Giriş
(6)

Amazon.com.tr'de çok iade yapınca hesap silinebilir mi?

ya ben lan neyse
sözlükte bir rezalet başlığında yazar iade yaptığı için hesabının silindiğini söylemişti. birçok yazar da onu çakallık yapmakla itham etmişti. ben ortalama bir müşteriye göre biraz fazla iade yapıyorum. ama ürünleri kullanmıyorum. neredeyse iadelerin tamamı ambalajlama sorunlarından kaynaklanıyor. b
sözlükte bir rezalet başlığında yazar iade yaptığı için hesabının silindiğini söylemişti. birçok yazar da onu çakallık yapmakla itham etmişti. ben ortalama bir müşteriye göre biraz fazla iade yapıyorum. ama ürünleri kullanmıyorum. neredeyse iadelerin tamamı ambalajlama sorunlarından kaynaklanıyor. bunun bir ölçüsü var mı? amazon'un da kara kitabı var mı bankalar gibi? kim karar veriyor hesap silmeye?
0
ya ben lan neyse
(29.07.25)
illaki vardır, suistimal etmene izin vermezler. bu konularla istatistiklerin raporlandığı bir birim vardır.
0
emfuzi
(29.07.25)
vardır bir okb'li o karar veriyordur
0
runaway
(29.07.25)
Amazon Kullanıcı Sözleşmesi hesabı amacına uygun olmayan şekilde kullanırsanız hesabın kapatabileceğine dair maddeler içeriyor. İçerde kullandıkları araçlara takılıp "Bu kullanıcı sistemi kötüye kullanıyor" diye değerlendirilseniz kapatma hakları tabi ki var.

İade üzerinden dolandırıcılık e-ticarette oldukça yaygın, haliyle hemen her şirket tabi ki kendini korumaya çalışıyor. Ürün alıp, kullanıp, sonrasında iade etmek bunun en basit hali. Ürünü iade etmek yerine onunla aynı ağırlıkta bir şey iade etmek, orijinal ürün yerine bozuk başka bir ürün iade etmek, ürünü eksik iade etmek (Mesela içinden parça çalmak) ya da ürüne zarar verip ürünü iade etmek olağan durumlar. Bunları yapanları yakalarlarsa da yasaklıyorlar.

Normal iadeler için çok bir sorun olmaz ama "False positive" diye bir şey var. En nihayetinde birileri sizin iadelerinizin yanlışlıkla yukardaki durumlardan birine girdiğini düşünebilir. Ancak tabi ki bunun için baya şüpheli iadeler yapmanız lazım muhtemelen.
0
salihdt
(30.07.25)
evet saçma sapan konularda ve sık sık iade durumlarınızda "sorunlu müşteri" kategorisine alınıp hesabınız siliniyor.TC no'nuza da bloke koyulup hesap açmanız engelleniyor. Çünkü fatura kesilmesi için sistemin TC nonuza ihtiyacı var. Üyeliklerde tc 'no girilmesi ve o TC no'nun isim ve soyisiminizle uyumlu olması sistem tarafında kontrol ediliyor
0
limonlu eksi
(30.07.25)
Evet yapıyorlar, aynı kategoriden çok fazla ucuz ürün alınca da kategoriden banlayabiliyorlar. Ama dediğin şeyi de yapabiliyorlar. Mesela ben de Mediamarkt'ten banlıyım sırf ucuza bir şeyler aldığım için 3 yıldır, kartlarım ve bilgilerim banlı :)

Siz de banlanırsanız amazondan kendi bilgileriniz ile bir daha alışveriş yapmanız çok zor.
0
atom karincanin torunu
(30.07.25)
aynı şeyden defalarca alınca bile engelliyorlar. arkadaşım lego seti alamıyor amazondan artık mesela.
0
nahtoderfahrung
(30.07.25)
(1)

Tokyo konaklama önerisi

ezkaza
Selamlar,Tokyo’da, olabildiğince merkezi konumda-ulaşım seçeneklerine ve görülmesi gereken noktaların en azından bir kısmına mümkünse yürüyüş mesafesinde olan şekilde konaklama için otel/apart, konum, semt vs tavsiye konusunda yardımcı olabilir misiniz? Esasen klasik olacak ama sadece yatmak için ku
Selamlar,

Tokyo’da, olabildiğince merkezi konumda-ulaşım seçeneklerine ve görülmesi gereken noktaların en azından bir kısmına mümkünse yürüyüş mesafesinde olan şekilde konaklama için otel/apart, konum, semt vs tavsiye konusunda yardımcı olabilir misiniz? Esasen klasik olacak ama sadece yatmak için kullanılacak bir yer arıyorum. Yemek dahil olmayabilir. Hiç önemli değiş. Temiz ve wc banyosu ayrı, kapsül veya hostel şeklinde çoklu konaklanılacak bir yer olmasın kafi.

Teşekkürler
Tenk yu.
Arigato gozaimasu!
0
ezkaza
(29.07.25)
Tokyo da her yer merkez.her yerde raylı sistem var.en fazla 2 aktarmayla her yere çabukça ulaşıyorsun.iki aktarmada odeyecegin parada 400 yen.

Merkezlere yaklastıkça otel fiyatları yukseliyor,gürültü çok,gece saçmalayan turist sayısı oldukça fazla.bu denklemde benim tercih ettiğim iki bölge var.birincisi kinshicho.haneda dan direk otobus var.oteller guzel ve ucuz,turist az,lokal alışveriş,market her şey elinin altında.aileyle kalmak için ideal.

Bırası çok dışarıda dersen nihonbashi,
0
duptıs
(30.07.25)
(5)

Evde sunu yapmak için(fitness sorusu)

feastofthedamned
Ne tarz bir seyler almaliyim ve nasil bir "set-up" kurmaliyim ?https://youtube.com/shorts/GVZ6zte8Aeo?si=HppU7zzb_w0lOnnO
Ne tarz bir seyler almaliyim ve nasil bir "set-up" kurmaliyim ?

youtube.com
0
feastofthedamned
(29.07.25)
Mirket
(29.07.25)
Adı trx. Decathlon falan her yerden alabilirsin.
Mirket'in attığı olmaz gibi çünkü gördüğüm esnek. Illa bunu yapacağım diyorsan sağlam olması lazım çünkü bütün vücut ağırlığını neredeyse koyacaksin. Esnememesi lazım.
0
logisticsmanager
(29.07.25)
Trx bana hep keriz silkeleme gibi gelmiştir :)

Nalburdan serçe parmak kalınlığında halatla (tutma yeri kadar Minik pvc boru) sağlam bir barfiks demirine asarsan süper sistem.

Diy trx vs gibi videolar var.

Önemli Uyarı, asla bu tarz işleri ev kapılarına sikistirarak yapma. Bir de kapının sadece dil tarafından tuttuğu yerlere baglayanlar var ki.. şansa yaşıyorlar bu zeka ile.

Bu tarz işler için 1. Öncelik sağlam bir barfiks demiri.
0
makbur
(29.07.25)
Pardon. Yanlış link

www.temu.com
0
Mirket
(29.07.25)
@mirket

Son gonderdiginin 7. resmindeki "safety" yazan resimdeki Karabina plastik.

İnanılmaz.
0
makbur
(29.07.25)
(5)

Huzurlu olmaktan anladığınız nedir?

sekizdokuzon
Benim için; kafamın içinde her an yaptığım her şeyi sürekli eleştiren sesin susması, kendime tahammül ve anlayış duymamdır. Siz huzurlu olmaktan ne anlıyorsunuz?
Benim için; kafamın içinde her an yaptığım her şeyi sürekli eleştiren sesin susması, kendime tahammül ve anlayış duymamdır.

Siz huzurlu olmaktan ne anlıyorsunuz?
0
sekizdokuzon
(29.07.25)
+1

Bir de biraz gamsız olunca huzurlu oluyorum.
0
gobekliraki
(29.07.25)
"kafamın içinde her an yaptığım her şeyi sürekli eleştiren sesin susması" +1

ve kocaman bir mutlak sessizlik
0
pislick0
(29.07.25)
O sese tasma takıp huzur kaçıranlara konusturmak, huzur bulmami sağlıyor.
0
encokbenisevinnolur
(29.07.25)
Evde yalnız olmak bana çok huzurlu hissettiriyor. Tek başıma minik bir tatile gitmek mesela bana çok iyi geliyor.
Deliksiz uyku çekmek, sabaha gece uykuların kaçmadan, dinlenerek uyanmış olmak bana öyle iyi geliyor ki.
Bu anlarda dünyanın en huzurlu insanı oluyorum.
0
mutekebbir
(29.07.25)
Çalışınca huzur geliyor. Boş teneke tıngırdıyor, işkeyen demir ışıldıyor. Kafanın hep bi işle meşgul olması gerekiyor. Yoksa huzur kaçıyor.
0
luluki
(30.07.25)
(2)

Anneyi stresten uzaklaştırmak için nereye götüreyim? (Kocaeli)

damba
Selamlar. Annem yakın zamanda bazı problemleri kafasına taktı ve zona çıkardı, evden bir nebze uzaklaştırmak istiyorum kendisini, izmit ve çevresinde serin nereyi önerirsiniz? Keyif yapsın? Doğa görsün biraz vs Bolu, Sapanca, Bursa vs
Selamlar.

Annem yakın zamanda bazı problemleri kafasına taktı ve zona çıkardı, evden bir nebze uzaklaştırmak istiyorum kendisini, izmit ve çevresinde serin nereyi önerirsiniz? Keyif yapsın? Doğa görsün biraz vs

Bolu, Sapanca, Bursa vs
0
damba
(29.07.25)
Bolu iyidir yedigöller falan.
0
gobekliraki
(29.07.25)
Sakarya Acelle yaylası
0
iddaaci
(29.07.25)
(6)

Arac Kamerasi

krmzbvl
Kullaniyor musunuz? Var mi tavsiye ettiginiz marka model? Kaliteli, cabuk bozulmayacak bi urun. Piyasada bi milyon tane farkli marka model ve fiyatta cihaz var. Kafa oldu maşukiye.
Kullaniyor musunuz? Var mi tavsiye ettiginiz marka model? Kaliteli, cabuk bozulmayacak bi urun. Piyasada bi milyon tane farkli marka model ve fiyatta cihaz var. Kafa oldu maşukiye.
0
krmzbvl
(29.07.25)
burada hep viofo'yu öneririm. size uyan modeli alabilirsiniz.

araç kamerası alırken uzun ömürlü olmasını istiyorsanız kapasitörlü kameraları seçin. şarj edilen bataryalı kameralar uzun ömürlü değil ayrıca güvenli değil.
0
false pretension
(29.07.25)
redtiger kullanıyorum, örnek görmek istersen kendi çektiğim birkaç videonun linkini bırakıyorum.

www.instagram.com
www.instagram.com
0
emfuzi
(29.07.25)
Viofo, pişman olmazsınız
0
mirty
(29.07.25)
70mai. 5 yıldı kullanıyorum. film çek o derece. şimşek çaksa devreye giriyor.
0
ground
(30.07.25)
Viofo pahaliymis be.
0
🌸krmzbvl
(30.07.25)
@ground bunun fiyati uygun gorunuyor. Senin kullandiginin modeli nedir?

www.teknosa.com
0
🌸krmzbvl
(30.07.25)
(8)

Bu sıcakta kedimin dibime girip durması

muhayyer divan
SelamKedim Bahti böyle bir şey tutturdu iki gündür. Belki üç gündür. Sürekli bana dokunacak şekilde oturur oldu. Deli gibi terliyorum sıcaktan mahvoldum ama kedi dibime oturuyor. Bana yapışıyor. Sebebini bilen var mı?
Selam

Kedim Bahti böyle bir şey tutturdu iki gündür. Belki üç gündür. Sürekli bana dokunacak şekilde oturur oldu. Deli gibi terliyorum sıcaktan mahvoldum ama kedi dibime oturuyor. Bana yapışıyor. Sebebini bilen var mı?
0
muhayyer divan
(29.07.25)
Sevgisinden hiç şüphem yok, çok seviyeli çok kaliteli bir ilişkimiz var kendisiyle, mama isterken kendini sevdirir, verince gelip ayrıca sevdirir, öyle bir kedi.

