almanın şartları ne bilen var mı?
0
for day to break
(13.01.18)
Sporcu lisansı yeterli olabilir.
0
dissendium
(13.01.18)
(2)

hayallerdeki ege-akdeniz gezisi

dedim dedim de kime dedim
şimdi şöyle saçma bir hayalim var,bir tane ucuz yollu yolda bırakmayacak starex, vito falan alıcam arka koltukları ön koltuğu sürücü hariç çıkartıcam komple minder atıcam içeri tepeleme minder var yani. işte içeri en az 2-3 tane mini buzdolabı falan inceden bir ses sistemi 5-6 yakın arkadaşı toplayı
şimdi şöyle saçma bir hayalim var,
bir tane ucuz yollu yolda bırakmayacak starex, vito falan alıcam arka koltukları ön koltuğu sürücü hariç çıkartıcam komple minder atıcam içeri tepeleme minder var yani.
işte içeri en az 2-3 tane mini buzdolabı falan inceden bir ses sistemi 5-6 yakın arkadaşı toplayıp planı rotayı çizicez. gece kalmaları yine otel falan olur ama tüm yolculuk boyunca yemeli içmeli müzikli gezmeli istanbul-izmir-antalya-hatay 2500km gidiş 2500km geliş. millet arkada kopsun ben loy loy loy süreyim arabayı. geziden sonrada satarım aracı.

diyelim ki senle yakın arkadaşız dedim ki böyle bir geziye çıkmak istiyorum. ne dersin?
a) lets start the insanity
b) olum manyak mısın dolmuşçu mu olcan bu saatten sonra?
0
dedim dedim de kime dedim
(13.01.18)
Arkadaşlar kiralık araçla yaptılar. Gidemedim diye çok üzülmüştüm.
0
intihar etsem de kendime gelsem
(13.01.18)
Her türlü imkan olsaydı A derdim doğrudan. Hatta "Türkiye gezisi olsa nasıl olur?" diye genişletirdim gezi rotasını.

Üniversitede iken bir oluşumla arkadaşlarla Ege gezisi yapmış, bazı şehirlerin her tarafını iyice görmeden gezmemize rağmen tadı damağımda kalmıştı.
0
m e b
(13.01.18)
(2)

Arifv216daki zafer abinin evi nerde

condom kurşunu
Sarıyer tarafında mı nerde
Sarıyer tarafında mı nerde
0
condom kurşunu
(13.01.18)
setlerden biri çerkezköy gökkuşağı evlerindeydi
0
sttc
(13.01.18)
Büyükada gibi.:)
0
oxygene
(13.01.18)
(2)

iphone bir değişik kulaklık sorunu

devilred
Telefonun kendi kulaklığını takıp kulaklıktan müzik dinleyebiliyorum ama bildirim seslerini hoparlöre veriyor nedense. Kulaklık simgesi de çıkmıyor sağ üstte. Telefonu kapatıp açtım, resetledim, durum değişmedi. Bluetooth kulaklığımı takınca ise hem müzik hem bildirim seslerini kulaklıktan alıyorum,
Telefonun kendi kulaklığını takıp kulaklıktan müzik dinleyebiliyorum ama bildirim seslerini hoparlöre veriyor nedense. Kulaklık simgesi de çıkmıyor sağ üstte. Telefonu kapatıp açtım, resetledim, durum değişmedi. Bluetooth kulaklığımı takınca ise hem müzik hem bildirim seslerini kulaklıktan alıyorum, simge de çıkıyor. İnterneti alt üst ettim ama bulamadım orijinal kulaklığın ne sorunu olduğunu. Ne yapabilirim bildirim seslerini de kulaklıktan almak için? Acaba jakta filan mı sorun var? Kardeşimde de kulaklık simgesi çıkmıyor yalnız, genel bir sorun mu acaba? İos 11 kullanıyoruz ikimiz de. Sizde nasıl durum?
0
devilred
(13.01.18)
Bende kulaklıktan geliyor bildirim sesi de
0
neysene
(13.01.18)
Bu bir sorun değil.

Şöyle ki, kulaklığı kablo ile telefona bağladığınızda simge çıkmamasının sebebi, fiziksel olarak kulaklığın telefona bağlı olduğunu zaten görüyorsunuz. Kulaklık simgesi kablosuz bağlantılarda çıkar sadece.

