[]

askerlikten muaf olmanın sosyal yaşamdaki etkisi

büyük ihtimalle kalp ile alakalı sorundan dolayı askere elverişli değildir sonucu çıkacak. bunun benim yaşamımda ne gibi dezavantajı olur? yani işe girerken bir sorun olur mu? veya memur olmak istersem? ne bileyim artısı veya eksisi var mıdır?




 
işe alım sürecinde elenme sebebi olabilir.


  • duygusal pehlivan  (13.01.18 21:17:27) 
hicbir etkisi olmaz.


  • 000000  (13.01.18 21:18:56) 
@duygusal pehlivan

bununla ilgili bir kaynak veya ne bileyim duyduğun bir şey var mı? yoksa kendi düşüncen mi bu yönde? çünkü öyle düşünürsek her şey olabilir.
  • nemo problemo  (13.01.18 21:20:39) 
Özel sektörde hiçbir etkisi olmaz.


  • brad pitt  (13.01.18 21:21:37) 
Hicbir dezavantaji olmaz. Askerlikten muaf olmana neden olan saglik sorunun ise giriste dezavantaj olursa bilmem ama muaf olmanin yasamina ya da isine bir etkisi olmaz.


  • stavro  (13.01.18 21:29:29) 
özel sektörde ikyım, askerliğin muaf olması işimize geliyor, sağlık sebebiyse uygun bir dille nedenini soruyoruz, yapıalcak işe mani değilse, tedavi edilmişse, ilaç ile kontrol altındaysa hiç problem olmuyor.

@acemi nin cevabından sonra editleyeyim, yalan söylemeyin, işe girişte 394539458 tane sağlı raporu istiyoruz, işyeri hekimi işe giriş muayenesi yaparken o sağlık raporlarına bakıyor, adayın ne iş yapacağını bana soruyor, ona göre onay veriyor.

mesela şantiyede çalışacak bir elektrik teknisyeninin kalbinde bir sorun varmış, bunun için çalışailir raporu veremem dedi, adamı işe alamadık. (aldık da 1 gün çalıştı yani)
  • benaslinda  (13.01.18 21:43:10 ~ 21:45:16) 
Olmaz. İşe alımda da eğer sağlık açısından bir risk yok ise problem olmaz. Çünkü tecilli yapıldı muaf şekilde üç seçenek var ve muaf için açıklama kısmı oluyor genelde.


  • Batuhanolabilir  (13.01.18 21:48:43) 
bir bacağı diğerinden birkaç santim kısa diye (yürüyüşündeki çok hafif, yok denecek kadar aksaklık dışında belli olmuyor) bir arkadaşım bir işe alınmamıştı(kesin olarak açıklanmadı ama gayrıresmi açıklama böyleymiş). şimdi daha iyi bir yerde çalışıyor.
2. olarak da çok seyahat edilen işlerde de rutin olarak hastane kontrolü gerektiren sağlık problemleri elenme sebebi olabiliyor.
son olarak, örneğin dışişleri diplomat adaylarında her iklim koşulunda çalışmaya uygundur tarzı bir kriter koyuyor. ne kadar uygulanıyor bilemiyorum.

diğer yandan, işe girdikten sonra pozitif etkisi de olabilir memuriyette. şöyle ki, işe kabul edilip de yine rutin hastane kontrolü gerektiren bir sağlık problemi varsa o birimin olduğu bir büyükşehire tayin için geçerli bir sebep olabiliyor.
  • duygusal pehlivan  (13.01.18 21:51:02) 
3 tane muaf ile beraber çalışıyorum, şimdiye kadar da hiç denk gelmedim kötü gözle bakıldığına.


  • kompisko  (13.01.18 22:18:59) 
Askerlikten muaf oldum tek kulakta total işitme kaybından dolayı. Birkaç yere CV yolladım tanıdık vasıtasıyla. Daha doğrusu annem vasıtasıyla. "Engelli alamıyoruz, zaten engelli kadromuz dolu." demişler. Oysa engelli değilim devlet nezdinde ve engelli raporu alsam bile verilemiyor. Ortada kalabiliyorsun duruma göre.


  • m e b  (13.01.18 22:48:30) 
0


  • gezegen olan pluton  (13.01.18 23:08:16) 
Hicbir dezavantajını görmedim. Bazı meslekler (polislik askerlik vb meslekler için engel tabi) hariç sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.


  • tociess  (14.01.18 02:07:09) 
Sosyal cevrenizle de ilgili.
Benim için 0

  • kisa  (14.01.18 18:49:02) 
Tek böbrekle doğmuş bir yakınım askerden muaf oldu, kendisi endüstri mühendisi ve hayatına hiçbir aksi etkisi olmadı, sadece evliliği düşündüğü vakit müstakbel eşi ve ailesine söyledi. Muaf sonrası kendi dahil hepimiz unuttuk zaten.


  • mslny  (14.01.18 19:21:26) 
devlet memurluğunda yapacağın işe engel teşkil etmiyorsa sıkıntı olmuyor diye biliyorum.


  • jeanluc  (14.01.18 20:42:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.