Giriş
(3)

İstanbul Ankara koli gönderimi

erdoyil
İstanbul'dan Ankara'ya göndermem gereken 5 koli kitap var. Malum kargo fiyatları çok yüksek. Bu kolileri en hesaplı hangi kanaldan gönderebilirim. Alternatif önerilerinizi almak isterim.
İstanbul'dan Ankara'ya göndermem gereken 5 koli kitap var. Malum kargo fiyatları çok yüksek. Bu kolileri en hesaplı hangi kanaldan gönderebilirim. Alternatif önerilerinizi almak isterim.
0
erdoyil
(25.03.25)
otobüs?
0
shadowfollower
(25.03.25)
uzun zaman önce otobüs kargo gibi bir hizmet kullanmıştım. bir şehrin otogarından gönderip başka şehrin otogarından alabiliyordunuz. hala var mı bi bakın.

bir diğer seçenek de ptt. 3 sene önce kitap gönderirken kitap indirimi sağlıyorlardı. hatta ptt anlaşmalı üniversite kartı olan birini bulursanız ordan da indirim alınabilir. (2021'de ankara üni kartları ptt ile anlaşmalıydı)
0
beatbox yapan metalci
(25.03.25)
belki bla bla car surucusune teslim ederek daha ucuza gonderebilirsin.
0
meral helin karaca
(26.03.25)
(3)

pdf leri birleştirenbir program var mı?

silver apple
mevcut bir çok pdf i birleştiren ücretsiz bir program var mı?
mevcut bir çok pdf i birleştiren ücretsiz bir program var mı?
0
silver apple
(25.03.25)
paudi
(25.03.25)
combinepdf.com

farklı domainler altında convert vs. de yapan bir site. program kurmaya gerek yok birleştirme vs. için.
0
beyfendi
(25.03.25)
ilovepdf
0
matilda
(25.03.25)
(8)

Protein tozu kullanimi

yuvarlanantencereninkapagi
Sabahları çok erken evden cikiyorum, kahvalti yapacak fırsatım olmuyor. Baya da ağırlık antrenmanı yapmaya başladım. Sabahları hem besin değeri açısından kötü bir şey yememek hem de protein almak için iş yerinde yoğurtlu protein tozlu yulafli kaseler hazırlamaya başladım. Bir sakıncası olur mu diye
Sabahları çok erken evden cikiyorum, kahvalti yapacak fırsatım olmuyor. Baya da ağırlık antrenmanı yapmaya başladım. Sabahları hem besin değeri açısından kötü bir şey yememek hem de protein almak için iş yerinde yoğurtlu protein tozlu yulafli kaseler hazırlamaya başladım. Bir sakıncası olur mu diye endişeleniyorum, kadinim. Testosteronu artırıyor gibi şeyler okudum.
0
yuvarlanantencereninkapagi
(25.03.25)
Testosteronu artırmaz, testosteronu steroid yapılı medikal ilaçlar dışında hiçbir şey artırmaz, protein tozu bir servisinde 20 gr protein barındıran peynir altı suyundan üretilen bir ürün, teknik olarak peynir yemekten bir farkı yok, endişe edecek bir durum da yok.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(25.03.25)
hiçbir şey olmaz, peynirden vs aldığınız herhangi bi proteinden farkı yok. testosteron artırmak 25gramlık protein tozu almak kadar kolay olsaydı keşke.

afiyet olsun.
0
patronaj1
(25.03.25)
protein tozu direkt olarak testosteron arttırdığını duymadım ama dolaylı yoldan destek olabilir. (spora bağlı kas artışına bağlı olarak vs.)

protein tozlarının bazılarının içinde kafein olabiliyor. kafeine karşı duyarlıysanız dikkat edin.

protein tozu + yulaf yapıyorsanız aynı oranda kullanarak pankek yapabilirsiniz. daha tok tutar. tarifleri internette var.
0
false pretension
(25.03.25)
Protein tozu dolaylı yoldan ya da spora ya da kas artışına bağlı olarak da etkilemez testosteron miktarını, bunu özellikle belirtme ihtiyacı hissediyorum ki ihtiyacı olan insanlar kullanırken tedirgin olmasın bu nedenle, ha ben bir erkek olarak keşke artırsa derim ama artırmaz/etkilemez, testosteron miktarını insanlarda sabittir yediğimiz içtiğimiz ürünlerle bu miktarı artıramayız ya da azaltamayız zira cinsiyet hormonlarının fazlalığı ya da eksikliği sağlık sorunlarına açık hale getirir, o nedenle üretim miktarında kolay kolay dalgalanmalar olmaz, sadece eğer ağır bir antrenman yapıyorsanız çevresel şartlara uyum sağlamak için (kaldırılan ağırlığın altında kalmamak için) anlık olarak yükselir ama bu akut bir etkidir birkaç dakika sonra diğer hormonların aktive olmasıyla eski haline döner ama bu süreçlerin protein tozuyla bir alakası olmaz.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(25.03.25)
@kaleci, soya mesela östrojeni arttirmiyor mu?
0
sonsuz
(25.03.25)
Araştırmalar fitoöstrojenlerin (bitkisel östrojenler) ancak menopoz dönemindeki kadınların yüksek dozda aldığında östrojen düzeyinde anlamlı bir artış olduğunu gösteriyor, o da azalan östrojen nedeniyle sistemdeki reseptörlerin östrojene duyarlı hale gelip gelen östrojene bağlanması nedeniyle olduğu düşünülüyor, onun dışında kadında/erkekte bir etkisi yok.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(25.03.25)
Aksamdan yumurta haşla,
cantana koy ve gün içinde tüket,
kimyasallar ile bağırsak florani ,böbrek ,karacigerini bozarsin,hastalik sahibi olursun,tozlardan uzak dur.
0
designer
(25.03.25)
keske testoyu arttirmak o kadar kolay olsaydi ya. bir sey olmaz ablacim merak etme.
0
bay b
(26.03.25)

Satılık Macbook Air M3 - Ankara

geber marla singer
2024 kasım sonunda amazondan aldığım gece yarısı renkli + 15:3 inç ekran + 256 gb + 8gb birleşik bellek modeli ankara içinden satın almak isteyen varsa doğrudan elden teslim edebilirim. cihaz evden hiç çıkmamış, yakınında ne bir yemek yenilmiş ne bir şey içilmiş, alındığı günden bu yana da dış üst v
2024 kasım sonunda amazondan aldığım gece yarısı renkli + 15:3 inç ekran + 256 gb + 8gb birleşik bellek modeli ankara içinden satın almak isteyen varsa doğrudan elden teslim edebilirim. cihaz evden hiç çıkmamış, yakınında ne bir yemek yenilmiş ne bir şey içilmiş, alındığı günden bu yana da dış üst ve dış alt koruma kabı içinde kullanılmıştır. pili her daim %20-80 arası şarj edilerek kullanılmıştır. son fiyat 40.000 TL'dir. Güncel sıfır fiyatı ortalama 46-48.000 Tl civarındadır.
0
geber marla singer
(25.03.25)
(1)

Passolig kısır döngüsü

etna
Yıllar evvel passoligim vardı. Tabii ki yıllar önceki telefon numaramla. Şimdi onu aktif etmeye çalışıyorum ama eski telefonuma mesaj gidiyor. Eski numarama da baktım kullanılmıyor. Sıfırdan hesap oluşturayım diyorum, "sizin zaten bu telefon numarasına kayıtlı hesabınız var" diye uyarı veriyor.Nasıl
Yıllar evvel passoligim vardı. Tabii ki yıllar önceki telefon numaramla. Şimdi onu aktif etmeye çalışıyorum ama eski telefonuma mesaj gidiyor. Eski numarama da baktım kullanılmıyor.
Sıfırdan hesap oluşturayım diyorum, "sizin zaten bu telefon numarasına kayıtlı hesabınız var" diye uyarı veriyor.
Nasıl çözeceğim bu sorunu?
0
etna
(25.03.25)
Müşteri hizmetlerini ararsan farklı bir kimlik doğrulama yöntemiyle yardımcı olurlar.
0
himmet dayi
(25.03.25)
(5)

buzdolabinin buzluk kismina kaynar su doksem olur mu?

fevzi123
kapagini daha once acik mi biraktim ne olduysa buz tutmus buzdolabinin buzluk kismi.su anda kapak kapanmiyor tam. gorebiliyorum zaten gozumle kapanmama sebebini.ama cok sert buzlanma olmus, kiramiyorum. bam diye kaynak suyu dokup tum buzluk kismini bi dumduz yapsam ne olur?ya da bunun alternatifi ko
kapagini daha once acik mi biraktim ne olduysa buz tutmus buzdolabinin buzluk kismi.
su anda kapak kapanmiyor tam. gorebiliyorum zaten gozumle kapanmama sebebini.
ama cok sert buzlanma olmus, kiramiyorum. bam diye kaynak suyu dokup tum buzluk kismini bi dumduz yapsam ne olur?
ya da bunun alternatifi kolay bir yontem oneriniz var mi?
tesekkurlerden bir demet.
0
fevzi123
(25.03.25)
Olmaz öyle, benim buzdolabı da buz tutmuştu, bununla ilgili baya bir video falan izledim. Bir videoda bu işi yapan bir tamirci sakın buzlar hızlı çözünsün diye kaynar su dökmeyin ya da fön makinesini buzluğa koyup kapağı kapatmayın, dolap patlar demişti.

Sizin gördüğünüz kısım buzla kaplanmışsa buzluğun içindeki plastik bölmelerin altında da asıl soğutmayı yapan kısımlar var, oralar da hepten buz olmuştur. Yapmanız gereken şey fön makinesiyle buzları biraz eritmek sonra plastik bir aletle o buzları kırıp oradan almak. Buzluğun içinde plastik bölmeleri söküp oradaki buzları da fön makinesi yardımıyla yumuşatıp kırabilirsiniz (ince metal levhalara ve kablolara dikkat ederek), böylece tüm buzların erimesini 2-3 günden 12 saat - 24 saat aralığına düşürürsünüz. Ama en garantisi, buzluktaki yiyeceklere koyacak başka buzdolabı, dondurucu vs. varsa, fişi çekip kapakları açıp kendi kendine çözülmesini beklemek.
0
lamborcini
(25.03.25)
Olmaz, ayrıca kazımak da riskli. Fişini çekip beklemek dolap için en güvenlisi bi de tamir masrafı ile uğraşmayın.
0
benim bir gizli bildiğim var
(25.03.25)
dogalgazi ac, icindeki herseyi cikart, fisi cikar, 2 saat sonra tak.
0
buenosdias
(25.03.25)
sadece bir bölgede yükseklik oluştuysa oraya fön makinesini kontrollü bir şekilde tutarak durumu kurtarabilirsiniz. ama orada bulunan yüzeyin, fitilin vs sistem elemanlarının aşırı ısıdan bozulmaması gerekiyor.
0
bravoteam
(25.03.25)
Kapak acik kaliyor,iceri hava aldigindan ortam nemi buza dönüşüyor,

Sac kurutmayi uzaktan tutarak buzi erit,
Sonra kapagi hava almayacak sekilde kapat,
Buzdolabin dış kapisinin cevresindeki conta/lastik üzerinde yırtık olabilir,degisme vakti gelmistir belki,

Google search :
Dolap model numarasi+kapi contasi
yaz.
0
designer
(25.03.25)
(9)

espressolab'i neden boykot ediyoruz?

fevzi123
bu grubun olayi ne ki? sahibi mi akp'li? gecmiste ters bisey mi yapti? bunlari neden boykot ediyoruz?uzun suredir tr'de olmadigim icin bilmiyorum. ne ki bunlarin olayi? muhafazakar starbucks'i mi bunlar?
bu grubun olayi ne ki?
sahibi mi akp'li? gecmiste ters bisey mi yapti? bunlari neden boykot ediyoruz?
uzun suredir tr'de olmadigim icin bilmiyorum. ne ki bunlarin olayi? muhafazakar starbucks'i mi bunlar?
0
fevzi123
(25.03.25)
merhaba.

oğlan;
medyabar.com

babası;
www.aa.com.tr

kabaca söylüyorum, erdoğan ailesi basına herhangi bir işletmeye gittik diye haber yaptırtıp fotograf veriyorsa çıkarları olmadan yapmazlar. tayyip ya da oğlullarından bilal eğer boy boy poz verip basına işletmenin ismini geçirtiyorsa orası destekleri altındadır. ben kahveciye gitmem, düz adamım 5 liralık kahveye 100 liralık gurme destanları satmam, kasımpaşalı otobüs şoforüyle oğlu da en fazla benim kadar kahveden anlıyodur. anadolu ajans firma ismi yazarak haber yaptıysa siktir et işte, siz de türkiye ye dönerseniz gitmeyiverin.
0
libertine
(25.03.25)
topbaş ailesine kuzenlermiş. olsa ne fark eder olmasa ne fark eder. akpnin kahve zincir piyasasından pay alma işidir.
0
mikahakkinen
(25.03.25)
en olmayacak yerlerdeki binalara, bazıları tarihi, bir şekilde çöktüler. akepeli oldukları ve birisinin ittirdiği çok belli.
0
co2s2
(25.03.25)
iktidardaki siyasilerden güçlerini alarak 5-6 sene gibi bir sürede inanılmaz büyüdüler. her yere dükkan açtılar, tarihi binalara ya da açması kolay olmayan yerlere şube kondurdular. arkalarında güç olmadan yapamazlardı.

ben zaten gitmiyordum bu yüzden. şimdi hiç gitmem.
0
biseysorcaktim
(25.03.25)
o kadar bariz bir yayılma politikası izlediler ki artık ben kendim oturup baktım neymiş bunlar nasıl yapabiliyorlar bunları diye. İktidar yakınlığını gördüğümden beri de iki kere merterdeki yerde kahvaltı yapmak dışında adım atmadım.
Çok mecbur kalmadıkça gitmiyordum artık mecbur kalsam da gitmem herhalde.