Bu sıcakta bana bu kadar yavşamasını anlayamadım. Yamulması lazımdı.
0
🌸muhayyer divan
(29.07.25)
Benimki de öyle yaa, inadına yapıyor sanki.
0
gobekliraki
(29.07.25)
kedilerin vücut ısısı insandan yüksek olduğu için serinliyor olabilir.
0
ya ben lan neyse
(29.07.25)
Bir şeyden korkmuştur belki, bizim anlayamadigimiz kedi dünyasında olan bir olay da olabilir.
0
encokbenisevinnolur
(29.07.25)
Bir çıkarı olmasa yanaşmaz, o çıkar da genelde sevgi beklentisi olmuyor.
0
sekizdokuzon
(29.07.25)
Hani kedi dediğin atanamamis leopar, frontal loblarimizla algılamaktan vazgeçmemiz gerekiyor bu canlıları.
0
sekizdokuzon
(29.07.25)
Her seferinde kendi nefesimle soğuk üflemeye çalışıyorum belki ona geliyordur. Ama bu ara dokunmama, dokunarak sevmeme çok bağımlı oldu. Sürekli dibimde. İnşallah hasta değildir.
0
🌸muhayyer divan
(29.07.25)
Boşver abla dalgana bak
0
sekizdokuzon
(29.07.25)
(1)

Uyku modu özellikli (zaman ayarlı) radyo ?

HellKeePer
Yatağa yattıktan 1-2 saat sonra otomatik kapansın istiyorum. Online mağazalar deniz derya. Tavsiye edeceğiniz bir ürün var mıdır? Teşekkürler
Yatağa yattıktan 1-2 saat sonra otomatik kapansın istiyorum. Online mağazalar deniz derya. Tavsiye edeceğiniz bir ürün var mıdır? Teşekkürler
0
HellKeePer
(29.07.25)
0
pislick0
(29.07.25)
(10)

Siyah mini/midi kısa kollu elbise

Amaranta ursula
Merhaba arkadaşlar, Uzun süredir bu tarz bir elbise arıyorum. Belki bunun bir tık daha uzunu da olabilir. Kiloş ya da kusakli bir sey aramıyorum. Tamamen düz kesim. Gözüne çalan varsa önerileri çok makbule geçer. Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
Merhaba arkadaşlar,

Uzun süredir bu tarz bir elbise arıyorum. Belki bunun bir tık daha uzunu da olabilir.

Kiloş ya da kusakli bir sey aramıyorum. Tamamen düz kesim. Gözüne çalan varsa önerileri çok makbule geçer.

Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden.
0
Amaranta ursula
(29.07.25)
Zevkine hayran kaldım. Resmi google lens ile aratınca epey bir seçenek çıkıyor. Onu bir dene bence.
0
Mirket
(29.07.25)
Buna benzer elbiseler Zara'da var sanki bu sezon.
0
kobuzchu kiz
(29.07.25)
Çok benzemiyormuş, benim aklımda kalan şunlar gibiydi:
www.zara.com
www.zara.com
www.zara.com
0
kobuzchu kiz
(29.07.25)
emfuzi
(29.07.25)
@gabe
Kısa kollu derken askılı ya da sıfır kol kastetmedim. Bildiğimiz omuz hizasından uzun elbiseden söz ediyorum linkteki gibi.
0
🌸Amaranta ursula
(30.07.25)
Paylaşılan elbiselerle aranan şeyin uzaktan yakından alakası yok. Kumaş, dikiş duruş çok farklı.
Nereden bulabilirsin bilmiyorum ne yazık ki. Bu ayarda bir marka bulsam ben yağmalayacağım.
Önerim diktirmen. Tam terzilik elbise.
0
mrvln
(30.07.25)
Lacoste'un modellerine bakın.
0
auroraaurora
(30.07.25)
lacoste'da gormustum buna benzer bir seyler gecen sene
0
sweetoffice
(30.07.25)
Lacoste tarzı polo yaka değil aradığım. @elorelia, @mrvln ve @eileengray aradığımı tam anlamış.

Bu arada linkteki kişi ben değilim ama duyuru cinsel açlığın Afrikası olduğu için gelen mesajlar sonrası kadının görselini kaldırdım.
0
🌸Amaranta ursula
(30.07.25)
(8)

İki Pudingi Karıştırma

rock n roll
Selam herkese, Çilekli puding tozu ve parça çikolatalı puding tozunu badem sütünde birlikte pişirmek istiyorum. Sizce olur mu? Tadı boğuk ve anlamsız mı olur? Hiç böyle farklı pudingleri birlikte pişirdiniz mi?Sen bu deneysel mutfak çalışmalarından uzak dur da diyebilirsiniz ama yine de kırıcı olmay
Selam herkese,

Çilekli puding tozu ve parça çikolatalı puding tozunu badem sütünde birlikte pişirmek istiyorum. Sizce olur mu? Tadı boğuk ve anlamsız mı olur? Hiç böyle farklı pudingleri birlikte pişirdiniz mi?

Sen bu deneysel mutfak çalışmalarından uzak dur da diyebilirsiniz ama yine de kırıcı olmayalım lütfen :)
0
rock n roll
(29.07.25)
Ufak tadımlık yap bakalım, çileği bir tık az koy. Bence olur.
0
sekizdokuzon
(29.07.25)
İki ayrı tencerede pişirip sonra kuplara bir katman çilek bir katman çikolatalı olacak şekilde koysan? İki renkli olur, yine birlikte tüketmiş olursun hem de risksiz
0
kullanicadi
(29.07.25)
Aşırı güzel oluyor yapmalısın
0
messina123
(29.07.25)
Tadı anlamsız olur

Kullanicadi +1

Aynı kaseye yarı yarıya koyabilirsin
0
grimavi
(29.07.25)
Aslında @ kullanicadi senin dediğin gibi yapmayı düşündüm önce ama sonra merak ettim karışım şeklinde nasıl olur acaba diye :)
0
🌸rock n roll
(29.07.25)
1-2 yk kakaolu 1-2 yk çilekli pudingi minik bir cezvede azıcık sütle pişir istersen:)) hepsini harcama

Bu arada pudinge acımam ama ziyan olan badem sütüne çok üzülürüm
0
kullanicadi
(29.07.25)
dene gitsin en fazla iki paket puding ve bir iki litre süt kaybedersin ama bize de tecrübe kazandırmış olursun :)

sonucu bekliyorum.
0
tabudeviren
(29.07.25)
Çikolatalı çilek veya çileklimsi çikolata gibi bişey olur ama lezzetin net olmasını sevenler istemez, sevmez. Karışık bir tat olur. Daha önce yapmadım, sadece minikliğimden hatırladıklarım.
0
muhayyer divan
(29.07.25)

tübitak postdoc bursu alan var mı

ted
sb. küçük bir sorum var da.
sb. küçük bir sorum var da.
0
ted
(29.07.25)
(2)

Esit agirlik 24bin siralama ne okuyabilir?

heartwork
Bu siralama isleri bizden gecmis. Ilerde yolunu bulabilecegi ne okuyabilir bu kisi?
Bu siralama isleri bizden gecmis. Ilerde yolunu bulabilecegi ne okuyabilir bu kisi?
0
heartwork
(29.07.25)
Taban puanı 20bin ve altı hukuk bölümü gayet çok. Ulduğağ, selçuk, kocaeli, çukurova vs. hepsi geliyor. Bir göz atın: yokatlas.yok.gov.tr
0
yadigar
(29.07.25)
Görsel iletişim ve tasarım+animasyon çap
Uluslararası Ticaret+lojistik çap
(Bunlar sözel ya da sayılsal da olabilir gerçi)
0
damba
(29.07.25)
(15)

Benzini en iyi olan akaryakıt istasyonu hangisi?

avatar is back
Shell mi? Opetten bi defa aldım niyeyse garip hissettirdi motoru %5 -10 fazla sesli çalıştı anlamadım, shell’e döndüm daha iyi sanki. Aytemiz, bp, petrol ofisi vs. Hangisinin benzini en iyi?
Shell mi? Opetten bi defa aldım niyeyse garip hissettirdi motoru %5 -10 fazla sesli çalıştı anlamadım, shell’e döndüm daha iyi sanki. Aytemiz, bp, petrol ofisi vs.

Hangisinin benzini en iyi?
0
avatar is back
(29.07.25)
Bence shell ve opet. Neden diye sorarsan inan bilmiyorum :)
0
gobekliraki
(29.07.25)
özellikle dizel araç varsa kesinlikle Shell motor daha sessiz çalışıyor
0
Rao
(29.07.25)
Bence bu şubeden şubeye değişiyordur. Her ne kadar Opet yazsa da tabelada bilmem ne petrol falan yazıyor. Franchise olan da var. Yani bence her opet ve her shell istasyonu aynı kalite ve hizmeti vermiyordur diye düşünüyorum.
0
Cesario
(29.07.25)
Hocam birçok konuda olduğu gibi halkımız buna da çok inanmıyor ama hepsi aynı yerden alıyor yakıtı hiçbir fark yok, eğer gerçekten kaçak yakıt satmıyorlarsa satılan ürünlerin hepsi aynı, markalar fark yaratıyormuş gibi gözükmek için kendi katkı maddesini katıyor ama o da 20 bin litreye 1 litre gibi (farklı da olabilir bunu salladım) bir şey, ben Opet'ten alıyorum ama tuvaleti temiz diye oradan alıyorum.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(29.07.25)
aytemiz ve PO markalarını olabildiğince es geçiyorum. BP'yi de es geçebilirsin çünkü onu da PO işletiyor.

Opet ve Shell gönül rahatlığıyla alabilirsin.
0
false pretension
(29.07.25)
Markadan ayrı olarak şehir merkezinden uzakta bir istasyondan almak daha iyi.
Çünkü yer altındaki su, kanalizasyon hattı gibi alt yapılar yakıtın bulunduğu depo içindeki akaryakıtın nemlenmesine ve kalitenin düşmesine sebep olduğu söylenir.
0
diyecevaplandı
(29.07.25)
akaryakıt nemlenmez. akaryakıt ve suyun özgül ağırlıkları çok farklı olduğu için su tankın altında birikecektir. Pompa yakıtı en dipten çekmediği için de su yakıta karışmaz. Yakıt tanklarında su gibi zamanla tortu da oluşabilir ve dibe çöker. Bu yüzden istasyonlarda mevcut yeraltı yakıt tankları periyodik olarak temizlenir.
Tüketici olarak bakacağımız husus bu temizlik ile denetimlerin düzenli ve ciddi yapılıp yapılmadığının tespiti. Bu da pek mümkün değil.

Ben bari Silahlı Kuvvetler personelimiz kazansın diye TOTAL'den alıyorum. Bugüne kadar bir kötülüğünü görmedim.
0
Mirket
(29.07.25)
çook uzun anlatacaktım ama aslına bakarsan gereksiz laf kalabalığı olacaktı. özetle şunu diyeyim, bilindik markanın bilindik şubesinden almanız yeterli olur. hatta aracınız dizel ise katkılı dizelden alın. gerisi çok etkilemez çünkü mesela istanbul avrupa yakasındaki büyük markaların hepsi aynı dolum tesisinden yakıtını alır. eskiden yakıt sektöründeydim.
0
bravoteam
(29.07.25)
shell ve total. bazen opet. nadiren bp.
benzin azalmışsa hiç ayırt etmem.
0
tabudeviren
(29.07.25)
Bilimsel bir verim yok ama opet bana güven veriyor
0
yuvarlanantencereninkapagi
(29.07.25)
-Sirkülasyon çok olan,
-tuvaletleri temiz olan,
-Puan kampanyasi yapan,
- ve kredi kartı pos cihazı uyumlu olan işletmeler tercihimdir.


bu ara petrol ofisi, shell bayileri.
0
designer
(29.07.25)
Geçenlerde yine burada sorulmuştu böyle bir soru. Cevaplar arasında çok iddialı bir Petrol Ofisi cevabı vardı. ben ikna oldum hep oradan alıyorum.
0
Godless
(30.07.25)
turkiye'de etanol koyuyorlar mi bilgim yok, kuzey amerika'da %10 civari etanol koyuluyor.
etanol koymayan tek marka Shell, o yuzden ben mumkun oldugunca Shell'den alirim.

etanol benzinli araclarda uzun vadede eger motor etanole gore yapilmamissa sikinti yaratiyor.
0
cooperr
(30.07.25)
shell tabii ki. 10 tane motor ustasına sorun hepsi shell der.
0
ground
(30.07.25)
20 sene kadar tuprasta calışmış biri olarak uzatmadan söyleyeyim, aracını uzun yıllar kullanacaksan opet (+10 sene) 3-5 sene kullanıp arac değiştiriyorsan shell. (ben shellden alıyorum)
0
cptxxx
(30.07.25)
(12)

Ağırlık çalışırken en çok

kizil karga
Nereyi çalışmayı seviyorsunuz, motivasyonunuzu hangisi yükseltiyor?
Nereyi çalışmayı seviyorsunuz, motivasyonunuzu hangisi yükseltiyor?
0
kizil karga
(29.07.25)
Ben spor salonuna hiç yüksek motivasyonla gittiğimi hatırlamıyorum ama çalışmayı daha çok sevdiğim çekiş/sırt antrenmanları.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(29.07.25)
dürüst olmak gerekirse hicbir yeri. motivasyonumu sadece hedefledigim vücuda ulasinca yapacagim kombin hayalleri yükseltiyor.

