Giriş
(1)

Türkiyeden hangi ülkelere seyahat mümkün?

Mehmet Ersoz
uçakla hangi ülkelere gidilebiliyor? ve 14 gün karantina istemeyen ülke var mı?
uçakla hangi ülkelere gidilebiliyor? ve 14 gün karantina istemeyen ülke var mı?
0
Mehmet Ersoz
(26.11.20)
yeahbutso
(26.11.20)
(2)

Şu tarz butik marka tasarım tişörtlerinin kalitesini nasıl anlarız?

ananiyimioguz
Sormam, doğrulatmam, teyit etmem gereken bir şey var mı? Ben anlamam kumaştan, baskı değerlerinden falan :/ Pandemiden önce yine bilmediğim bir yerden kravatlı kedili bir tişört almıştım ondan çok memnunum da şans mı yani? DTG baskı yazıyor altta misal. Hangisi iyi bunların?https://www.goff.store/ur
Sormam, doğrulatmam, teyit etmem gereken bir şey var mı? Ben anlamam kumaştan, baskı değerlerinden falan :/ Pandemiden önce yine bilmediğim bir yerden kravatlı kedili bir tişört almıştım ondan çok memnunum da şans mı yani? DTG baskı yazıyor altta misal. Hangisi iyi bunların?

www.goff.store
0
ananiyimioguz
(26.11.20)
anlayamazsın. fiyatlardan biraz belli olur kumaş kalitesi ama sitedeki bilgilerden anlayamazsın. %100 pamuk der ama kalitesini bilemezsin. dtg dediği baskı tekniği ile ilgili orada yazdıkları gibi böyle plastik gibi bir baskı olmuyor daha hoş.

mesela kaft'ın ürünleri emprime baskı(sitesinde yazar), dtg baskı emprime'ye göre daha iyi.

tek yapabileceğin güvendiğin yerlerden almak, daha önce alıp beğendiğin yerlerden almak. benzer butik tişörtler tasarlayan modacı arkadaşım var tamamen onun elinde iyi veya kötü kumaş seçmek.
0
aziz dostum jack
(27.11.20)
gr önemli
0
hunharca ben
(27.11.20)
(2)

Maslaktan acarkent/beykoz a (a kapisi imis)

gunes123
Merhaba, istanbulu bilmiyorum ama bir sekilde en az taksi kullanarak acarkent e gitmem gerekiyor.Ne yapmaliyim? Ucretli yollardan bahsediyo, marmaray uskudara kadar gidiyo ordan cok mesafe gizukuyo.Hangi otobus duragindan binecegimi nasil bilebilirim?Acarkent icinde yuruyerek yolumu bulur muyum?Cok
Merhaba, istanbulu bilmiyorum ama bir sekilde en az taksi kullanarak acarkent e gitmem gerekiyor.

Ne yapmaliyim? Ucretli yollardan bahsediyo, marmaray uskudara kadar gidiyo ordan cok mesafe gizukuyo.

Hangi otobus duragindan binecegimi nasil bilebilirim?

Acarkent icinde yuruyerek yolumu bulur muyum?

Cok makbule gececek, simdiden tesekkurler

Ps: az az bir baskadir gibi hissettim
0
gunes123
(26.11.20)
maslaktan levente gidin. oradan 121 bsye binin. (2. köprüden beykoza gidiyor oldukça hızlı olur bu şekilde) (24 diye bi otobüs yok:))) köşk durağında inin oradan yakın oluyor. sanırım oradan acarkent minibüsleri var. ya da taksiye binin içinde de yürüyecek mesafeniz olabilir çünkü.
0
red g
(26.11.20)
çok uzun sürmez ama çok ters yerler, en az üç vesait.
1 -> beşiktaş yönünde giden bir otobüs/minibüs ile levent durağı. karşıya geçip 121A veya 121B ile kavacık. oradan 135A ile A Kapısı. Bu 135A 3 saatte bir kalkar. Yola çıkma saatinizi otobüsü çok beklemeyecek şekilde ayarlayın. Kapıda güvenlik yönlendirir sizi zaten.
2 -> minibüs veya otobüs ile yeniköy. yeniköy-beykoz motoru ile beykoz merkez. oradan herhangisi bir minibüs veya otobüs ile paşabahçe. ve oradan kalkan görele mahallesi minibüsleri A kapısı önünden geçiyor.
0
ensar
(27.11.20)
(1)

Faiz oranlari/aciklamalari

karaca2
Merhaba. Makroekonomik parametre olarak asagidaki gibi bir cok faiz orani var. Bunlarin anlamlari, hangisine ne icin bakilir soyleyebilir misiniz?CBRT O/N borrowing rateCBRT 1 week repo rate (policy rate)CBRT Avg. Funding rateBenchmark Bond 2 years3 Months Bill10 year Bond
Merhaba. Makroekonomik parametre olarak asagidaki gibi bir cok faiz orani var. Bunlarin anlamlari, hangisine ne icin bakilir soyleyebilir misiniz?

CBRT O/N borrowing rate
CBRT 1 week repo rate (policy rate)
CBRT Avg. Funding rate
Benchmark Bond 2 years
3 Months Bill
10 year Bond
0
karaca2
(26.11.20)
1 ve 2 merkez bankasinin bankalara verdigi borclardaki faizler, vadeleri farkli. 3, 1 ve 2 ve Tcmb nin verdigi diger borclardaki faizin agirlikli ortalamasi. 4, 5, 6 devlet hazinesinin aldigi borclardaki faizler, vadeleri farkli.
0
dunal
(27.11.20)
(4)

Vestel kurulum ekipleri 450TL ücret mi istiyor?

ananiyimioguz
Böyle bir duyum aldım. Buzdolabı alıcam fiyatı baya düşmüş diye ama 450 lira gelen ekibe vereceksem bir anlamı kalmayacak.
Böyle bir duyum aldım. Buzdolabı alıcam fiyatı baya düşmüş diye ama 450 lira gelen ekibe vereceksem bir anlamı kalmayacak.
0
ananiyimioguz
(26.11.20)
hayır ücretsiz kurulumdur
0
jelly bear
(26.11.20)
servis ücreti almaları bile abes. o da 60-70 tl falandır ama vermeyin onu da.
0
dr doofenshmirtz
(26.11.20)
Buzdolabını bilmem. 32 inc TV için 100 lira montaj ücreti.
0
fikox
(26.11.20)
Kurulum ücretsizdir ya. Üstteki arkadaşın olayı 32 inch olması. 32ve altına para istiyorlar
0
glamdr1ng
(26.11.20)
(2)

Whatsapp durum paylaşımında kişi belirleme

havadakarada
Kişilerimdeki herkese değil de birkaç kişiye görünsün istiyorum. Gösterilecek kişileri belirleyebilir miyiz?
Kişilerimdeki herkese değil de birkaç kişiye görünsün istiyorum. Gösterilecek kişileri belirleyebilir miyiz?
0
havadakarada
(26.11.20)
gizlilik ayarları var, yapabilirsiniz
0
her giriste sifresini unutan adam
(26.11.20)
Evet belirleyebilirsin. 3 nokta- ayarlar- hesap- gizlilik- durum.
0
Amaranta ursula
(26.11.20)
(1)

smart tv normal tv kanalları için app

duyurukullanıcısı
turkcell'in app'ini kullanıyorduk ama sürekli takılıyor ve bana sormadan fiyat arttırmışlar.başka hangi app ile netflix gibi normal tv kanallarını izleyebiliriz.bizimkiler açıyorlar ara sıra.
turkcell'in app'ini kullanıyorduk ama sürekli takılıyor ve bana sormadan fiyat arttırmışlar.

başka hangi app ile netflix gibi normal tv kanallarını izleyebiliriz.

bizimkiler açıyorlar ara sıra.
0
duyurukullanıcısı
(26.11.20)
Youtube'da bazı kanallar var ama tüm kanalların olduğu bir app bilmiyorum. IP TV aboneliği alırsan SS IP TV ile bütün kanalları izleyebilirsin.
0
himmet dayi
(26.11.20)
(8)

buzluktaki kıymayı çözdürmeden yemekte kullanma hakkında

panamera
Selamlar, 1 kilo kıyma alıp 200-250 gramlık şeklinde ve iyice yassılaştırarak birer yemeklik dondurucuya atayım diyorum. bu paketleri dondurucudan çıkarır çıkarmaz tavada kavurabilir miyim? örneğin kıymalı makarna gibi bir yemekte kullanabilir miyim? yoksa illa belli bir zaman önce dondurucudan çıka
Selamlar, 1 kilo kıyma alıp 200-250 gramlık şeklinde ve iyice yassılaştırarak birer yemeklik dondurucuya atayım diyorum. bu paketleri dondurucudan çıkarır çıkarmaz tavada kavurabilir miyim? örneğin kıymalı makarna gibi bir yemekte kullanabilir miyim? yoksa illa belli bir zaman önce dondurucudan çıkarıp çözülmesini mi beklemeliyim.

iyi akşamlar.
0
panamera
(26.11.20)
Canın nasıl isterse kullanabilirsin :)
Erimesini beklemene gerek yok. Tencereye, tavaya atıp, kısık ateşte ağzı kapalı biraz bekletebilirsin. Büyük ateşte döndüre döndüre pişirebilirsin. Ne istersen.
0
jalapeno
(26.11.20)
Kıyma az ısıda bile çabuk çözülür üstteki öneri gibi de devam et ..
0
Erva
(26.11.20)
ben hiç çözülmeden kullanmadım, ama google'a sorunca hızlı çözme yöntemleri cevapları geliyor. yine de dikkat etmek lazım bakteri oluşturmadan çözmek gerekiyor.

ama kıyma tüketen biriyseniz aynen öyle dediğiniz alıp buzluğa atın, çok işe yarıyor. zaten kasapta öyle istediğinizi söyleyin onlar öyle ayrı ayrı paketliyor. yemeklik kuşbaşı et falan kullanıyorsanız ondan da öyle küçük porsiyonlar paketletebilirsiniz, birer yemeklik gibi.
0
nimberjack
(26.11.20)
250 Gr tek kişi için fazla gelir. Daha az olacak şekilde paketleme bence.
0
elorelia
(26.11.20)
Yarım kilo kıymayı bozdolabı poşetine koyup elinizle/ merdane/kalem ile iyice yassılaştırın. İnce bir tabaka oluyor miktar az olduğu için. Kullanacağınız zaman ihtiyacınızı buzluktan çıkarıp çat diye kırar kalanı buzluğa geri koyarsınız. O kırdığınız parça zaten 10 dk da yumuşar istediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
0
cilekli pasta
(26.11.20)
ben sadece köfte yapacağım kıymayı çiğ koyuyorum buzluğa. yemekte kullanacaklarımı kavurup birer yemeklik olacak şekilde poşetliyorum. yarım saatte falan çözülüyor böyle olunca. yemek yaparken doğrudan ekliyorum.
0
Phoebe
(26.11.20)
Kapağı kapalı pişirirsen ilk başta, donmuş olsa da bir tarafı yanık bir tarafı donuk kalmaz. Ayrıca biraz kısık ateşte pişirmeye başlamak daha iydir donmuş ürünleri, eşit çözülme sağlar. Suyunu saldıktan sonra çok önemi yok tabi.
0
Unde bach canim
(27.11.20)
250 gram fazla, daha küçük porsiyonlar yapın.
dediğiniz şekilde yemeğin içine atınca hemen çözülüyor zaten.
çok yüksek ateşte değil, biraz daha hafif-orta ateşte birkaç kere çevirseniz dağılıyor hemen.
0
blatta hiberna
(27.11.20)
(2)

amazon prime üyeliğinden twitch yayıncısına abone olunca

roket adam
twitch yayıncısının cebine aylık kaç tl giriyor? malum prime 8.99 tl.
twitch yayıncısının cebine aylık kaç tl giriyor? malum prime 8.99 tl.
0
roket adam
(26.11.20)
twitch abonelik ücreti farklı
0
nahtoderfahrung
(26.11.20)
abone ücreti gitmesi gerekiyordu normalde. Türkler olarak her şeyin bokunu çıkardığımız gibi bunun da çıkarmışız. öyle olunca herkes prime abonesi olup kendine basmaya başlamış twitch'de incelemeye almış olayı. O yüzden henüz prime'dan gelenlerle ilgili yatan bi para yok. bu olayı da geçen bi yayıncı anlatmıştı yayınında.
0
ayin yazari
(26.11.20)
(3)

Hamburg'da tek kisi icin yasam masrafi nedir?