Şimdilerde bir de item mi irtem mi ne öyle bir kahveci var önce karaköydeki yeri tesadüfen görmüştük birkaç kez oturduk sonra bir anda nereye baksam onu görmeye başladım, şişhanede, balatta, karaköyde iki adım ileride bir yer daha açmış falan.
Şu an yüzde yüz eminim ama bakmadım kimmiş neymiş diye bir anda soğudum kestim ayağımı. Neciymiş bu bilen varsa yazsın yoksa ben müsait bir zamanda bakıp güncellerim.
0
mutekebbir
(25.03.25)
kiminmiş neymiş açıkçası bilmem umrumda da değil, bir kaç kez şubelerine gittim gayet nezih yerlerde ve rahat rahat oturup sohbet edilip çalışılabiliyor. hatta bir keresinde çok saçma bir olay yaşadık 10 kişilik bir grup bir iş için toplandık kadıköy sahildeki şubesinde ve bişeyler içmeyi unutup hararetli bir şekilde toplantımızı yapıp çıktık buna rağmen bir allahın kulu gelip laf etmedi çıktıktan sonra farkettik resmen. ayrıca fiyatları makul ve benim için yeterli bunlar. çok dışarı çıkıp bişeyler içen biri değilim ama açıkçası starbucksa kat kat tercih ederim en azından milleti kazıklayıp bide üstüne kovarcasına davranmıyorlar.
0
gencfb
(25.03.25)
croswell
(25.03.25)
tamam gencfb kardesim sen etme aferin sana
0
zemberek
(25.03.25)
ben ilk yayılmaya başladıkları ve malum fotodan sonra sahipleri kesin bir yakınları falandır diye araştırdığından beri gitmiyorum.. genel olarak akp ile ilişkili veya siyasal islamcı firmalardan uzak dururum ancak şu an boykot kararı alınmasındaki nedeni de bulamadım.

boykotsa eskiden beri yapman lazımdı neden şimdi? imamoğlu şubesini ziyaret ettiğinde yapmalıydın. evet bu adamlar topbaş'ın belediye başkanlığından beri büyümüşler türlü ayrıcalıklar verilmiş.. ancak imamoğlu için mi bir şey dediler, devletimizin yanındayız mı dediler, akp'ye para aktarımı vs. ortaya çıktı?

yani akp'ye ve bu düzene hizmet eden o kadar kişi ve kurum varken bu firma aklıma çok sonra gelirdi.
0
jepa
(25.03.25)
(4)

kadin istanbul bld baskani oldu mu hic?

fevzi123
daha once herhangi bir kadin ibb baskanligi yapti mi?tesekkurler.
daha once herhangi bir kadin ibb baskanligi yapti mi?
tesekkurler.
0
fevzi123
(24.03.25)
Olmadı.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(24.03.25)
merhaba. olmadı. sizin bu bilgiye ulaşabilmeniz günümüzde maksimum 17 saniye falan.

biraz geriye bizansa gidelim. oldu.

daha geriye gidersek megara falan yine bilinen olmadı. yakın tarihte çok ses getiren (ben çocukken) belediye başkanları oldu gülay aslıtürk, öncesinde fatma girik o kadar.
0
libertine
(25.03.25)
Chatbibisi ile acısız halledilebilir dertler
0
baldan kaymak
(25.03.25)
ibb değil ama ilçelerinde oldu.
fatma girik - şişli
0
biseysorcaktim
(25.03.25)
(9)

Eko başkan içerdeyken seçilirse nasıl olacak

condom kurşunu
Yani içerdeyken seçilebiliyor öu, diploması da iptal oldu nasıl olucak?
Yani içerdeyken seçilebiliyor öu, diploması da iptal oldu nasıl olucak?
0
condom kurşunu
(24.03.25)
Hüküm giymediği durumda aday olup, seçilebilirdi (Selahattin Demirtaş da Cumhurbaşkanı adayı olmuştu) fakat burada temel sorun diploma iptali. Diplomasi olmadan aday olamaz zaten.
0
fraise
(24.03.25)
diploma yokken aday olamaz. idare mahkemesinden yürütmenin durdurulması veya iptal kararı gelmesi lazım. bu olursa ve hakkında adaylığı engelleyen kesinleşmiş mahkumiyet yoksa aday olup seçilebilir. seçilirse çıkması gerekir (önceden birçok milletvekili adayı bu şekilde milletvekili olup tahliye oldular). ama hayal alemi işte. seçimler bitene kadar çıkma ihtimali çok düşük.
0
duguit
(24.03.25)
merhaba. türkiye yeni yeni benzersiz seyler yasadığı, ceza hukuku falan yalan edildiği için seçilemez. geçmişten günümüze ulaşan elimizde benzer canlı bir örnek var "can atalay". şu durumuyla kafanızda nasıl bir seçim yarattınız bilmiyorum ama bi seçim olsa ve %99 halk oy verse bile içeride diye seçilemez. yarattıkları "hukuki süreç izin vermiyor" diyerek anayasayı kalkan olarak kullanırlar. emsal karar seçilmişin tayyip evet demedikçe seçilemeyeceğini gösteriyor.
0
libertine
(24.03.25)
şu şekil yasa bilmeyeceksin

Suçu kesinleşirse zaten siyasi yasak gelir ve seçilemez

Şu an karar verilmedi, davası görülecek ve dolayısıyla adaylığına engel durum yok.

Diplomasına gelince, bence de döner bu karar ama oldu ki dönmedi ve iptali kesinleşti; aday olamaz. Diploma şart.
0
baldan kaymak
(25.03.25)
diploma iptali için anayasa mahkemesinin kararı gerekli. şu an aday olabilir ama ceza alırsa olamıyor galiba.

asıl olay reis aday olamaz ama oraya saldıran yok.
0
mikahakkinen
(25.03.25)
tüm cevaplar, ekrem başkanın henüz hüküm giymediğini, o yüzden seçilebileceğini söylüyor (lise diploması ayrı bir konu) ama akp, can atalay meselesinden dersini almıştır. eğer seçimlere kadar ekrem başkan içeride kalırsa, akp seçimlerden hemen önce bir ceza uydurur ve seçimlere girmesini engeller.

diploma meselesi de aynı şekilde. istediğiniz kadar itiraz edin, akp bu diplomayı geçersiz saymak/saydırmak için elinden geleni yapacak.
0
co2s2
(25.03.25)
Bu sene sınavlara girip 2 senelik bi' yer yazsa.
0
kumandanim
(25.03.25)
Açıkçası gelen cevaplar ne kadar haklı olsa da hepsini çok nahif buluyorum. Ne olacak? Diploma iptali kararına yürütmeyi durdurma gelse "ahmak" davasından siyasi yasak çıkaracaklar. O kararı Anayasa Mahkemesi iptal etse şu an hakkındaki soruşturmalardan hüküm giyecek. O olmazsa yine başka bir şey bulacaklar. Sırf adamı aday yapmamak için 25-30 milyar dolar yaktılar 3 günde. Sizce aday olabileceği bir senaryo mümkün mü?

Bu saatten sonra CHP ve diğer gerçek muhalifler (gelecek, deva, refah, saadet gibi siyasal islamcı, fetö uzantısı partiler hariç) B, C, D planlarına odaklanmalı. CHP tek başına da kazanabileceğini gösterdi. O yüzden Ekrem ve Mansur dışında hangi planları varsa ona odaklansalar daha iyi olacak. Sanıyorum ki Mansur'un da önünü tıkayacaklar. Muhtemelen bir gölge aday çıkartılır ve seçtirilir. Akabinde Ekrem'in üstündeki siyasi yasak kaldırılır ve yeniden seçime gidilerek CB yaptırılır. Bana günümüz şartlarında en mantıklı senaryo bu gibi geliyor.
0
himmet dayi
(25.03.25)
@himmet dayı ekodan mansurdan vazgeçersen seçimi kaybedersin. onların istedikleri de bu. ekoyu aday yapmazlarsa reis de aday olamaz 2 dönem şartı var.
0
mikahakkinen
(25.03.25)
(4)

burası uludağ mı?

tepedeki psychedelic adam
hep bi istanbul'dan uludağ görünür mü muhabbeti var ve ben bugün gördüm sanırım ahsh. ama bi yandan da ne yüksekteydim ne de hava açıktı. muhtemelen yanılıyorum. bulut olabilir ama yine de çıplak gözle dağ gibi geldi. linkleri de bırakıyorum ama zum da yapınca ekstra bozuluyor. adalar'ın arkası yalo
hep bi istanbul'dan uludağ görünür mü muhabbeti var ve ben bugün gördüm sanırım ahsh. ama bi yandan da ne yüksekteydim ne de hava açıktı. muhtemelen yanılıyorum. bulut olabilir ama yine de çıplak gözle dağ gibi geldi. linkleri de bırakıyorum ama zum da yapınca ekstra bozuluyor. adalar'ın arkası yalova onun da arkasında ikinci görselde işaretlediğim yer. belki başkası da denk gelmiştir filan, moda sahili burası.

eksisozluk.com
eksisozluk.com
0
tepedeki psychedelic adam
(24.03.25)
Evet
0
kisa
(24.03.25)
istanbul'dan uludag gorulebiliyor ki zaten. bunun nesini tartisiyorsunuz? ciplak gozle gordugum seyin aksini bana nasil savunabilirler ki asdhasjkdlsa
0
fevzi123
(24.03.25)
Hatta uzun bir bayram tatilinde haberi yapılmıştı.
Hava kirliliği olmadığı için rahatlıkla görülebiliyor diye.
0
pro9it9is9
(25.03.25)
ta kendisi.
0
durbidakka
(25.03.25)

Youtube/Netflix dahil olabileceğim aile grubu arıyorum

oldz
Arıyoooruuuummmm
Arıyoooruuuummmm
0
oldz
(24.03.25)
(1)

Konuşurken zorlanmak

Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
Konuşuyorken sesimizün zorla çıktığını, böğürmekte olduğumuzu hisseden biriysek bu kusurumuzu nasıl düzeltiriz?
Konuşuyorken sesimizün zorla çıktığını, böğürmekte olduğumuzu hisseden biriysek bu kusurumuzu nasıl düzeltiriz?
0
Karim iceride uyuyor ben seni dusunuyorum
(24.03.25)
öksürüp nefes alıp konuşmaya devam ederek.
bu sizin için çok büyük sıkıntıysa ayna karışında ses kaydı alarak 5er dakika kitap ya da haber metni okuyun.
0
durbidakka
(25.03.25)
(1)

bu müziğin linki var mı ?

WithWorth
shazam bulamadı ?https://www.youtube.com/shorts/mllRexP8348
shazam bulamadı ?

www.youtube.com
0
WithWorth
(24.03.25)
gelecegin yildizi
(24.03.25)
(2)

Sözlük yavaşladı mı?

muhayyer divan
Soru başlıkta
Soru başlıkta
0
muhayyer divan
(24.03.25)
app hayir browser evet.
0
sonsuz
(24.03.25)
Hmmm ben app kullanmıyorum. Ondan demek ki.
0
🌸muhayyer divan
(24.03.25)
(5)

Schengen bölgesindeyken schengen vize başvurusu yapmak mümkün mü

ted
Biraz karışık duruyor ama olay şu: Diyelim ben öğrenci vizesi ile İtalya'ya geldim ve oturum iznine başvurdum. Bir yıllık oturma iznini aldım, bu oturma izni bitti, bu süreçte yenilenmesini bekliyorum. Yenilenmesi beklerken İtalya'da bulunma hakkım var ancak Schengen bölgesinde gezinme hakkım yok(bu
Biraz karışık duruyor ama olay şu: Diyelim ben öğrenci vizesi ile İtalya'ya geldim ve oturum iznine başvurdum. Bir yıllık oturma iznini aldım, bu oturma izni bitti, bu süreçte yenilenmesini bekliyorum. Yenilenmesi beklerken İtalya'da bulunma hakkım var ancak Schengen bölgesinde gezinme hakkım yok(bu kesin bir bilgi), bu süreçte verdikleri yenileme belgesi başvurusunu gösteren kağıt ile de Türkiye'ye gidip gelebiliyorum. Örneğin Schengen bölgesindeki başka bir ülkeye değişim öğrencisi olarak gitmek istesem Türkiye'ye gelip vize başvurusu mu yapmalıyım yoksa örneğin İtalya'da İspanya vize başvurusu vs. yapmak mümkün mü?
0
ted
(24.03.25)
bence yapabilirsiniz. sonuçta vize başvurusu yaparken hangi ülkede olduğunuzu ve aslında hangi ülke vatandaşı olduğunuzu soruyor.
0
co2s2
(24.03.25)
Yapabilirsiniz başka ülkeden
0
hebanon
(25.03.25)
Oturum izni yenileme suresince ki normalde bitmeden yenilenir ya ogrenci farkli olabilir. National vize vermiyorlar mi? Bu schengen degil ulke uygulamasi olabilir ama misal litvanya da oturum kartina gec basvururaniz, yani kartin decision tarihinde gecerli vizenizin/oturum kartinizin olmayacagi kesinse D tipi multi vize veriyorlar, genelde 3 aylik.
0
wallcan
(25.03.25)
@wallcan oturma izninin yenilenmesi çok uzun sürüyor, biraz da problem yaratan o. Burada maalesef öyle değil, sanırım yenileme başvurusunun yapıldığını gösteren belge İtalya'da bulunmak için yeterli olduğundan Schengen bölgesine gidip gidemememizi önemsemiyor olabilirler.
0
🌸ted
(25.03.25)
risk al, ricevuta'yla seyahat et. ben fas'a gittim geldim ricevuta'yla, fas'tan italya'ya giriş yaptım yani. sonuçta faslı bir öğrenci de ricevuta'sıyla giriş yapıyor, havalimanındakilerin tanıdığı bir belge o. eminim vardır ”beni almadılar” diyen arkadaşın ya da arkadaşının arkadaşı. onları dinleme. avrupa içinde de 4-5 kez seyahat ettim ricevuta'yla, sonuçta italya'da aktif öğrencisin ve orada kalma hakkın olduğunu herkes biliyor. hiçbir şey olmaz. italya'da senelerce okumuş ve yaşamış, gezgin abi tavsiyesi
0
tejeve
(25.03.25)
(7)

Banka boykot

kojonotsuki
Selamlar.Direkt boykot dediğiniz bankalar hangileri ve neden? Ve kötünün iyisi, kullanmaya devam edebilirsin dedikleriniz hangisi?Bir de midas var. Midasta mevduat tutmak nasıl fikir?
Selamlar.

Direkt boykot dediğiniz bankalar hangileri ve neden? Ve kötünün iyisi, kullanmaya devam edebilirsin dedikleriniz hangisi?

Bir de midas var. Midasta mevduat tutmak nasıl fikir?
0
kojonotsuki
(24.03.25)
Tek bir banka degil de genel olarak banka hareketlerini durdurmak, bankada para tutmamak boykota dahil. Maksat ekonomik boykot oldugu icin banka hareketlerini kisitlamak
0
mor oje
(24.03.25)
üzümün sapı armudun çöpü derken, elinizde kalacak tek bank iş bankası olur. akp ile açık açık dalaşıyorlar.

mor oje'nin yazdıklarına da katılıyorum, kısıtlayabildiğiniz kadar kısıtlayın. nakit kullanın. ben bir süredir nakit harcıyorum, insanın kafası çok rahatlıyor.
0
co2s2
(24.03.25)
Başta araplara ve yerli "kodamanlara" kıyak krediler verip üstüne borcu erteleyen, bunun da yükünü bizim sırtımıza bırakan devlet bankalarını kullanmıyorum. Aynı sebepten Troy kart da kullanmıyorum. Yine de günün sonunda @mor oje +1
0
nawar
(24.03.25)
Gezi'de 8 yıldır kullandığım Garanti Bankası hesaplarımı kapattım, kredi kartlarımı iptal ettim. Boykota devam.
0
10551037
(24.03.25)
merhaba. kötünün iyisi yok aslında. bu yazdığımdan dolayı aktroll olduğum söylenecek ama sistemin ya içindesin ya dışındasın. türkiye de varolan her banka merkez bankasıyla ilişki içinde, akp yanaşmalarına geri ödemesiz kredi veren devlet bankaları isimlerine çok kolay ulaşabilirsiniz ama bu demek değil ki dığer bankalar akp karşıtı, onlarda duran param akp nin hiç işine yaramıyor. bankacılık sistemi sizin var olan paranızdan para kazanmak üzerine. iyi zenginin bankası da akp ye para ödemek zorunda, kötu zenginin bankası da akp ye para ödemek zorunda. türkiye de bulunup tcmb ye payını ödemeyen banka olamayacağına göre vicdanınızı rahatlatacak devlete en az para kaptıran bankayı arıyorsunuz. üzgünüm ama yok öyle bi ekonomi düzeni. gezide garantiden parasını çeken arkadaş annesinin sütyeninde parasını saklamadıysa boykot yaptığını düsünmesine devam edebilir. türkiye cumhuriyetinin herhangi bir bankasında paranı tutuyorsan, paran aynı havuza düşüyor.
0
libertine
(25.03.25)
üc bankada hesabim var. yappi kredi, ziraat ve vakif bank. galiba hepsini kapatip is bankasina gecicem :(

Ülker markasinin eve asla sokulmadigi bir ailede büyüdüm.
Gezi sebebiyle Mado, Kizilkayalar, yandas medyayi senelerdir boykot ederim.
Icme suyu meselesi yüzünden Nestle'yi 12-13 yildir boykot ederim.
simdi gene bir sürü marka girdi listeme. Benim icin sorun degil.
0
konusma ben konusuyorum daha bitirmedim
(25.03.25)
Maaş hesabı ve visa+mastercard özelliği olmadığı için düz mevduat ptt kart var.