kulakligi takiyorum. podcast dinliyorum. bitmesini bekliyorum.
0
sonsuz
(29.07.25)
dönemsel değişiyor. bench ve overhead press sevdiğimden genelde oralar fav. ama bazen de niyeyse onları değil sırt merkezli hareketleri canım daha çok çekiyor.

sadece biceps ve karın sevemiyorum.
0
patronaj1
(29.07.25)
Sırt ve bacak resmen testesteron bastığımı hissediyorum
0
apocalipy
(29.07.25)
bölge olarak çok net bir tercihim yok ama bench press ve deadlift ayrı bölgeler de olsa en sevdiğim iki hareket.
0
awlmi
(29.07.25)
Daha rahat çalışabildiğim için bacak çalışmayı seviyorum. Sonra kalça, sırt geliyor. Aşırı güçsüz bölgeler olan kol ve karın çalışmaktan hiç hoşlanmıyorum.
0
sekizdokuzon
(29.07.25)
Bacak, sirt
0
yuvarlanantencereninkapagi
(29.07.25)
bacak çok zevkli. en büyük kaslara yukleniyorum.

ayni zamanda sırt ve biceps çalışmayı da seviyorum.
0
tabudeviren
(30.07.25)
bulgarian split squat ve decline pushup en sevdigim hareketler. gune 100 tane decline push up ile baslayinca gerisi iyi gidiyor.
0
antikadimag
(30.07.25)
valla ben de bolge olarak hicbirini sevmiyorum, sadece kuvvetli oldugum hareketlerde agirlik arttirmak motive ediyor beni onlar da squat ve deadlift. presslerim onlara gore kotu mesela ve onlara uyuz oluyorum.
0
bay b
(30.07.25)
birden fazla kas grubunun çalıştığı egzersizleri seviyorum. favorim snatch.
0
lüzumsuz adam
(30.07.25)
ağırlık çalışırken bunu keyif alarak yapmıyorum ama bir tercihim olsa göğüs hareketleri daha kolay geliyor.
0
biravekahve
(30.07.25)
(1)

Şu sahne Gibi'nin hangi bölümünden?

jonas
https://www.youtube.com/shorts/n8kUK1V_rMg
0
jonas
(29.07.25)
6. sezon 8. bölüm çöllü olan
0
ala09
(29.07.25)
(2)

Kuzey Kıbrıs POS'ları troy kart kabul ediyor mu?

yadigar
Discovery/Diners değil bildiğimiz troy. Az? Nadir? Hiç?Peki discovery, diners için durum nasıldır?
Discovery/Diners değil bildiğimiz troy. Az? Nadir? Hiç?
Peki discovery, diners için durum nasıldır?
0
yadigar
(29.07.25)
kuzey kıbrısta da türk bankaları var, o yüzden geçer diye düşünüyorum. ama gidip de tecrübe etmedim.
0
inheritance
(29.07.25)
Çoğu yer ediyor. Rent a car, otel, market, restoran, müze, bebzinlik, free shop, cafe vs. birçok yer direkt kabul ediyor. Bazı poslarda yok nadiren.
0
🌸yadigar
(06.08.25)
(3)

faturalı hat

deepness
5 gb ve 1000 dakıka olan vodafone faturasız hattım bu ay 429 tl e cıkarıldı bu ay. Faturalı hatlarda aynı tarıfe 12 ay taahhutlu olarak 175 tl e satılıyor. sorum şu; faturalıya gecerken extra neler odemem gerekecek ve pesın olarak bunları odedıkten sonra, her y faturam, lımıtı aşmadıgım halde, extra
5 gb ve 1000 dakıka olan vodafone faturasız hattım bu ay 429 tl e cıkarıldı bu ay. Faturalı hatlarda aynı tarıfe 12 ay taahhutlu olarak 175 tl e satılıyor. sorum şu; faturalıya gecerken extra neler odemem gerekecek ve pesın olarak bunları odedıkten sonra, her y faturam, lımıtı aşmadıgım halde, extra bır sey ler eklenmıs olarak yuksek gelır mı, kullananların deneyımlerını merak ettım, cevaplar ıcın tskler sımdıden.

ayrıca web sıtesı veya uygulamadan almak yerıne magazadan almak daha kontrollu olur sanırım?
0
deepness
(29.07.25)
Ekstra bir ödeme olmuyor. Ancak ekstra bir şeyler kitleyebiliyorlar. İmza atarken dikkat et. Mesela, şikayetvar.com'da başka bir operatörün e-dergi adı altında bir şeyler kitlediklerine dair yazılar var. 3 ay ücretsiz bilmemne tv abonesi yapıyor. 3 ay sonra iptal etmek için kırk takla atmazsan ücretli aboneliğin devam ediyor olabilir mesela.

Bir de aşımsız paket olmasına dikkat et. Farkına varmasan aşıp fahiş faturaların sineye çekildiği olaylar yazıldı, çizildi. Halen var mı öyle şeyler, bilmiyorum.
0
Mirket
(29.07.25)
aşımsız olması çok önemli +1
ufak bir dikkatsizlikte da buradan geçirmekten felaket haz alıyorlar/acımıyorlar

sanırım birde faturalıya geçtiğiniz için telsiz kullanım ücreti tarzı bir vergi ödeyeceksiniz belli bir süre boyunca.
0
substituent
(29.07.25)
175 tl ödersin. Geç. Taahhüt bitince değiştir hattını.

Ülkede şunu yapmak lazım: taahhüt bitince hat değiştirip durmak. Yoksa acımıyorlar.
0
cemallamec
(29.07.25)
(13)

Asansörcüye parayı nasıl atayım?

chicha_v2
Apartman yöneticisi oldum.Adama bakım ücretini gönderdim açıklamaya da Haziran bakım ücreti yazdım. İşlem türünü ne seçtim hatırlamıyorum.Whatsapp'tan bana şöyle yazdı:Para gönderirken açıklama kısmını boş bırakırsanız sevinirim resmi hesap değil çünkü bu.Makbuz var bu arada ama fatura kesmiyor deme
Apartman yöneticisi oldum.

Adama bakım ücretini gönderdim açıklamaya da Haziran bakım ücreti yazdım. İşlem türünü ne seçtim hatırlamıyorum.

Whatsapp'tan bana şöyle yazdı:

Para gönderirken açıklama kısmını boş bırakırsanız sevinirim resmi hesap değil çünkü bu.

Makbuz var bu arada ama fatura kesmiyor demek ki değil mi?

İstediği gibi mi göndereyim? Bir enayi biz miyiz ulen ver vergini mi diyeyim?
0
chicha_v2
(29.07.25)
resmi hesap ve fatura isteyin
0
jülsezar
(29.07.25)
Bildiğim kadarıyla küçük işletmelerde resmi hesap şudur şeklinde tanımlanmış bir hesap olması şart değil.

Ayak yapmış.

Bir de o faturaların apartman evraginda da olması gerekiyor.
0
encokbenisevinnolur
(29.07.25)
Ek: Konu sadece vergi değil, apartman yöneticisi olduğunuz için bu işlemin tek resmi kaydı fatura.
0
encokbenisevinnolur
(29.07.25)
makbuz nasıl bir şey? tahsilat makbuzu mu? bir anlamı yok onun. fatura isteyin.

şimdi fatura istiyorsan kdv ödemen lazım diyecek. sorun yaşayacaksın.
0
gabe h coud
(29.07.25)
@gabe Para makbuzu yazıyor kağıtta. Aynı şey herhalde tahsilat makbuzu ile bilmiyorum.

Tarih var, tutar var, imza var, ay ismi ve asansör yazıyor üzerinde de :)
0
🌸chicha_v2
(29.07.25)
evet. bu kağıdın bir anlamı yok. kayıt dışı yani. %20 kdv isteyecek şimdi.
0
gabe h coud
(29.07.25)
makbuz sadece paranın alındığına dair belgedir, fatura yerine geçmez. bankadan ödeme yapılıyorsa makbuza bile gerek yok, ancak çoğu kişi makbuzu fatura gibi sanıyor
0
sweetoffice
(29.07.25)
Vekil veya idareci olduğunuz bir işte işi belgeli yapın sağlama alın.
Diğer türlü araya bir sürü şaibe şüphe girer. Her apartmanda muhakkak kıl/dandik bir sakin de olduğundan böyle işler olumsuz farklı anlamlara, noktalara getirilebilir.
0
diyecevaplandı
(29.07.25)
aciklamayı muhakkak yaz. yöneticinin görevi falan gibi bir şeyle başından savarsın
0
runaway
(29.07.25)
bu işler sakat işler. ben olsam firmayı değiştirir, faturalı ve her geldiğinde servis/bakım formu düzenleyen bir yer ile çalışırım. belki fazla para ödenir ama allah korusun bir kazada kimse gelip size ücreti az öderdik olsun bir şey olmaz demez.
0
bravoteam
(29.07.25)
Yine dünyadan uzak acemiler yardırmış. Faturasız iş yapılır, tediye makbuzu ile yapılır geçilir. Şaibeli diyen arkadaşlar uyuyorlar, şaibeli iş yapacak adamı fatura mı durduruyormuş, sayesinde öğrendik. Yok ben borcumu karşılık aldım ha ha diyerek sıyrılamaz, bu adam asansörcü, arıza olunca arıyorsun bakıma geliyor. Biliniyor kısaca.
0
Shepard
(29.07.25)
@şipard
2 yıllık apartman yöneticiliği
1. Sınıftan terk.
sen bence öğrenimin esnasında stajını bir sitede yap. Anlarsın o zaman.

Apartman girişlerindeki panolara o faturaları boşuna asıyorlar o zaman.
yada çevrendekilere hiç hata kusur yapmadıklarıdan çok güveniyorsun.
aidat toplama ve harcamalar konusunda bile bazı site yönetiminde ne dolaplar dönüyor haberin yok.
Site yönetiminin iş işlemlerini denetleyenlerden haberin var mı yok.

Önemli olan kötü ihtimalleri en aza indirmektir.
0
diyecevaplandı
(30.07.25)
Ankara'da varis için özel bir profesörün muayenehanesine gittim.

Muayene ücreti nakit olarak elden öderseniz 5000.

Kart kullanırsanız 5500.

Muayene sonrası ameliyat için fiyat bilgisi yazdı bir kağıda.

Kağıdın arkasına not düşmüş; :Kartla öderseniz KDV farkı için ekstradan %10 daha isterim." diye.

Namı koca şehri sarmış koskoca profesörün böyle bir şerefsizlik yaptığını görünce hiç kimseye şaşırmıyorum artık.

2 gündür cimere şikayet etsem mi diye düşünüyorum.
0
anaphylacticshock
(30.07.25)
(4)

Yurtdisi Vodafone ya da başka bir yol

siyah gece
1 hafta kadar yurtdışında olacağım, Vodafone yurtdisi paketlerinden kullandığınız var mı? Pek seçenek yok gibi.Ya da farklı uygulamalarla mı halletsem, yurtdışı internet konusunu nasil yapıyorsunuz? Teşekkür
1 hafta kadar yurtdışında olacağım, Vodafone yurtdisi paketlerinden kullandığınız var mı? Pek seçenek yok gibi.Ya da farklı uygulamalarla mı halletsem, yurtdışı internet konusunu nasil yapıyorsunuz?
Teşekkür
0
siyah gece
(29.07.25)
telefon esim destekliyorsa vpn + airalo
0
buenosdias
(29.07.25)
ben vodafondan 1 gb yurtdışı paketini almıştım zaten her yerde wifi var. sadece yol tarifi için de yetmişti.
0
turuncu tonlarda
(29.07.25)
ben wifilerle idare ediyorum . cafeler dışında avm'ler hatta şehir meydanlarında bile wifi oluyor .
vodafone red tarifemde yurtdışı hediyeler de var onlar yetiyor . ek paket ve faturaya ek bir ücret ödemedim hiç
0
devilone
(29.07.25)
gideceğin bölgede geçerli herhangi bir esim
0
sir gawain
(29.07.25)
(7)

Şapkalarınızı nasıl yıkıyorsunuz?

isiaha
Siperlik ile kumaş kısmının birleştiği yerde belli belirsiz ter izleri var. Bu lekeleri nasıl gideririz? Nasıl tertemiz yaparız şapkaları?
Siperlik ile kumaş kısmının birleştiği yerde belli belirsiz ter izleri var. Bu lekeleri nasıl gideririz? Nasıl tertemiz yaparız şapkaları?
0
isiaha
(29.07.25)
çamaşır makinesi
0
inheritance
(29.07.25)
Elde sabunlu su ve diş fırçası ile fırçalamayı dene hocam, üç harfli marketlerden ucuz bi fırça al. Bu fırçayı yine spor ayakkabıların dikişli detaylı yerleri varsa bu kısımları temizlemek için de kullanırsın, ince temizlik fırçan olur
0
grimavi
(29.07.25)
Temu'da plastik kalıplı şapka yıkama kılıfı satılıyor. Ona koyup makinede yıkıyorum.