Bildirim sesi de, eğer telefonun sesi açık ise (yandaki fiziksel butondan) bildirim sesini hem telefonun hoparlörüne hem de kulaklığa verir (eğer kulaklık sesi komple kapalı değilse). Telefonun sesi açık deilse telefon sadece titrer, kulaklığa yine ses gelir.
0
himmet dayi
(13.01.18)
(7)

Avize duyunda elektrik var ana lamba yanmıyor?

raskolnikovv
Lamba da dağlam neden olabilir?
Lamba da dağlam neden olabilir?
0
raskolnikovv
(13.01.18)
ters bağlanmış olabilir mi?
0
sos fistik olsun mu
(13.01.18)
ana lambanın duy'a temas eden kısmı yetişmiyor olabilir, yandaki değil de merkezdeki temas eden noktadan bahsediyorum, tornavida yardımıyla duy'daki demiri biraz kaldırın eğer çok basıksa.
0
zebragibi
(13.01.18)
bazı ampüller bazı duylarda çalışmayabiliyor, ampül değiştirip denemeye çalış.

ters olacağını sanmıyorum, bi faz bi nötr olması lazım, bunların yerleri değişik olsa da farketmez.
0
killerbee
(13.01.18)
@zebragibi'ye ek olarak, bu işlemi yapmadan elektriği kestiğinizden emin olun.

Bi ihtimal de faz var ama nötr yoktur, daha önce yanıyordu da durup dururken mi yanmamaya başladı?
0
John Bloor
(13.01.18)
Avizeyi yeni aldım,
0
🌸raskolnikovv
(13.01.18)
Duy da elektrik var mı? Bi kontrol edin
0
oluculer favlamasin
(13.01.18)
Duyda elektrik vardı, topraklama kablo kopmuş onu düzelttim oldu şimdi :)
0
🌸raskolnikovv
(13.01.18)
(2)

Duyuru'da En Son Ne Değiştirildi?

rahip janick
S.B
S.B
0
rahip janick
(13.01.18)
Baştaki iki sarı renkli duyuru eklendi.
0
yaren
(13.01.18)
gönül işleri kategorisi geldi galiba.
0
c1b2k3
(13.01.18)
(5)

5 aylık dişi kedinin kısırlaşması

Cursed Chico
kızgınlık dönemi başlamış. sürekli evde dışarı çıkma şansı yok hiç. kısrlaştırma için riskli olur mu 5 ay yoksa beklemek daha mı iyi bir sene. farklı veteriner görüşleri var da
kızgınlık dönemi başlamış. sürekli evde dışarı çıkma şansı yok hiç. kısrlaştırma için riskli olur mu 5 ay yoksa beklemek daha mı iyi bir sene. farklı veteriner görüşleri var da
0
Cursed Chico
(13.01.18)
5 ay kısa bi süre.
0
nice tnetennba
(13.01.18)
1 sene değil de en azından 1 yaşına kadar bekleseniz daha iyi olabilir. 5 ay çok küçük :(
0
kayranin kedisi
(13.01.18)
5 ay çok küçük. Kızgınlık dönemi tam olarak atlatılmadan kısırlaştırılmaz zaten. 1 yaşını tamamlasın, kızgınlıkla alakasının olmadığı bir zamanda yaptırın.
0
yaren
(13.01.18)
1 yaşını tamamlamasına gerek yok, 6 aylıkken kısırlaştırabilirsiniz. Ancak kızgınlıktan çıkmış olduğu bir dönemde olmalı operasyon.
0
mutlusismankedi2015
(13.01.18)
6 aylıkken kısırlaştırma olabişlyor da. BaZI vetler zararlı diyor.bbazıları 1 yaşına kadar bekleyin diyor. Bilimsel bir şeyler var mı bunla ilgili_
0
🌸Cursed Chico
(17.01.18)
(3)

"İnternet kullanıcıları görebilsin"

hayat aklini konusacak bir filozof uret
seçeneğinin "Yalnızca ekşisözlük kullanıcıları görsün" şeklinde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Değişikliğin olması sizce uygun mu? Yapılmalı, yapılmamalı, olsa iyi olur...?Bu zor bi iş midir ve önersek yapılma olasılığı var mı?
seçeneğinin "Yalnızca ekşisözlük kullanıcıları görsün" şeklinde değiştirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Değişikliğin olması sizce uygun mu?
Yapılmalı, yapılmamalı, olsa iyi olur...?

Bu zor bi iş midir ve önersek yapılma olasılığı var mı?
0
hayat aklini konusacak bir filozof uret
(13.01.18)
Mantikli.
0
baldur2
(13.01.18)
Yapılsa çok daha iyi olur.
0
yaren
(13.01.18)
Bence de öyle olmalı. Baktığımız zaman burası dışarı da açık bir platform. Yani dileyen yazar olmadığı halde burada yazabiliyor. Mantıki yönden gizlilik dışarıdan içeri doğru olmalı diye düşünüyorum. Belki de çoğu yazar oraya tik atmayı unuttuğu için daha fazla cevap alabilecekken alamamıştır.
0
m e b
(13.01.18)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.