Giriş
(1)

Sesli kitap-telif-kazanç vs?

birsorusorayim
Merhaba,Youtube'da sesli kitap kanalları var bildiğiniz gibi. Burada kitapları okuyup youtube'a yükleyenler hukuki olarak sorun yaşamıyor mu? çok ünlü yazarların kitaplarını okuyup yüklüyorlar, izlenme sayıları da yüksek. Telif ödüyorlar mı acaba? kazançları nasıl? Bu işi yapan, ya da bu işle igili
Merhaba,

Youtube'da sesli kitap kanalları var bildiğiniz gibi. Burada kitapları okuyup youtube'a yükleyenler hukuki olarak sorun yaşamıyor mu? çok ünlü yazarların kitaplarını okuyup yüklüyorlar, izlenme sayıları da yüksek. Telif ödüyorlar mı acaba? kazançları nasıl? Bu işi yapan, ya da bu işle igili araştırma yapmış, bilgi sahibi olmuş kişilerin yorumlarını, fikirlerini de okumak isterim bu soru altında, teşekürler?
0
birsorusorayim
(17.10.21)
youtube'da olanlar genellikle sherlock holmes gibi telif hakkı süresi dolanlar oluyor. storytel gibi uygulamalar var, onlar teliflerini ödeyerek seslendiriyorlar.
0
etna
(17.10.21)
(5)

Yemek termosu ya da iş yerinde beslenme sorunu

epitaf
Herkese iyi pazarlarİş yerine yemek/yiyecek götürmek gibi bir dert sahibiyim, termosla götürmeyi planladım ancak internette biraz araştırınca kafam karıştı.Sizlerin var mıdır önerebileceğiniz f/p ürünü bir yemek termosu? Muhteşem sıcaklıklarda tutmayacağını tahmin ediyorum ama hiç yoktan iyidir diye
Herkese iyi pazarlar
İş yerine yemek/yiyecek götürmek gibi bir dert sahibiyim, termosla götürmeyi planladım ancak internette biraz araştırınca kafam karıştı.

Sizlerin var mıdır önerebileceğiniz f/p ürünü bir yemek termosu?

Muhteşem sıcaklıklarda tutmayacağını tahmin ediyorum ama hiç yoktan iyidir diye düşündüm.

Sıcak yemek dışında iş yeri için farklı pratik önerilerinize de talibim :) Soğuk sandviç, peynir gibi şeyler dışında :(

Aslında yulaf pratiklik açısından güzel ancak her gün olunca sıkıntı. Belki salata düşünülebilir...

Bir diğer seçenek de gün içini if yaparak kullanmak, çünkü 14 saat kadar bir süreyi alabiliyor. Ancak bu sefer de gece yemek sorun olur diye endişe ediyorum.

Hasılı kelam her tür beslenme önerisine açığım, şimdiden teşekkür ederim.
0
epitaf
(17.10.21)
ben penguen marka yemek termosu kullanmıştım üç katlı. sabah sıcak koyduğum köfteyi yumurtayı ya da tencere yemeğini öğlen sıcaklığını çok az kaybetmiş şekilde yiyebiliyordum. sırt çantasına sığıyıyordu.
0
birsorusorayim
(17.10.21)
aynı dertten ben de muzdaribim.

evden çalışıyordum, yakında dönüş var ve yemekhaneye gitmek istemiyorum kalabalıktan korktuğum için.

termosları araştırdığımda şu noktada kafam karıştı:

örneğin ben yemeği akşam pişireceğim, gece buzdolabına koyacağım, sabah soğuk soğuk termosa koyacağım ve yiyeceğim zaman mı ısıtacağım? bu senaryoda bakteri üremesi olur mu? besin zehirlemesine yol açacak kadar olmasa da örneğin hafif ishale yol açacak kadar bakteri ürer mi?

sabah dolaptan çıkarıp yanıma aldığımda ve öğlen ısıtmama gerek kalmadan yiyebileceğim alternatifleri düşünüyorum ben de.

şu ana kadar aklıma gelenler;
mücver ile tavuklu soğuk sandviç
0
la lykia
(17.10.21)
Ben şöyle yapıyorum; if uyguluyorum. Akşam yemeğimi yiyorum. Sabah kahvaltı yapmıyorum. Öğlenleyin de kahvaltılıkları yiyorum (yağda yumurta dahil).
Normal düzen yemek yiyecekseniz de termos şart mı emin değilim. O şekilde beslendiğimde şöyle yapıyordum; diyelim ki patlıcan ya da kabaklı bir yemek, yanına da peynirli makarna, erişte vs. olduğunda sıcak olmasa da çok rahat lezzetli bir şekilde yiyebiliyordum.

Şu da fikir verebilir:
www.eatingwell.com
0
firez
(17.10.21)
aladdin yemek termosu kullanıyorum.
sıcaklığı saatlerce ve mükemmel koruyor, sızdırmıyor.
180-200 tl arasında gidip geliyor fiyatı ama her kuruşuna değer bence, hatta torunlar bile kullanır.
0
lilith 979
(17.10.21)
arzum'un yemeğin soğuma sorununu ortadan kaldıran şöyle de bir ürünü var:
www.amazon.com.tr
0
posthuman
(18.10.21)

Diş hekimi

goodboy3456
Selamlar,aranızda diş hekimi olan var mı ? Dişim ile ilgili problem hakkında danışacaktım.Yardımcı olmak isteyenlere röntgenimi özelden gönderebilirim.Teşekkürler.
Selamlar,aranızda diş hekimi olan var mı ? Dişim ile ilgili problem hakkında danışacaktım.Yardımcı olmak isteyenlere röntgenimi özelden gönderebilirim.Teşekkürler.
0
goodboy3456
(17.10.21)
(4)

Gazete Oksijen'i okuyor musunuz?

invictae
Size bir şey kattığını, olan biteni takip edebildiğinizi düşünüyor musunuz?
Size bir şey kattığını, olan biteni takip edebildiğinizi düşünüyor musunuz?
0
invictae
(17.10.21)
Popüler bilime, hatta bilime olan merakım nedeniyle okuyorum daha çok fırsat buldukça.

Beni, özellikle bilmediklerim konusunda araştırma yapmaya itiyor, yani bana bir şey katıyor diyebilirim.
0
simderun
(17.10.21)
Üyeyim ama Internet altyapısı çok kötü. En son ne zaman giriş yaptım hatırlamıyorum bile
0
dreamnesiac
(17.10.21)
bok gibi bi gazete.
neden dersen gazeteye yazı yazan adamların gazetecilikle zerre alakası yok.
kahve muhabbetlerini bi mecraya taşıyorlar sadece (hepsi olmasa da bazıları)
orijinal googleda bulamayacağım bir içerik sağlamıyor.
kim sağlıyor dersen, time, ny times, new yorker derim
0
rentts
(17.10.21)
Okuyorum. Evet bir şey katıyor.
Ama gündemin tamamı değil de entelektüel kısmı ile ilgileniyor. Ben baya severek tamamını okuyorum.
0
zimbirik
(17.10.21)
(3)

PIC mikrodenetleyici ve kocaman bir LED gösterge tabelası

makedon
Dijital bir saat yapmak istiyorum. Gün içinde alarmlar da olacak. Piyasadaki LCD display ile yapabilirim fakat bunlar küçük olur. Duvara asacak kadar büyük bir tabela gerekiyor. LCD display gibi hazır, mikrodenetleyici ile kullanmaya uygun bir alet var mıdır?Ölçüsü aşağı yukarı 1 metre civarı olması
Dijital bir saat yapmak istiyorum. Gün içinde alarmlar da olacak. Piyasadaki LCD display ile yapabilirim fakat bunlar küçük olur. Duvara asacak kadar büyük bir tabela gerekiyor. LCD display gibi hazır, mikrodenetleyici ile kullanmaya uygun bir alet var mıdır?

Ölçüsü aşağı yukarı 1 metre civarı olması gerekiyor.

gösterilecek olan şeyler; saat, tarih, gün ve sıcaklık
0
makedon
(17.10.21)
1 metre ekranın çözünürlüğü ne olacak?
PIC ten çok daha kompleks ama hdmi çıkışlı raspberry pi kullanabilirsin. hem linux arayüz, internet vs hepsi var.
0
sttc
(17.10.21)
P10 panel denen hazır led bloakları var. bunları kullanabilirsin. ayrıca pic vs uğraşmana da gerek yok bunların driver kartları var. içine sd kart takıp animasyon-yazı vs yazdırabilir rtc üzerinden saat gösterebilirsin.
0
orpheus
(17.10.21)
@orpheus, alarm da ekleyeceğim, yazmayı unutmuşum.
Bende denetleyicili çalışan bir devre var da büyük bir display lazım sadece. Dönüştürmek kolay olur diye düşündüm.
0
🌸makedon
(17.10.21)
(6)

Ev alma fikri? (İstanbul)

blackidom
Kardeşime 3+1 bir ev bakıyoruz. Kriterleri evin site içi olması, deprem dayanıklılığı, kira getirisi ve çocuklu aileye uygunluğu(yakında park olması vs) ve tabiki evin kısa/ orta vadede değerlenme potansiyeli. Darüşşafaka, Kozyatağı, Ataşehir, Levent, Yeni Levent ve Göztepe gibi eli yüzü düzgün sem
Kardeşime 3+1 bir ev bakıyoruz. Kriterleri evin site içi olması, deprem dayanıklılığı, kira getirisi ve çocuklu aileye uygunluğu(yakında park olması vs) ve tabiki evin kısa/ orta vadede değerlenme potansiyeli.
Darüşşafaka, Kozyatağı, Ataşehir, Levent, Yeni Levent ve Göztepe gibi eli yüzü düzgün semtler içinde hangi semt gelecek potansiyelini de göz önünde bulundurarak seçim sebebidir?