www.temu.com

Ayrıca şu da var.

www.temu.com
0
Mirket
(29.07.25)
Ben bir tanesini kuru temizlemeciye vermiştim, garanti veremiyoruz dediler ama sonuç fena olmamıştı.
0
(29.07.25)
bulaşık makinesi üst sepetinde, bulaşıklar olmadan.
0
adivar
(29.07.25)
ben elde yıkıyorum. az biraz sıvı çamaşır deterjanı ile bir leğende çiteleyip asıyorum. eğer ter lekeleri varsa hafifçe fırçalıyorum.
0
my fault
(29.07.25)
Ben denemedim ama keçe yün gibi alengirli bişeyse ve yağlı bir leke varsa balata spreyi işe yarar teorik olarak.
0
schizofrengi
(30.07.25)
(5)

tüketici hakem heyetine başvuru ama nasıl? paramı nasıl geri alırım?

m e b
merhaba. gün geçmiyor ki iyilik yapma adı altında kendimi aptalca duruma sokmayayım.esenyurt'ta bir akraba ziyareti yaparken yolda bir öğrenci "abi güzellik bakım merkezine elimdeki kağıtla gidersek prim alacağım, sadece bilgi almak istediğini söylemen yeterli" dedi. ben de kıramadım, güzellik merke
merhaba. gün geçmiyor ki iyilik yapma adı altında kendimi aptalca duruma sokmayayım.

esenyurt'ta bir akraba ziyareti yaparken yolda bir öğrenci "abi güzellik bakım merkezine elimdeki kağıtla gidersek prim alacağım, sadece bilgi almak istediğini söylemen yeterli" dedi. ben de kıramadım, güzellik merkezine geçtik. kadın alladı, pulladı ve biraz da hassas noktalarımdan yakaladı (yüzüm ne kadar da lekeliymiş, delik deşikmiş, sivilce ve güneş lekeleri gırlaymış, erkenden çökmüşüm vs vs). sonra ben de tamam dedim. para transferi yaptım. tabii, bir yandan da daha o an pişman oldum "ben sancaktepe/ataşehir tarafından esenyurt'a ayda bir neden böyle bir saçmalık için geleyim ki?" diye. neyse vazgeçmek istedim. ama elimdeki veriler şunlar:

1. havale yaptığım kişi dümdüz isim-soyisim.
2. havale yaparken ıban'a atacakken kadın telefonu elimden aldı "canım ezbere biliyorum ıban'ı hızlıca atayım" dedi ve açıklama kısmına bir şey yazmama müsaade kalmadan parayı gönderdi.
3. elimdeki sözleşmemsi ve makbuzumsu evrakta hiçbir resmi/ticari unvan ve vergi numarası yok. yalnızca tabela isimleri ve benim isim-soyisim-tc kimlik no yazıyor.
4. sözleşmede "48 saat içinde iptal edilebilir. kampanyalı hizmetler iptal edilemez" yazıyor. ben sözleşme iptalini istedim whatsapp hatları üzerinden ama yapamayız dediler.

şimdi bu verilerle ben bu 4000 tl'yi nasıl iade alabilirim? avukat arkadaşım sürecin zor olduğunu ve astarının yüzünden pahalı olacağını söyledi. ama ben yine de fatura kesmedikleri ve vergi kaçırdıklarını, google yorumlarındaki şikayetlerde benzer hikayeler olduğunu, iade hakkımı kullandırtmadıklarını söyleyerek tüketici hakem heyetine başvurmayı planlıyorum.

ama online başvuruda firmanın unvanını şart koşuyor. bu durumda ne yapabilirim? paramı geri almak ve vergi kaçırdıklarını da ihbar etmek ya da en azından paramı alamasam bile vergi kaçırdıklarını ihbar etmek isterim.
0
m e b
(29.07.25)
Bence geri alamazsin. 4000 TL icin de hukuki surec yurutmeye degmez.

Bundan sonra gozu acik olmaya calisin. Bu ulkedeki insanlar artik birbirini kaziklamak icin yer ariyor adeta. Kimseye acimayin.
0
nuevo
(29.07.25)
Parayı geri almak için aklıma bir şey gelmedi.

Buraya yazdiginizi cimere yazın hic olmazsa rahatsız edecek bir işlem yaparlar belki.
0
encokbenisevinnolur
(29.07.25)
Amacın öğrenciye iyilik yapmaktı değil mi ? Birde iş yeri sahibine iyilik yapıp 4 bin yatırmışsın işte. Sadakam olsun de geç. parayı alamazsın, ayrıca mekan Esenyurt 4 bin tl için dalak böbrekten olma.
0
ebeş
(29.07.25)
geçmiş olsun.

sancaktepe'den esenyurta gitmek zor geliyorsa ve devrediliyorsa ben giderim yerine. ama 4 bin tl vermem, yemek ısmarlarım. :D
0
emfuzi
(29.07.25)
@emfuzi: valla boşa gitmesindense sen git diyeceğim ama devredilemiyor yazmışlar bir de.
0
🌸m e b
(30.07.25)
(1)

Elektrik motoru ve kondansatörden anlayan ?

Sir Anthony Hopkins
+10 yıllık çok yavaş dönen bir tavan vantilatörü var,bakım yaptım yağladım ama hız değişmedi sanırım üstündeki kondansatör kurudu.üstündeki kondansatör 0.5-1.0 uf üç bacaklı ama piyasada 0.6 - 1.2 uf kondansatörler var bunlardan alıp taksam sorun çıkar mı ? hızlı döndüm ısındım yandım der mi? elektr
+10 yıllık çok yavaş dönen bir tavan vantilatörü var,bakım yaptım yağladım ama hız değişmedi sanırım üstündeki kondansatör kurudu.
üstündeki kondansatör 0.5-1.0 uf üç bacaklı ama piyasada 0.6 - 1.2 uf kondansatörler var bunlardan alıp taksam sorun çıkar mı ? hızlı döndüm ısındım yandım der mi? elektrik motoru için "0.1uf" çok önemli midir?
0
Sir Anthony Hopkins
(29.07.25)
kondansatör kalkışta çalışıyorsa belki problem çıkarabilir ama sürekli enerji veriyorsa çok problem çıkarmaz sadece biraz hızlı dönmesine sebep olur. ancak 0.1 uf tolerans değeri içindedir. yani iki türlü de problem çıkarmaz.

multimetreniz var ise motorun sargıları kontrol etmenizi öneririm
0
bravoteam
(29.07.25)
(8)

Ankara'da iyi bir psikolog

muhayyer divan
Bilen var mı?Anlayışı kıt olmasın, eleştirmesin, kendimi ifade edişimi değiştirmesin, para kazanıcam diye süreci sakız gibi sündürmesin... ücreti de çok olmasın... iyi değilim de.
Bilen var mı?

Anlayışı kıt olmasın, eleştirmesin, kendimi ifade edişimi değiştirmesin, para kazanıcam diye süreci sakız gibi sündürmesin... ücreti de çok olmasın... iyi değilim de.
0
muhayyer divan
(29.07.25)
Hiç yormayın kendinizi herkes hiwellden bulduğu psikologlardan çok memnun.
0
tiredofwaiting
(29.07.25)
@tiredofwaiting

Hiç anlayamadım.
0
🌸muhayyer divan
(29.07.25)
hiwell diye bir uygulama var, online terapi alıyorsun.
0
sekizdokuzon
(29.07.25)
@sekizdokuzon

Vay arkadaş. İyi bir şey mi ne dersiniz?
0
🌸muhayyer divan
(29.07.25)
Ben hiwell den 2 3 kişiyle görüştüm ama memnun kalmadım.
0
mirty
(29.07.25)
Ben hiç denemedim, bilemiyorum açıkçası
0
sekizdokuzon
(29.07.25)
@sekizdokuzon

Sağ olasın çok iyi geldi :)
0
🌸muhayyer divan
(29.07.25)
Bu özelliklerden birinden daha fazlasına sahip olan psikolog bir istisnadır bence. En son gittiğim her okuduğum bir kitaptan filmden vsden bahsedince rasyonalize ediyorsun duygularından uzak durmak için vs vs papağan gibi bunu tekrarlıyordu. Epey araştırıp gittiğim biriydi üstelik. Önceki de "dostoyevski okursan tabi depresyona girersin" demişti, üstelik konuyu ben açmadım kendi sordu hangi yazarları okursun diye dldls düz ortalama bir tipim seninle konuşmaya gotum yemiyor demiyor da aklınca depresyona bağlıyor.

Neyse, sizin sorunlariniz vs benden farkli olabilir tabii. Ama bence sanattan edebiyattan anlayan, bunlarla terbiye olmuş, züppe snop olmayan birini bulun tabii böyle bir şey mümkünse. İsim bilmiyorum Ankarada olmadığım için, ama benim ölçüm de bu oldu.
0
encokbenisevinnolur
(29.07.25)
(3)

arabadaki geri görüş kamerasından sürekli görüntü almak

g7mor
geri vitese atınca görüntü veren kameranın görüntüsünü android ekrana yüklenecek bir uygulama ile istenilen bir anda görmek mümkün müdür?..arabadaki ekran
geri vitese atınca görüntü veren kameranın görüntüsünü android ekrana yüklenecek bir uygulama ile istenilen bir anda görmek mümkün müdür?
..
arabadaki ekran
0
g7mor
(29.07.25)
geri görüş kameralarından sürekli görüntü alınıyor, telefondan ve laptop'tan izleniliyor ama nasıl yapıldığını ben bilmiyorum.
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(29.07.25)
benim araçta uygulama olarak yüklü ön veya arka kamerayı açıp yola devam edebiliyorsunuz. hatta iphone home button gibi kamera butonu da mevcut sürekli olarak ekranda olmasını ve acil durumda kameraya geçişi sağlıyorsunuz.

belki güncelleme ile gelir veya multimedyayı değiştirmeniz gerekebilir.
not: orjinal multimedyalarda olacağını sanmıyorum sonradan eklenen android benimkisi
0
bravoteam
(29.07.25)
benim aracımda fabrika çıkışı olarak mevcut. yolda giderken ön, arka veya yan kameraları açabiliyor, kameralar arasında geçiş yapabiliyorum araç hareket ederken dahi.

demek ki teknik olarak mümkün.
0
emfuzi
(29.07.25)
(10)

Hangi havlu yüzey temizleyici fiyat performans ?

grimavi
Atık çıkardığı için bunlara karşı mesafeliyim fakat şu sıcak günlerde temizlik işkence gibi, bir süre masanın rafın sehpa üstünün günlük temizliği için bunlardan faydalanmak istiyorumBingonun havlusunun sabunlu temiz hafif bir kokusu var beğendim. Başka önerdiğiniz marka var mı ?Edit: denk gelirseni
Atık çıkardığı için bunlara karşı mesafeliyim fakat şu sıcak günlerde temizlik işkence gibi, bir süre masanın rafın sehpa üstünün günlük temizliği için bunlardan faydalanmak istiyorum

Bingonun havlusunun sabunlu temiz hafif bir kokusu var beğendim. Başka önerdiğiniz marka var mı ?

Edit: denk gelirseniz solo yerine bingo alın, bingo ile sildikten sonra odaya girince koku bir süre daha fark ediliyor, solo nun kokusu daha az kalıcı

Solo nun fiyatı 89 lira bingo nun fiyatı 120 lira fakat a101 lerde neredeyse her gün indirimde ve 60 lira

Bingonun kağıt kalitesi daha iyi
0
grimavi
(29.07.25)
Yapay kimyasal sağlıksızdır. Kamu spotu.

Olaylar olmadan önce sleepy alıyorduk biz, iyiydi. Şimdi evdeki depolanmışları bitirmeye çalışıyoruz, daha bitmedi.

Bence yerli markalardan boykota dahil olmayanları değerlendirmek mümkün.
0
muhayyer divan
(29.07.25)
@muhayyer

Ben de düzenli olarak değil de 1-2 ay kullanırım aldığım paket bitene kadar
0
🌸grimavi
(29.07.25)
Solo kullanıyorum. Evet, çevre dostu değil. Ama ben bu ürünler kadar kolay ayna temizleme yöntemi görmedim. İz bırakmıyor, kedi tüyü vb. her şeyi zahmetsiz topluyor. Kurulamaya da gerek yok.
0
auroraaurora
(29.07.25)
hepsiburada da solo arada bir iki al bir öde oluyor.
0
inheritance
(29.07.25)
A101de de 96lı bingo 120den 60 liraya düşmüştü alacak olan varsa
0
🌸grimavi
(29.07.25)
Fiyatlarını karşılaştırmadım ama Rossmann'dan Domol alıyorum ben denk geldikçe.
0
kobuzchu kiz
(29.07.25)
Soruya cevap olmamakla birlikte atık hassasiyeti olanların yüreğini ferahlatmak adına benzer temizliği yapmak için gerekli su sarfiyatını hatırlatmak istiyorum.