Onun dışında hiç bir sekilde para kazandırmıyorum ptt kart ztn kredi kartı özelliği olmadığı için kullandıgım kartım.Şimdilik güzel gidiyorum
0
smokee
(25.03.25)
(11)

Citroen Ami kullanan var mı?

hadi ya la
Evde bir C crossover araç var ama bir yerlere giderken evden hiç çıkarmıyoruz. Ya yürüyoruz, ya da toplu taşıma. Çünkü çarşıya, kalabalık yere park sorunu var. Ama yaşadığımız şehir küçük ve kaotik değil. Araçla işim bittiğinde yol bilgisayarı ortalama hızımın 18 km olduğunu söylüyor, öyle bir yerde
Evde bir C crossover araç var ama bir yerlere giderken evden hiç çıkarmıyoruz. Ya yürüyoruz, ya da toplu taşıma. Çünkü çarşıya, kalabalık yere park sorunu var. Ama yaşadığımız şehir küçük ve kaotik değil. Araçla işim bittiğinde yol bilgisayarı ortalama hızımın 18 km olduğunu söylüyor, öyle bir yerdeyim.

Küçük araçları her zaman çok sevdim ve içimde bir ukde var. Hevesimi almak için bile olsa bu aracı kullanmak istiyorum. Çok araştırdım, tüm dezavantajlarını da biliyorum ama sanırım tam bize göre. Sağa sola, spora, alışverişe giderken, babam da çarşıya/pazara giderken çıkaracak bu aracı.

Kenarda çok fazla birikmiş yok ama, babam emekli. Ben de kazancımdan pek artıramıyorum. Kenarda yatırım fonlarımız var, aracın 4-5 katı kadar değere sahip.

Sizce bu fonlardan bir miktar bozup bu aracı almak mantıklı olur mu? Diyorum ki hevesimiz geçerse satarız, çok kaybımız olmaz. Tabii, babamı ikna süreci de olacak. Hiç 200x model x marka araç alternatifleri istemiyorum, istediğim bu araç. Yeni, küçük, garantisi var. Saçma mı düşünüyorum?
0
hadi ya la
(24.03.25)
zaten kafada bitirmişsiniz, araştırmışsınız, size uygun olduguna kanaat getirmişsiniz. bu senaryoda alınır. ben de alsam mı diyorum benzer bir senaryoda. rahatça evde şarj edebilecekseniz her türlü olur ama ben olsam ikinci el alırdım.

şartlar (hem ihtiyaç hem imkan açısından) uygunsa eşsiz bir araç bence.
0
orient blue
(24.03.25)
insanın rahatından daha pahalı bir şey yok. alın gitsin.
0
co2s2
(24.03.25)
almışsınız zaten hayırlı olsun. ben olsam sadece topolino ve ami için bir test sürüşü yaparım.
0
brakgn
(24.03.25)
Benim arkadaşımda var, şartları aşağı yukarı sizinkiyle aynı. Esas arabasını hiç kullanmadığı için satmayı düşünüyor. Çok memnun.
0
mirty
(24.03.25)
kullanmadım ama sizin durumunuzda olsam kesin alırdım. küçük bir yerde yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla. kesinlikle alınır. ama topolino daha çok hoşuma gitti. fiyatı da biraz daha fazla ama ikisi de aynı platform araç. hayırlı olsun.
0
exlibris
(25.03.25)
Garantisi devam eden ikinci el alsan, satma durumunda zararın minimuma iner.
0
antihero
(25.03.25)
ami yi öyle kolay satamazsanız, elektrikli araçların ikinci el piyasası neredeyse yok gibi bir de ami gibi bir aracı satmaya çalışmak maddi olarak zarar ettirir.

iki kapılı benzinli fiat 500 öneririm. şarj derdi de yok.
Smart Fortwo da olabilir bu neredeyse ami ile aynı uzunlukta
0
durbidakka
(25.03.25)
Yerinizde olsam temiz 2. el ile sıfırın fiyat farkına bakar, karar veririm.

Ama kesin olarak alırım.
0
kumandanim
(25.03.25)
kesinlikle düşünmeyin SATAMAZSINIZ.Açıkça söyleyim hem satamazsınız hem batarya performansı çok çabuk düşer önünü alamazsınız..Elinizde patlar.Bakım+batarya size 2 araba masraf ettirir
0
smokee
(25.03.25)
2023 modelden itibaren yeni batarya cep telefonu veya jel akülü Çin araçları gibi üç dört senede bitmiyor, 10 yıl sonra bile %80 performansla kullanılır diyorlar. bu aracı en fazla birkaç yıl kullanacağız, ayrıca takip ettiğim kadarıyla satışa çıkan araçlar satılıyor, her gün sarı siteyi ve WhatsApp gruplarını kontrol ediyorum. bilemedim.


benim senaryomda aracı günde 10 km kullanırsam, 10 yıl sonra LFP batarya yaklaşık %80 kapasiteyle çalışmaya devam eder, menzil 75 km'den 60 km'ye düşebilir ama hız ve şarj süresi büyük ölçüde korunur diye öğrendim.
0
🌸hadi ya la
(25.03.25)
ami arkadaşta var, yaklaşık bir seneden beri satmaya çalışıyor.
0
inheritance
(25.03.25)
(1)

DJI Osmo Action 3 veya 4 kullanan var mı?

angina pektoris
Youtube'da yemek kanalı olan biri için iş görür mü?Sabit bir tripod ile yakın çekim yaparken;odağının sabit olması, sürekli odaklama yapmaya çalışmaması lazım.
Youtube'da yemek kanalı olan biri için iş görür mü?

Sabit bir tripod ile yakın çekim yaparken;
odağının sabit olması, sürekli odaklama yapmaya çalışmaması lazım.
0
angina pektoris
(24.03.25)
Olur tabii ama buhar gelmemesi lazım. Kameradan daha önemlisi de ışık. Bu aksiyon kameraları bol ışık istiyor, onu çözerseniz olur. Fakat çözünürlüğü çok yüksek tutmayın, alet zaten ısınıyor bir de ocağın sıcaklığı ve kameranın sabit durması bir araya gelince fazla ısınabilir.
0
orient blue
(24.03.25)
(6)

ingiltere vize başvurusu hakkında yardım

dostsuz dostoyevski
Ailecek londra'ya gideceğiz ama ben danışmana para vermeden kendim başvuru yapmak istiyorum. Pasaportu çıkarttım. Maaş bordrosu, hesap dökümü gibi evraklarım hazır. Başvurmadan önce iadeli uçak ve otel rezervasyonu da yaptırabilirim.Başvuru esnasında ek olarak dikkat etmem gereken neler var ? Bir de
Ailecek londra'ya gideceğiz ama ben danışmana para vermeden kendim başvuru yapmak istiyorum. Pasaportu çıkarttım. Maaş bordrosu, hesap dökümü gibi evraklarım hazır. Başvurmadan önce iadeli uçak ve otel rezervasyonu da yaptırabilirim.

Başvuru esnasında ek olarak dikkat etmem gereken neler var ?
Bir de başvuruyu tamamladıktan sonra süreç nasıl işliyor ?
0
dostsuz dostoyevski
(24.03.25)
Niyet mektubunda mutlaka seni Türkiye’ye bağlayan şeyleri, geri döneceğini, yasadışı bir şey yapmayacağını yaz.
0
Lim5
(24.03.25)
Uçağa gerek yok

Kaynağı açıklanamayan ani para girişi yapma

Sgk hizmet dökümü bağkur vs koy
0
fistikthecat
(24.03.25)
biz de bir kez aldık, ikincisi iki haftaya belli olacak.
açıklamasız para girişi sıkıntı +1 maaş dışı bir geliriniz varsa devamlılığı olmalı. hiçbir ay gelmeyen para başvurudan 1 hafta önce gelmiş olmamalı.
çok detaylı bir form dolduruyorsunuz, kesinlikle yanlış bilgi vermeyin. birikiminiz neyse, kazancınız neyse o olsun.
üzerinize araç, arsa, ev varsa onları da hazırlayın, dosyaya ekleyin.
uçak bileti ve otel rezervasyonuna ihtiyaç yok.
0
brakgn
(24.03.25)
Ailecek sikinti acikcasi, direkt “bunlar komple gelip kalacaklar” izlenimi oluşturacak. Turkiye ile olan her baginizi yazin. Is guc, gayrimenkul, diger akrabalar, bakmakla yükümlü olduğunuz kisiler, yapmakla yükümlü olduğunuz seyler akliniza ne gelirse. Basvurunun kendisi zor degil, danismana ihtiyaciniz yok ama durumunuzu makul gostermek zor.
0
icim urperiyor
(24.03.25)
Bankada olagandan fazla para da gösterme. Senin bu maaşla bu kadar paran olamaz diye belirtip red verebiliyorlar.
0
liberal
(25.03.25)
uk zaten aracı kurum kabul etmiyor.
danışmana gerek yok, dürüst ve dikkatli olun formu doldururken yeter.
0
nuisance2
(25.03.25)
(4)

Kredi mi kapatayım yoksa birikim mi ?

mirty
Selamlar,Gecen ay 110 bin kredi çekmiştim. 24 ay 2.90 dan total ödemesi 166 civarı. Aylık 8bin ödemesi var. Bu ödeme bana dokunmuyor. Şimdi beklemediğim yerden 250bin kadar para geldi, bu durumda erken kaparsam 114 bin ile kapatacağım.Bu durumda krediyi erken kapatmak mı mantıklı yoksa gelen parayı
Selamlar,

Gecen ay 110 bin kredi çekmiştim. 24 ay 2.90 dan total ödemesi 166 civarı. Aylık 8bin ödemesi var. Bu ödeme bana dokunmuyor.

Şimdi beklemediğim yerden 250bin kadar para geldi, bu durumda erken kaparsam 114 bin ile kapatacağım.

Bu durumda krediyi erken kapatmak mı mantıklı yoksa gelen parayı ellemeden altın/dolar almak mı ya da tavsiyeniz olursa başka bir yatırım
0
mirty
(24.03.25)
Her iki seçenek de hatalı görünmüyor ama sana ne yapacağını söylemek tavsiye vermek olacağı için ben olsam ne yapardım onu yazayım.

Şu an Türkiye'de siyasi durumun bi acayip olduğunu düşünseydim kredi ödemeyi en azından bir ay bekletirdim. Durumlar biraz daha belli olana kadar.
O zamana kadar da altın/dolar gibi değer kazanmasa da çok değer de kaybetmeyecek bir seçenekte beklerdim. Yapabiliyorsam bunu fiziksel olarak yapardım yani altın veya doları evde gardrobun üstündeki hurcun içindeki sigara paketinin içine koyardım :)
0
michael_knight
(24.03.25)
2.90 faiz oldukça iyi.

aldığın parayı günlük faize koysan 24 ayda ödeyeceğin faizden çok daha fazlasını alırsın. ben olsam kapatmazdım. farklı şekilde değerlendirirdim döviz ya da altın almak gibi.
0
biseysorcaktim
(24.03.25)
kredi tutarı mevcut kredi oranlarının altında buna göre , doğru yatarım araçlarına çevirdiğinizde size kar bırakacaktır.
Kaldıki erken kapattığınızda zaten faizin çoğunu peşin ödediğiniz için çokta bir erken kapama indirimi olmayacaktır.
0
Rao
(24.03.25)
bu tarz ekonomilerde krediyi erken kapatmak hatadır. hele ki sizinki gibi nispeten düşük faizli kredilerde...
bol bol kredi, bol bol borç ohhhh missssss.
0
eurhka
(25.03.25)
(1)

MacBook Outlook Sorunları

thin capitalization
İki sorunum var, biri dosya eklediğimde maile resim olarak ek yapıyor, yani ayrı bir eklenti olarak ekleyemiyorum. İkincisi de mailler geç geliyor, bazen telefona düştükten yarım saat sonra geliyor macbooka. Nasıl çözebilirim? Teşekkürler.
İki sorunum var, biri dosya eklediğimde maile resim olarak ek yapıyor, yani ayrı bir eklenti olarak ekleyemiyorum. İkincisi de mailler geç geliyor, bazen telefona düştükten yarım saat sonra geliyor macbooka. Nasıl çözebilirim? Teşekkürler.
0
thin capitalization
(24.03.25)
dosya icin sunlari deneyebilirsin.
icine yapistir.
icine surukle.
attachment ikonuyla ekle.

bu arada gercekte oyle olmayabilir. sanirim bizde oyle gorunuyordu. gmailine test maili atip sonuca bak.

gec gelmesi icin de vpn, eklenti falan kullaniyorsan onlari kapat. olmadi hesabi sil tekrar ekle.
0
buenosdias
(24.03.25)
(1)

Dişte çay lekesi

Lethe
Dişlerimi henüz birkaç hafta önce diş hekiminde temizletip cilalatmıştım, tertemiz olmuştu ancak Ahmad Tea sevdam yüzünden çok hızlı bir şekilde lekelendiler :(Bu çay lekesinden nasıl kurtulabilirim, bunu gerçekten çözen bir diş macunu var mıdır kullanıp memnun kaldığınız ürünleri önerebilir misiniz
Dişlerimi henüz birkaç hafta önce diş hekiminde temizletip cilalatmıştım, tertemiz olmuştu ancak Ahmad Tea sevdam yüzünden çok hızlı bir şekilde lekelendiler :(

Bu çay lekesinden nasıl kurtulabilirim, bunu gerçekten çözen bir diş macunu var mıdır kullanıp memnun kaldığınız ürünleri önerebilir misiniz?
0
Lethe
(24.03.25)
Marvis
0
sey mi dostum
(24.03.25)
(7)

Hangi omega 3 neden?

help im alive
Soru başlıkta hangi omega3ü tüketiyorsunuz?Neden onu seçtiniz?
Soru başlıkta hangi omega3ü tüketiyorsunuz?
Neden onu seçtiniz?
0
help im alive
(24.03.25)
Benimki burada: www.instagram.com
0
mor oje
(24.03.25)
Dikkat edilmesi gereken tek kriter IFOS sertifikasının olup olmadığı, o varsa içerik değerlerinde sıkıntı olmaz.