Paratoner
Tek kisi ve tutumlu bir insan diyelim.Ulasim kartini ücretsiz edinecek ve bir wg-odasinda yasayacak. Bunun kirasini ve yeme-icme gibi masraflari da düsününce aylik ortalama ne kadar bir miktar gereklidir?
Tek kisi ve tutumlu bir insan diyelim.

Ulasim kartini ücretsiz edinecek ve bir wg-odasinda yasayacak. Bunun kirasini ve yeme-icme gibi masraflari da düsününce aylik ortalama ne kadar bir miktar gereklidir?
0
Paratoner
(26.11.20)
aylık 900 euro'ya kral bir öğrencilik hayatı yaşanır.
0
benevolent sun
(26.11.20)
Hayat tarzına göre değişir. Kira için 300’den fazla ödenmezse eğer minimum bir 600 euro gerekir.
0
but that was just a dream
(26.11.20)
750 civarında... Hamburg pahalı bir şehir. Hem tutumlu olacak, hep ucuz yiyip içecek ve evde yemek yapacak... Kuruş sayması lazım.

Tabii şanslı olup kiraya 450-500 vermezse, biraz daha düşebilir aylık gider.
0
buf-e kür
(26.11.20)
(1)

iphone 6s için en iyi ios sürümü

iddaaci
merhaba hangisi acaba 6s için daha iyidir. ve cahil sorusu geliyor: istediğimiz sürümü yükleyebiliyor muyuz? şu an ios 13.4.1 de
merhaba hangisi acaba 6s için daha iyidir. ve cahil sorusu geliyor: istediğimiz sürümü yükleyebiliyor muyuz? şu an ios 13.4.1 de
0
iddaaci
(26.11.20)
son sürümü yükleyebiliyorsun sadece.
0
jelly bear
(26.11.20)
(1)

Bandirma'dan Manyas'a Vesait

PearlJam
Merhabalar Onumuzdeki pazar gunu bandirma idodan saat 7de indikten sonra, Manyas'a gitmem gerekiyor. Ancak saat 8de sokaga cikma yasagi oldugunu varsayarsak ve pazar gunu oldugunu varsayarsak; aksam 7den sonra manyasa vesait bulmam mumkun mudur? Benim icin cok onemli bir bilgi cunku cevabina ulasmam
Merhabalar

Onumuzdeki pazar gunu bandirma idodan saat 7de indikten sonra, Manyas'a gitmem gerekiyor. Ancak saat 8de sokaga cikma yasagi oldugunu varsayarsak ve pazar gunu oldugunu varsayarsak; aksam 7den sonra manyasa vesait bulmam mumkun mudur? Benim icin cok onemli bir bilgi cunku cevabina ulasmam mumkun degil ve aksi halde ido hbiletimi iptal etmek durumunda kalacagimmm..

Destek ve onerilerinize acigim...
0
PearlJam
(26.11.20)
o saatte direk araba bulamayabilirsin. gönen e gel burdan git diycem ama, bandırma sahilden gönen'e saat 19:00 ve 20:00 de var. manyas da benzer olabilir. şimdi baktım gönen den manyas a da son araba 19:00 da pazar günü. muhtemelen bandırmadan da o şekildedir.
0
lostys
(26.11.20)
(3)

1 ay dolmadan işten çıkan işçinin hakları ne zaman ödenir?

Tamario
Sorduğum çoğu kişi normal maas ödeme günü öderler derken bazı okuduğum kaynaklar derhal iş çıkışı verildiğinde hesabını kesip yatırırlar diyor.Ben maaş günü ödenme durumunu saçma buluyorum, çünkü sonuçta maaşı çalışan işciye verirsin, benim durumumda is çıkışı alınmış yani resmi olarak ilişiğim kalm
Sorduğum çoğu kişi normal maas ödeme günü öderler derken bazı okuduğum kaynaklar derhal iş çıkışı verildiğinde hesabını kesip yatırırlar diyor.

Ben maaş günü ödenme durumunu saçma buluyorum, çünkü sonuçta maaşı çalışan işciye verirsin, benim durumumda is çıkışı alınmış yani resmi olarak ilişiğim kalmamış firmayla.

Nasıl olur, bilgisi olan paylaşabilir mi?
0
Tamario
(26.11.20)
Turizm sektöründe de anlaşmadan cayıp işten çıkarsan maaş ödenme gününü beklersin. Ama bi kitap deposunda istifamı yazdığım anda param ödenmişti. Şirkete göre değişiyor olabilir.
0
jalapeno
(26.11.20)
firmadan firmaya değişir +1. bazıları hemen yatırırken bazıları maaş günü yatırır.
0
matilda
(26.11.20)
Kuruma göre değişir. Biz maaş ödeme günü bütün herkesin haklarını kesintilerini vs hesaplayıp ödüyoruz. Bir sürü prosedür var, ödemeler departman departman geziyor sonra da bordrolaştırılıyor.
0
denizgonen
(26.11.20)
(4)

Aylık elektrik tüketimi belli bir değeri geçince birim fiyat artıyor mu?

grgn
Diyelim ki 1 kWh elektrik x lira. Aylık tüketim y kWh'i geçince birim fiyat x'ten fazla mı oluyor?
Diyelim ki 1 kWh elektrik x lira. Aylık tüketim y kWh'i geçince birim fiyat x'ten fazla mı oluyor?
0
grgn
(26.11.20)
Eskiden direk öyleydi simdi saate göre bile değişiyor diye biliyorum.
0
ycaycayca
(26.11.20)
Saate göre tarifeyi biliyorum, şu an tüketim miktarına göre de tarifeler var mı onu öğrenmek istedim.
0
🌸grgn
(26.11.20)
EPDK tarifesinden alınıyorsa artmaz. Abone grubu ve bağlantı tipine göre değişir fiyat.
0
schwannoma
(26.11.20)
Hayır normal aboneliklerde yok böyle birşey, su gibi değil yani. Su eskiden 10 m3 üzeri zamlanırken şu an 15 m3 üzeri zamlanıyor.
0
John Bloor
(27.11.20)
(3)

noter'de araç satışı yaparken fiyat yazıyor muyuz?

alideemir1
Ben USD almak istiyorum karşı taraftan. (Eğer yazılıyorsa)Araba ücretini USD yazsak olur mu?
Ben USD almak istiyorum karşı taraftan. (Eğer yazılıyorsa)Araba ücretini USD yazsak olur mu?
0
alideemir1
(26.11.20)
o an ki tl karşılığını yazarsınız. çok da önemli değil..
0
roverandom
(26.11.20)
Satış bilgisi ve tahsilatın olup olmadığını işlem esnasında soruyorlar ona göre araç satış sözleşmesine beyan ettiğiniz tutarı ekliyorlar.
0
sytemofadownmanyagi
(26.11.20)
TL karşılığını yaklaşık olarak yazabilirsiniz.
Bu arada özellikle USD almanızdaki gerekçe nedir veya neden USD yazmasını istiyorsunuz?
0
burfak
(27.11.20)
(1)

hesaba elden döviz yatırmak vs hesaba başka hesaftan swift yapılması

alideemir1
Hangisinde işlem ücreti daha azdır?
Hangisinde işlem ücreti daha azdır?
0
alideemir1
(26.11.20)
Hesaba eldan döviz yatırmak ücretsiz olacaktır genellikle, swiftte ise bir ücret olacaktır.
0
kilimanjaro
(26.11.20)
(5)

Haydi Hep Birlikte Bu Şarkının Hakkını Verelim

rahip janick
Evet, dünden beri yine takılmış kalmışken kafam iyiymişçesine böyle bir talepte bulunuyorum. Sanatın ve sanatçının dostu olalım hep birlikte.John Frusciante - Carvelhttps://open.spotify.com/track/08ZUOlAjNu34wj283BPDJJ?si=FHkSFcb7T-CBWxw0dEgtxwYoutube linki: https://www.youtube.com/watch?v=LNTYG6yZx
Evet, dünden beri yine takılmış kalmışken kafam iyiymişçesine böyle bir talepte bulunuyorum.

Sanatın ve sanatçının dostu olalım hep birlikte.

John Frusciante - Carvel

open.spotify.com

Youtube linki: www.youtube.com

Yeteri kadar kıymet verilmediğini düşündüğünüz eserleri aşağıya yazabilirsiniz.

Best Regards
0
rahip janick
(26.11.20)
o zaman muhtemelen bilinmediği için hakkı verilmemişlerden gelsin, çok hakkı verilmeli bir eser olduğunu düşünmekteyim.

Naxatras - I am the Beyonder
www.youtube.com

ben buraya bir tane daha ekleyeceğim ya, diğerini dinlerken nedense hep bu da geliyor aklıma, ayrılar tür olarak ama. bunun da hakkı çok verilmemiştir bence.

Nekropsi - Efsane
www.youtube.com

hatta buyurun, bu muhtemelen hiç bilinmiyor hakkını vermeyi geçtim. ben de kel alaka bir yerde duymuştum, deneysel bir mevzusu var sanırım:

jaone - taxanetsi brothers
www.youtube.com

yine alakasız bir yere zıplayarak, bir de karşı kıyıdan bir şarkı daha gelsin, bu son:

balothizer - antifa syrtos
www.youtube.com
0
nimberjack
(26.11.20)
Momford& Sons (Baaba maal düeti)
Si Tu veux: youtu.be

Fruşante'ninki de güzelmiş cidden ben de bilmiyordum.
0
Amaranta ursula
(26.11.20)
şu şarkının bilinmeyip dinlenmemesi beni çok şaşırtıyor. senelerdir dinliyorum, hak ettiğinin çok altında. sadece şarkıyı sevmemle alakası yok, sound, altyapı ve başka şarkılara çok benzememesiyle öne çıkması gerektiğini düşünüyorum. sadece, vokali çok güçlü değil muhtemelen o yüzden böyle kaldı.
www.youtube.com

bunun 12bin izlenme ile hakkı verilmesini bekemiyorum zaten ama madem cayır cayır şarkılar paylaşılmış şu ana kadar, bunu paylaşmazsam olmaz.
www.youtube.com

birkaç tane daha paylaşayım
www.youtube.com
www.youtube.com
0
Jux
(26.11.20)
ben araya bir de Ayyuka atmak istiyorum, ulu orta.