Bizzat Darüşşafaka’da bulunan sitelerdeki 3+1 evlerin son 1 senede 1 milyon seviyesinden 2 hatta 3 milyon seviyesine arttığını, kiraların x1.5/x2 arttığını ve şu an neredeyse satılık düzgün 3/5 ev dışında ev olmadığına şahit olmuş biri olarak, Darüşşafaka özelinde,
1- Emlakcıların “rakamlar artmaya devam edecek, aldınız aldınız” söylemlerini dikkate almak mantılı mıdır?
2- Şu an alım için doğru bir zaman mıdır?

Bütçe: 2 milyon civarı.

Teşekkürler
0
blackidom
(17.10.21)
bence istanbulda en yasanasi semt kadikoy bu yuzden goztepe diyecegim. standarti levent kadar yuksek degil ama dengeli ve aile olarak yasamak icin cok guzel. goztepeyi genisletip sahrayicedit ve erenkoye de bakilabilir. hayirli olur ins simdiden
0
ala09
(17.10.21)
Uzman degilim, yatirimci degilim.

Kira fiyatlari herkesin malumu, fezaya ucmus durumda. Satilik ev fiyatlarinin o olcude artmadigini goruyorum. (Faiz oranlari cok yuksek oldugu icin orta gelirli vatandas ev alma isine giremiyor. 2-3 sene once ev alma muhabbetleri eksik olmazken simdi kimse ev bakmiyor.-dedigim gibi benim gozlemlerim bunlar)

Yatirimlik asla almazdim ama oturmak icin cok kredi cekmeyecek sekilde alirdim ben olsam. Bu arada yeni konutlar eskisi kadar olmasa da yine yapiliyor fakat demirinden betonuna her sey o kadar pahali ki arz saglansa bile yeni evlerin de ucuza satilmayacagi cok belli.

Olur da secim oncesi yine bi kredi dusurme operasyonu yaparlarsa zaten su anki fiyatlar da hayal olur.

Fikrim bu kadardi. Saygilar :)
0
brkylmz
(17.10.21)
Alım için her zaman iyi zamandır. Ev fiyatları orta vadede asla düşmeyecek. Belki artış hızı yavaşlayacak ama hep artmaya devam edecek. Düşecek balon patlayacak diyenlere inanmayın. Alma durumunuz varsa hemen alın. Senelerdir düşecek düşecek diye millete ev aldırmadılar. Alın sonuç bu. Net söylüyorum her sene ev fiyatları artmaya devam edecek. En az 20 tane sebep sayabilirim. Düşmesi için ise sebep yok.
0
adwokat
(17.10.21)
2 milyonu 1 ay vadeye koysan tl mevduata 29 bin lira faiz getirisi var
2 milyonluk bir evin sana getireceği kira getirisi ise max 5-6 bin.
yani 2 milyon lira senede 360 bin getirir 6 senede de kendini 2 ye katlar sadece tl mevduatta.
Bunu dövize altına koysan 3 senede max double yaparsın o parayı.
o yüzden ev alayım kira getirsin kafası çok mantıklı değil.
ev fiyatları da her sene artıyor ama kesinlikle döviz altın kadar artmıyor kesin bilgi 4 sene önce aldığımız evi yeni sattık.
0
rentts
(17.10.21)
1- evet.
2- paranız varsa, evet. bu çok göreceli bişey. ne durumdasınız finansal açıdan, ev almazsanız parayı nerede nasıl değerlendireceksiniz bunlara göre değişir. ancak alabilecek gibiyseniz ve konaklamak için gerekliyse evet, almalısınız.
0
rewlack
(17.10.21)
1 - evet
2 - dogru zaman aslinda senin hazir oldugun zamandir.

Kira konusunda birkac sey soylemek lazim. Bence oturmalik ev alacaksan kira getirisine cok bakmayacaksin. 2 milyonluk evi bugun kiraya versen 5-6 bin lira kira isteyeceksin. O parayi verebilen adam zaten ev kiralamaz direk alir. Sana aslinda o parayi veremeyecek ama orada oturmak isteyen adam geliyor, 3 ay duzgun oduyor sonra sektirmeye basliyor.

Bir tane atadan kalma daire var 10 senedir kiracilar bezdirdi satmaya karar verdik, 4 kiraci degistirdik bir tane duzgun zamaninda odeyen cikmadi. 2-3 ay geriden geliyorlar, adami ariyorsun acmiyor. Colugu cocugu var cikartmak da istemiyorsun aciyorsun. Bezdiriyorlar. Ev sahibi olmak yufka yurekli adam isi degil.

Kira isi 5-10 tane mulkun varsa mantikli. Bir tane avukat tutacaksin birak o ilgilensin, senin umrunda olmayacak. Obur turlu malinla rezil oluyorsun.
0
cooperr
(17.10.21)
(2)

Dublin Öğrenci yurtları

1195
Merhaba, bir arkadaşım için soruyorum. Kendisi bir dil öğrencisi olarak Dublin'e gidecek, üniversiteye değil. Ev kiralarının astronomik olması sebebiyle bir üniversite yurdunda kalmak istiyor. Öncelikle bu bir dil öğrencisi mümkün mü? Özel yurtlarda durum nasıl? Eğer üniversite yurtları başka öğrenc
Merhaba, bir arkadaşım için soruyorum. Kendisi bir dil öğrencisi olarak Dublin'e gidecek, üniversiteye değil. Ev kiralarının astronomik olması sebebiyle bir üniversite yurdunda kalmak istiyor. Öncelikle bu bir dil öğrencisi mümkün mü? Özel yurtlarda durum nasıl? Eğer üniversite yurtları başka öğrencileri de kabul ediyorsa ise tavsiye ettiğiniz bir yer var mı? Kendisi adına teşekkür ederim.

edit: aman yarrabbi ne eksiklikler, ne typolar yapmışım öyle, ibretlik. düzeltildi.
0
1195
(17.10.21)
Benim bir arkadaşım da gidecek, çok bilmiyorum ama yurdu danışmanlık firması ayarlıyor sanırım. Daha uyguna geliyor diye biliyordum. Dil okuluna danışman firma aracılığıyla gitmiyor mu?
0
sevilen progressive türkücü
(17.10.21)
@sevilen progressive türkücü ben de tam olarak bilmiyorum ama beraber ev fiyatlarına baktık da böyle bana inme iniyordu. kendisi adına sorayım dedim, konuya hakim değilim.
0
🌸1195
(17.10.21)
(6)

250 bine kadar sıfır hatchback tavsiye

wiekannich
Selamlar, uzun araştırmalar sonucu Polo life 2021Clio 1.0 rs line Fabia 2021 (daha gelmedi)Arasında gidip geliyorum, sizce bu fiyat aralığında hangisi daha mantıklı olur?
Selamlar, uzun araştırmalar sonucu
Polo life 2021
Clio 1.0 rs line
Fabia 2021 (daha gelmedi)
Arasında gidip geliyorum, sizce bu fiyat aralığında hangisi daha mantıklı olur?
0
wiekannich
(17.10.21)
Fabia cok guzel duruyor beklemeye deger.
0
dream
(17.10.21)
fabia +1
0
avianthem
(17.10.21)
fabia
polo ve fabia tercih listesindeyse seat'a da bakılabilir. ama tercihim fabia olurdu. çünkü skoda :)
0
sutlu nescafe
(17.10.21)
Fabia gelince anlaşıldı deli gibi kuyruk olacak
0
🌸wiekannich
(17.10.21)
Fiyattan ayrı olarak seçenekler içinden tercih Fabia olmalı.
0
Erva
(17.10.21)
vw grubu yeni polo ve golf dış dizaynda özellikle arka stoplar arka kasa sınıfta kalmış. skoda bence kasa olarak seat ve vw grubunun önünde iç dizayn kalite anlamında bir yorum yapamam. skoda gerçekten marka değerini toparladı. 3ü de 200bin üzeri etmez ben vermem.
0
mikahakkinen
(17.10.21)

çeviriyi kaydeden chrome uzantısı?

kornisch
merhabalar.google translate web sitesi üzerinden favoriye eklemeye izin veriyor lakin uzantı pop-up'ına böyle bir kısım koymamışlar.bildiğiniz böyle bir özelliği olan çeviri uzantısı var mı?şimdiden teşekkürler.
merhabalar.
google translate web sitesi üzerinden favoriye eklemeye izin veriyor lakin uzantı pop-up'ına böyle bir kısım koymamışlar.
bildiğiniz böyle bir özelliği olan çeviri uzantısı var mı?
şimdiden teşekkürler.
0
kornisch
(17.10.21)
(5)

Cilt Bakımı Cahiline Öneri

rewlack
Selamlar,Artık daha profesyonel bir bakım ve mümkünse fondotensiz/bbsiz bir şekilde dışarı çıkabilmek istiyorum. Clinique antiblemish fondoten kullanıyorum, kullanmakta amacım renk dengesi, canlılık ve pütürleri düzlemek. Temiz, duru bi cilt için bütçe, zaman ve emek arayacak duruma ancak ulaştım.Ka
Selamlar,
Artık daha profesyonel bir bakım ve mümkünse fondotensiz/bbsiz bir şekilde dışarı çıkabilmek istiyorum.
Clinique antiblemish fondoten kullanıyorum, kullanmakta amacım renk dengesi, canlılık ve pütürleri düzlemek. Temiz, duru bi cilt için bütçe, zaman ve emek arayacak duruma ancak ulaştım.
Kadıköy ve çevresi veya avrupa yakasında nişantaşı çevresinde güvenilir bir klinik var mı cilt bakımı yapan? Ne tür bi bakım daha faydalı? Yok altın ışıltı yok bilmem ne 2k’lık paketler önerdiler.. ben şöyle 2-4 seans gideyim duruma bakayım istiyorum.

