[]

pırlanta yüzük bozdurmak

Herkese merhaba,

Yaklaşık 1,5 yıl önce yolda çok ufak olmayan tektaş bir yüzük bulmuştum. Sahtedir vs dedik umursamadık. Uzun süre evde durdu. 2-3 ay önce pek güvenmediğim kuyumcu bir tanıdığımız aldı inceledi ve gerçek olduğunu söyledi para teklif etti. Ben satmak istemiyorum diyerek salladım. Şimdi ihtiyacım var ve satmak istiyorum. Bu konuda yardımcı olacak düzgün bir yer var mı? Kazıklamayacak düşük fiyattan satın almaya çalışmayacak bir yer? Sertifikası vs olmadığı için gerçek değerini tam bilemiyoruz?
Fikirlerinizi bekliyorum. Danke..

 
2-3 birbirinden bagimsiz yere gider ve fiyat alirsaniz, hem pazar arastirmanizi yapmis hemde en iyi fiyati bulmus olursunuz


  • yokky  (13.01.18 18:04:13) 
Birçok yer pırlanta bozmuyor. sertifikası da olmadığı için farklı farklı bir ton fiyat çıkıyor. Güvenilir bilinen bir yer tavsiyesi var mı?


  • wittgenstein  (13.01.18 18:07:23) 
neden sahibini araştırıp sahibine iletmiyorsun?


  • pinkpeony  (13.01.18 18:13:39) 
@pinkpeony harika fikir. Üzerinden bu kadar zaman geçti, Anadolu yakası e5 de yol kenarında bulduğum üzerinde hiçbir bilgi olmayan yüzüğün sahibini bulabilirsen hemen kendisine verebilirim.


  • wittgenstein  (13.01.18 18:49:43) 
Pırlanta sertifikası veren firmalarla görüşüp değerini ölçtürebilirsiniz.
pirlantabozdurma.com

  • agluna  (13.01.18 19:26:32) 
10 yıl falan önce yerde altın künye bulmuştum. Sağa sola sordum soruşturdum sahibini bulamadım. Ben de bir süre taktım, daha sonra da paraya ihtiyacım olduğu bi zamanda bozdurdum. Şimdiki aklım olsa kesinlikle almazdım, alsam da bir fakire falan verirdim. Karma mı dersiniz, haram yemek mi dersiniz artık ne derseniz... Hayatımda olumsuz olarak karşılığını gördüm resmen. Yediğim künyenin parasını durumu kötü olan bir aileye peyderpey yardımda bulunarak elimden çıkardım. Kendimi arınmış hissediyorum,benden tavsiye; yapmayın :)


  • bego  (13.01.18 21:00:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.