Bezi ıslat, deterjan/sabun ile köpürt, temizliği yap, bezi tekrar yıka,çitile,sık, en son elleri tekrar durula......gibi.

Şu dönemde sudan kıymetli hiç bir şey yok ve korkarım böyle giderse hepimiz ıslak mendillerle temizleneceğiz :(


Yine atığı azaltmak için birden fazla kullanılabilirler. TLC deki cimri insanlar gibi görünücem biliyorum :D
Zaten bu havlular toz ve basit temizlik için bi tık fazla geliyor bana ebat olarak. O yüzden toz alma vs. sonrası daha pis işler için 2. kullanıma girebilir. ( Pencere dış pervaz silinmesi, yahuk klasik Türk mantığı ayakkabı temizlemek )
0
kojiro
(29.07.25)
@kojiro

Hocam ben kova ve bez ile temizlik yaparken de dikkat ediyorum. Bir masa silecem diye bir kova suyu israf etmiyorum

Kenarda bu işler için 2-3 günde bir suyunu değiştirdiğim az sulu bir kovam ve bezim var

Elimden bu kadarı geliyor, orta sınıf çalışan insanlar zaten hayatı asgaride yaşıyoruz, zenginlerin kullandığı suyun enerjinin elektriğin hesabı yok kafasına geldim :) benimki sadece prensip olarak daha az zarar vermeye çalışmak
0
🌸grimavi
(29.07.25)
@kojiro

Ben de suya çok kıymet verilen, el sabunlamak için suyu iptal gibi akıtan bir anneannenin olduğu bir terbiyede büyüdüm. benim için de su çok çok önemli. Onun için de temizliği aslında yeterli suyla ve sadece sirkeyle yapmak da mümkün. Az bir suya sirke katıp bez kurudukça ıslatmak şeklinde kullanmak çok mümkün, ama başka şeyler olursa onu bilemem, Arap sabunu kullanan çok var, doğal içerikli ürünler kullanan çok var... onun için yazmıştım yapay kimyasal sağlıksızdır diye.
0
muhayyer divan
(29.07.25)
fairy yeni bi tane cikarmis. paketini begenip aldim. cok kotu. sakim alma.
0
buenosdias
(29.07.25)

İş İngilizcesi Dersi

biryerlerdebirilerihepvardibenimgibi
Robert kolej ve boğaziçi üniversitesi makine mühendisliği mezunu,35 yıl boyunca uluslararası firmalarla yazılı ve sözlü iletişimi sağlamış,4 yıl boyunca bir kültür merkezinde ingilizce konuşma dersi vermiş, tümüyle referans olabileceğim bir yakınım ingilizce dersi vermektedir.dersleri istanbul anado
Robert kolej ve boğaziçi üniversitesi makine mühendisliği mezunu,

35 yıl boyunca uluslararası firmalarla yazılı ve sözlü iletişimi sağlamış,

4 yıl boyunca bir kültür merkezinde ingilizce konuşma dersi vermiş, tümüyle referans olabileceğim bir yakınım ingilizce dersi vermektedir.

dersleri istanbul anadolu yakası'nda yüz yüze, öğrencinin kendi evinde yapmaktadır. isteğe bağlı online olarak da yapabilmektedir.

özellikle ticari ingilizce / iş ingilizcesi konusunda oldukça deneyimli olup, talebe göre günlük ingilizce dersi de verebilir. tercihen orta ve üzeri / b1+ seviyede olanlar içindir, ancak diğer düzeyler için de ders verebilir.

detaylı bilgi almak ve iletişime geçmek için mesaj gönderebilirsiniz.
0
biryerlerdebirilerihepvardibenimgibi
(29.07.25)
(4)

Yurtdışından ps5 nasıl ve nereden alınır?

pronefroz
Balkan turuna gideceğim. Son gün Priştinedeyiz , havalimanında ps5 satılır mı? Nereden alayım, vergi iadesini alabilmek için ne yapmam gerekiyor?
Balkan turuna gideceğim. Son gün Priştinedeyiz , havalimanında ps5 satılır mı? Nereden alayım, vergi iadesini alabilmek için ne yapmam gerekiyor?
0
pronefroz
(29.07.25)
Havalimanindan ps5 alinmaz. Cunku pahali olur.
Gittiginiz sehirde bir teknoloji marketine gideceksiniz oradan alacaksiniz. Internetten arastirin en ucuz neredeymis bulun oyle gidin. Urunu aldiginizda tax free istediginizi soyleyeceksiniz. Onlar da size bir form verecekler. Havalaninda tax free sirketine gidip iadenizi alacaksiniz. Ucret iadenizi alana kadar urunun paketini acmayin. Aksi takdirde vergi iadesi alamazsiniz.
0
nuevo
(29.07.25)
Sıfır Ps5in fiyatı sabit değil mi? Havalimanında tax free shoplarda farklı mıdır?
0
🌸pronefroz
(29.07.25)
Havalimaninda pahali hocam. Hersey pahali.

Ps5 in fiyati da sabit degil bu arada.
0
nuevo
(29.07.25)
Taksit olayinin TR'de hiçbir esprisi kalmadi çünkü max. 3 taksit yapiliyor(Amazontr hariç, o 8'e kadar çikiyor).

Yurt disindan almak her durumda daha kârli.
0
feastofthedamned
(29.07.25)
(3)

eski tip surucu belgesi kayipsa?

rotario
selam,yarin bu 'yeni tip surucu belgesi' icin basvuru randevum var. lakin eski tip surucu belgem cok uzun suredir kayip oldugundan ucretleri ne sekilde odemem gerektigini kestiremiyorum.eski tip degisiminde gereken hesaplara tolam 2 + 13 TL'lik bur ucret gerektigi yaziyor. eski tip surucu belgem kay
selam,

yarin bu 'yeni tip surucu belgesi' icin basvuru randevum var. lakin eski tip surucu belgem cok uzun suredir kayip oldugundan ucretleri ne sekilde odemem gerektigini kestiremiyorum.

eski tip degisiminde gereken hesaplara tolam 2 + 13 TL'lik bur ucret gerektigi yaziyor. eski tip surucu belgem kayip olsa da bu benim icin gecerli mi?

tesekkurler.
0
rotario
(29.07.25)
Aynı şekilde ben de 15tl ödeyerek hallettim. Yalnız vakıfbank üzerinden ödemeye çalışınca 1700 civarında bir ödeme çıkardı, ziraatten denedim onda 15tl çıktı onu ödedim ve biraz önce ehliyet başvurum nüfus müdürlüğünde tamamlandı herhangi bir sorun çıkmadan.
Benim belgemde kayıptı bu arada sizinki gibi.
0
hayalhayal
(29.07.25)
bana sormadilar bile eski ehliyeti. verdigimde de tek delik acip geri verdiler, bir sey olacagini sanmiyorum.
0
gule gule
(29.07.25)
Eski ehliyet umurlarında değil, sormadılar bile.
0
mahsus mahal
(29.07.25)

adres değişikliği herhangi bir ilçe nufustan yapılabiliyor mu?

administ
yoksa sadece bağlı bulunan nufus müdürlüğüne mi gitmek gerekiyor. bilgisi olan var mı?
yoksa sadece bağlı bulunan nufus müdürlüğüne mi gitmek gerekiyor. bilgisi olan var mı?
0
administ
(29.07.25)
(5)

Vitesi P'ye getirip arabayı durdurmak

ırene adler
Malum sıcaklar var. Otomatik araba, klima calisiyor. Araçtan kısa süreli market vs inmem gerekti diyelim. Vitesi P'ye getirip el frenini çekip arabayı birakiyorum,hic stopa basmıyorum. Motor çalışır durumda. Markette işimi halledip 5 dakikada dönüyorum.Bu durumun bir zarari olur mu? Araba kendi kend
Malum sıcaklar var. Otomatik araba, klima calisiyor. Araçtan kısa süreli market vs inmem gerekti diyelim. Vitesi P'ye getirip el frenini çekip arabayı birakiyorum,hic stopa basmıyorum. Motor çalışır durumda. Markette işimi halledip 5 dakikada dönüyorum.

Bu durumun bir zarari olur mu? Araba kendi kendine gider mi? Kisin bunu pek yapmam.
0
ırene adler
(29.07.25)
olmaz.
0
gobekliraki
(29.07.25)
rölantide çalışır, yakıt tüketir. arabada birileri yoksa araba çalınabilir.
0
inheritance
(29.07.25)
araba kendi kendine gitmez.

ama daha uzun süreli parkta ya da yokuşta vitesi önce n’ye alıp el frenini öyle çekerseniz, ayağınızı frenden çekip tekrar basıp p’ye alırsanız yükü vitese değil el frenine bindirmiş olursunuz ve şanzımanın ömrünü uzatırsınız.
0
sir gawain
(29.07.25)
bi ihtimal araç kendi kendine kilitlenir. o yüzden hiç böyle yapmam.

öte yandan çalınma tehlikesi+1
0
tabudeviren
(29.07.25)
araç anahtarsızsa herhangi bir problem yaşamazsınız. yükün viteste veya el freninde olması bir şeyi değiştirmez çünkü park freninin dişlisi ve vites dişlileri farklı dişlilerdir. ayrıca n ye alıp el frenini çektiğinizde el freni tutmaz veya teli koparsa küçük aksiyonlar yaşayabilirsiniz.
0
bravoteam
(29.07.25)
(9)

30 yaşından sonra hayvancılık

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
hiç hayvan görmemiş biri 30 yaşından sonra 8-10 koyunla başlayıp geçimini sağlayabilir mi? ahırı var, kameraları var, kurulmuş düzeni vs var. youtube'dan hayvancılık crash course gibi bir şey bulup başlanılabilir mi?
hiç hayvan görmemiş biri 30 yaşından sonra 8-10 koyunla başlayıp geçimini sağlayabilir mi? ahırı var, kameraları var, kurulmuş düzeni vs var. youtube'dan hayvancılık crash course gibi bir şey bulup başlanılabilir mi?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(29.07.25)
youtube ile bu iş zor. deneyimli birinin yanında tecrübe edinip daha sonra başlamak mantıklı.
0
biravekahve
(29.07.25)
Hayvanları aşılamak bahanesiyle öldüren birileri var oldukça bu çaba da boşa gider. Bence kendine bir arsa al, evini yap içine, ekeceğin biçeceğin şeylere karar ver toprağını hazırla, yap et işte. Kendi gıdanı kendin yetiştir. Koyunlara da göz dikerler gibime geliyor, seninki ölü yatırım olmasın.
0
muhayyer divan
(29.07.25)
8-10 koyunla nasıl para kazancan, yünü desen az miktar, süt desen az miktar, et desen az miktar.

hobi gibi olabilir başka bir gelir kaynağın varsa (tarla vs.)
0
selam
(29.07.25)
Sağlayamazsın. (Youtube'a girecek internetin parasını ödeyemezsin)
8-10 koyun ile hayvan bakımı konusunda uzman olsan da sağlayamazsın.
0
ebabil curnatasi
(29.07.25)
Ticari kısmını ve oradaki ağı öğrenmek için illa ki içeriden birileri ile işe girmek lazım.

Koyunun yünü eti sütü öğrenilir bir sekilde de kime satacaksin kısmında cuvallarsin bodoslama girersen.

İşin sağlık doğum vb kısmı da var, veteriner vb.
0
encokbenisevinnolur
(29.07.25)
Tarım ve hayvancılık başında durmayacaksanız uzaktan yapılacak işler değil. 2 dönümüne altında tarla ticari değil hobi geliridir olsa olsa. Hayvancılıkla bu sınır nedir bilemedim?
Diğer arkadaşlar +1
Bir hastalık gelse bütün sürü bir gecede telef olur ki en yüksek risk budur.
Ayrıca hayvanların gezdirilmesi, aşısı, yemi... Bilmeden olmaz.
0
strawberry first
(29.07.25)
Başlanır, yapılır.
Ahır değil, ağıl lazım yalnız.
Küçükbaş hayvan kapalı yerde durmaz. Her gün gündoğmadan uyanıp dere tepe dolaşacabilirim, beni bozmaz diyorsan, olur.
Mera gerektirir. Merası olan, hayvancılığa uygun bir köy bulman lazım. Ya da en az beş dönüm araziyi ekeceksin falan. Yapılır da o performans sende ne kadar var kısmı önemli. Geri kalanı internetten bulunur.
Bir de sütü, peyniri, yapağısı, satması, adaklık koç bulunur yazısı asıp, gelene kesip parçalayıp paketleyip satması, becerebileceğin şeylerse, yapılır tabi.
0
Mirket
(29.07.25)
Suphesiz ki yapamazsin.

Tarim desen tamam, verimli bir bolgeyse ekipmanin varsa, hic yoksa birine ektirir, bictirirsin yetisemedigin nokta da.