Bunlar dışında ne öneriyorsunuz? Akşam düz temizlik yapıp nemlendirici sürmekten başka bişey yapmıyorum. Dışarıdan ara ara çinko/biotin takviyesi alıyorum. Bunlar olmasa zaten full komedon olacak.
Estee lauderin advanced night’ını aldım buna başlayacağım bi de.
Thanks.
0
rewlack
(17.10.21)
Çisem Çakır'ın youtube kanalını izle bence. Cilt bakım rutini ve ürün tavsiyesi konusunda oldukça faydalı oluyor.
0
chitosan
(17.10.21)
Ben bunların hepsinin para tuzağı olduğunu düşünüyorum. 37 yaşındayım cildime ne nemlendirici, ne de bir temizleyici kullandım bugüne kadar. Cilt bakımı yaptırmadım.
Sadece düzenli ve en az 8 saat uyku, bol su ve sigara içmeyerek güzel bir cilde sahibim. Öyle sabunlar, tonikler falan gereksiz şeyler.
0
sta
(17.10.21)
@sta
Valla konumuz sizin gibi şanslılar değil bence :) evet, genetik ve çevresel faktörler olmak üzere çok değişken var. Herkes aynı oranda sağlıklı değil, bazen destek şart oluyor.
Para tuzağı olayına katılıyorum ama bir kısmı da gerçekten işe yarıyor olmalı; bunlar hangileri merak ettiğim bu .
0
🌸rewlack
(17.10.21)
caddebostan estemed'i merkez olarak tavsiye ederim.
onun dışında hydrafacial falan yaptırabilirsiniz.

geceleri serum olarak advanced night repair'i kullanırsınız tonik üzerine, nemlendirici altına.

bir de bence iyi bir göz kremi lazım.
ben kiehl's'ın avokadolu göz kreminden çok memnunum ama yüzlerce ürün var tabii.

cildinize neyin iyi geleceğini anlamak için güvenilir markaların mağazalarına ve/veya bazı kliniklere gitmelisiniz.

ayrıca doğru düzgün markaların, doğru düzgün ürünleri para tuzağı değil tabii ki.
kimse o paraları boşuna vermiyor.
farkı iyi bir krem ya da serum kullanırsanız anlıyorsunuz zaten.
0
blatta hiberna
(17.10.21)
O dediginiz bakimlara dunya kadar para verdim, pandemi ile bırakmak zorunda kaldim. İyi de oldu gerci.
Pandemi doneminde makyaj da yapmayip sadece gunes kremi kullanmaya basladim. Gunluk rutinim de sabah temizle ve gunes kremini sur idi. Sonra yavas yavas biraz da arastirma ile peeling’e basladim ve gunes kremini renkli olan ile degistirdim. Resmen yillardir o fondotenlere/bb kremlere bosuna para vermisim. Su an sabah temizleme jeli+la roche posey c vitamini ve gunes kremi; aksam da misel su+temizleme jeli+ la roche b5 serum kullaniyorum. Hafta da 3 kere de peeling yapmaya calisiyorum.
Cildim hic bu kadar iyi olmamisti. Ki bu urunlere gelene kadar da cok ürün denedim 2 yil icerisinde. Kis ile birlikte la roche’un effeclar serumunu deneyecegim. Ama sanirim yaptigim en iyi sey, urunleri almadan once eczane eczane dolasip, estetisyenleriyle konusmak oldu. Bazilari her seye evet o urun cok iyi, bu da iyi, hepsini alin modunda yaklasti, bazilari da hic ilgilenmedi. En sonunda birine cok guvendim ve ondan devam ediyorum:)
Mesela avokadolu goz kremi herkes tarafindan inanilmaz ovulurken bende minik yag bezeleri yapti. Bu nedenle bir urun almadan once varsa tester alin, cok soru sorun, sorulariniza duzgun cevap almaya calisin, her cilt farklidir cunku
0
65 derece
(17.10.21)
(2)

Uçak - Bebek Puseti

sunriseee
Merhabalar,Yakınlarda bebek ile birlikte ilk uçak yolculuğumuzu gerçekleştireceğiz. Aklımızda bazı sorular,- Puset ile ilgili herhangi bir sınırlandırma var mı? Boyutlar ile ilgili.- Prosedür nedir? - Uçağa biniş, iniş, dikkat edilmesi gerekenler vb.Teşekkürler.
Merhabalar,

Yakınlarda bebek ile birlikte ilk uçak yolculuğumuzu gerçekleştireceğiz. Aklımızda bazı sorular,

- Puset ile ilgili herhangi bir sınırlandırma var mı? Boyutlar ile ilgili.

- Prosedür nedir? - Uçağa biniş, iniş, dikkat edilmesi gerekenler vb.

Teşekkürler.
0
sunriseee
(17.10.21)
Bebek arabasını uçağın girişine kadar götürebiliyorsunuz. Valiz teslim edilirken bebek arabası için bir poşet veriyorlar, uçağa binerken poşetleyip körükte teslim ediyorsunuz.

İnişte ve kalkışta emzirilmesinin tavsiye edildiğini okumuşsunuzdur zaten ama bir de ben söyleyeyim. Emmiyorsa veya bizimki gibi dar yerlerde emmeyi reddediyorsa lolipop, pipetli süt veya poşetli meyve pürelerinden alabilirsiniz. Önemli olan iniş ve kalkışta çocuğun emerek yutkunmasını sağlamak.

İlk uçak yolculuğunu kızın 21 aylıkken yaptık. Bayağı korkuyordum yol boyunca ağlayacak diye ama hiç öyle olmadı. Minik parmak kuklalar, pop-it, hayvanlk stickerlar aldım hepsini zarflı dosyaya koydum. Sıkıldıkça birini çıkardım. Stickerları çok sevdi uçağın her yerine yapıştırdı. Sert sticker olduğu için kolayca çıkarılabiliyor, kalıcı iz bırakmadık yani :) bunların hepsini ilk defa uçakta verdim, yeni gördüğü için de çok ilgisini çekti.
0
curukturpkokusu
(17.10.21)
Boyut kisitlamasi yok, ucaga binmeden kapida aliyorlar.

Tavsiyem, pahali bir puseti varsa ucaga vermeyin, biz iki kere denedik, birinde lastigini kirdilar, oburunde golgeligin mekanizmasini kopartmislar. Kilif olsa da fark etmiyor, bizimki kilif icindeydi.

Tavsiyem seyahat icin ucuz yollu bir puset alin, semsiye tipi ucuz olanlardan aldim bir tane seyahatlerde onu kullaniyoruz, hem hafif hem de kirilsa uzulmezsin.
0
cooperr
(17.10.21)
(2)

Maç izleyip bira içmelik mekan

karayel
Bayern münih maçını izleyip bira içebileğimiz güzel bir mekan biliyor musunuz?Muhtemelen herkes gese maçını izleyecek o yÜzden soruyorum.istanbul avrupa yakası
Bayern münih maçını izleyip bira içebileğimiz güzel bir mekan biliyor musunuz?

Muhtemelen herkes gese maçını izleyecek o yÜzden soruyorum.

istanbul avrupa yakası
0
karayel
(17.10.21)
sultanahmet ve sirkecide the north shield mi ne vardı. bir de taksimde irish pub. buralara bakabilirsiniz. kısaca turistik mekanlara bakacaksınız.
0
buenosdias
(17.10.21)
Uniq'te güzel bir mekan vardı bunun için, ama pandemi öncesinden bahsediyorum, hala duruyor mu emin değilim, sitelerinden bir bakabilirsiniz
0
dreamnesiac
(17.10.21)
(2)

otostopçunun galaksi rehberi

tepedeki psychedelic adam
bununla alakalı soru görünce sorayım dedim. ben bu kitabı okumadım ama okumama nedenlerimden ilki bütün ciltlerin toplandığı kalın kitap, o kitaptan okumak istemiyorum. ikincisi bütün ciltlerin ayrı ayrı basıldığından emin değilim. şu an tekrar baktım yine yok bence. var da ben mi bulamıyorum ya da
bununla alakalı soru görünce sorayım dedim. ben bu kitabı okumadım ama okumama nedenlerimden ilki bütün ciltlerin toplandığı kalın kitap, o kitaptan okumak istemiyorum. ikincisi bütün ciltlerin ayrı ayrı basıldığından emin değilim. şu an tekrar baktım yine yok bence. var da ben mi bulamıyorum ya da normal kitap boyutlarında cilt cilt okumak mümkün değil mi? kaç kitaptan oluştuğuna baktığımda bile farklı sonuçlar görüyorum. şu an alfa yayınları tek kitabı 5 cilt bir arada diye satıyor ama 5 kitaptan fazla bildiğim kadarıyla vs. nadirkitap'tan baktığımda da bulamadım.

özet: tek kitapta değil de ayrı ayrı normal boyutlarında kitaplarla okumam mümkün mü şu an? varsa link verebilir misiniz?
0
tepedeki psychedelic adam
(17.10.21)
alfa yayınları ayrı bastı galiba en son

bu kapak 1. kitap 248 sayfa
www.alfayayinlari.com

bu da 2. kitap 264 sayfa, diğerleri de basıldı sırayla alırsın
www.alfayayinlari.com
0
freebird5406_2
(17.10.21)
Mümkün ben öyle okuyorum
0
kablelvuku
(17.10.21)

laptop menteşe açılması

fff02561
selamlar. sağ menteşe açıldı ama çalışmasında vs. bi sıkıntı yok laptopta. bunun tamiri kaça patlar sizce? öyle çok masraf da yapmak istemiyorum açıkçası, şu an satsam maks 2500 e falan gider gibime geliyor piyasası. 2017de 1600 civarına almıştım. yani astarı yüzünden pahalıya gelmesin değer mi sizc
selamlar. sağ menteşe açıldı ama çalışmasında vs. bi sıkıntı yok laptopta. bunun tamiri kaça patlar sizce? öyle çok masraf da yapmak istemiyorum açıkçası, şu an satsam maks 2500 e falan gider gibime geliyor piyasası. 2017de 1600 civarına almıştım. yani astarı yüzünden pahalıya gelmesin değer mi sizce?
0
fff02561
(17.10.21)
(1)

içinde tavuk eti olan lezzetli tavuk göğsü tatlısı

violetsky
kadıköy’de nerede yiyebilirim?
kadıköy’de nerede yiyebilirim?
0
violetsky
(17.10.21)
Bahariye'de Kadıköy Saray'da
0
whoosie
(17.10.21)
(4)

windows 10 home güncelleştirme kapatma, yaptırmama mümkün mü?