Ayyuka - Sömestr

www.youtube.com
0
🌸rahip janick
(26.11.20)
Bu şarkının da grubun da hiç kıymeti bilinmedi cidden:/

Stille volk- forêt d'outre tombe
youtu.be

Yine misal Falkenbach- havamal
youtu.be
0
Amaranta ursula
(26.11.20)
(3)

Covidli biri ile flört

top_secret
Gönül işi olarak değil tıbbi anlamda soruyorum. Covid geçireli 15 gün olmuş bir kızla tanıştım. Şu an telefon üzerinden devam ediyoruz ama buluşmak gerekse en yakın ne zaman buluşabilirim ?Not: 1-Pozitif olalı 15 gün olmuş2-Şu an iyileştiğini bir rahatsızlığının olmadığını beyan ediyor.3-Bende 2 ay
Gönül işi olarak değil tıbbi anlamda soruyorum. Covid geçireli 15 gün olmuş bir kızla tanıştım. Şu an telefon üzerinden devam ediyoruz ama buluşmak gerekse en yakın ne zaman buluşabilirim ?

Not:
1-Pozitif olalı 15 gün olmuş
2-Şu an iyileştiğini bir rahatsızlığının olmadığını beyan ediyor.
3-Bende 2 ay önce geçirdim hastalığı ama iyileştim. (Antikorum vardır diye düşünüyorum)
4-İkimizde tekrar test yaptırmadık.
0
top_secret
(26.11.20)
Bir şey olmaz. Yardır.
0
westblack
(26.11.20)
Zaten psikolojik olarak yıpranmış durumdadır böyle sebepten dolayı mesafe koyarsan kızı kaybedersin. iyileştim diyor. Devam
0
kanlakarisikyagmur
(27.11.20)
antikor mevzunuza guvenmeyin. bence gorusmekte sakinca yok
0
ala09
(27.11.20)
(4)

Covid negatif olmam mümkün mü?

mtfbwy
apartmanda samimi 3 komşuyuz. 2si pozitif çıktı. aynı şekilde birine ziyarete gelen anne baba, bir diğerine gelen arkadaş da pozitif. benim test sonucum ise negatif çıktı. hepsiyle de temasım var. bu mümkün mü yoksa tekrar test mi yaptırmam gerek, test yaptırsam üniversite hastanesi tekrar yapar mı
apartmanda samimi 3 komşuyuz. 2si pozitif çıktı. aynı şekilde birine ziyarete gelen anne baba, bir diğerine gelen arkadaş da pozitif. benim test sonucum ise negatif çıktı. hepsiyle de temasım var. bu mümkün mü yoksa tekrar test mi yaptırmam gerek, test yaptırsam üniversite hastanesi tekrar yapar mı yoksa özele mi gitmem gerekir?
0
mtfbwy
(26.11.20)
Mümkün. Bir akrabam kendi covid pozitif çıktı. Aynı evdeki kocası ve çocuğu negatifti.
0
Arthur Dayne
(26.11.20)
Mümkün, pozitif olup 1 hafta hastane de yattım, tüm ailem negatif çıktı
0
paramolacak
(26.11.20)
Eşim pozitifken ben negatiftim.
0
elorelia
(26.11.20)
Bir akşam ablama yemeğe gittik. Meğer eşi pozitifmis kendisi de bilmiyordu. O masada olan herkese bulaştı ben iki kez test yaptırdım negatif.
0
dulcinea
(27.11.20)
(2)

Astımlı hastalarda covid

pegi
Çevrenizde astımlı olup da covid geçirenler var mı? Varsa süreci nasıl atlattılar? deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Çevrenizde astımlı olup da covid geçirenler var mı? Varsa süreci nasıl atlattılar? deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
0
pegi
(26.11.20)
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek. 2 ay entübe kaldı, boğazı delindi(trakeostomi) . Şu an normal serviste fizik tedavi görüyor. En bilindik örnek bu.
0
Arthur Dayne
(26.11.20)
Annem. Hastalığı "kalp hastası ve daha önce kemoterapi görmüş babam"a göre biraz daha zor atlattı. Günün çoğunu odasına çekilip uzanarak ve bazen de uyuyarak geçiriyordu. Hastalığın annem ve babamdaki en belirgin semptomu şiddetli halsizlikti. Annemde ekstradan bel ağrısı da vardı. Hastalığı yazın geçirdikleri için virüs ciğerlerine inip zatürreye dönüşmedi belki, bilemiyorum. Bu yüzden de nefes almada güçlük çekmediler hiç.
0
the guy from batman
(26.11.20)
(9)

Takım elbise

egokalp
merhabalar, bir yeni mezun olarak 2 hafta sonra mülakatım var.bu işlerden hiç anlamam ilk takım elbisem olacak. nereleri tavsiye edersiniz?aslında biliyorum bütçe falan söylemem lazım ama dedigim gibi ortalama takım elbise ne kadardir onu bile bilmiyorum. hatta takim elbise alinca kravat falan da bu
merhabalar, bir yeni mezun olarak 2 hafta sonra mülakatım var.
bu işlerden hiç anlamam ilk takım elbisem olacak. nereleri tavsiye edersiniz?

aslında biliyorum bütçe falan söylemem lazım ama dedigim gibi ortalama takım elbise ne kadardir onu bile bilmiyorum. hatta takim elbise alinca kravat falan da bunun içinde mi oluyor onu dahi bilmiyorum. o kadar cahilim yani.

orta seviye göze abzürt gelmeyecek birşey ariyorum diyelim, tavsiyelerinizi bekliyorum.
0
egokalp
(26.11.20)
her mülakata takim elbiseyle gidilmez, nasil bir is? banka ya da avukatliksa tabi ki ama yazilimcilikta olmaz mesela.

fiyat bilmiyorum ama network, sarar vs bunlarin outlet magazalarina bakabilirsiniz
0
kuehles blondes
(26.11.20)
yeni mezun için pahalı bir takıma gerek yok. işine girince alırsın iyisini. orta düzey için sarar network çok pahalı gelir. bence altınyıldız ve hatemoğlu tercih edilebilir.

hatta daha ucuza getirmek isterseniz bulunduğunuz ilin avm dışı giyim mağazalarında da uygunlarını bulabilirsiniz.
0
iddaaci
(26.11.20)
@kuehles uzman yardimciligi.

@iddaaci tesekkurler yakinimdaki avm de dediginiz magazalar vardi bakacağım. avm dışı yerlere gidip bakamam ama bu dönemde hem corona var hemde aracım yok
0
🌸egokalp
(26.11.20)
Şu anda Damat'ta inanılmaz indirim var. Fit bir vücudun varsa direkt git Damat'tan al derim.
0
roket adam
(26.11.20)
Devlet kadrosu veya kurumsal bir firma mülakatı ise al siyah bir takım elbise bulunsun dolabında. İleride çevreden nikah düğün oldukça giyer paralarsın zaten.
Yaşadığın şehirdeki outlet avmlere bak derim Damatın modelleri güzel oluyor.
0
cilekli pasta
(26.11.20)
altınyıldız fiyat performans olarak iyidir, üzmez. öncelikle oraya bak.

indirim olmadığı müddetçe network, sarar ilk takım elbise için pahalı olur.

kravat için düz şeyler tercih et. örgülü mörgülü, ya da parlak sentetik şeylerden uzak dur. Takım elbisenin rengiyle benzer tonlarda olması yeterli. Siyah takım alıyorsan düz siyah bir kravat yeter.

bağcıklı rugan bir ayakkabı da bakman lazım. derimod f/p olarak iyi olur ayakkabı konusunda. gidip flodan falan bakma ayakkabıya.
0
benevolent sun
(26.11.20)
Takım elbise demek sadece ceket ve pantolon. Gömlek, kemer, kravat filan genelde ayrı almanız gerekiyor ama bazen kampanya ile birlikte de satıyorlar.

Sarar, Beymen, Damat pahalı genelde. Altınyıldız, Hatemoğlu normal, Kiğılı normalin biraz üstü. Süvari daha ucuz.

Kampanyaya denk getirmeye çalışsan iyi olur. Outlet mağazaları da daha ucuz oluyor.
0
havadakarada
(26.11.20)
Ayrıca Altınyıldız fiyat/performans için +1. Yün oranı hakkında da nasıl olması gerektiğini araştırın isterseniz.
0
havadakarada
(26.11.20)
Siyah düz takım elbise alın, zaten her yere giyersiniz. Düğün, iş görüşmesi vs.
Bütçeyi zorlayın, oluyorsa Network veya Altınyıldız.
Sonrasında 10 sene giyersiniz. Üç tane ucuz takım olacağına bir tane düzgün olsun.

Takım elbise kadar fiyatı ve kalitesi, oturuşu ve şıklığı paralel artan başka bir şey yok.
0
burfak
(27.11.20)
(2)

arabayi bir akrabamin uzerinden kendime gecirmek istiyorum

Sebastian
bunun masrafi ne kadar olur noter'den mi yapilir? ikimiz farkli sehirlerdeysek bu bir problem teskil eder mi?tesekkurler
bunun masrafi ne kadar olur noter'den mi yapilir? ikimiz farkli sehirlerdeysek bu bir problem teskil eder mi?

tesekkurler
0
Sebastian
(26.11.20)
Noterden yapılacak. Masrafı 222 lira gibi bir şeydi en son. Farklı şehirlerde olmak sorun yaratmaz ama plaka değişecek ise senin ikamet ettiğin şehrin plakası oluyor.
0
himmet dayi
(26.11.20)
Ya ikiniz de aynı şehirde olacaksınız, ya ikinizden birisi diğeriyle aynı şehirde olan birine vekalet verecek.
0
John Bloor
(27.11.20)
(4)

Çocuk uyku problemi

alexander the one point five
Güzel günler. Bu konuda bir çok bilgi mevcut olmasına rağmen çelişkiler had safhada olduğu için yaşayan/tecrübe edenlerden bir bilgi almak daha mantıklı geldi. Kızım 1 ay önce 2 yaşına bastı. Bu zamana kadar geç uyuyup geç uyanma dışında herhangi bir uyku problemi olmayan kızım, son 1 aydır her gece
Güzel günler. Bu konuda bir çok bilgi mevcut olmasına rağmen çelişkiler had safhada olduğu için yaşayan/tecrübe edenlerden bir bilgi almak daha mantıklı geldi.

Kızım 1 ay önce 2 yaşına bastı. Bu zamana kadar geç uyuyup geç uyanma dışında herhangi bir uyku problemi olmayan kızım, son 1 aydır her gece en az 4-5 defa ağlayarak uykusundan uyanıyor. Geri uyumamak için de ciddi bir direnç gösteriyor. Misal, dün gece 12’de yatıp, gece 4’te uyandı ve sabah 10’a kadar uyumadı, sonra da 10’da uyuyup 12’de uyandı.