Ama hayvancilik cok zor bir sey, kucukbas hayvancilik daha da zor bir sey. Cok sabirliysan En fazla 1 ay dayanir, cinnet gecirirsin. 8-10 kucukbas hayvanla da bi halt olmaz.
0
wilhelmwasmuss
(29.07.25)
ben yurtdışında bir ahır gezmiştim, sormuştum fizible olması için 30 50 koyun lazım en az demişti =)
0
kveldulv
(29.07.25)
(2)

eski tip ehliyet değiştirmek için son gün

me23
-e kadarlı ifadeler hep beni tedirgin ediyor. Belgeler daha hazır değil. 31 temmuz'a kadar diyor. 31 temmuz dahil mi, değil mi?
-e kadarlı ifadeler hep beni tedirgin ediyor. Belgeler daha hazır değil. 31 temmuz'a kadar diyor. 31 temmuz dahil mi, değil mi?
0
me23
(29.07.25)
Dahil
0
koela
(29.07.25)
belge derken 4 işlem var aslında

sağlık ocağından muayene
yoksa fotoğraf çekimi
ücretleri internetten öde
nüfus idaresinden randevu al
0
bravoteam
(29.07.25)
(3)

dondurma yapma makinaları güzel yapıyorlar mı?

panamera
Merhaba, shark ninja'nın modeli arada karşıma çıkıyor. alıp kullanan, memnun olan var mı aramızda?
Merhaba, shark ninja'nın modeli arada karşıma çıkıyor. alıp kullanan, memnun olan var mı aramızda?
0
panamera
(29.07.25)
shark ninja var. çok memnunum. çok güzel yapıyor. porsiyon kontrolü şart yoksa şişkotluk riski de var :)
0
gabe h coud
(29.07.25)
Kardeşim shark ninja ile dün siftah yapmış çok güzel oldu dedi valla.
0
peki madem
(29.07.25)
Var bizde. Hilesiz yapmak zor. Doğal malzemeyle kıvam tutturacağız diye 1 ay denedik, olmadı.
Azıcık hile gerekiyor o ticari tadı bulmak için...Krema vanilya gibi.
Yapımı kolay ama işte o çocukluğumun dondurma tadı yine yok. Ona yakın bişey var.
0
luluki
(29.07.25)
(8)

tüm olumsuz şartlara rağmen kur nasıl baskılanabiliyor ?

Rao
Selamlar, ülkeye yabancı yatarım gemiyor, hükümet ve tl ye olan güven yok, Mevduat stopajı oranı attırılıyor, cazibesi azalıyor. Buna rağmen ve hangi araç ve teknikler kullanarak , kuru baskılamaya devam edebiliyorlar. ? Detaylı bir şekilde tüm yönleriyle açıklayabilir misiniz ? Teşekkürler.
Selamlar,


ülkeye yabancı yatarım gemiyor,
hükümet ve tl ye olan güven yok,
Mevduat stopajı oranı attırılıyor, cazibesi azalıyor.

Buna rağmen ve hangi araç ve teknikler kullanarak , kuru baskılamaya devam edebiliyorlar. ?

Detaylı bir şekilde tüm yönleriyle açıklayabilir misiniz ?

Teşekkürler.
0
Rao
(29.07.25)
en güçlü enstürman: faiz. tl mevduatı hala diğer pek çok alternatife göre en çok garanti kazancı getiren yatırım.

bunun dışında bir çaba yok. yapılabilecek çok gizli kapaklı aksiyonları da yok bu arada. merkez bankası rezervinden dolar satabilir, imamoğlu olayları olduğu dönemde baskılamak için sattı. ama onun dışında bu olaylardan önce bayağı bir alım yapmıştı. rezervi yüksek.

türkiye'deki temel ekonomik sorun yıllar boyu kur kriziydi. o yüzden kafamızda yeni era'ya geçemedik. şu an kur krizi sorunumuz yok. hala enflasyon sorunumuz ve sıcak para akışı sorunumuz var. bunlar kurdan ziyade alım gücümüzü başka türlü etkileyen problemler.
0
gitdaddy
(29.07.25)
kur baskılanıyor ama döviz satarak değil. döviz satmak günlük ani çıkış ve dalgalanmalar için.
0
gabe h coud
(29.07.25)
paranın dışarı çıkması engellenerek.

bugün arabada, telefonda o kadar vergi olması, daha çok vergi geliri elde etmekle alakalı değil. bugün vergi oranları makul olsa devlet zaten bu ürünlerden dehşet vergi kazanacak.

vergi oranı arttıkça, vergi geliri azalır: tr.wikipedia.org

olay bu. ne telefon alabiliyorsun araba ne oyun konsolu ne bilgisayar... hatta bu durumu engellemek için esim sağlayıcılarını bile engellediler. yurt dışına çıkıyorsun harç alınıyor. yurt içine 2. telefonunuzu dahi sokamıyorsunuz. yurt dışı alış veriş kargo dahil 30 avro.

devlet hiçbir şekilde yurt dışı harcaması yapmanızı istemiyor. dehşet bir şekilde baskılanıyor şu an da.

iphone 16 pro max, neredeyse 100bin try? kim alır ki bunu?

ama makul vergili hali 48bin tl. fiyatı böyle olsa kim almaz dı ki?
0
substituent
(29.07.25)
İlk cevap veren arkadaş da güzel sıkmış. Baskı yoksa niye dünyada usd değer kaybederken bizde kazanıyor?

Diğer arkadaşların dediği gibi patlama yapmasına engel olacak önlemler alındı, Türkiye'de zaten yabacı Para kalmadı. Olan TL faizde tutuyor carry trade için ve ufak ufak salınıyor kur enflasyonu aşmayacak ve carry tradecileri üzmeyecek şekilde.
0
hububrad
(29.07.25)
Evet dolar baskılanmıyor. Şu grafik tam bir serbest kur rejimi grafiği, aynen.

i.ibb.co
0
synesthesia
(29.07.25)
edmond honda@ diğer üyelerden gerekli cevabı almıştır heralde.

15 yıldır kur baskılanmıyorsa arada yapılan develiasyonlar ne anlama geliyor diye sormak lazım.
Benim kişisel görüşüm ise aşağıdaki gibi,

yüksek faiz politikasıyla ülkeye carry trade ile döviz çek

dolarizasyonu psikolojik olarak kontrol altına almak için, aylık kur artışını her durumda mevduatın net getirisinin altında olmasını sağla.

tuik ile enflasyonu düşük göster, vatandaşın alım ve birikim gücünü çal. tasarrufu dolayısıyla altın vb. gibi araçlar ile döviz çıkışını baskıla.

yine tuik eliyle emekli maaşlarını enflasyona ezdir , ve maaşların bütçeye olan yükünü azalt.

tüm güvensizlik ve istikrarsız imaja rağmen, ekonomi bakanını diğer ülkelere dilenci olarak gönder.

korku ve sindirme potansiyel sosyal olayları baskıla, muhalif tüm gazetecileri içeriye tık.

şirketler zorlanıyor, batıyor., ekonomik faaliyetler yavaşlıyor, tüketim azalıyor, dolayısıyla vergi gelirleri azalıyorsa faiz oranlarını düşür.

faiz düşürdün , ama dolarizasyon artma eğilimi gösteriyorsa , yeni vergiler devşir , veya mevcut vergileri artır ( stopaj, trafik cezaları vb. ) ve elde edilen gelirlerle rezervleri güçlendir.

siyasi rakiplerini yıprat gerekiyorsa parçala ve yok et. bunu yaparkende dolarizasyonu dikkate al.
0
🌸Rao
(29.07.25)
Baskılanıyor. Ayrıca diğerlerinin de dediği gibi paranın yurtdışına çıkmasını engelleyen önlemler aldılar.
0
runaway
(29.07.25)
Bir sebebi de bence su olmali,

ülke içinde dolar veya euro ile is yapan kisiler azaldi çünkü döviz enflasyonun altinda seyrediyor o yüzden çogu insan bunu bir yatirim araci olarak görmüyor.
0
feastofthedamned
(29.07.25)
(9)

medikal kenevir

yazar yazmaz yazan yazar
kanser hastası yakınımız için temin edebiliyor muyuz artık? mecliste yasalaşmıştı ama satışına başlandı mı? proesedür nasıl oluyor bilgisi olan var mı?
kanser hastası yakınımız için temin edebiliyor muyuz artık? mecliste yasalaşmıştı ama satışına başlandı mı? proesedür nasıl oluyor bilgisi olan var mı?
0
yazar yazmaz yazan yazar
(29.07.25)
Yasalaşan cbd, henüz piyasaya ilaç sürülmüş değil ve muhtenelen ilaç geldiğinde de ketamin gibi yalnızca randevu ile klinikte uygulama şeklinde uygulanacak
0
apocalipy
(29.07.25)
bilmiyorum çok mu saçma ama belki bi faydası olur diye dayanamadım yazmak istedim, çünkü ülkede gerekli şeylere ulaşmak çok zor. cbd oil uzun zamandır köpek beslenmesinde takviye olarak kullanılıyor, hatta köpek eğitmeni bir arkadaşım yurtdışından ara ara getirtiyor. yani böyle bi şeyi araştırmak isterseniz ve bir süreliğine de olsa işinizi görecekse arkadaşıma sorabilirim elinde var mı diye.
0
ofelia
(29.07.25)
@ofelia, teşekkürler ama bu öyle alalım suya 2 damla damlatalım içelimlik bir şey olmayabilir. doktor kontrolünde kullanılması gerekir ama hangi doktorun cbd'den haberi var ki türkiye'de o da ayrı bir konu.
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(29.07.25)
Twitterdan erdem ulaşa ulaşınız, eğer ki ihtiyacınız varsa.
0
thesomberlain
(29.07.25)
Medikal kenevir denen thc 0,3'ün altında sınırlandırılmış cbd içeren keneviri neredeyse avrupanın herhangi bir ülkesindeki cannabis shop'lardan satın alabilirsiniz. En yakın yunanistanın hemen her yerinde bulabilirsiniz örneğin.

Dozaj konusunda ise öyle doktor kontrollü, tıpkı reçete ile ilaç yazar gibi belli hastalıklara belli dozajlar şeklinde bir yapı amerikada bile mevcut değil. Yani hastalığına ve durumuna göre size bir dozajlama yapılacağını düşünüyorsanız yanılıyor olabilirsiniz. Bu konuda sadece türkiyede değil dünyada da belli standartlar henüz tam oturmuş değil. Aşağıda Kanada'da yapılan bir araştırmayı paylaşıyorum;

pmc.ncbi.nlm.nih.gov
0
thracia
(29.07.25)
Erdem ulaş'a dm attım. x hesabımı kilitledi. sonra açtı bir şeyler oldu. baktım mesaj da gitmemiş. o da patladı yani.
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(29.07.25)
@thracia, cbd yağını rahatça tr'ye sokabiliyor muyuz peki?
0
🌸yazar yazmaz yazan yazar
(29.07.25)
@yazar yazmaz yazan yazar

Yunanistanda satılan cbd oil'in kavala kurabiyesinden bir farkı yok. Uçakta el bagajında belli ml üzerine diş macunu olsa da sorun çıkabiliyor ama bagajı aşağı verdiğinizde herhangi bir sorun olacağını sanmıyorum. Ama tabii ki yasal mevzuatta son duruma göre karşılığı nedir bilemiyorum.