adivar
yeni bir bilgisayar almıştım, özellikleri de vasat zaten. üzerinde orjinal windows 10 home var.durmadan her kullanacağımda güncelleştirme oluyor. istemiyorum güncelleştirmesin.birkaç video izledim fakat home'da olmuyor filan yazmış kullananlar.illa bir yolu vardır. güncelleştirme yaptırtmama, denetl
yeni bir bilgisayar almıştım, özellikleri de vasat zaten. üzerinde orjinal windows 10 home var.

durmadan her kullanacağımda güncelleştirme oluyor.
istemiyorum güncelleştirmesin.

birkaç video izledim fakat home'da olmuyor filan yazmış kullananlar.

illa bir yolu vardır. güncelleştirme yaptırtmama, denetlememe, çok uzak geleceğe erteleme seçeneği var mı home'da.

nasıl yapabilirim?
0
adivar
(17.10.21)
windows tuşu-hizmetler-w ye basılı tut windows update i bul devre dışı bırak
0
rofwts
(17.10.21)
Group policy üzerinden kapatabilirsin.
monovm.com
www.youtube.com
0
sealth
(17.10.21)
Erva
(17.10.21)
@rofwts bu kadar kolay olsaydı inan burda sormazdım.

program yüklemeden mümkün değil mi arkadaşlar? home sürümden bahsediyorum, problem home sürümde zaten :(
0
🌸adivar
(17.10.21)
(4)

Çevrimdışı yazılı sınavda internet, not kullanımı yasal mı?

namidigerkokuc
Çevrimdışı yazılı sınavda internet, not kullanımı yasal mı?
Çevrimdışı yazılı sınavda internet, not kullanımı yasal mı?
0
namidigerkokuc
(17.10.21)
Hoca sisteme sınav sorularını yüklüyor, süresi var. Süre içinde cevapları yüklemek gerekiyor
0
🌸namidigerkokuc
(17.10.21)
E takip mekanizması yok sanırım çdışı olduğu için o zaman istediğin gibi destek alırsın ama şöyle bir durum var copy paste yaparsan turnitin gibi intihal kontrol sistemleri kullanıyorlarsa anlaşılır. O nedenle kendi cümlelerinle yazmaya özen göster bence.
0
biseysorucam
(17.10.21)
normal yasal değildir tabii de, kontrol yoksa çoğu insan kopya çeker
0
jelly bear
(17.10.21)
Değil, kopyaya girer.
0
ceketimi alip cikcam
(17.10.21)
(2)

Son kullanma tarihi 1 ay geçmiş lor peyniri zehirler mi?

japon balığı
Bunu yedikten sonra fark ediyoruz, gidip istifra mi edelim? Böreğin yarısı da duruyor, çöpe mi atalım?
Bunu yedikten sonra fark ediyoruz, gidip istifra mi edelim?
Böreğin yarısı da duruyor, çöpe mi atalım?
0
japon balığı
(17.10.21)
sizi zehirleyecek derecede bozuk olan bir süt ürününü direkt kokusundan ve tadından ayırt edebilirsiniz. Yani en basitinden küflenirdi ve anladığım kadarıyla da siz tadında kokusunda vs. bir değişiklik hissetmemişsiniz. dolayısı ile de afiyet olsun.
0
giovanne
(17.10.21)
Kalanı da yiyin bence
0
baal
(17.10.21)
(2)

Solar bahçe aydınlatmalari balkonda çalışır mı

i-pek
Direkt güneş ışığı almamasa da dolar mı pili aydınlık balkonda? Aliexpresste 10 20 30 metre ledler var. Uzun olması çalışma süresini kısaltır herhalde di mi?Bir de pandemide 3 4 kere aliexpressten alışveriş yaptım hep 15 TL geldi vergisi. Bu elektronik olduğu için fazla gelebilir mi?Teşekkür ederim.
Direkt güneş ışığı almamasa da dolar mı pili aydınlık balkonda? Aliexpresste 10 20 30 metre ledler var. Uzun olması çalışma süresini kısaltır herhalde di mi?
Bir de pandemide 3 4 kere aliexpressten alışveriş yaptım hep 15 TL geldi vergisi. Bu elektronik olduğu için fazla gelebilir mi?
Teşekkür ederim.
0
i-pek
(17.10.21)
Tamamen açık alanda bile tam performans için güneş panelleri güneşe doğru açılı montajlanır.

Balkon güney cephe ise baya bir randıman alınır, ama az güneş görürse piller de az şarj olur.

Atıyorum tam performansda 3 saat yanıyorsa, sizde 2 saate ya da daha aza düşebilir.

Bu tür ürünlerde yerli satıcılara da bakın, önceden yapılan ithalat ve kur farkından ve vergiden dolayı çoğu zaman ucuz elektronikler aliexpress'ten daha ucuz olabiliyor.

Hep 15 tl vergi gelmez, yaklaşık aynı tutarlarda alışveriş yaptığınız için benzer oranalrda vergi ve gümrük sunum ücreti ödemişsinizdir.

Gümrük sunum ücreti sabit, 10-12 lira civarındaydı herhalde. Bunun üstüne %20 de gümrük vergisi gelecek.
0
John Bloor
(18.10.21)
Kendime cevap vereyim, 12 metre 100 led solar peri ışıkları, akşam hava karardiginda gibi açılıp, sabah aydınlanana kadar açık kalıyor balkonda. Sabit ışık modunda.
0
🌸i-pek
(05.11.21)
(8)

Otostopçu'nun Galaksi Rehberi/ Film mi Kitap mı?

dreamnesiac
Soru başlığa sığmadı:) Filmi izlemeyi düşünüyorum kitabı okumaya vaktim olmadığı için. Kitabı okumadan filmi seyredersem çok şey kaybeder miyim? İyi bir uyarlama mı film, ortalama mı?Teşekkürler
Soru başlığa sığmadı:) Filmi izlemeyi düşünüyorum kitabı okumaya vaktim olmadığı için.
Kitabı okumadan filmi seyredersem çok şey kaybeder miyim? İyi bir uyarlama mı film, ortalama mı?

Teşekkürler
0
dreamnesiac
(17.10.21)
Yani filmi güzel ama kitap acayip güzel. Benim okuduğum en komik kitaplardan biri.
Bence kitabi okumazsaniz çok şey kaybedersiniz.
0
logisticsmanager
(17.10.21)
Berbat uyarlama bence.
Kitap çok güzel sarar ve zamanını yaratır
0
kisa
(17.10.21)
Film rezil, kitap mükemmel.

Zaten aslında mevzu senaryo da olmadığı için bence direkt kitabı oku.
0
plutongezegendegilmi
(17.10.21)
Kitabı okuyun, filmi bir gün başka hiçbir şey bulamazsanız izlersiniz.
0
kobuzchu kiz
(17.10.21)
Filmi çok kötü ya. Kitabını okudum, okurken eğlendim. Filmi öyle değil kalitesiz bir çerezlik film.

Kaldı ki artık çok geç okumak/izlemek için. Yine keyif alınır ama maalesef bu işler böyle. Belli bir dönemden sonra her şeyin tarihi geçiyor.
0
bana kedicik derdi
(17.10.21)
Kitabı okuyun filmi izlemeyin.
0
solo
(17.10.21)
filmini izlemeden diyorum, kitap.
0
the coolest dude
(17.10.21)
filmi izleme demiyorum hobi olarak yine izle ama kitap bence de yazilmis en eglenceli seylerden biri. sadece filmi izlersen kitabi okumak istemeyebilirsin bu muymus diyerek, kesinlikle o degil.
0
in vino veritas
(17.10.21)
(1)

Mobilde youtube neden geç açılıyor?

isveperver
sorun videolarda değil, bizzat aplikasyonun açılışından bahsediyorum. internetimde bir sorun yok. evdeki diğer telefonlarda da aynı şeyi gördük. youtube music dahil.
sorun videolarda değil, bizzat aplikasyonun açılışından bahsediyorum. internetimde bir sorun yok. evdeki diğer telefonlarda da aynı şeyi gördük. youtube music dahil.
0
isveperver
(17.10.21)
Androidde sorun yok
0
birmilyonunvarmi
(17.10.21)
(3)

Kripto yatırımı

mg3929
20bin civarı kriptoya para yatırmak istiyorum. Kaybetsem biraz üzülebilirim ama kafamı taşlara vurmam. Ne önerirsiniz?
20bin civarı kriptoya para yatırmak istiyorum. Kaybetsem biraz üzülebilirim ama kafamı taşlara vurmam. Ne önerirsiniz?
0
mg3929
(17.10.21)
15 bin ile girin o halde (son cümlenizden dolayı)

Bnb, GT, etherium az riskli ama kazancı da baya iyi olabilir.

Biraz riski artırıp, bol sıfırlı bir coin alırsanız (shib, safemars vs) kaybetme riski yüksek ama kazandırırsa çok fazla kar ettirebilir.

Bnb GT etherium için 14000 lira. Bol sıfırlı bir coin için de 1000 lira mantıklı olabilir.

Kalan beş bin ile altın dolar ve düşünün.

Ytd demek gerekiyor sanırım böyle yazınca :D
0
beni sen öldürme
(17.10.21)
Kripto borsasina boga sezonunda girilmez. Gir de ben girmezdim simdi, artik cok gec. Beklersin birkac ay bakarsin soyle ne alemde, cakilacagi bazi donemler olur, pusuya yatar ve alirsin. Birkac gune muhtemelen ATH yapacak BTC ve ETH, bu donemde girenler hypelanip girenler, ben dogru bulmuyorum.
0
bana kedicik derdi
(17.10.21)
Ben tam bir shitcoin bağımlısıyım en son shiba'dan baya para kaldırdım ama o tekrar ne zaman pump yapar belli değil, son gözdem aınu token baya sıfırı var ve global borsalarda listelenmedi henüz pancakeswap üstünden alınabiliyor, oraya bir miktar yatırım yapabilirsin ama bunlar shitcoin dediğim gibi zengin de edebilir paranı batırabilir de. Yarın Gate.io'da listelense kafadan x100 yapar ama PancakeSwap gibi borsalardan nasıl ticaret yapılacağını biliyorsan oraya gir, bilmiyorsan oradan oraya para transfer ederken muhtemelen yanlış ağlardan para gönderip paranı kaybedersin baya karışık çünkü. Ha kafam rahat olsun dersen Btc Eth Bnb falan bas gitsin derim ama onlar da şu an zaten zirvelerde, yarın %40 geri çekilme olur canın sıkılır. Geçen mayıs ayında 60 binden 27 bine düştü mesela şu an aynı seviyeye geldi, bunlar olabiliyor. Buradan 100 bine de gidebilir 30 bine de.