Ekleme yapayım: Türkiye'de Ocean, Möller's ve Efa'nın IFOS sertifikası var, EPA-DHA oranları aşağı yukarı aynıdır günlük 2 kapsül ihtiyacı karşılar.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(24.03.25)
Mor oje instam yok açılmıyor
0
🌸help im alive
(24.03.25)
new life efa 1200 kullanıyorum.

ifos ve diğer onayları var ayrıca uzun aylar boyu yaptığım testlerde gerçekten fark ettiğine şahit olduğum için devam ediyorum.
0
orpheus
(24.03.25)
@help ayşe köroğlu’nun hesabına girip öne çıkanlarda omega 3’e bakabilirsin
0
mor oje
(24.03.25)
solgar 3-6-9
doktor verdi
0
65 derece
(25.03.25)
Hamsi,sardalya ..
0
designer
(26.03.25)
(5)

Ekmek içerik inceleme

basubadelmevt
İÇİNDEKİLER: Tam Buğday Unu (%77), Çavdar Unu (%20), Malt unu(%3), İçme Suyu, Maya, Şeker, Bitkisel Margarin (Palm, Pamuk, Kanola, Ayçiçek), Tuz, Koruyucu (Kalsiyum Propiyonat (E282), Sorbik Asit (E200))Selamlar dostlar, paketli bir ekmeğin içeriği bu. Sağlığa zararlı diyebilcegimiz neler var? Bakıy
İÇİNDEKİLER: Tam Buğday Unu (%77), Çavdar Unu (%20), Malt unu(%3), İçme Suyu, Maya, Şeker, Bitkisel Margarin (Palm, Pamuk, Kanola, Ayçiçek), Tuz, Koruyucu (Kalsiyum Propiyonat (E282), Sorbik Asit (E200))



Selamlar dostlar, paketli bir ekmeğin içeriği bu. Sağlığa zararlı diyebilcegimiz neler var? Bakıyorsun garip bir şey yazıyor,sonra gıda mühendisleri diyor bu katkı güvenli,sağlığa zararsız vs. Çok mu kötü bu içerik?
0
basubadelmevt
(24.03.25)
yağlar (palm yağı özellikle) dışında sorun göremedim.
0
inheritance
(24.03.25)
Kalsiyum propiyonat küf önleyici olarak binde bir-dört arası oranda kullanılan bir organik tuzmuş. Günlük tüketilebileceği bir maksimum miktar (WHO, FDA vs tarafından) belirlenmemiş çünkü çok düşük riskli sayılıyormuş ve vücutta birikmeyip sindirimle atılıyormuş. Sorun yok.

Sorbik asit yine küf önleyiciymiş, özellikle botulism bakterisine karşı etkiliymiş. Nadiren alerji yapabiliyormuş. Sorun yok.

O ekmekteki en büyük sorun bitkisel margarinler :)
0
kobuzchu kiz
(24.03.25)
Şeker, margarin, koruyucu. Anladığım uno vs tarzı paketli ekmek. Koruyucuya lafım yok da ekmekte de olmasına gerek yok.

Kısacası bunlar normal ekmek değil. Fransa'da misal düz ekmek diyemiyorsun bunlara, pain de mie diye geciyor. Normal ekmek un, su, tuz, maya falan. Bunlar paketli gidalarin orada satiliyor ekmeklerle değil.

Fırından ekmek almak daha iyi.
0
logisticsmanager
(24.03.25)
E 282 ve E 200 dışındakiler, benim evde yaptığım ekmeğe koyduklarımla aynı. Bir de yağlar farklı ki o da bir ekmekte bir yemek kaşığı kadar bir şey.
0
Mirket
(24.03.25)
en iyi ihtimal troid bozukluğu,haşimato.
0
designer
(26.03.25)
(4)

Banka dolar hesabından para cekme

tahirkemalbozoglu
Bankadaki dolar hesabımda bulunan parayı dolar olarak bankadan çekebiliyor muyum?
Bankadaki dolar hesabımda bulunan parayı dolar olarak bankadan çekebiliyor muyum?
0
tahirkemalbozoglu
(24.03.25)
evet
0
sonsuz
(24.03.25)
Miktara göre önden haber vermek gerekebiliyor. Her zaman hazırda döviz bulundurmayabiliyorlar. Ya da o an kasadaki döviz rezerve oluyor.
0
anten
(24.03.25)
az miktar olmak kaydıyla uyumlu atm'lerden de çekebilirsiniz, şubelerden de.
şubeye önden haber vermeniz gerekebilir
0
biseysorcaktim
(24.03.25)
Evet, ancak şu eski denilen ve piyasada kabul görmeyen 100'lükleri iteleyebilirler. Başıma geldi ordan biliyorum
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(24.03.25)
(14)

30+ olup bir hayal kurmaya devam eden var mı?

Omelas'ı Terk Eden Köylü
Doğum günüme 2 ay kaldı (35+,E). Hiçbir hayalimin olmadığını fark ettim. Düşündüm ve bir süredir hayal de kurmadığımı gördüm.Sizde durum nasıl?
Doğum günüme 2 ay kaldı (35+,E). Hiçbir hayalimin olmadığını fark ettim. Düşündüm ve bir süredir hayal de kurmadığımı gördüm.
Sizde durum nasıl?
0
Omelas'ı Terk Eden Köylü
(24.03.25)
Tam olarak hayal olmasa da bazen beklediğim bir haber, olay ve gelişmenin sonucuna dair kafamda parantezler içinde =if-else koşulları dönüyor. Sona doğru anlık mutlu oluyorum, hayat birkaç saniyeliğine güzelleşiyor. Ama sonra gerçeğe dönüyorum:/
0
Amaranta ursula
(24.03.25)
38'im. İki hayalim var, ikinci istediğim motoru almak ve oğlana iyi bir eğitim imkanı sağlayabilmek
0
mirty
(24.03.25)
30 yas ne ki abartmayin ya. kendinize bu kadar acimayin
0
sonsuz
(24.03.25)
38 sıfır hayal.
0
ayseee
(24.03.25)
Bir süre önce Türkiye'ye döndüm bazı zorunluluklardan ötürü. Orada ne hayallerim vardı. Şuan için konuşacak olursam hayal kuramıyorum.

Bence bu pahallılıkta ve demografik çürümede bir şey yapmak imkansız. İzole ve az tüketimli bir hayat en mantıklı seçim görünüyor.
0
runaway
(24.03.25)
dünyada kaç milyar insan var tam bilmesem de hepsinin bir hayali var. hayalsiz olur mu? emekli olup yaydırmak ve gezmek tek hayalim.

38 E
0
mikahakkinen
(24.03.25)
46 yaşındayım otuz tane falan hayalim var hepsini de kovalıyorum.
0
alimcgraw
(24.03.25)
Benim yok ama 20'li yaşlarda da yoktu. Yaşla alakası yok bence. Nasıl yaşıyorum böyle belli değil.
0
huzurlarinizda huzursuzluk
(24.03.25)
Havadan hayal kurmak yerine 3-5 senelik planlar yapıyorum, her sene revizeler oluyor. Zaman, enerji, para yönetimi daha rahat oluyor.
0
archmage mahmut
(24.03.25)
Maalesef bırakanlardanım bende son vazgeçişin üstünden çok geçmedi. Sıfır hayal, ücretsiz.

31,e.
0
baldan kaymak
(24.03.25)
Hayal kurmaktansa tam olarak nedir? Yapılacak olanlar ve keşke yapabilseydim dediğim hayaller mi, yoksa çicekler, yeşillik, doğa deniz vs mi?

36 yaş erkek kişisi olarak;

Kısa vadede hayalim mesela Bungee Jumping yapmak. Ekim - Kasım 2024'den beri bu sene Bungee Jumping yapmak için kurguladım.

Orta vadede tüplü dalış yapmayı düşünüyorum yüzme yetim zayıf olmasına rağmen. Tabii yüzme yetimi geliştireceğim.

Keşke yapabilseydim ama yapamayacağım kesin olan dediklerim;
- Süper müthiş muazzam acayip başyapıt bir film senaryosu yazmak. Pulp Fiction, Seven, Back to The Future, 12 Angry Men gibi filmler.
- Bir futbol maçın son dakikalarında organize bir atak sonucu gol atıp şampiyonluğu kazandırmak. Bir Galatasaray - Fenerbahçe maçı mesela. Rams Park'da, şanlı Galatasaray formasını giymişim. Kazanan şampiyon olacak (Süper Lig, Avrupa Ligi önemli değil) 1-0 öndeyiz. Dakika 70 sonrası. Karşılıklı hücümlar, çizgiden çıkan toplar, direkten dönen toplar derken, topu kazanıyoruz paslamaslar ve dribbingler top bende. Ya golü yazıyorum ya muazzam bir asist maç 2-0, fişi çekiyoruz.
0
put it in your appropriate place
(24.03.25)
Bir film önereyim sana. Nyad 2023
0
Mirket
(24.03.25)
40, hala var tabi. Yoksa niye yaşayalım
0
antihero
(25.03.25)
43 oluyorum. 1 yıl önce kendi ofisimi açmayı hayal ediyordum. sonra açtım ve çok mutlu oldum. 20 senelik meslek hayatım taçlanmış gibi. bir iki hayalim daha var daha özgür olmaya yönelik bakalım onlar da bir gün olacak. tabii ülke için hayallerim, umutlarım da hep baki.
0
red g
(25.03.25)
(4)

AdGuard bunu bu şekilde kullanmak

0zlem
Sıkıntı yaratır mı? Hangileri kapatmalıyız?Banka uygulamaları hacklenmesin sonrahttps://ibb.co/xtDm1CQ8
Sıkıntı yaratır mı? Hangileri kapatmalıyız?

Banka uygulamaları hacklenmesin sonra

ibb.co
0
0zlem
(24.03.25)
apple kullanmıyorum da adguard sadece safari için değil mi? banka uygulamaları ayrı, safariden etkilenmez diye düşünüyorum. tabi banka uygulaması yerine safari üzerinden mobil şubeye giriyorsanız o ayrı.

safarinin eklentiler gizli sekmede çalışmasın ayarı varsa onu etkinleştirip, banka mobil şubeye gizli sekmeden girebilirsiniz.
0
inheritance
(24.03.25)
antivirus degil bu, hacklenmeye direkt bir etkisi yok.

hepsi acik kalsin.
0
buenosdias
(24.03.25)
Adguard'ın çalışma mantığı gizli verileri görmek üzerine değil. Tarayıcının bağlandığı ve sunucudan talep ettiği url'leri filtreliyor sadece.

örneğin bu sitede bir görseli engellediniz (ya da o görselin engellendiği bir listeye abone oldunuz) eksiduyuru.com/images/logo.png bağlantısı sizin kara listenize ya da abone olduğunuz listeye eklenmiş olur ve tarayıcı bu siteye girmek istediğinde bu url'yi sunucudan talep etmez ve haliyle sizin göreceğiniz sayfada göstermez.

bu zaten bir tarayıcı uzantısı ve diğer hiçbir uygulamaya erişimi yok.
0
himmet dayi
(24.03.25)
adguard bankacılık adreslerini https filtresinden geçirmez, istisna sayar, şurada listesi mevcut:
github.com
0
kesmekes laleler
(24.03.25)
(5)

heyet raporu

jesues
daha önce başlığı açmıştım ancak yanlış bölüme açtığım için cevap verilemediğine dair uyarı aldım. kusura bakılmasın lütfen.. soruma cevap almak için aynı şekilde kopyalayıp yapıştırdım. d20 yıldır devlet memuruyum. bugüne kadar memuriyet hayatımda aldığım rapor sayısı covid dahil olmak üzere 3.. ra
daha önce başlığı açmıştım ancak yanlış bölüme açtığım için cevap verilemediğine dair uyarı aldım. kusura bakılmasın lütfen.. soruma cevap almak için aynı şekilde kopyalayıp yapıştırdım. d


20 yıldır devlet memuruyum. bugüne kadar memuriyet hayatımda aldığım rapor sayısı covid dahil olmak üzere 3.. rapor alma konusunda ciddi hassasiyet sahibi bir insanım.. insandım demek daha doğru olur aslında.

son süreçlerde kurum içeri yaşanan kaos ve karmaşa, uygulanan baskı beni ciddi rahatsız etti. yıllardır kronik hipertansiyon, uyku apnesi, şeker hastalığı, kolestrol, boyun düzleşmesi ile mücadele etmekteyim. bu hastalıklarım ile kurula girsem %40 üzeri bir engel raporum çıkacaktır muhtemelen. ancak bu raporu almayı halen vicdanıma yediremiyorum. hakkım değilmiş gibi geliyor bana. neyse bu benim salaklığım olsun da,



bu raporu alırsam eğer avantaj ve dezavantajları nedir. yarın öbür gün sorun sıkıntı yaratır mı?
0
jesues
(24.03.25)
yazdıklarından %40 gelmesi çok zor
yine de şansını dene
0
mantık
(24.03.25)
diyabet kaynaklı organ hasarı yoksa bu yazdıklarınızla %40 zor. sokaktan 40 yaş üstü kimi çevirsek bunlar vardır zaten raporsuz adam kalmazdı memlekette.

sizin bugüne kadar sadece 3 defa aldım dediğiniz raporla bunun bir alakası yok. hastalığınız varsa bu durumu resmileştirmiş olursunuz heyet raporuyla. kullanıp kullanmamak size kalmış. emeklilik ve vergi indirimi için pek bir anlamı kalmadı ama sizin memuriyete giriş eski oradan bir şey çıkar belki emeklilikte. engelli ve sağlık mazeretleriyle tayin hakkı var kurumuzun yönetmeliğine bağlı olarak ona başvurabilirsiniz. bunlar dışında da su faturasında indirim, ücretsiz toplu taşıma, müzelere ücretsiz giriş vs gibi haklardan faydalanabilirsiniz 40 üzeri bir rapor verirlerse.
0
kanatlı kontun müşfik öpücüğü
(24.03.25)
Vicdanınız rahat olsun. Kanunda varsa bir hak kullanabilirsiniz. Toplumun etik değerlerine göre yanlışsa kanun değiştirilsin. Yoksa kullanın hakkınızı.
0
abbabaabbaababbabaababbaabbabaab
(24.03.25)
Vicdani olarak düşünmeyin. Heyete girince puan verilecek durum varsa alırsınız. Alamıyorsanız da verilmez. Hakkınız neyse o verilecek…

Dezavantaj işini bilmiyorum ama heyet raporu neden lazım? Eğer ayakta duramaz, nöbet tutamaz tarzı özel bir karar istiyorsanız durum bildirir heyet rapor da işe yarayabilir. Ya da tayin vs içinse de özel ibare isteyebilirler.
0
master of ceremonies
(24.03.25)
Bu arada diyabet, tansiyon ile organ hasarı yoksa %40 alamazsınız. Olasılıkla puanı belirleyecek olan OSAS şiddeti.
0
master of ceremonies
(24.03.25)

Kadın Subay/ Astsubay (kpss ile)

marowak
Asker olmak isteyen yeğenim var. MSÜ sonuçları kötü geldi. Herhangi bir lisans bitirip subay, ön lisans bitirip astsubay olunuyor araştırmalarıma göre. Ama kadın astsubaylar da bu şekilde alınıyor mu emin olamadım. Mesela kadın bir aday 2 yıllık grafik okuyup astsubay dış kaynak alımına başvurabil
Asker olmak isteyen yeğenim var. MSÜ sonuçları kötü geldi. Herhangi bir lisans bitirip subay, ön lisans bitirip astsubay olunuyor araştırmalarıma göre. Ama kadın astsubaylar da bu şekilde alınıyor mu emin olamadım. Mesela kadın bir aday 2 yıllık grafik okuyup astsubay dış kaynak alımına başvurabilir mi?
0
marowak
(24.03.25)
(1)

mikroorganizma görülebilecek mikroskop

jepa
yeğenime hediye almayı düşünüyorum ama fiyatları ne kadardan başlar?
yeğenime hediye almayı düşünüyorum ama fiyatları ne kadardan başlar?
0
jepa
(24.03.25)
100x mikroskop ile mikro organizmaları görebilirsin.

göl suyu ya da ilaç içermeyen bir miktar toprak bulup bunu ışık görmeyen ılık bir yerde suyun içine atıp bir miktar da yaprak ve çok az şeker eklersen o suda bol mikarda mikroskopta baktığında hareket eden tek hücreli organizma görebilirsin.

bunun dışında soğan zarı hücreleri de 100x ile görülebilir.