Bu arada hemp oil, cbd oil adı altında türkiye'de bile satış yapıldığını görüyorum google aramalarında.
0
thracia
(29.07.25)
Uyarmak isterim ki tr de hemp oil cbd oil altında satılan ürünlerin hemen hemen hepsi propilen glikolde çözdürülüp gliserinle seyreltilen sentetik kannabioidler ve merdiven altı, rüştünü ispatlamış fabrikasyon ürünler harici dikkat etmenizi öneririm
0
apocalipy
(29.07.25)
(5)

kurtlar vadisi nerdlerine bir soru

Hallegadola
merhaba arkadaşlar esasında kurtlar vadisi lore'a hakimim son derece. ama aklıma takılan bir kişi var bir türlü olayını anlamadım. kocam da izlemiş zamanında ama benim kadar değil, şimdi yeniden kesitleri izliyoruz da kafamı karıştırıyor Kirve karakteri.bu karakter tam olarak kim, aşiret evet 5 bin
merhaba arkadaşlar

esasında kurtlar vadisi lore'a hakimim son derece. ama aklıma takılan bir kişi var bir türlü olayını anlamadım. kocam da izlemiş zamanında ama benim kadar değil, şimdi yeniden kesitleri izliyoruz da kafamı karıştırıyor Kirve karakteri.

bu karakter tam olarak kim, aşiret evet 5 bin kişiye hükmediyor, hem mito ile hem hüsrev ile hem pala ile hem samuel ile hem de ziya ile hemen iletişim kuran hem de baronla kapışabilecek kadar güçlü bir karakter.

hem derin hem bürokrat hem de aşiret. gerçekteki yansıması korkunçlu vesikalık fotoğrafı olan adam olarak ortaya çıkıyor. tamam ama bu adamın illüminatiyle nasıl bir bağı var? bu adam devlet mi yoksa illüminati tayfasından mı yoksa her ikisi birden mi burada soru işaretlerim var.
0
Hallegadola
(29.07.25)
kirve sedat bucak'ı temsil ediyor. ha o kadar güçlü müydü bilinmez. (bkz: bucak aşireti)
0
gobekliraki
(29.07.25)
@gobekliraki evet onu belirttim zaten soruda.

cevabımı alamadım maalesef
0
🌸Hallegadola
(29.07.25)
kurtlar vadisi senaristleri bile sizin kadar kafaya takıp düşünmemiştir bu karakteri. alt tarafı bir dizi ve o dizinin yan karakteri. senaristler bisküvisini önündeki çaya batırırken yazıyor o karakterleri. bu kadar kafanızda büyütmeyin
0
limonlu eksi
(29.07.25)
illuminati tarzı yapılanmada olsa biz bilemeyiz zaten. derin devletle kuvvetli bağları olan bir adam aşiretten ve ırak bağlantılarından dolayı.
0
gobekliraki
(29.07.25)
@limonlu eksi, tabi ki de kafamda büyütmüyorum diziyi, karakterin dizideki rolünü sordum, bence bu kadar sert bir cevaba gerek yoktu
0
🌸Hallegadola
(29.07.25)
(2)

Diş beyazlatma yöntemleri

duyuruuser
Dişi mümkünse kesmeden/zedelemeden ya da minimum olacak şekilde ve uzun vadede sıkıntı çıkartmayacak hangi yöntemler var?
Dişi mümkünse kesmeden/zedelemeden ya da minimum olacak şekilde ve uzun vadede sıkıntı çıkartmayacak hangi yöntemler var?
0
duyuruuser
(29.07.25)
Aslında diş beyaxlatma diye bişey yok. Dişin doğal rengi hafif sarımsı mat beyaz. Diş macunu o florayı ve mineyi bozuyor. Beyaz diş normal ve sağlıklı değil.

Biz ailecek 10 yılın aşkın zamandır sadece suyla fırçalarız. Dişlerim çocukluğuma gör toparladı.

Düzenli dişçiye giderdik. Artık senede bir kontrole.
0
luluki
(29.07.25)
@luluki diş beyazlatma diye bişey gayet de var...

hidrojen peroksit etken maddedir, saç açıcıda filan da kullanılan türkçede oksijenli su diye bilinen şey yani. profesyonel olarak dişçide yaptırılan işlemde de bu kullanılır.

amerika'da vs. hidrojen peroksit içerikli diş macunu da var listerine gibi markaların ürünlerinde de hidrojen peroksit içeren seçenekler var. gidip marketten hidrojen peroksit etken maddeli beyazlatıcı bant gibi şeyler de alabiliyorsun. ama bunlar türkiye'de yasak. sanırım çok zararlı olduğu için devletimiz de bizi amerika'nın kendi vatandaşlarını düşündüğünden daha çok düşündüğü için xD ama iş dişçide beyazlatmaya gelince aynı maddenin kullanımı serbest...

aynı/benzer isim ve paket ile satılan ürünlerin bile türkiye'de bulunan versiyonlarında hidrojen peroksit oranı yok denecek/işe yarayamayacak kadar düşük oluyor. colgate'in hidrojen peroksit içerikli olup oranı belirtilmeyen bir ürünü için mail attığımda da aldığım cevap bu şekildeydi:
"Ürün Kozmetik Yönetmeliği gereğince % 0,1 veya daha az oranda Hidrojen Peroksit içermektedir." aynı ürün amerika'da 3% hidrojen peroksit içeriyordu mesela.

resmi olarak distribütörler bu ürünleri getiremiyor, satamıyor. anca kendi getiren 3. parti satıcılarda vs. bulabiliyorsun bu tarz ürünleri. beyazlatıcı bantlar vs. bulunuyor alışveriş platformlarında. bunlar işe yarıyor ama yine de etken maddenin oranı dişçilerin kullandığı ürünler kadar yüksek değil yani profesyonel beyazlatma işlemi kadar etkili değil. hiç yoktan iyi olmakla beraber eğer mevcut durumda dişler çok sarıysa önce profesyonel beyazlatma işlemi yaptırdıktan sonra bu ürünleri daha çok beyazlığı korumak/uzatmak için kullanabilirsin. ama bantlar bikaç ton gözle görülür beyazlatma sağlar. illaki evde kendin bişey deneyeceksen en etkili sonucu bu bantlarla alırsın diye tahmin ediyorum.

bantların sıkıntısı kısa olmaları, sadece ön dişlerin ön yüzeyini kapsayacak boyutta olmaları. bunlar çeşitli beyazlattığını iddia eden ürünler ve önerilerin aksine mineyi zedelemez/aşındırmaz. kalıcı bir zararı yok, geçici hassasiyet yaratabiliyor hidrojen peroksit.

hidrojen peroksit içermeyen hiçbir ürün kalıcı/uzun süreli gerçek beyazlık sağlayamaz. iki çeşidi var bunların... biri aşındırıcı olup yüzey lekelerine karşı biraz etkili olabilenler ama mineye zarar verebiliyorlar... biri de mavi renkli olup sarıyı nötrlemeye çalışan geçici ve çok az bi beyazlık algısı yaratanlar. ikisi de bence işe yaramaz.
0
konetsu
(29.07.25)
(5)

Fatura nasıl temin edebilirim?

infinitedreams
Merhaba,bana fatura lazım, özellikle parke ve boya badana için. fakat işlemi henüz yaptırmayacağım sadece fatura lazım. kim bana fatura kesebilir, bunun için vergi ücretini vs ödesem işlem yapmadığı halde herhangi bir firma fatura kesebilir mi?teşekkürler
Merhaba,
bana fatura lazım, özellikle parke ve boya badana için. fakat işlemi henüz yaptırmayacağım sadece fatura lazım. kim bana fatura kesebilir, bunun için vergi ücretini vs ödesem işlem yapmadığı halde herhangi bir firma fatura kesebilir mi?

teşekkürler
0
infinitedreams
(29.07.25)
bu işleri resmi fatura kesebilecek şekilde yapan bir tanıdık olursa sadece kdv tutarını ödeyerek yaptırabilirsiniz, yada nalbur tarzı bi yere gidip aynı şekilde rica edecekseniz.
0
gencfb
(29.07.25)
sadece kdv yetmez. adam o faturadan gelir vergisi de ödeyecek. herkes yapmaz bunu
0
jelly bear
(29.07.25)
Proforma fatura işine yaramaz mı?
0
rodeocu
(29.07.25)
@rodeocu yarar tabi ki. Bunu temin etmek zor mudur?
0
🌸infinitedreams
(29.07.25)
Yok herkes verir kolay iş
0
rodeocu
(31.07.25)
(5)

Cep Telefonu Hattımı Değiştireceğim ama...

elektr10
26 yıllık Turkcell müşterisiyim. Taahhütüm de bitmek üzere. Çekim gücünden dolayı hiçbir şikayetim olmadı ama evde wi-fi kullanmama rağmen 35gb internet 1 ay dolmadan bitiyor. Bir katakulli yaptıklarını düşünüyorum açıkçası çünkü yurtdışından başka bir hattım var ve her yurt dışına çıktığımda o hatt
26 yıllık Turkcell müşterisiyim. Taahhütüm de bitmek üzere. Çekim gücünden dolayı hiçbir şikayetim olmadı ama evde wi-fi kullanmama rağmen 35gb internet 1 ay dolmadan bitiyor. Bir katakulli yaptıklarını düşünüyorum açıkçası çünkü yurtdışından başka bir hattım var ve her yurt dışına çıktığımda o hattımı kullanıyorum. 5 gb internet 1 ayda zor bitiyor.

Her neyse. Bir de aşırı zam yaptılar ve değiştirmek istiyorum. Vodafone'un güzel bir kampanyası var 45 gb internet ve sosyal medya platformlarına girişte internetinden yemiyor. Fiyat farkı yarı yarıya hem de.

Vodafone kullanan var mı? Memnun musunuz? Değiştirmeye değer mi?
0
elektr10
(29.07.25)
aşırı zam olayından dolayı bir günlüğüne bimcell e geçip tekrar geri dönmüştüm. epey epey ucuzlamıştı faturam.
0
antihero
(29.07.25)
vodafone ile duyduğum tek şey çekimin kötü olduğu. daha doğrusu atıyorum istanbulun merkezi bir yerinde arka odanda hiç çekemzken, salonda full çekiyor gibi.
0
gobekliraki
(29.07.25)
"35gb internet 1 ay dolmadan bitiyor", bunu android kullanıcıları ayarlardan takip edebilir çok net bir şekilde, veri kullanımı menüsü doğru ölçüyor sayılır. Genelde insanlar tiktok instagram gibi uygulamaların ne kadar veri tükettiğinin farkında değil.

Bunun dışında Operatörler vowifi destekliyor, düzgün ev interneti olan yerlerde telefon çekmese bile wifi üzerinden operatöre bağlanıyor telefonlar zaten,

www.vodafone.com.tr
Red40 tarifesi galiba, güzel görünüyor, taşıyın memnun kalmazsanız yine turkcell'e dönersiniz, bir kaç günün faturası aşırı olmaz. Ben de artık tarife ucuzlasın diye geçen yıl aynısını ypatmıştım, bir kaç gün vodafone'da kalıp turkcell'e dönmüştüm.
0
atom karincanin torunu
(29.07.25)
komple geçmek yerine fiyatı düşürmek için turkcell yeni müşteri kampanyası yaptığında ki genelde yılbaşı ve yazın çok yapıyor, bimcell vs geçip geri gelip o fiyatı almak. birazcık uğraştırıyor mu evet, ben turkcellden daha mı zenginim hayır.
0
bay b
(29.07.25)
kullandığınız tarifenin ücretlendirme periyodu 1kb mı 100kb mı en önemlisi o bence. 100 olanlar çok çabuk biter. yeni geçeceğiniz operatörde de buna bakmanız lazım.
0
lalu
(29.07.25)
(1)

Videodaki adam kim?

ya ben lan neyse
sb teşekkürlerhttps://www.facebook.com/reel/1036527761972033
sb teşekkürler

www.facebook.com
0
ya ben lan neyse
(29.07.25)
Douglas Macgregor

abdli askeri analist yazınca çıkıyor :D
0
elorelia
(29.07.25)
(5)

Arçelik ürünlerini indirimli almak

kel aynak kusu
Konusunda ne yapılabilir? Ev düzme arefesindeyim, beyaz eşyaları arçelik alacağım. Koç çalışanlarına ekstra bir indirim var mı mesela? Ya da aklıma gelmeyen ama sizin tecrübe ettiğiniz başka bir yol
Konusunda ne yapılabilir? Ev düzme arefesindeyim, beyaz eşyaları arçelik alacağım. Koç çalışanlarına ekstra bir indirim var mı mesela? Ya da aklıma gelmeyen ama sizin tecrübe ettiğiniz başka bir yol
0
kel aynak kusu
(29.07.25)
oliz uygulaması ile biraz indirim yapıyorlar. bazen de bayiler internet üzerinden daha ucuza satabiliyorlar.
0
inheritance
(29.07.25)
KoçAilem indirimi var, ama liste fiyatı üzerinden. Bayiden pazarlıkla daha iyi bir indirim almayı becerebilirseniz hiç gerek yok.
0
auroraaurora
(29.07.25)
Şehrinizdeki bayiler dışındaki büyük bayilere de bakabilirsiniz. Bazı bayiler liste fiyatı üstünden ciddi indirim yapıyor. Kendileri getirip teslim ediyorlar.
0
onyx
(29.07.25)
arçelik fabrikasında çalışanlara ciddi indirim yapıyorlardı. mağaza fiyatının yaklaşık 2/3'üne alabiliyordunuz.

ayrıca altus ürünlerle arçelik ürünler tamamen aynı ürünler. sadece aletin üzerinde yazan marka farklı
0
yemrem
(29.07.25)
Altus, grundig, beko, keysmart hepsi arçelik bandında üretilir. Model ve marka farklılaştırması yapılır.
0
strawberry first
(29.07.25)

İstanbul içi Diş beyazlatma için klinik tavsiyesi

marowak
Dişlerimi beyazlatmak istiyorum. İstanbul için, mümkünse anadolu yakasında kaliteli ve mümkün mertebe uygun fiyata işlem yaptırabileceğim bir klinik tavsiye eder misiniz? Bir de fiyatı tahmini ne kadar olur?
Dişlerimi beyazlatmak istiyorum. İstanbul için, mümkünse anadolu yakasında kaliteli ve mümkün mertebe uygun fiyata işlem yaptırabileceğim bir klinik tavsiye eder misiniz? Bir de fiyatı tahmini ne kadar olur?
0
marowak
(29.07.25)
(3)

5 gün için e-sim önerisi

webbrowser
Selamlar, 5 gün Samos’a gideceğiz, e-sim olarak hangi marka ve paketi almalıyız?
Selamlar, 5 gün Samos’a gideceğiz, e-sim olarak hangi marka ve paketi almalıyız?
0
webbrowser
(29.07.25)
esim io. 4 dolar 5 gb. (ama 5 dolar yükleme en az) Ben memnun kaldım. Eşimin hızı düşüktü. Elle operator degistirdim ayarlardan, düzeldi.
0
unalub
(29.07.25)
5 gün için kendi Operatörünuzun yurtdışı paketini kullanmanızı tavsiye ederim
10 gündür Hırvatistandayim Vodafoneunun 3 gb yurtdışı paketini kullanıyorum bitmedi 250 lira falandı üstelik şu an bedava verdi bana kampanya varmış para da ödemedim
0
sanguine
(29.07.25)
esimdb.com

Şu site listeliyor gideceğiniz ülkeye göre en uygununu. Ben ubigi kullandım 3 kez, memnun kaldım.
0
aguen
(29.07.25)
(1)

balkon masası

baldan kaymak
güneşte kalıyor.bu ona zarar verir mi? Ne yapmalıyım?Outdoor bir masa, bahçe masası bu arada.
güneşte kalıyor.

bu ona zarar verir mi? Ne yapmalıyım?