Benim diyeceğim şey şu: Para kazanmak istiyorsan Gate.io Mxc gibi global borsaları ya da PancakeSwap PooCoin gibi merkeziyetsiz borsaları öğren, coin-token Binance'a gelene kadar buralarda 50 defa ATH yapıp en son Binance'a geliyor oradan da tepeden alınıyor 10 dakika sonra %50 para kaybediliyor. Ha kırk yılda bi pump yapar Binance'dan aldığın mal ama o zamana kadar da anandan emdiğin sütü burnundan getirir. Ben 6-7 ay önce 700'den Shiba almıştım, ki Binance'da ilk listelendiğinde 5000 seviyesindeydi sonra 700'lere düştü ve daha 2 hafta önce pump yaptı onda da 3000 seviyesine çıktı. Ben sabırlı olduğum için ve zaten dipten aldığım için bu yükselmez demedim satmadım bekledim, 6 ay sonra 3000'e çıktı ama sen sabredebilir misin ya da sabretsen de sonuç alır mısın belli olmaz. Malı düşükten alıp beklemek her zaman iyidir. Mesela shiba gate.io'da pumplana pumplana yükseldi Binance'da listelendiğinde 5000'den alan oldu, shiba daha o seviyeye gelemedi bile en çok 3000'i gördü şu an 2200 seviyesinde, Binance o nedenle çok sakat bi borsa, hele işi bilmiyorsan coin'in o noktaya gelene kadar neler yaşadığına bakmamışsan her türlü para kaybedersin.
0
Kaleci Saçlı Forvet
(17.10.21)
(2)

kalorifer peteğinden gelen su sesi

1195
petekten gelen bir su akış sesi var ve ayrıca nedense peteğin sadece bir tarafı ısınıyor (boruya yakın kısım). sorun ne olabilir?
petekten gelen bir su akış sesi var ve ayrıca nedense peteğin sadece bir tarafı ısınıyor (boruya yakın kısım). sorun ne olabilir?
0
1195
(17.10.21)
kesin hava +1
0
cooperr
(17.10.21)
havasını almanız lazım
0
trajikomix
(17.10.21)
(12)

şampuan önerisi

passione
saçlarım neredeyse günaşırı yağlanıyor. sabah yıkıyorum akşam yağlı. bunda sık sık yıkamamın da etkisi var elbette fakat hep yağlı bir yapısı vardı. kalıcı bir çözüm hiçbir zaman bulamadım. bu duruma benzer bir durumda olup memnun kaldığınız bir şampuan var mı?
saçlarım neredeyse günaşırı yağlanıyor. sabah yıkıyorum akşam yağlı. bunda sık sık yıkamamın da etkisi var elbette fakat hep yağlı bir yapısı vardı. kalıcı bir çözüm hiçbir zaman bulamadım. bu duruma benzer bir durumda olup memnun kaldığınız bir şampuan var mı?
0
passione
(16.10.21)
clear men fena gelmedi bana, otacı 10 bitki özlüde güzel
0
Topalordek
(16.10.21)
keratresse klear
0
ycm
(16.10.21)
Valla varsa önerileri okumaya geldim ben de yıldım çünkü artık.
0
invictae
(17.10.21)
Yağlı ince telli ve sönük ise yağlı saçlar için olan şampuanları bırakıp yıpranmış saçlar için olanları kullanmanı öneririm.

Böyle saçı gıcır gıcır temizleyenlerden uzak dur.
Saçları güzel durula, sıcak su kullanma ılık olsun.
0
zimbirik
(17.10.21)
önerileri almaya geldim ben de.

bittim sabunundan tut pahalı ucuz market şampuanlarının çoğunu denedim. ikinci günün sabahı saçım yağ içinde uyanıyorum. sabah duş alma vakti de olmayınca yağlı saçla gezmek zorunda kalıyoz.
0
bigcaptain
(17.10.21)
www.hepsiburada.com

2 sene önce benim de saçlarım anormal yağlanıyordu, bundan aldım 2 hafta kullandım, sonrasında yağlanma da kesildi. Muhtemelen dönemsel olduğu için kesildi, illa bunun sayesinde diyemem ama kullandığım 2 hafta boyunca çok net fark gördüm.

Yağlanma kesilince bir daha kullanmadım. Çünkü zimbirik'in dediği gibi gıcır gıcır yapıyor saçı, sanki renkli toz alma püskülü gibi. Normal gelmediği için devam etmedim ama neticede dönemsel bir kullanım ile geçti.
0
Bruce
(17.10.21)
durulama suyuna elma sirkesi karıştırmayı denediniz mi?
0
janderzel zartanyan
(17.10.21)
5gunie basşla 3e 2ye indir duş sayını.. biliyorum zor ama oyle.. sampuan kullanma sabun kullan.. ellerinle kafanin derisini cok minciklama.. sicak degil iliktan hallice isi olmali..

Zor evet ama diger turlu kisir dongu
0
hunharca ben
(17.10.21)
(5gunde 1, 3gunde 1, -2gunde 1)
0
hunharca ben
(17.10.21)
Dove lotus Canlandırıcı ve
Blendax yasemin özlü olan şampuan

Kendimi bildim bileli saçlarım ve cildim yağlı. Saçlarımı 2. gün de idare etmemi sağlayan şampuanlar bunlar. Dönüşümlü kullanıyorum, denemenizi tavsiye ederim.
0
buzbebek
(17.10.21)
Vucut yagli kaliyorsa onun payi var. Vucudunuzu dus jeliyle yikamayin. Onlar ekstra nemlendiriyor.

Yuzunuzu otaci otalle yikayin.

Saclari sebamedin yagli saclar sampuaniyla.

Rayina girecegini umuyorum.

Benim toparladi.
0
EasyTiger
(17.10.21)
Ben bide temiz içeriklere yöneldim artık. İçinde paraben, tuz, sls olmayan, az köpüren, saçı gıcırdatmayan şampuanlara geçiş yaptım. Saçım kendi kendine canlandı. Ağırlaşmadığı için de daha zor yağlanıyor, yağlanda da kafa derime yapışmıyor idare ediyor.

Ebru şallı nın mor kutulu bi şampuanı var ona bakabilirsin
0
zimbirik
(17.10.21)

Komisyon

entelektuel barbar
yabancı bir banka kartım var, türkiye'de teb atmsinden 400 euro çektim, 20 euro komisyon almış ki bu tutara göre bence aşırı yüksek bir komisyon kesilmiş. Normali 5 ila 10 euro olmalıydı. Aslında 25 euro komisyon kesmişler fakat 5 eurosunu benim bankam kendisi karşılamış. türkiye'de döviz atmsi olan
yabancı bir banka kartım var, türkiye'de teb atmsinden 400 euro çektim, 20 euro komisyon almış ki bu tutara göre bence aşırı yüksek bir komisyon kesilmiş. Normali 5 ila 10 euro olmalıydı. Aslında 25 euro komisyon kesmişler fakat 5 eurosunu benim bankam kendisi karşılamış. türkiye'de döviz atmsi olan ve daha az komisyon kesen bir banka biliyor musunuz? eft yapsam değişen bir şey olmayacak yine aynı oranda komisyonlar kesiliyor.
0
entelektuel barbar
(16.10.21)
(1)

iPhone 11 İnternet Kopması

calmdown
Selamlar,iphone 11 cihazımda ekran kapalı whatsapp bağlantısı kopuyor. Whatsapp web üzerinde özellikle sıkıntı oluyor bildirimler zamanında gelmiyor, yazılan mesajlar iletilmeyi bekliyor olarak kalıyor. Var mıdır bunun bir çözümü?
Selamlar,

iphone 11 cihazımda ekran kapalı whatsapp bağlantısı kopuyor. Whatsapp web üzerinde özellikle sıkıntı oluyor bildirimler zamanında gelmiyor, yazılan mesajlar iletilmeyi bekliyor olarak kalıyor.

Var mıdır bunun bir çözümü?
0
calmdown
(16.10.21)
whatsapp bağlantısı kopmuyor. ekran kapalıyken biri yazsa telefona bildirimi düşer. whatsapp web standalone bir mesajlaşma değil, çalışması için mobil whatsappın ara ara açılması gerek.
0
yviene
(17.10.21)
(5)

Arkadaşlıklar bir yaştan sonra çocuk yüzünden bitiyor mu?

ya ben lan neyse
34 yaşındayım. 25'ten sonra tek arkadaşım vardı. çocuğu yoktu ama evliydi. "eve gitmem lazım" deyip duruyordu akşam olunca. şimdi 2 çocuğu var ve başka şehirde. ne zaman telefonda konuşsak çocuklar çıldırıyor. "baba babaaaa" diye bırakmıyor. ben bu yaştan sonra çocuklu biriyle eskisi gibi arkadaşlık
34 yaşındayım. 25'ten sonra tek arkadaşım vardı. çocuğu yoktu ama evliydi. "eve gitmem lazım" deyip duruyordu akşam olunca. şimdi 2 çocuğu var ve başka şehirde. ne zaman telefonda konuşsak çocuklar çıldırıyor. "baba babaaaa" diye bırakmıyor. ben bu yaştan sonra çocuklu biriyle eskisi gibi arkadaşlıklar kuramam değil mi? hepsi gençlikte mi kaldı? herkesin çocuğu var.
0
ya ben lan neyse
(16.10.21)
çoğu öyle. en güzeli evlenip çocuk yapmak ve ortak aktivitelerde buluşmak :) arkada balon harflerden günün anlam ve önemi, önde kurabiyeler, maç öncesi fotoğraf çekimi gibi pozlar. hayat işte, geçip gidiyor.
0
gabe h coud
(16.10.21)
20+ yıllık en yakın arkadaşımın üç yaşında ikizleri var, farklı şehirlerde yaşıyoruz. Telefonda bazen çocuklar yüzünden konuşamıyorum, ben hâlden anlıyorum, bazen o balkona ya da başka bir yere kaçıyor, uzun uzun konuşabiliyoruz. Çocuk olunca önceliklerinin değişmesi normal ama karşılıklı idare ederek ortada buluşmak mümkün. Ha, çocuklu biriyle yeni arkadaşlık kurmak zor, çocuksuz aktivitelere zaman ayırsalar bile bir yere kadar oluyor.
0
kobuzchu kiz
(17.10.21)
Bitmez ama evrilebilir.cocuk cidden vakit alan/mesgul eden bir seymis.