celestron bu konuda iyi bir marka 3-4 bin tl arası fiyatı var.
www.labor.com.tr
0
orpheus
(24.03.25)

Şahıs şirketi kapanışı hakkında.

belirsizlik
Muhasebecimle de konuşucam da yine de önden bi bilgi almam lazım;1. Vadesi geçmiş vergi borçlarını ödemeden kapanış veremiyo muyuz? (ödeyecek durum yoksa?)2. Demirbaş kaydedilen cihazları kendine fatura etme meselesi tam olarak nedir? 2 sene önce 70.000 e laptop kaydettirmiştim mesela.kdvsiz fiyatı
Muhasebecimle de konuşucam da yine de önden bi bilgi almam lazım;

1. Vadesi geçmiş vergi borçlarını ödemeden kapanış veremiyo muyuz? (ödeyecek durum yoksa?)
2. Demirbaş kaydedilen cihazları kendine fatura etme meselesi tam olarak nedir? 2 sene önce 70.000 e laptop kaydettirmiştim mesela.kdvsiz fiyatı amortismana göre yüzde 50 düşüp tekrar %18 kdv mi ödeyecem ben? ne iştir bu demirbaşın kendine fatura edilmesi olayı?
0
belirsizlik
(24.03.25)

2024 Gelir Vergisi Beyannamesi( 3 Milyon üzeri gelir durumu)

prezarlatif
selamlar, insan kaynakları bir mail atınca farkettim ek bir vergi vermem gerekiyormuş açıkcası sistemi çözemedim daha doğrusu yanlış bir şey yapmak istemiyorum.hazır beyanname kısmına girdim BEYAN EDİLECEK ÜCRET GELİRLERİNİZ kısmında ki bilgileri toplam gelirim ve verdiğim vergileri yazdım, indiriml
selamlar, insan kaynakları bir mail atınca farkettim ek bir vergi vermem gerekiyormuş açıkcası sistemi çözemedim daha doğrusu yanlış bir şey yapmak istemiyorum.

hazır beyanname kısmına girdim

BEYAN EDİLECEK ÜCRET GELİRLERİNİZ kısmında ki bilgileri toplam gelirim ve verdiğim vergileri yazdım, indirimler kısmına 2024 yıl boyunca ödediğim hayat sigortası primleri toplamını girdim.

ev kendime ait kira gelirim yok kira kısımlarını atladım .

menkul kıymetler sermaye iradları kısmında kafam karıştı, benim hisse senedi ve eurobond gelirlerim var, hisse senedi için zaten ilgili kesintilier yapılıyor bunları tekrar girmem gerekir mi?

eurobondlar için yıllık kümüle tutarın(230bin tl) altında olduğum için girmemiştim ama gelir vergisi sebebi ile beyanname vereceğim durumda bunları girmeli miyim?

çocuğu okul giderleri var okuldan e faturaları istedim gönderdiler bunları tam olarak nereye girmem gerekir?

beni yönlendirebilecek birileri var mıdır acaba?
0
prezarlatif
(24.03.25)
(5)

Kapanan Vodafone hattı açmaca

cakmayazar
Merhaba ,Kontürlü hattım vardı. Şirket hattım olduğundan Uzun süre paket yüklemedim ve vergi de düşsün dye içinde bi miktar tl bırakmıştım. Şimdi aradığınız no kullanılmamaktadır dio. Yurtdışına çıktım,sim heo yanımdaydo, bi 4 ay evvel de banka için kullanmıştım yurtdışındayken mesaj felan da gelmiş
Merhaba ,
Kontürlü hattım vardı. Şirket hattım olduğundan Uzun süre paket yüklemedim ve vergi de düşsün dye içinde bi miktar tl bırakmıştım. Şimdi aradığınız no kullanılmamaktadır dio. Yurtdışına çıktım,sim heo yanımdaydo, bi 4 ay evvel de banka için kullanmıştım yurtdışındayken mesaj felan da gelmişti. Şu an Banka vb için lazım olır diye nasıl tekrar açabilirim?
0
cakmayazar
(24.03.25)
Hala yurtdışındayım konsoloslukla mı halletcez
0
🌸cakmayazar
(24.03.25)
yeniden tl yuklerseniz acilir diyor surada: www.vodafone.com.tr
0
lemmiwinks
(24.03.25)
@lemm
Giriyorum linkten ama sadece faturasızlar içindir diyor , noyu kontrol et diyor. E benim zaten faturasız ama olmuyor
0
🌸cakmayazar
(24.03.25)
linke giremiyorsaniz:

Kapanan Faturasız Hat Nasıl açılır?
Kapanan telefon hattı nasıl açılır sorusunun cevabı faturasız hat kullanıcıları için de merak konusu. Faturalı hatlardan farklı olarak Lira yükleme sistemi ile çalışan faturasız hatlarda kullanıcıların herhangi bir taahhüt vermesine gerek yoktur. Faturasız hat kullanıcıları kullandıkları tarifenin ücretini peşinen hatlarına TL olarak yüklerler ve tarife yenileme dönemi geldiğinde bu ücret bakiyelerinden otomatik olarak düşülür. Eğer hatlarına Lira yüklemesi gerçekleştirmezlerse tarifeleri yenilenmeyeceği için arama, SMS ve internet gibi kullanımlarını hatlarında mevcut olan bakiye üzerinden tarife dışı fiyatlarla yaparlar. Faturasız hatlarda 180 günlük aktif kullanım süresi belirlenmiştir. Bu süre boyunca faturasız hatta asgari miktarda Lira yüklemesi yapılmadığında hat kısıtlanır ve bekleme süresi boyunca hala Lira yüklemesi yapılmazsa hat kapatılır. Faturasız kapanan hat nasıl açılır diye merak edenler için ise hattınıza yeniden TL yüklediğinizde hattınızın açılacağını söyleyelim. Eğer siz de hattım kapandı nasıl açtırabilirim diye merak ediyorsanız, faturasız hattınıza TL yükleyerek yeniden hattınızı kullanabilirsiniz.
0
lemmiwinks
(24.03.25)
benim başıma geldi. kontör yüklememiştim uzun bir zaman öyle kalakaldım vodafone bayisine bizzat gitmden açtıramıyorsunuz. Bir de numara başka operatörden alınmış sonra vodafone a geçilmiş ve kapanmışsa geçmiş olsun süreç alabildiğine uzuyor.
0
administ
(24.03.25)

Instagram Hesap Dondurma Hk!

digits
https://www.instagram.com/accounts/remove/request/temporary/Yukarıdaki linkten deniyorum.Yapamadım.Chrome dan girdim. Şifre mi yazdım. Hesabı geçici dondur butonuna basıyorum. Evet diyorum. İşlemi tamamlamıyor.Nerede hata yapıyorum?
www.instagram.com

Yukarıdaki linkten deniyorum.Yapamadım.

Chrome dan girdim. Şifre mi yazdım. Hesabı geçici dondur butonuna basıyorum. Evet diyorum. İşlemi tamamlamıyor.

Nerede hata yapıyorum?
0
digits
(24.03.25)
(10)

Hangi Saat ?

lebaron
Sıhhatli günler duyuru ahalisi, saatleri ayarlama enstitüsünden selamlar, sizlere üç farklı saat soracağım, siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ? teknik özellikler ile boğmak istemiyorum sadece görsel olarak da ele alabilirsiniz.1-https://ibb.co/SDBTByt02-https://ibb.co/QjnYGpFZ3-https://ibb.co/2
Sıhhatli günler duyuru ahalisi, saatleri ayarlama enstitüsünden selamlar, sizlere üç farklı saat soracağım, siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ? teknik özellikler ile boğmak istemiyorum sadece görsel olarak da ele alabilirsiniz.

1-ibb.co

2-ibb.co

3-ibb.co
0
lebaron
(24.03.25)
İkinci sıradakini beğendim ben. Daha işlevsel. Tarihi de gösteriyor.
0
Mirket
(24.03.25)
2 ya da 3 görüntüye bakarak
0
kojonotsuki
(24.03.25)
3.
0
penceredengorunenmorbina
(24.03.25)
-İlk saat mekanik kurmalı. Bunu bilerek mi seçtiniz bilemedim. Ama ben kurmalıdan ziyade otomatikleri çok daha pratik buluyorum. Ama tabi zaten otomatik var kurmalı da olsun diyorsanız o ayrı.

-ikinci saat safir cam değil. O bütçeye çıkıp camı safir olmayan bir saat almak bana hiç mantıklı gelmiyor.

- Hamilton içlerinde en uygun fiyatı olan. Güzel bir mekanizması, yansıma engelleyici kaplaması olan safir camı vs gayet fiyat performans canavarı. Bu iç saat içerisinde benim seçimim bu olurdu. ama size tavsiyem deri strap değil çelik kordon alın. Deri kayış her zaman her yerde bulabilirsiniz ama çelik kordon bulmak hem zor hem de sonrasında çok daha maliyetli oluyor.
0
thracia
(24.03.25)
En şık olanı meistersinger ama ben tek kollu tasarıma alışabileceğimi düşünmüyorum.
Ondan sonra Nomos, sonra Hamilton.
0
burfak
(24.03.25)
Bambaşka saatler, fiyatları da çok farklı.

Ben düşünmeden Nomos alırdım.
0
10551037
(24.03.25)
Interstellar nedeniyle Hamilton Khaki modeline sempatim olduğum için Hamilton diyorum.
0
Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet
(25.03.25)
2 ye bayılıyorum ben, neden hem akreple hem yelkovanla uğraşılmış bunca zaman anlayamıyorum.
0
antihero
(25.03.25)
Saatten çok çok anlamıyorum,
sıralamam;
3
1
2
0
kumandanim
(25.03.25)
1 ve 2. ama özellikle 2 çok güzel.
0
unalub
(25.03.25)
(10)

boykot'un mantigi nedir?

dokunmakalbime
mevcut olaylara ne gibi bir katkisi olacak? yada hukumete ne gibi bir zarari olacak? not: hakaret, itham amaciyla yorum yapan olursa hangi taraftan oldugu farketmeksizin ayni uslupla cevap verilecektir.
mevcut olaylara ne gibi bir katkisi olacak? yada hukumete ne gibi bir zarari olacak?

not: hakaret, itham amaciyla yorum yapan olursa hangi taraftan oldugu farketmeksizin ayni uslupla cevap verilecektir.
0
dokunmakalbime
(24.03.25)
sadece boykot değil, genel tüketimi durdurmak öncelikle devlete giden vergilerin azalmasını sağlar. ikincisiyse sermaye sahiplerini rahatsız edip karlarını düşürmek her zaman iyidir. çünkü böylece sermaye sahipleri iktidar üzerinde baskı oluşturabilir. üçüncüsüyse gerçek gücümüzü göstermek psikolojik üstünlük kazandırır. bunlar karşı tarafı korkutacak, çekindirecek, geri adım atmaya itecektir temel olarak.
0
inawen
(24.03.25)
Muhalif gücü hissettirmek
0
HellKeePer
(24.03.25)
Ülkede açıklıktan ölecek ilk kesim onlara oy veren kesim. Boykotun nerelere ulaşacağını sen düşün.
0
temmuz pulu
(24.03.25)
mış gibi yapmak.

Hükümet, gazze konusunda kendi tabanını nasıl kandırıyorsa, Özel efendi de protestoları sönümlemek, milletin gazını almak için siktiri boktan işler çıkarıyor. Kırmızı kart göstermek ve boykot gibi.

Bireysel veya toplu boykot etmek isteyen, yine yapsın. Ancak pratikte çözüme katkısı SIFIR!

134 vekili, parası, belediyeleri, kanalları, teşkilatı vs. olan bir ana muhalefet partisi, isterse hükümete nefes aldırmaz...


.
0
kartallar yuksek ucar
(24.03.25)
mantığı şöyle özetlemek gerekir ki, canlı yayının veya kamera kayıtlarının olmadığı yerlerde insanların başına türlü türlü şeyler gelebiliyor. bu kameraların büyük çoğunluğu yandaşlara, kalanları muhaliflere ait. yandaş çoğunluk işine geldiği yerleri gösteriyor (boş chp binasını).

ama diğer firmaları ile de halka satış yapıyor. arabası restoranı gıda tedarik zinciri vs gibi firmalar ile ana kaynağı halktan sağlanıyor. şu anda hiç kimse bir basın kuruluşunun veya gazetenin para kazandığını söyleyemez. artık karlı işler değiller. bu yüzden diğer firmaları üzerinden finansman sağlıyorlar.

eğer boykot çağrısı cevapsız kalırsa birileri bizden aldığı paralarla boş sokakları ve parkları yayınlamaya devam eder. her şeyi yolundaymış gibi gösterir. kendi emeğimizle kazandığımız para, kendimizi uyutmak için servis edilmiş olur.
0
bravoteam
(24.03.25)
Devletin doğalgaz, petrolü yok.
Devletin doğalgazı, biziz, vergi verecek vatandaşlar. Verginin çoğu da muhaliflerden geliyor.
0
parka
(24.03.25)
bu boykot konuşalı toplasan iki gün anca oluyor ama arkasında zaten iktidar desteği ile büyüdüğü konuşulan espressolab bile bu sabah imamoğlu fotosu paylaşın diye işçilerini darlamaya başlamış. şubelerine türk bayrağı astırmış.
daha bu boykot kapsamlı şekilde başlamadan bu yaşanıyorsa bunun etkisi olacaktır diye düşünüyorum. temelde tüketimi azaltmak, özellikle iktidara yakın firmalardan tüketimi sıfırlamak iktidarın üzerindeki baskıyı arttırıp geri adım arttıracaktır düşüncesi var boykotun arkasında
0
zemberek
(24.03.25)
himmet dayi
(24.03.25)
Esspressolab,Colombia,starbucks,mc,burger,popeyes,arby's,tab gıda,ülker gıda hepsi nalları dikmiş vaziyette.

Korkudan hepsi atatürklü bayrak asan mı dersin dükkan içlerinde atatürklü magnetler resimler yapıştıran mı dersin,ne kadar korksalar da boş bir kere zehri aldılar duramazlar sahiplerinden emir gelmedikçe
0
smokee
(25.03.25)
Boykotla bu işler çözülmez. Elbetteki açıkca hükümeti destekleyen firmaları boykot edin ancak bu son süreçte oluşan muhalefetin gazını almak ve eylemleri sönümlemek için uydurulan bir şey. Etkisi yok denecek kadar az...

Şimdi de olayın üstünü bu şekilde kapatacaklar. chp, akp ile ortaktır. Bizim derdimiz ülkenin önündeki yeni anayasa belası, hukuksuzluklar, yolsuzluklar. En büyük şanssızlığımızda adam gibi bir muhalefetin olmaması.


.
0
kartallar yuksek ucar
(26.03.25)
(7)

çocuğu kreşe vermek, mesafe sorunu.

gezer
temmuz 2022 doğumlu, 6 aylıktan beri babanne-dede ile büyüyen kızımızı kreşe başlatacağız. iki seçenek var. Kreş Yeşil, Kreş Gri diyeceğim. Kreş Yeşil 18.500, Kreş Gri 17.000Kreş Yeşil, makyaj olarak iyi bi okul. küçük bi çim bahçesi var. ördek, tavuk, tavşan var. ufak bi bostan var, ekiyoruz dedile
temmuz 2022 doğumlu, 6 aylıktan beri babanne-dede ile büyüyen kızımızı kreşe başlatacağız. iki seçenek var.