Uyku oyunları ile uyku müessesesini öğreniyoruz: yatak odasına gitme, yorganı üstüne çekip gözleri kapatma, iyi geceler deme vs. Bunlarla herhangi bir sıkıntımız yok ancak konu gerçekten uyumaya geldiğinde yatak odasına girmemek için elinden geleni yapıyor, uykusu had safhada olsa bile. Ayakta sallama dahil çeşitli çözümler üretmeye çalışıyoruz: Gece yatmadan evvel yemek yememe (karnı rahat olsun diye), öğle uykusunu bırakma (gece daha çok uykusu gelsin diye), gece her kalktığında su içme, yatmadan evvel süt içme, kendi uyuyana kadar kesinlikle dokunmama vs. Her türlü kombinasyonu denedik ancak bir türlü işin içinden çıkıp muvaffak olamıyoruz.

Bu tip bir problemle karşı karşıya gelip çözüme ulaştırabilen ebeveynler var ise tecrübelerini duyup faydalanmayı çok isterim. En azından aklımıza gelmeyen bir çözüm yöntemi olur, akıl akıldan üstündür diyip dener, sonuca ulaşırız belki zira 1 ayda evde düzen/nizam kalmadı, tam bir kaosa sürükleniyoruz. Uykusuzluktan gelen migren atakları gibi.

Şimdiden herkese teşekkür ederim.
0
alexander the one point five
(26.11.20)
henuz deneyimlemedim ama hamilelik sebebiyle uyku egitimi hakkinda bol bol okuyorum bu aralar. okudugum seylerden biri oglen uyumanin aksam uykularinin saglikli olmasiicin gerekli oldugunu soyluyordu. cocuk fazlaca yorulmuyor, dolayisiyla adrenalin salgilamiyor ve uyanik kalmak icin direnmiyormus. ogle uykularini kesmek dogru bir taktik olmayabilir o acidan. bir de bir rutin olusturulmasindan bahsediliyor genelde saglikli bir uyku duzeni icin. ornegin uyumadan bir sure once yemek yenecek, bir sure oyun oynayip sonrasinda ilik bir banyo ve sonra uyku gibi. cocuklar alistiklari rutinleri surdurmeye egilimli oluyorlarmis cunku. belki boyle bir duzen oturtmak da ise yarayabilir.
0
in vino veritas
(26.11.20)
Akşam 9-10 gibi evdeki herkes uyuyacakmış gibi davranın. Anne-baba olarak pijamalarınızı giyin, bebeği yatırdıktan sonra sizde sanki uyuyacakmışsınız gibi davranın, evde ses yapmayın. Hatta uyku rutini içeren masallar varsa onları okuyun, çizgi filmde olur, heveslensin, gel bizde pijamalarımızı giyip uyuyalım diye heveslendirebilirsiniz. Kuklalarla ya da kendi oyuncaklarıyla uyku rutini oyunu oynayın. Eğer onun uyku vaktinde evde hareketlilik varsa uyumaması normal.

Ayakta sallamak için iki yaş biraz büyük sanki. İşe yaramaz büyük ihtimal, kendinizi yorarsınız.
0
GoodMorningTeacher
(26.11.20)
welcome to terrible two.

2 yaş ergenliği diye bir kavram var. normal ergenliğin küçük yaş versiyonu belli ki size de gelmiş. yalnız bahsettiklerinize göre hayır demekten ziyade çocuğun içinde bi huzursuzluk var gibi geldi bana. böyle durumlarda aile içi herhangi kavga gürültü patırtı yolunda gitmeyen bişeyler var mı diye düşünürüm ben. ya da okuduğu izlediği bişey etkilemiş olabilir siz farkında olmadan. birileri bişey anlatmış olabilir. bizim toplumda var ya böyle uyumazsan bak öcüler götürür çingeneler çalar seni vs. böyle bişeye de maruz kalmış olabilir mi acaba?

1 ay bence yeterli zaman. pedagogtan yardım alın. uykusuzluk ve açlık bütün bünyenizi hayat enerjinizi sabrınızı çalar.
0
dedim ben sana
(26.11.20)
uykusundan ağlayarak uyanıyorsa uyumakla ve belki de yalnız kalmakla ilgili korkuları olabilir. biliyorum iki yaşında ama korktuklarını konuşmaya çalışabilirsiniz.
0
red g
(26.11.20)
(1)

Viski taşı

bir peynir kutusu kibrit
Merhaba duyuru ahalisi, Hediye olarak viski taşı alacaktım arkadaşıma ancak ürünlerin açıklamalarında "kesin mermer", "üff nasıl mermer", "taş gibi mermer" gibi açıklamalar görünce tırstım :D Bu konuda bilgisi olan var mı hangi marka alınır? Nereden alınır? Yani yarın öbür gün arkadaşımdan "10 liral
Merhaba duyuru ahalisi,

Hediye olarak viski taşı alacaktım arkadaşıma ancak ürünlerin açıklamalarında "kesin mermer", "üff nasıl mermer", "taş gibi mermer" gibi açıklamalar görünce tırstım :D Bu konuda bilgisi olan var mı hangi marka alınır? Nereden alınır? Yani yarın öbür gün arkadaşımdan "10 liralık taş almışsın, 1000 liralık viskimin içinde küçük küçük parçalandı teşekkürler" gibi bir şey duymamak adına soruyorum. Teşekkürler. Öpüldünüz.
0
bir peynir kutusu kibrit
(26.11.20)
Mermer olmasi daha iyi bence.
Granit kanserojen :)
0
nax
(26.11.20)
(3)

Blue Jean'in 2000lerde dağıttığı CD

kozmosta bir nokta
2003 civarlarında olması lazım 151 ya da 171 şarkılık bir compilation CD dağıtmışlardı. Yabancı klasik rock şarkıları filan vardı. Hatırladığım tek şarkı Santana - Maria Maria. Elinde bu CD ya da bu şarkıların listesi olan biri var mıdır acaba?
2003 civarlarında olması lazım 151 ya da 171 şarkılık bir compilation CD dağıtmışlardı. Yabancı klasik rock şarkıları filan vardı. Hatırladığım tek şarkı Santana - Maria Maria. Elinde bu CD ya da bu şarkıların listesi olan biri var mıdır acaba?
0
kozmosta bir nokta
(26.11.20)
Bilmiyorum ama nostalji her zaman ilgimi çeker bulursanız beni de bilgilendirir misiniz? :)
0
yollarveben
(26.11.20)
ibb.co
ibb.co

Bu 2004müş, belki işe yarar.
Santanalı olan sanki çift CDliydi. Bulamadım :(
0
jimjim
(26.11.20)
@jimjim yok benim bahsettiğim 70-80ler şarkılarıydı. Tek CD olması lazım ve içinde 151 ya da 171 şarkı vardı. CD playerda dinliyodum diye hatırlıyorum.
0
🌸kozmosta bir nokta
(27.11.20)
(1)

samsung rootlama.

lenin benim amcam olur
android 9 için şöyle basit, güvenilir, sade root yapabileceğimiz bir yol yok mu? tek istediğim telefondaki default uygulamaları falan komple silebilmek vs. ekstrem işler yapmıcam. kingoroot ile olmuyor. tşkrler.
android 9 için şöyle basit, güvenilir, sade root yapabileceğimiz bir yol yok mu? tek istediğim telefondaki default uygulamaları falan komple silebilmek vs. ekstrem işler yapmıcam.

kingoroot ile olmuyor.

tşkrler.
0
lenin benim amcam olur
(26.11.20)
magisk
0
winston
(26.11.20)
(2)

Bu videodaki olay ne ? ( F1 )

garavel
https://www.youtube.com/watch?v=j6_opV3ZRNQneden bu kadar beğenilmiş, neden aniden duruyor ? bottas'a mı dur diyor bir de ?
www.youtube.com

neden bu kadar beğenilmiş, neden aniden duruyor ? bottas'a mı dur diyor bir de ?
0
garavel
(26.11.20)
Avusturya 2018 yarışı. O yarışta her iki mercedes de mekanik arıza nedeniyle yarış dışı kalmıştı. Stop stop stop diyen yarış mühendisi Bono. Mekanik arıza olduğu için aracın diğer aksamları zarar görmesin diye hemen durduruyorlar. 8 tur kala yakın basıncında bir problem yaşanıyor. Bu kadar ilginç olmasının sebebi de Turbo-hibrit çağ denen 2014'te başlayan dönemde Mercedes'lerin çok nadiren problem yaşaması. Eskiden çok fazla dayanıklılık problemi yaşıyordu araçlar. Ancak 2014'ten sonra Mercedes dominasyonunun bir sebebi de inanılmaz problemsiz araçlar ile yarışmaları. O yarışta her iki mercedes de yarış dışı kalınca (mekanik arıza sebebiyle) epey olay olmuştu.
0
himmet dayi
(26.11.20)
himmet dayı işin teknik kısmını anlatmış, ben de bu olay özelinde 2018 f1 sezonu genel durumundan bahsedeyim.
2018, her tifosinin "acaba?" dediği bir yıl olarak başladı. herkesin 3 senedir devam eden mercedes dominasyonu bu sene kırılacak galiba dediği bir yıldı. İlk iki yarıştan sonra Vettel her ne kadar uzunca bir süre yarış kazanamamış olsa da takibi sürdürdü. Liderlik birkaç sefer el değiştirdi.
Vettel için kırılma noktası hockenheim'de pole'den başlayıp lider götürdüğü yarışı çok çok çok basit bir hatayla bariyerlerde bitirmesi oldu. O anki telsiz konuşmasındaki o ağlamaklı sesi hala aklımda.
Ondan sonra Hamilton puan farkını ufak ufak açtı ve Meksika GP'sinde de şampiyonluğunu ilan etti.