Bekar olan arkadaslarim benim cocuguma sanki aramiza yeni biri katilmis gibi davraniyor. Muhabbet ediyorlar telefonda, videolarini istiyorlar, beraber tatile gittigimizde benden cok ilgileniyorlar. Yediriyorlar, yuzduruyorlar vs. vs.

Yani cocugu da denkleme katinca dostluk form degistirse de yine ayni guzelliginde devam ediyor.
0
brkylmz
(17.10.21)
Cocuk yuzunden degil de bitmesi gerektigi icin bitiyor.
Evlenince beni sallamayan karisinin koynundan cikamayan cok arkadasim oldu.
Ararsin acmaz, sonra donmeyi de unutur.
Ama 5 sene sonra evlilik bayinca bekar arkadaslari aramaya baslar. O zaman da sen sallamazsin.

Bir de gercek adamlar var, gerekirse cocugu da alir in asagi lan bi kahve icelim der arabayla gelir.

Cocuk isin bahanesi artik hayatinda seni istemiyor ayri ligdeyim diye tribe giriyor.

Kadinlarda durum nasil bilmiyorum evlenen kadinlari rehberden silerim hep.
0
divit
(17.10.21)
divit++
Evlenip triplere girenleri direk siliyoruz arkadaş grubu olarak. Ararsın açmaz, hal hatır sorarsın dönmez, davet edersin 5dk oturur aman karım çağırdı der muhabbetin içine eder vsvs.
2 sene içinde sızlana sızlana dönmeye çalışmayan olmadı, geçen bir tanesi ile sahile içmeye gittik hadi kalkalım deyince "olm durun şu anın benim için ne kadar değerli olduğunu siz anlayamazsınız" demişti veryansın ederek, eee kardeş kafeslenmeden evvel düşünecektin hadi yallah şimdi.
0
wiekannich
(17.10.21)
(1)

Ipad pro 12.9 koruyucu kılıf

nefertarii
Apple’ın sitesinde satılana benzer bir kılıf nerden bulabilirim? Daha uygun fiyatlısını arıyorum elbette.Teşekkürler.
Apple’ın sitesinde satılana benzer bir kılıf nerden bulabilirim? Daha uygun fiyatlısını arıyorum elbette.

Teşekkürler.
0
nefertarii
(16.10.21)
ipad pro 11 inch için buradan aldım, memnunum.

www.trendyol.com
0
brakgn
(17.10.21)
(5)

Takım elbise aldım ama şimdi aklıma bir şey takıldı

blue eyes white dragon
Beyler iki hafta sonra nişanım var. Kız arkadaşımla da gittim bir adet siyah bir takım elbise aldım. Tek tercihim siyah olmasıydı. Sevdim de. Ancak az önce Tv'de birinde takım elbise gördüm yaka kısmı dardı. Benim aldığım ise geniş yaka. Buna da kravatimin yanında verilen mendil ile farkettim. Mendi
Beyler iki hafta sonra nişanım var. Kız arkadaşımla da gittim bir adet siyah bir takım elbise aldım. Tek tercihim siyah olmasıydı. Sevdim de. Ancak az önce Tv'de birinde takım elbise gördüm yaka kısmı dardı. Benim aldığım ise geniş yaka. Buna da kravatimin yanında verilen mendil ile farkettim. Mendilin bir kısmı yaka altında kalıyordu.

encrypted-tbn0.gstatic.com

Söyle bir şey.


La yanlış mı yaptık yoksa?

Bunun yanlışı da olur mu bilmiyorum ama sorayım dedim.
0
blue eyes white dragon
(16.10.21)
fark etmez çok da ama dar olmalıydı :)
0
rose parks
(16.10.21)
Dar olsa daha şık olurdu şu an dar yakalar daha çok tercih ediliyor moda böyle
0
mg3929
(16.10.21)
Valla yanlisi-dogrusu olan bisey degil bence bu. Takim hosuna gittiyse sikinti yok. Dugunde giydiginin genis yaka mi yoksa dar yaka mi oldugunu fark edecek kisi sayisi da zaten bir elin parmagini gecmez.
0
j r r tolkien hayrani
(16.10.21)
Harbiden bırakın bu işleri
Sonra anlarsınız bunun ne doğrusu var ne yanlısı.
Laf edecek adam ağzından alev çıkarsan şov yapıyor diye eleştirir.
0
kisa
(17.10.21)
Not: mutluluklar:)
0
kisa
(17.10.21)
(8)

Açıklanan vaka ve ölüm sayılarına inanıyor musunuz?

asaf
sb
sb
0
asaf
(16.10.21)
takip bile etmiyorum. o kadar inanmıyorum.
0
sutlu nescafe
(16.10.21)
tr resmi mercilerince açıklanan hiçbir şeye inanmıyorum.
0
rewlack
(16.10.21)
ipin ucu o kadar kaçtı ki, bu saatten sonra o sayılar nanay.
0
makarnavodka
(16.10.21)
sağlık bakanı çıkıp benim adım fahrettin koca dese şüphe duyarım o derece.
0
guitarissimo
(16.10.21)
İnanmıyorum ama artık çok ilgilendiğim de söylenemez açıkçası. Yoğun bakımlar dolmadikca, sağlık sistemi cokmedikce bu şekilde devam edeceğiz zaten. Kaldı ki aşı olduğu sürece yoğun kısıtlamaya gidilmeyecek dünyanın hiçbir yerinde. Dolayısıyla gün içinde telefonuma gelen bildirimden ibaret oldu o sayılar benim için.
0
fraise
(16.10.21)
Ben inanıyorum. Yani özellikle bir manipülasyon yapıldığını zannetmiyorum, çünkü dünyanın geri kalanıyla tutarlı oranlara sahip verilen rakamlar.

Asıl sıkıntı yapılan test sayısı. Yani hiç test yapmazsan hiç case olmaz, şimdikinin 10 katı test yaparsan da 10 kat fazla vaka olur. Rakamlara bakarken onu göz önünde tutmak lazım.
0
plutongezegendegilmi
(16.10.21)
Ölüm sayıları doğru ya da doğruya yakın olabilir ama vaka sayısı kesin bilgiden daha uzak çünkü sonucu etkileyebilecek bir çok neden var.
0
Erva
(16.10.21)
şu noktada rakamları manipule etmenin pek bir anlamı kalmadı. aşılama rakamı iyi, yoğun bakımda yer var, kapanma vs gibi bir durum yok, turizm beklentisi de yok.

geçmişte açıklanan ile gerçek rakam arasında 2-3 kat fark olduğuna inanıyorum.
0
orpheus
(17.10.21)
(2)

Yurtdışı Okul Çalışma Kanıtı

mrceg
Merhaba,Yurtdışında bir okula başvuracağım fakat çalıştığım yerler için benden kanıt istiyor. Bunu nasıl sağlayabilirim kurumdan yazılı kağıt almak dışında ?
Merhaba,

Yurtdışında bir okula başvuracağım fakat çalıştığım yerler için benden kanıt istiyor. Bunu nasıl sağlayabilirim kurumdan yazılı kağıt almak dışında ?
0
mrceg
(16.10.21)
e-devlet -> SGK -> "4A İşe Giriş Çıkış Bilgileri"
0
archmage mahmut
(16.10.21)
Bu tarz belgelerde is yerinden fotograf da paylasabilirsin. birden fazla farkli mevsimlerde vs.
0
ala09
(16.10.21)
(1)

videodaki kulakligin markasi nedir?

exlibris
sb. https://youtu.be/rjnedBrg7vA?t=453http://prntscr.com/1weriqj
0
exlibris
(16.10.21)
Bose QuietComfort 25
0
eipcack
(16.10.21)
(5)

Bir ay içersinde Almanca'da A2 seviyesine gelinebilir mi?

GoodMorningTeacher
Sorum başlıkta. Ek olarak dil bilgisini gösteren bir sınava girsem, A2 seviyesinde goethe sertifikası sınavına girsem geçerli bir not alabilme şansım var mı? Almanca bilgim şuan net 0. Aslında evet bir ay içinde çalışıp bu seviyeye gelirim ama uluslararası bir sınavda başarılı olma şansım ne kadar b
Sorum başlıkta. Ek olarak dil bilgisini gösteren bir sınava girsem, A2 seviyesinde goethe sertifikası sınavına girsem geçerli bir not alabilme şansım var mı? Almanca bilgim şuan net 0. Aslında evet bir ay içinde çalışıp bu seviyeye gelirim ama uluslararası bir sınavda başarılı olma şansım ne kadar bunu merak ediyorum.
0
GoodMorningTeacher
(16.10.21)
kusura bakma (gelinebilmesini inan çok isterim) ama gelemezsin.
1 ay, iyi ihitmalle A1'in tam bitebileceği bir zaman dilimi.
Yani 1 hafta/10 gün A1.1 ve kalan 20+ günü de A1.2 için harcarsın. menschen kitapları, dw dersleri ve A1.2 kitabına geldiğinde mümkünse biraz özel dersle 1 ayda bu kur biter.
A2 ise biraz daha fazla zaman alır gibi geliyor. bu arada goethe A1 seviyesi için de bir sınava alıyor bildiğim kadarıyla. yani illa bi belge lazımsa...

başarılar ve bizi de haberdar et bir ay sonra : )
0
rewlack
(16.10.21)
Anca gramer kurallarını öğrenmiş ya da ezberlemiş olursun.