Kreş Yeşil, Kreş Gri diyeceğim. Kreş Yeşil 18.500, Kreş Gri 17.000

Kreş Yeşil, makyaj olarak iyi bi okul. küçük bi çim bahçesi var. ördek, tavuk, tavşan var. ufak bi bostan var, ekiyoruz dediler. çocukları doğayla iç içe büyüttüklerini, yaz kış dışarıda olduklarını söylüyorlar. bir de yakın bi ilçede bahçe gibi bi yerleri varmış, haftada bir ordalarmış. çevrede bilinen, tavsiye edilen bir kreş. Mevcut 10-11 kişi. toplam 55 öğrenci varmış.

Kreş Gri, biraz bakımsız duruyor gibi diğer kreşe kıyasla. klasik küçük bi bahçe var
, yumuşak zemin kaplamalı. çim alanı vs yok. ağaç bile yok. ayda bir dışarı etkinliği oluyormuş. mevcut 15 kişi. iki sınıflı bi kreş. çok bilinen bir kreş değil ama olumsuz bi durum gözlemedik.

Şimdi neden kararsız kalıyorsunuz derseniz Kreş Gri dedenin evine yürüyerek 5 dakika.

mevcut durumda eşimde şirket aracı var, 7 gibi evden çıkıp uzak bi ilçeye gidiyor. ben ise o civarda kalkıyorum. 7.30 gibi kızımı uyandırıp benim iş yeri servisine biniyoruz. güzergah üzeri olduğu için iş yeri servisimle dedeye bırakıp işe geçiyoruz. servis dediğim 3 kişiyiz zaten. Akşam da ben servisle dedeye geçiyorum. eşim geliyor, yemeği orada yiyip arabayla eve geçiyoruz. dede-babanne bu düzeni teklif eden taraf yani o konuda bi şikayet yok. iş yeri servisinde de sıkıntı yok.

Eğer kreş Gri seçersek aynı düzen devam edecek. kreş Yeşil seçersek ise eşim sabah geç gitmek için iş yeri ile anlaşıp kreşe o bırakacak. Akşam ben iş yeri servisi ile kreşe geçeceğim. Taksi ile eve gideceğim. mesafe yakın aslında ama günlük 150 lira versek 20 günde ekstra 3000 lira vereceğiz.

ama şu var. kreşin ilk senesi zor diyorlar. çocuk hasta olacak vs her seferinde ya ben işten çıkıp taksiyle kreşe geçeceğim, ya dedesinden rica edeceğiz. dedesinin fikri yakın yere vermemiz, bi şey olursa ben hemen giderim diyor haklı olarak. adamın fikri bu iken diğer yere yollayıp onu yormak saçma oluyor. ha istesek yine yapar o ayrı mesele.

bizi düşündüren Kreş Yeşil'in bina olanaklarının daha iyi olması, hayvanların olması, bahçesi vs. iki yerin de yatakhanesi bodrumda ama kreş Yeşil'de hava temizleyici var. Kreş Gri'nin yemekhanesi de bodrumda, hafif havasızlık vardı. diğerininki kapalı balkon gibi bi yerde.

iki tarafın da enerjisinde sıkıntı yok. öğretmenler eskiymiş. iki tarafta da gözümüz arkada kalmaz ancak sanki doğa ile iç içe olan yerde daha mutlu olur gibi. ama her gün taksi şu bu, babasının sabah işi çıksa benim götürmem gerekecek vs sürekli bi planlama içerecek. ama işin kolayına kaçarak kızımıza haksızlık etmek istemiyoruz bi yandan da.

nedir fikriniz?
0
gezer
(24.03.25)
makyaja aldanmayin. deneyimlere yonelin. yapabiliyorsaniz ailelere ulasip memnuniyet karsilastirmasi yapin. yada yapilabilirligi varsa cocugu ikisine de 1'er gun yollayin. ona sorun.
0
buenosdias
(24.03.25)
şu şartlarda dedeye yakın olana verirdim eğer başka kimseye soramıyorsam. çünkü ilk sene gerçekten çok hastalanıyorlar. yaza kadar her ayın 1 2 haftası gibi düşünün. kendi durumumda da şöyle yapmıştım, linkedinden eski çalışanlarına ulaşıp öğretmenler mutlu mu, işlerini seviyor mu, çalışanlarına nasıl davranılıyor diye sormuştum.
0
pide
(24.03.25)
2 tane onemli konu var.

- Kreslerin begenilme durumu nasil. Cevrenizde buralara giden insanlar varsa bunlardan bilgi alin. Insanlarin rahatsizlik duydugu durumlar varsa haberdar olmaniz onemli.

- Kresin konumu cok ama cok onemli. Arayip cocuk hasta gelin diyebilirler. Ayrica her sabah ekstra yol gitmeniz sizi yorar. Hangisi size daha kolay ulasiliyorsa onu on plana koyun.

Tabiki para konusu da onemli. Butceniz hangisine elveriyorsa, onu da degerlendirmeye dahil edin. Yukaridaki maddeleri paradan bagimsiz olarak soylemistim.

Benim kizim gecen sonbahar 2 yasinda basladi krese. 3 kere hasta oldu. Tabi hasta olunca genelde o haftayi pas gectik. Yani 3 hafta gidemedi krese. Bence cok hasta olmamis ben daha cok hasta olur diye dusunmustum :) cok sukur olmadi
0
nuevo
(24.03.25)
sizinkinden 3 ay küçük oğlum var. birebir aynı ikilemde kalıp uzak olanı seçtik. gri kreşin bodrumunda acil çıkış kapısı var mı mesela? yoksa elemek için çok net bir neden.
0
brakgn
(24.03.25)
kreş grinin civarındaki diğer kreşler elenmedi ise biraz daha o bölgeden araştırın derim. ha eledik sadece bu kaldı diyorsanız ve yeşil kreşle tek farkı bahçe ve dışarı ortamı ise hiç düşünmeden gri kreş derim. bahçesinin olması çok elzem değil bana göre. çocuk kaç kere dışarı çıkacak da hayvanlarla oynayacak vs. zaten hafta sonları açık havaya çıkarıyorsunuzdur. uzak mesafede sabah trafiği, işten izin alınması, akşam alınması derken çok yorar ve yıpratır. çocuğun her açıdan sağlıklı ebeveynlere de ihtiyacı var.
0
Improbable
(24.03.25)
Çocuğa ve size en az problem çıkaracak olan gri kreş.

Oğlumun kreşi şansıma karşı apartmandı, mutlaka bir yakınının kolayca ulaşabileceği bir mesafede olmak zorunda. Düşecek, ateşlenecek, yemek yemeyecek, yedek kiyafeti olmasına rağmen yetersiz gelecek. Huzursuz hissettiğinde tanıdık birisini isteyecek vs.

O yüzden eğer bir güvenlik problemi yoksa, mevcut velilerle de konuşup olumlu bir geri bildirim alırsanız maceraya gerek yok, net olarak gri kreş.
0
kimlanbu
(24.03.25)
ben olsam griyi seçerim. çocuğu uzak mesafeye götürmek daha çok haksızlık gibi geldi bana.
0
turuncu tonlarda
(25.03.25)
(3)

kasko ikame araç sorunsalı

kondansator
selamlar,aracımız piston arızası sebebiyle 1 haftadır serviste, hala da çıkamadı. herhangi bir kaza sonucu değil, rutin bir şekilde götürdük servise. bu tarz durumlarda kasko ikame araç veriyor mu acaba? Sonuçta şu an ki işlem kasko dışı yapıldığı için hiç düşünmemiştim bir bir yakınım sorunca tered
selamlar,
aracımız piston arızası sebebiyle 1 haftadır serviste, hala da çıkamadı. herhangi bir kaza sonucu değil, rutin bir şekilde götürdük servise. bu tarz durumlarda kasko ikame araç veriyor mu acaba? Sonuçta şu an ki işlem kasko dışı yapıldığı için hiç düşünmemiştim bir bir yakınım sorunca tereddüt ettim. normal şartlarda poliçede ikame araç mevcut.
0
kondansator
(24.03.25)
vermez ancak indirimli asistans hizmetten faydalanmak isteyebilirsiniz.
0
erty_ksk
(24.03.25)
sizin aracınız kazadan değil arızadan serviste. kasko ikame araç vermez ama servis verebilir. bu tür durumlarda servisten ikame araç alabilirsiniz.
0
trajikomix
(24.03.25)
Kasko vermez. Arıza durumunda servis de bildiğim kadarıyla 15.günden sonra ikame araç veriyor.
0
flo
(24.03.25)

Anadolu yakası iftar

adwokat
Merhabalar. Kadıköy Üsküdar gibi çok merkezi yerlerde olmayan, 3/4 kişi iftara gidebileceğimiz bir yer önerebilir misiniz. Teşekkürler.
Merhabalar. Kadıköy Üsküdar gibi çok merkezi yerlerde olmayan, 3/4 kişi iftara gidebileceğimiz bir yer önerebilir misiniz. Teşekkürler.
0
adwokat
(24.03.25)
(4)

Bu kadar uzun AI videoları için hangi program/website kullanılıyor?

diskbudur
https://www.instagram.com/reel/DGxMPtotpfs/?igsh=MXViangwdjZzd2k5dg==Buldurur musunuz? Teşekkürler.
www.instagram.com

Buldurur musunuz? Teşekkürler.
0
diskbudur
(24.03.25)
burada video ileri geri ve tekrar yapılarak uzatılmış.
0
durbidakka
(24.03.25)
Peki bu kadar dudak senkronizasyonu için bildiğin günlerce iş mi çıkarmışlar dersin?
0
🌸diskbudur
(24.03.25)
gerekli altyapiyi sagladiktan sonra tum videoyu uretmek max 1 saat falandir.

a'dan metin uret.
b'den seslendir.
c'den gorel uret.
d'den hareketlendir.
e'den seslendir.
f'den lip sync ekle.

edit: belki d'de lip sync'i yapan bir feature falan olabilir. o zaman f'ye hic gerek yok.
0
buenosdias
(24.03.25)
Artık dudak senkronizasyonunu yapabilen ai var günlerce uğraşmamışlardır
0
grimavi
(24.03.25)
(2)

Yanlış ilaç içtim biraz acil

strawberry first
Merhaba duyurunun sağlık camiası İnhaler ile çekmem gereken fludalt duo ilacın yerine yanlışlıkla kullandığım duxet 30 MG kapsülü İnhaler içine koyup çektim. Farkettiğim an tükürdüm, ilacın içindeki bir kısım tanecikleri de İnhaler de kalmış. Başıma bir iş gelir mi gece gece?
Merhaba duyurunun sağlık camiası
İnhaler ile çekmem gereken fludalt duo ilacın yerine yanlışlıkla kullandığım duxet 30 MG kapsülü İnhaler içine koyup çektim. Farkettiğim an tükürdüm, ilacın içindeki bir kısım tanecikleri de İnhaler de kalmış. Başıma bir iş gelir mi gece gece?
0
strawberry first
(24.03.25)
Eğer ölmediysen, Alo184 hattını arayabilirsin. Genel olarak sağlıkla ve ilaçla ilgili tüm sorularını cevaplar.
0
VIPCH
(24.03.25)
Neyse ki ölmedim. Teşekkür ederim cevap için aklımda olsun...
0
🌸strawberry first
(24.03.25)
(4)

Türkiye'de bu kadar olay olurken

gilbeys
hadi ana akım medyayı salla muhalif kanallar neden 24 saat yayın yapmıyor. gece belirli bir saatten sonra tekrara geçiyorlar.halk sokakta, bir sürü olay yaşanıyor. bu halkı niye yalnız bırakıyorsunuz.yanlış mı düşünüyorum?
hadi ana akım medyayı salla muhalif kanallar neden 24 saat yayın yapmıyor. gece belirli bir saatten sonra tekrara geçiyorlar.

halk sokakta, bir sürü olay yaşanıyor. bu halkı niye yalnız bırakıyorsunuz.

yanlış mı düşünüyorum?
0
gilbeys
(24.03.25)
muhalif kanalların 24 saat yayın yapacak kadar personelleri olmadığını düşünüyorum.
0
co2s2
(24.03.25)
ekonomik güçleri yetersiz. paraları yok.
0
mikahakkinen
(24.03.25)
RTÜK lisansınızı iptal ederiz dedi, yani kanalı kapatırız demek oluyor bu.
0
atom karincanin torunu
(24.03.25)
yukardakilerin hepsi, ayrica RTUK'un yandas kanallara verdigi cezalar ile (ki ceza verdikleri de pek yok) muhalif kanallara verdikleri cezalar ayni olmadigi gibi, iki kanala etkisi de cok farkli. muhalif kanalin 1 gunluk reklam gelirini kaybetmesi cok buyuk bir kayip yaratirken yandas kanalda yaratmaz, reklam geliri olmadan da o gemiyi dondurmek mumkun degil.
0
kassiopeia
(24.03.25)
(4)

kötü fotoyu iyileştirmek

duyurukullanıcısı
5 yaşında bir telefonum var kamerası da can çekişiyor sürekli bir sis varmış gibi falan çekiyor.geçenlerde bir kaç güzel resim çekildim ama baya sisli yani. bunu nasıl güzel bir kaliteye getirebilirim?photoshop bilgim resmi sağa/sola döndür seviyesinde.
5 yaşında bir telefonum var kamerası da can çekişiyor sürekli bir sis varmış gibi falan çekiyor.

geçenlerde bir kaç güzel resim çekildim ama baya sisli yani. bunu nasıl güzel bir kaliteye getirebilirim?

photoshop bilgim resmi sağa/sola döndür seviyesinde.
0
duyurukullanıcısı
(24.03.25)
merhaba. en en basiti adobe photoshop indirin. android store'da simgesinde PS yazan (adobe a ait çok fazla yazılım var). programa gerekli izinleri verdiğinizde otomatik kayıtlı fotograflarınızı kendi arşivine çeker zaten. düzeltmek istediğiniz fotografı seçin ekranın üst köşesinde sihirbaz çubuğu'na tıklarsanız otomatik bi düzeltme yapar, altta ince ayarlar var oradan tek tek kendiniz deneye yanıla zevkinize göre kurcalayabilirsiniz. çok ekstrem bir şeyse bana gönderebilirsiniz elimden geleni yapmaya çalışırım.
0
libertine
(24.03.25)
ai'ları denediniz mi?
0
selam
(24.03.25)
Ya bildigin selfi 3-5 foto daha var. Yapmaya calisayim bakayim. Thx
0
🌸duyurukullanıcısı
(24.03.25)
play.google.com
Telefona bunu kurun.
O sisli görüntüyü toparlamak için fotoğrafı açtıktan sonra "adjustments" > "dehaze" ayarıyla oynayın. Yukarıdaki images.app.goo.gl şu simgeyle galerinize kaydedin.
0
kobuzchu kiz
(24.03.25)
(14)

yandaş küçük esnaf nasıl anlaşılır?

violetsky
zaruri ihtiyaçlarımı alabileceğim küçük esnafı nasıl seçebilirim? ipuçlarını alayım.
zaruri ihtiyaçlarımı alabileceğim küçük esnafı nasıl seçebilirim? ipuçlarını alayım.
0
violetsky
(24.03.25)
duvarında atatürk var mı yok mu diye bakarak anlayabilirsin en basiti.
0
neira
(24.03.25)
@neira +1

sakalı, giyinişi (çıkar telefonu tişörtü vb) kesin belli eder.
0
respect
(24.03.25)
en ayırt edici tanı selam verince selamınızı almamaları ve small talking durumunda yüzünüze mal mal bakmalarıdır. Bu kesimin esnafının işine saygısı olmaz, içeceklerin bulunduğu dolapların elektiriği ya kesiktir ya da en düşük düzeyde çalışmaktadır.