Olaya gelirsek, bu yarışı anlatan italyan spikerin bu kadar coşmasının sebebi şu,
bu yarıştan önce Hamilton 145 puanla sürücüler klasmanında, mercedes ise 237 puanla takımlar klasmanında lider. Her iki mercedes de yarış dışı kalınca, vettel ve ferrari'ye yarış kazanma daha da önemlisi klasmanlarda öne geçme fırsatı doğdu. Her ne kadar yarışı Max kazanmış olsa da günün sonunda vettel ve ferrari az farkla da öne geçti.
0
battal gemalmaz
(26.11.20)
(1)

2000li yılların hiti olabilir, emin değilim...

tabudeviren
https://voca.ro/15EIeJ3j2XJ7neydi bu?edit: aslı biraz daha hızlıydı.
voca.ro

neydi bu?

edit: aslı biraz daha hızlıydı.
0
tabudeviren
(26.11.20)
Şarkının aslı Hot butter - popcorn fakat bir çok tekno trance remix i yapıldı, youtube da aratırsan bulabilirsin

youtu.be
0
freebird5406_2
(26.11.20)
(1)

Neden birçok yabancı firma uluslararası (kargo ile) satışlarını kısıtladı?

mikro patlama
Normalde Türkiye dahil birçok ülkeye kargo/posta ile satış yapan birçok firma salgın başladığında yaptığı uluslararası satış kısıtlamalarına hala devam ediyor. Bildiğim kadarıyla bu durumun TR'den kaynaklanan bir tarafı yok. O halde neden bu kısıtlamalar devam ediyor? Mesela normalde çoğu ülkeye gön
Normalde Türkiye dahil birçok ülkeye kargo/posta ile satış yapan birçok firma salgın başladığında yaptığı uluslararası satış kısıtlamalarına hala devam ediyor. Bildiğim kadarıyla bu durumun TR'den kaynaklanan bir tarafı yok. O halde neden bu kısıtlamalar devam ediyor? Mesela normalde çoğu ülkeye gönderen bir firma şimdi sadece ABD, Avrupa, Rusya'ya gönderirim diyor. Bunun mantığı ne olabilir?
0
mikro patlama
(26.11.20)
pandemi nedeniyle herkes internetten alışveriş yaptığı için siparişleri yetiştiremiyor olabilirler.
0
nickini degistiren yazar
(26.11.20)
(9)

Çaylak ilan edilmeye itiraz

sanguine
Edilebiliyor mu? Tamamen dayanaksız şekilde, tanım içeren ve çokça favori alan birkaç entry, sırf birkaç saat Aralıklarla aynı başlığın altına atıldı diye "flood" gerekçesiyle silinmiş ve çaylak ilan edilmisim. Yani bu nedir, bir mail adresi vs var mı itiraz edebileceğim? Ayrıca 1 ay ne anasını sata
Edilebiliyor mu? Tamamen dayanaksız şekilde, tanım içeren ve çokça favori alan birkaç entry, sırf birkaç saat Aralıklarla aynı başlığın altına atıldı diye "flood" gerekçesiyle silinmiş ve çaylak ilan edilmisim. Yani bu nedir, bir mail adresi vs var mı itiraz edebileceğim? Ayrıca 1 ay ne anasını satayim yuh, Nürnbergde yargilasaydiniz bir de, saçmalığa bak.
0
sanguine
(26.11.20)
iletişim kısmından yazabilirsin ama pek bi şey bekleme
0
jelly bear
(26.11.20)
Çok standart bir prosedür. Bir şey çıkmaz itirazdan.
0
himmet dayi
(26.11.20)
benim başıma defalarca geldi. hep oluyor.
0
dafuq
(26.11.20)
1 ay sonra da dönmeyeceksin tahminimce o lanet süresi filandır.
0
tepedeki psychedelic adam
(27.11.20)
Tabi ki flood yapmadım, tanım içeren kurallara uygun entryler diyorum, kıçının keyfine hem de iki üç ay önce girdiğim şeyleri silip lanetlemis birisi

Ne demek dönmeyeceğim niye dönmüyorum anlamadım, bir aylık süre bitince her sey eski haline dönmeyecek mi
0
🌸sanguine
(28.11.20)
sırf birkaç saat Aralıklarla aynı başlığın altına atıldı diye "flood" gerekçesiyle
eee flood zaten böyle bir şey. tanım içermesi flood olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
0
Wasking
(28.11.20)
1 ay lanetlendiysen 1 ay sonra geri gelmiyorsun. 1 ay sonra çaylak olmaya devam ediyorsun ve tekrar onay arabiriminin yazarlığını onaylamasını bekliyorsun. Ama bu kez ilk yazar olurkenki kadar beklemiyorsun.
0
himmet dayi
(28.11.20)
Tabi ki flood bu demek değil, bilgi içeren birden fazla entry giremez miyim ben böyle saçmalık olur mu, bari burda bunu savunmayin.

İkinci onay sürecini bilmiyordum ya, bu da ayrı rezillikmis. Yeniden 10 entry mi girmem gerekiyor yoksa öylece bekleyecek miyim
0
🌸sanguine
(28.11.20)
Aynı başlığa aynı kullanıcı tarafından girilen her entry tabii ki flood olmuyor, bir yazarın aynı başlıkta onlarca cevabı olabiliyor, bunları kısa süreler arasında da girmiş olabiliyor bu gayet normal, flood kabul edilmesi için ortada spesifik bir amaç olması lazım. Yani başlığı troll'lemek için ardı ardına entry giriyorsan bu flood kabul edilebilir açtığın başlığı ya da özel olarak bir başlığı üste taşımak için durmadan entry giriyorsan bu flood kabul edilebilir, flood gerekçesi bu tip "topluluğu rahatsız edici" içeriklerde kullanılır genelde.
0
angelus
(28.11.20)
(8)

Tense soruları

tebaloeyy
10-C, 32-E demiştim fakat cevap anahtarı öyle demiyor.
10-C, 32-E demiştim fakat cevap anahtarı öyle demiyor.
0
tebaloeyy
(26.11.20)
10 E mi?
0
dissendium
(26.11.20)
32-d

when the sand grains "were" : geçmiş zaman var burada. o yüzden "would measure" olması garanti.

10 : bana kalsa , ben de "c" diyebilirdim ama öyle değilse, "will complete" diyeceksiniz başka çaresi yok. tek mantık , hep gelecek zaman kullandığımız için is responding yerine will respond diyeceksiniz.
0
co2s2
(26.11.20)
2 sorunun cevabına da A diyor, o zaman cevap anahtarı yanlış diyorum?
0
🌸tebaloeyy
(26.11.20)
cevap anahtarı doğru olabilir, ama 10'da neden C değil de A onu bi bilen açıklasa iyi olur:)
0
lalu
(26.11.20)
10 un c olmama ihtimali yok. kraliçeye sor c der.
0
makarnavodka
(26.11.20)
10'un A olma imkanı yok bence. 32 için A oldu diye laf etmem ama o da hoşuma gitmedi.
0
co2s2
(26.11.20)
@makarnavodka kraliçeye sordum cleveland dedi:(

@co2s2 benim hiçbiri hoşuma gitmedi, bildiğimi de unuttum.
0
🌸tebaloeyy
(26.11.20)
bu soruları ösym sınavlarından ama cevap anahtarlarının bulunamadığı karanlık çağlardan. iki ayrı kaynakta bulabildim. 32'ye d (bence iyi soru değil), 10'a c denmiş.
0
sanat guresi
(28.11.20)
(18)

Hiç Anlaşmalı Evlilik Teklifi Aldınız mı?

koskoca kirpi
Merhaba, 35 yaşında er kişiyim. Daha önce Ankara'da memurken 1 kişi tayin için evlilik teklif etmiş, hatta üzerine para da teklif etmiş fakat haliyle kabul etmemiştim. Artık kamuda çalışmıyorum. Yalnız son 5 senede bugün 3. kez (totalde 4 oldu) kıdem tazminatı almak isteyen bir arkadaşım daha "Kirpi
Merhaba, 35 yaşında er kişiyim. Daha önce Ankara'da memurken 1 kişi tayin için evlilik teklif etmiş, hatta üzerine para da teklif etmiş fakat haliyle kabul etmemiştim.

Artık kamuda çalışmıyorum. Yalnız son 5 senede bugün 3. kez (totalde 4 oldu) kıdem tazminatı almak isteyen bir arkadaşım daha "Kirpi nasıl söyleyeceğimi bilemiyorum diye başladı" direkt anlaşmalı evlilik teklif etti. Artık tipimden gereksiz bir güven mi veriyorum karşı tarafa, yoksa enayi mi belliyorlar anlamadım. Hiç sizin başınıza geldi mi? Bir insan biriyle niye anlaşmalı evlensin, her iki taraf için de çok riskli değil mi? Bu son teklif eden de tee üniversiteden 15 yıllık arkadaşım.
0
koskoca kirpi
(26.11.20)
kıdem tazminatı için de evlenmezsin ya:)
0
her giriste sifresini unutan adam
(26.11.20)
@şifresini unutan adam ben de onu diyorum alsan alsan kaç para kıdem alacaksın 10 sene desen 100 bin aldın aldın, yani bunun için anlaşmalı evlenilir mi saçma sapan ben de onu merak ediyorum. Yani ondan soruyorum ben de bilmediğim bir şey mi var, yoksa çok mu olağan bu durum da bana mı denk gelmedi başkasından.
0
🌸koskoca kirpi
(26.11.20)
ilk kez bu tür bir şey duyuyorum, belki benim çevremde hiç olmadığındandır bilemiyorum ama evlenmek kolay boşanmak zor. evlenmenin ve boşanmanın türlü yükümlülükleri var, hayatın hiç ummadığın şekilde zindan olabilir. karşındaki fikrini değiştirdiği anda yıllarca uğraşman gerekebilir. punduna getirirse belki nafaka bile ödersin:) gerek var mı?
0
her giriste sifresini unutan adam
(26.11.20)
heueheu, bu erkek milleti tuhaf :) anlasmali diyerek size oltayi atiyorlar, kidem tazminati, tayin vb. isimlerle... sonra nafaka odeyerek geciyor hayatiniz; yeni bir gelir kapisi'dir; dikkat edin
0
sweetoffice
(26.11.20)
Müthiş olaymis. hayatımda ilk kez duydum ve çok güldüm.

Herhalde cidden çok güven veren, etliye tuzluya karışmayan, kendi halinde bir adamsın.

Tabii Nafaka işi de olabilir.
0
westblack
(26.11.20)
Nafaka işi boş iş. Bu tarz evlenen insan sizden nafaka istemezler. İsteyemezler. Öyle uzun davaları falan kaldıramazlar. Anlaşmalı evlilik çokta yasal bir şey değil.

Benim kafama şu takıldı.Bu yaşınıza kadar niye evlenmediniz ? 35 yaşındasınız. 20 yaşınızdan beri sizi tanıyan kadın sizinle neden evlenmek istiyor ? Bu kadınların hepsiyle arkadaş mısınız ? Yoksa görücü usulü bir evlilik mi söz konusu olacaktı ?
0
ycaycayca
(26.11.20)
Şakasına da olsa 2 kere aldım bende, kendim zaten iyi Bi yerde değilim ama arkadaşlarım nasıl kötü Bi yerdeyse böyle Bi şeyi akıllarından geçirdiler.
0
valarmurgulis
(26.11.20)
Ben almadım da, bir arkadaşımın babası (evet babası, lise çağında çocuğu olan evli adam) almıştı yıllar önce. Paraya ihtiyaçları vardı, kadın da türkiye'de kalmak isteyen bir rus'tu, iyi para teklif etmişti. Adam ve eşi ciddi ciddi düşünmüştü, tabi önce adamın eşinden boşanması lazımdı, işin ilginci eşi de olumlu bakmıştı ilk başta. Sonra reddettiler.
0
pati
(26.11.20)
@ycaycayca Vallahi yazdığım gibi kıdem tazminatı dedi, işten ayrılacağım hakkımı yedirmek istemiyorum istifa etsem komple alacağım kalacak falan dedi. Zaten evlenmek gibi bir niyetim yok şu an için ne kendisiyle ne de başka biriyle.