Ama içselleşmez. Ağzınıamaya kalk fark edersin zaten. Öğrenme böyle bir şey değil. Hele dil öğrenme de asla değil.. Bu süre zarfında anca yazılı bazı kuralları bilme ezberleme olur. Biliyorum sanırsın ama aktif kullanmaya çalıştığın her an tokat yersin.

Sınavdan bağımsız yazdım gerçi bunları dik öğrenme ile alakalı genel olarak ama sınavda da o iş yaş.
0
AlsterWasser
(16.10.21)
1 ayda der, die, das'ı çözemezsin abi :d
0
rose parks
(16.10.21)
Yani. 1 ayda uzaya da gidersin. Günde 18 saat Almanca çalış bak ne oluyor.
0
gabe h coud
(16.10.21)
Ben 2.5 ayda kursa gitmeden kendim hazırlanarak Goethe A2 sertifikası aldım bu yaz. 1 ayda çok mümkün değil a1 alabilirsiniz ama. İllaki deneyeceğim diyorsanız TELC sınavları daha kolay oluyor goethe'ye göre.

3 aylık bir sürede kurssuz kazanmak için de, önce youtube üzerinden begi begi ve almanca kolay kanallarından grammeri öğrendim. Bu sırada "extra auf deutsch" ve "nico weg a1-a2" dizilerini izledim. Kalan süremde ise sadece sınava yönelik olarak çalıştım. bol bol deneme çözüp sprechen ve schreiben bölümlerinde gelebilecek her ama her konu için bir metin oluşturup ezberledim. bir yerden sonra bazı cümleleri her durumda kullanmaya başladım. Bu şekilde 2.5 ayda 80 ile geçtim sınavı.
0
biravekahve
(16.10.21)
(1)

bu sene duyuru'da yılbaşı çekilişi olacak mı

drystedb efficacious
sb. organizasyona niyetlenen olacaksa yardımcı da olabilirim.
sb. organizasyona niyetlenen olacaksa yardımcı da olabilirim.
0
drystedb efficacious
(16.10.21)
kız dur daha october festdeyiz.
: )
olur herhalde, neden olmasın.
0
rewlack
(16.10.21)
(2)

Japon yeni nasıl değerlendrilmeli?

spacevan
Bir gaflete düştüm, japon yeni aldım geçen ay yüklü miltarda, şimdi bakıyorum dolar karşısındada epey kaybetmiş, Bunu ben napayım vadeli bişeyler flan yok mu?
Bir gaflete düştüm, japon yeni aldım geçen ay yüklü miltarda, şimdi bakıyorum dolar karşısındada epey kaybetmiş, Bunu ben napayım vadeli bişeyler flan yok mu?
0
spacevan
(16.10.21)
Tam bir paran var derdin var durumu, en sevdiğim. Kenarda dursun.
0
archmage mahmut
(16.10.21)
Dünya piyasaları genel olarak dolar karşısında değer kaybetti.
Japonya’da seçimler yeni tamamlandı. Yeni başbakan global kapitalist sistemle işbirliği içinde çalışacaklarının mesajını verdi. Biraz zaman alacaktır ama bence yeniden toparlanır. Kenarda dursun +1
0
hepbiarayisicinde
(17.10.21)
(2)

Ev Minderi

dreamnesiac
Ev için minder ya da minder kumaşı arıyorum. 70*70 ebatlarında.IKEA, Vivense ve Evidea'ya baktım ama genelde 50*50 ebatlarında hep.Öneri var mı başka, nereden bulabilirim?Teşekkürler
Ev için minder ya da minder kumaşı arıyorum. 70*70 ebatlarında.
IKEA, Vivense ve Evidea'ya baktım ama genelde 50*50 ebatlarında hep.

Öneri var mı başka, nereden bulabilirim?

Teşekkürler
0
dreamnesiac
(16.10.21)
koçtaş?
zara home?
0
rewlack
(16.10.21)
Yakınlarınıza döşemeci varsa istediğiniz ölçüde yaparlar, bir de ellerinde kalan parça kumaşlar varsa ve beğenirseniz baya ucuza gelir. (Yemek masası bankına minder yaptırdık böyle, hazır alacağımızın yarı fiyatına geldi neredeyse.)
0
kobuzchu kiz
(17.10.21)
(2)

Garanti bankası vadesiz döviz hesabı

clones
Garanti bankasında bundan ücret alınıyor mu? Maaş hesabım var ama tl cinsinden ondan alınmıyor ama ekstre bir hesap açsam bundan alınır mı?
Garanti bankasında bundan ücret alınıyor mu? Maaş hesabım var ama tl cinsinden ondan alınmıyor ama ekstre bir hesap açsam bundan alınır mı?
0
clones
(16.10.21)
hayır almıyorlar, alamazlar
0
nis4nci
(16.10.21)
Almıyorlar dostum. İstediğin kadar vadesiz olarak döviz, altın ve TL hesabı açabilirsin.
0
burty
(16.10.21)
(1)

the witcher oyununu bilmeden dizisi izlenir mi

avatar is back
oyun ve dizi hakkında bilgim sıfır neredeyse. direkt açıp izleyebilir miyim diziyi herhangi bir bilgi, geçmiş hikaye bilmeden?
oyun ve dizi hakkında bilgim sıfır neredeyse. direkt açıp izleyebilir miyim diziyi herhangi bir bilgi, geçmiş hikaye bilmeden?
0
avatar is back
(16.10.21)
Valla oyunu bilmeme rağmen diziyi izlerken konudan koptum ben, o yüzden farketmez diyorum. Yani dizinin storytelling'inde sıkıntı var ama oyun veya kitap da o problemi çözemiyor.

Bir de zaten diziyi oyundan "bağımsız" yapmak daha mantıklı, çünkü kitleni niye sadece "oyunu oynamış olanlar" diye kısıtlayasın ki durduk yere.
0
plutongezegendegilmi
(16.10.21)
(2)

Telefon kamerasında optik görüntü sabitleyici özelliği çok önemli mi?

havadakarada
Kamerası iyi fiyat/performans telefon bakıyorum da Xiaomi Redmi Note 10 Pro 4.200 liraya iyi duruyor. Kamera özellikleri iyi diye düşünüyorum ama optik görüntü sabitleyici yok. Bu tam olarak nedir ve çok önemli midir? Alternatif telefon varsa bundan iyi benzer fiyatlarda, belirtirseniz memnun olurum
Kamerası iyi fiyat/performans telefon bakıyorum da Xiaomi Redmi Note 10 Pro 4.200 liraya iyi duruyor. Kamera özellikleri iyi diye düşünüyorum ama optik görüntü sabitleyici yok. Bu tam olarak nedir ve çok önemli midir? Alternatif telefon varsa bundan iyi benzer fiyatlarda, belirtirseniz memnun olurum.
0
havadakarada
(16.10.21)
Videoda yürümeden oluşan ya da elinizin sallantısını minimize eden bir şey dolayısı ile video daha akıcı olmuş oluyor daha stabil.

Fotoğrafta da elimizi tripod gibi kullanamadığımız için yine işe yarıyor, en çok da az ışıklı ortamlarda daha uzun pozlaması gerektiği için donanım görüntü sabitleyicisi varsa biraz daha uzun pozlayabildiğinden daha performanslı ışıklı fotoğraflar çekebiliyor.

Bahsettiğiniz telefonun kemera performansını bilmiyorum, ondan bağımsız söyledim.
0
hedep
(16.10.21)
Karanlıkta foto çekerken shutter speed düştüğü için elinin titremesi çok etkileyebiliyor mesela. Ois olduğunda bu etki azalıyor. Keza video çekerken de böyle. Ama şart mı? Değil. Kullanıcı tercihi.
0
bana kedicik derdi
(17.10.21)
(4)

Yeni kimlik başvurusunda verdiğim avuç içi bilgim silinsin istiyorum

ya ben lan neyse
50 milyon kişinin adres, kimlik... bilgisi ve enabız bilgileri çalınırken bu bilgiler de çalınır bence. çalınmazsa şaşarım. çalınacak ve çıkıp "çalınmadı" diyecekler.artık yeni kimlik başvurusunda avuç taraması yapılmıyormuş. e biz yaptık? göz göre göre çalınacak işte. nasıl sildirebilirim bu verimi
50 milyon kişinin adres, kimlik... bilgisi ve enabız bilgileri çalınırken bu bilgiler de çalınır bence. çalınmazsa şaşarım. çalınacak ve çıkıp "çalınmadı" diyecekler.

artık yeni kimlik başvurusunda avuç taraması yapılmıyormuş. e biz yaptık? göz göre göre çalınacak işte. nasıl sildirebilirim bu verimi? dava mı açmam lazım?
0
ya ben lan neyse
(16.10.21)
Daha yeni çıkarttım. Tarafılar tüm parmakları
0
OrangeYellow
(16.10.21)
daha bir hafta olmadı ben de yeni başvuru yaptım. benden de sadece işaret parmaklarım istendi her iki elden. annemden ise bütün parmaklar alındı. anlamadım bende...
0
false pretension
(16.10.21)
Bence o kadar büyütme.
Facebook vb.gibi yerlerde kendimiz bilerek her şeyimizi paylaşıyoruz. Zaten teknoloji şirketlerinin dijital kimlik çalışmaları da var. Alt yapı ve gerekli veri için de göçmenler büyük fırsat. Adamlar avrupaya geçsin de elleri mahkum her şeylerini vermeye razılar.