Outdoor bir masa, bahçe masası bu arada.
0
baldan kaymak
(29.07.25)
bormawachs.com

fabrikada bunları kullanıyoruz. tr'de de bulunabiliyor. bebek mobilyalarında kullanılabilecek kadar güvenli sağlık yönünden.
0
dorian greyfurt
(29.07.25)
(2)

Turkcell ek gb paketi

takilagimacanim
Turkcell uygulamasından bakınca 3 haftalık 10 gb var en fazla. O da hiçbir şeye yetmez. Acaba arayınca falan farklı bi sey sunuyorlar mi biliyor musunuz? 100 fb olsa 100 alacağım bu ay yani o derece o yüzden 10 gb cok cok az. Yılın sadece 2 ayı telefonumun İnterneti e ihtiyacım oluyor o yüzden pake
Turkcell uygulamasından bakınca 3 haftalık 10 gb var en fazla. O da hiçbir şeye yetmez. Acaba arayınca falan farklı bi sey sunuyorlar mi biliyor musunuz? 100 fb olsa 100 alacağım bu ay yani o derece o yüzden 10 gb cok cok az. Yılın sadece 2 ayı telefonumun İnterneti e ihtiyacım oluyor o yüzden paketimi de değiştirmek istemiyorum
0
takilagimacanim
(29.07.25)
hocam ben ayrılacağım vs dedim. hiç oralı bile olmadılar artık eskisi gibi müşteri kovalamıyor Turkcell. Turkcell'in app'inde ne görüyorsan aynı teklifleri sunuyorlar.
0
elektr10
(29.07.25)
Yaz için en uygun şu gibi

www.turkcell.com.tr
0
Northern Mariner
(29.07.25)
(6)

Gümrük vergisi hesaplama için yardımcı olur musunuz?

nefertarii
DELL marka clamshell model (tam modeli bilmiyorum) sıfır laptop, İngiltere'den gönderilecek (şirket bilgisayarı olarak); ne kadar bir ücret istenir tahmini?
DELL marka clamshell model (tam modeli bilmiyorum) sıfır laptop, İngiltere'den gönderilecek (şirket bilgisayarı olarak); ne kadar bir ücret istenir tahmini?
0
nefertarii
(29.07.25)
Türkiye'den alsınlar, veya uçak biletini alsınlar sen git-teslim al-gel.

2000 poundluk laptop için 2000 pound vergi ödeyebilirsin çünkü 27 euro üzeri alışveriş ticaret gibi işlem görüyor. Sadece para vermek falan değil, elektronik bilmemne testi yaptır güvenli mi git CE sertifikası al falan da diyebilirler. (salladım ama durum bu) Yurtdışından alışveriş artık fiilen yasak gibi bir şey.

x.com
x.com
x.com
0
nhk ni youkosu
(29.07.25)
uçak biletini alsınlar sen git-teslim al-gel +1
Vize sorunu yoksa gerçekten bu daha kolay olur. Ya da giden/gelen biri alıp getirsin.

Aynısını Hollanda'dan gelecek iş bilgisayarı için yaptı eşim, "sakın göndermeyin, iki bilgisayar parası masraf çıkar, ben gelip alsam daha ucuza gelir" diye gümrük durumunu anlattığında ikna oldular. Zaten oradaki ofise gitmesi gerekecekti, bilgisayarı oradan teslim aldı.
0
kobuzchu kiz
(29.07.25)
İngiltere vizem yok ve başkasıyla gönderme durumları da yok maalesef ki.
0
🌸nefertarii
(29.07.25)
gümrükten geçiremezsin. ticari faaliyet belgesi, noterden vekalet, gümrük ücretleri vs. vs. gibi ücretler çıkar tabi bu süreci yönetebilmek için en az 10 günün de gider.

türkiyeden benzer bir makina satın alsınlar ya da sürekli gidip gelenler oluyor bir şekilde yolcu yanında getirilebilir.
0
orpheus
(29.07.25)
@orpheus, inanılmaz saçma bir IT'leri var hiçbir şeye izin vermiyorlar. Ben de TR'den almalarını söyledim ama kabul etmediler. Bir yakınım getirsin dedim o da yok. Bir tane reconfigured laptop göndermişlerdi, 2. el olduğu için direkt geri gönderildi zaten. İş arap saçına döndü ne yapacağım bilmiyorum.
0
🌸nefertarii
(29.07.25)
Nvidia zamanında tr'de çalışan arkadaşa ekran kartı ulaştırmaya çalışırken tr mağaza fiyatının 3-4 katını ödedi. Öyle saçma bir ülkedeyiz
0
aguen
(29.07.25)
(2)

Bu hangi arabanın sesi?

avatar is back
https://www.instagram.com/reel/DJBrPuqs8wKGeçen otoparkta duydum ben de sağa sola baktım noluyor diye de araba sesiymiş :d tesla mı hepsinin mi öyle
www.instagram.com

Geçen otoparkta duydum ben de sağa sola baktım noluyor diye de araba sesiymiş :d tesla mı hepsinin mi öyle
0
avatar is back
(28.07.25)
Çoğu elektriklide benzer bi dış ses var evet.

Hybrid Toyota'larda bile var hatta kalkış ve düşük hızlarda.

Güvenlik nedeniyle var bu arada.

Togg'unki güzel mesela melodik bir tarafı var hoşuma gidiyor benim :)
0
chicha_v2
(29.07.25)
Bu arabanın sesi: www.youtube.com

Hyundai IONIQ 5
0
limonlu eksi
(02.08.25)
(3)

Ikea halı yıkama

paintit
Merhaba, halımı yıkatacağım ama arkasındaki kağıtta yıkamayın yazıyor. Halıda lekeler var, yıkanması lazım. Ikea halısı (https://www.ikea.com.tr/urun/tversted-bej-200x300-cm-buyuk-hali-40560805) olup yıkatan var mı, sorun yaşadınız mı? Yıkamacılar bilir mi ne yapacaklarını? Teşekkürler.
Merhaba, halımı yıkatacağım ama arkasındaki kağıtta yıkamayın yazıyor. Halıda lekeler var, yıkanması lazım. Ikea halısı (www.ikea.com.tr) olup yıkatan var mı, sorun yaşadınız mı? Yıkamacılar bilir mi ne yapacaklarını? Teşekkürler.
0
paintit
(28.07.25)
halı bende yok, sadece linkteki bakım talimatlarına dayanarak yorum yapıyorum. bana göre yıkanmaz diyerek çamaşır makinesinde yıkanmaz demek istiyor. zaten bir kaç madde aşağıdaki ihtiyacınız olduğunda profesyonel halı yıkama hizmeti alın diyor. bence yıkamaya verebilirsiniz.
0
inheritance
(29.07.25)
halı yıkamacılarda yıkanır. hiç bir şey olmaz. ikea'nın halıları dandik oldugu için yıkandıgı zaman solma ve çekme yapabiliyor. o yüzden yıkamayın diye yazıyorlar.
0
limonlu eksi
(29.07.25)
Benim evdeki halilarin hepsi ikea, her yil yikamaya veririm bir sorun olmadi ama hic olmayacagi anlamina gelmez biraz dandik halilar cunku.
0
rayde
(29.07.25)
(9)

Bolu’da yaya geçidinde arabalar duruyormuş

messina123
Tıpkı avrupadaki gibi. Bu doğru mu?
Tıpkı avrupadaki gibi. Bu doğru mu?
0
messina123
(28.07.25)
Değil
0
sekizdokuzon
(28.07.25)
x.com

Doğru gibi
0
🌸messina123
(28.07.25)
Aylarca Bolu'da yaşadım, daha geçen sene oradaydım. O tip bir medeniyet görmedim.
0
sekizdokuzon
(28.07.25)
Medeniyetten değil. Pilot bölge. Ceza yeme ihtimali daha fazla. Her yer böyle olmalı. 2 seneye büyük yol kat edilir.
0
glamdr1ng
(28.07.25)
vaktiyle boluda iken kirmizi isikta durulmazdi.(90lar)

Turkiyede Yaya gecidine cikmadan önce aracin durduguna emin olmali.

Bugünün haberi;
www.haberler.com
0
designer
(28.07.25)
Tanju Özcan bir şeyler deniyor. Yere çöp falan da atılmıyor zorla medeniyeti getirecek adam
0
olaylar olaylar
(29.07.25)
ben çanakkalede görmüştüm. Bir ankaralı olarak çok şaşırmıştım. nasıl yani kaldırıma yanaşıyoruz ve arabalar duruyor diye :)
0
jepa
(29.07.25)
cezası evlerine gönderilenler onu yapıyor artık. bazı bölgelerde kameralar oluyor. durmak zorunda kalıyorlar.
0
elektr10
(29.07.25)
Ben araçla da yaya da bulundum birkaç kere evet duruyor araçlar.

Muğla merkezde de var aynı durum.

Keşke medeniyet bu kadar şaşırtmasa bizi sevindiğim şeye bak.
0
chicha_v2
(29.07.25)
(2)

alt yazili ses kaydi paylasma

supergirl
selam. tl dr; ses kayitlarini alt yazilariyla beraber (srt'ler hazir) yukleyebilecegim ucretsiz ya da cuzi ucretli bir platform ariyorum. arayuzun kullanisli olmasi en onemli husus.uzun versiyon:bir dil sinavina hazirlaniyorum ve calismam gereken 50 adet ses kaydi mevcut. kayitlari dinleyip arkasind
selam.

tl dr; ses kayitlarini alt yazilariyla beraber (srt'ler hazir) yukleyebilecegim ucretsiz ya da cuzi ucretli bir platform ariyorum. arayuzun kullanisli olmasi en onemli husus.

uzun versiyon:

bir dil sinavina hazirlaniyorum ve calismam gereken 50 adet ses kaydi mevcut. kayitlari dinleyip arkasindan 5'i soru 5'i dogru/yanlis olan 10 alistirmayi da cozmem gerekiyor (daha dogrusu ezber cunku kesin bunlardan cikacak)

simdi ben Anki kullaniyorum flashcard uygulamasi olarak, bunlari ses kaydi olarak kaydedebiliyorum. cok da basit. sorulari da ilistirebiliyorum. cok yer kapliyor ama olsun.


simdi ben telefonda da dinleyecegim bir sey olsun istiyorum. Anki uygulamasi telefonda kullanmiyorum. 30 euro gibi bir ucreti var. biraz fazla bu ucret ve isimi gorecegine bile emin degilim.

Podbean diye bir sey buldum. SRT dosyalarini da yukleyebiliyorum. fakat gunde 3 tane yuklemeye izin veriyor. kaldi 44 kayit... ayrica uygulama arayuzu cok kotu, nerden bulunuyor yukledigim kayitlar hala anlamadim. sirasini degistiremeyi cozemedim. ayrica telefonda alt yazi cok kucuk ve asagida bir serit halinde kaliyor.

Youtube desem, illa gorsel eklemem gerekecek...

sinavim kasimda. eger bi platform bulabilirsem sinava hazirlanan diger kisilere de paylasmak istiyorum.

tesekkurler
0
supergirl
(28.07.25)
VLC telefona da yüklenebiliyormuş belki o işinizi görür?
0
peki madem
(29.07.25)
bakacagim VLC'ye tesekkurler
0
🌸supergirl
(29.07.25)
Download on the App Store Get it on Google Play
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.