@valarmurgulis Ben de yani kendi yağımızda kavruluyoruz modundayım, bir de dediğiniz gibi zaten içlerinden biri zamanında şaka ya falan dedi girdi konuya, "hiç olmasa benim akraba geniş bir sürü altın gelir falan" dedi yokladı. Olur mu öyle saçma şey konusuna getirince ben, iyice şakaya falan vurdu fakat sonra biriyle evlendi 2 sene sonra da boşandı. Şu an yurt dışında master yapıyor misal o hala aklımdadır. Acaba o evliliği öylemiydi diye.
0
🌸koskoca kirpi
(26.11.20)
bir kere aldım. 4 kere iyiymiş yalnız. en çok para edeni kabul et bence :)
0
prizmatik
(26.11.20)
Öğretmen çocuğu olarak böyle evlilikler olduğunu biliyorum. Evlilik sözleşmesi yapıyorlar zaten boşanmak da kolay oluyor.
Bana eşim evlendikten sonra mal ayrımı sözleşmesi teklif etmişti. Olmayan malın neyini paylaşıyoruz diyip kapatmıştım konuyu.
0
cilekli pasta
(26.11.20)
Sizin durum cidden ilginç.
Ben başlığı görünce vatandaşlık veya tayin işini düşündüm. Tayin icin görücü usulü sevgisiz evlilik oluyor.
Ama sizin durumda 15 sene boyunca bu kadın / kadınlar. Sizinle birlikte oldular mı ? Birliktelik oldu mu ?
Cevap hayir ise . Neden sizi tercih ediyorlar . Kadın milleti bizden daha akıllıdır. Sizde birşey görmeseler istemezler.
0
ycaycayca
(26.11.20)
Herkes niye bu kadar şaşırmış anlamadım. 4 fazla olmuş tabii de etrafınızda fazla memur varsa bu da olabilir bir şey. Yakın bir arkadaşım da tazminat alabilmek için anlaşmalı evlilik teklifi almıştı. Evlenmekte boşanmakta kolay anlaşmalı olduktan sonra bir dilekçeye imzaya bakıyor. İki tarafında çıkarı varsa yapılabilir bence.
0
anarsika
(26.11.20)
Nafaka için olabilir. Aldığın mallara ortak olmak için olabilir. Bu teklifi kabul edecek adam süzme olmalı. Kadın zararlı çıkmaz, olan erkeğe olur.
0
kickboxer
(26.11.20)
Yok, öyle bir teklif almadım. Teklif etmeyi düşündüğüm olmuştur, ama ciddi ciddi düşündüğüm hiç olmamıştır. Biraz vizyon ya hu! Hani Kanada vatandaşlığı, iyi bir ülkede oturum izni vs. anlarım da...


Olaylar Ankara’da mı geçiyor? Çok merak ettim.
0
buf-e kür
(26.11.20)
doktorlar öğretmenler o kadar çok yapıyordu ki, kimsenin başına bir şey geldiğini de duymadım. kıdem için yapanları da duydum. ben hiç almadım da böyle şeyler olabiliyor. yani 100 bin lira için evlenir bi çok insan bana tuhaf gelmiyor. sonuçta aynı eve filan çıkmayacaksın, düğün vs yapmayacaksın. gidip 2 şahitle bir imza atıp, iş bittikten sonra da bir dilekçeyle 2 dakikada boşanabiliyorsun, pek bir riski yok. çalışan iki taraf varken nafaka vs de çıkmaz. ancak karşı tarafın ciddi deli olması lazım olayı uzatması için.
0
red g
(26.11.20)
Şaşılacak bişey yok hakkariye Şırnak'a tanıyor kimsenin yolunu bilmediği bir köye. En az 4 yıl orda kalması gerekiyor. Bundan kurtulmak da batıdan Bi meslektaşla evlilik yapmaktan geçiyor. Çok basit Bi nikah sonra da boşanıyorsun. Öyle Bi yerde olsam ben de denerdim.
0
valarmurgulis
(26.11.20)
"Artık tipimden gereksiz bir güven mi veriyorum karşı tarafa, yoksa enayi mi belliyorlar anlamadım"

güven derken, işler halledildikten sonra çamura yatmayacak, sorun çıkarmayacak bir insan olduğunu düşünmüşlerdir. sonuçta gerçekten evlenmek için bir evlenmek değil bu. enayi olarak görülmeyi nasıl bağdaştırdığını ise anlamadım. sonuçta bir süre evli kalıp boşanacaksın. kaybedecek bir şeyin yok, hatta sana da kazandıran şeyler (üzerine para verme) varmış yazdığın kadarıyla.

tayin için evliliği duymuştum da kıdem tazminatı için duymamıştım. çok mantıklı olay.
@red g +1 "sonuçta aynı eve filan çıkmayacaksın, düğün vs yapmayacaksın"

askerde insanların (subay, astsubay) elli liralık yol ödeneğinin bile peşinde ne kadar kendini paraladığını görmüştüm. burada çok daha ciddi kazanımlar elde edilebiliyor. neden olmasın. bana gelse evlenirim :D
0
tabudeviren
(26.11.20)
(2)

avustralya'dan türkiye'ye bilgisayar kargo

kırkmerak
Türkiye'den aldığım bilgisayarım şu an avustralya'da. aupost Türkiye'ye kargoyu şu dönemde kabul etmiyor. yurtdışından böyle bilgisayar kargolatan var mı aranızda? ve nasıl yaptınız?teşekkür ederim.
Türkiye'den aldığım bilgisayarım şu an avustralya'da. aupost Türkiye'ye kargoyu şu dönemde kabul etmiyor. yurtdışından böyle bilgisayar kargolatan var mı aranızda? ve nasıl yaptınız?

teşekkür ederim.
0
kırkmerak
(26.11.20)
bence hiç uğraşma, mümkünse orda satılsın sana parasını göndersinler. türkiye gümrüğünde sağlam vergi kitleyecekler, buradan yenisini alsan daha iyi
0
zikardo
(26.11.20)
kırılır, çalınır, kayboldu deseler cücük gibi bir şey öderler. hepsini atlatsa, vergi kısmı zaten acıklı olur. ben olsa hiç girmezdim o topa
0
her giriste sifresini unutan adam
(26.11.20)
(2)

Yaşlı için telefon önerisi

kafadanbacakli
Maksimum youtube kullanılacakmış. Whatsapp, telefonla görüşme okadar. Maksimum 3000₺ Ve sıfır olmalı.
Maksimum youtube kullanılacakmış. Whatsapp, telefonla görüşme okadar. Maksimum 3000₺ Ve sıfır olmalı.
0
kafadanbacakli
(26.11.20)
freebird5406_2
(26.11.20)
redmi note 9 pro öneririm.
www.epey.com
0
ankarakecisi
(26.11.20)
(2)

xxl ve 2xl beden

Tochinoshin
sitelerde bu iki beden ayrı ayrı veriliyor hep filtrelerde. 2xl=xxl değil mi? ben mi yanlış biliyorum acaba?soru 2: fermuarlı ve kapüşonlu, spor ceket veya eşofman üstünü nasıl aratacağım? kapşon ve kapüşon bile farklı sonuçlar veriyor.
sitelerde bu iki beden ayrı ayrı veriliyor hep filtrelerde. 2xl=xxl değil mi? ben mi yanlış biliyorum acaba?

soru 2: fermuarlı ve kapüşonlu, spor ceket veya eşofman üstünü nasıl aratacağım? kapşon ve kapüşon bile farklı sonuçlar veriyor.
0
Tochinoshin
(26.11.20)
aynı
0
co2s2
(26.11.20)
Aslında aynı. ürün bilgilerini satıcılar giriyor. Kimisi 2xl kimisi xxl kimisi kapşon kimisi de kapüşon diye giriyor. kolay yolu yok, hepsini tek tek aratacaksınız.
0
zikardo
(26.11.20)
(7)

Video birleştiricisi programı tavsiyeniz? (PC-Windows)

karabasun
merhaba.zoom üzerinden kaydettiğim sesli görüntü kayıtlarını birleştirebileceğim ücretsiz bir program arıyorum. format mp4teşekkürler şimdiden
merhaba.

zoom üzerinden kaydettiğim sesli görüntü kayıtlarını birleştirebileceğim ücretsiz bir program arıyorum. format mp4
teşekkürler şimdiden
0
karabasun
(26.11.20)
vsdc iş görür.
0
arpaci kumrusu
(26.11.20)
Dos komutlarıyla da videolar birleşiyor .
0
Erva
(26.11.20)
Format Factory
0
arenas
(26.11.20)
davinci. biraz öğrenirseniz ileride de işinize yarayacak profesyonel bir uygulama. siz ücretsiz sürüm kullanacaksınız elbette.
0
simbolmina
(26.11.20)
halanne
(27.11.20)
openshot
0
mr goodnick
(27.11.20)
Teşekkür ederim :)
0
🌸karabasun
(27.11.20)
(3)

iPhone’da varsayılan tarayıcı değiştirme

loser blueser
Araştırdım ama bulamadım bi türlü varsayılan tarayıcıya Chrome nasıl ayarlayabiliyoruz
Araştırdım ama bulamadım bi türlü varsayılan tarayıcıya Chrome nasıl ayarlayabiliyoruz
0
loser blueser
(26.11.20)
Ayarlara gir. Aşağı doğru inip Chrome'u bul. Orda 'Saptanmış Tarayıcı Uygulaması' var. Safari yerine Chrome'u seç.
0
himmet dayi
(26.11.20)
himmet dayi

bulamadım ios güncel olmadığı için midir acaba?
0
🌸loser blueser
(26.11.20)
Tam olarak hangisini bulamadın? Ayarlardaki chrome uygulamasını mı, uygulama altındaki bahsettiğim ayarı mı?

ben şöyle yapıyorum: streamable.com
0
himmet dayi
(26.11.20)
(6)

Ehliyet sağlık raporu nereden alınır

aliza
Aile hekimini görmek istemiyorum. Özel hastaneye gittim, biz vermiyoruz aile hekimine git diyorlar. Halbuki internette özel hastaneler veriyor yazıyordu.
Aile hekimini görmek istemiyorum. Özel hastaneye gittim, biz vermiyoruz aile hekimine git diyorlar. Halbuki internette özel hastaneler veriyor yazıyordu.
0
aliza
(26.11.20)
bazı özel hastaneler ve tıp merkezleri veriyor. bakkal gibi afiş falan asıyorlar hatta. ufak tefek olanlara bi göz atın.

mesela: www.istanbultipmerkezi.com.tr
0
hadsafhada
(26.11.20)
aile hekimini görmek istememenizin nedeni o aile hekimini istememeniz ise e-nabızdan aile hekimini değiştirip başka aile hekimine gidebilirsiniz seçenek olsun diye yazdım
0
AlsterWasser
(26.11.20)
ben devlet hastanesinden almistim
0
in vino veritas
(26.11.20)
başka aile hekimine geçebilirsiniz.
hastaneye, aile hekimi sevk ediyor diye biliyorum.
bende öyle oldu, 1 harfi okuyamadım gözlüklü yazıyorum dedi, itiraz edince hastaneye sevk ediyorum orda muayene ol ozaman dedi.
-gözlük hiç kullanmadım-
0
tamamhosdiyonda
(26.11.20)
Hemen macerami anlatıyorum.

Aile hekimine gittim. Kendi doktorum yokmuş, başka doktora yönlendirdiler. ( Öncesinde arayıp var teyidi almıştım )
Doktor kan tahlili görmeden rapor vermiyorum dedi. İlginç peki dedim kan verdim. Ertesi gün öğleden sonra gel dediler. Ertesi gün gittiğimde de senin doktorun ben değilim, ekranın açılmaz, ben sana rapor veremem sadece kan sonucunu verebilirim dedi. Hay yapacağınız işe dedim. Teyit almasam iki kere hadi neyse ama...