Yine parmak izi ile açılan telefonumuza kayıt ettiğimiz parmağın izi sadece telefonda mı kaldı? Bir yerlere gitmediğinden ne kadar emin olabiliriz?
0
Erva
(16.10.21)
@erva: hiçbir sosyal medya hesabım yok. hiçbir yere fotoğraf, yüz tanıma, parmak izi vermedim.
0
🌸ya ben lan neyse
(16.10.21)

binancede coini kazan kısmına koyunca yükselmelerden etkilenmiyor mu?

beni sen öldürme
birkaç gün önce 100 dolarlık etherium koymuştum da hala aynı görünüyor?
birkaç gün önce 100 dolarlık etherium koymuştum da hala aynı görünüyor?
0
beni sen öldürme
(16.10.21)
(1)

Bacardi nasil saklanmali?

oldboy
Selam gencler,google aramalarda ciksin diye basligi guzel yazdim ama özetle.. yaklasik 2 senedir disarida -acilmis olarak- duran bacardi icilir mi? ne dersiniz?
Selam gencler,

google aramalarda ciksin diye basligi guzel yazdim ama özetle.. yaklasik 2 senedir disarida -acilmis olarak- duran bacardi icilir mi? ne dersiniz?
0
oldboy
(16.10.21)
Bacardi rom olduğundan ve damıtılırken veya sonrasında ilave şey eklenmediğinden yıllar sonra bile en güvenle içilebilecek içkilerden biridir.
0
giovanne
(16.10.21)
(5)

cd'li arabada şu çalışır mı hoperlöre bağlamak için?

legalize marijuana
https://www.trendyol.com/baseus/ba01-usb-wireless-bluetooth-arac-vs-kiti-aux-siyah-p-67799134?boutiqueId=585260&merchantId=109822&gads=true
0
legalize marijuana
(16.10.21)
Aux girişi var mı
0
sutlu nescafe
(16.10.21)
Usb tarafini cakmakliga bagli usb'ye, diger tarafi da aux girisine baglaman lazim.

Aux girisi varsa kullanirsin. Basarili bi alet, 2 yildir sorunsuz kullaniyorum. Aninda baglaniyor telefona ve hic kopmuyor. (Gecikme de yok)
0
brkylmz
(16.10.21)
Aux varsa çalışır.
0
inheritance
(16.10.21)
Çok güzel bi alet,ben de kullanıyorum uzun zamaandır.Pilsiz olması da iyi,kontağı açınca açılıyor kapanınca kapanıyor.Hatta çakmaklıpın altından paralel dişi usb hat çektirdim teybin arkasına,ortalıkta da görünmüyor.
0
arenas
(17.10.21)
Teypte AUX girişi yoksa da sonradan bir modifiye ile yapılabiliyor. Teyp modeli ile internette aratabilirsin.
0
John Bloor
(18.10.21)
(9)

Parlak yüzeye yapisip kalmış koli bandini nasıl sokerim yuzeyi çizmeden?

stavro
Arabanın ayna kapagi bu. Jiletle kazimaya calissam cizilecek.
Arabanın ayna kapagi bu. Jiletle kazimaya calissam cizilecek.
0
stavro
(16.10.21)
Sıcak su döküp yumuşatın.
0
dissendium
(16.10.21)
WD 40 sıkın ve kuru bezle silin
0
esin
(16.10.21)
Koli bandını yapıştırıp yapıştırıp çekin. Çivi çiviyi söker.
0
Kirmizibavul
(16.10.21)
esin +1
0
oldtimer
(17.10.21)
Yag da cozer, mazot,gaz yagi,benzin...
0
divit
(17.10.21)
Sentetik tiner- bulaşık süngeri.Ardından kuru bezle sil.
0
hebanon
(17.10.21)
Bir bezen hafiften benzin emdir sil tertemiz olur.
0
bana kedicik derdi
(17.10.21)
Aman ha tiner aseton filan sürmeyin.

İzopropil alkol veya etil alkol ve pamuk ile çıkarabilirsiniz. Eczaneden temin edebilirsiniz.
0
nop
(17.10.21)
Sicak su ise yaramadi. Boyaya zarar verme ihtmalinden dolayi tiner aseton falab da denemedim.
Cif ile defalarca ve defalarca süngerle gecerek biraz yorucu olmakla birlikte çıkardım en son.
Ama fazla baski uygulamak ciften ve sungerin tırtıklı yuzeyinden dolayı boyayi matlastirdi biraz.
0
🌸stavro
(22.10.21)
(4)

Kadıköy veya Karaköy ' de güvendiğiniz fiyatları iyi olan Döviz Bürosu

guitarissimo
Ben yüklü bir miktar TL' ye geçeceğim ama hiç yaptığım şeyler değil var mı sizin güvendiğiniz bildiğiniz hep gittiğiniz büro?
Ben yüklü bir miktar TL' ye geçeceğim ama hiç yaptığım şeyler değil var mı sizin güvendiğiniz bildiğiniz hep gittiğiniz büro?
0
guitarissimo
(16.10.21)
Karaköy yerine Beyazıta gidin? İstanbul'da en iyi kurları kapalı çarşı, laleli civarında bulursunuz.
0
senolll
(16.10.21)
Girmeyelim sonra orada birinin yakın markajına? İnsanlık için küçük benim için büyük bir para.
0
🌸guitarissimo
(16.10.21)
Yanında bir arkadaşını götürürsen çok sıkıntı olacağını sanmıyorum.
0
mg3929
(16.10.21)
Kadikoy’de şatır döviz var, kurlarina bakabilirsiniz.
0
kuehles blondes
(17.10.21)
(3)

tarif blog sitesi

Olric
içinde tarifler yer alan blog arıyorum. güncel olmasına gerek yok eskiden yüklenmiş şu an aktif olmayabilir, yine de faydalanabilirim. instagram hesabı olmasın sadece blog :)
içinde tarifler yer alan blog arıyorum. güncel olmasına gerek yok eskiden yüklenmiş şu an aktif olmayabilir, yine de faydalanabilirim. instagram hesabı olmasın sadece blog :)
0
Olric
(16.10.21)
damy's kitchen
0
freebird5406_2
(16.10.21)
kaset
(16.10.21)
Cafe Fernando
Türkçe olması şart değilse eğer, Sally's baking addiction
Cafe Delites
Damn delicious
Food Network'te iyi tarifler çıkıyor.
0
kobuzchu kiz
(17.10.21)
(1)

Işe giris evraklari

Filinta61
Bir senedir 4 kere bu evraklari forokopiciye gidiyorum flashi veriyorum adam iceri gidip cikariyor. Mahalle arasi yerler. Bunlardan bir takim fazla cikartsa basimiza bi is gelir mi. Hersey var. Nufus cuzdani, ehliyet, vukuatli, ikametgah, diploma ,cv Evet komplo teorisyeniyim.
Bir senedir 4 kere bu evraklari forokopiciye gidiyorum flashi veriyorum adam iceri gidip cikariyor. Mahalle arasi yerler.

Bunlardan bir takim fazla cikartsa basimiza bi is gelir mi.

Hersey var. Nufus cuzdani, ehliyet, vukuatli, ikametgah, diploma ,cv

Evet komplo teorisyeniyim.
0
Filinta61
(16.10.21)
Gelir tabiki
0
sen nasıl bir insansın
(16.10.21)
(3)

Usb A101

dissendium
SanDisk 16 GB USB A101'de 32 TL, 32 GB USB 40 TL.16 GB olan Amazon'da 36 TL.Daha önce A101'den USB aldım, bir sorun çıkmadı. Ama bu sefer fiyat internete göre daha düşük. Herhangi bir sorun çıkar mı?Bir de USB 2.0 USB 3.0 olana göre çok mu dezavantajlı?
SanDisk 16 GB USB A101'de 32 TL, 32 GB USB 40 TL.

16 GB olan Amazon'da 36 TL.

Daha önce A101'den USB aldım, bir sorun çıkmadı. Ama bu sefer fiyat internete göre daha düşük. Herhangi bir sorun çıkar mı?

Bir de USB 2.0 USB 3.0 olana göre çok mu dezavantajlı?
0
dissendium
(16.10.21)
usb 2.0 daha yavaş kopyalama hızına sahip.
0
false pretension
(16.10.21)
@false pretension, onu biliyorum da başka kritik bir şey var mı?
0
🌸dissendium
(16.10.21)
herhangi bir sorun çıkmaz. rahatça alabilirsiniz. sandisk ürünlerini ucuza mı alıyor ne sık sık oluyor bu tip indirimler. zaten 2.0 için ideal fiyat.

not : şimdi biraz çin fiyatlarına baktım da usb 3.0 32gb sandisk bile 3,5-4$ civarı zaten. aldığınız ekstra ucuz değil diyebiliriz
0
avatar is back
(16.10.21)

Nisan 2019da öğretmenliğe başlayan ne zaman köyden ilçeye tayin isteyebilir

beni sen öldürme
sb, teşekkürler. köy seviyesi 4 veya 5.
sb, teşekkürler. köy seviyesi 4 veya 5.
0
beni sen öldürme
(16.10.21)

Yurtdışından öğrencinin davet edilmesi hakkında

havadakarada
Kazakistan'dan bir tıp öğrencisi arkadaş var Türkçe öğretiyorum kendisine. Travmatoloji alanında 1 yarı dönem (6 ay) için bir üniversiteden davetiye almak istiyor. Para ödemeyeceği şekilde veya düşük maliyetli şekilde bunu yapması için kendisine nasıl yardımcı olabilirim? Türkçesi iyi değil şu anda.
Kazakistan'dan bir tıp öğrencisi arkadaş var Türkçe öğretiyorum kendisine. Travmatoloji alanında 1 yarı dönem (6 ay) için bir üniversiteden davetiye almak istiyor. Para ödemeyeceği şekilde veya düşük maliyetli şekilde bunu yapması için kendisine nasıl yardımcı olabilirim? Türkçesi iyi değil şu anda. Bilgi sahibi olanlar paylaşırsa sevinirim.
0
havadakarada
(16.10.21)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.