Dükkanlarına fazla özenmezler, donuk bir mizaç sergilerler.
0
algoritma uzmani
(24.03.25)
çalışanlardan, ortamdan, selamlama şeklinden, kadınlara parayı uzatırken temas etme etmeme durumlarından, çalışanların tipinden, televizyon varsa televizyonda sürekli açık olan kanallardan, gazete satıyorsa özellikle bazı gazeteleri görünür diğerlerini daha arkalara falan koymalarından, kapıdaki duvardaki asılı şeylerden, belirli ürünleri(özellikle boykot vs) daha önce satarken sonrasında satıp satmamalarından, konuşmalarından, kelime seçimlerinden...
direkt anlarsınız aslında. anlamıyorsanız büyük ihtimalle öylelerdir.
0
mrvln
(24.03.25)
Hiç belirti yoksa gündemle ilgili ufak bir laf atın, tepkisinden anlarsınız
0
tuborg yesili
(24.03.25)
sizin anlamanıza gerek yok, o size kendini belli ediyor.
0
co2s2
(24.03.25)
duvarında atatürk yok +1

atatürk yok, osmanlı arması var +10

armanın yanında bir de rte var +10000
0
kibritsuyu
(24.03.25)
"Cepheni genişletme Necmi" diye bir söz vardı, dizide geçiyordu.

İstanbul seçimlerinde de C.başkanlığı seçimlerinde de birçok muhafazakar AKP 'nin adayına oy vermedi.

Bu yüzden AKP olayları net bir ayrıma dönüştürmeye çalışıyor. Öfkeyle İmamoğlu ya da genel merkezin almadığı kararları yaymak sadece AKP'ye yarar.
0
hebanon
(24.03.25)
Ay ne güzel soru. Bundan sonra eve çağıracağım ustayı bile filtreden geçirmezsem onlar gibi olayım.

istedikleri buydu, kutuplaştık. Saygımı bozmam ama hayatımda yeri yok bu zihniyetin.


Devamlı alışveriş yapacağımız yeri tanımak için sohbet açılabilir birkaç cümle sonrasında da zaten anlarız ne olduklarını.

Bundan sonra ihtiyaçlarımı da aynı yerden karşılamaya özen göstereceğim. Bugünlük şu yol üstünden alayım demek yok.
0
Kediyi üzdün
(24.03.25)
@hebanon, bu boykotu/ayrımı muhafazakar kesim yıllardır yapıyor. sırf akp olarak düşünmemek lazım. muhafazakar kesim, işini kendinden olanla halleder her zaman. bu konuda bizden çok daha iyiler. onlarınki kutuplaştırma olmuyor da bizimki mi oluyor? ben, sadece benim gibi düşünene para kazandırmak isteyebilirim. en doğal hakkım.
0
inawen
(24.03.25)
Yandaşı ayırmak gibi değil de düşüncene yakın olandan alışverişi tercih etmek daha mantıklı geliyor şu ara.
Çünkü bu son hukuk rezillikleri Akp kitlesinden de ciddi tepki çekti, muhafazakarlar arasında iktidardan tiksinen kitle de var. O yüzden küçük esnaf için konuşursak sınırların belirsizleştiği bir dönemdeyiz.
0
sibertenik
(24.03.25)
Küçük esnaf müşteriye chp li davranır sonra gider akp lokalinde takılıp torpil kovalar. Esnafın görüşü ne işine gelirse o olur
0
runaway
(24.03.25)
Tvde hep malum kanal açık oluyor. Ses kısık olsa da tv varsa ekrana bir göz atarsınız. Kadın müşteriye böyle ayrı, iğreti bir yaklaşımları oluyor. Tabii vitrini kılıfına uyduranlar da var. Yaşadığım mahalle genel olarak chpli, oradaki meşhur, gençlerin mekanı doldurduğu kafenin sahibi koyu akpli. Arkadaşımdan dolayı biliyorum. Küçük esnafta da böyle yapanlar vardır da artık o kadar iz peşine düşemeyiz. Yine de basit bir şeyden bahsederken bile tavırlarından anlaşılabiliyor.
0
asteriks
(24.03.25)
@runaway +1

İçkili işletmelerin dışında küçük esnafın %90'ının yandaş ve/veya fırsatçı/kazıkçı/dolandırıcı olduğu gerçeğinin ön kabulü ile yola çıkarsan hata yapma ihtimalin yok denilecek kadar düşük.
0
nawar
(24.03.25)
(2)

ttnet adsl/vdsl ile turkcell tv+ kullanmak

kibritsuyu
bunlar birbirine uyum sağlamaz gibi bir durum var mı? yani turkcell tv+ kullanmak için illa internetin de turkcell superonline mı olması gerekiyor, yoksa eve internet gelmesi yeterli mi? internet şirketi ne olursa olsun, farklı bir şirkete ait televizyon izleme kutusunu modeme takıp kullanabiliyor m
bunlar birbirine uyum sağlamaz gibi bir durum var mı? yani turkcell tv+ kullanmak için illa internetin de turkcell superonline mı olması gerekiyor, yoksa eve internet gelmesi yeterli mi? internet şirketi ne olursa olsun, farklı bir şirkete ait televizyon izleme kutusunu modeme takıp kullanabiliyor muyuz?

yoksa "yoook internetin ttnet ise televizyon için de tivibu kullanıcan" gibi bir dayatma, kısıtlama, en azından uyum sağlayamama gibi bir durum var mı?
0
kibritsuyu
(23.03.25)
tv+ özelinde -> eğer bir internet paketine bağlı aldıysanız, o paketle birlikte kullanmanız gerekiyor. ben superonline fiber ile birlikte aldığım tv+'ımı turkcell superbox ile kullanamadım. müşteri temsilcisi de onayladı.

yukarısı emin olduğum, teyitli kısım.

tahminim, tek başına tv+ alırsanız, istediğiniz internetle kullanabilirsiniz gibime geliyor.
0
co2s2
(24.03.25)
kullanamazsiniz turkcell tv+ hizmeti iptv olarak geliyor. Teoride datayi baska internetten de cekebilirsiniz ancak turkcell kendi altyapilarini kullanmanizi zorunlu tutuyor. Bu sayede uzaktan baglanip sorunlari gorebiliyorlar ayrica yetkisiz kullanimlari anlayabiliyorlar.

musteri hizmetlerini arayip teyit edebilirsiniz. Ancak 2 yil once birebir aynisi basimdan gecti ve olmadi. 2 yilda birseyler degistiyse bilmem.
0
nuevo
(24.03.25)
(3)

COVID sonrası Twitter'da bir video

piotrsuss
COVID dönemi sonrası bir ABD kurumu Twitter'da, kamu spotu tarzında bir video tweetlemişti.Videoda misinformation'ın ne kadar tehlikeli olabileceği ve nasıl absürd komplo teorilerine yol açabileceğine parmak basılıyordu ve videoda ana olarak bir örnek, kısa canlandırmalarla anlatılıyordu: Doğal bir
COVID dönemi sonrası bir ABD kurumu Twitter'da, kamu spotu tarzında bir video tweetlemişti.

Videoda misinformation'ın ne kadar tehlikeli olabileceği ve nasıl absürd komplo teorilerine yol açabileceğine parmak basılıyordu ve videoda ana olarak bir örnek, kısa canlandırmalarla anlatılıyordu: Doğal bir afet sonrası Complete Electric Grid Blackout.

Videoda insanlar tweet atıyordu "aa kesin hükümet yaptı bunu" falan filan, ve video narasyonunda "bakın komplo toerileri nasıl da virüs gibi hızla yayılıyor" gibi bu olay tarif ediliyordu.

Bulunabilir mi?
0
piotrsuss
(23.03.25)
FDA Rumor Control videosuydu galiba:
hizliresim.com

Ama videoyu nasıl bulabiliriz?
0
🌸piotrsuss
(24.03.25)
www.youtube.com
Bu değilmiş ya, buna çok benzerdi ve daha uzundu.

Komple elektrik kesintisi durumundaki örnek bir komplo teorisi yayılmasını canladıran karakterler vardı.
0
🌸piotrsuss
(24.03.25)
Belki de buydu, tüm internet kapatılacak vs.vs.

www.youtube.com

Blackout olduğuna çok emindim aslında ama
0
🌸piotrsuss
(24.03.25)
(21)

Çabuk sinirlenen kadın için yapılacaklar

secretcode
evleneli 1 ay oldu.düğün günü annem kız kardeşim dahil bizden hiç kimse düğünün olduğu hoteldeki kendisine ait odaya kimseyi istemedi. odasında sadece ablası yeğenleri ve arkadaşları vardı.düğünde kendisine gözü gibi baktığı annem ve babamı nikah sırasında bile yanımızda istemedi. ben 15 yıldır yaln
evleneli 1 ay oldu.

düğün günü annem kız kardeşim dahil bizden hiç kimse düğünün olduğu hoteldeki kendisine ait odaya kimseyi istemedi. odasında sadece ablası yeğenleri ve arkadaşları vardı.

düğünde kendisine gözü gibi baktığı annem ve babamı nikah sırasında bile yanımızda istemedi. ben 15 yıldır yalnız yaşıyordum. zaten annem babamı senede 1-2 defa gören birisiyim. ama öyle bir adı konulmamış dışladı ki... çok üzüldüm.

düğünden önce taşındığımız eve yardımcı olsun diye şehirdışından annesini çağırdı. 1 hafta bizim evde kaldı. düğünden 4 gün öncede ablası ve yeğenleri yurtdışından geldi ve bizim evde kaldılar. ve bunları bana sormadı bile. açıkçası ben de bu tip şeyleri asla sorun etmeyen birisiyim. hatta annesi geldiğinde henüz evlenmediğimiz için annesini kendisinin taşındığı ve sadece bir tane yer yatağının olduğu boş evine göndermek istedi. ben saçmaladığını söyleyerek şiddetle karşı çıktım istemedim.

annemle babamı iftar için davet ettik. eve geldiklerinde iftardan sonra uzak yoldan geldikleri için anneme babama isterseniz burada kalın uyuyun sabah gidersin dedim. babam gidelim dedi gittiler. gittikleri gibi bana "bu evde kalacak birisi olacaksa bana da soracaksın" dedi.

çok kırıldım üzüldüm. ağladı etti. özür diledi. neyse...



bugün ben istanbul anadolu yakasında yıllarca oturduğum için sırf onun iş yerine yakın olsun diye evi avrupa yakasında halkalı'da tuttuk. hayatımda bilmediğim etmediğim her yere uzak bir yer. hatta 5 yaşında köpeği olduğu için çıkarmasa etmesi daha kolay olsun diye bahçeli ev tuttuk. evden çalıştığım için sorun etmedim. bana haziranda işten ayrılabileceğini filan söylüyordu. ben de bugün anadolu yakasında bir yerde ev tutabiliriz dediğimde şiddetle istemedi ve ben ailelerimize yakın olmak istemiyorum dedi. koskoca anadolu yakası sanki ben annemin üst katına taşınalım demişim gibi konuştuğu için sinirlendim. bana çok istiyorsan annenin evine git otur bile dedi. çok çabuk sinirlenen, sinirlendiğinde gemileri yakabilecek seviyeye çok çabuk gelen birisi. bunu anlattım söyledim. patronuna sinirlendiğinde bu sinirini kontrol eden mekanizmanın benim için neden çalışmadığını defalarca söylediğim için şimdide ağlayıp tamam yarın istifa edeceğim dedi ağlayarak uyumaya gitti.

ne yapmalıyım? bilemiyorum
0
secretcode
(23.03.25)
durum zor. öncelikle öfke kontrolü için bir psikologla görüşmesi lazım. bunu kendi istemeli ki işe yarasın. hayatı boyunca hep böyleydiyse bilemeyeceğim. sadece ailenize karşı mı böyle? aralarında bilmediğiniz bir şey geçti belki de atıyorum.
0
neira
(23.03.25)
ailenle ilgili bir sorunu var. bu neden? anlatmadigin bir sey mi var?
sorry ama erkek cocugu olan aileler cok problemli olabiliyor. erkekler de dengeyi kuramiyor. ögrense de gec oluyor. kadin da bu sürecte kendini degersiz hissediyor ve senin ailene gösteremedigin degerini o kendi kendine kanitlamaya calistigi icin böyle alakasiz görünen hareketler yapiyor olabilir.
evde bir misafir yatiya kalacaksa sen onun ailesine buyrun kalin dersin hosluk olur o da senin ailene der hosluk olur ama sen kadin dururken kendi ailene buyrun evde kalin demen baya falso. bunu onun demesi en azindan önceden konusmus olmaniz lazimdi.

esinin diger hareketleri baya falso. aglayarak yarin istifa edicem diye gitmesi lazim asiri immature ve dengesiz. ayrica isi niye birakiyor. sende de arizalar var.

ilk ve son dizisini tavsiye ederim. iki büyüyememis, yaralarini saramamis insanin kurdugu iliskiyi anlatiyor. herkes önce kendi sorunlarini cözmeli.
0
sonsuz
(23.03.25)
Valla hocam geçmiş olsun, tepki koymak için biraz geç kalmışsınız. Karşı taraf bana biraz manipülatör gibi geldi. Ne yapmalı, tepkinizi koyun ve çift terapisine gidin.
0
Amaranta ursula
(23.03.25)
Duyurunun sonuna gelene kadar 2 kere boşandım.

Geçmiş olsun.

Ayrıl coco +1
0
respect
(23.03.25)
Hiç kimse bir gecede uyuyup sabaha böyle bir insan olarak uyanmaz. Hayatın olağan akışına ters bir durum bu. Evlilik kararı alana kadar nasıldı bu öfke konusu, hep böyleydi ise neden evlendiniz? Ailenizle ilişkileri yine bu boyutta mesafeli miydi, şayet öyleyse neden evlendiniz? Eşinizin tavırlarını onaylıyorum anlamında söylemiyorum ama hikayede bağlam kopuk, boşluk çok. Yapmanız gereken ilk şey buraya yazmasanızda hikayeyi bütün parametreleriyle ele alıp objektif bir bakış açısıyla yorumlamak ve değerlendirmek olmalı. Diğer türlü sağlıklı bir yol haritası çizmeniz imkansız.
0
Phoebe
(24.03.25)
soğan erkeği:)
yazık cidden üzüldüm sana.
kadın seni zerre iplemiyor.
gelmiş burada ne yapacağını soruyorsun.
sen boşver eşin söyler sana ne yapacağını ne edeceğini.
kadını kaybetmeyeyim diye emir kulu olmuşsun.
insan biraz gurur yapar ya.
hayret ettim şaşırdım.
0
OgutucuRecep
(24.03.25)
troll soru. önceki sorunu hatırlıyorum, eşin daha önce 2 kez evlenip boşanmış da, ona arabalar yatlar almışsın da falan vesaire. herkes sana evlenme demişti. troll demiştim di mi.
0
deartheodosia
(24.03.25)
Abi evlenene kadar hiç mi yoktu böyle bir şey? Yani dünden bugüne bir anda olacak bir şey olacak kadar ufak olaylar değil. Bence bunlar sinirle falan da alakalı değil çok daha temel sorunlar var.