Sağlık ocağından çıkar çıkmaz iki özel hastaneyi aradım. Biri vermiyormus. Biri de veriyoruz dedi. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa 100 TL dedi. Varsa muhtemelen artı muayene parası isteyeceklerdi. Gittim hastaneye, beş dk içinde raporu aldım ve çıktım.
0
elorelia
(26.11.20)
ben özelden almıştım. kısacık bir işlem için para ödedim ama. keşke aile hekiminden alsaydım demiştim.

dahiliye ve göz doktorunun imzasını alıp çıktım. muayene bile yoktu diye hatırlıyorum.
0
sonsuz
(26.11.20)
(8)

Plakayı kaybettim

sytemofadownmanyagi
Yine bir plaka vakasıyla karşınızdayım. İstanbuldan kırklareline gelirken plakayı düşürdüğümüzü fark ettik büyük ihtimal kırklareli sınırlarında düştü. Ne yapmam lazım? Bir de dönüş yolunca geçişlerden direkt ceza yazmalarından korkuyorum az buz değil 3 bin kitliyorlar. Başka arabayla İstanbul’a dön
Yine bir plaka vakasıyla karşınızdayım. İstanbuldan kırklareline gelirken plakayı düşürdüğümüzü fark ettik büyük ihtimal kırklareli sınırlarında düştü. Ne yapmam lazım? Bir de dönüş yolunca geçişlerden direkt ceza yazmalarından korkuyorum az buz değil 3 bin kitliyorlar. Başka arabayla İstanbul’a dönüp plaka işini halletsek mi yoksa ceza riskini göze mi alsak?
0
sytemofadownmanyagi
(26.11.20)
Bulunduğunuz yerde gidin bir tane plaka bastırın.
0
piotr
(26.11.20)
Önceden trafik tescil büroya gidiyorduk, şimdi noter sanırım. Gidip plaka basım için gerekli evrağı alın, en yakın şoförler odasına gidip bastırın plakayı.

Araba di mi? MOtosiklet ise ruhsat da değişiyor.
0
John Bloor
(26.11.20)
sanayide direkt basıyorlar galiba ya. hiç bir şeye gerek yok. git sanayide bir plakacıya
0
westblack
(26.11.20)
basıyorlar basmasına da, plakamı kaybettim demen lazım yoksa başına iş alırsın. önceki plakanı iptal ettirip yeni plaka çıkarttır.
0
garavel
(26.11.20)
Plaka ve ruhsatın değişmesi lazım.
0
vampir akrep
(26.11.20)
Hocam Allah sabır versin, o plaka basım yeri başa bela kalabalık bir yer. Ben sadece bunu demeye geldim
0
giovanne
(26.11.20)
başına iş alabileceği bir durum yok.riske girmemek istiyorsan ver 90-100 lira app plaka basan yerlerde bastır bir çift tak arabana.sonra normalinden usulüyle bastırırsın istersen.
0
since1907
(26.11.20)
Emniyete gidip hallettim sağolun, yeni plaka çıkarttılar. Kayıp statüsünde olduğundan gidip kendiniz bastırın vs demiyor duyuruyu okuyacakların da aklında bulunsun. Emniyet - noter - plaka basım yeri arasında gidip geliyorsunuz.
0
🌸sytemofadownmanyagi
(26.11.20)
(5)

Kpss A hakkında çok karışık kafam

madurumdamadurum
Bir dünya alan var ki ben maliye hayatımda görmemiş insanım ve tüm bu alanlara çalışıp hepsini çözmem mi gerekiyor? yada hangi alanı çözeceğimi nereden göreceğim? Kafam çok karışık bu süreçte tek başımayım destek alamıyorum maalesef :(
Bir dünya alan var ki ben maliye hayatımda görmemiş insanım ve tüm bu alanlara çalışıp hepsini çözmem mi gerekiyor? yada hangi alanı çözeceğimi nereden göreceğim? Kafam çok karışık bu süreçte tek başımayım destek alamıyorum maalesef :(
0
madurumdamadurum
(26.11.20)
Ne mezunusunuz?
0
elorelia
(26.11.20)
İşletme mezunuyum
0
🌸madurumdamadurum
(26.11.20)
Gky ve işletme başta olmak üzere,
Hukuk, iktisat, maliye ve muhasebe çözmeniz gerek. Dershaneye gidip görüşürseniz onlar daha yardımcı olurlar yazılmasanız bile.
0
Hallegadola
(26.11.20)
Hukuk iktisat maliye muhasebe
Bunlari ve alt konularını bilmek zorundayız... hukuktan 35 yaparsanız maliyeden 15 yapmak kurtarır mesela...
Bunların yanında gy gk onem verirseniz eger size fark yarattırır, genelde cogu "alancı" gy gk onemsemiyor bence hata yapiyorlar
0
sen de git sen de unut
(26.11.20)
İşletme mezunu iseniz evet tüm bölümlerden çözmeniz gerekiyor. Benim zamanımda her puan türünün katsayısı farklıydı. Yani x kurum p25 puanı ile alıyorsa görevin ilgi alanına giren bölümün soruları daha fazla puan getiriyordu. Hala öyledir heralde. Yani çalışıp öğrenmek zorundasınız.
0
elorelia
(26.11.20)
(4)

Black Friday-Var mı gerçekten indirim yapan bir yer?

camene87
Merhaba arkadaşlar çok sorulmuş geçen hafta biliyorum ama esas black friday yarın diye sormak istedim tekrardan.Hepsiburada'ya baktım ama her şey indirimli haliyle bile çok pahalı geldi.Denildiği gibi full kazıklıyorlar sanırım.Bir sene udemy den güzel eğitimler almıştım.2 sene önce yurtdışındaydım
Merhaba arkadaşlar çok sorulmuş geçen hafta biliyorum ama esas black friday yarın diye sormak istedim tekrardan.

Hepsiburada'ya baktım ama her şey indirimli haliyle bile çok pahalı geldi.Denildiği gibi full kazıklıyorlar sanırım.


Bir sene udemy den güzel eğitimler almıştım.

2 sene önce yurtdışındaydım 1 euro ya Helsinki'ye gemi bileti almıştım. Yani her sene bir şekilde güzel bir şey yakalıyordum .Bu sene Türkiye'deyim sanırım bir şey alamayacağım ama gene de sorayım.

Elektronik eşya olur, kitap olur,kıyafet olur farketmez gerçekten indirim yapan bir yer varsa link bırakırsanız sevinirim.

Hepsiburada'da ,trendyolda gerçekten indirimli bak bunu alabilirsin dediğiniz , fiyatını önceden bildiğiniz bir şey varsa onun da linkini verebilirsiniz.

Teşekkürler.
0
camene87
(26.11.20)
Ne alacağına bağlı mesela hepsiburadada samsung m31 model telefon şu an iyi 2599 liraya
0
freebird5406_2
(26.11.20)
anlık olarak sınırlı sayıda ürün için indirimler oluyor. yakalamak için paso o sitelerde gezinmek lazım. 1-2 dk içinde hemen tükeniyor zaten indirimli fiyat olanlar. mesela n11.com 350 tl civarına kobo e-reader sattı, piyasası 1600 civarı. dün hepsiburada akıllı süpürge sattı 990 liraya, piyasası 2220 civarı. her ikisini de sepete attım kredi kartı bilgilerini girene kadar ürün tükendi alamadım.
0
zikardo
(26.11.20)
hepsiburada ile trendyolda iPhone 11 6900-7200 arası gidip geliyor.
bi üstü iPhone 12'ü 10999 açıklandı fiyatı. bu durumda iPhone 11 iyi gibi fiyat olarak.

tabi her zaman çıkış fiyatından daha uygun oluyor, tahminim 10 bin olur piyasası 12'nin.
0
tamamhosdiyonda
(26.11.20)
telegram’da donanımhaber’in sıcak fırsatlar kanalını takip edebilirsiniz.
kendi adıma 2liraya 4aylık tidal hifi aldım.
0
her şey
(26.11.20)
(1)

pes 2021 update

syozkn
bunu alınca direkt oyuna sahip oluyor muyuz? yoksa dlc mantığıyla pes 2020 sahibi mi olmak gerekiyor acaba?edit: steam üzerinden pc için soruyorum bu arada belirtmeyi unutmuşum.
bunu alınca direkt oyuna sahip oluyor muyuz? yoksa dlc mantığıyla pes 2020 sahibi mi olmak gerekiyor acaba?


edit: steam üzerinden pc için soruyorum bu arada belirtmeyi unutmuşum.
0
syozkn
(26.11.20)
Hangi platform için soruyorsun bilmiyorum ama Playstation Store'da

"eFootball PES 2021 Season Update, geçen seneki ödüllü eFootball PES 2020 oyununun yanında yeni sezon için çeşitli takım ve oyuncu güncellemeleri içerir."

ibaresi var. Yani PES2020 olmasa da bunu alınca oynayabilirsin. PES2020 ve yeni sezon güncellemelerini içeren bir paket.
0
himmet dayi
(26.11.20)
(1)

Türkiye'de hava sıcaklığı yönünden en düşük enerji harcaması gerektiren yer

candanag
neresidir?Nem, rüzgar ve yükselti gibi değişkenleri hesaba katmadan (hesaba katarak hesaplayanı var ise daha da güzel) hissedilen sıcaklığı yıl boyunca 20-30 derece arasında kalan (burada aşırı soğuk ya da sıcak sever insanların öznel görüşlerini dışarıda tutup ortalama bir bireyin yaşam kalitesini
neresidir?

Nem, rüzgar ve yükselti gibi değişkenleri hesaba katmadan (hesaba katarak hesaplayanı var ise daha da güzel) hissedilen sıcaklığı yıl boyunca 20-30 derece arasında kalan (burada aşırı soğuk ya da sıcak sever insanların öznel görüşlerini dışarıda tutup ortalama bir bireyin yaşam kalitesini bozmayan ısı aralığı verilmeye çalışılmıştır) ve dolayısıyla ısınma ya da soğuma için en az enerji harcatan il/ilçe merkezi neresi olabilir?

* Bu konuda doğrudan bir meteoroloji ya da Tüik verisi olabilir bilemiyorum, bilen varsa linki yollar artık
* Kişisel tahminim, Muğla ya da Aydın civarı illerden birinin içeride kalan/deniz görmeyen ve görece yüksek rakımlı bir ilçesi olduğu yönünde.
0
candanag
(26.11.20)
il bazında yıllık ısıtma gün dereceleri
eng.harran.edu.tr
0
ankarakecisi
(26.11.20)
(2)

Adres beyanı randevu

umutsuzevjınıkı
Taşındık. Adres değişikliği yapmaya çalıştım e devletten fakat en yakın nüfus müdürlüğüne gelmeniz gerekir diye uyarı verdi. İlçemdeki müdürlükten randevu alamıyorum hep %100.Başka bir ilçeden alsam randevuyu olur mu?
Taşındık. Adres değişikliği yapmaya çalıştım e devletten fakat en yakın nüfus müdürlüğüne gelmeniz gerekir diye uyarı verdi. İlçemdeki müdürlükten randevu alamıyorum hep %100.
Başka bir ilçeden alsam randevuyu olur mu?
0
umutsuzevjınıkı
(26.11.20)
+ Başka bir ilçeden alsam randevuyu olur mu?
- evet olur.