Bu sorunlara buradan çözüm zor abi yani şu anlattıklarını doğruysa çok ciddi sıkıntı var.
0
logisticsmanager
(24.03.25)
Abi önceki soruna baktım, umarım trollsundur. Yani troll olmani gönülden diliyorum.
0
logisticsmanager
(24.03.25)
kimse ailenizle mıç mıç olup annecim annecim diye ailenizin peşinde gezmek zorunda değil. kimse onları da sevmek zorunda değil ki zaten yılda birkaç kere görüşüyormuşsunuz.
konu aileniz değil yani. konu ailenizi tamamen reddedip sizi tamamen kontrol etmek istemesi.
biri bana yılda bir iki kere görüşsem bile anamı babamı evimde ağırlamam karşısında bu tavrı takınsaydı ne olurdu bilemiyorum.. birkaç ay önce olsa evde sağlam tek bir şey kalmazdı ama şu an psikolojim iyi değil o yüzden ne olurdu hiç bilmiyorum.
ama o eve bir daha ne kendi ailemi ne eşimin ailesini sokardım sanırım. boşanma dilekçesini de hazırlar salondaki çekmeceye koyardım. bakalım karşı taraftan biri evin sokağından geçebiliyor mu.
siz annen eve gelecekse bana da soracaksın diye bi sorun derim. ama bunu yaparken yanınızda şahitiniz falan da olsun çünkü alacağınız cevap hiç iyi olmayacak.
boşanmaya karar verirseniz de hazırlıklı olun. sizi oldukça yorucu ve yıpratıcı bir dönem bekliyor. ha hak etmişsiniz orası ayrı da, böyle üzgün üzgün yazınca söyleyeyim dedim.
her şeyi geçtim nikahta yaşanan bu olayda hiç mi içiniz acımadı? ailenizi geçtim yetim miyim ben diye de mi düşünmediniz? yani bunu nasıl sindirdiniz ki?
0
mrvln
(24.03.25)
konuşun. çözüm almaya çalışın. çözüm alamıyorsanız uzatmayın.
0
co2s2
(24.03.25)
Annesine ve babasıyla olan iletişimine bak, annesi nasıl bir kadın ona bak. Seni geren üzen şeyler görürsen bence fazla uzatma ayrıl. Histerik gibi, lüzumsuz gerilimler belki de ruh hastalığıdır. Bilemezsin. Kendini sokakta bulmuşsun gibi davranma. Onu da sokakta bulmadın tamam ama bir denge ve bir huzur şart.
0
muhayyer divan
(24.03.25)
Daha başlangıçta böyleyse ileride neler olur düşünemiyorum. Zorla evlendiriyorlar gibi. Evliliğe ilişkin hiçbir heyecanı yok.
0
runaway
(24.03.25)
TROLL.
0
seni tanıdığım güne lanet olsun
(24.03.25)
evlenmeden önce sorduğum soru sebebiyle neden troll dendiğini anlamadım ama cevaplar için teşekkür ederim.
0
🌸secretcode
(24.03.25)
az sohbet bol seks biraz kafa rahatlığı verir
0
ala09
(24.03.25)
Önce oturup güzel bir konuşun, dertlerinizi anlatın. Sorunu çözemezseniz, alttan almak hiçbir zaman sorunu çözmez. Göze göz, dişe diş.

Aileni ziyaret etmiyor mu, sen de onun ailesine gitme. Ailen evimizde kalırken benden izin almalısın mı diyor, sen de aynı şekilde misafiri olunca izin almasını iste. Yoksa gerekirse, misafirini kov.

Ben bunlara takılmam, karım sinirli vs. diye kendinizi kandırmayın.

Okuduklarımdan siz kendinizi net ifade etmemişsiniz gibi anladım ben. Bu yüzden konuşmadan, sorunu çözmeye çalışmadan boşanmanızı tavsiye etmem. Ama çocuk düşünüyorsanız, bir süre erteleyin.


.
0
kartallar yuksek ucar
(24.03.25)
Erkeği ailesinden koparıp kendi ailesi içinde bir yere konumladırma güdüsü ve becerisi bütün kadınlarda vardır. Kadınlar bunu zamana yayarak ve yavaş yavaş yaparlar. Süreç tam olarak kırklı yaşlarda falan tamamlanır.

Sizin olayda yeni evliliğin hevesiyle seni kulak memesi kıvamında gören küçük hanım. Süreci falan boşverip sonuç odaklı uygulamaya geçmiş. Onun böyle düşünmesinde muhtemelen senin 'Senin bir damla gözyaşına tüm cihanı yakarım.' benzeri sözlerin etkili olmuştur. Kadınlar duygusal yaratıklardır. Kolay ağlarlar. İstedikleri zaman ağlayabilme ve bunu silah olarak kullanabilme becerileri vardır.

Biz erkekler nispeten salak canlılar olduğumuzdan ve ağlama denen olayı gözümüzde büyüttüğümüzden bu eylem karşısında ne yapacağımızı şaşırır, savunmasız kalırız. Uygunu görmezden gelmek, televizyonun sesini açmak, olay yerini terketmektir.

Bundan sonra şöyle şöyle olacak şeklinde sakin bir zamanda eşitlik esaslı birlikte bir çerçeve oluşturmak en uygun çözüm olur.

Ancak tabii bu bir tercih meselesidir. Yukarda bir arkadaşın bahsettiği soğan erkekliği de ayrıca bakıldığında güzel bir şeydir. Ne yapacağım diye uzun uzun düşünmektense 'Tabi karıcığım.' demek, bütçe yapmaktansa maaşı teslim edip harçlık almak gibi kolaycılıkları vardır.

Hazır düğün zamanı da vermişsin ipleri. Tadını çıkar bence.
0
Mirket
(24.03.25)
ya birader bir önceki duyurunda sana evlenme dedik. şimdi nafakayı hazırla bakalım.
0
ayseee
(24.03.25)
sana evlenme demiştik burada
g.o.
0
Hallegadola
(24.03.25)
biz sana evlenme dedik
0
turuncu tonlarda
(25.03.25)
(7)

Sosyal medya İmamoğlu ve gerçek hayat

damladamla
Sosyal medyada tüm Türkiye nin tek konusu İmamoğlu gibi duruyordu. Bugün biraz dışarı çıktım CHP seçmeninin yoğun olduğu bir ilçedeyim günlük hayatta kimsenin umurunda değil gibi bu konu. 30lu yaşlarda arkadaşlarım ile buluştuk konuyu ben açtım ay evet falan modunda hepsi. Acaba bu sosyal medya algı
Sosyal medyada tüm Türkiye nin tek konusu İmamoğlu gibi duruyordu.
Bugün biraz dışarı çıktım CHP seçmeninin yoğun olduğu bir ilçedeyim günlük hayatta kimsenin umurunda değil gibi bu konu. 30lu yaşlarda arkadaşlarım ile buluştuk konuyu ben açtım ay evet falan modunda hepsi. Acaba bu sosyal medya algısı bizi yanlış mı yönlendiriyor?
0
damladamla
(23.03.25)
Yahu bütün Türkiye'de yer yerinden oynadı, bugün chp binasına oy atmaya gittiğimde hayvan gibi kuyruk etrafında da inanılmaz bir yoğunluk vardı.

30 yıllık, koyu AKP'li komşumuz yaşlı çifte rastladım "biz de imza verdik" diye, hani bak artık biz de vazgeçtik :) der gibi siritarak yanımıza geldiler uzun uzun sohbet ettik.

Bence sosyal medyada az bile konuşuluyor.

Yahu insan maç izlemediler, milli önemli sayılabilecek bir maç :))
0
makbur
(23.03.25)
Ya etrafinizdakiler sagir dilsiz ya aktrolsunuz, zavallisiniz. Birakin turkiyeyi dunyada konusuluyor yapilan hukuksuzluk, hayirli geceler size
0
kassiopeia
(23.03.25)
Acaba sizin çevreniz dar olabilir mi? Avrupada bile bu konuşuluyor, yabancı medya takip ederseniz görürsünüz, yurtdışında yaşayanlar bile gidip eylemler yaptılar bugün bulundukları ülkelerde, hollanda, kanada, avusturya, fransa, almanya, amerika benim birebir gördüklerim arkadaşlarımdan.
kaldı ki günlük hayatta herkesin hayatını etkileyecek olaylar yaşanıyor, aman bana bişey olmasın diye ses çıkarmayanlar dahil.
0
tuborg yesili
(23.03.25)
Normalde Eskişehirde yaşıyorum ama bugün kayserideydim, akp'nin yüksek oy aldığı merkez ilçelerden biri de oy vermeye gittim. Yarım saat sıra bekledik ki sıra hızlı akıyordu baya. Yaşlı oranı da oldukça yüksekti insanlar da baya tepkiliydi. Onun dışında sokakta sağda solda denk geldiğim sohbetler hep bu konudaydı. Sizin çevreniz inanılmaz apolitik değilse biraz manipülatif bir soru gibi geldi
0
nundu
(23.03.25)
Kendini bi çimdikle de uyan. Rüya görmüşsün. Ayrıca hadi meşgul etme burayı.
0
mor oje
(23.03.25)
Metro sembolü görünce aklıma Ekrem İmamoğlu geliyor, ekran görüntüsünü "Ekrem görüntüsü" diye okuyorum. Oralardayız.
0
sekizdokuzon
(24.03.25)
Türkiye'de ilk gündem, Avrupa'dan da arayanlar oldu sormak için. Amerika dış dünyaya duyarsız.

Sosyal medya tamamen sizin seçimlerinize göre şekilleniyor sosyal medyasında çok az görünen tanıdıklarım var. Ama habersiz değiller.

Doğu ülkelerinde de gündem oldu ama olay tamamen farklı biliniyor.

Göstericilerin darbe yapmaya çalıştıklarını düşünüyorlar ayrıntılardan bilgileri yok.
0
hebanon
(24.03.25)
(4)

Laptop Önerisi...

cihsibbey88
Laptop için bütçemiz maksimum 30 bin tl. Amaç tamamen günlük kullanım. Ekstra herhangi birşey yapılmayacak. İstediğimiz sadece üst üste 4-5 internet sitesi açtığımızda kasmasın. Telefondan foto video atarken aynı anda internet sitelerinde gezmemize donmadan bekletmeden izin versin. Akıcı bir laptop
Laptop için bütçemiz maksimum 30 bin tl. Amaç tamamen günlük kullanım. Ekstra herhangi birşey yapılmayacak. İstediğimiz sadece üst üste 4-5 internet sitesi açtığımızda kasmasın. Telefondan foto video atarken aynı anda internet sitelerinde gezmemize donmadan bekletmeden izin versin. Akıcı bir laptop olsun. Bu amaçla bizi 3-4 sene götürsün. Şunu al bunu al şeklinde birkaç önerinizi bekliyorum.
0
cihsibbey88
(23.03.25)
Çevrenizde kimliğinden yararlanabileceğiniz bir öğrenci varsa 33.000 TL'ye M2 işlemcili MacBook Air güzel bir alternatif bence.

www.pt.com.tr
0
10551037
(23.03.25)
Güzel öneri ama ekran 13.6" çok küçük. Tablet tadında. Söylemeyi unuttum ekran da önemli kriterimiz. 16" üzeri olursa tercih sebebimiz.
0
🌸cihsibbey88
(24.03.25)
kesinlikle macbook +1
0
kornisch
(24.03.25)
Birkaç gün önce bilgisayara uygulama yüklemek için linkteki dükkana uğradım. yüklemeyi yaptığı esnada da bir laptop tanıttı işte şusu var busu var diye. laptop alma düşüncesinde olmadığım için geçiştirdim. 31 bin lira dedi fiyatına. Belki pazarlıkla 30'a düşürür. Isterseniz bir arayın. “geçen gün bir arkadaş gelmiş, bir laptop göstermişsiniz. Özelliklerini öğrenebilir miyim?” deyin.

maps.app.goo.gl
0
mungojerry
(25.03.25)
(2)

Çene ekleminden ses gelmesi (tmpe), çaresi var mı

substituent
Esenlikler, yaklaşık 4 yıl önce çıktı bu illet bende. Çenemi açıp kaparken sağ tarafından ses geliyordu. Oraya git buraya git, anladık ki tmpe imiş. Sebep olarak da çok diş sıktığımdan dedi doktor. Çözüm olarak massater botoksu yaptırmanı söyledi 6 ayda bir. Başka bir doktor da diş plağı vermişti. İ
Esenlikler, yaklaşık 4 yıl önce çıktı bu illet bende. Çenemi açıp kaparken sağ tarafından ses geliyordu. Oraya git buraya git, anladık ki tmpe imiş. Sebep olarak da çok diş sıktığımdan dedi doktor. Çözüm olarak massater botoksu yaptırmanı söyledi 6 ayda bir. Başka bir doktor da diş plağı vermişti.

İlk olarak, diş sıkmadan olduğunu düşünmüyorum. Öyle olsaydı her iki çene eklemimde problem olurdu bence. Benim sol taraftaki dişim kırıldığı için çekilmişti. Bu nedenle hep sağ tarafla yiyordum. Bence tek taraflı yemek yemeden bu hale düştüm. Buna ek sağ kulağımda tinnitus oluştu. Bunu da kbb doktoru söylemişti, tek taraflı yemek yemeden de tinnitus olabiliyormuş diye. Ondan sonra anladım olayı.

İlk iki sene düzenli botoksu yaptırdım. Ne yalan söyleyeyim çok işe yaramadı. Plağı da kullandım, o da. Sonra implant yaptırınca eski plak olmadığından plağı bıraktım. Zaten çok kalitesizdi devlet hastanesinde yaptırmıştım. Daha sonda da botoksu yaptırmadım çok pahalı oldu, ve işe yaramadığını düşündüğümden boşa para veriyormuş gibi hissettim.

Şimdi sağ çenemden ses geliyor. Bayağı şiddetli hatta. Ağrı vs. hiçbir şey yok (doktor ağrı olup olmadığını soruyordu hep). Ses var, ve şu an dediğim gibi çok yüksek. Bunun dışında başka bir belirtisi yok.

Nolacak şimdi? Ne yapmak gerek? Doktor tedavi edilmezse ameliyata kadar gider demişti. Bu süreçteyken botokssa devam mı etmeli? Tecrübesi olan var mı?

Bu arada, diş sıkma için psikiyatriye gidiyorum da, onun da etkisi sıfır. Yıllardır tonlarca ilaç kullandım, bence hiçbir işe yaramıyor. Diş sıkma için buspon verdi doktor, (10mg günlük) bi hayrını görseydim yazmazdım zaten bunu şimdi.

Cevaplar için teşekkürler.
0
substituent
(23.03.25)
Dişlerinizi sıkıp sıkmadığınızı dişlerdeki aşınmadan anlarlar. Bu konuda bir şey dediler mi?

Ben sağ tarafı daha çok sıkıyorum. Çektiğim ağrıdan anlıyorum. Birkaç sene öncesine kadar ertesi gün çok ağrı olmuyordu, ama sonradan şiddetli ağrı çekmeye başlayınca botoks yaptırmaya başladım ve memnun kaldım. Gece plağı bende hiç işe yaramadı.
0
auroraaurora
(24.03.25)
ben kendi seyrimi anlatayım, belki bir fikir olur:

bana 20 sene önce kulağın içine girerek bir operasyon yapmışlardı üniversite hastenesinde. o operasyondan sonra çenemdeki kıtlama/ses bir süre geçti. çenemi rahatça açıp kapatıyordum. ama bir ay sonra filan yeniden çenede aynı kıtlama devam etti. tekrar gittim, ağrı yoksa böyle devam et dediler. plak da kullandım, işe yaramadı. ama plak çenemdeki kıtlamanın ve çenemin açılmasının daha kolay olmasını sağladı.

20 senedir ağrı yok, şükür. bu şekilde idare ediyorum. başka doktorlar da bir çözüm söylemedi.
0
the man with no name
(24.03.25)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.