Bazı nüfus müdürlükleri randevusuz da kabul ediyor olabilir bu arada. Değişiyor sanırım müdürlüğe göre.
0
jackyr
(26.11.20)
Adınıza bir fatura istiyorlar ilginç bir şekilde. Yanınızda bulunsun.
0
cliquot
(26.11.20)
(3)

Ydışı iphone

borays
İstanbulda telefoncularda satılan ydışı iphone 11 pro max almak üzereyim. Elbette fiyatı uygun olduğu için ama aldıktan sonra kullanım süresi, kaydı ile alakalı kafam çorba oldu. Burda alıp kullanan var mı bu şekilde?
İstanbulda telefoncularda satılan ydışı iphone 11 pro max almak üzereyim. Elbette fiyatı uygun olduğu için ama aldıktan sonra kullanım süresi, kaydı ile alakalı kafam çorba oldu. Burda alıp kullanan var mı bu şekilde?
0
borays
(26.11.20)
Almanya'dan aynı telefonu getirmiştim. 1 yıldır kullanıyorum. 4 ay içerisinde yurtdışına ya da kıbrısa gittiysen kimlikle de olur o zaman kayıt edebilirsin. Ama sadece senin üzerine olan hat ile çalışır. Başka soru varsa yanıtlarım.
0
Take it away honey
(26.11.20)
yurtdışı telefon kaydı eğer pasaport ile yapılacaksa sadece pasaport sahibi kişinin hattıyla kullanılıyor. ama telefoncular ona da bir çakallık bulmuş olabilir. sizin yerinizde olsam telefoncudan falan almazdım. şuan bir sürü kampanya indirim falan var ordan denk getirip alın.
0
mr.goodcat
(26.11.20)
yakın zamanda yurt dışına çıkmış olman lazım. eğer o telef başkasının üstüne kayıtlıysa hiç kullanamazsın. eskiden iyiydi ama artık o toplara girilmez.
0
anarsika
(26.11.20)
(4)

Ankastre Fırın Tavsiyesi (Bu Konulardan Anlamıyorum)

myopati multi minicore
Şimdi arkadaşlar, pizza pişirme olsun hamburger ekmeği yapma olsun tecrübeli arkadaşlar ne kullanıyorsunuz? Buharlı Fonskiyon için gereksiz alta su koy aynı şey diyor. Ne alsam kararsız kaldım. Boşa parada vermek istemiyorum. Kendini temizleme işi bi ton bişey var. Parayı hakediyor diyorsanız 4 200
Şimdi arkadaşlar, pizza pişirme olsun hamburger ekmeği yapma olsun tecrübeli arkadaşlar ne kullanıyorsunuz? Buharlı Fonskiyon için gereksiz alta su koy aynı şey diyor. Ne alsam kararsız kaldım. Boşa parada vermek istemiyorum. Kendini temizleme işi bi ton bişey var. Parayı hakediyor diyorsanız 4 200 e kadar çıkabilirim.
0
myopati multi minicore
(26.11.20)
Evde şu fırından var: www.hepsiburada.com

Diğer evde ise şu an fiyatı 7.000 lira civarı olan full digital siemens vardı.

Yemekleri ben pişirmiyorum ama annem fırını hep bana ayarlatır. İki fırında da pizza, ekmek falan da yaptı. İkisi için de bunda herhangi bir şey iyi olmuyor demedi. Digital fırının sadece biraz daha esnek programlama/ısıtma ayarları vardı, o kadar. Ama 4 katı para vermeye değer mi bütçenize bağlı...
0
malheiros
(26.11.20)
Fanlı/fansız ayarı olduğu sürece hepsiyle pizza, ekmek, kek vs vs yapabilirsiniz. Buharlı olmasına gerek yok bence de.

www.siemens-home.bsh-group.com Şunu kullanıyoruz, memnunuz.
0
kobuzchu kiz
(26.11.20)
bu düğmeleri içe geçenler çok önemli bi ayrıntı mı sizce?
0
🌸myopati multi minicore
(26.11.20)
Kumtel fırınlar güzel. Ancak ne olursa olsun, zaman ayarı mutlaka olsun. 3 düğme olur genelde. Çok memnunum.
Arçelik'in en ucuz saatli modelini anneme aldım o da memnun. Arçelik'te reziztanslar gizli. Bu temizlikte çok avantaj sağlıyor.
Daha pahalıları vardır ancak bunlar yeterli.

Birde eğer ankastre almanız şart değilse ve balkonunuz varsa, kumtelin fanlı midi fırını var Çok işe yarıyor. Arkadaşa ediye aldık. Balkonda, ev kokmadan hızla pişiriyor.
0
cliquot
(26.11.20)
(1)

Dijital Pazarlama Mülakat

yeteramadenedimherseyi
Merhabalar.Çok yeni olmayan bir start-up'ın dijital pazarlama stajyeri mülakatında neler sorabilirler? Önceden hazırlanmam gereken şeyler var mıdır acaba?Şimdiden teşekkürler.
Merhabalar.

Çok yeni olmayan bir start-up'ın dijital pazarlama stajyeri mülakatında neler sorabilirler? Önceden hazırlanmam gereken şeyler var mıdır acaba?

Şimdiden teşekkürler.
0
yeteramadenedimherseyi
(26.11.20)
Seo-sem-facebook paid reklam vb terimleri sorabilirler ilgini olcmek icin. Bu alanlardan hangisi daha cok ilgini cekiyor onu sorabilirler. Kendi markalari icinde ornek verebilecegin, oneri sumabilecegin bir dijital pazarlama case’i var mi onu sorabilirler
0
mor oje
(26.11.20)
(1)

Konut Vergisi Hk?

c0sh_kun
Babam emekli ve başka geliri yok. Oturdukları ev ve boş bir dükkan var. Bildiğim kadarıyla 1 ev varken ikamet edildiği için konut vergisi verilmiyor. Dükkan boş olmasaydı ek gelir anlamına gelecek ve yine vergi ödemesi gerekecekti. Ev ve dükkan için 520 tl vergi çıkıyor. Bu vergiden muaf olabiliyor
Babam emekli ve başka geliri yok.
Oturdukları ev ve boş bir dükkan var. Bildiğim kadarıyla 1 ev varken ikamet edildiği için konut vergisi verilmiyor. Dükkan boş olmasaydı ek gelir anlamına gelecek ve yine vergi ödemesi gerekecekti.

Ev ve dükkan için 520 tl vergi çıkıyor. Bu vergiden muaf olabiliyor mu? Okuduğum yazılarla bu konuyla alakalı bir bilgi bulamadım. Şimdiden teşekkürler.
0
c0sh_kun
(26.11.20)
emekliler muaf değiller. işsiz, engelli, gazi vb. olması gerekiyor muaf tutulması için.

bahsettiğiniz "Bildiğim kadarıyla 1 ev varken ikamet edildiği için konut vergisi verilmiyor" kısmı, yeni gelen değerli konut vergisi için geçerli. eğer konutunuz değerli konut kapsamına giriyorsa ve üzerinizde başka bir konut/işyeri yok ise, ister orada ikamet edin veya etmeyin otomatikman o vergiden muaf oluyorsunuz.
0
malheiros
(26.11.20)
(4)

Hayat Eve Sığar Uygulaması Hatalı Kod Uyarısı

yigit inebolu
Uygulamayı güncelledim. Kod gönderdi kodu girdim hatalı kod girdiniz uyarısı verdi. Günlerdir deniyorum aynı hatayı veriyor. Problemi nasıl çözebilirim?
Uygulamayı güncelledim. Kod gönderdi kodu girdim hatalı kod girdiniz uyarısı verdi. Günlerdir deniyorum aynı hatayı veriyor. Problemi nasıl çözebilirim?
0
yigit inebolu
(26.11.20)
ne yapmaya çalışıyorsunuz ki? hes kodu alacaksanız e-devletten de alınıyor.
0
mr.goodcat
(26.11.20)
Kod almakta mı sıkıntı yaşıyorsunuz, yoksa aldığınız kodu yapmak istediğiniz işlemde mi kullanamıyorsunuz? HES koduna ne için ihtiyacınız var?
0
ultranil07
(26.11.20)
Sil uygulamayı, tekrar yükle. Güncelleme sonrası yapıyor öyle anladım ben demek istediğini
0
top_secret
(26.11.20)
uygulama telefon onay kodu istiyor ona hatalı uyarısı veriyor. hatta başka bi telefondan denedim yine aynı hatayı verdi. onaylanmadığı için uygulama açılmıyor. uygulamadan çevremdeki yoğunluğa bakacam.
0
🌸yigit inebolu
(26.11.20)
(4)

superonline internet sorunu / modem tavsiyesi

entropik
selams. ev internetim sürekli kopup duruyor. son bir iki aydır böyle. robot süpürge aldım onun da kafası karışıyor internet koptukça. youtube da bir şeyler izlemek zorlaştı vs. turkcellin kendi modemini kullanıyorum, ki bu modem zaten bazı yerlerde balkonda vs. yeterince çekmiyordu. iyi bir modem al
selams. ev internetim sürekli kopup duruyor. son bir iki aydır böyle. robot süpürge aldım onun da kafası karışıyor internet koptukça. youtube da bir şeyler izlemek zorlaştı vs. turkcellin kendi modemini kullanıyorum, ki bu modem zaten bazı yerlerde balkonda vs. yeterince çekmiyordu. iyi bir modem alsam sorunumu çözer mi? eğer çözerse önerebileceğiniz modem var mı?
0
entropik
(26.11.20)
öncelikle kopmanın kaynağını bulmanız lazım. wifi mı kopuyor internetiniz mi? kabloyla modeme bağlanınca herhalde bir internet kopması oluyor mu? wifi kopuyorsa modem ayarlarına girin kablosuz kısmında kanal vardır orda değişiklik yapıp deneyin.
0
mr.goodcat
(26.11.20)
@mr.goodcat modem duvarda hatta tavana yakın duruyor kabloyla bağlanmam zor. bir de her dakka kopmuyor. yani bazen 2-3 saat sıkıntısız çalışıyor. o yüzden o şekilde bulmam zor sanırım.
0
🌸entropik
(26.11.20)
kopuyor dediğiniz internetinizin bağlantısı da olabilir. o yüzden modemle bir işiniz olmaz operatöre arıza talebi açmanız lazım. ama wifi kopuyorsa o başka. wifi frekansı başka şeylerden etkilenebilir. komşunuzda telsiz telefon vardır açtığında sizin bağlantı kopar. bu şekil.
0
mr.goodcat
(26.11.20)
superonline değil ama babamlarda aynı bu sorun vardı. önce modem ayarlarından wifi kanalını değiştirmeyi denedim. biraz iyileşti ama tamamen kesilmedi. sonrasında eski bir modemi access point olarak kabloyla modeme bağladım, wifiyi bu yeni cihaz üzerinden dağıttım. Sonrasında hiç kesilme olmadı.

Modeme gerekirse merdivenle çıkıp bir kablo bağlayın. wifi gittiğinde kabloda internet varsa wifi kesintisi modemden kaynaklanıyor diyebilirsiniz. kabloda da internet yoksa sorun modemde değil.
0
inheritance
(26.11.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.